J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf Telefax: (66) Telefon: (66) J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága március 19-én tartott nyilvános üléséről Helye: Békéscsaba, Szabadság tér II. emelet Jelen vannak: Dr. Kerekes Attila a bizottság elnöke Hricsovinyi Tamás a bizottság képviselő tagja Szilvásy Ferenc a bizottság képviselő tagja Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagja Dr. Hrabovszky Róbert a bizottság külső tagja Dr. Andrásy Gyula a bizottság külső tagja Dr. Tóth János a bizottság külső tagja Meghívottként jelen volt: Dr. Szabados János, a Jogi és Önkormányzati Csoport vezetője Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, az Egészségügyi Osztály vezetője, Dr. Tóth Kálmán, a Szociális Osztály vezetője Uhrin Nándorné szociális szakreferens Surányi Tiborné, a Szociális Osztály lakásügyintézője Sajben Jánosné, a Szociális Osztály lakásügyintézője Dr. Szabó Terézia főigazgató-főorvos Dr. Varga Márta, a Békéscsabai Orvosi Kamara elnöke Mészáros Ágnes, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. cégvezetője Fodor Jánosné képviselő Dr. Kerekes Attila: Köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a bizottság 7 tagjából 5 fő jelen van, így a bizottság határozatképes. Szavazásra bocsátotta a meghívóban szereplő napirendi pontokat azzal a módosítással, hogy a zárt ülés első napirendi pontját a bizottság nem tárgyalja, mert azt az új szervezeti és működési szabályzat a közgyűlés hatáskörébe utalta. - Megállapította, hogy a bizottság 5 igen, egyhangú szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

2 2 Nyilvános ülés 1./ Békéscsaba, Irányi u szám alatti átmeneti lakások felújításának szükségessége 2./ Tájékoztató Békéscsaba, Erzsébet lakópark lakóházainak műszaki állapotáról 3./ Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet évi céltámogatott gép-műszer beszerzése Előterjesztő: Vantara Gyula polgármester 4./ A 663/2006.(XII.14.) sz. közgyűlési határozat végrehajtása Előterjesztő: Hanó Miklós alpolgármester 5./ Orvosi rendelők eszközpótlás szabályzata Előterjesztő: Dr. Kovács Zoltán, az Egészségügyi Osztály vezetője 6./ Egészségügyi Alapellátási Intézmény Alapító Okiratának módosítása Előterjesztő: Szedlacsekné Dr. Pelle Beatrix aljegyző 7./ Beszámoló a dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet miniszteri döntés utáni lehetséges ágyszámáról és kapacitásáról Előterjesztő: Dr. Fábián Ágnes tanácsnok 8./ Egészségmegőrzési program első negyedévi forrás felhasználása Előterjesztő: Dr. Kovács Zoltán, az Egészségügyi Osztály vezetője 9./ A 12/2002.(VI.6.) önkormányzati rendelet mellékletének egyfordulós módosítása (háziorvosi körzetek) Előterjesztő: Dr. Kovács Zoltán, az Egészségügyi Osztály vezetője 10./ Fenntartóváltozás Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményében Előterjesztő: Vantara Gyula polgármester 11./ Civil Szervezetek Szövetségének támogatási szerződés módosítása iránti kérelme Előterjesztő: Dr. Kerekes Attila, az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke 12./ AUT-PONTA Alapítvány HEFOP 4.2. projekt megvalósítás Előterjesztő: Herczeg Tamás tanácsnok 13./ Bejelentések Zárt ülés 1./ Békéscsaba, Irányi u szám alatti átmeneti elhelyezés iránti kérelmek elbírálása, valamint lakáshasználati jogviszony biztosítása

3 3 2./ Békéscsaba, Erzsébet lakópark bérlőinek bérleti szerződés meghosszabbítása iránti kérelmei 3./ Békéscsaba, Erzsébet lakópark bérlőinek lakáshasználati jogviszony létesítése iránti kérelmei 4./ Békéscsaba, Dózsa György u. 7. szám alatti Ifjúsági Garzonház bérlőinek bérleti szerződés meghosszabbítása iránti kérelmei és bérleti jogviszony megszüntetése 5./ Békéscsaba, Erzsébet lakópark 3. sz. alatti lakóházba történő elhelyezésre beérkezett pályázatok elbírálása 6./ Békéscsaba, Erzsébet lakópark 6. sz. alatti bérlők ügye 7./ Békéscsaba, Dózsa György út 7. sz. alatti Ifjúsági Garzonházba történő elhelyezésre beérkezett pályázatok elbírálása 8./ Önkormányzati kamatmentes kölcsön támogatás visszafizetésének átütemezése iránti kérelem 9./ Lejárt lakásbérleti szerződések meghosszabbítása 10./ Békéscsaba, Franklin u szám alatti önkormányzati tulajdonú bérlakás bérlőjének kijelölése 11./ Szobabérleti elhelyezés iránti kérelem 12./ Hozzájárulás a bérlőtársi jogviszonyhoz 13./ Bejelentések Békéscsaba, Irányi u szám alatti átmeneti lakások felújításának szükségessége Dr. Kerekes Attila: Ehhez a napirendi ponthoz meghívásra került Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezetője. Az Irányi u sz. alatti ingatlanok állapotát felül kell vizsgálni, mivel az épület elég rossz állagú, felújítása szükséges. A lépcsőház nem zárható, a postaládák nem használhatók. A lépcsőház felújítását és a kaputelefon-rendszer kialakítását támogatja. A felújításhoz pénzügyi forrásra van szükség.

4 4 Az önkormányzat rendelkezik ún. lakásalappal, amibe a korábban értékesítésre került önkormányzati lakások törlesztő részlete folyik be. Meg kell vizsgálni, hogy ez az alap mennyire hozzáférhető. Ismertette az előterjesztésben és az állásfoglalási javaslatban foglaltakat. Javasolta, hogy a B alternatívában foglaltakat támogassa a bizottság. Kozma János: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. üzemelteti az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokat, melyek műszaki állapotát évente felülvizsgálják (fényképet és jegyzőkönyvet készítenek). Az önkormányzati lakások állapota folyamatosan romlik. Az Irányi u. 4-6.sz. alatti ingatlanok régen épültek, elég rossz állapotban vannak. Odafigyelnek arra, hogy amikor kiköltözik valaki, akkor beköltözhető formában adja át a lakást. Az előterjesztésben a lakások teljes felújítására tesznek javaslatot (kicserélik a burkolatokat, az épületgépészeti eszközöket, vízvezeték szerelvényeket és berendezési tárgyakat). Vannak lakások, amelyeknél kicserélték a gázkonvektorokat, ha erre szükség volt. A 2 szobás lakások teljes felújítása kb. 2 millió forintba kerül. Készítettek egy anyagot, mely 6 db 2 szobás lakás felújítását tartalmazza. A felújítások költsége 9 millió 980 ezer forint lesz várhatóan. Mindig a lakás konkrét állapotát figyelembe véve készítik el a felújításra vonatkozó árajánlatot. A kaputelefon-rendszer kiépítése és a földszint (lépcsőház) rendbe tétele sürgős és fontos lenne. Az első ütemben az ezzel kapcsolatos munkálatokat kellene elvégezni, aminek költsége 708 ezer forintra tehető. Ez egy konkrét árajánlat. Dr. Kerekes Attila: Az állásfoglalási javaslat B alternatívájának elfogadása teszi lehetővé a folyamat elindítását. Kozma János: A lakások felújításával kapcsolatos előterjesztésről a Gazdaság, Pénzügyi és Költségvetési Bizottság dönt (forrás, munkálatok elvégzése, stb.). Amennyiben az Egészségügyi, Lakásügyi és Szociális Bizottság megbízza a Vagyonkezelő Zrt-t, akkor az elhangzottaknak megfelelően elkészítik az előterjesztést, és azt a Gazdasági, Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elé terjesztik, hogy pénzügyi szempontból (forrás) vizsgálja meg az ügyet. Dr. Kerekes Attila: Módosító javaslata, hogy az állásfoglalási javaslat az alábbiakkal egészüljön ki: A bizottság felkéri a Békéscsaba Vagyonkezelő Rt. igazgatóját arra, tegyen javaslatot az épület és a lakások felújításának ütemezésére, majd javaslatát terjessze a Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság elé. Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság javasolja, hogy első ütemben a kaputelefon-rendszer kialakítása és a lépcsőház felújítása készüljön el. Szilvásy Ferenc: Az állásfoglalási javaslat B alternatívájának 2./ pontját az alábbiak szerint javasolja módosítani: A bizottság felkéri a Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságát, hogy tegyen javaslatot az épület és a lakások felújításának éves ütemezésére. Az 1. pont változatlan marad. Az előterjesztést a Vagyonkezelő Zrt. terjessze elő a Gazdasági, Pénzügyi és Költségvetési Bizottság ülésére.

5 5 Dr. Kerekes Attila: Javasolta, hogy a B alternatíva 2. pontja az alábbiak szerint módosuljon: Felkéri a Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságát, hogy tegyen javaslatot a Gazdasági, Pénzügyi és Költségvetési Bizottságnak az épület és a lakások felújításának ütemezésére. Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság első ütemben a kaputelefon-rendszer kiépítését javasolja megvalósítani. Dr. Tóth János: A B alternatívában szerepeljen, hogy átmeneti lakások felújításának szükségességéről szóló tájékoztatót megismerte és a felújítás szükségességével egyetért. Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta az állásfoglalási javaslat B alternatívájában foglaltakat az elhangzott módosításokkal együtt. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága a Békéscsaba, Irányi u szám alatti átmeneti lakások felújításának szükségességéről szóló tájékoztatót megismerte, és a felújítás szükségességével egyetért. 2./ Felkéri a jegyzőt arra, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a Békéscsaba, Irányi u szám alatti önkormányzati ingatlan A, B, C lépcsőházában található 51 db bérlakás felújítására városrehabilitációs vagy más pályázati program keretében sor kerülhet-e és milyen feltételekkel. 3./ Felkéri a Békéscsaba Vagyonkezelő Rt. igazgatóját arra, tegyen javaslatot az épület és a lakások felújításának ütemezésére, majd javaslatát terjessze a Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság elé. 4./ Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság javasolja, hogy első ütemben a kaputelefon-rendszer kialakítása és a lépcsőház felújítása készüljön el. Tájékoztató Békéscsaba, Erzsébet lakópark lakóházainak műszaki állapotáról Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Az alábbi munkálatok elvégzésére lenne szükség: a páralecsapódás megszüntetésével szellőztető biztosítása a nyílászárókon, illetve a házak teljes szigetelése. Első lépésben a szellőztetést kellene megoldani. Egy házon el kellene végezni a teljes szigetelést, hogy lássak, ez milyen eredményre vezetne. Az állásfoglalási javaslat B alternatívájában foglaltakat támogatja. Bokros Mátyás: A szellőző beépítésével meg tudják akadályozni a későbbi penészesedést. Előbb-utóbb szükség lesz a teljes szigetelésre. Meg kellene keresni a felelőst: ki vette át az épületet, ami nem felel meg alapvető műszaki előírásoknak? A felelősön (kivitelező) kellene behajtani a költségeket, illetve elérni, hogy hozzák rendbe azt, amit elrontottak. Szilvásy Ferenc: A MEGINA Kft. volt a kivitelező. A B alternatívát az alábbiak szerint javasolja módosítani: a bizottság a tájékoztatót megismerte, és felkéri a jegyzőt, vizsgálja meg a tervezési, kivitelezési, műszaki ellenőrzési hiányosságokkal kapcsolatos jogi lehetőségeket, és a felmerült minőségi panaszok műszaki megoldására és költségvetési

6 6 fedezetére dolgozzon ki javaslatot. Meg kell keresni a felelősöket, és számon kell kérni rajtuk az elvégzett munka minőségét. Hricsovinyi Tamás: Kérdése Szilvásy Ferenchez: mi volt a döntő érv, hogy az eredetileg megtervezett könnyű szerkezetes lakások helyett téglaépületeket építettek, és az önkormányzat részéről ki volt a megrendelő? Szilvásy Ferenc: Nincs értelme személyeskedni, sem politikai vitát generálni. Az Erzsébet lakóparki építkezés Végh László akkori alpolgármester projektje volt. Többször átterveztette az épületet annak érdekében, hogy a kiírt pályázati lehetőséggel élni tudjanak és minél több lakást építhessenek Békéscsabán. Dr. Kerekes Attila: A közgyűlés összetételét illetően nem hiszi, hogy Végh László lett volna a fő felelős. Szilvásy Ferenc: Amikor épült az Erzsébet lakópark, Végh László volt az alpolgármester. Kozma János: Három rossz dolog történt az Erzsébet lakóparki beruházás kapcsán: egyrészt, rossz volt a terv, amit megvalósítottak, mert hőtechnikailag problémák voltak; másodszor rossz volt a kivitelezés minősége; harmadszor pedig rossz volt a lebonyolítás. Az önkormányzat volt a megrendelő, és egy külső céget bíztak meg a lebonyolítással és a műszaki ellenőrzéssel. Amikor elkészült a beruházás és megvolt az ünnepélyes átadás is, a Vagyonkezelő Zrt. akkor kapta meg az épületet üzemeltetésre. A Vagyonkezelő Zrt. nem volt és jelenleg sincs abban a helyzetben, hogy a garanciális jogokat érvényesíteni tudja. A Fövenyes utcai garzonházzal kapcsolatban is ez a helyzet. Az a probléma, hogy aki érvényesíthetné a garanciális jogokat, már nincs köze a lakásokhoz. A megoldás a következő lehetne: a szellőztető nyílászárókba történő beépítése; a lábazati szigetelés és a teljes hőszigetelés elvégzése. Javaslatuk, hogy a három legrosszabb műszaki állapotú lakásban el kell végezni ezeket a munkálatokat és 1 év múlva felül kell vizsgálni, hogy mi változott. Ennek a költsége 1 millió forint alatti összegre tehető. Az eredmény alapján lehetne a maradék lakásokra végleges műszaki tervet készíteni. Egyik lakásnál csak szellőztetésre, a másodiknál lábazati szigetelésre, a harmadiknál pedig teljes hőszigetelésre van szükség. Dr. Kerekes Attila: A bizottság megfogalmazhatja javaslatként, hogy első lépésben a három legrosszabb műszaki állapotú háznál végezzék el a szükséges munkálatokat (szellőztetés, lábazati szigetelés, teljes hőszigetelés). Bokros Mátyás: Munkadíjjal együtt a munkálatok költsége ezer forintra tehető lakásonként. Hricsovinyi Tamás: Meg kell keresni, ki a felelős azért, hogy az Erzsébet lakópark lakásaiban ilyen állapotok vannak. Dr. Tóth Kálmán: Mikor akarja a bizottság közgyűlés elé terjeszteni az ügyet? Dr. Kerekes Attila: A későbbiekben majd közgyűlés elé terjesztik az ügyet, de egyelőre bizottsági szinten tárgyalják le a javaslatokat. Szavazásra bocsátotta az állásfoglalási javaslat B alternatívájában foglaltakat az elhangzott módosító javaslatokkal együtt.

7 7 - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága az Erzsébet lakópark műszaki állapotáról szóló tájékoztatót megismerte. A Bizottság felkéri a jegyzőt arra, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a tervezési, kivitelezési, műszaki ellenőrzési hiányosságok jogi rendezése milyen módon lehetséges, továbbá a felmerült minőségi panaszok műszaki megoldására és költségvetési fedezetére dolgozzon ki javaslatot. 2./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága javasolja, hogy első lépésként a három legrosszabb műszaki állapú ház esetén az alábbi munkálatokat végezzék el: - szellőztető beépítése - lábazati szigetelés + szellőztető beépítése - teljes hőszigetelés + szellőztető beépítése Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság kéri a Vagyonkezelő Zrt. igazgatóját, hogy a munkálatokkal kapcsolatos anyagot terjessze a Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság elé. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet évi céltámogatott gép-műszer beszerzése Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat, majd szavazásra bocsátotta a határozati javaslat támogatását. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta, és az abban foglalt határozati javaslat elfogadását javasolja a közgyűlésnek. A 663/2006.(XII.14.) sz. közgyűlési határozat végrehajtása Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Az anyag tájékoztató jellegű, mivel a bérlő még az ingatlanban lakik. A további hasznosításra a bizottság májusi ülésére készül előterjesztés. Szavazásra bocsátotta a tájékoztató tudomásul vételét. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta:

8 8 Lakásügyi Bizottsága fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta és a tájékoztatóban foglaltakat tudomásul vette. Orvosi rendelők eszközpótlás szabályzata Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Kérte, hogy az előterjesztésben kerüljön javításra a bizottság elnevezése, ami helyesen: Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság. Szilvásy Ferenc: Módosító javaslata, hogy a Szabályzat 4.b.) pontja kerüljön törlésre, mivel az már nem aktuális. Dr. Kovács Zoltán: A Kazinczy utcai rendelők átadása után már nincs a háziorvosok körében 2 orvos által egy rendelő felosztása, ezért a Szilvásy Ferenc által elmondottak helyénvalók. Bokros Mátyás: Az előterjesztés azt tartalmazza, hogy A támogatás kizárólag a rendelők minimum felszerelési listáján szereplő eszközökre vehető igénybe. Aki a minimumfeltételekkel már rendelkezik, az mire fogja felhasználni a támogatást? Dr. Kerekes Attila: Az egészségügyben is számolni kell az amortizációval. Bokros Mátyás: Törölni kellene azt a részt, hogy a támogatás a minimum felszerelési listán szereplő eszközökre vehető igénybe. Kapják meg a támogatást és használják fel arra, amire szükségesnek tartják. Dr. Kovács Zoltán: A közgyűlési határozat szerint a támogatást kizárólag a háziorvosi rendelők minimum felszerelési listáján szereplő eszközök pótlására lehet felhasználni. A közgyűlés határozatát kell végrehajtani. Dr. Kerekes Attila: A közgyűlés önmagát felülbírálhatja és dönthet másként is. Szilvásy Ferenc: Véleménye szerint az előterjesztésben maradjon benne, hogy a támogatást kizárólag a rendelők minimum felszerelési listáján szereplő eszközökre lehet felhasználni. Ezzel megakadályozhatják, hogy a támogatást más célra használhassák fel. Dr. Kerekes Attila: Az új szmsz szerint a közgyűlés hatáskörébe tartozik a támogatás felhasználásának ellenőrzése. Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő állásfoglalási javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta és azt közgyűlési tárgyalásra alkalmasnak tartja. Javasolja a Tisztelt Közgyűlésnek, hogy a mellékletben foglaltak szerint

9 9 fogadja el a Békéscsaba városban ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi, házi gyermekorvosok és fogorvosi vállalkozások támogatásáról szóló szabályzatot. Felelős: Dr. Kerekes Attila, az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke Egészségügyi Alapellátási Intézmény Alapító Okiratának módosítása Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Dr. Kovács Zoltán: Kérte, hogy ezzel a napirendi ponttal együtt tárgyalják meg a Lepény Pál utcai ingatlan hasznosításának ügyét is. Az ingatlan üresen áll és át kellene adni valamelyik önkormányzati intézménynek vagy szervezetnek, mert a közüzemi költségeket fizetni kell. Kérte, hogy a bizottság támogassa azt, hogy az ingatlan kerüljön átadásra a Vagyonkezelő Zrt-nek értékesítésre vagy felújításra. Szilvásy Ferenc: Javasolta, hogy az ingatlant hasznosításra adják át a Vagyonkezelő Zrt-nek. Dr. Kerekes Attila: A Lepény Pál utcai ingatlan hasznosítására vonatkozóan az alábbi javaslatot fogalmazta meg: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága a Békéscsaba, Lepény Pál u. 1. sz. alatti ingatlant hasznosításra átadja a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt-nek. Felkéri továbbá a Vagyonkezelő Zrt. igazgatóját arra, hogy a hasznosításra vonatkozó javaslatot terjessze elő a bizottság áprilisi ülésére. Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő határozati javaslat támogatását, valamint a fent elmondott javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta és javasolja a Tisztelt Közgyűlésnek, hogy a mellékletben foglaltak szerint módosítsa az Egészségügyi Alapellátási Intézmény Alapító Okiratát. 2./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága a Békéscsaba, Lepény Pál u. 1. sz. alatti ingatlant hasznosításra átadja a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt-nek. Felkéri továbbá a Vagyonkezelő Zrt. igazgatóját arra, hogy a hasznosításra vonatkozó javaslatot terjessze elő a bizottság áprilisi ülésére. Beszámoló a dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet miniszteri döntés utáni lehetséges ágyszámáról és kapacitásáról Dr. Kerekes Attila: A médiában azt olvasta, hogy Békéscsaba aránylag jól jár. Magyarországon 60 ezer aktív ágy és plusz 20 ezer nem aktív ágy volt. Ebből az aktív ágyak számát 16 ezerrel csökkentik, ami 27 %-os csökkenést jelent. Áttekintette a békéscsabai helyzetet is ágyszám tekintetben: volt, amikor 521, illetve 513 volt az aktív ágy száma. Jelenleg 352 aktív ágy van, így 33 %-os csökkenés történt. Békéscsaba az országos átlagnál rosszabb helyzetben van aktív ágy tekintetében, különösen, ha kiemelik a Nőgyógyászatot. Arról nem is beszélve, hogy a Szemészeti Osztály megszűnik.

10 10 A beutalási rendszerben is komoly változások várhatók. A békéscsabaiak nem kerültek be az 5 ágyas fekvőbeteg intézetbe, hanem el kell menni Gyulára. Békéscsabán van a legjobb szájsebészet, ezért meglepő ez a döntés és a város számára hátrányos is. Ilyen formában nem támogatja, hogy a polgármester a szerződést aláírja. Dr. Szabó Terézia: Országosan az összágyszám 11 % körül csökkent, az aktív ágyak száma pedig 27 %-kal. A krónikus ágyak száma növekszik. Ehhez képest Békéscsabán az országos 11 %-hoz képest 15 %-os össz-ágyszám csökkenés várható (hivatalosan ezt tették közzé). A jelenlegi 610 ágy helyett 519 ágy maradna. Jelenleg Békéscsabán 513 aktív ágy van, ami a jövőben 352-re csökkenne. A számok csalósak, mert a miniszteri közzétételben 340 ágyról van szó, de a decemberi törvényben külön rendelkezés van a 12 sürgősségi ágy vonatkozásában. Az országos 27 %-kal szemben ezen a területen 31 %-os csökkenés lesz Békéscsabán. A minisztériumban úgy foglaltak állást az elmúlt időszakban, hogy Békéscsabán biztos nem lesz Szemészet. Ennek a pontos okát nem tudja megmondani, mivel a miniszter előző közleményében erről még nem volt szó. Stroke ellátás önálló szakterületként 15 ággyal fog működni. Még egy új osztály keletkezik a Krónikus osztály, amely többségében krónikus belgyógyászati betegeket, de nemcsak bel-, hanem sebészeti, baleseti sebészeti krónikus betegeket is fogad. Az aktív és krónikus kapacitás kihasználtsága: 5 évre visszamenőleg készítettek kimutatást úgy, hogy a évben csak a januári hónap adatait tartalmazza a diagram év volt az utolsó olyan év, amikor annyi beteget láttak el a kórházban, amennyit kapacitással bírtak. Minden évben 610 volt a kórházi ágyak száma évben egy napra átlagosan 463 fekvőbeteg jutott, ami a következő években folyamatosan csökkent. Ez nem spontán alakult így, hanem egy mesterségesen előidézett folyamat hatására április 1-jén lépett életbe a volumenkorlát, és ettől kezdve behatárolták, hogy hány beteget lehet kezelni a kórházban, illetve hány beteg kezelését finanszírozzák. A jogszabály úgy szólt, hogy az előző év 98 %-a lesz finanszírozva kezelés szempontjából. Ez azt eredményezte, hogy napi átlagban 445 beteget tudtak kezelni. Mivel minden évben szűkült a volumenkorlát, az előző év 98 %-ára (ez jelenleg 95 %), így folyamatosan csökken a kezelésben részesíthetők száma. Finanszírozás-technikai eszközökkel elérték, hogy 2007-ben 302 beteg fekszik a 610 ágyas kórházban. Ez azért probléma, mert a költségek 610 ágyra merülnek fel, míg a bevétel 302 ember után jár. A megoldás az lehetne, egyrészt, ha a 610 ágyon 610 beteget láthatnának el, és ennek megfelelően biztosítanák a finanszírozást is. Aktív kapacitás kihasználtság: Az elmúlt években 513 aktív ágy volt, és jelenleg 242 beteget látnak el. A kórház fele üres, miközben a betegek várólistán vannak. 513-ról 352-re csökken az aktív ágyak száma. A kórház vonzáskörzete: eddig 19 települést láttak el, 155 ezer ember tartozott ide, kivéve az Ortopédiát, mivel az megyei hatáskörben több embert lát el. A vonzáskörzetek tekintetében kavarodás van. Szarvas és térsége jelezte, hogy szívesebben tartozna Békéscsabához, mint Orosházához. Ennek egyik oka, hogy a téli hónapokban jobban megközelíthető a békéscsabai kórház, mint az orosházi. Nyilatkoztak, hogy tudják vállalni Szarvas és térségét, ami kb. 25 ezer plusz ember ellátását jelenti. A vonzáskörzetek kialakításánál ezt figyelembe is vették. Négy szakterület belgyógyászati, szülészeti, gyermekgyógyászati és sebészeti) tekintetében Békés Gyulához tartozik. Egyéb tekintetben Békéscsaba vonzáskörzetéhez tartozik.

11 11 Észrevételezni kell azonban azt, hogy a fogászat és szájsebészet tekintetében Békéscsaba nem tartozik a békéscsabai vonzáskörzetbe. Az ügyben március 20-án megbeszélése lesz Vantara Gyula polgármesterrel. Dr. Kerekes Attila: Megköszönte a főigazgató főorvos beszámolóját. Szilvásy Ferenc: Az ágyszám csökkenés egyik oka, hogy a volumenkorlát behatárolta a kórház lehetőségét. 610 ágy van a kórházban. Ha minden ágyon beteg feküdne, a kórház személyzete (ápolónő, stb.) el tudná látni őket? Dr. Szabó Terézia: Nem rendelkeznek az ehhez szükséges létszámmal. A betegek egy jelentős részét járóbetegként látják el, akiket be is fektethetnének a kórházba. Az orvosi eljárások fejlődnek, így a gyógyulási idő is csökken. A szülést követően 2-3 napon belül is haza lehet engedni a kismamákat, és 8. napon varratszedésre kell visszamenni. Szilvásy Ferenc: Pénzügyileg mit jelent a kórház számára a volumenkorlát, a HBCS változása? Az OEP nem ágyszám alapján finanszíroz, hanem eset alapján. Az, hogy Szarvas és térsége Békéscsabához tartozik, jelenthet-e többletet járóbeteg szakrendelés és óraszám tekintetében? Dr. Szabó Terézia: Nem tudja, hogy óraszámban jelenthet-e többletet az, hogy Szarvas és térsége Békéscsabához tartozik. A járóbeteg ellátást fel kell pörgetni. Nem lehet megjósolni, hogy hogyan alakul a jövőben a volumenkorlát. Plusz területek jöttek be, ami plusz volumenkorláttal jár, Békés elvesztése 4 szakterületen, illetve az ágyszám leépítések mínusz volumenkorlátot jelentenek. Az aktív ágyak száma csökken, a szülészet-nőgyógyászati szakterületet szakmailag helyére lehet tenni és beintegrálják a sebészeti épületbe, ahol megfelelő központi műtő van. Dr. Kerekes Attila: Ennek az átszervezésnek az egyik legnagyobb vesztese a szülészetnőgyógyászat. Kérdése az igazgatóhoz: ismeri-e a szülészet-nőgyógyászat ágykihasználtságát? Dr. Szabó Terézia: A volumenkorlát miatt 50 % körülire tehető a kihasználtság. A szülést kiveszik a volumenkorlát alól. A szülészet-nőgyógyászatra jutó volumen mind a műtétekre fog elhasználódni. Dr. Tóth János: A változások azt eredményezték, hogy a kórház beteglétszáma csökkent. Ebből gondolhatnák azt is, hogy akkor kevesebb személyzetre, létszámra van szükség, aminek költségtakarékossági következményei is lehetnek. Erről azonban nincs szó. Ahhoz, hogy a betegellátás minősége megmaradjon, mind szakdolgozói körben, mind orvosi munkakörökben nem járhat ugyanolyan mértékű létszámleépítéssel, mint az ágyszám csökkenés. Minden szakterületnek megvan a humánerőforrás igénye, amit figyelembe kell venni. Az európai uniós norma az ortopédiai ágyakra lakosra vonatkoztatva 1 ágyat ír elő. Ez azt jelenti, hogy az eredeti ágyszám felelt meg ennek a normának, amit most 50 %-kal csökkentettek. Területenként is aránytalanságok alakultak ki. Dr. Kerekes Attila: A volumenkorlátot eddig a kórház ágyszámához viszonyították?

12 12 Dr. Szabó Terézia: Igen, eddig így volt. Dr. Kerekes Attila: Nem mindegy, hogy hány ágyban határozzák meg a kórház ágyszámát, mert, ha kevesebb az ágyszám, akkor a volumenkorlát is kevesebb lesz. Dr. Szabó Terézia: Eddig a volument ágyszámarányosan határozták meg. Mostantól változott meg, és a jövőben ellátandó lakosságarányosan osztják szét a volument. Dr. Kerekes Attila: A volument tehát nem a kórházi összágyszám szerint, hanem az adott szakterületre bontják le. Dr. Szabó Terézia: Teljesen logikus, hogy az ellátandó feladathoz mérik a finanszírozási kapacitást. Kórházi összesenben 15 %-os ágyszám csökkenés van. Ez a laikus számára azt is jelenthetné, hogy ugyanekkora létszámcsökkentésre van szükség. Ez azonban nem így van, mert a betegszám és a feladat nem lesz kevesebb. A bevételek pedig a betegszámmal arányosak. Dr. Kerekes Attila: Békéscsaba eddig is hátrányosabb helyzetben volt, mégis jobban sújtotta az egészségügyi reform, mint más helyeket. Ezeket figyelembe véve nem tudja támogatni a szerződés aláírását. Dr. Hrabovszky Róbert: A beszámolóból kiderült, hogy a békéscsabai kórházban elegendő ágy van, a probléma a finanszírozással van. Egy struktúrának vannak belső tartalmai. Kérdés, hogy milyen a diagnosztika pl. egy kórházban? Hány nap alatt tudnak korrekten kivizsgálni egy beteget? Milyen szaktudással rendelkeznek az orvosok? Milyen a betegekkel való viszonyuk? Az ágyszám csökkentéssel el lehet vonni az emberek figyelmét a lényegről. A HBCS, amit most 146 ezer forintra emeltek elegendő-e egy jó betegellátáshoz? Nem elegendő. A finanszírozási kérdéseket kellene feszegetni. A betegek között nem válogathatnak, mindenkit fel kell venni és kezelésben kell részesíteni. Kérdés, hogy ez gazdaságosan biztosítható-e abból az HBCS-ből, amit az OEP-től kapnak? Erről nem beszélnek, pedig ez a lényeg. Nem az ágyszám leépítés ellen kellene tiltakozni elsősorban, hanem azok miatt az alapvető problémák (finanszírozás, stb.) miatt, melyek az egészségügyet egészében jellemzik a rendszerváltás óta. A reformnak az az igazi hibája, hogy felületi tüneteket kezel. Magyarország kb milliárd forintot költ gyógyszerre. A tavalyi évi egészségügyi költségvetés 1500 milliárd forint (ebben benne van a gyes, a gyed, a rokkantsági nyugdíj, stb.). Dr. Kerekes Attila: Az egészségügyi társadalombiztosítás költségvetése 1600 milliárd forint körül van, amiből kb. 500 milliárd forint nem közvetlenül az egészségügyhöz tartozik (kórház, háziorvosok, fogorvosok, védőnők, gyógyszer). A munkavállalóktól és munkaadóktól elvont befizetések a gyógyításra fordított pénzt fedeznék. Az állam 389 milliárd forintot ad erre a célra. A befizetések - ha megtisztítanák a kasszát - fedeznék a kórház alapellátásának költségeit. A gyes, gyed, rokkantsági nyugdíj vonatkozásában lehetne több biztosítós rendszer, de inkább az egészségügyet reformálják. Dr. Hrabovszky Róbert: 2003 óta duplájára nőtt a gyógyszerkassza: 190 milliárdról 394 milliárdra emelkedett.

13 13 Dr. Tóth János: Javasolhatják a finanszírozási szerződés aláírását, de akkor mi fog megváltozni a lényeget illetően? Dr. Hrabovszky Róbert: Nem ismerik a finanszírozási szerződés tartalmát. Dr. Varga Márta: A jelenlegi nővér és szakdolgozói létszámok vonatkozásában nem szabad elfelejteni, hogy a kórházban kezelt betegek egyszerre több betegséggel is rendelkeznek, ezért szükség van a nővérekre és az orvosokra. Egy nyilatkozatban azt olvasta, hogy az ágyszámot a kihasználtság alapján állapították meg. Tehát azért ennyiben határozták meg Békéscsaba ágyszámát, mert %-os az ágykihasználtság. Dr. Hrabovszky Róbert: Ha járóbetegként kezelnek egy beteget, kevesebb finanszírozást kapnak, mintha kórházi ellátásban részesítenék. Szilvásy Ferenc: Nincs kétsége afelől, hogy a kórház jelenlegi személyzetére szükség van ahhoz, hogy a bent lévő betegeket megfelelően el tudják látni. Ha viszont minden ágyon feküdne beteg, akkor a meglévő személyzettel nem lehetne megfelelően ellátni őket. Dr. Kerekes Attila: Az előterjesztésben nincs állásfoglalási vagy határozati javaslat, ezért itt az ülésen meg kell fogalmazni a bizottság állásfoglalását. Javasolta, hogy két alternatívát terjesszenek a közgyűlés elé: A./ alternatíva: A közgyűlés tudomásul veszi a miniszter döntését és felhatalmazza a polgármestert a finanszírozási szerződés megkötésére, de nem mond le a jogorvoslati lehetőségéről. B./ alternatíva: A közgyűlés elutasítja a miniszteri döntést, nem köti meg a finanszírozási szerződést és a továbbiakban élni kíván a törvény adta jogorvoslati lehetőségével. Mind a két alternatíva közgyűlés elé kerül majd. Dr. Hrabovszky Róbert: A Megyei Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatása szerint a finanszírozási szerződés-tervezet még nem készült el. Most csak tudomásul tudják venni a helyzetet, és nem áll módjukban állást foglalni. Az előterjesztésben az szerepel, hogy A szerződés aláírása estén az önkormányzat nem veszti el a jogorvoslati eljárás kezdeményezési lehetőségét. A jogorvoslati lehetőséggel élni kellene, pl. a szemészeti osztály tekintetében. Dr. Szabó Terézia: Az ÁNTSZ állásfoglalást kért, hogy a kiközölt vonzáskörzettel egyetértenek-e, elfogadják-e, illetve kérnek-e módosítást. A tulajdonosok fognak egymás között egyezkedni a vonzáskörzet tekintetében. Ezután az ÁNTSZ működési engedélyt fog módosítani, és ez alapján kötik meg a finanszírozási szerződést. Dr. Kovács Zoltán: Dr. Hrabovszky Róbert azt mondja, hogy nem ismerik a finanszírozási szerződést. Az előterjesztés készítésekor leírta, hogy a MEP szerint pillanatnyilag nem ismerik a finanszírozási szerződést, de lehet, hogy holnapra már ismertté válik. Naponta változik a helyzet. Várhatóan a március 29-i közgyűlésre csatolni tudják a finanszírozási szerződés biankó másolatát. A bizottság elnökével áttekintették a tavalyi szerződést, és abban csak annyi található, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata megköti a szerződést az OEP-el a mellékletben szereplő kapacitásokra. Ezt követően egy kis táblázatban szakmacsoportonként fel van sorolva a kórház ágyszáma, illetve a járóbeteg szakellátásnak az óra száma. Azért csak

14 14 ennyit tartalmaz, mert minden más szerződésbe való tartalmi rész jogszabályban van megfogalmazva. Nincs beleszólás a másik oldal diktált feltételeinek a módosításába: vagy elfogadja vagy nem. Egy újfajta jogi verzió is felmerült, mégpedig az, hogy ha nem fogadja el valaki a döntést, akkor is úgy fog finanszírozni, ráutaló magatartásra hivatkozva. Egy polgárjogi szerződésben működik a ráutaló magatartás, de egy közszolgálati szerződésben teljesen elképzelhetetlen. A HBCS pontszám, járóbeteg szorzó rendeletben lesz megjelenítve, és azon nem lehet módosítani, csak elfogadni lehet. Az önkormányzatok döntési helyzetben című fejezet nem határozati vagy állásfoglalási javaslatot jelent, ezért nem azt kell módosítgatni. A bizottság az alábbiak szerint alakíthatja ki állásfoglalását: elutasítja az önkormányzat a szerződést, és azt nem írja alá; vagy elutasítja, de aláírja a szerződést, illetve nem utasítja el és aláírja a szerződést. Valamelyik mentén ki kell alakítani a bizottságnak az álláspontját. A közgyűlést tájékoztatni kell a bizottság állásfoglalásáról. El kell dönteni, hogy a finanszírozási szerződés aláírását vagy elutasítását javasolja a közgyűlésnek. Mérlegelni kell, hogy mit veszíthetnek azzal, ha nem írják alá a szerződést, illetve mit nyerhetnek azzal, ha a finanszírozási szerződést aláírják. A jogorvoslati lehetőséget egyik esetben sem veszítik el. Ha nincs megkötve a finanszírozási szerződés, akkor ki vannak téve annak, hogy akár 2 hónapos késéssel finanszírozzák a kórházi ellátásokat. Ebben az esetben az önkormányzatnak kell finanszírozni a kórház havi ellátásához szükséges összeget. Ha az önkormányzat nem írja alá a finanszírozási szerződést, akkor elveszítik a jogorvoslati lehetőséget? Dr. Szabados János: Az egészségügyi miniszternek van egy határozata, ami az ágyszámra vonatkozik. Ez ellen jogorvoslattal lehet élni 30 napon belül, vagyis április 9-éig. Ettől független a finanszírozási szerződés, bár az erre a határozatra épül. Sejteni lehet, hogy az OEP, illetve a minisztérium az új ágyszámok alapján fogja a szerződést megszövegezni. Az önkormányzatnak kötelessége az egészségügyi ellátások biztosítása, függetlenül a finanszírozási szerződés aláírásától. Nem tudja, mi történik akkor, ha nem írják alá a finanszírozási szerződést. Lehet, hogy akkor az ellátáshoz szükséges összeget sem kapják meg. Nem lehet tudni. Véleménye szerint a finanszírozási szerződést alá kell írni, mert a betegellátást nem lehet veszélyeztetni. Az egészségügyi miniszter határozata ellen a Fővárosi Bírósághoz lehet keresetet benyújtani. Van azonban egy másik kezdeményezés is, mely szerint az egész rendszert támadják meg a vonatkozó törvényre és a hozzákapcsolódó végrehajtási rendeletekre hivatkozva. Ezt a keresetet az Alkotmánybírósághoz lehet benyújtani határidő nélkül. Vannak olyan jogi anyagok, amelyek afelé mutatnak - alkotmánybírósági határozatra is alapozva -, hogy ha valaki átalakítja a társadalombiztosítási rendszert, akkor annak széles körű társadalmi konszenzusra kell épülnie. Dr. Kerekes Attila: Szét lehet választani az egészségügyi miniszter határozatát és a finanszírozási szerződés kérdését. Az alábbi állásfoglalási javaslatot fogalmazta meg: Lakásügyi Bizottsága javasolja, hogy a közgyűlés utasítsa el a miniszteri határozatban megadott kórházi fekvőbeteg kapacitás új korlátait, és éljen a törvény adta jogorvoslati

15 15 lehetőségével. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága javasolja, hogy a közgyűlés a kórház finanszírozási szerződését kösse meg a betegellátási kötelezettség teljesítése érdekében. Szavazásra bocsátotta az elmondott állásfoglalási javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság az állásfoglalás 1. pontját 5 igen szavazattal és 2 tartózkodással, a 2. pontját 7 igen, egyhangú szavazattal fogadta el, és az alábbi állásfoglalást hozta: 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága javasolja, hogy a közgyűlés utasítsa el a miniszteri határozatban megadott kórházi fekvőbeteg kapacitás új korlátait, és éljen a törvény adta jogorvoslati lehetőségével. 2./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága javasolja, hogy a közgyűlés a kórház finanszírozási szerződését kösse meg a betegellátási kötelezettség teljesítése érdekében. Egészségmegőrzési program első negyedévi forrás felhasználása Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat. Dr. Kovács Zoltán: A közgyűlés által elfogadott szervezeti és működési szabályzat szerint az egészségmegőrzési programok támogatási összegének felosztása bizottsági hatáskörbe került. Negyedévenként beszámolnak az összeg felhasználásáról. A következő negyedévben valamilyen belső pályázatot szeretnének készíteni, amire a békéscsabai civil szervezetek nyújthatnak be pályázatot. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége koordinátori értekezlete vándorgyűlés, 25 tagja van. Az értekezleteknek minden negyedévben más-más város ad otthont. A programok évi előirányzata Ft, plusz a tavalyi évről megmaradt Ft. Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta a I. határozati javaslatban foglaltakat. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal a javaslatot elfogadta. A II. pont alatt a civil szervezetek számára megítélt támogatások és programok szerepelnek. Hricsovinyi Tamás: Módosító javaslata, hogy a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége Ft helyett Ft támogatásban részesüljön, és a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület kapjon Ft-ot, és az így felszabadult plusz Ft-ot kapja meg a Lisztérzékenyek Békés Megyei Közhasznú Egyesülete, így ők összesen Ft támogatásban részesüljenek. Dr. Kovács Zoltán: Tavalyi évi pályázatról van szó, amire pontosan ilyen arányú költségvetést kellett benyújtani a Tegyünk Egészségünk Színvonaláért Alapítványhoz. Az alapítvány Ft-ot finanszíroz a nyertes pályázók számára. A táblázatban szereplő összeget megbontani, módosítani nem lehet, mert a TESZ így hagyta jóvá a költségmegosztást. Az

16 16 önkormányzat Ft önrésszel járult hozzá a támogatáshoz. Szeptemberben el kell számolni a támogatás felhasználásáról. A bizottság feladata a támogatás folyósításának engedélyezése. Az idei évi támogatásból adhat plusz támogatást a bizottság bármelyik szervezetnek akár most is, de a Ft felosztását már nem módosíthatják. Az Ft-os keret terhére biztosíthat plusz támogatást a bizottság. Hricsovinyi Tamás: A korábban elmondott módosító javaslatát visszavonta. Módosító javaslata, hogy a Lisztérzékenyek Békés Megyei Közhasznú Egyesülete Ft helyett Ft támogatásban részesüljön. (Bokros Mátyás kiment az ülésteremből. A bizottság létszáma a határozati javaslat II. pontjának tárgyalásától: 6 fő). Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta a Hricsovinyi Tamás által elmondott módosító javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal a módosító javaslatot elfogadta. Szavazásra bocsátotta a III. határozati javaslatban foglaltakat. - Megállapította, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal a javaslatot elfogadta. Dr. Kerekes Attila: Az elfogadott módosítással együtt szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő határozati javaslatokat. - Megállapította, hogy a bizottság a I. határozatot 7 igen, egyhangú szavazattal, a II., III. és IV. határozatot 6 igen, egyhangú szavazattal fogadta el, és az alábbi határozatot hozta: 38/2007.(III.19.) sz. Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság H A T Á R O Z A T I. Lakásügyi Bizottsága, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének március én Békéscsabán tartandó, a koordinátori értekezlet keretében megrendezendő programok támogatására, valamint a felmerült költségek fedezetére ,- keretösszeget biztosít. Forrás: évi költségvetésben egészség-megőrzési programra jóváhagyott előirányzat Felelős: Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, osztályvezető Határidő: március 31. II. a.) Lakásügyi Bizottsága a TESZ-06-C-02 számú Békéscsaba az egészséges fiatalokért című pályázatban szereplő programok megvalósításához Ft önrészt biztosít a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége részére.

17 17 b.) A bizottság hozzájárul az Ft pályázati összeg átutalásához a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége részére. A bizottság felkéri a Szövetséget, hogy a pályázati pénz felhasználásáról október 30-ig számoljon be. Forrás: Ft önrész biztosítása a évi költségvetésben egészség-megőrzési programra jóváhagyott előirányzat terhére. Felelős: Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, osztályvezető Határidő: október 30. III. Lakásügyi Bizottsága a Békéscsaba az egészséges fiatalokért című pályázatban szereplő programok népszerűsítéséhez szükséges plakátok megrendeléséhez Ft +ÁFA összeget biztosít. A bizottság hozzájárul, hogy a plakátok megrendelése az A-TEAM től történjen. Forrás: évi költségvetésben egészség-megőrzési programra jóváhagyott előirányzat Felelős: Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, osztályvezető Határidő: április 30. IV. Lakásügyi Bizottsága a Civil Szervezetek Szövetsége által benyújtott programok megvalósításához szükséges Ft önkormányzati önrész biztosítása felett a Lisztérzékenyek Békés Megyei Közhasznú Egyesülete részére plusz Ft támogatást biztosít. Forrás: évi költségvetésben egészség-megőrzési programra jóváhagyott előirányzat Felelős: Dr. Kovács Zoltán városi főorvos, osztályvezető Határidő: október 30. A 12/2002.(VI.6.) önkormányzati rendelet mellékletének egyfordulós módosítása (háziorvosi körzetek) Dr. Kerekes Attila: Szavazásra bocsátotta az előterjesztésben szereplő javaslatot. - Megállapította, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta és azt közgyűlési tárgyalásra alkalmasnak tartja. Javasolja a Tisztelt Közgyűlésnek, hogy a mellékletben foglaltak szerint módosítsa a háziorvosi körzetek megállapításáról szóló rendelet mellékletét. Fenntartóváltozás Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményében Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat, majd szavazásra bocsátotta a határozati javaslat elfogadását.

18 18 - Megállapította, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága a Fenntartóváltozás Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményében tárgyú előterjesztést megtárgyalta, és az abban foglalt határozati javaslat elfogadását javasolja a közgyűlésnek. Civil Szervezetek Szövetségének támogatási szerződés módosítása iránti kérelme Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat, majd szavazásra bocsátotta a határozati javaslat elfogadását. - Megállapította, hogy a bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 39/2007.(III.19.) sz. Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság H A T Á R O Z A T Lakásügyi Bizottsága a Szociális és Lakásügyi Bizottság által 126/2006.(IV.12.) sz. határozattal elfogadott, 50. sorszám alatt - a Civil Szervezetek Szövetsége, Békéscsaba, Árpád sor 2/5.sz. - megítélt ,- Ft támogatási összeg célját a versenyek helyezettjei díjazásának finanszírozására módosítja. A bizottság egyetért azzal, hogy szerződő felek a május 2-án kelt Támogatási szerződés 3. pontját ennek megfelelően módosítsák. A bizottság a határozatot - átruházott hatáskörben eljárva - Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 4/2007. (II.15.) önkormányzati rendelete alapján hozta meg. Felelős: Dr. Kerekes Attila, a bizottság elnöke Határidő: március 31. AUT-PONTA Alapítvány HEFOP 4.2. projekt megvalósítás Dr. Kerekes Attila: Ismertette az előterjesztésben foglaltakat, majd szavazásra bocsátotta a határozati javaslat elfogadását. - Megállapította, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal az alábbi állásfoglalást hozta: Lakásügyi Bizottsága fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta, és az abban foglalt határozati javaslat elfogadását javasolja a közgyűlésnek.

19 19 Dr. Kerekes Attila: További kérdés, észrevétel nem volt, így a nyilvános ülést befejezettnek nyilvánította. A bizottság zárt ülésen folytatja munkáját, melyről külön jegyzőkönyv készült. K.m.f. Dr. Kerekes Attila a bizottság elnöke Farkas Hajnalka bizottsági titkár

Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagjai.

Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás a bizottság képviselő tagjai. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2008. június 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 265-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. október 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

Tanácskozási joggal vett részt: Dr. Benedek Mária jegyző, Dr. Szvercsák Szilvia aljegyző

Tanácskozási joggal vett részt: Dr. Benedek Mária jegyző, Dr. Szvercsák Szilvia aljegyző Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-12/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007. október 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Szám: 1/3/2/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-7/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007. április 26-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. II. emeleti tárgyaló. Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás bizottsági tag.

Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. II. emeleti tárgyaló. Igazoltan volt távol: Szilvásy Ferenc és Bokros Mátyás bizottsági tag. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Rendeletek: 4/2013.(II.15.) Határozatok: 24/2013. (II. 14.) 25/2013. (II. 14.) 26/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24-én (kedden) 15,30 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott rendes nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2014. szeptember 16-án tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2014. szeptember 16-án tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2014. szeptember 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Tímár

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 21 / 2009. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. Ügyiratszám: 166-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Tanácskozási joggal:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. május 11-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2012. május 22-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Tímár Ella

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2008. december 11-én 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2016. január 20-án 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pénzügyi és Adóügyi Iroda irodavezetője Baloghné Juhász Erzsébet Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda irodavezetője

Jegyzőkönyv. Pénzügyi és Adóügyi Iroda irodavezetője Baloghné Juhász Erzsébet Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda irodavezetője Jegyzőkönyv Készült: Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Városfejlesztési Bizottsága 2013. január 16-án a Városháza nagytárgyalójában megtartott üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s Önkormányzat Képviselő-testületének soros üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: az Önkormányzat Polgármesteri irodája Alcsútdoboz, József

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Barna Tibor Józsefné, dr. Becsó Károly, Édes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 24/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. május 21-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság

Részletesebben

8/2009. számú 2009. május 13-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

8/2009. számú 2009. május 13-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 6289-1/2009. 8/2009. számú 2009. május 13-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 82-86/2009. (V.13.) sz. Kth.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2. Járási hivatal kialakításával kapcsolatosan Dömösről és Pilismarótról átadandó státuszok tekintetében kötött megállapodás jóváhagyása

Jegyzőkönyv. 2. Járási hivatal kialakításával kapcsolatosan Dömösről és Pilismarótról átadandó státuszok tekintetében kötött megállapodás jóváhagyása Jegyzőkönyv Készült: 2012. október 25-én megtartott rendes üléséről Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselők Dr. Szabó Attila jegyző Jegyzőkönyvvezető:

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 21/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. július 12. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. 19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor. Az ülés 16:00 órakor kezdődött.

Jegyzőkönyv. A rendkívüli képviselő-testületi ülésre telefonon történt értesítés alapján került sor. Az ülés 16:00 órakor kezdődött. 78 Jegyzőkönyv Készült: Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-i rendkívüli üléséről a Kiskörei Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Magyar Csilla po1gárn~ester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2013. január 21-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2013. január 21-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2013. január 21-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Tímár Ella

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Gazdasági, és Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének soros, nyílt ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének soros, nyílt ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének soros, nyílt ülésén. Az ülés időpontja: 2015. december 9. A kezdés időpontja: 17,00 óra Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. szeptember 9-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Jánosné bizottsági tag Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V 150. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 14-én 14 00 órától megtartott rendkívüli üléséről Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

2.) Árubeszerzés tárgyú közbeszerzési eljárásokban közreműködő Bíráló

2.) Árubeszerzés tárgyú közbeszerzési eljárásokban közreműködő Bíráló BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007. február hó 15-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A HUNGAROTEL Rt. koncessziós ügye - Takács Péter képviselő kérdést tett

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. november 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. január 28-án 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE i J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. július 22-én (kedden) megtartott

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Rendeletek: 27/2011.(XII.14.) A települési szilárd-hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2013. július 17-én megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2013. július 17-én megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült 4 példányban! /2013 4. sz. példány Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2013. július 17-én megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. június 30.-án Jászboldogháza Önkormányzat Képviselőtestületének munkatervében nem szereplő rendkívüli ülésén 15.00 órakor, a Községháza, 5144 Jászboldogháza, Rákóczi

Részletesebben

2011. évi közbeszerzési terv elfogadása.

2011. évi közbeszerzési terv elfogadása. Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 17-én, csütörtökön 18.45 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2014. február 25-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Kutyej Pál

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 71-9/2009. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 26-án 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. szeptember 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács Sándor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Szociális Egészségügyi és Oktatási, valamint Pénzügyi Bizottsága Cím: 5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000, Fax: 68/440-860 E-mail: kisterseg@medgyesegyhaza.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 31-én 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 83/2012. (X. 31.) Nyugdíjas

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. december 16-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. december 16-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2010. december 16-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy Miklós Csaba Szilágyi Gábor Pálmai József Csonka

Részletesebben

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. március 27-én 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi rendkívüli ülésről Ülés helye: Borsosberény

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv a Képviselő-testület üléséről 2015. 02. 04. Jegyzőkönyvet készítette: Talapka Gergő jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 573-5/2015. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült: Sződ Község Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében, 2013. május 30. napján 18.00 órakor megtartott Sződ Község Képviselő-testületének üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

állandó meghívott - könyvvizsgáló Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda - irodavezető

állandó meghívott - könyvvizsgáló Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda - irodavezető 1 Iktatószám: 11019-7/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2011. április 21-én a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt ülésén elhangzottakról.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Leiter Katalin, Emődi Sándor osztályvezetők, Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. részéről:

Jegyzőkönyv. Leiter Katalin, Emődi Sándor osztályvezetők, Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. részéről: Jegyzőkönyv Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottságának 2012. május 21-i nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 25- én 16 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Devecsery

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 2007. május 07-én megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 2007. május 07-én megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. május 07-én megtartott üléséről 1 - 2 - Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 07-én

Részletesebben

Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Munkaterv szerinti képviselő-testületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Időpontja: 2012. december 13. (Csütörtök) 14:00 óra Bencsik Mónika

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné, dr. Becsó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 19-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester, - Góz Mihály,

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. október 31-én 18 óra 00 perckor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú.

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú. Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága 10/2012. számú Jegyzőkönyv Készült: Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2015. november 24-én 13 00 órától megtartott üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott nyilvános üléséről 1. oldal, összesen: 13 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről A testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 17. napján délután 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én, csütörtökön 17.00 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Képviselő-testületi ülésről 2013. 11. 27. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 684-53/2013. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

Távol maradt: Kovács János alpolgármester és Mesterházi László képviselő.

Távol maradt: Kovács János alpolgármester és Mesterházi László képviselő. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nádasd 28-11/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. március 21-én (csütörtökön) 17 órakor a Művelődési

Részletesebben

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 1 Ikt. szám: 511-4/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS ÜZEMELTETÉSI BIZOTTSÁGA 2013. április 30 megtartott ülésének 4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 2 J e g y

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29-én 15.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29-én 15.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29-én 15.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 23/2013.(V.29.) A község háziorvosi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. május 30-án a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

"Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni"

Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni "Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni" (Hírszerző, 2008 december 9.) Az Út a munkához program biztosan kielégíti majd a tömegigényt, hogy az ingyenélőket most jól megregulázzuk, az

Részletesebben

A meghívóban jelzett napirendeken kívül a következő előterjesztés napirendre vételét javasolta:

A meghívóban jelzett napirendeken kívül a következő előterjesztés napirendre vételét javasolta: Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-5/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007. március 29-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2006. március 30-án, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

13577-11/2007. Jegyzőkönyv

13577-11/2007. Jegyzőkönyv 13577-11/2007. Jegyzőkönyv Készült: 2007. december 10-én Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szociális és Egészségügyi Bizottságának a Polgármesteri Hivatal 4. számú tárgyalójában megtartott nyílt üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 1-jén megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Ráckevei Polgármesteri Hivatal I. emeleti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 27-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 27-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 469-6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendkívüli nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-5/2012/JT. 36-48/2012. sz. határozat 4-7/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2009. november 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

(16,00 dr. Baricza Sarolta elment,.jámbor Attila visszajött, a létszám 16 fő.)

(16,00 dr. Baricza Sarolta elment,.jámbor Attila visszajött, a létszám 16 fő.) 70 - (16,00 dr. Baricza Sarolta elment,.jámbor Attila visszajött, a létszám 16 fő.) 23.) Fiatalok háza beruházási javaslata (74.) A bizottsági állásfoglalások ismertetését kérem! Fazekas István: A Városrendezési

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. június 28-án 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 10. napján délután 17.30 órai kezdettel megtartott soron következő nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-4/2005. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2005. március 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 2015. június 17-i soros nyílt üléséről

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 2015. június 17-i soros nyílt üléséről Ikt. sz.: 13-16/2015 Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5137 Jászkisér, Fő út 7. E-mail: jaszkiser@vnet.hu Tel.: 57/550-130 Fax: 57/550-120 Je gyz őkönyv Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése. számú napirendi pontja Javaslat ingatlan részterületének kisajátítást helyettesítő adásvétel útján történő értékesítésére

Részletesebben

Készült: Egeralja község képviselő-testületének 2013. július 8-án 19 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről.

Készült: Egeralja község képviselő-testületének 2013. július 8-án 19 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Községi Képviselő-testület Egeralja Szám: 231-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egeralja község képviselő-testületének 2013. július 8-án 19 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

2015. március 16-án (hétfő) du. 15.00 órára

2015. március 16-án (hétfő) du. 15.00 órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. Ügyiratszám: 1/79-36/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. július 22-én

Részletesebben