Használati utasítás MXUS elektromos kerékpár átalakító készlethez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati utasítás MXUS elektromos kerékpár átalakító készlethez"

Átírás

1 Használati utasítás MXUS elektromos kerékpár átalakító készlethez Verzió: MXUS, All, V2.0

2 1 Bevezetés Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy termékünket választotta, reméljük sok örömet fog majd Önnek nyújtani a mindennapokban! Az elmúlt évtizedben rohamosan fejlődött az elektromos kerékpárok technológiája, és igazán elterjedté az elmúlt öt évben vált. Hadd magyarázzuk egy kicsit a szóhasználatot; a pedelec szó az EU EN15194-ben és 2002/24EG-ben meghatározott definíció szerint olyan elektromos kerékpárt jelent, melynek maximális folyamatosan leadott teljesítménye 0,25 KW, ami progresszív módon csökken le ha a kerékpáros eléri a 25km/h-ás sebességet, illetve ha a kerékpáros nem tekeri a pedált. Mindent, ami kiesik ebből a kategóriából ebike-nak hívnak, tehát ide tartoznak az olyan elektromos kerékpárok, amelyek nagyobb motorral (350W-1000W) szerelt modellek, illetve amelyeknél kézi gázzal lehet szabályozni a sebességet. Az ebike értelmezése az elmúlt években a technikai fejlődés révén az emberekben átalakult; korábban az öreg ember kerékpárja értelmet mára már felváltja a zöld jármű és a sportos emberek bicaja jelentés. Persze nem szabad azokról sem elfeledkeznünk, akik rekreációs célokkal vásárolják meg az elektromos rásegítésű bringákat.

3 Az elektromos kerékpárok piaca az elmúlt években hatalmas növekedésen ment át. A növekedés egyik motorja Kína, ahol 2010-ben több, mint 120 millió elektromos bicaj üzemel, de Európában is 1 millió, míg Amerikában gépet adtak el tavaly. Az európai piac legnagyobb szereplője Hollandia, ahol közel gép talált gazdát. De hogy miért is ilyen kedvelt ez a közlekedési eszköz? A tulajdonosok szerint a legfontosabbak, hogy messzebb juthatunk el vele, mint a normál kerékpárokkal; egy holland statisztika szerint a kerékpárosok napi 6 km-es ingázásra használták a gépüket; míg az elektromos hajtással szerelt biciklik napi 25 km-et mentek. Nem kérdés, hogy a környezeti tényezőket (szembeszél vagy emelkedő) könnyebb az elektromos hajtással legyőzni. És nem utolsó sorban azt mondták, hogy sokkal sportosabb az ilyen gépek tulajainak imázsa, mintha busszal vagy épp autóval járnának. És ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek a gépek környezetbarátok, menet közben Zero Emission Vehicle-ként kategorizáltak; így nem bocsátanak ki semmilyen káros hatást. Ha a teljes történetet nézzük, és beleszámoljuk az előállítást, az akksik töltését és ártalmatlanítását, akkor az egy emberre vetített CO2 kibocsátás negyede a vonaton utazókénak; tizede a buszozóknak és huszadrésze a gépkocsit választóknak. További előnyt jelent a levegő tisztasága, a zajtalan üzem és a kisebb parkolási terület szükségessége.

4 2 A rásegítés működési elve Az Ön által vásárolt kit tehát pedelec -ké alakítja át a kerékpárját, azaz akkor kapcsol be, ha Ön teker és km/h-ás sebesség elérése esetén (LCD vezérlőben programozható) fokozatosan csökkenti a motor rásegítését. Így a kerékpárja a KRESZ szerint is kerékpár marad, nem kell hozzá sem típusengedély, sem biztosítás, sem jogosítvány. A rásegítés mértékét a kormányon elhelyezett kijelzőn tudja változtatni. A rendszer figyeli a pedálozás és a hajtott kerék fordulatszámát, és a beépített szabályok szerint vezérli a motor által leadott rásegítés teljesítményét. Ez a rendszer ún. sebességszenzorral van felszerelve, ami a hajtókarnál található. A motor folyamatosan 250W leadására képes, de a csúcsokon, gyorsításnál ez ennél több is lehet. Nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmét a megfelelő sebesség-váltásra! Ezzel nem csak energiát spórol meg; elképzelhető, hogy ha túl nagy fokozatban üzemelteti a kerékpárt, akkor a motor nem indul be. Érdemes ilyenkor visszaváltani, és ebből a rendszer azonnal érzékeli, hogy be kell indítani a rásegítést. A motort az akkumulátor táplálja. A rendszer Li-Ion-os, teljesen gondozásmentes. A kezelés rendkívül egyszerű; ha a rásegítés fokát beállította, már csak pedáloznia kell, és a motor segíteni fog, ha szükség úgy kívánja.

5 3 Az akkumulátor fel- és leszerelése CSOMAGTARTÓS rögzítés esetén: A csomagtartós verzió akkumulátorát hátulról kell betolni a vezetősínbe. Ha a helyén van, akkor a készlethez kapott kulcsot el kell fordítani az OFF felirat irányába; ilyenkor egy csap a csomagtartóból kiemelkedik és rögzíti az akkumulátort. Az ON állapotban működik a rendszer. Kiszereléskor a kulcsot a Lock állás felé kell tekerni és enyhén benyomni, hogy a rögzítő tüske visszahúzódjon. Ezután a kulcsot ki kell venni, és hátrafelé kihúzható az akkumulátor. Figyeljen arra, hogy a kulcsot kihúzza a zárból mielőtt az akksit kiszereli, mert különben könnyen letörheti azt. A töltőcsatlakozó az akksi hátulján van; fel kell hajtani a hátul lévő fogót és az alatt található a töltő csatlakozója. Ugyanitt található a töltöttséget mutató kijelző; a gombot megnyomva LED-ek tájékoztatnak az akkumulátor állapotáról.

6 NYEREGCSÖVES rögzítés esetén: Az akkumulátort illessze be a vezetősínbe, majd óvatosan ütközésig tolja előre. A kapott kulcsot tegye a zárba és fordítsa el; ezzel rögzíti az akkumulátort. Az ON helyzetben kap a rendszer áramot. Kiszereléskor a kulcsot fordítsa a LOCK állásba. Ehhez enyhén be kell nyomnia azt az elfordításkor. Ez után már hátrafelé lehúzható az akkumulátor. A töltő csatlakozója az akkumulátor oldalán egy porvédő sapka alatt található. Az akkumulátor tetején lévő kijelzőt megnyomva a töltöttségi állapotról LEDes lámpák segítségével tájékozódhat. KULACSTARTÓS rögzítés esetén: A kulacstartós akkumulátorra hátul fel kell csavarni a tápkábel anyáját, és be kell pattintani a vázon a helyére, majd az alján lévő kapcsolót be lehet kapcsolni. Kulcs ehhez a művelethez nem kell.

7 Kiszereléskor kapcsolja ki az akkumulátort az alján lévő billenő kapcsolóval, majd fordítsa el a kulcsot! Ez oldja a zárat és felfelé ki lehet billenteni a palackot a helyéről. Az anyát csavarja le a csatlakozó kábelről. A töltő csatlakozója az akkumulátor oldalán található porvédő sapka alatt Mindhárom verzió esetén: A töltést akár a kerékpárban, akár az akkumulátort kiszerelve a lakásában elvégezheti. A töltőn lévő LED pirosan világít, ha az akkumulátor töltődik, majd zöldre vált, ha már készen van. Kb. 4-6 óra kell a teljes feltöltéshez.

8 4 Tanácsok az akkumulátor kezeléséhez Az akkumulátor a legfontosabb alkatrész, aminek élettartamát a megfelelő kezelés jelentősen meghosszabbíthatja. Kérjük, hogy olvassa el és fogadja meg a tanácsainkat! Az akkumulátor 3-5-szöri feltöltés után éri el a maximális kapacitását. A feltöltés 2-6 óráig tarthat. Kérjük kerülje, hogy a töltés után az akkumulátor több mint 24 órán keresztül a töltőn legyen! A Li-Ion akksikat bármilyen töltöttségi állapotban lehet tölteni, ezzel nem károsítjuk. Az egy töltési ciklus (ami az akkumulátor élettartam szempontjából fontos mérőszám) az, amikor teljesen kiürült állapotból feltöltjük az akkumulátort; tehát ha kétszer félig volt, akkor a két töltés ad ki egy komplett ciklust. Az akksi élettartama komplett ciklus budget típus esetén, LifePO típus esetén és Panasonic LiMn típus esetén. Ha lehet, kerüljük azt, hogy az akkumulátor kapacitása 20% alá essen, mert csökkenhet az élettartama. 10% alatti töltési szint esetén az akkumulátor súlyosan károsodik, hogy ezt ne történjen meg, a beépített akkumenedzselő rendszer időben lekapcsolja az akkumulátort. Csak az eredeti töltőt használja.

9 Az akkumulátor havonta 3-10%-ot veszít a kapacitásából, ha nem használjuk és nem töltjük. Ez teljesen normális veszteség. Ha nem használjuk az akkumulátort, akkor a legjobb, ha kb. 40%-os töltöttségen tároljuk. Legkésőbb három havonta azonban újra fel kell tölteni! A legjobb, ha használaton kívül 0-10 fok között tároljuk. Az akkukat -20 és +60 fok között használhatjuk, a töltést 5 és 45 fok között tehetjük meg, de az optimális a 20 fokos szobahőmérséklet. Figyeljünk arra, hogy az akkumulátor töltése közben melegedhet, ezért ne rakjuk gyúlékony anyagok közelébe! Az akkumulátorokat nem lehet házilag szerelni, ne nyissa fel a borítást, mert a szakszerűtlen javítás akár robbanást is előidézhet! Ne ejtse le az akksit és tartsa távol a nedvességtől. A gyermekek elől zárja el! A fenti szabályok betartásával Ön biztonságosan és nagyobb élettartammal tudja majd a rendszert üzemeltetni.

10 5 A kijelző működtetése LED kijelzős rendszer esetén: A bekapcsoláshoz nyomja meg az ON/OFF gombot. Ugyanezzel a gombbal tudja a rendszert kikapcsolni. A L..H sáv az akkumulátor töltöttségét mutatja. A MODE gomb megnyomásával tudja a rásegítés mértékét állítani; LOW a legalacsonyabb, HIGH pedig a legmagasabb motorerőt mutatja. NOR LCD kijelzős rendszer esetén: A bekapcsoláshoz nyomja meg a középen lévő gombot. A kikapcsoláshoz ugyanezt, de hosszabban tartsa nyomva. Ha a kerékpárt több mint 5 percig nem használjuk, a rendszer automatikusan kikapcsol.

11 A bal felső sarokban található az akkumulátor állapotát jelző ikon. Ha az akkumulátor 70% feletti töltöttségű, mind a négy szegmens világít. A használattal fokozatosan egyre kevesebb szegmens fog világítani, míg 15% alatt mind a négy rész elalszik. Végül a kijelző villogni fog, jelezve, hogy tölteni kell az akkumulátort. A rásegítés fokát a felfelé és a lefelé mutató nyilakkal állíthatjuk be 5 fokozatban. A nullás fokozatban nem működik a rásegítő, de a kijelző mutatja az adatokat. A rendszer az elindulást segíti. Ha a lefelé mutató nyilat nyomva tartjuk, akkor a kijelzőn lévő ember alak villogni kezd, és kerékpár 6 km/h-ás sebességgel kezd gurulni. Ha a lefelé nyilat elengedjük, akkor az elindulás-segítő kikapcsol. A kijelzőn leolvashatjuk az aktuális sebességet és a megtett utat, illetve a rásegítés fokát. Ha a bekapcsolás gombot röviden megnyomjuk, akkor nyilak megnyomásával az átlagsebességet vagy a maximális sebességet láthatjuk. Szerviz beállítás: a bekapcsolás után a fel és a le gombok együttes megnyomásával léphetünk a szerviz menübe, ahol a kerékátmérőt, a rásegítés felső határát és a mértékegységet állíthatjuk be. Az egyes lépések között a bekapcsoló gombbal válthatunk. Kérjük ne állítsa át a 25 km/h-ás határt a rásegítésnél! Ha végeztünk a beállítással, akkor a bekapcsoló gombot két másodpercnél hosszabb ideig nyomva tárolhatjuk el az adatokat. Ha a kijelzőn hibakód jelenne meg, kérjük keresse a forgalmazót!

12 AW LCD kijelző esetén: A bekapcsoláshoz nyomja meg a felső gombot! A képernyőn megjelenik a megtett összes távolság, a sebesség és az akkumulátor töltöttségi állapota (4 cella>=36v, 3 cella 34,5V-36V, 2 cella 33V-34,5V, 1 cella 31,5V-33V között, ez alatt villog az akkumulátor kijelzője). A rásegítés mértékét a középső gomb megnyomásával 3 erősségben változtathatjuk, a legnagyobb rásegítést a bal oldali kiegyenesedett figura mutatja. Az alsó gomb megnyomása után a napi kilométer számláló jelenik meg (KM felirat a kijelzőn), amit a középső gomb megnyomásával nullázhatunk. Az alsó gomb újbóli megnyomásával válthatunk a napi és az összes km kiírása között. Ha az alsó gombot 5 másodpercnél hosszabban tartjuk nyomva, akkor a szerviz menübe kerülünk, ahol a középső gomb megnyomásával állíthatjuk be a mért kerék átmérőjét 14 -tól 30 -ig. A kikapcsolás a felső gomb megnyomásával történik. Hibakód: ha a képernyőn egy csavarkulcs és egy szám jelenik meg, forduljon a forgalmazóhoz!

13 6 Webshop ÁSZF A törvény kötelez minket, hogy a vásárlási feltételeket írásban is átadjuk Önnek: Vásárlási feltételek A termék kiválasztása A vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A vásárló a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb ismertetőjét. Vásárlási szándéka esetén a megvásárolni kívánt terméket a Kosárba gomb megnyomásával egy virtuális kosárba helyezi. A Kosár Megtekintés gombjára kattintva megtalálja a vásárlás során kosárba helyezett termékeket, valamint a számla végösszegét. Itt leellenőrizheti rendelése helyességét, különös tekintettel az árakra és a mennyiségekre, melyeket igény szerint módosíthat, javíthat is. A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét. Árak Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett talál. Az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák, azonban ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra! A rendelés elküldése Ha megfelelőnek tartja a kosárban elhelyezett termékek mennyiségét, leellenőrizte a végösszeget, és úgy döntött, hogy meg szeretné vásárolni őket, akkor egyszerűen kattintson a "Pénztár" gombra. Ezután lehetősége van kiválasztani, hogy már regisztrált vásárlóként szeretne-e belépni, új vásárlóként akar regisztrálni, esetleg regisztráció nélkül akar vásárolni.

14 Ha korábban már vásárolt áruházunkban, úgy adja meg a korábbi regisztráció során megadott címét és jelszavát. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor adja meg a vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol, és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be kell jelentkeznie. Regisztráció nélküli vásárlás esetén adja meg számlázási és szállítási címét. Kérjük, hogy a kapcsolattartási adatait ( és telefonszám) pontosan adja meg, hiszen ezek hiányában nem tudunk kapcsolatba lépni Önnel. A következő lépésben válassza ki az Önnek megfelelő szállítási módot (futárszolgálat), valamint fizetési módot (utánvét, banki átutalás, PayPal). Ha egyetért a megrendelés tartalmával, akkor a megrendelés elküldéséhez kattintson a Megrendelés gombra. Fizetési feltételek Áruházunkban lehetőség van banki átutalásra, PayPal fizetésre és utánvéttel történő fizetésre. Utóbbi esetén a teljes vételárat szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben a küldemény kézbesítőjének. Adatbeviteli hibák javításának lehetősége Az adatbeviteli hibák javítására a Megrendelés gomb megnyomása előtt van lehetősége, ezért kérjük fokozottan ellenőrizze a megadott adatokat. A rendelések feldolgozása A évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé. Amennyiben a vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. A rendelések feldolgozása munkanapokon történik óráig, de legkésőbb a beérkezést követő munkanap végéig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a rendelés leadására, de amennyiben ez a munkaidő lejárta után történik, akkor a következő munkanapon kerül feldolgozásra. A feldolgozás után az ügyfélszolgálatunk ben küld visszaigazolást a várható szállítási időpontról. Szállítás

15 A küldemények kézbesítése, szállítása futárszolgálattal történik. A termék szállítási idejét a webáruház ismerteti a pénztár folyamat során, valamint a visszaigazoló is tartalmazza. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló ben található telefonszámon. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! Ha utánvétes kézbesítést választott, akkor kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! A kiszállítási idő készleten lévő termékek esetén a rendelés befogadásától illetve előre utalás esetén a vételár beérkezésétől számított 3 munkanap. Ha a termék előrendelés státuszban van, akkor munkatársunk telefonon egyeztet a tervezett kiszállítási határidőről, ami akár 4-6 hét is lehet. Szállítási díjak Magyarország területére egységesen Ft a szállítási díjunk Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás ingyenes. Az EU-n belül is szállítunk, ehhez kérje egyedi ajánlatunkat az címen! Megrendelés módosítása, törlése Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló ben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen vagy a "Vevőszolgálat" vagy "Elérhetőségek" menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában ben, vagy telefaxon kerülhet sor. A szállítástól elállás

16 Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére. Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia A megrendelő a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő. Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt). Ezután a megrendelő által kifizetett

17 összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül banki átutalással térítjük, de erről minden esetben külön egyeztetünk. Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadóátvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Ez esetben kérje a futártól a jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk! Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról. Tulajdonjogi kikötés A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a szállító tulajdonában marad. Egyéb tájékoztatás A szerződéskötés nyelve magyar, a jelen megkötött szerződés nem minősül írásban kötöttnek annak. A megkötött szerződést nem iktatják, utólag nem lesz hozzáférhető, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Magatartási kódexre nem utal. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a VELOSAT Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit. Még egyszer sok örömet kívánunk a termékünk használatához! VELOSAT Kft.

Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy termékünket választotta, reméljük sok örömet fog majd Önnek nyújtani a mindennapokban!

Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy termékünket választotta, reméljük sok örömet fog majd Önnek nyújtani a mindennapokban! Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy termékünket választotta, reméljük sok örömet fog majd Önnek nyújtani a mindennapokban! Az elmúlt évtizedben rohamosan fejlődött az elektromos kerékpárok technológiája,

Részletesebben

ÉRVÉNYES 2015.02.11.-től. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak!

ÉRVÉNYES 2015.02.11.-től. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak! ÉRVÉNYES 2015.02.11.-től Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak! Árak Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak,

Részletesebben

HATÁLYOS: 2015.08.10.-től visszavonásig

HATÁLYOS: 2015.08.10.-től visszavonásig HATÁLYOS: 2015.08.10.-től visszavonásig Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak! Árak Áraink a rendelés időpontjában

Részletesebben

Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy termékünket választotta, reméljük sok örömet fog majd Önnek nyújtani a mindennapokban!

Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy termékünket választotta, reméljük sok örömet fog majd Önnek nyújtani a mindennapokban! Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy termékünket választotta, reméljük sok örömet fog majd Önnek nyújtani a mindennapokban! Az elmúlt évtizedben rohamosan fejlődött az elektromos kerékpárok technológiája,

Részletesebben

Általános Vásárlási feltételek

Általános Vásárlási feltételek Általános Vásárlási feltételek Jelen Általános Vásárlási Feltételek (továbbiakban: Általános Vásárlási Feltételek; ÁVF; vagy Szerződés) egy jogilag kötelező érvényű megállapodás jelen weboldal üzemeltetője

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek Az alábbiakban közölt Általános Szerződési Feltételek, továbbiakban: ÁSzF a CopyCentral Kft. webáruházában történő vásárlási és felhasználói feltételeket határozza meg. Mielőtt igénybe szeretné venné szolgáltatásainkat,

Részletesebben

Vásárlási feltételek. Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek:

Vásárlási feltételek. Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek: Vásárlási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek: Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

Általános Rendelési, Szerződési és Felhasználási feltételek (ÁSZF):

Általános Rendelési, Szerződési és Felhasználási feltételek (ÁSZF): Általános Rendelési, Szerződési és Felhasználási feltételek (ÁSZF): Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Web áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

ÁSZF ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

ÁSZF ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK ÁSZF ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK Kérjük, amennyiben vásárlója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el Általános Szerződési és Vásárlási feltételeinket, és kizárólag abban az

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) 1.) Általános rendelkezések

Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) 1.) Általános rendelkezések Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) 1.) Általános rendelkezések Jelen dokumentum a Címkepláza Kft. által működtetett www.cimkeplaza.hu webcímen elérhető online termékkatalógusban történő

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Bevezetés, cégadatok Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.mybabyhug.com webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető szolgáltatás igénybe vevő (továbbiakban:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. ekszertaska.hu

Általános Szerződési Feltételek. ekszertaska.hu Általános Szerződési Feltételek ekszertaska.hu 1 Általános Szerződési Feltételek Az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF ) tartalmazzák Szeiler Gábor egyéni vállalkozó (székhely: 9024 Győr,

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek, OGBS.hu Webáruház

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek, OGBS.hu Webáruház Általános Szerződési és Felhasználási feltételek, OGBS.hu Webáruház Kérjük, amennyiben vásárlója, vagy felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket

Részletesebben

Üzleti és szállítási feltételeink Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Üzleti és szállítási feltételeink Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Üzleti és szállítási feltételeink Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a felveteliokosan.hu oldalnak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket,

Részletesebben

A hodacs.hu/webshop internetes webáruház általános szerződési feltételei

A hodacs.hu/webshop internetes webáruház általános szerződési feltételei A hodacs.hu/webshop internetes webáruház általános szerződési feltételei Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket:

RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket: RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket: Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek www.agrooroszi.hu Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási

Részletesebben

Az ABLAKEMELOK.HU webáruház ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (Érvényes: 2015. február 26-tól)

Az ABLAKEMELOK.HU webáruház ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (Érvényes: 2015. február 26-tól) Az ABLAKEMELOK.HU webáruház ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (Érvényes: 2015. február 26-tól) A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Ablakemelő Kft. (továbbiakban: Szolgáltató),

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu A leadott rendelések értéktől függetlenül INGYENESEN kerülnek kiszállításra az összes szállítási móddal! Üdvözöljük Tóth Erika egyéni vállalkozó (továbbiakban:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek April-optic.hu Általános Szerződési Feltételek hatályos: 2014. július 3. 1 Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek 1 Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket,

Részletesebben