Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet - Házirend

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet - Házirend"

Átírás

1 Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet - Házirend Az Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet (továbbiakban Szövetkezet) 1032 Budapest,Ágoston u sz. alatti lakóépületeiben különös figyelemmel a tulajdonosi közös érdekekre, - a következőket kell betartani. I. A HÁZIREND CÉLJA 1/ A Házirend célja, hogy meghatározza a lakóépületeinkben tartózkodó személyek egymás iránti magatartását és azon szabályokat, melyek a társas együttéléshez nélkülözhetetlenek és követendők, valamint lakóépületeink rendeltetésszerű használatára, állagának megóvására szolgáló, más jogszabályban nem rögzített követelményeket és a személy és vagyonbiztonság védelmének elemi lehetőségét. II. LAKÓÉPÜLETEK RENDJE 2/ A Házirendben foglaltak vonatkoznak mindazon személyekre, akik a lakóépületet használják, állandó vagy ideiglenes jelleggel ott tartózkodnak. 3/ A Házirend alkalmazás szempontjából - lakóépület: mindhárom, fentebb megjelölt épület, melyben lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek vannak - használó: a lakóépületben bármilyen jogcímen, akár állandóan vagy ideiglenesen tartózkodó személy (tulajdonos, családtag, bérlő, látogató, munkát végző,stb.) - kezelő: az épületek üzemeltetését és a kezelési feladatokat ellátó Szövetkezet Igazgatósága - közös használatra szolgáló helyiség: az elektromos-óra szekrénye, az emeletenkénti szárító helyiség, valamint a gyermekkocsi és kerékpártároló helyiség, a szemétledobó helyiség, - közös használatra szolgáló terület: a kapualj, a lépcsőház, a folyosók, a lift. 4/ A lakóépületben karbantartási, felújítási célú zajos tevékenység az alábbi időpontokban végezhető, törekedve arra, hogy mások nyugalmát a szükségesnél nagyobb mértékben ne zavarja: - munkanapokon 9 és 19 óra - szombaton 9 és 14 óra között.

2 Munkaszüneti és ünnepnapokon ettől tartózkodni kell. Ez időpontoktól eltérni csak az azonnali beavatkozást igénylő kár-, üzemzavar vagy életveszélyelhárítás, illetve vagyonvédelem okán lehet! 5/ Szórakoztató elektronikai eszközök, háztartási gépek úgy működtethetők, hogy az mások nyugalmát ne zavarják. Indokolt esetben a lakást bármely irányból határoló használók együttes beleegyezése mellett lehet ettől eltérni, legfeljebb a hatósági előírásokban rögzített időpontig. 6/ Lakóépületben benzinüzemű járművet (pl.motorkerékpár, moped, stb.) valamint tűz- vagy robbanásveszélyes anyagot, eszközt tárolni nem lehet. 7/ Személy- és vagyonbiztonsági, valamint tisztasági érdekeink megkívánják a lakóépület kapuinak állandó zártságát. Nem kívánatos, hogy a lakóépületbe illetéktelen személy(ek) lépjen(ek) be. Ismeretlen személy részére kaputelefonon, vagy más módon történt kapunyitási kérelmet nem célszerű teljesíteni, a reklám és propaganda célú szóróanyagot a kézbesítő a kapura szerelt tároló dobozba helyezze el. 8/ Amennyiben a használó a lakóépületből több napra, vagy hosszabb időre távozik, ez esetben kívánatos a kezelővel közölni annak a személynek az elérhetőségét, akinél a helyiség kulcsa lehet, vagy értesíteni tudja a használót. Ezzel esetleges tűz, vagy csőtörés alkalmával keletkező nagyobb mértékű káresemény előzhető meg. 9/ Lakás bérbeadásakor a tulajdonos a kezelőnél jelezze a bérleti jogviszony kezdő időpontját, a bérlő nevét, valamint a bérleti jogviszony megszűnése napját. Amennyiben a bérlő a Házirend-ben foglaltakat nem tartja be, ez esetben a szükséges eljárást a kezelő a tulajdonossal szemben kezdeményezi. 10/ A lakóépületek hátsó kapukijárata előtt parkolni nem lehet, az épületből a zavartalan kijutás lehetőségét állandóan fenn kell tartani. Rendkívüli körülmény (pl.tűz, földrengés, stb.) esetén a kapuk Vészkijárat célját szolgálják. 11/ A lakóépületben észlelt hibáról (pl. fűtési, vagy vízellátási gondok, szemétledobócsatorna eldugulása, felvonó elakadása, kapuzár hibája, világítási hiányosságok, stb.) a gondnokot haladéktalanul értesíteni kell a hiba megszűntetése érdekében. 12/ A lakóépületekben nincs raktározási lehetőség, ezért a lomtalanítási időn kívül a kezelő semmit nem tud tárolni. A feleslegessé vált tárgy, eszköz elszállítása a tulajdonos kötelessége.

3 13/ Lakóépületeink tűzvédelmével kapcsolatos magatartási elvárásokat és előírásokat külön Lakóház tűzvédelmi szabályzat foglalja össze. III. LAKÓÉPÜLETEK TISZTASÁGA 14/ A kezelő a lakóépület tisztántartása érdekében köteles a közös használatra szolgáló területeket folyamatosan takarítani, munkanaponként legalább egyszer seperni, a sarat, szennyeződést, havat, jeget eltávolítani, a burkolatokat legalább hetenként felmosni. 15/ A kezelő köteles az egész lakóépületben évenként két alkalommal nagytakarítást végezni. Ennek keretében a közös használatra szolgáló helyiségek és területek ajtóit, fémtárgyait, stb. megtisztítani. 16/ A szemétledobó-csatorna kizárólag a háztartási szemét és hulladék összegyűjtésére szolgál. Más anyag (pl. ruhanemű, fa- vagy fémtárgy, papírműanyagdoboz, bontási vagy építési törmelék, üvegcserép. stb.) szemétledobócsatornába történő beöntése Tilos! 17/ Háztartási szemét és hulladék fogalmába nem tartozó tárgyat, eszközt a használójának kell az épületen kívül lévő földszinti szeméttárolóhoz vinni. A mindenkori gondnok a hét bármely napján lehetővé teszi, hogy az esetleg kitört ablaküveg maradványokat a baleseti veszély megelőzéséért az érintett használó a szeméttárolóban elhelyezze. 18/ Aki bármilyen anyag, eszköz, stb. szállításakor, vagy az általa tartott állat (pl.kutya, stb.) a közös használatra szolgáló területet vagy helyiséget beszennyezi, köteles a szennyeződést haladéktalanul megszüntetni. Ha a szállító és a használó személye eltér, a szennyeződés megszüntetéséről az köteles gondoskodni, akinek az érdekében a szállítás történt. 19/ Lakóépületből tárgyat kidobni, szemetet kiszórni, szőnyeget, stb. kirázni, bármilyen folyadékot kiönteni: Tilos! 20/ Nagymértékű rovarfertőzés megelőzése/megszűntetése érdekében a közös használatra szolgáló helyiségekben, területeken indokolt esetben a lakásokban a rovarmentesítési munkákat a kezelő elvégeztetni, a használó eltűrni köteles. IV. LAKÓÉPÜLETEK ÉS LAKÁSOK ÁLLAGVÉDELME

4 21/ A lakóépület állagának védelme a használót arra kötelezi, hogy a lakásokat, a nem lakás céljára szolgáló helyiségeket, a közös használatra szolgáló helyiségeket és területeket, a lakóépület központi berendezéseit és tartozékait (pl. kaputelefonberendezés, személyfelvonó, szemétledobó, stb.) rendeltetésének megfelelően, a környezet sérelme nélkül használja. 22/ A használó a lakásban, vagy a nem lakás céljára szolgáló helyiségben végzendő 4. pontban megjelölt munkálatok megkezdésének időpontjáról a környezetében lévő használókat a munkakezdést megelőzően - karbantartási munkák esetében 5 nappal - felújítási munkák esetében 10 nappal köteles értesíteni. 23/ Az épület tetőszerkezetén, homlokzatfelületein hirdetés, hirdető-berendezés, fényreklám, parabola-antenna, cég- és címtábla, kirakatszekrény elhelyezéséhez a kezelő előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges. Ez a hozzájárulás nem mentesít az egyéb jogszabályban esetleg megkövetelt hatósági engedély beszerzése alól. 24/ Az utcai homlokzaton (ablakpárkány, loggiakorlát) virágok csak biztonságosan rögzített tartókban egyértelműen a tulajdonos felelősségére helyezhetők el. A növények gondozása, öntözése csak mások érdeksérelme nélkül végezhető. 25/ A lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek külső ablakait, redőnyeit, loggia falait a kezelő előzetes engedélyével és az általa megjelölt színre szabad mázolni, festeni, ill. elkészíttetni. 26/ Erkélyen csak városképet nem rontó tárgyak, díszek helyezhetők el, ruhaneműt kiteríteni csak korlátmagasságig szabad. 27/ Lakásokban, nem lakás céljára szolgáló helyiségekben épületszerkezeti átalakításokhoz (pl. oldalfal bontás, stb.) a kezelő előzetes írásbeli hozzájárulása kell. Ez a hozzájárulás nem mentesít az egyéb jogszabályban esetleg megkövetelt hatósági engedély beszerzése alól. 28/ Lakásokban, nem lakás céljára szolgáló helyiségekben épületgépészeti és villamosszerkezeti felújításhoz és átalakításhoz a kezelő előzetes írásbeli hozzájárulása kell.

5 V. KÖZÖS HASZNÁLATRA SZOLGÁLÓ HELYISÉGEK, TERÜLETEK HASZNÁLATA, TÁROLÁSI SZABÁLYOK 29/ A közös használatra szolgáló helyiségek igénybevételének célját, időpontját és tartamát az adott szinten lakók egybehangzó közös megállapodása határozza meg. Használat után tisztán kell átadni. 30/ A közös használatra szolgáló helyiségekben és területeken bútort és egyéb tárgyat ideértve a karbantartáshoz, felújításhoz szükséges anyagot, tárgyat is csak az adott szinten lakók egybehangzó és a kezelő egyetértő engedélyével lehet a megállapodott ideig és módon tárolni. 31/ A kezelő az engedély nélkül, vagy az engedélyezett időtartamon túl tárolt vagyontárgyak tulajdonosát előbb szóban, szükség esetén írásban szólítja fel a tárolás megszűntetésére. A felszólítások eredménytelensége esetén a kezelő jogosult a szóbanforgó vagyontárgyat felelős őrzésbe venni és azokat a tulajdonos költségére elszállíttatni. VI. ÁLLATTARTÁS 32/ A lakóépület közös használatra szolgáló helyiségeiben és területein állatot tartani, a lakásban tartott állatot oda kiengedni, etetni, kóbor állatot az épületbe szoktatni nem szabad. 33/ A más jogszabályokban meghatározott engedéllyel tartott állat okozta szennyeződést az állat gondozója köteles haladéktalanul feltakarítani. 34/ Az eb- és állattartás mértékét, a tartás módját valamint az eb felvonóban való szállítását az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2000.sz. rendeletével módosított 26/1999. sz. rendelete szabályozza. VII. VEGYES RENDELKEZÉSEK 35/ A Házirendet megszegi és szabálysértést követ el, aki - a tűzvédelmi előírásokat nem tartja be. Ellene az illetékes tűzrendészeti hatóság eljárást kezdeményezhet, - a 4/ és 5/ pontokban leírtaktól eltér, - 32/, 33/ és 34/ pontban leírtakat megszegi, - a közös használatra szolgáló helyiséget vagy területet a szinten lakók

6 beleegyezése nélkül, valamint a közösköltség hozzájárulást megtagadva, önkényesen kisajátította és kizárólagosan használja. 36/ Az illetékes szabálysértési hatóságnál bejelentéssel élhet a/ megalapozott sérelem esetén a sérelmet szenvedett használó, b/ a Házirend-et többszori figyelmeztetés ellenére folytatólagosan megszegő(k) esetében a Szövetkezet Igazgatósága, ezzel egyidejüleg a tulajdonost kizárhatja a szövetkezetből, mely a szövetkezeti tagsággal járó jogok és kezdvezmények megszüntetését is maga után vonja. 37/ A Házirendben foglaltak be nem tartása esetén a keletkezett, ill. okozott kár(ok) helyreállítási költsége(i) a károkozót terhelik. 38/ Lakóépületeinkben az együttélési szabályok betartása, jelen Házirendben foglaltak érvényre juttatása a használók és a kezelő közös kötelezettsége. VIII. ZÁRÓ RENDELKEZÉS 39/ Jelen Házirend a közzétett Lakóházi tűzvédelmi utasítás -sal együtt érvényes. 40/ A Házirendet a Szövetkezet Igazgatósága és a Felügyelő Bizottsága július 5-i együttes ülésén hagyta jóvá és a kihirdetés napjától hatályos. Egyidejüleg az 1988-ban közzétett házirend hatályát veszti. Budapest, július 5. Szövetkezet Igazgatósága

Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet Házirend - Tervezet

Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet Házirend - Tervezet Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet Házirend - Tervezet Az Óbudai 26. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet (továbbiakban Szövetkezet) 1032 Budapest, Ágoston u. 1-2-3. sz. alatti lakóépületeiben különös

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 29/1994.(IX.29.) rendelete

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 29/1994.(IX.29.) rendelete A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 29/1994.(IX.29.) rendelete az önkormányzati tulajdonú lakóépületek, ingatlanok, lakások és nem lakáscélú bérlemények HÁZIREND-jéről (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 29/1994.(IX.29.)sz. rendelete

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének. 29/1994.(IX.29.)sz. rendelete A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 29/994.(IX.29.)sz. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakóépületek, ingatlanok, lakások és nem lakáscélú bérlemények HÁZIREND-jéről (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

Részletesebben

Kertész u. 18. Társasház. Házirend. Budapest, VII. kerület. Kertész u. 18. Társasház H Á Z I R E N D. Hatályos: 2010.

Kertész u. 18. Társasház. Házirend. Budapest, VII. kerület. Kertész u. 18. Társasház H Á Z I R E N D. Hatályos: 2010. Budapest, VII. kerület Kertész u. 18. Társasház H Á Z I R E N D Hatályos: 2010. április 14-től 1 I. Általános rendelkezések 1. A célja, hogy meghatározza a társasházban tartózkodó személyek egymás iránti

Részletesebben

Az alapszabály része a Házirend

Az alapszabály része a Házirend Az alapszabály része a Házirend XVIII. Házirend 18/a Házirend célja, hogy meghatározza a lakóépületekben lakó és tartózkodó személyek egymás iránti magatartását és azokat az alapvető szabályokat, amelyek

Részletesebben

A LAKÁSSZÖVETKEZET HÁZIRENDJE

A LAKÁSSZÖVETKEZET HÁZIRENDJE A LAKÁSSZÖVETKEZET HÁZIRENDJE Általános rendelkezések 1. A házirend hatálya kiterjed valamennyi, a lakásszövetkezet tulajdonában lévő lakóépületre, valamint beépítetlen ingatlanra, és mindazon személyekre,

Részletesebben

MADARÁSZ LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET. Házirendje. Zajjal járó tevékenységek

MADARÁSZ LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET. Házirendje. Zajjal járó tevékenységek MADARÁSZ LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET Házirendje A házirend célja, hogy meghatározza a lakóépületben tartózkodó személyek egymás iránti magatartásának alapkövetelményeit, azokat az alapvető szabályokat,

Részletesebben

HÁZIREND. I. A lakóépületek rendje.

HÁZIREND. I. A lakóépületek rendje. 1 1. sz. melléklet HÁZIREND A házirend célja, hogy meghatározza a lakóépületekben tartózkodó személyek egymás iránti magatartását és azokat az alapvető szabályokat, amelyek a társas együttéléshez nélkülözhetetlenek,

Részletesebben

A Dózsa Lakásfenntartó Szövetkezet 1/1994. sz. rendelkezése A LAKÓÉPÜLETEK HÁZIRENDJÉRŐL

A Dózsa Lakásfenntartó Szövetkezet 1/1994. sz. rendelkezése A LAKÓÉPÜLETEK HÁZIRENDJÉRŐL 1 A Dózsa Lakásfenntartó Szövetkezet 1/1994. sz. rendelkezése A LAKÓÉPÜLETEK HÁZIRENDJÉRŐL A rendelkezés célja a lakók nyugalmát és pihenését, valamint a lakóépületek rendeltetésszerű használatát, állagának

Részletesebben

H Á Z I R E N D. l Székesfehérvári 1.számú Lakásfenntartó Szövetkezet Székesfehérvár, Radnóti tér 1-9.

H Á Z I R E N D. l Székesfehérvári 1.számú Lakásfenntartó Szövetkezet Székesfehérvár, Radnóti tér 1-9. Székesfehérvári 1.számú Lakásfenntartó Szövetkezet Székesfehérvár, Radnóti tér 1-9. H Á Z I R E N D A rendelkezés célja a tagok, nem tag tulajdonosok, egyéb használók nyugalmát és pihenését, valamint a

Részletesebben

HÁZIREND. 1165 Budapest, Hilda utca 1. Telefon: 402 2270 e-mail: titkarsag@osszefogaslakszov.hu

HÁZIREND. 1165 Budapest, Hilda utca 1. Telefon: 402 2270 e-mail: titkarsag@osszefogaslakszov.hu 42 HÁZIREND 1165 Budapest, Hilda utca Telefon: 402 2270 e-mail: titkarsag@osszefogaslakszov.hu Házirend A Házirend a lakók nyugalmát, pihenését, valamint a szövetkezet kezelésében lévő épületek rendeltetésszerű

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

Szociális bérlakások házirendje

Szociális bérlakások házirendje Szociális bérlakások házirendje I. Fejezet A házirend célja 1. A házirend célja, Baks Községi Önkormányzat bérlakás állománya működésének szabályozása, a Bérlők nyugalmának biztosítása, a bérlakások rendeltetésszerű

Részletesebben

PINCE-HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS

PINCE-HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS PINCE-HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött egyrészről az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet (8000 Székesfehérvár, Radnóti tér 1-9.) képviseli: Farkas Béla ügyvezető igazgató, mint Használatba adó, másrészről.........

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre.

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre. 1 SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.) továbbiakban MANK - az alábbiakban állapítja meg a Szentendrei

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 8/2010. (III.10.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 8/2010. (III.10.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 8/2010. (III.10.) számú rendelete a közösségi együttélés szabályairól, a lakóépületek házirendjéről (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 31/2010. (IX.15.)

Részletesebben

H Á Z I R E N D. A szövetkezet Küldöttgyűlése 6/ (V.30.) számú határozatával jóváhagyva. Érvényes: július 01.-től

H Á Z I R E N D. A szövetkezet Küldöttgyűlése 6/ (V.30.) számú határozatával jóváhagyva. Érvényes: július 01.-től ÜVEGIPARI MUNKÁSOK Lakásfenntartó Szövetkezet 3100. Salgótarján Ybl Miklós út 47. Fnyt: 11. 2. számú példány H Á Z I R E N D A szövetkezet Küldöttgyűlése 6/ 2013. (V.30.) számú határozatával jóváhagyva

Részletesebben

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje Budapest Fıv. XIX. ker. Kispest Önkormányzat képviselı-testülete 33/2005. (IX.14.) rendelete a két-vagy több lakásos 100 %-os, illetve többségi, avagy kisebbségi önkormányzati tulajdonú, vagy kezeléső

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2015. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Albertirsa Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1997. (V.23.)sz. rendelete a 3/2000. (II.25.) rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a közterületek tisztántartásáról A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Építő utca 15. társasház Házirend

Építő utca 15. társasház Házirend Építő utca 15. társasház Cím: 1184 Budapest, Építő utca 15. Email: kepviselet@digikabel.hu Telefon 295-1277 (hétfő, szerda 17-19 óra) Építő utca 15. társasház Házirend A Házirend kiterjed tulajdoni formától

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.29.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Kistelek Város

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző

. ar 51 la Tóth János Zoltán polg~ ester jegyző Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014(111. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú helyiségeinek bérleti díjáról egységes szerkezet Kisköre Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA SZENT-GYÖRGYI ALBERT GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA BALASSAGYARMAT, RÁKÓCZI ÚT 50. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet 1022. Budapest, Herman Ottó út 15. A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012. Bedő Zoltán Főigazgató 0 A

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA.. igazgató P.H. 1 A HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A Békés Megyei Tisza Kálmán

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete A NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ BEGYŰJTÉSÉRE VONATKOZÓ HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL Békés Város

Részletesebben

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról /A 10/2018.

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete közszolgáltatásról Celldömölk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Polgármesteri Hivatal 2462 Martonvásár, Budai út 13. sz. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010. július 1. napjától HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK

Részletesebben

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE

MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE MEZŐFALVA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 7./2004.(III.24) Ök.számú RENDELETE A kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

A rendeletet hatályon kívül helyezte a 13/2009. (V.22.) Ökr. 11. (3) bek. 2009. május 22-ei hatállyal.

A rendeletet hatályon kívül helyezte a 13/2009. (V.22.) Ökr. 11. (3) bek. 2009. május 22-ei hatállyal. Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának az önkormányzat tulajdonában álló lakások béréről szóló 11/2008. (IV.18.), 46/2007. (XII.20.), 40/2006. (XII.22.), 15/2006. (IV.19.), 25/2004. (V.18.),

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló. 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló. 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési zajvédelmi szabályokról szóló 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított 8/2012. (VI.18.) rendelete (egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Részletesebben

Tartalomjegyzék I. A TÁRSASHÁZ SZERVEZETE 3. 1. Közgyűlés 3 2. Közös képviselő 5 3. Számvizsgáló Bizottság 7

Tartalomjegyzék I. A TÁRSASHÁZ SZERVEZETE 3. 1. Közgyűlés 3 2. Közös képviselő 5 3. Számvizsgáló Bizottság 7 1112 BUDAPEST, CSENGER U. 11-17. PÉTERHEGYI LEJTŐ T5 LAKÓPARK S Z E R V E Z E T I É S MŰKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T Tartalomjegyzék I. A TÁRSASHÁZ SZERVEZETE 3 II. A TÁRSASHÁZ SZERVEI, MŰKÖDÉSE ÉS HATÁSKÖRE

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről [egységes szerkezetben a módosításáról szóló 13/2014. (VIII.

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ LAKÁSOK ÉS NEM LAKÁSCÉLÚ HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/2005.(X.25.) számú. R E N D E L E T E a lakóházak házirendjéről

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/2005.(X.25.) számú. R E N D E L E T E a lakóházak házirendjéről SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/2005.(X.25.) számú R E N D E L E T E a lakóházak házirendjéről Szerencs Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 16. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

HÁZIREND. Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet 1184 Budapest Lakatos út 32/b

HÁZIREND. Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet 1184 Budapest Lakatos út 32/b HÁZIREND Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet 1184 Budapest Lakatos út 32/b Házirend A 2004. évi CXV. Tv. 4. (2) bekezdés o) pontjára tekintettel a Lakásszövetkezet tagjai a 2005. november 24.-én megtartott

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (IV.8.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK GAZDÁLKODÁSRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (IV.29.)

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/1997. (XI.6.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

17. számú belső szabályzat HÁZIREND

17. számú belső szabályzat HÁZIREND 17. számú belső szabályzat HÁZIREND A rendelkezés célja a lakók nyugalmát és pihenését, valamint a lakóépületek rendeltetésszerű használatát, állagának védelmét és környezetének megóvását biztosítani.

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési zajvédelmi szabályokról szóló 1/2013.(II.18.) 6/2016 (IX.12.) rendelettel módosított 8/2012. (VI.18.) rendelete (egységes szerkezetbe

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére.

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére. KISBÉR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7/2013. (IV.11.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó helyi szabályokról Kisbér Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

A LAKBÉR MÉRTÉKÉRŐL és a KÜLÖN SZOLGÁLTATÁSOK DÍJÁRÓL

A LAKBÉR MÉRTÉKÉRŐL és a KÜLÖN SZOLGÁLTATÁSOK DÍJÁRÓL Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (X.22.) számú RENDELETE A LAKBÉR MÉRTÉKÉRŐL és a KÜLÖN SZOLGÁLTATÁSOK DÍJÁRÓL (Egységes szerkezetben) 1 1 Módosította: 6/2009.(II.19.) sz.

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(V.08.) önkormányzati rendelete a nem közművet összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Mágocs Város Önkormányzatának

Részletesebben

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 1 / 4 2016. 05. 02. 13:00 Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014 (XII.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelete a kéményseprő - ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről (Egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/1997. (XI.6.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

Vének Község Önkormányzata Képviselő-testülete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete

Vének Község Önkormányzata Képviselő-testülete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testülete Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről A Képviselő-testület az Alkotmány 44/A..(1) bek. a.) pontjában biztosított alapjogával

Részletesebben

(egységes szerkezetben a módosításokkal) Általános rendelkezések

(egységes szerkezetben a módosításokkal) Általános rendelkezések Zalaháshágy Község Önkormányzati Képviselőtestületének 7/1997. (X. 28.) sz. rendelete a települési folyékony hulladék gyűjtéséről, elszállításáról és elhelyezésről (egységes szerkezetben a módosításokkal)

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Pécsely Község Önkormányzat képviselő-testületének 12/2015. (VIII.15. ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pécsely

Részletesebben

A rendelet célja A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja A rendelet hatálya 2. Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III.31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Röszke Község

Részletesebben

(1) A Rendelet személyi hatálya kiterjed minden természetes személyre, jogi személyre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre.

(1) A Rendelet személyi hatálya kiterjed minden természetes személyre, jogi személyre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre. Bugyi Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 22/2012. (X.24.) rendelete Az avar- és kerti hulladék égetéséről, továbbá a háztartási tüzelőberendezésekkel okozott légszennyezés csökkentésének szabályairól.

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az 1. pontban nevezett bérbeadó (a továbbiakban: Bérbeadó), másrészről pedig a 2. pontban nevezett bérlő (a továbbiakban: Bérlő) együttesen a továbbiakban:

Részletesebben

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének. /2015. (VIII..) önkormányzati rendelete

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének. /2015. (VIII..) önkormányzati rendelete Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2015. (VIII..) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól Enying

Részletesebben

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól Tabdi

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 4/2014. (I.29) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról

Részletesebben

A R. 1. sz. melléklete helyébe jelen rendelet 1. sz. melléklete lép. A R. 1. szakasza helyébe a következő rendelkezés lép.

A R. 1. sz. melléklete helyébe jelen rendelet 1. sz. melléklete lép. A R. 1. szakasza helyébe a következő rendelkezés lép. Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2011. (VII.25) önkormányzati rendelete Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének a dunakeszi repülőtér használatáról és hasznosításáról

Részletesebben

BOGDÁSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

BOGDÁSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK BOGDÁSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013. (IV.24.) számú rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról BOGDÁSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 7/1998.(II.15.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közúton végzett munkák engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról szóló 5/1996.(II.1.)

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 18.-ai üléséről. 218/2016. (03.18.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 18.-ai üléséről. 218/2016. (03.18.)TELB. Határozat a A Tárgy: napirend 218/2016. (03.18.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a 09/2016 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat elfogadja. A tárgyalási sorrendet a Bizottság úgy határozza meg, hogy előre

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 35/2009.(XII.11.) sz. rendelete. a leveg ő minőségének védelmével kapcsolatos

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 35/2009.(XII.11.) sz. rendelete. a leveg ő minőségének védelmével kapcsolatos SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 35/2009.(XII.11.) sz. rendelete a leveg ő minőségének védelmével kapcsolatos helyi szabályokról Sajókápolna Község Önkormányzata Képviselő -testületének

Részletesebben

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. ( II. 15.) határozata az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbe vételének szabályozásáról, valamint a bérleti

Részletesebben

Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Rétalap Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C.

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására 14253058 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/2.411-2/2015 Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 2. oldal j) a készítője nevét és elérhetőségét, a készítő aláírás

Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 2. oldal j) a készítője nevét és elérhetőségét, a készítő aláírás Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 1. oldal 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a tűzvédelmi szabályzat készítéséről A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2000. (IX.l4,.) önkormányzati rendeletet Az állattartásról. 1 Módosította a 12/2012. (V.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2012. május 30.

Részletesebben