Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint"

Átírás

1 Oldalszám: 1/5 Készült: Verziószám: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék megnevezése: Cikkszám: Anyag/készítmény használata: EXTRA GLOSS PROTECTION No.1/SOL/5103 Autó polírszer Gyártó/szállító: AUTOGLYM Works Road Letchworth Herts SG6 1LU UK Tel: +44 (0) Fax: +44 (0) Sürgősségi telefon: +44 (0) (éjjel-nappal) sds@autoglym.co.uk Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) H-1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel.:(36-1) ill.(+36-1) munkaidőben Tel.: díjmentesen hívható zöldszám 2. A veszélyek azonosítása A gyártó, a vonatkozó uniós szabályozás (67/548/EGK és 1999/45/EK irányelvek), valamint a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet és módosításai szerint a készítmény veszélyes. A veszély megjelölése: Gyúlékony. Ártalmas: lenyelve tüdőkárosodást okozhat. Ismételt expozíció, a bőr kiszáradását, vagy megrepedezését okozhatja. Gőzei álmosságot, szédülést okozhatnak. Expozíciós határa: Ez az anyag nem rendelkezik munkahelyi egészségügyi határértékkel. PBT: Ez az anyag nem azonosítható PBT anyagnak. Egyéb veszélyek: A használat során robbanásveszélyes / tűzveszélyes gáz-levegő keveréket képezhet. 3. Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ Kémiai jellemzés Leírás: Az alábbi anyagokból álló, veszélyes adalékokat tartalmazó keverék. Veszélyes alkotórészek: Összetevők CAS szám EC szám Veszélyjel/R-mondat Koncentráció NAPHTHA (petroleum) hidrogénnel [T] R46; [Xn] R65; [-] R10; [-] R % kezelt nehéz Alacsony forráspontú hidrogénnel [Xn] R65; [-] R10; [-] R66; [-] R % kezelt NAPHTHA, Nehéz További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található.

2 Oldalszám: 2/5 4. Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: Bőrrel való érintkezés után: A szemmel érintkezés után: Lenyelés esetén: Belélegzés után: Fektetés és szállítás stabil, oldalra fektetett helyzetben. Az érintett személyeket vigyük friss levegőre. Azonnal távolítsuk el a szennyezett ruhadarabokat (amennyiben nem tapadt a bőrhöz). Az érintett bőrfelületet öblítsük folyó vízzel 10 percig, vagy tovább, ha a szer még a bőrön van. Forduljon orvoshoz. A szemet folyó víz alatt 15 percen át öblítsük, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Forduljon orvoshoz. Mossa ki a száját vízzel. Nem szabad hánytatni. Ha eszméleténél van, fél liter vizet azonnal igyon meg. Forduljon orvoshoz. Mossuk ki a szájat vízzel. Ne hánytassunk. Ha eszméleténél van, fél liter vizet itassunk a sérültel azonnal. Forduljon orvoshoz. Gondoskodjunk friss levegőről; panaszok esetén keressük fel az orvost. Eszméletvesztés esetén a fektetés és szállítás stabil, oldalra fektetett helyzetben történjék. 5. Tűzvédelmi intézkedések Megfelelő tűzoltószerek: Expozíció veszélyei: Különleges védőfelszerelés: Hab, por, CO2, a tartályok vízpermettel hűtendők. Gyúlékony. Égés során mérgező füstöket bocsát ki. Gőzei robbanásveszélyesek. Viseljen légzőkészüléket. Viseljen védőruházatot a bőrrel és szemmel való érintkezés megelőzésére. 6. Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Jelölje meg a szennyezett területet és előzze meg illetéktelen személyek hozzáférését. Védőruházat nélkül ne tegyen lépéseket. (lásd 8. pont) A szivárgó tartályokat fordítsa a szivárgó felükkel fölfelé, hogy megakadályozza a további szivárgást. Környezetvédelmi intézkedések: Ne engedjük bele a csatornába, vagy a környezeti vizekbe. Hígitsuk fel sok vízzel. Ne engedjük bele az altalajba/földbe. Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Itassa fel homokkal, vagy földdel. Megfelelő módszerrel helyezze át egy zárható, cimkével ellátott tartályba (lásd 13. pont) 7. Kezelés és tárolás Kezelés: Kerülje a közvetlen érintkezést az anyaggal. Gondoskodjon a terület megfelelő szellőzéséről. Információk a biztonságos kezeléshez: Jól lezárt hordókban hűvös és száraz helyen tároljuk. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. Raktározás: Együttes tárolással kapcsolatos információk: Élelmiszerektől elkülönítve tároljuk. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Jól lezárt hordókban hűvös és száraz helyen tároljuk.

3 Oldalszám: 3/5 8. Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Légzésvédelem: Vész esetén álljon rendelkezésre egyéni légzőberendezés. Kézvédelem: Nitril kesztyű. Szemvédelem: Szorosan záró védőszemüveg. Győződjön meg róla, hogy a szemfürdő kéznél van. Testvédelem: Védőruházat Személyes higiénia: Használat közben tilos a dohányzás! Munkavégzés után, evés, dohányzás és WC-használat előtt meg kell mosakodni. Ha a bőr szennyeződik, azonnal le kell mosni. A szennyezett ruhadarabot azonnal le kell venni. A bőr kiszáradását megfelelő kézkrémmel kell megelőzni. Használat közben tilos enni ill. inni. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Forma: Folyékony Szín: Bézs Szag: Jellegzetes szag Vízben oldhatóság: Nem oldható Kinematikai Visc. 40 C (mm2/s): 24 Viszkozitás vizsgálati módszer: Áramlási idő másodpercben egy 3 mm-es ISO pohár (ISO2431) Lobbanás pont C: 36 Relatív sűrűség: 0,775-0, Stabilitás és reakcióképesség Stabilitás: Kerülentő körülmények: Kerülendő anyagok: Veszélyes bomlástermékek: Normál körülmények között stabil. Szobahőmérsékleten stabil. Hő, Forró felületek, Láng, Erős oxidálószerek, erős savak. Égés közben mérgező füstök keletkeznek Toxikológiai információk Akut hatások: A bőrön: A szemben: Lenyelés esetén: Belégzés esetén: Lenyelve tüdőkárosodást okozhat. Irritáció és pirosság fordulhat elő az érintkezés helyén. Bőrpír és fájdalom. Okozhat homályos látást és maradandó szemkárosodást. Fájdalom és bőrpír a szájban és a torokban. Hányinger és gyomorfájdalom léphet fel. Irritáció a torkot szorító érzés a mellkasban.

4 Oldalszám: 4/5 Termék megnevezése:extra GLOSS PROTECTION 12. Ökológiai információk Mobilitás: Prezisztencia és lebonthatóság: Bioakkumulációs potenciál: Egyéb káros hatások PBT azonosító: Könnyen felszívódik a talajba. Biológiailag lebontható. Nincs bioakkumulációs potenciál. Elhanyagolható ökotoxicitás. Ez az anyag nem azonosítható PBT anyagnak. 13. Ártalmatlanítási szempontok Ártalmatlanítási műveletek: Megfelelő tartályba helyezés után gondoskodjon szakértő értesítéséről. Hulladék kódszám: NB: A hulladékanyag kezelése és tárolása a helyi előírások szerint kell, hogy történjen. 14. Szállítási információk ADR / RID: UN szám: 1263 ADR osztály: 3 Csomagolási kategória: III Osztályozási kód: F1 Szállítási név: PAINT RELATED MATERIAL (LOW BOILING POINT HYDROGEN TREATED NAPHTHA - NAPHTHA (PETROLEUM), HYDROTREATED HEAVY) Cimkézés: 3 Veszélyesség azonosító szám: 30 IMDG / IMO: UN szám: 1263 osztály: 3 Csomagolási kategória: III EmS: F-E,S-E Tengeri szennyezőanyag: - Cimkézés: 3 IATA / ICAO: UN szám: 1263 osztály: 3 Csomagolási kategória: III Cimkézés: 3 Csomagolási utasítás: 309(P&CA); 310(CAO)

5 Oldalszám: 5/5 15. Szabályozási információk EGK irányelvek szerinti jelölés: Ártalmas A termék megjelölő betűje és veszélyjelölése: R 10 Kevésbé tűzveszélyes R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat R 66 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedését okozhatja R 67 Gőzök álmosságot vagy szédülést okozhatnak S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét Veszélyes összetevők: Megjegyzés: LOW BOILING POINT HYDROGEN TREATED NAPHTHA - NAPHTHA (PETROLEUM), HYDROTREATED HEAVY; NAPTHA (PETROLEUM) HYDROTREATED HEAVY Felhívjuk a felhasználó figyelmét, hogy vegye figyelembe az összes, esetlegesen ide vonatkozó helyi és nemzetközi szabályt és rendelkezést. Az biztonsági adatlapban csak a fő rendelkezéseknek megfelelő adatok vannak megadva. 16. Egyéb információk A biztonsági adatlap az 1907/2006-os EK rendelettel összhangan készült. * jelöli azt a szövegrészt ami megváltozott a biztonsági adatlapon az előző verzióhoz képest. A 3. pontban található R-mondatok: R 46 öröklődő genetikai károsodást okozhat (mutagén hatású lehet) R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat R 10 Kevésbé tűzveszélyes R 66 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedését okozhatja R 67 Gőzök álmosságot vagy szédülést okozhatnak Jogi nyilatkozat: Az ebben a dokumentumban szereplő információk a dokumentum összeállításának időpontjában rendelkezésünkre álló adatok alapján történt, és legjobb tudomásunk szerint mindenben megfelelnek a veszélyes anyagokról, a veszélyes készítményekről, valamint a biztonsági adatlapokról szóló rendeletekben előírtaknak. A jelen adatlapban közölt információk mindig az adott anyagra vonatkoznak, és nem feltétlenül érvényesek az adott anyagnak más anyagokkal való együttes használatára, vagy az adott anyagnak egyes, specifikus környezeti körülmények során, vagy eljárásokban történő felhasználására. A jelen dokumentumban leírt anyag/készítmény tárolásának ill. felhasználásának körülményeire semmilyen befolyása nincs a dokumentum kiállítója (a gyártó), arra egyedül az anyag/készítmény birtokosának ill. felhasználójának van befolyása. Ennélfogva, minden esetben a birtokos ill. felhasználó tartozik felelősséggel a jelen adatlapban közölt információknak ill. előírásoknak a betartására, valamint az adatlapban leírt anyagnak/készítménynek a saját felhasználási körülményekre történő alkalmassá tételére.

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldalszám: 1/5 Verziószám: 9 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék megnevezése: Cikkszám: Anyag/készítmény használata: BODYWORK SHAMPOO CONDITIONER BSC/RW178/080709 Autó

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldalszám: 1/5 Verzió:9. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék megnevezése: Cikkszám: Anyag/készítmény használata: CAR GLASS POLISH NO9/D30/27103 Tisztítószer járművek üvegeire

Részletesebben

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.18. Aktualizálás kelte: 2012. 04. 20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex.

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex. Verzió: 03 Kiadás dátuma: 2015.04.23. 1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai 1.1 Anyag vagy készítmény neve: Cikobalt DMA 2 I 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonos felhasználása illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK / VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLYEK MEGHATÁROZÁSA 3. ÖSSZETÉTEL / TÁJÉKOZTATÁS AZ ÖSSZETEVÔKRÔL

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK / VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLYEK MEGHATÁROZÁSA 3. ÖSSZETÉTEL / TÁJÉKOZTATÁS AZ ÖSSZETEVÔKRÔL 2K SYSTEM 20 FAST HARDENER Oldalszám 1 Kibocsátó: 11/10/2007 Verziószám: 3 1. A TERMÉK / VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A termék neve: Termékkód: A termék használata / leírása: 2K SYSTEM 20 FAST HARDENER S2030 HARDENER

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. OLI-NATURA HS Profiöl

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. OLI-NATURA HS Profiöl Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Biztonsági adatlapért felelős: MOL-LUB Kft. Horváth Csaba MSZF, FF és EBK vezető Tel.: (34) 526 343; Mobil: 06 20 474 2644 E-mail: csahorvath@mol.

Biztonsági adatlapért felelős: MOL-LUB Kft. Horváth Csaba MSZF, FF és EBK vezető Tel.: (34) 526 343; Mobil: 06 20 474 2644 E-mail: csahorvath@mol. Változat: 3 Felülvizsgálat: 2011. 06. 14. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: IND.ZINKPOSPATGRUND Cikkszám: 00262/8 Anyag/készítmény használata Alapozó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: H2 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte: 2010.02.25. Oldal: 1/(9) (gyártói): 2005.03.15.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint AKKU PÓLUSVÉDŐ ZSÍR PIROS 100ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint AKKU PÓLUSVÉDŐ ZSÍR PIROS 100ML 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 08901041 MSDS-Identcode : 10014721 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: F01 Flash-2 Fondo Riempitivo HS UV 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása Honosítás kelte:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Bison Kit kontakt ragasztó. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Loctite SI 5660 200ml EDFN oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 463003 Felülvizsgálat ideje: 09.08.2012 Nyomtatás ideje: 11.10.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Pritt Correction Thinner oldal 1 / 9 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 248498 Felülvizsgálat ideje: 20.01.2012 Nyomtatás ideje: 14.11.2012 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Pattex Palma Nut és Csapragasztó oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 167558 Felülvizsgálat ideje: 03.10.2012 Nyomtatás ideje: 05.10.2012 1. SZAKASZ:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1108 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 05. 12. Oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELVENT hőtıtömítı 1.2.A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. oldal, összesen: 8 Felülvizsgálat kelte: 2014.03.28. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. 1. Termékazonosító A készítmény

Részletesebben

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Terméknév: EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum Változat: 6 Felülvizsgálat: 2013. 01. 11. Kibocsátás kelte: 2005.05.12. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Premium G 30 concentrate fagyálló hűtőfolyadék

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Ponal Super 3 Vízálló oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 41550 Felülvizsgálat ideje: 20.09.2012 Nyomtatás ideje: 19.02.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte: 2010. 07. 21 Oldal 1/9 1. Anyag / készítmény és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 07. 01. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Moje Auto motorblokk tisztító (Engine Preparation for engine Termékkód:

Részletesebben

STANNINE LTP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása BIZTONSÁGI ADATLAP

STANNINE LTP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.02. Aktualizálás kelte: 2012.11.30. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Változat: 13 Felülvizsgálat: 2012. 08. 14. Kibocsátás kelte: 2004. 09. 03. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító X-935 Polipropilén és Polietilén ragasztó Primer 1.2 A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrápoló emulzió 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 85602 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.29. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kálcium-klorid 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Loctite 55 oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 168432 Felülvizsgálat ideje: 11.10.2012 Nyomtatás ideje: 10.07.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Olajadalék, hidraulikarendszer tisztító (UNIX: 359541) Kiszerelés: 5 liter W58796 Hydraulic Systems Concentrate A termék jellege és alkalmazása:

Részletesebben

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.27. Verzió: E01.00 Gyári szám: W70770 Eredeti kelte: 2007.06.01.

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.27. Verzió: E01.00 Gyári szám: W70770 Eredeti kelte: 2007.06.01. 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Benzin adalék (UNIX: 359569) Terméknév : W70770 Power Boost Petrol Kiszerelés: 325 ml A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló és forgalmazó :

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 02638/5 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Háztartási Lakkbenzin hígító. Festék hígítás, alkatrész mosás Nógrádi Erdıkémia Kft. 2657 Tolmács, Arany János u.2. 35-550-153 / 35-550-154

Háztartási Lakkbenzin hígító. Festék hígítás, alkatrész mosás Nógrádi Erdıkémia Kft. 2657 Tolmács, Arany János u.2. 35-550-153 / 35-550-154 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás dátuma: 2004. 07. 30. Felülvizsgálat dátuma: 2006. 06. 19. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy készítmény azonosítása Az anyag vagy készítmény felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint ROST OFF CSAVARLAZÍTÓ 300ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint ROST OFF CSAVARLAZÍTÓ 300ML 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 08902 MSDS-Identcode : 10014650 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 10. 20. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. március 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORANGE SOLVENT

Részletesebben

DI-TERT BUTYL POTASSIUM PHOSPHATE. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

DI-TERT BUTYL POTASSIUM PHOSPHATE. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító - Márkanév - CAS szám 33494-80-3 - REACH : Regisztrációs szám 01-2119943763-31-0000 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2013. 10. 18. Verzió száma 7 Felülvizsgálva: 2013. 10. 18.

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2013. 10. 18. Verzió száma 7 Felülvizsgálva: 2013. 10. 18. Oldal: 1 / 8 *1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1 Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Putoline GP 80 - Moped 91 kódszám: 570172 - Az anyag/készítmény

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Tisztító adalék, Befecskendező tisztító géphez (359565) Kiszerelés: 1 liter W76695 - Injection System Purge A termék jellege és alkalmazása: Gyártó

Részletesebben

Háztartási lakkbenzin hígító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

Háztartási lakkbenzin hígító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/11 BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. 1. Termékazonosító Az anyag/keverék neve: CAS szám: EU szám: Regisztrációs

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Pattex Cip ragasztó oldal 1 / 1 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 294984 Felülvizsgálat ideje: 16.04.2010 Nyomtatás ideje: 20.04.2010 Kereskedelmi

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP

TECH BEAD SEALER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.05.07. Aktualizálás kelte: 2013. 05.14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint PÁRKÁNYRAGASZTÓ FEHÉR 12 KG

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint PÁRKÁNYRAGASZTÓ FEHÉR 12 KG 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0892100061 MSDS-Identcode : 10014826 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A soluble micronutrient formulation for use in horticulture.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A soluble micronutrient formulation for use in horticulture. Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 03/04/2013 Verziószám: 3 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 5861 001 300 - DIESEL ADALÉK AR 300ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 5861 001 300 - DIESEL ADALÉK AR 300ML 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : DIESEL ADALÉK AR 300ML Termék kódja : 5861 001 300 MSDS-Identcode : 10042457 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 900 Csavarlazító folyadék 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1

Részletesebben

Műszerfal ápoló (illatos)

Műszerfal ápoló (illatos) Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.11.23./1-1 1 / 7 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: Műszerfal ápoló (illatos) 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A biztonsági

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010. 02. 08. Oldalszám: 1/6 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: 1.2. A keverék felhasználása: gépjárművek fékberendezéseinek működéséhez szükséges folyadék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0513 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT akrilát tartalmú autóápoló 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

UNIROYAL CHEMICAL B.V.

UNIROYAL CHEMICAL B.V. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat neve 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása Az anyag megnevezése: CASORON G Az adatlap sorszáma: A316004 1.1.0 Kémiai név: 2,6diklórbenzonitril

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. okoz.

BIZTONSÁGI ADATLAP. okoz. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító - Márkanév - CAS szám 104376-75-2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Marker pen Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: Mipa AG Mipa Color Kft. Am Oberen

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Thomsit TK 199 speciális rögzít oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 283303 Felülvizsgálat ideje: 07.08.2012 Nyomtatás ideje: 27.02.2013 1. SZAKASZ: Az

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. Készítés dátuma: 2013.04.18.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. Készítés dátuma: 2013.04.18. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER Készítés dátuma: 2013.04.18. Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

Terméknév: MOL Dynamic Synt Diesel E4 10W-40részszintetikus dízelmotor olaj

Terméknév: MOL Dynamic Synt Diesel E4 10W-40részszintetikus dízelmotor olaj Változat: 3 Felülvizsgálat: 2013. 01. 22. Kibocsátás kelte: 2009. 11. 10. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító MOL DynamicSynt Diesel E4 10W-40 részszintetikus

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT rovarirtó permet

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Készítés dátuma: 2013. 11. 29. Verzió szám: 2 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék azonosítása: PROTECT

Részletesebben

Kelte: 2007.12.10. Verzió: E01.00 Gyári szám: W65195/W65196 Eredeti kelte: 2007.06.01.

Kelte: 2007.12.10. Verzió: E01.00 Gyári szám: W65195/W65196 Eredeti kelte: 2007.06.01. 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Légfék jégmentesítő (UNIX: 359548/359549) W65195/W65196 Airbrake Antifreeze Kiszerelés: 1 és 5 liter A termék jellege és alkalmazása: Gyártó :

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint 1 Felülvizsgálat dátuma/revizíó: 2012.11.04. /4-1HU 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1 K vizes parketta- és egyéb falakk beltérre.

Részletesebben

Supra hőálló ezüst. Az 1999/45/EK. számú irányelv és annak módosításai szerint a készítmény veszélyes anyagként van besorolva.

Supra hőálló ezüst. Az 1999/45/EK. számú irányelv és annak módosításai szerint a készítmény veszélyes anyagként van besorolva. A jelen biztonságtechnikai adatlap a 2001/58/EK számú irányelvvel módosított 91/155/EK számú irányelv előírásaival összhangban készült - Magyarország 1. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítmény neve Terméknév és/vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer CAS-szám: 80-62-6 EK-szám: 201-297-1 Indexszám: 607-035-00-6

Részletesebben

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal 1/10 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 2008.08.14. Felülvizsgálat 2007.08.14. Hazai kiállítás kelte: 2009.05.07.. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása at/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Ceresit CT 64 oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 1306913 Felül ideje: 2012.01.10 Nyomtatás ideje: 2012.10.17. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai. Paraformaldehid. 2. Összetétel/információk az alkotókról. 3. Veszélyesség szerinti besorolás

1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai. Paraformaldehid. 2. Összetétel/információk az alkotókról. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Verzió: 01 Kiadás dátuma: 01/01/06 Nyomtatás dátuma: 2006.04.20 1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai Anyag vagy készítmény neve: Szinonim név: CAS szám: EU szám: Cikkszám: Polioximetilén

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009.01.05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW SILICONE 1001U 1.2. A termékfelhasználása: Univerzális szilikon. 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe: 4900. Oosterhout,

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1 A-2700 Wiener Neustadt Tel.:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelıen 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: Kiszerelés: Felhasználása: Gyártó/ Beszállító: Forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A keverék neve: LEFOLYÓCSŐ-TISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

MOL Hykomol K 80W-90 közlekedési hajtóműolaj

MOL Hykomol K 80W-90 közlekedési hajtóműolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: MOL Hykomol K 80W-90 közlekedési hajtóműolaj Változat: 2 Felülvizsgálat: 2009. 01. 29. Kibocsátás

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 2F-08 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 02. 14. Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint 1 Készítés dátuma/verzió:2012.11.11/1.0 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: HAMMERITE RADIÁTOR FESTÉK 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: Beltéri alkalmazásra.lakossági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 079 1 - ALVÁZVÉDŐ WAX FEKETE 1000 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 079 1 - ALVÁZVÉDŐ WAX FEKETE 1000 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : ALVÁZVÉDŐ WAX FEKETE 1000 ML Termék kódja : 0892 079 1 SDS-Identcode : 10033088 1.2 Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.11.23./1-1 1 / 7 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A

Részletesebben

Biztonsági adatlap- 1907/2006 (REACH)

Biztonsági adatlap- 1907/2006 (REACH) Felülvizsgálat dátuma: 2012.03.28. 1/7 1.) Az anyag / készítmény és a vállalkozás megnevezése: 1.1. A készítmény megnevezése: REACH szám: - 1.2 Az anyag vagy keverék megfelel azonosított felhasználása,

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2007-05-24 Módosítás kelte: 2009-05-26. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 2007-05-24 Módosítás kelte: 2009-05-26. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-05-24 Módosítás kelte: 2009-05-26 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: vékonylazúr Gyártó cég neve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint FSK-RAGASZTÓ FEHÉR 200G

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint FSK-RAGASZTÓ FEHÉR 200G 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0892100091 MSDS-Identcode : 10014749 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. Termékazonosító.. Az anyag vagy keverék megfelel azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása. Anyag/készítmény

Részletesebben

: Ariel Mountain Spring folyékony mosószer

: Ariel Mountain Spring folyékony mosószer Kiadás dátuma: 12/03/2013 Feldolgozva: Változat: 1.0 SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kémiai típusa Kereskedelmi megnevezés Termékkód : Szervetlen

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap ACTARA 25 WG. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 023 600 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 023 600 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL Termék kódja : 0890 023 600 MSDS-Identcode : 10034497 1.2 Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN. Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1. 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN. Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1. 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP ACICLEAN Verzió:4 felülvizsgálat dátuma: 2014.június 25. RE EC/453/2010-ISO 11014-1 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint 1. AZ ANYAG/ANYAGKEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Dátum: 2009. 03. 03. Oldal :5/1 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó/Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail, internet:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok Ref. BC.S.Sp16 Anyag/készítmény használata Tisztító- / ápolószer, intézményi felhasználásra Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap AMISTAR

Biztonsági adatlap AMISTAR 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint FELÜLETTÖMÍTŐ ZÖLD 50GR

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint FELÜLETTÖMÍTŐ ZÖLD 50GR 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893573050 MSDS-Identcode : 10014568 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP

S878 ANITGHIACCIO NO-FROST 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 10.10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkód: S878Duplex 1.2. A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-010 Anyag/készítmény használata Épületvegyészet Szerelőragasztó Gyártó/szállító:

Részletesebben