TÁJÉKOZTATÓ A XVI. LEO FOCIKUPÁRÓL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ A XVI. LEO FOCIKUPÁRÓL"

Átírás

1 GYŐR LEO CLUB EGYESÜLET TÁJÉKOZTATÓ A XVI. LEO FOCIKUPÁRÓL február

2 Kedves Olvasó! Az alábbi sorokat azzal a céllal vetettük papírra, hogy bemutassuk szervezetünket, annak egy kiemelt rendezvényét, az immár 16. alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági focikupát és annak támogatottját, a 15 hónapos SLO szindromás kislányt. Manapság, mikor egyre gyakrabban sújtják természeti és gazdasági csapások hazánkat, mikor mindenki a károk elhárításával és kiút keresésével van elfoglalva, nagyon fontos, hogy más problémákról se feledkezzünk el és ilyen időkben se veszítsük el szociális érzékenységünket, amely a gazdasági helyzettől függetlenül bármikor egy jobb világ építőeleme lehet. A Lions és LEO klubok tagjai e szellemben továbbra is töretlenül végzik munkájukat, hiszen a segítségre most is nagy igény van közvetlen környezetünkben. A Győr LEO Club immár 15 éves múltra visszatekintő jótékonysági focikupájával támogatja a Győr és környéki rászoruló gyermekeket, családokat ennek szellemében. Az idei évben sem lesz másként. A februári jótékonysági sportrendezvény keretében a győrménfőcsanaki Burján Hanna SLO szindrómás kislány támogatását tűztük ki célul. Reméljük, hogy a következő oldalak alapján egyetért velünk Hanna támogatásában, és ha erre módja és lehetősége van, jótékonysági rendezvényükön keresztül (akár felajánlás, akár részvétel vagy más formában) hozzájárul a kislány gyógykezeléséhez. Köszönjük figyelmét! Győr LEO Club elnök

3 Mit érdemes tudni a leókról? A LEO klubok politikai és vallási ideológiától mentes, karitatív ifjúsági társaságok, amelyek részét képezik a Lions Klubok Világszervezetének. A klubok tagjai többnyire 18 és 30 év közötti közép- és főiskolások, egyetemisták és pályakezdők, akik szabadidejük egy részét szívesen áldozzák jószolgálati tevékenységre. Ma a világ 138 országában, közel 6000 klubban LEO tag tevékenykedik. Magyarországon az első LEO Klubot 1990-ben alapították, jelenleg 8 klub működik Budapesten, Győrben, Pécsen, Kaposváron, Szegeden és Nyíregyházán. A LEO elnevezés valójában egy mozaikszó, amely az angol Leadership, Experience, Opportunity szavakból ered, ami magyarul annyit tesz: Rátermettség, Tapasztalat és Lehetőség e három szó tükrözi mindazt, hogy miért is érdemes egy fiatalnak szabadideje egy részét a LEO-ra áldoznia. A LEO Kluboknak két fő tevékenysége van: a pénzgyűjtés (fundraising) és a szociális tevékenység (social activity). Országonként és kultúránként különbözik, hogy a tevékenységek melyik típusa hangsúlyosabb. A szociális tevékenység Magyarországon nagyon fontos szerepet tölt be, minden LEO klubnak van egy kiemelten támogatott csoportja a saját környezetében: állami gondozottak, vak gyermekek, fogyatékosok, akiknek a pénzbeli támogatásokon kívül különböző programokat szerveznek, és akikkel hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolnak a klubtagok. A leók Győrben Győr LEO Club Egyesület Győr egyike hazánk legnagyobb LEO-múlttal rendelkező városának. Az egykori LIONS gyerekek 1995-ben alapították a Győr LEO Clubot, mely azóta a város civil életének aktív résztvevője. A klub tagjaival egyetemben fiatal kora ellenére számtalanszor bizonyította, hogy a nagy tettekhez elegendő egy baráti társaság, néhány kreatív ötlet, erős szándék és elhatározás valamint temérdek jókedv.

4 Az elmúlt évek során számtalan karitatív akcióval igazolta a szervezet, hogy a győri kisoroszlánok a támogató Győr Első Lions Klub nyomában járnak. Az egyesületként működő szervezet elsődleges célja, hogy kapcsolatot teremtsen a támogatók és a segítségre szorulók között. A klub működésének sarokköve a fő támogatotti csoport, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai intézet közel 170 gyermekének rendszeres támogatása elsősorban személyes törődéssel és élményekkel. Emellett Győr életének minden szegmensében előfordul a szervezet: jótékonysági focikupával a sportéletben; koncertekkel a kulturális életben; véradással és különböző gyűjtőakciókkal a szociális életben; jótékonysági bulikkal az éjszakai életben; szabadidős programokkal a fiataloknak kínálunk hasznos kikapcsolódási lehetőséget. A programok eredményeként összegyűlt pénzből, adományokból a Győr és környéki támogatásra szorulók mindennapjait könnyíti meg a szervezet. A teljesség igénye nélkül az elmúlt 15 év tevékenységének néhány eredménye: orvosi műszerek a kórház csecsemő osztályának; inzulinpumpa önrészének átvállalása diabéteszes gyerekeknek diabéteszes társasjáték kiadásának és célközönséghez juttatásának koordinációja; laptopok vak fiataloknak; pénzadomány beteg gyerekek gyógykezelésére; használt játékok, macik, élelmiszer gyűjtése és adományozása mentőkbe, gyermek intézetekbe, rászoruló nagycsaládosok részére; sokgyermekes vagy fogyatékos gyermekeket nevelő családok támogatása; karácsonyi és gyereknapi ajándékok bárczisoknak; országos, régiós és európai találkozók valamint fórumok szervezése... Ezekhez a tevékenységekhez aktív helyi, országos és nemzetközi LEO élet kapcsolódik.

5 Jótékonysági focikupa egy karitatív sportrendezvény a kezdetektől A Győr LEO Club első nagyszabású jótékonysági rendezvénye a 16 évvel ezelőtti teremlabdarúgó torna volt, melynek akkora sikere volt a részvevők és a szervezők körében, hogy a következő években hagyománnyá vált. Az idei évben immár 16. alkalommal rendezi meg a klub. A forgatókönyv minden évben azonos: a klubtagok összegyűjtik és kiválasztják a lehetséges támogatott személyeket, majd helyszín és időpont egyeztetés, korábbi és új csapatok gyűjtése. És végül jöhet a labda. Az elmúlt években a kupa bevételéből támogatta az egyesület a győri megye kórház csecsemőosztályát egy speciális műszer megvásárlásával, vak fiatalok tanulmányait laptop vásárlással, cukorbetegek gyermekeket inzulinpumpa vásárlással, speciális gyógykezeléseket, fogyatékkal élő gyermekeket nevelő hátrányos helyzetű családokat Évente közel ezer forint gyűlik össze a kupán a csapatok nevezési díjából és a részvevők egyéb felajánlásaiból. A kupa sikerességéről és eredményességéről beszéljenek a képek:

6

7 A XVI. LEO Kupa támogatottjának bemutatása A XVI. LEO Kupán a 15 hónapos Burján Hanna SLO szindrómás kislány gyógykezeléséhez járulhatnak hozzá a tornán résztvevő csapatok és támogatók. Az SLO avagy Smith-Lemli-Opitz szindróma egy genetikailag öröklődő koleszterin hiánnyal járó anyagcsere-zavar betegség. Az SLO-ban szenvedő betegeknek alacsony a koleszterin szintje és magas a 7DHC szintje. Mivel a koleszterin a szervezet alapvető alkotóeleme, annak hiánya különböző fokú testi és szellemi fejlődési rendellenességeket és súlyos táplálási nehézséget okoz. Az SLO betegség jelenleg nem gyógyítható, azonban koleszterin-pótlással a betegek állapota lényegesen javítható. Magyarországon évi élve születést feltételezve, évi 2-3 SLO szindrómás csecsemő születik. Hanna egyike ezeknek a babának, akiknél nagyon alacsony az egy éves túlélési esély. Az SLO szindrómás betegek állapota csak rendkívül széles skálán írható le. A spektrum egyik vége az, hogy a legtöbb SLO szindrómás magzat meg sem születik - mert az anya a terhesség korai szakaszában elvetél - vagy pedig születés után néhány héten belül elveszti újszülöttét. A spektrum másik végén azon SLO-s betegek vannak, akik ugyan megérik a felnőttkort, képesekké válnak önálló mozgásra és valamilyen szintű kommunikációra, ugyanakkor önálló felnőttkori életvitelük sajnos még nekik is valószínűtlen. Csaknem mindegyik SLO szindrómában szenvedő beteg központi idegrendszeri problémákkal és testi, szervi rendellenességgel születik, emiatt fejlődésük során számos hátrányt kell leküzdeniük. Korai diagnózissal és átgondolt, következetes terápiával a betegek állapota jelentősen javítható, élettartamuk meghosszabbítható. A győrménfőcsanaki Burján Hannánál 7-8 hónapos korában diagnosztizálták a genetikai betegséget, miután életének első 6 hónapját csaknem teljesen kórházban töltötte. Hanna állapotára az első időszakban egyszerűen nem találták magyarázatot: a kislány hányt, nem fejlődött, közben a legyengült immunrendszere miatt több fertőzésen is átesett, ráadásul az epilepsziát is diagnosztizáltak nála. A tizenöt hónapos kislány súlyában és némiképp a mozgásában marad el a kortársaitól, ám (mit sem tudva erről) szülei felé fordulva tündérként mosolyog, roppant barátságos baba.

8 A Burján szülőknek, Zsuzsának és Zoltánnak a legnagyobb erőt a szeretet és a folytonos kíváncsiság jelentette, a feleség által nyitott internetes fórumon találtak rá egy segítőkész pécsi házaspárra is, akiknél Zsuzsa ott lehetett, míg a kislány állapotát diagnosztizálták. Ezután került sor a hasi szonda beültetésére, melyen keresztül táplálják, illetve az un. koleszterinmodult és a gyógyszereket a szervezetébe juttatják. A több tízezer forintba kerülő hasi szondát háromhavonta cserélni kell, a modul dobozonként 18 ezer forint, a kontrollokra pedig el kell jutni, melyek Pécsett vannak. Hanna állapota jelenleg stabil, ez köszönhető a Dévény-módszert alkalmazó Fülöpné Dorcsi Rita gyógytornásznak, akihez rendszeresen járnak. Emellett a szülők utánajárásának és küzdésének köszönhetően decemberben megkezdődött Hanna korai fejlesztése a szombathelyi centrumban, ahol gyógytornában és képességfejlesztésben részesül hetente két alkalommal. Hanna gyógykezelése komplex, állapota bármikor instabillá válhat. A szülők odaadásának és küzdésének köszönhetően Hanna ma a legjobb állapotú SLO baba az országban. A kislány komplex kezelése és ellátása, gyógyszerei rengeteg pénzt emésztenek fel. A fiatal szülők korábbi stabil anyagi helyzete teljesen megrendült, családi, rokoni támogatásra sajnos nem számíthatnak. A focikupa bevételét a Győr LEO Club Egyesület Hanna gyógykezelésének finanszírozására ajánlja fel, melyből a család a gyermek korai fejlesztésének költségeit tudja biztosítani.

9 A kupa lehetséges támogatási formái A kupa sikeressége nagyban függ a csapatok részvételi számától és a kupán részvevők egyéni adományaitól. A csapatok motivációját és részvételi szándékát erősíti, ha pénzdíj mellett egyéb nyereményekért (pl. vásárlási utalvány vagy egyéb tárgyi dolog) is küzdhetnek. Így bármilyen termék vagy egyéb felajánlás hasznos lehet a kupa sikeressége szempontjából. A kupa célját támogatók számára (pénzbeli vagy dologi támogatás esetén) reklám- és megjelenési felületet tudunk biztosítani a kupa lebonyolítása alatt illetve a kupával kapcsolatos publikációkban (saját honlapunkon, újságcikk). Ha a leírtak alapján úgy érzi, hogy támogatná rendezvényünket, kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot! gyorleo@gmail.com Telefon: Honlap: leo.gyor.hu Ha pénzadománnyal támogatná rendezvényünket, az alábbi bankszámlán keresztül juttathatja el szervezetünknek. Győr LEO Club Egyesület Volksbank Közlemény: Hanna támogatása Köszönjük, hogy időt szentelt tájékoztatóanyagunk áttekintésére!

Kiss Baranyi Sándor Egyesületi program vezető BOZSIK PROGRAM. ÚT Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató program

Kiss Baranyi Sándor Egyesületi program vezető BOZSIK PROGRAM. ÚT Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató program Kiss Baranyi Sándor Egyesületi program vezető BOZSIK PROGRAM ÚT Európa Élvonalába Tehetségkutató és Foglalkoztató program Középpontban az Utánpótlás nevelés Szervezett, egységes utánpótlás program Magyarországon

Részletesebben

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009.

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. TARTALOM JEGYZÉK Bevezető 1 1. A koncepció elvi alapjai 1 1.1. Jövőkép megfogalmazása 3 1.2. Alapelvek megfogalmazása

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ BESZÁMOLÓ 2011. ÉV EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI FELADATAIRÓL

ÖSSZEFOGLALÓ BESZÁMOLÓ 2011. ÉV EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI FELADATAIRÓL 1. melléklet ÖSSZEFOGLALÓ BESZÁMOLÓ 2011. ÉV EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI FELADATAIRÓL Bevezető: Tiszaújváros Önkormányzatának Képviselő-testülete 2004. évben elfogadta a város Egészségügyi Szükségletfelmérés és

Részletesebben

ANOREXIA ÉS BULÍMIA Mi is az a testképzavar? Készítette: Elek Lívia, Szücs Renáta

ANOREXIA ÉS BULÍMIA Mi is az a testképzavar? Készítette: Elek Lívia, Szücs Renáta ANOREXIA ÉS BULÍMIA Mi is az a testképzavar? Készítette: Elek Lívia, Szücs Renáta Miről lesz szó? 1) Miért kell beszélnünk erről? 2) Mik a kritériumai annak, hogy valakit evészavarraldiagnosztizáljanak?

Részletesebben

A Rehabilitációs Pedagógiai Program elkészítésénél közreműködtek: Tóth Istvánné megbízott intézményvezető Patkóné Tornai Klaudia gyógypedagógus

A Rehabilitációs Pedagógiai Program elkészítésénél közreműködtek: Tóth Istvánné megbízott intézményvezető Patkóné Tornai Klaudia gyógypedagógus Rehabilitációs Pedagógiai Program Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régió Központ Fejlesztő Nevelést Oktatást Végző Iskola Pécs 2o15. A Rehabilitációs Pedagógiai Program elkészítésénél közreműködtek:

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló az Egyesített Népjóléti Intézmény személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokhoz kapcsolódó szakmai munkájáról

Tárgy: Beszámoló az Egyesített Népjóléti Intézmény személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokhoz kapcsolódó szakmai munkájáról Tárgy: Beszámoló az Egyesített Népjóléti Intézmény személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokhoz kapcsolódó szakmai munkájáról Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

FÉLÚTON ALAPÍTVÁNY. 2013. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

FÉLÚTON ALAPÍTVÁNY. 2013. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Adószám: 18057966-1-42 FÉLÚTON ALAPÍTVÁNY 2013. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA 1 Félúton Alapítvány 2013. évi Közhasznúsági jelentése, szakmai és pénzügyi beszámolója Félúton Alapítvány a 2013. évi közhasznú

Részletesebben

Új Széchenyi Terv második hullám

Új Széchenyi Terv második hullám Új Széchenyi Terv második hullám Az Új Széchenyi Terv uniós pályázatainak társadalmi vitája január 31-én zárult. Ezt követően, február 10-én 77 pályázat jelent meg közel 510 milliárd forint keretösszeggel.

Részletesebben

Demenciához kapcsolódó interprofesszionális szolgáltatások megalapozása

Demenciához kapcsolódó interprofesszionális szolgáltatások megalapozása Demenciához kapcsolódó interprofesszionális szolgáltatások megalapozása TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0007 Online médiamegjelenések 2015. július 31-ig http://gyorplusz.hu/cikk/csak_a_jatek_szamit.html Csak az

Részletesebben

2. melléklet. Egészségfejlesztési Intézkedési Terv 2012. évre. Intézkedések, programok

2. melléklet. Egészségfejlesztési Intézkedési Terv 2012. évre. Intézkedések, programok 2. melléklet Egészségfejlesztési Intézkedési Terv évre Szervezet, intézmény megnevezése (felelős) Városi Egészségfejlesztési Munkacsoport Védőnői szolgálat Védőnői szolgálat Intézkedések, programok Helyi

Részletesebben

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Embertárs (2005/1.) Tamásné Kollár Magdolna Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Esettanulmány. (a neveket és az adatokat természetesen megváltoztattuk) Klári 22 éves. Két kicsi gyermeke van:

Részletesebben

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ Második esély típusú intézmények és programjaik Az Equal program keretén belül szervezett Fiatalok Tematikus Hálózat megbízásából a tanulmány szerzői arra vállalkoztak, hogy átfogó

Részletesebben

- 1 - Kapuvár város szociális szolgáltatás-tervezési koncepció aktualizálása 2010.

- 1 - Kapuvár város szociális szolgáltatás-tervezési koncepció aktualizálása 2010. - 1 -.. napirendi pont Tárgyalja: Egészségügyi és Oktatási Bizottság Kapuvár város szociális szolgáltatás-tervezési koncepció aktualizálása 2010. Tisztelt Képviselő-testület! Kapuvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátások bemutatása.

Részletesebben

A Rehabilitációs Pedagógiai Program elkészítésénél közreműködtek: Szeverényi Sándor intézményvezető Tóth Istvánné gyógypedagógus Tornai Klaudia

A Rehabilitációs Pedagógiai Program elkészítésénél közreműködtek: Szeverényi Sándor intézményvezető Tóth Istvánné gyógypedagógus Tornai Klaudia Rehabilitációs Pedagógiai Program Gyógypedagógiai Nevelési Oktatási Intézmény Fejlesztő Nevelést Oktatást Végző Iskola Marcali 2o13. Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza A Rehabilitációs Pedagógiai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata 12. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1497/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szociális szolgáltatástervezési

Részletesebben

2015-2016. évi 1. Hírlevél

2015-2016. évi 1. Hírlevél 2015-2016. évi 1. Hírlevél Kedves Lions tagok, kedves Oroszlánok! Köszöntök mindenkit az új Lions évben sok szeretettel. A megújult hírlevél max. hetente egyszer jelenik majd meg, és megpróbálja összefoglalni

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére 65/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 24-i ülésére Jegyzői törvényességi észrevétel: nincs Tárgy: A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat

Részletesebben

Javaslat az Ifjúsági Keretre beérkezett pályázatok elbírálására. Teljes bek. költség Ft. Saját erı. Ft Kp. nem kp.

Javaslat az Ifjúsági Keretre beérkezett pályázatok elbírálására. Teljes bek. költség Ft. Saját erı. Ft Kp. nem kp. 1 Javaslat az Ifjúsági Keretre beérkezett pályázatok elbírálására 1. 2. 3. I. Béla Gimnázium, Informatikai Szakközépiskola, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda VI. 623/2009. I. Béla Gimnázium, Informatikai

Részletesebben

1 / 12 2012.10.12. 11:17

1 / 12 2012.10.12. 11:17 1 / 12 2012.10.12. 11:17 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Rinyamenti Kézilabda Club RKC 3 A szakszövetség

Részletesebben

Tisztelt Képviselőtestület!

Tisztelt Képviselőtestület! Tisztelt Képviselőtestület! A Polgármester Úr kérésének megfelelően a következő tájékoztató anyagot készítettem a Lengyeltóti Város egészségügyi helyzetéről című napirendhez. TÁJÉKOZTATÁS Készítette: dr.kovács

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE

REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN DDOP-3.1.3/C-11-2011-0001 BEVEZETŐ PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a rehabilitáció mindazon tevékenységek

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Örömhírmondók Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2010. Budapest, 2011. T a r t a l o m 1. Az Örömhírmondók Alapítvány számviteli beszámolója...3 2. Kimutatás a költségvetési támogatás

Részletesebben

Családsegítő szolgáltatás. Munkanélküliekkel végzett szociális munka

Családsegítő szolgáltatás. Munkanélküliekkel végzett szociális munka Családsegítő szolgáltatás Munkanélküliekkel végzett szociális munka I. BEVEZETÉS a TÁMOP 5.4.1. projekt keretében elkészült a családsegítés szakmai szabályozó anyagait tartalmazó tanulmányokhoz A TÁMOP

Részletesebben

A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentése 2006.

A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentése 2006. A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY Közhasznúsági jelentése 2006. Készült: 2007. június 30. Készítette: a Kuratórium 2 a.) Számviteli beszámoló, közhasznúsági jelentés mellékelve b.) A központi költségvetéstől az Alapítvány

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város

Sopron Megyei Jogú Város A /2015.( ) Kgy. határozat melléklete (Az I. határozati javaslat melléklete) Sopron Megyei Jogú Város Szociális Szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2015. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A város általános

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

PARTNEREK DÖNTÉSHOZATALBA VALÓ. Visszajelző anyag BEVONÁSÁRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció.

PARTNEREK DÖNTÉSHOZATALBA VALÓ. Visszajelző anyag BEVONÁSÁRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció. Visszajelző anyag Visszajelző dokumentáció HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL készített PARTNEREK DÖNTÉSHOZATALBA VALÓ BEVONÁSÁRÓL 2009. NOVEMBER 25. 1 Visszajelző anyag Hódmezővásárhely Polgármesteri

Részletesebben

Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások. - helyzetértékelés - 2011. március

Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások. - helyzetértékelés - 2011. március Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások - helyzetértékelés - 2011. március Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet Országos Szolgáltatás-módszertani Koordinációs Központ Tartalomjegyzék

Részletesebben

Az agyi infarktus (más néven iszkémiás stroke) kialakulásának két fő közvetlen oka van:

Az agyi infarktus (más néven iszkémiás stroke) kialakulásának két fő közvetlen oka van: Szívvel a stroke ellen! - Háttéranyag Az agyi érkatasztrófa (szélütés) okai Tünetei bár hasonlóak, mégis két jól elkülöníthető oka van: az agyi infarktus, melynek hátterében az agyat ellátó ér elzáródása

Részletesebben

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell: tudnivalók és tippek Napjainkban a magas vérnyomás sajnos egyre több és több embert érint. Mára már úgy nevezett népbetegséggé

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2013. április 25-ei rendes ülésére. Bognár Judit intézményvezető

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2013. április 25-ei rendes ülésére. Bognár Judit intézményvezető Budakalász Város Polgármestere 61/2013.(IV.25.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. április 25-ei rendes ülésére Tárgy: Javaslat Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Részletesebben

MUTASD MEG MAGAD! Pályázat a XII. kerületi civil szervezetek számára

MUTASD MEG MAGAD! Pályázat a XII. kerületi civil szervezetek számára JÖVŐNK ALAPJAIÉRT NEVELÉSI-OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SZEMÉLYISÉG FEJLESZTÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 1126 Budapest, Németvölgyi út 46. MUTASD MEG MAGAD! Pályázat a XII. kerületi civil szervezetek számára Budapest Hegyvidék,

Részletesebben

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS 4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. február 11-ei ülésére 4. napirend Tárgya: Előadó: A MagHáz

Részletesebben

Beszámoló. Biatorbágy Város Önkormányzata 2015. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásáról

Beszámoló. Biatorbágy Város Önkormányzata 2015. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásáról Város Polgármestere és Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/218. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoló Biatorbágy Város Önkormányzata

Részletesebben

Regionális Gyermek Inzulinpumpa Továbbképzés. általános gyermekosztályokon dolgozó orvosok, nővérek. számára. Győr, 2008 március 14.

Regionális Gyermek Inzulinpumpa Továbbképzés. általános gyermekosztályokon dolgozó orvosok, nővérek. számára. Győr, 2008 március 14. Regionális Gyermek Inzulinpumpa Továbbképzés általános gyermekosztályokon dolgozó orvosok, nővérek számára Győr, 2008 március 14. Jelenleg az 1. típusú diabetes kezelésében legmodernebbnek számító és egyben

Részletesebben

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció.

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció. Közvélemény-kutatás a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében Roma Koncepció témájában KUTATÁSI JELENTÉS 2015. november készítette: Melles Ágnes agnes.melles@tarki.hu

Részletesebben

ELNÖKSÉGI BESZÁMOLÓ a 2012. ÉVRŐL

ELNÖKSÉGI BESZÁMOLÓ a 2012. ÉVRŐL ELNÖKSÉGI BESZÁMOLÓ a 2012. ÉVRŐL Egyesületünk, az Újpesti Csokonai DSE egyenlőre egy szakosztállyal működik. Ez a röplabda. Sportolóinknak a Csokonai Vitéz Mihály 12 évfolyamos Gimnázium ad otthont. Országos

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a minősített továbbképzésekről

T Á J É K O Z T A T Ó a minősített továbbképzésekről T Á J É K O Z T T Ó a minősített továbbképzésekről z Egészségügyi Szak- és Továbbképzési izottság (ESZT) 200. október 27-én megtartott ülésén újabb továbbképzési programokat minősített, amelyeket az alábbi

Részletesebben

Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Testülete 2015. december 21-én 14.30 órakor megtartott ülésről és közmeghallgatásról.

Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Testülete 2015. december 21-én 14.30 órakor megtartott ülésről és közmeghallgatásról. AJKA VÁROS ROMA NEMZETISÉGI Ö N K O R M Á N Y Z A T A 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-100 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/58-10/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Roma Nemzetiségi

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli régió innovációs stratégiai programja

A Nyugat-dunántúli régió innovációs stratégiai programja NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS A Nyugat-dunántúli régió innovációs stratégiai programja Győr, 2001. február Témavezető: Dőry Tibor Szerző: Dőry Tibor Rechnitzer János Szerkesztette: Dőry

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. június 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. június 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2011. június 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2011. szeptember 15. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály 1 Június

Részletesebben

www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. július XVIII. évfolyam 4. szám Nem kerül bevezetésre a lakások utáni építményadó

www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. július XVIII. évfolyam 4. szám Nem kerül bevezetésre a lakások utáni építményadó Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. július XVIII. évfolyam 4. szám Nem kerül bevezetésre a lakások utáni építményadó Felhívjuk a Tisztelt Lakosság, az adófizető

Részletesebben

Környezet állapota. Közlekedési hálózat helyzete

Környezet állapota. Közlekedési hálózat helyzete Környezet állapota A telep kertvárosias lakóterület, jobbára gondozott házakból áll. 334 db családi ház található az akcióterületen, melyek az 1970-es, 1980-as években épültek. További éületek: Közösségi

Részletesebben

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96. (6) bekezdése

Részletesebben

A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJAI. Polyacskó Orsolya MUNKAHELYI GYAKORLAT (MHGY), INTÉZMÉNYI MUNKAHELYI GYAKORLAT (IMHGY)

A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJAI. Polyacskó Orsolya MUNKAHELYI GYAKORLAT (MHGY), INTÉZMÉNYI MUNKAHELYI GYAKORLAT (IMHGY) A SALVA VITA ALAPÍTVÁNY MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJAI MUNKAHELYI GYAKORLAT (MHGY), CSALÁDBAN ÉLŐ SÉRÜLT FIATALOK MUNKAHELYI GYAKORLAT PROGRAMJA (CSMHGY), INTÉZMÉNYI MUNKAHELYI GYAKORLAT (IMHGY) Polyacskó

Részletesebben

Tisztelt regionális hatáskörű módszertani gyermekotthon!

Tisztelt regionális hatáskörű módszertani gyermekotthon! BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLATA Módszertani és Elemző Szolgálat 1081 BUDAPEST, ALFÖLDI U. 9-13 : +361 3232-910 : 1430 BUDAPEST, Pf.: 20 / : +361 3232-911 modszertan@tegyesz.hu

Részletesebben

2015. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. Szociális Szolgáltatástervezési koncepció 2015-2019

2015. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. Szociális Szolgáltatástervezési koncepció 2015-2019 2015. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési koncepció 2015-2019 BEVEZETÉS A helyi Szociális Szolgáltatástervezési koncepció eleget tesz a szociális igazgatásról és

Részletesebben

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Ikt. sz.: 2022/2011. Javaslat a Baglyaskő Idősek Átmeneti Otthona, valamint az Ezüstfenyő Idősek Otthona Idősek Klubja éves

Részletesebben

Nemzeti Stratégia. a kábítószer-probléma kezelésére

Nemzeti Stratégia. a kábítószer-probléma kezelésére Melléklet a /2009. (..) OGY határozathoz Biztonságosabb társadalom, megtartó közösség Nemzeti Stratégia a kábítószer-probléma kezelésére 2010-2018 Tartalom Tartalom...2 Bevezetés (a Nemzeti Stratégia szerepe)...3

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998 (XII.15.) Kt. számú rendelet módosítására

RENDELETTERVEZET. az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998 (XII.15.) Kt. számú rendelet módosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998 (XII.15.) Kt. számú rendelet módosítására Készítette: Vukovich Zoltán irodavezető

Részletesebben

Magyar Tűzoltó Szövetség. 145 év, töretlenül

Magyar Tűzoltó Szövetség. 145 év, töretlenül Magyar Tűzoltó Szövetség 145 év, töretlenül Magyar Tűzoltó Szövetség 1870-2015 Tisztelt Olvasó! Tisztelt Olvasó! Immár száznegyvenöt éve, hogy gróf Széchenyi Ödön, a legnagyobb magyar fia, a magyar tűzvédelem

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! Tisztelt Képviselő Testület! Szuhakálló község 2015 évi közegészségügyi helyzetéről a következő adatok segítségével rövid ismertetővel kívánok beszámolni. A körzet átlag páciens lét 2015- ben 1784 fő.

Részletesebben

EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS. TESSEDIKKEL A XXI. SZÁZADBA Második Esély Népfőiskola

EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS. TESSEDIKKEL A XXI. SZÁZADBA Második Esély Népfőiskola A mi szerepünk alig több rendezésnél, rendszerezésnél, adminisztrálásnál és az erők helyes ökonómiájának érvényesítésénél. (Karácsony Sándor:Új Szántás, 1948) EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS

Részletesebben

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31.

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. 1. Szervezet adatai Név: TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Telefon: +36 30 3900105 Internet:

Részletesebben

Tisztelt Székely László Úr!

Tisztelt Székely László Úr! M O Z G Á S K O R L Á T O Z O T T A K E G Y E S Ü L E T E I N E K O R S Z Á G O S S Z Ö V E T S É G E www.meosz.hu 1 0 3 2 B u d a p e s t, S a n M a r c o u. 7 6. Telefon: +36 1/388-2387; 388-2388 E-mail:

Részletesebben

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán 2016. április 25., hétfő A 11. Életút Nap rendezvény kapcsán ez idáig összesen 69 megjelenést regisztráltunk. A megjelenések közel ötöde elektronikus médiumokban

Részletesebben

Dél-Komárom/Koppánymonostor, Mag - ház, Csendes u. 8.

Dél-Komárom/Koppánymonostor, Mag - ház, Csendes u. 8. Május 1 - május 6. A SZÜLETÉS HETE Dél-Komárom/Koppánymonostor, Mag - ház, Csendes u. 8. Születés hetének fővédnöke Piskovszky Mária védőnő 2016.05.01. Vasárnap 10:00 Bölcsőkertbe új csemeték érkeztek

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért.

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. 1 Kedvezményezett: Gönc és Térsége Egészségéért Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. Az Európai unió és a magyar állam

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium. intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására.

PÁLYÁZAT. Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium. intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására. PÁLYÁZAT Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására. Pályáztató: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 6000 Kecskemét, Deák Ferenc

Részletesebben

Marcali Városi Kulturális Központ Kultúrával az esélyegyenlőségért

Marcali Városi Kulturális Központ Kultúrával az esélyegyenlőségért Marcali Városi Kulturális Központ Kultúrával az esélyegyenlőségért I. BEVEZETÉS A Marcali Városi Kulturális Központ a városban a közművelődés egyik alapintézménye. Szolgálja a szocializáció tudatos alakítását,

Részletesebben

A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOK EREDMÉNYEI ÖSSZEÁLLÍTOTTA: ROP IRÁNYÍTÓ HATÓSÁG

A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOK EREDMÉNYEI ÖSSZEÁLLÍTOTTA: ROP IRÁNYÍTÓ HATÓSÁG A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOK EREDMÉNYEI ÖSSZEÁLLÍTOTTA: ROP IRÁNYÍTÓ HATÓSÁG Jelmagyarázat gazdaságfejlesztés városrehabilitáció humán infrastruktúra fejlesztés környezetfejlesztés közlekedésfejlesztés

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA

A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA A NYÍREGYHÁZI CIVIL FÓRUM STRATÉGIÁJA Nyíregyháza, 2010. május Készült a Felső-Tisza Alapítvány megbízásából. Szerkesztette: Filepné dr. Nagy Éva Katona Mariann Tóth Miklós Lezárva 2010. május 31-én. Nyíregyháza,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága részére. a gyógyászati segédeszközök ellátásának helyzetéről. Budapest, 2009.

TÁJÉKOZTATÓ. Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága részére. a gyógyászati segédeszközök ellátásának helyzetéről. Budapest, 2009. EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM TÁJÉKOZTATÓ Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága részére a gyógyászati segédeszközök ellátásának helyzetéről Budapest, 2009. november TÁJÉKOZTATÓ A gyógyászati segédeszköz

Részletesebben

A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA 2007-2013

A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA 2007-2013 A FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM LÉTREHOZÁSA A HEGYHÁTI KISTÉRSÉGBEN C. PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK ELVÉGZÉSE (HIVATKOZÁSI SZÁM: ROP-3. 2. 1.-2004-09-0005/32) A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net

REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net KIEGÉSZÍTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSHEZ BESZÁMOLÓ A REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Nyirádi Szociális Segítő Központ 8454 Nyirád, Park u. 1/A. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2016. április 8. 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja: A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE. Kulturális Bizottság. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. ÁPRILIS 14-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 175-5/2011. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Dr. Tschürtz Nándor. Érnyomás, vérnyomás és a többiek

Dr. Tschürtz Nándor. Érnyomás, vérnyomás és a többiek Dr. Tschürtz Nándor Érnyomás, vérnyomás és a többiek VÉRNYOMÁS Elsô látásra könnyû írni a magasvérnyomás-betegségrôl. Aztán amikor az ember hozzáfog Ugyan világos, hogy a magas vérnyomás betegség. Csakhogy

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. (vitaanyag)

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. (vitaanyag) EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTKONCEPCIÓJA (vitaanyag) 2007-10-03 Bevezető A bevezetőben azokat a közösségi anyagokat mutatom be, melyek szabályozzák és rendezik azokat a kérdéseket, mely a sporttal

Részletesebben

24 ó r á s ka r d i o l ó g i a i fe l ü g y e l e t

24 ó r á s ka r d i o l ó g i a i fe l ü g y e l e t 24 ó r á s ka r d i o l ó g i a i fe l ü g y e l e t a z Ön ot t h o n á b a n! w w w.im s k f t.hu Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk figyelmébe ajánlani a Transztelefonikus EKG-Telemedicinális ellátást, mellyel

Részletesebben

Sportorvoslás helye, szerepe, lehetőségei a triatlonban DR. SZABÓ ANITA

Sportorvoslás helye, szerepe, lehetőségei a triatlonban DR. SZABÓ ANITA Sportorvoslás helye, szerepe, lehetőségei a triatlonban DR. SZABÓ ANITA Sportorvoslás A sportorvoslás az egészségügy minden egyéb ágától jól elkülönül, mert egy kicsi mindenből van benne. A jó sportorvos

Részletesebben

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2005. október 11-i üléséről készült jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2005. október 11-i üléséről készült jegyzőkönyvéből KIVONAT Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2005. október 11-i üléséről készült jegyzőkönyvéből 13. Előterjesztés Szentendre város szociális szolgáltatás tervezési koncepciójáról Előadó:

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 08 Győri Törvényszék 2 0 1 5 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési név:

Részletesebben

A PRÜGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009 2014

A PRÜGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009 2014 A PRÜGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009 2014 Prügy, 2009. március 25. A sport definíciója az Európai Sport Charta szerint: Sport minden olyan fizikai tevékenység, amely esetenként

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Babits Mihály Kulturális Központ. Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016

BESZÁMOLÓ. Babits Mihály Kulturális Központ. Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016 BESZÁMOLÓ Babits Mihály Kulturális Központ 2015 Készítette Halmai-Nagy Róbert Szekszárd, 2016. március 3. Ik.sz.: 208/2016 Tartalom BEVEZETÉS... 4 SZAKMAI PROGRAM 2015... 5 STRATÉGIAI CÉLOK MEGVALÓSULÁSA...

Részletesebben

Badacsonytördemic Községért Alapítvány Lapja

Badacsonytördemic Községért Alapítvány Lapja Tisztelt Lakosok! Legyen játszótere Badacsonytördemicnek! A játszótér elnyeréséhez a Delikát 8 által indított mozgalomban mi is szeretnénk részt venni. Ehhez csupán az szükségeltetik, hogy a Delikát 8

Részletesebben

TANÁCSI BESZÁMOLÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről. Budapest 2009. április 17.

TANÁCSI BESZÁMOLÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről. Budapest 2009. április 17. TANÁCSI BESZÁMOLÓ A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről Budapest 2009. április 17. Az Országgyűlés a civil szervezetek átlátható, költségvetési forrásautomatizmusra épülő,

Részletesebben

CSERTÁN SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

CSERTÁN SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA CSERTÁN SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. 1 Preambulum A Csertán Sándor Általános Iskola személyiségközpontú és gyermekközpontú intézménynek vallja magát, nagy súlyt helyez a gyermekek

Részletesebben

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. JÖVŐKÉP...3 1.1. A jövőképet befolyásoló folyamatok...3 1.2. A jövőkép

Részletesebben

Beszámoló. Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat. 2013. évi szakmai tevékenységéről

Beszámoló. Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat. 2013. évi szakmai tevékenységéről 9/2014.(V.26.) ELŐTERJESZTÉS 9. napirendi pont Beszámoló Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat 2013. évi szakmai tevékenységéről Készítette: Ujbányi Tiborné intézményvezető I. Intézményi feladatok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvány 2012. évi tevékenységéről szóló beszámolóról

ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvány 2012. évi tevékenységéről szóló beszámolóról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvány

Részletesebben

Sportkeretre beérkezett pályázatok elbírálására. Projekt 2014. évi összköltsége. Önrész: kp. munka

Sportkeretre beérkezett pályázatok elbírálására. Projekt 2014. évi összköltsége. Önrész: kp. munka Határozati javaslat Tárgy: Sportkeretre beérkezett pályázatok elbírálására Ssz. Pályázó neve Pályázat címe kp 500 00 1. Autistákért Egyesület "Esőmanók - Esőmenők" Jótékonysági Futás 2016. 92 00 158 00

Részletesebben

A FALUHÁZA (IKSZT), KŐRÖSHEGY KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓ ÉS KÖZÖSSÉGI HELY 2015. ÉVI BESZÁMOLÓJA ÉS 2016. ÉVI PROGRAMTERVEZETE. Készítette: Németh Beatrix

A FALUHÁZA (IKSZT), KŐRÖSHEGY KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓ ÉS KÖZÖSSÉGI HELY 2015. ÉVI BESZÁMOLÓJA ÉS 2016. ÉVI PROGRAMTERVEZETE. Készítette: Németh Beatrix A FALUHÁZA (IKSZT), KŐRÖSHEGY KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓ ÉS KÖZÖSSÉGI HELY 2015. ÉVI BESZÁMOLÓJA ÉS 2016. ÉVI PROGRAMTERVEZETE Készítette: Németh Beatrix KÖZMŰVELŐDÉSI BESZÁMOLÓ KŐRÖSHEGY FALUHÁZ 2015. Sajnos

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Statisztikai adatok tükrében kívánom bemutatni körzetem egészségügyi állapotát a 2014-es évben.

Tisztelt Képviselő Testület! Statisztikai adatok tükrében kívánom bemutatni körzetem egészségügyi állapotát a 2014-es évben. Tisztelt Képviselő Testület! Statisztikai adatok tükrében kívánom bemutatni körzetem egészségügyi állapotát a 2014-es évben. A körzet átlag páciens lét 2014-ban 1792 fő. Gyógykezelt betegek : Összesen

Részletesebben

Tatabányai Egyesített Bölcsődék. Szakmai Programja

Tatabányai Egyesített Bölcsődék. Szakmai Programja Tatabányai Egyesített Bölcsődék 2800 Tatabánya, Mártírok útja 27. Tatabányai Egyesített Bölcsődék Szakmai Programja A nevelésben a kisgyermekkor sokkal fontosabb a következő éveknél. Amit ez a kor elront,

Részletesebben

Tegyél többet az egészségedért!

Tegyél többet az egészségedért! Tegyél többet az egészségedért! Az emelkedett testsúly-és testzsír arány veszélyei, a magas vérnyomás, emelkedett VC és koleszterin szint következményei A magas vérnyomás Epidemiológiai adatok A hypertonia:

Részletesebben

A FEKOSZ ELNÖKÉNEK BESZÁMOLÓJA A MEGVÁLASZTÁSA ÓTA ELTELT IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁRÓL

A FEKOSZ ELNÖKÉNEK BESZÁMOLÓJA A MEGVÁLASZTÁSA ÓTA ELTELT IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁRÓL A FEKOSZ ELNÖKÉNEK BESZÁMOLÓJA A MEGVÁLASZTÁSA ÓTA ELTELT IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁRÓL Beszámolómat, hasonlóképpen elődömhöz, a szervezetünket érintő nagyobb témacsoportok köré építettem föl. E struktúrába

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE IFJÚSÁGI CSOPORT 2012.-ÉVI BESZÁMOLÓ Kapcsolattartó: Kuruczné Panyi Tünde (Ifjúsági csoport vezető) kurucznetundi@c2.hu Cím: 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. ÁPRILIS 19-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. ÁPRILIS 19-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. ÁPRILIS 19-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 725-2/2007. MELLÉKLETEK: DB TÁRGY: A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Családjogi Charta. A. az emberi jogoknak alapvetően fontos társadalmi dimenziói vannak, amelyek a családban jutnak kifejezésre;

Családjogi Charta. A. az emberi jogoknak alapvetően fontos társadalmi dimenziói vannak, amelyek a családban jutnak kifejezésre; Családjogi Charta A Családjogi Charta kiadására az 1980-ban Rómában összegyűlt püspöki szinódus javaslatára került sor. Az a célja, hogy minden mai ember, keresztények és nem keresztények számára kimerítő

Részletesebben

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM OROSZLÁNY

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM OROSZLÁNY BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM OROSZLÁNY Tanulói esélyegyenlőségi terv Elfogadva: Oroszlány, 2008.02.27. Iván Lászlóné igazgató TARTALOMJEGYZÉK I. HELYZETELEMZÉS

Részletesebben

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés A kerület több pártja és civil szervezete az október 12-i önkormányzati választásra azért fogott ös sze, hogy folytathassuk a 2006-ban megkezdett munkát.

Részletesebben

Jelentés a levéltári szakfelügyelet 2012. évi működéséről és ellenőrzési tapasztalatairól

Jelentés a levéltári szakfelügyelet 2012. évi működéséről és ellenőrzési tapasztalatairól Jelentés a levéltári szakfelügyelet 2012. évi működéséről és ellenőrzési tapasztalatairól A vezető szakfelügyelőből, 9 közlevéltári és 3 nyilvános magánlevéltári szakfelügyelőből álló szakfelügyelői karból

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2008. évi tevékenységéről.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2008. évi tevékenységéről. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2008. évi tevékenységéről. Tartalomjegyzék: 1. Jogi helyzet 2. Az egyesület számviteli beszámolójának főbb tételei 3. Költségvetési támogatások

Részletesebben

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ és STÚDIÓ KB 2016. ÉVI MUNKATERVE 2015. december 09-i ülésén elfogadta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága. I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

A Faluvédő Egyesület és az Önkormányzat közös lapja. Kerecsendi falunapok 2008. szeptember 13-14.

A Faluvédő Egyesület és az Önkormányzat közös lapja. Kerecsendi falunapok 2008. szeptember 13-14. A Faluvédő Egyesület és az Önkormányzat közös lapja XVI. évfolyam 4. szám 2008. november Eseménynaptár November 17-én 17 órától Pézügyi Bizottsági ülés - Községháza 18-án 16.30 Óvodafenntartó Társulás

Részletesebben

Aktív állampolgárság az iskolában és azon túl A kutatási eredmények összefoglalása munkaanyag

Aktív állampolgárság az iskolában és azon túl A kutatási eredmények összefoglalása munkaanyag Aktív állampolgárság az iskolában és azon túl A kutatási eredmények összefoglalása munkaanyag Kurt Lewin Alapítvány 2012. július Köszönetnyilvánítás: A kutatásban való részvételükért köszönettel tartozunk:

Részletesebben

Újpesti Házi Segítségnyújtó Szolgálat

Újpesti Házi Segítségnyújtó Szolgálat Újpesti Házi Segítségnyújtó Szolgálat SZAKMAI PROGRAM Házi segítségnyújtás 2015 Jóváhagyta Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testülete a./2015. (XII.17.) határozatával, 2015. december

Részletesebben