Magneoton WARNER HÍRADÓ No november 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magneoton WARNER HÍRADÓ No. 14 2015. november 1."

Átírás

1 mton Kft Budapest, Hűvösvölgyi út 54. Tel.: , Fax: A Warner Music International termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója Rendelésfelvétel: rendeles@mgrecords.hu Tel.: , További információk: Zsigó Katalin, klasszikus konzultáns Tel.: , zsigo.katalin@mton.hu Magneoton WARNER HÍRADÓ No november 1. Borító DVD/2 ÁKOS Dupla Aréna DF2 pop december 12-én és 13-án lépett színpadra Ákos megújult zenekarával. A DVD ennek a fantasztikus hangulatú, duplán teltházas előadásnak a lenyomata, amelyhez ajándék hanghordozó is párosul. Aki ott volt a 2014-es nagybulijaink valamelyikén, annak nem kell magyarázni: a DVD az eddigi legkomolyabb látványvilágú koncertünket örökíti meg. Izgalmas átdolgozások, fontos repertoárdarabok és ritkán játszott dalok egyaránt szerepeltek a műsorban. A látványhoz méltó a rögzítés minősége és a vágás is. A teljes koncertet tartalmazó gazdag képanyag mellé a DVD mellékleteként két -n átnyújtjuk az érdeklődőknek az előadás hangját is nyilatkozta Ákos a kiadványról. A DVD-n a dupla teltházas műsor teljes anyaga (sztereó, DD 5.1-es és DTS-hanggal), valamint egy rejtett videó szerepel. A DVD mellékleteként a komplett hanganyag meghallgatható dupla -n. A kiadvány novemer 17-én exkluzív digipack csomagolásban jelenik meg, nívós képanyaggal, Dupla Aréna 2014 címmel.

2 Borító deluxe LP ENYA Dark Sky Island WF1 WF2 WF4 new age 75 millió lemezeladás; négy Grammy díj; hat World Music díj; Ivor Novello díj; egy Oscar és egy Golden Globe jelölés; s még számtalan sikeres visszajelzés a nagyvilágból, ami bizonyítja: Enya korunk legsikeresebb new age előadója. A kreatív triumvirátus Enya, Nicky Ryan (producer/dalszerző) és Roma Ryan (dalszövegíró) készen áll egy új fejezetet nyitni eddigi látványos karrierjükben, mivel legújabb lemezük, a Dark Sky Island egy újabb sikertörténetnek ígérkezik. Az album az utazás témáját öleli fel, ennek előhírnökeként az 'Echoes in Rain' című dal már hallható, amely az album vezér dala is egyben. A Dark Sky Island -n, deluxe -n és bakeliten jelenik meg november 20-án. /DVD LP KYLIE MINOGUE Kylie Christmas WF1 WF3 WF4 pop Kylie Minogue új, karácsonyi albummal lepi meg közönségét november 13-án, Kylie Christmas címmel! A lemezen olyan vendégek is feltűnnek, mint James Corden, Iggy Pop, Dannii Minogue és posztumusz Frank Sinatra is tiszteletét teszi egy duett erejéig. Az énekesnő a megjelenést egy lemezbemutató koncerttel ünnepli majd december 11-én a londoni Royal Albert Hallban - ahol életében először ad önálló show-t. A 13 track között szerepelnek majd klasszikusok feldolgozásai és vadonatúj szerzemények is. Így például Kylie testvére, Dannii is feltűnik a 100 Degrees című ünnepi diszkó (!) számban, mely a hat új nótából 2 másikkal együtt (Oh Santa és Cried Out Christmas) kizárólag a deluxe formátumra kerül rá. Az ízig-vérig ünnepi hangulatot a dalok stílusától függetlenül hozza ez a lemez, melyet egy DVD is kiegészít, amin a rajongók beleshetnek a kulisszák mögé, és láthatják, ahogy Kylie a stúdióban rögzíti az új anyagot.

3 CEELO GREEN Heart Blanche WF1 pop A Forget You és a Crazy ikonikus hangja, CeeLo Green tovább építi birodalmát, méghozzá egy új nagylemezzel, ami a Heart Blanche címet viseli. Erről már több dalt is bemutatott a művész, a legújabb single, a Music To My Soul pedig igen különleges darab. Egyrészt fantaszikus nóta, másrészt egy hihetetlen csapat munkája, hiszen több producer alkotta, így a The Futuristics(Bruno Mars), Cook Classics(Jason Derulo) és Tommy Hittz (Pharrell Williams) is hozzátette a végeredményhez a magáét. A Heart Blanche-on popba keveredik a soul, az R&B és a hiphop, amit november 13-tól világszerte hallgathatnak a rajongók. A album a 2010-es siker, a The Lady Killer folytatása, amely elképesztő magasságokba emelte az énekest, például a Fuck You-val (amit később az érzékenyebb fülű közönség kedvéért Forget You-ra változtattak). A Gnarls Barkley és a Goodie Mob zenekarok frontembere az új lemezen olyan közreműködőkkel dolgozott, mint Mark Ronson, Charlie Puth vagy Jon Bellion (aki társszerzőként Eminem és Rihanna közöséért, a The Monsterért is felelős). THE CORRS White Light WF1 pop A legendás testvér-kvartett, a The Corrs végre visszatér a reflektorfénybe fantasztikus új albumával, a White Lighttal, mely november 27-én jelenik meg. Több mint 40 millió eladott lemez után ez az első újdonságuk az elmúlt 10 évből. A korong 12 vadonatúj dalt hoz, melyek kitűen ötvözik a megnyerő, klasszikus Corrs-hangzást a modern pop és a tradicionális ír folk zene elemeivel. Számos kiemelkedő pont van a dalok között, beleértve a finoman politikus hangvételű Ellis Island-et - amiről már Bono is elismerően nyilatkozott -, vagy a múltidéző Gerry s Reel-t, ami egy megható instrumentális tisztelgés édesapjuk, Gerry Correlőtt,akiszomorúmódonidénévelejénhunytel.

4 GERENDÁS PÉTER Boldogország MF1 pop Gerendás Péter Boldogország című lemeze a művész 40 éves pályafutásának legújabb gyümölcse. Folytatja az eddig megjelent 16 lemez hagyományait, zeneileg és szövegvilágában most sem adja alább az eddig megszokott minőségnél. Nemcsak a zene, hanem a dalszövegek is Péter nevéhez fűződnek, így a komolyabb mondanivaló mellett is átsugárzik a szerző sajátos humora. A november 20-án megjelenő lemez különlegessége, hogy Gerendás Péter családi zenekarával rögzítette az anyagot. A lemezen gyermekei zenélnek: Dani (18) dobol, Hanna (16) zongorázik, Ruben (13) pedig bőgőn és basszusgitáron játszik. A családi zenekar különleges színfolt a hazai és a nemzetközi zenei palettán. A Boldogország című album hűen tükrözi Gerendás Péter hitvallását, miszerint a művész feladata, hogy tükröt állítson az adott kor eseményeinek. VÁLOGATÁS A Játékkészítő - Zenés akciómese (deluxe edition) MF1 pop/musical Új rendezésben, új és régi szereplőkkel, új és régi dalokkal, egyedi, hazai produkcióban még nem látott látványtechnikával állítják idén decemberben újra színpadra a tavalyi év szuperprodukciójának is nevezett, A Játékkészítő című pop-show-musicalt. Alföldit Stohl András váltja a címszerepben, a rendező Böhm György lesz, a látványvilágért Bordos Zsolt, világhírű 3D mapping művész felel. A helyszín a budapesti Tüskecsarnok helyett ezúttal a SYMA csarnok lesz, karácsony után, december én. A tavalyi előadás sztárjai, így Szabó Győző, Hajdu Steve, Oroszlán Szonja, Nagy Feró, a Király testvérek, Radics Gigi és Hien mellé csatlakozik még Kamarás Iván, Vastag Csaba és öccse, Tamás valamint Csík Sándor, a Megasztár és A Nagy Duett énektanára. A megújulás alkalmából pedig a hanganyag is egy különleges formában tér vissza, méghozzá deluxe editionként, bónusz dalokkal, november 20-án.

5 ED SHEERAN Jumpers For Goalposts Live At Wembley (X Wembley Edition) /DVD WF3 BR BR2 pop Ed Sheeran tavaly megjelent X című albumával minden lehetséges lécet megugrott, a világ elsőszámú popénekesévé és dalszerzőjévé vált. Tehetsége már azelőtt sem volt kérdéses, azonban az elsöprő siker által díjak és teltházas arénakoncertek özönét tudjatha magáének, miközben számtalan szakmai és eladásbeli rekordot is megdöntött világszerte. A nyár elején tripla koncertet adott a Wembley Stadionban, amire még februárban mindössze félóra alatt fogyott el az összes jegy, ezzel is újabb rekordot állítva. Ed Sheeran ember előtt lépett fel a három este alatt. Ennek a koncertsorozatnak az emlékét őrzi ez a csodálatos DVD, mely a Jumpers For Goalposts Live At Wembley címet viseli. Ezt pedig az X Wembley Edition című lemez egészíti ki, ami tartalmazza a brit énekes összes slágerét tavalyról, sőt, további 5 fantasztikus szerzemény is rákerült a korongra. Mindezek november 13-től vásárolhatók meg éppen idejében, hogy a karásonyfa alá kerüljenek. DAVID GUETTA Listen Again WF2 elektronikus november 27. lesz a napja, hogy David Guetta, a világ elsőszámú DJ-je limitált, deluxe változatban adja ki újra tavalyi, hihetetlenül sikeres, Listen című albumát. A Listen Again egy újabb -vel egészül ki, melyen egybefüggő mixben prezentálja az előadó az eredeti lemez anyagát, hozzátéve még további zenét is, ami biztosan megalapozza a jó bulit. A bakelit január 15-én kerül az üzletekbe. Ugyanekkor a Bang My Head című remix EP is megjelenik vinyl formátumban. DVD GREEN DAY Heart Like A Hand Grenade DF2 punkrock A legendás Green Day zenekar nem szorul bemutatásta, hiszen többet között az American Idiot korongnak is köszönhető, hogy mostanra A-listás zenekarrá nőtték ki magukat. Éppen ennek apropóján kerül most kiadásra a Heart Like A Hand Grenade című DVD-jük, mely az ikonikus album felvételei során készült filmanyagot mutatja be. A sokak által elveszettnek hitt képsorok több mint 10 évvel a felvételek után, egyfajta rock időkapszulaként hozzák el 2015-be a kulisszákat, melyek mögé mostantól szabadon benézhetünk mi is, hiszen november 13-án kerül a boltokba a kiadvány.

6 VÁLOGATÁS The Best Ever Christmas WM2 karácsonyi A The Best Ever című sorozatunk újfajta megközelítésből válogat össze zenéket mindig az aktuális téma köré. A lemezek, melyek a csomagokban helyet kapnak, nívós és prominens korszakokból származnak, mint pl. a 60-as vagy a 70-es évek. Nincs ez másképp a The Best Ever Christmas című 2 -s válogatással sem. A 40 track egyaránt kínál klasszikus karácsonyi énekeket és modern feldolgozásban előadott igazi ünnepi nótákat is, külön lemezekre bontva a kétféle stílust. Az előadók között szerepel Chris Rea, CeeLo Green, a The Darkness, a Chicago, Kyie Minogue és Sinead O Connor is október 30-án már meg is vehetjük a kiadványt, hogy ezzel hangolódjunk a keződődő karácsonyi szezonra. SIMPLY RED Big Love Greatest Hits Edition (30th Anniversary) WF2 pop A Simply Red legelső, Picture Book című albumának 30. évfordulójára jelenik meg november 13-án a Big Love - Greatest Hits Edition, mely egy duplalemezes, exkluzív kiadvány tavaly megjelent és korábbi slágerekkel, mint a Stars, a Holding Back The Years vagy az If You Don t Know Me By Now. Az eredeti, 2014-es Big Love 12 trackjét 30-ra egészíti ki amásodik lemezenasok sláger,melyet ez alatt a nagyszerű három évtized alatt írt a zenekar és elsősorban Mick Hucknall. Imádom az évfordulókat, ez pedig egy nemes alkalom! mondta az énekes. 30 év! Egyszűen hihetetlen! Micsoda nagyszerű ok az ünneplésre! 2 NEIL YOUNG & BLUENOTE CAFÉ Bluenote Café WF2 4 LP E06 blues Neil Young megállíthatatlan! Így aztán november 13-án is kiad egy újabb albumot, méghozzá duplát, Bluenote Café címmel. Ez az összeállítás a Neil Young-archívum részeként mutatja be a legfunky-sabb, szívből jövő korszakot, olyan dalokon keresztül, mint a Soul of a Woman, az I m Going, a Doghouse vagy a Fool for Your Love. Ezeken kívül persze rengeteg jó nóta bekerült még a szelekcióba, így például a több mint 19 perces, halhatatlan dal, a Tonight s The Night is. A felvételek ból származnak.

7 GRATEFUL DEAD Fare Thee Well (Celebrating 50 Years) WF2 2 DVD DF2 2 BR BR2 3 /2 DVD E04 3 /2 BR E05 rock A legendás Grateful Dead idén lett 50 éves, ezt pedig egy teljesen egyedülálló eseménnyel ünnepelte a zenekar: az eredeti keménymag júliusban összeállt 3 koncert erejéig, hogy még egyszer utoljára fellépjenek együtt. A koncertsorozat hihetetlen siker volt, és a jeles évforduló emlékére november 20-án megjelenik a Fare Thee Well (Celebrating 50 Years) is, amely többféle formátumban - lásd a fejlécben - mutatja be a teljes életművet, kiegészítve különböző videóanyagokkal, melyek rögzítik a három nyári koncert műsorát -n, DVD-n és Bluray-n. TRACY CHAPMAN Greatest Hits WF1 folk november 20-án jelenik meg Tracy Chapman Greatest Hits című új albuma. A válogatás a előadó ünnepelt karrierjének négy évtizedéből és annak összesen nyolc stúdióalbumáról válogat. A művésznő munkásságára mindig is jellemző volt az őszinte és kompromisszummentes előadásmód, a többszörös platina bemutatkozó nagylemeze rögtön hozott neki három Grammydíjat is, méghozzá a Fast Car, a Baby, Can I Hold You és a Talkin Bout A Revolution című single-ökért, melyek természetesen rákerültek erre a best of gyűjteményre is, további 15 dallal együtt.

8 JETHRO TULL Too Old To Rock N Roll (Remastered) WF1 2 /2 DVD E03 rock A Jethro Tull újabb kincset dob piacra, ezúttal a felújított változatban november 27-től kapható Too Old To Rock n Roll című kiadványt szerezhetik be a gyűjtők. A lemez standard és 2 /2 DVD formtáumban is elérhető lesz, utóbbi csak limitált példányszámban. A DVD-n olyan mozgóképi anyagok kerülnek most nyilvánosságra, melyeket korábban senki nem jelentetett meg, és melyeket Steven Wilson igazított össze. A csomagot egy exkluzív, 80 oldalas booklet is kíséri, melyben esszék, beszámolók és ritka, korábban nem látott fotók válnak elérhetővé a nagy közönség számára. MILES DAVIS 8 The Last Word: The Warner Bros Years E04 jazz november 27-én kerül a boltokba Miles Davis legújabb kiadványa, ami a The Last Word: The Warnes Bros Years címen foglalja össze a művész kiadónál eltöltött éveit, 8 -s összeállításban ben a világot sokként érte a hír, hogy a Columbiától a Warnerhez szerződik, ahol rögtön neki is állt az első albumnak, a Tutu-nak. Ez két Grammy-t is hozott a művésznek, melynek kulcs fontossága volt a nemzetközi sikerekben. A kiadónál eltöltött évei alatt játszott big bandben és kisebb csapatokban is, számtalan felvételt és sample-t készített. Alkalmazott tradícionális hangszereket, rock gitárt, de élvonalbeli szintetizátorokkal és dobgépekkel is kísérlezett. A zenékben egyaránt keverednek az andalúz hangulatok, a New York-i hiphop varázsa, sőt, időnként még a hardbop jazz momentumai is. Az új kiadványon mindezeket újra-maszterelt állapotban élvezhetjük majd.

9 HANDEL: PARTENOPE MINASI, GAUVIN, JAROUSSKY, BARÁTH C13 Erato opera George Frideric Handel: Partenope Karina Gauvin, Philippe Jaroussky, Baráth Emőke, Teresa Iervolino, John Mark Ainsly, Luca Tittoto Il Pomo d'oro vezényel: RICCARDO MINASI Az operából Arsace áriája Pihilippe Jaroussky előadásában itt megtekinhető: ÚJ FELVÉTEL 2 DVD ROSSINI: A TÓ ASSZONYA MARIOTTI, DiDONATO, FLÓREZ DF4 BR DF4 Erato opera Gioachino Rossini: A tó asszonya Joyce DiDonato, Juan Diego Flórez, Daniela Barcellona, Eduardo Valdes, Oren Gradus, John Osborn, Olga Makarina, Gregory Schmidt A New York-i Metropolitan Opera Énekkara és Zenekara vezényel: MICHELE MARIOTTI 165 perc * 2 DVD9, 1 BR * NTSC * All regions * 16:9 Stereo PCM 2.0, Dolby Digital 5.1 Olasz nyelvű előadás, választható angol, francia, német, spanyol és olasz felirattal. A felvétel a New York-i Metropolitan Opera előadásánkészült március 14-én.

10 MOZART THE WEBER SISTERS SABINE DEVIEILHE C10 deluxe C12 Erato klasszikus Sabine Devieilhe az új "történetéhez" ezúttal Mozart zenéjét hívja segítségül, elsősorban a Weber nővérek számára komponált, vagy az általuk bemutatott darabokat. Áriákat és dalokat, valamint zenekari részletekből készült átiratatokat hallunk a fiatal francia szoprán énekesnő tolmácsolásában. SABINE DEVIEILHE szoprán Arnaud de Pasquale zongora, orgona Ensemble Pygmalion vezényel: Raphaël Pichon ÚJ FELVÉTEL Warner Classics NOSTALGIAS AGNÈS JAOUI C10 klasszikus Agnès Jaoui neve eddig a filmes szakmában volt ismert mint forgatókönyvíró, mint színész és mint rendező. Ezúttal énekesként mutatkozik be, az új albumán francia, spanyol, héber és arab nyelven énekli Fernando Fiszbein argentín zeneszerző dalait. AGNÈS JAOUI ének Le sextette officielle ÚJ FELVÉTEL

11 THE GREAT PLÁCIDO DOMINGO PLÁCIDO DOMINGO C11 Warner Classics opera Plácido Domingo ma is az operaszínpadok aktív szereplője, akit újabban jobbára bariton szerepekben hallunk és látunk. A művész 2016-ban ünnepli 75. születésnapját. A Warner Classics e most megjelenő gyűjteményes kiadvány segítségével mutatja be Domingo páratlan énekművészi pályáját. 1 Olasz szerepek Donizetti, Verdi, Mozart, Ponchielli, Mascagni, Leoncavallo, Giordano, Cilea, Puccini 2 Francia szerepek Gounod, Meyerbeer, Bizet, Thomas, Massenet, Saint-Saëns 3 Német operák, valamint operettek, zarzuelák és "A Három Tenor" Beethoven, Wagner, J. Strauss, Lehár, Moreno, Torriba, Alonso, Lara, De Curtis PLÁCIDO DOMINGO tenor Közreműködik: Mirella Freni, José Carreras, Julia Migenes, Luciano Pavarotti és mások 7 DUTILLEUX - CENTENARY EDITION CHARLES MUNCH, GEORGE PRÊTRE C08 Erato klasszikus HENRI DUTILLEUX SZÜLETÉSÉNEK 100. ÉVFORDULÓJÁRA 1-3 Zenekari művek Szimfóniák No.1, 2; Le Loup; Métaboles; Timbres, espace, mouvement ou "La Nuit étoilée", Mystère de l'instant; The Shadows of Time; Le Loup; 4 Vonós művek Gordonkaverseny; Trois Strophes sur lenomdesacher;l'arbredessonges;surlemêmeaccord 5 Vokális művek Sonnets de Jean Cassou; San Francisco Night; Correspondances; Le Temps l'horloge 6 Zongoraművek Szonáta; 3 Préludes; Figures de résonances; Tous les chemins... mènent à Rome; Bergerie; Blackbird; Résonances; Au gré des ondes 7 Kamaraművek Ainsi la nuit; Szonatina fuvolára és zongorára; Szonáta fuvolára és zongorára; Sarabande et cortège; Choral, cadence et fugato; Les Citations Lamoureux Zenekar, Bostoni Szimfonikus Zenekar Anne Queffélec, Emmanuel Pahud, Msztyiszlav Rosztropovics Charles Munch, Seiji Ozawa, Myung Wung Chung és mások

12 MUSIC FOR KIDS CZIFFRA GYÖRGY, NATALIE DESSAY C04 Warner Classics klasszikus BEVEZETÉS A KLASSZIKUS ZENÉBE GYERMEKEKNEK Mozart, Rossini, Csajkovszkij, Debussy, Vivaldi, Hacsaturján, Prokofjev, Delibes, Ravel, Albinoni, stb. Cziffra György, Natalie Dessay, Thomas Hampson, André Previn, Simon Rattle, Alexandre Tharaux és mások Warner Classics STILLE NACHT ELISABETH SCHWARZKOPF C06 karácsonyi ALEGSZEBB KARÁCSONYI ÉNEKEK A PÁRATLAN ELISABETH SCHWARZKOPF ELŐADÁSÁBAN Stille Nacht, O du fröhliche, Panis Agnelicus, In dulci jubilo, stb. ELISABETH SCHWARZKOPF szoprán Ambrosian Singers Philharmonia Orchestra vezényel: Charles Mackerras 2 ART OF GOYA VARIOUS C14 Warner Classics klasszikus THEART OF GOYA AND THE SOUND OF THE SPANISH GUITAR A National Gallery most megjelenő tematikus válogatása Francisco José de Goya és a spanyol gitárzene összefüggéseire épül: Rodrigo, Bach, Vivaldi, Ravel, stb. Andrés Segovia, Xuefei Yang, Moreno és mások Julian Byzantine, Alonso

13 BR Erato DONIZETTI: STUART MÁRIA BENINI, VAN DEN HEEVER, DiDONATO DF4 opera Gaetano Donizetti: Stuart Mária Elza van der Heever, Joyce DiDonato, Matthew Rose, Joshua Hopkins, Matthew Polenzani, Maria Zifchak A New York-i Metropolitan Opera Énekkara és Zenekara vezényel: MAURIZIO BENINI 142 perc * 1 BD50 HD * 16:9 Stereo PCM 2.0, Dolby Digital 5.1 Olasz nyelvű előadás, választható angol, francia, német, spanyol és olasz nyelvű felirattal. A felvétel a New York-i Metropolitan Opera előadásán készült januárban. BR Erato DONIZETTI: SZERELMI BÁJITAL ESCHWÉ, VILLAZÓN, NETREBKO DF4 opera Gaetano Donizetti: Szerelmi bájital Anna Netrebko, Rolando Villazón, Leo Nucci, Ildebrando D'Arcangelo, Inna Los, Konrad Monsberger, Michael Burggasser A Bécsi Staatsoper Énekkara és Zenekara vezényel: ALFRED ESCHWÉ 130 perc * 1 BD50 HD* 16:9 LPCM Stereo, Dolby 5.0, DTS 5.0 Surround Olasz nyelvű előadás, Otto Schenk rendezése nyomán, választható angol, francia, német, spanyol és olasz nyelvű felirattal. A felvétel a Bécsi Staatsoper előadásán készült áprilisban.

14 BR Erato DONIZETTI: AZ EZRED LÁNYA CAMPANELLA, DESSAY, FLÓREZ DF4 opera Gaetano Donizetti: Az ezred lánya Vonalkód Natalie Dessay, Juan Diego Flórez, Felicity Palmer, Alessandro Corbelli, Donald Maxwell, Dawn French, Bryan Secombe, Luke Price, Jean-Pierre Blanchard A Londoni Covent Garden Royal Opera Énekkara és Zenekara vezényel: BRUNO CAMPANELLA 132 perc * 1 BD50 HD * 16:9 LPCM Stereo, Dolby 5.0 Surround, DTS 5.1 Surround Olasz nyelvű előadás, választható angol, francia, német, spanyol és olasz nyelvű felirattal. A felvétel a Londoni Covent Garden Opera előadásán készült januárban. BR Erato ROSSINI: ORY GRÓFJA BENINI, DiDONATO, DAMRAU, FLÓREZ DF4 opera Gioachino Rossini: Ory grófja Diana Damrau, Joyce DiDonato, Juan Diego Flórez, Stéphane Degout, Monica Yunus, Susanne Resmark, Michele Petrusi, Tony Stevenson, Rob Besserer A New York-i Metropolitan Opera Énekkara és Zenekara vezényel: MAURIZIO BENINI 153 perc * 1 BD50 HD * 16:9 * LPCM Stereo Olasz nyelvű előadás, választható angol, francia, német, spanyol és olasz nyelvű felirattal. A felvétel a New York-i Metropolitan Opera előadásán készült áprilisban.

15 BR Erato ROSSINI: A SEVILLAI BORBÉLY PAPPANO, DiDONATO, FLÓREZ DF4 opera Gioachino Rossini: A sevillai borbély Vonalkód Pietro Spagnoli, Juan Diego Flórez, Joyce DiDonato, Alessandro Corbelli, Ferruccio Furlanetto, Changhan Lim, Jennifer Rhys-Davies, Bryan Secombe, Christopher Lackner, Andrew Macnair A Londoni Covent Garden Royal Opera Énekkara és Zenekara vezényel: ANTONIO PAPPANO 176 perc * 1 BD50 HD * 16:9 LPCM Stereo, DTS 5.1 Sourround Olasz nyelvű előadás, választható angol, francia, német, spanyol és olasz nyelvű felirattal. A felvétel a Londoni Covent Garden Royal Opera előadásán készült júliusban. BR Erato WAGNER: TRISZTÁN ÉS IZOLDA BARENBOIM, STOREY, MEIER DF4 opera Wagner: Trisztán és Izolda Vonalkód Ian Storey, Waltraud Meier, Matti Salminen, Gerd Grochowski, Will Hartmann, Michelle DeYoung A Milánói Teatro alla Scala Énekkara és Zenekara vezényel: DANIEL BARENBOIM 257perc*1BD50HD*16:9 LPCM Stereo, DTS 5.1 Sourround Német nyelvű előadás, választható angol, francia, német, spanyol és olasz nyelvű felirattal. A felvétel a Milánói Teatro alla Scala előadásán készült decemberben.

16 Milan Music THE LAST WITCH HUNTER AZ UTOLSÓ BOSZORKÁNYVADÁSZ C08 filmzene A tudomány szakadatlan fejlődése nem zárja ki számtalan titok fennmaradását, amelyek között a boszorkányok létezésével összefüggő kérdések előkelő helyet foglalnak el. Azaz élnek-e közöttünk boszorkányok, akik egyszer majd a Fekete Halált hozzák a világra? Horror a javából. Az utolsó boszorkányvadász című Steve Jablonsky film ennek akérdésnekjáranyomára... A film zenéje grandiózus effektekkel dúsított, híven követi a cselekmény hangulatát. A filmet a hazai mozikban már játsszák. #ÉRTÉK! Nonesuch LAURIE ANDERSON HEART OF A DOG C11 alternatív A most megjelenő album Laurie Anderson új filmjének zenéjét tartalmazza, amely az Arte európai tv csatorna felkérésére készült. A dokumentumfilm zenéje mellett a forgatókönyvet is Anderson írta, továbbá mint rendező is ő jegyzi a produkciót, címében utalva Lolabelle-re, a művésznő kutyájára. Korábban megjelent albumokról válogatott számok képezik a zene gerincét(homeland, Bright Red, Life on a String). LAURIE ANDERSON és mások