A 12. a osztályfőnöke 8 éven át Nagy Judit volt, aki így foglalta össze az elmúlt éveket:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 12. a osztályfőnöke 8 éven át Nagy Judit volt, aki így foglalta össze az elmúlt éveket:"

Átírás

1 A 12. a osztályfőnöke 8 éven át Nagy Judit volt, aki így foglalta össze az elmúlt éveket: szeptember 1-jén 32 kíváncsi, izgatott és talán egy kicsit megszeppent gyerek érkezett az 5.a osztályba. De nagyon hamar otthon érezték magukat, megszerették az iskolát, egymást, és őket is megkedvelték tanáraik. Bár több társuktól idő előtt búcsút kellett venniük, erős közösségük, összetartásuk mindvégig töretlen maradt. Most, 2016-ban 27 okos és kedves felnőtt ember készül az érettségi vizsgákra és a további, előttük álló feladatokra. Már most is számos szép eredményt tudhatnak magukénak. 36 középszintű előrehozott érettségi vizsgát tettek, 17-et német, 14-et latin, 2-t angol nyelvből, 3-at pedig informatikából. Kovács Péter már 3 jeles érettségi vizsgával rendelkezik. Az osztály 27 tagja összesen 35 nyelvvizsgát szerzett, 21 német középfokú, 11 angol középfokú és 1 latin B középfokú nyelvvizsga született az elmúlt évek alatt. Cseh Dorina német, Szoboszlai Anna pedig angol nyelvből tett felsőfokú nyelvvizsgát. Négyen, Cseh Dorina, Rédey Ágnes, Szoboszlai Anna és Tari Noémi 8 éven át kitűnőek voltak, több diáknak pedig csak 1-2 négyes szerepel a bizonyítványában a rengeteg jeles mellett. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken Hegedűs Nikolett drámából, Kiss Orsolya latin nyelvből, Nagy Tímea rajzból, Tari Noémi pedig biológiából jutott be a 2. fordulóba. Perger Petra a dráma OKTV döntőjében 2015-ben 14. helyezést ért el. Angyal Csilla, Perejuc Svetlana és Zaveczky Melinda a Nemzeti színháztörténeti vetélkedőn ért el 12. helyezést. Tari Noémi a Georgicon országos biológiaverseny 6., Rédey Ágnes pedig a 9. helyét szerezte meg. Az osztály tanulói közül többen versenyszerűen sportoltak: Faludi Nóra akrobatikus rock and rollban ért el csapatával országos 2. és 3., az Európa Bajnokságon pedig 4. helyezést. Rédey Ágnes a vívó diákolimpián lett dobogós. Simon Adrienn versenytáncban az országos bajnokságon első helyezést ért el. Fürcht Flóra, Ponekker Virág, Zaveczky Melinda és Kontha Ábel gimnáziumunk röplabdacsapatának volt oszlopos tagja, Rad Benjámin pedig az iskolai kosárlabdacsapattal ért el szép eredményeket.

2 Mások a művészetek terén mutatták meg tehetségüket: Hegedűs Nikolett egy országos verspályázaton kapott díjat, Majláth Gábor egy angol nyelvű énekversenyen érdemelt ki különdíjat saját dalával. Nagy Tímea a rajzaival szerzett elismerést, Perejuc Svetlana pedig a Katona József Színház ifjúsági programjában kóstolt bele a színjátszásba. Ponekker Virág és Fürcht Flóra hangját számos alkalommal csodálhatta meg a Művészeti est közönsége. A ballagók többsége talán mégsem az eredményeire, hanem a 8 év alatt szerzett élményekre, a külföldi utakra, az osztálykirándulásokra és a közös programokra emlékszik vissza a legszívesebben. Az osztály tagjai közül többen jártak cserekapcsolat keretében Németországban, Ausztriában és Svédországban, vettek rész Comenius és Határtalanul projektben, a 10. osztályos közös erdélyi útból pedig biztosan nem felejtik a traktorozást és a Szent Ferenc Alapítvány napköziotthonában töltött délutánt. Magyarországon is sokfelé kirándultak: csúsztak-másztak a Pálvölgyi-barlang szűk járataiban, hajókáztak a Balatonon, csónakáztak a Városligetben, boboztak Visegrádon, lovaskocsiztak a Balaton-felvidéken, jártak erdei és városi iskolában, kalandparkban, utaztak kisvasúton, futottak vaddisznó elől, kijutottak a szabadulószobából, összeölelkeztek a csapatépítés végén, eltöltöttek egy tökéletes napot Norbiéknál és telente sokszor korcsolyáztak együtt. Az osztály évekig lelkesen festette ki a termeit, háromszor is megnyerték a dekorációs versenyt. Osztályénekkel és néptánccal is felléptek a Művészeti esten, a szalagavatón pedig latin táncokkal szórakoztatták a vendégeket. Az osztályközösséget erősítette a gilice- és a gólyaavató, valamint a 11-ben sikerrel megszervezett Komédiások Teaház is. Az osztály eredményei nem jöhettek volna létre a szülők támogatása nélkül, ezúton is köszönjük éveken át tartó segítségüket. Ez az összetartó, egymást támogató, a társakért kiálló közösség biztos, hogy az érettségi után sem bomlik majd fel, a 8 év alatt született barátságok még sokáig elkísérik az osztály tagjait. Hiszen "ez nem vers, hogy csak úgy véget érjen."

3 12. b osztály osztályfőnöke, Cselényi Tünde így emlékszik az elmúlt nyolc évre: Amikor szeptember 1-jén meglátta a 32 csillogó szemű huncutságot rögtön tudta, sok minden eldöntetett. Már az első időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy nagy, szép és nemes feladat lesz a csapat kordában tartása. Statisztikai felmérés nélkül is egyértelmű volt számára, hogy az országos átlaghoz képest mindenképpen felülreprezentáltak az osztályban a házirendre és egyéb szabályzatokra allergiás diákok. De ő szereti a kihívásokat. Szerencsére bízhatott az osztályban, nem hagyták, hogy ébersége lankadjon, figyelme elgyengüljön. Volt küzdelem, bú és bánat, veszekedés, de egy dolog sosem volt kérdéses számára: hogy a következő években értük, velük, mellettük. 32 fővel indult az osztály. A nyolc év során három diák ment el az osztályból, helyükre érkezett 4 új osztálytárs, így 33 fővel ballag a 12. b osztály. Nézzük először az osztály eredményeit: 52 előrehozott érettségi, 27 angolból, 11 informatikából, 2 földrajzból, 12 latinból. A tanulóknak összesen 38 C típusú nyelvvizsgája van, 9 diáknak pedig az első és a második nyelvből is sikerült középfokú nyelvvizsgát szereznie. Ebben a tanévben az osztály 3 tagja szerzett felsőfokú nyelvvizsgát angolból. Az osztály kemény magja éveken keresztül eredményes résztvevője volt a különböző OKTV versenyeknek. Többször is döntőbe került latin nyelvből Marsi Attila, matematikából László Márton és Pintér Gergő, informatikából Bárdosi Bence, László Márton, dráma tantárgyból pedig Zsubori Barnabás. Nagyon változatos osztály a 12.b. Sokféle tevékenységet folytattak az elmúlt nyolc évben. Így kimagasló társastáncosuk Karcagi Laura, aki számos nemzetközi és országos verseny győztese. Az iskolai röplabda csapat szó szerint oszlopos tagjai is 12.bések: Pintér Gergő, Bányász Gáspár, Zsubori Barnabás. Kiemelendő még Szépvölgyi Márió GO világbajnokuk, a szintén országos sikereket elért néptáncosuk Huszár Fanni, a többszörös EB és VB győztes Schneider Angéla akrobatikus rock and roll sportágban, lovasíjász világbajnoki döntősük Varga Réka, aki emellett a tevékenység mellett 8 éven keresztül kitűnő bizonyítványt szerzett. Többszörös résztvevő, helyezett, díjazott Pintér Gergő, László Márton a Jedlik Ányos, Szilárd Leó

4 és az Öveges József országos fizikaversenyeken. És végül, de nem utolsó sorban a mi fiaink alkotják a derékhadát a Ringing Stars csengőegyletnek is. Sok felemelő pillanatot szerzett nekünk: Vass Kristóf, Zsubori Barnabás, Markhot Gergely, Bányász Gáspár, Pintér Gergő, Antal Balázs és Kulik Bence. Az osztály tagjai többször is részt vettek az angliai tanulmányúton, ápolták a svéd cserekapcsolatot. Voltak kétszer erdei iskolában, Határtalanul pályázaton, városi iskolában, és az erdélyi útra vonatkozó számkódot sem fogják sohasem elfelejteni Ugyanígy emlékezetes marad a bográcsozás, az Ability park, a hajózás, a korizás, a mekis ebéd Keszthelyen, a Kék-tó, a balatoni kirándulás, az ócsai tőzeglápos szúnyogparatúra, az Állatkert, a Bűvösvölgy, a múzeumlátogatások. A tanulmányi napok közkedvelt foreverprogramja: az épp aktuális fotókiállítás és a fagyizó. Az osztály gyakran bizonyította rendkívüli kreativitását. Így a remekül sikerült 9.es videóban volt elnöki ügy, az osztályénekben az egérkirály örökké tartott, amit a bájoló elképesztő meglepetése követett, ami igencsak megmelengette osztályfőnökötök szívét. Aztán jött a reggel, a pajkos friss levegővel, és persze tudjuk azt is, hogy ezek a legszebb éveitek, de egyszer minden micsodabulinak vége lesz. Ebben az ihletett pillanatban szeretne köszönetet mondani a szülőknek, akiknek a támogatása, kölcsönös megerősítése nélkül ez az út sokkal göröngyösebb lett volna. Szeretne köszönetet mondani az osztályban tanító kollégáinak, türelmükért, emberségükért és szeretetükért. Kedves 12. bések! Nincs mese, most úgy tűnik, hogy előbb vagy utóbb fel fogtok nőni. És ez jó. Osztályfőnökötök most is arra biztat titeket, amire mindig is: ne féljetek az élettől. Próbálkozzatok, merjetek, kételkedjetek! És a legfontosabb, csak ismétlésképpen: Az ember szabad. Sok minden nem rajtunk múlik. De a legfontosabb igen.

5 A 13. c osztály osztályfőnöke, Székely László így köszön el a végzős osztályától: A nyelvi előkészítő tagozatunknak idén ballag az utolsó 13. c osztálya, melynek tagjai 2011-ben iratkoztak be iskolánkba. Ez alól kivételt képez két tanuló, Eőry Viktória és Biró Milán, akik a nyolc évfolyamos képzésben kezdték meg tanulmányaikat, majd négy év után csatlakoztak az osztályhoz, így ők 9 évet voltak batyis diákok. Jelenleg 33 fő az osztálylétszám, bár öt évvel ezelőtt 34 lelkes, főleg idegen nyelvet tanulni és tudni akaró fiú és lány kezdte meg gimnáziumi tanulmányait az osztályban. Örömünkre szolgál, hogy elképzeléseiket, terveiket meg is valósították, így büszkén számolhatok be róla, hogy szorgalmas munkájuk eredményeként 33-an 38 darab középfokú C típusú sikeres nyelvvizsgával rendelkeznek, illetve előrehozott érettségi vizsgát is tett: német nyelvből 16 fő, angol nyelvből 19 fő, latin nyelvből 1 fő és informatikából 10 fő. Az osztály néhány tagja a kötelező tananyag elsajátítása mellett nem sajnálta idejét és energiáját, hogy mélyítse tudását, és tanulmányi versenyen induljon. Közülük kiemelkedik Ágics Mátyás biológia és kémia tantárgyakból elért eredménye, Borsodi Dorottya biológia tantárgyból és Gulyás Richárd angol nyelv tantárgyból elért versenyeredménye. A os tanévben Müller Henriette Annemarie a filozófia OKTV-n 15. lett, és részt vett a Nemzetközi Filozófiai Olimpián. Ugyancsak ő szervezte meg Mikó Eszterrel azt a jótékonysági estet, melynek eredményeképpen jelentős összeggel támogathattuk egy gyermekkórház gépvásárlási szándékát. Több olyan diák is van az osztályban, aki a szabadidejében sportolással és zenével foglalkozik. Sikereikről a következő eredményekkel számolhatunk be: az iskolai énekkar állandó tagjai voltak Eőry Viktória, Borsodi Dorottya, Göllény Gréta, Fáki Eszter és Mics Boglárka; Eőry Viktória emellett számos hazai és nemzetközi fellépésen és dalversenyen vett részt, melyek közül kiemelkedő a Nemzetközi Frankofón Dalverseny, ahol franciául kellett énekelni, és Viki 1. helyezett lett; Ágics Mátyás, Balázsi Levente, Biró Milán és Takács Barnabás az iskolai zenekarban mutatták meg tehetségüket számtalan rendezvényünkön;

6 Biró Milán a környék zenei életének meghatározó egyénisége, számos formációban lép fel, több hangszeren is játszik, melyek közül kiemelkedik klarinét-, harmonika- és gitártudása; Takács Barnabás az Országos Szaxofonversenyen 3. helyezett lett; Ágics Mátyás a tököli hagyományőrző zenekar tagjaként tamburán játszik, és mellette kiváló minősítésű aranykalászos gazda is; Kocsis-Barna Zsófia a városi Ki Mit Tud? versenyen ének kategóriában 1. helyezett lett; Popgeorgiev Noémi és Fodor Brigitta akrobatikus rock and roll csapatban táncoltak. Legjobb eredményük: Noémi Nemzetközi Nagyformáció Világkupán csapatával 4. helyezett lett, Brigi pedig Nemzetközi Nagyformáció Európa Bajnokságon csapatával 4. helyezett lett, világbajnokságon pedig 9. helyezést értek el; Mikó Eszter kardvívásban az országos diákolimpia csapatversenyében 1. helyezett; Borsodi Dorottya országos diákolimpián gyorsúszásban 7. helyezést ért el; Mercz Dorina lovaglásban országos bajnokságon a éves korosztályában 1. lett; Gulyás Richárd kick-box Európa bajnokságon 6. helyezést ért el. Az osztályból többen részt vettek az iskola által szervezett tanulmányutakon, illetve idegen nyelvi cserekapcsolatokban, így eljutottak Angliába, Svédországba, Finnországba, valamint Franciaországba. Két évvel ezelőtt az osztály egy egyhetes év végi erdélyi kiránduláson vett részt. A 13. c osztály diákjai az eredményeikkel, a tanuláshoz és a tanárokhoz való alázatos és tiszteletteljes hozzáállásukkal elérték azt, hogy osztályfőnökük, Székely László és az őket tanító tanárok mindig szeretettel és büszkén gondolnak majd rájuk, mint az iskola utolsó 13. c-s osztályára.

Végzős diákjaink eredményeinek elismerése

Végzős diákjaink eredményeinek elismerése Végzős diákjaink eredményeinek elismerése A végzős tanulók több éves teljesítményét, eredményeit a ballagáson rangos díjakkal, címekkel, oklevelekkel és könyvjutalmakkal ismerjük el. A tanévben jutalmazott

Részletesebben

Iskolagyűlés 2015.10.20.

Iskolagyűlés 2015.10.20. Iskolagyűlés 2015.10.20. Nagyon mozgalmas 2 hónap áll már mögöttünk, rengeteg csodaszép eredménnyel. És hol van még a tanév vége?! 2015.09.19-én, szombaton reggel a szokásokkal ellentétben tárva-nyitva

Részletesebben

Szeptemberi eredményekkel leginkább sportolóink büszkélkedhetnek.

Szeptemberi eredményekkel leginkább sportolóink büszkélkedhetnek. Szeptemberi eredményekkel leginkább sportolóink büszkélkedhetnek. Először is labdarúgóink kergették a labdát sikeresen. Fehér Csanád és Sápi Domán 5.b osztályos tanulók Svédországban, a Gothia Cup Ifjúsági

Részletesebben

2005/2006. matematika

2005/2006. matematika Varga Tamás Országos Matematika Verseny 2.forduló 7.helyezés Fekete Dóra 7.B Czupy Judit 2.forduló 3.helyezés Pintér Olivér Péter 7.A 2.forduló 3.helyezés Németh László 7.A Belényessy Viktória 2.forduló

Részletesebben

Versenyeredmények (pályázatok) 2014/2015

Versenyeredmények (pályázatok) 2014/2015 Versenyeredmények (pályázatok) 2014/2015 A verseny megnevezése Helyezés A versenyző neve Felkészítő tanár KÖMAL Matematika "K" verseny (2013/2014) 7. helyezés Kamuti Harmat 9/A Szécsiné Festő-Hegedűs Margit

Részletesebben

Tárgy: Pályázat Heptaéder Díjra! Makuláné Gulicska Valéria Igazgatóasszony részére. Orosháza Táncsics u.2-4. 5 9 0 0. Tisztelt Igazgatóasszony!

Tárgy: Pályázat Heptaéder Díjra! Makuláné Gulicska Valéria Igazgatóasszony részére. Orosháza Táncsics u.2-4. 5 9 0 0. Tisztelt Igazgatóasszony! Tárgy: Pályázat Heptaéder Díjra! Makuláné Gulicska Valéria Igazgatóasszony részére Orosháza Táncsics u.2-4. 5 9 0 0 Tisztelt Igazgatóasszony! A 11.A osztály az elmúlt három évben végzett tanulmányi és

Részletesebben

Legjobb tanuló serleg Keszte Panna 4.c

Legjobb tanuló serleg Keszte Panna 4.c Legjobb tanuló serleg Keszte Panna 4.c Panni már 4. éve tűnik ki szorgalmával és tanulmányi eredményeivel, valamint szerény, kedves egyéniségével. Számára örömöt jelent minden egyes iskolai feladat, örömöt

Részletesebben

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2008/2009. TANÉVBEN

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2008/2009. TANÉVBEN A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2008/2009. TANÉVBEN Az Erzsébet kirélyné városi szavalóverseny eredményei II. helyezett: Maul Dóra 11.B, felkészítő tanára: Richterné Rubes Zsuzsanna

Részletesebben

Kaán Károly Verseny. Szépkiejtési verseny

Kaán Károly Verseny. Szépkiejtési verseny Kaán Károly Verseny 2012. április 13-án Tápiószelén megrendezésre került a XX. Kaán Károly megyei Természet és környezetismereti verseny. Diákjaink elért eredményei: 19. hely Hidy Gábor 6.c 26. hely Illés

Részletesebben

NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE FELKÉSZÍTŐ TANÁR Felső tagozat Fekete Laura 8.a megyei 2. Gárdonyi megyei fordítóverseny - angol Kalmár Mária

NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE FELKÉSZÍTŐ TANÁR Felső tagozat Fekete Laura 8.a megyei 2. Gárdonyi megyei fordítóverseny - angol Kalmár Mária NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE FELKÉSZÍTŐ TANÁR Felső tagozat Fekete Laura 8.a megyei 2. Gárdonyi megyei fordítóverseny - angol Kalmár Mária Családi Vivien 8.a megyei 7. Gárdonyi megyei fordítóverseny

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV

EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV Balatonszabadi, 2014. június 12. Pedagógiai célok Célunk a környezettudatos nevelés: a tudatos szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére való figyelemfelkeltés. Hisz

Részletesebben

Visszajelzések osztályoktól

Visszajelzések osztályoktól Visszajelzések osztályoktól 2014. 06. 18-ai napot töltöttük Önöknél. 3-8.osztályos tanulókkal. Már a szervezésben is rendkívül rugalmasan kezelték a kéréseimet a programokkal kapcsolatosan. Ezt tovább

Részletesebben

Utolsó frissítés: 2015.06.10. 10:32. Fontos információk:

Utolsó frissítés: 2015.06.10. 10:32. Fontos információk: Utolsó frissítés: 2015.06.10. 10:32 Fontos információk: Az érettségi beosztás tájékoztató jellegű. Véglegessé a nyitó értekezlet után válik.!!! Vizsgára érkezés a feltüntetett időpont előtt: 1 ÓRÁVAL!!!

Részletesebben

AZ ÉRDI VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEI 2013/2014-ES TANÉV ORSZÁGOS MEGYEI, TERÜLETI VÁROSI, TANKERÜLETI

AZ ÉRDI VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEI 2013/2014-ES TANÉV ORSZÁGOS MEGYEI, TERÜLETI VÁROSI, TANKERÜLETI AZ ÉRDI VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEI 2013/2014-ES TANÉV ORSZÁGOS MEGYEI, TERÜLETI VÁROSI, TANKERÜLETI osztály verseny szint helyezés felkészítő tanár Magyar Karaivanov Lilla

Részletesebben

DÓCZY GIMNÁZIUMA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ LAPOK

DÓCZY GIMNÁZIUMA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ LAPOK DEBRECENI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM DÓCZY GIMNÁZIUMA (hat évfolyamos képzés: 7-12. évfolyamon) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ LAPOK a 2014-2015-ös tanévre Nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő

Részletesebben

JELENTÉS. a felső tagozatos munkaközösség 2012/2013. tanév I. félévének munkájáról

JELENTÉS. a felső tagozatos munkaközösség 2012/2013. tanév I. félévének munkájáról JELENTÉS a felső tagozatos munkaközösség 2012/2013. tanév I. félévének munkájáról A 2012/2013. tanévben munkaközösségünk létszáma 13 fő. A 2012/2013. tanévben a hollóházi tagintézményből utazó pedagógusként

Részletesebben

ÉV VÉGÉN KIOSZTOTT SERLEGEK

ÉV VÉGÉN KIOSZTOTT SERLEGEK ÉV VÉGÉN KIOSZTOTT SERLEGEK Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Alsó tagozat 2009/2010. tanév 4.B osztály A kis csapat minden tagja fogékony a művészetekre. A négy év során rengeteg színvonalas műsort

Részletesebben

név osztály verseny neve szint helyezés felkészítő tanár

név osztály verseny neve szint helyezés felkészítő tanár név osztály verseny neve szint helyezés felkészítő tanár Pekár Barbara 4.b Német Megyei Mesemondó 2. Dedinszkyné M.Erika Preininger Viktória 4.c Német Megyei Mesemondó 7. Dedinszkyné M.Erika Vincze Réka

Részletesebben

2004/2005 tanév eredményei:

2004/2005 tanév eredményei: Németh László Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény 2004/2005 tanév eredményei: Név Osztály Verseny Eredmény Szıke Péter b Iskolai Levelezı Verseny Sipos adrienn b Iskolai Levelezı Verseny

Részletesebben

2002/2003-as tanév versenyeredményei. Aszalós Krisztina, Busi Alma Mater Oktatási Központ Száraz Anna 5.b 13.

2002/2003-as tanév versenyeredményei. Aszalós Krisztina, Busi Alma Mater Oktatási Központ Száraz Anna 5.b 13. Tantárgy Helyezés Tanuló neve Megnevezés Szint Felkészítő nevelő 6. Gaál Ramónia 6.a Kisokos 2000 angol verseny országos Fodorné Nagy Erika 3. Kanyó Attila 4.b Kisokos 2000 angol verseny országos Aszalós

Részletesebben

Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről. az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten

Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről. az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten 1 Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten Áldás, békesség! Szeretettel köszöntök mindenkit az Arany János Református Általános Iskola

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

Bendegúz Levelező Verseny. Rátermettség tantárgyból I. helyezést ért el Farkas Gergő 8. a

Bendegúz Levelező Verseny. Rátermettség tantárgyból I. helyezést ért el Farkas Gergő 8. a Bendegúz Levelező Verseny országos döntő Rátermettség tantárgyból I. helyezést ért el Farkas Gergő 8. a A TIT Kossuth Klub Egyesület a 2008-2009-es tanévre meghirdette az Ember- Föld- Világegyetem IV.

Részletesebben

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK Matematika Testnevelés Matematika Matematika Matematika

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK Matematika Testnevelés Matematika Matematika Matematika Göllöntné Kiss Annamára. o. Matematika Matematika Matematika Matematika Göllöntné K. Annam. Szollárné V. Ilona Göllöntné K. Annam. Göllöntné K. Annam. Magyar (O) Matematika Magyar (O) Magyar (O) Magyar

Részletesebben

A Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet 2013/2014. tanévi tanulmányi és művészeti versenyein helyezést elért tanulók

A Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet 2013/2014. tanévi tanulmányi és művészeti versenyein helyezést elért tanulók A Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet 2013/2014. tanévi tanulmányi és művészeti versenyein helyezést elért tanulók Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny 1. Sütő Martin SÁIK Székhelyintézmény, Darvas

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK 2013-2014 - es tanév Országos első 10, megyei első 6 és városi első 3 helyezett tanulók névsora

VERSENYEREDMÉNYEK 2013-2014 - es tanév Országos első 10, megyei első 6 és városi első 3 helyezett tanulók névsora VERSENYEREDMÉNYEK 2013-2014 - es tanév Országos első 10, megyei első 6 és városi első 3 helyezett tanulók névsora Verseny Név Helyezés Felkészítő tanár Városi matematika verseny (Tarczy) Pődör Máté 4.a

Részletesebben

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE 2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE Október 1-jén a zenei világnap alkalmából fellépő Újfehértói Fúvószenekar nagy sikerű koncertet adott iskolánkban a város kulturális napi rendezvényeinek keretein

Részletesebben

1. Pedagógusok végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Pedagógus végzettség képesítés tanított tantárgy

1. Pedagógusok végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Pedagógus végzettség képesítés tanított tantárgy Különös közzétételi lista 2015/2016 tanév 32/2008 (XI. 2) OKM rendelet 10. számú melléklet 0 11/1994 (VI.8) MKM rendelethez, mely előírja a tájékoztatási kötelezettséget az alábbi témákban: A pedagógusok

Részletesebben

KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola

KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS Brassó Utcai Általános Iskola A 2007-2008. tanév kezdetén szeretettel köszöntök minden új és régi diákot, a kedves szülőket és az iskola valamennyi dolgozóját. Tanulóink

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3 OROSHÁZI TÁNCSICS MIHÁLY TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZÉKHELYINTÉZMÉNY Érettségi, szakmai és szintfelmérő vizsgák OROSHÁZA 2013-2014. 1 Tartalomjegyzék Általános

Részletesebben

2014. május 15-én a balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola rendezésében körzeti angol kommunikációs versenyen vettek részt iskolánk tanulói.

2014. május 15-én a balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola rendezésében körzeti angol kommunikációs versenyen vettek részt iskolánk tanulói. 2014. 05.20. 2014. május 15-én a balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola rendezésében körzeti angol kommunikációs versenyen vettek részt iskolánk tanulói. Eredmények: I. helyezés: Magyar Kornélia

Részletesebben

AKIKRA BÜSZKÉK VAGYUNK 2009-2010. tanév

AKIKRA BÜSZKÉK VAGYUNK 2009-2010. tanév AKIKRA BÜSZKÉK VAGYUNK 2009-2010. tanév Állatkerti élményeink rajzpályázat: 1-2. évfolyam: I. hely 1.a osztály II. hely 2.a és 2.c osztály III. hely 2.b osztály Különdíj: 1. b osztály 3-4. évfolyam I.

Részletesebben

2008/2009. Nagy Judit 9.helyezés Pénzes Dorottya 9.C Belényessy Viktória Kenguru Nemzetközi Matematika Verseny megyei 1.helyezés Németh László 10.

2008/2009. Nagy Judit 9.helyezés Pénzes Dorottya 9.C Belényessy Viktória Kenguru Nemzetközi Matematika Verseny megyei 1.helyezés Németh László 10. matematika Varga Tamás Országos Matematika Verseny megyei 4.helyezés Németh Rita 8.A Farkas István Matematika OKTV 2.fordulóba jutott Ambrits Dániel 12.A Kopik István Wischy Gergő 12.A Nagy Judit Arany

Részletesebben

A környék legjobb sulija

A környék legjobb sulija A környék legjobb sulija Szerintem minden diák egyetért velem, ha azt mondom, hogy egy jó suliban rengeteg a program. Persze az még jobb lenne, ha a gyerekeknek kellene tanítania a tanárokat, de ezt sajnos

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

Az alsó tagozaton kiadott serlegek a 2008/2009. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium www.kig.hu

Az alsó tagozaton kiadott serlegek a 2008/2009. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium www.kig.hu Az alsó tagozaton kiadott serlegek a 2008/2009. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium www.kig.hu 1. félév Jó tanuló serleg Biró Adrienn (4.b) és Fülöp Lili (4.b) Adrienn kiemelkedő képességű,

Részletesebben

Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Versenyeredmények 2014-2015-ös tanév. Területi versenyek

Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Versenyeredmények 2014-2015-ös tanév. Területi versenyek Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Versenyeredmények 2014-2015-ös tanév Német fordítóverseny Területi versenyek Csaklós Dorina 8.c X. helyezett Felkészítő tanár: Bodonhelyi Mariann

Részletesebben

ODAÍTÉLÉSE 2014. II. FÉLÉVÉBEN MELLÉKLET: 1 DB

ODAÍTÉLÉSE 2014. II. FÉLÉVÉBEN MELLÉKLET: 1 DB IKTATÓSZÁM: 08-8/580-93/2014 TÁRGY: POLGÁRMESTERI ÖSZTÖNDÍJAK ODAÍTÉLÉSE 2014. II. FÉLÉVÉBEN MELLÉKLET: 1 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE KULTURÁLIS ÉS KÖZNEVELÉSI

Részletesebben

JÚNIUS ÉV VÉGÉI JUTALMAK

JÚNIUS ÉV VÉGÉI JUTALMAK JÚNIUS ÉV VÉGÉI JUTALMAK TOMORI DIÁKJA cím Erős Evelin (8.o.) ÉV TANULÓJA cím Faragó Hunor (5.a), Ferenczy Réka (7.o.), Keresztesi Anna (8.o.) JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ cím Kovács Iván (I. kcs.), Simon Szabolcs

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja http://erdisportiskola.sulinet.hu 2015. január A 2014/15 tanév első féléve január 16-án fejeződött be. A tanulók az eltelt időszakban nyújtott

Részletesebben

P E V I. Szemünk fényei. Színkeveréses virágültetés. Színes tojások Pilvax Színes 48. 2015. 1. szám

P E V I. Szemünk fényei. Színkeveréses virágültetés. Színes tojások Pilvax Színes 48. 2015. 1. szám P E V I 2015. 1. szám 2 0 1 5. A N E M Z E T K Ö Z I F É N Y É V E Fé n y e s e r e d m é n y e k Ve r s e n y e k Szemünk fényei Fa r s a n g Színkeveréses virágültetés Színes tojások Pilvax Színes 48

Részletesebben

A 2004/2005-ös tanév versenyeredményei

A 2004/2005-ös tanév versenyeredményei A 2004/2005-ös tanév eredményei A legkiemelkedőbb eredmények Országos A tanuló neve Osztálya Tanára 2. OKTV filozófia Szarka Klára 12/3 Bacsó László 10. OKTV filozófia Sólyom Alíz Farkas Tamás, Menyhért

Részletesebben

Országos Kézilabda. Kézilabda

Országos Kézilabda. Kézilabda Országos Kézilabda 2014. június 15-18. között Pécsett, az Országos Diákolimpia összevont labdajátékok III. korcsoportos döntőjében. Iskolánk kézilabda csapata 5. helyezést ért el. A csapat tagjai: Kassai

Részletesebben

II. Magvető Kupa. Gyula, Várfürdő, 2012.03.23.

II. Magvető Kupa. Gyula, Várfürdő, 2012.03.23. II. Magvető Kupa Gyula, Várfürdő, 2012.03.23. A verseny védnökei Dr. Görgény Ernő, Gyula város polgármestere Nagytiszteletű Baráth János református lelkipásztor Varga Ottó, igazgató Dr. Nagyné Sullay Márta,

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

BARÁTUNK A KÖNYV VETÉLKEDŐ

BARÁTUNK A KÖNYV VETÉLKEDŐ 2. ÉVFOLYAM, ÁGACSKA, ÖSSZESÍTETT Csapat Név Csapat Tagok Felkészítő Neve PÖSZE EGÉR VILLÁM MACKA OKOS GOMBÁK PÖSZE EGEREK SZUPER HÁROM ÁG A HÁROM KACSA PILLANGÓ SZÉLVIHAR EGÉRKE GYŐZTES KACSÁK LEPKE LENKE

Részletesebben

Versenyeredmények. Szent Imre-díj: Kovácsházi Gergely 12.c. Pataki Vidor-díj: Balázs Otília 12.a OKTV

Versenyeredmények. Szent Imre-díj: Kovácsházi Gergely 12.c. Pataki Vidor-díj: Balázs Otília 12.a OKTV Versenyeredmények Szent Imre-díj: Kovácsházi Gergely 12.c Pataki Vidor-díj: Balázs Otília 12.a OKTV LATIN OKTV-döntő 3. helyezés: Szkiba Zsófia (11.c) felkészítő tanár: Kudari Enikő 9. helyezés: Kalabay

Részletesebben

A Gönczy Pál Általános Iskola 2012/2013 tanév versenyeredményei LOGIKAI MATEMATIKAI TEHETSÉGTERÜLET

A Gönczy Pál Általános Iskola 2012/2013 tanév versenyeredményei LOGIKAI MATEMATIKAI TEHETSÉGTERÜLET A Gönczy Pál Általános Iskola 2012/2013 tanév eredményei LOGIKAI MATEMATIKAI TEHETSÉGTERÜLET ORSZÁGOS VERSENYEK Helyezés Résztvevő tanuló Felkészítő tanár Suli-Hód Bt Országos Levelezős b Győri Logika

Részletesebben

200 m. leány mellúszás A 30. versenyszám. 200 m. leány mellúszás B 31. versenyszám. 200 m. fiú mellúszás A 32. versenyszám

200 m. leány mellúszás A 30. versenyszám. 200 m. leány mellúszás B 31. versenyszám. 200 m. fiú mellúszás A 32. versenyszám Claudius Kupa, 1 nap, döntők 200 m. leány mellúszás A 30. versenyszám 1. Temesszentandrási Eszter 1993 A Jövő SC Veolia 2:40,77 700p 100m: 1:18,68 2. Bíró Dorottya 1993 Szombathelyi VSC 2:44,28 656p 100m:

Részletesebben

Angol nyelv 5-6. osztály 2 fő / csapat

Angol nyelv 5-6. osztály 2 fő / csapat Angol nyelv 5-6. osztály fő / csapat Versenyző neve neve és címe Pontszám Helyezés Rutkovszky Janka, Fekete Fanni Debreceni Hatvani István Általános 86 4 5 6 7 8 9 0 4 Dudás Levente, Juhász Gergely Kocsis-Illés

Részletesebben

Beszámoló a 2011/12-es tanévben végzett munkáról. 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola - 2011/12. 1

Beszámoló a 2011/12-es tanévben végzett munkáról. 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola - 2011/12. 1 Beszámoló a 2011/12-es tanévben végzett munkáról 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola - 2011/12. 1 Új szervezeti struktúra Gazdasági szervezet igazgató Koordinációs iroda 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola

Részletesebben

Tantárgy Verseny neve helyezés

Tantárgy Verseny neve helyezés Sorszám Tanuló neve Osztály Tantárgy Verseny neve helyezés Verseny szintje Felkészítő tanár, tanító neve 1. Ladányi Zsuzsanna 8.b angol London Bridge 01. országos Bagdi Judit 2. Szegfű Patrik 6.c szorobán

Részletesebben

Bella Adrián I. korcsoport Dicséret Felkészítõ tanár: Matkócsik Éva. Berta Réka I. korcsoport Dicséret Felkészítõ tanár: Matkócsik Éva

Bella Adrián I. korcsoport Dicséret Felkészítõ tanár: Matkócsik Éva. Berta Réka I. korcsoport Dicséret Felkészítõ tanár: Matkócsik Éva VI. Budapesti Dalverseny 2011.05.07. Bella Adrián I. Dicséret Felkészítõ tanár: Matkócsik Éva Berta Réka I. Dicséret Felkészítõ tanár: Matkócsik Éva Balogh Anikó Dicséret Felkészítõ tanár: Matkócsik Éva

Részletesebben

Versenyeredmények 2012-2013-as tanév

Versenyeredmények 2012-2013-as tanév Versenyeredmények 2012-2013-as tanév ZRÍNYI ILONA ORSZÁGOS MATEMATIKAVERSENY -MEGYEI FORDULÓ Dél-Pest megye 4. hely Zahora Mary Jane 6.hely Szimet Soma 15. hely Velkei Ottó Díjazott Tanár: Feketéné Csorba

Részletesebben

Konczosné Nagy Kölcsey Ferenc: Némedi Gabriella Himnusz. Iskolai szavalóverseny 2013. január 23. Magyar mikromunkaközöség

Konczosné Nagy Kölcsey Ferenc: Némedi Gabriella Himnusz. Iskolai szavalóverseny 2013. január 23. Magyar mikromunkaközöség Aranytoll szépíró Városi asztalitenisz diákolimpia JANUÁR 2.-4. évfolyam 2013. január 8. tanítók Katona Dioméd 2. b osztály I. helyezett Kiss Regina 3. a osztály -II. helyezett 2013. január 11. Rárósiné

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

Jó tanuló jó sportoló pályázat eredménylista

Jó tanuló jó sportoló pályázat eredménylista Jó tanuló jó sportoló pályázat eredménylista A Magyarország jó tanulója jó sportolója pályázat kapcsán Balog Zoltán miniszter úr döntése értelmében az alábbi döntés született. Azon pályázók, akik a pályázati

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

130-as terem (új szárny, 1. emelet)

130-as terem (új szárny, 1. emelet) 130-as terem (új szárny, 1. emelet) 1. Ambrus Ramóna Margit 1999-10-08 2. Bácskai Zsolt László 1999-09-10 3. Baki Réka 2000-04-24 4. Bakóczy Kira Orsolya 1998-01-06 5. Bakonyi Kinga Beatrix 2000-05-15

Részletesebben

Települési Információs Hírlevél

Települési Információs Hírlevél Települési Információs Hírlevél VIII. Évfolyam 1. Szám 2005. április-június SÁ R M ELL É K Köszöntjük községünk legifjabb polgárait: Született: Pantocsek Leon Dániel /Arany J. u. 10./ Koller Dóra /Dózsa

Részletesebben

7. Figedy János Ált. Isk. 7. EKF Gyakorló Általános Iskola. 8 Tinódi Sebestyén Tagiskola. 8. Balassi Bálint Általános Iskola

7. Figedy János Ált. Isk. 7. EKF Gyakorló Általános Iskola. 8 Tinódi Sebestyén Tagiskola. 8. Balassi Bálint Általános Iskola A kategória Csapatnév Csapattagok (évfolyam) címe Felkészítő tanárok Pontszám Helyezés Marczis Zentai 3325 Noszvaj, Triász Dósa Attila 7. Figedy János Ált. Isk. Ivády Tamásné 46 I. igen Bettina Márton

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2005. J Ú L I U S Tisztelt Pusztaföldvári Polgárok! Ez évben is megrendezésre került a Földvárak Találkozója, melyről már hírt adtunk. Így utólag el szeretném mondani Önöknek, hogy

Részletesebben

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Baján csobbant a csapat Megyedöntőn jártak 2009.01.15. A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Január 8-án a vizek városában

Részletesebben

Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny (országos verseny) Bakos Balázs 5.c 30. hely Babák Sándorné

Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny (országos verseny) Bakos Balázs 5.c 30. hely Babák Sándorné VERSENYEREDMÉNYEK ORSZÁGOS VERSENYEK Országos zongoraverseny zeneiskolásoknak Orgován Boglárka 6.b III. hely Felkészítő tanár Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny (országos verseny) Bakos Balázs 5.c

Részletesebben

8. A. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája, országos döntő. Eötvös-heti vers- és prózamondó verseny

8. A. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája, országos döntő. Eötvös-heti vers- és prózamondó verseny TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEK 8. A CSÓKÁSI ANNAMÁRIA 8. A Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája, országos döntő ERDŐDI ZSÓFIA 8. A Eötvös-heti vers- és prózamondó verseny KOVÁTS BENCE 8. A HÓDítsd meg

Részletesebben

9. évfolyam. Írásbeli. Augusztus 25. (kedd) 4. terem. Felügyelő tanárok: Baranyi Sándor Frink Anikó

9. évfolyam. Írásbeli. Augusztus 25. (kedd) 4. terem. Felügyelő tanárok: Baranyi Sándor Frink Anikó 9. évfolyam 4. terem Felügyelő tanárok: Baranyi Sándor Frink Anikó Fodor Zoé Ének-zene (projekt) 8.30 Nagy Levente László Mozgóképkultúra és médiaismeret (projekt) 8.30 Bánhidi Bence Irodalom 9.00 Borsi

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

Helyezés vagy minősítés. országos. III. helyezett Fodor Bálint 7.A. megyei. II. helyezett IV. helyezett. 2. fordulóba Bogáromi Vivien és.

Helyezés vagy minősítés. országos. III. helyezett Fodor Bálint 7.A. megyei. II. helyezett IV. helyezett. 2. fordulóba Bogáromi Vivien és. A 2014/2015-ös tanév versenyeredményei: Tantárgyi versenyek: Helyezés vagy minősítés Tanulók Kárpát-medencei irodalmi pályázat 1956-os versenye Lotz János nevét viselő szövegértési verseny OKTV angol nyelvből

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. május 24-i ÜNNEPI ülésének

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. május 24-i ÜNNEPI ülésének Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 J/51-7/2015. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület 2015. május 24-i ÜNNEPI ülésének

Részletesebben

Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta H I R E K

Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta H I R E K Márkói Tükör Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta XIX. évfolyam 10. szám 2012. szeptember ű H I R E K Ahogy előző számunkban beszámoltunk róla, a márkói Német Nemzetiségi Óvoda a nyári

Részletesebben

Újra testvértelepülésünkön jártunk

Újra testvértelepülésünkön jártunk Dunaszentmiklós 2015. nyár Dunaszentmiklósi hírlevél Német Nemzetiségi Önkormányzat Dunaszentmiklós Római-Katolikus Egyházközség Dunaszentmiklós Dunaszentmiklós Község Önkormányzata 34. szám A tartalomból:

Részletesebben

Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél

Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél Kedves Olvasó! A lap megjelenését 19 év gyógypedagógiai munka előzte meg. Nagy

Részletesebben

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Budapest XXI. kerületi Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Különös közzétételi lista 2014/2015. tanév 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

2013. február 25., hétfő Egyházi Biológia Angol 112-es szoba Bandzsal Dóra Református, Kmét 14.30 Ld. 02.27. Barta Zsuzsa Református, Kmét 14.30 Ld.

2013. február 25., hétfő Egyházi Biológia Angol 112-es szoba Bandzsal Dóra Református, Kmét 14.30 Ld. 02.27. Barta Zsuzsa Református, Kmét 14.30 Ld. 2013. február 25., hétfő 112-es szoba Bandzsal Dóra Református, Kmét 14.30 Ld. 02.27. Barta Zsuzsa Református, Kmét 14.30 Ld. 02.27. Basky Éva Református, Kmét 14.30 Ld. 02.27. Benke Ádám Református, Kmét

Részletesebben

KEDVES SZÜLŐK! A 2014/2015-ös tanév eredményei

KEDVES SZÜLŐK! A 2014/2015-ös tanév eredményei 2015 KEDVES SZÜLŐK! Kiadványunkkal iskolánk életéről, az elmúlt év eredményeiről és az előttünk álló tanév eseményeiről kívánjuk tájékoztatni Önöket. Iskolánk statisztikai adatai Tanulók létszáma: 400

Részletesebben

Versenyeredmények 2014/15

Versenyeredmények 2014/15 Versenyeredmények 2014/15 A IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny debreceni válogatója lezajlott 2014. október 16-án. Intézményünk hat zongorista növendéke közül négyen döntőbe jutottak. A döntőt az

Részletesebben

Danke schön, Traunstein!

Danke schön, Traunstein! Danke schön, Traunstein! (Köszönjük, Traunstein!) Soha nem lehet elég korán köszönetet mondani. Soha nem lehet elégszer köszönetet mondani. Soha nincs késő köszönetet mondani mondta el Ottó Péter, Zirc

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiuma Győr

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiuma Győr Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiuma Győr IX. évfolyam 4. szám 2015. ballagási különszám KOLLÉGIUMI BÚCSÚZTATÓ 2015. április 28. "Eddig csak álmodtunk, terveztünk még, Most valóra válhat minden

Részletesebben

ÚJLENGYELI ÚJ SZÓ. Adó 1% Idén is sok szeretettel várunk minden kedves újlengyeli lakost! Mozogjunk együtt újra! 2016. május 25.

ÚJLENGYELI ÚJ SZÓ. Adó 1% Idén is sok szeretettel várunk minden kedves újlengyeli lakost! Mozogjunk együtt újra! 2016. május 25. Adó 1% Kérjük támogassa adója 1%-ával az újlengyeli egyesületeket! Újlengyeli Diáksport Egyesület Adószám: 18662010-1-13 Újlengyeli Polgárőr Egyesület Adószám: 18280702-1-13 Vatya Népe Hagyományőrző és

Részletesebben

Baracsi Szó XXIII. évfolyam 5. szám

Baracsi Szó XXIII. évfolyam 5. szám Baracsi Szó XXIII. évfolyam 5. szám 2015. május Önkormányzati tájékoztató 2015. május A helyes nézet mások véleménye és saját elmélkedésünk révén jön létre. (Buddha) Hosszadalmas lakossági utánajárást

Részletesebben

Természettudományos verseny

Természettudományos verseny Természettudományos verseny 3. helyezett: Dr. Kozma Pál Általános Iskola, Gyulaháza ( gyulaházi mazsolák 2. ) Radványi Rafael Szűcs Fanni Papp Márton Felkészítő tanár: Szanyi Attila Baráth Sándor 2. helyezett:

Részletesebben

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!!

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! A VAJDA PÉTER ÉNEK- ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA LAPJA 18. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2012. JÚNIUS Botos Auróra 3.s JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! tartalom JÚNIUS 3 Kiváló Vajdások 4 Pedagógusnapra 5 Németországban Comeniussal

Részletesebben

Projektfeladat Földrajzi ismeretszerzés rajzolás segítségével

Projektfeladat Földrajzi ismeretszerzés rajzolás segítségével Projektfeladat Földrajzi ismeretszerzés rajzolás segítségével Készítette: Kedves Júlia - Toró Norbert - Tóth Enikő 2010. február 18. Megbeszéltük az előadás előtt, hogy mi leszünk majd egy csoportban.

Részletesebben

OÁMK SIMON ISTVÁN UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA TANULÓINAK EREDMÉNYEI ISKOLAI, VÁROSI, MEGYEI, ORSZÁGOS VERSENYEKEN. 2011/2012. tanév

OÁMK SIMON ISTVÁN UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA TANULÓINAK EREDMÉNYEI ISKOLAI, VÁROSI, MEGYEI, ORSZÁGOS VERSENYEKEN. 2011/2012. tanév OÁMK SIMON ISTVÁN UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA TANULÓINAK EREDMÉNYEI ISKOLAI, VÁROSI, MEGYEI, ORSZÁGOS VERSENYEKEN 2011/2012. tanév MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Iskolai vers- és mesemondó verseny 1. - 2. évfolyam

Részletesebben

Egészségügyi alapismeretek. Sorszám Teljes név Iskola Eredmény. 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95%

Egészségügyi alapismeretek. Sorszám Teljes név Iskola Eredmény. 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95% 1 Geiger Tímea Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 95% 2 Németh Viktória 3 Kohányi Gergely Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Miskolc 93% 4 Rákay Renáta Ferenczi Sándor Egészségügyi

Részletesebben

Első nap 1. 25 m. fiú gyors. I. korcsoport

Első nap 1. 25 m. fiú gyors. I. korcsoport Első nap. 25 m. fiú gyors I. korcsoport Farkas Viktor Mezőtúri Ref. Kollégium I. 0:6,00 0:6,78 9 2 Tajthy Milán Jókai Mór Ref. Ált. Isk. Nyíregyháza I. 0:8,5 0:7,42 7 3 Cseresznyés Zoltán Magvető Általános

Részletesebben

ÁSZÁRI HÍREK 2 0 0 9. M Á R C I U S - Á P R I L I S

ÁSZÁRI HÍREK 2 0 0 9. M Á R C I U S - Á P R I L I S ÁSZÁRI HÍREK 2 0 0 9. M Á R C I U S - Á P R I L I S POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI Tájékoztató a képvisel-testület 2009.03.17.-i ülésérl Március 17.-én kedden 15.00-kor tartott ülést a képvisel-testület,

Részletesebben

Versenyeredmények 2015/2016

Versenyeredmények 2015/2016 Versenyeredmények 2015/2016 OKTV: Történelem Cegléd, 2015. 11. 02. : 9 fő indult Légrádi Attila 12. b Felkészítő tanára: Bárdos Dóra, Gaganetz Péter Szebenszki Noémi 11. c Felkészítő tanára: Hajdu István

Részletesebben

A tanuló iskolája Évfolyam A tanuló neve Felkészítő tanára Helyezés. Stötzer Hanna Elszeszer Valéria 1. Márkus Ágnes Renáta Lázárné Pócza Ágnes 2.

A tanuló iskolája Évfolyam A tanuló neve Felkészítő tanára Helyezés. Stötzer Hanna Elszeszer Valéria 1. Márkus Ágnes Renáta Lázárné Pócza Ágnes 2. Dr. Béres József Általános Csillaghegyi Általános Óbudai Nagy László Általános Budapest III. Kerületi Zipernowsky Károly Ált. Budapest III. Kerületi Kerék Általános és Gimnázium Óbudai Harrer Pál Általános

Részletesebben

Hiszek az alkotásban, mely a lélek nyelve, a magasabb lelkeké Hiszek a munkában Hiszek a nehézben. Hogy nem lehetetlen!

Hiszek az alkotásban, mely a lélek nyelve, a magasabb lelkeké Hiszek a munkában Hiszek a nehézben. Hogy nem lehetetlen! Hiszek az alkotásban, mely a lélek nyelve, a magasabb lelkeké Hiszek a munkában Hiszek a nehézben. Hogy nem lehetetlen! (Babits Mihály: Örökkék ég a felhők mögött) 1 Tartalom: MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM

Részletesebben

Fórum Értékőrző csendes jubileum

Fórum Értékőrző csendes jubileum Fórum Értékőrző csendes jubileum (recenzió) Megyénkben az 1970-es években kezdődött az óvodák új szervezeti struktúrájának kialakítása, az intézményi önigazgatás szakmai és személyi feltételrendszerének

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Palatábla 2015. április május. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL!

Palatábla 2015. április május. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL! Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL! 1 Versenyeredmények Tanítványaink közül többen is részt vettek a tavaszi tanulmányi versenyeken, amelyeket komoly felkészülés előzött meg. Költészetnapi szavalóverseny:

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

2015-2016. tanév I. BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

2015-2016. tanév I. BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Dunaföldvári Bölcskei - Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium Magyar László Gimnáziuma 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5. Telefon/Fax: 75/541-269 e-mail: magyarlaszlogimi1@gmail.com

Részletesebben

PROJEKTTERV. A projekt címe : Tavaszi Zsongás Mottó: Figyelj a Földre és cselekedj ahol vagy!

PROJEKTTERV. A projekt címe : Tavaszi Zsongás Mottó: Figyelj a Földre és cselekedj ahol vagy! PROJEKTTERV A projekt címe : Tavaszi Zsongás Mottó: Figyelj a Földre és cselekedj ahol vagy! A projekt helyszíne : Fodor András Óvoda,Iskola Szak és Szakmai Szolgálat Lengyeltóti A projekt időpontja: 2010.

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben