A kezelések helyszíne: Soluna Holisztikus Egészségközpont Debrecen, Széchenyi u. 11.1/9

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A kezelések helyszíne: Soluna Holisztikus Egészségközpont Debrecen, Széchenyi u. 11.1/9"

Átírás

1

2 Ha a szürke hétköznapokból kiszakadva, kreatív időtöltésre és lelki feltöltődésre vágysz, mindezt közösségi élménnyel fűszerezve, akkor gyere és alkoss velünk! Foglalkozásokat tartja: Nagy Klára Mária (Rajz és vizuális kultúra tanár) Érdeklődés - Jelentkezés: nagyklar@chello.hu facebook.com/szinesidom

3 A Soluna Holisztikus Egészségközpontban elérhető terápiák, tréningek: Stresszoldás Life coaching Kineziológia Csontkovácsolás Reflexológia Fitoterápia Holisztikus kozmetika Spirituális Válasz Terápia Családállítás SzomatoDráma Gyengéd születés/gyengéd szülés tréning Komplex Babaváró Program Sound of Soul - Szívzene A kezelések helyszíne: Soluna Holisztikus Egészségközpont Debrecen, Széchenyi u. 11.1/9

4 Dr. Faludi Eszter refiexológus Elérhetőség: Retlexológia - talpmasszázs gyógyítással fűszerezve A talpreflexológia egy olyan több ezer éves múlttal rendelkező módszer, melynek alapja a talpon elhelyezkedő, az egyes szervekhez tartozó meghatározott pontok masszírozása. Ezáltal az egész szervezet energiáját, valamint az egyes szervek működését pozitívan befolyásolja. A talpon lévő elváltozások, fájdalmas terű letek felhívják a figyelmet arra a szervre, aminek a működése kibillent az egyensúlyi állapotból. A kezelések célja az egészséges energiaállapot visszaállítása, mely által a gyógyulási folyamat beindul. Sokféle betegség esetén kiegészítő terápiaként alkalmazható, illetve egészségmegőrzésre, állapotfelmérésre is használható.

5 Milyen esetekben ajánlható a kezelés? (a teljesség igénye nélkül) stressz okozta betegségek (például gyomorpanaszok, depresszió, magas vérnyomás, alvási nehézség) allergiás megbetegedések emésztőrendszeri problémák meddősség, nőgyógyászati panaszok mozgásszervi betegségek (derékfájás, csontritkulás, ízületi fájdalmak) vese- és húgyhólyag betegségei légzőszervi megbetegedések Amennyiben szeretné megtapasztalni a kezelések pozitív hatásait, várom szeretettel egy barátságos, kellemes környezetben.

6 Gáli Andrea Life coaching Elérhetőség: Az első konzultáció ingyenes Life coaching Új módszer az életében felmerülő helyzetek kezelésére Gáli Andrea vagyok. Life coach, azaz életvezetési tréner. 20 éve foglalkozom emberekkel, melynek során új ismeretek átadásában, konfliktusok és problémák megoldásában vettem részt. Az ember életében vannak elakadások, nehéz helyzetek, melyeket kezelhetetlennek, megoldhatatlannak érez. Ha másként akarjuk kezelni és megoldani ezeket, akkor érdemes a proaktív life coaching módszert választani Ez egy olyan segítő, fejlesztő tevékenység, mely személyre szólóan foglalkozik a klienssel. Az egymásra épülő beszélgetések sorozatában az ügyfél tisztába kerül céljaival, megismeri pozitív erősségeit, megtalálja saját erőforrásait, tisztázza legfontosabb céljait és azok elérésének módját. A Life coach tréner támogat, kérdez, visszajelez az ügyfél érdekeit szolgálva, a coaching színes, változatos módszereit alkalmazva.

7 Soha nem ad tanácsot, nem mutat kész módszereket, nem alkalmaz sémákat, mert az ügyfelet egyedinek, saját életéhezértőnektekinti. A life coaching a következő személyeknek segít: aki családi-, szülői- vagy párkapcsolati problémáit kívánja megoldani aki életszerepeit, céljait kívánja jobban megfogalmazni vagy újrafogalmazni aki életszervezési, életvezetési gondjait oldaná meg aki önismeretétfejlesztené aki önérvényesítését eredményesebbé tenné aki az önértékelését javítaná aki testi-lelki-szellemi jóllétét növelné. Milyen témákon, milyen célokért lehet dolgozni a coaching-folyamatban? Karrier Döntés Önbizalom Önismeret Burnout (kiégés) Időgazdálkodás Motiválás Stressz Konfliktuskezelés Asszertivitás (olyan önérvényesítő magatartás, amely tekintettel van a másik félre is)

8 Karácsony Anikó, kozmetikus ADRIENNE FELLER szépségterapeuta Elérhetőség: A Holisztikus kozmetika alapgondolata, hogy az embert test-léiek-szellem egységeként kezeljük, hiszen bőrünk olyan, mint egy csodálatos vetítővászon, melyen minden tizikai és lelki történésünk megjelenik. Kizárólag növényi és BIO alapanyagokból készült egyedi, luxusminőségű ADRIENNE FELLER kozmetikumokkal dolgozom, melyek egyszerre hatnak a bőrre és a lélekre, hogy megőrizzék annak fiatalságát. A 100%-ig természetes alapanyagokból készülő, ADRIENNE FELLER natúrkozmetikumok megalkotásában kulcsszerepe van az illóolajoknak. Illatukkal és energiájukkal nemcsak szépítik a bőrt, de finoman lefújják a lélekről a feleslegessé vált érzelmi nehézségeket is, hogy a harmónia kapjon teret. Kezeléseinket az érintések különleges minősége, speciális pontok stimulálása, a szinergikus növényi-, és illóolajkompozíciók, elixírek, virágesszenciák alkalmazása jellemzi, melyek fiatalító hatásúak és oldják a lelki blokkokat.

9 KEZELÉSI PROGRAMJAINK HarmonEnne kezelés: 90 perc. Harmonizáló, sejtregeneráló, támogatja a bőr természetes működését. Minden bőrtípusra ajánlott. VitalEnne kezelés: 100 perc. Ránctalanító kezelés, fakó, fáradt, stimulálásra vágyó bő rtfp usra aján I ott. CleanEnne kezelés: 90 perc. Mélytisztító, gyulladáscsökkentő, regeneráló, tisztító program problémás bőrre. Rose De Luxe kezelés: 90 perc A damaszkuszi rózsa illóolajára épülő FACE LIFTING kezelés. Feszesít, ránctalanít, regenerál. Rose De Luxe Mandala rituálé: 30 perc. A damaszkuszi rózsa különleges szépítő erejét,valamint a rózsakvarc és hegyikristály sejtmegújító, regeneráló hatását ötvözzük ebben a kezelésben. Szemkontúr kezelés: 30 perc. Hűsítő, ránctalanító kezelés a fáradt szemkörnyék ápolására. Hatására kisimulnak a ráncok, elmúlik a stressz okozta szemfáradtság. Nálam nemcsak a bőre, a lelke is kisimul.

10 Katona Márta Transzgenerációs Epigenetikus Kinezioiógia Elérhetőség: Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiai tanácsadó vagyok, legfőbb szakmai feladatomnak az emberi kiteljesedés segítését tartom. Hivatásomban leginkább kedvelt módszeremmel, a kineziológiával segítek a hozzám fordulóknak a szabad és tudatos döntéseken alapuló harmonikus életet megteremteni és fenntartani. Segítségemre van ebben a folyamatban kineziológiai jártasságom, az általam vezetett Stresszkezelő tréningek tapasztalatai valamint Emberi Erőforrás Tanácsadó Egyetemi végzettségem. Milyen esetekben tudok segítséget nyújtani? Ha olyan élethelyzetben van, amelyben nem találja a megoldást Ha párkapcsolata kedvezőtlenül alakul, vagy nem találja a megfelelő társat Ha szeretné növelni magabiztosságát, belső kisugárzását Ha nem tudja hatékonyan kezelni a stresszt

11 Ha nehezen alszik el, alvása nyugtalan/gyakran ébred fel éjszaka, esetleg rémálmok gyötrik Ha túlságosan meg akar felelni mások elvárásainak Ha szeretné megtalálni, elérni és megtartani ideális testsúlyát Ha kommunikációs problémái vannak, elpirulás, dadogás, önkifejezési nehézség Ha sikertelennek érzi magát, holott folyamatosan próbál kimászni egy gyakran visszatérő kellemetlen élethelyzetből, szeretne megszabadulni egy zavaró szokástól Hatanulási nehézségei vannak Ha gondjai vannak a nőiséggel/férfiassággal, vagy meddőségi/potenciazavarai vannak Ha az érzelmi blokkok testi tüneteket okoznak, migrén, szorongás, allergia, táplálkozási zavarok, gyakori fertőzések formájában Ha elérkezettnek látja az időt a változtatásra, szeretettel segítem Önt ezen az úton.

12 Dr. Ráthonyi-Odor Kinga kineziológus Elérhetőség: Problémamegoldás kineziológiával Sokszor bele sem gondolunk abba, hogy a megoldatlan érzelmi stresszek és rossz gondolati beidegződések hogyan állnak összefüggésben problémáinkkal. A kineziológia a jobb és bal agyfélteke összehangolt működése révén a stressz kezelésének, és a lelki egészség fenntartásának egyik módja. A módszer segítségével a stresszhez kötődő okokat sikeresen oldjuk, az érzelmi stresszoldás hatására beindulnak a szervezet öngyógyító mechanizmusai, egyes fizikai tünetek javulnak vagy teljesen eltűnnek, a szervezet teljesítménye fokozódik. A módszer a probléma okát a gyökereknél keresi meg, és az oldás is itt történik, jövőnk már olyanná válhat, amilyenné tenni szeretnénk. így szüntethetjük meg a szervezetben lévő blokkokat és nemkívánatos viselkedési mintákat.

13 Felnőttek és gyerekek esetében többek között az alábbi esetekben alkalmazható eredményesen a módszer: feszült, túlhajszoltéletmód, testi betegségek, tanulási nehézségek pl. dyslexia, hyperaktivitás, párkapcsolati problémák, önértékelési problémák, pszichés problémák: félelmek, fóbiák, szorongások, kommunikációs problémák, allergia, túlsúly, szenvedélyek, csecsemőkori alvási-, étkezési zavarok.

14 Dr. Sípos Judit Munay-Ki beavató Elérhetőség: A szeretet beavatása Lépj ki a mindennapokból, hogy harmonikusabbá tedd az életedet, és előhívd a benned rejlő képességeket! 3 nap Érted, Veled, Velem. 3 nap, 9 rítus és számtalan tapasztalat. Gyógyul a nőiességed, a férfiasságod, szert tehetsz a mindennapok harmóniájára, és védelmet nyerhetsza negatív energiák ellen. Add meg magadnak a félelem nélküli élet lehetőségét! Miért jó, ha megkapod a Munay-Ki beavatásokat? A rítusok segítik megemelni rezgésszintedet", ezáltal könnyebben meglátod majd az események mögötti összefüggéseket és az életedet egy magasabb perspektívából tudod szemlélni. Mélyebb, bensőségesebb lelki kapcsolatokat alakítasz ki magad körül.

15 Életcélod világossá válik előtted, s könnyedén követni fogod azt. Ezáltal életed kiteljesedik és új kapuk, lehetőségek nyílnak meg számodra. Tudod ki vagy, és szereted is önmagad. Könnyebben zárod ki a nem működő, téged nem építő szokásokat, kapcsolatokat az életedből. Életed könnyebben áraml ik majd és felfigyelsz a téged körű Ivevő csodálatos dolgokra. Elkezded igazából tudni, hogy Minden Rendben Van", ezáltal félelem nélkü I tudod élni mindennapjaidat. Szervezeted energiaegyensúlya helyreáll, megtapasztalod az elemek (föld, víz, levegő, tűz, fény) egységének fontosságát, egyensúlyi állapotát testedben. Ajánlom ezt a tanfolyamot mindazoknak, akik szeretnék mindennapjaikat harmóniában, félelem nélkül megélni, és ezáltal végre rálátni igazi életfeladatukra. Ajánlom továbbá azoknak is, akik a napi döntések könnyebb meghozatalában, a stressz leküzdésében is hatékony segítséget és napi szinten használható technikákat szeretnénekkapni.

16 Valőné Makó Andrea fitoterapeuta, természetgyógyász Elérhetőség: MÁTRIX MIX energetika és szellemgyógyászat Ha már hosszú ideje valami komoly elakadással küzd az életében (legyen az munkahelyi, párkapcsolati gond, önbizalomhiányból fakadó nehézség vagy szervi probléma), akkor a Mátrix Mix kezelés jó lehetőség, hogy tovább lépjen ebből a kilátástalan helyzetből. Ha már több módszert, technikát kipróbált és mégsem történt vagy csak időleges volt a javulás, akkor valószínűleg újra és újra visszahangolja magát a rossz" működésre. Használja a MÁTRIX MIXET, hogy változtatni tudjon. A bennünk lévő negatív minták és kódok átkapcsolásával tényleg megváltozik a helyzet.

17 Szerveink magnetofrekvenciás felmérése Az emberi szervezet által kibocsájtott elektromágneses hullámok alapján állapotunkról széleskörű áttekintést nyerhetünk. A felmérés fitoterápiás szaktanácsadással párosul. Célunk a betegségek megelőzése, a kórok feltárása, kezelése, teljes rendszerű nk harmonizálása. Kövessen minket Facebookon is:

18 A Soluna Holisztikus Egészségközpontban rendszeresen induló tanfolyamok: Kineziológia tanfolyamok Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Touch For Health One Brain Brain Gym Stress Release Spirituális Válasz Terápia ThetaHealing Bach virágterápia Táplálkozás Beállítás Stresszkezelő gyermek tanfolyam Munay-Ki Nyári táborok További tanfolyamok és bővebb információ:

19 Mottónk: Egyediség Esztétika Hatékonyság Örömmel fogadjuk érdeklődését! Tekintse meg referenciáinkat! Elérhetőség: * turkizdesign@turkizdesign.hu vwvw.t urkizdesiön.hu

20 s o l u n a Holisztikus Egészségközpont Debrecen, Széchenyi u. 11.1/ info@solunadebrecen.hu

TEK Kineziológia képzés felépítése

TEK Kineziológia képzés felépítése TEK Kineziológia képzés felépítése TEK I. szint: TEK I/A. A kineziológia fogalma, lényege, a TEK Kineziológia meghatározása. Epigenetikai alapok. TEK anamnézis: információfeltárás a klienssel, az első

Részletesebben

SZUPERTUDATOS KOMMUNIKÁCIÓ (SSC)

SZUPERTUDATOS KOMMUNIKÁCIÓ (SSC) SZUPERTUDATOS KOMMUNIKÁCIÓ (SSC) Céltudatos, a fejlődés és a minőség mellett elkötelezett és határozott emberekn ek! Légy az elsők között, akik SCC Tanácsadó képesítést szerezhetnek! Időpont: 2016.februar.11-14,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2008. év

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2008. év PSYCHOLUCIA Tanácsadó és Szolgáltató Kht. 1027 Budapest, Csalogány u. 3/B., I/4. Statisztikai számjel: 22315766-7220-571-01 Adószám: 22315766-2-41 Cégjegyzékszám: 01-14-000173 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008.

Részletesebben

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Pedagógiai Programja 2015.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Pedagógiai Programja 2015. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Pedagógiai Programja 2015. 1. Nevelési program 1.1 Az iskolában folyó nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai A Nyíregyházi Szakképző

Részletesebben

Pedagógiai program 7. sz. melléklet EGÉSZSÉG ÉS KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM. Dr. Benczéné Csorba Margit főigazgató

Pedagógiai program 7. sz. melléklet EGÉSZSÉG ÉS KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM. Dr. Benczéné Csorba Margit főigazgató Pedagógiai program 7. sz. melléklet EGÉSZSÉG ÉS KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM 2015 Dr. Benczéné Csorba Margit főigazgató Tartalomjegyzék 1. EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM... 3 1.1. Az iskola egészségnevelési szemlélete...

Részletesebben

Érzelmi intelligencia tréning. A Boldogság Sikerre Motivál.

Érzelmi intelligencia tréning. A Boldogság Sikerre Motivál. A Boldogság Sikerre Motivál. Az érzelmi intelligencia tréning témakörei: 1. Az érzelmi intelligencia fontossága, alkalmazása 2. Az érzelmi intelligencia 4 lépésének áttekintése - Önismeret (felfedezni

Részletesebben

Pszichológiai, pedagógiai elemeket is tartalmazó képesség-, készség-, és személyiségfejlesztő

Pszichológiai, pedagógiai elemeket is tartalmazó képesség-, készség-, és személyiségfejlesztő A csodákhoz mozdulni kell a megszokott kis világunkból Kelemen Dóra szakképzett kineziológus, AFT, elmeakupunktúra és biodinamikus cranius, sacralis terápiakezelő vagyok. Én nagyon szeretnék veletek megismerkedni,

Részletesebben

MIÉRT KIEMELTEN FONTOS A MUNKAHELYI STRESSZ

MIÉRT KIEMELTEN FONTOS A MUNKAHELYI STRESSZ MIÉRT KIEMELTEN FONTOS A MUNKAHELYI STRESSZ CSÖKKENTÉSÉVEL FOGLALKOZNI? Az emberi szervezet fizikai és pszichés terhelhetősége korlátozott. A munkahelyi stressz és a lelki zavarok miatti hiányzások, a

Részletesebben

DR. GÖNCZÖL KATALIN egyetemi tanár miniszteri biztos, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság szakmai elnöke

DR. GÖNCZÖL KATALIN egyetemi tanár miniszteri biztos, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság szakmai elnöke DR. GÖNCZÖL KATALIN egyetemi tanár miniszteri biztos, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság szakmai elnöke A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS STRATÉGIÁJÁNAK MEGVALÓSULÁSI FELTÉTELEI A NAGYVÁROSOKBAN Köszönöm a meghívást.

Részletesebben

A segítő segítése 2; Szupervízió

A segítő segítése 2; Szupervízió Vályi Gábor A segítő segítése 2; Szupervízió A követelménymodul megnevezése: A szociális segítés alapfeladatai A követelménymodul száma: 1356-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-004-50

Részletesebben

Belső elvárás (melyik intézményi dokumentumban, s hol található) Új belső elvárás, melyik dokumentumba, hova került) Külső elvárás

Belső elvárás (melyik intézményi dokumentumban, s hol található) Új belső elvárás, melyik dokumentumba, hova került) Külső elvárás Intézményi önértékelés: belső elvárások kialakítása a gyakorlatban az intézményi belső értékelési csoport (BECS) közreműködésével Belső kapcsolatok, együttműködés, kommunikáció terület Külső elvárás Belső

Részletesebben

A kiégés jelensége pedagógusoknál, pszichológusoknál és a segítő beavatkozás módszerei

A kiégés jelensége pedagógusoknál, pszichológusoknál és a segítő beavatkozás módszerei Borsi Andrea, FMPSZ Gárdonyi Tagintézmény, Pszichológus, Integratív Gyermek Pszichoterapeuta A kiégés jelensége pedagógusoknál, pszichológusoknál és a segítő beavatkozás módszerei Az egészségpszichológia

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon. Tartalom

Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon. Tartalom Tartalom 1. Az iskola nevelési programja... 2 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 2 1.2 A személyiségfejlesztéssel kapcsolatos pedagógiai feladatok...

Részletesebben

Losontzi István EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon. 2015/2016-os tanév FÜGGELÉK

Losontzi István EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon. 2015/2016-os tanév FÜGGELÉK Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon OM: 038539 Címe: FÜGGELÉK Losontzi István EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon 2015/2016-os tanév Intézményi önértékelés

Részletesebben

Rozman Gáborné nevelő, Pszichopedagógiai csoport

Rozman Gáborné nevelő, Pszichopedagógiai csoport A GYAKORLAT MŰHELYÉBŐL 12o éves az Aszódi Javító Intézet Beszámoló az intézet múltjáról, jelenéről, jövőjéről és e sajátos színtéren végzett személyiségfejlesztő munkáról. Rozman Gáborné nevelő, Pszichopedagógiai

Részletesebben

A folyamatos tökéletesítés folyamata

A folyamatos tökéletesítés folyamata ÁLTALÁNOS ÉS IRÁNYÍTÁSI KÉRDÉSEK 1.2 1.3 3.1 A folyamatos tökéletesítés folyamata Tárgyszavak: minőségfejlesztés; minőségkörök; motiváció; az irodai munka minősége; vezetési stílus. Az olyan kifejezések,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Orbánhegyi Óvoda 2013. Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek, szeressétek a gyermekeimet. (Szabó Lőrinc: Ima a gyerekekért)

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Orbánhegyi Óvoda 2013. Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek, szeressétek a gyermekeimet. (Szabó Lőrinc: Ima a gyerekekért) PEDAGÓGIAI PROGRAM Orbánhegyi Óvoda 2013. Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek, szeressétek a gyermekeimet. (Szabó Lőrinc: Ima a gyerekekért) Tartalom 1. BEVEZETÉS 4 1.1. Alapprogram elve 4 2. HELYZETKÉP

Részletesebben

A viselkedészavarok kialakulásának okai az óvodában, iskolában

A viselkedészavarok kialakulásának okai az óvodában, iskolában Csak akkor biztosíthatunk minden egyes gyerek számára boldog gyermekkort és a képességek optimális fejlődését, ha figyelembe vesszük a gyerekek fejlődésének törvényszerűségeit, az egyes gyerekek különböző

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak

Részletesebben

Családsegítő szolgáltatás. Munkanélküliekkel végzett szociális munka

Családsegítő szolgáltatás. Munkanélküliekkel végzett szociális munka Családsegítő szolgáltatás Munkanélküliekkel végzett szociális munka I. BEVEZETÉS a TÁMOP 5.4.1. projekt keretében elkészült a családsegítés szakmai szabályozó anyagait tartalmazó tanulmányokhoz A TÁMOP

Részletesebben

Algyő Nagyközség. Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Algyő Nagyközség. Integrált Településfejlesztési Stratégiája 2015-2022 Egyeztetési változat 2016. május Tartalom 1. KÖZÉPTÁVÚ CÉLOK, ÉS AZOK ÖSSZEFÜGGÉSEI... 3 1.1. A stratégiai fejlesztési célok meghatározása... 3 1.2. A tematikus és a területi célok közötti összefüggések

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER

INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER Itsz.:III-476/2015 INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER A Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola Pedagógus Elvárás Rendszere Felsőpakony, 2015. október Készítette: Önértékelési Csoport 1. Pedagógiai módszertani

Részletesebben

Módszertani sokféleség

Módszertani sokféleség Módszertani sokféleség Egyéni anyanyelvi fejlesztés a Hallássérültek Tanintézetében A gyermeki személyiség egyénre szabott fejlesztése a korszerű pedagógia egyik legfontosabb követelménye. Fel kell mérni,

Részletesebben

2008/2009-es tanév. Kedves Kollégák!

2008/2009-es tanév. Kedves Kollégák! 2008/2009-es tanév tankönyvi elemzések, bemutatások is segíteni kívánják Önöket a bonyolult világunkban történő könnyebb eligazodásban. Kitekintés rovatunkban olyan külföldi tapasztalatokat mutatunk be,

Részletesebben

3/23/2014. HEM labor. Szentes Erzsébet Sapientia - EMTE

3/23/2014. HEM labor. Szentes Erzsébet Sapientia - EMTE HEM labor Szentes Erzsébet Sapientia - EMTE 2014 a formális álláskeresés során inkább a hagyományosabb eszközrendszert (hirdetés, telefonálás, munkaügyi központ, esetleg munkaközvetítő iroda) használja

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2015. évi tevékenységéről

ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2015. évi tevékenységéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Biatorbágyi

Részletesebben

A TEMPO EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÁLTAL KÍNÁLT TEMPO EGÉSZSÉGPROGRAMOK ISMERTETÉSE

A TEMPO EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÁLTAL KÍNÁLT TEMPO EGÉSZSÉGPROGRAMOK ISMERTETÉSE TEMPO Országos Önkéntes Kiegészítő Egészségpénztár 1025 Budapest Nagybányai út 92. Levélcím: 1538 Budapest, Pf. 550. Bankszámlaszám: 12100011-10091058 Ügyfélszolgálat: 06-1-463-4603 Fax: 06-1-463-4604

Részletesebben

V. Modulok értékelése és minősítése/beszámítása az iskolai évfolyam sikeres befejezésébe...94 VI. Érettségi...95 VII. A választható tantárgyak,

V. Modulok értékelése és minősítése/beszámítása az iskolai évfolyam sikeres befejezésébe...94 VI. Érettségi...95 VII. A választható tantárgyak, P E D A G Ó G I A I P R O G R A M 2013 1 Tartalom Tartalom... 2 Pedagógiai hitvallásunk:... 4 Nevelési terv... 6 I. Iskolánkról... 6 1.1. Alapelvek, célok, értékek...11 1.2. Az emberi magatartás általános

Részletesebben

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell: tudnivalók és tippek Napjainkban a magas vérnyomás sajnos egyre több és több embert érint. Mára már úgy nevezett népbetegséggé

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat 12.sz. melléklet A MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Gyakornoki szabályzat OM azonosító: 031202 GYAKORNOKI SZABÁLYZAT A közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 22. (9)

Részletesebben

CSERTÁN SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

CSERTÁN SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA CSERTÁN SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. 1 Preambulum A Csertán Sándor Általános Iskola személyiségközpontú és gyermekközpontú intézménynek vallja magát, nagy súlyt helyez a gyermekek

Részletesebben

Törpike Óvoda Pedagógiai Program 1. sz. melléklet. Intézményi egyedi elvárások: Óvodapedagógus

Törpike Óvoda Pedagógiai Program 1. sz. melléklet. Intézményi egyedi elvárások: Óvodapedagógus Törpike Óvoda Pedagógiai Program 1. sz. melléklet Intézményi egyedi elvárások: Óvodapedagógus Tartalomjegyzék 1 1. Pedagógiai módszertani felkészültség... 2 1.1. Önértékelési szempontok: Milyen a módszertani

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 106/2004./XII. 28./ Öh. h a t á r o z a t a

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 106/2004./XII. 28./ Öh. h a t á r o z a t a NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 106/2004./XII. 28./ Öh. h a t á r o z a t a az önkormányzat szolgáltatástervezési koncepciójáról. A Képviselő-testület: Nyírmada Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Egy s Ég Központ Egyesület

Egy s Ég Központ Egyesület Bemutatkozó Az Egy s Ég Központ Egyesület kitűzött célja, és hitvallása: az egyén öntudatra ébresztése, az önmegvalósítás, az emberben eredendően rejlő képességek felnyitása, egyediségének felvállalása,

Részletesebben

- hasonló hangzású hangok, szótagok, szavak hallási felismerésének problémája.

- hasonló hangzású hangok, szótagok, szavak hallási felismerésének problémája. Asperger syndroma: A zavaroknak egy csoportja, amelyet a szociális kapcsolatfelvétel és tartás minőségi mássága jellemzi. A kommunikációs sémák sajátosak ezeknél a gyerekeknél. Általában az érdeklődésük-aktivitásuk

Részletesebben

A KUTATÁS ÖSZEFOGLALÓ MEGÁLLAPÍTÁSAI

A KUTATÁS ÖSZEFOGLALÓ MEGÁLLAPÍTÁSAI A kutatás a zöldség-gyümölcs kisárutermelők kereskedelmi koncentrációhoz történő marketingszemléletű alkalmazkodását vizsgálta a nagy kereskedelmi láncoknak történő értékesítés példáján. A kutatás az OTKA

Részletesebben

1. Foglalkoztatási esélyegyenlőség

1. Foglalkoztatási esélyegyenlőség 4. sz. melléklet HELYZETELEMZÉS 1. Foglalkoztatási esélyegyenlőség A munkanélküliek munkaerő-piaci reintegrációjának érdekében szoros szakmai együttműködésre van szükség a gödöllői Munkaügyi Központtal.

Részletesebben

A pénzről- és a közösségről

A pénzről- és a közösségről A pénzről- és a közösségről (Hetedik nyilvánosságra hozott csatornázás: Öreg és Margaréta. 2009 febr. 27.) Margaréta látja azt az épület-modellt, - Dobogókő központi helyén, amit korábban megálmodott.

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

Bölcsődei Szakmai Program 2016-2019

Bölcsődei Szakmai Program 2016-2019 Fekete István Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei Szakmai Program 2016-2019 Az intézmény neve: Fekete István Óvoda és Bölcsőde Intézmény címe: 3571 Alsózsolca, Fekete István u. 7. Elérhetőségek: Tel./Fax.: 06/46-406-605

Részletesebben

DOKTORI DISSZERTÁCIÓ TÉZISEI. A dzsúdzsucu fogásrendszere és eszmeisége

DOKTORI DISSZERTÁCIÓ TÉZISEI. A dzsúdzsucu fogásrendszere és eszmeisége Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar DOKTORI DISSZERTÁCIÓ TÉZISEI Szabó Balázs A dzsúdzsucu fogásrendszere és eszmeisége Forrástanulmány a japán művelődéstörténethez Nyelvtudományi Doktori

Részletesebben

PÁLYÁZAT. INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására,

PÁLYÁZAT. INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására, PÁLYÁZAT A Kisteleki Rózsaliget Kollégium INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására, melyet az Emberi Erıforrások Minisztere hirdetett meg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal honlapján. Azonosító szám:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat címe: "A SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE" (KOMPLEX SZERVEZETFEJLESZTÉSI KÉPZÉSI PROGRAM) 2.) A pályázat kiírója: Európai Üzleti Iskola 1539 Budapest,

Részletesebben

Tisztelt Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság! A Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola Pedagógia programját az alábbiak szerint szeretné

Tisztelt Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság! A Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola Pedagógia programját az alábbiak szerint szeretné LIpPAI JANOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOL4 4400 Nyíregybáza, Krúdy köz 2. Telefon/Fax: (42) 403-765, Telefon: (42) 403-750, (42) 403-751, (42) 500-232 E-maii: Iippai.szakko=episkolat{j) maii. com Internet:

Részletesebben

CSALÁD- és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

CSALÁD- és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT CSALÁD- és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ, Fióka Család- és Gyermekjóléti Központ, Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája, Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat

Részletesebben

Pedagógiai Program (Nevelési Program)

Pedagógiai Program (Nevelési Program) Mecsekaljai Iskola Testnevelési Általános és Középiskolája Pedagógiai Program (Nevelési Program) BEVEZETŐ AZ ISKOLA MOTTÓJA: A sport megtanít arra, hogyan lehet győzni és emelt fővel veszíteni. A sport

Részletesebben

A Pomázi Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata

A Pomázi Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata A Pomázi Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata Előszó A könyvtár olyan közgyűjtemény, amellyel ma Magyarországon a rétegzett és tagolt társadalom minden helyi közössége

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA

A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA Nyíregyháza, 2010. május Készült a Felső-Tisza Alapítvány megbízásából. Szerkesztette: Filepné dr. Nagy Éva Katona Mariann Tóth Miklós Lezárva 2010. május 31-én. Nyíregyháza,

Részletesebben

Szimbólum-hidak a gyermekek terápiájában Gyimesné Markó Etelka

Szimbólum-hidak a gyermekek terápiájában Gyimesné Markó Etelka Szimbólum-hidak a gyermekek terápiájában Gyimesné Markó Etelka A MEGVÁLTÁS BELÁTÁS, MEGÉRTÉS. Keresd tetteid értelmét, mi, mire jó, hová vezet, minek mi csínja, miképpeg verázsolók, tudók titok zárait

Részletesebben

A szóbeli vizsgán nem kap pontot lásd az első oszlopot! A szóbeli vizsgán nem kap pontot. A szóbeli vizsgán nem kap pontot lásd az első oszlopot!

A szóbeli vizsgán nem kap pontot lásd az első oszlopot! A szóbeli vizsgán nem kap pontot. A szóbeli vizsgán nem kap pontot lásd az első oszlopot! ICF-kompetenciák Az egyes szintekhez tartozó minimumkészségek leírása alapján. A szürke háttérben azok a kritériumok szerepelnek, amelyek meglétekor a jelölt nem felel meg a vizsgán. Kompetenciák ACC szint

Részletesebben

A Farkas László Általános Iskola minőségirányítási programja

A Farkas László Általános Iskola minőségirányítási programja A Farkas László Általános Iskola minőségirányítási programja Készült: a Kt.40. (10), (11), a 138/1992(X.8.) Kormányrendelet, Kelebiai Polgármesteri Hivatal ÖMIP, iskolánk pedagógiai programja és szervezeti

Részletesebben

A Bródy Imre Gimnázium Pedagógiai Programja

A Bródy Imre Gimnázium Pedagógiai Programja A Bródy Imre Gimnázium Pedagógiai Programja OM: 034866 mindenkit mindenre meg lehet tanítani, csak idő, módszer és mester kérdése. /Comenius/ 1 Tartalomjegyzék I. Preambulum 4 II. 1. Az intézmény alapadatai

Részletesebben

DIPLOMAMUNKA ÉS TDK PÁLYAMUNKA TÉMÁK 2015/2016. tanév

DIPLOMAMUNKA ÉS TDK PÁLYAMUNKA TÉMÁK 2015/2016. tanév DIPLOMAMUNKA ÉS TDK PÁLYAMUNKA TÉMÁK 2015/2016. tanév Dr. Árnyas Ervin, egyetemi adjunktus, DE NK MEGELŐZŐ ORVOSTANI INTÉZET Magyarország levegő minőségének vizsgálata Az alkoholfogyasztási szokások vizsgálata

Részletesebben

A soproni EÖTVÖS JÓZSEF EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA

A soproni EÖTVÖS JÓZSEF EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA A soproni EÖTVÖS JÓZSEF EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA Pedagógiai Programja 2015 BEVEZETÉS... 4 1. NEVELÉSI PROGRAM... 4 1. 1. Az iskola rövid története... 4 1. 2. Nevelési alapcélok,

Részletesebben

Abony Város Önkormányzatának gazdasági programja 2010-2014.

Abony Város Önkormányzatának gazdasági programja 2010-2014. Abony Város Önkormányzatának gazdasági programja 2010-2014. Bevezető A 2005. évi XCII. törvény 3. -a módosította a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91.. (6)-(7) bekezdéseit az alábbiak

Részletesebben

ELMÉLETI KÉPZÉSI PROGRAM

ELMÉLETI KÉPZÉSI PROGRAM Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont VASÚTSZAKMAI OKTATÓ ELMÉLETI KÉPZÉSI PROGRAM NAPPALI HATÓSÁGI KÉPZÉS 2013. Készült a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. megbízása

Részletesebben

Izom- és csontrendszeri tünetek a számítógépen dolgozók körében

Izom- és csontrendszeri tünetek a számítógépen dolgozók körében MUNKABALESETEK ÉS FOGLALKOZÁSI MEGBETEGEDÉSEK 4.2 Izom- és csontrendszeri tünetek a számítógépen dolgozók körében Tárgyszavak: számítógépes munka; izom- és csontrendszer; foglalkozási betegség; egérhasználat;

Részletesebben

Beszámoló. Biatorbágy Város Önkormányzata 2015. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásáról

Beszámoló. Biatorbágy Város Önkormányzata 2015. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásáról Város Polgármestere és Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/218. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoló Biatorbágy Város Önkormányzata

Részletesebben

Mosolykert Pedagógiai Program. Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Mosolykert Óvoda

Mosolykert Pedagógiai Program. Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Mosolykert Óvoda Mosolykert Pedagógiai Program Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Mosolykert Óvoda ADATLAP Az óvoda neve: Rövidített neve: Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Mosolykert Óvoda Mosolykert

Részletesebben

Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált

Részletesebben

A patikában nem kapható: Egészség másképp

A patikában nem kapható: Egészség másképp A patikában nem kapható: Egészség másképp Egészség másképp? Azoknak, akik elviselhetetlen fájdalmaktól szenvednek, vagy olyan problémájuk van, amit az egészségügy feltehetően nem tud az elvárásunknak megfelelően,

Részletesebben

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ Második esély típusú intézmények és programjaik Az Equal program keretén belül szervezett Fiatalok Tematikus Hálózat megbízásából a tanulmány szerzői arra vállalkoztak, hogy átfogó

Részletesebben

Nagysándor József Általános Iskola 4031. Debrecen, Pósa u. 1. OM 031 086

Nagysándor József Általános Iskola 4031. Debrecen, Pósa u. 1. OM 031 086 Nagysándor József Általános Iskola 4031. Debrecen, Pósa u. 1. OM 031 086 INTEGRÁLT PEDAGÓGIAI RENDSZER 2011. Debrecen 1 INTEGRÁCIÓS PEDAGÓGIAI RENDSZER A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló

Részletesebben

SZOLNOK VÁROSI ÓVODÁK

SZOLNOK VÁROSI ÓVODÁK SZOLNOK VÁROSI ÓVODÁK Rózsa úti tagóvoda Helyi pedagógiai program Szolnok 2010 Módosítás időpontja:2013.03.31. Érvénybe lépés ideje:2013.09. 1 Tartalom 1. HELYZETELEMZÉS 4 2. A SAJÁTOS PEDAGÓGIAI ARCULAT:

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

Születés Hete 2007 a stúdióban

Születés Hete 2007 a stúdióban Születés Hete 2007 a stúdióban Az idén is lesz Születés Hete a stúdióban május 7-tõl 11-ig, számos hasznos elõadással, információkban gazdag beszélgetéssel, foglalkozásokkal és filmvetítésekkel a várandósság,

Részletesebben

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 10-0061-05; Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1290

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 10-0061-05; Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1290 A HEVES MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET 2014. évi TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJAI Felnőttképzési nyilvántartási szám: 10-0061-05; Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1290 Kedves Kolléganők! Kedves Kollégák! Az

Részletesebben

www.guinot.com Kezelések 2015 2011

www.guinot.com Kezelések 2015 2011 www.guinot.com Kezelések 2015 2011 HYDRACLEAN MÉLYTISZTÍTÓ KEZELÉS és ragyogó arcbőr fél óra alatt Tiszta Az új Hydraclean thermoelektródás géppel végzett arckezelés hatására rövid idő alatt a bõr fellélegzik,

Részletesebben

Dr. Plette Richárd. e mail: plette@omfi.hu. Pszichoszociális kockázatok a munkahelyen Foglalkozás egészségügyi Fórum 2016. április 13.

Dr. Plette Richárd. e mail: plette@omfi.hu. Pszichoszociális kockázatok a munkahelyen Foglalkozás egészségügyi Fórum 2016. április 13. Dr. Plette Richárd e mail: plette@omfi.hu Pszichoszociális kockázatok a munkahelyen Foglalkozás egészségügyi Fórum 2016. április 13. A kérdés jelentősége A munkahelyi stressz jelenti az egyik legnagyobb

Részletesebben

Multimédia és felnőttképzés. Dr. Krisztián Béla. krisztb@pte.hu

Multimédia és felnőttképzés. Dr. Krisztián Béla. krisztb@pte.hu Multimédia és felnőttképzés Dr. Krisztián Béla krisztb@pte.hu Pécsi Tudományegyetem, Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet, Humán Menedzsment Tanszék Az információs társadalomnak megfelelően

Részletesebben

Háttéranyag a Budapesti Békéltető Testület 2015. február 13-i sajtótájékoztatójára

Háttéranyag a Budapesti Békéltető Testület 2015. február 13-i sajtótájékoztatójára Háttéranyag a Budapesti Békéltető Testület 2015. február 13-i sajtótájékoztatójára A Budapesti Békéltető Testület 2014-es éve Értékelés, tapasztalatok Majdnem négyezer beérkezett és 3720 lezárt ügy, mintegy

Részletesebben

2010. február-március HÍRLÁNC

2010. február-március HÍRLÁNC 2010. február-március HÍRLÁNC A K T U Á L I S T O V Á B B K É P Z É S E K A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézetben 2010 elején induló akkreditált és

Részletesebben

PROMISE európai útmutató egészségügyi és szociális ellátási szakemberek képzéséhez a lelki egészségfejlesztés terén

PROMISE európai útmutató egészségügyi és szociális ellátási szakemberek képzéséhez a lelki egészségfejlesztés terén PROMISE Lelki egészségfejlesztés A lelki betegségek csökkentése Integráció az oktatáson keresztül Egészségügyi és fogyasztói főigazgatóság 2008-2013 egészségügyi program Együtt az egészségért PROMISE európai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. június 25-i ülésre

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. június 25-i ülésre ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. június 25-i ülésre Tárgy: A zirci Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Pedagógiai Programjának módosítása Előadó: Wohlfart

Részletesebben

A STRESSZ JELENSÉGE ÉS FOLYAMATA

A STRESSZ JELENSÉGE ÉS FOLYAMATA A STRESSZ JELENSÉGE ÉS FOLYAMATA A stressz egy nem specifikus reakció, mellyel szervezetünk reagál minden jelentős megküzdést, alkalmazkodást igénylő ingerre. A stressz a túlzott elvárások, megterhelések

Részletesebben

EGYESÍTETT ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM

EGYESÍTETT ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM EGYESÍTETT ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM Készítette: Kautzky Lászlóné intézményvezető Molnár Miklósné általános vezető helyettes A tagintézmények vezetői és nevelőtestületei Tartalomjegyzék 1. HELYZETKÉP...

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM NEVELÉSI PROGRAM

PEDAGÓGIAI PROGRAM NEVELÉSI PROGRAM PEDAGÓGIAI PROGRAM NEVELÉSI PROGRAM Szent István Körúti Általános Iskola és Speciális Szakiskola OM: 036045 Jászberény 2015. Hinni benne, hogy képes növekedni, akarni, hogy előre haladjon. Bolondul remélni:

Részletesebben

Szociális és gyermekvédelmi szabályozók GYAE. Készítette: Fajcsiné Sándor Andrea Mihály Blanka Sidlovics Ferenc

Szociális és gyermekvédelmi szabályozók GYAE. Készítette: Fajcsiné Sándor Andrea Mihály Blanka Sidlovics Ferenc GYAE GYERMEKEK ÁTMENETI GONDOZÁSA Készítette: Fajcsiné Sándor Andrea Mihály Blanka Sidlovics Ferenc GYAE.doc Létrehozás dátuma: 2007.03.11. 14/1. oldal Tartalom 1. Az átmeneti gondozás célja... 3 1.1.

Részletesebben

Az Önművelés, Tudás Feng Shui titkai...

Az Önművelés, Tudás Feng Shui titkai... Az Önművelés, Tudás Feng Shui titkai... Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat. Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem

Részletesebben

A PÁLYAORIENTÁCIÓS SZAKEMBEREK KOMPETENCIAMÁTRIXÁNAK KIALAKÍTÁSA

A PÁLYAORIENTÁCIÓS SZAKEMBEREK KOMPETENCIAMÁTRIXÁNAK KIALAKÍTÁSA A PÁLYAORIENTÁCIÓS SZAKEMBEREK KOMPETENCIAMÁTRIXÁNAK KIALAKÍTÁSA Készítette: Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Készült az FKA-KT-68/2008 NSZFT támogatási szerződés

Részletesebben

1. Az iskola nevelési programja...5. 1.1. A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, értékei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai...

1. Az iskola nevelési programja...5. 1.1. A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, értékei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 1. Tartalomjegyzék 1. Az iskola nevelési programja...5 1.1. A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, értékei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai...5 1.1.1. A nevelés-oktatás alapelvei...5 1.1.2.

Részletesebben

sikertörténet Interjú Wolf Gáborral Hiába vagy valamiben a legjobb, ha nem marketingezel A Kisvállalati Marketing Biblia szerzőjével

sikertörténet Interjú Wolf Gáborral Hiába vagy valamiben a legjobb, ha nem marketingezel A Kisvállalati Marketing Biblia szerzőjével sikertörténet V alószínűleg kevés olyan vállalkozó van ma Magyarországon, aki valamely kontextusban még ne találkozott Wolf Gábor nevével. Saját elmondása szerint célja, hogy a mikro, kis- és közepes vállalkozások

Részletesebben

Meghívó AZ (ÖN)SEGÍTÉS HATALMA. 2016. április 27. a xvii. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferenciára

Meghívó AZ (ÖN)SEGÍTÉS HATALMA. 2016. április 27. a xvii. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferenciára Meghívó a xvii. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferenciára AZ (ÖN)SEGÍTÉS HATALMA 2016. április 27. 1. Nyitógondolatok Idén 17. alkalommal rendezzük meg a közösségi konferenciát,

Részletesebben

TESTNEVELÉS ÉS SPORT

TESTNEVELÉS ÉS SPORT TESTNEVELÉS ÉS SPORT A hat évfolyamos gimnáziumban a tanulók a mozgástanulás magasabb szintjére lépnek. Az alapokat az 1 4. évfolyamon megvalósuló céltudatos fejlesztési folyamat biztosítja. Erre építve

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA (2700 Cegléd, Alkotmány utca 7-9.) OM száma: 201038 CEGLÉD 2013 Tartalomjegyzék A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... 7 NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... 7 I.

Részletesebben

Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek

Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek 32 Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek Kisnémet Mónika Nincs kockázat a szerelemben, és ezt te is meg fogod tanulni. Az emberek évezredek óta keresik és megtalálják egymást.

Részletesebben

1. Fogalmak meghatározása

1. Fogalmak meghatározása A közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 22. (9) bekezdés, valamint a közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben tárgyú 138/1992. (X.

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Ápolás-gondozás és egészségügyi ellátás. a támogatott lakhatás keretében

Ápolás-gondozás és egészségügyi ellátás. a támogatott lakhatás keretében Ápolás-gondozás és egészségügyi ellátás a támogatott lakhatás keretében Jelen szakmai tanulmány a támogatott lakhatáson belül az ápolás-gondozás szolgáltatással 1 és az egészségügyi gondozással kapcsolatos

Részletesebben

A KORÁNYI FRIGYES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Nagykálló, 2013.08.30.

A KORÁNYI FRIGYES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Nagykálló, 2013.08.30. A KORÁNYI FRIGYES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Nagykálló, 2013.08.30. Tartalomjegyzék 1. Az iskola nevelési programja... 5 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére 65/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére Jegyzői törvényességi észrevétel: nincs Tárgy: A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat

Részletesebben

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Reflexológus szak. 2004. február 19.

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Reflexológus szak. 2004. február 19. Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Reflexológus szak 2004. február 19. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

HANGTERÁPIA. kialakulása és jelene

HANGTERÁPIA. kialakulása és jelene HANGTERÁPIA kialakulása és jelene Peter Hess német mérnök. Több évtizedes energetikai kutatómunkát végzett Nepálban, Tibetben, Indiában, kidolgozott egy módszert, melynek alapjai már az 5000 évvel

Részletesebben

A SALGÓTARJÁNI SZC BORBÉLY LAJOS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐ BEOSZTÁSÁNAK ELLÁTÁSÁRA

A SALGÓTARJÁNI SZC BORBÉLY LAJOS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐ BEOSZTÁSÁNAK ELLÁTÁSÁRA VEZETŐI PÁLYÁZAT A SALGÓTARJÁNI SZC BORBÉLY LAJOS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐ BEOSZTÁSÁNAK ELLÁTÁSÁRA Készítette: Képesné Kövessy Margit Salgótarján, 2016.04.14. 1.

Részletesebben

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT. Érvényes: 2008. JANUÁR 01-től

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT. Érvényes: 2008. JANUÁR 01-től KIRÁLY ENDRE IPARI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM VÁC GYAKORNOKI SZABÁLYZAT Érvényes: 2008. JANUÁR 01-től Vác, 2007. november 30. Mészáros Ferenc igazgató Tartalomjegyzék 1. Fogalmak meghatározása...

Részletesebben

ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉS AZ IFJÚSÁGI MUNKÁBAN A MEDÁCIÓ ÉS A HELYREÁLLÍTÓ SZEMLÉLET

ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉS AZ IFJÚSÁGI MUNKÁBAN A MEDÁCIÓ ÉS A HELYREÁLLÍTÓ SZEMLÉLET ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉS AZ IFJÚSÁGI MUNKÁBAN A MEDÁCIÓ ÉS A HELYREÁLLÍTÓ SZEMLÉLET 9 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉS AZ IFJÚSÁGI MUNKÁBAN A MEDÁCIÓ ÉS A HELYREÁLLÍTÓ SZEMLÉLET A demokratikus társadalom

Részletesebben

7. sztenderd: Demenciában szenvedő idősek személyközpontú ellátása

7. sztenderd: Demenciában szenvedő idősek személyközpontú ellátása 7. sztenderd: Demenciában szenvedő idősek személyközpontú ellátása A demenciában szenvedő idősek intézményi ellátásának professzionális elméleti és gyakorlati megközelítése az értékeken alapuló személyközpontú

Részletesebben

KINEZIOLÓGIA FEKETE SZABOLCS

KINEZIOLÓGIA FEKETE SZABOLCS KINEZIOLÓGIA FEKETE SZABOLCS - 2016 Természetgyógyász - Kineziológia Rendszerspecifikus Saját fogalom-, eljárás- és szabályozási rendszerrel működik Speciális eljárásokat és módszereket alkalmaz Segít

Részletesebben