2011/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2011/IV. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)"

Átírás

1 2011/IV. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2 2 Tisztelt Olvasó! Programokban, lehetőségekben és támogatásokban bővelkedő volt a 2011-es esztendő, és ehhez méltóan sikerült zárnunk is az évet. Sok-sok rendezvénnyel és ajándékkal örvendeztethettük meg a gyermekeket, de a felnőtteknek is jutott belőle. Karácsonyra Egyesületünk ajándékokkal és rendkívüli ellátmánnyal is jutalmazta a nevelőszülők egész éves, kitartó munkáját, támogatóink egyre bővülő köre pedig tovább gazdagította programkínálatával, pénzügyi és természetbeni adományaival az Egyesületünk lehetőségeit. A nevelőszülői hálózatunk fenntartójától, a Baptista Szeretetszolgálattól idén is meghívást kaptunk több rendezvényre, és ezeknek a meghívásoknak örömmel, és nagy számban tettünk eleget. A 2011-es év utolsó negyedévében a következő események részesei lehettünk: A Generali Mosolyvadász akció keretén belül én Egyesületünk gyermekei kutyaházépítő versenyen vettek részt, és a szakértő is megállapította, hogy övék lett a legszebb kutyaház a Bumeráng NeoFM Mosolyturné közös rendezvényén én Érden lezajlott Egyesületünk tisztújító rendkívüli közgyűlése Egyesületünk munkatársai csapatépítő tréningen vettek részt Bikalon én, a Generali közvetítésének köszönhetően ellátogathattunk a Magyar Nemzeti Galériába a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából mi is részt vehettünk, az összesen 182 helyszínen (Auchan, METRO, Penny Market, TESCO áruházak) megrendezésre kerülő Karácsonyi adománygyűjtésen. Nevelőszülőink a CIB Bankos önkéntesekkel a százhalombattai TESCO áruházban gyűjthettek. Az akció eredménye közel 700 kg tartós élelmiszer. A 2011-es év utolsó negyedévében - az élelmiszergyűjtés lehetőségén kívül - két alkalommal részesülhettünk élelmiszeradományból a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül: októberben lisztet, tésztát, instant italport, novemberben pedig Kinder tojást, Dörmimaci kekszet, illetőleg Tictac cukorkát vihettek ki nevelőszülői tanácsadó kollégáink a családoknak án a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. megkeresésének köszönhetően Egyesületünket 275 fő képviselhette a Mikulásvonaton, melynek úti célja a Nyíregyházi Állatpark volt án Nevelőszülői Hálózatunkból 200-an vehettek részt - a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében - a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett Mikulásnapi Gálán én több mint 200-an vehettünk részt a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Magyar Rádió Szimfonik Live Cipősdoboz Jótékonysági Koncerten.

3 én a Budapesti Bábszínházban kicsik és nagyok izgulhatták végig a Diótörő című előadást, mely tökéletesen illeszkedett a karácsonyi készülődés hangulatához. Szintén ezen a napon a modern technika vívmányaira csodálkozhattak rá azok, akik az Aréna Plaza Bevásárlóközpont mozijában megnézték a Táncoló talpak 2. 3D-s animációs filmet. A mozizás előtt a gyermekek egy állófogadáson is részt vehettek között, a Kék Duna Wellness Hotel által kiírt rajpályázat dobogós helyezettjei kísérőikkel, pihentető és kényeztető napokat tölthettek el a négy csillagos szállodában. A Hírlevél további oldalain megtalálhatók, a programokon résztvevők által írt beszámolók. De az Egyesület életében is jelentős változások történtek: október 15.-én lezajlott a tisztújító rendkívüli közgyűlésünk, ahol további 4 évre kapott bizalmat a tagságtól Csipák Péterné elnök asszony, és jómagam, az ügyvezetői pozícióban. Az elnökhelyettesi posztra Horváth Katalin került, titkárnak Nagy Zsoltnét választotta meg a közgyűlés. Abony képviseletében is változás történt Bató Pálné személyében, Tiszakécskéről viszont továbbra is Anka Vince lesz a vezetőség tagja. Ezúton is köszönöm mindannyiunk nevében a tagság bizalmát. Kialakult az Egyesület új arculata, melynek bevezetése már folyamatban van. Jelentősen tudtuk javítani a munkavégzéshez használatos infrastruktúránkat: a budapesti bérelt irodánk helyett egy saját ingatlan szolgálja majd a jövőben a szakmai munkánkat, nem csak a Budapesti csoportét, hanem a hálózat egészét, a terepen dolgozó kollégák lap top-okat kaptak a munkájuk könnyítése érdekében, sőt, az Egyesület lecserélhette 12 éves, leamortizált gépkocsiját is. Reményeink szerint ezek az eszközök legalább a következő 10 évre biztosítják majd a színvonalas működésünk feltételeit. Legyen szép, és hasonlóan eseménydús a 2012-es évünk is! Báló Ottília Ügyvezető Minél nagyobb egy csoport lojalitása a csapat irányába, annál nagyobb a motiváció a tagok között, hogy megvalósítsa a csoport céljait, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy el is fogják érni céljaikat. Rensis Likert

4 4 ADOMÁNYOZÓINK, TÁMOGATÓINK 2011-BEN Mint minden évben idén is szeretnénk az Új Évet azzal kezdeni, hogy köszönetet mondunk mindazon cégeknek, szervezeteknek és magánszemélyeknek, kik munkánkat elismerésre és támogatásra méltónak ítélték a 2011-es évben. GeneralCom Építőipari Kft. KLUDI Szerelvények Kft. Duna House Franchise Kft. HiPP Kft. GE Healthcare budaörsi telephelyének dolgozói Magyar Élelmiszerbank Egyesület DHL Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Érd és Térsége Víziközmű Kft. Citibank CIB Bank Százhalombattai Bankfiók munkatársai Raiffeisen Bank munkatársai Generali-Providencia Biztosító Zrt. Módszertani Gyermekjóléti Központ Érd Törökbálint Város Önkormányzata Segítő Kéz Szolgálat Diversey Kft. Mardoni 99 Kft. Telenor Magyarország Zrt. Művészetek Palotájának dolgozói Rendezvényparádé Kft. Budapest Bábszínház Gróf Sándor Móric Lovas Sportegyesület Százhalombatta Elevenpark Játszóház Budapest Vörösmarty Mihály Gimnázium Érd Auchan Magyarország Kft. Népszava Százhalombattai Hírtükör BONITA Direkt Kft. Hegyem Nonprofit Kft. MEDISHOE Magyarország Kft. REGIO Játékkereskedelmi Kft. Naturvitamin Diszkont Magyar Oktatási Tájékoztató Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ORDO HUNGARIAE Lovagrend Zsebők András Munteanu Norbert, ABCLAP.HU Bagi Adél Geiszler Lívia Mészáros Roland KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

5 5 AZ ESETMEGBESZÉLŐ CSOPORTOKRÓL Tisztelt és kedves Kollégák! Kedves Nevelőszülők! második felében kialakultak az esetmegbeszélő csoportokba járó nevelőszülők végleges beosztásai. Köszönöm Mindannyitoknak, hogy megtisztelitek a csoportot, egymást és engem azzal, hogy pontosan és rendszeresen jártok a csoportokba és ott aktívan részt vesztek a közös munkában. Remélem, hogy Ti is úgy érzitek és tapasztaljátok, hogy ezek a havi közös együttlétek megkönnyítik kissé azt az egyáltalán nem könnyű munkát, hivatást, amit akkor vállaltatok, amikor nevelőszülőnek jelentkeztetek. A 2012-es évben is szeretettel várlak Benneteket csoportjaitokba. Nevelőszülői tanácsadó kollégáink jelezték, hogy vannak még néhányan, akik kimaradtak a csoportokból és szeretnének járni, az év elején még ők is megtehetik, hogy csatlakoznak hozzánk, maximum márciusig. Ebben a nyílt levélben, ami a Hírlevelünkben megjelenik, leírom Nektek az esetmegbeszélő csoportok helyeit, időpontjait, valamint a csoportokban eddig rendszeresen résztvevő nevelőszülők nevét, hogy előre tudjátok szervezni az időtöket a 2012-es esztendőben is. Boldog Újévet és tartalmas együttléteket kívánok Mindannyitoknak a 2012-es esztendőre. Vincze Dezsőné Danica Budapesti csoport: ESETMEGBESZÉLŐ CSOPORTOK ÉVRE Helye: az új budapesti Fészek ház: 1105 Budapest, X. kerület, Mádi utca 15. Időpontjai: előre megbeszélt szombatok január 14., február 25., március 24., április 21., május 19., júniusban, júliusban, augusztusban szünet, a második féléves időpontokat közösen egyeztetjük, és újra megjelentetjük majd a nyári Hírlevelünkben. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Pásztor Margit, Balogh Béláné, Nagy Istvánné, Kántor Judit, Licsik Józsefné, Szántai Mária, Molnár Krisztina, Sárosiné Dobák Erzsébet, Szálka Tiborné, Ráduly Judit, Bócsi Béláné, Dósa Józsefné, Pacsmag Katalin, Kulcsárné Bob Mária (14 fő)

6 6 Abonyi csoport: Helye: abonyi Fészek ház, 2740 Abony, Erkel Ferenc utca 1. Időpontjai: Minden hónap utolsó csütörtöki napja, tehát: január 26., február 23., március 29., április 26., május 31. és a második félév időpontjait majd itt is egyeztetjük és megjelentetjük a Hírlevélben. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Zsákai Tiborné, Kállai Józsefné, Farkas Sándorné, Gulyásné Farkas Anna, Lendvai Tímea, Mészáros Ferencné, Nagy Józsefné, Retkes Józsefné, Balogh Gyuláné, Császi Erzsébet, Balogh Józsefné, Balázs József Sándorné, Tóth Attiláné (13 fő) Tiszakécske I. csoport: Helye:tiszakécskei Fészek ház, 6060 Tiszakécske, Déryné utca 14. Időpontjai: Minden hónap utolsó előtti keddi napja, tehát: január 24., február 21., március 20., április 17., május 22. A második félév időpontjait ez esetben is egyeztetjük a csoport tagjaival. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Beke Ferencné, Döme Katalin, Kalmárné Kökény Anita, Kisné Zámbori Szilvia, Miskóné Kiss Katalin, Takács Istvánné, Matúz Béláné (7 fő) Tiszakécske II. csoport: Helye: tiszakécskei Fészek ház, 6060 Tiszakécske, Déryné utca 14. Időpontjai: Minden hónap utolsó keddi napja, kivétel február, amikor más időpontot beszélünk meg, tehát január 31., február 29. szerda!!!, március 27., április 24., május 29. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Kiss Ernőné, Betyár Gáborné, Hajagos Béláné, Pálinkás Józsefné, Kissné Juhász Sarolta, Kocsány Istvánné, Ragó Mihályné, Marton Lászlóné, Laczkó Istvánné, Radics Istvánné (10 fő) Érd I. csoport: Helye: Érd Fészek központ, 2030 Érd, Karolina utca 3. Időpontjai: Minden hónap utolsó pénteki napja, tehát január 27., február 24., március 30., április 27., május 25. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük majd a csoport tagjaival.

7 7 Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Bagyó Mária, Völgyesi Zita, Besze Janka, Formeszter Tímea, Virágné Tóth Gizella, Horák Judit (6 fő) Érd II. csoport: Helye: Érd Fészek központ, 2030 Érd, Karolina utca 3. Időpontjai: Minden hónap utolsó hétfői napja, tehát január 30., február 27., március 26., április 30., május 28. A második félév időpontjait közösen egyeztetjük majd. Résztvevők (a 2011-es részvétel alapján): Babinszki Katalin, Nagy Imréné, Kenesei Tiborné, Paprika Ágnes, Horváth Katalin, Vastagné Tóth Adrienn, Fekete Ferencné, Kovács Erika (8 fő) KEDVES AJÁNDÉKOZÓK! Mint minden évben 2011-ben is nagyon sok szép ajándékot kaptunk Tőletek! Voltunk a "cipősdoboz" akció buliján a Papp László Sportarénában. Ott olyan zenét hallgattunk. amit biztos otthon csak kevesen hallgatnak. Nagyon tetszett. Nekem teljesen új volt. Azóta már megkértem Mamát, hogy nézzük meg a neten is őket. Na és a sok ajándék! Felsorolni is alig tudom őket! A puhi-simi játék kígyó, amivel aludni is lehet, de sálnak is jó. a sok-sok csokoládé, a jegyzettömb, stb. Az igazi nagylányos márkás dezodor sampon-tusfürdő szett nagyon király táskában. Na és a NIKE táska! Az volt a csúcs! Nagyon örültem neki. Pont most a szünet kezdetekor szakadt el az utazótáskám cipzárja. Szóval ez kapóra jött. Bár egy kicsit megijedtem, amikor kibontottam! Próbáltam én mindent, de csak nem sikerült teljesen kibontani! Ekkor jött a Jolly Joker! Szóltam Mamának és minden rendbe jött! Volt a táskán egy cseles kis műanyag, ami összetartotta. Ráadásul a színe megegyezett a táskáéval! Szóval végül is megoldottuk a problémát! Én meg szaladhattam a szobámba bepakolni a ruháim a kollégiumba. No, ekkor történt a csoda! Mit látnak szemeim!? A nevem van ráírva, mit ráírva "belevésve" a bilétába, ami a táskán lógott! Na, kinek van ilyen! Persze hogy nekem!!!!! Amikor utazunk, mindig úgy teszem le a táskát, hogy mindenki láthassa! Ez az én táskám! Nem adom és vigyázok rá! Köszönöm Nektek Bácsik Nénik a sok szép ajándékot! Megint emlékezetes lett a karácsony! Csörike megbízásából írta Mama Kocsiné Makra Magdolna

8 8 FÉSZEK GYERMEKVÉDŐ EGYESÜLET GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONÁNAK ÉV ESEMÉNYEI Fennállásunk óta 1998 óta közel 500 lakó fordult meg nálunk. Ebben az évben 44 krízishelyzetbe került gyermeknek tudtunk segíteni. Voltunk Cirkuszban, Sport Max-ban boxoltunk együtt (Erdei Zsolt) Madárral, csápoltunk a tavalyi X-Faktor győztes Vastag Csabinak; farsangoltunk, Szülinapokat-névnapokat ültünk, A Fővárosi és a Nyíregyházi állatkertben is voltunk. A Budapesti Kommunikációs Főiskola meghívásának eleget téve felléptünk a rendezvényükön. Számháborúztunk, ettünk finomakat, Vidám volt a gyereknapunk voltunk kirándulni, kézműveskedtünk, strandoltunk, voltunk Eleven Parkban, Esküvőt szerveztünk (felejthetetlenre sikerült), Mikulásvonatoztunk, Színházi előadáson voltunk, kaptunk ajándékokat forgattak nálunk. Egy cég csapatépítő tréning keretei közt megcsinálta a tavaszi nagytakarítást otthonunkban, volt, aki sütemény-sütés akciót szervezett és ennek bevételét ajánlotta fel és a Facebookon is szerveztek kampányt számunkra. Adományozók és támogatók által ez év nyarán ki tudtuk cserélni 5 szobában a régirosszul záródó nyílászárókat új műanyag, korszerűekre (melynek köszönhetően hatékonyabban tudunk meleget tartani a lakószobákban) szintén támogatók segítségével az egész otthonban tisztasági festést csináltunk (gyönyörű színek lettek mindenütt). Ez rengeteg plusz munkával járt, de megérte. És még nincs vége: Szintén egy támogatás jóvoltából a fürdőszobákban kicseréltük az elhasználódott csapokat. És az emeleti fürdőt is fel tudtuk újítani (mert sajnos a zuhanyzó beázott korábban).a nagyobb munkálatok alatt egy hétre táborozni vittük lakóinkat Kunbaracson szerezhettünk felejthetetlen élményeket. természetesen ehhez is elengedhetetlen volt a plusz forrás. Fogadtunk önkénteseket, gyakorlatosokat. A Pest Megyei Kormányhivatal szakreferensének idei évi minősítésében kiemelkedő szakmai elismerést kaptunk. Talán ilyen mozgalmas és eredményekben gazdag évünk soha nem volt szeretném megköszönni mindenkinek a támogató cégeknek, magánszemélyeknek és nem utolsó sorban minden kollégámnak a munkáját!!! És megemelni a kalapomat; mert az a mindennapos erőfeszítés, amit a ház rendjéért, a gyerekek jólétéért megtesznek nem kis hivatástudatot és szívet takar. Nyitrai-Hell Szilvia Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis Otthonvezető dolgokat tehetünk, nagy szeretettel. Teréz anya

9 9 DECEMBERI PROGRAM AZ OTTHONBAN A Mikulás december 5.-én este érkezett el az otthonban lévő gyerekekhez. Mostanság telt házzal működik az intézmény és inkább óvodáskorú és kis iskolás gyermekek tartózkodnak benne. Talán ezért is volt olyan élményszerű és izgalmas - és nem csak a kicsiknek - a várva várt, mindent látó távcsövével informálódó látogatónk vendégeskedése. A nagyon jókedvű és vicces télapó bácsinak sok finomságot, vidámságot és mosolyt sikerült csempésznie a sok krízist megélt kis lakóink életébe év Karácsonya minden eddiginél gazdagabbra sikeredett. Nem csak az otthon lakói kaptak ajándékot, hanem ők is adhattak valamit. Ugyanis Attila bácsi, a nevelőnk segítségével sikerült az ünnepségen megjelent vendégeinknek kedveskedni egy kis színpadi jelenettel. Már a műsorra való készülődés által feltöltődtek a gyerekek és áradt belőlük a szeretet és az igyekezet. December 20.-án a meghívott patronálóinknak adták elő a műsorukat és a következő napon pedig a minden gondozottunk személyes kívánságát teljesítő JÉZUSKÁT lepték meg, akik a tavalyi évhez hasonlóan a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatóinak képviseletében érkeztek a gyermekotthonba. Köszönjük a sok-sok ajándékot NEKIK és AZOKNAK, akik adományaikkal, jó szándékukkal gondoskodtak arról, hogy a rászorult gondozottjaiknak felejthetetlenné varázsolják az Ünnepeket. Karácsonyi szünetben a két ünnep közötti időben egy egész napos gyermek programon vehettünk részt. 10 gyermek 3 felnőtt kíséretében egy hatalmas fedett játszóházban, az Újbuda Centerben lévő ELEVEN PARK-ban tölthettünk egy mozgalmas napot. Itt megelevenedtek kicsik és nagyok, fiatalabbak és idősebbek is. Mindnyájan közösen, vidáman játszottunk, csúszdáztunk, kerekeztünk, labdáztunk. Örömteli élmény és felhőtlen szórakozás volt az ott töltött idő minden pillanata. Kisnémet Dávidné Irma Jó néha gyereknek lenni, és mikor lenne jobb, mint karácsonykor, hiszen gyermek volt az ünnep fenséges alapítója is. Charles Dickens

10 10 CIPŐSDOBOZ JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT RENDEZÉSÉBEN Három nagy busszal indultunk Tiszakécskéről december 19-én délután fél 4- kor, hogy este 7-re már Budapesten, a Papp László Sportarénában legyünk a sok-sok gyermekkel és néhány nevelőszülővel. Sokan még az ufónak kinéző létesítményben sem voltak, így már az maga élmény volt, hiszen a monumentális belső tér megvilágítása, hangosítása szemet-fület csodálatra ösztönzött. A Golgota Gospel Kórus nagyon vidám, vallási tartalmú dalait, a rá jellemző mozgásosság kísérte, majd a Magyar Rádió Szimfonik Live és a fellépő együttesek (Balkan Fanatik, Belmondo, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Caramel) dalai három órás programot biztosítottak számunkra. Nem kimondottan gyermek program volt ez, nagyon örültünk, hogy főként a kis-és nagykamasz gyerekeket vittük el. Ők többségükben remekül érezték magukat. Rádiné Teri Azért ragadtam tollat, hogy megosszam Veletek a Nálunk történt év első jó hírét, ami bennünket ért. Egy évvel ezelőtt érkezett hozzánk egy fiú testvérpár, Kéki Bence 12 éves és Kéki Balázs 9 éves. Tanulmányi eredményeik, magatartásuk nem a legjobbak közé volt sorolható. Úgy éreztük, hogy ezek a gyerekek jó képességekkel rendelkeznek. Balu (Balázs) szinte a betűket sem ismerte mikor hozzánk került, pedig az első osztályt már másodszor járta. Munkából haza jövet minden este tanultunk. S íme, eljött az eredménye. Bence matematika versenyen vett részt a 2011-es (x+5) 2-1=25 tanévben, év végén. Helyi iskolában 3. helyezést ért el, majd a megyei versenyen 10. helyezett lett. Balázs pedig az év első jó híreként szintén matematika versenyen vett részt. A másodikos diákok korosztályában első helyezést ért el. Nagyon örültünk a jó híreknek mindannyian. Azért írtam ezt le Nektek, hogy megoszthassuk Veletek örömünket és minden nevelőszülőnek hasonlókat kívánunk férjemmel együtt. Dósa Józsefné (Ani)

11 11 BARANGOLÁS KERÁMIAORSZÁGBAN A fenti címmel hirdetett meg rajzpályázatot a Pataki Kerámia Kft. Általános iskolás gyermekek különböző korcsoportjaiban. Interneten megtekinthető: (www.patakikeramia.hu/2011/ barangolas-keramiaorszagban) Rajzszakkörön Ági néni beszélt erről a pályázatról, s azt mondta olyan rajzot készítsünk, amin van egy kerámia és legyen rajta egy ország. Én rajzoltam egy falut, amit az űrlények támadnak meg, a kerámia mellett pedig volt egy lány, aki egy űrlényt fogott. Ez felkerült az internetre és szavaztak rá. Az összes beérkezett rajzok között, a éves kategóriában második lettem. Kaptam egy kerámia almafás bögrét, tányérral, és aminek nagyon örültem, a rajzommal díszített kerámia tálat is megkaptam. Nagyon boldog voltam. Schors Alexandra 13 éves

12 12 A MI JÉZUSKÁNK A mi Jézuskánk előbb érkezett. Halhatta a beszélgetést, mely az adventi cirkuszi előadásról hazafelé jövet elhangzott a varázslatosra díszített Andrássy úti forgalomban araszolva. - Mami! Mi az a hotel? - kérdezte Szara, s a választ hallva ezt sóhajtotta: - Semmi mást nem kérek a Jézuskától, csak hogy elvihesselek egy hotelbe! Oda, ahol kényeztetnek, és még házimunkáznod sem kell. Másnap tudtuk meg Ágitól, hogy valóra válhat az álom. Csak le kell rajzolni azt, s wellness-karácsonyt nyerhetünk a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel pályázatán. Szara nyelv lógatva rajzolt. Választhatott technikát. Képén egy aranyszínű kádban ülök középen, hajamat fodrász mossa, körmömet térdelve lakozza egy manikűrös. Ő maga baldachinos ágyban trónol, előtte gyümölcshalom, mellette felolvasónő ül, s kedvenc meséjét mondja. A környezet luxus. Selyem, bársony, csipke. Királylányos. A mi Jézuskánk előbb érkezett. Otthonunkban 22.-én volt gyertyagyújtás. Másnap ugyanis utaztunk Ráckevére. A négy csillagos hotelbe. Valóra vált az álom. Nemcsak Nekünk. Szarán kívül még 11 gyermeket láttak vendégül a Kék Dunában a jótékonysági akció szervezői. Végre csak egymásra volt időnk a kastélyszerűen elegáns környezetben. Pihenhetett test és lélek. A többiekkel együtt Szara azt is megtanulhatta, hogyan kell egy luxus-szállóban viselkedni. Tudja már, hogy itt az étkezés ünnep, hogy vacsorához a legszebb ruhát kell felvenni, hogy reggelihez sem papucsban, pizsamában slattyogunk az étterembe, s hogy nem szolga az, aki kiszolgál minket. - Nem is olyan könnyű gazdagnak lenni. - jegyezte meg kislányom egy nap, mikor már negyedszer öltöztünk át. Ráckeve hangulatos utcái, az erkélyünk előtt csillámló Duna, a káprázatos törökfürdő, a mindig mosolygó és kedvesen türelmes szállodai személyzet legszebb Karácsonyunkká tette a mostanit. Köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy 2011-ben a mi Jézuskánk előbb érkezhetett. Bajragin Szara nevében is Simay Katalin nevelőszülő Sohasem az a fontos, hogy milyen messze, milyen magasra ment az ember, s az sem, hogy milyen nehezen - csakis az, milyen élményeket hozott magával. Karl Lukan

13 13 ÚJRA ELÉRKEZETT AZ ADÓBEVALLÁS, ÉS AZ ADÓ 1%-OK FELAJÁNLÁSÁNAK IDŐSZAKA! Ismét szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy Egyesületünknek mekkora szüksége van az adóból felajánlott 1%-ra. Ezért kérünk mindenkit, hogy legalább mi tartsunk össze, hiszen ez mindenki érdeke. Szóljunk családunknak, barátainknak, hiszen sokan nem ajánlják fel 1%-ukat, mert nem tudják, kinek is kellene. A felelősségünk közös az 1 % gyűjtésében, tegyünk hát érte együtt, mindenki a lehetőségei szerint! EGYESÜLETÜNK ADÓSZÁMA: HATÁRIDŐK: 1. Egyéni vállalkozók, egyszerűsített bevallás esetén: február Munkáltató által elkészített adóbevallás esetén, illetve minden más esetben: május 20. Amennyiben bevallásában nem rendelkezett 1%-áról, de mégis szeretne, május 20-g postára adhatja rendelkezési nyilatkozatát az APEH részére! december 1.-jén kezdtem meg pályafutásomat a Fészek Gyermekvédő Egyesületnél. Bogdán Mónikának hívnak, 28 éves vagyok és jelenleg Óbudán élek, de ez elég sűrűn változik! Korábban a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Szakértői Bizottságánál dolgoztam. 3 évet töltöttem itt, gyermekvédelmi ügyintéző munkakörben. Első munkanapomon mindenki nagyon kedvesen fogadott. Jelenleg az érdi irodában tanulok, a későbbiek folyamán pedig a budapesti irodában fogok gyermekvédelmi ügyintézőként dolgozni. Remélem, minél hamarabb a Fészek-csapat szerves részévé válhatok, és munkámmal hozzájárulhatok Egyesületünk dinamikus fejlődéséhez. Bogdán Mónika

14 14 FÉSZEK GYERMEKVÉDŐ EGYESÜLET AJÁNDÉKA ÉS A MIKULÁS Nálunk járt a Mikulás, dec. 2.-án Ankáné Marika által. Szegény, fáradtan, fázósan kopogott az ajtón. Az én öt nevelt gyermekem épp tévét nézett. Mikor leültettem Marikát, Kis Katánk kiszaladt a szobából, de úgy meglepődött, hogy vissza is szaladt, ijedtében. Többszöri megszólítás után kijöttek eléggé meglepődve. Ha Marika nem szólal meg, meg sem ismerik. A csomagokat versek, és énekek után adta át, aztán fényképezkedés következett. Dec. 20.-án újra ajándékok jöttek, melyeket Marikáék hoztak. Az Egyesület élelmiszer adományát és csomagját. Az élelmiszerek közül a joghurtnak és a csokoládénak örültek a legjobban. A piperecikk és a csoki volt a kedvenc. Az utazótáska és a névre szóló kulcstartó láttán, a táborozás jutott az eszükbe. Ezúton szeretnénk megköszönni a gyerekek nevében ezt a sok-sok ajándékot. A gyerekek szeretetük jeléül rajzot is készítettek. Subitz Lászlóné Dóri, és a gyerekek: Klaudia, Anna, Krisztián, Kata, Hajnalka. Tiszakécske, január 9.

15 15 MIKULÁSVONATON A FÉSZEK GYEREKEKKEL 275-en voltunk együtt!!! A Fészek Gyermekvédő Egyesület Nevelőszülői Hálózatában nevelkedő gyerekek és nevelőszülői családjaik, valamint többen a gyerekek vér szerinti családjai (szülők, testvérek) közül és a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthonában bent lévő gyerekek december 3.-án, 275 fővel Mikulásvonatozni indultak Budapestről, Abonyból és Tiszakécskéről a Nyíregyháza-Sóstói Állatkertbe. A Mikulásvonaton volt Mikulás és krampusz, zene és vidámság, no meg ajándékok is a gyerekeknek. Jókedvünk a Nyíregyháza-Sóstói gyönyörű Állatkertben sem hagyott alább. Feledhetetlen élmény marad minden résztvevőnek ez a kedves együtt töltött nap a Fészek családjaival. Vincze Dezsőné Danica Nagyon szépen köszönöm a családom és a magam nevében azt a csodát, amiben december 3.-án részünk lehetett. Ott tényleg egy család lehettünk mindannyian. Az egész nap vidámságban, örömmel volt tele. Balogh Gyuláné Márta Abony

16 16 Balogh Dominika Rubina Balogh Enikő Bellcey Michael Bata Tibor Bodor János Bori Krisztián Bökönyszegi Levente Bukovszki Erzsébet Demeter Krisztián Zsolt Éles Vivien Gerdai Márk Gábor Grünberger Gábor Győrfi Julianna Sok boldog születésnapot kívánunk az októberben születetteknek! Győrfi Petra Halasi Viktória Jankovics Márta Kanyó Gábor Kapczella János Kocsi Patrik Lakatos Cintia Losonczi Krisztián Zoltán Magyar Zsülien Nagy Doroti Csenge Németh Károly Orschelbacker Krisztina Beáta Péntek Norbert Rácz Dezső Rafael Krisztián Schors Mária Sulymosi Ádám Sulymosi Imre István Szabó László Ambrus Szurma György Tamás Gábor Tímár Szandra Tischler Tamás Valent Viktória Váradi Vivien MEGLEPETÉS! Örömmel szeretnénk tudatni Veletek, hogy mennyi meglepetés ért Minket tavaly az Ünnepek alkalmával/ból. Egymás után kaptuk a meghívásokat a különböző programokra. Ezekből egyet szeretnék kiemelni: december 21.-re meghívást kaptunk 3D-s mozi látogatásra az Arena Plaza Bevásárlóközpont mozijába, ahol a gyerekeket megvendégelték egy állófogadásra, melyen mindenféle finomsággal várták Őket. Ezután megnézhettük a Táncoló talpak 2. nagyon kedves mesefilmet, kaptunk 3D-s szemüveget is, amit a gyerekek nagyon élveztek. Nagyon szép volt a Karácsonyunk! Köszönjük a Fészek Gyermekvédő Egyesületnek és minden programszervezőnek ezt a sok szép felajánlást! Köszönettel: Erdélyi gyerekek nevelőanyja, Pacsmag Katalin

17 17 KIRÁNDULÁS A NYÍREGYHÁZI ÁLLATKERTBE december 3.-án reggel a szokásos elintéznivalók után a vasútállomáson felszálltunk a beérkező vonatra és a szolnoki állomásra érkezés után izgatottan vártuk a Mikulás-vonat érkezését, mert tudtuk, hogy rajta van a Mikulás. Sokáig tartott az út, de egy idő után a mi fülkénkbe érkezett a Mikulás és a krampusz a Buborék együttes kíséretében. Mikulásos dalokat énekeltünk. Végül megérkeztünk. Egy kis séta és az állatok mesterséges paradicsomába érkeztünk. Amikor beértünk egy kis megbeszélés után ki-ki családjával az állatokhoz ment. Fáztunk, de a családi szeretet felmelegített bennünket. Az utunk során az állatokat megnéztük, és a Trópusi-házban melegedtünk, eközben Bélának a jól ismert humora megint elkápráztatott bennünket. Azt kérdezte a bent lévő pataknál: - Van-e már kapás? - Nincs - mondtuk. A hátunk mögött lévő üvegablaknál pedig ezt kérdezte: - Hát mit láttok a tévében? - Tapírokat - feleltük Ez a kirándulás számunkra nagyon jó volt. Indulás előtt a vágányoknál háromszor oda-vissza sétát tettünk, mert egyszer a B vágányra irányítottak minket, másodszor pedig az A vágányra küldtek bennünket. Végül is megérte, mert a vonat úgyis később jött. Szeretnénk köszönetet mondani: Laczkóné Ica, Béla és a gyerekek: Ricsi és Zozó. Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk! Adamcsik Tímea Orsolya Albert Alexandra Patrícia Balog Alexandra Etelka Balogh József Bori Mária Fricska Katalin Hangya Patrik Hup Mónika Sok boldog születésnapot kívánunk a decemberben születetteknek! Isa Szilveszter Kasza Norina Komáromi Barbara Kovács Jenő Kovacs Tibor Makovits Erzsébet Maloku Ádám Péntek Anett Pogonyi Kamilla Pusoma Edit Rácz Dávid Sárközi Levente Solti Alexandra Szabó Diána Réka Szabó Károly Róbert Szabó Manuéla Ramóna Tóth Attila Géza

18 18 MAGYAR NEMZETI GALÉRIA November 12.-re meghívást kaptunk a Magyar Nemzeti Galériába. A Generali Mosolyvadász keretében a Generali munkatársai szervezték ezt a programot, melyre mindenkit szeretettel vártak. Vonattal mentünk Érdről a gyerekekkel, majd a Déli pályaudvarról gyalog mentünk fel a várba. Volt, aki még nem járt itt. A kilátás kedvéért többször megálltunk, na meg persze a rengeteg lépcső miatt is. A Galéria előtt találkoztunk Virággal és a vele érkező, főleg nagy fiúkból álló kis csapattal. Az egyik kislányt az édesanyja kísérte el. A Generali munkatársa nagyon kedvesen fogadott bennünket. Miután megismerkedtünk, közös fényképet is készített rólunk. A Galériában az egyik elkülönített sarokban már elmélyülten rajzoló gyerekek, szülők közé telepedtünk le, és máris elkezdtek a mi gyerekeink is (persze a nagyfiúk nem) alkotni. Nagyon szép alkotások születtek. A tárlatvezetés rövid időn belül elkezdődött. 5 műalkotást néztünk meg úgy, hogy a végén még a kamasz fiúk is aktívan közreműködtek. A tárlatvezető megtalálta a gyerekekkel a hangot. Olyan érdekes motívumokra, részletekre hívta fel a figyelmet, ami mellett általában elmegyünk. Az első szobrot körbe jártuk, kitaláltuk, hogy mit érezhet, kire várhat az a pásztorlány, akinek a testtartását mindannyian utánoztuk. A következő teremben meg kellett találni egy festményt pár információ alapján. Az trónteremben ki kellett találni, hogy milyen anyagból készült egy kívülről aranyozott oltár. Amikor az egyik nagyfiú kitalálta, mögé mehettünk, hogy saját szemünkkel láthassuk az eredeti fából készült oltárt. A tárlatvezető elmondta, hogy minden hónapban egy alkalommal családi nap keretében térítés nélkül mehetnek be a gyermekes családok. Más-más technikával ismerkedhetnek meg az alkotó sarokban, majd tárlatvezetésen vehetnek részt. Bátorítok mindenkit, hogy vegye igénybe ezt a lehetőséget, mert kellemes élményeket szerezhetnek. Mi is gazdagabban mentünk haza. Szinatkasz Sztavroszné Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára. Werner Hofmann

19 19 Kedves Nevelőszülők! Év végén, év elején gyakran köszöntünk boldog új évet. Számot vetünk tett és meg nem tett, megfogadott és be nem tartott ígéreteinkről. Mondhatnánk, ez nem szép dolog, legfőképpen, ha a be nem tartott ígéretnek akár társunk, barátunk, munkatársunk, saját és nevelt gyermekünk az érintett alanya. Mikor elkezdtétek ezt az erőt próbáló, egyúttal tiszteletre méltó feladatot, tudtátok-e, hogy mit HA NEM BESZÉLÜNK, AKKOR IS GONDOLOK RÁTOK vállaltatok? Engedtek-e a nehéz ébredésnek, bizonytalanságnak, kétségnek, haragnak? és gondoltok-e arra hajnalban felülve az ágyban: te Úristen, kellett ez nekem? Azt hiszem igen. Mindig megérint benneteket az erőtlenség és mégis újrakezdés megtartó ereje. A vallásban hit -nek fordított eredeti szó azt jelenti: bízik valakiben, ráhagyatkozik valamire. A nevelőszülői hivatás a gyakorlaton, egyfajta lelki újjászületésen és bizony megmérettetésen alapszik. Nem csak szándék, képesség, lehetőség, hanem mondjuk ki: egy életen át tartó tanulás. Tele odaadással, lemondással, lelki megrázkódtatással és lelki felemelkedéssel. Mi vajon még a nevelőszülőség? Humor és szomorúság? Görcsösség és félelem? Bizonytalanság és bizonyosság? A mindennap újra ébredés és újrakezdés hosszantartó érzése? Rengeteg a feltett és rengeteg a megválaszolatlan kérdés. A valahová tartozás érzése nem tudás, hanem hit kérdése. Azt gondolom, a nevelőszülői elhivatottság is: tudás, érzés és hit kérdése. A nevelőszülői pályán a valahová tartozás érzése, hiszek benne, az odaadás és önzetlenség véget nem érő imája. Így legyen. Ha nem beszélünk, akkor is gondolok rátok Szeretetteljes és erőt adó új évet kívánok: Lochman Lászlóné, Ani Ha valakinek ajándékot adsz vagy elénekelsz neki egy dalt, segítesz a Mikulásnak. Számomra erről szól ez az ünnep. Louis Sachar

20 20 Balog Elizabet Bartal Dóra Blaskó Roxána Aida Bogyó Péter Budai Krisztián Caldarar Elisabeta Csontos Erika Deme Dzsenifer Goda Gábor Dávid Gyarmati Tamás Szilveszter Halasi Árpád Sok boldog születésnapot kívánunk a novemberben születetteknek! Hanák Dominik Zoltán Mezei Izabella Hup Erzsébet Molnár Viktória Hurubán Richárd Nagy Ernő Jakab Eugénia Rostás Erzsébet Kassai Barnabás Schors Regina Kiss Marcell Milán Szabó Imre Kohon Dzsenifer Tarczali Mercédesz Lévai Valentin Tamás Vadászi Mónika Magyar Pál Váradi Mercédesz Majszinger Tünde Virág Richárd Maloku Diána Wolfgéher Ádám A Hírlevelet Remete Katalin eredeti elgondolása alapján írták és szerkesztették: Báló Ottilia Bajragin Szara Dósa Józsefné Ani Kisnémet Dávidné Irma Lochman Lászlóné, Nyitrai-Hell Szilvia Rádiné Teri Schors Alexandra Simay Katalin Subitz Lászlóné Dóri Vincze Dezsőné Danica Balogh Gyuláné Márta Kocsiné Makra Magdolna Laczkóné Ica Orbán Anna Orbán Klaudia Pacsmag Katalin Sebestyénné Nagy Viktória Szinatkasz Sztavroszné Tóth Hajnalka Tóth Katalin Tóth Krisztián Arató Rita A szerkesztőség címe: 2030 Érd, Karolina u. 3. Tel./fax: +36/ Bankszámlaszám: Szívesen fogadunk fényképeket, írásokat; melyet külön kérésre visszaküldünk.

Fészek-Hírlevél 2009. szeptember október 2

Fészek-Hírlevél 2009. szeptember október 2 2009. szeptember október Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik kéthavonta) Fészek-Hírlevél 2009. szeptember október 2 TÖRVÉNYI

Részletesebben

2013/III. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2013/III. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2013/III. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2 Kedves Olvasó! Ismét eltelt egy negyedév, beköszöntött

Részletesebben

2010/I. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2010/I. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2010/I. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2 TISZTELT OLVASÓ! A szokásosnál kicsit később készült el az

Részletesebben

2013/I. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2013/I. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2013/I. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2 Kedves Olvasó! Máris túl vagyunk az idei év első negyedén.

Részletesebben

2013/II. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente)

2013/II. szám. Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2013/II. szám Nevelőszülők, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek valamint minden érdeklődő család hírmagazinja (megjelenik negyedévente) 2 Kedves Olvasó! Ismét eltelt egy negyedév, mely igen változatosra,

Részletesebben

Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt az augusztus 16-i Hagyományőrző napra Helyszín: Kocsér, Szent István tér

Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt az augusztus 16-i Hagyományőrző napra Helyszín: Kocsér, Szent István tér A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 25. évfolyam 3. szám 2014. MÁJUS JÚNIUS Ára: 120 Ft Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt az augusztus 16-i Hagyományőrző napra Helyszín: Kocsér, Szent István tér PROGRAMOK: 10

Részletesebben

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok F A I R Farmosi Információk Riportok Lakossági közéleti tájékoztató XXVI. évfolyam 1-2. szám 2014. január-február MEGHÍVÓ Farmos Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját március 14-én

Részletesebben

Tiszalök Város Képviselő Testülete

Tiszalök Város Képviselő Testülete XX. évfolyam X. szám Előfizetve: 100 Ft Árusoknál: 150 Ft Tiszalök Város Képviselő Testülete Gömze Sándor Polgármester Fedor László alpolgármester Bede-Tóth Attila Pénzügyi Bizottság elnök Fercsákné Tomán

Részletesebben

A 2011/2012-es tanévben is ingyen kapják a tankönyvet a Fábiánsebestyénre járó diákok!

A 2011/2012-es tanévben is ingyen kapják a tankönyvet a Fábiánsebestyénre járó diákok! Fábiáni Fábiánsebestyéni Önkormányzat tájékoztató kiadványa 2011. január - június A 2011/2012-es tanévben is ingyen kapják a tankönyvet a Fábiánsebestyénre járó diákok! Tartalom: Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

Tájékoztató testületi ülésekről

Tájékoztató testületi ülésekről A DESZKI FALUNKÉRT EGYESÜLET LAPJA www.falunkert.hu XXV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2015. JANUÁR Falukarácsony 2014. Az év vége természetesen a Karácsony és a Szilveszter jegyében telt. Karácsonyozott az iskola,

Részletesebben

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK Az Értelem Odüsszeiája Országos Kreatív Bajnokság (csapat) Molnár Alexandra 4.b 1. Kovács Natália 4.b 1. Rebek Petra 4.b 1. Krepsz Gabriella 4.b 1. Lőrincz Laura 4.b 1. Minkó Roland

Részletesebben

HÍRMONDÓ Ráckeresztúr Község Önkormányzatának lapja

HÍRMONDÓ Ráckeresztúr Község Önkormányzatának lapja RÁCKERESZTÚRI HÍRMONDÓ Ráckeresztúr Község Önkormányzatának lapja Adamis Anna versével kívánunk a végzős diákoknak sok sikert további tanulmányaikhoz! És mi arra születtünk, hogy a föld sebeit begyógyítsuk,

Részletesebben

Bevezető. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki.

Bevezető. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki. Bevezető Fogadják szeretettel a 2009/2010-es iskolai évkönyvünket! Iskolánk ebben a tanévben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ

GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ BORSOD ABAÚJ ZEMPLÉN MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT KIADVÁNYA MISKOLC, 2010. A Borsod Abaúj - Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ minden dolgozójának és a Gyermekvédelmi Híradó kedves

Részletesebben

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA. 25. évfolyam 4. szám 2014. JÚLIUS AUGUSZTUS Ára: 120 Ft

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA. 25. évfolyam 4. szám 2014. JÚLIUS AUGUSZTUS Ára: 120 Ft A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 25. évfolyam 4. szám 2014. JÚLIUS AUGUSZTUS Ára: 120 Ft A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK ÁLTALÁNOS VÁLASZTÁSÁNAK IDŐPONTJA: 2014. OKTÓBER 12. TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

Részletesebben

Hírmondó. Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! Nagyalásony és környéke. A hír a miénk! Dabrony, Somlóvecse, Vid.

Hírmondó. Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! Nagyalásony és környéke. A hír a miénk! Dabrony, Somlóvecse, Vid. Hírmondó Nagyalásony és környéke Dabrony, Somlóvecse, Vid A hír a miénk! Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! I. évfolyam, 2. szám 2011. december A tartalomból A szlogen: Termőföldtől az asztalig

Részletesebben

Tállai András. ötödik ciklusát kezdi a Parlamentben. Városunk lapja XXVI. évf. 8. szám 2014. április 24. városháza Birtokba vették a repülőteret

Tállai András. ötödik ciklusát kezdi a Parlamentben. Városunk lapja XXVI. évf. 8. szám 2014. április 24. városháza Birtokba vették a repülőteret Városunk lapja XXVI. évf. 8. szám 2014. április 24. Tállai András ötödik ciklusát kezdi a Parlamentben városháza Birtokba vették a repülőteret aktuális Hazatalált a Matyó Királynő Sportkalauz Határozott

Részletesebben

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK MÁTYÁS HÍRLEVÉL ORSZÁGOS EREDMÉNYEINK (folyt.) Mohácsi Martin 3.c Kvalitas Extra szövegfeld. 7. Sallai Zoé 3.c Kvalitas Extra szövegfeld. 10. Sándor Barbara 4.b Kvalitas Extra szövegfeld.

Részletesebben

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 25. évfolyam 5. szám 2014. SZEPTEMBER OKTÓBER Ára: 120 Ft A KOCSÉRI HARCOS LÁNY TAJTI BIANKA a Shinkyokushin Ifjúsági Európa Bajnokságon III. helyen végzett Önkormányzati hírek

Részletesebben

hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 1

hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 1 hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 1 hirmondo2010_12.qxd 2010.12.02. 15:06 Page 2 Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselõ-testületének ülésérõl jelentjük Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának

Részletesebben

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 25. évfolyam 6. szám 2014. NOVEMBER DECEMBER Ára: 120 Ft Írjuk együtt a Kocséri Híradót! Szeretnénk, hogy ismét felálljon egy szerkesztőbizottság, amelynek tagjai rendszeresen

Részletesebben

Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére

Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére 2 KEREPESI VÉLEMÉNY 2009. JANUÁR Ünnepség a Faluházban a Magyar Kultúra Napja alkalmából Vándorkiállítás Szabó Magda írónõ emlékére Turcsányi Béla festõmûvész

Részletesebben

2012. XXIV. évf. 11-12. szám Ára: 150,- Ft MEGHÍVÓ

2012. XXIV. évf. 11-12. szám Ára: 150,- Ft MEGHÍVÓ NAPTÁR MELLÉKLETTEL 2012. XXIV. évf. 11-12. szám Ára: 150,- Ft MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2012. december 16-án, vasárnap 15 órakor a mûvelôdési ház nagytermében tartandó FALUSI

Részletesebben

Nagyvenyim 65 éve önálló település! Szeretettel várjuk községünk lakóit és vendégeinket a jubileumi Falunapra!

Nagyvenyim 65 éve önálló település! Szeretettel várjuk községünk lakóit és vendégeinket a jubileumi Falunapra! 2012. július Csatona hírek a honlapról Mezőfalva, Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim szennyvízcsatornahálózat kialakításának II. ütemű beruházása a KEOP-program keretében valósul meg. Sikeres közbeszerzési

Részletesebben

LAKITELEKI ÚJSÁG TRIANON EMLÉKNAPRA. XXIII. évfolyam 5. szám Pünkösd hava, Tavaszutó, Ígéret hava. 2011. május 31. Ára: 120 Ft

LAKITELEKI ÚJSÁG TRIANON EMLÉKNAPRA. XXIII. évfolyam 5. szám Pünkösd hava, Tavaszutó, Ígéret hava. 2011. május 31. Ára: 120 Ft XXIII. évfolyam 5. szám Pünkösd hava, Tavaszutó, Ígéret hava 2011. május 31. Ára: 120 Ft ALAPÍTO TTA: LEZSÁK SÁNDOR, 19 8 9-BEN TRIANON EMLÉKNAPRA Szeretettel meghívjuk Önt és családját 2011. június 4-én,

Részletesebben

Köszöntjük az Édesanyákat!

Köszöntjük az Édesanyákat! Köszöntjük az Édesanyákat! Ágh István: Virágosat álmodtam Édesanyám, virágosat álmodtam, napraforgó virág voltam álmomban, édesanyám, te meg fényes nap voltál, napkeltétől napnyugtáig ragyogtál. A képviselő-testület

Részletesebben

Kétszer állhatott a világ tetejére Riminiben Vida Balázs az ifjúsági kick box világbajnokságon. Gratulálunk Balázs!

Kétszer állhatott a világ tetejére Riminiben Vida Balázs az ifjúsági kick box világbajnokságon. Gratulálunk Balázs! Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Lapja XXVI. évfolyam 8. szám 2014. szeptember-október Ajánló választási tájékoztató Az újság hasábjain pontos információt kaphatnak arról, hogy kik indulnak az idei

Részletesebben

Ünnepi hangulat a Savoyai Jenõ téren

Ünnepi hangulat a Savoyai Jenõ téren BUDAFOK-TÉTÉNY XVII. ÉVFOLYAM 25. SZÁM 2009. DECEMBER 18. A X X I I. K E R Ü L E T I Ö N K O R M Á N Y Z A T I N G Y E N E S L A P J A M E G J E L E N I K K É T H E T E N T E Ünnepi hangulat a Savoyai

Részletesebben

SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN

SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN 2008. április 1 Abony Város Önkormányzatának lapja XVI. évfolyam 4. szám 2008. április Ára: 150 Ft SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN A Bihari János Zeneiskola, a Gyulai G.M. Általános Iskola és az Abonyi Fúvószenekari

Részletesebben

Egészségház-avató. Elsősök beíratása. Tartalom. Változás a művelődési. közmeghallgatást. február 14. 2012. február

Egészségház-avató. Elsősök beíratása. Tartalom. Változás a művelődési. közmeghallgatást. február 14. 2012. február 2012. február Tartalom Építsünk együtt játszótereket! 3. oldal Erdélyi barátaink színjátszó estje 3. oldal EGY-HÁZra találtak a reformátusok 4. oldal Egy különleges nap 5. oldal Óvodai beíratás 5. oldal

Részletesebben