2011/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2011/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)"

Átírás

1 2011/IV. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2 2 Tisztelt Olvasó! Programokban, lehetőségekben és támogatásokban bővelkedő volt a 2011-es esztendő, és ehhez méltóan sikerült zárnunk is az évet. Sok-sok rendezvénnyel és ajándékkal örvendeztethettük meg a gyermekeket, de a felnőtteknek is jutott belőle. Karácsonyra Egyesületünk ajándékokkal és rendkívüli ellátmánnyal is jutalmazta a nevelőszülők egész éves, kitartó munkáját, támogatóink egyre bővülő köre pedig tovább gazdagította programkínálatával, pénzügyi és természetbeni adományaival az Egyesületünk lehetőségeit. A nevelőszülői hálózatunk fenntartójától, a Baptista Szeretetszolgálattól idén is meghívást kaptunk több rendezvényre, és ezeknek a meghívásoknak örömmel, és nagy számban tettünk eleget. A 2011-es év utolsó negyedévében a következő események részesei lehettünk: A Generali Mosolyvadász akció keretén belül én Egyesületünk gyermekei kutyaházépítő versenyen vettek részt, és a szakértő is megállapította, hogy övék lett a legszebb kutyaház a Bumeráng NeoFM Mosolyturné közös rendezvényén én Érden lezajlott Egyesületünk tisztújító rendkívüli közgyűlése Egyesületünk munkatársai csapatépítő tréningen vettek részt Bikalon én, a Generali közvetítésének köszönhetően ellátogathattunk a Magyar Nemzeti Galériába a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából mi is részt vehettünk, az összesen 182 helyszínen (Auchan, METRO, Penny Market, TESCO áruházak) megrendezésre kerülő Karácsonyi adománygyűjtésen. Nevelőszülőink a CIB Bankos önkéntesekkel a százhalombattai TESCO áruházban gyűjthettek. Az akció eredménye közel 700 kg tartós élelmiszer. A 2011-es év utolsó negyedévében - az élelmiszergyűjtés lehetőségén kívül - két alkalommal részesülhettünk élelmiszeradományból a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül: októberben lisztet, tésztát, instant italport, novemberben pedig Kinder tojást, Dörmimaci kekszet, illetőleg Tictac cukorkát vihettek ki nevelőszülői tanácsadó kollégáink a családoknak án a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. megkeresésének köszönhetően Egyesületünket 275 fő képviselhette a Mikulásvonaton, melynek úti célja a Nyíregyházi Állatpark volt án Nevelőszülői Hálózatunkból 200-an vehettek részt - a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében - a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett Mikulásnapi Gálán én több mint 200-an vehettünk részt a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Magyar Rádió Szimfonik Live Cipősdoboz Jótékonysági Koncerten.

3 én a Budapesti Bábszínházban kicsik és nagyok izgulhatták végig a Diótörő című előadást, mely tökéletesen illeszkedett a karácsonyi készülődés hangulatához. Szintén ezen a napon a modern technika vívmányaira csodálkozhattak rá azok, akik az Aréna Plaza Bevásárlóközpont mozijában megnézték a Táncoló talpak 2. 3D-s animációs filmet. A mozizás előtt a gyermekek egy állófogadáson is részt vehettek között, a Kék Duna Wellness Hotel által kiírt rajpályázat dobogós helyezettjei kísérőikkel, pihentető és kényeztető napokat tölthettek el a négy csillagos szállodában. A Hírlevél további oldalain megtalálhatók, a programokon résztvevők által írt beszámolók. De az Egyesület életében is jelentős változások történtek: október 15.-én lezajlott a tisztújító rendkívüli közgyűlésünk, ahol további 4 évre kapott bizalmat a tagságtól Csipák Péterné elnök asszony, és jómagam, az ügyvezetői pozícióban. Az elnökhelyettesi posztra Horváth Katalin került, titkárnak Nagy Zsoltnét választotta meg a közgyűlés. Abony képviseletében is változás történt Bató Pálné személyében, Tiszakécskéről viszont továbbra is Anka Vince lesz a vezetőség tagja. Ezúton is köszönöm mindannyiunk nevében a tagság bizalmát. Kialakult az Egyesület új arculata, melynek bevezetése már folyamatban van. Jelentősen tudtuk javítani a munkavégzéshez használatos infrastruktúránkat: a budapesti bérelt irodánk helyett egy saját ingatlan szolgálja majd a jövőben a szakmai munkánkat, nem csak a Budapesti csoportét, hanem a hálózat egészét, a terepen dolgozó kollégák lap top-okat kaptak a munkájuk könnyítése érdekében, sőt, az Egyesület lecserélhette 12 éves, leamortizált gépkocsiját is. Reményeink szerint ezek az eszközök legalább a következő 10 évre biztosítják majd a színvonalas működésünk feltételeit. Legyen szép, és hasonlóan eseménydús a 2012-es évünk is! Báló Ottília Ügyvezető Minél nagyobb egy csoport lojalitása a csapat irányába, annál nagyobb a motiváció a tagok között, hogy megvalósítsa a csoport céljait, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy el is fogják érni céljaikat. Rensis Likert

4 4 ADOMÁNYOZÓINK, TÁMOGATÓINK 2011-BEN Mint minden évben idén is szeretnénk az Új Évet azzal kezdeni, hogy köszönetet mondunk mindazon cégeknek, szervezeteknek és magánszemélyeknek, kik munkánkat elismerésre és támogatásra méltónak ítélték a 2011-es évben. GeneralCom Építőipari Kft. KLUDI Szerelvények Kft. Duna House Franchise Kft. HiPP Kft. GE Healthcare budaörsi telephelyének dolgozói Magyar Élelmiszerbank Egyesület DHL Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Érd és Térsége Víziközmű Kft. Citibank CIB Bank Százhalombattai Bankfiók munkatársai Raiffeisen Bank munkatársai Generali-Providencia Biztosító Zrt. Módszertani Gyermekjóléti Központ Érd Törökbálint Város Önkormányzata Segítő Kéz Szolgálat Diversey Kft. Mardoni 99 Kft. Telenor Magyarország Zrt. Művészetek Palotájának dolgozói Rendezvényparádé Kft. Budapest Bábszínház Gróf Sándor Móric Lovas Sportegyesület Százhalombatta Elevenpark Játszóház Budapest Vörösmarty Mihály Gimnázium Érd Auchan Magyarország Kft. Népszava Százhalombattai Hírtükör BONITA Direkt Kft. Hegyem Nonprofit Kft. MEDISHOE Magyarország Kft. REGIO Játékkereskedelmi Kft. Naturvitamin Diszkont Magyar Oktatási Tájékoztató Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ORDO HUNGARIAE Lovagrend Zsebők András Munteanu Norbert, ABCLAP.HU Bagi Adél Geiszler Lívia Mészáros Roland KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

5 5 AZ ESETMEGBESZÉLŐ CSOPORTOKRÓL Tisztelt és kedves Kollégák! Kedves Nevelőszülők! második felében kialakultak az esetmegbeszélő csoportokba járó nevelőszülők végleges beosztásai. Köszönöm Mindannyitoknak, hogy megtisztelitek a csoportot, egymást és engem azzal, hogy pontosan és rendszeresen jártok a csoportokba és ott aktívan részt vesztek a közös munkában. Remélem, hogy Ti is úgy érzitek és tapasztaljátok, hogy ezek a havi közös együttlétek megkönnyítik kissé azt az egyáltalán nem könnyű munkát, hivatást, amit akkor vállaltatok, amikor nevelőszülőnek jelentkeztetek. A 2012-es évben is szeretettel várlak Benneteket csoportjaitokba. Nevelőszülői tanácsadó kollégáink jelezték, hogy vannak még néhányan, akik kimaradtak a csoportokból és szeretnének járni, az év elején még ők is megtehetik, hogy csatlakoznak hozzánk, maximum márciusig. Ebben a nyílt levélben, ami a Hírlevelünkben megjelenik, leírom Nektek az esetmegbeszélő csoportok helyeit, időpontjait, valamint a csoportokban eddig rendszeresen résztvevő nevelőszülők nevét, hogy előre tudjátok szervezni az időtöket a 2012-es esztendőben is. Boldog Újévet és tartalmas együttléteket kívánok Mindannyitoknak a 2012-es esztendőre. Vincze Dezsőné Danica Budapesti csoport: ESETMEGBESZÉLŐ CSOPORTOK ÉVRE Helye: az új budapesti Fészek ház: 1105 Budapest, X. kerület, Mádi utca 15. Időpontjai: előre megbeszélt szombatok január 14., február 25., március 24., április 21., május 19., júniusban, júliusban, augusztusban szünet, a második féléves időpontokat közösen egyeztetjük, és újra megjelentetjük majd a nyári Hírlevelünkben. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Pásztor Margit, Balogh Béláné, Nagy Istvánné, Kántor Judit, Licsik Józsefné, Szántai Mária, Molnár Krisztina, Sárosiné Dobák Erzsébet, Szálka Tiborné, Ráduly Judit, Bócsi Béláné, Dósa Józsefné, Pacsmag Katalin, Kulcsárné Bob Mária (14 fő)

6 6 Abonyi csoport: Helye: abonyi Fészek ház, 2740 Abony, Erkel Ferenc utca 1. Időpontjai: Minden hónap utolsó csütörtöki napja, tehát: január 26., február 23., március 29., április 26., május 31. és a második félév időpontjait majd itt is egyeztetjük és megjelentetjük a Hírlevélben. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Zsákai Tiborné, Kállai Józsefné, Farkas Sándorné, Gulyásné Farkas Anna, Lendvai Tímea, Mészáros Ferencné, Nagy Józsefné, Retkes Józsefné, Balogh Gyuláné, Császi Erzsébet, Balogh Józsefné, Balázs József Sándorné, Tóth Attiláné (13 fő) Tiszakécske I. csoport: Helye:tiszakécskei Fészek ház, 6060 Tiszakécske, Déryné utca 14. Időpontjai: Minden hónap utolsó előtti keddi napja, tehát: január 24., február 21., március 20., április 17., május 22. A második félév időpontjait ez esetben is egyeztetjük a csoport tagjaival. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Beke Ferencné, Döme Katalin, Kalmárné Kökény Anita, Kisné Zámbori Szilvia, Miskóné Kiss Katalin, Takács Istvánné, Matúz Béláné (7 fő) Tiszakécske II. csoport: Helye: tiszakécskei Fészek ház, 6060 Tiszakécske, Déryné utca 14. Időpontjai: Minden hónap utolsó keddi napja, kivétel február, amikor más időpontot beszélünk meg, tehát január 31., február 29. szerda!!!, március 27., április 24., május 29. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Kiss Ernőné, Betyár Gáborné, Hajagos Béláné, Pálinkás Józsefné, Kissné Juhász Sarolta, Kocsány Istvánné, Ragó Mihályné, Marton Lászlóné, Laczkó Istvánné, Radics Istvánné (10 fő) Érd I. csoport: Helye: Érd Fészek központ, 2030 Érd, Karolina utca 3. Időpontjai: Minden hónap utolsó pénteki napja, tehát január 27., február 24., március 30., április 27., május 25. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük majd a csoport tagjaival.

7 7 Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Bagyó Mária, Völgyesi Zita, Besze Janka, Formeszter Tímea, Virágné Tóth Gizella, Horák Judit (6 fő) Érd II. csoport: Helye: Érd Fészek központ, 2030 Érd, Karolina utca 3. Időpontjai: Minden hónap utolsó hétfői napja, tehát január 30., február 27., március 26., április 30., május 28. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük majd. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Babinszki Katalin, Nagy Imréné, Kenesei Tiborné, Paprika Ágnes, Horváth Katalin, Vastagné Tóth Adrienn, Fekete Ferencné, Kovács Erika (8 fő) KEDVES AJÁNDÉKOZÓK! Mint minden évben 2011-ben is nagyon sok szép ajándékot kaptunk Tőletek! Voltunk a "cipősdoboz" akció buliján a Papp László Sportarénában. Ott olyan zenét hallgattunk. amit biztos otthon csak kevesen hallgatnak. Nagyon tetszett. Nekem teljesen új volt. Azóta már megkértem Mamát, hogy nézzük meg a neten is őket. Na és a sok ajándék! Felsorolni is alig tudom őket! A puhi-simi játék kígyó, amivel aludni is lehet, de sálnak is jó. a sok-sok csokoládé, a jegyzettömb, stb. Az igazi nagylányos márkás dezodor sampon-tusfürdő szett nagyon király táskában. Na és a NIKE táska! Az volt a csúcs! Nagyon örültem neki. Pont most a szünet kezdetekor szakadt el az utazótáskám cipzárja. Szóval ez kapóra jött. Bár egy kicsit megijedtem, amikor kibontottam! Próbáltam én mindent, de csak nem sikerült teljesen kibontani! Ekkor jött a Jolly Joker! Szóltam Mamának és minden rendbe jött! Volt a táskán egy cseles kis műanyag, ami összetartotta. Ráadásul a színe megegyezett a táskáéval! Szóval végül is megoldottuk a problémát! Én meg szaladhattam a szobámba bepakolni a ruháim a kollégiumba. No, ekkor történt a csoda! Mit látnak szemeim!? A nevem van ráírva, mit ráírva "belevésve" a bilétába, ami a táskán lógott! Na, kinek van ilyen! Persze hogy nekem!!!!! Amikor utazunk, mindig úgy teszem le a táskát, hogy mindenki láthassa! Ez az én táskám! Nem adom és vigyázok rá! Köszönöm Nektek Bácsik Nénik a sok szép ajándékot! Megint emlékezetes lett a karácsony! Csörike megbízásából írta Mama Kocsiné Makra Magdolna

8 8 FÉSZEK GYERMEKVÉDŐ EGYESÜLET GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONÁNAK ÉV ESEMÉNYEI Fennállásunk óta 1998 óta közel 500 lakó fordult meg nálunk. Ebben az évben 44 krízishelyzetbe került gyermeknek tudtunk segíteni. Voltunk Cirkuszban, Sport Max-ban boxoltunk együtt (Erdei Zsolt) Madárral, csápoltunk a tavalyi X-Faktor győztes Vastag Csabinak; farsangoltunk, Szülinapokat-névnapokat ültünk, A Fővárosi és a Nyíregyházi állatkertben is voltunk. A Budapesti Kommunikációs Főiskola meghívásának eleget téve felléptünk a rendezvényükön. Számháborúztunk, ettünk finomakat, Vidám volt a gyereknapunk voltunk kirándulni, kézműveskedtünk, strandoltunk, voltunk Eleven Parkban, Esküvőt szerveztünk (felejthetetlenre sikerült), Mikulásvonatoztunk, Színházi előadáson voltunk, kaptunk ajándékokat forgattak nálunk. Egy cég csapatépítő tréning keretei közt megcsinálta a tavaszi nagytakarítást otthonunkban, volt, aki sütemény-sütés akciót szervezett és ennek bevételét ajánlotta fel és a Facebookon is szerveztek kampányt számunkra. Adományozók és támogatók által ez év nyarán ki tudtuk cserélni 5 szobában a régirosszul záródó nyílászárókat új műanyag, korszerűekre (melynek köszönhetően hatékonyabban tudunk meleget tartani a lakószobákban) szintén támogatók segítségével az egész otthonban tisztasági festést csináltunk (gyönyörű színek lettek mindenütt). Ez rengeteg plusz munkával járt, de megérte. És még nincs vége: Szintén egy támogatás jóvoltából a fürdőszobákban kicseréltük az elhasználódott csapokat. És az emeleti fürdőt is fel tudtuk újítani (mert sajnos a zuhanyzó beázott korábban).a nagyobb munkálatok alatt egy hétre táborozni vittük lakóinkat Kunbaracson szerezhettünk felejthetetlen élményeket. természetesen ehhez is elengedhetetlen volt a plusz forrás. Fogadtunk önkénteseket, gyakorlatosokat. A Pest Megyei Kormányhivatal szakreferensének idei évi minősítésében kiemelkedő szakmai elismerést kaptunk. Talán ilyen mozgalmas és eredményekben gazdag évünk soha nem volt szeretném megköszönni mindenkinek a támogató cégeknek, magánszemélyeknek és nem utolsó sorban minden kollégámnak a munkáját!!! És megemelni a kalapomat; mert az a mindennapos erőfeszítés, amit a ház rendjéért, a gyerekek jólétéért megtesznek nem kis hivatástudatot és szívet takar. Nyitrai-Hell Szilvia Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis Otthonvezető dolgokat tehetünk, nagy szeretettel. Teréz anya

9 9 DECEMBERI PROGRAM AZ OTTHONBAN A Mikulás december 5.-én este érkezett el az otthonban lévő gyerekekhez. Mostanság telt házzal működik az intézmény és inkább óvodáskorú és kis iskolás gyermekek tartózkodnak benne. Talán ezért is volt olyan élményszerű és izgalmas - és nem csak a kicsiknek - a várva várt, mindent látó távcsövével informálódó látogatónk vendégeskedése. A nagyon jókedvű és vicces télapó bácsinak sok finomságot, vidámságot és mosolyt sikerült csempésznie a sok krízist megélt kis lakóink életébe év Karácsonya minden eddiginél gazdagabbra sikeredett. Nem csak az otthon lakói kaptak ajándékot, hanem ők is adhattak valamit. Ugyanis Attila bácsi, a nevelőnk segítségével sikerült az ünnepségen megjelent vendégeinknek kedveskedni egy kis színpadi jelenettel. Már a műsorra való készülődés által feltöltődtek a gyerekek és áradt belőlük a szeretet és az igyekezet. December 20.-án a meghívott patronálóinknak adták elő a műsorukat és a következő napon pedig a minden gondozottunk személyes kívánságát teljesítő JÉZUSKÁT lepték meg, akik a tavalyi évhez hasonlóan a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatóinak képviseletében érkeztek a gyermekotthonba. Köszönjük a sok-sok ajándékot NEKIK és AZOKNAK, akik adományaikkal, jó szándékukkal gondoskodtak arról, hogy a rászorult gondozottjaiknak felejthetetlenné varázsolják az Ünnepeket. Karácsonyi szünetben a két ünnep közötti időben egy egész napos gyermek programon vehettünk részt. 10 gyermek 3 felnőtt kíséretében egy hatalmas fedett játszóházban, az Újbuda Centerben lévő ELEVEN PARK-ban tölthettünk egy mozgalmas napot. Itt megelevenedtek kicsik és nagyok, fiatalabbak és idősebbek is. Mindnyájan közösen, vidáman játszottunk, csúszdáztunk, kerekeztünk, labdáztunk. Örömteli élmény és felhőtlen szórakozás volt az ott töltött idő minden pillanata. Kisnémet Dávidné Irma Jó néha gyereknek lenni, és mikor lenne jobb, mint karácsonykor, hiszen gyermek volt az ünnep fenséges alapítója is. Charles Dickens

10 10 CIPŐSDOBOZ JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT RENDEZÉSÉBEN Három nagy busszal indultunk Tiszakécskéről december 19-én délután fél 4- kor, hogy este 7-re már Budapesten, a Papp László Sportarénában legyünk a sok-sok gyermekkel és néhány nevelőszülővel. Sokan még az ufónak kinéző létesítményben sem voltak, így már az maga élmény volt, hiszen a monumentális belső tér megvilágítása, hangosítása szemet-fület csodálatra ösztönzött. A Golgota Gospel Kórus nagyon vidám, vallási tartalmú dalait, a rá jellemző mozgásosság kísérte, majd a Magyar Rádió Szimfonik Live és a fellépő együttesek (Balkan Fanatik, Belmondo, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Caramel) dalai három órás programot biztosítottak számunkra. Nem kimondottan gyermek program volt ez, nagyon örültünk, hogy főként a kis-és nagykamasz gyerekeket vittük el. Ők többségükben remekül érezték magukat. Rádiné Teri Azért ragadtam tollat, hogy megosszam Veletek a Nálunk történt év első jó hírét, ami bennünket ért. Egy évvel ezelőtt érkezett hozzánk egy fiú testvérpár, Kéki Bence 12 éves és Kéki Balázs 9 éves. Tanulmányi eredményeik, magatartásuk nem a legjobbak közé volt sorolható. Úgy éreztük, hogy ezek a gyerekek jó képességekkel rendelkeznek. Balu (Balázs) szinte a betűket sem ismerte mikor hozzánk került, pedig az első osztályt már másodszor járta. Munkából haza jövet minden este tanultunk. S íme, eljött az eredménye. Bence matematika versenyen vett részt a 2011-es (x+5) 2-1=25 tanévben, év végén. Helyi iskolában 3. helyezést ért el, majd a megyei versenyen 10. helyezett lett. Balázs pedig az év első jó híreként szintén matematika versenyen vett részt. A másodikos diákok korosztályában első helyezést ért el. Nagyon örültünk a jó híreknek mindannyian. Azért írtam ezt le Nektek, hogy megoszthassuk Veletek örömünket és minden nevelőszülőnek hasonlókat kívánunk férjemmel együtt. Dósa Józsefné (Ani)

11 11 BARANGOLÁS KERÁMIAORSZÁGBAN A fenti címmel hirdetett meg rajzpályázatot a Pataki Kerámia Kft. Általános iskolás gyermekek különböző korcsoportjaiban. Interneten megtekinthető: (www.patakikeramia.hu/2011/ barangolas-keramiaorszagban) Rajzszakkörön Ági néni beszélt erről a pályázatról, s azt mondta olyan rajzot készítsünk, amin van egy kerámia és legyen rajta egy ország. Én rajzoltam egy falut, amit az űrlények támadnak meg, a kerámia mellett pedig volt egy lány, aki egy űrlényt fogott. Ez felkerült az internetre és szavaztak rá. Az összes beérkezett rajzok között, a éves kategóriában második lettem. Kaptam egy kerámia almafás bögrét, tányérral, és aminek nagyon örültem, a rajzommal díszített kerámia tálat is megkaptam. Nagyon boldog voltam. Schors Alexandra 13 éves

12 12 A MI JÉZUSKÁNK A mi Jézuskánk előbb érkezett. Halhatta a beszélgetést, mely az adventi cirkuszi előadásról hazafelé jövet elhangzott a varázslatosra díszített Andrássy úti forgalomban araszolva. - Mami! Mi az a hotel? - kérdezte Szara, s a választ hallva ezt sóhajtotta: - Semmi mást nem kérek a Jézuskától, csak hogy elvihesselek egy hotelbe! Oda, ahol kényeztetnek, és még házimunkáznod sem kell. Másnap tudtuk meg Ágitól, hogy valóra válhat az álom. Csak le kell rajzolni azt, s wellness-karácsonyt nyerhetünk a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel pályázatán. Szara nyelv lógatva rajzolt. Választhatott technikát. Képén egy aranyszínű kádban ülök középen, hajamat fodrász mossa, körmömet térdelve lakozza egy manikűrös. Ő maga baldachinos ágyban trónol, előtte gyümölcshalom, mellette felolvasónő ül, s kedvenc meséjét mondja. A környezet luxus. Selyem, bársony, csipke. Királylányos. A mi Jézuskánk előbb érkezett. Otthonunkban 22.-én volt gyertyagyújtás. Másnap ugyanis utaztunk Ráckevére. A négy csillagos hotelbe. Valóra vált az álom. Nemcsak Nekünk. Szarán kívül még 11 gyermeket láttak vendégül a Kék Dunában a jótékonysági akció szervezői. Végre csak egymásra volt időnk a kastélyszerűen elegáns környezetben. Pihenhetett test és lélek. A többiekkel együtt Szara azt is megtanulhatta, hogyan kell egy luxus-szállóban viselkedni. Tudja már, hogy itt az étkezés ünnep, hogy vacsorához a legszebb ruhát kell felvenni, hogy reggelihez sem papucsban, pizsamában slattyogunk az étterembe, s hogy nem szolga az, aki kiszolgál minket. - Nem is olyan könnyű gazdagnak lenni. - jegyezte meg kislányom egy nap, mikor már negyedszer öltöztünk át. Ráckeve hangulatos utcái, az erkélyünk előtt csillámló Duna, a káprázatos törökfürdő, a mindig mosolygó és kedvesen türelmes szállodai személyzet legszebb Karácsonyunkká tette a mostanit. Köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy 2011-ben a mi Jézuskánk előbb érkezhetett. Bajragin Szara nevében is Simay Katalin nevelőszülő Sohasem az a fontos, hogy milyen messze, milyen magasra ment az ember, s az sem, hogy milyen nehezen - csakis az, milyen élményeket hozott magával. Karl Lukan

13 13 ÚJRA ELÉRKEZETT AZ ADÓBEVALLÁS, ÉS AZ ADÓ 1%-OK FELAJÁNLÁSÁNAK IDŐSZAKA! Ismét szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy Egyesületünknek mekkora szüksége van az adóból felajánlott 1%-ra. Ezért kérünk mindenkit, hogy legalább mi tartsunk össze, hiszen ez mindenki érdeke. Szóljunk családunknak, barátainknak, hiszen sokan nem ajánlják fel 1%-ukat, mert nem tudják, kinek is kellene. A felelősségünk közös az 1 % gyűjtésében, tegyünk hát érte együtt, mindenki a lehetőségei szerint! EGYESÜLETÜNK ADÓSZÁMA: HATÁRIDŐK: 1. Egyéni vállalkozók, egyszerűsített bevallás esetén: február Munkáltató által elkészített adóbevallás esetén, illetve minden más esetben: május 20. Amennyiben bevallásában nem rendelkezett 1%-áról, de mégis szeretne, május 20-g postára adhatja rendelkezési nyilatkozatát az APEH részére! december 1.-jén kezdtem meg pályafutásomat a Fészek Gyermekvédő Egyesületnél. Bogdán Mónikának hívnak, 28 éves vagyok és jelenleg Óbudán élek, de ez elég sűrűn változik! Korábban a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Szakértői Bizottságánál dolgoztam. 3 évet töltöttem itt, gyermekvédelmi ügyintéző munkakörben. Első munkanapomon mindenki nagyon kedvesen fogadott. Jelenleg az érdi irodában tanulok, a későbbiek folyamán pedig a budapesti irodában fogok gyermekvédelmi ügyintézőként dolgozni. Remélem, minél hamarabb a Fészek-csapat szerves részévé válhatok, és munkámmal hozzájárulhatok Egyesületünk dinamikus fejlődéséhez. Bogdán Mónika

14 14 FÉSZEK GYERMEKVÉDŐ EGYESÜLET AJÁNDÉKA ÉS A MIKULÁS Nálunk járt a Mikulás, dec. 2.-án Ankáné Marika által. Szegény, fáradtan, fázósan kopogott az ajtón. Az én öt nevelt gyermekem épp tévét nézett. Mikor leültettem Marikát, Kis Katánk kiszaladt a szobából, de úgy meglepődött, hogy vissza is szaladt, ijedtében. Többszöri megszólítás után kijöttek eléggé meglepődve. Ha Marika nem szólal meg, meg sem ismerik. A csomagokat versek, és énekek után adta át, aztán fényképezkedés következett. Dec. 20.-án újra ajándékok jöttek, melyeket Marikáék hoztak. Az Egyesület élelmiszer adományát és csomagját. Az élelmiszerek közül a joghurtnak és a csokoládénak örültek a legjobban. A piperecikk és a csoki volt a kedvenc. Az utazótáska és a névre szóló kulcstartó láttán, a táborozás jutott az eszükbe. Ezúton szeretnénk megköszönni a gyerekek nevében ezt a sok-sok ajándékot. A gyerekek szeretetük jeléül rajzot is készítettek. Subitz Lászlóné Dóri, és a gyerekek: Klaudia, Anna, Krisztián, Kata, Hajnalka. Tiszakécske, január 9.

15 15 MIKULÁSVONATON A FÉSZEK GYEREKEKKEL 275-en voltunk együtt!!! A Fészek Gyermekvédő Egyesület Nevelőszülői Hálózatában nevelkedő gyerekek és nevelőszülői családjaik, valamint többen a gyerekek vér szerinti családjai (szülők, testvérek) közül és a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthonában bent lévő gyerekek december 3.-án, 275 fővel Mikulásvonatozni indultak Budapestről, Abonyból és Tiszakécskéről a Nyíregyháza-Sóstói Állatkertbe. A Mikulásvonaton volt Mikulás és krampusz, zene és vidámság, no meg ajándékok is a gyerekeknek. Jókedvünk a Nyíregyháza-Sóstói gyönyörű Állatkertben sem hagyott alább. Feledhetetlen élmény marad minden résztvevőnek ez a kedves együtt töltött nap a Fészek családjaival. Vincze Dezsőné Danica Nagyon szépen köszönöm a családom és a magam nevében azt a csodát, amiben december 3.-án részünk lehetett. Ott tényleg egy család lehettünk mindannyian. Az egész nap vidámságban, örömmel volt tele. Balogh Gyuláné Márta Abony

16 16 Balogh Dominika Rubina Balogh Enikő Bellcey Michael Bata Tibor Bodor János Bori Krisztián Bökönyszegi Levente Bukovszki Erzsébet Demeter Krisztián Zsolt Éles Vivien Gerdai Márk Gábor Grünberger Gábor Győrfi Julianna Sok boldog születésnapot kívánunk az októberben születetteknek! Győrfi Petra Halasi Viktória Jankovics Márta Kanyó Gábor Kapczella János Kocsi Patrik Lakatos Cintia Losonczi Krisztián Zoltán Magyar Zsülien Nagy Doroti Csenge Németh Károly Orschelbacker Krisztina Beáta Péntek Norbert Rácz Dezső Rafael Krisztián Schors Mária Sulymosi Ádám Sulymosi Imre István Szabó László Ambrus Szurma György Tamás Gábor Tímár Szandra Tischler Tamás Valent Viktória Váradi Vivien MEGLEPETÉS! Örömmel szeretnénk tudatni Veletek, hogy mennyi meglepetés ért Minket tavaly az Ünnepek alkalmával/ból. Egymás után kaptuk a meghívásokat a különböző programokra. Ezekből egyet szeretnék kiemelni: december 21.-re meghívást kaptunk 3D-s mozi látogatásra az Arena Plaza Bevásárlóközpont mozijába, ahol a gyerekeket megvendégelték egy állófogadásra, melyen mindenféle finomsággal várták Őket. Ezután megnézhettük a Táncoló talpak 2. nagyon kedves mesefilmet, kaptunk 3D-s szemüveget is, amit a gyerekek nagyon élveztek. Nagyon szép volt a Karácsonyunk! Köszönjük a Fészek Gyermekvédő Egyesületnek és minden programszervezőnek ezt a sok szép felajánlást! Köszönettel: Erdélyi gyerekek nevelőanyja, Pacsmag Katalin

17 17 KIRÁNDULÁS A NYÍREGYHÁZI ÁLLATKERTBE december 3.-án reggel a szokásos elintéznivalók után a vasútállomáson felszálltunk a beérkező vonatra és a szolnoki állomásra érkezés után izgatottan vártuk a Mikulás-vonat érkezését, mert tudtuk, hogy rajta van a Mikulás. Sokáig tartott az út, de egy idő után a mi fülkénkbe érkezett a Mikulás és a krampusz a Buborék együttes kíséretében. Mikulásos dalokat énekeltünk. Végül megérkeztünk. Egy kis séta és az állatok mesterséges paradicsomába érkeztünk. Amikor beértünk egy kis megbeszélés után ki-ki családjával az állatokhoz ment. Fáztunk, de a családi szeretet felmelegített bennünket. Az utunk során az állatokat megnéztük, és a Trópusi-házban melegedtünk, eközben Bélának a jól ismert humora megint elkápráztatott bennünket. Azt kérdezte a bent lévő pataknál: - Van-e már kapás? - Nincs - mondtuk. A hátunk mögött lévő üvegablaknál pedig ezt kérdezte: - Hát mit láttok a tévében? - Tapírokat - feleltük Ez a kirándulás számunkra nagyon jó volt. Indulás előtt a vágányoknál háromszor oda-vissza sétát tettünk, mert egyszer a B vágányra irányítottak minket, másodszor pedig az A vágányra küldtek bennünket. Végül is megérte, mert a vonat úgyis később jött. Szeretnénk köszönetet mondani: Laczkóné Ica, Béla és a gyerekek: Ricsi és Zozó. Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk! Adamcsik Tímea Orsolya Albert Alexandra Patrícia Balog Alexandra Etelka Balogh József Bori Mária Fricska Katalin Hangya Patrik Hup Mónika Sok boldog születésnapot kívánunk a decemberben születetteknek! Isa Szilveszter Kasza Norina Komáromi Barbara Kovács Jenő Kovacs Tibor Makovits Erzsébet Maloku Ádám Péntek Anett Pogonyi Kamilla Pusoma Edit Rácz Dávid Sárközi Levente Solti Alexandra Szabó Diána Réka Szabó Károly Róbert Szabó Manuéla Ramóna Tóth Attila Géza

18 18 MAGYAR NEMZETI GALÉRIA November 12.-re meghívást kaptunk a Magyar Nemzeti Galériába. A Generali Mosolyvadász keretében a Generali munkatársai szervezték ezt a programot, melyre mindenkit szeretettel vártak. Vonattal mentünk Érdről a gyerekekkel, majd a Déli pályaudvarról gyalog mentünk fel a várba. Volt, aki még nem járt itt. A kilátás kedvéért többször megálltunk, na meg persze a rengeteg lépcső miatt is. A Galéria előtt találkoztunk Virággal és a vele érkező, főleg nagy fiúkból álló kis csapattal. Az egyik kislányt az édesanyja kísérte el. A Generali munkatársa nagyon kedvesen fogadott bennünket. Miután megismerkedtünk, közös fényképet is készített rólunk. A Galériában az egyik elkülönített sarokban már elmélyülten rajzoló gyerekek, szülők közé telepedtünk le, és máris elkezdtek a mi gyerekeink is (persze a nagyfiúk nem) alkotni. Nagyon szép alkotások születtek. A tárlatvezetés rövid időn belül elkezdődött. 5 műalkotást néztünk meg úgy, hogy a végén még a kamasz fiúk is aktívan közreműködtek. A tárlatvezető megtalálta a gyerekekkel a hangot. Olyan érdekes motívumokra, részletekre hívta fel a figyelmet, ami mellett általában elmegyünk. Az első szobrot körbe jártuk, kitaláltuk, hogy mit érezhet, kire várhat az a pásztorlány, akinek a testtartását mindannyian utánoztuk. A következő teremben meg kellett találni egy festményt pár információ alapján. Az trónteremben ki kellett találni, hogy milyen anyagból készült egy kívülről aranyozott oltár. Amikor az egyik nagyfiú kitalálta, mögé mehettünk, hogy saját szemünkkel láthassuk az eredeti fából készült oltárt. A tárlatvezető elmondta, hogy minden hónapban egy alkalommal családi nap keretében térítés nélkül mehetnek be a gyermekes családok. Más-más technikával ismerkedhetnek meg az alkotó sarokban, majd tárlatvezetésen vehetnek részt. Bátorítok mindenkit, hogy vegye igénybe ezt a lehetőséget, mert kellemes élményeket szerezhetnek. Mi is gazdagabban mentünk haza. Szinatkasz Sztavroszné Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára. Werner Hofmann

19 19 Kedves Nevelőszülők! Év végén, év elején gyakran köszöntünk boldog új évet. Számot vetünk tett és meg nem tett, megfogadott és be nem tartott ígéreteinkről. Mondhatnánk, ez nem szép dolog, legfőképpen, ha a be nem tartott ígéretnek akár társunk, barátunk, munkatársunk, saját és nevelt gyermekünk az érintett alanya. Mikor elkezdtétek ezt az erőt próbáló, egyúttal tiszteletre méltó feladatot, tudtátok-e, hogy mit HA NEM BESZÉLÜNK, AKKOR IS GONDOLOK RÁTOK vállaltatok? Engedtek-e a nehéz ébredésnek, bizonytalanságnak, kétségnek, haragnak? és gondoltok-e arra hajnalban felülve az ágyban: te Úristen, kellett ez nekem? Azt hiszem igen. Mindig megérint benneteket az erőtlenség és mégis újrakezdés megtartó ereje. A vallásban hit -nek fordított eredeti szó azt jelenti: bízik valakiben, ráhagyatkozik valamire. A nevelőszülői hivatás a gyakorlaton, egyfajta lelki újjászületésen és bizony megmérettetésen alapszik. Nem csak szándék, képesség, lehetőség, hanem mondjuk ki: egy életen át tartó tanulás. Tele odaadással, lemondással, lelki megrázkódtatással és lelki felemelkedéssel. Mi vajon még a nevelőszülőség? Humor és szomorúság? Görcsösség és félelem? Bizonytalanság és bizonyosság? A mindennap újra ébredés és újrakezdés hosszantartó érzése? Rengeteg a feltett és rengeteg a megválaszolatlan kérdés. A valahová tartozás érzése nem tudás, hanem hit kérdése. Azt gondolom, a nevelőszülői elhivatottság is: tudás, érzés és hit kérdése. A nevelőszülői pályán a valahová tartozás érzése, hiszek benne, az odaadás és önzetlenség véget nem érő imája. Így legyen. Ha nem beszélünk, akkor is gondolok rátok Szeretetteljes és erőt adó új évet kívánok: Lochman Lászlóné, Ani Ha valakinek ajándékot adsz vagy elénekelsz neki egy dalt, segítesz a Mikulásnak. Számomra erről szól ez az ünnep. Louis Sachar

20 20 Balog Elizabet Bartal Dóra Blaskó Roxána Aida Bogyó Péter Budai Krisztián Caldarar Elisabeta Csontos Erika Deme Dzsenifer Goda Gábor Dávid Gyarmati Tamás Szilveszter Halasi Árpád Sok boldog születésnapot kívánunk a novemberben születetteknek! Hanák Dominik Zoltán Mezei Izabella Hup Erzsébet Molnár Viktória Hurubán Richárd Nagy Ernő Jakab Eugénia Rostás Erzsébet Kassai Barnabás Schors Regina Kiss Marcell Milán Szabó Imre Kohon Dzsenifer Tarczali Mercédesz Lévai Valentin Tamás Vadászi Mónika Magyar Pál Váradi Mercédesz Majszinger Tünde Virág Richárd Maloku Diána Wolfgéher Ádám A Hírlevelet Remete Katalin eredeti elgondolása alapján írták és szerkesztették: Báló Ottilia Bajragin Szara Dósa Józsefné Ani Kisnémet Dávidné Irma Lochman Lászlóné, Nyitrai-Hell Szilvia Rádiné Teri Schors Alexandra Simay Katalin Subitz Lászlóné Dóri Vincze Dezsőné Danica Balogh Gyuláné Márta Kocsiné Makra Magdolna Laczkóné Ica Orbán Anna Orbán Klaudia Pacsmag Katalin Sebestyénné Nagy Viktória Szinatkasz Sztavroszné Tóth Hajnalka Tóth Katalin Tóth Krisztián Arató Rita A szerkesztőség címe: 2030 Érd, Karolina u. 3. Tel./fax: +36/ Bankszámlaszám: Szívesen fogadunk fényképeket, írásokat; melyet külön kérésre visszaküldünk.

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

"Fut mint a nyúl" - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények

Fut mint a nyúl - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények 3,6km Gyerek I. fiú 2000-2003 1 105 Perusza Zoltán 2000 8:13 16:55 2 92 Bácsai Balázs 2001 8:19 17:21 3 96 Németh Péter 2001 8:29 18:09 4 103 Ruppert Péter 2000 8:47 18:28 5 104 Csatlós Dániel 2000 9:02

Részletesebben

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények Általános Iskola Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért Bogyiszló 2009.02.18. Eredmények Helyezés/Név Osztály D1 D2 Idő Fiú (6) 1 Bencze Máté Márk 1.oszt. 4:24 4:24 2 Végh

Részletesebben

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28.

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28. 1. 100 m fiú gyors 1. Némethi László 2002. Bethlen G. Ált. Isk. 1:24,6 2. Homen Péter 2002 Bocskai I. Gimnázium 1:35,1 3. Székely Norbert 2003 Bocskai I. Gimnázium 1:42,1 4. Rozs Botond 2003 Bocskai I.

Részletesebben

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina 1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina Hörcsöki Alíz Kovács Antónia M. Kovács Dávid Kovács

Részletesebben

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3)

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3) Rangsor Egyesület Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA Arany pontok (10) Ezüst pontok (6) Bronz pontok (3) 4. hely pontok (1) Összpontszám 1 I.C. TATAMI 140 120 57 15 332 2 NÓVA 110

Részletesebben

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó 2015/2016. tanév 9. évfolyam nyelvi csoportjai Könyv: Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó Osztály 1 Korossy Ádám A 2 Borsos Áron A 3 Schmeiszer Gergő A 4 Családi Krisztián A 5

Részletesebben

2016. június június 6.

2016. június június 6. 2016. június 1. 2016. június 6. GYŐRI ÉDES TERMÉKCSOMAG: Szalainé Koczó Erzsébet Juhász Edit (feldolgozás alatt) SZŐLLŐSI ISTVÁNNÉ Zoltán Oláh Czanik Beáta Szabó Veronika A Györgyné Barati Istvánné Botos

Részletesebben

2012. augusztus Szakiskola

2012. augusztus Szakiskola 2012. augusztus Szakiskola Tanuló neve Osztály Tantárgy Terem Vizsgáztató tanár 24.aug 27.aug 28.aug Ajtai Krisztián Péter 09E Élelmiszer ismeret 9 Irházi Emőke 1.n. 9:00-10:00 Ajtai Krisztián Péter 09E

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI

Részletesebben

12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL

12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL NÉV CÍM 1.TÚRA 2.TÚRA 3.TÚRA 4.TÚRA 1. ÁDÁM BIANKA BUCSA, JÓZSEF ATTILA U. 2. 2. ÁDÁM CINTIA BUCSA, JÓZSEF ATTILA U. 2. 3. AUER BRIGITTA BUCSA, KOSSUTH U. 96/B 4. AUER GABRIELLA

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola I. korcsoport 2005-ben és utána születettek 1. Bácsi Fruzsina 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk. 8:45 2. Pusztai Dóra 2006 Debrecen Óvoda 9:09 3. Eszenyi Gréta 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk.

Részletesebben

Matematika 5. és 7. évf. verseny

Matematika 5. és 7. évf. verseny Mohay Lili 5 ált. iskola Bánlakiné Németh Ildikó Dr. Béres József 1. Körtvélyessy László 5 ált. iskola Pártos Péterné Nyelvű 2. Wang Anna 5 ált. iskola Borsos Irén Óbudai Nagy László 3. Antók Etele 5 ált.

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

Iskolagyűlés 2015.10.20.

Iskolagyűlés 2015.10.20. Iskolagyűlés 2015.10.20. Nagyon mozgalmas 2 hónap áll már mögöttünk, rengeteg csodaszép eredménnyel. És hol van még a tanév vége?! 2015.09.19-én, szombaton reggel a szokásokkal ellentétben tárva-nyitva

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23.

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23. 60 m Leány - I. kcs. 1 4 Varga Viktória Debrecen 9,06 16 II. if. 2 67 Fábián Dóra Kaposvár 9,19 15 I. if. 3 52 Mihály Réka Szeged 9,26 14 II. if. 4 99 Molnár Patrícia Sopron 9,49 13 I. if. 5 3 Gál Rita

Részletesebben

A választók névjegyzéke

A választók névjegyzéke A választók névjegyzéke 1. Czikhardt Gyula 41. Fekete Lídia 81. Tarcsi Béla 2. Egyházy Béla 42. Csizmadia Zoltán 82. Tarcsi Béláné 3. Egyházy Sarolta 43. Ifj. Csizmadia Zoltán 83. Kovács Gáspárné 4. Ifj.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Fészek Gyermekvédő Egyesület Gyermekek Átmeneti Otthonában teljesített gondozási napok és gyermeklétszám 2011. évi havi lebontása

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Fészek Gyermekvédő Egyesület Gyermekek Átmeneti Otthonában teljesített gondozási napok és gyermeklétszám 2011. évi havi lebontása SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Fészek Gyermekvédő Egyesület Átmeneti Gyermekotthona krízishelyzetbe került családok gyermekeit, illetve szükség esetén gyermeket szülőjével fogad be átmeneti jelleggel otthonába. Az

Részletesebben

21 Informatika, nyelvi előkészítő

21 Informatika, nyelvi előkészítő szakmacsoportonként, sor szerint. Felvett tanulók: 19 fő 21 Informatika, nyelvi előkészítő 76893419171 BAGI ERIK ARMAND 74816063796 BAJER BORBÁLA 77162836912 DÉKÁNY ERIKA 78746607955 DÉNES TAMÁS 74059706758

Részletesebben

A félévi munka értékelése az felső tagozaton Dicséretet kaptak Jó tanulmányi munkáért Példamutató magatartásért Szorgalmáért Közösségi munkáért Kiváló sportteljesítményért 5.a Rátkai Péter Udvarhelyi Benedek

Részletesebben

KŐRÖSHEGY KÖZSÉG Ö N K O R M Á N Y Z AT HUMÁN BIZOTTSÁGA 8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 71. Tel.: , fax: ,

KŐRÖSHEGY KÖZSÉG Ö N K O R M Á N Y Z AT HUMÁN BIZOTTSÁGA 8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 71. Tel.: , fax: , KŐRÖSHEGY KÖZSÉG Ö N K O R M Á N Y Z AT HUMÁN BIZOTTSÁGA 8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 71. Tel.: 340-011, fax: 540-044, E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2016. október 24-i ülésére Tárgy: JELENTÉS

Részletesebben

N y i l v á n t a r t á s az önkormányzat kitüntetettjeiről évtől

N y i l v á n t a r t á s az önkormányzat kitüntetettjeiről évtől N y i l v á n t a r t á s az önkormányzat kitüntetettjeiről 1994. évtől N é v Időpont Jellege Hargitai Mihály 1994. április 6. posztumusz Proksza Pálné 1994. április 6. ért Lázár András 1994. április 6.

Részletesebben

Ágoston Kata 5 Ágoston Kata 5 Ágoston Nikolett Zsanett 8 Ágoston Nikolett Zsanett 8 Algács Dzsenifer Éva 7 Algács Dzsenifer Éva 7 Apagyi Csilla

Ágoston Kata 5 Ágoston Kata 5 Ágoston Nikolett Zsanett 8 Ágoston Nikolett Zsanett 8 Algács Dzsenifer Éva 7 Algács Dzsenifer Éva 7 Apagyi Csilla Jelentkező neve Terem azonosítója Ágoston Kata 5 Ágoston Kata 5 Ágoston Nikolett Zsanett 8 Ágoston Nikolett Zsanett 8 Algács Dzsenifer Éva 7 Algács Dzsenifer Éva 7 Apagyi Csilla Katalin 4 Apagyi Csilla

Részletesebben

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Debreceni Vörösmarty Mihály és Alapfokú Művészeti Iskola Megyei Német Nyelvi Verseny Eredménye 2016. november 28. 5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés

Részletesebben

Ergométeres evezés lány. Dr. Béres József Általános Iskola. Medgyessy Ferenc Általános Iskola Dr. Béres József Általános Iskola

Ergométeres evezés lány. Dr. Béres József Általános Iskola. Medgyessy Ferenc Általános Iskola Dr. Béres József Általános Iskola 2002 lány Helyezés Név Idő Felkészítő 1. Paulik Anna Dr. Béres József Általános 2:17:00 Soltész Zoltán 2. Pika Vanda Fodros Általános 2:21:07 Antalffy Ágnes 3. Paksai Luca Sára Fodros Általános 2:22:01

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

KLEBELSBERG ITÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT MINDSZENTI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM.:

KLEBELSBERG ITÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT MINDSZENTI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM.: Tanulói Névsor 1/c osztály osztályfőnök: Csernák Lajosné 1. Ajtai Rajmund Bendegúz 2. Ambrus Lajos Máté 3. Boldizsár Jázmin 4. Boldizsár Sándor Rómeó 5. Dombi Sándor Ferenc 6. Farkas Krisztián 7. Gyapjas

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány 7km F1 férfi 1 140 Riczu Balázs UFC 00:33:01 00:00:00 Tempo Sport Kft 1/ 13 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

02 Közgazdasági szak

02 Közgazdasági szak 01 Közlekedési szak Balogh Barbara József Attila Dombóvár 78648474882 Koller Imre Vásárosdombó 76338751299 Lelkes Réka Belvárosi 74829857000 Boros Szabina József Attila Dombóvár 77194104062 Vincze Balázs

Részletesebben

A turai Hevesy György Általános Iskola 2012/2013 tanévéről. Körzeti és kistérségi eredményeink Dicsőségkönyv III.

A turai Hevesy György Általános Iskola 2012/2013 tanévéről. Körzeti és kistérségi eredményeink Dicsőségkönyv III. A turai Hevesy György Általános Iskola 2012/2013 tanévéről Körzeti és kistérségi eredményeink Dicsőségkönyv III. Matematika Bajza verseny Lajtos Laura 7. a Meleg Eszter 8. d Mekes Cintia 8. d 2. hely 6.

Részletesebben

Beosztás a június között tartandó záróvizsgára

Beosztás a június között tartandó záróvizsgára Bizottság száma: 21. sz. Terem szám:, B épület 542. terem Záróvizsga időpontja: 2017. június 14. 8 00 órától Agócs Cintia Balogh Barbara Barna Judit Bodó Liliana Fatime Czifra Kamilla Dán Gabriella Deák

Részletesebben

Zárt ülés határozatai 114-189-ig

Zárt ülés határozatai 114-189-ig Zárt ülés határozatai 114-189-ig 114/2015.(III.24.) Ügyrendi-Jogi-Szociális Bizottsági határozat Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról 115/2015.(III.24.) Ügyrendi-Jogi-Szociális Bizottsági

Részletesebben

A Pasaréti Gimnázium hírlevele

A Pasaréti Gimnázium hírlevele A Pasaréti Gimnázium hírlevele Tisztelt Szülők, kedves Diákok! A Pasaréti Gimnázium 2016/2017-es tanévének decemberi hírlevelében megtalálhatják az állandó és várható programjainkat, valamint egyéb, közérdekű

Részletesebben

3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat

3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat 3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat hatodik forduló 2016.07.03 Leány 1.6km 1. Fekete Flóra 3 6:18 SZVSI SE1 / 1, 10 2. Takó Lilla 6 6:20 Szolnok SE1 / 2, 7 3. Auerbach Anita 1 7:37 Szolnok SE1 / 3, 5 4.

Részletesebben

Jelentkező neve Épület neve Épület címe

Jelentkező neve Épület neve Épület címe Csikja Dávid Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola 3530 Miskolc, Soltész N. K. u. 10. 77 Dobos Dániel Dominik Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola 3530 Miskolc, Soltész N. K. u. 10. 77 Fekete Richárd

Részletesebben

Iskolai/ kerületi/ fővárosi

Iskolai/ kerületi/ fővárosi 3. a Felkészítő pedagógus Borbély Szabina mesemondó Iskolai I. Sebők Erika Nagy Bálint mesemondó Iskolai II. Sebők Erika Baranyi Szilvia mesemondó Iskolai III. Sebők Erika Novák Zsófia szavaló Iskolai

Részletesebben

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye 60 m Fiú I. kcs. 1 81 Turó József Eger 8,20 2 82 Farkas Gusztáv Eger 8,40 3 65 Bogdán László Kaposvár 8,50 4 33 Papp Balázs Bp. Siketek 8,80 5 6 2 Tóth József Debrecen 9,10 5 6 114 Rigó Marcell NH. Bp.

Részletesebben

304. terem (20) 305. terem (27)

304. terem (20) 305. terem (27) Magyar nyelv- és irodalom 304. terem (20) 305. terem (27) Balog Ádám Balog Klaudia Bertalan Péter Borsi Nikolett Borsós Andor Csentei Vivien Eskulics Máté István Gál András István Harmath Zsuzsanna Hesz

Részletesebben

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés y FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés Nagy Miklós, Berencsi Sándor, Jádi Bence, Dálnoki László, Kosdi Bálint, Pócsi Balázs, Páter Gergő, Lakatos Patrik LÁNY LABDARÚGÁS (5.oszt.) 3. helyezés Koszta

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III-IV. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont

Részletesebben

17 saját rendezésű program 1500 résztvevő

17 saját rendezésű program 1500 résztvevő 2013. december 21. 17 saját rendezésű program 1500 résztvevő 10 futórendezvény 4 streetball-kupa és dobóverseny 2 kerékpáros teljesítménytúra 1 gyalogos teljesítménytúra 1 12+1 program DÖKE-tagok részvételével

Részletesebben

FIÚ. I. korcsoport január 1. és utána születettek

FIÚ. I. korcsoport január 1. és utána születettek JEGYZŐKÖNYV A tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák tanulóinak atlétikai bajnokságáról 2008. október 07. Budapest, XIII. Tüzér u. Honvéd pálya FIÚ I. korcsoport 1995. január

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

RAJTLISTA. 50m férfi gyors. Hajdúság Kupa február 1. Hajdúböszörmény

RAJTLISTA. 50m férfi gyors. Hajdúság Kupa február 1. Hajdúböszörmény 50m férfi gyors Juhász Patrik 2002 Aquasport min. vizsga 2. Varga András Gergő 2002 Aquasport min. vizsga 3. Dénes Noel 2007 Aquasport min. vizsga 4. Horváth Simeon 2007 Aquasport min. vizsga 2. Kiss László

Részletesebben

AMPLIFON - Országos Atlétikai Bajnokság Hallássérült diákok részvételével

AMPLIFON - Országos Atlétikai Bajnokság Hallássérült diákok részvételével 100 m III. kcs. Fiú 1 Hatházi Hunor NH. Bp. 12,32 1 16 2 Korotki Dániel Eger 12,44 2 15 3 Kéri Dávid Debrecen 12,55 3 14 4 Csontó Ádám Eger 12,61 4 13 5 Pap Attila Bp. Siketek 12,77 5 12 6 Orsós Gábor

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének

Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének a) jegyzıkönyve b) határozata : 2/2015 Napirendi pontok: 1. A 2015.

Részletesebben

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.)

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.) A 2010. október 3. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán Kisújszállás városban működő szavazatszámláló bizottságok választott tagjai, póttagjai 1. TEVK

Részletesebben

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás 1. évfolyam idő 1. Timár Bálint 1.b 104 104 7,14 2. Ozorai Zsóka 1.c 104 104 8,22 3. Ignácz András 1.b 103 104 8,18 4. Porcsa Tamás 1.c 103 104 8,20 5. Lesták Eszter Boglárka 1.c 103 104 8,50 6. Balika

Részletesebben

Légpisztoly 20, serdülő fiú csapatok OB Nyíregyházi PLE Bodnár Géza Leszkoven Dániel Kósa Dávid Hód PLE Molnár Ben

Légpisztoly 20, serdülő fiú csapatok OB Nyíregyházi PLE Bodnár Géza Leszkoven Dániel Kósa Dávid Hód PLE Molnár Ben Serdülők Országos Bajnoksága Budapest, Mexikói út - 2005. december 10. Légpisztoly 20, serdülő lányok 1 Herendi Réka 1992 Pécs VLK 73 69 142 2 Fedor Zsófia 1993 Nyíregyházi PLE 69 71 140 3 Mokos Nikoletta

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDESI KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2915-2/2014. 12. E LŐTERJESZTÉS

Részletesebben

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 1. Kuczi Péter 79213857479 elutasítva 1. SZANDI 73221928073 felvéve 2. Marton Mietta 71730071397 felvéve 3. Sebestyén Áron 76028483679 felvéve 4. Erb Daniella 76066834680

Részletesebben

APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei

APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei Név Szervezeti egység Beosztás Telefon Fax E-mail Irsz. Helység Cím Bocskay Vince Régió igazgató Igazgató (22) 548-901 (22) 316-270 kdr.igazgato@apeh.gov.hu

Részletesebben

14 óra. 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea. 2. Papp Máté Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea

14 óra. 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea. 2. Papp Máté Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea Erzsébet királyné emlékére rendezett vers- és prózamondó verseny Elődöntő I. kategória- 2013. november 12. kedd NÉV ISKOLA FELKÉSZÍTŐ 14 óra 1. Végh Janka Szt.Imre Kat.Ált.Iskola Balogh Fazekas Andrea

Részletesebben

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA BAGA LAJOS BAKÓ ERZSÉBET KLÁRA BALOGH NORBERT CSANÁDI NIKOLETT DEÁK NIKOLETT GAZSÓ ZSANETT FÜLÖP GÁBOR DÁVID GYÖKERES MÁRIA

Részletesebben

5. Keszi Maraton eredménylista xlsx - 5km abszolút. 5km abszolút

5. Keszi Maraton eredménylista xlsx - 5km abszolút. 5km abszolút 5. Keszi Maraton eredménylista 2015.09.19..xlsx - 5km abszolút 5km abszolút 1. Filep Alex 446 Férfi 5km Tiszaújváros 0:24:28.193 2. Bordás Attila 410 Férfi 5km Kistokaj 0:24:40.395 3. Burai Jácint 430

Részletesebben

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ 2008/2009. TANÉVI V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ Helyszín: DEBRECEN Időpont: 2008. szeptember 24. A Versenybíróság elnöke: Benéné Lipcsey Irén FIÚ V-VI. KORCSOPORT (1990-1991-1992-1993-ban /

Részletesebben

Magyar Janka 4 Árvainé Libor Ildikó. Bolgár Bálint 4 Árvainé Libor Ildikó. Seres Luca 4 Nagy Imréné. Sánta William Dániel 4 Kiss Ilona

Magyar Janka 4 Árvainé Libor Ildikó. Bolgár Bálint 4 Árvainé Libor Ildikó. Seres Luca 4 Nagy Imréné. Sánta William Dániel 4 Kiss Ilona Kalmá László Mat. verseny 2014. Végleges lista Helyezés Név Évfolyam Felkészítő tanár 1. Ótott Evelin 4 Kiss Ilona 2. Petka Ádám 4 Juhász Tivadarné 3. Lanthos Viktória 4 Oltyán Gyula 4. Sándor Vince 4

Részletesebben

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7. 6000 Kecskemét, Tanulmányi terület kódja: 40 Tanulmányi terület gimnázium: 4 évfolyamos; általános kerettanterv; az első idegen nyelv a(z) francia nyelv vagy a(z) spanyol nyelv vagy a(z) angol nyelv; felvételi

Részletesebben

Tel./Fax: Mobil: Vágtató kupa 2010 NYERGESÚJFALU. Végeredmény. Zoltek Zrt.

Tel./Fax: Mobil: Vágtató kupa 2010 NYERGESÚJFALU. Végeredmény. Zoltek Zrt. Tel./Fax: 33-355-133 Mobil: 20-933-4109 20-454-6550 e-mail: mgurguli@zoltek.hu NYERGESÚJFALU SE. Vágtató kupa 2010 NYERGESÚJFALU Végeredmény Rendezők: Zoltek SE. Kajak-Kenu szakosztály Négy Égtáj Túraegyesület

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbiakban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a tanfolyam kezdő napján, a megadott időpontban, a megadott teremben jelenjetek meg. Kérjük, hogy a tankönyvre mindenki hozzon

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ Salgótarján, Ruhagyári út 9. Tel./Fax: (+36-32) Honlap: (+36-32)

Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ Salgótarján, Ruhagyári út 9. Tel./Fax: (+36-32) Honlap:  (+36-32) 9. évfolyam 1. KISS LÁSZLÓ MARCELL 2. MÁRTON ANNA 3. 4. GASPARIN ZSOMBOR BOLGÁR JÁNOS BENDE 5. ISTVÁN ISTVÁN 6. PÉK ÁBEL KRISTÓF 7. MATUCH RICHÁRD 8. ZSÉLYI KONRÁD 9. BENKE MÁTÉ 10. HATALA DÓRA 11. PISTYUR

Részletesebben

Graboplast Győri Vízisport Egyesület évi Magyar Bajnoki Eredményei

Graboplast Győri Vízisport Egyesület évi Magyar Bajnoki Eredményei Verseny Versenyszám Korosztály Táv Hely Név Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokság C-2 serdülő 4000 m 1 Balla Levente Gellért U23, Ifjúsági Magyar Bajnokság C-1 ifi 3x200 m 1 Balla Levente Gellért U23,

Részletesebben

Töprengő matematika verseny 2017 eredmények

Töprengő matematika verseny 2017 eredmények Töprengő matematika verseny 2017 eredmények 2. évfolyam Helyezés Név Pontszám 1. Szörényi Zalán 25 pont Diósgyőri-Református Általános Felkészítő tanár: Fojtánné Miszkusz Szilvia 2. Gnándt Gergő 23 pont

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont (év,

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Eredmények A verseny időpontja: 2013. OKTÓBER 12. 09-14 óra A verseny színhelye: SZOLNOKI FÜVES SPORTREPÜLŐTÉR A verseny rendezői: SZOLNOKI HONVÉD SPORTEGYESÜLET MH 86 SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS Versenyt

Részletesebben

A augusztus 29-től szeptember 30-ig kiírt LAKÁSPÁLYÁZAT EREDMÉNYE

A augusztus 29-től szeptember 30-ig kiírt LAKÁSPÁLYÁZAT EREDMÉNYE A 2016. augusztus 29-től 2016. szeptember 30-ig kiírt LAKÁSPÁLYÁZAT EREDMÉNYE Hollán Ernő utca 30. 1. lh. földszint 4. szám alatti I. Horváthné Majer Gabriella piaci alapú lakbér vállalása II. Zsigmond

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály Eredménylista Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály 1. Gál Levente Kocsis Melinda Sarmasági 1 Számú Szakképző Liceum Sarmaság 150 2. Király Anna Erdei Gabriella Szilágyballai Általános Iskola Szilágyballa

Részletesebben

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés Sor-sz. Gábor Á. Ált. Isk. Tanuló neve Osztálya neve Helyezés Felkészítő pedagógus 1. Antal Norbert 1.b. Versmondó I Polizosz Tünde 2. Le Uyen Trang Kitti 7.a Nyelvünkben élünk Révész 3. Dömötör Dóri 8.c

Részletesebben

Úszás Diákolimpia Városi döntő Hajdúböszörmény, december 09. EREDMÉNYLISTA

Úszás Diákolimpia Városi döntő Hajdúböszörmény, december 09. EREDMÉNYLISTA 1. 100m fiú gyors 1. Mirkó László 2004 Baltazár DRÁI 1:16,0 2. Kun Márton 2005 Bethlen G. Ált. Isk. 1:16,8 3. Györfi Kornél 2004 Baltazár DRÁI 1:25,6 4. Andirkó Csaba 2005 Bethlen G. Ált. Isk. 1:29,5 5.

Részletesebben

Helyezések-B kategória

Helyezések-B kategória Helyezések-B kategória Helyezés Név Megjegyzés I-kcs. fiú Boros Gergely (2001) Bolyai János Általános Iskola Érd Kis Kasza Miklós (2004) Batthyány Általános Iskola és Sportiskola Érd Pintér Olivér (2001)

Részletesebben

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Tanuló Iskola Szabó Csenge Napsugár 1 Szabó Beatrix 1 Radler Vivien Fülöp Gabriella Óbudai Harrer Pál 2 Cseh Janka Nagy Árpád Óbudai II. Rákóczi Ferenc

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

66 2/3m fiú mellúszás versenyszám. 66 2/3m leány mellúszás 2. versenyszám. 66 2/3m fiú mellúszás

66 2/3m fiú mellúszás versenyszám. 66 2/3m leány mellúszás 2. versenyszám. 66 2/3m fiú mellúszás 66 2/3m fiú mellúszás 2002-2003 2. versenyszám 2002-2003-ben született leány 1. Erdélyi Dániel 2002 Martfűi Triatlon SE 1:16,99 2. Szeghalmi Zsombor 2002 Szolnoki Sportisk.SE 1:19,43 3. Németh Gergő 2002

Részletesebben

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve 44 43 43 42 42 41 40 39 38 37 33 31 29 Sánta Zsombor 5. 5 óra Katona Irma Jelena

Részletesebben

Bartók Béla Zeneiskola AMI 2600 Vác, Konstantin tér 8. Tel./fax: 27/

Bartók Béla Zeneiskola AMI 2600 Vác, Konstantin tér 8. Tel./fax: 27/ A VIII. ORSZÁGOS BARTÓK BÉLA HEGEDŰ-DUÓ VERSENY EREDMÉNYEI I. korcsoport : A zsűri nem adott ki helyezést. Különdíjas: Kiss Imola Villő - Choi Yae Won - Farkas Ferenc Műv. Isk. Sárospatak Felkészítő tanár:

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy július 6-án 9 órakor a megadott teremben jelenjetek meg. Aki még nem fizetett tandíjat, kérjük, hogy vagy a teljes

Részletesebben

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató TOLNA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 7100, Szekszárd, Szent István tér 11-13. Honlapcím: http://kozig.tolnamegye.hu Központi tel.szám:74/505-600 Fax:74/415-686 e-mail: tolnakh-mk@lab.hu Név

Részletesebben

Összefoglaló Az Úr csodái XIV. Országos Óvodai Rajzversenyről

Összefoglaló Az Úr csodái XIV. Országos Óvodai Rajzversenyről A verseny Összefoglaló Az Úr csodái XIV. Országos Óvodai Rajzversenyről megrendezésének időpontja: 2016. március rendező intézményének neve: Óvoda 4100, Tardy u. 8. szervezőjének neve, beosztása: Kari

Részletesebben

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények 10km Férfi 10-18 éves 1 2064 Lovas Bence 2004.04.04 11 0:35:29 1:14:41 10km Férfi 19-30 éves 1 2044 Szabó József 1990.02.16 25 0:21:54 0:44:37 2 2099 Szaniszló Máté 1988.08.23 26 0:23:08 0:47:23 3 2105

Részletesebben

Tanulmányi versenyek eredménye tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár

Tanulmányi versenyek eredménye tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár Tanulmányi ek eredménye 2013-2014. tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár Simonyi Zs. Helyesíró Verseny iskolai 2. Gulyás Anna 5. Madarasi 1. Fábián Zsombor 6.

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam TANULMÁNYI VERSENY Tisztelt Kollégák, Szülők! Iskolánk ez évben először, március 11-én rendezte meg a NAPRAKÉSZ elnevezésű, tanulmányi versenyt. Nagy szeretettel és örömmel fogadtuk iskolánkban a versenyen

Részletesebben

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22.

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. 187 fő versenyző (BJG 84 fő, 52 fő Sághy 51, fő Bársony.) 1993-as fiúk 1. Lelik András Bársony 8:26 2. Bürgés Ferenc Bársony 8:51

Részletesebben

Megyei matematika verseny 2009.

Megyei matematika verseny 2009. 9. évfolyam 1 Pácsonyi Márton 77 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt, Péteri Szabolcs 2 Bubits Bence 66 Kölcsey Ferenc Zalaegerszeg Forgács Ferencné 2 Jung Dániel 66 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt,

Részletesebben

név egyesület idı eredmény 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20

név egyesület idı eredmény 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20 Jegyzıkönyv: Tótkomlós 2007. július 21. Rózsa Fürdı Kupa név egyesület idı eredmény 1 33 1/3m lány mell 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20 3 Gulyás Dzsenifer

Részletesebben

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI.

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. TERÜLETI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA i Batthyány Sportiskolai 2015.02.07. Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. korcsoport

Részletesebben

Futapest Crossfutás Csömör december 11.

Futapest Crossfutás Csömör december 11. Futapest Crossfutás Csömör 2011. december 11. Végeredmény 4 KM Gyerek 1. RAJSZKI LILI 1998 280 15:55 2. Turschl Bence 1999 241 16:56 3. Bócz Patricia 1998 244 16:59 4. Kiss Viktor Zsolt 1997 246 17:57

Részletesebben

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Fónagy-Árva Péter 2.a 18. 2. Nagy Levente 2.b 26. 2. Bodnárné Bali Krisztina TUDÁSBAJNOKSÁG

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI GYERMEK VERSENY Székesfehérvár,Sóstói-stadion 2007.május 20.

FEJÉR MEGYEI GYERMEK VERSENY Székesfehérvár,Sóstói-stadion 2007.május 20. FEJÉR MEGYEI GYERMEK VERSENY Székesfehérvár,Sóstói-stadion 2007.május 20. FIÚK 60 M SÍKFUTÁS 12 ÉVESEK I. ELŐFUTAM 1. Szloboda Bence 95 DVSI 8.56 D 2. Bándli Olivér 95 TSC Dózsa 8.75 D 3. Katona Bence

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján II. A dallam magva s l s m A. 1. a) Csön-csön, gyűrű 677, 677* b) Csipi-csóka 32, 33 a) b) 2. b) Érik a meggyfa 535 f) Egyéb 555 3. a) Fehér liliomszál 540, 541

Részletesebben

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY 2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ III. korcsoport - FIÚ EGYÉNI (1995-1996) Hely Név Szül Település Iskola Megye 48 Horváth Ákos 1995 Püspökladány Ált. Isk., Előkészítő Szakiskola, AMI,

Részletesebben

Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni

Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni Hajdú-Bihar Debrecen 2009.05.15. 1 Mogyorósi Dávid 94 Püspökladány Püspökladány 882 12,40-530 - 64,48-9,10-02:12.00 2 Kiss Ádám 95 Debrecen Kazinczy

Részletesebben