Tom Holt: Djinn Rummy, old.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tom Holt: Djinn Rummy, 82-83. old."

Átírás

1 Tom Holt: Djinn Rummy, old. There is a child. His father was a brutal, sadistic bully; his mother a nymphomaniac married to a man (not the child s father) many years older than herself, and crippled into the bargain. Left to his own devices for most of his formative years, the child developed serious personality disorders at a very early age. By the time he turned thirteen, he was effectively past hope of cure. Partly it was heredity, partly it was environment; partly, it was the child s own basically vicious and perverted nature, which nobody ever took the slightest trouble to correct. By the time he turned thirteen, the boy had developed a morbid fixation with shooting people. Because of his unusually privileged position, he s able to indulge this ghastly obsession with total impunity. Look at him. Fourteen years old, dressed from head to toe in camouflage gear, with a Stallonesque headband and pimples. He s lying on his bed reading Soldier of Fortune magazine, and beside him on the duvet lies a state-of-the-art Macmillan sniper s rifle, with a Bausch & Lomb 21X scope and integral flash suppressor. When he gets bored with doing nothing, he ll go out into the street and start using it. There is nothing anyone can do about it. Nothing at all. Despite the fact that this murderous infant ruins the lives of countless innocent people every day of the week, the authorities are powerless to act. They simply accept the situation and look the other way. Because the child is a Force Thirteen genie the only one and his name is Cupid.

2 1. Íme, egy gyermek. Apja brutális, szadista, erőszakos fráter volt, anyja nimfomániás, akit nem a gyermek apja, hanem egy másik, jóval korosabb, tetejébe nyomorék férfi vett asszonyául. Fogékony korának legjavában a gyermek azt tett, amit akart, így személyiségén már igen korán komoly zavarok ütköztek ki. Mire betöltötte a tizenhármat, kezelésére gyakorlatilag remény sem maradt. Belejátszott az átöröklés, a környezeti hatások, s a gyermek saját, alapvetően álnok és romlott természete is, amelynek jobbításáért kisujját se mozdította soha senki. A fiúnak tizenhárom éves korára már beteges rögeszméjévé vált az emberekre lövöldözés. S e szörnyű szenvedélynek, szokatlanul kiváltságos helyzeténél fogva, teljesen büntetlenül hódolhat. Vegyük csak szemügyre: tizennégy éves, tetőtől talpig terepszínű cuccokban, Rambo-fejpánttal és pattanásokkal. Ágyán heverészve a Soldier of Fortune zsoldosmagazint bújja, oldalán pedig egy Macmillan mesterlövészpuska süpped a paplanba: a legmodernebb típus, 21-szeres nagyítású Bausch & Lomb távcsővel és beépített lángrejtővel. S ha majd elunja a semmittevést, a fiú kimegy vele az utcára, és használni fogja. És senki nem tehet ellene semmit. Semmit az égvilágon. Dacára annak, hogy ez a vérszomjas kamasz seregnyi ártatlan ember életét dönti romba a hét minden egyes napján, a hatóságok tehetetlenek. Egyszerűen beletörődnek a dologba, és szemet hunynak. Mert a gyermek a Tizenhármas Szintű dzsinnek egyik egyetlen képviselője, és a neve Ámor.

3 2. Van egy fiúgyermek. Az apja brutális, szadista zsarnok volt, az anyja nimfomániás, aki nem a gyermek apjához ment férjhez, hanem egy nála sokkal idősebb, ráadásul nyomorék férfihoz. A gyermekben, akit fejlődése érzékeny szakaszában szinte teljesen magára hagytak, már egészen fiatalon súlyos személyiségzavarok alakultak ki. Mire betöltötte a tizenharmadik évét, gyakorlatilag gyógyíthatatlan volt. Részben a genetika, részben a környezete tehetett róla, részben pedig a saját, eredendően romlott és elvetemült természete, amelynek megjavításáért senki egy szalmaszálat sem tett keresztbe. Mire betöltötte a tizenharmadik évét, elhatalmasodott rajta a beteges mánia, hogy emberekre lövöldözzön. Szokatlanul kiváltságos helyzete miatt teljesen büntetlenül hódolhat ocsmány szenvedélyének. Nézzék csak meg. Tizennégy éves, tetőtől talpig terepszínű öltözékben virít, a homlokán Stallone-fejpánt, az arcán pattanások. Az ágyán hever, a Szerencselovagok című magazint olvasgatja, mellette a paplanon a legkorszerűbb Macmillan mesterlövészkarabély, 21-szeres Bausch & Lomb céltávcsővel és beépített lángrejtővel. Amikor beleun a semmittevésbe, kimegy az utcára, és használatba veszi. Senki nem tehet ellene semmit. Az égvilágon semmit. Annak ellenére, hogy ez a gyilkos kölyök nap mint nap számtalan ártatlan ember életét dönti romba, a hatóságok tehetetlenek. Egyszerűen tudomásul veszik a helyzetet, szemet hunynak fölötte. A gyermek ugyanis Tizenhármas Kaliberű dzsinn, az egyetlen a világon. A neve pedig Ámor.

4 3. Cupido Itt ez a gyerek. Az apja egy szadista vadbarom, az anyja egy nimfomániás nő, aki hozzáment egy nála sokkal idősebb férfihoz (nem a gyerek apjához), és belerokkant ebbe a házasságba. A legfogékonyabb éveiben magára hagyott gyerekben már egészen korán súlyos személyiségzavarok alakultak ki. Mire betöltötte a tizenharmadik évét, hiába is próbáltak volna ép embert faragni belőle. Részben öröklött természete, részben környezeti hatások, részben pedig a saját, eredendően komisz és romlott hajlamai miatt, amelyek ellensúlyozására soha senki nem vette a legcsekélyebb fáradságot sem. Tizenhárom éves korára rákapott, hogy emberekre lövöldözzön. Szokatlanul kiváltságos helyzetéből adódóan büntetlenül hódolhat e szörnyű rögeszméjének. Nézzetek rá. Nézzétek meg jól. Egy tizenhárom éves kamasz, tetőtől talpig terepszínű katonai gyakorlóruhában, Stallone-fejpánttal, pattanásosan. A Soldier of Fortune magazint olvasva hever az ágyán, mellette a paplanon a legmodernebb Bausch & Lomb 21X távcsöves, villanásgátlós Macmillen orvlövész puska. Amikor megunja a semmittevést, kimegy az utcára, és használni kezdi. És senki nem tehet ellene semmit. Senki nem tehet ellene semmit. Semmit a világon. Dacára annak, hogy e gyilkos kiskorú hétről hétre, nap mint nap számtalan ártatlan ember életét teszi tönkre, a hatóságok nem tehetnek ellene semmit. Egyszerűen tudomásul veszik a helyzetet, és szemet hunynak felette. A fiú ugyanis egy Tizenhármas Erejű dzsinn -- az egyetlen --, és Cupidónak hívják.

5 4. Itt van ez a gyerek. Az apja egy durva, kötözködő, szadista fickó. Az anyja nimfomániás, akinek a férje (nem a fiú apja) jóval idősebb nála, ráadásul nyomorék is. A gyerek, aki meghatározó éveiben csak saját magára számíthatott, már nagyon fiatalon komoly személyiségzavarokat mutatott. Tizenhárom éves korára gyakorlatilag nem lehetett már rajta segíteni. Személyiségzavarai részben öröklöttek, részben környezeti hatásnak tulajdoníthatók, és nem kis részben saját, alapvetően elvetemült, perverz természetének köszönhetők, aminek korrigálására soha senki sem vette a legkisebb fáradtságot sem. Mire betöltötte a tizenhármat, a fiú beteges kényszert érzett arra, hogy emberekre lövöldözzön. És szokatlanul kiváltságos helyzete miatt teljes bűntetlenséggel élhet ennek a rettenetes megszállottságnak! Csak nézzetek rá! Tizennégy éves, tetőtől talpig terepszínű katonai gyakorlóruhában van, amit stalonei homlokpánt és pattanások egészítenek ki. Az ágyán fekszik, és a Soldier of Fortune magazint olvassa. Mellette a takarón egy legújabb tipusu Macmillan precíziós kézi lőfegyver hever, aminek 21-szeres nagyítású Bausch and Lomb teleszkópja, és beépített torkolattűz tompítója van. Mikor a fiú megunja a semmittevést, kimegy az utcára, és használni kezdi. Semmit sem lehet ez ellen tenni. Semmit. Annak ellenére, hogy ez a gyilkos hajlamú kiskorú számtalan ártatlan ember életét teszi tönkre a hét minden napján, a hatóságok képtelenek vele szemben a cselekvésre. Egyszerűen elfogadják a tényt, és szemet húnynak fölötte. Mert a gyerek egy tizenharmadik kategóriás dzsinn, az egyetlen. És Cupidónak hívják.

6 5. Van egy gyermek. Az apja durva, erőszakos, szadista fickó volt; az anyja nimfomániás, akinek az ura (nem a gyermek apja) jóval idősebb volt az asszonynál, ráadásul nyomorék. Mivel azokban az években, amikor a személyisége kialakult, a gyermeket többnyire sorsára hagyták, már igen korán súlyos rendellenességei alakultak ki. Mire betöltötte a tizenharmadik esztendejét, gyakorlatilag gyógyíthatatlan lett. Ez részben örökletes, részben a környezet hatása; részben a gyermek önnön alapvetően elvetemült és rendellenes természete, amelyet soha, senki se kísérelt meg akár a legcsekélyebb erőfeszítés árán sem helyrehozni. Mire betöltötte a tizenharmadik évét, a fiú beteges mániájává vált, hogy emberekre lövöldözzön. Nem mindennapi, kivételezett helyzete miatt teljesen büntetlenül élheti ki szörnyű szenvedélyét. Nézzék csak meg! Tizennégy éves, tetőtől talpig terepszínbe öltözött, a Stallone-féle homlokpánt alatt az arca csupa pattanás. Fekszik az ágyán, a Szerencselovag magazint olvassa, mellette a paplanon egy lehető legkorszerűbb Macmillan mesterlövész puska Bausch & Lomb 21X-es távcsővel, beépített villanástompítóval. Amikor ráun a semmittevésre, ki fog menni az utcára, és használni fogja. Semmit sem lehet tenni ellene. Az ég egy világon semmit. Annak ellenére, hogy ez a gyilkos kiskorú számtalan ártatlan ember életét dönti romba a hét minden egyes napján, a hatóságoknak nem áll hatalmában bármit is tenni. Egyszerűen tudomásul veszik a helyzetet, és elfordítják a tekintetüket. Mert a gyermek a Tizenhárom Természeti Erő egyike a maga nemében az egyetlen --, és a neve Cupido.

7 6. A gyermek. Apja brutális, szadista zsarnok volt; nimfomán anyja jóval idősebb férfihoz (nem a gyermek apjához) ment férjhez, és belerokkant a frigybe. Legmeghatározóbb éveiben elhanyagolták, ezért komoly személyiségproblémái alakultak ki. Tizenhárom éves korára állapota gyógyíthatatlanná vált. Részben örökletes okokból, részben környezete hatására alakult így; részben a gyermek genetikusan gonosz és perverz természete miatt, amit soha senki nem próbált jó útra terelni. Tizenhárom éves korára morbid szokásává vált az emberekre lövöldözés. Kivételezett helyzetének köszönhetően büntetlenül hódolhatott rettenetes szenvedélyének. Vessenek rá egy pillantást! Tizennégy éves, tetőtől talpig terepszínű felszerelésben, fején Rambo-hajpánttal, arcán kiütésekkel. Ágyán fekve olvassa a Szerencselovagok zsoldosmagazint, mellette a dunyhán a legmodernebb Macmillan puska 21-szeres Bausch & Lomb távcsővel és beépített torkolattűz gátlóval felszerelve. Ha elunja a semmittevést, kapja magát, és kimegy az utcára lövöldözni. Semmit sem tehetünk ellene. Semmit a világon. Annak ellenére, hogy ez a gyilkos hajlamú kamasz ártatlan emberek tömegeinek életét dönti romba a hét minden napján, a hatóságok tehetetlenek. Egyszerűen beletörődnek a helyzetbe, és szemet hunynak. Mivel a gyermek egy tizenhármas fokozatú dzsinn kategóriájában az egyetlen, és a neve Cupido.

8 7. Egy gyerekről van szó. Apja kegyetlen, szadista zsarnok volt; nimfomániás anyja nem az apa felesége volt, hanem egy sokkal idősebb férfié. A házasság tönkretette. A sorsára hagyott, cseperedő gyermek komoly személyiségzavarai nagyon korán megmutatkoztak. Mire betöltötte tizenharmadik életévét, gyakorlatilag már nem lehetett meggyógyítani. Részben örökletes, részben környezeti ártalomról volt szó; és szerepet játszott benne alapvetően gonosz és perverz természete is, amelynek vadhajtásait soha senki sem próbálta lemetszeni, még véletlenül sem. Tizenhárom évesen már volt egy morbid szokása: emberekre lövöldözött. Kivételesen kiváltságos helyzetben lévén teljesen büntetlenül hódolhat ennek a rettenetes, rögeszmeszerű időtöltésnek. Nézzenek csak rá. Egy tetőtől talpig terepszínű ruhát, fején Stallonepántot viselő, pattanásos tizennégy éves. Az ágyán heverészve olvassa a Soldier of Fortune folyóiratot, mellette, a paplanon pedig a legkorszerűbb, beépített torkolattűz-álcázóval rendelkező Macmillan mesterlövészpuska, rajta egy Bausch & Lomb 21x távcső. Amikor megunja a semmittevést, kimegy az utcára, és lövöldözni kezd. Mindenki tehetetlen. Teljes mértékben. Ez a vérengző gyerek számtalan ártatlan ember életét teszi tönkre a hét minden egyes napján, a hatóságok pedig nem tudnak mit kezdeni vele. Egyszerűen tudomásul veszik a helyzetet, és nem néznek oda. A gyerek ugyanis az egyetlen dzsinn a Tizenhármak között. Ámornak hívják.

9 8. Itt ez a gyerek. Kegyetlen apja volt. Egy szadista zsarnok. Nimfomániás anyja egy sokkal idősebb férfi felesége volt. Nem az apáé. Belerokkant a házasságba. A gyermek cseperedett. Sorsára hagyatva. Személyiségzavarai voltak. Már elég korán. Betöltötte a tizenhármat. Akkor már nem lehetett meggyógyítani. Részben örökletes ártalom volt. Részben környezeti. Ráadásul gonosz természete volt a gyereknek. Perverz. És senki sem próbált változtatni ezen. Tizenhárom éves lett. És volt egy kedvenc időtöltése. És morbid. Mi több, rettenetes. Emberekre lövöldözött. Rögeszme lett belőle. És büntetlenül teheti. Mert ő kiváltságos. Kivételeznek vele. Nézzék csak. Most tizennégy éves. Tele pattanással. Éppen az ágyán heverészik. Tetőtől talpig terepszínű ruhában. Stallone-fejpánttal. Folyóiratot olvas. Soldier of Fortune. Mellette, a paplanon egy mesterlövészpuska. Macmillan-gyártmány. A legkorszerűbb. Beépített torkolattűz-álcázóval. Rajta egy Bausch & Lomb 21x távcső. A gyerek nemsokára megunja majd a semmittevést. Akkor pedig kimegy az utcára. És elkezd lövöldözni. Senki sem tehet semmit. Reménytelen! Ez egy vérengző. Igen sok ember életét teszi tönkre. Ártatlanokét. Naponta. A hatóságok is tehetetlenek. Tudomásul veszik. És félrenéznek. Mert ő egy dzsinn. Az egyetlen a Tizenhármak között. Ámornak hívják.

10 9. Egy gyerek. Apja durva, kegyetlen zsarnok; nimfomán anyja egy magánál idősebb férfival (nem az apához) él házasságban, ráadásul nyomorék. A fejlődése szempontjából legmeghatározóbb években magára maradt gyermeknél már korán súlyos személyiségzavarok jelentkeztek. Mire betöltötte a tizenhármat, már remény sem volt a gyógyulására. Ez részben örökségéből, részben környezetéből fakadt, s részben a gyermek tulajdon, alapjában véve rosszindulatú és romlott természetéből, amelynek helyreigazítására senki nem tette a legcsekélyebb kísérletet sem. Mire betöltötte a tizenhármat, a fiú morbid rögeszméjévé vált az emberek lelövése. Mára szokatlanul kiváltságos helyzetéből adódóan teljes büntetlenségben hódolhat e rettentő mániának. Nézzék csak! Nézzék! Tizennégy esztendős, tetőtől talpig álcaruhában, Stallone-fejpánttal, pattanásokkal. Az ágyán fekszik zsoldosmagazint lapozgatva, mellette a paplanon csúcstechnológiájú McMillan mesterlövész puska, 21-szeres Bausch & Lomb optikával és beépített lángrejtővel. Amikor beleun a semmittevésbe, kimegy az utcára és használja a fegyvert. Senki nem tehet ellene semmit. Egyáltalán semmit. Bár ez a gyilkos gyermek a hét minden napján számtalan ártatlan életét teszi tönkre, a hatóságok tehetetlenek. Egyszerűen belenyugszanak a helyzetbe, és nem vesznek róla tudomást. Mert a gyermek egy kommandós vadóc fajtájából az egyetlen, és Ámor a neve.

11 10. Adott egy gyermek. Az apja brutális, szadista zsarnok volt, nimfomániás anyja egy nála sok évvel idősebb, ráadásul nyomorék férfihoz ment hozzá (nem a gyermek apjához). Ennél a gyermeknél, aki élete jellemformáló szakaszának nagy részében csak önmagára hagyatkozhatott, igen korán komoly személyiségi zavarok alakultak ki. Tizenhárom éves korára gyakorlatilag már nem volt esélye a gyógyulásra. Ennek részben öröklött okai voltak, részben a környezete volt a felelős érte de a gyermek eleve rossz és torz természete is hozzájárult, melynek korrigálására soha, senki nem tett semmiféle erőfeszítést. Tizenhárom éves korára a fiú bizarr mániájává vált az emberekre lövöldözés. Különösen kivételes helyzetének köszönhetően teljesen büntetlenül leli örömét ebben a borzasztó szenvedélyben. Nézzék csak meg. Tizennégy éves, tetőtől-talpig álcaruhát visel, a fejpántja Rambós, az arca pattanásos. Az ágyán fekve olvassa a zsoldosoknak szóló Soldier of Fortune magazint, mellette, a paplanon csúcskategóriás, 21-szeres nagyítású Bausch & Lomb távcsővel felszerelt, lángrejtős Macmillan mesterlövészpuska hever. Amikor már elege van a semmittevésből, kimegy az utcára, és használja. Senki sem tehet ellene semmit. Az égvilágon semmit. Ez a gyilkos gyermek a hét minden egyes napján számtalan ártatlan vesztét okozza, a hatóságok mégis tehetetlenek. Egyszerűen belenyugszanak a helyzetbe, és nem foglalkoznak vele. Mert ez a kiskorú egy tizenharmadik szintű dzsinn az egyetlen, és úgy hívják, Ámor.

12 11. Cím: A mesterlövész Van egy gyerek. Apja kegyetlen, szadista zsarnok volt, nimfomániás anyja egy nálánál jóval idősebb, ráadásul sánta férfihez ment feleségül (nem a gyerek apjához). A gyermekben igen korán súlyos személyiségzavar lépett fel többnyire úgy növekedett, hogy mindent ráhagytak. Tizenhárom éves korára a gyógyíthatóság reménye gyakorlatilag szertefoszlott. Részben az öröklődés, részben a környezeti hatások tehettek erről, részben a gyermek alapvetően gonosz és torz természete, amelynek javítására soha senki nem vette a legkisebb fáradtságot sem. Tizenhárom évesen a gyermek már morbid megrögzöttséggel lövöldözött emberekre. Különlegesen kiváltságos helyzetéből adódóan képes teljesen büntetlenül hódolni e rettenetes szenvedélyének. Nézd meg: tizennégy éves, tetőtől talpig terepruhába öltözött, Stallonés fejpántja van, és csupa pattanás. Az ágyán hever, a Szerencsés katona magazint olvassa, mellette a paplanon a legmenőbb, 21-szeres nagyítású Bausch & Lomb célzókészülékkel és beépített lángrejtővel felszerelt Macmillan mesterlövészpuska. Amikor megunja a semmittevést, kimegy az utcára és lődözni kezd vele. Senki sem tud ellene tenni semmit. Az égvilágon semmit. Annak dacára, hogy ez a gyilkolászó gyermek megszámlálhatatlan ártatlan ember életét teszi tönkre a hét minden napján, a hatóságok képtelenek intézkedni. Egyszerűen tudomásul veszik a helyzetet és nem foglalkoznak vele. Merthogy a kis farkasember egy égi orvlövész. Az egyetlen. A neve: Ámor.

13 12. Világra jött egy gyermek. Az apja szadista vadállat volt; az anyja nimfomániás, aki hozzáment egy nála sokkal idősebb férfihoz (nem a gyermek apjához), és jól belerokkant. Mivel fogékony éveiben magára volt hagyatva, a gyermekben már igen korán súlyos személyiségzavarok fejlődtek ki. Tizenhárom éves korára lényegében remény sem maradt a gyógyulásra. Ez részben a génekből fakadt, részben a környezet hatása tette; részben a gyermek saját gonosz és perverz természete okozta, amelynek változtatása érdekében soha senki a kisujját sem mozdította. Mire beöltötte a tizenhármat, a fiú morbid élvezetet lelt abban, hogy emberekre lődözött. Kivételezett helyzete miatt abszolút büntetlenül hódolhat ennek a szörnyű monomániának. Nézzenek csak rá. Tizennégy éves, tetőtől talpig terepszín ruhát visel, amit kiegészít egy Stallone-féle hajszalag és számos pattanás. Az ágyán fekszik és a Szerencselovag magazint olvasgatja, mellette a paplanon egy ultramodern Macmillan mesterlövész puska hever, Bausch & Lomb 21X távcsővel és beépített tűzrejtővel. Senki nem tehet semmit. A világon semmit. Ez a vérszomjas csecsemő a hét minden napján számtalan ártatlan ember életét teszi tönkre, a hatóságok mégis tehetetlenek. Egyszerűen elfogadják, hogy ez van, és szemet hunynak felette. Ugyanis a gyermek Tizenhármas Rendű dzsinn fajtájának egyetlen példánya, a neve pedig Cupido.

14 13. Adott egy gyermek. Az apja brutális, szadista állat; az anyja nimfomániás, és egy nála sok évvel öregebb férfi felesége, aki ráadásul még nyomorék is. (A gyermek persze nem tőle van.) Mivel lelki fejlődésének korai szakaszában nem törődtek vele, a gyermeknél súlyos személyiségzavarok alakultak ki már igen fiatal korban. Mire betöltötte a tizenhármat, már nem volt remény a gyógyulásra. Ennek oka részben öröksége, részben neveltetése volt; részben a gyermek önnön alapvetően gonosz és torz jelleme, melyet soha senki meg se kísérelt korrigálni. Mire betöltötte a tizenhármat, a fiúnak beteges rögeszméjévé vált, hogy emberekre lövöldözzön. Szokatlanul kiváltságos helyzete miatt teljes büntetlenségben hódolhat eme hátborzongató szenvedélynek. Most nézz rá! Tizennégy éves, tetőtől talpig álcaruhát visel, fején stallonés homlokpánt, arcán pattanások. Az ágyán fekszik és A szerencse zsoldosa magazint olvasgatja, mellette az ágyterítőn csúcsminőséget képviselő Macmillan mesterlövész puska, Bausch & Lomb 21x távcsővel és beépített torkolattűzrejtővel. Ha elunja a semmittevést, kimegy az utcára, és használni kezdi. Senki nem tehet ellene semmit. Az égvilágon semmit. Habár a gyilkos ifjú számtalan ártatlan ember életét teszi tönkre nap mint nap, a hatóságoknak nem áll hatalmában intézkedni. Egyszerűen elfogadják a helyzetet és másfelé néznek. Minthogy a gyermek tizenhármas erejű dzsinn az egyedüli, és úgy hívják, Cupido.

15 14. Itt van ez a gyerek. Az apja egy brutális, szadista zsarnok; az anyja egy céda, aki hozzáment egy nálánál jóval idősebb és ráadásul nyomorék férfihoz (aki nem a gyermek apja). Kamasz éveiben nagyrészt magára hagyatva, igen fiatalon súlyos személyiség problémák alakultak ki nála. Tizenhárom esztendős korára a folyamat visszafordíthatatlanná vált. Ez részben öröklött hajlamnak, részben fejlődési rendellenességnek köszönhető; részben pedig a gyermek tulajdon romlott és perverz természetének, amelynek jobbítására soha senki sem vette a fáradságot. Tizenhárom éves korára az lett a beteges mániája, hogy emberekre kezdett lövöldözni. Különleges helyzetéből adódóan, büntetlenül hódolhatott szörnyű szenvedélyének. Nézzünk csak rá. 14 éves, tetőtől talpig terepruhába bújva, az üstökén Stallonétól kölcsönzött fejpánttal és pattanásokkal. Solder of Fortune magazint olvasva heverészik az ágyon, mellette a dunyhán a legújabb gyártmányú Macmillan mesterlövész puska, Bausch& Lomb féle 21-szeres nagyítású lencsével és beépített lángrejtővel. Ha elunja magát a semmittevés közepette, kimegy az utcára és meghúzza a ravaszt. Nincs a világon senki, aki tenni tudna ellene. Egyáltalán senki. Annak ellenére, hogy ez a vérengző fiatalkorú a hét minden napján számtalan ártatlan ember életét dönti romba, a hatóságok képtelenek megállítani őt. Egyszerűen elfogadják a helyzetet, és inkább úgy tesznek, mintha nem is létezne. Mert ez a kölök egy tizenhármadik osztálybéli dzsinn- az egyetlen ilyen és a neve Cupido.