ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 16. napján tartandó rendkívüli ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16. napján tartandó rendkívüli ülésére"

Átírás

1 Balattonkenesse Várross Po llgá rrm ee ss tt ee rr ee 8174 Balatonkenese, Béri B. Á. tér 1. Postacím: 8174 Balatonkenese, Pf. 1. Telefon: (+36-88) Telefax: (+36-88) Honlap: ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 16. napján tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: Az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2013. (III. 18.) önkormányzati rendelet módosítása Melléklet: Rendelet-tervezet Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület évi költségvetését Ft bevételi és kiadási főösszeggel állapította meg, hiányt nem tervezett, mert erre a jogszabály sem adott már ebben az évben lehetőséget. A fordulónappal a költségvetés helyzetét befolyásolta a rendelet elfogadása óta az állami támogatások előre nem tervezhető módosulása, a képviselő-testület időközi döntései és olyan nem várt helyzetek, melyek a költségvetés tervezésekor előre nem voltak láthatók. Az állami támogatások mértékben szerencsére csökkenés nem történt, általánosságban inkább többlettámogatásokra voltunk jogosultak, attól a mértéktől, melyet a költségvetés elfogadásakor vártunk. A képviselő-testület költségvetés befolyásoló döntéseit intézményenként mutatjuk be, a költségvetéskor nem előre látható tényezőivel együtt. Kippkopp Óvoda 1. Az óvoda működtetését megállapodás fenntartó változás történt, ezt a feladatot től a Baltonkenese-Küngös Közoktatási Intézményi Társulás látja el. Az intézmény finanszírozását csak ig lehet feltűntetni az önkormányzat beszámolójában és terveiben től a részletes költségvetést a társulásnak kell megterveznie. Ebből adódik, hogy az óvoda előirányzatit csak a i állapotnak megfelelő teljesítés erejéig lehet szerepeltetni az Önkormányzat költségvetésében. A től szükséges forrásokat is az önkormányzat biztosítja, de ezt már csak az államháztartáson kívül adott támogatások soron szerepeltetheti a számviteli törvény előírásainak megfelelően.

2 2. A továbbszámlázott közüzemi bevételek sort (bevételek 1.7 sora) a félévi teljesülésnek megfelelően e Ft-ról e Ft-tal kell csökkenteni, ezért ez a sor e Ft-ra módosul. 3. A 4.1 Intézményi finanszírozások egyrészt csökken 500 e Ft-tal, mert a faházak felújítása az óvodánál volt tervezve, de gazdaságossági okok miatt ezt a feladatot a Városgondnokság végezte el. A fent már említett okok miatt további e Ft-tal kell csökkenteni ezt a sort, így az eredeti e Ft előirányzat E Ft-ra módosul hónap között bérkompenzáció miatt az állami normatíva e Ft-tal növekedett, de ugyanakkor a július 30-ig időarányos teljesülés miatt, ami e Ft volt e Ft-tal csökkenteni kell az állami normatíva bevételeket (bevételek 4.3 sora), így az eredeti előirányzat e Ft-ról e Ft-ra módosul. 5. A költségvetési maradványok igénybevétele soron a fenntartó személyének változása miatt csak 765 e Ft maradhat, így itt e Ft összegű csökkentés szükséges. 6. A kiadások személyi juttatások 1.1 során a bérkompenzáció miatt e Ft növekedés volt, míg a féléves teljesülési adatoknak megfelelően e Ft csökkenés vált szükségessé, így az eredeti előirányzat e Ft-ról e Ft-ra módosul. 7. A munkaadókat terhelő soron a bérkompenzáció miatt 272 e Ft emelés vált szükségessé, ezzel egy időben a fenti okok miatt e Ft csökkentés, így az előirányzat összege e Ft-ról e Ft-ra változik. 8. A dologi kiadások is csökkentek a már ismertetett okok miatt e Ft-tal, ennek eredményeként az előirányzat 16,070 e Ft-ról e Ft-ra csökkent. 9. A 2.1 beruházások sor 200 e Ft-ról nullára csökkent. 10. A 2.2 felújítási soron tervezett 500 e Ft átvezetésre kerül a Városgondnokság felhalmozási kiadásai közé, mert ők végezték el a betervezett feladatot. Az intézmény költségvetési főösszege ról ra csökken. Városgondnokság 1. Az intézmény működési bevételi előirányzatát az 1.2 Nyújtott szolgáltatások ellenértéke soron a strand bevételek kedvező alakulása miatt e Ft-tal megemelhető, így az előirányzat e Ft-ról e Ft-ra emelkedik. 2. A strandbevétel növekedése miatt a hozzá kapcsolódó ÁFA is emelkedett e Fttal így a bevételek 1.6 során az előirányzat e Ft-ról e Ft-ra nőtt. 3. Az állami normatíva 4.2 soron tervezet eft összeget eft-ra szükséges módosítani, a kiadási oldalon a személyi juttatások és a járulékok sorokat szükséges módosítani az első félévre járó bérkompenzáció miatt. 4. A személyi juttatások kiadási előirányzatát eft-ról eft-ra, a járulékok kiadási előirányzatát e Ft-ról e Ft-ra kérem módosítani a bérkompenzáció miatt.

3 5. A Kippkopp Óvodánál elvont 500 e Ft finanszírozással a Városgondnokságnál szereplő felújítások kiadási előirányzat 0 Ft-ról 500 e Ft-ra kérem módosítani. 6. A dologi kiadások kiadási előirányzatát 2610 eft-tal kérem megemelni e Ftról e Ft-ra, melynek fedezete a korábban említett bevételi többlet. Egyrészt a tavaszi zöldhulladék szállítás miatt 2,520 e Ft-tal, illetve az aggregátor működtetésének 90 e Ft-os költségátcsoportosítása a Közművelődési intézmény dologi kiadásaiból. 7. A Városgondnokság beruházások kiadási előirányzatát kérem megemelni eftról eft-ra. A képviselő-testület 36/2013. (II. 28.) határozatával döntött aggregátor beszerzéséről, majd a beszerzési előirányzat megemeléséről. Az előirányzat megemelése eft-ról e Ft-ra módosult, mely az ÁFA-t tartalmazza. Tekintettel arra, hogy a Városgondnokság egyedül jogosult ÁFAvisszaigénylésre az intézmények közül, így az önkormányzatnak előnyösebb, ha a Városgondnokság költségvetésébe épül be a beruházás. További beruházást jelentett a Városgondnokság számára a két önjáró fűnyíró traktor beszerzése, melyről tudomása van a képviselő-testületnek. A két gép eft értékben került beszerzésre, mely az ÁFA-t tartalmazza. Az aggregátornak és a fűnyíróknak a fedezete a megnövekedett strandbevétel összege. 8. Mindezekkel együtt az intézményi finanszírozás sort e Ft-ról e Ft-ra kérem módosítani, mert a bevételi többlet miatt csökkenthető a finanszírozási szükséglet. Az intézmény költségvetési főösszege ről re nő. Közművelődési Intézmény és Könyvtár 1. Az intézmény működési bevételi és kiadási előirányzatát, ezen belül a bevételek között az állami normatíva 4.2 soron tervezet e Ft összeget e Ft-ra szükséges módosítani, az első félévre járó 277 e Ft összegű bérkompenzációval. Valamint a kiadási oldalon a személyi juttatások és a járulékok sorokat szükséges módosítani. A személyi juttatások kiadási előirányzatát eft-ról eft-ra, a járulékok kiadási előirányzatát e Ft-ról e Ft-ra kérem módosítani a bérkompenzáció miatt. 2. A Városgondnokság módosítási javaslatai 6. pontjában szereplő indokok miatt 90 efttal javaslom csökkenteni a dologi kiadások előirányzatát. Ezzel együtt az intézmény finanszírozás bevételi előirányzatát 90 e Ft-tal csökkenteni javaslom, így az intézményi finanszírozás összege e Ft-ról e Ft-ra csökken. Az intézmény költségvetési főösszege ről ra csökken.

4 Területi Szociális Szolgáltató Intézmény 1. Az intézmény működtetését tól a Balatonkenese, Balatonfőkajár, Balatonvilágos, Csajág, Küngös Intézményfenntartó Társulás látja el. Ezáltal az óvodánál leírt indokok miatt az Önkormányzat előirányzatainak tervezésekor csak a ig teljesült bevételek és kiadások szerepelhetnek. a 4. számú melléklet 5.b módosítási oszlopai tartalmazzák a fenntartó váltás miatt szükségessé vált előirányzat csökkentéseket. 2. A dologi kiadások közül 108 e Ft-ok kérnék átcsoportosítani a beruházási kiadások sorra, mert szükségessé vált egy mosó-szárítógép beszerzése. 3. A bevételek 4.3 sorát (állami normatíva) meg kell emelni a I. félévre jutó bérkompenzáció összegével, ami 705 e Ft. Ebből 554 e Ft a személyi juttatások kiadási sort kell megemelni, valamit a munkáltatókat terhelő járulékokat 151 e Ft-tal. 4. A féléves teljesülési adatoknak megfelelően az alábbi előirányzati sorok csökkentése szükséges: Nyújtott szolgáltatások bevétele e Ft-ról e Ft-ra módosul ÁHT belüli működési támogatás, ezen belül is EU-s támogatás, melyből 203 e Ft bevétel realizálódott, így az eredeti előirányzatot 811 e Ft-ról 203 e Ft-ra szükséges csökkenteni Intézményi finanszírozási sort a fenntartó váltás miatt e Ft-tal kell csökkenteni, így az előirányzat módosított összege e Ft lesz sor Települési hozzájárulás az első félévben csak 505 e Ft értékig realizálódott. így ezt a sort 505 e Ft-ra kell csökkenteni - az állami normatíva összegét e Ft-tal kel csökkenteni, így a 3. pontban már említett bérkompenzációs támogatással együtt az előirányzat e Ft-ra csökken. - A költségvetési maradvány felhasználást t 0-ra kell csökkenteni. - A személyi juttatások sor e Ft-tal csökkentendő, így a bérkompenzációval összevonva e Ft-ról e Ft-ra csökken. - A munkaadókat terhelő járulékok e Ft-ról e Ft-ra csökken - A dologi kiadások sor egyrészt csökken 108 e Ft-tal a 2. pont alapján, valamit a félévi átalakulás miatt e Ft-tal így a módosított előirányzat e Ft lesz. - Mivel az 1.5 Egyéb működési célú kiadásokon nem volt teljesülés, így ezen a soron a módosított előirányzat nulla lesz. 5. A beruházásokat 108 e Ft-ra kell megemelni a 2. pontban már említett mosószárítógép beszerzése miatt. Az intézmény költségvetési főösszege ről ra csökken.

5 Polgármesteri Hivatal 1. Az intézmény működési bevételi és kiadási előirányzatát, ezen belül a bevételek között az állami normatíva tervezet eft összeget eft-ra szükséges módosítani, e Ft-tal megnövelni, mely az első féléves bérkompenzáció összege. Ebből 844 e Ft kerül a személyi juttatások megemelésére, míg a járulékok 228 e Ft-tal lesznek megemelve 2. Műszaki végzettségű álláshely tól lett betöltve e Ft-tal épül be a önként vállalt feladatok közzé, melynek járulék vonzata 319 e Ft, így az intézményi finanszírozást e Ft-tal szükséges megemelni. Előirányzat emelés nem szükséges, mert az engedélyezett létszám nem volt teljesen feltöltve. Kérem a személyi juttatások kiadási előirányzatát összesen e Ft-tal megemelni, a járulék kiadási előirányzatát 547 e Ft-tal megemelni. Kérem összesen a Polgármesteri Hivatal személyi kiadások előirányzatát e Ft-ról e Ft-ra megemelni, a járulék előirányzatát e Ft-ról e Ft-ra megemelni. 3. Az eredeti előirányzat tervezésekor 102 e Ft közhatalmi bevétel tévesen az 1.4 intézményi ellátási díjakon lett tervezve, ezért kérem ezt a sort nullára módosítani, míg a IV. Közhatalmi bevételek sort 102 e Ft-ra megemelni. Az intézmény költségvetési főösszege e Ft-ról e Ft-ra módosul. Önkormányzat A képviselő-testület által meghozott döntésekkel kapcsolatban az alábbi módosításokra van szükség: Kiadások: 1. A képviselő-testület a 301/2013. (VI. 27.) sz. határozatával döntött az Öböl Tv többlettámogatásáról, mely 1 millió forint többletkiadást jelent, működési célú pénzeszköz átadás az államháztartáson kívülre előirányzaton. 2. A képviselő-testület a 116/2013. (IV. 04.) sz. határozatával döntött építésügyi hatóság kihelyezett ügyfélfogadás finanszírozásáról 500 eft értékben, mely működési célú pénzeszköz az államháztartáson belülre költségvetési soron jelentkezik. 3. A képviselő-testület a 175/2013. (IV. 25.) sz. határozatával döntött a Tátorján Kft. általi nyári strandi animáció támogatásáról 2000 Ft/óra összegben. Eddig 192 eft összegről érkezett számla, mely összeggel a dologi kiadások igénybevett szolgáltatások során jelentkezik.

6 4. A képviselőé-testület 208/2013. (V. 21.) sz. határozatával döntött a március 14-én bekövetkezett vis major helyzet kiadásainak fedezéséről, 733 eft összegben, mely a dologi kiadások között jelentkezik. 5. A képviselő-testület 245/2013. (VI. 17.) sz. határozatát visszavonták, így a Bercsényi strandhoz levezető informatikai optikai kábel kialakításáról, mellyel a PR Telecom Zrt.-t bízta meg. Az optikai kábel kiépítésének költsége eft, mely a dologi kiadásokat emelte, most csökkenti. 6. A képviselő-testület 247/2013. (VI. 17.) sz. határozatával döntött a Balatonakarattyai Részönkormányzat tagok részére kifizetendő tiszteletdíjról. A tiszteletdíj 1210 eft, mely a személyi juttatások kiadásait fogja megnövelni. Ennek járulék vonzata 237 e Ft, mely a járulékok sort fogja megemelni. 7. A képviselő-testület 279/2013. (VI. 17.) sz. határozatával döntött a Balatonkenesei Örsparancsnok lakhatási támogatásáról. A támogatási összeg 15 eft/hó. Az év hátralévő részére esedékes 60 eft támogatási összeg az egyéb működési célú kiadások kiadási előirányzatát terheli. 8. A képviselő-testület 288/2013. (VI. 20.) sz. határozatával döntött a nyári gyermekétkeztetés támogatásáról. Az állami támogatás mellé a képviselő-testület 335 eft támogatást biztosít, mely a szociális, rászorultság jellegű ellátások kiadási előirányzatát növeli meg. 9. A képviselő-testület 290/2013. (VI. 20.) sz. határozatával döntött a gyermekek nyári napközijének támogatásáról. A képviselő-testület által megszavazott 320 eft összeg a személyi juttatások kiadási előirányzatát növeli meg. 10. A képviselő-testület 371/2013. (VI. 20.) sz. határozatával döntött hogy a TSZSZI felújításával kapcsolatosan nem minden kiadás szerepel a pályázat alapján a felújítási soron, így a pályázati összegből e Ft. nem felhalmozási kiadás, hanem dologi kiadás. 11. A képviselő-testület 283/2013. (VI. 19.) sz. határozatával döntött a Kiv-Terv Kftnek tervezési címen fizetendő 800 e Ft+ Áfa összegről a LEADER pályázattal kapcsolatos tervek elkészítéséről. 12. A képviselő-testület 299/2013. (VI. 27.) sz. határozatával döntött az Art és Arch Művészeti Stúdió Bt-től való javítatlan digitális állomány átvételéről 100 e Ft+ Áfa értékben. 13. A képviselő-testület 300/2013. (VI. 27.) sz. határozatával döntött az Art és Arch Művészeti Stúdió Bt-től való javított digitális állomány átvételéről 100 e Ft+ Áfa értékben. 14. A képviselő-testület 250/2013. (VI. 17.) sz. határozatával döntött a Veszprémi Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága által kitermelt tűzifa rászorulók részére való kiosztásáról, ennek értéke 120 e Ft. 15. A képviselő-testület 320/2013. (VII. 23.) sz. határozatával döntött a Turisztikai Egyesület részére biztosítja a Balaton Keleti Kapuja turisztikai rendezvények költségeinek fedezetét 8 Millió forint értékig.

7 Egyéb előirányzat módosítást igénylő tényezők: 16. A Tátorján Kft működési kiadásainak fedezetése szükséges e Ft támogatás átadása. 17. A Baltonkenese-Küngös Közoktatási Intézményi Társulás részére a társulás alatt működő óvoda finanszírozása érdekében szükséges átadni e Ft összegű támogatást. Az óvodától a e Ft önkormányzati támogatást vontunk vissza. Ez fedezi a támogatás nagy részét. A többlet finanszírozást a számlavezetés 20 e Ft-os költsége jelent, valamint a fűtési költségek várható e Ft-os növekedése. 18. Az önkormányzatnál került megtervezésre az aggregátor vásárlás e Ft 19. A 371/2013 határozat alapján a képviselő testület kérte a beruházások közül kerüljön kivezetésre a LED.-es pályázat önrésze, mely 8250 e Ft, illetve a Napelemes beruházás önkormányzati önrésze, melynek összege e Ft. 20. Az általános tartalék az alábbiak alapján változik Általános tartalékba átvezetés a Napelemes pályázat önrésze 371/2013 határozat alapján 250 Ált. tartalékba átvezetés a Led-es pályázat önrészének a 8 millió Ft feletti része 371/2013 határozat alapján Öböl TV támogatás miatti tartalék csökkenés -305 nyári gyerekétkezés miatti csökkenés PR Telekom beruházás kivezetése 245/2013 hat. Alapján Általános tartalék felhasználás BART tagok juttatására -60 Általános tartalékcsökkentése rendőrparancsnok lakhatási támogatása -500 Általános tartalékcsökkentése ügyfélfogadás miatti átcsoportosítás Általános tartalék csökkentése Tátorján miatti átcsoportosítás Ált. tartalék csökkentése VÁGÓ fűnyírók miatt -220 Tartalék csökkenés Vis major sajáterő miatt (513 e Ft feletti rész) -192 Általános tartalék csökkentése animáció miatt Általános tartalékmegemelése egyéb bevétel miatt Ált. tartalék csökkentése tervezési díj miatt Általános tartalék csökkentése 1 fő műszaki alkalmazott PH többlet finanszírozása -254 Általános tartalék csökkentése tervezési díj miatt Általános tartalék csökkenés Óvodai társulásnak átadott pénzeszköz Általános tartalék csökkenés TSZSZI társulásnak átadott pénzeszköz Általános tartalék növekedése Óvoda finanszírozása miatt Általános tartalék növekedése TSZSZI finanszírozás miatt Általános tartalék növekedése Városgondnokság finanszírozás csökkenés miatt -382 Általános tartalék csökkenése Városgondnokság finanszírozási többlet miatt (5000 feletti része az aggregátor beszerzésnek) Széchenyi futópályáról Általános tartalékra átcsoportosítás 371/2013 határozat alapján

8 Bevételek Összesen az általános tartalék e Ft-tal nő. 21. Az önkormányzat működési finanszírozási kiadásai az alábbi tételek miatt változott: - bérkompenzáció miatt e Ft-tal - hivatal többletfinanszírozása e Ft - Óvodai társulás miatti finanszírozás csökkenés e Ft - TSZSZI társulás miatti finanszírozás csökkenés e Ft - Városgondnokság finanszírozás csökkenése e Ft 22. az önkormányzat felhalmozási finanszírozási kiadása a Városgondnokságnál aggregátor vásárlás és fűnyíró vásárlás miatt összesen e Ft-tal nőtt. 23. összeggel, melyet a Városgondnokság vásárolt meg, így ezt az összeget a beruházásokról a Városgondnokság finanszírozására szükséges átvezetni. 24. A Balatonkenese, Balatonfőkajár, Balatonvilágos, Csajág, Küngös Intézményfenntartó Társulás részére a TSZSZI működtetésére szükséges átadni e Ft támogatást. A TSZSZI- től e Ft finanszírozás lett visszavonva, ez nyújt fedezetet a támogatás nagy részére. Többlet finanszírozást a társulás bankszámlájának vezetésére elkülönített 20 e Ft jelent. 1. A Városgondnokság által végzett vészhelyzet elhárításával kapcsolatos fakivágás eredményeként az önkormányzat 120 eft értékű fát kapott, melyet a kulturális és szociális bizottság a kérelmezők között fog szétosztani. A 120 eft egyéb támogatás értékű bevételek előirányzatát emeli meg. 2. A szociális tűzifa pályázatra beadott összeg e Ft egyéb bevételi többletet fog jelenteni. 3. a Vis major támogatás összege 513 e Ft-tal növelte meg az egyéb bevételek értékét. A fentiek alapján az önkormányzat bevételei és kiadási sorai az alábbiak alapján változnak helyi önkormányzatok működése e Ft-ról e Ft-ra nő Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok e Ft-ról e Ft-ra nő Egyéb támogatás, kiegészítés e Ft-ról e Ft-ra nő Felhalmozási támogatás e Ft-ról e Ft-ra nő - A bevételek főösszege e Ft-ról e Ft-ra nő személyi juttatások e Ft-ról eft-ra nő munkaadói járulékok e Ft-ról e Ft-ra nő dologi kiadások e Ft-ról e Ft-ra nő egyéb működési kiadások e Ft-ról e Ft-ra nő beruházások e Ft-ról e Ft-ra csökken felújítások e Ft-ról e Ft-ra csökken általános tartalék e Ft-ról e Ft-ra nő működési célú finanszírozás e Ft-ról e Ft-ra csökken felhalmozási célú finanszírozás e Ft-ról e Ft-ra nő - Kiadások főösszege megegyezik a bevételével

9 A Balatonkenese Város Önkormányzat költségvetésének összevont főösszege e Ftról e Ft-ra módosul. ( e Ft-tal nő) (A költségvetési szervek főösszegei összeadása után a 6. melléklet 7. során lévő összeget (finanszírozási kiadásokat) le kell vonni az összegből, így kapjuk meg a főösszeget. Azért kell levonni, mert duplán számítódna az intézményeknek átadott összeg) Balatonkenese, november 07. Tisztelettel: Tömör István polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16. napján tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 16. napján tartandó rendkívüli ülésére Balattonkenesse Várross Po llgá rrm ee ss tt ee rr ee 8174 Balatonkenese, Béri B. Á. tér 1. Postacím: 8174 Balatonkenese, Pf. 1. Telefon: (+36-88) 481 087 Telefax: (+36-88) 481 741 Honlap: www.balatonkenese.hu

Részletesebben

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és. 2014. április 24. napján tartandó nyílt ülésére

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és. 2014. április 24. napján tartandó nyílt ülésére BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. Telefon: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatonkenese.hu Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. március 18-án (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2016. március 18-án (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2.

B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL A tájékoztatót előzetesen véleményezi a Pénzügyi és Ügyrendi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tárgy: Tengelic Község Önkormányzata 2012. évi Költségvetési Koncepciója

ELŐTERJESZTÉS. Tárgy: Tengelic Község Önkormányzata 2012. évi Költségvetési Koncepciója ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Tengelic Község Önkormányzata 2012. évi Költségvetési Koncepciója Az előterjesztést megtárgyalja: Pénzügyi Bizottság Tengelic Cigány Kisebbségi Önkormányzat Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2016. ÁPRILIS 28-án CSÜTÖRTÖKÖN - 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, melyre

Részletesebben

Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel.

Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel. Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310. Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel.hu 1-99/2008. M E G H Í V Ó Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Tartalomjegyzék 2010. évi költségvetés általános indoklása Budaörs Város Önkormányzat 2010. évi költségvetésének általános indokolása...1 oldal

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Ecsegfalva Községi Önkormányzat 2013. I. félévi költségvetési beszámolójáról a 2013. augusztus 27-i Képviselő-testületi ülésre

ELŐTERJESZTÉS Ecsegfalva Községi Önkormányzat 2013. I. félévi költségvetési beszámolójáról a 2013. augusztus 27-i Képviselő-testületi ülésre Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67. Tel.: 66/487-100 ELŐTERJESZTÉS Ecsegfalva Községi Önkormányzat 2013. I. félévi költségvetési beszámolójáról a 2013. augusztus

Részletesebben

A költségvetési tervezés megalapozása

A költségvetési tervezés megalapozása Ö CS KÖZSÉG ÖNKORMÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8292 ÖCS, Béke u. 35. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 Ügyszám: 11/198/2015. Az előterjesztést összeállította: Sárfi Józsefné Tárgy: Öcs község Önkormányzatának

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 Tárgyalja: minden bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének 2014. február 18.-i ülésére Újszász

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA a 2008. évi költségvetés végrehajtásáról El terjeszt : Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék A 2008. évi gazdálkodásról szóló beszámoló általános

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA a 12/2010. (V.03.) ÖKT számú rendelettel elfogadott a 2009 évi költségvetés végrehajtásáról Előterjesztő: Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék

Részletesebben

MTA BALATONI LIMNOLÓGIAI K U T A T Ó I N T É Z E T E. Tihany. 2007. évi beszámolójelentés szöveges indokolása. II. Gazdálkodással kapcsolatos rész

MTA BALATONI LIMNOLÓGIAI K U T A T Ó I N T É Z E T E. Tihany. 2007. évi beszámolójelentés szöveges indokolása. II. Gazdálkodással kapcsolatos rész MTA BALATONI LIMNOLÓGIAI K U T A T Ó I N T É Z E T E Tihany 2007. évi beszámolójelentés szöveges indokolása II. Gazdálkodással kapcsolatos rész kivonat 1. Szervezeti változások: Az Intézet szervezetében

Részletesebben

Kiegészítő melléklet Paks Város 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolóhoz. 1. Az önkormányzat által ellátott feladatok értékelése

Kiegészítő melléklet Paks Város 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolóhoz. 1. Az önkormányzat által ellátott feladatok értékelése Kiegészítő melléklet Paks Város 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolóhoz 1. Az önkormányzat által ellátott feladatok értékelése Paks Város Önkormányzata részben 15 intézményével, részben

Részletesebben

B u d a ö r s. BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel elfogadott 2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

B u d a ö r s. BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel elfogadott 2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE B u d a ö r s BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel elfogadott 2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE T a r t a l o m j e g y z é k Budaörs Város Önkormányzat 2008. évi költségvetésének általános

Részletesebben

FEGYVERNEK NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 5231. Fegyvernek, Felszabadulás út 171.

FEGYVERNEK NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 5231. Fegyvernek, Felszabadulás út 171. FEGYVERNEK NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 5231. Fegyvernek, Felszabadulás út 171. M E G H Í V Ó Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. december 18-án csütörtök 15 órakor ülést tart, melyre tisztelettel

Részletesebben

Készült: Szentes Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2011. augusztus- szeptemberében

Készült: Szentes Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2011. augusztus- szeptemberében Készült: Szentes Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2011. augusztus- szeptemberében Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-21812-5/2011. ELŐTERJESZTÉS Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/134-21/2016. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2008. ÉV

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2008. ÉV ÉSZAK-ALFÖLDI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2008. ÉV Nyíregyháza, 2009. február 28. I.) Az intézmény feladatkörének, 2008. évi tevékenységének rövid ismertetése a./alapítványok,

Részletesebben

Beszámoló Nádudvar Város Önkormányzat és intézményei 2005. évi gazdálkodásáról

Beszámoló Nádudvar Város Önkormányzat és intézményei 2005. évi gazdálkodásáról /2006. ELİTERJESZTÉS Beszámoló Nádudvar Város Önkormányzat és intézményei 2005. évi gazdálkodásáról Nádudvar, 2006. április 2 Tisztelt Képviselı-testület! A helyi önkormányzatoktól szóló módosított 1990.

Részletesebben

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Az önkormányzat gazdálkodását az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. XXXVIII. tv, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi CXV. Törvény,

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2010. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról

Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2010. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról Iktatószám: SZ/120/14/2010. Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2010. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról Pécel Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

- 1 - El adó: Ribányi József polgármester. Tisztelt Képvisel -testület!

- 1 - El adó: Ribányi József polgármester. Tisztelt Képvisel -testület! - 1 - A 2008. augusztus 27-ei képvisel -testületi ülés II. számú napirendi pontja: Tájékoztató a Városi Önkormányzat 2008. évi költségvetésének els félévi végrehajtásáról. El adó: Ribányi József polgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. június 28-ai ü l é s é r e

ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. június 28-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E /2012 ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. június 28-ai ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010. február 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010. február 17-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 3. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére Tárgy: A társulás által fenntartott intézmények éves költségvetésének elfogadásához előzetes

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Elıterjesztı: Dr. Faragó Péter Polgármester Készítette: Dr. Márton Kinga Jegyzı SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ TESTÜLETÉNEK T Á J É K O Z T A T Ó SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT GAZDÁLKODÁSÁNAK

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Lászlóné Dr.Kovács Ilona Pécs Széchenyi tér 9. 2006.évi költségvetési beszámoló szöveges értékelése 218948

Baranya Megyei Önkormányzat Lászlóné Dr.Kovács Ilona Pécs Széchenyi tér 9. 2006.évi költségvetési beszámoló szöveges értékelése 218948 II.Béla Középiskola Élelmiszeripari Szakiskola és Kollégium 7720 Pécsvárad, Vak Béla út 8../2006. Tárgy:2006.évi költségv.beszámoló Baranya Megyei Önkormányzat Lászlóné Dr.Kovács Ilona Főjegyző Asszony

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022 ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022 E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének 2009. december 01.-i ülésére Újszász Város Önkormányzatának

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. az önkormányzat 2010. III. negyedéves gazdálkodásáról. - Tájékoztató az önkormányzat 2010. III. negyedéves

TARTALOMJEGYZÉK. az önkormányzat 2010. III. negyedéves gazdálkodásáról. - Tájékoztató az önkormányzat 2010. III. negyedéves TARTALOMJEGYZÉK az önkormányzat 2010. III. negyedéves gazdálkodásáról készült tájékoztató anyagához Tájékoztató az önkormányzat 2010. III. negyedéves gazdálkodásáról Bevételek (1. számú melléklet) Mködési

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának Sorszám: III/5 2010. évi költségvetési koncepciója Döntéshozatal módja: Elıkészítette: Dr. Heinerné Dr. Kecskés Aranka jegyzı Tárnok Lászlóné aljegyzı Véleményezı bizottság:

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL -TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL -TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL -TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu El terjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita El terjeszt : Mez

Részletesebben

KIVONAT. 2007. május 15-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 202/2007. (V. 15.) Kt. számú határozat

KIVONAT. 2007. május 15-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 202/2007. (V. 15.) Kt. számú határozat Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

Iktatószám: 30765/2014. Önkormányzat 2013. évi zárszámadása

Iktatószám: 30765/2014. Önkormányzat 2013. évi zárszámadása Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 30765/2014. Tárgy: Önkormányzat 2013. évi zárszámadása Melléklet: előterjesztés melléklete (8 db táblázat) 1 db határozati javaslat 1 db

Részletesebben

2/2011. sz. jegyzőkönyv. Távolmaradását jelezte: Csöbör Katalin alpolgármester, Tóth J. Sándor képviselő-testületi tag

2/2011. sz. jegyzőkönyv. Távolmaradását jelezte: Csöbör Katalin alpolgármester, Tóth J. Sándor képviselő-testületi tag 2/2011. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2011. február 14-én 17 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! Herceghalom község 2013. évi költségvetése a Magyar Köztársaság 2013. évi költségvetéséről szóló 2012. CCIV. törvény, a költségvetési szervekre vonatkozó hatályos jogszabályok,

Részletesebben

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 25. napján tartandó soron következő nyílt ülésére

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 25. napján tartandó soron következő nyílt ülésére BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. Telefon: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatonkenese.hu Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása 1. sz. melléklet Az Országgyűlés 2010. december 23-án fogadta el a Magyar Köztársaság 2011.évi költségvetéséről szóló 2010.

Részletesebben

ALLIANZ HUNGÁRIA EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2014. ÉVI KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

ALLIANZ HUNGÁRIA EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2014. ÉVI KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE ALLIANZ HUNGÁRIA EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2014. ÉVI KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Az Allianz Hungária Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztárt (rövidített nevén Allianz Hungária Egészségpénztár) 34 fő természetes személy alapította

Részletesebben

HATÁROZATOK 2012. 1. A PRO ARCH ÉPÍTÉSZ Stúdió ajánlati árra és teljesítési határidőkre vonatkozó írásbeli indokolását elfogadja.

HATÁROZATOK 2012. 1. A PRO ARCH ÉPÍTÉSZ Stúdió ajánlati árra és teljesítési határidőkre vonatkozó írásbeli indokolását elfogadja. HATÁROZATOK 2012. 1/2012.(I.17.) SZÁMÚ HATÁROZATA: Pétfürdő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja, hogy a Pétfürdő, településszerkezeti és szabályozási tervének, valamint helyi építési

Részletesebben

Polgármestere. 2009. évi zárszámadási rendelet. az előterjesztés melléklete (6db táblázat) 1 db határozati javaslat, rendelet-tervezet

Polgármestere. 2009. évi zárszámadási rendelet. az előterjesztés melléklete (6db táblázat) 1 db határozati javaslat, rendelet-tervezet Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 35129/2010. Tárgy: 2009. évi zárszámadási rendelet Melléklet: az előterjesztés melléklete (6db táblázat) 1 db határozati javaslat, rendelet-tervezet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A Rendelet 3. -a helyébe a következő rendelkezés lép:

A Rendelet 3. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének../2012. (...) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről szóló 8/2012. (II.23.) önkormányzati rendelet módosításáról Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t M E G H Í V Ó Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testülete k ö z m e g h a l l g a t á s t tart Balmazújváros Sportélete, lehetıségek a sportolásra Balmazújvároson

Részletesebben

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. ÉV

INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. ÉV ÉSZAK-ALFÖLDI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. ÉV Nyíregyháza, 2008. február 28. 1 I.) Az intézmény feladatkörének, 2007. évi tevékenységének rövid ismertetése

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

Ikt.sz.: I. 2-442/2004. Ea.: Baranyiné Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2005. évi költségvetési koncepciója

Ikt.sz.: I. 2-442/2004. Ea.: Baranyiné Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2005. évi költségvetési koncepciója 1 / 10 Ikt.sz.: I. 2-442/2004. Ea.: Baranyiné Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2005. évi költségvetési koncepciója Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület! Az Államháztartásról

Részletesebben

Bizottsága Szakbizottság

Bizottsága Szakbizottság Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 14916-3/2012. Tárgy: Az önkormányzat 2012. évi költségvetése Melléklet: Határozatok 1 db rendelet-tervezet Készítette: Közgazdasági Iroda

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 620-11 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Beszámoló az Önkormányzat és intézményei 2014.évi költségvetésének végrehajtásáról

Beszámoló az Önkormányzat és intézményei 2014.évi költségvetésének végrehajtásáról Beszámoló az Önkormányzat és intézményei 2014.évi költségvetésének végrehajtásáról Tisztelt Képviselő-testület! A tájékoztató Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata és Intézményeinek 2015. évi december

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 15-ei ülésére. Dombóvár Város Önkormányzatának 2010.

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 15-ei ülésére. Dombóvár Város Önkormányzatának 2010. Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 15-ei ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának 2010. évi költségvetése Előterjesztő: Patay Vilmos

Részletesebben

A Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére

A Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2014 Előkészítő: Répásy Ildikó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület 2013. április 25-i ülésén. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgyalja a képviselő-testület 2013. április 25-i ülésén. Tisztelt Képviselő-testület! 2./Napirend: Pilisszentkereszt Község Önkormányzatának az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012.(II.29.) rendeletének módosítása Előterjesztés Tárgyalja a képviselő-testület 2013. április

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i ülésére 10. napirend:

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i ülésére 10. napirend: E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i ülésére 10. napirend: Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Újhartyán Város Önkormányzatának 2015. évi beszámolójának

Részletesebben

Várpalota Pétfürdői Városrész Önkormányzata 7 igen szavazattal - a javasolt módosításokkal - az 1996. évi költségvetés elfogadását javasolja.

Várpalota Pétfürdői Városrész Önkormányzata 7 igen szavazattal - a javasolt módosításokkal - az 1996. évi költségvetés elfogadását javasolja. D o m o k o s István: A Beruházási Bizottság javaslatok hangzottak el: ülésén az alábbi módosító A Bizottság 6 igen szavazattal, 1 nem szavazat mellett az ügyeleti díjhoz az 1.330 eft-ot nem javasolja

Részletesebben

Hunya Község Önkormányzata Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi zárszámadásáról

Hunya Község Önkormányzata Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi zárszámadásáról Hunya Község Önkormányzata Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi zárszámadásáról Hunya Község Önkormányzata Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár Magánpénztári Ágazat

AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár Magánpénztári Ágazat AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár Magánpénztári Ágazat 2008. éves beszámolójának KIEGÉSZÍT MELLÉKLETE Cégnév: AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár Székhelye: 1091 Budapest

Részletesebben

A CERTUS ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR 2004. ÉVI BESZÁMOLÓJA KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETÉNEK SZÖVEGES RÉSZE

A CERTUS ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR 2004. ÉVI BESZÁMOLÓJA KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETÉNEK SZÖVEGES RÉSZE A CERTUS ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR 2004. ÉVI BESZÁMOLÓJA KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETÉNEK SZÖVEGES RÉSZE 1. Általános rész A Certus Önkéntes Nyugdíjpénztár 1996. évben alakult az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Jelen vannak: a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részérıl:

Jegyzıkönyv. Jelen vannak: a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság részérıl: Jegyzıkönyv Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatala dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság és a Humán Bizottság 2011. február 7-ei együttes ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Telefon: 06/88 596-910 Fax: 06/88 596-901 e-mail: jegyzo@balatonfuzfo.hu Szám: 4/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonfűzfő Város

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a környezetvédelmi termékdíjról szóló BEV_KT12BEV termékdíj bevalláshoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a környezetvédelmi termékdíjról szóló BEV_KT12BEV termékdíj bevalláshoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a környezetvédelmi termékdíjról szóló BEV_KT12BEV termékdíj bevalláshoz Jogszabályi háttér a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi. LXXXV. törvény (a továbbiakban: Ktdt.) a környezetvédelmi

Részletesebben

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente, Esze Tamás út 18. Tel./Fax: (48) 411-435, 512-042

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente, Esze Tamás út 18. Tel./Fax: (48) 411-435, 512-042 Berente Község Önkormányzata 3704 Berente, Esze Tamás út 18. Tel./Fax: (48) 411-435, 512-042 Tájékoztató Berente Község Önkormányzata 2014. évi gazdálkodásról, annak első félévi helyzetéről Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Szám: 14/2011. Ö.ü. Készült: 5 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

Szépművészeti Múzeum 2007. évi beszámolójának szöveges indoklása

Szépművészeti Múzeum 2007. évi beszámolójának szöveges indoklása Szépművészeti Múzeum 2007. évi beszámolójának szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény neve: Szépművészeti Múzeum törzskönyvi (PIR) azonosító száma: 321204 honlapjának címe: www.szepmuveszeti.hu

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2011. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelet megalkotására Tisztelt Képviselő-testületi

Részletesebben

1. melléklet a 28/2012. (VIII.23.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet a 28/2012. (VIII.23.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 28/2012. (VIII.23.) önkormányzati rendelethez Címszám Alcímszám Előir. csop. Kiem. ei.sz. Alcím - név Címnév Előir. csop. Kiem. ei. név Mód. ei. V. HELYI ÖNKORMÁNYZAT FEJEZET 1 Önkormányzat

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-29/2015. Tárgy: A 2015. évi költségvetési rendelet II. változatának

Részletesebben

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft.

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. Adószám: 11202309-2-12 Cégjegyzékszám: Nm-i Cégbíróság 12-09001857 Bank: KSH Bank: 10400786-07804544-0000000 Salgótarján Megyei Jogú Város K ö z g y ű l é s e 3100 Salgótarján,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére Tárgy: 2011. évi költségvetés tervezetének megtárgyalása, és a költségvetés elfogadása, valamint a

Részletesebben

2012. évi Üzleti terve

2012. évi Üzleti terve XIII. KERÜLETI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ Cím: 1139 Budapest, Szegedi út 17. Levelezési cím: 1555 Budapest, 136 Pf. 62. Telefon: (36-1)

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. V. Játékos Balaton projekt marketingkommunikációs terve... 5. VI. Mellékletek... 11

TARTALOMJEGYZÉK. V. Játékos Balaton projekt marketingkommunikációs terve... 5. VI. Mellékletek... 11 MARKETING TERV Az Interaktív Játéktér az NFGM és a BFT támogatásával, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. koordinációjával valósult meg. 1 TARTALOMJEGYZÉK I. A projekt

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI.1237/2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2011.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2012 január 25 - i testületi ülésére a 2. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Rendelet tervezet az önkormányzat 2012 évi költségvetésérıl

Részletesebben

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata Nagykáta Város Önkormányzata jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata 2011. évi többször módosított 6/2011. (II.23.) költségvetési rendeletének végrehajtásáról

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E VI. 189 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. január 29-i ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E VI. 189 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. január 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E L N Ö K E VI. 189 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S 2009. január 29-i ülésére Tárgy: 2008. évi uniós és hazai támogatott pályázatok önrészének pontosítása, megerısítése.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2012. december 12-i

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Összeállította: Pénzügyi Osztály Tartalomjegyzék I. Gazdasági kilátások és az önkormányzatok várható helyzete

Részletesebben

JAVASLAT Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. évi költségvetése végrehajtásáról szóló rendelet elfogadására

JAVASLAT Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. évi költségvetése végrehajtásáról szóló rendelet elfogadására JAVASLAT Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. évi költségvetése végrehajtásáról szóló rendelet elfogadására Tisztelt Közgyűlés! Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági pozíciója

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/27. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Boldizsárné Volcsányi Mária képviselő. Orosz Miklósné polgármester Kiskinizs. Zsirosné Molnár Ildikó képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Boldizsárné Volcsányi Mária képviselő. Orosz Miklósné polgármester Kiskinizs. Zsirosné Molnár Ildikó képviselő Halmaj Község Képviselő-testülete EGYÜTTES NYÍLT Szám: 7-4/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2012. február 9. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról.

B E S Z Á M O L Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Feledi Jánosné osztályvezető Dolniczky Lászlóné költségvetési csoportvezető B E S Z Á M O L Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének

Részletesebben

Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT

Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 3. sz. napirendi pont 51-85 /2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT Nógrád Megye Önkormányzata 2014. évi költségvetésének módosításáról

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 3/2013. (III.11.) r e n d e l e t e a 2013. évi költségvetésről

A Mohácsi Önkormányzat 3/2013. (III.11.) r e n d e l e t e a 2013. évi költségvetésről A Mohácsi Önkormányzat 3/2013. (III.11.) r e n d e l e t e a 2013. évi költségvetésről Mohács Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény, és az államháztartásról

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2012. február 15-én 14 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2012. február 15-én 14 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. október 28-i ülésére Nyílt ülésen tárgyalandó

Részletesebben

Tárgy: Budaörs Város Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámoló

Tárgy: Budaörs Város Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámoló Budaörs Város Önkormányzat Polgármestere ELŐTERJESZTÉSE a Képviselő-testület 2014. május.-ei, valamint valamennyi Bizottság, valamint a Kamaraerdei Részönkormányzat és a Frankhegyi Részönkormányzat 2014.

Részletesebben

2. NAPIREND: Ügyiratszám: 5/41/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2009. február 13-i nyilvános ülésére

2. NAPIREND: Ügyiratszám: 5/41/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2009. február 13-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND: Ügyiratszám: 5/41/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. február 13-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Tapolca város 2009.

Részletesebben

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA 1 1./ SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI KFT A társaság az előző üzleti hez képest az alábbi változásokat építette be a 2012. június 22-i közgyűlésre benyújtott üzleti ébe:

Részletesebben

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. október 21-én Nagyszentjánoson az Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 16.00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással

Részletesebben

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről (Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének indokolása)

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről (Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének indokolása) Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/213, 242 Fax: 6 23 31-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata

Részletesebben

37/2010. (II. 17.) 25 IGEN 0 NEM 0 TARTÓZKODÁSSAL

37/2010. (II. 17.) 25 IGEN 0 NEM 0 TARTÓZKODÁSSAL JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. február 17-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére Tárgy: Beszámoló Békés Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésének teljesítéséről Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető és a Gazdasági Osztály munkatársai Véleményező bizottság: Valamennyi bizottság

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó TARTALO M M UTAT Ó 1. Beszámoló Szentgotthárd Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről. 2. A fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendelet

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA a 2011 évi költségvetés végrehajtásáról Előterjesztő: Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék A 2011. évi gazdálkodásról szóló beszámoló általános

Részletesebben

NYÍRBÁTOR VÁROS P O LG Á R M E S T E R É T Ő L 4300. Nyírbátor, Szabadság tér 7. sz. Távbeszélő száma: 42/281-095., Telefax száma: 42/281-311

NYÍRBÁTOR VÁROS P O LG Á R M E S T E R É T Ő L 4300. Nyírbátor, Szabadság tér 7. sz. Távbeszélő száma: 42/281-095., Telefax száma: 42/281-311 NYÍRBÁTOR VÁROS P O LG Á R M E S T E R É T Ő L 4300. Nyírbátor, Szabadság tér 7. sz. Távbeszélő száma: 42/281-095., Telefax száma: 42/281-311 Ügyirat száma: 510-20/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselőtestületnek

Részletesebben

a Képviselő-testület 2016. február 11-én tartandó ülésére

a Képviselő-testület 2016. február 11-én tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. február 11-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat Gödöllő város 2016. évi költségvetésére Előterjesztő: Dr. Gémesi György polgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. június 28-ai ü l é s é r e

ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. június 28-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. június 28-ai ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Részletesebben