1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA"

Átírás

1 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító climowool Üveg ásványgyapot A készítmény neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás(ok): M szaki alkalmazásokhoz, ipari alkalmazásokhoz és épületekhez használt h és/vagy hangszigetelés A biztonsági adatlap szállítójának adatai Központi iroda Terület: climowool GmbH Weststrasse 1 D Bernburg Tel: Fax: klaus.kottering@knaufinsulation.com Magyarország 1.4. Sürgősségi telefonszám

2 2/10 2. SZAKASZ: A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása GHS/CLP CE N 1272/2008 Az anyag nincs osztályba sorolva Címkézési elemek Semmi. A következő mondatok és piktogramok a csomagolásra vannak nyomtatva: A bőrrel érintkezésbe kerülő szálak mechanikai hatása ideiglenes viszketést okozhat Egyéb veszélyek Különleges veszélyek: Nem vonatkozik.

3 3/10 3. SZAKASZ: ÖSSZETÉTEL VAGY AZ ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ ADATOK 3.2. Keverékek GHS/CLP CE N 1272/2008 %: CAS-szám: EK-szám: REACH Reg. Szám: Vegyi megnevezés: Veszélyesség szerinti osztályozás: Megj.: Üveg ásványgyapot - (1), (2) H re keményed, inert polimer, amely kezelt fenol formaldehid gyantákon alapul Megjegyzések: (1) Rendszertelenül sorakozó mesterséges üveg-(szilikát) szálak több mint 18 m/m% alkálioxid- és földalkálioxid- (Na2O+K2O+CaO+MgO+BaO) tartalommal, melyek mivel megfelelnek az 1272/2008/EK rendelet Q. megjegyzésében el rtaknak, ezért nem szükséges rákkelt ként való besorolást alkalmazni rájuk. (2) CAS-szám: Chemical Abstract Service Lehetséges borító- vagy tokozóanyagok: üvegfátyol vagy poliészter szövet, vagy alumínium, vagy kartonpapír, vagy kis s r ség polietilénbe (LDPE) és fémbevonatú LDPE filmbe burkolva SZAKASZ: ELSŐSEGÉLY-NYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK 4.1. Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belégzés: B rrel való érintkezés: Szemmel való érintkezés: Lenyelés: Szüntesse meg az expozíciót. Öblítse ki a torkot, és tisztítsa meg a légutakat a portól. Mechanikai irritáció esetén távolítsa el a szennyezett ruházatot, majd óvatosan mossa le a b rfelületet hideg vízzel és szappannal. Öblítse b séges folyadékkal legalább 15 percen keresztül. Nem szándékos lenyelés esetében fogyasszon nagy mennyiség vizet A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások A b rrel érintkezésbe kerül szálak mechanikai hatása ideiglenes viszketést okozhat A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Ha a a fenti expozíciók valamelyike által okozott mellékhatás vagy diszkomfort érzés továbbra is fennáll, kérjen szakorvosi segítséget.

4 4/10 5. SZAKASZ: TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1. Oltóanyag Oltóanyag: Víz, hab, szén-dioxid (CO2) és száraz por Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek A termékek használata nem jár t zveszéllyel; bizonyos csomagolóanyagok vagy borítóanyagok azonban gyúlékonyak lehetnek. A termék és csomagolás égéstermékei a szén-dioxid, a szén-monoxid és a nyomokban jelenlév gázok, például az ammónia, a nitrogén-oxidok és az illékony szerves anyagok Tűzoltóknak szóló javaslat Gyengén szell z területeken ég, csomagolóanyagokat is érint nagy tüzek esetén légzésvéd eszköz / légz készülék viselése lehet szükséges. 6. SZAKASZ: INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Egyéni biztonsági intézkedések: Nagy koncentrációjú por jelenlétében használja a 8. szakaszban leírt személyi véd felszerelést Környezetvédelmi óvintézkedések Környezetvédelmi óvintézkedések: 6.3. A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai A szennyezés mentesítés módszerei: Porszívózza fel, vagy nedvesítse vízpermettel felsöprés el tt Hivatkozás más szakaszokra A személyi védelemre vonatkozóan lásd a 8. szakaszt. A hulladékmegsemmisítésre vonatkozóan lásd 13. szakaszt.

5 5/10 7. SZAKASZ: KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Kezelés: Műszaki óvintézkedések: Műszaki óvintézkedések: Kerülje a kicsomagolt termék szükségtelen kezelését. Nincsenek különleges intézkedések. Kés segítségével vágja. Ne használjon fűrészt vagy elektromos szerszámot. Bíztosítson megfelelő szellőzést A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Tárolási feltételek: A termék optimális teljesítményének biztosításához a kicsomagolt vagy kinyitott termékeket beltérben vagy fedve kell tárolni az esővíztől vagy hótól való védelem érdekében. A tárolási elrendezésnek biztosítani kell az egymásra halmozott termékek stabilitását, továbbá az először bevételezett termékek elsőkénti felhasználása (FIFO módszer) javasolt. Polietilén filmbe és/vagy fából készült raklapra csomagolva érkezik. Összeférhetetlen csoportok nincsenek jegyezve Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Meghatározott felhasználás(ok): 8. SZAKASZ: AZ EXPOZÍCIÓ ELLEN RZÉSE/EGYÉNI VÉDELEM Határértékek: Európai szinten nincs, lásd a tagállam irányelveit és törvényeit: 8.1. Ellen rzési paraméterek Tekintse meg a helyi törvényi szabályozást Az expozíció ellen rzése Műszaki intézkedések: Légzésvédelem: Kézvédelem: Szemvédelem: Bőrvédelem: Higiéniai óvintézkedések: Nincsenek különleges intézkedések. Az EN 149 FFP1 szabványnak megfelelő arcmaszkot kell viselni, ha a termékeket zárt légkörben vagy olyan műveletek közben használja, melyek során por képződhet. A viszketés elkerülése érdekében használjon az EN 388 szabványnak megfelelő kesztyűt. Használjon védőszemüveget, különösen, ha váll feletti magasságban dolgozik. Az EN 166 szabványnak megfelelő szemvédelem javasolt. Takarja el a szabadon lévő bőrfelületet. Érintkezés után hideg vízzel és szappannal mosson kezet.

6 6/10 9. SZAKASZ: FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Küls megjelenés: Forma: Szín: Szag: ph: Forráspont: Lobbanáspont T zveszélyesség (szilárd, gázhalmazállapot): Robbanáshatárok: Relativ s r ség: Oldhatóság: Szilárd. Tekercsek., laza szál, Panel. Barna kg/m3 Általában kémiailag inert és nem vízoldékony Egyéb információk A szálak névleges átmér je. : 3-5 µm A hosszúsággal súlyozott átlagos geometriai átmér, mínusz 2 standard hiba: < 6 µm A szálak iránya: véletlenszer.

7 7/ SZAKASZ: STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Reakciókészség Reakciókészség: Semmi Kémiai stabilitás Stabilitás: A kötőanyag 200 C feletti hőmérsékleten bomlik A veszélyes reakciók lehet sége Veszélyes reakciók: Normális használati feltételek mellett nincs Kerülend körülmények Kerülendő állapotok/anyagok: 200 C fölé hevítés Nem összeférhet anyagok Nem összeférhető anyagok: Semmi Veszélyes bomlástermékek Veszélyes bomlástermékek: Normális használati feltételek mellett nincs. A kötőanyag 200 C feletti hőmérsékleten bekövetkező lebomlása szén-dioxidot és nyomnyi mennyiségű gázokat hozhat létre. A kibocsátás időtartama a szigetelés vastagságától, a kötőanyag-tartalomtól és az alkalmazott hőmérséklettől függ. 11. SZAKASZ: TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ A bőrrel érintkezésbe kerülő szálak mechanikai hatása ideiglenes viszketést okozhat. A besorolás az 1272/2008/EK uniós rendelet Q. megjegyzése szerint nem alkalmazható erre a termékre.

8 8/ SZAKASZ: ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás Ökotoxicitás: Ez a termék összetételénél fogva nem ökotoxikus a levegőre, a vízre vagy a talajra nézve Perzisztencia és lebonthatóság Lebonthatóság: Inert szervetlen termék hőre keményedő, kezelt fenol-formaldehid gyanta alapú inert polimer; 0-13% Bioakkumulációs képesség Biológiai felhalmozó képesség: Biológiailag nem halmazódik fel A talajban való mobilitás Mobilitás: Nem minősül mobilisnak. 1%-nál kevesebb kioldható szerves szén lerakás esetén A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei Egyéb káros hatások Nem ismert. 13. SZAKASZ: ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek Hulladék maradékok formájában: A felhasználás vagy megsemmisítés országában hatályos rendeletek és eljárások szerint kell megsemmisíteni. Szennyezett csomagolás: A felhasználás vagy megsemmisítés országában hatályos rendeletek és eljárások szerint kell megsemmisíteni. EHK szerinti kód: , Egészségre nem veszélyes anyag.

9 9/ SZAKASZ: SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK A termék nem szerepel a veszélyes áruk szállításáról szóló nemzetközi szabályokban (IMDG,IATA, ADR/RID) UN-szám UN-szám: Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés Helyes szállítmányozási név: Szállítási veszélyességi osztály(ok) Osztály: Csomagolási csoport PG: Környezeti veszélyek Tengeri szennyez dés: - Környezetre veszélyes anyag: A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Különleges óvintézkedések: Nem ismert A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Ömlesztett szállítás: 15. SZAKASZ: SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok Az 1907/2006-os számú, kémiai anyagokról szóló európai rendelet, továbbá a június 1-jével életbelép Vegyi anyagok regisztrálása, értékelése, engedélyezése (REACH) rendelet megköveteli a Biztonsági adatlap (SDS) használatát a veszélyes anyagok és keverékek/készítmények esetében. A climowool által gyártott ásványgyapot termékek (panelek, kötegek és tekercsek) a REACH hatálya alá tartozó cikkeknek min sülnek, ezért ezeknél a termékeknél nem jogi követelmény a Biztonsági adatlap. Az ipari gyakorlat és önkéntes elkötelezettség szerint a climowool úgy határozott, hogy ügyfelei számára továbbra is megfelel információt nyújt az ásványgyapot teljes élettartama alatt a biztonságos kezelés és használat biztosítása érdekében. Az anyag Biztonsági adatlapja/ Termék adatlapja megfelel az 1907/2006, az 1272/2008 és a 453/2010 számú EU rendeletek Kémiai biztonsági értékelés CSA státusz:

10 10/ SZAKASZ: EGYÉB INFORMÁCIÓK A climowool által gyártott és az EUCEB által minősített termékek nem osztályozott szálakból készülnek. Az EUCEB, az Ásványgyapot Termékek Európai Minősítő Tanácsa, a ásványgyapot ipar önkéntes kezdeményezése. Ez a független tanúsító hatóság garantálja, hogy a termékek olyan szálakból készülnek, amelyek megfelelnek az (EK) 1272/2008-as számú rendelet karcinogenitási osztályozás alóli felmentési követelményeinek (Q kiegészítés). Az ásványgyapot termelők vállalják az EUCEB felé, hogy: az EUCEB által elismert laboratóriumok által készített mintavételi és elemzési jelentéseket biztosítanak, bizonyítva, hogy a rostok megfelelnek Q kiegészítésében leírt négy felmentési követelmény egyikének, az EUCEB által elismert, független harmadik fél évente kétszer ellenőriz minden gyártóegységet (mintavétel, és megfelelés a kiindulási kémiai összetételnek), minden előállító egységben belső önellenőrzési eljárásokat léptetnek életbe. Az EUCEB tanúsítvány előírásainak megfelelő termékek azonosíthatók az EUCEB logóval, melyet a csomagolásra nyomtathatnak. További információkért: Termékcsaládok : KF3, KF2, KF1, UF3/V, UF2/V, TW1, TW1E, TWR1, TWR33-N, TW2, TW3, TFP, KD3/V, KD2/V, KD1/V, FD3/V, FD2/V, FD1/V, SSP1, SSP1/V, EP, WKP3, WKP2, WKP1, WKR3, WKR2, WKR1, HRF2, HRF1, DF44, DF42, DF37, DF33, DF3, DF2, DF1, DF-RF3/hV, DF-RF2/hV További információ: Változás a következő részekhez: 2.1, 2.2, 2.3, 3.2, 4.1, 5.3, 8.1, 11.1, 15.1, 16 Ezenkívül 2001-ben az IARC az üveggyapot szálakat átsorolta a 2B csoportból ( esetlegesen rákkeltő ) a 3. csoportba ( nem besorolható aszerint, hogy rákkeltő hatású-e az emberre ). (Lásd: Monograph, 81. szám, Ezen az adatlapon szereplő tájékoztatás a jelenleg érvényes adatainkat tartalmazza és megbizható, amennyiben a anyagot az előirt feltételek mellett valamint a csomagoláson és/vagy a műszaki tájékoztatóban részletezettek szerint használják. Az anyag más módon, más anyaggal kombinált vagy más folyamatban való használata a felhasználó saját felelőségére történik.

Verziószám: 1.1. Szigetelőanyagok ECOSE Technology-val

Verziószám: 1.1. Szigetelőanyagok ECOSE Technology-val Verziószám: 1.1 Szigetelőanyagok ECOSE Technology-val 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Knauf Insulation Üveg ásványgyapot A készítmény neve:

Részletesebben

Polyfoam Extrudált polisztirol hab (XPS)

Polyfoam Extrudált polisztirol hab (XPS) Verziószám: 2.0 Extrudált polisztirol hab (XPS) 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Knauf Insulation Extrudált polisztirol hab (XPS). A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Mecomorn 750 SL Verzió 13 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/29

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Mecomorn 750 SL Verzió 13 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/29 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072 Oldal: 1 -tól 8 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító TERRAZZO CLEANER Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. március 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.0 Felülvizsgálat dátuma 08.05.2012 Nyomtatás Dátuma 21.09.2015 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Gumi arábikum Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Keverék kereskedelmi neve vagy megnevezése Regisztrációs szám Szinonímák Termék kódja - Egyik sem. C31031-NTN 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint LOCTITE SI 5130 WH known as RTV WHITE 100ML DE FR GB oldal 1 / 8 BA száma : 164832 Felülvizsgálat ideje: 29.05.2015 Nyomtatás ideje: 22.06.2015 Előző verzió kiadása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Magyarország Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével 1.1 Termékazonosító Terméknév Termék leírás Egyéb azonosítási lehetőségek BIZTONSÁGI ADATLAP Termék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. oldal, összesen: 8 Felülvizsgálat kelte: 2014.03.28. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. 1. Termékazonosító A készítmény

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Cuproxat Verzió 23 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2014/10/27

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Cuproxat Verzió 23 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2014/10/27 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

SIGMA-ALDRICH. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09.

SIGMA-ALDRICH. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09. SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.3 Felülvizsgálat dátuma 31.03.2014 Nyomtatás Dátuma 23.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 07.08.2013 Verzió 8.2 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma 07.12.2015 Verzió 1.2 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Marker pen Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT

DIAMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT Oldal: 1 / 8 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Diammónium-hidrogén-foszfát, étkezési CAS szám: 7783-28-0 EK szám: Index-szám: - OKBI

Részletesebben

Stellmittel T (Extender T)

Stellmittel T (Extender T) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: K_ BASE, K_ TECH, K_ PLUS, K_ ECON; Ergolastec, Fiberlastec 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Optica trio Verzió 8 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/15

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Optica trio Verzió 8 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/15 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: CHE1498, Laptop tisztító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Thomsit TF 303 T Thomsit-Floor hangszigetel alátét oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 42592 Felülvizsgálat ideje: 29.11.2012 Nyomtatás ideje: 11.12.2012

Részletesebben

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1/ 8. oldal DEF HYPÓS TISZTÍTÓ 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEF HYPÓS TISZTÍTÓ Azonosító szám: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 2F-08 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008 EK szerint A készítés kelte: 2011. február 28. Felülvizsgálva: 2015. január 15. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével

Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével Összhangban van a 2015/830 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint Thermal Compound (S66C) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve Thermal Compound (S66C) 1.2. Az

Részletesebben

Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP

Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van a 453/2010/EU rendelet I-es mellékletével módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Európa BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAPOT

BIZTONSÁGI ADATLAPOT Tételszám S90513467 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Anyag-csoport: Motorolaj Katalógusszám: 19 42 188 Motoröl SAE 10W-40 (S-SDB) Engine Oil SAE 10W-40

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010 (2010/05/20) rendelet szerint. 058 REFLEX POLISH + CERA Felülvizsgálva: 2015.01.15

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010 (2010/05/20) rendelet szerint. 058 REFLEX POLISH + CERA Felülvizsgálva: 2015.01.15 1. AZ ANYAG/ KEVERÉKEK ÉS A TÁRSASÁG/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Termékkód: REFLEX 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelően azonosított felhasználása Polírozószer

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 Nyomtatás dátuma: 23.07.2014 Termék kódja: APC138-1 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító APC 138

Részletesebben

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.02. Aktualizálás kelte: 2012.11.30. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK rendeletek szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.26. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı

Részletesebben

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat

AMMÓNIUM-HIDROXID oldat Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-hidroxid /oldat Szinonimák: Szalmiákszesz, Ammóniavíz, Ammonium hydroxide solution

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CITRUS CLEANER AND DEGREASER Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. BIZTONSÁGI ADATLAP Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Loctite SI 5660 200ml EDFN oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 463003 Felülvizsgálat ideje: 09.08.2012 Nyomtatás ideje: 11.10.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 13.01.2014 Verzió 2.0 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma 24.03.2014 Verzió 11.11 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1.4. Sürg sségi telefonszám +36 80 20 11 99 (Országos Kémiai Biztonsági Intézet / National Institute of Chemical Safety)

Biztonsági adatlap. 1.4. Sürg sségi telefonszám +36 80 20 11 99 (Országos Kémiai Biztonsági Intézet / National Institute of Chemical Safety) Biztonsági adatlap Kiadás dátuma: 27-03-2015 Verzió: 0500/HUN 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 11 Termékazonosító Kereskedelmi név: LGEP 2 12 Az anyag vagy keverék megfelel

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 D-Water BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2004.03.01. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító LO-GWP DUSTER Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Verzió 1.4 Felülvizsgálat dátuma 30.11.2015 Nyomtatás Dátuma 30.11.2015

Verzió 1.4 Felülvizsgálat dátuma 30.11.2015 Nyomtatás Dátuma 30.11.2015 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Cikk szám : 012074 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Thomsit TK 199 speciális rögzít oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 283303 Felülvizsgálat ideje: 07.08.2012 Nyomtatás ideje: 27.02.2013 1. SZAKASZ: Az

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Loctite 55 oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 168432 Felülvizsgálat ideje: 11.10.2012 Nyomtatás ideje: 10.07.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Kiadás dátuma:2006.12.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1 / 10 Felülvizsgálat dátuma/verziószám2014.11.17/3-0/hu 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: KH-K; KH-R Műgyanta

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint SENSOX Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY. Biztonsági adatlap

ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY. Biztonsági adatlap ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító ECO-SOL MAX3, ESL5-5CY 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2010. július 1. Felülvizsgálat: 2012. november 5. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Termékazonosító: 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend. BIZTONSÁGI ADATLAP EMULSIO RINNOVA PELLE Kiállítás/javítás kelte: 2014.02.07. verziószám: 1.1 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: EMULSIO RINNOVA PELLE 1.2 Azonosított

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 Sanity Brite 40 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.27. 1.) A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Dezormon LC Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/01

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Dezormon LC Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/01 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str.25 A-4021 Linz Telefon: +43/732/6918-4010

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 18.12.2013 Verzió 8.2 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám 01-2119490224-41-XXXX CAS szám 7778-77-0 1.2 Az

Részletesebben

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap az (EK) 1907/2006 és az (EK) 1272/2008 rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Perfect Platinum Color kapszulás kiszerelésű

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. Klar Kontaktlim 284

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. Klar Kontaktlim 284 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám 284 REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Pattex Palma Nut és Csapragasztó oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 167558 Felülvizsgálat ideje: 03.10.2012 Nyomtatás ideje: 05.10.2012 1. SZAKASZ:

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint AQUENCE KL 072/6 known as Dorus MD 072/6 oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 127317 Felülvizsgálat ideje: 18.04.2013 Nyomtatás ideje: 03.06.2013 1. SZAKASZ:

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító SERVISOL ANTI-STATIC SPRAY 90 Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: vízkezelı vegyszer 1.3. A biztonsági

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORANGE SOLVENT

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 152 - SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 152 - SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SPECIÁLIS KÉZVÉDŐ KRÉM 200 ML Termék kódja : 0893 152 SDS-Identcode : 10047982 1.2 Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Fito Insect növényápoló szer Kiállítás dátuma: 2013.02.18. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Ragasztó stift Q-Connect 10 g 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint { error: graphic file not found: C:\Program Files\SAP\FrontEnd\sapgui\WWI\graphics\HENKELEI.BMP } Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Sofix Ápolás Tisztítás oldal 1 / 9 Biztonsági adatlap (SDB) száma

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. ADDINOL Super Mix MZ 405

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. ADDINOL Super Mix MZ 405 Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/12 1. S Z AK AS Z : Az a n y a g / k e v e r é k é s a v á l l a l a t / v á l l a l k o z á s a z o n o s í t á s a 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hivatkozási szám: Anyag/Keverék:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Well Dish Septo BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2008.08.11. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Ólom(II)-acetát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Belt Grip Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 761 - GÁZKAZÁN TISZTÍTÓ 500 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 761 - GÁZKAZÁN TISZTÍTÓ 500 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : GÁZKAZÁN TISZTÍTÓ 500 ML Termék kódja : 0893 761 SDS-Identcode : 10033164 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer CAS-szám: 80-62-6 EK-szám: 201-297-1 Indexszám: 607-035-00-6

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító SERVISOL LABEL REMOVER 130 Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Ez a biztonsági adatlap a szabad akaratból készült: nem szükséges a 1907/2006 rendelet (EK), 31-ik cikke szerint.

Ez a biztonsági adatlap a szabad akaratból készült: nem szükséges a 1907/2006 rendelet (EK), 31-ik cikke szerint. Ez a biztonsági adatlap a szabad akaratból készült nem szükséges a 1907/2006 rendelet (EK), 31-ik cikke szerint. BIZTONSÁGI ADATLAP CETOL WF 945 BASE TC/003 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

MESTER Csiszolható Akril Tömítő

MESTER Csiszolható Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Kálium-jodát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Ponal Super 3 Vízálló oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 41550 Felülvizsgálat ideje: 20.09.2012 Nyomtatás ideje: 19.02.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO ERO-SB Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Emulgáló olaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO,

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Pattex Cip ragasztó oldal 1 / 1 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 294984 Felülvizsgálat ideje: 16.04.2010 Nyomtatás ideje: 20.04.2010 Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30219 CAS-szám: 471-34-1 EK-szám: 207-439-9 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486795-18-1.2

Részletesebben

: Gefitinib for system suitability CRS

: Gefitinib for system suitability CRS Kibocsátási dátum: 11/01/2016 Felülvizsgálat dátuma: Felváltja ezt: Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája : Anyag Kereskedelmi

Részletesebben

: Ariel Mountain Spring folyékony mosószer

: Ariel Mountain Spring folyékony mosószer Kiadás dátuma: 12/03/2013 Feldolgozva: Változat: 1.0 SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kémiai típusa Kereskedelmi megnevezés Termékkód : Szervetlen

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0893 479 005 - MOTORTÉR ÁPOLÓ

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0893 479 005 - MOTORTÉR ÁPOLÓ 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : MOTORTÉR ÁPOLÓ Termék kódja : 0893 479 005 MSDS-Identcode : 10035384 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FOODKLEEN (FOOD PROCESSING SAFE ) Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/15 Chemisept BG BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2013.08.01. 1.) Szakasz: Az

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 D-Steril 4 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2006.11.06. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Az Európai Közösség 1907/2206/EK rendelet II. melléklete (Art. 31) Termék neve: SCREEN WIPES Anti-Static Felülvizsgálat dátuma: 20.04.12 Version : 1.0 Ref. sz.: UDS000342_15_20120420

Részletesebben

FRESH. Címe: Carl Braun Str. 1 D-34212 Melsungen Németország Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat + 36 80 201-199

FRESH. Címe: Carl Braun Str. 1 D-34212 Melsungen Németország Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat + 36 80 201-199 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító HEXAQUART PLUS / HEXAQUART PLUS LEMON FRESH Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított Felületfertőtlenítőszer felhasználása ill.

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 74089_0603 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Növekedést

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 103 - BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : BITUMEN TÖMÍTŐ 310 ML Termék kódja : 0890 103 SDS-Identcode : 10033154 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben