Megvalósult és folytatandó kulturális rendezvényeink:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megvalósult és folytatandó kulturális rendezvényeink:"

Átírás

1 Bevezető A bemutatásra kerülő anyagok, december 18-án, a rendezvényházban, közmeghallgatás keretében voltak kivetítve, a helyi lakosság számára. Ebből az anyagból, hiányoznak a szóbeli magyarázatra szoruló költségvetési adatok összehasonlító elemzései, valamint az elmúlt 4 év pályázati eredményeit bemutató elemzések. Akit érdekel a teljes anyag, ill. a további részletek, a fogadóórák alkalmával megtekintheti!

2 Megvalósult és folytatandó kulturális rendezvényeink: Könyvtári rendezvények: Kézműves foglalkozás: A foglalkozás keretében Márton napi díszeket és jelmezeket készítettek a gyerekek. A szükséges kellékeket és alapanyagokat a tudásközpont biztosította. A három éve tartó rendezvénysorozat, a jövőben is folytatódik. Kézműves foglalkozás november 8.

3 Zenés gyerek műsor: Siklósi Krisztián vezetésével, a Csurgó zenekart műsora. A vidám gyerek dalok megalapozták a rendezvény jó hangulatát. A Csurgó zenekar műsora 214. november 8.

4 Könyvtár: Az állami normatíva között ft.- /év Ebből bérre fordítható: ft.-/év Az állami normatíva között Ft/év bérjellegű kiadásra csökkent. Bérjellegű kiadásként ft.-/év került kifizetésre, a többi felajánlásként bennmaradt Magyarsarlós költségvetésében. Ez az elmúl 6 év folyamán ft.- felajánlást jelentett részemről. A könyvtár pedig ft-al járult hozzá Magyarsarlós költségvetéséhez az elmúlt 6 évben. A jövő évben várható a könyvtári normatíva emelkedése! A magyarsarlósi könyvtár (2014 december)

5 Testvérfalu kapcsolat (2014. október 23-26) (Lakossági megbeszélés aug. 27 és okt 17 költségek, ajándék.) Főbb programok: - Sennebogen gépgyár - Straubingi Megújuló Nyersanyagok Kompetencia Központ. - Weinfurtneri üveggyár - Szentmise Loitzendorfban - Éneklős vendéglős, Elisabethszell Megérkezésünk napján bemutatkozik a Stallwangi önkormányzat

6 Egy pajtában eltöltött vacsoraest, a stallwangi fiatalokkal A Weinfurtneri Üveggyárban tett látogatásunk

7 Pályázati stratégia 2015 (testvérfalu). Az E. U-s pályázatok, jövő évi bírálati szempontjainál a partnerkapcsolatokban veszélyeztetett társadalmi rétegeinek széleskörű bevonásárát preferálják májusában tett magyarsarlósi látogatás során az Olaszi Általános Iskola diákjai adtak műsort Magyarsarlóson. A nyár folyamán 17 halmozottan hátrányos helyzetű diák utazott Stallwanba, (5 településről) két kísérővel. Mivel mindez fényképekkel és dokumentumokkal igazolható, így már egy meglévő célcsoportra, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekre épülne a jövő évi pályázat. A jövő évi magyarsarlósi látogatásra gyerekek is érkeznek szülőkkel, akiket nem csak Magyarsarlóson szállásolnánk el. Ezzel több településre is kiterjedne a partnerkapcsolat. (Hasonlóan, mint Stallwangban) Magyarsarlós természetesen központi szerepet játszana a várhatóan 5 települést érintő pályázatban. A gyerekek programjairól az iskola és a pedagógusok gondoskodnának, így a programok sokrétűek, színesebbek lennének.

8 Sportnap: Trautmann Gábor emlékkupa óta kerül megrendezésre között évente, 2010 óta két évente. A sportrendezvényeket, gyereknapi programokkal és főzőversennyel igyekszünk változatossá tenni. (2015 nyarán válik ismét esedékessé az emlékkupa) Augusztus

9 Természetgyógyász előadások A TÁMOP Egészségmegőrző Programokat népszerűsítő pályázat keretében 27 előadás került lebonyolításra 10 hónap alatt. Ezt megelőzően is volt egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadás Magyarsarlóson, melyet a jövőben is folytatni szeretnék. A legközelebbi előadás dec. 29 Kiss Ferenc előadása 2011-ben

10 Gyerekprogramok: Egyhetes nyári tábor 2013 augusztusában. A régi népies kultúra megismertetése volt a cél. A jövőben fontos lenne néhány mozzanatát átvenni a programoknak. Népi játékok a Műv. ház udvarán

11 Gyerekek balatoni kirándulásai: között minden évben ellátogattunk a Balatonra. Az elmúlt 4 évben jártunk, Fenyvesen, Bogláron, Fonyódon és Siófokon. Az előttünk álló években folytatnánk körutunkat a Balatonparton Balatonboglár

12 További Önkormányzati rendezvényeink: - A gyerekek Mikulás csomagjainak kiosztása. - Színház, mozi látogatások éves megrendezése. - Polgárőrség támogatása. - Egyházi rendezvények szervezésének támogatása - A felnőttek karácsonyi csomagja. Éves szinten átlag 8 önkormányzati rendezvény jellemezte közösségi életünket. (Átlag 1,5 2 havonta) Kivétel volt a 2013-as év, ekkor 27 rendezvényünk volt. - Fontos lenne, a választási programban is szereplő fiatalok további támogatása. (Szabadtéri tornaszerek bővítése...) Az évente megrendezésre kerülő kenyérszentelés.

13 A nemzetiségi önkormányzatok. (Köszönjük munkájukat!) Hátramaradt rendezvények folytatása: - Karácsonyi asztaldíszek készítése. (felnőtteknek szóló kézműves foglalkozás) - Nőnap (Önkormányzati rendezvényként működött 2009-ig) - Búcsúfa állítás - Kirándulások szervezése (Nagyobb lakossági önrész biztosításával?) - Nyugdíjasklub támogatása Karácsonyi adventi dísz készítés a művelődési házban 2014 nov. 29.

14 Főbb fejlesztéseink képekben Többfunkciós Szolgáltató Központ kialakítása Magyarsarlóson. (Hivatal felújítás) Településfejlesztési stratégia kialakítása Magyarsarlóson Wirthné Móricz Zsuzsanna, projektmenedzseri feladatokat látott el mindkét pályázat keretében. A településfejlesztési stratégia, várhatóan a 2015-ben induló Európai Uniós pályázati ciklusban válik, a pályázatok feltételévé. Wirthné, többször járt Magyarsarlóson, a lakosság körében ill. testületi üléseken, hogy a felmerülő ötletekre, kérdésekre reagálhasson.

15 Az önkormányzati hivatal épülete, a felújítás előtt 2012 Az önkormányzati hivatal épülete a felújítások után 2014

16 Kereszt felújítások 2010 október - november A külterületi utak leszórása 2011

17 Az őspark kopjafája 2011 Magyarsarlós vallási életét szimbolizáló harangláb

18 Füves sportpálya, az árokmentén telepített sövénnyel Az új játszótér 2012

19 A felújított Petőfi utcai játszótér ben felújításra kerülő támfalak, vízfolyókák, járdák

20 A felújított vízelvezetők és a kiépített árasztó 2012 A művelődési ház befejező munkálatai, terasz 2011

21 A művelődési ház befejező munkálatai, belső terem 2012 A művelődési ház új konyhája

22 A Jókai és Ady utcák összekötője. Háttérben a 2011-ben kitűzésre került házhelyekkel Rekultiváció 2012 (A tervek módosítása minimálisan sikerült)

23 A régi bekötő út 2013-ban A felújított bekötő út 2013-ban

24 A felújított Jókai utca útburkolata 2014-ben A felújított Petőfi utca burkolata 2014-ben A Jókai és Ady utcák összekötője és a 2011-ben kitűzött házhelyek

25 Kulturáltabbá vált a hulladékgyűjtés, javult a közlekedés is. Fontos a közterületek karbantartása, a jövőben is.

26 A jövő évben megvalósítandó feladatok (Gazdasági program képekben) A falun áthúzódó 1,7 Km. hosszú vízelvezető árok kotrása és szélesítése. Az elmúlt évek folyamán nem csak a meder aljzata, hanem az oldalak is feltöltődtek. Szükséges továbbá, a mellékárkok tisztítása is. Támogatás: Belvárdgyulai Zrt. (Hordalék elszállításának segítése. Volt szennyvíztelepre) A teljes bekerülési költség, a támogatás nélkül, várhatóan ft.- körül várható. A falun áthúzódó vízelvezető árok. ( jól látható, a meder aljzat és a jobb oldalt, a rézsű feltöltődése)

27 Mária út pályázat: A pályázat pénzügyi feltöltése novemberben megtörtént. A projektmenedzser feladatokat ellátó SKC-Counzulting Kft. megkezdte a közbeszerzési eljárás lebonyolítását. Kezdés a Sarlósi - Hírmondóban közölteknek megfelelően tavaszán várható. (március- április) A rövidesen kialakításra kerülő Mária park helyszíne.

28 A temető felé vezető út: Az aszfaltréteg vastagsága sok helyen nem éri el a 3 cm.-t. Állandó permetezéssel igyekszünk meggátolni a növényzet átnyomulását az úton. Az útszélek berepedezése rövidesen leválásokat és letöredezettséget eredményez, ezért fontos lenne egy új kopóréteggel ellátni a régi utat, hogy alapként még funkcionálhasson. A temető felé vezető út.

Beszámoló. Zimándy Ignác Általános Iskola

Beszámoló. Zimándy Ignác Általános Iskola Beszámoló - Zimándy Ignác Általános Iskola 2010-11. tanév Beszámoló Zimándy Ignác Általános Iskola 2010 2011 Készítette : Palkóné Szabó Gabriella igazgató 1 Beszámoló - Zimándy Ignác Általános Iskola 2010-11.

Részletesebben

Tisztelt Kisköreiek! visszadobták

Tisztelt Kisköreiek! visszadobták Tisztelt Kisköreiek! 2013 évben Kisköre Városi Önkormányzat sikeres, eredményes évet zárt, a pénzügyi gazdálkodás, a fejlesztések és a település közösségeinek, lakosságának nyújtott támogatások tekintetében.

Részletesebben

Nagy Attila a BGSZ új igazgatója 8. oldal. közéleti havilap. A város minden forgalmasabb pontja szem előtt lesz

Nagy Attila a BGSZ új igazgatója 8. oldal. közéleti havilap. A város minden forgalmasabb pontja szem előtt lesz Bennünket képviselnek Önkormányzati határozatok 2. oldal Portré: Nagy Attila a BGSZ új igazgatója 8. oldal Szenior akadémia Bicskén 10. oldal A legszebb konyhakertek jelentkezési lap 14. oldal III. évfolyam,

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja MEGHÍVÓ MÁRCIUSBAN ELKEZDŐDIK A CSATORNAÉPÍTÉS. Nemzetközi Nőnap 2012 március 8.

Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja MEGHÍVÓ MÁRCIUSBAN ELKEZDŐDIK A CSATORNAÉPÍTÉS. Nemzetközi Nőnap 2012 március 8. Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja VII. évfolyam 3. szám MEGHÍVÓ Apátfalva Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját az 1848-49-es Forradalom és szabadságharc

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó T A R T A L O M M U T A T Ó 1. Közművelődési feladatok ellátására vonatkozó megállapodás megvalósulásának ellenőrzése. 2. Tagóvodák kiválása a SZEOB intézményből. 3. Támogatási kérelmek a Civil szervezeteket

Részletesebben

BESZÁMOLÓ SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT MUNKÁJÁRÓL 2010-2014.

BESZÁMOLÓ SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT MUNKÁJÁRÓL 2010-2014. BESZÁMOLÓ SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT MUNKÁJÁRÓL 2010-2014. Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Kötelező és önként vállalt feladatok ellátása, intézmények... 3 2.1 Közoktatás, köznevelés Sajószentpéteri

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 15-én (szerdán) 15.00 h kezdettel tartandó nyilvános ülésére.

M E G H Í V Ó. Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 15-én (szerdán) 15.00 h kezdettel tartandó nyilvános ülésére. BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Földeák község Önkormányzat. gazdasági- és munkaprogramjának (2010-2014.) végrehajtása

Földeák község Önkormányzat. gazdasági- és munkaprogramjának (2010-2014.) végrehajtása Földeák község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 160/2014.(IX.10.)Kt. határozatával elfogadta Földeák község Önkormányzat gazdasági- és munkaprogramjának (2010-2014) végrehajtásáról szóló tájékoztatót:

Részletesebben

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉG MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ A Lamberg-kastély Kulturális Központ törekszik arra, hogy a már eddig is elismert munkáját még magasabb színvonalon, minden új lehetőséget kihasználva,

Részletesebben

FONYÓD VÁROS POLGÁRMESTERE

FONYÓD VÁROS POLGÁRMESTERE FONYÓD VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 14,00 órai kezdettel a Fonyódi Ásványvíz Kft termében tartandó Képviselő-testületi

Részletesebben

Ladánybenei Polgármesteri Hivatal Információs Kiadványa

Ladánybenei Polgármesteri Hivatal Információs Kiadványa Benei Hírmondó VIII. évfolyam III. szám 2010. Augusztus Ladánybenei Polgármesteri Hivatal Információs Kiadványa ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Jelentés Ladánybene Község Önkormányzatának vagyoni és pénzügyi helyzetéről

Részletesebben

Zimándy Ignác Általános Iskola

Zimándy Ignác Általános Iskola Beszámoló Zimándy Ignác Általános Iskola 2012 2013 Készítette : Palkóné Szabó Gabriella igazgató 1 Tartalomjegyzék 1. A Zimándy Ignác Általános Iskola tárgyi feltételeiről 3. oldal 1.1 Költségvetési-pénzügyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése. Beszámoló a 2012. év tapasztalatairól és az elvégzett feladatokról. A 2013. évre

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Egyek Nagyközség Önkormányzata. 2013. június 27

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Egyek Nagyközség Önkormányzata. 2013. június 27 Helyi Esélyegyenlőségi Program Egyek Nagyközség Önkormányzata 2013. június 27 Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)...3 Bevezetés...3 A település bemutatása...3 Értékeink, küldetésünk...4 Célok...4 A Helyi

Részletesebben

TESZ-VESZ OVI ÓVODÁS GYERMEKEIÉRT OKTATÁSI-NEVELÉSI ALAPÍTVÁNY

TESZ-VESZ OVI ÓVODÁS GYERMEKEIÉRT OKTATÁSI-NEVELÉSI ALAPÍTVÁNY TESZ-VESZ OVI ÓVODÁS GYERMEKEIÉRT OKTATÁSI-NEVELÉSI ALAPÍTVÁNY Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő-testület! Sárközben élni gyökerek nélkül nem lehet. Körülvesz, átölel minket a múlt, a hagyományok

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének

E l ő t e r j e s z t é s. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének E l ő t e r j e s z t é s Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-i ülésére Tárgy: Beszámoló - átfogó értékelés - Zirc városban 2014. évben végzett gyermekjóléti és gyermekvédelmi

Részletesebben

ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023. Szeptemberben harmadik tanévünket kezdtük el, mint többcélú intézmény.

ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023. Szeptemberben harmadik tanévünket kezdtük el, mint többcélú intézmény. ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023 BESZÁMOLÓ a 2014/2015. TANÉVRŐL Szeptemberben harmadik tanévünket kezdtük el, mint többcélú intézmény. Óvodánkban a 2013-ban

Részletesebben

Itt a farsang áll a bál

Itt a farsang áll a bál Lellei XXIII. évfolyam 3. szám Újság 2014. március Itt a farsang áll a bál Szombaton az alsósok vették birtokba a parkettát félelmetes kalózruhás tanító nénik irányításával. A gyerekek osztályonként vonultak

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 2009-ben ötödik, teljes évi tevékenységét zárta.

Részletesebben

Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat

Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Beszámoló - Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat 2011-12. tanév Beszámoló Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat 2011 2012 Készítette : Palkóné

Részletesebben

Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás Időszakos Kiadványa III. évfolyam 5. szám 2013. december Honlap: www.nyirbatorikisterseg.

Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás Időszakos Kiadványa III. évfolyam 5. szám 2013. december Honlap: www.nyirbatorikisterseg. Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás Időszakos Kiadványa III. évfolyam 5. szám 2013. december Honlap: www.nyirbatorikisterseg.hu 700-nál több új munkahely a Nyírbátori kistérségben A

Részletesebben

Vannak olyan dolgok, események melyeket érdemes támogatni.

Vannak olyan dolgok, események melyeket érdemes támogatni. Paposi Hírmondó PAPOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÉLETI LAPJA III. évfolyam 1. szám A tavaly június 2-án megrendezett hagyományos Gyermeknapi Majális a szervezõknek, fellépõknek és a szponzoroknak köszönhetõen

Részletesebben

Készítette: Vajai Anett szociális ügyintéző Galler-Mike Éva Gyermekjóléti Szolgálat kihelyezett családgondozó

Készítette: Vajai Anett szociális ügyintéző Galler-Mike Éva Gyermekjóléti Szolgálat kihelyezett családgondozó ÖCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA AJKAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL POLGÁRMESTER JEGYZŐ 8292 Öcs, Béke u. 35. 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 (88) 521-100 fax:(88) 212-794 Ügyszám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-ei rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-ei rendes ülésére ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-ei rendes ülésére Hiv. szám: 5900/2012. Tárgy: Javaslat a Dunavarsány Város Önkormányzat Petőfi Művelődési Ház és

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ. - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ. - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ XXVI. évfolyam 3. szám 2014. október 4. Átadták az új óvodát - BÁBICS NORBERT - Kunsziget óvodát álmodott, az álom pedig most valóra vált: augusztus

Részletesebben

A BIATORBÁGYI FALUHÁZ 2014. ÉVI MUNKATERVE

A BIATORBÁGYI FALUHÁZ 2014. ÉVI MUNKATERVE A BIATORBÁGYI FALUHÁZ 2014. ÉVI MUNKATERVE MENTÉS MÁSKÉNT Készítette: Szádváriné Kiss Mária igazgató Te magad légy a változás, amit látni akarsz a világban (Gandhi) 1 A Biatorbágyi Faluház 2014. évi munkaterve

Részletesebben

ÚJ IRÁNY. Jöjjenek el! Én hiszem, hogy érdemes, hogy maradandó élmény vár Önökre, mert ami érték, akárcsak a kő, megmarad.

ÚJ IRÁNY. Jöjjenek el! Én hiszem, hogy érdemes, hogy maradandó élmény vár Önökre, mert ami érték, akárcsak a kő, megmarad. ÚJ IRÁNY Versünnep Szeretem a verseket. Szeretem bennük a tiszta gondolatokat. Újra és újra rácsodálkozom miként tudják a költők olyan tömören, vagy annyira másként megfogalmazni a gondolataikat. Hazádnak

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Nemzetiségi Önkormányzatok 2012. évi működéséről Előkészítette: Bárdiné Békési Mária a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Simon Éva a Békési Román Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1 Fédération Internationale des Communautés Educatives Internationale Gesellschaft für erzieherische Hilfen International Federation of Educative Communities ONG-UNESCO/UNICEF/ECOSOC/CONSEIL D`EUROPE NEVELŐ

Részletesebben

HÉTközlap. Galgamácsa-Kisnémedi-Õrbottyán-Püspökszilágy-Vácegres-Váchartyán-Váckisújfalu lapja. Az emberi személy: a béke szíve

HÉTközlap. Galgamácsa-Kisnémedi-Õrbottyán-Püspökszilágy-Vácegres-Váchartyán-Váckisújfalu lapja. Az emberi személy: a béke szíve DECEMBER JANUÁRI ÖSSZEVONT SZÁM II. évfolyam 1. szám 2007. január 10. HÉTközlap Galgamácsa-Kisnémedi-Õrbottyán-Püspökszilágy-Vácegres-Váchartyán-Váckisújfalu lapja Megjelenik havonta az Izotóp Információs

Részletesebben