2011/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2011/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)"

Átírás

1 2011/IV. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2 2 Tisztelt Olvasó! Programokban, lehetőségekben és támogatásokban bővelkedő volt a 2011-es esztendő, és ehhez méltóan sikerült zárnunk is az évet. Sok-sok rendezvénnyel és ajándékkal örvendeztethettük meg a gyermekeket, de a felnőtteknek is jutott belőle. Karácsonyra Egyesületünk ajándékokkal és rendkívüli ellátmánnyal is jutalmazta a nevelőszülők egész éves, kitartó munkáját, támogatóink egyre bővülő köre pedig tovább gazdagította programkínálatával, pénzügyi és természetbeni adományaival az Egyesületünk lehetőségeit. A nevelőszülői hálózatunk fenntartójától, a Baptista Szeretetszolgálattól idén is meghívást kaptunk több rendezvényre, és ezeknek a meghívásoknak örömmel, és nagy számban tettünk eleget. A 2011-es év utolsó negyedévében a következő események részesei lehettünk: A Generali Mosolyvadász akció keretén belül én Egyesületünk gyermekei kutyaházépítő versenyen vettek részt, és a szakértő is megállapította, hogy övék lett a legszebb kutyaház a Bumeráng NeoFM Mosolyturné közös rendezvényén én Érden lezajlott Egyesületünk tisztújító rendkívüli közgyűlése Egyesületünk munkatársai csapatépítő tréningen vettek részt Bikalon én, a Generali közvetítésének köszönhetően ellátogathattunk a Magyar Nemzeti Galériába a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából mi is részt vehettünk, az összesen 182 helyszínen (Auchan, METRO, Penny Market, TESCO áruházak) megrendezésre kerülő Karácsonyi adománygyűjtésen. Nevelőszülőink a CIB Bankos önkéntesekkel a százhalombattai TESCO áruházban gyűjthettek. Az akció eredménye közel 700 kg tartós élelmiszer. A 2011-es év utolsó negyedévében - az élelmiszergyűjtés lehetőségén kívül - két alkalommal részesülhettünk élelmiszeradományból a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül: októberben lisztet, tésztát, instant italport, novemberben pedig Kinder tojást, Dörmimaci kekszet, illetőleg Tictac cukorkát vihettek ki nevelőszülői tanácsadó kollégáink a családoknak án a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. megkeresésének köszönhetően Egyesületünket 275 fő képviselhette a Mikulásvonaton, melynek úti célja a Nyíregyházi Állatpark volt án Nevelőszülői Hálózatunkból 200-an vehettek részt - a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében - a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett Mikulásnapi Gálán én több mint 200-an vehettünk részt a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Magyar Rádió Szimfonik Live Cipősdoboz Jótékonysági Koncerten.

3 én a Budapesti Bábszínházban kicsik és nagyok izgulhatták végig a Diótörő című előadást, mely tökéletesen illeszkedett a karácsonyi készülődés hangulatához. Szintén ezen a napon a modern technika vívmányaira csodálkozhattak rá azok, akik az Aréna Plaza Bevásárlóközpont mozijában megnézték a Táncoló talpak 2. 3D-s animációs filmet. A mozizás előtt a gyermekek egy állófogadáson is részt vehettek között, a Kék Duna Wellness Hotel által kiírt rajpályázat dobogós helyezettjei kísérőikkel, pihentető és kényeztető napokat tölthettek el a négy csillagos szállodában. A Hírlevél további oldalain megtalálhatók, a programokon résztvevők által írt beszámolók. De az Egyesület életében is jelentős változások történtek: október 15.-én lezajlott a tisztújító rendkívüli közgyűlésünk, ahol további 4 évre kapott bizalmat a tagságtól Csipák Péterné elnök asszony, és jómagam, az ügyvezetői pozícióban. Az elnökhelyettesi posztra Horváth Katalin került, titkárnak Nagy Zsoltnét választotta meg a közgyűlés. Abony képviseletében is változás történt Bató Pálné személyében, Tiszakécskéről viszont továbbra is Anka Vince lesz a vezetőség tagja. Ezúton is köszönöm mindannyiunk nevében a tagság bizalmát. Kialakult az Egyesület új arculata, melynek bevezetése már folyamatban van. Jelentősen tudtuk javítani a munkavégzéshez használatos infrastruktúránkat: a budapesti bérelt irodánk helyett egy saját ingatlan szolgálja majd a jövőben a szakmai munkánkat, nem csak a Budapesti csoportét, hanem a hálózat egészét, a terepen dolgozó kollégák lap top-okat kaptak a munkájuk könnyítése érdekében, sőt, az Egyesület lecserélhette 12 éves, leamortizált gépkocsiját is. Reményeink szerint ezek az eszközök legalább a következő 10 évre biztosítják majd a színvonalas működésünk feltételeit. Legyen szép, és hasonlóan eseménydús a 2012-es évünk is! Báló Ottília Ügyvezető Minél nagyobb egy csoport lojalitása a csapat irányába, annál nagyobb a motiváció a tagok között, hogy megvalósítsa a csoport céljait, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy el is fogják érni céljaikat. Rensis Likert

4 4 ADOMÁNYOZÓINK, TÁMOGATÓINK 2011-BEN Mint minden évben idén is szeretnénk az Új Évet azzal kezdeni, hogy köszönetet mondunk mindazon cégeknek, szervezeteknek és magánszemélyeknek, kik munkánkat elismerésre és támogatásra méltónak ítélték a 2011-es évben. GeneralCom Építőipari Kft. KLUDI Szerelvények Kft. Duna House Franchise Kft. HiPP Kft. GE Healthcare budaörsi telephelyének dolgozói Magyar Élelmiszerbank Egyesület DHL Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Érd és Térsége Víziközmű Kft. Citibank CIB Bank Százhalombattai Bankfiók munkatársai Raiffeisen Bank munkatársai Generali-Providencia Biztosító Zrt. Módszertani Gyermekjóléti Központ Érd Törökbálint Város Önkormányzata Segítő Kéz Szolgálat Diversey Kft. Mardoni 99 Kft. Telenor Magyarország Zrt. Művészetek Palotájának dolgozói Rendezvényparádé Kft. Budapest Bábszínház Gróf Sándor Móric Lovas Sportegyesület Százhalombatta Elevenpark Játszóház Budapest Vörösmarty Mihály Gimnázium Érd Auchan Magyarország Kft. Népszava Százhalombattai Hírtükör BONITA Direkt Kft. Hegyem Nonprofit Kft. MEDISHOE Magyarország Kft. REGIO Játékkereskedelmi Kft. Naturvitamin Diszkont Magyar Oktatási Tájékoztató Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ORDO HUNGARIAE Lovagrend Zsebők András Munteanu Norbert, ABCLAP.HU Bagi Adél Geiszler Lívia Mészáros Roland KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

5 5 AZ ESETMEGBESZÉLŐ CSOPORTOKRÓL Tisztelt és kedves Kollégák! Kedves Nevelőszülők! második felében kialakultak az esetmegbeszélő csoportokba járó nevelőszülők végleges beosztásai. Köszönöm Mindannyitoknak, hogy megtisztelitek a csoportot, egymást és engem azzal, hogy pontosan és rendszeresen jártok a csoportokba és ott aktívan részt vesztek a közös munkában. Remélem, hogy Ti is úgy érzitek és tapasztaljátok, hogy ezek a havi közös együttlétek megkönnyítik kissé azt az egyáltalán nem könnyű munkát, hivatást, amit akkor vállaltatok, amikor nevelőszülőnek jelentkeztetek. A 2012-es évben is szeretettel várlak Benneteket csoportjaitokba. Nevelőszülői tanácsadó kollégáink jelezték, hogy vannak még néhányan, akik kimaradtak a csoportokból és szeretnének járni, az év elején még ők is megtehetik, hogy csatlakoznak hozzánk, maximum márciusig. Ebben a nyílt levélben, ami a Hírlevelünkben megjelenik, leírom Nektek az esetmegbeszélő csoportok helyeit, időpontjait, valamint a csoportokban eddig rendszeresen résztvevő nevelőszülők nevét, hogy előre tudjátok szervezni az időtöket a 2012-es esztendőben is. Boldog Újévet és tartalmas együttléteket kívánok Mindannyitoknak a 2012-es esztendőre. Vincze Dezsőné Danica Budapesti csoport: ESETMEGBESZÉLŐ CSOPORTOK ÉVRE Helye: az új budapesti Fészek ház: 1105 Budapest, X. kerület, Mádi utca 15. Időpontjai: előre megbeszélt szombatok január 14., február 25., március 24., április 21., május 19., júniusban, júliusban, augusztusban szünet, a második féléves időpontokat közösen egyeztetjük, és újra megjelentetjük majd a nyári Hírlevelünkben. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Pásztor Margit, Balogh Béláné, Nagy Istvánné, Kántor Judit, Licsik Józsefné, Szántai Mária, Molnár Krisztina, Sárosiné Dobák Erzsébet, Szálka Tiborné, Ráduly Judit, Bócsi Béláné, Dósa Józsefné, Pacsmag Katalin, Kulcsárné Bob Mária (14 fő)

6 6 Abonyi csoport: Helye: abonyi Fészek ház, 2740 Abony, Erkel Ferenc utca 1. Időpontjai: Minden hónap utolsó csütörtöki napja, tehát: január 26., február 23., március 29., április 26., május 31. és a második félév időpontjait majd itt is egyeztetjük és megjelentetjük a Hírlevélben. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Zsákai Tiborné, Kállai Józsefné, Farkas Sándorné, Gulyásné Farkas Anna, Lendvai Tímea, Mészáros Ferencné, Nagy Józsefné, Retkes Józsefné, Balogh Gyuláné, Császi Erzsébet, Balogh Józsefné, Balázs József Sándorné, Tóth Attiláné (13 fő) Tiszakécske I. csoport: Helye:tiszakécskei Fészek ház, 6060 Tiszakécske, Déryné utca 14. Időpontjai: Minden hónap utolsó előtti keddi napja, tehát: január 24., február 21., március 20., április 17., május 22. A második félév időpontjait ez esetben is egyeztetjük a csoport tagjaival. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Beke Ferencné, Döme Katalin, Kalmárné Kökény Anita, Kisné Zámbori Szilvia, Miskóné Kiss Katalin, Takács Istvánné, Matúz Béláné (7 fő) Tiszakécske II. csoport: Helye: tiszakécskei Fészek ház, 6060 Tiszakécske, Déryné utca 14. Időpontjai: Minden hónap utolsó keddi napja, kivétel február, amikor más időpontot beszélünk meg, tehát január 31., február 29. szerda!!!, március 27., április 24., május 29. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Kiss Ernőné, Betyár Gáborné, Hajagos Béláné, Pálinkás Józsefné, Kissné Juhász Sarolta, Kocsány Istvánné, Ragó Mihályné, Marton Lászlóné, Laczkó Istvánné, Radics Istvánné (10 fő) Érd I. csoport: Helye: Érd Fészek központ, 2030 Érd, Karolina utca 3. Időpontjai: Minden hónap utolsó pénteki napja, tehát január 27., február 24., március 30., április 27., május 25. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük majd a csoport tagjaival.

7 7 Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Bagyó Mária, Völgyesi Zita, Besze Janka, Formeszter Tímea, Virágné Tóth Gizella, Horák Judit (6 fő) Érd II. csoport: Helye: Érd Fészek központ, 2030 Érd, Karolina utca 3. Időpontjai: Minden hónap utolsó hétfői napja, tehát január 30., február 27., március 26., április 30., május 28. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük majd. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Babinszki Katalin, Nagy Imréné, Kenesei Tiborné, Paprika Ágnes, Horváth Katalin, Vastagné Tóth Adrienn, Fekete Ferencné, Kovács Erika (8 fő) KEDVES AJÁNDÉKOZÓK! Mint minden évben 2011-ben is nagyon sok szép ajándékot kaptunk Tőletek! Voltunk a "cipősdoboz" akció buliján a Papp László Sportarénában. Ott olyan zenét hallgattunk. amit biztos otthon csak kevesen hallgatnak. Nagyon tetszett. Nekem teljesen új volt. Azóta már megkértem Mamát, hogy nézzük meg a neten is őket. Na és a sok ajándék! Felsorolni is alig tudom őket! A puhi-simi játék kígyó, amivel aludni is lehet, de sálnak is jó. a sok-sok csokoládé, a jegyzettömb, stb. Az igazi nagylányos márkás dezodor sampon-tusfürdő szett nagyon király táskában. Na és a NIKE táska! Az volt a csúcs! Nagyon örültem neki. Pont most a szünet kezdetekor szakadt el az utazótáskám cipzárja. Szóval ez kapóra jött. Bár egy kicsit megijedtem, amikor kibontottam! Próbáltam én mindent, de csak nem sikerült teljesen kibontani! Ekkor jött a Jolly Joker! Szóltam Mamának és minden rendbe jött! Volt a táskán egy cseles kis műanyag, ami összetartotta. Ráadásul a színe megegyezett a táskáéval! Szóval végül is megoldottuk a problémát! Én meg szaladhattam a szobámba bepakolni a ruháim a kollégiumba. No, ekkor történt a csoda! Mit látnak szemeim!? A nevem van ráírva, mit ráírva "belevésve" a bilétába, ami a táskán lógott! Na, kinek van ilyen! Persze hogy nekem!!!!! Amikor utazunk, mindig úgy teszem le a táskát, hogy mindenki láthassa! Ez az én táskám! Nem adom és vigyázok rá! Köszönöm Nektek Bácsik Nénik a sok szép ajándékot! Megint emlékezetes lett a karácsony! Csörike megbízásából írta Mama Kocsiné Makra Magdolna

8 8 FÉSZEK GYERMEKVÉDŐ EGYESÜLET GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONÁNAK ÉV ESEMÉNYEI Fennállásunk óta 1998 óta közel 500 lakó fordult meg nálunk. Ebben az évben 44 krízishelyzetbe került gyermeknek tudtunk segíteni. Voltunk Cirkuszban, Sport Max-ban boxoltunk együtt (Erdei Zsolt) Madárral, csápoltunk a tavalyi X-Faktor győztes Vastag Csabinak; farsangoltunk, Szülinapokat-névnapokat ültünk, A Fővárosi és a Nyíregyházi állatkertben is voltunk. A Budapesti Kommunikációs Főiskola meghívásának eleget téve felléptünk a rendezvényükön. Számháborúztunk, ettünk finomakat, Vidám volt a gyereknapunk voltunk kirándulni, kézműveskedtünk, strandoltunk, voltunk Eleven Parkban, Esküvőt szerveztünk (felejthetetlenre sikerült), Mikulásvonatoztunk, Színházi előadáson voltunk, kaptunk ajándékokat forgattak nálunk. Egy cég csapatépítő tréning keretei közt megcsinálta a tavaszi nagytakarítást otthonunkban, volt, aki sütemény-sütés akciót szervezett és ennek bevételét ajánlotta fel és a Facebookon is szerveztek kampányt számunkra. Adományozók és támogatók által ez év nyarán ki tudtuk cserélni 5 szobában a régirosszul záródó nyílászárókat új műanyag, korszerűekre (melynek köszönhetően hatékonyabban tudunk meleget tartani a lakószobákban) szintén támogatók segítségével az egész otthonban tisztasági festést csináltunk (gyönyörű színek lettek mindenütt). Ez rengeteg plusz munkával járt, de megérte. És még nincs vége: Szintén egy támogatás jóvoltából a fürdőszobákban kicseréltük az elhasználódott csapokat. És az emeleti fürdőt is fel tudtuk újítani (mert sajnos a zuhanyzó beázott korábban).a nagyobb munkálatok alatt egy hétre táborozni vittük lakóinkat Kunbaracson szerezhettünk felejthetetlen élményeket. természetesen ehhez is elengedhetetlen volt a plusz forrás. Fogadtunk önkénteseket, gyakorlatosokat. A Pest Megyei Kormányhivatal szakreferensének idei évi minősítésében kiemelkedő szakmai elismerést kaptunk. Talán ilyen mozgalmas és eredményekben gazdag évünk soha nem volt szeretném megköszönni mindenkinek a támogató cégeknek, magánszemélyeknek és nem utolsó sorban minden kollégámnak a munkáját!!! És megemelni a kalapomat; mert az a mindennapos erőfeszítés, amit a ház rendjéért, a gyerekek jólétéért megtesznek nem kis hivatástudatot és szívet takar. Nyitrai-Hell Szilvia Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis Otthonvezető dolgokat tehetünk, nagy szeretettel. Teréz anya

9 9 DECEMBERI PROGRAM AZ OTTHONBAN A Mikulás december 5.-én este érkezett el az otthonban lévő gyerekekhez. Mostanság telt házzal működik az intézmény és inkább óvodáskorú és kis iskolás gyermekek tartózkodnak benne. Talán ezért is volt olyan élményszerű és izgalmas - és nem csak a kicsiknek - a várva várt, mindent látó távcsövével informálódó látogatónk vendégeskedése. A nagyon jókedvű és vicces télapó bácsinak sok finomságot, vidámságot és mosolyt sikerült csempésznie a sok krízist megélt kis lakóink életébe év Karácsonya minden eddiginél gazdagabbra sikeredett. Nem csak az otthon lakói kaptak ajándékot, hanem ők is adhattak valamit. Ugyanis Attila bácsi, a nevelőnk segítségével sikerült az ünnepségen megjelent vendégeinknek kedveskedni egy kis színpadi jelenettel. Már a műsorra való készülődés által feltöltődtek a gyerekek és áradt belőlük a szeretet és az igyekezet. December 20.-án a meghívott patronálóinknak adták elő a műsorukat és a következő napon pedig a minden gondozottunk személyes kívánságát teljesítő JÉZUSKÁT lepték meg, akik a tavalyi évhez hasonlóan a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatóinak képviseletében érkeztek a gyermekotthonba. Köszönjük a sok-sok ajándékot NEKIK és AZOKNAK, akik adományaikkal, jó szándékukkal gondoskodtak arról, hogy a rászorult gondozottjaiknak felejthetetlenné varázsolják az Ünnepeket. Karácsonyi szünetben a két ünnep közötti időben egy egész napos gyermek programon vehettünk részt. 10 gyermek 3 felnőtt kíséretében egy hatalmas fedett játszóházban, az Újbuda Centerben lévő ELEVEN PARK-ban tölthettünk egy mozgalmas napot. Itt megelevenedtek kicsik és nagyok, fiatalabbak és idősebbek is. Mindnyájan közösen, vidáman játszottunk, csúszdáztunk, kerekeztünk, labdáztunk. Örömteli élmény és felhőtlen szórakozás volt az ott töltött idő minden pillanata. Kisnémet Dávidné Irma Jó néha gyereknek lenni, és mikor lenne jobb, mint karácsonykor, hiszen gyermek volt az ünnep fenséges alapítója is. Charles Dickens

10 10 CIPŐSDOBOZ JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT RENDEZÉSÉBEN Három nagy busszal indultunk Tiszakécskéről december 19-én délután fél 4- kor, hogy este 7-re már Budapesten, a Papp László Sportarénában legyünk a sok-sok gyermekkel és néhány nevelőszülővel. Sokan még az ufónak kinéző létesítményben sem voltak, így már az maga élmény volt, hiszen a monumentális belső tér megvilágítása, hangosítása szemet-fület csodálatra ösztönzött. A Golgota Gospel Kórus nagyon vidám, vallási tartalmú dalait, a rá jellemző mozgásosság kísérte, majd a Magyar Rádió Szimfonik Live és a fellépő együttesek (Balkan Fanatik, Belmondo, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Caramel) dalai három órás programot biztosítottak számunkra. Nem kimondottan gyermek program volt ez, nagyon örültünk, hogy főként a kis-és nagykamasz gyerekeket vittük el. Ők többségükben remekül érezték magukat. Rádiné Teri Azért ragadtam tollat, hogy megosszam Veletek a Nálunk történt év első jó hírét, ami bennünket ért. Egy évvel ezelőtt érkezett hozzánk egy fiú testvérpár, Kéki Bence 12 éves és Kéki Balázs 9 éves. Tanulmányi eredményeik, magatartásuk nem a legjobbak közé volt sorolható. Úgy éreztük, hogy ezek a gyerekek jó képességekkel rendelkeznek. Balu (Balázs) szinte a betűket sem ismerte mikor hozzánk került, pedig az első osztályt már másodszor járta. Munkából haza jövet minden este tanultunk. S íme, eljött az eredménye. Bence matematika versenyen vett részt a 2011-es (x+5) 2-1=25 tanévben, év végén. Helyi iskolában 3. helyezést ért el, majd a megyei versenyen 10. helyezett lett. Balázs pedig az év első jó híreként szintén matematika versenyen vett részt. A másodikos diákok korosztályában első helyezést ért el. Nagyon örültünk a jó híreknek mindannyian. Azért írtam ezt le Nektek, hogy megoszthassuk Veletek örömünket és minden nevelőszülőnek hasonlókat kívánunk férjemmel együtt. Dósa Józsefné (Ani)

11 11 BARANGOLÁS KERÁMIAORSZÁGBAN A fenti címmel hirdetett meg rajzpályázatot a Pataki Kerámia Kft. Általános iskolás gyermekek különböző korcsoportjaiban. Interneten megtekinthető: (www.patakikeramia.hu/2011/ barangolas-keramiaorszagban) Rajzszakkörön Ági néni beszélt erről a pályázatról, s azt mondta olyan rajzot készítsünk, amin van egy kerámia és legyen rajta egy ország. Én rajzoltam egy falut, amit az űrlények támadnak meg, a kerámia mellett pedig volt egy lány, aki egy űrlényt fogott. Ez felkerült az internetre és szavaztak rá. Az összes beérkezett rajzok között, a éves kategóriában második lettem. Kaptam egy kerámia almafás bögrét, tányérral, és aminek nagyon örültem, a rajzommal díszített kerámia tálat is megkaptam. Nagyon boldog voltam. Schors Alexandra 13 éves

12 12 A MI JÉZUSKÁNK A mi Jézuskánk előbb érkezett. Halhatta a beszélgetést, mely az adventi cirkuszi előadásról hazafelé jövet elhangzott a varázslatosra díszített Andrássy úti forgalomban araszolva. - Mami! Mi az a hotel? - kérdezte Szara, s a választ hallva ezt sóhajtotta: - Semmi mást nem kérek a Jézuskától, csak hogy elvihesselek egy hotelbe! Oda, ahol kényeztetnek, és még házimunkáznod sem kell. Másnap tudtuk meg Ágitól, hogy valóra válhat az álom. Csak le kell rajzolni azt, s wellness-karácsonyt nyerhetünk a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel pályázatán. Szara nyelv lógatva rajzolt. Választhatott technikát. Képén egy aranyszínű kádban ülök középen, hajamat fodrász mossa, körmömet térdelve lakozza egy manikűrös. Ő maga baldachinos ágyban trónol, előtte gyümölcshalom, mellette felolvasónő ül, s kedvenc meséjét mondja. A környezet luxus. Selyem, bársony, csipke. Királylányos. A mi Jézuskánk előbb érkezett. Otthonunkban 22.-én volt gyertyagyújtás. Másnap ugyanis utaztunk Ráckevére. A négy csillagos hotelbe. Valóra vált az álom. Nemcsak Nekünk. Szarán kívül még 11 gyermeket láttak vendégül a Kék Dunában a jótékonysági akció szervezői. Végre csak egymásra volt időnk a kastélyszerűen elegáns környezetben. Pihenhetett test és lélek. A többiekkel együtt Szara azt is megtanulhatta, hogyan kell egy luxus-szállóban viselkedni. Tudja már, hogy itt az étkezés ünnep, hogy vacsorához a legszebb ruhát kell felvenni, hogy reggelihez sem papucsban, pizsamában slattyogunk az étterembe, s hogy nem szolga az, aki kiszolgál minket. - Nem is olyan könnyű gazdagnak lenni. - jegyezte meg kislányom egy nap, mikor már negyedszer öltöztünk át. Ráckeve hangulatos utcái, az erkélyünk előtt csillámló Duna, a káprázatos törökfürdő, a mindig mosolygó és kedvesen türelmes szállodai személyzet legszebb Karácsonyunkká tette a mostanit. Köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy 2011-ben a mi Jézuskánk előbb érkezhetett. Bajragin Szara nevében is Simay Katalin nevelőszülő Sohasem az a fontos, hogy milyen messze, milyen magasra ment az ember, s az sem, hogy milyen nehezen - csakis az, milyen élményeket hozott magával. Karl Lukan

13 13 ÚJRA ELÉRKEZETT AZ ADÓBEVALLÁS, ÉS AZ ADÓ 1%-OK FELAJÁNLÁSÁNAK IDŐSZAKA! Ismét szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy Egyesületünknek mekkora szüksége van az adóból felajánlott 1%-ra. Ezért kérünk mindenkit, hogy legalább mi tartsunk össze, hiszen ez mindenki érdeke. Szóljunk családunknak, barátainknak, hiszen sokan nem ajánlják fel 1%-ukat, mert nem tudják, kinek is kellene. A felelősségünk közös az 1 % gyűjtésében, tegyünk hát érte együtt, mindenki a lehetőségei szerint! EGYESÜLETÜNK ADÓSZÁMA: HATÁRIDŐK: 1. Egyéni vállalkozók, egyszerűsített bevallás esetén: február Munkáltató által elkészített adóbevallás esetén, illetve minden más esetben: május 20. Amennyiben bevallásában nem rendelkezett 1%-áról, de mégis szeretne, május 20-g postára adhatja rendelkezési nyilatkozatát az APEH részére! december 1.-jén kezdtem meg pályafutásomat a Fészek Gyermekvédő Egyesületnél. Bogdán Mónikának hívnak, 28 éves vagyok és jelenleg Óbudán élek, de ez elég sűrűn változik! Korábban a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Szakértői Bizottságánál dolgoztam. 3 évet töltöttem itt, gyermekvédelmi ügyintéző munkakörben. Első munkanapomon mindenki nagyon kedvesen fogadott. Jelenleg az érdi irodában tanulok, a későbbiek folyamán pedig a budapesti irodában fogok gyermekvédelmi ügyintézőként dolgozni. Remélem, minél hamarabb a Fészek-csapat szerves részévé válhatok, és munkámmal hozzájárulhatok Egyesületünk dinamikus fejlődéséhez. Bogdán Mónika

14 14 FÉSZEK GYERMEKVÉDŐ EGYESÜLET AJÁNDÉKA ÉS A MIKULÁS Nálunk járt a Mikulás, dec. 2.-án Ankáné Marika által. Szegény, fáradtan, fázósan kopogott az ajtón. Az én öt nevelt gyermekem épp tévét nézett. Mikor leültettem Marikát, Kis Katánk kiszaladt a szobából, de úgy meglepődött, hogy vissza is szaladt, ijedtében. Többszöri megszólítás után kijöttek eléggé meglepődve. Ha Marika nem szólal meg, meg sem ismerik. A csomagokat versek, és énekek után adta át, aztán fényképezkedés következett. Dec. 20.-án újra ajándékok jöttek, melyeket Marikáék hoztak. Az Egyesület élelmiszer adományát és csomagját. Az élelmiszerek közül a joghurtnak és a csokoládénak örültek a legjobban. A piperecikk és a csoki volt a kedvenc. Az utazótáska és a névre szóló kulcstartó láttán, a táborozás jutott az eszükbe. Ezúton szeretnénk megköszönni a gyerekek nevében ezt a sok-sok ajándékot. A gyerekek szeretetük jeléül rajzot is készítettek. Subitz Lászlóné Dóri, és a gyerekek: Klaudia, Anna, Krisztián, Kata, Hajnalka. Tiszakécske, január 9.

15 15 MIKULÁSVONATON A FÉSZEK GYEREKEKKEL 275-en voltunk együtt!!! A Fészek Gyermekvédő Egyesület Nevelőszülői Hálózatában nevelkedő gyerekek és nevelőszülői családjaik, valamint többen a gyerekek vér szerinti családjai (szülők, testvérek) közül és a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthonában bent lévő gyerekek december 3.-án, 275 fővel Mikulásvonatozni indultak Budapestről, Abonyból és Tiszakécskéről a Nyíregyháza-Sóstói Állatkertbe. A Mikulásvonaton volt Mikulás és krampusz, zene és vidámság, no meg ajándékok is a gyerekeknek. Jókedvünk a Nyíregyháza-Sóstói gyönyörű Állatkertben sem hagyott alább. Feledhetetlen élmény marad minden résztvevőnek ez a kedves együtt töltött nap a Fészek családjaival. Vincze Dezsőné Danica Nagyon szépen köszönöm a családom és a magam nevében azt a csodát, amiben december 3.-án részünk lehetett. Ott tényleg egy család lehettünk mindannyian. Az egész nap vidámságban, örömmel volt tele. Balogh Gyuláné Márta Abony

16 16 Balogh Dominika Rubina Balogh Enikő Bellcey Michael Bata Tibor Bodor János Bori Krisztián Bökönyszegi Levente Bukovszki Erzsébet Demeter Krisztián Zsolt Éles Vivien Gerdai Márk Gábor Grünberger Gábor Győrfi Julianna Sok boldog születésnapot kívánunk az októberben születetteknek! Győrfi Petra Halasi Viktória Jankovics Márta Kanyó Gábor Kapczella János Kocsi Patrik Lakatos Cintia Losonczi Krisztián Zoltán Magyar Zsülien Nagy Doroti Csenge Németh Károly Orschelbacker Krisztina Beáta Péntek Norbert Rácz Dezső Rafael Krisztián Schors Mária Sulymosi Ádám Sulymosi Imre István Szabó László Ambrus Szurma György Tamás Gábor Tímár Szandra Tischler Tamás Valent Viktória Váradi Vivien MEGLEPETÉS! Örömmel szeretnénk tudatni Veletek, hogy mennyi meglepetés ért Minket tavaly az Ünnepek alkalmával/ból. Egymás után kaptuk a meghívásokat a különböző programokra. Ezekből egyet szeretnék kiemelni: december 21.-re meghívást kaptunk 3D-s mozi látogatásra az Arena Plaza Bevásárlóközpont mozijába, ahol a gyerekeket megvendégelték egy állófogadásra, melyen mindenféle finomsággal várták Őket. Ezután megnézhettük a Táncoló talpak 2. nagyon kedves mesefilmet, kaptunk 3D-s szemüveget is, amit a gyerekek nagyon élveztek. Nagyon szép volt a Karácsonyunk! Köszönjük a Fészek Gyermekvédő Egyesületnek és minden programszervezőnek ezt a sok szép felajánlást! Köszönettel: Erdélyi gyerekek nevelőanyja, Pacsmag Katalin

17 17 KIRÁNDULÁS A NYÍREGYHÁZI ÁLLATKERTBE december 3.-án reggel a szokásos elintéznivalók után a vasútállomáson felszálltunk a beérkező vonatra és a szolnoki állomásra érkezés után izgatottan vártuk a Mikulás-vonat érkezését, mert tudtuk, hogy rajta van a Mikulás. Sokáig tartott az út, de egy idő után a mi fülkénkbe érkezett a Mikulás és a krampusz a Buborék együttes kíséretében. Mikulásos dalokat énekeltünk. Végül megérkeztünk. Egy kis séta és az állatok mesterséges paradicsomába érkeztünk. Amikor beértünk egy kis megbeszélés után ki-ki családjával az állatokhoz ment. Fáztunk, de a családi szeretet felmelegített bennünket. Az utunk során az állatokat megnéztük, és a Trópusi-házban melegedtünk, eközben Bélának a jól ismert humora megint elkápráztatott bennünket. Azt kérdezte a bent lévő pataknál: - Van-e már kapás? - Nincs - mondtuk. A hátunk mögött lévő üvegablaknál pedig ezt kérdezte: - Hát mit láttok a tévében? - Tapírokat - feleltük Ez a kirándulás számunkra nagyon jó volt. Indulás előtt a vágányoknál háromszor oda-vissza sétát tettünk, mert egyszer a B vágányra irányítottak minket, másodszor pedig az A vágányra küldtek bennünket. Végül is megérte, mert a vonat úgyis később jött. Szeretnénk köszönetet mondani: Laczkóné Ica, Béla és a gyerekek: Ricsi és Zozó. Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk! Adamcsik Tímea Orsolya Albert Alexandra Patrícia Balog Alexandra Etelka Balogh József Bori Mária Fricska Katalin Hangya Patrik Hup Mónika Sok boldog születésnapot kívánunk a decemberben születetteknek! Isa Szilveszter Kasza Norina Komáromi Barbara Kovács Jenő Kovacs Tibor Makovits Erzsébet Maloku Ádám Péntek Anett Pogonyi Kamilla Pusoma Edit Rácz Dávid Sárközi Levente Solti Alexandra Szabó Diána Réka Szabó Károly Róbert Szabó Manuéla Ramóna Tóth Attila Géza

18 18 MAGYAR NEMZETI GALÉRIA November 12.-re meghívást kaptunk a Magyar Nemzeti Galériába. A Generali Mosolyvadász keretében a Generali munkatársai szervezték ezt a programot, melyre mindenkit szeretettel vártak. Vonattal mentünk Érdről a gyerekekkel, majd a Déli pályaudvarról gyalog mentünk fel a várba. Volt, aki még nem járt itt. A kilátás kedvéért többször megálltunk, na meg persze a rengeteg lépcső miatt is. A Galéria előtt találkoztunk Virággal és a vele érkező, főleg nagy fiúkból álló kis csapattal. Az egyik kislányt az édesanyja kísérte el. A Generali munkatársa nagyon kedvesen fogadott bennünket. Miután megismerkedtünk, közös fényképet is készített rólunk. A Galériában az egyik elkülönített sarokban már elmélyülten rajzoló gyerekek, szülők közé telepedtünk le, és máris elkezdtek a mi gyerekeink is (persze a nagyfiúk nem) alkotni. Nagyon szép alkotások születtek. A tárlatvezetés rövid időn belül elkezdődött. 5 műalkotást néztünk meg úgy, hogy a végén még a kamasz fiúk is aktívan közreműködtek. A tárlatvezető megtalálta a gyerekekkel a hangot. Olyan érdekes motívumokra, részletekre hívta fel a figyelmet, ami mellett általában elmegyünk. Az első szobrot körbe jártuk, kitaláltuk, hogy mit érezhet, kire várhat az a pásztorlány, akinek a testtartását mindannyian utánoztuk. A következő teremben meg kellett találni egy festményt pár információ alapján. Az trónteremben ki kellett találni, hogy milyen anyagból készült egy kívülről aranyozott oltár. Amikor az egyik nagyfiú kitalálta, mögé mehettünk, hogy saját szemünkkel láthassuk az eredeti fából készült oltárt. A tárlatvezető elmondta, hogy minden hónapban egy alkalommal családi nap keretében térítés nélkül mehetnek be a gyermekes családok. Más-más technikával ismerkedhetnek meg az alkotó sarokban, majd tárlatvezetésen vehetnek részt. Bátorítok mindenkit, hogy vegye igénybe ezt a lehetőséget, mert kellemes élményeket szerezhetnek. Mi is gazdagabban mentünk haza. Szinatkasz Sztavroszné Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára. Werner Hofmann

19 19 Kedves Nevelőszülők! Év végén, év elején gyakran köszöntünk boldog új évet. Számot vetünk tett és meg nem tett, megfogadott és be nem tartott ígéreteinkről. Mondhatnánk, ez nem szép dolog, legfőképpen, ha a be nem tartott ígéretnek akár társunk, barátunk, munkatársunk, saját és nevelt gyermekünk az érintett alanya. Mikor elkezdtétek ezt az erőt próbáló, egyúttal tiszteletre méltó feladatot, tudtátok-e, hogy mit HA NEM BESZÉLÜNK, AKKOR IS GONDOLOK RÁTOK vállaltatok? Engedtek-e a nehéz ébredésnek, bizonytalanságnak, kétségnek, haragnak? és gondoltok-e arra hajnalban felülve az ágyban: te Úristen, kellett ez nekem? Azt hiszem igen. Mindig megérint benneteket az erőtlenség és mégis újrakezdés megtartó ereje. A vallásban hit -nek fordított eredeti szó azt jelenti: bízik valakiben, ráhagyatkozik valamire. A nevelőszülői hivatás a gyakorlaton, egyfajta lelki újjászületésen és bizony megmérettetésen alapszik. Nem csak szándék, képesség, lehetőség, hanem mondjuk ki: egy életen át tartó tanulás. Tele odaadással, lemondással, lelki megrázkódtatással és lelki felemelkedéssel. Mi vajon még a nevelőszülőség? Humor és szomorúság? Görcsösség és félelem? Bizonytalanság és bizonyosság? A mindennap újra ébredés és újrakezdés hosszantartó érzése? Rengeteg a feltett és rengeteg a megválaszolatlan kérdés. A valahová tartozás érzése nem tudás, hanem hit kérdése. Azt gondolom, a nevelőszülői elhivatottság is: tudás, érzés és hit kérdése. A nevelőszülői pályán a valahová tartozás érzése, hiszek benne, az odaadás és önzetlenség véget nem érő imája. Így legyen. Ha nem beszélünk, akkor is gondolok rátok Szeretetteljes és erőt adó új évet kívánok: Lochman Lászlóné, Ani Ha valakinek ajándékot adsz vagy elénekelsz neki egy dalt, segítesz a Mikulásnak. Számomra erről szól ez az ünnep. Louis Sachar

20 20 Balog Elizabet Bartal Dóra Blaskó Roxána Aida Bogyó Péter Budai Krisztián Caldarar Elisabeta Csontos Erika Deme Dzsenifer Goda Gábor Dávid Gyarmati Tamás Szilveszter Halasi Árpád Sok boldog születésnapot kívánunk a novemberben születetteknek! Hanák Dominik Zoltán Mezei Izabella Hup Erzsébet Molnár Viktória Hurubán Richárd Nagy Ernő Jakab Eugénia Rostás Erzsébet Kassai Barnabás Schors Regina Kiss Marcell Milán Szabó Imre Kohon Dzsenifer Tarczali Mercédesz Lévai Valentin Tamás Vadászi Mónika Magyar Pál Váradi Mercédesz Majszinger Tünde Virág Richárd Maloku Diána Wolfgéher Ádám A Hírlevelet Remete Katalin eredeti elgondolása alapján írták és szerkesztették: Báló Ottilia Bajragin Szara Dósa Józsefné Ani Kisnémet Dávidné Irma Lochman Lászlóné, Nyitrai-Hell Szilvia Rádiné Teri Schors Alexandra Simay Katalin Subitz Lászlóné Dóri Vincze Dezsőné Danica Balogh Gyuláné Márta Kocsiné Makra Magdolna Laczkóné Ica Orbán Anna Orbán Klaudia Pacsmag Katalin Sebestyénné Nagy Viktória Szinatkasz Sztavroszné Tóth Hajnalka Tóth Katalin Tóth Krisztián Arató Rita A szerkesztőség címe: 2030 Érd, Karolina u. 3. Tel./fax: +36/ Bankszámlaszám: Szívesen fogadunk fényképeket, írásokat; melyet külön kérésre visszaküldünk.

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó

Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó 2015/2016. tanév 9. évfolyam nyelvi csoportjai Könyv: Angol I. nyelv 3 óra New English File Pe-Intermediate Haladó Osztály 1 Korossy Ádám A 2 Borsos Áron A 3 Schmeiszer Gergő A 4 Családi Krisztián A 5

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

Matematika 5. és 7. évf. verseny

Matematika 5. és 7. évf. verseny Mohay Lili 5 ált. iskola Bánlakiné Németh Ildikó Dr. Béres József 1. Körtvélyessy László 5 ált. iskola Pártos Péterné Nyelvű 2. Wang Anna 5 ált. iskola Borsos Irén Óbudai Nagy László 3. Antók Etele 5 ált.

Részletesebben

2012. augusztus Szakiskola

2012. augusztus Szakiskola 2012. augusztus Szakiskola Tanuló neve Osztály Tantárgy Terem Vizsgáztató tanár 24.aug 27.aug 28.aug Ajtai Krisztián Péter 09E Élelmiszer ismeret 9 Irházi Emőke 1.n. 9:00-10:00 Ajtai Krisztián Péter 09E

Részletesebben

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23.

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23. 60 m Leány - I. kcs. 1 4 Varga Viktória Debrecen 9,06 16 II. if. 2 67 Fábián Dóra Kaposvár 9,19 15 I. if. 3 52 Mihály Réka Szeged 9,26 14 II. if. 4 99 Molnár Patrícia Sopron 9,49 13 I. if. 5 3 Gál Rita

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

Iskolagyűlés 2015.10.20.

Iskolagyűlés 2015.10.20. Iskolagyűlés 2015.10.20. Nagyon mozgalmas 2 hónap áll már mögöttünk, rengeteg csodaszép eredménnyel. És hol van még a tanév vége?! 2015.09.19-én, szombaton reggel a szokásokkal ellentétben tárva-nyitva

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Fészek Gyermekvédő Egyesület Gyermekek Átmeneti Otthonában teljesített gondozási napok és gyermeklétszám 2011. évi havi lebontása

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Fészek Gyermekvédő Egyesület Gyermekek Átmeneti Otthonában teljesített gondozási napok és gyermeklétszám 2011. évi havi lebontása SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Fészek Gyermekvédő Egyesület Átmeneti Gyermekotthona krízishelyzetbe került családok gyermekeit, illetve szükség esetén gyermeket szülőjével fogad be átmeneti jelleggel otthonába. Az

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány 7km F1 férfi 1 140 Riczu Balázs UFC 00:33:01 00:00:00 Tempo Sport Kft 1/ 13 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

02 Közgazdasági szak

02 Közgazdasági szak 01 Közlekedési szak Balogh Barbara József Attila Dombóvár 78648474882 Koller Imre Vásárosdombó 76338751299 Lelkes Réka Belvárosi 74829857000 Boros Szabina József Attila Dombóvár 77194104062 Vincze Balázs

Részletesebben

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye 60 m Fiú I. kcs. 1 81 Turó József Eger 8,20 2 82 Farkas Gusztáv Eger 8,40 3 65 Bogdán László Kaposvár 8,50 4 33 Papp Balázs Bp. Siketek 8,80 5 6 2 Tóth József Debrecen 9,10 5 6 114 Rigó Marcell NH. Bp.

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III-IV. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont

Részletesebben

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA BAGA LAJOS BAKÓ ERZSÉBET KLÁRA BALOGH NORBERT CSANÁDI NIKOLETT DEÁK NIKOLETT GAZSÓ ZSANETT FÜLÖP GÁBOR DÁVID GYÖKERES MÁRIA

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Zárt ülés határozatai 114-189-ig

Zárt ülés határozatai 114-189-ig Zárt ülés határozatai 114-189-ig 114/2015.(III.24.) Ügyrendi-Jogi-Szociális Bizottsági határozat Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról 115/2015.(III.24.) Ügyrendi-Jogi-Szociális Bizottsági

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDESI KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2915-2/2014. 12. E LŐTERJESZTÉS

Részletesebben

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás 1. évfolyam idő 1. Timár Bálint 1.b 104 104 7,14 2. Ozorai Zsóka 1.c 104 104 8,22 3. Ignácz András 1.b 103 104 8,18 4. Porcsa Tamás 1.c 103 104 8,20 5. Lesták Eszter Boglárka 1.c 103 104 8,50 6. Balika

Részletesebben

17 saját rendezésű program 1500 résztvevő

17 saját rendezésű program 1500 résztvevő 2013. december 21. 17 saját rendezésű program 1500 résztvevő 10 futórendezvény 4 streetball-kupa és dobóverseny 2 kerékpáros teljesítménytúra 1 gyalogos teljesítménytúra 1 12+1 program DÖKE-tagok részvételével

Részletesebben

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat

A jelentkező által elsőhelyen megjelölt terület. 09 szakképzés virágkötő és virágkereskedő. 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 03 szakközépsiskola kereskedelem ágazat 1. Kuczi Péter 79213857479 elutasítva 1. SZANDI 73221928073 felvéve 2. Marton Mietta 71730071397 felvéve 3. Sebestyén Áron 76028483679 felvéve 4. Erb Daniella 76066834680

Részletesebben

APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei

APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Vezetői elérhetőségei Név Szervezeti egység Beosztás Telefon Fax E-mail Irsz. Helység Cím Bocskay Vince Régió igazgató Igazgató (22) 548-901 (22) 316-270 kdr.igazgato@apeh.gov.hu

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbiakban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a tanfolyam kezdő napján, a megadott időpontban, a megadott teremben jelenjetek meg. Kérjük, hogy a tankönyvre mindenki hozzon

Részletesebben

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7. 6000 Kecskemét, Tanulmányi terület kódja: 40 Tanulmányi terület gimnázium: 4 évfolyamos; általános kerettanterv; az első idegen nyelv a(z) francia nyelv vagy a(z) spanyol nyelv vagy a(z) angol nyelv; felvételi

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont (év,

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Eredmények A verseny időpontja: 2013. OKTÓBER 12. 09-14 óra A verseny színhelye: SZOLNOKI FÜVES SPORTREPÜLŐTÉR A verseny rendezői: SZOLNOKI HONVÉD SPORTEGYESÜLET MH 86 SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS Versenyt

Részletesebben

Helyezések-B kategória

Helyezések-B kategória Helyezések-B kategória Helyezés Név Megjegyzés I-kcs. fiú Boros Gergely (2001) Bolyai János Általános Iskola Érd Kis Kasza Miklós (2004) Batthyány Általános Iskola és Sportiskola Érd Pintér Olivér (2001)

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam

TANULMÁNYI VERSENY. Emlékeztek? 2. évfolyam TANULMÁNYI VERSENY Tisztelt Kollégák, Szülők! Iskolánk ez évben először, március 11-én rendezte meg a NAPRAKÉSZ elnevezésű, tanulmányi versenyt. Nagy szeretettel és örömmel fogadtuk iskolánkban a versenyen

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Linda, Gabi, Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy július 6-án 9 órakor a megadott teremben jelenjetek meg. Aki még nem fizetett tandíjat, kérjük, hogy vagy a teljes

Részletesebben

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22.

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. 187 fő versenyző (BJG 84 fő, 52 fő Sághy 51, fő Bársony.) 1993-as fiúk 1. Lelik András Bársony 8:26 2. Bürgés Ferenc Bársony 8:51

Részletesebben

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató TOLNA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 7100, Szekszárd, Szent István tér 11-13. Honlapcím: http://kozig.tolnamegye.hu Központi tel.szám:74/505-600 Fax:74/415-686 e-mail: tolnakh-mk@lab.hu Név

Részletesebben

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI.

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. TERÜLETI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA i Batthyány Sportiskolai 2015.02.07. Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. korcsoport

Részletesebben

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY 2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ III. korcsoport - FIÚ EGYÉNI (1995-1996) Hely Név Szül Település Iskola Megye 48 Horváth Ákos 1995 Püspökladány Ált. Isk., Előkészítő Szakiskola, AMI,

Részletesebben

név egyesület idı eredmény 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20

név egyesület idı eredmény 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20 Jegyzıkönyv: Tótkomlós 2007. július 21. Rózsa Fürdı Kupa név egyesület idı eredmény 1 33 1/3m lány mell 1 Nagy Nikolett 1998 Tótkomlósi UE 00:32,45 2 Karkus Linda 1998 Orosházi UE 00:33,20 3 Gulyás Dzsenifer

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Fónagy-Árva Péter 2.a 18. 2. Nagy Levente 2.b 26. 2. Bodnárné Bali Krisztina TUDÁSBAJNOKSÁG

Részletesebben

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím. Az iskola neve

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím. Az iskola neve Bács-Kiskun megye Az intézmény Corvina Óvoda és Általános Kertvárosi Általános A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím település tér 6000 Mártírok

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM 1. Agócs Adrienn Farkasréti 2. Baka Ádám Kőrösi 3. Balogh Vivien Laura Érdligeti 4. Béres Bianka Herman 5. Bisbac Bálint II. Rákóczi 6. Bódi Kitti Kőrösi 7. Bódizs Botond

Részletesebben

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK Óvodások H. Név Sz. év Város Óvoda 1 Baranyai Levente 2008 Abony Szivárvány Óvoda 2 Ferenczy Dániel 2008 Abony Pingvines Óvoda 3 Juhász Hanna 2008

Részletesebben

Hallássérültek Országos Atlétikai Bajnoksága 2012. június 8. Margitsziget

Hallássérültek Országos Atlétikai Bajnoksága 2012. június 8. Margitsziget 60 m fiú I. kcs. 1 66 Orsós József Kaposvár 8,70 2 81 Rontó Tamás Eger 8,79 3 98 Végh Kornél Sopron 9,25 4 82 Pukti László Eger 9,50 5 114 Kis Szabolcs NH. Bp. 9,68 6 113 Antal Dániel NH. Bp. 9,72 7 33

Részletesebben

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés

Tanuló neve Osztálya Verseny neve Helyezés Sor-sz. Gábor Á. Ált. Isk. Tanuló neve Osztálya neve Helyezés Felkészítő pedagógus 1. Antal Norbert 1.b. Versmondó I Polizosz Tünde 2. Le Uyen Trang Kitti 7.a Nyelvünkben élünk Révész 3. Dömötör Dóri 8.c

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület 9:40 Férfi felnőtt 1000 m I. előfutam egyesület 1 7. Kasper Bleibach DKF 3:47.12 2 1. Molnár Gergely Csepel 4:05:04 3 2. Szakál Lóránt UKSC 4:21:39 6. Demeter István MULTI SE DNS 9:48 Férfi felnőtt 1000

Részletesebben

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra Tó- s - Ádám Kriszt nincs nincs Ambrus Norbert X nincs nincs Asszonyi Veronika X X nincs nincs Balla Antal nincs nincs Balogh Bettina X X X X X X X X X ezüst arany Balogh János X X nincs nincs Balogh Judit

Részletesebben

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton Nem/Kategória: Férfi 12-19 éves 1 420 SZENTPÉTERI Csaba 1998 00:27:26 00:26:54 Nagykőrös 4 4 3:49 min/km +00:00:00 2 225 SZILÁGYI Gergő 2000 00:31:18 00:30:40 Tiszakécske 10 9 4:21 min/km +00:03:45 3 310

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA XIV. TÖRÖKBÁLINT KUPA 2014.05.04.

EREDMÉNYLISTA XIV. TÖRÖKBÁLINT KUPA 2014.05.04. I. KCS UP FIÚ KATA / 6-7 ÉV I. KCS UP FIÚ KATA / 6-7 ÉV 1 Petlyánszki Patrik BVSC-Zugló Karate Szakosztálya 2 Gróf Richárd Bushido-Viadukt Sportegyesület I. KCS UP FIÚ KIHON IPPON KUMITE / 6-7 ÉV I. KCS

Részletesebben

Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában,

Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában, Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában, ama XII. ÁGOTA táborrul, mely tarttatott az jeles Szeged városában, azon vidám ifjak örömére!!! Az ÁGOTA Alapítvány (helyett) bemutatja (a 2

Részletesebben

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve

Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye. pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve Angol komplex verseny írásbeli fordulójának eredménye pontszám tanuló neve évfolyam kategória felkészítı tanár iskola neve 44 43 43 42 42 41 40 39 38 37 33 31 29 Sánta Zsombor 5. 5 óra Katona Irma Jelena

Részletesebben

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz. Pontszámok A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei/fővárosi fordulójára (2015. március 2. 10 óra) nevezett középiskolai tanulók versenyeredményei* Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló

Részletesebben

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 A Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei óvodák, általános- és középiskolák körében négy kategóriában

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

XXVIII. Brodarics Anyanyelvi Verseny 5. osztály egyéni végeredmény

XXVIII. Brodarics Anyanyelvi Verseny 5. osztály egyéni végeredmény 5. osztály egyéni végeredmény 4. osztály egyéni végeredmény 1 Tolvaj Tamás Zsombor 89 Boldog Gizella 2 Verbulecz Eszter 88 Boldog Gizella 3 Burján Evelin 85 Somberek 4 Dara Zsanna 84 Park U. 5 Kiss Balázs

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

130-as terem (új szárny, 1. emelet)

130-as terem (új szárny, 1. emelet) 130-as terem (új szárny, 1. emelet) 1. Ambrus Ramóna Margit 1999-10-08 2. Bácskai Zsolt László 1999-09-10 3. Baki Réka 2000-04-24 4. Bakóczy Kira Orsolya 1998-01-06 5. Bakonyi Kinga Beatrix 2000-05-15

Részletesebben

Atlétika egyéni verseny III-IV. kcs. 2012. 05. 09. Mór III.kcs.lány Helyezés Név Iskola Eredmény/sec 60 méter

Atlétika egyéni verseny III-IV. kcs. 2012. 05. 09. Mór III.kcs.lány Helyezés Név Iskola Eredmény/sec 60 méter Atlétika egyéni verseny III-IV. kcs. 2012. 05. 09. Mór III.kcs.lány Helyezés Név Iskola Eredmény/sec 60 méter 1. Frey Katalin Zimmermann 9,04 2. Horváth Lili Bakonycsernye 9,22 3. Mezei Krisztina Radnóti

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településfejlesztési- Foglalkoztatás ügyi Beruházás felügyelıi Bizottsági ülésének

Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településfejlesztési- Foglalkoztatás ügyi Beruházás felügyelıi Bizottsági ülésének Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településfejlesztési- Foglalkoztatás ügyi Beruházás felügyelıi Bizottsági ülésének a) jegyzıkönyve b) határozata : 9/2013 Napirendi pontok: 1.

Részletesebben

EREDMÉNYLAP ***TELJES*** Turul Koppány Íjászai HE, Hunvér Kft.

EREDMÉNYLAP ***TELJES*** Turul Koppány Íjászai HE, Hunvér Kft. Korosztály: 0-10 1. 58 HORVÁTH ANNA KHTK-FÉNYPÁRDUCOK 372 pont 59 % 2. 107 HORVÁTH KATICA TURUL KOPPÁNY 284 pont 45 % Korosztály: 10-14 1. 83 STEITZ ADELINA TURUL KOPPÁNY 375 pont 59 % 1. 39 FARKAS SZABOLCS

Részletesebben

Nyelvvizsga-eredményeink a 2015/2016-os tanévben

Nyelvvizsga-eredményeink a 2015/2016-os tanévben Nyelvvizsga-eredményeink a 2015/2016-os tanévben 9. D osztály FELSŐFOKÚ NYELVVIZSGÁK Ferracci Simone angol felsőfokú C 10. B osztály Ténai Éva angol felsőfokú A 12. A osztály Gazsi Bettina angol felsőfokú

Részletesebben

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola Aczél Dávid Márk 41 szakács Agócs Zalán 11 két tanítási nyelvű - vendéglátóipar - angol Ármány Vivien Laura 13 két tanítási nyelvű - turisztika - angol Bacsó Valentina 42 pincér Balázs Gergely 39 szakközépiskola

Részletesebben

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola

Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskola és Szakiskola Aczél Dávid Márk 72960777038 41 szakács Agócs Zalán 71983917058 11 két tanítási nyelvű - vendéglátóipar - angol Ármány Vivien Laura 74126042208 13 két tanítási nyelvű - turisztika - angol Bacsó Valentina

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek)

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) Magasugrás leány (indult: 7 csapat) 1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimná VII. ker. 1,2825 Olasz Katalin 2000. 1,32 Benedek

Részletesebben

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK 2009/2010 ALSÓ TAGOZAT Móricz verses mesemondó verseny, helyi Felkészítő tanár Virág Zsuzsa 3. b 1. helyezett Kissné Berencsi M. Póti Mariann 4. b 1. helyezett Szikszainé H. A. Horváth

Részletesebben

10. / Szakács. Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás. Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta Javítás

10. / Szakács. Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás. Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta Javítás Tanulói adategyeztető 10. / Szakács Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás Oktatási azonosító: 76830010947 Juhász Andrea Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

2015. január 12 április 16. Terem: E ép. fszt. 1. Csoportkód: 04/2015/M Időpont: hétfő és szerda, 13:00 16:15

2015. január 12 április 16. Terem: E ép. fszt. 1. Csoportkód: 04/2015/M Időpont: hétfő és szerda, 13:00 16:15 Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztásokat. Kérjük, hogy az első tanítási napotokon a megadott terembe és a megadott időpontra menjetek. Az első tanítási napra a tandíjon

Részletesebben

MATEMATIKA. Helyezés Név Osztály Pont

MATEMATIKA. Helyezés Név Osztály Pont MATEMATIKA 1 Szerőczei Filemon Simeon 6C 114,7 2 Soós Benjámin 6C 108,0 3 Molnár Eszter 6C 107,3 4 Bernát Ádám 6C 102,0 5 Molnár Dániel 6C 101,3 6 Jakab Dávid 6D 100,0 7 Horváth Ábel 6C 96,7 8 Török Barna

Részletesebben

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN

A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN A GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUM TANULÓINAK EREDMÉNYEI A 2010/2011. TANÉVBEN A Bolyai Matematika Csapatverseny Pest megyei fordulójának eredményei: V.A osztály 7. hely, (220 induló csapat) csapattagok:

Részletesebben

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal Andó Szabolcs Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 6 13:00 angol C2 2 angol C2 2 tesi Sz6 angol C2 2 tesi P6 7 13:55 informatika csibe TTI 2 TTI 2 8 14:50 informatika csibe Árky Emilia Anna Hétfő Kedd Szerda

Részletesebben

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37 Férfi Kajak 1 1 Abszolut hely.: 4 Start: 10:00:30 beérkez 14:08:57 Rajtszám: 36 Futott idı: 4:08:27 Horváth Attila 2 Abszolut hely.: 5 Start: 10:04:55 beérkez 14:15:08 Rajtszám: 3 Futott idı: 4:10:13 Beck

Részletesebben

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!!

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! A VAJDA PÉTER ÉNEK- ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA LAPJA 18. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2012. JÚNIUS Botos Auróra 3.s JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! tartalom JÚNIUS 3 Kiváló Vajdások 4 Pedagógusnapra 5 Németországban Comeniussal

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat VERSENYEREDMÉNYEK 2011/2012. tanév felső tagozat MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Vers- és prózamondó (vers 5-6.o.) Jáger Anett 5.d 1. 9. Králusz Tamás 5.c 2. Csánky Nóra 5.a 3. Harsányi Pandora 5.d 3. Vers- és

Részletesebben

Az angol nyelvi előkészítő (01) osztályba jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke

Az angol nyelvi előkészítő (01) osztályba jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke Az angol nyelvi előkészítő (01) osztályba jelentkezők Első helyen az angol nyelvi előkészítő tagozatot megjelölő WANIC991 94 1. BIANKA01 92 2. LENDVAI ÁDÁM 90 3. VARGA TAMÁS BOTOND 89 4. NÉMETH KLAUDIA

Részletesebben

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló SPORTEREDMÉNYEK Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló 1997. Megyei Mezei Futóverseny 3. Kovács András Országos Mezei Futóverseny 52. Kovács András Megyei Atlétika 100 m síkfutás 1. Ács Tamás Országos

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Készítette: apigyö képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó apigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

2008.12.31-ei ranglista 1993-ban születtek 50 m-es

2008.12.31-ei ranglista 1993-ban születtek 50 m-es 50 m-es fiú gyorsúszás 1 Biczó Bence 1993 PécsVSI SE 0:24.61 2 Keidl Péter 1993 PécsVSI SE 0:24.90 3 Nagy Milán 1993 Szegedi UE 0:25.39 4 Csütörtöki Marcell 1993 BVSC-Zugló 0:25.41 5 Füzesy Dávid 1993

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a beosztásotok szerinti első napon jelenjetek meg. Aki nem találja a nevét, kérjük, keressen minket telefonon. Figyelem!

Részletesebben

2013/2014. tanév - Versenyeredmények

2013/2014. tanév - Versenyeredmények 2013/2014. tanév - Versenyeredmények Magyar nyelv és irodalom, könyvtárhasználat Simonyi Zsigmond Kárpát-medence Helyesírási verseny Kolba Éva 7.b Négyesi Bernadett Kazinczy Szépkiejtés Verseny Bertalan

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

Kiemelkedő versenyeredményeket elért tanulók (2008/2009.tanév) Országos 1-10. helyezett Fővárosi 1-10. helyezett Kerületi 1-6.

Kiemelkedő versenyeredményeket elért tanulók (2008/2009.tanév) Országos 1-10. helyezett Fővárosi 1-10. helyezett Kerületi 1-6. Kiemelkedő versenyeredményeket elért tanulók (2008/2009.tanév) Országos 1-10. helyezett Fővárosi 1-10. helyezett Kerületi 1-6. helyezett Név Osztály Verseny ág (szint) Eredmény Felkészítő tanár Tallósi

Részletesebben

A Varázsecset rajzszakkör eredményei. Szeptember

A Varázsecset rajzszakkör eredményei. Szeptember A Varázsecset rajzszakkör eredményei Szeptember 1. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával került megrendezésre az Európai

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

Úszott idő. Úszott idő

Úszott idő. Úszott idő Diákolimpia IV. korcsoport 100 m fiú gyors A Diákolimpia IV. korcsoport 100 m leány gyors A 1. 1,00,19 Novoszáth Noel 2000 Radnóti 1. 1,05,57 Bonecz Boglárka 2000 Karolina 2. 1,02,15 Molnár Bálint 1999

Részletesebben

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete egy új matematikaversenyt rendezett a középiskolák 9 12. osztályosai számára, a HEURÉKA számválaszos

Részletesebben

(közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás)

(közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás) AZ EGYEZTETETT FELVÉTELI JEGYZÉK ALAPJÁN FELVETT TANULÓK AZ EGYEZTETETT FELVÉTELI JEGYZÉK ALAPJÁN FELVETT TANULÓK 01-ES KÓD (közlekedésgépész szakmacsoportos nappali rendszerű alapozó oktatás) rangsor

Részletesebben

német nyelv, zongora matematika, informatika angol nyelv,informatikus könyvtár történelem, informatika könyvtáros matematika-fizika

német nyelv, zongora matematika, informatika angol nyelv,informatikus könyvtár történelem, informatika könyvtáros matematika-fizika Pappné Dr. Forgács Edit PhD. intézményvezető,,, közoktatási vezető nyelvtudományi PhD. Germanisztika Szénási Andrea intézményvezető-helyettes,, Tóth Attiláné Deák Andrea intézményvezető-helyettes, André

Részletesebben

III. Körösmenti Íjfeszítő Viadal

III. Körösmenti Íjfeszítő Viadal III. Körösmenti Íjfeszítő Viadal Gyomaendrőd 2015.04.26. Pusztai Íj Poronty Leány 1. Palatinusz Petra Szolnok 238 24.8% 2. Tóth Rebeka Körösmenti Íjfeszítő Egylet 196 20.4% Poronty Fiú 1. Palatinusz Tamás

Részletesebben

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály Iskola neve Iskola város helyezés pontszám Tanuló neve Kálvin Téri Általános Iskola 1. 46 Sass Boglárka Kálvin Téri Általános Iskola 2. 40 Horváth Petra Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola Tiszacsege

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA Személyi változások: A 7-es csoportba új dajka néni érkezett, Kádár Éva Éva néni személyében. Őt jól ismerjük hiszen gyermeke jelenleg

Részletesebben

A Vántus István Általános Iskola 2013/2014 tanév versenyeredményei

A Vántus István Általános Iskola 2013/2014 tanév versenyeredményei A Vántus István Általános Iskola 2013/2014 tanév versenyeredményei Osztály Név Verseny Helyezés Felkészítő tanár 1.o. Goda Bálint Túl az Óperencián mesemondó I Tószegi Károlyné verseny, pócs 1.o. Goda

Részletesebben

Balatongyörök.... a megálmodott valóság! www.balatongyorok.hu

Balatongyörök.... a megálmodott valóság! www.balatongyorok.hu Balatongyörök 2014... a megálmodott valóság! Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Fotók: Marton Tamás 2014 január 1 2 3 4 5 Újév

Részletesebben

Pedagógus szakvizsga Tanári mesterképzési szak. Dr. Hostyisószkiné Jászai Valéria Erika ének - zene tanár

Pedagógus szakvizsga Tanári mesterképzési szak. Dr. Hostyisószkiné Jászai Valéria Erika ének - zene tanár Bizottság száma: 2. sz. Terem szám: B. -060. alagsor Záróvizsga időpontja: 2015. június 17., 8 óra Pedagógus szakvizsga Tanári mesterképzési szak Balogh Gábor ének zene tanár Dr. Hostyisószkiné Jászai

Részletesebben