Karácsonyi rege, Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra. Boldog ünnepeket, új esztendőt!!! ( Ady Endre: Karácsonyi rege, részlet )

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Karácsonyi rege, Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra. Boldog ünnepeket, új esztendőt!!! ( Ady Endre: Karácsonyi rege, részlet )"

Átírás

1 FIRKÁSZ Karácsonyi szám /1 H ahó!!! Megint eljött a december, és vele a legjobban várt ünnepeink! Nem csak otthon, az iskolában is készülődünk a karácsonyra. Az óriásfenyő, a mézeskalács illata, a z ajándékkészítés ünnepi hangulatot varázsol körénk. A FIRKÁSZ pedig vidámságot, önmagunk kifigurázását, és most egy kis emlékezést hoz mindehhez. Mindenkinek nagyon szép ünnepeket kívánok! Futaki Kata Boldog ünnepeket, új esztendőt!!! Karácsonyi rege, Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra ( Ady Endre: Karácsonyi rege, részlet )

2 gazgató néni I Marika néni és Dóra néni Marika néni a nyáron hirtelen helyettesből l intézményvezető lett. Hogyan teltek a napjai azóta? Nagyon feszülten, a felhalmozódott feladatok miatt percről percre be voltak osztva a napjaim. Mindenképpen szerettem volna érdemesnek lenni arra a bizalomra, amellyel egykor Attila bácsi helyettesének javasolt. Kitüntető volt a feladat, de nagyon nehéz! Hiszen egy tragikus helyzet után kellett az egész intézményt biztatni, erőt önteni felnőttekbe, gyerekekbe. De büszke vagyok arra, hogy Dóra néninek én adhattam át a stafétát! Milyen érzés az ÁMK igazgatójának lenni, Dóra néni? Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a különböző fórumokon bizalmat szavaztak nekem, mindemellett felelősségteljes és sokrétű ű feladat, hiszen öt egység tartozik az intézményhez: általános iskola, óvodák, kollégium, művészeti iskola, közművelődés és könyvtár. Hogyan emlékezik az ÁMK előző igazgatójára, Attila tila bácsira? Mint azt ti is tudjátok az elmúlt tanévben igazgatóhelyettesként tevékenykedtem, és így nagyon sokat tanulhattam tőle. Hálás szívvel gondolok rá, hiszen mindig segítette a munkámat, jó tanácsokkal látott el. De számos más emlék is eszembe ötlik: a mátrafüredi tábor, a bobozás, a több fordulós kora reggeli bevásárlások; ünnepségek; beszélgetések.. Milyen tervei vannak az intézménnyel kapcsolatosan? Elsősorban szeretném, ha a már meglévő értékeinket, eredményeinket meg tudnánk őrizni, és tovább tudnánk vinni. Gondolok itt jó kompetencia - mérés eredményekre, tantárgyi hónapok rendszerére, diákönkormányzati munkára, tanórán kívüli hasznos és kellemes programokra, de természetesen a komoly munka sem maradhat el Olyan oktatást-nevelést biztosítani a tanulóknak, amivel aztán megállják a helyüket az életben. A benneteket tanító tanár bácsik és tanár nénik mindent megtesznek ezért. Az intézmény pedig legyen jól felszerelt, korszerű. Mindez csak közös erővel valósulhat meg És természetesen új céloknak is kell lenniük. Ez majd idővel alakul. Köszönöm az interjút. Én is köszönöm szépen. Ez úton kívánok az ÁMK minden kedves tanulójának és dolgozójának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt! Január 4-én találkozunk!!

3 Sok szeretettel... Biosz Marika néninek: menő cuccokat Samura Éva néninek: piktogramokat a térképre Dóra néninek: fodrászbérletet Edit néninek: sokszorhasználatos krampuszöltözéket Magdi néninek: öntisztuló írásvetítő fóliákat és 12 színű filckészletet Norbi bácsinak: pc készletet Zoli bácsinak: virágföldet a virágjainak Julika néninek: egy jobb osztályt : ) Levi bácsinak: tckdallamsípot Ica néninek: göndörítő hajvasalót Ági néninek: alkoholosfilckézírást-felismerő detektort 5.1- es szoftverrel Andika néninek: 1000 darabos hordozható vegyszerkészletet Tamás bácsinak: valamennyi sportújságra szóló előfizetést Marika néninek: vadonatúj töritérképet és hangjegyeket Katika néninek: kis kiruccanást a Brit Nemzetközösségbe ( persze az osztállyal.) Szépek szépei 1. Barabás Bianka 2. Futaki Kata 3. Vadasi Klaudia Jelölést kapott még: Kalmár Tündi, Kolozsi Lilla, Polacsik Vivien Bakai Vivien Kotroczó Roberta Minden évben izgatottan várjuk a közvéleménykutatás eredményét Jófejek 1. Balogh Dani 2. Botos Feri 3. Molnár Levi és Magyar Dávid Jelölést kapott még: Juhász Dávid, Kiss Attila Hideg Ricsi Kukla Máté Erdősi Gergely Lovász Bence Angyal Dániel Molnár János Zatykó Zsolt Takács Balázs Kocsárdi Dani Angyal Viktor

4 Ha emlegettek, köztetek leszek. Az első suliújság a MI ZÚJS volt, még a kilencvenes évek elején. Pályakezdő magyar tanárként a tanítványaival írta, darabolta, ragasztgatta Attila bácsi! Azután ben elhatároztuk, hogy a DÖK évente 2 alkalommal készít valami vicceset. Karácsonykor megjelent a FIRKÁSZ! Felelős kiadóként és persze tanítványainak sok-sok érdekes cikkével segített bennünket! Mindenki kíváncsian várta a legújabb ajándékötleteket, pletykákat, Segített abban, hogy színes, érdekes legyen ez a pár oldal! Mindig új, mindig más! Futaki Kata: Engem is, mint mindenki mást, sok szép emlék köt Attila bácsihoz. A legszebb, a legutolsó, a mátrafüredi tábor : ) Mindig viccelődött, nevettetett, de azért a kellő szigor is megvolt. Mindenkit szeretett, aranyos volt velünk! Nagyon érdekes játékokat talált ki, nagyon szép napokat töltöttünk együtt! Talán a legvidámabb, legjobb tábor volt ez! Azóta is hiányzik! Hogy megjelenjen a folyosón, humorosan figyelmeztessen valamire Szerettük és nem felejtjük. Balogh Fruzsi: Attila bácsival én is utoljára a táborban találkoztam. Sokat játszott velünk, például amikor fociztunk, vetélkedtünk. Körbejárta velem Gyöngyöst, bankjegy-automatát keresve, a végén még jól el is tévedtünk. És amikor bobozni mentünk! Egy kicsit kerülő úton mentünk a pályára, mire felértünk csupa sárosak lettünk. Sajnos a bejárat éppen az ellenkező oldalon volt. Elintézte, hogy egy darabon kibontották a kerítést, alatta másztunk be, így megspóroltunk egy újabb kerülőutat! Nagyon szerettük, jól esett, hogy mindig nagyon büszke volt ránk! Mindig segített, ha tudott, néha lehetetlennek tűnő kérésünket is igyekezett megoldani!

5 Balogh Dani: Nagyon szerettem, és szerintem a világon a legjobb igazgató volt!gondolok mindig a táborokra, az edzésekre, és a kirándulásokra is! Imádta ezt az iskolát, és a gyerekeket is. Emlékszem, amikor a Kékestetőről lefelé végig beszélgettünk vele, hogy milyen a táj És nagyot nevetett, amikor a nyakából ugráltam le A kézilabda volt a kedvenc sportja. Szervezte a sulis versenyeket, amin nagyon sokan részt vettek. A suligyűléseken mindig öltönyben jelent meg, és nagyon szépen beszélt hozzánk! Sajnálom, hogy már nincs itt velünk! Örökre a szívünkben marad! Edit néni: Furcsa, ahogy az idő az ember fölött tovaszáll. Események, emberek, gondolatok jönnek, és mennek, érzések hullámzanak az ember lelkén keresztül. Itt-ott valami leszakad az emberből, valami láthatatlan kis pici darab, de ott marad egy-egy szóban, egy-egy mosolyban. Az ilyeneket emlékeknek nevezzük. Belőled is már csak ilyen picike emlékdarabkák maradtak. Nem olyan régen még azt mondtad nekem, hogy: Menj fel az órára, mindjárt megyek én is. Ha valakivel gond van, akkor csak nézz mélyen a szemébe, és ne add fel, ne vedd le róla a pillantásod, várj, míg ő feladja. Ekkor tudja, hogy nem győzhet le! Én csak mosolyogtam egyet, és szaladtam fel a tanterembe. Olyan, mintha mindez tegnap történt volna. Te visszamosolyogtál, mert tudtad, hogy nagy szükség volt erre a pillanatnyi mosolyra. Ez volt életem egyik legnehezebb 45 perce, de megtanítottál arra, hogy legyek kitartó és a munkám majd meghozza gyümölcsét. A gyerekek mindig felnéztek Rád, a példaképük voltál. Kitartásoddal, és a munkáddal sokat adtál egy közösségnek, egy városnak, és Te ezért nem vártál csodálatot, sem elismerést. De sajnos Véget ér egy álom, szomorúbb ennél nincs is talán, Hiszen egy láthatatlan függöny lemegy az élet színpadán. A búcsúzás egy kétszemélyes darab, Hol a végzet írja minden egyes szavat. A búcsúzás egy nagyon nehéz szerep, Hol a végszavakat felkapják a szelek. Már nem segít se könyörgés, se vád, Te félreállsz, s az élet megy tovább.

6 TECKTONIK... A tecktonik július 16-án kapta a hivatalos nevét a Metropolis Club- ban. De már 2002-ben is táncolták. A tecktonikot TCK-nak is szokták rövidíteni. A TCK jele egy sasszerű madár csillag végzetű farktollakkal. A csillag mindig megjelenik a tecktonik jel mellett. A profik: fiú: Jeh Jeh ; lány: Lectra Botos Feri Interjú ( Angyal Viktor, Kiss Dy) Miért jó? Mi tetszett meg benne? KD: A mozdulatok, a zene, és maga az öltözködés is és a stílus : ) V: Az a kapálózás már alapból jó! : ) és az is fontos azért, hogy nehéz leutánozni. Mióta csináljátok? =O=) KD: Olyan fél éve kb V: Nekem 1 éve tetszik kb fél éve táncolok is Hol láttátok ezt, vagyis, hogy jött? KD: Én nem tanultam végülis : ) Viktor: hát Basa Bence ( Krabby) aki mondta végül is és így megtetszett: ) Ez alapból végül is egy elektro techno és hip hop zene keveréke, végülis egy zenei tánc stílus. ÉRTÉKELÉS.. Mikulások A legkülönlegesebb: 8.c, 5.b Legmeghökkentőbb: 7.b; 8.a A legviccesebb: 6.a; 8.b Legélethűbb: 3.a; 3.b; 4.a; 4.b, 5.a, 6.b; 7.a; Krampuszok Legötletesebb: 8.c; 6.b; 8.b Legmeghökkentőbb: 7.b; 8.a Legélethűbbek: : 3.a, 3.b, 4.a; 4.b; 5.a; 6.a, 7.a,

7 PANKRÁCIÓ Pankráció: politikai alapú játék, amelyben konfliktusokat vagy barátságokat kötnek. Ha konfliktus van egymás között, nem szitkozódással, hanem bunyóval döntik el. Vannak olyan mérkőzések, amik kemény konfliktusoknál szokott kialakulni mint pl Hell in a cell vagy Ironman match Hell in a cell: ketrecben bunyóznak. Ironman match: 60 perc alatt aki többször kitusolja a másikat, az nyer. Vannak csapatok: 2x2 meccseket szoktak vívni, de van 3x3 vagy 5x5, sőt 2x1-es is! Volt rá példa, hogy pl John Cenának eltört a nyaka meccs közben. Eszközök, amelyeket használnak: szék; asztal; létra, pöröly, fém, lépcső. Dániel, Viktor és Norbi üzenete: Randy Orton a sztár, nem CM Punk!!! Angyal Viktor A suli főpankrátorai - Ez a műsor mikor szokott lenni a tv-ben? Minden hétfőn 20:35-kor az Eurosporton. Neve Clash Time. A műsoron belül szót ejtenek a régi idők nagy pankrátorairól, pl Hulk Hogan és Porat Hortról. - Miért szeretitek ennyire? : )) - Mert nagyon élvezetes és vannak benne nagy ugrások ( high flyer) és persze jó fogások: Anakonda vice, G.T.S., Jericho s Wall, Pe D Grees - Ki a kedvenc pankrátorotok? - Tibi: Triple H, Shawn Michaels és DX ez a csapat. - Zsolti: CM Punk, és DX, de Randy Orton t nem komáljuk mert CM Punk a sztár. - Friss Gála: Survivor Series Fontos üzenetek: Tibi azt üzeni: EZT NÉZNI KELL! XD Zsolti azt üzeni: CM Punk a király Ésss nézzétek minden hétfőn este 20:35-kor!!! Nagy Évi Aranyköpések 8.a, angolóra Arrébb tetszik tolni a táblát?... N.. Feltűnően motyog az orra alatt.- Te kinek súgsz N?- kérdi D.n. A madárnak a fán! - válaszol N. Hány oldalt írunk még? széltében vagy hosszában?

8 Pletykafészek.. Megfogadták a diákok a matematika hónapján elhangzott felhívást: a számítógépet, az internetet hasznosítsuk minél jobban a mindennapi tanulásban. Esténként az MSN is matekpéldáktól hangos! 25 cm??? az mekkora is? áhh az tuúl nagy képtelenség!! hülyék vunk. =) jajah vagy 23 cm? áh az sem lehet hiszen a derékszögű háromszög két befogója csak 12 és 13 cm A.V. tck-bajnok új küzdősportot választott! Csapattársakat keres Bottal a botos ellen jeligével! V.Z. gurulós bevásárlókocsi-szerű segédjárművet keres a napi folyadékadagjának mozgatásához! Jelige: Fújj H 2O Az RTL klub titokban filmet forgatott az ÁMK-ban! A vetítés februárban kezdődik. A műsor címe: B s f eleséget keres Sajnos a műsor 18 éven felülieknek szól! I. n. fel szeretné újítani a régóta egyhangú fürtjeit! A 8.c-s K.T. vállalta a mentorkodást. Reméljük I.n. hamarosan rózsaszínben látja majd a világot! Új korszak virradt november 9 én az iskolára! B.F. nyolcadikos tanuló megérkezett!!! Azóta össze-vissza dobognak a gyenge szívecskék, szakadoznak az addig szövődött gyengéd szálak! Komoly küzdelmek zajlanak napközben és a diszkóban is, ki kísérje ki a pár méternyi úton a buszig! Ki a múlt? Ki a jelen? És főleg ki lesz a jövő??? Izgatottan várjuk!!! Viccecskék Két ovis beszélget: Milyen karácsonyfátok van? Műanyag. Járt nálatok a Mikulás? Igen, de az sem volt igazi Hogy hívják a Mikulás feleségét? Zúz Mara. És a lányát? Jég Virág! Mi lesz, ha a Mikulás karambolozik? Szánja bánja.. - Hogy hívják a kínai Mikulást? Csing Ling Lee FIRKÁSZ, a József Attila ÁMK sulilapja Szerkeszti: a DÖK. Felelős kiadó: most már Dóra néni

A Győri Radó Iskola újságja a búcsúzó osztályok életéről, gondolatairól 10. évfolyam 3. szám 2012. június

A Győri Radó Iskola újságja a búcsúzó osztályok életéről, gondolatairól 10. évfolyam 3. szám 2012. június A Győri Radó Iskola újságja a búcsúzó osztályok életéről, gondolatairól 10. évfolyam 3. szám 2012. június Kedves Olvasók! Sok szeretettel nyújtjuk át nektek a ballagó 8. osztályosok újságját! 2 évvel ezelőtt

Részletesebben

11. évfolyam 2. szám 2013. március

11. évfolyam 2. szám 2013. március A győri Radó Iskola dolgozóinak és diákjainak gondolatai életükről 11. évfolyam 2. szám 2013. március Szeretettel köszöntjük a kedves Olvasókat! Odakint kisütött a nap, a lányok ledobták a kabátot, a fiúk

Részletesebben

A Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola Diákönkormányzatának lapja. Kedves Végzős Diák!

A Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola Diákönkormányzatának lapja. Kedves Végzős Diák! 43. ÉVFOLYAM 2014/2015. Ballagási különszám A Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola Diákönkormányzatának lapja A szám tartalmából: Kedves Végzős Diák! Köszönöm, hogy az utolsó nap bejöttél

Részletesebben

Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben

Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben «Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjainak lapja» «2008/2009-es tanév 1. szám» Kecskemét Reneszánsz kavalkád a Zrínyiben 2008. november 10. és 14. között a Zrínyi iskola épülete reneszánsz programoknak

Részletesebben

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET 15 PERC SZERETET házaspárok számára P. Tilmann Beller elõadásaiból összeállította dr. Csermák Kálmán és Alice Schönstatt-szentélyt Magyarországnak Alapítvány Óbudavár,

Részletesebben

Rózsahír. Kis herceg nagy hírek. IX. évfolyam 1. szám Ára: 50 Ft

Rózsahír. Kis herceg nagy hírek. IX. évfolyam 1. szám Ára: 50 Ft Rózsahír Kis herceg nagy hírek IX. évfolyam 1. szám Ára: 50 Ft Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola 2014 Jó olvasást kívánunk mindenkinek: Balló Anna, Horváth Jázmin, Korinek Elli, Kisházi Dóri, Kiss Katica,

Részletesebben

2012. december. megjelenik negyedévente. Szalagavató bál. A végzős osztályok bálozása bővebben a 2. és 12. oldalon

2012. december. megjelenik negyedévente. Szalagavató bál. A végzős osztályok bálozása bővebben a 2. és 12. oldalon Prohászka Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium iskolaújságja megjelenik negyedévente :) Lap 2012. december Szalagavató bál A végzős osztályok bálozása bővebben a 2. és 12. oldalon 2 Az út nagy ré szét

Részletesebben

BESI SULIRKA. 2014. téli szám

BESI SULIRKA. 2014. téli szám BESI SULIRKA 2014. téli szám Tartalomjegyzék 2. oldal - A tél 2. oldal - Nyílt hét a Besiben 3. oldal - Diákönkormányzati hírek 4. oldal - Humános kirándulás 5. oldal - Luciferi vonzások 6. oldal - Elsőéves

Részletesebben

Szerkeszti: Informatikai munkaközösség. Főszerkesztő: Németh József, tanár Kiadja: Tarczy Lajos Általános Iskola Diákönkormányzata 2010. február Nagy az érdeklődés a jövő tanévben induló első osztályok

Részletesebben

Karácsonyi Fohász. Van, ahol már hull a hó, s már fehér a Karácsony... Karácsony táján

Karácsonyi Fohász. Van, ahol már hull a hó, s már fehér a Karácsony... Karácsony táján A községi önkormányzat tájékoztatója XVI. évfolyam, 5. szám. 2010. DECEMBER Van, ahol már hull a hó, s már fehér a Karácsony... Ahol az emberek leülnek, s átgondolják a tavaly december 24-e óta eltelt

Részletesebben

VOLUNTAS. 10 perc. az öltözőben 20. oldal. exkluzív. parlamenti ifjúsági nap 2. oldal. a szerencsés 13 3. oldal

VOLUNTAS. 10 perc. az öltözőben 20. oldal. exkluzív. parlamenti ifjúsági nap 2. oldal. a szerencsés 13 3. oldal exkluzív VOLUNTAS A KAPOsváRI TánCsICs mihály gimnázium lapja 7 Xl. ÉvfOlyAm, 2. szám 7 2009. november parlamenti ifjúsági nap 2. oldal a szerencsés 13 3. oldal 10 perc Kitüntették Dr. Miklós Endréné tanárnőt

Részletesebben

Hermann Gmeiner professzor és Josef von Ferenczy mondott üdvözlô beszédet a gyermekfalu megnyitásakor.

Hermann Gmeiner professzor és Josef von Ferenczy mondott üdvözlô beszédet a gyermekfalu megnyitásakor. BATTONYA A TÖRTÉNET KÉPEKBEN 1983 1984 1986 ÉV TÖRTÉNET Sok lelkes, segítôkész ember munkájának köszönhetôen itt, Battonyán kezdett épülni az elsô magyarországi SOS Gyermekfalu. 2009 Megépülhettek a családi

Részletesebben

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium Kiadványa

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium Kiadványa A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium Kiadványa 2011/2012. I. szám TARTALOM Interjú Bujpál Péter tanár úrral Akik próbálgatják a nagybetűs ÉLETET! AFS-es diákjaink Barlascan Alphan és Luca Poggi Diákügyek

Részletesebben

X. évfolyam 1. szám 2008. november

X. évfolyam 1. szám 2008. november A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképzõ Fõiskola Gyakorló Általános Iskolájának lapja X. évfolyam 1. szám 2008. november "Szakaszokra osztva olvasták a Könyvet, Isten törvényét, és úgy magyarázták, hogy

Részletesebben

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK Az Értelem Odüsszeiája Országos Kreatív Bajnokság (csapat) Molnár Alexandra 4.b 1. Kovács Natália 4.b 1. Rebek Petra 4.b 1. Krepsz Gabriella 4.b 1. Lőrincz Laura 4.b 1. Minkó Roland

Részletesebben

KRÚDYÁK 2014-2015/3. Kedves Krúdyák olvasók!

KRÚDYÁK 2014-2015/3. Kedves Krúdyák olvasók! Kedves Krúdyák olvasók! A várva várt igazi tavaszi jó idővel együtt mi is megérkeztünk a harmadik számmal. Szokásunkhoz híven témák kavalkádját sűrítettük újságunk keretei közé. A már jól megszokott recepteket,

Részletesebben

A PÉCSI BÁNKI DONÁT UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA FEJTÁGÍTÓ DIÁKLAPJA 20. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2012 TAVASZ A TARTALOMBÓL

A PÉCSI BÁNKI DONÁT UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA FEJTÁGÍTÓ DIÁKLAPJA 20. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2012 TAVASZ A TARTALOMBÓL A PÉCSI BÁNKI DONÁT UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA FEJTÁGÍTÓ DIÁKLAPJA 20. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2012 TAVASZ A TARTALOMBÓL BÚCSÚZNAK NYOLCADIKOSAINK INTERNYÚZTUNK EX LIBRIS NYÁRI HASZNOS ÉRDEKES SZAKMÁK Iskolánk igazgatóhelyettesét,

Részletesebben

III. Interjú Nappali tagozaton érettségizett diák

III. Interjú Nappali tagozaton érettségizett diák III. Interjú Nappali tagozaton érettségizett diák Készítette: Csáki Anikó Mesélj egy kicsit a családodról. 10 éves koromban elváltak a szüleim, azóta a nagymamámmal meg anyukámmal élek együtt. Kisebbnagyobb

Részletesebben

A GÖDÖLLŐI SZENT IMRE KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKLAPJA. XIII/2. 2008. karácsony

A GÖDÖLLŐI SZENT IMRE KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKLAPJA. XIII/2. 2008. karácsony A GÖDÖLLŐI SZENT IMRE KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKLAPJA XIII/2. 2008. karácsony Betlehemi csillag Betlehem csillaga vezet három királyt köszöntve Mária újszülött kis Fiát. Karácsony este van csend honol

Részletesebben

Március 15. Az előadással célunk volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy az ilyen

Március 15. Az előadással célunk volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy az ilyen A Terplán Zénó Műszaki És Közgazdasági Szakképzõ Iskola Diákújságja 2011. május VIII. évfolyam 1. szám Március 15. Amárcius 15-dikei ünnepséget ebben a tanévben a 9. ny osztály rendezte. A próbák jó hangulatban

Részletesebben

Tavaszköszöntő 2009. XVII. évfolyam V. szám 2009. május Ára: 100 Ft

Tavaszköszöntő 2009. XVII. évfolyam V. szám 2009. május Ára: 100 Ft XVII. évfolyam V. szám 2009. május Ára: 100 Ft Tavaszköszöntő 2009 Ki-ki hallja, adja át, megtöltik a faluját: Szépszavú bábosok, széplábú táncosok, Aprócska édesek, kóválygó éhesek, Megtöltött meszelyek,

Részletesebben

is! A tanulási eredmények mellett jó az iskola közössége is. Öröm nézni, amikor egy nagyobb tanuló segít a kisebb gyerekeknek! Úgy érzem, jó irányba

is! A tanulási eredmények mellett jó az iskola közössége is. Öröm nézni, amikor egy nagyobb tanuló segít a kisebb gyerekeknek! Úgy érzem, jó irányba Itt van az újesztendő és itt van a bizonyítványosztás is. Ilyenkor mindenki nagy elhatározásokkal kezdi az évet is és a második félévet is. De meddig tart az elhatározás? Elég kitartóak vagyunk-e céljaink

Részletesebben

Ú PESTI NAPLÓ. Dombi már lila-fehérben kajakozik. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2015. február 12., IX. évf., 5. szám

Ú PESTI NAPLÓ. Dombi már lila-fehérben kajakozik. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2015. február 12., IX. évf., 5. szám INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2015. február 12., IX. évf., 5. szám Ú PESTI NAPLÓ JÚJPEST ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS HIVATALOS LAPJA LAPJA WWW.UJPEST.HU Fotó: Várai Mihály Dombi már lila-fehérben

Részletesebben

NYME ÖVEGES KÁLMÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, GYŐR

NYME ÖVEGES KÁLMÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, GYŐR NYME ÖVEGES KÁLMÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, GYŐR XV. évfolyam 3. szám 2013. január-február KRÓNIKA Nem ette meg még a kutya a telet - idézhetnénk a népi bölcsességet. Valahányszor kicsit megenyhül az

Részletesebben

Ha még egyszer általános iskolát kel- lene választani, megint ezt az iskolát válasz- tanám!

Ha még egyszer általános iskolát kel- lene választani, megint ezt az iskolát válasz- tanám! Túl vagyunk egy újabb, mozgalmas, sikerekben gazdag, olykor bizony nehézségekkel is tűzdelt tanéven. Új feladatokkal, számtalan kihívással találtuk szembe magunkat, és rengeteg új ismerettel gazdagodva

Részletesebben

A szerkesztő bevezetője: Tisztelt Olvasó! Örökségünk: Dr. Tóth Zoltán

A szerkesztő bevezetője: Tisztelt Olvasó! Örökségünk: Dr. Tóth Zoltán VI. ÉVFOLYAM 3.SZÁM A KULTURÁLIS EGYESÜLET KIADVÁNYA 2012. november A szerkesztő bevezetője: Tisztelt Olvasó! Megtanultam, hogy mindenki a hegy csúcsán szeretne élni, nem is sejtvén, hogy a valódi boldogság

Részletesebben

Suli. XX. évfolyam, (40.) 1. szám Kis Ferenc Általános Iskola, Oromhegyes Orom 2013. nyár. Iskolánk tanulói a községi közlekedési versenyen

Suli. XX. évfolyam, (40.) 1. szám Kis Ferenc Általános Iskola, Oromhegyes Orom 2013. nyár. Iskolánk tanulói a községi közlekedési versenyen Suli Diáklap XX. évfolyam, (40.) 1. szám Kis Ferenc Általános Iskola, Oromhegyes Orom 2013. nyár Iskolánk tanulói a községi közlekedési versenyen Oromi díjazottak Iskolai szavalóverseny Nőnapi ünnepség

Részletesebben

MANNA. Anyák napi köszöntés. Anyám imája. Minden édesanya, édesapa, nagymama és nagypapa életére Isten áldását kívánjuk!

MANNA. Anyák napi köszöntés. Anyám imája. Minden édesanya, édesapa, nagymama és nagypapa életére Isten áldását kívánjuk! VI. évf. 5. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Minden édesanya, édesapa, nagymama és nagypapa életére Isten áldását kívánjuk! Anyám imája Sok vad vihar vonult el már fölöttem. Mindből kivezetett az

Részletesebben

Zelk Zoltán: Vakáció

Zelk Zoltán: Vakáció A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2011. május-június Zelk Zoltán: Vakáció Hova menjünk, milyen tájra? Hegyre talán vagy pusztára? Folyópartra vagy erdőre? Faluszéli zöld mezőre? Lepkét fogjunk vagy

Részletesebben