A közvetett partnerintézmények elégedettségének felmérése SIOK Dr. Faust Miklós Általános Iskola. Készítette: Kristáné Soós Melinda

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A közvetett partnerintézmények elégedettségének felmérése 2012. SIOK Dr. Faust Miklós Általános Iskola. Készítette: Kristáné Soós Melinda"

Átírás

1 A közvetett partnerintézmények elégedettségének felmérése SIOK Dr. Faust Miklós Általános Iskola Készítette: Kristáné Soós Melinda Nagyberény, január 25.

2 Partnerlista Az idei évben a közvetett partnerintézmények elégedettségét mértük fel. Ebben az évben is olyan intézményeket válogattunk össze, amelyekkel valóban kapcsolatban állunk, tehát értékelhető véleményük van iskolánkról. Idén több intézmény, személy felé nyitottunk, mint két évvel ezelőtt, és az olyan intézménynek, aki az előző alkalommal nem volt hajlandó véleményt nyilvánítani, nem küldtünk kérdőívet. Tagintézményünk a következő intézmények véleményét kérdezte meg az iskola működésével kapcsolatban: 1, Polgármesteri Hivatal, Nagyberény 2, Polgármesteri Hivatal, Siófok 3, Educationis Oktatási Alapítvány 4, SIOK Nagyberényi Pillangó Óvoda 5, SIOK Széchenyi István Általános Iskola 6, SIOK Vak Bottyán János Általános Iskola 7, SIOK Beszédes József Általános Iskola 8, SIOK Fekete István Általános Iskola 9, SIOK Balatonendrédi Általános Iskola 10, Perczel Mór Gimnázium 11, Somogyi TISZK Közép-és Szakiskola Krúdy Gyula Szakközépiskolája és Szakiskolája 12, SIOK Gyermekjóléti és Ifjúságvédelmi Központ 13, Nevelési Tanácsadó 14, Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv 15, Sándor Zoltán református lelkész 16, Bara Adolf katolikus plébános 17, Siófoki Integrált Oktatási Központ

3 Partnerintézményeink minősítésének részletes ismertetése és elemzése Polgármesteri Hivatal, Nagyberény Egy ilyen kis községben, mint a mienk nagyon szoros, közvetlen kapcsolatban kell állnunk a helyi Polgármesteri Hivatal dolgozóival, a polgármester úrral, a jegyző asszonnyal. A jó kapcsolat régi keletű, iskolánkat segítő magatartásuk sokban hozzájárul intézményünk pozitív megítélésében. Tudvalevő az is, hogy iskolánk egyik fő bástyája a helyi kulturális életnek, tanulóink adnak műsort az összes, a község által szervezett állami ünnepen, és a tanulmányi versenyeken szerzett eredményeikkel öregbítik nem csak iskolánk, de Nagyberény hírnevét is. Ennek tükrében már nem meglepő, hogy a Polgármesteri Hivataltól a maximálisan megadható legjobb értékelést kaptuk. A hivatal véleménye is osztozik a mienkkel, hogy hasznos a falu számára az iskola által közvetített társadalmi és kulturális tevékenység.

4 Polgármesteri Hivatal, Siófok Fontosnak tartjuk, hogy a nagyberényi Polgármesteri Hivatalon kívül a siófoki hivatallal is jó legyen kapcsolatunk. Bár személyes kapcsolatban nem állnak minden dolgozónkkal, fontos a véleményük, a megítélésük iskolánkról. A hivatal maximálisan jó értékelését csak egy kérdésben tagadta meg, ez pedig, hogy iskolánkkal rendszeres kapcsolatban áll. Erre a kérdésre az általában igaz minősítést kaptuk. Ez érthető is, hiszen földrajzi fekvésünkből adódóan elválaszt 20 km -, közös fórumok hiányában nem találkozhatunk a hivatal dolgozóival. Az együttműködés lehetőségeire nem kaptunk észrevételezést. Educationis Oktatási Alapítvány Az alapítványi iskola községünkben megalapozta a középszintű oktatást, ami nagyobb lendületet adott a falu társadalmi életének, hiszen a fiatalokat tovább tartotta szülőfalujukban, sőt külső területekről is integrálta a tanulni vágyó ifjúságot. Régi közhely, de igaz, hogy ha a fiatalok elvándorolnak, a község lassú haldoklása megkezdődik. Ez a tendencia az alapítványi iskola létrehozásával bizonyos fokig megrekedt. Intézményeink kapcsolata jó és rendszeres. Olyan oktatóink vannak, akik mind a két intézményben tanítanak. Fontos a jó vélemény, hiszen iskolánk tanulói körében igen nagy az érdeklődés az intézmény iránt, így végzőseink nagy hányada választja a helyi középiskolát. Az értékelés alapvetően jó, bár két kérdésben csak általában igaz minősítést kaptunk, és egy kérdésben nem tudott válaszolni a minőségbiztosítási vezető.

5 Az intézményeink közötti dolgozói kapcsolat és iskolánk információátadása az alapítványi iskola szerint csak általában megfelelő. Ennek az okát mi abban látjuk, hogy az utóbbi években új pedagógusok jöttek iskolánkba, akiket nem igen ismernek, valamint iskolájukban a régi minőségirányítással foglalkozó vezető időközben polgármester lett, így más pedagógus vette át a munkáját, aki nem ismer igazán bennünket. Erre épül kérésük is, hogy jobban oda kellene figyelni a pedagógusok közötti jó kapcsolat kiépítésére. Szakmai munkánkról az iskolának nincs véleménye, nem minősítette, mert nincs rálátása erre a területre. Az alapítványi iskola hasznosnak tartja munkánkat az ünnepségek és a rendezvények terén, és külön megköszöni, hogy tanítványainak nagy százalékát intézményünktől kapja. Pillangó Óvoda, Nagyberény A helyi óvoda pedagógiai munkájára nagy szükségünk van, hiszen iskolás gyerekeink nagy része a nagyberényi Pillangó Óvodából kerül ki. Fontos a megítélésük is, az őszinte véleményük, hiszen ezekre támaszkodva, esetleges kritikáikat megszívlelve jobban, hatékonyabban tudunk együttműködni elsősorban a pedagógiai munka színvonalának emelésében, a gyerekek érdekében. Az utóbbi években kapcsolatunk szorosabb lett, kölcsönös véleménycserénk jó irányba befolyásolta az egymás munkájáról kialakított képünket. Két évvel ezelőtt az óvodától a dolgozók közötti jó kapcsolatra nem kaptuk meg a maximális értékelést. Ezt az utóbbi években megpróbáltuk kiküszöbölni és az idei minősítésben már a teljes mértékben igaz minősítést kaptuk. Ebben az évben minden kérdésre a lehető legjobb értékelést kaptuk. Ez nagyon fontos is számunkra, hiszen a két intézmény sikeres együttműködésén alapszik,

6 hogy községünkből egyre kevesebben válasszanak más intézményeket gyermekeik számára. Közös programjaink közé tartozik a leendő elsős tanítók tavaszi látogatása a nyílt napon, és hogy intézményünk is lehetőséget biztosít az óvónők látogatására az őszi időszakban. Ehhez kapcsolnám, hogy a karácsonyi műsort mindig iskolánk diákjai adják az óvoda kis lakóinak, ami szintén erősíti intézményeink szorosabb együttműködését. SIOK Széchenyi István Általános Iskola A két intézmény között a as időszakban szorosan együttműködő kollegális barátság alakult ki. Ebben az időszakban a Széchenyi István Általános Iskola tagintézményeként sok időt töltöttünk egymás intézményeiben, közös szakmai és szabadidős programokon. Szakmai kérdésekben keressük egymást, kikérjük egymás véleményét egy-egy pedagógiai probléma megoldásában. Az iskola véleménye alapján a következőre nem kaptunk maximálisan jó értékelést: - intézményünkkel rendszeres kapcsolatban áll, Való igaz, hogy az utóbbi években már nem állunk olyan szoros kapcsolatban, mint kényszerházasságunk idején, és ez kihat intézményeink kapcsolatára is általában. Ahogy jeleztem, bizonyos kollégákkal rendszeres a kapcsolatunk, de ez már nem intézményszintű.

7 SIOK Vak Bottyán János Általános Iskola Az iskola több szállal kapcsolódik a többi általános iskolához, hiszen tanulmányi versenyeket szervez, továbbképzéseket a pedagógusoknak, vagy a tavalyi évben is érdekes meghívott vendég tartott előadást intézményükben. Ezeken az alkalmakon mi is szívesen részt veszünk. Talán ez lehet a magyarázata annak is, hogy véleményük az iskoláról a maximálisan adható legjobb. Fontosnak tartanánk azonban, hogy tanuló ifjúságunkat esetlegesen több szabadidős tevékenységben is találkoztassuk, hogy az esetleges továbbtanulók könnyebben illeszkedhessenek be a városi iskolák légkörébe. SIOK Beszédes József Általános Iskola és Módszertani központ Az iskola sok, magas színvonalú bemutató órát szervez, amelyen sok, más intézménybeli kollégával találkozunk. Az órák után megbeszéljük az órát, és esetlegesen tanácsot adunk egymásnak. Mi is nagyon sokat tanultunk, kollégáinktól, és szívesen alkalmazzuk módszereiket. Az értékelésük maximálisan jó lett iskolánk felé, amelynek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelzi, hogy jó véleményünk nem volt egyoldalú. Az iskola hasznosnak tartja a szakmai napok rendezését, és a tanulmányi versenyeken való részvételt. A módszertani központ munkája legalább annyira fontos, mint a gyermekjóléti szolgálaté. Több kolléga is látogatja intézményünket, pszichológus, fejlesztő pedagógus, logopédus segíti a munkánkat.

8 Sok gyermek pszichésen terhelt, tanulási nehézségekkel küzd, így az intézmény munkájára nagy felelősség hárul. Sajnos a lehetőségek korlátozottak, egyes tanulók esetében sűrűbb foglalkozásra is igény lenne, de a kolléganők erőfeszítései így is eredményesek. SIOK Fekete István Általános Iskola Az ádándi iskola kistérségi iskolaként hasonló cipőben jár, mint mi magunk. Nekik is meg kell küzdeniük a gyermeklétszám csökkenésével a szülők egyre nagyobb mértékű érdektelenségével, igénytelenségével, ami városban nem annyira érzékelhető. Egymástól való távolságunk azonban itt is gátat vet annak a törekvésnek, hogy a szervezett munkaközösségi megbeszéléseken, értekezleteken, versenyeken kívül találkozhassunk. Ráadásul ezeken a fórumokon is csak kevés szerencsésnek sikerül tartani a kapcsolatot, hiszen nem minden pedagógus hivatalos ezekre az összejövetelekre. Ebből kifolyólag csak általában igaz minősítést kaphattunk a rendszeres kapcsolattartásra. A fejlesztésre nem kaptunk ötletet, amiből arra következtetünk, hogy az iskolának ez a fajta kapcsolattartás jó és megfelelő. SIOK Balatonendrédi Általános Iskola Az endrédi iskola sajnos kiesik a vonzáskörzetünkből, hiszen a SIOK egyik és másik végén helyezkedünk el. Ez a távolság meglátszik értékelésünkön is, hiszen az intézmények közötti rendszeres kapcsolat és a dolgozók közötti jó kapcsolat nem kapott maximális értékelést.

9 Ennek oka teljesen egyértelmű, hiszen a nagy távolság gátolja a jó kapcsolatok kialakítását. Egy pedagógus jár ki hozzánk az intézményből, rajta keresztül ismerjük csak igazán az endrédi viszonyokat. A szöveges értékelésben a nevelői kapcsolatokat emelik ki mégis, mint hasznos területet, gondoljuk ezeken a szakmai napokat, és a továbbképzéseken való találkozást érti az iskola. Nagyon örültünk az intézmény Föld napi utalásának is, ahol megemlítik, hogy milyen hasznosak a közös rendezvények, ahol tanár és diák együtt játszhat. Perczel Mór Gimnázium A gimnáziumba olyan tanulók jelentkeznek iskolánkból, akik nagyon jó képességekkel rendelkeznek. Meg is állják helyüket a siófoki intézményben, és általában jó visszajelzéseket kapunk róluk. Mégis talán legbüszkébben idén lehetünk, mert először kaptunk írásban is pozitív visszajelzést arról, hogy gyermekeink udvarias, jól nevelt tanulók. A középiskolával nincsenek közös programjaink, kapcsolatunk szinte csak személyes és egyéni, így nem meglepő, hogy iskolánk a kapcsolattartásra vonatkozó kérdésekben általában igaz minősítést kapott. Az együttműködési készségünk és a hivatali időben való elérhetőségünk azonban teljes mértékben igaz minősítéssel szerepelt.

10 Somogyi TISZK Közép-és Szakiskola Krúdy Gyula Szakközépiskolája és Szakiskolája Tanulóink körében az egyik legtöbb diákot vonzó iskola a fent nevezett intézmény. Sokan választják a magasabb szintű szakközépiskolai és az alacsonyabb követelményeket támasztó szakiskolai képzést is. Az iskola által adott minősítésében mindenhol megkaptuk a maximálisan jó értékelést. Az együttműködés terén azonban hasznosnak tartja persze elsősorban saját szempontjából -, a pályaválasztási szülői értekezleteket és az iskolájuk által szervezett nyílt napokat. Idén először szerepel a hasznosnak vélt kategóriában, hogy gyümölcsözőnek tartják az iskolánknak adott visszajelzéseket, hiszen azokon okulva mi is fel tudjuk készíteni diákjainkat az előttük álló iskola követelményrendszerére. SIOK Gyermekjóléti és Ifjúságvédelmi Központ A szolgálat munkájára talán soha nem volt olyan nagy szükség, mint napjainkban. Annyi gyermek él szociálisan hátrányos helyzetben, sok gyermeknek nem teremtik meg otthon a nyugodt családi hátteret. Kapcsolatunk jó és rendszeres. Szükség is van erre, hiszen tanulóink jelentős hányada kétszeresen vagy háromszorosan is hátrányos helyzetű. Kérdéseinkre adott válaszaikban minden alkalommal megkaptuk a maximális értékelést. Amit hasznosnak tartanak együttműködésünk szempontjából, hogy iskolánktól megfelelő arányban érkeznek jelzések. Fontosnak tartják, hogy a kapcsolatot

11 tartani kell a problémás családokkal, és ehhez nagy segítséget kapnak intézményünktől. Amit fejleszteni kellene az a megyén kívül élő családok tagjaival való kapcsolattartás. Nevelési Tanácsadó Az intézmény dolgozói nem látogatják olyan rendszeresen iskolánkat, mint az előző intézményben dolgozó kolléganő. Időszakonként, általában egy tanévben két alkalommal találkoznak a tantestülettel és a gyerekekkel. Munkájuk hasznos és kikerülhetetlen. Az ő véleményük és döntésük alapján fejlesztjük és tanítjuk az arra rászoruló gyerekeket. Munkánk mindig a kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapult. Ez a pozitív hozzáállás meglátszott értékelésükön is, hiszen a legjobb minősítést kaptuk. Az együttműködést hasznosnak tartják abban, hogy pedagógusaink a BTM-es gyerekeket kontrollvizsgálatra és a más egyéb problémával küzdő gyerekeket az első diagnosztikus vizsgálatra kijelölik és felterjesztik. Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv

12 A tisztiorvosi szolgálattal állandó kapcsolatban kell, hogy legyünk, hiszen munkájuk - mint egy ilyen intézményben elengedhetetlen-, fontos és kötelező. Értékelésük nem teljes körű, két kérdésre nem érkezett minősítés. Ez érthető is, hiszen a szolgálatnak nem tisztje, hogy menedzselésünkről és szakmai programjainkról fogalma, értékelhető véleménye legyen. A többi pontban azonban a legjobb minősítést kaptuk. Az együttműködés hasznosságára és esetleges fejlesztésére nem kaptunk észrevételt. Sándor Zoltán református lelkész, Bara Adolf katolikus plébános A református lelkész úr és a katolikus plébános atya folyamatos kapcsolatban van iskolánkkal. Óraadóként hittanórákat tartanak gyermekeinknek heti egy tanórában. A katolikus templom nem csak azért van közel intézményünkhöz, mert iskolánk szomszédja, hanem azért is, mert két fontos iskolai programnak is a templom ad otthont. Az egyik az október 6-ai megemlékezés, a másik az iskolai, karácsonyi ünnepségünk. Mindkét lelkipásztor a lehető legjobb értékeléssel jutalmazta iskolánkat.

13 Siófoki Integrált Oktatási Központ A központ fogja össze ezt a hatalmas intézményt szakmai szempontból. Fontosnak tartjuk, hogy véleményük mindenkor pozitív maradjon, hiszen jó véleményük igazolná magas színvonalú szakmai törekvéseinket is. Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy szakmai szempontból kifogásolhatatlanul jó minősítést kaptunk. Egy kérdésben kaptunk általában igaz visszajelzést, méghozzá együttműködési készségünkkel kapcsolatban. Ez kissé érzékenyen érintett bennünket, de mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez megváltozzon. Hasznosnak tartja a központ az intézményi szabályozottságot szakmai, gazdasági területen egyaránt. Véleménye szerint azonban fejleszteni lehetne az információs rendszer hatékonyságát.

14 Intézményünkkel rendszeres kapcsolatban áll Intézményünk hivatali időben elérhető Intézményünk együttműködési készsége megfelelő Intézményeink dolgozói között jó a kapcsolat Iskolánk elegendő információt ad magáról Iskolánk megfelelően szervezi a szakmai programokat Iskolánk menedzselése megfelelő Polgármesteri Hivatal Nagyberény Polgármesteri Hivatal Siófok Educationis Oktatási Alapítvány SIOK Nagyberényi Pillangó Óvoda SIOK Széchenyi István Ált. Isk. SIOK Vak Bottyán János Ált. Isk. SIOK Beszédes József Ált. Isk. SIOK Fekete István Ált. Isk. SIOK Balatonendrédi Ált. Isk. Perczel Mór Gimnázium

15 Somogyi TISZK Közép-és Szakiskola Krúdy Gy. Szakköképiskolája és Szakiskolája SIOK Gyermekjóléti és Ifjúságvédelmi Központ Nevelési Tanácsadó Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Sándor Zoltán ref. lelkész Bara Adolf kat. plébános Siófoki Integrált Oktatási Központ

16 Összegzés A közvetett partnerintézmények által adott pontszámok alapján kijelenthetjük, hogy intézményünk összességében kiváló minősítést kapott. Minden intézménytől legrosszabb esetben is, mindössze 11%-os arányban az általában igaz kategóriát kapta iskolánk. Egy terület volt, ahol minden intézménytől a maximális minősítést kaptuk: - intézményünk hivatali időben elérhető, Az intézményünk együttműködési készsége a SIOK szerint általában igaz. Öt intézmény volt, akik úgy ítélték meg, hogy iskolánkkal kevésbé állnak rendszeres kapcsolatban. Három intézmény értékelte dolgozóink közötti kapcsolatát általában jónak. Két intézmény gondolja azt, hogy nem teljes mértékben adunk elegendő információt magunkról. Iskolánk a kérdezett intézmények többségének véleménye szerint kiváló szinten rendezi szakmai programjait, egy intézmény egyel rosszabb minősítést adott, két intézmény nem nyilatkozott. Intézményünk a válaszadók többsége szerint is teljes mértékben jól menedzseli önmagát, csak egy intézmény adott egyel rosszabbat, és egy intézmény nem válaszolt. Százalékos értékben a következő eredmények születtek: Intézményünkkel rendszeres kapcsolatban áll: 92% Az intézményünk hivatali időben elérhető: 100% Intézményünk együttműködési készsége megfelelő: 99% Az intézményeink dolgozói között jó a kapcsolat: 96% Iskolánk elegendő információt ad magáról: 97% Iskolánk megfelelően szervezi a szakmai programjait: 98% Iskolánk menedzselése megfelelő: 98%

qwertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq

qwertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq q I Közvetett partneri elégedettség SIOK Fekete István Általános Iskola Ádánd 2012.01.23. Bertáné Szakálas Andrea - 2 - SIOK Fekete István Általános Iskola Ádánd Minőségirányítási munkánk 2011-2012. tanév

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL. TANÉV 1 Bevezető Iskolánk minőségirányítási politikájának megfelelően ebben a tanévben is elvégeztük partnereink elégedettségének mérését. A felmérésre

Részletesebben

75/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. Mohács Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat pedagógiai szakmai együttműködési megállapodása

75/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. Mohács Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat pedagógiai szakmai együttműködési megállapodása 75/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat Mohács Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat pedagógiai szakmai együttműködési megállapodása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Baranya

Részletesebben

TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0104. Iskola neve Iskola címe Elérhetősége Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Általános Iskola és Óvoda

TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0104. Iskola neve Iskola címe Elérhetősége Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Általános Iskola és Óvoda 2. sz. melléklet: BEMU Partnerlista 1. Lehetséges partnerintézményi körfeltérképezése A lehetséges partnerek keresését elsősorban Békés megye középiskoláira terjesztettük ki, de minden TÁMOP pályázaton

Részletesebben

Intézkedési terv a minőségirányítási program értékelése alapján 2011/2012-es tanév

Intézkedési terv a minőségirányítási program értékelése alapján 2011/2012-es tanév Gyulaffy László Általános Iskola 8412 Veszprém-Gyulafirátót, Vízi u. 24 OM azonosító: 037040 Intézkedési terv a minőségirányítási program értékelése alapján 2011/2012-es tanév Készítette: Fodorné Szöllősi

Részletesebben

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása Lánczky Edit főosztályvezető Lanczky.Edit@oh.gov.hu Terjeszkedés 2017/18. tanév 52% Szaktanácsadás Összes elvégzett szaktanácsadói feladat 4505 Tantárgygondozás

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés)

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) 1/12 Kitöltői adatok statisztikái: 1. Kérjük, gondolja végig és értékelje azt, hogy a felsorolt állítások közül melyik mennyire igaz. A legördülő menü

Részletesebben

SIÓFOKI INTEGRÁLT OKTATÁSI KÖZPONT

SIÓFOKI INTEGRÁLT OKTATÁSI KÖZPONT FIT-jelentés :: 2013 SIÓFOKI INTEGRÁLT OKTATÁSI KÖZPONT 8600 Siófok, Szépvölgyi u. 2. Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 002 - SIOK Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási

Részletesebben

GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2011/2012 Készítette: Jantek Lászlóné mkv. Jóváhagyta: Kiss Péterné ig. Munkaközösség tagjai: Bárányné Szaxon Szilvia Jantek Lászlóné Halász Lászlóné ŐSZI IDŐSZAK:

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez

Részletesebben

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola H- 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2 Telefon: (88) 542-700, Fax: (88) 542-726 e-mail: vhfto@vhf.hu Minőségbiztosítási kérdőív kiértékelése Pedagógus szakvizsga, tehetséggondozás,

Részletesebben

Tisztelt Oktató! Tisztelt Pedagógus Kolléga!

Tisztelt Oktató! Tisztelt Pedagógus Kolléga! Tisztelt Oktató! Tisztelt Pedagógus Kolléga! Az alábbi kérdőívben állításokat fogalmaztunk meg a pedagógusok, oktatók elégedettségére vonatkozóan. Örömünkre szolgálna, ha észrevételeivel, javaslataival

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Szakszolgálati feladatellátásunk a számadatok tükrében Baranya Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és

Részletesebben

Intézményértékelés összehasonlítása tanár és diák szemszögéből

Intézményértékelés összehasonlítása tanár és diák szemszögéből Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola Intézményértékelés összehasonlítása és szemszögéből Képet készítette: adam44 Készítette: Bozóki Judit és minőségbiztosítási

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

Hallgatói értékelés az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában folytato tanítási gyakorlatról

Hallgatói értékelés az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában folytato tanítási gyakorlatról Hallgatói értékelés az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában folytato tanítási gyakorlatról 2/211-es tanév 46 megkérdezett V. éves egyetemi hallgató 1. A gyakorlati képzés milyen mértékben egészítette

Részletesebben

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! 1 Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Az Országos kompetenciamérés elemzésében komoly kiegészítő adatokat jelentenek az iskolák különböző jellemzőiről szerzett információk. Az alábbi kérdésekre adott válaszai

Részletesebben

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Intézkedési terv a 2011-2012-es tanévre vonatkozóan, a 2010-2011-es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Dobó István Gimnázium 3300. Eger, Széchenyi út 19. Készült: 2011. június 30.

Részletesebben

Idegen nyelvi mérés eredményei év

Idegen nyelvi mérés eredményei év Idegen i mérés eredményei - 2017. év srsz. Mérési azonosító Évfolyam Idegen Mérési eredmény (százalék) 1. X443-W859 6 angol 70% 2. J147-U624 6 angol 76% 3. U159-A876 6 angol 56% 4. F393-P633 6 angol 100%

Részletesebben

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége.

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége. Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.). MKM rendelet 8 (6) bekezdése kötelezi az intézményeket arra, hogy szülőket tájékoztassák az eredményességükről, felkészültségükről, a személyi feltételeihez kapcsolódó

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása

A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása Bevezető Az intézmény figyelembe véve a Közoktatási törvényben meghatározottakat, valamint az intézmény

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Komplex Intézményellenorzési és -értékelési Programja INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek IV VI. fejezet a KOLLÉGIUMOK számára Dátum:... Készítette:......

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013.

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013. Körösladányi Általános Művelődési Központ Zöldág Napköziotthonos Óvodája és Bölcsődéje 5516 Körösladány, Arany János utca 7. E-mail: klovoda@fuzestv.hu; zoldagovi@gmail.com / Web: www.amkkorosladany.hu

Részletesebben

IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA

IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA IPR gyakorlatunk: A 2003/2004-es tanévtől foglalkozunk tudatosan a HH és a HHH gyerekek fejlesztésével. Az intézményi dokumentumaink tartalmazzák az IPR elemeit. A napi

Részletesebben

A Szikszai György Református Általános Iskola 2015/2016-os tanévben végzett munkájának értékelése

A Szikszai György Református Általános Iskola 2015/2016-os tanévben végzett munkájának értékelése Melléklet a 2016. június 26-i jegyzőkönyvhöz: A Szikszai György Református Általános Iskola 2015/2016-os tanévben végzett munkájának értékelése (Az intézmény fenntartói értékelése, különös tekintettel

Részletesebben

Oktatási kínálatunkról

Oktatási kínálatunkról Oktatási kínálatunkról Az általános iskolák honlapjaira elsõsorban ismerõsök (jelenlegi és volt diákok, szülõk) ugranak be" néhány futó pillanatra, hogy körülkémleljenek, történt-e valami érdemleges utolsó

Részletesebben

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgy-felosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

A Hamvas Béla Gimnázium. intézkedési terve. a 2016/2017. tanévre

A Hamvas Béla Gimnázium. intézkedési terve. a 2016/2017. tanévre A Hamvas Béla Gimnázium intézkedési terve a 2016/2017. tanévre Készítette: Dr. Radványiné Varga Andrea Oroszlány, 2016.06.30. 1 Fejlesztési projektek 1. A teljes tantestület motiválása a különböző pedagógiai

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 A Tervezést segítő Dokumentumok: 2011. évi törvény a nemzeti köznevelésről 2010. évi LXIII. törvény a közoktatási törvény módosításáról 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet

Részletesebben

TANÁRMINŐSÍTÉSI ELJÁRÁSREND

TANÁRMINŐSÍTÉSI ELJÁRÁSREND 4. számú melléklet ANDRÁSSY GYULA SZAKKÖZÉPISKOLA TANÁRMINŐSÍTÉSI ELJÁRÁSREND 2013. 2 TANÁRMINŐSÍTÉS Andrássy Gyula Szakközépiskola Iskolahasználói elvárások és minőségpolitikai indikátorok 1. szint: alapvető

Részletesebben

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015.

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Tárgy : Megrendelés IPR AKCIÓTERV 2015-2016. tanév IPR alkalmazása Bárna, 2015. szeptember 1. I.Helyzetelemzés Gyermekek/tanulók és

Részletesebben

Diákok a közösség szolgálatában - önkéntes program bevezetése a KLIK TOLNA MEGYEI középiskoláiban Pályázat adatai

Diákok a közösség szolgálatában - önkéntes program bevezetése a KLIK TOLNA MEGYEI középiskoláiban Pályázat adatai Tartalom A pályázat célja... 3 A pályázat részcéljai... 3 Az intézmények által vállalt megvalósítandó tevékenységek (fotók)... 3 SZTÁRAI MIHÁLY GIMNÁZIUM... 3 Székhely Intézmény... 4 Bezerédj István Szakképző

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Petőfi Sándor Tagiskola Komoró Közzétételi Lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Tanító Fejlesztő pedagógus /szakvizsga/

Részletesebben

TEHETSÉGPROGRAM HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ

TEHETSÉGPROGRAM HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ TEHETSÉGPROGRAM HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ 2010. A magyar iskolai tehetséggondozásnak jelentős értékei vannak, ezzel Európa élvonalában vagyunk a nemzetközi értékelések alapján, de ahhoz, hogy

Részletesebben

TÁMOP3.1.7-11/2-2011-0401. A ''Babus Jolán Középiskolai Kollégium'' felkészülésének segítése a referencia értékű gyakorlatok átadására

TÁMOP3.1.7-11/2-2011-0401. A ''Babus Jolán Középiskolai Kollégium'' felkészülésének segítése a referencia értékű gyakorlatok átadására A '''' felkészülésének JÓ GYAKORLAT LEÍRÁSA A '''' felkészülésének AZ INTÉZMÉNY JÓ GYAKORLATÁNAK BEMUTATÁSA Szülőkkel való kapcsolattartás módjai A "Jó gyakorlat" célja (folyamatban és eredményben) A szülőkkel

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézménye. 62/ ,

Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézménye. 62/ , A TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0118 azonosító számú Krúdy A tudatos fejlődés útján a szakképzésben című pályázat Szakmai beszámoló Programelem megnevezése: Kerekasztal a hátrányos helyzetű diákok segítése érdekében

Részletesebben

JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA Budapest Főváros X. kerület Kőbányai önkormányzat Képviselő-testület ulcsc BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT "OT Budapcsl, JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

Részletesebben

József Attila Tagintézmény. Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere?

József Attila Tagintézmény. Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere? József Attila Tagintézmény Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere? Tanulónépesség jellemzői SNI tanulók nagy száma (51%) BTMN tanulók számának folyamatos növekedése (5%) Túlkorosság Többszörös

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2013. Telephelyi jelentés. Tanulási környezet

FIT-jelentés :: 2013. Telephelyi jelentés. Tanulási környezet FIT-jelentés :: 2013 Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Csonka János Tagintézménye 6726 Szeged, Temesvári körút 38. 1 A telephely épületének állapota A Telephelyi kérdőív

Részletesebben

Különös közzétételi lista:

Különös közzétételi lista: Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... I. BEVEZETŐ... II. NEVELÉSI PROGRAM...

A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... I. BEVEZETŐ... II. NEVELÉSI PROGRAM... Tartalomjegyzék A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM I. BEVEZETŐ... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM II. NEVELÉSI PROGRAM... HIBA! A KÖNYVJELZŐ

Részletesebben

Tagintézmény megnevezése: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy- Vízügyi Tagintézmény. Különös Közzétételi Lista Szakközépiskola

Tagintézmény megnevezése: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy- Vízügyi Tagintézmény. Különös Közzétételi Lista Szakközépiskola Tagintézmény megnevezése: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy- Vízügyi Tagintézmény Különös Közzétételi Lista Szakközépiskola 11. A betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége

Részletesebben

TSMT-jellegű testnevelés bevezetése az ürömi József Nádor Általános Iskolában

TSMT-jellegű testnevelés bevezetése az ürömi József Nádor Általános Iskolában Tóthné Török Mária TSMT-jellegű testnevelés bevezetése az ürömi József Nádor Általános Iskolában Az előadás vázlata: A TSMT bemutatása, szemléletváltás a testnevelés órákon Az állapot és mozgásvizsgálat

Részletesebben

sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz főiskola horvát 2. horvát, orosz főiskola horvát

sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz főiskola horvát 2. horvát, orosz főiskola horvát A pedagógusok iskolai végzettsége és az általuk tanított tantárgyak a 2016/2017-es tanévben: sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz horvát 2. horvát, orosz horvát 3. tanító

Részletesebben

Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai. MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS

Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai. MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS SNI tanuló ellátása Osztályfőnök Osztályban tanító pedagógusok Gyógypedagógus

Részletesebben

A Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Utazó gyógypedagógiai munkaterve 2016/2017-os tanév

A Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Utazó gyógypedagógiai munkaterve 2016/2017-os tanév A Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Utazó gyógypedagógiai munkaterve 2016/2017-os tanév A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerületében

Részletesebben

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv április Az önértékelés összegzése

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv április Az önértékelés összegzése Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv 2016. április 6. Fejleszthető területek: 1. Az önértékelés összegzése 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása 1.14. A teljes tantestületet

Részletesebben

A minőségirányítási csoport beszámolója. 2009/2010-ben végzett felmérésről a leendő elsős szülők körében

A minőségirányítási csoport beszámolója. 2009/2010-ben végzett felmérésről a leendő elsős szülők körében A minőségirányítási csoport beszámolója 2009/2010-ben végzett felmérésről a leendő elsős szülők körében Minőségirányítási tevékenységünk egyik jelentős szempontja az iskola partnereinek elégedettségmérése.

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM E4/VI/2/2012. TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM ELÉGEDETTSÉGI KÉRDŐÍVEINEK ÖSSZEGZÉSE Tanfolyam időpontja: 2012. október 12

Részletesebben

Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola T A P O L C A BESZÁMOLÓ 2017/2018. tanév

Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola T A P O L C A BESZÁMOLÓ 2017/2018. tanév Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola T A P O L C A BESZÁMOLÓ 2017/2018. tanév Rohály János igazgató 1 Bevezető gondolatok Iskolánk az elmúlt években nagy küzdelmeken, nagy formálódáson esett

Részletesebben

JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről

JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről 2009/2010 TARTALOMJEGYZÉK SZÜLŐK... 3 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége...

Részletesebben

GYERMEK- és IFJÚSÁGVÉDELMI MUNKATERV 2011 2012

GYERMEK- és IFJÚSÁGVÉDELMI MUNKATERV 2011 2012 GYERMEK- és IFJÚSÁGVÉDELMI MUNKATERV 2011 2012 A gyermekekről rengeteget tanulhatsz. Például azt, hogy mennyire vagy türelmes! Franklin P. Jones Készítette: Hornyákné Tóth Szabó Mária gyvf. Halász Lászlóné

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat A Budapest XIX. kerület Gábor Áron Általános Iskola Gyakornoki szabályzat 2007 Célja: az intézményben gyakornoki időt teljesítő pedagógus, valamint segítői feladatainak, hatásköreinek és juttatásának szabályozása

Részletesebben

Hidak egymáshoz Integrált nevelés, oktatás a győri Kölcsey-iskolában

Hidak egymáshoz Integrált nevelés, oktatás a győri Kölcsey-iskolában Hidak egymáshoz Integrált nevelés, oktatás a győri Kölcsey-iskolában Évről évre növekszik a különleges bánásmódot igénylő tanulók száma szerte az országban. A Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola több

Részletesebben

Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 23 (1) bekezdése alapján

Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 23 (1) bekezdése alapján Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 23 (1) bekezdése alapján ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. A felvételi lehetőség A felvételnél a tanulók felvételéről az igazgató dönt. Az elutasító döntés

Részletesebben

Intézkedési terv javaslat

Intézkedési terv javaslat Intézkedési terv javaslat Az intézkedési terv javasolt sablonja: Intézmény neve: Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési terv neve/azonosítója:

Részletesebben

JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 2013/2014. tanév munkaterve. Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum:

JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 2013/2014. tanév munkaterve. Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum: JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2013/2014. tanév munkaterve Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum: 2013.09.02. Bevezetés Az idei lesz az első olyan tanév, amely a köznevelési törvény és a hozzá

Részletesebben

Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: ARANYKRÉTA-DÍJ ALAPÍTÓ OKIRAT

Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: ARANYKRÉTA-DÍJ ALAPÍTÓ OKIRAT Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: 031242 ARANYKRÉTA-DÍJ ALAPÍTÓ OKIRAT Debrecen 2011. 1. Az Aranykréta-díj alapításának célja és odaítélésének

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 936/2009. MELLÉKLETEK: 2 DB TÁRGY: Mohács Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzat pedagógiai

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége, tanított szakja

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége, tanított szakja A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége, tanított szakja 1., közoktatási vezető szakvizsga, tagintézmény-vezető, 4.o. testnevelés 2. 1.osztályfőnöke, egész napos iskola 3. 1.osztály egész napos

Részletesebben

Felső tagozatos munkaközösség 2018/2019-es tanév -munkaterv-

Felső tagozatos munkaközösség 2018/2019-es tanév -munkaterv- Felső tagozatos munkaközösség 2018/2019-es tanév -munkaterv- A felső tagozatos munkaközösség munkaterve a 2018/2019-es tanévre A munkaközösség tagjai Batári Géza Batáriné Dömötör Judit Fodorné Raffer Krisztina

Részletesebben

tanév. Országos Kompetenciamérésének értékelése. 6. évfolyam matematika

tanév. Országos Kompetenciamérésének értékelése. 6. évfolyam matematika OKÉV felmérés értékelése 2011-2012. tanév Országos Kompetenciamérésének értékelése 6. évfolyam matematika Országos szinten 2087 általános iskola vett részt a mérésben. Nálunk jobb teljesítményt 28 iskola

Részletesebben

PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK ÉS AZ EREDMÉNYESSÉG

PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK ÉS AZ EREDMÉNYESSÉG PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK ÉS AZ EREDMÉNYESSÉG Pedagógiai szakmai szolgáltatások Nkt. 19. (2) (a g) A nevelési-oktatási intézmények és a pedagógusok munkáját a köznevelési törvényben nevesített

Részletesebben

Kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés szabályai

Kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés szabályai 3. sz. melléklet MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés szabályai OM azonosító: 031202 Intézményazonosító: HA2301 2017.09.01 MEDGYESSY FERENC

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

Minőségirányítási csoport. Szülői kérdőív feldolgozása

Minőségirányítási csoport. Szülői kérdőív feldolgozása Minőségirányítási csoport Szülői kérdőív feldolgozása 2010-11 Egyesített rövid távú cél: 4. Szülőkkel való kapcsolattartás feltérképezése A megvalósítás módja: Kérdőíves megkérdezés a szülői elégedettség

Részletesebben

Adatszolgáltatás. TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0068 projektben résztvevő pedagógusok nyilvántartása a pályázati útmutató E1.

Adatszolgáltatás. TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0068 projektben résztvevő pedagógusok nyilvántartása a pályázati útmutató E1. Adatszolgáltatás TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0068 projektben résztvevő ok nyilvántartása a pályázati útmutató E1. pontja alapján Pedagógus neve 1. Bihari Sándorné 2. Gecse Istvánné neme életkora iskolai végzettsége

Részletesebben

Beérkezett kérdőívek aránya csoportonként

Beérkezett kérdőívek aránya csoportonként A 2019-es szülői elégedettségmérés elemzése Óvodánk az Oktatási Hivatal által kiadott, a köznevelési intézmények tanfelügyeletéhez szerkesztett kérdőívét használja a szülői elégedettség kétévenkénti mérésére.

Részletesebben

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. Tanulási környezet

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. Tanulási környezet FIT-jelentés :: 2015 Bocskai István Református Oktatási Központ - Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 2314 Halásztelek, II. Rákóczi Ferenc

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

BEREGI GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA VÁSÁROSNAMÉNY MUNKATERV. 2018/2019 tanév

BEREGI GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA VÁSÁROSNAMÉNY MUNKATERV. 2018/2019 tanév BEREGI GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA VÁSÁROSNAMÉNY MUNKATERV 2018/2019 tanév Munkaterv Az iskolai munkaterv alapja: - az iskola pedagógiai programja - az iskola minőségirányítási programja

Részletesebben

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Szerepi Kelemen János Általános Iskola Szerep Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Egri Zsuzsanna munkaközösség-vezető A munkaközösség tagja: Osztályfőnökök: 5. osztály: Kucska Erika 6. osztály:

Részletesebben

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre A tanév indításával kapcsolatos feladatok: 1. Nevelőtestületi alakuló értekezlet Ideje: 2016. augusztus 22. /hétfő / 9 óra A tankerületi

Részletesebben

ESÉLYTEREMTÉS A BARCSI NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN TÁMOP /

ESÉLYTEREMTÉS A BARCSI NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN TÁMOP / ESÉLYTEREMTÉS A BARCSI NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN TÁMOP 3.3.2 08/2 2008-0034 Beszámoló a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményfenntartó Társulás Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terve megvalósításáról

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK Intézmény neve: Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 036307 Intézmény vezető: Wusching Mária Rita Öni terv kezdő dátuma: 2018.09.01 Öni terv befejező

Részletesebben

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján Kisfaludy Utcai Tagiskola Kaposvár Ahogyan ma tanítunk, olyan lesz a holnap (Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember 01-2018. augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2600 Vác Báthori u. 17-19 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008 (XI.24.) OKM rendelet alapján JUHÁSZ

Részletesebben

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása Lánczky Edit főosztályvezető Lanczky.Edit@oh.gov.hu 2015. április 1-től 7 szakmai csoport Pedagógiai tájékoztatás Minősítés-tanfelügyelet Pedagógiai

Részletesebben

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN)

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN) A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2013. JANUÁRJÁBAN) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde igazgatóhelyettes Az adatokat összesítette: Horváth Erika és Szabados Mátyás Budapest, 2013.

Részletesebben

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Tan. nap 21 Hó H K Sz Cs P Szo V A B F Hét A tanév eseményei Szeptember 1. 2. 3. 1 1 35 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 2 36 11. 12. 13. 14.

Részletesebben

2017-es évi jelzőrendszeri intézkedési terv. Ságvár Község Önkormányzat. Család-és Gyermekjóléti Szolgálat Ságvár Fő u 16.

2017-es évi jelzőrendszeri intézkedési terv. Ságvár Község Önkormányzat. Család-és Gyermekjóléti Szolgálat Ságvár Fő u 16. 2017-es évi jelzőrendszeri intézkedési terv Ságvár Község Önkormányzat Család-és Gyermekjóléti Szolgálat 8654 Ságvár Fő u 16. Az intézkedési terv tartalma: 1. A jelzőrendszeri tagok írásos beszámolójának

Részletesebben

AZ IFJÚSÁGVÉDELMI KOORDINÁTOR SZEREPE A KÖZÉPISKOLÁKBAN

AZ IFJÚSÁGVÉDELMI KOORDINÁTOR SZEREPE A KÖZÉPISKOLÁKBAN AZ IFJÚSÁGVÉDELMI KOORDINÁTOR SZEREPE A KÖZÉPISKOLÁKBAN 2011. december 8. Kása Andrea Ifjúságvédelmi koordinátor ÉPTISZK A MÚLT A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény 41..(6.) a nevelési-oktatási

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon,

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 6900 Makó, Vásárhelyi

Részletesebben

Forrás Keresztény Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Forrás Keresztény Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Forrás Keresztény Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3416 Tard, Béke tér 3. Tel: 0670 492-8471 forrassuli@gmail.com www.forrassuli.hu Facebook.com/FORRAS.O.K 84 db kérdőívből

Részletesebben

TÁMOP 3.3.2-08/2-2008-0045

TÁMOP 3.3.2-08/2-2008-0045 Kedvezményezett: Szarvas Város Önkormányzata TÁMOP 3.3.2-08/2-2008-0045 Esélyegyenlőségi programok megvalósítása a szarvasi közoktatásban ****** Minden gyermeknek joga van a legjobb tanárhoz, a legeredményesebb

Részletesebben

Az iskolánkban futó pályázatok

Az iskolánkban futó pályázatok Az iskolánkban futó pályázatok TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0507 - Innovatív iskolák fejlesztése c. pályázat TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0059 -Esélyegyenlőségialapú fejlesztések támogatása a PetrovayGyörgy Katolikus

Részletesebben

Mitől jó egy iskola? Setényi János 2015

Mitől jó egy iskola? Setényi János 2015 Mitől jó egy iskola? Setényi János setenyi@expanzio.hu 2015 Mi az hogy eredményes iskola? - Az iskola kimenete (output) megfelel a törvényi és szakmai elvárásoknak; - Az iskola pedagógiai hozzáadott értéke

Részletesebben

Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei

Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei Óvodánkban a 2000-ben megkezdett minőség biztosítási program bevezetése óta rendszeresen, 2-3 évenként mérjük a szülők

Részletesebben