Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. A kormány szerint kínai ösztönzésre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group 2013. 01.07. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. A kormány szerint kínai ösztönzésre"

Átírás

1 Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Kispénzű kínaiakat is örömmel látunk Közzétették az államkötvényvásárlóknak letelepedési engedélyt kínáló törvényhez szánt nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezetét a letelepedési államkötvényekről. A kormány.hu-n megjelent tervezetből kiderül, hogy azok az unión kívüli külföldiek kapnak gyorsan letelepedési jogot, akik ötéves speciális letelepedési államkötvényt vesznek legalább 250 ezer euró (hozzávetőleg 70 millió forint értékben). Ez bár még csak tervezet, jó esélylyel komoly módosítás már nem várható, hiszen a kormány villámtempójának köszönhetően két napot hagyott az egész véleményezésére. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN A kormány szerint kínai ösztönzésre születő, a külföldiek letelepedésének megágyazó, Rogán-féle törvénymódosítást már tavaly elfogadták. Az eredeti javaslat akkor még annyit finomodott, hogy nem egyből letelepedési engedélyt vásárolnának maguknak az állampapírral az érintettek, hanem először csak tartózkodásit, majd fél év múlva kapnák meg a letelepedésit is. Az Index kérdésére, hogy milyen megalapozó tanulmány alapján döntöttek e forma mellett, és hogy hány unión kívüli letelepedő érkezését várhatjuk, az NGM annyit válaszolt, hogy a kormány nemzetközi példák és tapasztalatok alapján dolgozta ki a»befektetői letelepedés«jogintézményét, várható érdeklődést pedig nem becsültek. Arra a kérdésünkre, hogy miért egyszerű állampapír-vásárláshoz kötik a letelepedést, és miért nem a külföldön megszokott, egyébként is hosszú elköteleződést jelentő működő tőke-beruházásokhoz, azt mondták, hogy a válság felértékelte a relatíve kis befektetőktől érkező tőkét. Szép és jó lenne ha sok milliárd bejönne. Sajnos nem látok erre reális esélyt, de drukkolok, mert nagyon kell a külföldi működő tőke. És aki 70 milliót letesz a kötvényért az nagy valószinüséggel nagyobb tőkével is rendelkezik amivel itt vállalkozna.

2 Jövőre hatnapos karácsony lesz Kedvébe jár mostanában a magyaroknak az 1585 áprilisában elhunyt XIII. Gergely pápa: a nevéhez fűződő naptárreformnak köszönhetően idén rekord mennyiségű hosszú hétvégénk volt. Az évet ráadásul úgy zárhatjuk, hogy az utolsó tizenegy napból részben munkanap-áthelyezéseknek köszönhetően kilencet pihenéssel tölthettünk. A helyzet jövőre részben még jobb lesz. Ugyanis az összes elképzelhető ünnepnapunk munkanapra esik majd, kezdve a keddi január 1-jétől és befejezve a csütörtöki december 26-tal. Összesen nyolc olyan ünnepnap van, ami fix dátumú január 1., március 15., május 1., augusztus 20., október 23., november 1., december , míg további kettő, a húsvét- és a pünkösdhétfő értelemszerűen mindig hétfőre esik. Vagyis jövőre tíz nap plusz szabadságot nyerünk a naptárnak köszönhetően. Ilyen jól legközelebb majd 2018-ban fogunk járni, de addig lesznek sovány éveink, például 2016-ban a nyolc fix dátumú ünnep fele hétvégén lesz majd. További jó hír, hogy az év vége a mostanihoz hasonló, bár attól kissé elmaradó intenzitású pihenésdömpinget ígér. A as munkanapok áthelyezéséről szóló miniszteri rendelet szerint az alapban kétnapos ünnepnek számító karácsony legközelebb rekord hosszúságúra nyúlik. A szerda-csütörtöki december a előtti, keddi 24-ét és az azt követő pénteki december 27-ét is ledolgozzuk, vagyis 24-től december 29-ig, vasárnapig összesen hat napot lehetünk otthon. Igaz, ezt követően egynapos lesz az újévi ünneplés az idei néggyel szemben, 2014 ugyanis szerdán kezdődik majd. A hatnapos karácsonyt két decemberi szombaton, december 7-én és 21-én kell majd ledolgoznunk. Ezeken kívül egyetlen szombati munkanapunk lesz, a keddi augusztus 20-a előtti hétfőt augusztus 24-én, szombaton dolgozzuk le. Ez egyben azt is jelenti, hogy míg idén a vdéki szállodák nagy örömére zsúfolt volt a naptár a négynapos ünnepekkel, jövőre sokkal kevesebb meghoszszabbított hétvégén lesz. Négynapos csak ez az egy augusztusi lesz, háromnaposat a pénteki március 15-e, az ezúttal igen korai, április elsejei húsvét, a májusi pünkösd és a pénteki november elseje. Közgazdászok szerint egyébként az ünnepnapok hatása nemigen látszik a gazdaság teljesítményén. A fideszes Kósa Lajos nemrég azt mondta, hogy a hosszú hétvégék miatt a magyar gazdaság teljesítménye körülbelül 0,4 százalékkal volt kisebb egyszerűen azért, mert az ezeket kiváltó szombati munkanapokon a gazdaság teljesítménye körülbelül a megszokott fele alatt van. Kósa szerinti 0,4 % gazdasági csökkenés nem lényeges. Nekünk és kedves ügyfeleiknek jól jönne gondolom ben millió dollár volt a magyar GDP. A 0,4 % az 560 millió dollár. Ha azt nézzük akkor 3-4 hosszú hétvége ezeknek a számoknak tükrében igen jó pénz lenne. Ezzel nem azt akarom sugalni, hogy Ne legyenek hoszszú hétvégék, csak nem kéne lefitymálni a kieső bevételt.

3 Zuckerberg a legadakozóbb a Szilíciumvölgyben A Wall Street Journal összesítése szerint 2012-ben a Szilícium-völgy számítástechnikából és internetből lett milliárdosai közül a Facebook-alapító Mark Zuckerberg adakozott a legtöbbet jótékony célra. A 28 éves milliárdos 18 millió Facebook-részvényt ajánlott fel a Silicon Valley Community Foundation alapítványnak karácsony előtt, ami 498,8 millió dollárnak felel meg. A szervezet oktatási és egészségügyi projekteket támogat. Zuckerberg az utóbbi években kezdett el komolyabban jótékonykodni, egy 100 milliós adománnyal kezdte ben egy New Jersey-i iskolafejlesztési alapítványnak tól egyébként évi egy dollárra csökkentette a saját Facebook-vezérigazgatói fizetését, mondván, a tízmilliárd dollár körüli vagyona mellé nincs szüksége fizetésre. A listán a Google két alapítója, Larry Page és Sergey Brin következik 223, illetve 185 millió dolláros adományokkal, majd egy nagyságrendnyi lemaradásban a többi techmodul: Larry Ellison Oracle-vezér 45 millióval, Kavitark Ram Shiram, a Google igazgatótanácsának egyik tagja 25 millióval, és Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatója 10 milliós adománnyal. A top10-es listáról látványosan hiányoznak az Apple vezetői, pedig a cég tavaly a világ legértékesebb vállalata lett, rekordnyereséget termelt, és a készpénztartaléka elérte a 120 milliárd dollárt. Szintén nem szerepel a listán Bill Gates, aki ettől függetlenül a világ legjelentősebb filantrópjának számít: a feleségével és Warren Buffett befektetési mágnással közösen futtatott alapítványuk 36 milliárd dolláros vagyonnal gazdálkodik, és óriási erőket fordít többek között a malária és az AIDS gyógyításának kutatására. Feltették már maguknak azt a kérdést, hogy miért adakoznak a csúcs gazdagok? Azért mert van bőven? - akkor meg miért ne? Nem. Hanem felismerték, hogy a pénznek szüksége van a körforgásra és minnél többet adakoznak annál több jön vissza hozzájuk. Egyébként javaslom mindenkinek ezt a módszert a pénz gyarapodásra. Persze piciben pl. A gyermek élelmezési alapitványt támogatom, mert sok gyerek éhezik az óvodákban. A jótékonysági toplista második helyére Pierre Omidyar, az Ebay franciairáni származású alapítója jött be, ő a saját Omidyan Network nevű alapítványán keresztül adakozott el különféle szervezeteknek 441 millió dollárt (pontosabban ilyen értékű Ebayrészvényt).

4 Tüzet nyitott a Fed a piacokra A pénzügyi válság közel öt évvel ezelőtti kirobbanása óta először jelét adta a Fed annak, hogy rendkívül laza monetáris politikáján végre szigorítani fog - írja kommentárjában Steve Goldstein, a MarketWatch publicistája, reagálva az amerikai jegybank ma közzétett decemberi jegyzőkönyvének szövegére. Legkésőbb idén év végéig befejeződik az amerikai jegybank új kötvényvásárlási programja - derül ki abból a jegyzőkönyvből, amit csütörtökön tett közzé a Fed. A jegybank decemberi ülésén történtekről árulkodó dokumentum szerint a Fed több tisztségviselője is úgy vélte, a jegybank képes lesz arra, hogy még jóval december előtt lelassítsa vagy befejezze a tavaly megkezdett kötvényvásárlásokat. Néhány tag szerint azonban nagyjából az év végéig még szükség lehet a Fed tavaly ősszel elindított havi 40 milliárd dolláros jelzálogfedezetű kötvényvásárlási programjára, illetve arra a programra, amely december óta ezt kiegészíti (a Fed ennek keretében havi 45 milliárd dolláros rövid lejáratú állampapírt vásárol). Csaknem a tagok mindegyike egyetértett abban, hogy működik a program, de bizonytalanság áll fenn azzal kapcsolatban, meddig tarthatnak az áldásos hatásai. A Fed mérlegfőöszszegének növekedésével nőhetnek a potenciális költségek is - fogalmazták meg aggodalmukat, utalva arra, hogy az új programok az év egészében közel 1000 milliárd dollárral növelnék a jegybank mérlegfőösszegét. Biztosak lehetünk abban, hogy nincs szó gigantikus változásról - véli a MarketWatch publicistája. A cikkíró szerint egyszerűen nem lenne értelme annak, hogy a több mint négy éve zéró közeli szintről elkezdje növelni irányadó kamatát a Fed. Ez jelentene igazán nagy váltást az intézmény monetáris politikájában. Az amerikai jegybank csak a múlt hónapban indította el azt a havi 45 milliárd dolláros állampapír-vásárlási programját, amely kiegészíti szeptemberben indított havi 40 milliárd dolláros jelzálog fedezetű kötvényvásárlási programját, és amelynek a 2013-as befejezésére utaló vélemények jelentek meg a Fed decemberi ülésének jegyzőkönyvében. 0 % kamat a világon sehol nem egészséges, hát még a vezető devizában. A fedezetként nyomtatott pénz mennyiségét is szabályozni kell,mert valahogy vissza kel szívni a gazdaságból a rengeteg pénzt egyszer csak.. Most tulajdon képen ez zajlik.

5 Ami elég, az elég - véli a jegybank a kommentár szerint. Kiderült: egyes tanácstagok azt mondják, év végén, mások szerint még jóval év vége előtt befejezhetné a Fed új kötvényvásárlási programját. Több lehetőség is szóba jöhet. Az egyik az, hogy a Fed olyan mértékű fellendülést vár a gazdaságban, hogy nincs szükség az újabb kötvényvásárlásokra. A másik, ennél talán valószínűbb lehetőség, hogy a Fed egyszerűen nem látja, hogy a kötvényvásárlásoknak nagy haszna lenne a gazdaság számára. A jelzálog fedezetű értékpapírok vásárlásával kapcsolatban például a jegyzőkönyv úgy fogalmaz, a program hatékony volt, de hatásai bizonytalanok, a Fed mérlegfőösszege növekedésének kockázatai viszont emelkedik. Mindenesetre úgy tűnik, a Fed beismerte, hogy kezd elfogyni nála a puskapor. Ezzel a beismeréssel pedig tüzet nyitott a piacokra.

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL Möbius: ne csüggedjünk, van mit a tejbe aprítani 2010.03.02 08:51 HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN olyan ország, amit kiemelt. Kína és Brazília után most Indián volt

Részletesebben

Közösségi parkett-táncosok

Közösségi parkett-táncosok Közösségi parkett-táncosok Mártonffy Attila, 2011. 01. 24. hétfő Ma rendkívül népszerűek a közösségi oldalak, köztük is a legnagyobb, a Facebook pörög a legjobban. Kell is, hiszen a felhasználók tömegeinek

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2012 Január

Befektetési hírlevél. 2012 Január Befektetési hírlevél 2012 Január Befektetési hírlevél 2012 Január Infláció (december): 4,1% Euró árfolyam: 309,3 Ft Svájci frank árfolyam: 255,4 Ft Amerikai dollár árfolyam: 241 Ft Forint folyószámla éves

Részletesebben

Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS

Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS A vonat, amire érdemes lehet felszállni: Oroszország Tipp: Auróra délkelet- és kelet-európai részvény eszközalap Bár Oroszországra, amely évtizedeken keresztül bezzegország

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2012 Február

Befektetési hírlevél. 2012 Február Befektetési hírlevél 2012 Február Befektetési hírlevél 2012 Február Infláció (december): 4,1% Euró árfolyam: 290,9 Ft Svájci frank árfolyam: 240,31 Ft Amerikai dollár árfolyam: 219,2 Ft Forint folyószámla

Részletesebben

Big Investment Group 2010.11.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.11.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.11.16. BIG HÍRLEVÉL A Starbucks az év legetikusabb vállalata Európában Az egymást követő második évben is a Strabucksot találták Európa legetikusabb vállalatának. A cég továbbá

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2013/9. szám

Befektetési hírlevél. 2013/9. szám Befektetési hírlevél 2013/9. szám Befektetési hírlevél 2013/9.szám PIACI ÖSSZEFOGLALÓ Infláció (október): 0,9% Euró árfolyam: 298,07 Ft Svájci frank árfolyam: 241,8 Ft Amerikai dollár árfolyam: 221,68

Részletesebben

A GLOBÁLIS VÁLSÁG: HATÁSOK, GAZDASÁGPOLITIKAI VÁLASZOK ÉS KILÁTÁSOK

A GLOBÁLIS VÁLSÁG: HATÁSOK, GAZDASÁGPOLITIKAI VÁLASZOK ÉS KILÁTÁSOK MTA Világgazdasági Kutatóintézet A GLOBÁLIS VÁLSÁG: HATÁSOK, GAZDASÁGPOLITIKAI VÁLASZOK ÉS KILÁTÁSOK 6. kötet A VÁLSÁG HATÁSA A MEGHATÁROZÓ ÉS A FELTÖREKVŐ NEM EURÓPAI ORSZÁGOKBAN Szerkesztette Székely-Doby

Részletesebben

Tőzsdék és kilátások. Dusik Andrea vezető konzulens hírlevele 2014. február. Miről lesz szó?

Tőzsdék és kilátások. Dusik Andrea vezető konzulens hírlevele 2014. február. Miről lesz szó? Dusik Andrea vezető konzulens hírlevele 2014. február Tőzsdék és kilátások Miről lesz szó? 1. Most mi jön? 2. Mire számítsunk 2014-ben? 3. Milliók ajándékba - Államilag támogatott nyugdíjbiztosítások 4.

Részletesebben

Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled?

Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled? 2011. Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled? Fekete Zoltán fekete.blackzo@gmail.com 2011.05.08. Üdvözlöm. Amiért most ön itt jár az csupán egy picit az én érdemem. Felhívtam

Részletesebben

Fogyasztóvédő Alapítvány Sajtószemle 2013. 7. hét

Fogyasztóvédő Alapítvány Sajtószemle 2013. 7. hét Fogyasztóvédő Alapítvány Sajtószemle 2013. 7. hét A bankokra jön a legtöbb panasz FOGYASZTÓVÉDELEM Az elmúlt év utolsó három hónapjában összesen 1750 fogyasztói kérelem érkezett a pénzügyi felügyelethez,

Részletesebben

A TARTALOMBÓL. Főszerkesztő: Olvasószerkesztő: Tervezőszerkesztő: Szerkesztőségi munka, grafikai tervezés, nyomdai előkészítés:

A TARTALOMBÓL. Főszerkesztő: Olvasószerkesztő: Tervezőszerkesztő: Szerkesztőségi munka, grafikai tervezés, nyomdai előkészítés: Szóljatok, ha szólni kell... most a hitelkárosultakért!!! 309. szám A TARTALOMBÓL Lesz-e még a nemzet olyan, hogy halált nem érdemel?... 4 az öntudatos magyar polgár lapja Kormányt buktathat a devizahitel...

Részletesebben

Jegyzőkönyvvezető: Varga Erzsébet (Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége beszédgyorsíró szolgálat)

Jegyzőkönyvvezető: Varga Erzsébet (Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége beszédgyorsíró szolgálat) Jegyzőkönyv az Országos Köznevelési Tanács 2005. december 8-án, csütörtökön az Oktatási Minisztérium (Budapest V., Szalay utca 10-14.) 101. számú tanácstermében megtartott üléséről Napirend: 1. A 2006.

Részletesebben

Az amerikai jelzálogpiaci hitelválság kialakulása, hatása és várható következményei a nemzetközi tőkepiacokra

Az amerikai jelzálogpiaci hitelválság kialakulása, hatása és várható következményei a nemzetközi tőkepiacokra Az amerikai jelzálogpiaci hitelválság kialakulása, hatása és várható következményei a nemzetközi tőkepiacokra KÉSZÍTETTE: ERDEI TAMÁS 2 Az amerikai jelzálogpiaci hitelválság kialakulása, hatása és várható

Részletesebben

2 0 1 3 ÉVES JELENTÉS

2 0 1 3 ÉVES JELENTÉS 213 ÉVES JELENTÉS 2 1 3 ÉVES JELENTÉS TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK A TÁRSASÁG RÖVID BEMUTATÁSA PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓK AZ IGAZGATÓSÁG BESZÁMOLÓJA Jobban teljesítünk A világ jobban teljesít A Concorde

Részletesebben

napi gazdaság A VÁRT KÉTSZERESÉVEL ZSUGORODIK IDÉN A MAGYAR ÉPÍTŐIPAR

napi gazdaság A VÁRT KÉTSZERESÉVEL ZSUGORODIK IDÉN A MAGYAR ÉPÍTŐIPAR napi gazdaság WWW..HU ÜZLETI ÉS PÉNZÜGYI HÍRLAP 2012. JÚNIUS 4., HÉTFŐ XXII. ÉVFOLYAM 105. (5692.) SZÁM 340 FT TŐKEPIACI területen dolgozik? A VÁRT KÉTSZERESÉVEL ZSUGORODIK IDÉN A MAGYAR ÉPÍTŐIPAR 3 Év

Részletesebben

Nem kell mindenáron IMF-hitel

Nem kell mindenáron IMF-hitel Nem kell mindenáron IMF-hitel Szentkirályi Balázs, Molnár Tamás 2012. március 19., hétfő 08:48 A görögök megmentésével nagyot fordult a nemzetközi hangulat, a dél-európai államok csődveszélye is kisebb,

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2012 November

Befektetési hírlevél. 2012 November Befektetési hírlevél 2012 November Befektetési hírlevél 2012 November Infláció (szeptember): 6,6% Euró árfolyam: 283,9 Ft Svájci frank árfolyam: 235,3 Ft Amerikai dollár árfolyam: 222,7 Ft Forint folyószámla

Részletesebben

Beszámoló a 2008. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2009. január 15.

Beszámoló a 2008. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2009. január 15. Beszámoló a 2008. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2009. január 15. OTP Alapkezelő Zrt. 1 Tartalom 1. Összefoglaló... 3 2. Kötvénypiac... 5 2.1. Kötvénypiaci

Részletesebben

A mozgásteret meg kell szerezni!

A mozgásteret meg kell szerezni! A mozgásteret meg kell szerezni! A 2012-es költségvetést illetően a mozgástér a nullához közelít ezt Orbán Viktor mondta a Fidesz KDNP-frakciószövetség zárt ülésén. Orbán szerint nincs mozgástér Csuhaj

Részletesebben

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2013. 48. hét. Törvénymódosítás készült a rezsicsökkentés végrehajtásáért

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2013. 48. hét. Törvénymódosítás készült a rezsicsökkentés végrehajtásáért Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2013. 48. hét Faragnak a közös költségből Törvénymódosítás készült a rezsicsökkentés végrehajtásáért Januártól tovább csökkenhet a társasházak közös költsége.

Részletesebben

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. április 24., csütörtök. Tartalomjegyzék

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. április 24., csütörtök. Tartalomjegyzék NAPI SAJTÓSZEMLE 2008. április 24., csütörtök Tartalomjegyzék I. Az Aegon Magyarországot érintő konkrét hírek... 3 A Képzett társítások - AEGON-estek sorozatában... 3 II. Hazai pénzügyi hírek... 3 Biztosítói

Részletesebben

Tartalomjegyzék. .. 36 Magas túljegyzésre az ÁKK megemelte a 3, 5, és 10 éves államkötvények értékesítését

Tartalomjegyzék. .. 36 Magas túljegyzésre az ÁKK megemelte a 3, 5, és 10 éves államkötvények értékesítését 2011 20. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 4 Annyi a hitelkiváltásoknak: az UCB a válság újabb áldozata... 5 Alakítsa a saját igényeihez lakásbiztosítását!... 6 Pénzt ad a kormány a családi házak

Részletesebben

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 23., hétfő. Tartalomjegyzék

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 23., hétfő. Tartalomjegyzék NAPI SAJTÓSZEMLE 2008. június 23., hétfő Tartalomjegyzék I. Az Aegon Magyarországot érintő konkrét hírek... 2 II. Hazai pénzügyi hírek... 2 Biztosítói hírek... 2 Félrebiztosított a vállalati szektor Magyarországon...

Részletesebben

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 12., csütörtök. Tartalomjegyzék

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 12., csütörtök. Tartalomjegyzék NAPI SAJTÓSZEMLE 2008. június 12., csütörtök Tartalomjegyzék I. Az Aegon Magyarországot érintő konkrét hírek... 3 II. Hazai pénzügyi hírek... 3 Biztosítói hírek... 3 Meddig fizet a Garancia?... 3 A cégek

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Property News... 45 CBRE launched Global Research Gateway... 46 2/46

Tartalomjegyzék. Property News... 45 CBRE launched Global Research Gateway... 46 2/46 2013 32. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 3 47 emeletes felhőkarcoló épült lift nélkül... 4 7300 ingatlan-felajánlás érkezett a Nemzeti Eszközkezelőhöz... 5 Segítség jöhet a lánctartozások elleni

Részletesebben

2013. március 26. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott határozatok:

2013. március 26. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott határozatok: Gomba Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott határozatok: 116/2013. (III. 26.) képviselő-testületi

Részletesebben

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2015. 11. hét

Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2015. 11. hét Fogyasztóvédő Alapítvány Heti sajtószemle 2015. 11. hét UTOLSÓ VÁSÁRNAP Egy hét múlva lép életbe az üzletek vasárnapi nyitva, illetve zárva tartásáról szóló törvény. Vámos György, az Országos Kereskedelmi

Részletesebben

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek 2012 23. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 4 Egyre többet alkudnak a vevők a lakáspiacon... 5 Az MNB több adóst mentene meg... 6 Egy indítvány maitt könnyebben az utcára kerülhetnek a lakásbérlők...

Részletesebben