Autodesk Topobase Web 2010 Update 3 Tudnivalók

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Autodesk Topobase Web 2010 Update 3 Tudnivalók"

Átírás

1 Autodesk Topobase Web 2010 Update 3 Tudnivalók Köszönjük, hogy letöltötte az Autodesk Topobase Web 2010 Update 3 frissítést. Ez a dokumentum a frissítés telepítésével és használatával kapcsolatos legfrissebb információkat tartalmazza. Javasoljuk, hogy olvassa el az alábbi teljes dokumentumot, mielőtt a frissítést alkalmazza a termékre. Mentse a fájlt számítógépe merevlemezére, vagy nyomtassa ki egy példányban, hogy a későbbiekben is meg tudja tekinteni a tartalmát. Tartalom Kinek ajánlott a frissítés telepítése? Támogatott operációs rendszerek Telepítési útmutató Információk a Topobase Web 2010 Update 3 frissítésről Szükséges műveletek Általános információ A frissítés ismert problémái A frissítés által kijavított elsődleges problémák A frissítés által kijavított problémák A Topobase Web 2010 Update 2 frissítés kijavított problémái A Topobase Web 2010 Update 1 frissítés kijavított problémái A MapGuide Enterprise 2010 Update 2 és Update 1 frissítés kijavított problémái Kinek ajánlott a frissítés telepítése? Az Update 3 frissítés az Autodesk Topobase Web 2010 és az Autodesk Topobase Administrator 2010 összetevők frissítésére szolgál, az összes hivatalos kiadású változatra, az összes nyelvre, Windows 2003 Server és Windows 2008 Server rendszerre. Harmadik féltől származó alkalmazások A Topobase egyéni vagy harmadik féltől származó megoldásokkal rendelkező felhasználóinak a Topobase Update 3 frissítés telepítése előtt egyeztetniük kell a viszonteladóval vagy a tanácsadójukkal. A digitális aláírással rendelkező, és a Microsoft.NET StrongName használatával lefordított Map 3D- vagy MapGuide Enterprisefüggvénytárakra hivatkozó megoldásokat a frissített Topobase keretrendszeren újra le kell fordítani. Támogatott operációs rendszerek

2 A frissítés a következő rendszereken használható: Windows Server 2003 R2 (SP2) Windows Server 2008 (SP1) Telepítési útmutató A következő útmutató segítségével a frissítést egy különálló számítógépre telepítheti. 1. Töltse le a frissítő fájlt a terméktámogatási webhelyről. 2. Másolja és bontsa ki a TB2010_Web_SP2.zip fájlt egy ideiglenes mappába a számítógépen. Futtassa a két fájlt és kövesse a képernyőn megjelenő útmutatót. Az Update 3 két fájlt tartalmaz az alábbi frissítéshez: A TopobaseWeb2010SP3*.exe a Topobase webes kiegészítéseit frissíti. A TopobaseServer2010SP3*.exe a Topobase Web Server összetevőt frissíti. A telepítés sorrendje nem meghatározó. Mindkét fájlt telepíteni kell. Minden hivatalos kiadású verziót támogat. Információk a Topobase Web 2010 Update 3 frissítésről Szükséges műveletek A Topobase Web 2010 teljes frissítéséhez telepítenie kell a Topobase Client 2010 Update 3 frissítést, és frissítenie kell a Topobase System felhasználót (TBSYS) és a dokumentumokat. Azt ajánljuk, hogy ezeket a lépéseket a Topobase Web 2010 Update frissítés telepítése előtt végezze el. További információt a Topobase Client 2010 Update 3 frissítés tudnivalók fájljában talál. MEGJEGYZÉS: az adatbázisban csak a Topobase Client vagy Administrator alkalmazásokkal lehet frissíteni a dokumentum szerkezetét. Általános információ Ez a Tudnivalók dokumentum a jelen frissítés telepítésével és használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. MEGJEGYZÉS: A Topobase Web rendszer használatához nem szükséges az Oracle 10g R2.2 frissítés. E frissítés telepítése során a program kérheti az eredeti telepítési adathordozó behelyezését. A frissítés végrehajtása után nem futtatható automatikus eltávolítás a frissítés eltávolításához. A frissítés változásainak visszaállításához távolítsa el majd telepítse újra a terméket.

3 A frissítés ismert problémái Az alábbiak az Autodesk Topobase Web 2010 ismert problémái: Ismert probléma: A Topobase Web francia változatának menüi nincsenek honosítva. Ezt a problémát az okozza, hogy hiányzik az egyik erőforrásfájl. Ismert probléma: Egy munkaterület űrlapjain a dokumentumreferenciák működésének biztosítása érdekében minden dokumentumot meg kell nyitni egyszer annak használata előtt. A frissítés által kijavított elsődleges problémák A frissítés által kijavított problémák Ez a frissítés az alábbi problémákra kínál megoldást: Kezelő Több dokumentum érhető el a dokumentumkezelő lapokra osztott nézetében lévő görgetősávval. Doc felhasználói felülete A felhasználói engedélyek, amelyek a megjelenített elemeket vezérlik a helyi menüben jól működnek a TBWeb alkalmazásban. MapGuide A műveletek befejeződése után az eszköztippek már bezáródnak. Térképnézet A TopoBase Közzététel MapGuide formátumban betűtípusa jól van megjelenítve. Az Autodesk Topobase Web 2010 Update 2 frissítés kijavított problémái Ez a frissítés az alábbi problémákra kínál megoldást: Méretezés A műveletek befejeződése után az eszköztippek már bezáródnak. Telepítés A Programok hozzáadása vagy eltávolítása ablakban a MapGuide Sever Version 2 név már helyesen jelenik meg. Munkák Több munka megnyitásakor a Munkakezelő már a várakozásoknak megfelelően működik.

4 Munkához engedélyezett dokumentumok munkaállapotának módosításakor a Dokumentumkezelő már csak egyszer frissül. Bejelentkezés Másik munkaterületre történő váltáskor a program már nem zárul be váratlanul. A Topobase Web bezárásakor a program már valamennyi Oracle munkamenet zárolását feloldja. MapGuide A 100-nál több fóliát tartalmazó közzétett térképek jellemzőinek digitalizálása már a várakozásoknak megfelelően működik. Az Autodesk Topobase Web 2010 Update 1 frissítés kijavított problémái Ez a frissítés az alábbi problémákra kínál megoldást: Bejelentkezés A parametrizált kérésekben már használhatja a WINDOWS_USERNAME paramétert a Topobase Web rendszerbe való bejelentkezésre. Egyéb Már létrehozhatók összetett vonalstílusokat használó térképek is. Nyomtatás A feliratfóliák szűrőit a program eltávolítja a nyomtatási előnézet után. A MapGuide Enterprise 2010 Update 2 és Update 1 frissítés kijavított problémái Az Autodesk MapGuide Enterprise 2010 Update 2 frissítés a következő javításokat tartalmazza: Új Teljesítménynapló lett hozzáadva. Annak érdekében, hogy a felhasználókat segítse az MGE szerver folyamat által használt memória lehetséges problémáinak azonosításában, egy Teljesítménynapló lett hozzáadva az Update 2 frissítésben. A napló engedélyezéshez a következő szakasz adható hozzá a serverconfig.ini fájlhoz. Az Interval paraméter (másodpercekben) a mintavételezési időköz a szerver futásidő értékeinek feljegyzéséhez. A kimenet hasonló ahhoz, mint amit a GetSiteInfo API hoz létre. [TeljesítményNaplóTulajdonságok] # ********************************************************** ******************* # T E L J E S Í T M É N Y N A P L Ó

5 # # Tulajdonságnév Leírás # # Enabled 0 = napló letiltva, 1 = napló engedélyezve # Filename A naplófájl neve # Parameters Naplóparaméterek # Interval Időköz másodpercekben, amikor a szerver # beírja a teljesítményinformációkat a naplóba # ********************************************************** ******************* Interval = 300 Parameters = ADMINOPQCOUNT,CLIENTOPQCOUNT,SITEOPQCOUNT,AVGOPTIME,CPU, WORKINGSET,VIRTUALMEMORY,TOTALOPTIME,TOTALACTIVECONNECTI ONS,TOTALCONNECTIONS,TOTALPROCESSEDOP,TOTALRECEIVEDOP,UPT IME, CACHESIZE, CACHEDROPPEDENTRIES Filename = Performance.log Enabled = 1 MEGJEGYZÉS: A fenti napló nincs megvalósítva a helyszínfelügyeleti felületen. A napló letiltható az Enabled = 0 beállításával. A terheléselosztás 2 szerver között nem sikerült egy alap webelrendezés újratöltésekor. A terheléselosztás el fog távolítani egy nem válaszoló szervert az első sikertelen csatlakozás után. Egy ismétlési periódus lett implementálva, és ha a szerver ismét kapcsolódik, részt fog venni a szerverek körkörös ütemezésű lekérdezésében. Egy sikertelen csatlakozás után a böngésző felhasználójának frissítenie kell a munkamenetet, hogy egy új szervert találjon. Az MgRasterPropertyDefinition 2 új metódussal rendelkezik GetSpatialContext és SetSpatialContext, hogy párhuzamosítsa a többi tulajdonságdefiníciós osztályt. Az Autodesk MapGuide Enterprise 2010 Update 2 frissítés a következő problémákat javítja ki: A TCP/IP csatlakozások nem mindig lettek feloldva, és a CLOSE_WAIT állapotban maradtak, amikor egy netstat használatával lettek lekérdezve a parancssorból. Ez időnként Nem hozható létre kapcsolat hibát eredményezett. A terheléselosztás ismétlési ideje 1 másodpercre lett módosítva, amikor csak 1 szerver van jelen. Az MgSpatialContextReader nem zárult be megfelelően, amely esetenként problémát okozott a kiválasztással. A térképek kezdeti betöltési ideje túl hosszú volt. AJAX megtekintő jelmagyarázata gyenge teljesítményt mutatott. Az AJAX megtekintő és a JAVA API Az erőforrás nem található hibát generált.

6 A kereszt-helyszínparancsfájlok sebezhetősége az AJAX megtekintőben ki lett javítva. Az SHP fájlok nagy terhelés alatt szegmentálási hibát okozhattak Linux rendszerekben. Az IP- és kliensinformációk hiányoztak a munkamenetnaplóból az Update 1b frissítés után. Az Autodesk Oracle szolgáltató memóriavesztést okozott a kivételek generálásakor. Az AJAX megtekintő és a JAVA használata memóriavesztést eredményezett Tomcat alatt. Az ECW/TIFF vagy GeoTIFF fájlok mappáihoz való hozzáférés az MGE szerver zárolását okozta, vagy osztályozatlan kivételeket generált. Az alapfóliákkal rendelkező térképek szelvénygyorsítótárát generáló folyamatok az MGE szerver zárolását okozták. A fóliaikonokat túl kicsinek rajzolta a jelmagyarázatban a program egy DWF kirajzolása után az MGE 2010 Update 1 frissítésben. A külső szerverekhez történő WMS csatlakozások rossz befoglaló téglalapot állítottak be a helyi koordináta-rendszereknek. MEGJEGYZÉS: A csatlakozás URL-je mindenképpen tartalmazzon egy version=1.x.x paramétert az Autodesk MapGuide Studio programban. A WMS újravetítések egy nemkívánatos koordinátarendszer-transzformáció miatt helytelenül alkalmaznak eltolást a helyi koordináta-rendszerre. MEGJEGYZÉS: A külső WMS forrásoknak szükségük lehet egy config.xml fájlra, hogy biztosítsák a helyes koordináta-rendszer megtalálását. A részletekért tekintse meg a webhelyet. A beágyazott MapGuide olvasók különböző FDO-csatlakozásokat használtak, ha a szolgáltató többszálas volt. A helyszínfelügyeleti műveletek nem jelentek meg a terheléselosztás számára: a műveletek tovább lettek fejlesztve, hogy az elosztott terhelésű szerverek egy listáját szolgáltassa. Az Autodesk Raster szolgáltató használata Linux rendszereken esetenként nagy memóriafogyasztást eredményezett, és végül a MapGuide szerver hibáját. A TCP/IP csatlakozások nem mindig lettek feloldva, és alkalmanként érvénytelen adatfolyamfejléc hibák léptek fel. A kezeletlen adatokhoz vagy sok képet tartalmazó mappákhoz történő rasztercsatlakozások esetenként megszakadtak vagy időtúllépés miatt meghiúsultak, a felhasználótól megkövetelve a többszöri mentést a Studio alkalmazásban. A csatlakozásszerkesztő a Studio alkalmazásban többé nem vezet időtúllépéshez, amíg a háttérben lévő config.xml fájl generálása folyik.

7 Egy puffer létrehozása egy MGE 2010 Server ellenében a Linux rendszereken meghiúsult egy null hibával. A raszterképek nem működtek tovább szelvényezett térképekkel. Egyes FDO-jellemzőforrások megkeresése nem sikerül, mert problémák vannak egyes azonosságtulajdonságok típusával. A rugalmas webes elrendezések keresési parancsai nem futnak megfelelően, ha a Feladatok lapról futtatják azokat. Az arab vagy héber szavakat tartalmazó címkék helytelenül jelentek meg. Az útadatokon lévő feliratok nem egységesen jelentek meg. A tiff katalógusok Linux rendszereken nem voltak megfelelően hozzáférhetők az Autodesk Raster szolgáltató használatakor. Az Autodesk Raster szolgáltató a vékony képcsíkokat nem megfelelően jelenítette meg. A jellemzőfeliratok nem jelentek meg, ha Linux rendszeren az Ajax megtekintő japán betűtípust használt. A nagy ponttárak használata néha hibát eredményezett. A Pontok stilizálása párbeszédpanelben a Rajzjeltár kiválasztásakor hiba jelentkezett. A jelek hibásan jelentek meg a rajzjeltár szerkesztőjében, a jelek előnézetén és a térképek jelmagyarázatán. A Más feliratok eltakarhatják az ezen a fólián található jellemzőjeleket lehetőség hiányzott az Autodesk MapGuide Studio 2010 szoftverből. Az Autodesk MapGuide Enterprise Oracle 10g adatokkal való használata Windows 2003 Server rendszert futtató gépeken rendkívül sok memóriát fogyasztott. A Linux szervereken az adatkérések során felmerülő memóriafelszabadítási hiba a szervermemória váratlan elfogyását okozta. A kiválasztási halmazok kérései rendkívül sok memóriát igényeltek. A MapGuide Server túl sok memóriát használt fel, amikor nagy sémákkal rendelkező Oracle-adatbázisokhoz fért hozzá. A koordináta-rendszerek transzformálása korlátozta a processzorhasználatot, így egyszerre csak egy személy használhatta a rendszert. A Fusion keretrendszer common.php és a PHP API felület common.php fájljaiban a FormatMessage eljárás egyik hibás függvényhívása miatt a kivételek küldése nem volt megfelelő. Váratlan eredmények voltak tapasztalhatók a raszterfájlokban, ha a fájlkapcsolatokat elengedték. Figyelmeztető üzenetek jelentek meg, ha a fejlett naplózás be volt kapcsolva.

8 Egyes korábbi SDF-fájlok a térindex hibája miatt nem voltak megnyithatók. Az FDO WFS szolgáltató nem töltötte le az összes jellemzőosztályt a szerverről. Váratlan eredményekhez vezetett az SQL Server szolgáltatókban, ha az adatbázis null értékű geometriákat tartalmazott. Az Oracle Spatial szolgáltató nem jelenítette meg az összes jellemzőt, ha a geometriák null értékű Z koordinátaértékeket tartalmaztak. Nem működött az SDF-fájlok egyesítése Oracle jellemzőosztályba. Az Autodesk MapGuide Enterprise 2010 Update 1 frissítés a következő problémákat javítja: Egyes FDO-jellemzőforrások megkeresése nem sikerül, mert problémák vannak egyes azonosságtulajdonságok típusával. A rugalmas webes elrendezések keresési parancsai nem futnak megfelelően, ha a Feladatok lapról futtatják azokat. Problémák voltak az arab és héber karakterek feliratokban való megjelenítésével. Az útadatokon lévő feliratok nem egységesen jelentek meg. Az Autodesk Raster szolgáltató használatakor a Linux rendszereken a tiff katalógusok hozzáférése nem volt megfelelő. Az Autodesk Raster szolgáltató a vékony képcsíkokat nem megfelelően jelenítette meg. A jellemzőfeliratok nem jelentek meg, ha Linux rendszeren az Ajax megtekintő japán betűtípust használt. A nagy ponttárak használata néha hibát eredményezett. A Pontok stilizálása párbeszédpanelben a Rajzjeltár kiválasztásakor hiba jelentkezett. A jelek hibásan jelentek meg a rajzjeltár szerkesztőjében, a jelek előnézetén és a térképek jelmagyarázatán. A Más feliratok eltakarhatják az ezen a fólián található jellemzőjeleket lehetőség hiányzott az Autodesk MapGuide Studio 2010 szoftverből. Az Autodesk MapGuide Enterprise Oracle 10g adatokkal való használata Windows 2003 Server rendszert futtató gépeken rendkívül sok memóriát fogyasztott. A Linux szervereken az adatkérések során felmerülő memóriafelszabadítási hiba a szervermemória váratlan elfogyását okozta. A kiválasztási halmazok kérései rendkívül sok memóriát igényeltek. A MapGuide Server túl sok memóriát használt fel, amikor nagy sémákkal rendelkező Oracle-adatbázisokhoz fért hozzá.

9 A koordináta-rendszerek transzformálása korlátozta a processzorhasználatot, így egyszerre csak egy személy használhatta a rendszert. A Fusion keretrendszer Common.php és a PHP API felület common.php fájljaiban a FormatMessage eljárás egyik hibás függvényhívása miatt a kivételek küldése nem volt megfelelő. Váratlan eredmények voltak tapasztalhatók a raszterfájlokban, ha a fájlkapcsolatokat elengedték. Figyelmeztető üzenetek jelentek meg, ha a fejlett naplózás be volt kapcsolva. Egyes korábbi SDF-fájlok a térindex hibája miatt nem voltak megnyithatók. Az FDO WFS szolgáltató nem töltötte le az összes jellemzőosztályt a szerverről. Váratlan eredményekhez vezetett az SQL Server szolgáltatókban, ha az adatbázis null értékű geometriákat tartalmazott. Az Oracle Spatial szolgáltató nem jelenítette meg az összes jellemzőt, ha a geometriák null értékű Z koordinátaértékeket tartalmaztak. Nem működött az SDF-fájlok egyesítése Oracle jellemzőosztályba. Támogatott operációs rendszerek A frissítés a következő rendszereken használható: Windows Server 2003 R2 (SP2) Windows Server 2008 (SP1) Telepítési útmutató A következő útmutató segítségével a frissítést egy különálló számítógépre telepítheti. 1. Töltse le a frissítő fájlt a terméktámogatási webhelyről. 2. Másolja és bontsa ki a TB2010_Web_SP2.zip fájlt egy ideiglenes mappába a számítógépen. Futtassa a két fájlt és kövesse a képernyőn megjelenő útmutatót. Az Update 3 két fájlt tartalmaz az alábbi frissítéshez: A TopobaseWeb2010SP3*.exe a Topobase webes kiegészítéseit frissíti. A TopobaseServer2010SP3*.exe a Topobase Web Server összetevőt frissíti. A telepítés sorrendje nem meghatározó. Mindkét fájlt telepíteni kell. Minden hivatalos kiadású verziót támogat. Copyright 2010 Autodesk, Inc.

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

AutoCAD 2012. Tudnivalók

AutoCAD 2012. Tudnivalók AutoCAD 2012 Tudnivalók 2011 Autodesk, Inc. All Rights Reserved. Except as otherwise permitted by Autodesk, Inc., this publication, or parts thereof, may not be reproduced in any form, by any method, for

Részletesebben

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Tartalom 1. 1. A Windows 8 telepítési folyamata 2. Rendszerkövetelmények 3. Előkészületek 2. 3. ESD 4. a 5. 6. 1. Személyre szabás 2. Vezeték

Részletesebben

CA Clarity PPM. Kibocsátási tájékoztató - On Premise. 13.2.00-s kiadás

CA Clarity PPM. Kibocsátási tájékoztató - On Premise. 13.2.00-s kiadás CA Clarity PPM Kibocsátási tájékoztató - On Premise 13.2.00-s kiadás A jelen dokumentáció, amely beágyazott súgórendszereket és elektronikusan terjesztett dokumentumokat (továbbiakban: "Dokumentáció")

Részletesebben

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Vakbarát tananyag Szerző: Herczeg Lajos, Mali Attila Kiadja az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány Copyright 2014. Minden

Részletesebben

AutoCAD 2012. Telepítési GYIK

AutoCAD 2012. Telepítési GYIK AutoCAD 2012 Telepítési GYIK 2011 Autodesk, Inc. Minden jog fenntartva. A jelen kiadvány, illetve annak bármely része semmilyen formában, módszerrel vagy céllal nem sokszorosítható, hacsak az Autodesk,

Részletesebben

CA Clarity PPM. Kibocsátási tájékoztató - On Premise. Release 14.2.00

CA Clarity PPM. Kibocsátási tájékoztató - On Premise. Release 14.2.00 CA Clarity PPM Kibocsátási tájékoztató - On Premise Release 14.2.00 A jelen dokumentáció, amely beágyazott súgórendszereket és elektronikusan terjesztett dokumentumokat (továbbiakban: Dokumentáció ) tartalmaz,

Részletesebben

E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig

E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig Szerkesztőség, könyv: A kézikönyv az e107 Magyarország kiadásában készült. A kézikönyv engedély nélküli terjesztése, felhasználása nem megengedett. Az első kézikönyvet

Részletesebben

Az ADOBE ACROBAT. XI használata

Az ADOBE ACROBAT. XI használata Az ADOBE ACROBAT XI használata Újdonságok Ha többet szeretne tudni, tekintse meg ezeket az ajánlott erőforrásokat az interneten. PDF exportálása Word, Excel és Powerpoint formátumba Adobe TV (2012. okt.

Részletesebben

AVG Internet Security 2013

AVG Internet Security 2013 AVG Internet Security 2013 Felhasználói kézikönyv Dokumentumverzió 2013.01 (30.8.2012) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Minden jog fenntartva. Minden egyéb márkanév a tulajdonosok tulajdonát képezi.

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató Bosch Video Management System hu Kezelési útmutató Bosch Video Management System Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 A súgó használata 10 1.1 Információ-keresés 10 1.2 A súgótéma kinyomtatása 11 2

Részletesebben

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR Felhasználói kézikönyv M551n M551dn M551xh HP LaserJet Enterprise 500 color M551 Felhasználói kézikönyv Szerzői jog és licenc 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Felhasználói útmutató (7.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Részletesebben

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Intézmények részére Jelen dokumentációt főként azon intézményeknek készítettük, ahol szolgáltatásunk korlátlan számú felhasználói változata kerül telepítésre.

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Beépített összetevők: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware ESET Personal Firewall ESET Antispam A NOD32 technológiaúj generációja Felhasználói útmutató we protect your digital worlds tartalomjegyzék

Részletesebben

A kézikönyvnek ez a része arra próbál választ adni, hogy mire lehet egyáltalán a Drupalt használni, mik a főbb ismertetőjegyei, elemei, értékei.

A kézikönyvnek ez a része arra próbál választ adni, hogy mire lehet egyáltalán a Drupalt használni, mik a főbb ismertetőjegyei, elemei, értékei. Magyar Drupal Kézikönyv Kézikönyvünk célja a Drupal tartalomkezelő rendszer bemutatása éppúgy, mint mélységeinek tárgyalása. Megközelítésünk időnként speciálisan magyar, hiszen a nyelvi támogatás és a

Részletesebben

WINPA POSTÁZÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2013.10.07. Szoftver verzió: v11.0.20 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással

WINPA POSTÁZÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2013.10.07. Szoftver verzió: v11.0.20 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMELTETŐI ÚTMUTATÓ WINPA POSTÁZÓ SZOFTVERHEZ Utolsó módosítás: 2013.10.07. Szoftver verzió: v11.0.20 Készült: LibreOffice 4 alkalmazással 1 / 18 Tartalomjegyzék 1 ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ...3

Részletesebben

SUSE Linux Enterprise Desktop

SUSE Linux Enterprise Desktop SUSE Linux Enterprise Desktop 10 SP2 2008. április 10. KDE felhasználói kézikönyv www.novell.com KDE felhasználói kézikönyv Minden tartalom a Novell, Inc. szerzői jogi védelme alatt áll. Szerzői jogi megjegyzés

Részletesebben

Ingrid Signo Webservice telepítési és üzemeltetési kézikönyv

Ingrid Signo Webservice telepítési és üzemeltetési kézikönyv Ingrid Signo Webservice telepítési és üzemeltetési kézikönyv 3.0. verzió Microsoft Windows operációs rendszerre 2006. január 20. Ingrid Signo Webservice üzemeltetési kézikönyv Az ingrid Signo XML Alapú,

Részletesebben

3500-4500 Series multifunkciós készülék

3500-4500 Series multifunkciós készülék 3500-4500 Series multifunkciós készülék Bevezetés March 2007 www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

NEPTUN.NET ÜZEMELTETÉS

NEPTUN.NET ÜZEMELTETÉS NEPTUN.NET ÜZEMELTETÉS Felhasználói dokumentáció verzió 3.10 Budapest, 2014. Változáskezelés Tisztelt Felhasználó! Jelen dokumentum olyan sok változást tartalmaz az utoljára kiadott v2.14-hez képest, hogy

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

X746x, X748x. Használati útmutató. 2014. október www.lexmark.com. Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776

X746x, X748x. Használati útmutató. 2014. október www.lexmark.com. Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776 X746x, X748x Használati útmutató 2014. október www.lexmark.com Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776 Tartalom 2 Tartalom Biztonsági információk...6 Információk a nyomtatóról...8 További információk a

Részletesebben

Kezelési útmutató Nyomtatási műveletek

Kezelési útmutató Nyomtatási műveletek Kezelési útmutató Nyomtatási műveletek . Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 1.1 Energy Star... 1-4 Mit jelent az, hogy ENERGY STAR termék?... 1-4 1.2 Védjegyek és szerzői jogok... 1-5 Licenc információ... 1-5

Részletesebben

LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175. Felhasználói kézikönyv

LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175. Felhasználói kézikönyv LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175 Felhasználói kézikönyv LaserJet Pro 100 color MFP M175 Felhasználói kézikönyv Copyright és licenc 2012 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli

Részletesebben

F-Secure Policy Manager 5

F-Secure Policy Manager 5 F-Secure Policy Manager 5 A vállalati biztonság integrált megoldása Adminisztrátori kézikönyv. A könyvben hivatkozott valamennyi terméknév a neki megfelelő gyártó kereskedelmi védjegye vagy bejegyzett

Részletesebben