J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének május 29-én órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott testületi üléséről Jelen vannak: Szabó Tamás alpolgármester Bek Rózsa képviselő Garzó Vanda képviselő Gerse Imréné képviselő Septe József képviselő és Fejér István képviselő magát alapos indokkal kimentette. Tanácskozási joggal jelennel vannak: Dr. Schütz Nikolett Dr. Fehér József Pozder Veronika Vasvári János jegyző aljegyző gazdasági szervezet vezető ügyvezető Jegyzőkönyvvezető: Kuckó Katalin Továbbá 5 érdeklődő. üdvözli a megjelenteket, meghívott vendégeket, megállapítja, hogy a Képviselő-testület határozatképes, az ülést megnyitja. Javaslatára a Képviselőtestület az alábbi napirendi pontokat tárgyalja: 1./ Civil szervezetek beszámolója. Írásbeli előterjesztés 2./ Településfejlesztési Kft. beszámolója.

2 3./ Temetőről, temetkezésről szóló rendelet megalkotása. 4./ Sugár utcai vízelvezető árok ügye. 5./ Egyeztetés a Városnapról. 6./ Beszámoló az Európai Parlament Tagjainak megválasztásáról. Szóbeli előterjesztés Előadó: dr. Schütz Nikolett jegyző 7./ Gyepmesteri szolgáltatóval kötött szerződés felülvizsgálata. 8./ Egyebek Javaslatát a képviselő-testület egyhangú, 5 igen szavazattal elfogadta. NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA: 1. napirendi pont: Civil szervezetek beszámolója. Írásbeli előterjesztés Nagybajomban 19 bejegyzett civil szervezet tevékenykedik, aminek mi nagyon örülünk. Azok a civil szervezetek, akik az önkormányzathoz is kötődnek, akiknél az önkormányzat alapítói jogokat gyakorol kötelesek az éves beszámolójukat letenni a képviselő-testület asztalára. Elsőként foglalkozunk a Nagybajomért Közalapítvánnyal.

3 Az alapítvány 2003-ban alakult és az alapító jogokat Nagybajom Város Képviselőtestülete gyakorolja. Jelenlegi elnök Németh Magdolna. Az előterjesztés alapján jól látszik a évi költségvetése az alapítványnak. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a Nagybajomért Közalapítvány évi beszámolójának az elfogadására. Bek Rózsa PGESZB elnök A Pénzügyi Bizottság alaposan megtárgyalta a Nagybajomért Közalapítvány pénzügyi beszámolóját és a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja. 74/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajomért Közalapítvány évi költségvetéséről szóló beszámolót megismerte és elfogadja. A következő civil szervezetünk a Nagybajomi Atlétikai Club. A club 1914-ben jött létre, az idei évben ünnepli a fennállásának 100 éves évfordulóját. Jelenlegi elnöke Szabó Tamás alpolgármester. Az előterjesztés tételesen tartalmazza az önkormányzat által nyújtott támogatást és annak elszámolását. Bek Rózsa PGESZB elnök A Pénzügyi Bizottság alaposan megtárgyalta a Nagybajomi Atlétikai Club pénzügyi beszámolóját és a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja. 75/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajomi Atlétikai Club évi költségvetéséről szóló beszámolót megismerte és elfogadja.

4 A következő civil szervezetünk a Gyermekekért Alapítvány. A kuratórium elnöke Gerse Imréné. Az alapítványnak sok alapítója van, nemcsak az önkormányzat hozta létre. Az alapítvány elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek segítése, támogatása, táboroztatása. Köszönjük a kuratóriumnak és a tanároknak a munkáját. Az előterjesztés itt is részletesen tartalmazza a bevételi és kiadási összegeket. Bek Rózsa PGESZB elnök A Pénzügyi Bizottság alaposan megtárgyalta a Gyermekekért Alapítvány pénzügyi beszámolóját és a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja. 76/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Gyermekekért Alapítvány évi költségvetéséről szóló beszámolót megismerte és elfogadja. 2. napirendi pont: Településfejlesztési Kft. beszámolója. A Kft. beszámolóját mindenképpen el kell fogadnia a képviselő-testületnek, mivel alapítója Nagybajom Város Képviselő-testülete ban a Kft-t megpróbáltuk különböző feladatokkal, szolgáltatásokkal felruházni, hogy plusz tevékenységekből legyen bevétele az önkormányzatnak. A Kft. működteti az iskolakonyhát, az internetkávézót és a sportcsarnokot. Az előterjesztés részletesen tartalmazza a Kft évi működésének bevételi és kiadási összegeit, ami azt mutatja, hogy a Kft. nyereséggel dolgozik. Bek Rózsa PGESZB elnök A Pénzügyi Bizottság alaposan megtárgyalta a Településfejlesztési Kft. pénzügyi beszámolóját és a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja.

5 77/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Településfejlesztési Kft évi költségvetéséről szóló beszámolót megismerte és elfogadja. 3. napirendi pont: Temetőről, temetkezésről szóló rendelet megalkotása. dr. Schütz Nikolett jegyző A Képviselő-testület mai nap hatályos rendelete a 14/2000 (VIII.30.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről, melynek szolgáltatási díjjegyzéke évben került módosításra. Azonban november 1. és január napjától több új szakasz is bekerült a törvénybe, melyeket az önkormányzati rendeleteknek is át kell venniük, illetve több szabályozási lehetőség is megnyílott az önkormányzatok részére. A korábbi szabályozás szerint köztemető esetén az önkormányzat a temetőn belül a holttest hűtését, temetőn belül járművel történő szállítását, a hamvak erre szolgáló berendezéssel történő szórását, továbbá a sírhelynyitást és visszahantolást helyi rendeletében a temető üzemeltetőjének kizárólagos hatáskörébe adhatta. A módosítás pontosító rendelkezéseket tartalmaz, a jogosultságok körét kibővíti és meghatározza az önkormányzatok számára a díj megállapítására vonatkozó szabályokat. A módosítás kibővíti a temetőtulajdonosok jogát arra, hogy a temetőben végzett temetkezési szolgáltatási elemek közül a jövőben több feladatot a temető üzemeltetőjére bízzanak. Ilyen feladat: elhunyt hűtése, ravatalozás, urnaelhelyezés, sírhelynyitás, sírba helyezés, visszahantolás, exhumálás, újra temetés. A módosítás a temetőüzemeltetők által szedhető díjakra vonatkozó szabályozást is tartalmaz, és törvényi szintre emeli azt a szabályozást, hogy nem szedhető díj a temetőlátogatásért, a temetői utak használatáért és a temetési hely gondozásához igénybe vett vízért. Felhatalmazás rendeleti szabályozásra a temető rendeltetésszerű használatához szükséges egyéb helyi, tárgyi és infrastrukturális feltételek kapcsán, a temető használatának és igénybevételének szabályai meghatározásában, a temetési hely

6 gazdálkodási szabályainak meghatározása kapcsán, a sírhely méretezését, sírjelek alkalmazását, a kegyeleti tárgyak, növényzet elhelyezését, a sírgondozás szabályai vonatkozásában és a temetőben a kegyeleti közszolgáltatások feltételeit, a temetési hely megváltási megváltásának és újraváltásának díját, a temető-fenntartási hozzájárulás díját, illetve a létesítmények vállalkozók részéről történő és az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételének díját illetve a temetési szolgáltatás, illetőleg a temetőben végzett egyéb vállalkozói tevékenységek ellátásának temetői rendjét illetően. A Tisztelt Testületnek most arról kellene dönteni, hogy melyek a felsoroltak közül melyek azok a szolgáltatások, melyeket kötelezően az üzemeltető lát el és nem adható a szolgáltatónak. Mert a rendeletbe csak ezek kerülnének. Szabó Tamás alpolgármester: Úgy vélem, hogy csak azokat a feladatokat vállaljuk el, melyeket tisztességesen el tudunk látni. Ezek a sírásás és a hűtés. A hantolásnak gyorsnak kell lennie, azt kegyeleti okból fontosnak tartom. A többi képviselő az üzemeltetőnek adott két szolgáltatással egyet értett. Dönteni kell továbbá a rendelet mellékletében foglalt szolgáltatási díjakról, a sírhelymegváltás díjairól továbbá a temető igénybevétel díjáról. Ezeket a korábbihoz képest megemelt tételeket véleményezésre megküldtem az országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnek véleményezésre, mely törvényi előírás. Ők jóváhagyták ezen összegeket, így ettől lefele eltérhet a testület. Bek Rózsa: A mellékletben előterjesztettekkel egyetértenék azzal a kitétellel, hogy a sírhelymegváltás díjai maradjanak a korábbi rendelet szerinti árakon. A többi képviselő ezzel a felvetéssel egyet értett. Dr. Schütz Nikolett jegyző: A rendeletet az itt elhangzott módosításokkal hirdetem ki azzal, hogy a hatálybalépése július 1. napja, tekintettel a KFT. most megszerzett engedélyére és arra, hogy a temetkezési szolgáltatást végző emberek még a Városgazdálkodás munkatársai. Bek Rózsa PGESZB elnök A Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzott a világítás kérdése, amiről nem beszéltünk még. Említetted, hogy igény lenne rá, hogy világító testeket helyezzenek el a temető területére, mivel mindenszentek idején, illetve a korán besötétedő téli időszakban az emberek botorkálnak a temetőben. A napelemes megoldást tudnánk elképzelni. szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotja: 9/2014.(V.29.) számú önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről.

7 A rendelet szövegét a jegyzőkönyv melléklete tartalmazza. 4. napirendi pont: Sugár utcai vízelvezető árok ügye. dr. Schütz Nikolett jegyző Megkeresést Kaptam Szerencsés Margit Sugár utcai lakótól, miszerint a korábban meglevő árok betemetése, felszámolása miatt az ott fekvő területeket csapadékos időben teljesen elönti a víz. Az irattárban megtalált dokumentáció szerint az árok kérdésének rendezése kezdeményezés maradt csupán és 2010 nyarán befejeződött a lakók aláírásgyűjtésének meghiúsulásával. Az árok meg nem léte azonban továbbra is óriási problémákat okoz az ott lakóknak. Elmondásuk szerint több lakó nem törődik azzal, hogy az árok betemetése milyen következményekkel jár, ezért is kivitelezhetetlen a lakók általi eljárás lefolytatása. Az Önkormányzat azonban a Templom utcai árokhoz hasonlóan kezdeményezhetné vízjogi létesítmény engedélyezését és közérdekű használati jog bejegyzésével fenntarthatná a vízelvezető árok kialakított állapotát. Az árok a mellékelten csatolt térképen jól látható és a szintén mellékelten csatolt lista szerinti ingatlanokat, illetve tulajdonosokat érinti. 78/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Sugár utca páratlan oldalán húzódó vízelvezető árok helyzetének rendezését közérdekű használati jog bejegyzésével valósítja meg. Ennek érdekében felhívja a jegyzőt, hogy a földmérő eljárását követően a változási vázrajzzal együtt a bejegyzési kérelmeket a Dél-dunántúli Vízügyi Hatóságnál és Földhivatalnál jegyeztesse be. Közreműködik: dr. Schütz Nikolett jegyző Szerencsés Sándor műszaki ügyintéző

8 5. napirendi pont: Egyeztetés a Városnapról. Július között kerül megrendezésre a városnapi rendezvénysorozat. Azért került egy hónappal korábbra, mert júliusban kerül megrendezésre a Youth Futball fesztivál, amihez mi is csatlakozunk, hiszen tavaly is néhány meccset itt, Nagybajomban játszottak le a csapatok, és ez idén sem lesz másként. Szeretnénk a 100 éves Atlétikai Clubos évfordulót ezzel a rendezvénnyel is színesíteni. Nagy Erika rendezvényszervező A mai nap folyamán beszéltem Hangai István ügyvezető úrral, aki a mérkőzések időpontjáról még biztos információt nem tudott még adni számomra. A városnap hetére egy kiadványt is készülünk megcsinálni, ami magában foglalná az Atlétikai Club elmúlt 100 esztendejét. Hétfőre egy ünnepélyes megnyitót tervezünk, amire díszvendégeket hívnánk, hogy ezzel is emelni tudjuk a rendezvény fényét. Kedden az AC ünnepélyes közgyűlésére kerülne a sor. Csütörtöki nap a gyermekeké lenni, ahol különböző gyermekprogramokkal, focival, játékokkal kedveskednénk a gyerekeknek. Pénteken kerülne sor az ünnepélyes városnapi megnyitóra, amelyeken okleveleket, kitűntetéseket adnánk át az arra érdemes személyeknek. Szombaton, a délutáni órákban folytatódna igazán a városnapi rendezvény, ahol fellépők, programok színesítenék a délutánt és az estét. A vasárnapi nap pedig a horgászversenyről szólna. Köszönöm szépen Erikának a tájékoztatót, és arra szeretnélek kérni, hogy június 15- ig konkretizálva legyenek a programok. 6. napirendi pont: Beszámoló az Európai Parlament Tagjainak megválasztásáról. Szóbeli előterjesztés Előadó: dr. Schütz Nikolett jegyző dr. Schütz Nikolett jegyző Az Európai Parlament tagjainak megválasztása május 25. napján rendben lezajlott. A normatívaként Nemzeti Választási Iroda által átutalt Ft-ot elköltöttük, a béreket kifizettük, az elszámolást elkészítettük. Rendkívüli esemény nem történt. A településen a megyei szinthez képest igen alacsony volt a részvételi arány 13.84%, bár most a 3. számú szavazókörben nem volt kirívóan alacsony. Az

9 értesítések a szavazókör módosításról időben kihirdetésre kerültek, mind a televízióban, mind szórólapokon. 79/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI május 25-én tartandó Európai Uniós választásokról készült beszámolót megismerte és jóváhagyólag tudomásul veszi. Felelős: dr. Schütz Nikolett jegyző 7. napirendi pont: Gyepmesteri szolgáltatóval kötött szerződés felülvizsgálata. dr. Schütz Nikolett jegyző Sikerült alkudni a Kaposvári Philip Természetvédő - és Állatvédő Egyesület, ők lakosságarányosan 48 Ft/ fő összegért vállalnák a szolgáltatást, ami így Ftre jönne ki, de ezt lealkudtam Ft-ra, ami megegyezik a Marcaliban tevékenykedő egyesületével. A Kaposváriak viszont abban adtak jobb árajánlatot, hogy az egyéb kiszállásokkor nem 600 Ft/ km-t számolnak, hanem 120 Ft/ km összeget, valamint olcsóbb nálunk a kutya befogás, kábítás. Valamint ezért az összegért azt vállalják, hogy 5 kutyát visznek el havonta. Ez egy 6 hónapos próbaszerződés lenne. Úgyhogy én javasolnám a 6 hónapos próbaszerződés megkötését a Kaposvári Philip Természetvédő és Állatvédő Egyesülettel, mivel ennél jobb ajánlatot nem fogunk kapni. 80/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T 1./ Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy 6 hónapos próbaszerződést köt a Kaposvári Philip Természetvédő és Állatvédő Egyesülettel a gyepmesteri feladatok ellátására. 2./ A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

10 Közreműködik: dr. Schütz Nikolett jegyző Szerencsés Sándor műszaki ügyintéző 8. napirendi pont: Egyebek. 8/1. napirendi pont: Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde nyári nyitva tartása. A Képviselő-testület a tavalyi évben határozatával megegyezően a Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde nyári nyitva tartása a következő képen alakul a 2013/2014 tanévben: az intézmény zárva tart augusztus ig, 2 hét időtartamra. 81/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde nyári nyitva tartását a következők szerint hagyja jóvá: augusztus augusztus 31-ig, 2 hetes időtartamra zárva tart. 8/2. napirendi pont: Beszámoló a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület évi munkájáról.

11 Átfogó beszámolót kaptunk a Tűzoltó egyesület munkájáról, amit ezúton szeretnék megköszönni Sipos Lajos parancsnoknak, mert nélküle nem menne gördülékenyebb a munka. 82/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajomi Tűzoltó Egyesület évi munkájáról készült beszámolót megismerte és jóváhagyólag tudomásul veszi. 8/3. napirendi pont: LED lámpák. Szóbeli előterjesztés Folyamatosan haljuk a médiában, hogy ezek a lámpák mennyire energiatakarékosak. Van nekünk egy olyan problémánk, hogy az újonnan megcsinált belső udvarban nincsen megfelelő világítás. Mivel itt is LED-es lámpák kerültek elhelyezésre, ezért folytatni kellene ezt az elképzelést és további lámpákkal kellene kibővíteni a meglévőket a jó látási viszonyok érdekében. Szeretnénk 2db 12 V-os és 1 db 24 V- os lámpát, melyeknek a magassága 6 m körüli és a költségük nettó Ft, ami bruttóban kb Ft lenne várhatólag. 83/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy energia hatékonyság céljából megrendel 2 db 12 V-os és 1 db 24 V-os napelemes LED lámpát. 8/4. napirendi pont: Civil szervezetek Alapító Okiratának elfogadása. Szóbeli előterjesztés

12 Előadó: dr. Schütz Nikolett jegyző dr. Schütz Nikolett jegyző Törvényi kötelezettségünknek eleget téve a Képviselő-testületnek el kell fogadni az általa alapított civil szervezetek Alapító Okiratát, ezért kérem a Tisztelt Képviselőtestületet az elfogadó határozatok meghozatalára. 84/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajomért Közalapítvány Alapító Okiratát megismerte és elfogadja. 85/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajomi Atlétika Club Alapító Okiratát megismerte és elfogadja. 86/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Gyermekekért Alapítvány Alapító Okiratát megismerte és elfogadja.

13 87/2014./V.29./ számú KÉPVISELŐTESTÜLETI H A T Á R O Z A T Nagybajom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Gyermekekért Alapítványban a jogutódlással megszűnt Nagybajomi ÁMK alapító jogait gyakorolja Mivel több napirendi pont nem volt, megköszönte a részvételt és az ülést bezárta. Czeferner Józsefné polgármester Dr. Schütz Nikolett jegyző

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. március 2-án 19.00 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. május 7-én 17.30 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. augusztus 3-án 18.00 óra kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 7-én 17.00 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. június 25-én 18.00 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének /2013. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő- testületének október 29-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő- testületének október 29-én tartandó rendkívüli ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő- testületének 2015. október 29-én tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: A temető használatának szabályairól rendelet felülvizsgálata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2014. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. június 30-án megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A temetőkről és a temetkezésről szóló 4/2009. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról Demecser Város Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 5-én 17.00 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére 9510-1 /2009 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló 17/2000. (X. 26.) számú rendelet módosítása. Az

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b.

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b. Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (107-113/2012.) TÁRGYSOROZAT 1./ Tudásoddal segítsd a vidéket

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. január 14-én 18.00 óra kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ignácz József alpolgármester Ignácz Róbert képviselő Csonka Lajos képviselő Orsós Ferenc képviselő. Kuckó Katalin jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Ignácz József alpolgármester Ignácz Róbert képviselő Csonka Lajos képviselő Orsós Ferenc képviselő. Kuckó Katalin jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült Pálmajor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 13-án az önkormányzat tanácskozó termében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Ignácz József alpolgármester

Részletesebben

Előterjesztés Köztemető fenntartásával kapcsolatos megállapodásról

Előterjesztés Köztemető fenntartásával kapcsolatos megállapodásról Előterjesztés Köztemető fenntartásával kapcsolatos megállapodásról 1. előterjesztés száma: 141/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D-20-8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. szeptember 11 -én 16 órai kezdettel megtartott nyilvános képviselőtestületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről Rendelet: 6 /2014.(IV.29.) Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296. Hegyesd, Zrínyi u.1. Tel: 87/435-038. Száma: 120-14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. június 28-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-2/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. 2./ Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szülői Munkaközösségének kérelme Z1 66/2013.(XI.25.) sz.

J E G Y ZŐKÖNYV. 2./ Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szülői Munkaközösségének kérelme Z1 66/2013.(XI.25.) sz. 20/2013. TERKA J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2013. november 25. napján 14:30 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csömödér. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 14. napján megtartott. nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Csömödér. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 14. napján megtartott. nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Csömödér Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. év május hó 14. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 30/2014.(V.14.) 31/2014.(V.14.) 32/2014.(V.14.) Z1 Z1

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 5-én tartott nyilvános rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 5-én tartott nyilvános rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 5-én tartott nyilvános rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 17/2013. (II. 05.) 18/2013. (II. 05.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3/2013./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól.

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A FEBRUÁR 19. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A FEBRUÁR 19. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2019. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2019. február 19. napján 14:30 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99/17/2013.szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 27-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u. 3.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2011. december 13-án a ség tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános testületi ülésén. JELEN VANNAK: Sipos Balázs Fekete Csaba al Sipos László képviselők Nagy Gáborné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-18/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17. napján

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5/2015. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete Ügyrendi Bizottsága 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve 5 5 5

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület február 20-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület február 20-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2014. február 20-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Napirend 1. pontja: 2013. évi költségvetési rendelet IV. számú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete J e g y z ő k ö n y v Készült Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. április 16-i rendkívüli n y i l v á n o s üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-7/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 22. napján 19 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/554-120 Polgármester:96/554-127 9095 Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/554-129 e-mail: tap.ph@axelero.

Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/554-120 Polgármester:96/554-127 9095 Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/554-129 e-mail: tap.ph@axelero. Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/554-120 Polgármester:96/554-127 9095 Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/554-129 e-mail: tap.ph@axelero.hu Jegyzőkönyv 10/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 1példányban

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 1. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 1.-én 16.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Gyömrő Város Önkormányzat Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság 2013. december 9-én tartandó ülésére A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 33/2007.(XII.13.) Önk. rendelet

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 350/4/2014. szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4. napján 19:00 órai kezdettel Harka Község Önkormányzatának Tanácskozójában (Harka, Nyéki

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK december 12-I ÜLÉSÉRE

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK december 12-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 08-8-750-6/2013. TÁRGY: A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL SZÓLÓ 42/2005. (XI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSA, A DÍJAK FELÜLVIZSGÁLATA, A KÖZSZOLGÁTATÁSI SZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉSE

Részletesebben

1/ /2014./I.27./ HATÁROZATA: A két testületi ülés közötti eseményekről szóló tájékoztatóról.

1/ /2014./I.27./ HATÁROZATA: A két testületi ülés közötti eseményekről szóló tájékoztatóról. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT PÉNZÜGYI ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 1/2014. Jászszentandrás Községi Önkormányzat Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottsága 2014. január 27-én megtartott ülésének

Részletesebben

b./ Tanácskozási joggal résztvevők:

b./ Tanácskozási joggal résztvevők: Lovászpatona Község Önkormányzata Lovászpatona, Kossuth tér 2. Szám: 32-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2015. február 12-én 18,00 órai kezdettel

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 13-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 13-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. július 13-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Rendelet száma

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3695/2017/A. JEGYZŐKÖNYV

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3695/2017/A. JEGYZŐKÖNYV Ikt. sz.: 3695/2017/A. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülésén 2017. október 19. napján, 16.00 órakor, Ászár Polgármesteri Hivatal (Ászár, Kossuth u. 16.) tanácstermében.

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete november 28-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: /2013.

Bököny Község Képviselő-testülete november 28-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: /2013. Bököny Község Képviselő-testülete 2013. november 28-i rendkívüli üléséről Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: 120-122/2013. TÁRGYSOROZAT 1) Döntés az Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó infrastrukturális

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. november 18-án (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. november 18-án (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének 18/2011. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. november 18-án (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyzőkönyve 1.) Kötelező közszolgáltatások

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 16/2014.(II.20.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 17/2014.(II.20.)

Részletesebben

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről 2 Tát Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE szeptember 09-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE szeptember 09-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. szeptember 09-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 93/2014.(IX.09.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-15/2014. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-15/2014. ikt.sz. I-1/9-15/2014. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 4-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza 17-es sz. helyiségében. Jelen vannak: Valánszki

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a 2013. július 25-én a Városháza tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: - Zsombok Lajos polgármester, - Jozó Tamás, dr. Kovácsné Füstös Erzsébet, Makarész

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 268-9/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. november 20-án 10,00 órai kezdettel

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13.án ( szerdán ) 17.00-órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

PH. Településfejlesztési és Vagyong. O. Ózd, december 19.

PH. Településfejlesztési és Vagyong. O. Ózd, december 19. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../... (...) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 8/2001. (IV. 02.) önkormányzati rendelet módosításáról Előterjesztő:

Részletesebben

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 51/2009. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE a köztemetőről és a temetkezésről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2017. augusztus 28. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről Ikt.szám: 459-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 30-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 5-én 18.00 óra kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6 jelenlévő képviselőből 6 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6 jelenlévő képviselőből 6 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. július 23. 10.00 órától 11.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8478 Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: Svh/61-1/2015. Készült: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2015. február

Részletesebben

22. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

22. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-22/2014. iktatószám 22. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 27-én 15.30 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 20-án megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. május 9-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. május 9-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület Ebergőc község Önkormányzata E B E R G Ő C Kossuth L. u. 16. 9451. (Tel.: 99/380-016) 1-4/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. május 9-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-4/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 29-én 16.00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Gerõfi

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 20-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 20-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8066 Pusztavám, Kossuth Lajos u. 64-66. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 20-án megtartott

Részletesebben

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a T/12720/19. szám Az Országgyűlés Önkormányzati bizottságának Egészségügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának a j á n l á s a a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 11. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015.november 19-én (csütörtök) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Czédly

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ignácz József képviselő Ignácz Róbert képviselő. Kuckó Katalin jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Ignácz József képviselő Ignácz Róbert képviselő. Kuckó Katalin jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült Pálmajor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 15-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Tanácskozási joggal: Ignácz József

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 24-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. december 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester

Részletesebben

Tárgy: A temetőkről és a temetkezésekről szóló önkormányzati rendelet módosítása

Tárgy: A temetőkről és a temetkezésekről szóló önkormányzati rendelet módosítása Tárgy: A temetőkről és a temetkezésekről szóló önkormányzati rendelet módosítása ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. szeptember 27-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 28-án tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 28-án tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 28-án tartott üléséről. Jelen vannak:, Horváth Tibor János alpolgármester Bogdán Gyula József, Németh Sándorné,

Részletesebben

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8493 ISZKÁZ Szám: 105/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Iszkáz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. május 31-én (péntek) 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-1/2014. iktatószám 1. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 16-án

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 22-én 8.00 órakor tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA MÁRCIUS 1-JÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA MÁRCIUS 1-JÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 2017. MÁRCIUS 1-JÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Pénzügyi és Gazdasági Bizottsági határozatszám:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János,

Részletesebben