2013. évi szolgálati rendkívüli események

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2013. évi szolgálati rendkívüli események"

Átírás

1 2013. évi szolgálati rendkívüli események 1: óra körüli időben a Törökbálint, Kápolna utcában járőröztek városőreink. Ekkor éppen erősen havazott. Észlelték, hogy az út szélén áll egy idősebb nő térdig átázott nagykabátban, és erősen rázza a hideg. Járőreink megálltak és kikérdezték, hogy mi járatban van errefelé. Kiderült, hogy hajléktalan személyről van szó. Elmondta, hogy az egyik közeli település nappali melegedőjéből rakták ki délután 5 óra tájban. Azóta gyalogolt a hóesésben, és fogalma nem volt, hogy merre jár, keresett egy helyet ahová behúzódhatott volna. Az Országos Polgárőr Szövetség kiadott egy intézkedési tervet a téli időjárási viszonyokra. Ezt szem előtt tartva járőreink értesítették a Máltai mentőszolgálatot, akik a helyszínre jöttek. Ezek után a Menhely Alapítvány segítségével elhelyezték az átfagyott hajléktant az egyik szállójukon. 2: órakor Törökbálint, Szent-I. és Meredek utca kereszteződésében egy szgk. és egy BKV busz ütközött. Személyi sérülés nem történt. Rendőrség értesítése megtörtént. A helyszínelők kiérkezéséig forgalomirányítást hajtott végre a járőr. 3: órakor Törökbálint, Bajcsy-Zs. u-ban a Téglagyárnál elütött kutyát észleltek járőreink. A gyepmestert értesítették, aki elszállította a tetemet. 4: órakor a Városőrség tagjai járőrözésük során az egyik törökbálinti bevásárlóközpont mögötti terülten 3 gyanús személyre lettek figyelmesek. Értesítették a törökbálinti rendőrjárőrt, akik a helyszínen intézkedés alá vonták a fenti személyeket. Ruházat-és gépjármű átvizsgálást hajtottak végre, amely során csekély mennyiségű kábítószer gyanús anyag, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz / vipera / került feltalálásra. Az eset kapcsán visszaélés kábítószerrel megalapozott gyanúja miatt a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le az eljárást.

2 5: én órakor állampolgári bejelentés alapján, a járőreink a Törökbálint, Szent István és Patak utca sarkához mentek, ahol egy férfit találtak a járdán fekve. A feje alatt nagy mennyiségű vér volt. A járőreink azonnal elsősegélyben részesítették a sérültet, miközben értesítették a rendőrséget és mentőket. A férfi elmondta, hogy a közeli sörözőből indult haza, és eközben megbotlott és ráesett az arcára, amitől elájult. A mentők ellátása után kórházba szállították. 6: órakor a Törökbálint, Géza Fejedelem úton a Roni közértnél észleltek egy földön fekvő fiatalembert, aki erősen részeg volt. A mentők értesítése megtörtént. Ezután a további intézkedést átvették. 7: órakor lakossági bejelentés alapján Törökbálint, Bajcsy-Zs. u és M-7 lehajtó kereszteződésében személyi sérüléses balesethez mentek a járőreink és irányították a forgalmat a mentők, ill. a rendőrök munkája alatt. 8: óra Törökbálint, Malom-dűlőnél a járőr észlelt egy kerítésen kívül kóborló csikót. A közelben lévő lovas-tanya tulajdonosát értesítették, aki biztonságba helyezte a csikót, mielőtt baj történt volna. 9: órakor Törökbálint, Munkácsy M.u.-i BKV végállomáson a járőr észlelt egy pizsamában és papucsba lévő idős hölgyet. Próbálták kikérdezni, de látszott, hogy le van épülve szellemileg. Ezek után a járőrautóval a Törökbálinti Tüdőkórházba szállították, ahol kiderült, hogy az egyik osztályról szökött meg. 10: órakor Törökbálint, Haraglábnál észleltünk egy balesetet, Volán busz és szgk. ütközött. Személyi sérülés nem történt. A rendőrséget értesítettük. Közben biztosítottuk a helyszínt valamint forgalmat irányítottunk. 11: án órakor megérkezett vihar idején észlelték járőreink, hogy a lehullott esővíz nem távozik a Bajcsy-Zs.-u.-ban lévő M-7 aluljáróból, és abban

3 már közelít az 1 méteres magassághoz. A rendőrség értesítése közben megkezdték a forgalom elterelését a veszélyes helytől. A vihar vége felé értesültek róla, hogy a közelben, a Kerekdomb utcában kigyulladt egy ház tetőtere. A kiérkezett tűzoltók felszerelésére vigyázva ezen a helyszínen is forgalomelterelést hajtottak végre. A fenti munkákba bekapcsolódtak az időközben értesített, szolgálaton kívüli városőrök. A tűzeset helyszínét a rendőrség kérésére - mivel erőiket lekötötte a vihar miatt kialakult helyzet- a helyszíni szemle megkezdéséig, reggel ig a Városőrség járőrei biztosították. 12: órakor egy városőrünk és barátja észlelte Budaörs és Törökbálint határánál, a Kaktusz utca környékén, hogy az árokban fekszik egy idős hölgy, aki mellett egy kiskutya volt. Megálltak mellette, és megkérdezték mi a problémája. Kiderült, hogy eltévedt. Elmondta még, hogy azért feküdt le, mert elfáradt és nagyon éhes. Kezdetben bizonytalan válaszokat adott a személyazonosságára vonatkozóan. A személybiztonság megóvása miatt először a Vasút utcai közösségi házba szállították a hölgyet. Itt a néni kapott enni és inni. Közben egyre több dologra kezdett emlékezni. Városőrünk értesítette szakmai vezetőket, akik a rendőrség segítségét kérték a helyzet megoldására. A rendőrség azonnal a helyszínre sietett, ahol a hölgy már el tudta mondani, hogy Budaörs, Muskátli utcában lakik az unokájánál. A rendőrök a bemondott címhez mentek, ahová éppen akkor érkezett meg az unoka, aki már régóta kereste a mamáját. Elmondta, hogy el kellett mennie otthonról, és a kertben hagyta a mamáját, aki kimehetett az utcára, és idős kora miatt nem talált haza. 13: órakor bejelentést kaptunk, hogy a GL-Outlet közelében egy ló van. ami feltehetően elszabadult valahonnan. Az időközben értesített rendőrséggel együtt a ló gazdája felkutatásra került. Dulácska tanyáról szökött ki a ló. A lovat gazdája haza vitte. 14: órakor a Törökbálint, Bajcsy-Zs. és Vasút utca kereszteződésénél a járőr észlelt 3 fő erősen ittas személyt, akik hangoskodtak. A rendőrjárőrt értesítettük, az intézkedést átvették.

4 15: órakor egyik tagtársunk kért segítséget, mert eltűnt az élettársa óráig folytattuk a keresést eredménytelenül. Később a rendőrség találta meg a keresett személyt. A vasútállomástól nem messze a vonat elgázolta. A rendőrség folytatta le az eljárást. 16: órától óráig Törökbálint, Napsugár utca 7. szám előtt rendőrségi felkérésre hatósági tanúskodtunk a helyszíni szemle alatt, amelyet egy Érdről lopott szgk. miatt kellett végrehajtani. 17: órakor Törökbálint, Kazinczy utcában a bölcsödénél észlelt a járőr 2 fő házaló személyt, akik az autót meglátva elbújtak. A rendőrjárőrt értesítettük, akik az intézkedést átvették. 18: órakor a járőr észlelte, hogy a Törökbálint, Pince-téri játszótéren egy magatehetetlen ittas személy fekszik. A személy nem volt ismeretlen a járőr előtt. Magához térítették, és egészsége megóvása érdekében a közelben lévő lakásához kísérték, ahol hozzátartozójának átadták. 19: órakor Törökbálint, Anna-hegy, Rózsasétány utcában a járőreink észlelték, hogy egy telken 4 férfi vasat gyűjtött és pakolt ki az utcára. A rendőrjárőrt azonnal értesítettük, akik az intézkedést lefolytatták. 20: órakor a Törökbálint, Séta utcában lévő buszvégállomásnál egy fűben fekvő férfira lettek figyelmesek a járőrök. Talpra állították az erősen ittas személyt, aki szintén nem volt ismeretlen előttük. Ezek után a közeli lakásánál átadták a családjának. 21: órakor Törökbálint, Munkácsy M.-ban fiatalok kértek segítséget, mivel buliból hazafelé az egyik ittas barátjuk elesett és beverte a fejét. Járőrünk kihívta a mentőket, és a körülmények tisztázása végett a rendőrséget is.

5 22: órakor lakossági bejelentés érkezett, hogy a Törökbálint, Őszibarack utcában az egyik telken belül az udvaron fekszik egy férfi, és a kutyájától nem tudnak bemenni hozzá. A járőr az időközben értesített rendőrjárőrrel együtt a helyszínre ment, ahol megállapították, hogy a férfi ittasan aludt az udvaron. Sikerült felébreszteni, és magához is tért /erősen hűvös idő volt/. Bement lakásába és folytatta az alvást. 23: órakor az egyik tagtársunk észlelt egy közlekedési balesetet, az elkövető nő ittas volt, és el akarta hagyni a helyszínt. Városőrünk visszatartotta, és az időközben értesített rendőröknek átadta, akik átvették az intézkedést. A sérült járművek elszállításáig a helyszínt is biztosította városőrünk. 24: órakor a Törökbálint, Téglagyár utcában, bérlő és főbérlő közötti vitáról kaptunk bejelentés. A rendőrség értesítése megtörtént. Közösen megoldották a helyzetet. 25: órakor az egyik Városőrünk észlelte, hogy az Árpád u. és Kápolna utca kereszteződésénél a szervizúttól valaki segítségért kiált. Azonnal a helyszínre ment és azt látta, hogy egy 16 év körüli fiú van a földön és több sérülés látszik rajta, mellette volt a kerékpárja. A fiú elmondta, hogy túl gyorsan jött le a lejtőn, és az első féket húzta meg, amitől átbukott a kerékpárján és elesett, ezután nem bírt lábra állni. Városőrünk, egy időközben oda érkező másik férfi segítségével mentőt hívott a fiúhoz. A rövid idő alatt kiérkező mentők kórházba szállították megfigyelésre a sérültet, aki elsődleges vélemény alapján nem sérült meg súlyosan. A fiú kerékpárját városőrünk hazavitte az egyik közeli utcába a Tükörhegyre, és ott átadta az édesapjának, valamint tájékoztatta a történtekről. 25: órakor a Tópark Hotel térségében egy gyanúsan viselkedő, hátizsákos férfira lettek figyelmesek, aki látszólag céltalanul bolyongott a környéken. A rendőrség értesítve lett, akik igazoltatták a fenti személyt. Ő elmondta, hogy megijedt a járőröktől és azért járkált össze-vissza. Később BKV busszal távozott Budapest irányába.

6 2013 évben 19 db rendezvényt biztosítottunk, 40 fő közreműködésével 355 szolgálati órával évben 62 fő közreműködésében 4066 járőrszolgálati órában látott el szolgálatot 338 szolgálat alatt ben az LKM-906 frsz.-ú szgk-val km-t járőröztünk, ezalatt 1479 liter gázolajat használtuk el. Átlagfogyasztás 6,06 l/100 km. Központi telefonszámainkra számtalan hívás érkezett a napszakoktól függetlenül. A szakmai vezetők a segítséget kérők hívásainak jellegétől függően megadták a jogi felvilágosítást, vagy értesítették a megfelelő szervezetet, vagy hatóságot a kellő intézkedés foganatosítására. Több esetben adtunk jelzést gyanús személyekről, gépjárművekről a hatóságok irányába. Nagyon sok esetben nyújtottunk segítséget bajba került személyeknek /lerobbant autó, eltévedés stb./. Több balesetnél irányítottuk a forgalmat, biztosítottuk a helyszínt. Besegítettünk eltűnt személyek felkutatásába. Bűncselekmények helyszínén, felkérésre, sokszor hatósági tanú szerepét láttuk el. Elkóborolt állatokat kutattunk fel, és juttattuk vissza a gazdájukhoz /pl. ló, kutya/ Törökbálint közéletében nagy jelentőségű eseményeket biztosítottunk. / Pl. új iskola és sportközpont átadása/ Többször segítettünk a rendőrségnek bűnmegelőzési információs szórólapokat kiszállítani a megfelelő célterületre. /pl. Anna-hegy hétvégi házakhoz, idős emberekhez csalásokra figyelem felhívás/ Több közlekedési és közbiztonsági akcióban vettünk részt a rendőrséggel közösen. Ezekben sűrűn használtuk a Mátrix-Police rendszám azonosító rendszerünket. A rendőrséggel közös járőrszolgálat 40 esetben 261 órában történt, ebből 6 db szolgálat alatt Orbán Attila lovas városőr ebben az évben is járőrözött lovas rendőrökkel. A közterület felügyelettel mindössze, 1 db közös szolgálatunk volt, reméljük, hogy ebben az évben sikerült ezt a mennyiséget megsokszorozni. A Törökbálint területén elkövetett bűncselekmények száma a rendőrségi statisztika alapján összehasonlítva a 2012-es év a 2013-es évvel: Testi sértés: 50%-al nőtt /6-ról 9-re/ Lakásbetörés: 31,25 %-al csökkent /32-ről 22-re/

7 Rablás: 600 %-al nőtt /1-ről 6-ra/köszönhetően egy fiatalkorú személynek/ Rongálás: 26,6 %-al nőtt /15-ről 19-re/ Jármű önkényes elvétele: 0% /1-1/ Garázdaság: 400 %-al nőtt 1-ról 4-re/ Lopás: +6,6 % -al nőtt /180-ról 192-re/ Gépjármű lopás: 12,5 %-al nőtt /8 ról 9-re/ Gépjármű feltörés: 28,6 %-al csökkent /7-ről 5-re/ Törökbálint területén elkövetett összes bűncselekmények száma 2,7 %- al nőtt /329-ről 338-ra/. A fenti eredményeket összehasonlítva úgy tűnik, hogy viszonylagos stagnálás következett be a bűncselekmények számában figyelemmel kísérve a korábbi éveket: 2009-ben 499 db, 2010-ben 475 db, 2011-ben 562, 2012-ben 329 db, 2013-ban 338 db.

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

BŰNÜGYI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE

BŰNÜGYI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE Bevezető BEVEZETŐ A Mátészalkai Rendőrkapitányság a rendőrség számára az Alkotmányban meghatározott bűnmegelőzési, bűnüldözési, államigazgatási és rendészeti feladatai 890,91 km2, 92,3/fő/km2 népsűrűségű

Részletesebben

Polgárőr Magazin. Lakitelek Tőserdőn augusztus 18-án. I. Országos Lovas Polgárőr Szemle, Toborzó és Ügyességi Verseny

Polgárőr Magazin. Lakitelek Tőserdőn augusztus 18-án. I. Országos Lovas Polgárőr Szemle, Toborzó és Ügyességi Verseny Polgárőr Magazin 2012. Augusztus XVII. évf. 5. szám Lakitelek Tőserdőn augusztus 18-án I. Országos Lovas Polgárőr Szemle, Toborzó és Ügyességi Verseny 2 Jegyzet Ez óriási! Július 17-én a Zuglói Polgárőrség

Részletesebben

A Váci Rendőrkapitányság 2014. évi tevékenységéről

A Váci Rendőrkapitányság 2014. évi tevékenységéről VÁCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 2600 Vác, Zrínyi utca 7. Levélcím: 2601 Vác, Pf. 266 Tel: 27/501-955, BM: 03-30-3510 E-mail: latorovszkyg@pest.police.hu Szám: 13100-233/2015. ált. Ö N K O R M Á N Y Z AT

Részletesebben

40. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.09.29.-10.03.

40. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.09.29.-10.03. 1 / 38 2014.09.29. (HÉTFŐ) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 40. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.09.29.-10.03. Debreceni Ítélőtábla B. A.+ 2 fő Emberölés bűntette 2014.09.29. 09:00 Az első fokon eljárt Debreceni

Részletesebben

4400 Nyíregyháza, Stadion utca 1-5. 4401. Nyíregyháza, Pf.: 196.

4400 Nyíregyháza, Stadion utca 1-5. 4401. Nyíregyháza, Pf.: 196. R E N D Ő R K A P I T Á N Y S Á G N Y Í R E G Y H Á Z A 4400 Nyíregyháza, Stadion utca 1-5. 4401. Nyíregyháza, Pf.: 196. Tel. BM: (03/32) 35-00 Városi: (06/42) 524-600/35-00 Fax. BM: (03/32) 35-02 Városi:

Részletesebben

Mit találsz benne. Bemutatkozik a kabalafiguránk. Rendőri intézkedések - Előállítás. Bűncselekmények Kifosztás. Interjú Bucsek Gábor r.

Mit találsz benne. Bemutatkozik a kabalafiguránk. Rendőri intézkedések - Előállítás. Bűncselekmények Kifosztás. Interjú Bucsek Gábor r. Mit találsz benne Bemutatkozik a kabalafiguránk Rendőri intézkedések - Előállítás Bűncselekmények Kifosztás Interjú Bucsek Gábor r. dandártábornok Budapest Rendőrfőkapitánya Biztonságban két keréken Legyél

Részletesebben

17. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.04.22-26.

17. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.04.22-26. 1 / 42 17. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.04.22-26. 2013.04.22. (HÉTFŐ) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla L.Z. + 3 fő Emberölés bűntette 2013.04.22. 09:00 Az eksőfokon eljáró Debreceni Törvényszék

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. ÁPRILIS 19-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. ÁPRILIS 19-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. ÁPRILIS 19-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 940-4/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: Beszámoló Baranya megye 2006. évi közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság

Részletesebben

Jelentés. a 2009. február 23-án, Tatárszentgyörgyön történt kettős gyilkosság körülményeiről és az eljáró hatóságok munkájáról

Jelentés. a 2009. február 23-án, Tatárszentgyörgyön történt kettős gyilkosság körülményeiről és az eljáró hatóságok munkájáról Jelentés a 2009. február 23-án, Tatárszentgyörgyön történt kettős gyilkosság körülményeiről és az eljáró hatóságok munkájáról Budapest, 2009. május 7. Európai Roma Jogok Központja (ERRC) Nemzeti és Etnikai

Részletesebben

A képviselő-testület 2015. április 30-i zárt ülésén hozott döntések:

A képviselő-testület 2015. április 30-i zárt ülésén hozott döntések: A képviselő-testület 2015. április 30-i zárt ülésén hozott döntések: 92/2015. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testülete a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011.évi CLXII. tv.

Részletesebben

Polgárőr Magazin. 2012. Október XVII. évf. 6. szám. Szolgálat a gyermekek biztonságáért

Polgárőr Magazin. 2012. Október XVII. évf. 6. szám. Szolgálat a gyermekek biztonságáért Polgárőr Magazin 2012. Október XVII. évf. 6. szám Szolgálat a gyermekek biztonságáért 2 Jegyzet Nem akarásnak Egy sokszor és sokak által idézett közmondás elejét jelöltem meg jegyzetem címeként. A mondás

Részletesebben

A 15. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015.04.07 04.10.

A 15. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015.04.07 04.10. A 15. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015.04.07 04.10. 2015.04.07. (KEDD) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla R. Gyné Testi sértés bűntette 2015.04.07. 08:30 HATÁROZAT HIRDETÉS Az első fokon eljárt

Részletesebben

BESZÁMOLÓ FEHÉRGYARMAT RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 4900Fehérgyarmat Kiss E út 4-6. Tel. BM: (03/32)67-20 Városi: (06/44)364-211 Fax.

BESZÁMOLÓ FEHÉRGYARMAT RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 4900Fehérgyarmat Kiss E út 4-6. Tel. BM: (03/32)67-20 Városi: (06/44)364-211 Fax. RENDŐRKAPITÁNYSÁG FEHÉRGYARMAT 4900Fehérgyarmat Kiss E út 4-6. Tel. BM: (03/32)67-20 Városi: (06/44)364-211 Fax. BM: (03/32)67-39 Száma: 0/146-2009.ált. BESZÁMOLÓ a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság 2008.

Részletesebben

28. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015.07.06-10.

28. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015.07.06-10. 28. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015.07.06-10. 2015.07.06. (HÉTFŐ) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla N. J. Erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette 2015.07.06. 8:30 Határozat hirdetés

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 88/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 3-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Beszámoló a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság

Részletesebben

Mit találsz benne. Bemutatkozik a kabalafiguránk. Rendőri intézkedések - Elfogás. Bűncselekmények Garázdaság. Interjú Dr.

Mit találsz benne. Bemutatkozik a kabalafiguránk. Rendőri intézkedések - Elfogás. Bűncselekmények Garázdaság. Interjú Dr. Mit találsz benne Bemutatkozik a kabalafiguránk Rendőri intézkedések - Elfogás Bűncselekmények Garázdaság Interjú Dr. Berár Iván Biztonságban két keréken Vízparton biztonságban Rendőrség története 1 Bemutatkozik

Részletesebben

4. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.01.20-01.24.

4. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.01.20-01.24. 1 / 58 4. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.01.20-01.24. 2014.01.20. (HÉTFŐ) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla T. K. + 10 fő Adócsalás bűntette 2014.01.20 09:00 Az elsőfokon eljárt Debreceni

Részletesebben

NAGYSZENTJÁNOSI. tartalom HÍRÚJSÁG. Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és sikerekben bővelkedő Új esztendőt kívánunk!

NAGYSZENTJÁNOSI. tartalom HÍRÚJSÁG. Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és sikerekben bővelkedő Új esztendőt kívánunk! NAGYSZENTJÁNOSI Kiadja: Nagyszentjános Község Önkormányzata Fk.: Friderics Cecília polgármester HÍRÚJSÁG Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és sikerekben bővelkedő Új esztendőt kívánunk!

Részletesebben

Hévízi Kistérség. Bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepciója

Hévízi Kistérség. Bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepciója Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Hévízi Kistérség Bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepciója 2008. december 2 I. Bevezető. A Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő - testületének 2012. április 25.-i ülésére. Tisztelt Képviselő - testület!

ELŐTERJESZTÉS Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő - testületének 2012. április 25.-i ülésére. Tisztelt Képviselő - testület! ELŐTERJESZTÉS Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő - testületének 2012. április 25.-i ülésére Tárgy: A közrend, közbiztonság helyzete Szentgotthárdon Tisztelt Képviselő - testület! Szentgotthárd

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BALATONI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIÓFOK

TÁJÉKOZTATÓ BALATONI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIÓFOK BALATONI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIÓFOK 8600 Siófok Mártírok út 5. Pf.: 190. /fax: (84) 310-712 BM. tel.: (23) 51-02 BM. fax: (23) 52-08 vízi segélyhívó telefonszám: 1817 e-mail: balatonivízirendeszetirk@somogy.police.hu

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó KEREKEGYHÁZA VÁROS KÖZREND- ÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

B E S Z Á M O L Ó KEREKEGYHÁZA VÁROS KÖZREND- ÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL Szám: 2061/2009. ált. Jóváhagyom: Dr. Kassai László r. alezredes rendőrségi főtanácsos kapitányságvezető B E S Z Á M O L Ó KEREKEGYHÁZA VÁROS KÖZREND- ÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL Készült: Kerekegyháza

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. Jegyzőkönyv

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. Jegyzőkönyv ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 Iktatószám: /2013. Jegyzőkönyv Készült az Országos Polgárőr Szövetség

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április hó 22. napján, a Városháza I. emeleti nagytermében megtartott 8. rendes, nyílt ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak: Farkas Éva

Részletesebben

ELEMZÉSE, A BŰNMEGELŐZÉSI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE BUDAPEST 2003.

ELEMZÉSE, A BŰNMEGELŐZÉSI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE BUDAPEST 2003. KOORDINÁTORI JELENTÉS A GYERMEKKORÚ, ÉS FIATALKORÚ BŰNELKÖVETÉS HELYZETÉNEK ELEMZÉSE, A BŰNMEGELŐZÉSI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE BUDAPEST 23. Budapest jellemzőinek, adottságainak áttekintése Közismert, mégis

Részletesebben

Gyermekjogok, a rendőri intézkedések tükrében

Gyermekjogok, a rendőri intézkedések tükrében Bögi Sándor Juhász Imre Lukonics Eszter Gyermekjogok, a rendőri intézkedések tükrében A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója

Részletesebben

Óbudai Információs Füzetek. A közbiztonságért közösen

Óbudai Információs Füzetek. A közbiztonságért közösen Óbudai Információs Füzetek A közbiztonságért közösen Óbudai Információs Füzetek Tisztelt Olvasó! Mindannyiunk természetes igénye, hogy otthonunkban, lakókörnyezetünkben és a közlekedés során is biztonságban

Részletesebben

36. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.09.02-06.

36. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.09.02-06. 1 / 42 36. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.09.02-06. 2013.09.02. (HÉTFŐ) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Sajtó- és Kommunikációs Osztály 1055 Budapest, Szalay utca 16. t. 06 1354-4125 e. sajtoszoba@obh.birosag.hu

Részletesebben