MIT? HOGYAN? HOVÁ? A HULLADÉKGYŰJTÉS LEGFONTOSABB KÉRDÉSEI. Izsák-Kom Kfi HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK^

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MIT? HOGYAN? HOVÁ? A HULLADÉKGYŰJTÉS LEGFONTOSABB KÉRDÉSEI. Izsák-Kom Kfi HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK^"

Átírás

1 MIT? HOGYAN? HOVÁ? A HULLADÉKGYŰJTÉS LEGFONTOSABB KÉRDÉSEI Izsák-Kom Kfi HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK^ AMIT EGY FELELŐS ALLAMPOLGARNAKTUDNIA KELL KÖRNYEZETE VÉDELME ÉRDEKÉBEN

2 lzsák-kom^: HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSRÓL Honnan lehet megtudni a hulladékgyűjtési időpontokat a településen? Az időszakonként megjelenő hírlevelünkben mindig megtalálhatóak a gyűjtés időpontjai. Hírlevél igényelhető a szallitas@izsak-kom. hu címen, vagy a / es telefonszámon, illetve a honlapon folyamatosan elérhető. Hol kaphatok sárga zsákot a szelektív hulladékgyűjtéshez? A gyűjtőjáraton dolgozó kollégáink az elszállított zsák helyett a postaládába mindig hagynak cserezsákot. A szelektív gyűjtéshez szükséges zsákokat igényelni lehet az ügyfélszolgálati telefonszámon keresztül, személyesen a polgármesteri hivatalokban és a hivatal által erre kijelölt helyeken (erről későbbiekben adunk tájékoztatást), illetve a gépkocsivezetőktől. Kihelyezhető-e más zsákban az újrahasznosítható hulladék a házhoz menő gyűjtés alkalmával? Igen, de lehetőleg átlátszó zsákban helyezzék ki, mert munkatársaink minden esetben szemrevételezést követően gyűjtik be az ingatlan elé kihelyezett zsákokat. A pelenka újrahasznosítható-e? Nem helyezhető el a sárga zsákban, a kommunális vegyes hulladékkal gyűjtendő. Lehet-e pontosan tudni, hogy mikor ér egy-egy városrészbe a szeletív hulladékgyűjtő autó? Sajnos nem, mert a begyűjtés tempóját nagymértékben befolyásolja, hogy az adott területen, az adott napon milyen mennyiségű zsákot helyeznek el a tulajdonosok a házak elé. Tudom-e a számlámat díjlehívással, vagy átutalással fizetni? Igen, erre vonatkozó igényét kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon. Telefon:+36 30/ A hamu belehelyezhető-e kukába? Igen, a kukába is és a többlet hulladék gyűjtésére szolgáló zsákba is helyezhető.

3 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 Izsák-Kom 0_ 0..«HULLADÉKGYŰJTÉS - KÖTELEZŐ KÖZSZOLGÁLTATÁS A lakossági hulladékbegyűjtés és szállítás továbbra is olyan közszolgáltatás, amelyet kötelező igénybe venni. A közszolgáltatások közhatalmi befolyásolását az indokolja, hogy a közszolgáltatásokat: akkor is biztosítani kell, amikor a piac nem vállalja azok nyújtását; a közhatalom által megállapított árakon kell nyújtani; folyamatosan kell biztosítani; fokozott átláthatóságot és ellenőrzöttséget biztosító módon kell megszervezni; a környezetvédelem szempontjainak érvényesítése mellett lehet üzemeltetni. # MIÉRT FONTOS A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS? A hulladékgazdálkodásról szóló évi CLXXXV. törvény nagyon fontos eleme, hogy a lakosságnak a vegyes un. kukás gyűjtésről át kell állnia a szelektív hulladékgyűjtésre, ezzel egy időben csökkentenie kell, az un. maradék hulladék mennyiségét ig a háztartásokból származó üveg, fém, műanyag és papír hulladék50%-át, a nem veszélyes építési-bontási hulladék 70%-át vissza kell gyűjteni és anyagában hasznosítani. A települési hulladék részeként lerakott biológiailag lebomló szervesanyag-mennyiséget pedig - az 1995-ben országos szinten képződött a települési hulladék részét képező biológiailag lebomló szervesanyag-mennyiséghez képest július 1. napjáig 35%-ra kell csökkenteni. A vállalt cél elérése érdekében bevezették az un. Igénybevételi járulékot, amelyet a hulladéklerakó üzemeltetője a hulladéklerakóban elhelyezett hulladék mennyisége és fajtája alapján fizet meg. Az Izsák-Kom Kft. tulajdonosai és vezetése az ország más területéről származó tapasztalatok alapján arra törekszik, hogy intenzívvé teszi a házhoz menő, sárga zsákos szelektív hulladékgyűjtést. Az ajtótól ajtóig történő gyűjtőzsákos hulladékgyűjtés" a Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott és az EU több országában már évek óta alkalmazott, a magyarországi viszonyokra kidolgozott, olcsóbb gyűjtési mód. Nagy előnye, hogy nagyobb beruházás nélkül otthon és a munkahelyen is megvalósítható a szelektív hulladékgyűjtés. A évi és a első félévi adatok öszszehasonlítása után elmondható, hogy a cégvezetés elképzelései beváltak, hiszen a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés intenzívvé tételével - és a heti kukás ürítés helyett a télen kétheti ürítés alkalmazásával - a begyűjtött anyag mennyisége jelentősen megnőtt. A mennyiségi növekedésen túl, a begyűjtött anyag tisztasága is kb. 90%-os. Ezúton szeretnénk megköszönni a fáradozásukat és szorgalmukat azoknak a lakosoknak, akik csatlakoztak a szelektív hulladékgyűjtéshez és segítettek ezt a szép eredményt elérni. Egyúttal szeretnénk kérni mindazokat, akik még nem élnek a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével, hogy csatlakozásukkal segítsék munkánkat, hiszen csak összefogással tudjuk a céljainkat elérni, pl. azt, hogy mindenki a háztartásában keletkező hulladék mennyisége után fizesse a hulladékkezelési díjat.

4 Izsák-Kom 0 _ 0.!- HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 A településekről évben szelektíven begyűjtött hulladékok menynyisége a következő: Település év tonna 1 háztartásra jutó mennyiség év tonna évben várható mennyiség tonna* 1 háztartásra jutó mennyiség 2013 év* Harta 26 18,44 kg 55, ,573 kg Újsolt 0,8 12,09 kg 2,7 4 38,571 kg Solt 56 20,38 kg ,594 kg Izsák 54 25,37 kg 54, ,705 kg Csengőd' 10 14,03 kg ,281 kg Orgovány 15 16,14 kg 23, ,511 kg Fülöpháza 2 10,85 kg 4,9 7 24,500 kg Kunadacs 5,5 12,29 kg ,454 kg Tabdi 5,5 11,76 kg 9, ,304 kg Páhi 4,6 11,26 kg 8, ,488 kg Kaskantyú 3,8 11,80 kg 6, ,757 kg Szabadszállás 33 14,65 kg ,344 kg Fülöpszállás 8,8 11,63 kg 10, ,613 kg Soltszentimre 5,7 10,16 kg ,389 kg Összesen ,35 kg ,94 kg * az első 8 hónap adatai alapján becsült mennyiség A kimutatásból kiderül, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége egy év alatt kb. 66%-kal emelkedett, ami országos szinten is kiváló eredménynek számít. CSATLAKOZZON ÖN IS A SZELEKTÍVEN GYŰJTŐK TÁBORÁBA!

5 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 Izsák-Kom 0_ 0..«Ml KERÜLHET A SÁRGA SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁKBA? MŰANYAGHULLADÉK PET ásványvizes és üdítős palackok kupakkal, címszalaggal, tisztán, laposra taposva különböző fóliák (pl. sztreccsfólia, zsugorfólia), bevásárló táskák, szatyrok, reklámtáskák, zacskók kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. sampo'nos, öblítős, mosogatószeres) joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok ITALOS KARTONDOBOZ tejes és gyümölcsleves többrétegű kartondobozok (Tetra Pak) tisztán, lapítva PAPÍR kartondobozok (lapítva) színes vagy fekete-fehér újság, folyóirat katalógus, prospektus füzet, könyv írógéppapír, papírzacskó élelmiszerek és kozmetikai szerek papírdoboza FÉMHULLADÉK Nagyobb mennyiségű, nem szennyezett papír- hulladék kötegelve a zsák mellé is kihelyezhető. alumínium italdobozok lapítva fém konzervdobozok EGYSZERŰ SZABÁLYOK Ha a palackokat, flakonokat, italos Tetra Pak dobozokat laposra tapossák, úgy több fér el belőlük a zsákban, és könynyebben tárolhatók. A papír ne legyen szennyezett, vagy zsíros és papír zsebkendőt, szalvétát ne dobjanak a papírok közé - higiéniai okokból! A papírdobozokat szedjék szét és hajtogassák össze! Javasoljuk, hogy a konzerves, kutya, macska-eledeles dobozokat kiöblítve (NEM KELL KIMOSNI, CSAK KIÖBLÍTENI!) dobják a hulladékgyűjtő zsákba. FONTOS! A sárga zsákba BALESETVE- SZÉLY miatt még véletlenül se kerüljön üveghulladék, tükör, ablaküveg, villanykörte, kerámia, porcelán, neoncső, valamint spray-flakon, mert a hulladékokat a hulladékválogató-műben kézi erővel válogatják szét.

6 Izsák-Kom 0_ 0... HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 Ml TÖRTÉNIK A SÁRGA ZSÁK TARTALMÁVAL? A szelektíven gyűjtött hulladékot a kecskeméti válogatócsarnokba szállítjuk további kézi válogatásra, bálázásra stb. Az elkészített másodnyersanyag" innen kerül a különböző feldolgozóhelyekre. Ennek költségeihez az állam is hozzájárul a termékdíj visszaosztásán keresztül. Az állami tulajdonban lévő Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel (OHÜ) megkötött szerződés alapján a szelektív hulladékot begyűjtő vállalkozások központilag meghatározott támogatást kapnak. A támogatás és a másodlagos nyersanyagért kapott összeg sajnos nem fedezi a teljes költséget, ezért ahhoz a lakosságnak Is hozzá kell járulnia. A válogatócsarnokokba szállítandó hulladék jellemzője, hogy nagy a térfogata, de alacsony a súlya. Ez a hagyományos hulladékgyűjtéshez képest jelentősen megemeli a fajlagos (Ft/kg) begyűjtési és szállítási költségeket. Aki részt kíván venni a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésben, annak nincs más dolga, mint hogy a hulladékgyűjtési naptárban megadott gyűjtési napokon reggel 16 7 óráig kihelyezze a megtelt zsákot az Ingatlana elé. A gyűjtőjáraton dolgozó kollégáink az elszállított zsák helyett a postaládában mindig hagynak cserezsákot. Akinek esetleg nem elegendő az általunk térítésmentesen biztosított gyűjtőzsák, az bármilyen más áttetsző műanyag zsákba is gyűjtheti és kihelyezheti a csomagolási hulladékokat. A fenti időpontnál később kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! A rendszerhez bármikor lehet csatlakozni. Zsákot lehet igényelni a gépkocsivezetőknél, vagy az önkormányzatok által kijelölt helyeken, pl. a polgármesteri hivatalban vagy a városüzemeltetési irodákban. Kérünk mindenkit, hogy a zsákokat rendeltetésének megfelelően használja! A társaság dolgozói minden esetben szemrevételezést követően gyűjtik be az ingatlan elé kihelyezett zsákokat. Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, úgy társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását. MARADÉK HULLADÉK (KUKÁS) GYŰJTÉS Kérjük, hogy a gyűjtőedényzetet csak az elszállítás napján, reggel 6 óráig helyezzék ki a közterületre! A többletszemét elszállításához szabványzsákot biztosítunk, amely megvásárolható a hulladékszállító autó vezetőjénél, az ügyfélszolgálaton, vagy a zsák értékesítését felvállaló polgármesteri hivatalban.

7 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 Izsák-Kom 0_ 0..«SZÁMLÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK Számlát évente négy alkalommal állítunk ki. Ügyintézésnél kérjük, minden esetben hivatkozzon a számlán található felhasználó azonosító számára. Felhasználó azonosító számát a számla jobb sarkában találja a név mező fölött közvetlenül. Kérjük, az ingatlanok tulajdonosainak, használóinakszemélyében bekövetkezett változásokat (elhalálozás, elköltözés, szüneteltetés, üres ház, névváltozás stb.), szíveskedjenek minél előbb írásban is bejelenteni. Az ügyfélszolgálat címe: 6070 Izsák, Vadas dűlő 0394/6 hrsz. Kérjük, hogy a számla mellékleteként küldött matricát ragasszák fel jól láthatóan a kukájuk oldalára. (Célszerű a matricát zsilettel, vagy késsel bevagdosni, hogy az esetleges eltulajdonítást megnehezítsék.) A hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény 52. -a szerint a díjhátralék keletkezését követő 30 napon belül a közszolgáltató felhívja a fize- HULLADÉKGYŰJTÉSI NAPTÁR A visszajelzések és a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége alapján megállapítható, hogy a lakosok többsége - miután megtapasztalta a téli időszakban a kéthetenkénti kukás valamint szelektív gyűjtési módot, - nem ellenezte azt, sőt élt a gyűjtőzsákos lehetőséggel és szétválogatta az általa termelt hulladékot, így csökkentve a kukába és a depóniába kerülő szemét mennyiségét. A cégvezetés és a tulajdonosok megítélése szerint is bevált az alkalmazott módszer, hiszen az elért eredmények is ezt mutatják. Ennek ellenére az illetékes hatóság - 1 lakossági bejelentésnek (feljelentés) helyt adva - kötelezte a társaságot arra, hogy függetlenül a kukák telítettségétől, télen is kötelező legyen a heti egyszeri kuka ürítés. FIGYELEM! tésre kötelezett figyelmét a díjfizetési kötelezettségének elmulasztására, és felszólítja annak teljesítésére. (A felszólítás költsége 207,- Ft, majd a tértivevényes felszólítási költség 1.045,- Ft, ami szintén a tartozás összegét növeli.) A felszólításnak a következőket kell, hogy tartalmazza: Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a díjhátralék beszedésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adóigazgatóságai kötelesek, amelyek az eljárás megindításáért 5.000,- Ft költségátalányt, továbbá helyszíni eljárásonként, gépjármű, ingatlan vagy egyéb vagyontárgy foglalása esetén foglalásonként, 5.000,- Ft végrehajtási költséget számolnak fel, valamint készkiadásai (szállítási, tárolási, földhivatali eljárási díj, stb.) megtérítését rendelik el a vonatkozó, 49/2012. (XII. 28.) NGM rendelet előírásai szerint. Mindezen költségek elkerülése érdekében kérjük, hogy díjtartozását önként rendezze a felszólításban megadott határidőig." Az Izsák-Kom Kft. eleget téve a hatósági határozatnak - a kiadott évi hulladékgyűjtési naptárban megadott gyűjtési gyakoriságtól eltérően - heti gyakorisággal szállítja el az un. maradék szemetet (heti gyakorisággal üríti a kukákat). A 2014 évben viszont az újrahasznosítható hulladékot (sárga zsákos gyűjtés) csak havi egy alkalommal gyűjti. A cég vezetése nem feltétlenül ért egyet a hatósági határozattal, viszont következetesen betartja azt. Egyúttal reméli azt, hogy a lakosság többsége a megváltozott körülmények ellenére, továbbra is él a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével és nem csökken a hasznosítható hulladékok mennyisége. A évi Karácsony és Újév ünnepi szállítási rendet és a első félévi hulladékszállítási ütemtervet a következő oldalon találják.

8 2013 GYŰJTÉSI NAPTÁR DECEMBER 1 - DECEMBER 31. IZSÁK Riaiffliüffi l december december V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo - v h Ünnep k ünnep sze Ünnep CS P szo V h k SOLT m m m m m m m m m h k sze 0 p szo V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo V h Ünnep k Ünnep sze Ünnep CS P szo v h \ december KASKANTYÚ, ORGOVÁNY B B l EfM 31 V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo V Ünnep Ünnep Ünnep h P szo V h k december k sze cs _ SZABADSZÁLLÁS, PÁHI, SOLTSZENTIMRE hónap nap december december december V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo V h k sze cs p szo V h Ünnep k Ünnep sze Ünnep P szo V h k cs CSENGŐD, FÜLÖPSZÁLLLÁS, FÜLÖPHÁZA, KUNADACS, BALÁSZPUSZTA m ' «M I FftM m r h k sze cs P szo V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo V h Ünnep k HARTA, UJSOLT Ünnep sze Ünnep cs P szo V h k sze cs p szo V h k sze cs P szo V h k sze cs P szo h Ünnep Ünnep Ünnep P szo V h k k sze cs L _ Figyelem! Felhívjuk Harta és Újsolt Település lakossainak figyelmét, hogy a karácsonyi szállítási rend az alábbiak szerint módosul: december 25-i ünnepi szállítás helyett a szelektív/ sárga zsák elszállítása december 21-én /szombaton/, míg a kommunális/ kukás ürítés december 28-án /szombaton/ történik! Kérjük ezeken a napokon a szállítási rendnek megfelelő hulladékot helyezzen ki! Jelmagyarázat: Kommunális / kuka ürítés páratlan héten Kommunális és szelektív / sárga zsák gyűjtés páros héten Ünnep áthelyezés Szelektív/ sárga zsák gyűjtés az ünnep áthelyezés miatt h n

9 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 Izsák-Kom 0_ 0..«2014. ÉVBEN AZ ÜNNEPEKRE VALÓ TEKINTETTEL AZ ÜRÍTÉSI REND A KÖVETKEZŐK SZERINT MÓDOSUL Dátum Ürítési nap Helyett Ürítés dátuma Ürítési nap Január 1. Szerda Helyett Január 4. Szombat Április 21. Hétfő Helyett - Április 19. Szombat Május 1. Csütörtök Helyett Május 3. Szombat Júnus 9. Hétfő Helyett Június 7. Szombat Augusztus 20. Szerda Helyett Augusztus 23. Szombat Október 23. Csütörtök Helyett Október 25. Szombat December 24. Szerda Helyett December 20. Szombat December 25. Csütörtök Helyett December 20. vagy 27. Szombat December 26. Péntek Helyett December 27. Szombat HULLADÉKGYŰJTÉS RENDJE Szelektív hulladékgyűjtés Település Január Február Március Április Május Június Csengőd Fülöpháza Fülöpszállás Kaskantyú Kunadacs Orgovány Páhi Soltszentimre Balázspuszta Tabdi Újsolt Harta** 8.; 9. 5.; 6. 5.; 6. 9.; ; 8. 4.; 5. Izsák** 13.; ; ; ; ; ; 10. Solt** 6.; 7. 3.; 4. 3.; 4. 7.; 8. 5.; 6. 2.; 3. Szabadszállás** 15.; ; ; ; ; ; 12. Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a fent megjelölt napokon történik az elkülönítetten gyűjtött hulladék /sárga zsák/ elszállítása!

10 **Azokon a településeken, ahol a szállítás két napot vesz igényben, az alábbiak szerint történik a szelektív hulladékgyűjtés: Ady Endre köz; Ady Endre u.; Bajcsy-Zsilinszky u.; Béke köz; Béke u.; Dózsa György u.; Gallé Tibor u.; Hámán Kató u.; Hunyadi János u.; Jókai Mór u.; * aj = József Attila u. ( Széchenyi u. - Templom u.-ig); Kékesi u.; Kossuth Lajos u.; Petőfi Sándor u.; Rajk László u.; Rákóczi Ferenc u.; Rudolf köz; Sarok köz; Széchenyi István u.; <; $ K Tó u.; Zalka Máté u. CT Ü M < IS * X S = Arany János u.; József Attilla u. (Templom u.-tól lefelé); Ráday Pál u.; Temető köz;templom u.; Védgát sor; Állampuszta; Nagykékes S : 5! 1 U " -.. * ^ Akácfa u.; Alma u.; Andrássy u.; Arany János u.; Bartók Béla u.; Batthyány u.; Bercsényi u.; Berzsenyi u.; Béke u.; Bihari u.; Bocskai u.; Deák Ferenc u.; Cégérét sor; Cégérét u.; Csokonai u.; Damjanich u.; Diófa u.; Dózsa György tér; Dugonics u.; Eötvös József u.; Garai u.; Gábor Áron u.; Gárdonyi Géza u.; Gödör u.; Gyulai Pál u.; Hold u.; íq 48 Jászai Mari u.; Jókai Mór u.; Jósika u.; Katona József u. (Kecskeméti út - Csokonai u.-ig); Kazinczy u.; Kálvin tér; Károlyi Mihály u.; Kecskeméti út; Kertész u.; = Kisfaludy u.; Kiskőrösi út; Kocsis Pál u.; Kodály Zoltán u.; Kossuth Lajos út; Kossuth tér; Kölcsey Ferenc u.; Liliom u.; Losonczi u.; Muszáj u.; Nádas u.; Nefelejcs u.; Orgoványi u.; x K Orgoványi út; Pacsirta u.; Pásztor u.; Petőfi Sándor u.; Rákóczi út; Reviczky u.; Rózsa Ferenc u.; Sárfehér u.; Szabadság tér; Széchenyi u. (Damjanich u.- Batthyány u.-ig); Szigligeti u.; Szily Kálmán u.; Szőlő u.; Teleki Pál u.; Thaly Kálmán köz; Tompa Mihály u.; Tóth K. u.; Vadász u.; Vadvirág u.; Váczi Mihály u.; Vásártér u.; Wesselényi u.; Zrínyi Miklós u. Ady Endre u.; Aradi u.; Attila u.; Árpád u.; Bajcsy köz; Bajcsy-Zsilinszky u.; Báthory u.; Bem József u.; Bocsányi u.; Bottyán u.; Cserniczky u.; Dankó Pista u.; Dobó István u.; ^. 3 Erkel Ferenc u.; Fenyő u.; Fleming u.; Fürst Sándor u.; Garai tér; Gorkij u.; Holló u.; Hunyadi u.; József Attila u.; Kada Elek u.; Katona József u. (Csokonai u. - Vasút u.-ig); = Kinizsi köz; Kinizsi Pál u.; Kiss János u.; Kovács Aladár u.; Kun u.; Madách Imre u.; Mária u.; Mátyás király u.; Mátyási József u.; Mező u.; Móricz Zsigmond u.; Nap u.; ^ K Nyár u.; Ősz u.; Radnóti Miklós u.; Ságvári Endre u.; Séta u.; Somogyi Béla u.; Sütő u.; Széchenyi u. (Batthyány u.- Kinizsi Pál u.-ig); Széktói u.;tavasz u.;táncsics Mihály u.; Tessedik Sámuel u.,tél u.; Vasút u.; Zlinszky u.; Zöldfa u. IV. Béla u.; Aranykulcs tér; Aranykulcs u.; Árpád u.; Bacsó Béla u.; Balassi Bálint u.; Bethlen Gábor u.; Béke tér; Blaha Lujza u.; Bocskai u.; Bokros u. ; Búzás Ferenc u.; Csalogány u.; Csárda u.; Csillag u.; Damjanich u.; Deák Ferenc u.; Déryné u.; Dózsa György u.; Dugonics u.; Érhát dűlő; Gábor Áron u.; Gyöngyvirág u.; Gyulai Pál u.; Hajnal u.; Harmat u.; Hársfa u.; Hold u.; Horgász u.; Hunyadi János u.; Iskola köz; Jókai u.; József Attila u.; Kazinczy u.; Kecskeméti u.; Kinizsi u.; Kossuth Lajos u.; Kölcsey u.; is Martinovics tér; Málna u.; Mátyás király u.; Medve u.; Mester u.; Mező u.; Nagy Lajos u. ;Nagymajori u.; Nap u.; Nyár u.; Őz u.; Pacsirta u.; Polyafoki dűlő; Rezeda u.; Rév u.; * Rigó u.; Rozmaring u.; Sándor u.; Sirály u.; Széchenyi u.; Széna u.; Szív u.; Szivárvány u.; Szondy u.; Szúnyogos köz;tavasz u.;toldi Miklós u.;tompa Mihály u.; Tulipán u.; Vasúti u.; Vendéglő u.; Védgát u.; Zsoldos János u. b o ISí so 3 t;; Ady Endre; Arany János u.; Árnyas u.; Bartók Béla u.; Batthyány u.; Benedek Elek u.;bercsényi u.; Csaba köz; Dobó u.; Duna u.; Erkel Ferenc u.; Fecske köz; Fűzfa u.; Galamb u.; Gárdonyi Géza u.; Gorkij u.; Hatház u.; Hattyú u.; Havas u.; Holló köz; Kadarka u.; Kastély u.; Katona József u.; Kilátó u.; Lehel u.; Lepke u.; Liget u.; Madách Imre u.; Mikszáth Kálmán u.; Móricz Zsigmond u.; Nefelejcs u.; Nyírfa u.; Ősz u.; Petőfi Sándor u.; Posta u.; Rákóczi Ferenc u.; Révai György u.; Róbert Károly u.; Sport u.; "" Tamási Áron u.; Teleki u.;tél u.; Törley Bálint u.; Vecsei u.; Vécsey tér; Víztorony tér; Völgy u.; Vörösmarty u.; Zöldfa u.; Zrínyi Miklós u.; Zsolt u., Tételalja, Járáspuszta -o-fí "o := * Ady Endre u.;akácfa u.; Alsótemető sor; Benczúr Gyula u., Berzsenyi Dániel u.; Bocskai István u.; Csalló köz; Damjanich u.; Dankó Pista u.; Dózsa György u.; l/l 'rö. 3 Felsőújtelep sor; Hajcsár u.; Hold u., Honvéd u.; Jókai Mór u.; József Attila u.; Kabók Lajos u.; Kádár u.; Kálvin tér; Kisfaludy u.; Kodály Zoltán u.; Közvágóhíd u.; 3 «% Kunsági u.; Kurucz köz; Mars tér; Mátyás király tér; Mester u.; Mikszáth Kálmán u.; Móricz Zsigmond u.; Mura köz; Nap u.; Nyár u.; Orgona u.; Ősz u.; Petőfi Sándor u.; Petrovics köz; Rákóczi tér; Rozsnyai tér; Sas köz; Szegfű u.; Szendrey Júlia u.; Széchenyi tér; Szigligeti köz; Szittya u.; Tavasz u.; Tél u.; Tompa Mihály tér; Tűzoltó u.; Vadvirág u.; Vak Bottyán tér; Vécsei köz; Vörösmarty Mihály u.; Wesselényi u., Zrinyi köz L/i Q Alsóérpart; Arany János u. : Árpád u.; Bajcsy-Zsilinszky u.; Batthyány u.; Báthory István u.; Bem József u.; Bercsényi Miklós u.; Bethlen Gábor u.; Deák Ferenc u.; 00 < -o Dobó István köz; Duna u.; Erkel Ferenc u.; Fecske köz; Felsőérpart u.; Gárdonyi Géza u.; Gyóni Géza u.; Illatos u.; Katona József u.; Kazinczy köz; Kinizsi köz; Kígyó u.; 0= Klapka György u.; Kossuth Lajos u.; Kölcsey Ferenc tér; Könyves Kálmán u.; Köztemető u.; Lehel u.; Liszt Ferenc u., Madách Imre u.; Maros köz; Mező u.; KI K Mindszenty tér; Mohácsi köz; Móra Ferenc u.; Munkácsy Mihály u.; Nádasdy Ferenc u., Nefelejcs u.; Pipacs u.; Prielle Kornélia u.; Rózsa u.; Solti út; Szász Károly u.; l/l Szent István u.; Szondy György u.; Tisza u.; Toldi Miklós u.; Vasvári Pál u.;

11 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 Izsák-Kom 0_ 0..«Település Csengőd Fülöpháza Fülöpszállás Kaskantyú Kunadacs Orgovány Páhi Soltszentimre Balázspuszta Tabdi Újsolt Harta Izsák* Solt * Szabadszállás Péntek Péntek Péntek Szerda Péntek Szerda Csütörtök Csütörtök Péntek Kedd Szerda Szerda Hétfő, Kedd, Péntek Hétfő, Kedd Csütörtök Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a kommunális/ kukás hulladékgyűjtés rendjében változás nem történik! * Figyelem! Izsák és Solt településrészeken az alábbi napokon történik a kommunális/kukás hulladékgyűjtés: Akácfa u.; Andrássy u.; Arany János u.; Bartók Béla u.; Batthyány út; Béke u.; Bihari u.; Bocskai u.; Cégérét sor; _ - Cégérét u.; Damjanich u.; Deák Ferenc u.; Dobó István u.; Dózsa György tér; Eötvös József u.; Gárdonyi Géza u.; 2 Hold u.; Jászai Mari u.; Jókai Mór u.; Kálvin tér; Károlyi Mihály u.; Kertész u.; Kiskőrösi út; Kossuth Lajos út; x "S Liliom u.; Losonczi u.; Muszáj u.; Nefelejcs u.; Orgoványi u.; Orgoványi út; Pásztor u.; Petőfi Sándor u.; Rákóczi út; " Reviczky u.; Rózsa Ferenc u.; Szabadság tér; Széchenyi u. (Damjanich u.- Batthyány u.-ig); Szigligeti u.; Szily Kálmán u.,teleki Pál u.;tompa Mihály u.; Vadász u.; Vadvirág u.; Wesselényi u.; Zrínyi Miklós u. * Ady Endre u.; Aradi u.; Attila u.; Árpád u.; Bajcsy köz; Bajcsy-Zsilinszky u.; Báthory u.; Bem József u.; Bottyán u.;.< ^ -ío Cserniczky u.; Dankó Pista u.; Erkel Ferenc u.; Fenyő u.; Fleming u.; Garai tér; Holló u.; Hunyadi u.; József Attila u.; w> "g = Kada Elek u.; Kinizsi köz; Kinizsi Pál u.; Kiss János u.; Kovács Aladár u.; Kun u.; Madách Imre u.; Mária u.; Mátyás király u.; ^ cj Mátyási József u.; Mező u.; Nap u.; Nyár u.; Radnóti Miklós u.; Ságvári Endre u.; Séta u.; Sütő u.; Széchenyi u. (Batthyány u.- Kinizsi Pál u.-ig);tessedik Sámuel u.;tél u.; Zöldfa u. * Kj O 1/1 Alma u.; Bercsényi u.; Berzsenyi u.; Bocsányi u.; Csokonai u.; Diófa u.; Dugonics u.; Fürst Sándor u.; Garai u.; 12 Gábor Áron u.; Gorkij u.; Gödör u.; Gyulai Pál u.; Jósika u.; Katona József u.; Kazinczy u.; Kecskeméti út; Kisfaludy u.; c j= Kocsis Pál u.; Kodály Zoltán u.; Kossuth tér; Kölcsey Ferenc u.; Móricz Zsigmond u.; Nádas u.; Ősz u.; Pacsirta u.; K Sárfehér u.; Somogyi Béla u.; Széktói u.; Szőlő u.; Tavasz u.; Táncsics Mihály u.; Thaly Kálmán köz; Tóth K. u.; Váczi Mihály u.; Vásártér u.; Vasút u.; Zlinszky u. x IV. Béla u.; Ady Endre u.; Arany János u.; Aranykulestér; Aranykulcs u.; Árnyas u.; Árpád u.; Bacsó Béla u; Balassi Bálint u.; Batthyány u.; Bethlen Gábor u.; Béke tér; Blaha Lujza u.; Bocskai u.; Bokros u.( Rév u.-deák Ferenc u. felé); Búzás Ferenc u.; Csalogány u.; Csárda u.; Csillag u.; Damjanich u.; Deák Ferenc u.; Déryné u.; Dózsa György u.; Dugonics u.; Duna u.; Érhát dűlő; Galamb u.; Gábor Áron u.; Gorkij u.; Gyöngyvirág u.; Gyulai Pál u.; Hajnal u.; Harmat u.; Hatház u.; Hattyú u.; Havas u.; Hársfa u.; Hold u.; Horgász u.; Hunyadi János u.; Iskola köz; Jókai u.;. 3 József Attila u.; Kadarka u.; Kastély u.; Katona József u.; Kazinczy u.; Kecskeméti út (Körforgalomig); Kilátó u.; Kinizsi u.; = Kossuth Lajos u.; Kölcsey u.; Liget u.; Málna u., Mátyás király u.; Medve u.; Mester u.; Mező u.; Mikszáth Kálmán u.; ö Móricz Zsigmond u.; Nagy Lajos u.; Nagymajori u. (Mátyás király u.-tól); Nap u.; Nefelejcs u.; Nyár u.; Nyírfa u.; Ősz u.; Őz u.; Pacsirta u.; Polyafoki dűlő; Posta u. (Zrínyi u.- Árnyas u.felé); Rákóczi Ferenc u.; Rezeda u.; Rév u.; Révai György u.; Rigó u.; Rozmaring u.; Sándor u.; Sirály u.; Széchenyi u.; Széna u.; Szív u.; Szivárvány u.; Szondy u.; Szunyogos u.; Tamási Áron u.;tavasz u.;tél u.;toldi Miklós u.;tompa Mihály u.;törley Bálint u. (Kossuth Lajos u.- Kecskeméti útig); Tulipán u., Vasút u.; Vecsei u.; Vendéglő u.; Védgát u.; Víztorony tér; Vörösmarty u.; Zöldfa u.; Zrínyi Miklós u.; Zsoldos János u.; Zsolt u. Bartók Béla u.; Benedek Elek u.; Bercsényi u.; Bokros u. (Benedek Elek u.- Rév u.-ig); Csaba köz; Dobó u.;. S Erkel Ferenc u.; Fecske köz; Földvári út (körforgalomtól- Földvári út 31.-ig); Fűzfa u.; Gárdonyi Géza u.; = Holló köz; Lehel u.; Lepke u.; Madách Imre u.; Martinovics tér; Nagymajori u. (Kecskeméti út- Mátyás király u.-ig;); ^ M Petőfi Sándor u.; Posta u., (Törley Bálint u - Zrínyi u.-ig); Róbert Károly u.; Sport u.;teleki u.; Törley Bálint u. (Kossuth Lajos u.-posta u.-ig); Vécsey tér; Völgy u., Tételalja, Járáspuszta

12 Izsák-Kom 0_ 0. : HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK ÉVI HULLADÉKKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK január 1 -tői lehetővé válik a jelenleg használt literes kukák mellett a kisebb 50 literes, 60 literes, 80 literes edények használata isi Ezzel teljesülhet a sokak által kért igazságosabb díjfizetés, hiszen így lehetővé válik, hogy mindenki a háztartásában keletkező hulladék mennyiségének megfelelően választhasson hulladékgyűjtő edényt és fizesse a díjat. A szelektív hulladékgyűjtés sikere első sorban a lakossági motivációtól függ. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sikerült egy olyan, aránylag igazságos díjfizetési rendszert kialakítani, amely lehetővé teszi a lakosok számára, hogy önmaguk döntsenek arról, szeretnének-e szelektíven gyűjtési. A döntésük alapja a hulladékkezelés díja. Tapasztalatok alapján, a zsákos házhoz menő gyűjtéssel akár 50%-os edényméret csökkenést is el lehet érni, ezáltal csökkentve a hulladékkezelési díjat is. Tehát, aki vállalja az elkülönített gyűjtéssel járó többlet munkát, alacsonyabb díjat fizet, mint az, aki nem gyűjti szelektíven a hulladékot ÉVI HULLADÉKKEZELESI DIJAK Edényméret 50 l-es saját edény 60 l-es saját edény 80 l-es saját edény l-es saját edény l-es bérelt edény FIGYELEM! évi díj ,- Ft ,- Ft ,- Ft ,- Ft ,- Ft bruttó Ft/év Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a hulladékkezelési díj, adók módjára behajtható köztartozás. A díjtartozás behajtását január 1-től már nem a jegyző, hanem a NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL VÉGZI. Társaságunk jogszabályi kötelezettsége, hogy a díjtartozás beszedésénél közreműködjön és segítse az adóhatóság munkáját. HULLADÉKGYŰJTŐ EDÉNY BESZERZÉSE, CSERÉJE Önöknek lehetőségük van a kisebb kukák beszerzésére bármely szaküzletben, vagy interneten, de a helyi önkormányzatok közreműködésével, az Izsák-Kom Kft.-nél is. Az előző szolgáltatóval történt megegyezésnek köszönhetően az Izsák-Kom Kft. megvásárolta a lakosságnál lévő és a lakosság által bérelt hulladékgyűjtő edényeket. Amennyiben Ön a kisebb kukát az Izsák-Kom Kft.-től veszi meg, a cég a használt, nem törött és jő állapotban lévő literes edényét 1.651,- Ft összegben beszámítja.

13 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 Izsák-Kom 0_ 0..«Igényüket kérjük, jelezzék telefonon, ben vagy levélben. Az edények átvételének pontos helyszínéről és időpontjáról a települések önkormányzatai a helyben szokásos módon tájékoztatják a lakosságot, illetve december hónapban az információk megtalálhatóak lesznek a honlapon is. Hulladékgyűjtő edények beszerzési ára az Izsák-Kom Kft.-nél Új 50 literes edény Használt 60 literes edény (jó állapotban lévő) Használt 80.literes edény (jó állapotban lévő) bruttó (áfával) Ft 6.985,- Ft 7.620,- Ft FONTOS TUDNIVALÓ! Társaságunknak csak szabványos 50, 60, 80, 110, valamint 120 literes hulladékgyűjtő edényből van módja a hulladék elszállítására. Az edényeknek nem csak a formája, hanem az anyagminősége is számít. Amennyiben edényét Ön nem Társaságunktól vásárolja meg, úgy kérjük, hogy az edénybeszerzésről szóló számlájának másolatát postán, ban, vagy a gépkocsivezetőknek átadva juttassa el ügyfélszolgálatunkhoz. Elérhetőségeinket megtalálják az információs füzet utolsó oldalán. Az ügyfélszolgálati munkatársunk a kisebb hulladékgyűjtő edény használatra történő átírást január 7-től - csak a számlamásolat kézhezvétele után tudja elvégezni.

14 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 bbi hasznos információk Mi kerülhet a komposztba? faágak, fű, kaszálék, gyomok, kivéve a tarack kávézacc, teafilter tojáshéj, zöldség, gyümölcs héja ételmaradék, haj, szőr tiszta fahamu stb. KOMPOSZTÁLÁS Kérjük, hogy aki teheti, komposztálja a zöld hulladékát. A kukákba helyezett fű és lombhulladékkal nemcsak a hulladékot visszük el, hanem a kertben lévő tápanyagot és a napnak az energiáját is. Egyre többen szigetelik le a házukat, visszatartják az energiát és büszkék erre, miközben vígan és dalolva engedik útjára a zöldhulladékkal együtt a kertjük energiáját, majd pótolják mindenféle műanyaggal, amit műtrágyának hívnak. Egy kis saját energiaráfordítással és egy kis elkerített terület használatával nagyon sok energiát lehet házon, kerten belül tartani. A komposztálásnál általános probléma lehet, hogy gödörbe helyezik a biohulladé-, kot, ami azért nem szerencsés megoldás, mert így - elegendő levegő híján - azok a folyamatok válnak meghatározóvá, amelyek rothadáshoz vezetnek. Ilyenkor jelentkezik a szerves anyag bebüdösödése is. A lelkesebb komposztálok a kupacot havonta átforgathatják, hogy a benne fejlődő rovarlárvák kialakulása kisebb legyen, de ha magára hagyják a halmot, akkor is előbb-utóbb komposzttá válik. Fontos teendő viszont a komposzt-halom működéséhez szükséges nedvesség folyamatos biztosítása, de csak olyan mértékben, hogy a víz ne járjon levegőellátási zavarral. A komposzt 2-3 hónap után (félig érett állapotban) a talajfelszínre szórható, egy év múlva (kész állapotban) viszont, nem túl mélyre a talajba juttatva fejti ki a legjobban a hatását. Fontos, hogy a dió, vadgesztenye levelét kis mennyiségben hozzá lehet keverni a komposzthoz. A levélben lévő növekedésgátló anyagok kis mennyiségben nem okoznak gondot.

15 HULLADÉKGYŰJTÉSI INFORMÁCIÓK 2014 HAMU ÉS SALAK A kertes házakban - néhány évtizedes csökkenés után - napjainkban ismét növekszik a hamu és a salak mennyisége. Elvileg mindkét hulladéktípus, kihűlés után belehelyezhető a kukába. Viszont talán kevesen tudják, hogy a fahamu nagyon értékes talajjavító anyag. Különösen kálium tartalma kiemelkedő, de meszet és különféle mikroelemeket is tartalmaz. A ribiszke, a málna, a szőlő és a gyümölcsfák meghálálják, ha alkalmanként kevés fahamut helyeznek a tövéhez. Kis mennyiségben a komposzthoz is lehet adni, de földre szórva a meztelen csigák ellen is hatásos. A salak gyűjtésére zsákot tervezünk biztosítani a lakosok részére. A megfelelő megoldás kidolgozása folyamatban van. VESZÉLYES HULLADÉKOK Ebbe a csoportba soroljuk azokat az eszközöket, anyagokat, amelyeket a mindennapi élet során használunk, viszont amikor hulladékká válnak, kezelésük környezetvédelmi és egészségvédelmi szempontból különös odafigyelést igényel. Emiatt nem ajánlatos a kukába dobni azokat. Gyógyszerek A feleslegessé vált gyógyszereket január 1-től a gyógyszertárak minden esetben átveszik. Használt háztartási olaj A használt háztartási olajat már több üzemanyagtöltő állomáson is le lehet adni. Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet! Elektromos készülékek, izzók, fénycsövek, elemek, akkumulátorok Jó tudni, hogy új elektromos készülék vásárlása esetén - a vásárlás helyszínén - visszaveszik a régi készüléket. Az izzók, fénycsövek, elemek díjmentes leadására több bevásárló központban is van lehetőség. MIT TEHETÜNK AZÉRT, HOGY MINÉL KEVESEBB HULLADÉK KELETKEZZEN A HÁZTARTÁSUNKBAN? Megelőzés a hulladékgazdálkodásban anynyit jelent, hogy csökkentjük a hulladék keletkezését. Vásárlás előtt gondolják végig a tényleges igényeiket! Ne csábuljanak el az Akció láttán és ne vegyenek olyat, ami nélkül talán meglennének. Talán a régi eszköz sincs még olyan rossz állapotban, hogy azt ki kellene dobni. Használjon textil, vagy többször használatos bevásárlótáskát, vesszőkosarat a bevásárlás során. Érdemes koncentrátumot venni, nemcsak tisztítószerekből, de sok esetben a gyümölcslevekből is (a gyümölcslevek, üdítők is a legtöbbször koncentrátumból készülnek, csak nagyipari körülmények között). Előnybe lehet részesíteni a visszaváltható csomagolásokat az eldobhatókkal szemben. Ami már szinte bosszantó, a mini termékek megjelenése (pl. amikor minden szelet csoki, vagy sajtszelet külön-külön van becsomagolva, vagy megemlíthető a látszólag ugyanakkora, de egyre kisebb joghurtok térhódítása). Az biztos, hogy ha csökken a nylonzacskók és mini termékek iránti kereslet, a gyártók is gyorsan váltani fognak.

16 ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: Rendelkezésre állási idő munkanapokon: 8-16 óra között Telefonos ügyeleti ügyfélszolgálat kedden: 6-18 óra között Ügyfélszolgálati telefonszám: / Cím: Izsák-Kom Kft., 6070 Izsák, Vadas dűlő 0394/6. hrsz. Levelezési cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 0394/6. hrsz. Honlap: sza A honlapon naprakész információkat találhatnak a következőkről: hulladékszállítási naptárak ünnepek miatti gyűjtési nap változás lerakóba beszállítható hulladékok más, hulladékgazdálkodással kapcsolatos honlapok Szolgáltatásunk kialakítását gondos előmunkálatok előzték meg, azonban a legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat, hogy tevékenységünk észrevételre ad okot. Ilyen esetben kérjük, hogy ezt jelezze nekünk en, vagy telefonon! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Együttműködését köszönjük! Tisztelettel az Izsák-Kom Kft. dolgozói Kiadja: Városi Média Kft. ( - Szerkesztette: Szutor Enikő Nyomdai előkészítés: Háttér Stúdió - Design: Illés Zoltán Nyomda: Repró Balaton AM Lajosmizse - Megjelent: példányban december

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 26/2014. (XI.09.) sz. önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról Hatályba lépés napja: 2014. november 10. Ezen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (X. 4.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezeléséről EGYSÉGES SZERKEZETBEN az azt módosító 16/2012. (V. 22.) és (12/2013.

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról 1 (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2013.

Részletesebben

a 46/2010. (XII.17.) Ör-rel módosított

a 46/2010. (XII.17.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének a 46/2010. (XII.17.) Ör-rel módosított 30/2010. (VI.28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

2014. november 13-i rendkívüli ülésére

2014. november 13-i rendkívüli ülésére 10. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: A helyi adókról szóló új önkormányzati rendelet

Részletesebben

19/2002.(VI.25.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről

19/2002.(VI.25.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2003.(VI.25.), 13/2005.(III.1.), 31/2005.(V.2.), 6/2006.(II.20.), 15/2007.(III.28.), 22/2010.(VIII. 16.), 3/2012. (I. 17.), 11/2012. (III. 26.), 40/2012.

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012. (V.24.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetek meghatározásáról 1

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012. (V.24.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetek meghatározásáról 1 Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012. (V.24.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetek meghatározásáról 1 Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tiszacsege Város Önkormányzata K I V O N A T Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 216. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 3/216.(I. 28.) KT. számú HATÁROZAT: Tiszacsege Város

Részletesebben

I. Fejezet Az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról. 1. Általános rendelkezések a rendelet I. Fejezetéhez

I. Fejezet Az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról. 1. Általános rendelkezések a rendelet I. Fejezetéhez 1 Felsőörs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2015. (XI.17.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről, az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

I. Fejezet Az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról. 1. Általános rendelkezések a rendelet I. Fejezetéhez

I. Fejezet Az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról. 1. Általános rendelkezések a rendelet I. Fejezetéhez 1 Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016. (II.26.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről, az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

Egységes szerkezet. - 1. számú: részletes leírását a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza

Egységes szerkezet. - 1. számú: részletes leírását a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza A Szarvasi Önkormányzat 3/2010. (II.26), 39/2008. (XII.19.), 31/2003. (XI.21.) rendeleteivel módosított 10/2002. (V.24.) rendelete a HÁZIORVOSI KÖRZETEKRŐL 1 Egységes szerkezet A Szarvasi Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/143-3/2016 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

A NYUGAT-BALATON ÉS ZALA FOLYÓ MEDENCE HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE ESZKÖZBESZERZÉSSEL

A NYUGAT-BALATON ÉS ZALA FOLYÓ MEDENCE HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE ESZKÖZBESZERZÉSSEL A NYUGAT-BALATON ÉS ZALA FOLYÓ MEDENCE HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE ESZKÖZBESZERZÉSSEL ZALAISPA HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TÁRSULÁS KEOP-1.1.1/C/ 13-2013-0017 A MEGVALÓSÍTÁSHOZ VEZETŐ ÚT A

Részletesebben

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról, a településtisztaság biztosításáról Ordacsehi Községi Önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (III. 31.) önkormányzati rendelettel módosított 15/2013. (VII. 29.) önkormányzati rendelete a település hulladékgazdálkodási közszolgáltatásáról

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 43/2007. (XII. 14.) Ökt. rendelete

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 43/2007. (XII. 14.) Ökt. rendelete Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 43/2007. (XII. 14.) Ökt rendelete A KÖTELEZŐ HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉNEK SZABÁLYAIRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

II. fejezet A regionális hulladékgazdálkodási rendszerben kijelölt hulladékkezelő központok és hulladékártalmatlanító, elhelyező létesítmények

II. fejezet A regionális hulladékgazdálkodási rendszerben kijelölt hulladékkezelő központok és hulladékártalmatlanító, elhelyező létesítmények 6) Közszolgáltató, az egységes közösségi tehervállalás elve alapján a hulladékkezelési közszolgáltatási díjak számítása során nem tesz különbséget az egyes települések hulladékkezelő központokhoz mért

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e A TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL ÉS ANNAK KÖTELEZŐ IGÉNYBEVÉTELÉRŐL Komló Város Önkormányzat

Részletesebben

TEVK 001 001. szavazókör Cím: St. Hubertus Étterem, Nemeskéri út 33., Alagút utca páratlan házszámok 1-13 Alagút utca 10-10

TEVK 001 001. szavazókör Cím: St. Hubertus Étterem, Nemeskéri út 33., Alagút utca páratlan házszámok 1-13 Alagút utca 10-10 Göd Város szavazóköreinek jegyzéke TEVK 001 001. szavazókör Cím: St. Hubertus Étterem, Nemeskéri út 33., Alagút utca páratlan házszámok 1-13 Alagút utca 10-10 Ambrus László utca Arany János utca folyamatos

Részletesebben

A Rendelet 8. (2) bekezdése helyébe a. A választható győjtıedények méretei, illetve a győjtıedényekben elhelyezett települési

A Rendelet 8. (2) bekezdése helyébe a. A választható győjtıedények méretei, illetve a győjtıedényekben elhelyezett települési Esztergom Város Önkormányzata Képviselı- testületének 14/2012. (.) önkormányzati rendelete a települési szilárdhulladék kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004. (IV. 1.) esztergomi önkormányzati rendelet

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2002. (VI. 28.) rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről*

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2002. (VI. 28.) rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről* PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2002. (VI. 28.) rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 29/2011.(XII.16.), 41/2008.(XII.12.), 16/2008.(VI.27.) ör-rel)

(Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 29/2011.(XII.16.), 41/2008.(XII.12.), 16/2008.(VI.27.) ör-rel) A Mohácsi Önkormányzat 37/2006.(XII.27.) r e n d e l e t e a városi általános iskolák működési, felvételi körzetének meghatározásáról és az általános iskolai beiratások rendjéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS TELEPÜLÉS OM FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS Ambrózfalva 039539 007 039539 004 Ambrózfalvi Tagintézménye Apátfalva 201360 001 Apátfalvi Dózsa György Általános

Részletesebben

3. A költségvetési szervbe felvehetı maximális gyermeklétszám 2010. július 1. napjától: 400 fı

3. A költségvetési szervbe felvehetı maximális gyermeklétszám 2010. július 1. napjától: 400 fı Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2010.(IV.22.) KT határozata a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda Alapító Okiratának módosításáról Sajószentpéter Városi Önkormányzat

Részletesebben

IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011.(VI.29.) önkormányzati rendelete

IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011.(VI.29.) önkormányzati rendelete IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011.(VI.29.) önkormányzati rendelete A háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi körzetek meghatározásáról Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI HULLADÉKKEZELŐ NONPROFIT KFT. EGYÉB TELEPÜLÉSI HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI NAPTÁRA KAPOSVÁR 2016.

A DÉL-DUNÁNTÚLI HULLADÉKKEZELŐ NONPROFIT KFT. EGYÉB TELEPÜLÉSI HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI NAPTÁRA KAPOSVÁR 2016. A DÉL-DUNÁNTÚLI HULLADÉKKEZELŐ NONPROFIT KFT. EGYÉB TELEPÜLÉSI HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI NAPTÁRA KAPOSVÁR 2016. HÉTFŐ 48-as Ifjúság útja Áchim A. u. Adria u. Anna u. Arany J. köz Arany J. u. Árpád u. Bajcsy -Zs.

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Elfogadva: 133/2009.(VI. 18.)KT. határozattal Székelyné Drahos Mária óvodavezetı A Szervezeti és Mőködési Szabályzat (

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének... sz. rendelete. a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének... sz. rendelete. a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének.. sz. rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Celldömölk Város Önkormányzatának Képviselıtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 13/2012.(IX.11.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: A háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi körzetek meghatározásáról

Részletesebben

Hétfő. 48-as Ifjúság útja 4-32. Adria u. Álmos vezér u. Anna u. Arany János u. Arany János köz Arany János tér Árpád u.

Hétfő. 48-as Ifjúság útja 4-32. Adria u. Álmos vezér u. Anna u. Arany János u. Arany János köz Arany János tér Árpád u. Hétfő 48-as Ifjúság útja 4-32. Adria u. Álmos vezér u. Anna u. Arany János u. Arany János köz Arany János tér Árpád u. Árpád u. 2- től a Penny Marketig Bajcsy-Zsilinszky u. Béke u.-füredi ltp. Bem József

Részletesebben

I. Fejezet A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

I. Fejezet A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014 (II.21.) önkormányzati rendelete A települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról (egységes szerkezetben a módosításokkal) Balatonfenyves

Részletesebben

Szent János Utcai Óvoda felvételi körzete 2100 Gödöllı, Szent János u. 6-8.

Szent János Utcai Óvoda felvételi körzete 2100 Gödöllı, Szent János u. 6-8. ÁDÁM UTCA AGYAGOS UTCA ARADI UTCA ARANY JÁNOS UTCA ÁRPÁD UTCA ATTILA UTCA BARTÓK BÉLA UTCA BÁSTYA UTCA BÁTHORI ISTVÁN UTCA BÉKE UTCA BEM JÓZSEF UTCA BERCSÉNYI MIKLÓS UTCA BERKENYE UTCA BETHLEN GÁBOR UTCA

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 245-30/2013.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 245-30/2013. 299/2013.(XII.17.) KT Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal 2013.évi munkájáról készült beszámolót elfogadja. A beszámoló a határozat mellékletét képezi.

Részletesebben

Hogyan mûködik az új hulladékgazdálkodási rendszer? Gyakorlati útmutató Kalocsa, Vaskút és térsége

Hogyan mûködik az új hulladékgazdálkodási rendszer? Gyakorlati útmutató Kalocsa, Vaskút és térsége Hogyan mûködik az új hulladékgazdálkodási rendszer? Gyakorlati útmutató Kalocsa, Vaskút és térsége Tisztelt Lakosok! 2002-ben, amikor a térségben elindítottuk a szelektív hulladékgyûjtés rendszerének kiépítését,

Részletesebben

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 31/2013. (XII.17.) számú rendelete

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 31/2013. (XII.17.) számú rendelete ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 31/2013. (XII.17.) számú rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről és a településtisztaság egyes kérdéseiről (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Önkormányzat

Részletesebben

Eszterlánc Óvoda (Budai Nagy Antal u. 6-8.)

Eszterlánc Óvoda (Budai Nagy Antal u. 6-8.) DUNAKESZI ÓVODÁK ÉS KÖRZETHATÁROK Eszterlánc Óvoda (Budai Nagy Antal u. 6-8.) 1. 2120, ÁGNES UTCA (teljes közterület) 2. 2120, ALSÓTABÁN (teljes közterület) 3. 2120, ANNA UTCA (teljes közterület) 4. 2120,

Részletesebben

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Baja Város Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2015. június 30-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2015. június 30-ai ülésére 1 ELŐTERJESZTÉS Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2015. június 30-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Döntés a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Szenna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013.(XII.18.) rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról

Szenna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013.(XII.18.) rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról Szenna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013.(XII.18.) rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Szenna Község Önkormányzat Képviselő - testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV.

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (XI. 4.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Jászkisér Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI Monori Kossuth Lajos Óvoda (2200 Monor, Kossuth Lajos utca 37.) 1. Acsádi utca 2. Ady Endre utca páratlan oldala (vasút és a Kossuth Lajos utca közötti 3. Arany János utca 4.

Részletesebben

Taksonyi Hírharang. Meghívó. Eseménynaptár. 2015. április május KÖZMEGHALLGATÁST

Taksonyi Hírharang. Meghívó. Eseménynaptár. 2015. április május KÖZMEGHALLGATÁST 2015/8. szám (15. hét) 2015. április 10. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak. Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Szám: 7146-15/2010. Tárgy: választókerületek kialakítása H a t á r o

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (VII. 01.) önkormányzati r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (VII. 01.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/00. (VII. 0.) önkormányzati r e n d e l e t e A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK KEZELÉSÉVEL (gyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével)

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 135. 8500 PÁPA, Fő u. 5.

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 135. 8500 PÁPA, Fő u. 5. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 135. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. október 10-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

11/1997. (V. 21.) önkormányzati 1 rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL

11/1997. (V. 21.) önkormányzati 1 rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL 1. oldal SÁRBOGÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/1997. (V. 21.) önkormányzati 1 rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL Általános és értelmező rendelkezések 1.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Normadental Kft. kérelméről

ELŐTERJESZTÉS. A Normadental Kft. kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Normadental Kft. kérelméről

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 33/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 33/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

GYÛJTSÜNK SZELEKTÍVEN! Az új hulladékgazdálkodási rendszer mûködése. Gyakorlati útmutató Felgyô és térsége

GYÛJTSÜNK SZELEKTÍVEN! Az új hulladékgazdálkodási rendszer mûködése. Gyakorlati útmutató Felgyô és térsége GYÛJTSÜNK SZELEKTÍVEN! Az új hulladékgazdálkodási rendszer mûködése Gyakorlati útmutató Felgyô és térsége Tisztelt Lakosok! Az elmúlt évtizedek során a gondatlanul végzett hulladéklerakás, a mainál jóval

Részletesebben

A hulladék útja a Keszthelyi Városüzemeltetõ Kft.-n keresztül

A hulladék útja a Keszthelyi Városüzemeltetõ Kft.-n keresztül A hulladék útja a Keszthelyi Városüzemeltetõ Kft.-n keresztül Köszöntõ Tisztelt Keszthelyi Polgárok! 2003-ban, amikor a városban elkezdtük kiépíteni a szelektív hulladékgyûjtés rendszerét, megteremtettük

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E az egészségügyi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Gara Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 5/2014. (nyilvános ülés) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat képviselő-testületének 2014. március 20. napján megtartott nyilvános

Részletesebben

Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011.(II.23.)sz. rendelete. A települési szilárd hulladékgazdálkodásról

Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011.(II.23.)sz. rendelete. A települési szilárd hulladékgazdálkodásról Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011.(II.23.)sz. rendelete A települési szilárd hulladékgazdálkodásról Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

200918 Székhely: 1. Telephely Bajcsy Zsilinszki úti Óvoda

200918 Székhely: 1. Telephely Bajcsy Zsilinszki úti Óvoda Intézmény OM azonosító: 200918 Székhely: 1. Telephely Bajcsy Zsilinszki úti Óvoda (5711 Gyula, Bajcsy Zs. u. 24.) 5711 AULICH LAJOS UTCA (teljes közterület), 5711 BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA (teljes közterület),

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (IV. 24.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (IV. 24.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (IV. 24.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2013. (XII.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2013. (XII.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2013. (XII.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i rendkívüli ülésére Határozati javaslat: egyszerű többség Rendeletmódosítás: minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az egészségügyi

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS. Tisztelt Képviselő-testület! Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A 12 tonna megengedett

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. május 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. május 27-i ülésére Tárgy: Közszolgáltatási szerződés módosítása Sorszám: IV/5 Előkészítette: Gál András osztályvezető Ilyés Péter környezetvédelmi referens Műszaki Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Döntéshozatal

Részletesebben

1. Általános rendelkezések, a rendelet hatálya

1. Általános rendelkezések, a rendelet hatálya Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (IV.4.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések I. Fejezet

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések I. Fejezet Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.05.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás

Részletesebben

Háziorvosi körzetek - Komárom

Háziorvosi körzetek - Komárom Háziorvosi körzetek - Komárom 1. számú felnőtt háziorvosi körzet Dr. Juhász Márton Rendelő: 2900 Komárom, Tóth L. u. 7. Tel.: 34/344-995 Rendelés idő: Hétfő: 13:00 16:30 Kedd, Csütörtök: 9:00 12:00 Szerda,

Részletesebben

ügyvezető igazgató Tárgy: Központi jogszabályváltozás miatt az 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása

ügyvezető igazgató Tárgy: Központi jogszabályváltozás miatt az 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Makrai László ügyvezető igazgató Iktatószám: /2015. Tárgy: Központi jogszabályváltozás miatt az 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

Badacsonytomaj Város Önkormányzat. Képviselő-testülete 28/2007. (XII.28.) r e n d e l e t e

Badacsonytomaj Város Önkormányzat. Képviselő-testülete 28/2007. (XII.28.) r e n d e l e t e Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2007. (XII.28.) r e n d e l e t e a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételről Badacsonytomaj Város

Részletesebben

Cím Zalaegerszeg Andráshida Andráshida u. Zalaegerszeg Andráshida Apátfa u. Zalaegerszeg Andráshida Berek u. Zalaegerszeg Andráshida Cserfa u. Zalaegerszeg Andráshida Dukai Takács J. u. Zalaegerszeg Andráshida

Részletesebben

Imola község Önkormányzata Képviselőtestületének. 4/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete A települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Imola község Önkormányzata Képviselőtestületének. 4/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete A települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Imola község Önkormányzata Képviselőtestületének. 4/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete A települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Imola község Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Házi gyermekorvosi körzetek

Házi gyermekorvosi körzetek Házi gyermekorvosi körzetek Gyula 001. körzet Tól Ig Állandó lakosság Közterület neve Házszám Ép. Lh. Házszám Ép. Lh. Intervallum 0-14 éves 48-as utca 000005 000013 Páratlan 2 Akácos utca 0 Bánom tanya

Részletesebben

1. Általános rendelkezések, a közszolgáltató tagjai

1. Általános rendelkezések, a közszolgáltató tagjai Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (VIII..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól, valamint a közterület tisztán

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések

I. FEJEZET. Általános rendelkezések Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/1997. (V. 23.) rendelete a 7/1998. (V. 1.), a 2/1999. (I. 29.), a 23/1999. (X. 29.), a 3/2000. (II. 25.), a 27/2000. (XII. 29.), a 13/2001.

Részletesebben

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (VII.15.) R E N D E L E T E. a Helyi Hulladékgazdálkodási Tervről

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (VII.15.) R E N D E L E T E. a Helyi Hulladékgazdálkodási Tervről NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (VII.15.) R E N D E L E T E a Helyi Hulladékgazdálkodási Tervről A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. Tv. 35. (3) bekezdése alapján Nyírbátor Város Önkormányzat

Részletesebben

Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete

Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete Hatályos:2014-01-01 -tól Geresdlak Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.( XII.30.) rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 45/2001 (XII. 22.) SZÁMÚ RENDELETE. a települési szilárd hulladék kezelésével összefüggő közszolgáltatási tevékenységről

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 45/2001 (XII. 22.) SZÁMÚ RENDELETE. a települési szilárd hulladék kezelésével összefüggő közszolgáltatási tevékenységről SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 45/2001 (XII. 22.) SZÁMÚ RENDELETE a települési szilárd hulladék kezelésével összefüggő közszolgáltatási tevékenységről egységes szerkezetben a 25/2002. (XII. 17.) számú rendelettel

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 1/2014.(I.15.)

Részletesebben

1 Módosította a 19/2012. (X.25.) számú rendelet.

1 Módosította a 19/2012. (X.25.) számú rendelet. Harkány Város Önkormányzata Képvisel -testületének 6/2012.(IV.06.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyonról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Egységes szerkezetben a 19/2012.(X.25.),

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének. a 2013. július 31-ei ülésére 3. napirend. Göndörné Frajka Gabriella Jegyző

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének. a 2013. július 31-ei ülésére 3. napirend. Göndörné Frajka Gabriella Jegyző 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. július 31-ei ülésére 3. napirend Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: Szemétszállítás igénybevételéről

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. hulladékgazdálkodási engedélyt adok

H A T Á R O Z A T. hulladékgazdálkodási engedélyt adok CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 79710-3-11/2016. Ügyintéző: dr. Vajda Hajnalka Huszár Milán Jónai Andrásné Tel.: +36 (62) 681-673 Tárgy: hulladékgazdálkodási engedély H A T Á R O Z A T A DUNA

Részletesebben

FORGALMI VIZSGAÚTVONALAK

FORGALMI VIZSGAÚTVONALAK Település Utca/tér hsz. "AM" "A1" "A1" Tanpálya - Burg E. u. - Ifjúság u. - Nagy I. u - 1 000 DARI Bács-Kiskun 6500 Baja Burg E.(Ifjúság út) Keletei körút. - Bokodi út - Nagy I. út - Rókus u. - Tanpálya

Részletesebben

SZAVAZÓKÖRÖK TERÜLETI BEOSZTÁSA. 1. sz. szavazókör, szavazóhelyiség: Sárospatak, Eötvös út 11. ÉPSZER

SZAVAZÓKÖRÖK TERÜLETI BEOSZTÁSA. 1. sz. szavazókör, szavazóhelyiség: Sárospatak, Eötvös út 11. ÉPSZER SZAVAZÓKÖRÖK TERÜLETI BEOSZTÁSA 1. sz. választókerület: 1. sz. szavazókör, szavazóhelyiség: Sárospatak, Eötvös út 11. ÉPSZER Árok u., Baross Gábor u., Bercsényi u., Bláthy O. u., Bocskai u., Cirkáló hegy,

Részletesebben

4 Módosította a 13/2013. (V.30.) rendelet, hatályos 2013. 05.31-től

4 Módosította a 13/2013. (V.30.) rendelet, hatályos 2013. 05.31-től Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2011 ( XII.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésére szervezett közszolgáltatásról /Egységes szerkezetben 2013. május

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (egységes

Részletesebben

72 J e g y z ő k ö n y v. Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. február 13. napján tartott soros (nyílt) üléséről

72 J e g y z ő k ö n y v. Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. február 13. napján tartott soros (nyílt) üléséről 72 J e g y z ő k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. február 13. napján tartott soros (nyílt) üléséről Üléselnök: Dr. Botka László polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök:

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ TESTÜLETE 3/2004. /I.30./ rendelete

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ TESTÜLETE 3/2004. /I.30./ rendelete CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ TESTÜLETE 3/2004. /I.30./ rendelete az önkormányzat tulajdonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól

Részletesebben

Védőnői körzetek Komárom

Védőnői körzetek Komárom Védőnői körzetek Komárom 1. számú védőnői körzet Piskovszky Jánosné 2903 Komárom, Tamási Á. u. 8. Tel.: 34/343-662 Terhes tanácsadás: Kedd: 8:00 10:00 Csecsemő tanácsadás: Kedd, Csütörtök: 8:00 10:00 Kisgyermek

Részletesebben

Nagyközségi Önkormányzat 8624 Balatonszárszó Hősök tere 1. Telefon: 84/362-501, 362-598, fax: 84/ 362-901

Nagyközségi Önkormányzat 8624 Balatonszárszó Hősök tere 1. Telefon: 84/362-501, 362-598, fax: 84/ 362-901 Nagyközségi Önkormányzat 8624 Balatonszárszó Hősök tere 1. Telefon: 84/362-501, 362-598, fax: 84/ 362-901 Tisztelt Ingatlantulajdonosok, tisztelt Ügyfeleink! Az előző évekhez hasonlóan ez évben is tájékoztatást

Részletesebben

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA Az el terjesztés címe, tárgya: El terjesztés a háziorvosi és véd i körzetekr l szóló 41/2009. (X. 29.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

melynek jelentését évente, a tárgyév végéig be kell nyújtani a természetvédelmi hatóság részére Hulladékgazdálkodás:

melynek jelentését évente, a tárgyév végéig be kell nyújtani a természetvédelmi hatóság részére Hulladékgazdálkodás: Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Ügyiratszám: 91.480-2-74/2013. Ea: Hargitai Attila dr. Ruzsáli Pál Berényi Anita Balatonyi Zsolt Lovászi Péter Tárgy: Országos

Részletesebben

Göd Város Önkormányzat 36/2002.(XII.30.) sz. Ök. rendelete A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról

Göd Város Önkormányzat 36/2002.(XII.30.) sz. Ök. rendelete A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról Göd Város Önkormányzat 36/2002.(XII.30.) sz. Ök. rendelete A települési szilárd hulladék ártalmatlanítási közszolgáltatás ellátásáról Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

ALTÁRÓI TÜKÖR A TOKODALTÁRÓI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Ü N N E P S É G M Á R C I U S 1 5 - ÉN F A L U K A R Á C S O N Y V É R A D Á S N Ő N A P

ALTÁRÓI TÜKÖR A TOKODALTÁRÓI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Ü N N E P S É G M Á R C I U S 1 5 - ÉN F A L U K A R Á C S O N Y V É R A D Á S N Ő N A P ALTÁRÓI TÜKÖR A TOKODALTÁRÓI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA E M L É K E Z T E T Ő 2015. március F A L U K A R Á C S O N Y 2014. december 20-án tartottuk a tokodaltárói Bányász Kultúrotthonban Tokodaltáró életében

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014.( IX..) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásokról, valamint a közterületek tisztántartásának szabályairól

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 66/2013. Közös Önkormányzati

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 41/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete. az orvosi körzetek kialakításáról

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 41/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete. az orvosi körzetek kialakításáról TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete az orvosi körzetek kialakításáról Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK Ikt.szám: 26-15/2014. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 269, 270/2014. (VIII. 28.) 2 Jegyzőkönyv Pusztaszabolcs

Részletesebben

1.. Az önkormányzati rendeleti szabályozás célja

1.. Az önkormányzati rendeleti szabályozás célja BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/2009.XI.30.) rendelete 1, 2 A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL Balatonkeresztúr Község

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól, valamint a helyiségek bérbeadásáról Rakamaz Város

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2013. december 11-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2013. december 11-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-527/2013. ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2013. december 11-i ülésére Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

Jan. Febr. Márc. Ápr. Máj. Jún. Júl. Aug. Szept. Átlag [µg/m 3 ] 39,9 45,7 35,2 37,12 37,3 31,5 46,5 40,8 41,5

Jan. Febr. Márc. Ápr. Máj. Jún. Júl. Aug. Szept. Átlag [µg/m 3 ] 39,9 45,7 35,2 37,12 37,3 31,5 46,5 40,8 41,5 A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. tv. 46.. (1) bekezdés e) pontja, valamint az 51.. (3) bekezdése elıírja, hogy a város környezeti állapotának alakulásáról az Önkormányzat

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Üi.szám: 81475-1-13/2012. engedély Ea: dr. Petrovics György Pádár Csilla Tárgy: hulladékkezelési H A T Á R O Z A T A Holdi Környezettechnológiai

Részletesebben