Használati útmutató. Testzsír mértéke. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati útmutató. Testzsír mértéke. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002"

Átírás

1 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Testzsír mértéke myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

2 Tartalom Áttekintés...3 Használata...4 A csomag tartalma/a készülék részei...6 Általános tudnivalók...7 Olvassa el és őrizze meg a használati útmutatót... 7 Jelmagyarázat... 7 Biztonság... 8 Rendeltetésszerű használat... 8 Biztonságtechnikai tudnivalók... 8 Első használatba vétel...11 A testzsírmérő mérleg és a csomag tartalmának ellenőrzése A védőfóliák eltávolítása és a testzsírmérő mérleg tisztítása A személyi adatok beállítása...11 Kezelés Testsúly mérése...13 Testmérés végzése...14 A mért értékek értelmezése...14 Tisztítás, karbantartás A testzsírmérő mérleg tisztítása...17 Elemcsere...17 Tárolás Hibakeresés Műszaki adatok...20 Megfelelőségi nyilatkozat...20 Hulladékkezelés Csomagolás eltávolítása...21 Elhasznált készülék leselejtezése...21 Garancia...23 Jótállási adatlap Jótállási tájékoztató Dok./Rev.-Nr _

3 Áttekintés HU 3 A

4 4 HU Használata B

5 Használata HU 5 C D E F

6 6 HU A csomag tartalma/a készülék részei A csomag tartalma/a készülék részei 1 Mérési felület 2 Főkapcsoló 3 SET gomb 4 Léptető gombok 5 Kijelző 6 Elemtartó (hátul) 7 Testzsírszázalék-kijelző 8 Életkor-kijelző 9 Súly/kalóriaszükséglet-kijelző 10 Mértékegység-kijelző (kg/font/st:lb) 11 Testelemzés-kijelző 12 Tárhely-kijelző 13 Nem/sportolóüzemmód-kijelző 14 Csonttömeg-kijelző 15 Testvízarány-kijelző 16 Izomtömeg-kijelző Tudnivaló: A használati útmutatóban példaként csak kettőt mutatunk be a három megvásárolható modellből.

7 Általános tudnivalók Általános tudnivalók Olvassa el és őrizze meg a használati útmutatót HU 7 Jelmagyarázat A használati útmutató a testzsírmérő mérleghez tartozik. Fontos tudnivalókat tartalmaz a használattal és az ápolással kapcsolatban. A testzsírmérő mérleg használata előtt olvassa el alaposan a használati útmutatót, különösen a biztonsági utasításokat. A használati útmutató figyelmen kívül hagyása súlyos sérülésekhez vagy a testzsírmérő mérleg károsodásához vezethet. A használati útmutató az Európai Unióban érvényes szabványok és szabályok alapján készült. Vegye figyelembe az adott országban érvényes irányelveket és törvényeket is! Őrizze meg a használati útmutatót, hogy azt később is használhassa referenciaként. Ha a testzsírmérő mérleget továbbadja, feltétlenül mellékelje a használati útmutatót is. A használati útmutatóban, a testzsírmérő mérlegen és a csomagoláson a következő jelöléseket használtuk. FIGYELMEZTETÉS! Közepes kockázatú veszélyt jelöl, melyet ha nem kerülnek el, az súlyos, akár halálos sérüléshez is vezethet. VIGYÁZAT! Alacsony kockázatú veszélyt jelöl, melyet ha nem kerülnek el, az kisebb vagy közepes sérüléshez vezethet. TUDNIVALÓ! Ez a figyelemfelkeltő szó a lehetséges anyagi károkra figyelmeztet, vagy hasznos kiegészítő információkat nyújt az összeszereléssel és a használattal kapcsolatban. Megfelelőségi nyilatkozat (lásd a Megfelelőségi nyilatkozat című fejezetet): Az itt látható jellel megjelölt termékek teljesítik a CE irányelv követelményeit. A mérési felület csúszásveszélyes, ha arra nedves lábbal lép fel vagy ha maga a mérési felület nedves.

8 8 HU Biztonság Biztonság Rendeltetésszerű használat A testzsírmérő mérleget kizárólag a testsúly, a testben található víz- és zsírarány, valamint az izom- és csonttömeg mérésére tervezték. Kizárólag személyes használatra szánták, ipari vagy orvosi célokra nem használható. A testzsírmérő mérleg kizárólag a használati útmutatójának megfelelően használható. Bármely más használat rendeltetésellenes használatnak minősül, anyagi kárt és/vagy személyi sérülést okozhat. A testzsírmérő mérleg nem gyermekjáték. A gyártó és a forgalmazó a rendeltetésellenes vagy hibás használatból eredő károkért nem vállal felelősséget. Biztonságtechnikai tudnivalók FIGYELMEZTETÉS! Sérülésveszély! A testzsírmérő mérleg szakszerűtlen használata esetén fokozott sérülésveszély áll fenn. Ne használja a testzsírmérő mérleget, ha azon sérülés látható, vagy ha az elem lemerült. Ne nyissa ki a készülék házát, hanem szakemberrel végeztesse el a javítást. Forduljon szakműhelyhez. Nem érvényesíthető garanciális és jótállási igény önhatalmúan végrehajtott javítás vagy hibás kezelés esetén. Javításhoz csak olyan alkatrészeket szabad használni, amelyek megfelelnek az eredeti készülékadatoknak. A testzsírmérő mérlegben olyan elektromos és mechanikus részegységek találhatóak, amelyek nélkülözhetetlenek a veszélyforrások elleni védelemhez. Ne merítse a testzsírmérő mérleget vízbe vagy más folyadékba. A testzsírmérő mérleget csak beltéren használja. Ne használja esőben. Soha ne tegye olyan helyre a testzsírmérő mérleget, ahonnan a kádba vagy mosdókagylóba eshet. Akadályozza meg, hogy a gyermekek bármit a készülékházba dugjanak.

9 Biztonság HU 9 FIGYELMEZTETÉS! Veszélyes a gyermekekre és a korlátozott fizikai, érzékszervi vagy mentális képességű személyekre (például az idősebb emberekre, és azokra, akik nincsenek fizikai vagy szellemi képességeik teljes birtokában) vagy azon személyekre, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal és tudással (például a nagyobb gyerekekre). A testzsírmérő mérleget nyolc év feletti gyermekek és olyan személyek, akik nincsenek fizikai, érzékszervi vagy mentális képességeik teljes birtokában, illetve akik nem rendelkeznek a kellő tapasztalattal és tudással, csak felügyelet mellett használhatják, illetve ha a testzsírmérő mérleg biztonságos használatát elmagyarázták nekik és tisztában vannak a hozzá kapcsolódó veszélyekkel. A testzsírmérő mérleggel nem játszhatnak a gyermekek. Tisztítást és felhasználói karbantartást gyermekek felügyelet nélkül nem végezhetnek. A nyolc évnél fiatalabb gyermekeket a testzsírmérő mérlegtől távol kell tartani. Ne engedje a gyermekeket a csomagolófóliával játszani. Játék közben belegabalyodhatnak és megfulladhatnak. FIGYELMEZTETÉS! Egészségügyi veszély! Komoly egészségügyi veszélyt jelent, ha a gyermekek vagy az állatok lenyelik az elemet. Az elemeket gyermekek és állatok számára nem hozzáférhető helyen tárolja. Gondoskodjon a használt, lemerült elemek azonnali, szabályszerű leselejtezéséről. Ha azt feltételezi, hogy az elemet lenyelték, akkor azonnal kérjen orvosi segítséget.

10 10 HU Biztonság FIGYELMEZTETÉS! Robbanásveszély! Az elemek rendeltetésellenes használata növeli a robbanásveszélyt. Ne tegye ki az elemet magas hőmérsékletnek, pl. napfénynek, tűznek és más hasonló hatásnak. Az elhasznált elemet csak azonos típusúra cserélje le. Győződjön meg az elemek megfelelő behelyezéséről, értsd: a (+ és -) polaritásra. TUDNIVALÓ! Meghibásodás veszélye! Ha szakszerűtlenül kezeli a testzsírmérő mérleget, azzal kárt tehet benne. A testzsírmérő mérleget vízszintes, száraz, kellően stabil felületre helyezze. A testzsírmérő mérleget soha ne tegye ki magas hőmérsékletnek (fűtőtest stb.) vagy az időjárás viszontagságainak (esőnek stb.). Soha ne töltsön folyadékot a készülékházba. Ne használja a testzsírmérő mérleget, ha a készülékházon szakadás vagy repedés látható, esetleg deformálódott. A termék alkatrészeit kizárólag eredeti, az adott termékhez való alkatrészekkel pótolja. Kerülje az elemek túl alacsony töltöttségi szintjét, mivel az csökkentheti az élettartamát. Soha ne lépjen kettő vagy annál több személy a mérési felületre.

11 Első használatba vétel Első használatba vétel HU 11 A testzsírmérő mérleg és a csomag tartalmának ellenőrzése TUDNIVALÓ! Meghibásodás veszélye! Ha a csomagolást figyelmetlenül, éles késsel vagy más hegyes tárggyal nyitja ki, akkor a testzsírmérő mérleg megsérülhet. A csomagolás kinyitásakor nagyon óvatosan járjon el. 1. A testzsírmérő mérleget a csomagolásból kivéve ellenőrizze, hogy nem látható-e rajta vagy bármely alkatrészén sérülés. Amennyiben igen, ne vegye használatba a testzsírmérő mérleget. Forduljon a gyártóhoz a jótállási jegyen megadott szervizcímen. 2. Ellenőrizze, hogy a csomag hiánytalan-e (lásd: A ábra). A védőfóliák eltávolítása és a testzsírmérő mérleg tisztítása Távolítsa el a testzsírmérő mérlegről a csomagolás maradványait. Ehhez a következő módon járjon el: 1. A testzsírmérő mérleg aktiválásához húzza ki a védőfóliát a nyelvénél fogva az elemtartóból Tisztítsa meg a testzsírmérő mérleget (lásd a köv. fejezetet: A testzsírmérő mérleg tisztítása ). A személyi adatok beállítása A testvíz, a testzsír, az izom- és csonttömeg arányának kimutatásához állítsa be a személyi adatokat. Ha csak a súlyát kívánja megmérni, akkor nem kell beállítania a személyi adatokat. 12 különböző rekordot tárolhat. Az alábbiak tartoznak ide: Nem/sportoló üzemmód, Testmagasság (cm), Testalkat, A kívánt mértékegység: kilogramm (kg), Életkor, font (lb) vagy stone (st:lb).

12 12 HU Kezelés 1. Kapcsolja be a testzsírmérő mérleget a főkapcsolójával Nyomja meg a SET gombot 3. A kijelzőn 5 megjelenik az 1. tárhely. 3. A léptető gombok 4 segítségével válassza ki a kívánt tárhelyet, majd választását hagyja jóvá a SET gombbal. 4. Azután a léptető gombok segítségével adja meg az imént említett személyi adatokkal kapcsolatos, kívánt értékeket, és választását mindig hagyja jóvá a SET gombbal. Ezt követően a testzsírmérő mérleg kijelzi a beállított személyi adatokat. A képernyőn megjelenik a súlykijelzőre vonatkozó 0 érték. Most már használhatja a testzsírmérő mérleget és annak minden funkcióját. Kezelés FIGYELMEZTETÉS! Csúszásveszély! Ha a testzsírmérő mérleg vagy a lába nedves, esetleg krémes, megcsúszhat a testzsírmérő mérlegen és megsérülhet. Ügyeljen arra, hogy a lába ne legyen nedves vagy krémes. Ha víz található a testzsírmérő mérleg mérési felületén, törölje szárazra a mérési felületet, mielőtt a testzsírmérő mérleget használná. VIGYÁZAT! Sérülésveszély! A testzsírmérő mérleg szakszerűtlen használata esetén fokozott sérülésveszély áll fenn. Ne használja a testzsírmérő mérleget ha terhes, ha szívritmus-szabályozót visel, ha beteg vagy lázas, ha a lábai bedagadtak vagy ödémásak, 6 éven aluli gyermekek esetében.

13 Kezelés HU 13 Tanácsok a mérési folyamathoz Ha a testelemzést közvetlenül étkezés után végzi el, akkor magasabb értékeket kaphat. A nők esetében ciklustól függően csökkenhetnek az értékek. Ha például betegség után vagy fokozott testi igénybevételt követően sok testvizet veszített, a mért értékek helytelenek lehetnek. Várjon legalább nyolc órát, mielőtt elvégezné a testelemzést. A mért értékek eltérhetnek vagy helytelenek lehetnek, amennyiben csontritkulásban szenved, dialíziskezelés alatt áll, szív- és érrendszeri gyógyszereket szed, kemény szaruréteg van a lábán, ön hivatásos sportoló vagy testépítő, 17 évesnél fiatalabb, ön sportoló, aki több mint heti tíz órát tölt intenzív edzéssel, és a percenkénti nyugalmi pulzusszáma 60 alatt van. Ez esetben használja a sportoló üzemmódot. Azt javasoljuk, hogy a testelemzést reggelente, felkelés után végezze el. Így megbízható mérési eredményeket kaphat. Ne végezzen testelemzést közvetlenül fürdés után. Így a készülék túl magas testvízarányt és túl alacsony testzsírszázalékot fog kijelezni. Testsúly mérése Használhatja a testzsírmérő mérleget úgy is, ha előtte nem állította be a személyi adatait. Ez esetben csak a testsúlyát tudja megmérni. Ahhoz, hogy a többi funkciót is használhassa, kérjük, állítsa be a személyi adatait (lásd a köv. fejezetet: A személyi adatok beállítása ). 1. Álljon rá a mérési felületre, bekapcsolva ezzel a testzsírmérő mérleget. 2. Szálljon le a mérési felületről, míg a kijelző villogni nem kezd és azon a 0 érték látható.

14 14 HU Kezelés 3. Állítsa be a kívánt mértékegységet a SET gomb 3 megnyomásával, míg a kívánt mértékegység meg nem jelenik a kijelzőn 5. Ezt a lépést csak az első használatba vétel során kell végrehajtania. Azután a mértékegység automatikusan tárolásra kerül. 4. Álljon a mérési felületre. Ekkor a kijelző az imént beállított mértékegységben mutatja meg a súlyát (lásd: C ábra). Ha kb. 10 másodpercig nem nyom meg semmilyen gombot, a testzsírmérő mérleg automatikusan kikapcsol. Testmérés végzése 1. Kapcsolja be a testzsírmérő mérleget a főkapcsolójával Várjon, amíg a kijelzőn 5 meg nem jelenik a súlykijelzőre vonatkozó 0 érték. 3. A léptető gombokkal 4 válassza ki a kívánt tárhelyet. 4. Álljon a mérési felületre 1. A kijelzőn megjelenik a beállított mértékegységben számított súlya. 5. Ha tovább áll a mérési felületen, a készülék automatikusan kiszámítja és három másodpercig kijelzi a testvízre, a testzsírra, a kalóriaszükségletre és az izom-, valamint csonttömegre vonatkozó mérési értékeket (lásd: D, E és F ábra). A mérési értékek összege meghaladhatja a 100 %-ot, hiszen a testzsírban és az izmokban is van víz. A testzsír és az izmok együtt kerülnek kiszámításra. A mért értékek többször megjelennek a kijelzőn. Ezt követően a testzsírmérő mérleg automatikusan kikapcsol. A mért értékek értelmezése Az alábbi táblázatok a segítségére lesznek abban, hogy a kijelzett mérési értékeket helyesen tudja értelmezni. Testvíz Megjegyzések és tippek Ha 5 %-ot veszít a testvízből, az testének energiáit akár százalékkal is csökkentheti. Ezért minden nap igyon legalább 2 liter folyadékot. A sportolóknak általában magasabb a testvízaránya. Ahogy idősödik az ember, úgy csökken a testben a testvízarány.

15 Kezelés HU 15 Egy felnőtt személy esetén a test mintegy 60 %-a víz. Ha a testzsírszázalék növekszik, a testvízarány csökken. Ennek az az oka, hogy a testvíz a zsírmentes tömegben található, és a zsírszövetekben alapvetően csekély a víz aránya. Nők (%) Férfiak (%) Gyermekek > 58 > 60 Felnőttek > 52 > 58 Sportolók > 56 > 60 Testzsír FIGYELMEZTETÉS! Egészségügyi veszély A magas vagy fokozottan magas testzsírszázalék növeli az olyan betegségek kockázatát, mint a cukorbetegség, a szívbetegségek vagy a magas vérnyomás. Az alacsony testzsírszázalék növeli az anyagcserezavarok kockázatát. Az irhában található zsírszövetek és a test zsírt raktároz el a belső szervek védelme és az anyagcseréhez kapcsolódó funkciók biztosítása érdekében. Keressen fel egy orvost, ha a készülék túl magas vagy túl alacsony testzsírszázalékot állapított meg Önnél. Megjegyzések Ahogy idősödik az ember, úgy növekszik a testben a testzsír aránya. Ha szeretne leadni a súlyából, közben növelnie kell az izomtömegét. Szükségünk van az izmokra, hogy levezessük a többletenergiát és felszámoljuk a zsírtartalékokat.

16 16 HU Kezelés Nők Életkor (év) Alacsony testzsírszázalék (%) Normál testzsírszázalék (%) Magas testzsírszázalék (%) 6 és 12 között < 7 7 és 19 között 19 és 25 között > és 19 között < és 31 között 31 és 37 között > és 39 között < és 32 között 32 és 38 között > és 59 között < és 34 között 34 és 40 között > és 79 között < és 36 között 36 és 42 között > 42 Sportoló 12 és 25 között Férfiak Életkor (év) Alacsony testzsírszázalék (%) Normál testzsírszázalék (%) Magas testzsírszázalék (%) 6 és 12 között < 7 7 és 18 között 18 és 25 között > és 19 között < 8 8 és 19 között 19 és 25 között > és 39 < 9 9 és 20 között 20 és 26 között > 26 között 40 és 59 < és 22 között 22 és 28 között > 18 között 60 és 79 < és 24 között 24 és 30 között > 30 között Sportoló 3 és 15 között Izomtömeg Fokozottan magas testzsírszázalék (%) Fokozottan magas testzsírszázalék (%) Izmaink képezik testünk teljesítőképességének alapját és kihatással vannak arra, hogy testünk hőmérséklete egyenletes szinten tartható legyen. Az energiaforgalom legnagyobb része az izmokban zajlik le. Életkor (év) Nők (%) Férfiak (%) 6 és 12 között > 36 > és 79 > 30 > 34 között Sportolók > 38 > 42

17 Tisztítás, karbantartás HU 17 Testelemzés A kijelzőn megjelenik 1 és 5 között néhány vonalka a súlykijelző pontban. átlagon aluli súly kisebb súlyhiány normál testsúly túlsúly kóros túlsúly Tisztítás, karbantartás Rendszeres időközönként és szükség szerint tisztítsa és tartsa karban a testzsírmérő mérleget. A testzsírmérő mérleg tisztítása TUDNIVALÓ! Meghibásodás veszélye! A testzsírmérő mérleg a szakszerűtlen tisztítás miatt is károsodhat. Ne használjon agresszív tisztítószereket, éles vagy fémes tisztítóeszközöket, például kést, kemény spatulát és hasonlókat. Ezek károsíthatják a felületet. Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön víz a készülékházba. A testzsírmérő mérleget a tisztításhoz soha ne merítse vízbe és ne használjon hozzá gőztisztítót sem. A testzsírmérő mérleget semmi esetre se tegye mosogatógépbe. 1. A testzsírmérő mérleget enyhén nedves ruhával törölje át. 2. Alaposan szárítsa meg a testzsírmérő mérleget. Elemcsere Ha a kijelzőn megjelenik az Lo üzenet, a következőképpen cserélje ki a behelyezett elemet (gombelemet) (lásd: B ábra): 1. Óvatosan fordítsa meg a testzsírmérő mérleget. 2. Lazítsa meg egy csillagfejű csavarhúzóval az elemtartó 6 fedelén található csavart.

18 18 HU Tárolás 3. Vegye le az elemtartó fedelét. 4. Vegye ki a benne lévő elemet és gondoskodjon a szabályszerű leselejtezéséről (lásd a köv. fejezetet: Elhasznált készülék leselejtezése ). 5. Helyezzen egy ugyanolyan típusú, új elemet az elemtartóba. Közben ügyeljen a polaritásra (a + oldal felfelé mutasson). 6. Helyezze vissza az elemtartó fedelét, míg az be nem kattan a helyére. 7. Használja a csillagfejű csavarhúzót és húzza meg az elemtartó fedelén található csavart. Sikeresen kicserélte az elemet. Tárolás VIGYÁZAT! Az elemből kifolyt folyadék miatti veszély és meghibásodásveszély! Ha a testzsírmérő mérleget hosszú időn keresztül elemmel együtt tárolja, az elem kifolyhat, mely maradandó kárt tehet a testzsírmérő mérlegben. Az elemből kifolyt folyadék (elektrolit) maró hatású. Ha a testzsírmérő mérleget hosszú időn keresztül nem használja, az elemet külön tárolja. Az elemet gyermekek számra nem hozzáférhető helyen tárolja. Ne érjen puszta kézzel az elemből kifolyt folyadékhoz. Az elemből kifolyt folyadék ne érintkezzen bőrrel, nyálkahártyával, valamint óvja tőle a szemét. Használjon a háztartásokban szokványos mosogatókesztyűt. Amennyiben az elemből kifolyt folyadék mégis a bőréhez ért, azonnal mossa meg alaposan a kezét és szükség esetén keressen fel egy orvost. Egy nedves kendővel törölje fel az elemből kifolyt folyadékot. A használt kendőt kimosva használhatja a továbbiakban, vagy kidobhatja a háztartási hulladékok közé. 1. Kapcsolja ki a testzsírmérő mérleget a főkapcsolójával Tisztítsa meg a testzsírmérő mérleget (lásd a köv. fejezetet: A testzsírmérő mérleg tisztítása ).

19 Hibakeresés HU Vegye ki az elemtartóból 6 a benne lévő elemet és előírásszerűen tárolja azt. 4. A testzsírmérő mérleget száraz, tiszta helyen tárolja. Javasoljuk, hogy tartsa az eredeti csomagolásában. Hibakeresés TUDNIVALÓ! Hibás kezelés okozta veszély! A testzsírmérő mérleg a szakszerűtlen kezelés miatt károsodhat. Ne nyissa ki a készülék házát, hanem szakemberrel végeztesse el a javítást. Forduljon szakműhelyhez. Nem érvényesíthető garanciális és jótállási igény önhatalmúan végrehajtott javítás vagy hibás kezelés esetén. Lehetnek olyan kisebb üzemzavarok, amelyek okát saját maga is meg tudja szüntetni. Kövesse az alábbi táblázatban ismertetett utasításokat. Ha ezzel nem sikerül a hibát elhárítani, akkor forduljon a vevőszolgálathoz. Ne próbálkozzon a saját maga a testzsírmérő mérleg megjavításával. 1 2 Probléma Lehetséges ok Hibaelhárítás módja A testzsírmérő mérleget nem lehet bekapcsolni. Nem lehet módosítani a beállításokon. Rosszul vagy egyáltalán nincs behelyezve elem, esetleg lemerült. Nem lett eltávolítva még az elemtartóról a védőfólia. Ha súly van a mérési felületen, nem lehet beállításokat végezni. Cserélje ki az elemet (lásd a köv. fejezetet: Elemcsere ). Húzza meg a védőfóliát a nyelvénél fogva, hogy eltávolítsa azt az elemtartóból 6. Vegye le a súlyt a mérési felületről 1.

20 20 HU Műszaki adatok Műszaki adatok A termék megnevezése: Modellsz.: Testzsírmérő mérleg Mérhető értékek: Testzsírszázalék: 3 50 % Testvízarány: % Izomtömeg: % Csonttömeg: 1 15 % Korhatár: Magasságra vonatkozó határ: Súly: 6 és 100 között cm kb. 1,6 kg Méretek (SZ x MÉ): Elemtípus: kb. 30,0 cm x 31,0 cm lítium gombelem (CR 2032), 3 V, egyenfeszültség Max. teherbírás: 180 kg/396 lbs Mérési pontosság: testsúly mérésekor 100 g/0,2 font eltérés vízarány, izomtömeg és testzsírszázalék mérésekor in 0,1 % eltérés Tárhelyek száma: 12 Automata bekapcsolás: igen Megfelelőségi nyilatkozat Az EU megfelelőségi nyilatkozatot szükség esetén kérje a jótállási jegyen (az útmutató végén) feltüntetett címen.

21 Hulladékkezelés Hulladékkezelés Csomagolás eltávolítása HU 21 A csomagolást szétválogatva tegye a hulladékba. A kartont és papírt a papír, a fóliát a műanyag szelektív hulladékgyűjtőbe tegye. Elhasznált készülék leselejtezése (Az Európai Unión belül alkalmazandó, illetve azokban az országokban, ahol van szelektív hulladékgyűjtés) A leselejtezett készülék nem kerülhet a háztartási hulladékba! Amennyiben a testzsírmérő mérleg használhatatlanná válik, a törvény előírásai szerint a felhasználó köteles a háztartási hulladéktól elkülöníteni és például a legközelebbi gyűjtőállomáson leadni. Így biztosítható a kidobott készülékek szakszerű újrahasznosítása és megelőzhető a környezet károsítása. Az elektromos készülékek ezért vannak ellátva a fenti jelöléssel. A telepek és akkumulátorok nem kerülhetnek a háztartási hulladékba! A fogyasztónak törvényi kötelezettsége, hogy a használt elemeket és akkumulátorokat a lakókörnyezetében felállított gyűjtőpontokon vagy a kereskedésben leadja, függetlenül attól, hogy azok káros anyagot* tartalmaznak vagy sem. Így érhető el, hogy azok bekerüljenek a környezetbarát hulladékkezelési rendszerbe. * a következő jellel van ellátva: Cd = Kadmium, Hg = Higany, Pb = Ólom

22 22 HU

23 Garancia HU 23 JÓTÁLLÁSI ADATLAP Testzsírmérő mérleg A fogyasztó adatai: Név: Cím: A vásárlás dátuma * : * Javasoljuk, hogy a jótállási tájékoztatóval együtt őrizze meg a vásárláskor kapott nyugtát / számlát is. A vásárlás helye: A hiba leírása: Aláírás: Kérjük, hogy a jótállási igény nem személyes érvényesítése esetén a kitöltött jelen jótállási adatlapot és a hibás terméket az alábbi címre küldje be: SUPREMIUM Service Kft Horváth Mihály tér Budapest HUNGARY ÜGYFÉLSZOLGÁLAT HU A fogyasztási cikk típusa: /2015 Telefonska pomoč: Po običajni tarifi fiksnega omrežja vašega ponudnika telefonije. év JÓTÁLLÁS

24 24 HU Garancia A kijavítási igény bejelentésének időpontja: A kijavításra történő átvétel időpontja: A hiba oka: A kijavítás módja: A fogyasztónak történő visszaadás időpontja: Kicserélés esetén ennek időpontja: A javítószolgálat neve és címe: Kelt, aláírás, bélyegző:

25 Garancia JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ HU 25 A fogyasztóval szerződést kötő vállalkozás cégneve és címe: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. Mészárosok útja Biatorbágy HUNGARY A fogyasztási cikk azonosítására alkalmas megnevezése: Testzsírmérő mérleg Kicserélés esetén ennek időpontja: A gyártó neve, címe: EIE Import GmbH Gewerbestrasse 20, 4642 Sattledt, AUSTRIA A fogyasztási cikk gyártási száma (ha van): A javítószolgálat neve, címe és telefonszáma: SUPREMIUM Service Kft, Horváth Mihály tér 2., 1082 Budapest, HUNGARY , A jótállással kapcsolatos általános szabályok A Magyarország területén vásárolt új tartós fogyasztási cikkek esetén 3 évre vállalunk jótállást. Az elhasználódó, ill. kopó alkatrészekre (pl. világítótestek, akkumulátorok, gumiabroncsok, stb.) a jótállási idő rendeltetésszerű használat esetén 1 év. A napi használat során keletkező sérülésekre (pl. karcolások, horpadások, stb.) a jótállás nem vonatkozik. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. Nem számít bele a jótállás elévülési idejébe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A fogyasztási cikknek a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a jótállási igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik. A jótállás a fogyasztó jogszabályból eredő jogait nem érinti. Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti.

26 26 HU Garancia A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel érvényesíthetőek. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem érinti. A jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok a számlával, ill. nyugtával érvényesíthetőek. A fogyasztó mindennemű jótállási igényét érvényesítheti a magyarországi Aldi áruházakban, míg a kijavítás iránti igény a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesíthető. A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek vállalkozásunkat terhelik. Ha a fogyasztási cikk meghibásodásában a fogyasztót terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a jótállási kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a fogyasztó köteles viselni, ha a fogyasztási cikk karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha vállalkozásunk e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett. Kicserélés vagy elállás esetén a fogyasztó nem köteles a fogyasztási cikknek azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye. A fogyasztó a kellékhibás teljesítés okán felmerült kárait a Ptk. 6:174 szerint érvényesítheti. A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról vállalkozásunk, vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén - a javítószolgálat gondoskodik. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított 3 munkanapon belül érvényesít csereigényt, vállalkozásunk köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Amennyiben a hibás fogyasztási cikket már nem tartjuk készleten, úgy a teljes vételárat visszatérítjük. A szerviz és a forgalmazó a kijavítás során nem felel a fogyasztási cikken a fogyasztó, ill. Harmadik személy által esetlegesen tárolt adatokért vagy beállításokért. A javítószolgálat fenti címén a jótállási idő lejártát követően is lehetőséget biztosítunk a hibás fogyasztási cikk kijavítására, amelynek költsége azonban a fogyasztót terheli. A jótállási igény bejelentése A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a vállalkozásunkkal közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. A jótállási igényt a fogyasztási cikk minden olyan hibája miatt határidőben

27 Garancia HU 27 érvényesítettnek kell tekinteni, amely a megjelölt hibát előidézte. Ha a fogyasztó a jótállási igényét a fogyasztási cikknek - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a jótállási igény a fogyasztási cikk egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek. Mentesülés a jótállási felelősség alól Nem teljesít hibásan vállalkozásunk, ha a fogyasztó a hibát a vásárlás időpontjában ismerte, vagy a hibát a vásárlás időpontjában ismernie kellett. Vállalkozásunk mentesül továbbá a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a vásárlás után keletkezett (pl. rendeltetésellenes használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár). A rendeltetésellenes használat elkerülése céljából a fogyasztási cikkhez magyar nyelvű vásárlói tájékoztatót mellékelünk és kérjük, hogy az abban foglaltakat saját érdekében tartsa be. A fogyasztót a jótállás alapján megillető jogok A fogyasztó a Ptk. 6:159. -ában rögzített szabályok szerint kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a fogyasztási cikk hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha vállalkozásunk a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, ill. ha ezen kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a fogyasztónak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A kijavítást vagy kicserélést - a fogyasztási cikk tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni. A fogyasztó a választott jótállási jogáról másikra térhet át, az áttéréssel okozott költséget köteles azonban vállalkozásunknak megfizetni, kivéve, ha az áttérésre vállalkozásunk adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

28 HU Forgalmazó: EIE Import GmbH Gewerbestrasse Sattledt AUSTRIA ÜgyfÉlszolGÁlat Típus: /2015 ÉV GARANCIA

Használati útmutató. Úti vízforraló. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Úti vízforraló. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Úti vízforraló myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 Tartalom Használata... 3 Áttekintő... 4 Általános tudnivalók... 5 Olvassa

Részletesebben

Használati útmutató. Digitális multiméter. Termékinformáció + VIDEÓ. www.aldi-service.hu. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Digitális multiméter. Termékinformáció + VIDEÓ. www.aldi-service.hu. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Digitális multiméter Termékinformáció myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 www.aldi-service.hu + VIDEÓ QR kódokkal gyorsan

Részletesebben

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu 1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu JÓTÁLLÁSI JEGY Termék megnevezése:... Termék típusa/cikkszáma: Termék gyártási száma : Vásárlás id pontja: 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

CZCCZ INFORMACE O SERVISU A ZÁRUČNÍCH PODMÍNKÁCH USCHOVEJTE, PROSÍM, TUTO PRŇVODNÍ KNÍÎKU PO DOBU TRVÁNÍ ZÁRUKY. MÁSOLAT

CZCCZ INFORMACE O SERVISU A ZÁRUČNÍCH PODMÍNKÁCH USCHOVEJTE, PROSÍM, TUTO PRŇVODNÍ KNÍÎKU PO DOBU TRVÁNÍ ZÁRUKY. MÁSOLAT CZCZ CZCCZ INFORMACE O SERVISU A ZÁRUČNÍCH PODMÍNKÁCH USCHOVEJTE, PROSÍM, TUTO PRŇVODNÍ KNÍÎKU PO DOBU TRVÁNÍ ZÁRUKY. INFORMÁCIE O SERVISE A ZÁRUČN CH PODMIENKACH USCHOVAJTE, PROSÍM, TÚTO SPRIEVODNÚ KNIÎKU

Részletesebben

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS HU 57 PL 75 02mf11_Manuel_AC300_INT_12010.indd 57 TARTALOMJEGYZÉK FIGYELMEZTETÉSEK...59 AC300 ÜZEMBEHELYEZÉSI ELŐKÉSZÜLETEK...62

Részletesebben

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Alfa-Klíma Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.alfa-klima.hu

Részletesebben

AUTOMATA FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRŐ

AUTOMATA FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRŐ AUTOMATA FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRŐ BPA-2000-EU Használat előtt A vérnyomásmérő használata előtt javasolt néhány alapvető szabály betartása. Kérjük, az első használat előtt alaposan olvassa el a kézikönyvet

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Információ A jelen általános szerződési feltételek a Tchibo Budapest Kft. valamennyi, a www.tchibo.hu honlapon (a továbbiakban Webáruház) elérhető és megvásárolható árucikkére

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu Üdvözöljük a Wieland és Wieland Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Részletesebben

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus U 87 PL 111 02mf4_ManuelAC601_multi6_12008.indd 87 TARTALOMJEGYZÉK VIGYÁZAT...89 A KÉSZÜLÉK TELEPÍTÉSE AC601...

Részletesebben

Szavatosság-jótállás, fogyasztói szerződések változó szabályai az új Ptk-ban

Szavatosság-jótállás, fogyasztói szerződések változó szabályai az új Ptk-ban Szavatosság-jótállás, fogyasztói szerződések változó szabályai az új Ptk-ban Dr. Kispál Edit Budapesti Békéltető Testület 2014. március 28. Jogszabály, hatálybalépés - 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Részletesebben

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Extreme Digital Zártkörűen működő Részvénytársaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK A JÓTÁLLÁS,

VÁLTOZÁSOK A JÓTÁLLÁS, VÁLTOZÁSOK A JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG TÉMAKÖRÉT ÉRINTİEN 2014 tavaszán több változás is történt a hibás teljesítést érintı szabályozásban, így több ponton módosultak a szavatosságra és a jótállásra, valamint

Részletesebben

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt használatba veszi a készüléket! JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát:

Részletesebben

ConCorde SmartPhone 4000 Használati útmutató

ConCorde SmartPhone 4000 Használati útmutató ConCorde SmartPhone 4000 Használati útmutató 1 Fontos tudnivalók: A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért,

Részletesebben

1. Általános tudnivalók

1. Általános tudnivalók ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A www.rpibolt.hu (továbbiakban webáruház) online áruházat az rpi Bolt" egyéni vállalkozás üzemelteti. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a "rpi

Részletesebben

A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E

A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E 2 Rendeltetés Az Ön Black & Decker csiszolóját faanyagok, fémek, műanyagok és

Részletesebben

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Felhasználási feltételek Webáruházunkban a vásárláshoz nem szükséges regisztrálni. Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Részletesebben

2. Rendelés előzetes regisztráció nélkül, automatikus regisztráció

2. Rendelés előzetes regisztráció nélkül, automatikus regisztráció Általános Szerződési Feltételek FüggönyFutár Webáruház www.fuggonyfutar.hu Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.fuggonyfutar.hu weboldalon (a továbbiakban: Webáruház)

Részletesebben

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY JÓTÁLLÁSI JEGY JAVÍTÓ SZOLGÁLAT NEVE ÉS CÍME: A/z/ gyártmányú típusú, Magyarország területén vásárol új kerékpárra a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 12 hónapig terjedő, a 72//2005. (IV.21.)

Részletesebben

533223-67 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970

533223-67 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970 533223-67 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970 6 4 5 3 2 1 8 7 9 9 10 12 11 A 2 B 14 4 C D 3 3 1 2 E F G 4 AKKUMULÁTOROS FÚRÓ-CSAVAROZÓ, DC970 Szívből gratulálunk! Önnek, hogy

Részletesebben

RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket:

RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket: RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket: Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni

Részletesebben

BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 Mail: kd@beurer.de. Diagnosztikai mérleg

BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 Mail: kd@beurer.de. Diagnosztikai mérleg BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 Mail: kd@beurer.de Diagnosztikai mérleg BF 18 Használati utasítás H Diagnosztikai mérleg H 5

Részletesebben

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 533222-92 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 1. ábra g b c h a i d f k e j 2. ábra 3. ábra b 2 4. ábra 5. ábra k j 6. ábra 7. ábra c 8. ábra 3 9A ábra 9C ábra f g e 9B ábra

Részletesebben

GT5050 GT5055 GT5560 GT6060. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H

GT5050 GT5055 GT5560 GT6060. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült www.blackanddecker.eu GT5050 GT5055 GT5560 GT6060 2 Rendeltetésszerű használat Szívből

Részletesebben

TÖRVÉNYI HIVATKOZÁSOK

TÖRVÉNYI HIVATKOZÁSOK TÖRVÉNYI HIVATKOZÁSOK 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről Az Országgyűlés az elektronikus

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.burkolo-shop.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.burkolo-shop.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.burkolo-shop.hu Ön mint felhasználó a www.burkolo-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat: 1. A Honlapon folytatott

Részletesebben

www.aco-shop.hu Ön mint felhasználó a www.aco-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

www.aco-shop.hu Ön mint felhasználó a www.aco-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat: ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.aco-shop.hu Ön mint felhasználó a www.aco-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat: 1. A Honlapon folytatott

Részletesebben

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590 Használati utasítás Testösszetételt elemző monitor BF214 All for Healthcare IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A 12K2590 BF214 Testösszetételt elemző monitor Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a testösszetételt

Részletesebben