ZWACK UNICUM Nyrt. FELELŐS VÁLLALTIRÁNYÍTÁS június 29.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ZWACK UNICUM Nyrt. FELELŐS VÁLLALTIRÁNYÍTÁS. 2006. június 29."

Átírás

1 ZWACK UNICUM Nyrt. FELELŐS VÁLLALTIRÁNYÍTÁS június 29.

2 1. A menedzsment munkájának értékelése és javadalmazása A menedzsment munkáját az Igazgatóság folyamatosan értékeli, valamint évente egyszer átfogó értékelést is készít. A vezérigazgató javadalmazásának megállapítása az Igazgatóság, míg az igazgatók (a menedzsment tagjai) juttatásainak megállapítása a vezérigazgató hatáskörébe tartoznak. Szintén az Igazgatóság állapítja meg a kereskedelmi igazgató bonuszát. Ezzel együtt az alábbi elvek általánosan érvényesek. A javadalmazás rendszer elemei : Alapbér: Alapvetően a betöltött pozíció munkakörelemzéssel megállapított súlyának függvénye, amelyet a piaci viszonyok befolyásolhatnak. Bonusz: Az éves alapbér százalékában meghatározott és maximált értéke, amelynek kifizetése megadott célok eléréséhez fűződik. A célok között legnagyobb súllyal az eredményterv teljesítése szerepel, a többi az irányított területen elérendő 2-3 cél függvénye. Eredményterv teljesítésétől függő jutalom: A Kollektív Szerződés szerint egyhavi alapbérnek megfelelő jutalom jár minden dolgozónak, így az igazgatóknak is, ha a Társaság az eredménytervet legalább 95%-os szinten teljesíti. Az alapbér az összes pénzbeli javadalmazáson belül legkevesebb 75%-ot tesz ki. Egyéb juttatások: személygépkocsi teljes körű magánhasználattal, életbiztosítás, mobiltelefon teljes körű magánhasználattal, egészségügyi és sportszolgáltatások.

3 2. A Zwack Unicum Rt. nyilvánosságra hozatalra vonatkozó alapelvei A Társaság Iratai összhangban vannak a Gt., a tőkepiacról szóló évi CXX. törvény ("Tpt."), a Budapesti Értéktőzsde, valamint a KELER Rt. szabályzataival és a Társasága nyilvánosságra hozatal vonatkozásában a fenti jogszabályok és szabályzatok alapján jár el. Ennek megfelelően negyedévenként gyorsjelentést, az üzleti év lezárását követően pedig éves jelentést tesz közzé, továbbá soronkívüli tájékoztatást ad, amennyiben a gazdálkodásában bekövetkezett vagy várhatóan bekövetkező változásokra vonatkozó információk jutnak tudomására, amelyek az általa kibocsátott értékpapírok értékét vagy hozamát közvetlenül vagy közvetve befolyásolhatják, illetve a piaci szereplők számára lényegesek befektetési döntéseik meghozatalakor. Ezen túlmenően a Társaság Részvényesi Irodája folyamatosan kapcsolatot tart a befektetőkkel.

4 3. A Zwack Unicum Rt. vezető tisztségviselőinek szakmai bemutatása Igazgatóság Zwack Péter Dr. Rudolf Kobatsch Zwack Sándor Daniel Brett Radice Vassilis Andrikopoulos Frank Odzuck Dörnyei Tibor elnök elnök-helyettes Felügyelő Bizottság Dr. Hubertina Underberg-Ruder Gerd Peskes Stephanos Theodorides Horváth Róbert Dr. Szecskay András Dr. Salgó István elnök-helyettes elnök Menedzsment Frank Odzuck Dörnyei Tibor Márfi Márta Belovai Csaba Telek László Vass Balázs Dr. Segesváry Gábor Kerényi Péter vezérigazgató vezérigazgató helyettes, gazdasági igazgató marketing igazgató kereskedelmi igazgató operációs igazgató export igazgató emberi erőforrás igazgató kommunikációs igazgató Igazgatóság Zwack Péter az Igazgatóság elnöke 1992-től Született 1927-ben Budapesten. Iskoláit Budapesten, Milánóban végezte, majd New Yorkban, a University of New York egyetemen folytatta közgazdasági tanulmányait ban elhagyni kényszerült Magyarországot és 1970 között az Amerikai Egyesült Államokban, majd Olaszországban élt és a Zwack Unicum gyártásának és nemzetközi forgalmazásának felügyeletével foglalkozott ben visszatért Magyarországra ben vegyes vállalatot alapított a Budapesti Likőripari Vállalattal közösen, Zwack Unicum Budapest Kft. néven ben a Magyar Vállalkozás Fejlesztési Alapítvány elnöke lett között a Magyar Köztársaság washingtoni nagykövete.

5 1991-ben a privatizáció keretében a Peter Zwack & Consorten AG megvásárolta a Budapesti Likőripari Vállalatot, így Magyarország legnagyobb szeszesital gyártójává és forgalmazójává vált márciusában az Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökének választották, melynek 1999 március óta a tiszteletbeli elnöke novembere óta az általa létrehozott Magyar Vállalkozói Szalon elnöke, majd tiszteletbeli elnöke április április között a VOSZ soros elnöke. Jelentősebb kitüntetései: George Washington díj (1990) Az Olasz Köztársaság Becsületrendjének lovagja (1999) Az Év Vállalkozója (2002, 2004) A Magyar Köztársasági Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) (2005) Dr. Rudolf Kobatsch az Igazgatóság elnök-helyettese 2006-tól 1941-ben született. Közgazdász diplomát 1968-ban szerzett a bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen (University of Economics, Vienna) óta az Underberg GMBH Vienna-nál, majd a jogutód Schlumberger AG, Vienna-nál dolgozott mint vezérigazgató egészen szeptemberéig. Zwack Sándor az Igazgatóság tagja 2005-től Született 1974-ben Firenzében. Diplomáját a Western Maryland Egyetemen szerezte politológia szakon ban a borkereskedelemben kezdett el üzletkötőként dolgozni Londonban. Ezt követően Milánóban az Allied Domecq Sprits and Wine Italia cégnél dolgozott 2 éven keresztül, mint az Unicum márka-menedzsere óta a Zwack Unicum Részvénytársaságnál kategória menedzser. Daniel Brett Radice az Igazgatóság tagja 2006-tól Vassilis Andrikopoulos az Igazgatóság tagja 2006-tól Frank Odzuck az Igazgatóság tagja 2004-től Született 1959-ben, közgazdász (1983, Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem). Pályafutása elején az egykori NDK-ban dolgozott külkereskedőként illetve egyetemi kutatóként től az Eduscho Magyarország ügyvezetője, majd 1998-tól a Schöller illetve a Nestlé-Schöller ügyvezetője novemberétől a Zwack Unicum Rt. vezérigazgatója. Dörnyei Tibor az Igazgatóság tagja 2002-től Született 1956-ban, gépészmérnök-üzemgazdász, mérlegképes könyvelő (1979 Nehézipari Műszaki Egyetem, 1992 Pü. és Számviteli Főiskola). Pályafutása elején a székesfehérvári Videotonban dolgozott munkaszervezőként illetve szervezési osztályvezetőként től a Philips Video Magyarország Kft controllere, majd 1993-tól a cég gazdasági igazgatója és egyik ügyvezetője től a Bestfoods

6 Magyarország (Knorr) gazdasági igazgatója februártól a Zwack Unicum Rt. gazdasági igazgatója és 2004 januárja óta egyben vezérigazgató helyettese. Felügyelő Bizottság Dr. Hubertine Underberg-Ruder a Felügyelőbizottság elnöke 2006-tól Született 1962-ben. Biológusi diplomáját a tübingeni (Németország) Eberhard-Karls- Universität en kapta meg1988-ban. Tudományos kutatóként dolgozott a holland Mezőgazdasági és Halászati Minisztériumban 1989 és 1990-ben. Doktori címet 1991-ben szerzett. Ebben az évben csatlakozott az Underberg csoporthoz, ahol a stratégiai fejlesztések felelőse ( kutatás és fejlesztés, minőségbiztosítás és marketing) Jelenleg az Underberg csoportnál különböző igazgatósági pozíciókat tölt be. Gerd Peskes a Felügyelőbizottság elnökhelyettese 2006-tól Született 1944-ben. Közgaszdász diplomáját a Bochum-i Gazdasági Főiskolán szerezte ban könyvvizsgálói képesítést szerez tól saját tanácsadó cégét vezeti között a Zwack Unicum Rt. felügyelő-bizottságának elnöke. Horváth Róbert a Felügyelő Bizottság tagja 2002-től 1991-ben csatlakozott az IDV-hez (a Grand Metropolitan szeszesital üzletága) ahol a cég több közép-európai leányvállalatát hozta létre és vezette 1994-ig. Ezt követően a közép-kelet-európai majd az eurázsai régió ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be az IDV-nek, majd a Diageo létrehozása után a UDV-nek ig a Diageo Üzleti Szolgáltatások díjnyertes központjának vezetője volt, mely budapesti székhellyel végez pénzügyi szolgáltatásokat a Diageo európai és észak-amerikai vállalatainak óta a Magyarországon kívül töltött éveket kivéve- folyamatos képviselője a Diageo-nak a Zwack Unicum Rt. Igazgatóságában majd Felügyelő Bizottságában. Stephanos Theodorides a Felügyelő Bizottság tagja 2005-től Az önéletrajz később lesz nyilvánosságra hozva. Dr. Szecskay András a Felügyelő Bizottság tagja 1993-tól Ügyvéd (56 éves) a Szecskay Ügyvédi Iroda partnere. A Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán (summa cum laude) minősítéssel végzett 1973-ban, majd pedig Kanadában is részt vett szakmai továbbképzésen. A Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként 1975 óta folytat ügyvédi gyakorlatot, 1975 és 1992 között az SBG&K Budapesti Ügyvédi és Szabadalmi Iroda partnere volt. A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, emellett számos hazai és nemzetközi szervezetben tevékenykedik (IBA, UIA, UAE, LES, AIPPI, MIE, LIDC). Rendszeresen tart előadást nemzetközi konferenciákon. Szerzője, illetve társszerzője több nemzetközi és magyar társasági joggal, versenyjoggal, szellemi alkotások jogával és választott bíráskodással foglalkozó cikknek. Dr. Szecskay folyékonyan beszél angolul.

7 Dr. Salgó István a Felügyelő Bizottság tagja 2006-tól 2002-től áprilisáig a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára volt. Ezt megelőzően az ING Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója volt, korábban pedig a MeesPierson EurAmerica Kft.-nél, az Indosuez Capital Budapestnél és a BNP-KH- Dresdner Bank Rt.-nél töltött be vezető pozíciókat. Dr. Salgó közigazgatási szakvizsgával, befektetéskezelői vizsgával és tőzsdei szakvizsgával rendelkezik, továbbá a közgazdaságtudományok kandidátusa és egyetemi doktor. Menedzsment Márfi Márta marketing igazgató 2004 szeptembertől Született 1974-ben, közgazdász. Pályafutatását piackutatóként kezdte a Coca-Cola Magyarország Kft.-nél, 1999ben innovációs managerként csatlakozott a Zwack Unicum Rt.-hez től termékcsoport mangerként a hazai márkákkal (Vilmos, St Hubertus) foglalkozott. Belovai Csaba kereskedelmi igazgató 2004-től Született 1970-ben, gépészüzemmérnök (1991, GATE Mezőtúri Főiskola), marketing szakközgazdász (1994, Szolnoki Kereskedelmi Főiskola). Pályafutását az Unilever-nél kezdte 1992-ben, ahol 12 év alatt megismerte a kereskedelem különböző szintjeit. (Sales rep., Area sales manager, Field sales manager, Customer relation ship manager) januártól a Zwack Unicum Rt kereskedelmi igazgatója. Telek László operációs igazgató 2002-től 1956-ban született, 1981-ben okleves gépészmérnökként diplomázott a Budapesti Mûszaki Egyetemen, majd 1995-ben Pittsburghben szerzett MBA diplomát. Pályafutását 1981-ben mint fejlesztõ mérnök a Tungsramnál kezdte, majd projektvezetõként és gyáregység vezetõként dolgozott tõl az Electrolux-Lehel Kft. gyáregység vezetõje, majd 1997-tõl a Henkel Magyarország Kft. ragasztógyárának vezetõje áprilisától a Zwack Unicum Rt. operációs igazgatója. Dr. Segesváry Gábor, humánpolitikai igazgató 1998-tól Született 1955-ben, okleveles vegyészmérnök (1978., Budapesti Műszaki Egyetem). Pályafutása első szakaszában ( ) a BME-n dolgozott egyetemi oktatóként között az OTP Bank Rt. Oktatási Központjában volt képzésfejlesztéssel foglalkozó főmunkatárs. A Zwack Csoportban aug. 1-jétől oktatási menedzserként, majd ápr. 1-jétől humánpolitikai igazgatóként tevékenykedik aug. 30-tól a Budapesti Likőripari Kft. ügyvezető igazgatója. Vass Balázs az igazgatóság tagja 1999-től Született 1959-ben, külgazdász (1980, Külkereskedelmi Főiskola). Pályafutását üzletkötőként a Technoimpex Rt.-nél kezdte között a Technoimpex Kínai Irodájának vezetője Pekingben között kereskedelmi tanácsos az indonéziai

8 Kereskedelmi Kirendeltségen Jakartában szeptemberétől a Zwack Unicum Rt. export igazgatója. Kerényi Péter kommunikációs igazgató 1999-től Született 1952-ben. Egyetemi tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi kar angoltörténelem szakán, majd az Újságíró Iskola külpolitikai szakán végezte tól 1992-ig a sajtóban dolgozott, 1988-tól a The Hungarian Observer Hírmagazin főszerkesztője volt óta Zwack Péter közvetlen munkatársa, 1992-től a Zwack Unicum Rt. sajtófőnöke, majd 1999-től kommunikációs igazgatója. Ezzel párhuzamosan több, mint harminc esztendeje televíziós vetélkedőműsorokat készít, jelenleg a Legyen Ön is Milliomos főszerkesztője. Nős, három gyermek édesapja.

Felelős Társaságirányítás. Tartalom

Felelős Társaságirányítás. Tartalom Felelős Társaságirányítás Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. ( Társaság ) felelős társaságirányítási gyakorlatának bemutatása Aktualizálva: 2012. december 17. Tartalom 1. A Társaság vezető tisztségviselői és

Részletesebben

A Társaság 2012. június 28. napján tartott éves rendes közgylése 5/2012.06.28. sz. határozatával jóváhagyta a jelen jelentést.

A Társaság 2012. június 28. napján tartott éves rendes közgylése 5/2012.06.28. sz. határozatával jóváhagyta a jelen jelentést. JELENTÉS A FELELS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI GYAKORLATRÓL A BUDAPESTI ÉRTÉKTZSDE ZRT. ÁLTAL KÖZZÉTETT FELELS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI AJÁNLÁSOK ( AJÁNLÁSOK ) ALAPJÁN A Zwack Unicum Nyrt. (a Társaság ) Felügyel Bizottsága

Részletesebben

A MAG Ingatlanbefektetési Alap nyilvános, zárt végű befektetési alappá alakulásához és tőzsdei forgalmazásához

A MAG Ingatlanbefektetési Alap nyilvános, zárt végű befektetési alappá alakulásához és tőzsdei forgalmazásához TÁJÉKOZTATÓ ÉS ALAPKEZELÉSI SZABÁLYZAT A MAG Ingatlanbefektetési Alap nyilvános, zárt végű befektetési alappá alakulásához és tőzsdei forgalmazásához Alapkezelő: MACROGAMMA Befektetési Alapkezelő Zrt.

Részletesebben

BLUE SEVEN GROUP NYRT 1061 Budapest Andrássy út 10.

BLUE SEVEN GROUP NYRT 1061 Budapest Andrássy út 10. NYILATKOZAT a társaságirányítási gyakorlatról a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által közzétett Felelős Társaságirányítási Ajánlások alapján A Blue Seven Group Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1061 Budapest,

Részletesebben

II.5 A KIBOCSÁTÓ IGAZGATÁSI, IRÁNYÍTÓ ÉS FELÜGYELETI SZERVEI

II.5 A KIBOCSÁTÓ IGAZGATÁSI, IRÁNYÍTÓ ÉS FELÜGYELETI SZERVEI II.5 A KIBOCSÁTÓ IGAZGATÁSI, IRÁNYÍTÓ ÉS FELÜGYELETI SZERVEI II.5.1 AZ FHB RT. SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE KÖZGYŰLÉS Felügyelő Bizottság Igazgatóság Vezérigazgatóság vezérigazgató Belső ellenőrzés Személyzeti

Részletesebben

MKB Hozamvadász Nyíltvégû Befektetési Alap

MKB Hozamvadász Nyíltvégû Befektetési Alap MKB Hozamvadász Nyíltvégû Befektetési Alap RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA Alapkezelô: MKB Befektetési Alapkezelô Rt. 1056 Budapest Váci utca 38. telefon: 268-7081, 268-7826; telefax: 268-7509 Letétkezelô: Magyar

Részletesebben

ING Kötvény Befektetési Alap ING Pénzpiaci Befektetési Alap ING Indexkövető Részvény Befektetési Alap ING Globális Részvény Befektetési Alap

ING Kötvény Befektetési Alap ING Pénzpiaci Befektetési Alap ING Indexkövető Részvény Befektetési Alap ING Globális Részvény Befektetési Alap Az ING Kötvény Befektetési Alap ING Pénzpiaci Befektetési Alap ING Indexkövető Részvény Befektetési Alap ING Globális Részvény Befektetési Alap elnevezésű, nyíltvégű értékpapír befektetési alapok határozatlan

Részletesebben

Az OTP EMDA Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP EMDA Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Az OTP EMDA Származtatott Alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Felhívjuk befektetőink figyelmét, hogy az Alap származtatott ügyletekbe befektető befektetési alap. A származtatott ügyletek általában

Részletesebben

Az OTP Globál Trend II. Tőkevédett Zártvégű Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP Globál Trend II. Tőkevédett Zártvégű Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Az OTP Globál Trend II. Tőkevédett Zártvégű Származtatott Alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Felhívjuk befektetőink figyelmét, hogy az Alap származtatott ügyletekbe befektető befektetési alap.

Részletesebben

Az FHB Nyrt. 200.000.000.000,- Ft keretösszegű. 2013-2014. évi Kibocsátási Programjához. készített Összevont Alaptájékoztatójának. 3. sz.

Az FHB Nyrt. 200.000.000.000,- Ft keretösszegű. 2013-2014. évi Kibocsátási Programjához. készített Összevont Alaptájékoztatójának. 3. sz. FHB Jelzálogbank Nyrt. Az FHB Nyrt. 200.000.000.000,- Ft keretösszegű 2013-2014. évi Kibocsátási Programjához készített Összevont Alaptájékoztatójának 3. sz. Kiegészítése Jelen dokumentum alapjául szolgáló

Részletesebben

Az OTP Globál Trend Fix II. Hozamvédett Zártvégű Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP Globál Trend Fix II. Hozamvédett Zártvégű Származtatott Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Az OTP Globál Trend Fix II. Hozamvédett Zártvégű Származtatott Alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Felhívjuk befektetőink figyelmét, hogy az Alap származtatott ügyletekbe befektető befektetési alap.

Részletesebben

Az OTP Prémium Klasszikus Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP Prémium Klasszikus Alap. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Az OTP Prémium Klasszikus Alap Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Budapest, 2010.augusztus A PSZÁF engedélyének száma: E-III/110.465/2006. Kelte: 2006.12.05 Hatályos:2010.08.02. i TARTALOM TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

Quaestor Aranytallér Vegyes Nyíltvégű Értékpapír Befektetési Alap. Quaestor Borostyán Kötvény Nyíltvégű Értékpapír Befektetési Alap

Quaestor Aranytallér Vegyes Nyíltvégű Értékpapír Befektetési Alap. Quaestor Borostyán Kötvény Nyíltvégű Értékpapír Befektetési Alap A Quaestor Aranytallér Vegyes Nyíltvégű Értékpapír Befektetési Alap Quaestor Borostyán Kötvény Nyíltvégű Értékpapír Befektetési Alap Quaestor Deviza Nyíltvégű Értékpapír Befektetési Alap Quaestor Kurázsi

Részletesebben

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA AZ AEGON ÓZON ÉVES TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA ALAPKEZELŐ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. (1091 BUDAPEST, ÜLLŐI ÚT 1.) FORGALMAZÓ CONCORDE ÉRTÉKPAPÍR

Részletesebben

MKB Prémium Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap

MKB Prémium Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap MKB Prémium Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA Alapkezelő: MKB Befektetési Alapkezelő Rt 1056 Budapest Váci utca 38 telefon: 268-7081, 268-7826; telefax: 268-7509 Letétkezelő:

Részletesebben

Az OTP Ázsiai Ingatlan és Infrastruktúra Értékpapír Alapok Alapja. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata

Az OTP Ázsiai Ingatlan és Infrastruktúra Értékpapír Alapok Alapja. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata TÁJÉKOZTATÓ Az OTP Ázsiai Ingatlan és Infrastruktúra Értékpapír Alapok Alapja Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Budapest, 2010. augusztus Az Alap PSZÁF engedélyének száma: E-III/110.644/2008. Kelte:

Részletesebben

MKB BANK ZRT. 200.000.000.000 forint együttes keretösszegű MKB Bank Kibocsátási Program 2010/2011 ALAPTÁJÉKOZTATÓK. 3. sz.

MKB BANK ZRT. 200.000.000.000 forint együttes keretösszegű MKB Bank Kibocsátási Program 2010/2011 ALAPTÁJÉKOZTATÓK. 3. sz. MKB BANK ZRT. 200.000.000.000 forint együttes keretösszegű MKB Bank Kibocsátási Program 2010/2011 ALAPTÁJÉKOZTATÓK 3. sz. KIEGÉSZÍTÉS A Kiegészítés közzétételét engedélyező PSZÁF határozat száma és kelte:

Részletesebben

A PANNON-FLAX NyRt. Felelős Társaságirányítási Jelentése 2007. évről

A PANNON-FLAX NyRt. Felelős Társaságirányítási Jelentése 2007. évről 1 A PANNON-FLAX NyRt. Felelős Társaságirányítási Jelentése 2007. évről 1. Ügyvezető szerv működésének ismertetése, ügyvezető szerv és a menedzsment közti felelősség és feladatmegosztás bemutatása 2. Az

Részletesebben

MAG INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓ

MAG INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓ TÁJÉKOZTATÓ ÉS ALAPKEZELÉSI SZABÁLYZAT A MAG INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP NYILVÁNOS, ZÁRT VÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAPPÁ ALAKULÁSÁHOZ ÉS TŐZSDEI FORGALMAZÁSÁHOZ Alapkezelő: MACROGAMMA Befektetési Alapkezelő Zrt.

Részletesebben

ERSTE GARANTÁLT ZÁRTVÉGŰ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 4.

ERSTE GARANTÁLT ZÁRTVÉGŰ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 4. Az ERSTE GARANTÁLT ZÁRTVÉGŰ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 4. tájékoztatója Alapkezelő: Letétkezelő: Forgalmazó: Erste Alapkezelő Zrt. ERSTE Bank Hungary Nyrt. Erste Befektetési Zrt. 2008. június 17. Felhívjuk

Részletesebben

FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2010. I-IV. negyedéves jelentés 2011. február 23. Eck Ilona vezérigazgató FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai

Részletesebben

FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉS

FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉS Rába Járműipari Holding Nyrt. FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉS 2011 9027 Győr, Martin u. 1. Postacím: 9002 Győr, Pf.: 50 Telefon: 06-96-622 600 Fax: 06-96-624 909 E-mail: raba@raba.hu www.raba.hu Tartalomjegyzék

Részletesebben

MKB Hozamvadász Nyíltvégû Befektetési Alap

MKB Hozamvadász Nyíltvégû Befektetési Alap MKB Hozamvadász Nyíltvégû Befektetési Alap TÁJÉKOZTATÓJA Alapkezelô: MKB Befektetési Alapkezelô Rt. 1056 Budapest Váci utca 38. telefon: 268-7081, 268-7826; telefax: 268-7509 Letétkezelô: Magyar Külkereskedelmi

Részletesebben

KÖZGYLÉSI DOKUMENTUMOK ZWACK UNICUM NYRT: ÉVES RENDES KÖZGYLÉSE

KÖZGYLÉSI DOKUMENTUMOK ZWACK UNICUM NYRT: ÉVES RENDES KÖZGYLÉSE KÖZGYLÉSI DOKUMENTUMOK ZWACK UNICUM NYRT: ÉVES RENDES KÖZGYLÉSE A KÖZGYLÉS IDPONTA: 2014. június 26. 10.00 HELYSZÍNE: Larus Étterem és Rendezvényközpont 1124 Budapest, Csörsz u. 18/b. 1 A Zwack Unicum

Részletesebben

MAGYAR POSTA GARANTÁLT ZÁRTVÉGÛ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 1.

MAGYAR POSTA GARANTÁLT ZÁRTVÉGÛ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 1. A MAGYAR POSTA GARANTÁLT ZÁRTVÉGÛ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 1. tájékoztatója Alapkezelõ: Letétkezelõ: Forgalmazó: Erste Alapkezelõ Zrt. ERSTE Bank Hungary Nyrt. Erste Befektetési Zrt. 2008. június

Részletesebben

Új Telekomot építünk Magyar Telekom A 2013. üzleti év

Új Telekomot építünk Magyar Telekom A 2013. üzleti év Új Telekomot építünk Magyar Telekom A 2013. üzleti év TARTALOM Részvényeseinkhez... 3 A Magyar Telekomról... 3 A Magyar Telekom Csoport pénzügyi adatai... 4 Levél részvényeseinkhez... 5 Részvényekre vonatkozó

Részletesebben

Felelős Társaságirányítási Jelentése 2014. április 30.

Felelős Társaságirányítási Jelentése 2014. április 30. A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. (Székhely: 7623 Pécs, Ungvár u. 22., Cg. 02-10-060369) Felelős Társaságirányítási Jelentése 2014. április 30. A Felelős Társaságirányítási jelentést a

Részletesebben

MAGYAR POSTA TŐKEVÉDETT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP 2.

MAGYAR POSTA TŐKEVÉDETT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP 2. MAGYAR POSTA TŐKEVÉDETT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP 2. tájékoztatója Alapkezelő: Erste Alapkezelő Zrt. Letétkezelő: ERSTE Bank Hungary Nyrt. Forgalmazó: Erste Befektetési Zrt. 2009. november 6. Jelen Tájékoztató

Részletesebben

ERSTE TŐKEVÉDETT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP 1.

ERSTE TŐKEVÉDETT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP 1. Az ERSTE TŐKEVÉDETT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP 1. tájékoztatója Alapkezelő: Erste Alapkezelő Zrt. Letétkezelő: ERSTE Bank Hungary Nyrt. Forgalmazó: Erste Befektetési Zrt. Hatálybalépés időpontja: 2010.

Részletesebben

MAGYAR POSTA NYÍLTVÉGŰ TŐKE- ÉS HOZAMVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP

MAGYAR POSTA NYÍLTVÉGŰ TŐKE- ÉS HOZAMVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP A MAGYAR POSTA NYÍLTVÉGŰ TŐKE- ÉS HOZAMVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP tájékoztatója Alapkezelő: Erste Alapkezelő Zrt. Letétkezelő: ERSTE Bank Hungary Zrt. Forgalmazó: Erste Befektetési Zrt. Lajstromozási száma:

Részletesebben