TE CSAK JÁTSSZ, MINDSZENTEN!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TE CSAK JÁTSSZ, MINDSZENTEN!"

Átírás

1 TE CSAK JÁTSSZ, MINDSZENTEN! KÖZÉLET KULTÚRA SPORT TÁRSADALOM OKTATÁS Új játszótér lesz a településen (7. oldal) DOLGOZNI, TENNI, TEVÉKENYKEDNI (2. OLDAL) Ára: 99Ft A GAZDÁKAT TÁJÉKOZTATTÁK (4. OLDAL) HÚSVÉTVÁRÓ MINDSZENTEN (16. OLDAL) AJÁNLÓ Remekül kerekeztek a mindszentiek...3.oldal Zsótér szerint terv, a DK szerint tény...5.oldal Ovifoci Mindszenten...6.oldal Szerencséje van a mindszenti gazdáknak...6.oldal Bosszankodnak a horgászok...8.oldal

2 2 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 DOLGOZNI, TENNI, TEVÉKENYKEDNI - A HOSSZÚ ÉLET TITKA Kereste a 90 éves szépkorú hölgyet március 16-án Zsótér Károly polgármester Mindszenten, hogy felköszöntse az önkormányzat képviseletében, és igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy Szabó Mihályné Julika néni az ünnepelt, hiszen évtizedeket letagadhatna korából, pedig - mint mondta - kozmetikát sose használt, ám rengeteget dolgozott, egyszóval: ez lehet a titok. amit kell. Hétvégén ebédet is főz Julika néni. Ügyet intézni, postára járni, igaz, már nem ők indulnak el, de van segítségük. Bár nemrég vettek egy elektromos, rokkant kocsit, de mint kiderült, ez a típus nem közúton való közlekedésre, hosszabb távra való, hanem csak a ház körüli mozgásra - így sajnos kihasználatlanul áll. Jó kedvvel, remek hangulatban telt a köszöntés, ahol az ünnepelt családja - élettársa, unokaöccse és felesége - is jelen volt. Szabó Mihályné humora és mesélése mindenkit levett a lábáról: régi időket, régi mindszentieket felidézve telt a köszöntés. Március 15-én látta meg a napvilágot Szentesen, iskolába is ott járt, majd élete Derekegyházára, végül Mindszentre vezette, és immáron 45 éve él a településen. Rengeteget dolgozott élete során: Szentesen a Kontaktában 25 évet 3 műszakban, majd a Barneválnál 10 évet, de dolgozott házkörüli kisegítőként, illetve a mindszenti strandról is ismerhetjük, mint kabinost meg biciklimegőrzőt. Nem volt egyszerű élete: férje és lánya szívtelenül bánt vele, nem tudták betölteni egy igazi család tagjainak szerepét. Ám az élet olyan támaszokat adott mellé később, akiket érdemeik és erényeik tesznek arra méltóvá, hogy Julika néni mára már férje helyett férjeként tekinthet élettársára, Sanyi bácsira, illetve gyermekeként testvére fiára, Lacira, és feleségére, Erikára. Ők a legnagyobb segítségei. Nevetve mesélték, hogy mikor Szentesről fölpakolva érkeznek a nagynénihez, hogy ne legyen hiánya semmiben, visszafelé még jobban fölpakolva indulnak, mert ő is ellátja őket minden jóval. Sanyi bácsival - akivel már 30 éve egy párt alkotnak - ugyanis mindent elvégeznek apródonként a ház körül. Kertészkednek, veteményeznek, megtermelik, Az ünnepelt tehát nem csak régen, hanem most is sokat dolgozik. Azt mondja, meg kell csinálni, hát megcsinálja. De szerinte egyébként is ez a hosszú élet titka: nem elhagyni az embernek magát, hanem dolgozni, tenni. Nagy örömére, a nagy napon nem csupán családja és az önkormányzat, hanem orvosa, Dr. Ávéd János is felkereste, és nagy szeretettel felköszöntötte. CSALÁDI ESEMÉNYEK Munkatársunktól 55 éve kötött házasságot Losonczi István és Bereczki Rozália Salánki Mátyás és Jaksa Rozália Katalin 45 éve kötött házasságot Pelyva József és Marton Piroska 40 éve kötött házasságot Vígh János és Fonád Ilona 35 éve kötött házasságot Bozó Pál és Bereczki Mária 30 éve kötött házasságot Erhardt Ferenc és Szalma Ágnes Terézia Szűcs István és Horváth Erzsébet Polgármesteri Hivatal M.V.Ö.

3 3 REMEKÜL KEREKEZTEK A MINDSZENTIEK A Városi Kerékpáros Iskola Kupa döntőjét rendezték meg a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, március 18-án. A versenynek már több éves hagyománya van, ahol három feladatot kellett minél jobb eredménnyel megoldaniuk a csapatoknak. Egyrészt volt egy teszt kitöltős része, itt a KRESZ ismeretek mérkőztek meg, a feladatok megoldására negyedórájuk állt rendelkezésre. Másrészt volt egy hibakeresési állomás, aminek az volt a lényege, hogy Hódi András kerékpárszerelő 5 hibát generált a kerékpárokon, és a versenyzőknek meg kellett találniuk, hogy mi az, amitől nem alkalmas közlekedésre a bicikli. Harmadrészt pedig egy ügyességi pályán kellett végigtekerniük, minél kevesebb hibával. A helyi városi versenynek célja és jutalmazása az, hogy a megyei döntőbe jussanak a legeredményesebb versenyzők, tehát innen automatikusan jutnak tovább a megyeire, ahonnan meglesz a lehetőségük az országosra is továbbjutni - foglalta össze Szivák Edit rendőr törzsőrmester, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott baleset-megelőzési előadója. A verseny eredményei az alábbiak: Csapatban: I. helyezést a Mindszent Dózsa-Telepi Általános Iskola II. helyezést a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola III. helyezést a Varga Tamás Általános Iskola IV. helyezést a Mindszenti Általános Iskola érte el. Egyéni kategóriában lányoknál: I. Keresztes Izabella (Mindszenti Dózsa-Telepi Általános Iskola) II. Zékány Zsófia (Mindszenti Dózsa-Telepi Ált. Isk.) III. Kiss Regina (Liszt Ferenc Általános Iskola) Egyéni kategóriában fiúknál: I. Szabó Ádám (Mindszenti Dózsa-Telepi Ált. Isk.) II. Antal Tamás (Mindszenti Dózsa-Telepi Ált. Isk.) III. Bereczki Zoltán (Mindszent Általános Iskola) G. A versenyzők korosztálya általános iskolai 5-8. osztályig tevődött össze. Négy csapat vett részt a városi döntőn, két hódmezővásárhelyi: a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és a Varga Tamás Általános Iskola csapatai; és két mindszenti: a Mindszenti Általános Iskola és a Dózsa-Telepi Általános Iskola delegált versenyzői. KÖZPONTI ÜGYELET Egészségház 6630 Mindszent, Csokonai u. 2. RENDELÉSI IDŐ (felnőttek és gyermekek részére): hétfőtől - péntekig 16:00-07:00 szombat, vasárnap, ünnepnap: 07:00-07:00 Telefon: 06-30/ / Az ügyeleti ellátás csak sürgős esetben vehető igénybe. M.V.Ö.

4 4 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 A TÉLI ROADSHOW ÚJABB ÁLLOMÁSA A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezete és a Települési Agrárgazdasági Bizottság március elején tájékoztatót tartott Mindszenten, a Városháza dísztermében. A Vidékfejlesztési Program aktualitásai során kiderült, hogy 59 jogcím van, ilyenek például az állattenyésztés vagy kertészet, tehát mindenféle jogcím megjelenik. Valamint az OTP szakemberei a finanszírozási kérdésekben szolgáltak hasznos információkkal. Másfél hónapon át megyeszerte tartott agrárfórumokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete és a Települési Agrárgazdasági Bizottság. A gazdákat, termelőket tájékoztatták az aktualitásokról. A mindszenti fórum így már közel harmincadik volt, amelyet megtartottak a téli roadshow-n - ahogy Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrár Kamara Csongrád megyei elnöke nevezte. A témák során szóba kerültek a növényvédelmi törvény változásai és aktualitásai, de földügyi aktualitásokkal is ismerkedhettek az érdeklődők. ERZSIKE NÉNI 90 ÉVES G. Ágoston Lajosné Apró Erzsébet március 24-én töltötte 90. életévét. Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai köszöntötték. Az új, szegedi Nagybani Piaccal - amely várhatóan májussal nyitja majd ki kapuit - is ismerkedhettek: európai méretű és színvonalú piac lesz, 1500 elárusítóhellyel, 9 méter széles úttal, amelynek középső sávjában megállni tilos jelzés lesz, ezzel is biztosítva a folyamatos piacolást. Az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatosan hallhatták a megjelentek, hogy chippel fog működni, olyan lesz, mint egy bankkártyát, le lehet húzni, és így információkhoz juthatnak majd egyszerűen. Erzsike néni Mindszenten született, ott töltötte gyermekkorát, majd később családjával Budapestre költözött. A háború után kerültek vissza Mindszentre. Édesapját korán elveszítette, a testvérét pedig a háborúban. Mindszenten dolgozott cipőfelsőrész készítőként, majd több évet a bölcsődében, mint gondozónő. Bőrdíszművesként ment nyugdíjba. Férjével 50 évet éltek együtt. Egy lányuk született. Erzsike néninek 2 unokája van, most várja első dédunokáját. 6 éve költözött családjához Hódmezővásárhelyre. Hétköznapjait keresztrejtvényfejtéssel tölti.

5 5 ZSÓTÉR SZERINT TERV, A DK SZERINT TÉNY Népszavazást kezdeményezett Mindszenten a Demokratikus Koalíció. A párt helyi szervezete ezzel akadályozta volna meg az idősek otthonának elköltöztetését, azonban kiderült: a település vezetése nem helyezi át a plébánia épületébe a gondozási központot. - A történet három hónapra nyúlik vissza, amikor Zsótér Károly polgármester tett egy olyan kijelentést, hogy tervezik az Idősek Ápolást, Gondozást Nyújtó Otthon átköltöztetését a Kőrösi Csoma Sándor utcából a Római Katolikus Plébánia épületébe, a Kossuth Lajos utcába - kezdte Jancsovics Attila. A DK mindszenti vezetője szerint az ott élő idősek, a dolgozók és hozzátartozók is tiltakoztak, ugyanis a plébánia a település központjától mintegy 2 kilométerre esik. A távolság jelentősen megnehezítené a látogatást, az orvosi kiérkezést, valamint az idősek szociális életét. - Ha nem így döntött volna a testület, akkor a költségek ellenére is támogattuk volna a népszavazást, mivel mindszenti ügyről van szó. Erre azonban már nincs szükség - mondta Jancsovics Attila. Az idősek otthonának felújításához, bővítéséhez pályázati forrásra vár a település vezetése. Zsótér Károly szerint a téma nem is aktuális addig, amíg nem jelenik meg pályázati kiírás. Megyeri József Nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers irassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye. Meghívó Jancsovics ismertette: a polgármester január 6-án levélben értesítette az otthon lakóit a költöztetés szándékáról, a plébánia épületénél ugyanis legalább tízzel többen férnének el. Válaszként, a hónap végén élőláncot szerveztek a gondozási központ köré, amelyen több mint hatvanan vettek részt. - Ezért akartunk népszavazást, hogy megvédjük az idősek érdekeit - tette hozzá az elnök. A párt március elsején adta be a kezdeményezést. Március 2-án a képviselő-testület rendkívüli testületi ülésen megszavazta: az otthont nem költöztetik el a plébánia épületébe. Zsótér Károly a Mindszenti Hírek március 22-i számában reagált a DK kezdeményezésére. A polgármester szerint mindvégig csak tervről, és nem tényről volt szó, ezért nem érti a párt érveit, gondolatmenetét. Egy népszavazás a költségvetés terhére, az adófizetők pénzéből 1,5-2 millióba kerülne. A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ és a Mecénások a Kultúráért Egyesület Szeretettel várja Önt és Ismerőseit április 9-én (szombaton) órakor a József Attila emléktábla koszorúzására Károly Óvoda épülete órakor Nyílt lapok című költészet napi rendezvényünkre, melyen bemutatkozik Hevesi Judit költő, fordító K.L.

6 6 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 OVIFOCI MINDSZENTEN Az MLSZ által szervezett Bozsik Intézmény Program a mindszenti Károly Óvodában szeptember óta sikeresen működik. Az ovi-focira nagy örömmel és rendszeresen járnak a gyermekek. A Székhely óvodában egy fiú és egy lány csapat is alakult, a tagintézményben egy csapat, és a jövőben további érdeklődésre lehet számítani. SZERENCSÉJÜK VAN A MINDSZENTI GAZDÁKNAK Az időjárás végre lehetővé teszi, hogy a mezőgazdaságban elkezdjék a munkálatokat a földeken. Az aktualitásokról Hevesi István mindszenti gazda tájékoztatta lapunkat. A játékos foglalkozásokon a gyermekek - életkoruknak megfelelő szinten - szerezhetnek tapasztalatokat a labdajátékokról, elsősorban a labdarúgásról. Az OTP Bank Bozsik-program által a gyermekek részt vesznek a helyben megrendezett Grassroots fesztiválok rendezvényein; egyéni ajándékokkal és édességgel szponzorálják a kis focistákat; ezen kívül minden regisztrált gyermek Bozsik-program emblémával és MLSZ logóval ellátott focilabdát és csuklóra csapható karkötőt kapott. Ráadásul sportruházattal is támogatják az óvodás korcsoportok edzőit, Keresztes Bernadett és Szőke Beáta óvodapedagógusokat, valamint lehetőséget biztosítanak számukra a Grassroots szervezői tanfolyam elvégzésére. További támogatást nyújtott az ovis focistáknak a mindszenti Mocorgó UFC is sporteszközök felajánlásával, amivel elősegítették az edzések színvonalasabbá, érdekesebbé tételét. Szűcs Sándor, a Mocorgó UFC elnöke és a Bozsik-program körzeti szervezője koordinálja a program helyi működését. Közös cél vezérel bennünket: szeretnénk a gyermekek természetes mozgásigényének kialakítása mellett a rendszeres sportolás iránti igényét kialakítani, edzettségüket megalapozni, a gyermeklabdarúgást népszerűsíteni, a tehetséges gyermekeket sikerekhez juttatni. Emellett a Bozsik-program jövőbeni működése lehetővé tenné az óvodából iskolába lépéssel a sportjátékosok kinevelését és a helyi sportcsapathoz való leigazolását. Keresztesné Bányik Bernadett óvodapedagógus Az utóbbi hetek, hónapok csapadékos időjárása eléggé megnehezítette a gazdák életét. Húsvétra azonban eljött a dologidő, a magasabban fekvő területeken végre megkezdődhetett a szántások lezárása és a vetésre való előkészítés. Hevesi István szerint április elején - amint a talajhőmérséklet megengedi - a vetőgépek is a földekre vonulnak. Az őszi gabonákon megjelentek a gombabetegségek. Aki még nem végezte el a gombaölőszeres kezeléseket, az feltétlenül tegye meg, ellenkező esetben a termésben komoly veszteségek várhatóak. A repcében a rovarkártevők ellen is védekezni kell. -A mindszenti gazdáknak szerencséjük van, ugyanis itt az országos átlaghoz képest jók a talajviszonyok. Máshol sokkal nagyobb vízállások vannak - tette hozzá Hevesi István. Még elmondta, az is a jövőbeli feladatok közé tartozik, hogy a külterületeken meg kell kezdeni az úthelyreállításokat, ugyanis a dűlőutakon a nagy keréknyomok miatt a gépek megsérülhetnek. POLGÁRŐRSÉG ELÉRHETŐSÉGE: BERECZKI LAJOS TEL. 06/ Megyeri József TŰZOLTÓ PARANCSNOK-HELYETTES ELÉRHETŐSÉGE: MISKOLCZI LÁSZLÓ TEL. 06/

7 7 ÚJ JÁTSZÓTERET KAPNAK A GYEREKEK Egy négy eszközből álló játszóteret alakítanak ki a Mindszenti Általános Iskola udvarán - hangzott el a település legutóbbi képviselő-testületi ülésén. Zsótér Károly polgármester ismertette: az önkormányzat az általános iskola alapítványával közösen építi meg a játszóteret. Négy eszközt helyeznek el: kettőt az alsó, kettőt a felső tagozatosoknak. A kisebbek mérleghintát és játszóvárat, a nagyobbak kültéri kondigépeket kapnak. A testület kiválasztotta a kivitelezőt: a játszóteret a HAÁSZ Kft. építi meg. A cég 2,2 millió forintért vállalja a munkát. Megyeri József BOSSZANKODNAK A HORGÁSZOK Traktorok használják a mindszenti Nagy-Kurca versenypálya szakaszán lévő földutat, ami emiatt balesetveszélyessé és járhatatlanná vált - panaszolta szerkesztőségünknek Rácz Árpád. A helyi horgászegyesület elnöke szerint öt év munkája veszett kárba. A Mindszenti Horgászegyesület elnöke felháborodásának adott hangot, ugyanis a mintegy másfél kilométeres szakasz emiatt járhatatlanná és balesetveszélyessé vált: volt, aki már el is esett az öszszeroncsolt úton. -Öt év alatt sikerült elérnünk az egyesülettel, hogy kialakuljon egy olyan út, amelyen eső után is végig lehet hajtani személyautóval. Sok-sok társadalmi munkával karbantartottuk az utat, amit be is füvesítettünk - folytatta Rácz Árpád, aki szerint a legnagyobb probléma, hogy azok, akik ezt okozzák, - tisztelet a kivételnek - nem segítenek a helyreállításban. Az egyesület költségvetéséből pedig nem tudják kigazdálkodni a rekonstrukciós munkálatokat. Mindez több száz embert érint, ezért a jövőben Zsótér Károly polgármesterhez fordulnak. Az elnök még elmondta, azok a horgászok, akik közvetlenül eső után érkeznek az útra, szankciókra, akár az engedélyük elvételére is számíthatnak. Az egyesület a közeljövőben megkezdi a partrendezést. Ez magában foglalja a horgászhelyek kialakítását, a halrács letételét, illetve az idősebb horgászok számára ülőhelyek, asztalok, padok kialakítását. Megyeri József Köszönetnyilvánítás Számunkra Te sohasem leszel halott Örökké élni fogsz, mint a csillagok Drága jó szívét, két dolgos kezét Áld meg Atyám. S mi köszönjük, hogy Ő lehetett a mi Édesanyánk. Ezúton mondunk köszönetet mindazon rokonoknak, barátoknak és ismerősöknek, akik felejthetetlen halottunk MOLNÁR JÓZSEFNÉ (szül.: Szőke Ilona) temetésén megjelentek és mély fájdalmunkban osztoztak. Gyászoló gyermekei és unokái Az utóbbi időben az átlagosnál több csapadék esett. Nem történt ez másként Mindszent térségében sem. - Több dűlőút már tönkrement, ugyanis közvetlenül az esőzések után traktorral járnak rajtuk. Már-már oda jutottunk, hogy a Nagy-Kurca versenypálya szakaszán lévő úton is rendszeresen végigvonulnak - mondta Rácz Árpád. Köszönetnyilvánítás Drága jó szívét, dolgos két kezét Áldd meg ó Atyánk, s mi megköszönjük, Hogy Ő volt az édesanyánk. Köszönetet mondunk minden rokonunknak, szomszédoknak, jó ismerősöknek, akik szeretett Édesanyánk: özv. ÁCS JÁNOSNÉ BÁNYAI PIROSKA temetésén megjelentek és fájdalmunkon enyhíteni igyekeztek. Köszönjük Dr. Gémes Csaba háziorvos Úr segítőkész munkáját, továbbá a rendelő összes orvosának és munkatársának önzetlen munkáját. Gyászoló leánya, fia és családja

8 8 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 CSÖKKENT A BŰNCSELEKMÉNYEK SZÁMA Tavaly 105 bűncselekményt regisztráltak Mindszenten, ami egy hétezer fős kisvárosban jónak számít, sok település szeretne ilyen eredményt - ismertette dr. Harkai István, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője a Tisza-parti kisváros legutóbbi testületi ülésén. ismertette, a legtöbb ilyen garázdaság a túlzott alkoholfogyasztás miatt fordul elő. Megyeri József TÁMOGATJA A KORMÁNY AZ EGYHÁZMEGYE PLÉBÁNIÁIT Hetvenötmillió forinttal támogatja a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegye plébániáit, templomok, épületek felújítását, közösségi programok szervezését - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára március 21-én, Szegeden. A rendőrkapitány a 2015-ös évről szóló beszámolójában hozzátette, a közterületen elkövetett bűncselekmények számát szorították vissza ben 8 lakásbetörés történt Mindszenten. Ez viszonylag magas szám, ennek oka, hogy több mindszenti bűnöző is kiszabadult a börtönből. Az azonban mindenképpen pozitívum, hogy sem ben, sem 2015-ben nem történt halálos baleset a település közigazgatási területén. Dr. Harkai István hozzátette, csökkent a helyszíni bírságok száma, ami annak köszönhető, hogy a járőrök inkább a figyelmeztetésekre helyezik hangsúlyt. Az ülésen Tóth Csaba alpolgármester jelezte: a közbiztonsággal nincs gond Mindszenten, de a hétvégi éjszakai életben rendszeres a verekedés és általában ugyanazok verekednek. - Fokozott rendőri ellenőrzést tudunk tartani a szórakozóhelyeknél, de a verekedéseket megelőzni szinte lehetetlen - válaszolt a rendőrkapitány, aki Soltész Miklós államtitkár ezek közül kiemelte a röszkei Páduai Szent Antal-plébániatemplom felújításának támogatását, utalva arra, hogy a határ menti község volt az, amelyet tavaly nyáron és őszszel a migrációs válság miatt a legkomolyabb megpróbáltatások érték. Hozzátette, a támogatott fejlesztések között szerepel a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai kara tornatermének felújítása, a mindszenti, a mezőkovácsházai, a kunágotai templom és a nagykamarási plébánia rekonstrukciója is. A kormány támogatja országszerte plébániánként egy-egy busznyi fiatal eljutását a krakkói ifjúsági világtalálkozóra - közölte Soltész Miklós. Kiss-Rigó László elmondta, az egyházmegye az elmúlt időszakban mintegy százmillió forintos támogatást kapott a Fogadalmi templom felújítására, olyan feladatok elvégzésére, amelyek nem szerepeltek a tavaly lezárult uniós projektben. Az egyházmegye tízmillió forinttal járult hozzá a szovátai nővérek közösségi épületének kialakításához. Szintén Erdélyben, Zeteváralján pedig a templomépítést segítette ugyanekkor összeggel saját forrásaiból az egyházmegye - közölte a püspök, hozzátéve: a két fejlesztést a magyar kormányzat is támogatta. Forrás és fotó: MTI

9 9 ORSZÁGOS DÍJAT NYERT GÉMES ANTAL A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink 2016."címmel meghirdetett pályázatán a mindszenti Gémes Antal, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium 11/A osztályos diákja különdíjat nyert. GYALOGTÚRA ÉS KI MI TUD Az április sem telik eseménytelenül a Mindszenti Általános Iskolában. Több programmal is kedveskednek a gyerekeknek - tudtuk meg Szedlák Renáta igazgatótól. A díj átadására március 19-én került sor Budapesten, amelyet Gajda Attila, a gimnázium tehetséggondozó koordinátor pedagógusa vett át, mivel a díjazott az esemény időpontjában is éppen egy országos fizikaversenyen vett részt. Az iskola minden év tavaszán és őszén gyalogtúrát szervez a diákoknak. Április 9-én mintegy 50 fő Mátraszentimrére látogat és 13,5 kilométeres túrát teljesít. A csapat reggel indul és éjfél körül ér viszsza Mindszentre. - A hosszú táv és a fizikai megerőltetés miatt negyedik osztályosok és felső tagozatosok vehetnek részt a kiránduláson, a kisebbek csak szülői felügyelettel vághatnak neki az útnak - mondta Szedlák Renáta. A mindszentiek a Vöröskő-kilátót és a Csörgő-patak völgyét is megtekintik. Április 15-én Ki mit tudot rendez a diákönkormányzat a Dózsa-telepi Tagintézményben. A nevezők csapatokban bármilyen produkcióval, például énekkel és tánccal léphetnek a közönség elé. Az előadásokat háromtagú zsűri bírálja, a legjobbak apró jutalomban részesülnek. Az eseményen a szülőket, hozzátartozókat is szívesen látják. A beiratkozás is ebben a hónapban történik. A leendő első osztályosokat 14-én és 15-én várják. Április 26-án iskolakóstolót tartanak nekik, ahol tanítási órákon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Megyeri József Gémes Antal matematika és fizika tantárgyakból számos területi és országos versenyben elért kiváló eredményével kvalifikálta magát az ország legeredményesebb középiskolás tehetségei sorába az év elején kiírt pályázat útján. Bethlen Sajtószolgálat Mindszenti hírek független, közéleti kéthetilap Kiadja: Kisbíró Hirdető, Szervező és Műsorszóró Kft Hódmezővásárhely, Szabadság tér radio7@radio7.hu Felelős szerkesztő: Megyeri József (+3662/ ) Hirdetés: +3662/ Nyomás: Szoliter Kft., Hódmezővásárhely Terjeszti: a Kiadó. Megvásárolható a mindszenti üzletekben. ISSN Meg nem rendelt kéziratot nem közlünk, nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. A hirdetések tartalmáért nem vállalunk felelősséget! Minden jog fenntartva!

10 10 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 SÁRBÓL ÁLMODOTT TÜNDÉRVILÁG Ezzel a címmel nyílik kiállítása Oszkai Rékának Mindszenten, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban április 16-án, szombaton 15 órakor. A sümegi keramikus első alkalommal mutatkozik be a Tisza-parti kisvárosban. S hogy kerül április 16-án Mindszentre? A válasz egyszerű. Szentesen született, családja által kötődik Mindszenthez és Hódmezővásárhelyhez. Ennek köszönhető, hogy vállalja a mintegy 400 kilométeres távot. - Már Erdélybe is hívtak, de nem mertem igent mondani a felkérésre, ugyanis a kerámiák könnyen megsérülhetnek utazás közben. Ez azonban nagyon nagy motiváció, hogy abban a térségben mutatkozhatok be, ahová a családi szálak fűznek - mesélte az alkotó, aki nagy izgalommal várja, hogy a mindszenti közönség is szemügyre vegye a Sárból álmodott tündérvilágot. Oszkai Réka tíz éve foglalkozik agyagozással. Kaposváron, iparművészeti iskolában tanulta a keramikus szakmát. Azóta színes kis tündéreket, tavaszváró leánykákat, manókat, mindenféle mesebeli figurákat készít. - Mindig is tiszteltem és szerettem az agyagot. Nagyon fontos szerepet tölt be az életemben az alkotás - mondta a művésznő, aki már több kiállításon is megmutatta műveit a nagyérdeműnek. Budapesten és Kaposváron is találkozhattak munkásságával az érdeklődők. LEVONULT AZ INFLUENZAJÁRVÁNY A figyelőszolgálatba bevont orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint a Csongrád megyében március március 27. között az előző héthez képest 32 %-al kevesebb, azaz 126 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A morbiditás 40,05% ooo -nak bizonyult, amely alatta marad a járványküszöbnek (150 % ooo ) A 12. héten minden járás területén csökkent az ISZ tünetekkel orvoshoz fordulók száma hetében Csongrád megyében lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma: Szeged járás: Hódmezővásárhely járás: Szentes járás: Megyeri József Fotók: Facebook/Oszkai Kerámia 28 fő (11. héten 49 fő) 39 fő (11. héten 43 fő) 74 fő (11. héten 115 fő) Az elmúlt héthez viszonyítva csökkent az orvosnál megjelent betegek között a gyermekek valamint a fiatal felnőttek aránya és emelkedett a felnőttek és az idősek körében a megbetegedés aránya. Közösségben előfordult halmozódásról nem érkezett jelentés. Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálat

11 11 ÁTALAKULT A LOMTALANÍTÁSI RENDSZER A korábbi évektől eltérően minden háztartás egyéni időpontban kérhet lomtalanítást Mindszenten. A cél, hogy az utcákat ne egy időben lepje el a szemét. -A szolgáltatóval történt egyeztetések után átalakítottuk a lomtalanítási rendszert. A korábbi évektől eltérően nem hirdetünk egyszerre az egész településen lomtalanítást, hanem mindenkinek lehetősége van kitűzni egy időpontot, amikor elviszik tőle a felgyülemlett hulladékot - tájékoztatott Zsótér Károly. Mindszent polgármestere ismertette: a helyiek ezt évente egy alkalommal, március 15 és június 15 között vehetik igénybe. A lakosoknak telefonon kell értesíteni a szolgáltatót, amely közös megegyezés után megszabadítja őket a hulladéktól. A kezdeményezés lényege, hogy nem egyszerre kerül a közterületekre, az ingatlanok elé a szemét. - Előfordult, hogy több napig az utcákon éktelenkedett a sok hulladék, valamint panasz érkezett arra is, hogy volt, aki lomtalanításkor nem tartózkodott otthon, vagy elfoglaltsága miatt nem tudta kihasználni azt - folytatta Zsótér Károly. A polgármester szerint a környezetvédelmi szempontokon túl ezzel sokkal ügyfélbarátabb szolgáltatás veszi kezdetét a településen. Megyeri József MÉRSÉKELTÉK A TERRORKÉSZÜLTSÉGI FOKOZATOT Pintér Sándor belügyminiszter március 29-én 13 órától módosította a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot, jelenleg a hármas (közepes) fokozat van érvényben - közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel. Múlt kedd reggel terrortámadásokat követtek el Brüsszelben, a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson. A terrortámadások következtében a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek, köztük két magyar állampolgár. A támadásokat a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta magára. Magyarországon a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel összefüggésben korábban a hármas készültség volt érvényben, ezt emelték kettes fokozatra múlt kedden. Akkor a belügyminiszter azt mondta: ez a fokozat addig marad érvényben, amíg nem tisztázódik, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban. Múlt héten az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságát is tájékoztatták az elrendelt intézkedésekről. A testületek tagjai egybehangzóan indokoltnak találták a terrorkészültségi fokozat megemelését. A BM március 29-i közleménye szerint Pintér Sándor döntése értelmében mérsékelték a terrorkészültséget, ismét a hármas fokozat van érvényben. A Magyar Közlönyben múlt év november 20-án jelent meg az új terrorkészültségi szabályozás. A korábban A, B, C, D betűkkel jelölt fokozatokat számokkal váltották fel. A négyes az alacsony fokozat, a legmagasabb, kritikus az egyes. A 3-as (közepes) fokozat akkor rendelhető el, ha az ellenőrzött vagy részben ellenőrzött információk a fenyegetettség szintjének növekedésére utalnak, vagy EU-, illetve NATO-tagállamban, vagy a szomszédos államok valamelyikében terrorcselekményt követtek el, amelynek hatásaként Magyarország fenyegetettségének növekedése valószínűsíthető. Péntekre hívta egyeztetésre a frakcióvezetőket a belügyminiszter Április 1-jére, péntekre hívta egyeztetésre a parlamenti frakciók vezetőit Pintér Sándor belügyminiszter az ország biztonsága érdekében szükséges lépésekről, a terrorizmus elleni intézkedésekről - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján. Jelezte, Pintér Sándor megjelölte azt az öt témakört is, amelyben a kormány a Belügyminisztériumra (BM) bízta a szükséges törvényjavaslatok kidolgozását. A tervek között szerepel, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ a megelőzés szempontjából kulcsfontosságú nyilvántartásokhoz a jövőben közvetlenül férjen hozzá. Továbbá tilthatóvá tennének olyan kommunikációs eszközöket, amelyeknél a titkosítás miatt a hatóság nem tud élni a törvényesen engedélyezett adatmegismerés jogával sem - tájékoztatott Gulyás Gergely. A tervezett törvénymódosításokkal azt is el akarják érni - folytatta -, hogy terrorcselekmény bekövetkeztekor korlátozni lehessen a polgári adatforgalmazást - a mentésben részt vevők kommunikációjának biztosítása érdekében -, valamint a veszélyes áruk szállítását. Emellett bővítenék a rendőrség adatkezelési lehetőségét az államhatár- és létesítményőrzési feladatok ellátása során. A törvényjavaslatokat április 4-i ülésén tárgyalja a kormány. Forrás: MTI/szegedma.hu

12 12 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 A SZÉP IDŐBEN IS ELŐVIGYÁZATOSAK LEGYÜNK! Közelít, már szinte itt is van a tavasz. Lehet több időt tölteni a szabadban: kirándulással, kerékpározással, kertészkedéssel. Azonban nem szabad elfelejteni azokat a bennünket és értékeinket veszélyeztető helyzeteket, amelyeket épp a szép idő hoz magával. Megelőzhetjük ezeket - a hogyanját, illetve a tavaszi szezonnal érkező veszélyhelyzeteket Bereczki Lajos, a Mindszenti Polgárőr Egyesület elnöke foglalta össze. A tavasz az utakon nagyobb forgalmat hoz, és megjelennek a motorosok, kerékpárosok nagyobb számmal. Körültekintőbben közlekedjünk, hiszen több járműre kell figyelnünk, mint a téli hónapokban. Emellett jön a szabadtéri rendezvények időszaka. Értékeink és magunk védelme érdekében amellett, hogy jól szórakozunk, legyünk éberek: a tömeget, az ünnepet, a forgatagot vannak, akik rossz szándékkal várják. TAVASSZAL MEGLÓDUL A VIDÉKFEJLESZTÉS Munkatársunktól A Vidékfejlesztési Program már megjelent pályázatairól, az agrárium új lehetőségeiről, és a gazdálkodókat érintő aktualitásokról számolt be Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozatának 22. pódium-beszélgetésén. A Vidékfejlesztési Program beruházási forrásainak 80 százaléka érkezik az új időszakban. Amikor a napsütés a szabadba hív bennünket kirándulni vagy csak megnézni a Tiszát, akkor se felejtsük el, hogy autónkat, kerékpárunkat zárjuk be és le, illetve véletlenül se hagyjunk rajta értéket. Sokan a strandra, gáthoz, nagyrévbe letekerve egyszerűen letámasztják a kerékpárt, hiszen ha nem látnak a közelben senkit, nem érzik azt veszélyben, azonban közben másfelé sétálva, a vízhez leballagva szem elől téveszthetik a tulajdonukat, és az arra tévedő rossz szándékú embereknek bizony a lehetőség máris adott. Ugyanez igaz akkor is, ha külterületen lévő hobbikertünkön, földünkön kertészkedünk, dolgozunk. Hajlamosak az emberek a föld végén hagyni a járművüket őrizetlenül, záratlanul. Nem egyszer kelt lába így kerékpárnak. Ha otthon indulunk a kertbe, hátsó udvarba tenni-venni, zárjuk be a kaput, és még véletlenül se hagyjuk a zárban a kulcsot, főleg, ha az elérhető. Ne akasszuk jól látható helyre, inkább vigyük magunkkal. Ha várunk valakit, egyeztessük le, hogy csöngessen, zörgessen vagy kiáltson be, hiszen a pár perc várakozás megspórolása számunkra komoly károkat is okozhat. Amennyiben az udvarra belátni a kerítésen át, az sem szerencsés, ha elől hagyunk biciklit, szerszámot, gépet, mert az szinte felhívás a rosszindulattal közelítőnek. Ha csak kis időre is megyünk hátra, akkor is inkább zárkózzunk be, hiszen a szemfüles besurranónak pár pillanat is elég, hogy amit ér, felkapja. Lázárék azt is bejelentették, hogy napokon belül az állattartó telepek korszerűsítését szolgáló - mintegy 70 milliárd forint keretösszegű - pályázati felhívásokat is megismerhetik az állattenyésztők. Az államtitkár kiemelte: a vidékfejlesztés sokrétű, amely az agrárvállalkozások mellett a kistelepülések önkormányzatait, a civil szervezeteket, az egyházakat és a helyi kisvállalkozásokat éppúgy érinti. Az agrárium fejlesztésére több operatív program is forrást biztosít, amelyek közül a Vidékfejlesztési Program 1300 milliárd forintos kerete tartozik a Miniszterelnökség Kecskeméten működő Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának kezelésébe. A rendelkezésre álló forrás a közötti uniós ciklusban a nagybirtokok helyett a kis és közepes családi gazdaságok fejlesztéseit, elképzeléseik megvalósítását szolgálja. A Vidékfejlesztési Prog-

13 13 ram beruházási forrásainak 80 százaléka érkezik majd hozzájuk az új időszakban. A versenyképesség növelése mellett a vidéki munkahelyteremtés és a vidéki munkahelyek megőrzése is kiemelt célkitűzés a mezőgazdaságban. Emiatt főként a munkaerő-igényes ágazatok támogatása kerül előtérbe. Az idei év a pályázatok éve lesz - hangsúlyozta az államtitkár. A magyar mezőgazdaság dinamikus növekedéséhez szükség van arra, hogy a gazdálkodók minél több pályázati felhívást, minél hamarabb megismerjenek, illetve belekezdjenek a projektek megvalósításába. A Vidékfejlesztési Program keretében ez idáig 20 pályázat jelent meg, amelyek közül szeres túljelentkezés mellett - több, már le is zárult. Jelenleg a kertészeti és az élelmiszeripari fejlesztéseket támogató felhívásokra nyújthatják be kérelmüket az érintettek. Napokon belül az állattartó telepek korszerűsítését szolgáló - mintegy 70 milliárd forint keretösszegű - pályázati felhívásokat is megismerhetik az állattenyésztők. Fontos kiemelni továbbá, hogy az év során több pályázat is megjelenik a helyi közösségek fejlesztési elképzeléseinek megvalósítására. Ezen felhívások többek között a LEADER Helyi Akciócsoportok és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózaton keresztül a civil szervezetek számára is kitörési lehetőséget jelenthetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagy érdeklődés miatt a rendelkezésre álló források gyorsan ki fognak merülni, éppen ezért fontos, hogy az érdeklődők figyelemmel kísérjék a megjelenő pályázatokat és már az első szakaszban benyújtsák kérelmüket - tette hozzá az államtitkár. Forrás: Miniszterelnökség KEDVEZMÉNYEK A 2015-ÖS SZJA-BEVALLÁSBAN Aki tavaly év közben nem nyilatkozott arról, hogy milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadója illetve az adóalapja, nem késett le semmiről. Az elmaradt lépés a május 20-ig beadandó szja-bevallásban pótolható és az év közben nem érvényesített adókedvezmény igénybe vehető. A legtöbben az első házasok kedvezményét, a családi kedvezményt és a súlyos fogyatékosság kedvezményét érvényesítik a bevallásban. Az első házasok kedvezménye január 1-jétől igényelhető és annak a párnak jár, amelyik december 31-e után - legalább egyikük először - kötött házasságot. A kedvezmény megosztható vagy a házastársak meghatározhatják, hogy melyikük veszi igénybe. Mértéke - legfeljebb 24 hónapig - az adóalapra vetítve forint, azaz házaspáronként havi ötezer forinttal több marad a családi kaszszában. A 24 hónapon belül a kedvezmény abban a hónapban már nem jár, amikor magzatra vagy gyermekre tekintettel először érvényesíthetnek családi kedvezményt a szülők. A házasságkötés előtti családi kedvezményre jogosító gyermek, magzat az első házasok kedvezményét nem befolyásolja. A családi kedvezményt főszabály szerint azok vehetik igénybe, akik családi pótlékra jogosultak. Ezt a kedvezményt a várandós kismama és a vele közös háztartásban élő házastársa, családi pótlékra saját jogán jogosult gyermek, illetve a rokkantsági járadékban részesülő magánszemély is érvényesítheti. Várandóság címén a kedvezményt a fogantatástól számított 91. naptól a megszületésig lehet igénybe venni. Az összegét az eltartottak számától függően a kedvezményezett eltartottak után kell kiszámolni. Ez a 2015-ben szerzett jövedelmek esetében egy, illetve két eltartott esetén 10 ezer forint, míg három és több eltartott esetén 33 ezer forint adómegtakarítást jelent havonta kedvezményezett eltartottanként. A kedvezmény az adóalapot csökkenti. Ha az érvényesített családi kedvezmény összege után a megállapított kedvezménykeretből még marad, akkor az családi járulékkedvezményként érvényesíthető.. Az szja-bevallásban a családi kedvezményre vonatkozó sorok kitöltésekor nagy körültekintéssel kell eljárni. Ha valakinek a családjában év közben változás volt - például a gyermek sikeres érettségit tett, a szülők elváltak, született egy gyermek -, és ezt nem jelezte a munkáltatójának, akkor a pontos számítás és kitöltés az adózóra hárul. Ha ugyanis valaki év közben jogosulatlanul vette igénybe a családi kedvezményt vagy annak egy részét, a többletet vissza kell fizetni. A családi kedvezmény igénybe vehető egyedül, közösen, illetve a bevallásban megosztható az egy háztartásban élő, jogosultnak nem minősülő házastárssal, élettárssal re forint személyi kedvezmény jár az adóból azoknak, akik rokkantsági járadékban illetve fogyatékossági támogatásban részesülnek és azoknak, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít. A kedvezmény azokra a hónapokra érvényes, amikor az adózó súlyos fogyatékossága legalább 1 napig fennállt. A kedvezmény érvényesítéséhez szükséges orvosi igazolást nem kell csatolni a bevalláshoz, csak meg kell őrizni az elévülésig. A 2015-ös adóév az utolsó, amikor a lakáscélú hitel, a felsőoktatási tandíj, a felnőttképzési díj halasztott kedvezménye még érvényesíthető. Promenad.hu

14 14 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 ELFOGYOTT A MINDSZENT Nem sok babér termett eddig a tavasszal a mindszenti foci csapatnak. A zöld-fehérek egyetlen pontot gyűjtöttek. A Szegedi VSE elleni hazai találkozó jól indult, Mihály Róbert révén megszerezte a vezetést a Mindszent, de nem sokáig volt 1-0 az állás. A SZVSE gyorsan fordított és már ott volt az előny. A szünet előtt azonban még Kuhár Deniel egalizált. A második félidőben 4-2-re elhúzott a Mindszent, Brízik-Bodrogi Tícián és Szecskó Tamás találataival. 10 perc volt hátra, már mindenki elkönyvelte a hazai 3 pontot, mikor egy szabadrúgással 4-3-ra módosították az eredményt, majd a 90. percben tizenegyeshez jutottak a szegediek. Nem hibáztak, így két gólos előnyt herdált el a Mindszent. Mindszent - Szegedi VSE 4-4 (2-2) Az NB II-ben szereplő Szeged 2011 fiókcsapat következett. Nem sok eséllyel utazott Kiskundorozsmára Tóth Csaba csapata. A papírforma érvényesült is a 90 perc alatt. A meccsen csere nélkül állt ki a Mindszent, úgy, hogy az egyébként kapus Poszler Andrásnak csatárposzton kellett játszania. A zöldfehérek találatait Csatlós Tamás és Mihály Róbert szerezte. Szeged Mindszent 11-3 (5-0) Nem volt jobb a helyzet az Ásotthalom elleni hazai találkozón sem, melyen szintén 11 emberrel volt kénytelen kiállni a Mindszent. Poszler András kapus ezúttal is a mezőnyben kapott helyet és csere ezúttal sem ült a zöld-fehérek kispadján. 0-0-s félidő után felőrölte a hazaiakat a bronzérmes homokhátsági csapat és 3-0-s győzelmet arattak a Tiszapartján. Mindszent - Ásotthalom 0-3 (0-0) Az ifjúsági gárdának március közepén kezdődött a tavaszi szezon. A Szeged 2011-től 4-1-es vereséget szenvedtek, majd hazai környezetben 4-0-ra verték az Ásotthalmot. A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA: # Név MSZ GY D V LG KG GK P 1. Algyő SK Mórahalom VSE Ásotthalom TE Szeged 2011 B Sándorfalva SK Szentesi Kinizsi Makó FC Tiszasziget SE Csongrád TSE Tápé ESK Ujszegedi TC FK 1899 Szeged Kisteleki TE Mindszent SE Szegedi VSE Szőregi RSE Újszentiván SE AZ U19-ES BAJNOKSÁG ÁLLÁSA: # Név MSZ GY D V LG KG GK P 1. Makó FC Szentesi Kinizsi Mórahalom VSE Algyő SK Szeged 2011 B FK 1899 Szeged Mindszent SE Csongrád TSE Ujszegedi TC Újszentiván SE Tiszasziget SE (-1) 12. Ásotthalom TE Sándorfalva SK Kisteleki TE Baks-Tápé Szőregi RSE (-3) Visus Optika - Ingyenes computeres látásvizsgálattal várjuk Önt! (Bejelentkezés szükséges) - Egyes szemüvegkeretekre annyi % engedményt adunk, ahány éves Ön vagy - Alap szemüveglencse ingyen! vagy Ajándék napszemüveg! - Multifokális szemüveg készíttetése esetén, ajándék olvasó szemüveg. Megújult árukészlettel várjuk kedves vásárlóinkat! Részletekről érdeklődjön üzletünkben! MINDSZENT, CSOKONAI U. 26. TEL.: (30) Nyitva: hétfő-péntek 8-16 JM MINDSZENTI MAGAZIN A RÁDIÓ 7-BEN! Hallgassa Ön is a Mindszenti Magazint a Rádió 7-ben, április 8-án, pénteken 13 óra 15 perctől! Műsorunkban beszámolunk arról, hogy gyalogtúrát és Ki Mit tudot rendeznek a mindszenti iskolásoknak, de szó esik arról is, hogy mik a jelenlegi mezőgazdasági aktualitások a térségben. Arról is tájékoztatjuk a hallgatókat, hogy Oszkai Réka kiállítása nyílik meg a Tisza-parti településen. Tartsanak velünk a 97,6, a 96.8 és 107 Mhz-n, ahol mindennap hallhat friss információkat Mindszent életéről!

15 15 LÁZÁR: ÁTK - FELADATOKHOZ RENDELÜNK FIZETÉST A kormány rövidesen megtárgyalja az Állami Tisztviselői Kar megalakításáról szóló javaslatot, és azt még áprilisban az Országgyűlés elé terjeszti - jelentette ki interpellációra válaszolva Lázár János a parlament március 29-i, plenáris ülésén. - A tisztviselőkön nyugvó terhek folyamatosan növekedni fognak - jelezte a miniszter -, hiszen a jövő évtől már kétezer fajta ügyet lehet majd intézni a járási hivatalokban, míg az Állami Tisztviselői Karba a kormányhivatalokban dolgozókat január elsejétől tervezik beléptetni, míg az összes állami tisztviselő beléptetésére 2018-ra lesz majd lehetőség. Ma Magyarországon 17 ezer járási hivatali alkalmazott van, akiknek a száma - a megnövekedett feladatmennyiség miatt - nyárra 22 ezer lesz, januárban ugyanennyi, a kormányhivatalokban dolgozó lép a rendszerbe, és 2018-ban lépnek be azok, akik az átalakított állami apparátusban teljesítenek szolgálatot. A miniszter leszögezte: a rendszerben a hivatalok feladatokat kapnak, és a feladatokhoz rendelik a fizetést. Arnay A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a javaslatot egy hét múlva a Közszolgálati Egyeztető Fórum rendelkezésére bocsátják, hogy az a fórumon, illetve a szakszervezetekkel és más érdekképviseletekkel megvitatva kerülhessen a képviselők elé. A kormány 1990 óta először tett konkrét lépéseket az Állami Tisztviselői Kar létrehozására - jelentette ki Lázár János, hozzátéve: ennek nem részre az Önkormányzati Tisztviselői Kar. - Most két folyamat zajlik párhuzamosan az állam által kialakított bürokrácia csökkentése érdekében - vázolta a miniszter -, részben a hivatalok megszüntetésével, részben a bürokratikus szabályok csökkentésével, amely eléréséhez az Országgyűlés 110 törvényt módosított, és további 85 jogszabály módosítását indítványozza a tárcavezető, a több millió polgár ügyintézését könnyítendő. Most az évi 23 millió ügynek 675 típusát intézhetik a polgárok a járási hivatalokban, amelyek száma április elsejétől ötszázzal fog nőni. A központi bürokratikus szervezetek leépítése mellett meg kell kezdeni a járási hivatalokban dolgozók beléptetését az Állami Köztisztviselői Karba, és az ügyeket intéző, frontszolgálatot teljesítő, és ma sokszor ezer forintot kereső tisztviselőknél kell a béremelést kezdeni, amelyhez a Miniszterelnökségnek 25 milliárdos keret áll rendelkezésére. A július 1-jén megvalósuló rendezés mintegy 50 százalékos emelést jelent, függően a dolgozók végzettségétől és a betöltött munkakörtől. Az Állami Tisztviselői Karról szóló törvény új alapokra helyezi a felelősség viselését, a folyamatos képzés kötelezettségét, az előre haladás lehetőségét, és a pedagógusok, a rendőrök és katonák után olyan életpályát kínálva, amely egy fiatal számára kiszámítható előmenetelt fog biztosítani - tette hozzá Lázár János. EB BEFOGÓ ELÉRHETŐSÉGE: FERENCZI GYÖRGY TEL: 06/ M.V.Ö. Tisztelt Lakosság! Zsótér Károly polgármester fogadóóráját minden hónap első hétfői napján 16:00 órai kezdettel tartja: Áprilisban: április 4-én (hétfő) 16 óra Polgármesteri Hivatal Tanácstermében. Bagitáné Szécsényi Mária alpolgármester és Tóth Csaba alpolgármester fogadóóráját minden hónap harmadik hétfői napján 16:00 órai kezdettel tartja: Áprilisban: április 18-án (hétfő) 16 óra Polgármesteri Hivatal Tanácstermében. APRÓHIRDETÉS M.V.Ö. Vakcinázott, fehér húshibrid, és nagytestű sárga kettős hasznosítású napos csibe, és előnevelt csibe nálunk jegyezhető. Mindszent Bozó tápbolt (vasútnál) Telefon: 0630/ APRÓHIRDETÉSEK, GYÁSZHIRDETÉSEK, KERETES HIRDETÉSEK FELVÉTELE: a 06 (62) ös telefonszámon/ mindszentihirek1@gmail.com címen Következô lapszámunkban április 12-én (kedd) 17 óráig beérkezett hirdetéseket tudjuk megjelentetni.

16 16 Rádió 7 FM 97.6, és 96.8 NYUSZISIMOGATÓ, NYUSZI TALLÉR, NYUSZI, HOPP! Ötletesebbnél ötletesebb feladatokkal várták a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ Virgonckodó Húsvétváróján a gyerekeket március 26-án. Ám volt, aki nem is nagyon jutott bentebb az ajtónál, hiszen a nyuszisimogatóban ugrándozó szőrgombócoknak nem lehetett ellenállni. látni, hogy anya, apa, mama is beszállt az alkotásba: forgott az olló, folyt a ragasztó - így nem csupán gyerekprogram volt ez a délután, hanem az egész család örömére vált. Munkatársunktól A nyusziktól elszakadva rengeteg program közül válogathattak, ráadásul a feladatok, kihívások teljesítéséért Nyuszi Tallér járt, amit a Nyuszi Boltban mindenféle jóra válthattak. Voltak kézműves állomások, ahol akár húsvéti ajándékot is készíthettek: cserépcsirkét minitojásokkal, katicát, sütiket. De a tojásfestés különféle technikáit is kipróbálták, hogy minél többféle hímes tojás várhassa a locsolókat. A végéhez közeledik a KÁVA Szélmalmok című közösségi színházi projektje, mely során a budapesti KÁVA Kulturális Műhely színészdrámatanárai Mindszent, Székkutas és Hódmezővásárhely egy-egy általános iskolájának diákjaival, pedagógusaival és helyi civil szervezeteivel a tanyavilág társadalmi jelentésének újrafogalmazására tesznek kísérletet, azt a kérdést is kutatva, hogy miképpen tudnak részt venni a fiatalok a helyi közösségek önazonosságának meghatározásában. A projekt célja nem csupán az, hogy létrejöjjenek közösségi színházi előadások, hanem, hogy a foglalkozások fejlesszék a diákok érdekérvényesítő, érvelő készségét és a kritikus gondolkodását, illetve, hogy elősegítsék egy aktív közösség létrejöttét. A mindszenti diákokkal készült előadást április 10 (vasárnap) 17 órakor Ön is megtekintheti a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ színháztermében. Az előadásra mindenkit sok szeretettel várunk! A réparopogtató versenynél többen is harcba szálltak, ehhez bizony ügyesség kellett. Éppúgy, mint a seprűvel tojástereléshez vagy a nyusziugrással véghezvitt tojáshordáshoz. A Húsvéti Észforgatóhoz viszont az agytekervényeknek kellett munkába állni. De készültek még nyuszinyom kereséssel is a szervezők a park területén. A Virgonckodó Húsvétváró tehát igazán izgalmasan telt a gyerekeknek, no meg a felnőtteknek is. Jó volt A megvalósulást főtámogatója a Norvég Civil Támogatási alap. K.L. Tisztelt Olvasóink! A Mindszenti hírek következő száma április 15-én jelenik meg.

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 113-2/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. február 15- én /hétfőn/ 17.00 órai kezdettel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 4.) Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedévi beszámolója

JEGYZŐKÖNYV. 4.) Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedévi beszámolója JEGYZŐKÖNYV Készült: Bajót Község Képviselő-testületének 2011. november 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Az ülés helye: Millenniumi Ház Bajót, Kossuth Lajos utca 149. Jelen vannak:

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu X. évf. 1. sz. 2013. március www.kiralyhegyes.hu Tisztelt Királyhegyesiek! Örömömre szolgál, hogy 2013. év elején községünk önállóságának stabilitásáról számolhatok be Önöknek. Az elmúlt időszakban számtalan

Részletesebben

KECEL VÁROS KÖZÉLETI LAPJA 2013. ÁPRILIS III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM

KECEL VÁROS KÖZÉLETI LAPJA 2013. ÁPRILIS III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM KECEL VÁROS KÖZÉLETI LAPJA 2013. ÁPRILIS III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM A Keceli Hírek internetes változatát megtalálja a www.kecel.hu oldalon. Fizetett hirdetés Újra indul az újság A fontos információk eljutnak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

Jézus vére, ments meg minket!

Jézus vére, ments meg minket! ÜZENET A CSÉPAI, SZELEVÉNYI, TISZAUGI ÉS TISZASASI RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEK TÁJÉKOZTATÓJA V. évfolyam, 6. szám, 2007. július HÍREK, INFORMÁCIÓK, LELKISÉG, GYERMEKSAROK Jézus vére, ments meg minket!

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében.

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jegyzőkönyv Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Napirendi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Szám: K/204-3/2014. Kőszegszerdahely, 2014. június 24. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. június 24-én ( kedden ) 18 órakor a Bozsok, Cák, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Velem községek Önkormányzati

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje 173 Ecsédi Edit A diákok megismerése Az Egyéni Fejlődési Terv alkalmazásának tapasztalatai A Dobbantó program egyik fontos

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Szakmai beszámoló. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Szakmai beszámoló Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium A programsorozat címe: A fény napjai A programsorozat ideje: 2015. február 3. - 2015. június 3. A program helyszínei: Békéscsabai Andrássy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata testületének 2013. november 12-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata testületének 2013. november 12-i ülésén. KÉTTORNYÚLAKI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/181-16/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata testületének 2013. november 12-i ülésén. Jelen vannak:, Kovács Tiborné, Magvasi

Részletesebben

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2012. augusztus 27.-én a községi önkormányzat tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: - Szuha község polgármestere: Tóth Zoltán István - 4 fő települési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének, valamint a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzatnak 2012. december 17-i Közmeghallgatásáról és Falugyűlésről 1 Készült:

Részletesebben

Középpontban a fejlesztések

Középpontban a fejlesztések V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XX. ÉVFOLYAM, 5. SZÁM,

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46.

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-2/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. január 15-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen

Részletesebben

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 18. napján 19.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit!

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! 1 Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! Tisztelt Falugyűlés! Tájékoztatóm elején egy tragikus aktualitásról kell szólnom: március

Részletesebben

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31.

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. 1. Szervezet adatai Név: TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Telefon: +36 30 3900105 Internet:

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Tamási Áron

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Tamási Áron TARCSAI HÍRADÓ Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Tamási Áron 2011. március INGYENES ÖNKORMÁNYZATI INFORMÁCIÓS LAP 11. évfolyam 2. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK A képviselõ-testület

Részletesebben

Idén is lesz társasházi pályázat

Idén is lesz társasházi pályázat V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XXI. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyírmártonfalva község Falugyűlésén 2011. május 18. Helye: Művelődési Ház Nyírmártonfalva Jelen vannak: Kövér Mihály Csaba polgármester Debreceni Zsolt alpolgármester Gajdos

Részletesebben

Települési Információs Hírlevél

Települési Információs Hírlevél Települési Információs Hírlevél VIII. Évfolyam 1. Szám 2005. április-június SÁ R M ELL É K Köszöntjük községünk legifjabb polgárait: Született: Pantocsek Leon Dániel /Arany J. u. 10./ Koller Dóra /Dózsa

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN

MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN A Társadalomkutatási Informatikai Egyesülés (TÁRKI) 1993 végén, a Népjóléti Minisztérium megbízásából végzett kutatásainak

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről.

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről. Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről. Tárgykód Határozat- NAPIRENDEK Rendelet száma Az Art-Vital Kft (Nyíregyháza, Sólyom u. 21.) kérelme 118/2001.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-139./2006. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15.

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. 1994-2009 15 évesek lettünk! EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. ÉVFORDULÓJÁT A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR Képeink a 2008. év legrangosabb

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-33/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

2014.október. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. M. Legrand : Az idősek tisztelete

2014.október. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. M. Legrand : Az idősek tisztelete 2014.október Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Október 1. IDŐSEK VILÁGNAPJA M. Legrand : Az idősek tisztelete Amíg fiatal vagy, sosem gondolsz arra, hogy eljön az ősz is, s elszállnak

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-4/2015.NY. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. március 31-én, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében

Részletesebben

Falukarácsony. Újévi koncert

Falukarácsony. Újévi koncert Ikladi Hírek XX. évfolyam 12. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2013. december Falukarácsony Hagyományos falukarácsonyi ünnepségünket december 20-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartjuk az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről. Jelen vannak: Tóth Istvánné polgármester, Gehér Mariann,Bogár István, Dormán Jenő,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLTAL 2013. ÁPRILIS 23. NAPJÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL

JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLTAL 2013. ÁPRILIS 23. NAPJÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLTAL 2013. ÁPRILIS 23. NAPJÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL JEGYZŐKÖNYV Készült: Királyszentistván Faluház Színháztermében 2013.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t : B e r h i d a Városi Önkormányzat Gazdasági Bizottságának 2014. március 18 -án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Fülöp Attila bizottsági elnök

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 932-7/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Képviselő-testületének 2011. március 15-én (Kedden) de: 10,00 órakor megtartott ünnepi üléséről. Az

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Szent István Közösségi Házban 2014. december hó 11-én 17 00 órakor a szászvári vállalkozókkal tartott kötetlen vitafórumról. Köszönöm, hogy elfogadták a meghívást és megjelentek.

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. június 19-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Török Katalin. Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban

Török Katalin. Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban Török Katalin Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban 1. Bevezetés A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NCsSzI) Szociálpolitikai Főosztálya az Oktatási Minisztérium Hátrányos Helyzetű

Részletesebben

KILENCSZÁZAN: NE LEGYEN ADÓ!

KILENCSZÁZAN: NE LEGYEN ADÓ! KILENCSZÁZAN: NE LEGYEN ADÓ! KÖZÉLET KULTÚRA SPORT TÁRSADALOM OKTATÁS A MAGYAR KULTÚRÁT ÉLTETTÉK (4. OLDAL) Az építmény- és telekadó megszüntetését követelik (8-9. oldal) Ára: 99Ft MINDENT A SIKERÉRT!

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Határozatok: 34-45 /2011. (III. 30.) Perkáta, 2011. március 30.

JEGYZŐKÖNYV. Határozatok: 34-45 /2011. (III. 30.) Perkáta, 2011. március 30. Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 30-án (kedd) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Határozatok: 34-45 /2011.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő 29 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. február 23-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

Elfogadták a költségvetést

Elfogadták a költségvetést V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XXI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tard Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. december hó 12. én 17 órai kezdettel Tardon a Faluházban megtartott közmeghallgatásáról. Jelen vannak: Gál János polgármester,

Részletesebben

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15.

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15. H Í R L E V É L 2009. SZEPTEMBER 15. DÖNTÉSEKRŐL RÖVIDEN: Döntött a Képviselő-testület arról, hogy Óbarok Község kilép a Móri Kistérséggel közösen működtetett, egyes honvédelmi tárgyú feladatok végzésére

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. szeptember 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

A képviselő-testület a javaslattal egyetértett és a közmeghallgatás napirendjét egyhangú (6 igen) szavazattal az alábbiak szerint határozta meg:

A képviselő-testület a javaslattal egyetértett és a közmeghallgatás napirendjét egyhangú (6 igen) szavazattal az alábbiak szerint határozta meg: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 22-én, 17:00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásáról. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradt:

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. J e g y z ő k ö n y v Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. Az ülés helye: Művelődési Ház Zajk Jelen vannak: Grózner Tiborné polgármester, Kovács Tibor alpolgármester,

Részletesebben

be/sfp-10094/2015/mlsz

be/sfp-10094/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Sásd Városi Sportkör A kérelmező szervezet rövidített neve Sásd Városi Sportkör Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 89 A kérelmező jogállása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító II-2/455-2/2011. ikt. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2011. március 22-én megtartott Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

2007. március V. évfolyam 1. szám A polgármesteri hivatal ingyenes lapja. Megemlékezés március 15-én

2007. március V. évfolyam 1. szám A polgármesteri hivatal ingyenes lapja. Megemlékezés március 15-én 2007. március V. évfolyam 1. szám A polgármesteri hivatal ingyenes lapja Megemlékezés március 15-én Farsangi pillanatok 2007. március SÓSKÚTI HÍRADÓ Lapzártakor érkezett a hír, hogy a Pusztazámor Községben

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 26-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 26-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. DECEMBER 14.) Határozat: 103/2015. 105/2015. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. DECEMBER 14.) Határozat: 103/2015. 105/2015. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. DECEMBER 14.) Határozat: 103/2015. 105/2015. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Hazaváró Családi Juniális

Hazaváró Családi Juniális DENGELEG 1999. PÜNKÖSD V. ÉVFOLYAM 5. SZÁM A Szentlélek egyik legf bb munkája, hogy a nyugtalan szív megnyugodjon, meger södjék. A Isten Áldott szép pünkösd embert nyugtató m ve, hogy a békétlenség idején,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2.) FIKSZ PONT Egyesület TÁMOP pályázatának támogatása

JEGYZŐKÖNYV. 2.) FIKSZ PONT Egyesület TÁMOP pályázatának támogatása JEGYZŐKÖNYV Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. szeptember 9-én de. 7.30 órakor a Hajdúhadházi Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-14/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Takácsné Rompos Bernadett képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Takácsné Rompos Bernadett képviselő UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy u.21. Szám: 1/200-15/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én 17.00 órai

Részletesebben

Nagy András polgármester Köszöntötte a megjelenteket. Megállapította az ülés határozatképes, valamennyi képviselő megjelent az ülésen.

Nagy András polgármester Köszöntötte a megjelenteket. Megállapította az ülés határozatképes, valamennyi képviselő megjelent az ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek, 2014. március 26-án 14 30 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Jászszentlászló

Részletesebben

be/sfphpm01-10392/2015/mlsz

be/sfphpm01-10392/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bőnyi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bőny SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 713 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Államfői látogatás Bogyiszlón

Államfői látogatás Bogyiszlón VII.ÉVFOLYAM 4. SZÁM Bogyiszló község polgárainak lapja 2016. április Államfői látogatás Bogyiszlón Áder János köztársasági elnök a Víz Világnapján március 22-én a dunai jeges árvíz 60. évfordulójának

Részletesebben

MINDSZENT VISSZANYERTE A KORMÁNY BIZALMÁT

MINDSZENT VISSZANYERTE A KORMÁNY BIZALMÁT MINDSZENT VISSZANYERTE A KORMÁNY BIZALMÁT KÖZÉLET KULTÚRA SPORT TÁRSADALOM OKTATÁS Olyan lehetőség előtt áll Mindszent, amilyen előtt a rendszerváltás óta nem (3. oldal) Ára: 99Ft EGY ÉVE CSATORNÁZNAK

Részletesebben

2014. november. Beled Város Önkormányzatának hírei. Születésnapi köszöntő

2014. november. Beled Város Önkormányzatának hírei. Születésnapi köszöntő 2014. november Beled Város Önkormányzatának hírei Születésnapi köszöntő A napokban köszöntöttük Seregély Bálintnét 90.születésnapja alkalmából. Otthonában kerestük fel Irma nénit Dr. Gál László jegyző

Részletesebben

Milyen ajándékot hozzon a Télapó?

Milyen ajándékot hozzon a Télapó? I. évfolyam 6.szám - 2015 november Tartalom: Milyen ajándékot hozzon a Télapó? Tardonai Szüreti Fesztivál Életmód klub Kertbarátok Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 59. évfordulója Advent Díszítsük

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2005. J Ú L I U S Tisztelt Pusztaföldvári Polgárok! Ez évben is megrendezésre került a Földvárak Találkozója, melyről már hírt adtunk. Így utólag el szeretném mondani Önöknek, hogy

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 7 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 7 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 05. napján az Önkormányzat Hivatal épületében (8945

Részletesebben

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január - IV. évf. 1. szám Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január 12-én tartotta évnyitó ülését a Vértes-Gerecse Közösség Elnöksége. A napirendi pontok között az alábbi témák szerepeltek: 1. Fejlesztési

Részletesebben

4. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 116/2015.

4. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 116/2015. ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 116/2015. Tárgy: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat szociális étkeztetés szakmai programjának jóváhagyása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin polgármester Előadó

Részletesebben

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről. Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8312 Balatonederics, Kossuth u. 84. Telefon: 87 466 133, fax: 87 566 023 E-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 20-9/2010. J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.

Részletesebben

2010. n o v e m b e r 1 7 - én. m e g t a r t o t t n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

2010. n o v e m b e r 1 7 - én. m e g t a r t o t t n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

SIÓAGÁRDI KRÓNIKA VIII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM

SIÓAGÁRDI KRÓNIKA VIII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Sióagárd Község Önkormányzata 2014. JANUÁR VIII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM LELKI ÚTRAVALÓ 2. oldal AZ ÖNKORMÁNYZAT TÁJÉKOZTATÁSA 3. oldal FELHÍVÁS - SIÓAGÁRDI ÉRTÉKTÁR 4. oldal MEGHÍVÓ RENDEZVÉNYEKRE 5. oldal KILIÁN

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1. C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XVII. évfolyam 7. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu Cegléd Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete 2006. május 25-én tartotta munkaterv

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

2011. évi közbeszerzési terv elfogadása.

2011. évi közbeszerzési terv elfogadása. Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 17-én, csütörtökön 18.45 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről. Jegyzőkönyv Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről. Jelen voltak: Bogács Község Képviselő-testülete a mellékelt jelenléti ív szerint Kásáné

Részletesebben

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L P O L G Á R M E S T E R I B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L Tisztelettel, és szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. 2014 októberében régi-új képviselőtestület

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2011. szeptember 15-én megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2011. szeptember 15-én megtartott üléséről Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 50-16/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2011. szeptember 15-én megtartott üléséről Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 27-én (kedden) 14,00 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott rendkívüli

Részletesebben

A társadalmi együttműködés lehetőségei. Alsónémediben

A társadalmi együttműködés lehetőségei. Alsónémediben A társadalmi együttműködés lehetőségei Alsónémediben Készült a KEOP-1.2.0/B/10-2010-0051 jelű pályázat kommunikációs tevékenységeinek keretében Készítette: Bagoly Emese a Kisközösségi Program munkatársa

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez 53/2013.(IV.25.) sz. önk.hat. 11/2013.(IV.26.) rendelet A Fegyverneki Rendőrőrs 2012. évi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1.) Tájékoztató a rendőrség munkájáról Előadó: Kiss Zoltán kapitányságvezető, Rendőrkapitányság Kapuvár

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1.) Tájékoztató a rendőrség munkájáról Előadó: Kiss Zoltán kapitányságvezető, Rendőrkapitányság Kapuvár Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. június 30-án (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/910-1/2011.ált. B E S Z Á M O L Ó a Makói

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3-1/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 29.-én megtartott nyilvános üléséről - 1 - Izsák Város Önkormányzat

Részletesebben

6911 Királyhegyes, Jókai u. 46. 6911 Királyhegyes, Jókai u. 20. 6911 Királyhegyes, Kossuth u. 13

6911 Királyhegyes, Jókai u. 46. 6911 Királyhegyes, Jókai u. 20. 6911 Királyhegyes, Kossuth u. 13 VII. évf. 6. sz. 2010. szeptember www.kiralyhegyes.hu Tisztelt Királyhegyesi Lakosok! Szeptember 25-én, szombaton, a soron következő XV. Falunapját tartotta községünk. Azt hiszem nyugodtan elkönyvelhetjük

Részletesebben

Marad a csónakház, mégsem lesz étterem a Sóstói tavon 2009. szeptember 07. hétfő, 18:44

Marad a csónakház, mégsem lesz étterem a Sóstói tavon 2009. szeptember 07. hétfő, 18:44 Váratlan fordulat: nem épül meg a sóstói régi csónakház helyére tervezett szolgáltató- és vendéglátóhely. A vállalkozó ugyanis visszavonta a pályázatát. Ezt Csabai Lászlóné polgármester jelentette be a

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 12-én, 18.00 órakor tartott közmeghallgatásának jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 12-én, 18.00 órakor tartott közmeghallgatásának jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 12-én, 18.00 órakor tartott közmeghallgatásának jegyzőkönyve 20/2013. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők elfogadása

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 10-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének József Attila-lakótelepi Településrészi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: I. 364-6/2012. Jegyzıkönyv Készült: a József

Részletesebben

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról Beszámoló az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról I. Tagsági információk: Tagok száma: 90 fő Aktív tagok száma: 59 fő Testületi tagok száma: 3 fő Nyugdíjas tagok száma: 15 fő Diák tagok száma:

Részletesebben

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából. Fülöpi Hírek V. évfolyam 4. szám 2010. december Karácsonyfa alatt Eljött a nap, mit várva-vártunk, Az égen csillagfény ragyog, Jézuska fáját, ím' elhozták A halkan szálló angyalok. Köszönjük neked, édes

Részletesebben

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február Pontot TETT-ek az alszerzõdések végére 3. oldal TETT HÍRLAP BÁTASZÉK BÁTAAPÁTI CIKÓ FEKED MÓRÁGY MÕCSÉNY VÉMÉND V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február EZÉRT TET(T)SZIK NEKEM A TELEPÜLÉSEM... Fogalmazásíró

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 3. szám, 2015. március 3. szám - 2015. március Apró lépések a családokért Néhány évvel ezelőtt egy kolléganőm felhívott, hogy nem tudja, mit csináljon, ugyanis abortuszra

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25.-én 15 órakor a Községházán megtartott rendkívüli nyílt üléséről

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25.-én 15 órakor a Községházán megtartott rendkívüli nyílt üléséről Kisoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2016.Ökt. sz. Jegyzőkönyv 2016. május 25.-én 15 órakor a Községházán megtartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen vannak: Nádasdy-Csontos Elek, Hoványi

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kimle Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32.

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32. Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 8293. Vigántpetend, Kossuth u. 32. Szám: 119-5/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április

Részletesebben

JÖN A MEZŐŐRI SZOLGÁLAT

JÖN A MEZŐŐRI SZOLGÁLAT JÖN A MEZŐŐRI SZOLGÁLAT KÖZÉLET KULTÚRA SPORT TÁRSADALOM OKTATÁS A részletekről később döntenek (2. oldal) LEGYŐZETVE VALÓ GYŐZELEM (9. OLDAL) Ára: 99Ft MESTERE VOLT EGYKOR (6. OLDAL) CUKI KIS RETTEGÉS

Részletesebben