HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295"

Átírás

1 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 18-én tartandó ülésére Tárgy: Közművelődési intézmények évi átszervezése Tisztelt Képviselő-testület! A Csokonai Művelődési Ház és a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria kulcsfontosságú szerepet játszanak városunk kulturális arculatának formálásban és a helyi közösségek kulturális értékeinek megőrzésében, gyarapításában, a helyi közélet szervezésében. Ugyanakkor a városi viszonylatban kis személyi állományú intézmények (intézményenként 4-4 fő) önálló működtetése nem indokolt figyelembe véve az irányítási, feladatszervezési és gazdasági szempontokat évben megvalósuló, közművelődéshez, közösségi élethez kapcsolódó alábbi beruházások valósulnak meg: ÉAOP /A azonosító számú Szociális célú városrehabilitációs projekt Hajdúhadházon p és az ÉAOP-5.1.1/D azonosító számú Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések Hajdúhadházon projektek keretében - Kulturált köztéri WC és játszóház ( Régi rendőrség udvarán ) - Égerházi Emlékház és kiállító terem (Dr. Földi János utca) - Szabadtéri színpad (Kossuth utca) - Többfunkciós közösségi épület építése (Sport pálya mögött) - Sportlétesítmények fejlesztése (Sport pálya mögött) Az összevonás szakmai és gazdasági indokai: Hajdúhadház Város Önkormányzata a kultúra pártoló önkormányzatok körébe tartozik. Költségvetésében jelentős összeget fordít a közművelődési és könyvtári feladatok finanszírozására. Az állami támogatást teljes egészében a könyvtári és közművelődési feladattok ellátására fordítja. A feladatfinanszírozás nem nyújt teljes fedezetet az intézmények működtetésére. A kulturális ágazat bevételteremtő ereje a kiadásokhoz képest kicsi. Az önkormányzat adóerő képessége nem éri el az 5000 Ft/fő mutatószámot. A város helyi adó bevétele évi 150 millió forint. A közművelődéshez biztosított, állami feladat finanszírozás mellett nyújtott saját forrás, 2014 évben közel 15 millió forint volt, melyre helyi adó bevétel nyújtott fedezetet. A közművelődési intézmények finanszírozásában erősíteni kell, a szakmaiság megőrzése mellett szükséges, a többszektorúvá válás felé történő mozdulás. A finanszírozás önkormányzati támogatásának folyamatos csökkentése miatt kieső támogatást pályázati és egyéb, intézményi bevételnöveléssel szükséges pótolni, a közművelődési és könyvtári feladatok szakmai színvonalának megtartása mellett. A már meglévő és az újonnan kialakításra kerülő közösségi, kulturális terek hatékony és gazdaságos, többletforrást nem igénylő üzemeltetéséhez, a városközpont és peremkerületi egységek magas színvonalú kulturális, közösségi feladatainak ellátásához, a jelenlegi közművelődési intézményi struktúra átszervezése, új intézményi struktúra kialakítása szükséges.

2 A Szabadtéri Színpad a Művelődési Ház mellett kerül felépítésre, a Játszóház a Könyvtárral azonos helyrajzi számon kerül kialakítására. A közművelődési és könyvtári feladatok jövőbeli ellátására önkormányzat közművelődési megállapodást kíván kötni, az önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő Hajdúvitéz Kft-vel (továbbiakban: Társaság) A közművelődési megállapodás következtében szükséges a Csokonai Művelődési Ház és a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria megszüntetése, a feladat ellátási hely megtartása mellett, a közfeladatainak a Társaság részére történő átadása, továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel. Önkormányzata a helyi közművelődési feladatellátás személyi és tárgyi feltételeit az önkormányzati cég bevonásával kívánja folyamatosan biztosítani. Az Önkormányzat közművelődési feladatellátását a kötendő közművelődési megállapodás keretében, úgy kívánja megoldani, hogy a városban ne maradjanak ellátatlan területek évben az önfenntartó közművelődési rendszer alapjainak megteremtése a saját bevételek legalább 30%-kal történő növelése a cél évben az állami feladatalapú támogatás mellett, a 2015 évben elért bevétel növekedéssel csökkentett saját forrást biztosít az önkormányzat, közművelődési feladatok ellátására. Az összevonás gazdasági indokai: évi finanszírozási adatok: Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria költségvetése: Ft. Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria saját bevétele: Ft Csokonai Művelődési Ház költségvetése: Ft Csokonai Művelődési Ház saját bevétele: Ft Települési önk. könyvtár, közművelődési feladatok állami támogatása: Ft évben a könyvtár, közművelődési feladatok saját bevételt terhelő finanszírozása: Ft kiadás (Ft) bevétel (Ft) Csokonai Művelődési Ház Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria Galéria könyvtár, közművelődési feladatok állami támogatása összesen évi finanszírozási adatok: Közművelődési megállapodás keretében a Hajdúvitéz Kft részére fizetendő támogatás: Ft. Települési önk. könyvtár, közművelődési feladatok évi állami támogatása: Ft évben a könyvtár, közművelődési feladatok saját bevételt terhelő finanszírozása Ft évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 11. alapján költségvetési szerv jogutód nélküli megszüntetése esetén az állami vagyonról szóló évi CVI. törvény (a továbbiakban: Vtv.) vagy a megszüntetésről rendelkező jogszabály, megszüntető okirat eltérő rendelkezése hiányában a költségvetési szerv megszüntetés időpontjában fennálló magánjogi jogait és kötelezettségeit - ideértve a vagyonkezelői jogot is - az alapító szerv, gyakorolja és teljesíti. A két intézmény közalkalmazottainak előzetes szándék nyilatkozata rendelkezésre áll. Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatotokat (6 db) elfogadni szíveskedjen.

3 1. Határozati javaslat Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Csokonai Művelődési Ház költségvetési szervet az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 11. -ának rendelkezési alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet 14. -ában foglaltak szerinti, a határozati javaslat 1. számú mellékletét képező megszüntető okirattal december 31. napjával jogutód nélküli megszünteti. Felkéri a polgármestert a megszüntető okiratnak a Magyar Államkincstár (4026 Debrecen, Hatvan u. 15.) részére történő megküldésére, valamint felkéri a jegyzőt, hogy a megszüntető okiratnak az államháztartásról szóló törvénynek megfelelő kihirdetéséről gondoskodjon. A testület felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat közművelődési feladatok ellátásáról szóló 16/2007.(VII.02.) rendelet módosításáról gondoskodjon, majd azokat előterjesztés formájában terjessze a képviselő-testület elé. Felkéri Hajdúhadház Város Önkormányzatának Városgondnokságát, hogy az intézmény költségvetési beszámolóját terjessze a képviselő-testület elé. Felelősök: Csáfordi Dénes polgármester, dr. Kiss Katalin jegyző Kiss Lajosné Városgondnokság vezetője Határidő: december 18. a megszüntető okirat megküldésére és kihirdetésére 2015.január 30. az önkormányzati rendeletek módosítására vonatkozó előterjesztés készítésére február 28. költségvetési beszámoló elkészítésére

4 1.számú melléklet../2014 határozat MEGSZÜNTETŐ OKIRAT A megszűnő költségvetési szerv: 1. Neve: Csokonai Művelődési Ház 2. Székhelye: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 3. szám 3. Vezetője: Baji Mária 4. Fenntartó neve, székhelye: Hajdúhadház Város Önkormányzata 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1. szám 5. Megszüntető szerv neve, székhelye: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testülete 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1. szám 6. Megszüntetés időpontja: december Megszüntetés indoka: A költségvetési szerv által ellátandó feladatok más módon, más szervezetben hatékonyabban elláthatók. 8. Megszüntetés módja: Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 11. -a szerinti jogutód nélküli megszüntetés. A költségvetési szerv feladatait a költségvetési szerv alapítója átadja az általa létrehozott és kizárólagos tulajdonában álló Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13.). 9. A megszűnő költségvetési szerv közfeladatának jövőbeni ellátása az alábbiak szerint történik: A közművelődési tevékenységet és a megszűnő költségvetési szerv alaptevékenységeit: Közművelődés hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása, Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13.) látja el január 1-től közművelődési megállapodás alapján. 10. A megszűnő költségvetési szerv kötelezettségvállalásának utolsó időpontja: A feladat ellátását képező vagyon Hajdúhadház Város Önkormányzata tulajdonában áll, melyről az alábbiak szerint rendelkezik: A Hajdúhadház, Bocskai tér 3. szám (hrsz.: 12082) alatti ingatlant január 1-től a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság üzemeltetésébe adja a közművelődési megállapodásban meghatározott feladatellátás céljaira. A feladatellátást szolgáló ingóságokat berendezési tárgyakat, eszközöket a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak üzemeltetésre átadja. Az intézmény december 31-én fennálló követeléseinek és kötelezettségeinek pénzügyi rendezésére Hajdúhadház Város Önkormányzata jogosult és köteles.

5 12. Az intézményben foglalkoztatottak január 1. napjával a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alkalmazásába kerülnek a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 25/A. -a alapján. 13. Záradék: A megszüntető okiratot Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testülete a./2014.(...) HÖ. számú határozatával hagyta jóvá. Hajdúhadház, P.H. Dr. Kiss Katalin jegyző Csáfordi Dénes polgármester

6 2. Határozati javaslat Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Csokonai Művelődési Ház költségvetési szervet az államháztartásról szóló évi CXCV törvény 11. -ának rendelkezési alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet 14. -ában foglaltak szerinti, december 31. napjával jogutód nélküli megszünteti. Csokonai Művelődési Ház költségvetési szerve által ellátott közművelődési feladatokat az előterjesztés mellékletét képező közművelődési megállapodás alapján - átadja az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Hajdúvitéz Kft. (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13. szám) részére, továbbfoglalkoztatási kötelezettségével.. Felkéri a polgármestert, hogy a közművelődési megállapodásra aláírására Felelős: Határidő: Csáfordi Dénes polgármester folyamatos 3. Határozati javaslat Hajdúhadház Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Csokonai Művelődési Ház magasabb vezetőjének, Baji Mária intézményvezetőnek a 180/2014.(VIII.19.) HÖ. számú határozattal adott, szeptember hó 01 napjától július hó 31 napjáig szóló magasabb vezetői megbízása - a költségvetési intézmény költségvetési körön kívüli jogutódlással történő megszüntetése miatt december 31. napjával megszűnik. Csokonai Művelődési Ház által ellátott közművelődési feladatok, az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Hajdúvitéz Kft. (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13. szám) részére, továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel történő átadása miatt december 31. napjától a Csokonai Művelődési Ház költségvetési szervnél foglalkoztatott valamennyi közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya megszűnik a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 25/A. (8) bekezdés szerint, a Kjt-ben meghatározott eljárásrend alapján, amelynek eredményeként az alkalmazottak átkerülnek a Munka Törvénykönyve hatálya alá. Felelős: Csáfordi Dénes polgármester Határidő: folyamatos 4. Határozati javaslat Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria költségvetési szervet az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 11. -ának rendelkezési alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet 14. -ában foglaltak szerinti, a határozati javaslat 1. számú mellékletét képező megszüntető okirattal december 31. napjával jogutód nélküli megszünteti. Felkéri a polgármestert a megszüntető okiratnak a Magyar Államkincstár (4026 Debrecen, Hatvan u. 15.) részére történő megküldésére, valamint felkéri a jegyzőt, hogy a megszüntető okiratnak az államháztartásról szóló törvénynek megfelelő kihirdetéséről gondoskodjon. A testület felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat közművelődési feladatok ellátásáról szóló 16/2007.(VII.02.) rendelet módosításáról gondoskodjon, majd azokat előterjesztés formájában terjessze a képviselő-testület elé.

7 Felkéri Hajdúhadház Város Önkormányzatának Városgondnokságát, hogy az intézmény költségvetési beszámolóját terjessze a képviselő-testület elé. Felelősök: Határidő: Csáfordi Dénes polgármester, dr. Kiss Katalin jegyző Kiss Lajosné Városgondnokság vezetője december 18. a megszüntető okirat megküldésére és kihirdetésére 2015.január 30. az önkormányzati rendeletek módosítására vonatkozó előterjesztés készítésére február 28. költségvetési beszámoló elkészítésére

8 1.számú melléklet../2014 határozat MEGSZÜNTETŐ OKIRAT A megszűnő költségvetési szerv: 1. Neve: Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria 2. Székhelye: 4242 Hajdúhadház, Dr. Földi János u. 8. szám 3. Telephelye: 4242 Hajdúhadház, Dr. Földi János u. 23. szám 4. Vezetője: Szabó Margit 5. Fenntartó neve, székhelye: Hajdúhadház Város Önkormányzata 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1. szám 6. Megszüntető szerv neve, székhelye: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testülete 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1. szám 7. Megszüntetés időpontja: december Megszüntetés indoka: A költségvetési szerv által ellátandó feladatok más módon, más szervezetben hatékonyabban elláthatók. 9. Megszüntetés módja: Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 11. -a szerinti jogutód nélküli megszüntetés. A költségvetési szerv feladatait a költségvetési szerv alapítója átadja az általa létrehozott és kizárólagos tulajdonában álló Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13.). 10. A megszűnő költségvetési szerv közfeladatának jövőbeni ellátása az alábbiak szerint történik: A könyvtári tevékenységet és a megszűnő költségvetési szerv alaptevékenységeit: Hírügynökségi, információs szolgáltatás, Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása, Könyvtári állomány feltárása, megőrzése, védelme, Könyvtári szolgáltatások, Levéltári állomány gyarapítása, kezelése és védelme, Múzeumi gyűjteményi tevékenység, Múzeumi tudományos feldolgozó és publikációs tevékenység, Múzeumi kiállítási tevékenység, Múzeumi közművelődési, közönségkapcsolati tevékenység a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13.) látja el január 1-től közművelődési megállapodás

9 alapján. 11. A megszűnő költségvetési szerv kötelezettségvállalásának utolsó időpontja: A feladat ellátását képező vagyon Hajdúhadház Város Önkormányzata tulajdonában áll, melyről az alábbiak szerint rendelkezik: A Hajdúhadház, Dr. Földi János. utca 8. szám (hrsz.: 12044) alatti és a Hajdúhadház, Dr. Földi János utca 23. szám (hrsz.: 10914) alatti ingatlanokat január 1-től a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság üzemeltetésébe adja a közművelődési megállapodásban meghatározott feladatellátás céljaira. A feladatellátást szolgáló ingóságokat berendezési tárgyakat, eszközöket a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak üzemeltetésre átadja. Az intézmény december 31-én fennálló követeléseinek és kötelezettségeinek pénzügyi rendezésére Hajdúhadház Város Önkormányzat jogosult és köteles. 13. Az intézményben foglalkoztatottak január 1. napjával a Hajdúvitéz Rendezvényszervező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alkalmazásába kerülnek a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 25/A. -a alapján. 14. Záradék: A megszüntető okiratot Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testülete a./2014.(...) HÖ. számú határozatával hagyta jóvá. Hajdúhadház, P.H. Dr. Kiss Katalin jegyző Csáfordi Dénes polgármester

10 5. Határozati javaslat. Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria költségvetési szervet az államháztartásról szóló évi CXCV törvény 11. -ának rendelkezési alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet 14. -ában foglaltak szerinti, december 31. napjával jogutód nélküli megszünteti. Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria költségvetési szerve által ellátott könyvtári feladatokat az előterjesztés mellékletét képező közművelődési megállapodás alapján - átadja az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Hajdúvitéz Kft. (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13. szám) részére, továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel. Felkéri a polgármestert, hogy a közművelődési megállapodásra aláírására Felelős: Határidő: Csáfordi Dénes polgármester folyamatos 6. Határozati javaslat Hajdúhadház Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria magasabb vezetőjének, Szabó Margit intézményvezetőnek a 158/2014.(VII.17.)HÖ. számú határozattal adott, augusztus hó 01. napjától július hó 31 napjáig szóló magasabb vezetői megbízása - a költségvetési intézmény költségvetési körön kívüli jogutódlással történő megszüntetése miatt december 31. napjával megszűnik. Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria által ellátott könyvtári feladatok, az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Hajdúvitéz Kft. (4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 13. szám) részére, továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel történő átadása miatt december 31. napjától a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria költségvetési szervnél foglalkoztatott valamennyi közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya megszűnik a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 25/A. (8) bekezdés szerint, a Kjt-ben meghatározott eljárásrend alapján, amelynek eredményeként az alkalmazottak átkerülnek a Munka Törvénykönyve hatálya alá. Felelős: Csáfordi Dénes polgármester Határidő: folyamatos Hajdúhadház, december 12. Előterjesztést összeállította: dr. Kiss Katalin jegyző Csáfordi Dénes polgármester sk.

436/2011. (XI. 17.) számú Képviselő-testületi Határozat

436/2011. (XI. 17.) számú Képviselő-testületi Határozat üléséről készült könyvéből: 436/2011. (XI. 17.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ (4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. november 20-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. november 20-i nyilvános ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. november 20-i nyilvános ülésére 8. napirendi pont Tárgy: Javaslat a Civilház - Integrált Közösségi Szolgáltató Tér költségvetési szerv megszüntetésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 24-i -i testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 24-i -i testületi ülésére Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 24-i -i testületi ülésére Tárgy: Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény alapító

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 27/2014. (II. 26.) számú. h a t á r o z a t a. A Zajti Ferenc Kulturális Központ alapító okiratának módosításáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 27/2014. (II. 26.) számú. h a t á r o z a t a. A Zajti Ferenc Kulturális Központ alapító okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2013. (VII.26.) önkormányzati rendeletének módosítása

Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2013. (VII.26.) önkormányzati rendeletének módosítása Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság Elnökétől Képviselő-testület 2017. február hónap 9. napján tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzata

Részletesebben

VÁROSI KÖNYVTÁR és JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI HÁZ

VÁROSI KÖNYVTÁR és JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI HÁZ Dunaharaszti Város Önkormányzata VÁROSI KÖNYVTÁR és JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében nyert

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 1-én 16 órakor megtartott soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 1-én 16 órakor megtartott soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 1-én 16 órakor megtartott soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Javaslat a Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár Alapító

Részletesebben

szervezeti átalakításával kapcsolatos döntéselae. polgármester a Képviselő-testület május 26-i ülésére

szervezeti átalakításával kapcsolatos döntéselae. polgármester a Képviselő-testület május 26-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. május 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Mézeskalács Bölcsőde és a Gödöllői Palotakert Bölcsőde szervezeti átalakításával kapcsolatos

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 4. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /71-1/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. február 11 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Wass Albert Könyvtár és Múzeum alapító

Részletesebben

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (V.26.) Kt. határozata

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (V.26.) Kt. határozata határozati javaslatok: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (V.26.) Kt. határozata a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és a Gárdonyi Géza Városi Könyvtár intézmények összeolvadásával

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére III-4. Készítette: dr. Kormányos László jegyző ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 24-i ülésére Tárgy: A Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Művelődési

Részletesebben

A melléklet tartalmazza a Szentes Városi Könyvtár, mint új költségvetési szerv alapító okiratát.

A melléklet tartalmazza a Szentes Városi Könyvtár, mint új költségvetési szerv alapító okiratát. Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ügyiratszám: U-3352/2016 Témafelelős: Vidovicsné Molnár Zsuzsanna Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy:

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el.

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Az Aranykapu Óvoda alapító okiratának

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) *460-753 ; *460-155 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Száma:1-110/2016. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget

Részletesebben

II. A szerződés tárgya

II. A szerződés tárgya KÖZMŰVELŐDÉSI MEGÁLLAPODÁS-TERVEZET HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖNYVTÁRI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA Amely létrejött egyrészről Hajdúhadház Város Önkormányzata (székhely: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1. sz.; képviseli:

Részletesebben

Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról

Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Család- és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzatának. Katona József Művelődési Ház és Könyvtár ALAPÍTÓ OKIRATA. (Alapító Okirat száma: 85/1995. (V. 17.) sz. Kth.

Kerekegyháza Város Önkormányzatának. Katona József Művelődési Ház és Könyvtár ALAPÍTÓ OKIRATA. (Alapító Okirat száma: 85/1995. (V. 17.) sz. Kth. Kerekegyháza Város Önkormányzatának Katona József Művelődési Ház és Könyvtár ALAPÍTÓ OKIRATA (Alapító Okirat száma: 85/1995. (V. 17.) sz. Kth. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 38/2010. (II.24.)

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi módosításának jóváhagyása Szociális Gondozási

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 156/2013. (X. 31.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 156/2013. (X. 31.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 31-ÉN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2013. augusztus 29. napján tartandó Képviselőtestületi ülésére Tárgy: feltételes szabadkézi beszerzések indítása közbeszerzési tanácsadó kiválasztására

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 137/1999. (VI. 30.) SZ. HATÁROZATA A VAS GEREBEN MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 137/1999. (VI. 30.) SZ. HATÁROZATA A VAS GEREBEN MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 137/1999. (VI. 30.) SZ. HATÁROZATA A VAS GEREBEN MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat 1. pontja mely a módosított okirat pontjában szerepel helyébe a következő rendelkezés lép:

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat 1. pontja mely a módosított okirat pontjában szerepel helyébe a következő rendelkezés lép: Okirat száma: 3394-2/2015. Módosító okirat A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény a Téglás Városi Önkormányzat Képviselőtestülete által 2013. október 8. napján kiadott, 99/2013. (X.08.) számú határozattal

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés. Biatorbágyi Faluház alapító okiratának módosításáról

Város Polgármestere. Előterjesztés. Biatorbágyi Faluház alapító okiratának módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágyi Faluház

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27. napján a Demecseri Polgármesteri Hivatal A épülete (4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1.) Polgármester

Részletesebben

DUNAHARASZTI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA

DUNAHARASZTI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata DUNAHARASZTI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében nyert felhatalmazás

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének március 27- én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének március 27- én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 27- én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: 73/2014.(III.27.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. JANUÁR 21-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. JANUÁR 21-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. JANUÁR 21-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok 1/2014. (I. 21.) BVKt határozat 2/2014. (I. 21.) BVKt határozat A Városi Művelődési

Részletesebben

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 310/2011. (06. 23.) számú határozata a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról 1. Pécs Megyei

Részletesebben

K I V O N A T. 298/2010.(XI.03.) önkormányzati határozat a Kulturális-, Idegenforgalmi Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításáról.

K I V O N A T. 298/2010.(XI.03.) önkormányzati határozat a Kulturális-, Idegenforgalmi Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításáról. Berekfürdő Községi Önkormányzat J e g y z ő j e 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. K I V O N A T a Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november hó 3. napján tartott testületi ülésének

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 2196//2015. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont alapító

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Alapító Okiratát Módosító Okirata. Az alapító okirat felvezető szövegrésze helyébe az alábbi szövegrész lép:

II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Alapító Okiratát Módosító Okirata. Az alapító okirat felvezető szövegrésze helyébe az alábbi szövegrész lép: II-2/4262/203. határozat 2. sz. melléklet II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Alapító Okiratát Módosító Okirata Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 20. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 20-án tartandó ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 20-án tartandó ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására Püspökladány Város Polgármesterétől 450 Püspökladány, Bocskai u.. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

Részletesebben

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL /2011. Az előkészítésben közreműködött: Kovács János irodavezető Ludányi Brigitta közoktatási

Részletesebben

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2015. (III. 26.) határozata:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete március 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete március 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 208. március 29-i ülésére Tárgy: Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete alapító okirat módosítása

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 3298/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Diószeghy Tünde képviselő Előterjesztést készítette: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: Alapító Okirat egységes szerkezetben.napirendi pont

Részletesebben

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Az Öttevényi

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 6448-1/2015/XIII. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület május hónap 31. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület május hónap 31. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2018. május hónap 31. napján tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház és Téglás Szennyvíz Beruházási Társulása megszüntetése

Részletesebben

Alapító okiratot módosító okirat

Alapító okiratot módosító okirat 324/2013. (VI. 19.) Tárgy: Varga Domokos ÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi Szabolcs polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 28. napján tartandó soros, nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 28. napján tartandó soros, nyílt ülésére 14. sz. előterjesztés E L Ő T E R J E S Z T É S Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. február 28. napján tartandó soros, nyílt ülésére Döntés a Csanádpalotai Városi Könyvtár és Kelemen

Részletesebben

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. augusztus 28-án tartandó ülésére Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító

Részletesebben

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat 216/2015. (IV. 30.) Tárgy: VDÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 2194/3/2015. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki

Részletesebben

2./ A Képviselő-testület megbízza Lesi Árpád polgármestert és dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával.

2./ A Képviselő-testület megbízza Lesi Árpád polgármestert és dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. 67/06. (VI.9.) Tárgy: VDÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-én

Részletesebben

JAVASLAT. Intézményi alapító okirat javítására

JAVASLAT. Intézményi alapító okirat javítására VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-35/2013. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Intézményi alapító

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET október 5-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET október 5-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 212/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. október 5-i ülésére Tárgy: Szociális és gyermekjóléti intézmények átalakítása Előterjesztő:

Részletesebben

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda.

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda. 303/2016. (VI. 30.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elrendeli az Egri Kulturális és Művészeti Központ alapító okiratának módosítását, egyben felhatalmazza Eger Megyei

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a október 18-ai képviselő-testületi ülésre

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a október 18-ai képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 8./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2016. október 18-ai képviselő-testületi ülésre Tárgy: A Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat József Attila Városi Könyvtár és Muzeális

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2015. május 06-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat!

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2015. május 06-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat! Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselı-testület 05. május 06-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl Kihagyva a kihagyandókat! 48/05. (V. 06.) ÖH. A Lajosmizse Város Mővelıdési Háza és Könyvtára

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratát

Részletesebben

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől Képviselő-testület 2016. december hónap 15. napján tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház Város

Részletesebben

3. A képviselő-testület ezen határozatáról értesíteni rendeli:

3. A képviselő-testület ezen határozatáról értesíteni rendeli: Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület 2011. október 26. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 101/2011.(X.26.) KT határozata A Cibakházi Vízmű

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére 10. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gólyafészek Óvoda alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Lehota Vilmos polgármester

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 200-4/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Marcali Múzeum alapító okiratának módosításáról Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 21-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Marcali Múzeum alapító okiratának módosításáról Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 21-i ülésére VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11., Telefon: 85/501-000 E-mail:polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 3240/5/2017. 4. számú előterjesztés Ügyintéző: Németh Ildikó ELŐTERJESZTÉS a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. május 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. május 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 28-i ülésére Tárgy: A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház alapító okiratának módosítása. Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 2064/2/2015. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Marcali Média Központ alapító okiratát a következők

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. szeptember 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. szeptember 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. szeptember 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: 117/2013.(IX.26.) sz. önkormányzati határozat: A Művelődési Ház és Könyvtár Alapító Okiratának

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A képviselő-testület 2014. április 29-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Alsózsolca Város Önkormányzata a 2. sz. Napköziotthonos Óvodára vonatkozóan pályázatot kíván benyújtani az Integráció

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-ai ülésére

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-ai ülésére Döntéshozatal: minősített többség V-3/2014. Nyü. Ügyiratszám: /2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-ai ülésére Tárgy: A Városi Könyvtár

Részletesebben

Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: 2. sz. Alapító okirat egyszerű többség

Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: 2. sz. Alapító okirat egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. DECEMBER 8-I RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1126-6/2016/SZ.. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB V. NAPIREND Tárgy: Javaslat intézményi

Részletesebben

BÁTONYTERENYEI VÁROSI KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA (Egységes szerkezetbe foglalva)

BÁTONYTERENYEI VÁROSI KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA (Egységes szerkezetbe foglalva) BÁTONYTERENYEI VÁROSI KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA (Egységes szerkezetbe foglalva) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32.

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32. Alapító okirat ának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8..(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21..(3)

Részletesebben

Előterjesztés a képviselő-testület részére

Előterjesztés a képviselő-testület részére Polgármester Előterjesztés a képviselő-testület részére Tárgy: Javaslat a módosított, illetve egységes szerkezetű alapító okiratának elfogadására. Tisztelt képviselő-testület! A testület 2012. április

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZEPTEMBER 03-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZEPTEMBER 03-I ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polgarmester@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

Alapító okirat. (Egységes szerkezetben)

Alapító okirat. (Egységes szerkezetben) Alapító okirat (Egységes szerkezetben) Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. (a továbbiakban: Ötv.) 10. (1) bek. g) pontja, az államháztartásról

Részletesebben

BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÓ OKIRATA

BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÓ OKIRATA K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. december 13-i ülésének jegyzőkönyvéből 735/2012. (XII.13.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a nyilvános könyvtári

Részletesebben

2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24-én, órakor megtartandó ülésére

2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 24-én, órakor megtartandó ülésére 2.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 205. június 24-én, 7 00 órakor megtartandó ülésére A Rábapatonai Katica Óvoda Alapító Okiratának előterjesztése

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. február 26-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. február 26-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. február 26-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Városgondnokság alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal

Részletesebben

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 37/2014.(II.27.) sz. önkormányzati határozat: A Fegyverneki Gyermekélelmezési Konyha Alapító Okiratának

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén 1./Napirend: Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár alapító okirat módosítása Előterjesztő: polgármester Tárgyalja a képviselő-testület 2014. március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén Előterjesztés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 203/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. szeptember 07-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat alapító okiratok

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület január 28-án tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület január 28-án tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. január 28-án tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat feladatellátását

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Tapolcai Kertvárosi Óvoda

Részletesebben

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2014. K i v o n a t Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 149/2014.

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 13-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a

Részletesebben

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9.

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 24-ei ülésére 9. napirend Tárgya: Bölcsőde alapítása Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Alapító okirat tervezete Az előterjesztés

Részletesebben

Készítette: dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

Készítette: dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezet megszüntető okiratának

Részletesebben

Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület május 23. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület május 23. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület 2012. május 23. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 51/2012. (V.23.)Képviselő-testületi határozata Cibakháza

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 370 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete 208. december 4-i ülésén megtárgyalta a Szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának

Részletesebben

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-10/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület július 31-i ülésére.

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-10/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület július 31-i ülésére. 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-10/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. július 31-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Városi Kórház Rendelőintézet,

Részletesebben