Pályázattal kapcsolatos információk

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázattal kapcsolatos információk"

Átírás

1 Pályázattal kapcsolatos információk Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Hálózatban a családokért című TÁMOP / jelű, pályázatunk Alternatív nappali gyermekellátási szolgáltatások létrehozásának támogatása nevű pályázaton a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft. Mosolygó Gyerekek Nonprofit Kft. konzorciumi hármas öt családi napközi létrehozására Ft támogatást nyert. A támogatói döntést 2013 február 25-i keltezéssel kaptuk meg. Indoklásként a következők szerepeltek: Kiemelkedően jól összeállított pályázat. Színvonalas szükségletfelmérés, jó szakmai program, jó üzleti terv. A költségvetés megfelelően részletezett, nincsenek túlzott költségek. Az indikátorok teljesek, reálisak, teljesíthetőek. A projekt az értéket a pénzért elv megvalósításának jó példája. 5 családi napközit valósít meg 35 férőhellyel a 3 napközire meghatározott maximum keretből. Hálózati működést terveznek, ami költséghatékony megvalósítást és magas színvonalú, egyeztetett szakmai működtetést eredményez mind az öt családi napközire vonatkozóan. Javaslom a pályázat támogatását. A létrehozandó napközik helyszínei: Manó Kuckó Családi Napközi Gyál. Liliom u. 50. Virágoskert Családi Napközi Szentendre, Kócsag u. 2. Csengettyű Családi Napközi Solymár, Kossuth u. 43 Tündérvirág2 Családi Napközi Budapest Tündérvirág u /73 Szederinda Családi Napközi Budakalász, Budai u. 4. További információk az előrehaladásról: link: Pályázat/előrehaladás napközik a pályázatban o Manó Kuckó Családi Napközi Akár csak otthon! Fekete Ágnes napközi vezető Gyál, Liliom u. 50 Mobil: https://www.facebook.com/manokuckocsana?ref=hl Napközinket szerető gondoskodás, elfogadás, családias, meghitt hangulat jellemzi. Egyszerre legfeljebb hét gyermeket látunk el, ami lehetővé teszi, hogy egyéni igényeiknek megfelelően foglalkozzunk velük, ez biztosítja optimális érzelmi, értelmi és fizikai fejlődésüket. Ezt támogatják játékos foglalkozásaink, a mondókázás, meseolvasás, zenélés, festés, gyurmázás. A közös, önfeledt játék során kiemelt figyelmet fordítunk az esetleges konfliktusok megoldására, az egymás mellett és egymással játszás szabályainak kialakítására. Mindezek mellett a legfontosabbnak és elsődlegesnek ebben az életkorban a szabad játékot tekintjük.

2 o Virágoskert Családi Napközi - Nincs rossz idő, csak rossz felszerelés Sergő Virág napközi vezető 2000 Szentendre, Kócsag utca 2. Mobil: Gondozási és nevelési tevékenységünk alapja a pozitív megnyilvánulások támogatása, megerősítése, elismerése. Szeretetteljes, biztonságot nyújtó, családias légkört igyekszünk megvalósítani, minden tevékenységünkben és minden programunkban ez az elsődleges. Figyelembe vesszük a gyermekek egyéni sajátosságait, igényeit és esetleges problémáit. (étel allergia, megkésett beszédfejlődés, stb) Fő tevékenységnek a játékot tekintjük, mindenféle fejlesztést a játékon keresztül valósítunk meg. Az egészséges életmódra nevelést nagyon fontos feladatunknak tekintjük. A mozgás is szerves része az egészséges nevelésnek- ebben a korban a gyermekeknek nagyon sok kötetlen formájú mozgásra van szükségük, mindezek motiválására játékok kezdeményezésével készülünk. o Tündérvirág 2 Családi Napközi Tündérvirág Családi Napközi 1037 Budapest, Tündérvirág u /73 Telefonszám: Míg Ő önfeledten játszik, ismerkedik az élővilággal, zöldséget ültet és virágot locsol, óvja és védi a természetet, hulladékból készít hasznos tárgyakat, pancsol, rajzol, fest és ragaszt, énekel, mondókázik, szaladgál addig Ön intézheti hivatalos ügyeit, megjavítathatja autóját, vagy újra munkába állhat. A lényeg az, hogy tudja: gyermeke nálunk boldog és teljes biztonságban van! Napirendünket is úgy alakítjuk ki, hogy a gyerekek mindig jól érezzék magukat, mindig legyen elegendő idő a tevékenységek teljes megvalósításához úgy, hogy a gyermekek önállóan is képesek legyeken azokat kivitelezni. Az évszaknak és az időjárásnak megfelelően célunk, hogy a babák minél több időt töltsenek a szabad levegőn, minél többet mozogjanak és a kint töltött idejüket játékkal, természeti környezetük felfedezésével és hasznos tevékenységgel töltsék. Sószoba, PEK torna, angol, német foglalkozások színesítik a kicsik életét.

3 https://www.facebook.com/tunderviragcsana?fref=ts o Csengettyű Családi Napközi Mintha a nagyinál lennék! Magony Éva napközi vezető Telefonszám: Cím: 2083 Solymár Kossuth utca 43. Nagyon szerettem, amikor a saját gyerekeim, unokáim még kicsik voltak és mesélhettem nekik, játszhattam velük. Szeretem nézni, ahogy az apróságok kinyílnak, fejlődnek és egyre ügyesebbé válnak. Boldogság, ha ebben a folyamatban én is rész vehetek és segíthetek nekik. Szeretek sütnifőzni, és látni, hogy szívesen és jó étvággyal fogyasztják el, amit készítettem. Fiatal koromban versenyszerűen tornáztam és segédedző voltam kisebbeknél. Így hozzáértéssel tudom segíteni a mozgáskészségük fejlődését. Az unokáimnál és az azóta rám bízott kicsiknél is fontos volt számomra, hogy mindig egyeztessek a szülőkkel a gyermeknevelési elveikről, gondozási szokásaikról. A családi napközik szellemisége testesíti meg számomra mindazt, ahova a saját gyermekeimet is örömmel járattam volna. A családi házhoz tartozó kert újonnan készült fa játékokkal házikó, csúszda, homokozó hívja játékra minden nap a gyerekeket. A kertben saját konyhakertet művelünk a gyerekekkel https://www.facebook.com/csengettyu.csana?fref=ts o Szederinda Aprók Háza ügyvezető: Vidák Valentina 2011 Budakalász Budai út. 4. Telefon: 06(30) Mobil:

4 Családi napközis csoportjaink azon szülők számára nyújt megoldást 1-6 éves korú gyermekek napközbeni ellátására, akik szeretnék kis csoportban, otthonos, kedélyes, családias, biztonságos légkörben, színvonalas környezetben és ellátással tudni gyermeküket életüknek legmeghatározóbb szakaszában. Türelem, elfogadás, alázat: e három fő erény, érték köré szervezzük az életünket, és az Apró csoportunk legapróbbjainak, harmónia és egész-ség megvalósulása mellett, ezen emberi értékek szerint teszi az összes munkatársunk a dolgát. A gyermekekkel szakmai gyakorlattal rendelkező, tapasztalt óvodapedagógusok és gondozónők foglalkoznak. Az apró csoport délelőtti programjának összeállításában fő szempont a muzsika, dalok megszerettetése, alap zenei nevelés, mûvészeti készségek kibontakoztatása vizuális nevelés, mozgásfejlesztés. A gyermekek étkeztetése helyben főzött, válogatott, piacon őstermelőtől vásárolt alapanyagból készült ételekkel valósul meg. Eszközeink, játékaink összeállításánál a természetesség, a kreativitás, a minőség a fő irányvonal. előrehaladás: szövege innen: az USZT táblával kezdődően linkelési lehetőség: további információ a pályázatról Pályázat/2.4.5pályáz atról általában Konzorciumi tagok Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft. Takács Andrea ügyvezető Kapocs Családi Napközi Hálózat vezetője A Kapocs 2009-ben alakult, az első évben 2 családi napközit hozott létre. Mára családi napközi hálózata tíz helyszínen tizenhárom csoportot működtet. Tevékenységi körének szélesítése 2010-ben kezdődött, 2012-ben szervezte meg az első nyári napközis táborát (http://kapocs.eu/taborozas/csillaghegyi-napkozis-tabor) óta kerül megrendezésre pesti gyerekek körében igazi élményt jelentő és nagy népszerűségnek örvendő falusi tábor Tiszadorogmán (http://kapocs.eu/taborozas/falusi-tabor-a-tisza-tonal), ami az óriási sikerre való tekintettel 2014 óta családi táborként is megrendezésre kerül (http://kapocs.eu/taborozas/uj-falusi-csaladi-tabor-a-tisza-tonal). Mára csaknem 400

5 gyereket táboroztatott, igazi sikernek azt tekintik, hogy sokan visszajárnak, immáron kisebb testvéreikkel is. A Kapocs különös figyelmet fordít az iskolás gyerekek iskolaidőn túli foglalkoztatására, programjaikon rendszerint telt ház van A kreatív programok mellett foglalkozik a tanulással is: magántanulókkal foglalkozik családi napközi ellátás keretében, vállal korrepetálást, tantárgyi tehetséggondozást szaktanárok részvételével, középiskolai felvételire való felkészítést A Kapocs élen jár a cégeknek nyújtott szolgáltatások területén is: vállalja családi napok, gyereknapok megrendezését, iskolai szünetek idejére gyerekfelügyeletet biztosít, céges tábort szervez, igény esetén céges családi napközit hoz létre Családi napközik: linkelve Családi Napközijeink/konzorciumi tagok által működtetett napközik Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány A Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány több mint 20 éves eredményes múltra tekinthet vissza ben dr. Révész Piroska kezdeményezésére jött létere. Alapítója a Heim Pál Kórház és az Educom Nevelőszülő Közösség volt. Az alapítvány célja kezdettől fogva az volt, hogy elősegítse minél több gyermekek számára biztonságos, szeretetteljes és családias háttér, légkör biztosítását. Mit jelentett ez a gyakorlatban? Kerestük annak lehetőségét, hogy a szüleiket ideiglenesen nélkülözni kényszerülő gyerekek biztonságban, családias környezetben élhessenek az alatt az idő alatt is, ameddig szüleik nincsenek velük. Ennek érdekében aktívan részt vettük a szülőket helyettesítő ideiglenes, napközbeni, esetleg hosszabb ideig tartó ellátások megtervezésében, képzések kidolgozásában, megvalósításában. Ha csak egy rövid távolmaradási időre van szüksége a szülőnek? Számíthat a házi gyermekfelügyelők segítségére. Munkaköri feladatai ellátásához napközbeni gyermekellátást keres, vagy ő maga szeretne több gyermek ellátásával munkát vállalni, és saját családja közelében maradni? Családi napközikkel, képzések szervezésével, megvalósításával várjuk. Működtetünk családi napköziket (www.feherkereszt.hu) Hosszabb időre például váratlan betegség miatt el kell helyeznie a gyermekét? A helyettes szülői ellátást vállaló családoknál erre lehetőséget talál. Segítünk megtalálni azokat, akikre szüksége van. Saját gyermekei kiröppentek, és szeretne segíteni azoknak, akiknek helyettes szülő (nagyszülő) segítségére van szüksége? Képzést és elképzelései megvalósításához segítséget ajánlunk. További részletek képzésről: Aktuális képzések:

6 Családi napközik: linkelve Családi Napközijeink a konzorciumi tagok által működtetett napközik Szederinda Aprók Háza 2011 Budakalász Budai út. 4. Telefon: 06(30) ügyvezető: Vidák Valentina Mobil: Cégadatok: Mosolygó Gyerekek Nonprofit Kft. Adószám: Számlaszám: Cégjegyzéksz: Családi napközijeink a konzorciumi tagok által működtetett napközik Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft Csengettyű Családi Napközi, Solymár link:pályázat/napközik a pályázatban/csengettyű Családi Napközi Tündérvirág, Tündérvirág2, Tündérvirág3 Családi Napközi, Budapest, III. kerület link: pályázat/napközik a pályázatban/tündérvirág Családi Napközi https://www.facebook.com/tunderviragcsana?fref=ts Tündérvirág 4 Családi Napközi https://www.facebook.com/pages/t%c3%bcnd%c3%a9rvir%c3%a1g-csal%c3%a1di- Napk%C3%B6zi-H%C3%A9v%C3%ADzi-%C3%BAt/ ?fref=ts Mesekert Családi Napközi, Karácsond https://www.facebook.com/pages/mesekert-csal%c3%a1di- Napk%C3%B6zi/ ?fref=ts Kockás Liliom Családi Napközi, Csákánydoroszló https://www.facebook.com/kockasliliom?fref=ts E-mese Családi Napközi, Piliscsaba https://www.facebook.com/emese.tancau.9?fref=ts családi napközi vezető: Tancau Emese, kisgyermekgondozó, 2 gyermekes édesanya Kobak Családi Napközi, Bp. III. ker. Kaszásdűlő

7 https://www.facebook.com/pages/kobak-csal%c3%a1di- Napk%C3%B6zi/ ?fref=ts családi napközi vezető: Erdeiné Csepregi Erzsébet, pedagógus, 2 gyermekes édesanya 30/ Petite Pomme Francia-Magyar Kétnyelvű Családi Napközi családi napközi vezető: Marques-Santos Anna kisgyermekgondozó https://www.facebook.com/pages/petite-pomme-francia-magyar- K%C3%A9ttannyelv%C5%B1-Csal%C3%A1di-Napk%C3%B6zi/ ?fref=ts szeptemberber nyíló napközink: XI kerület, Sasad, Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány Manó Kuckó Családi Napközi Akár csak otthon! Fekete Ágnes napközi vezető Gyál, Liliom u. 50 Mobil: link: pályázat/napközik a pályázatban/manó kuckó https://www.facebook.com/manokuckocsana?ref=hl Virágoskert Családi Napközi - Nincs rossz idő, csak rossz felszerelés Sergő Virág napközi vezető 2000 Szentendre, Kócsag utca 2. Mobil: link: pályázat/napközik a pályázatban/virágoskert Virágoskert 2 Családi Napközi engedélyezés alatt Mosolygó Gyermekek Nonprofit Kft Szederinda Aprók háza 2011 Budakalász Budai út. 4. ügyvezető: Vidák Valentina Telefon: 06(30) link: konzorciumi tagok/szederinda aprók háza Táborok, egyéb gyerekfelügyelet

8 falusi tábor Tiszadorogmán Kifejezetten városi, nagyvárosi környezetben élő gyerekeknek javasoljuk ezt a tábort, ahol saját élményű tapasztalatokat tudnak szerezni a falusi életről. A faluban a gyerekek kiscsoportban vesznek részt programokon (pl. állatok gondozása, kertészkedés, barkácsolás, traktorozás, tanya látogatás), ahol kipróbálhatják magukat a falusi tevékenységekben. A tiszadorogmai nagymamák és nagypapák kedvesek, vendégszeretőek. A Tisza-tó szolgáltatja a táborhoz a díszletet. A bicikli fontos kelléke a tábornak: ezzel közlekedünk a faluban és a távolabbi (pl. szomszéd falu, közeli tanya) helyszínekre. napközis táborok tavaszi, téli, őszi szünetben Nyári napközis táborunkat 2012 óta működtetjük a Csillaghegyi Közösségi Házban. Ez idő alatt közel 200 gyerek fordult meg nálunk, sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sok a visszatérő illetve testvér gyerek. Igény esetén hasonló struktúrával más helyszínen is vállaljuk céges táborok megszervezését az őszi, tavaszi, téli szünetben is. Programjaink: A drámajáték, a népi kézműves tevékenységek, bábozás/bábkészítés mellett a képzőművészeti technikák, a néptánc, népi játék, történelmi játszóház, kreatív írás, társasjáték (angolul is), rubik kockázni tanulás, felelős állattartás bemutatók, kütyü szakkör (infokommunikáció okosan) szervezik a mindennapokat. Pénteken táborzáró családi játszóház. Kiegészítő foglalkozások: Kertészkedjünk gyerekekkel program. Szakértő segítséget nyújt ehhez:http://emberpalanta.hu/ Divattervező foglalkozások Schrődl Stefi egyetemi h. Hangszerbemutató és zeneterápia foglalkozás Bussy Gáborral: Felelős állattartás: Rex kutyaotthon önkéntes kiképzője: Spekker Ágota Rubik kockázás Teleki Olivér matematika szakos egyetemi hallgató Kütyü szakkör Lukács Gáborral: minden, ami kütyü avagy: szeddszét, rakdössze, mivanbenne, mitől működik?

9 Kapcsolat: Erdeiné Csepregi Erzsébet családi napok, gyereknapok szervezése Vállaljuk családi kézműves-, és játszóház, családi napok, gyermeknapok, őszi-, téli, tavaszi szüneti játszó napok teljes körű szervezését, kivitelezését. Referenciák: október MTVA Családi Nap június 4 hétvége, Gyerek Sziget: Magyar Turizmus Zrt standja: falusi játszóház jún-aug.: Kapocs táborok (napközis/ottalvós) Csillaghegyi Közösségi Ház állandó gyermekprogramok: Drámajáték, Játsszunk turistásat!, Mesterségünk címere 2012 június-aug. : Kapocs táborok (napközis/ottalvós) június: Gyerek Sziget, Óbudai Kulturális Központ standja jún-aug.: Kapocs táborok (napközis/ottalvós) május: Születés hete program a III. kerületi Védőnői Szolgálattal közös szervezésben szept.-okt.-nov. Három Királyfi Három Királylány Mozgalom. Családi Napok a Várban: gyermekprogramok 203.november: nőkongresszus: gyermekfelügyelet ősz- Óbudai Kulturális Központ, Civil Ház-III. kerületi Védőnői Szolgálat: Anyakommandó Zöld Program A világ népei számára tudatosítani kell, hogy a környezeti gondok megoldása és az újabbak megelőzése megfelelő tudást, felkészültséget, készségeket, hozzáállást, indítékokat és együttműködési szándékokat igényel, melyek biztosítása a környezeti nevelés feladata." (Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia, Belgrádi Charta, 1975) Ennek jegyében a napközijeinkben folyó ellátás, nevelés során kiemelt figyelmet szentelünk a fenntarthatóság, környezettudatosság játékos tevékenységeken keresztül történő megalapozásának. Minden napközinkben a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően, közösen kialakított szakmai terv alapján, tevékenységeiben az egyes napközik lehetőségeihez, igényeihez alakítva valósítják meg a napközi vezetők a Zöld programot. Célunk Alakuljon ki a gyermekekben pozitív érzelmi viszony a természethez, az emberi alkotásokhoz, tanulja meg azok védelmét, az értékek megőrzését. Feladataink olyan szokások, viselkedési formák megalapozása, amelyek elősegítik a természetes és az ember által létrehozott környezettel, az ott lévő értékekkel való harmonikus kapcsolat, a környezeti problémák iránti érzékenység, a helyes értékrendszer, a természet-és környezettudatos életvitel kialakulását. gyermekek érdeklődésének felkeltése a környezetalakító, munka jellegű tevékenységek iránt, azok fontosságának hasznosságának átélésére, eredményeinek megbecsülésére való nevelés

10 a gyermek közvetlen környezetében lévő világ értékeinek megismertetése, megszerettetése; a természeti és társadalmi környezethez fűződő pozitív érzelmi viszony alakítása; törekvés a családdal való együttműködésére; arra, hogy a gyerekek,,neveljék" szüleiket, vigyék haza a csanában kialakított környezetbarát szokásokat. a környezeti nevelés megvalósítása olyan sokszínű tevékenység legyen, amely különös tekintettel van a mással nem helyettesíthető játékra. A mindennapi tevékenységek során figyelembe vesszük az életkori jellemzőket, hogy a kisgyermek tevékeny, aktív, nyitott, kreatív, és a körülötte lévő világot érzékszerveivel, tapasztalás útján ismeri meg. Ezért a gyerekek a csanákban kiskertet gondoznak, virágokat, zöldségeket nevelnek, használják a kerti szerszámokat, terméseket, bogarakat, leveleket, stb gyűjtenek. Megfigyelik az időjárás jelenségeit, változásait, a madarakat a természetben, télen etetik, nyáron itatják őket. Egyes napközikben a nevelő segítségével saját kisállatról gondoskodnak. A játék a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége, s így a kisgyerekek nevelésének leghatékonyabb eszköze, ezért ezeket a tevékenységeket játékosan teszik, ezekhez kapcsolódóan mesét hallgatnak, mondókáznak, énekelnek. A kézműves foglalkozások alkalmával felhasználják a gyűjtött terméseket, gyakran újrahasznosított anyagokkal tevékenykednek. Hiszünk abban, hogy a személyes példamutatás alapvető, hiszen a kisgyermek modellkövető, ezért a csana működésében is környezettudatos. Törekszünk a szülőkkel való szoros együttműködésre, rendszeresen szervezünk közös programokat a csanában (jácinthagyma hajtatás, kiszeégetés, veteményezés, kovászos uborka készítés, stb). A hagyományos ünnepeken kívül készülünk a zöld ünnepekre is, mint a Víz Világnapja, Föld Napja, Állatok Napja, stb Mindezen tevékenységeket nem véletlenszerűen, hanem tudatosan felépített éves terv alapján, a gyerekekhez alkalmazkodva rugalmasan teszik. Az egyes napközik éves programja elérhető a napközkben.

11 Szolgáltatásaink cégeknek Alapvető célunk: munkahely és a családi élet összeegyeztetése Miért? - mert ezáltal a gyermekeket nevelő szülők munkaerő-piaci részvétele (elsősorban a nők) növekedhet - az édesapák is részese kell, hogy legyenek a családi életnek. Jól megválasztott családi- és gyermekprogramokkal a munkatársak lojalitása, elégedettsége, motiváltsága növelhető. Mit tudunk biztosítani? Rugalmas gyermekellátást: akár a szülők lakhelyéhez, akár a céghez közel (családi napközi) a céggel együttműködve, - akár nyári időszakban (táborok), - akár iskola/óvoda nevelés nélküli munkanapjára szervezett gyermekfelügyelettel (kicsik)/játszóházzal, - akár céges családi nap, családi programok tervezésével, megszervezésével, lebonyolításával. - megbízható partnerként állunk rendelkezésére a családoknak az esti időszakban is (pl. színházba, céges partyra szeretnének elmenni, de a gyerekeket nincs kire hagyni) Együttműködési szerződés alapján kihelyezett gyermekfelügyelet: Szakképzett kisgyermekgondozó, óvónő, pedagógus munkatársaink segítségével megbízás alapján vállaljuk különböző korú gyermekek ellátását alkalomszerűen pl. nevelés nélküli munkanap)/rendszeresen a munkahelyen/dolgozó otthonában. A munkahelyen szaktanácsot adunk a gyermekek elhelyezésére kialakítandó helyiséggel kapcsolatban. Cégek számára tanácsadás: bölcsőde, játszószoba, játszócsoport, játszóház, baba barát iroda, családi napközi, óvoda kialakításával, kivitelezésével kapcsolatban. Teljes körű ügyintézés, engedélyeztetés, eszközbeszerzés. Céges családi-, és gyermek rendezvények szervezése, lebonyolítása: családi kézműves-, és játszóház, családi napok, gyermeknapok, őszi-, téli, tavaszi szüneti játszó napok.

12 Családi napközi Mi is az a családi napközi Magyarországon jelenleg több mint ezer családi napközi működik megközelítőleg hatezer férőhellyel, de az ellátott gyermekek száma ennél jóval magasabb. Bár egyidejűen legfeljebb 7 gyermek gondozható, gyakori, hogy a szülők nem minden nap igénylik az ellátást, így egy-egy napközibe akár gyermeket gondozására kötnek megállapodást figyelve arra, hogy a megengedhető létszámot ne lépjék túl. A családi körülményeket mintázó szolgáltatásban otthonra találnak a napközben elfoglalt szülők gyermekei. ezzel óriási segítséget kapnak a szülők, sokan enélkül a gyermeknevelés mellett munkát sem tudnának vállalni. A családi napközi működhet a napközi vezető saját otthonában, vagy más, e célra kialakított helyiségben. Az alacsony gyermekszám miatt kifejezetten alkalmas olyan gyermekek számára, akik nagyobb figyelmet igénylenek. A családi napköziben való ellátás lehetővé teszi, hogy a kicsikkel differenciáltan, saját igényeiknek megfelelően foglalkozzanak, több idő és figyelem jut rájuk egy-egy foglalkozás alkalmával vagy probléma esetén. Mivel kevesen vannak egy csoportban, nagyon hasonlít a családban való ellátáshoz, ugyanakkor kortárs közösséget is biztosít. A családi napköziben 20 hetestől 14 éves korig láthatnak el gyermekeket, de nagy korkülönbséget ritkán találni a gyermekek között, jellemzően egy-egy napköziben hasonló korú gyerekek gondozása folyik. A szülők leggyakrabban 1-5 éves gyermekek elhelyezését kérik, de léteznek iskolásokat ellátó és vannak sérült, vagy a valamilyen okból speciális ellátást igénylő kisgyermekeket fogadó családi napközik is. A családi napköziben a beszoktatás személyre szabott, igazodik a gyermek egyéni tempójához. Az ellátás során szoros kapcsolat alakul ki a nevelő és gyermekek között Az engedélyezésnek szigorú feltételei vannak. A családi napközi vezetőjének el kell végezni egy felkészítő tanfolyamot (akkor is, ha egyébként pl. pedagógus végzettsége is van); meg kell felelni az ÁNTSZ és egyéb hatóságok követelményeinek; felelősségbiztosítással kell rendelkezni; megfelelő szakmai program és dokumentáció alapján kell tervezni a gyermekellátást. A jogszabályoknak megfelelő működést rendszeresen ellenőrzi az illetékes szociális és gyámhatóság, higiénés és biztonságos körülményeket az ÁNTSZ, a szakmai és módszertani munkát pedig a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság módszertani csoportja a már meghatározott minőségbiztosítási elvek alapján. Az engedéllyel rendelkező családi napközik szerepelnek az Állami Foglalkoztatási Szolgálat szociális regiszterében - https://pubregiszter.nrszh.hu/engedelyesosszetettkereses.aspx -, egy országos adatbázisban, ami bárki számára hozzáférhető. Itt utána lehet nézni, hogy a kiválasztott családi napközi rendelkezik-e a szükséges engedéllyel. Amennyiben igen, úgy biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk gondozása és nevelése során betartják a szakmai szabályokat, meghallgatják és figyelembe veszik véleményünket. Tudnivalók a gyed extráról - OBA/TAB /GYED_EXTRA_KISOKOS.PDF Kérdéseikkel forduljanak. kihez? Férőhelyek biztosítása napközijeinkben Amennyiben egy cég ilyen módon támogatni szeretné dolgozóit, lehetőség van családi napközijeinkben férőhelyek lekötésére, a támogatott dolgozó számára történő megvásárlására. Ebben az esetben három oldalú szerződést kötünk a szülő a munkáltató illetve a fenntartó között, ami lehetővé teszi a támogató cég részére történő számla kiállsítását linkelve családi napközijeink Cafetéria ide kérek szépen segítséget, szakszerű információkat ki tud segíteni?

13 Céges családi napközi létrehozása, működtetése linkelve családi napközijeink A jellemzően nőket foglalkoztató cégek fejében sokszor megfordul a saját bölcsőde létrehozásának lehetősége. Mivel ezeket az intézményeket mind létrehozni, mind működtetni meglehetősen bonyolult, így jó szívvel javasoljuk családi napközik kialakítását. A jogszabály egy telephelyen három csoport működtetésére ad lehetőséget, ez maximálisan 24 férőhely létrehozását jelenti. Természetesen ezek kialakítása és működtetése is szakértelmet igényel, ami legtöbbször igen távol áll az adott cég profiljától. Ezekben az esetekben hozzáértő segítséget tudunk biztosítani, akár a létrehozás, engedélyeztetés területén, de akár szívesen működtetjük a cég területén, vagy hozzá közel eső helyen saját napközi hálózatunk tagjaként is az új csanát, ahova csak a céges kisgyerekek járnak. Ilyen jellegű szándék esetén kérjük hívja Takács Andreát ( ), aki készséggel áll rendelkezésükre, hogy egy személyes találkozón segítse a céget döntésében. linkelve családi napközijeink Táborok A 3-12 éves korú gyerekek szüleinek egyik legnagyobb problémája, hogy az óvodaiiskolai szünetekben, nevelés nélküli munkanapokon hogyan oldják meg gyermekük felügyeletét. Bármennyire is meglepő, ez éves szinten munkanapot jelent. Ennyi szabadsága apának és anyának együtt sincs, így gyakran még a nagyszülők segítsége mellett is különböző táborokba mennek a gyerekek. A nyári szünetben erre inkább nyílik lehetőség, ám az őszi, tavaszi, téli szünetben nem túl széles a kínálat. Szeretnénk a munkavállalók és ezáltal a munkáltatók helyzetét is megkönnyíteni akár már működő táboraink kapacitásának felajánlásával, akár a cég igényeinek megfelelő helyszínen és időpontban céges táborok megszervezésével. o tavaszi, nyári, őszi szünetben működő napközis táborainkról igény esetén folyamatos tájékoztatást nyújtunk kisgyermekes alkalmazottaiknak, gyesen lévőknek, együttműködve HR osztállyal. linkelve: táborok/napközis táborok o férőhelyek biztosítása táborainkban linkelve: táborok/napközis táborok céges táborok, gyermekfelügyelet szervezése szünetek idejére a cégnél dolgozók gyermekei számára linkelve: táborok/napközis táborok o falusi táborozás Tiszadorogmán linkelve: táborok/falusi tábor céges családi napok, gyereknapok szervezése, kivitelezése linkelve: táborok/családi napok konzultációs lehetőség gyerekellátással, annak igénybevételével kapcsolatban Szolgáltatásaink családi napköziknek

14 Kérje segítségünket a következőkben: Családi napközik engedélyeztetése Új családi napközik nyitásához szükséges adminisztráció koordinálása, szükséges papírok beszerzése. Kapcsolattartás szakhatóságokkal (kormányhivatal, antsz). Tanácsadás csana kialakításához. Segítségnyújtás helyszíni szemlékhez. Szakmai program megírása előzetes konzultációt követően. Általános tanácsadás Működéssel, működtetéssel kapcsolatos kérdések Jelentési kötelezettségek. Hatósági előírásoknak való megfelelés. Napi adminisztráció. Segítségadás módszertani kérdésekben. Hatósági ellenőrzéssel kapcsolatos kérdések Csanák könyvelésével kapcsolatos kérdések Marketing, kommunikáció Pályázatírás Nem megy a csanám - tanácsadás válságban levő, bezárás előtti napköziknek Jogszabályváltozások napi figyelése Csatlakozás a Zöld Programhoz

Heves megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala 2015.

Heves megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala 2015. Mentuszné dr. Terék Irén Heves megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala 2015. Mit jelent a családi napközi? Szolgáltatás. A családi napközi a gyermekjóléti alapellátás része, a gyermekek napközbeni

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény helyi végrehajtásáról I. Rész Biharkeresztes

Részletesebben

Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde

Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde Az aranyalma a népmesében az újjászületés, a megváltás, valamilyen jó cselekedet jutalma, csodatévő hatása van. Az alma a néphagyományban az egészség, az összetartozás

Részletesebben

JÁTÉKVÁROS CSALÁDI NAPKÖZI LÉTREHOZÁSA BALASSAGYARMATON TÁMOP 2.4.5-12/1-2012-0266 BALASSAGYARMAT, 2013. OKTÓBER 03.

JÁTÉKVÁROS CSALÁDI NAPKÖZI LÉTREHOZÁSA BALASSAGYARMATON TÁMOP 2.4.5-12/1-2012-0266 BALASSAGYARMAT, 2013. OKTÓBER 03. JÁTÉKVÁROS CSALÁDI NAPKÖZI LÉTREHOZÁSA BALASSAGYARMATON TÁMOP 2.4.5-12/1-2012-0266 BALASSAGYARMAT, 2013. OKTÓBER 03. LAMENDA KFT. tevékenysége számviteli, pénzügyi, könyvelési szolgáltatás civil szervezetek

Részletesebben

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat által jelenleg biztosított /kötelező / alapszolgáltatások és szakellátások formái és az ellátottak száma Az alábbi önkormányzati fenntartású intézmények

Részletesebben

Küldetés Alapítvány BÉKÉS, Teleki u. 39. Adószám: 19057464-2-04 VII. Tartalmi beszámoló közhasznú tevékenységéről VII. TARTALMI BESZÁMOLÓ TÁRGYÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL 2010. év Alapítványunk évek óta

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓ ÜGYREND

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓ ÜGYREND DUNAÚJVÁROSI EGYETEM CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓ ÜGYREND Dunaújváros 2016 Ü-12 1. kiadás 0. módosítás 2 (7). oldal Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 50-2016/2017. (2016.11.29.) sz. határozatával egységes

Részletesebben

Az új bölcsődei ellátási formák, a év január 1.-től életbe lépett jogszabályi előírások alapján

Az új bölcsődei ellátási formák, a év január 1.-től életbe lépett jogszabályi előírások alapján Az új bölcsődei ellátási formák, a 2017. év január 1.-től életbe lépett jogszabályi előírások alapján I. Országos NEVOSZ Konferencia Fenntartói és intézményfejlesztési kihívások a XXI. századi Magyarországon

Részletesebben

Bárka Keresztény Családi Napközi

Bárka Keresztény Családi Napközi Bárka Keresztény Családi Napközi Családi napközi neve: Bárka Keresztyén Családi Napközi Címe: Budapest, 1039, József Attila u. 28. Telefon: 06-70/70-368-23 Email: blanka.hock@gmail.com A programért felelős

Részletesebben

CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről

CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről Bejegyezve: 2009. október 06. Székhely: 1202 Budapest, Bessenyei u. 10. Cégjegyzék száma: 01-06-782373 Adószáma:

Részletesebben

TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR. A pályázat benyújtásának végső határideje: 2012. május 1. Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet:

TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR. A pályázat benyújtásának végső határideje: 2012. május 1. Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet: A MUNKA ÉS A MAGÁNÉLET ÖSSZEHANGOLÁSÁT SEGÍTŐ HELYI KEZDEMÉNYEZÉSEK ALTERNATÍV NAPPALI GYERMEKELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK LÉTREHOZÁSÁNAK TÁMOGATÁSA TÁMOP-2.4.5-12/2 -KMR A pályázat benyújtásának kezdő dátuma:

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kisgyermekgondozó, -nevelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 61 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

"Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT!"

Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT! "Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT!" "Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT!" Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT! - 2 0 1 4.0 2.2 8. A kötelék, mely igaz családod összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti

Részletesebben

Mosolyt az arcokra! Tanoda

Mosolyt az arcokra! Tanoda Mosolyt az arcokra! Tanoda NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAM Készült: 2013. augusztus 08. Készítette: Nagy Anikó szakmai vezető I. Alapelvek 1 I.1. Tanodai célok megfogalmazása A Tanoda biztosítja minden gyermek

Részletesebben

Kedves Szülők, Gyerekek!

Kedves Szülők, Gyerekek! Az intézmény neve: Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda Az intézmény székhelye: 9062 Kisbajcs Kossuth út 19. Elérhetőség: 96/358-945 vagy 20/5987842 E-mail cím: nefelejcs58@freemail.hu Óvodavezető: Kónyiné

Részletesebben

Együtt az élő környezetért munkaközösség

Együtt az élő környezetért munkaközösség Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu Együtt az élő környezetért munkaközösség Éves terv 2013/2014 Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni haladás.

Részletesebben

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás.

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. A Kézműves munkaközösség 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve Mottónk: Összejönni - jó kezdés Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. - Henry Ford - 2014 08 29.-én az érdeklődő kolleganők

Részletesebben

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:...

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:... SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ A képzésbe jelentkező hallgatóinknak - akik a szociális ellátás, ápolás, idősgondozás területén szeretnének tevékenykedni kívánunk olyan szakmai ismereteket közvetíteni, melyek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Humánerőforrás fejlesztés az Új Széchenyi Tervben. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Humánerőforrás fejlesztés az Új Széchenyi Tervben. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Humánerőforrás fejlesztés az Új Széchenyi Tervben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Társadalmi Megújulás Operatív Program /TÁMOP/ Támogatás intenzitás: 100 % - vissza

Részletesebben

Ízlelő családbarát étterem: egy társadalmi vállalkozás bemutatása

Ízlelő családbarát étterem: egy társadalmi vállalkozás bemutatása Ízlelő családbarát étterem: egy társadalmi vállalkozás bemutatása Röviden az Alapítványról Története: 1997-ben hozta létre egy idős pedagógus, aki lehetőséget kívánt teremteni, külföldi jóléti szolgáltatások

Részletesebben

Család és munka Papon

Család és munka Papon TÁMOP-2.4.5-12/3 A munka és a magánélet összehangolását segítő helyi kezdeményezések A rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések támogatása Család és munka Papon Pályázati azonosító: TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001

Részletesebben

Ifjúsági Közösségi Szolgálat IKSz. Magyar Környezeti Nevelési Egyesület MKNE Fogadó szervezet

Ifjúsági Közösségi Szolgálat IKSz. Magyar Környezeti Nevelési Egyesület MKNE Fogadó szervezet Ifjúsági Közösségi Szolgálat IKSz Magyar Környezeti Nevelési Egyesület MKNE Fogadó szervezet Egy jó gyakorlat: MKNE - BNAG Együttműködési megállapodás a közösségi szolgálat megszervezéséről... Vállalások:

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Gyermekvédelmi ellátás rendszere I/I. A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek

Részletesebben

Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft Salgótarján, Corvin út 18. Telefon:

Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft Salgótarján, Corvin út 18. Telefon: Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Corvin út 18. Telefon: 06-32-312-299 Javaslat a Kistipegő Nonprofit Kft. fenntartásában működtetett családi napközire vonatkozó ellátási szerződés

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2014.

Közhasznúsági melléklet 2014. Adószám: 18188600-2-42 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: 01 PK 60904 /2005/3 Nyilvántartási szám: 01/01/00097. 1171 Budapest, Dalnok utca 48 2014. Budapest, 2015. április 8.

Részletesebben

Módszertani feladatellátás

Módszertani feladatellátás Sidlovics Ferenc Módszertani feladatellátás A korábban kijelölt módszertani intézmények kijelölése 2012. december 31-én megszűnt. 2013. január 1-től a Főigazgatóság látja el az országos szociális, illetve

Részletesebben

Koragyerekkori nevelés, az alapkészségek kifejlesztése

Koragyerekkori nevelés, az alapkészségek kifejlesztése Koragyerekkori nevelés, az alapkészségek kifejlesztése Herczog Mária A Közoktatás megújítása Magyarországon 2007. szeptember 25. Tények és tévhitek Azt, hogy a nép fia vagy, igazolnod, sejh, ma nem azzal

Részletesebben

Civis Kurázsi Szociális Közhasznú Szövetkezet. Családi napközi és játszócsoport Debrecenben

Civis Kurázsi Szociális Közhasznú Szövetkezet. Családi napközi és játszócsoport Debrecenben Civis Kurázsi Szociális Közhasznú Szövetkezet Családi napközi és játszócsoport Debrecenben Tevékenységeink 2 családi napköziben 14 gyermek teljes körű napközbeni ellátása Játszócsoport Időszakos gyermekfelügyelet

Részletesebben

1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)?

1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)? 1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)? a) a gyermekem sok verset, éneket tanuljon 0 0,0% b) érezze jól magát az óvodában 19 70,4% c) minél többet játsszon 11 40,7% d) barátokat,

Részletesebben

Hallgató neve: EHA kódja: Szak: Évfolyam: Munkarend (nappali/levelező):

Hallgató neve: EHA kódja: Szak: Évfolyam: Munkarend (nappali/levelező): 1 Hallgató neve: EHA kódja: Szak: Évfolyam: Munkarend (nappali/levelező): 2 Kedves Hallgató! Kezében a Csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó szak hospitálási naplóját tartja, amellyel könnyíteni és rendszerezni

Részletesebben

A/ Általános elvárások:

A/ Általános elvárások: Öko iskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek Határidő Felelős A/ Általános elvárások: Az iskola tevékenyégének környezetre gyakorolt hatása. Igényes környezet kialakítása és kialakíttatása a diákok

Részletesebben

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda Küldetésünk: A gyermek személyiségének fejlesztése családias környezetben Alapítás: 2012-ben az Audi Hungaria Iskola Intézményegységeként Két, 25-25 fős vegyes korosztályú csoport Egész napos felügyelet

Részletesebben

JÁTSZÓHÁZ SZAKMAI PROGRAM

JÁTSZÓHÁZ SZAKMAI PROGRAM Tormási Margit CSANODA CSALÁDI NAPKÖZI ÉS JÁTSZÓHÁZ JÁTSZÓHÁZ SZAKMAI PROGRAM Csanoda-Gyermekszolgáltató Játszóház Nonprofit Bt. 2012. Csanoda Játszóház Szakmai program 2 A játszóház neve: Csanoda Játszóház

Részletesebben

Az őszi témahét programja:

Az őszi témahét programja: Az őszi témahét programja: 2011. október 10-14 Osztály: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 3.a osztályában Időkeret: 5 nap x 5 x 45 perc Kapcsolatok: NAT Környezetismeret Művészetek dráma, vizuális kultúra,

Részletesebben

Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN

Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN Az előadás vázlata A közoktatás egyik legnehezebb, megoldásra váró problémája A differenciálás Az egyének differenciált

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP. 2013. június 12.

EGÉSZSÉGNAP. 2013. június 12. TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821 Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra EGÉSZSÉGNAP 2013. június 12. TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821 EGÉSZSÉGNAP

Részletesebben

Bács-Kiskun megye gyermekvédelmi szakellátó rendszere

Bács-Kiskun megye gyermekvédelmi szakellátó rendszere Bács-Kiskun megye gyermekvédelmi szakellátó rendszere Bács-Kiskun megyében a gyermekvédelmi szakellátás sokszínű, több szolgáltató vesz részt az otthont nyújtó ellátásban. Ez a teljes körű ellátás minden

Részletesebben

JÁTSZÓHÁZ SZAKMAI PROGRAM

JÁTSZÓHÁZ SZAKMAI PROGRAM Tormási Margit CSANODA CSALÁDI NAPKÖZI ÉS JÁTSZÓHÁZ JÁTSZÓHÁZ SZAKMAI PROGRAM 2015. Csanoda Játszóház Szakmai program 2 Játszóházunk neve: Csanoda Játszóház Címe: 1202 Budapest, Bessenyei u. 10. Telefon:

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 3-ai ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 3-ai ülésére Budakalász Város Polgármestere 99/2014.(VI.03.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. június 3-ai ülésére Tárgy: Javaslat a Budakalászi Bölcsőde működésével kapcsolatos

Részletesebben

Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok

Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 11275/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása érdekében a 2015-2016.

Részletesebben

Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Intézmény székhelye: Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u. 51. Telefonszáma:06-20-920-8044 e-mail:gyjsznk@gmail.com facebook: Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Részletesebben

CSENYÁ-ÁMK LADÁNYI ISKOLA TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR

CSENYÁ-ÁMK LADÁNYI ISKOLA TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR Tanulók: 17+1 osztály. 353+11 fő Pedagógusok: 32 álláshely Épület: 1977-ben épült, felújítva: 2003-ban és 2007-ben PROGRAMJAINK: 1. FURULYAOKTATÁS BAKÓ TIBORNÉ 2. ALSÓ TAGOZATOS KÉZMŰVES

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv

Gyermekvédelmi munkaterv DÉVAVÁNYAI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÓVODAI,BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYEGYSÉG 5510 Dévaványa, Eötvös út 2. Telefon/fax: 06-66/483-149 E-mail: devaovik@gmail.com BÖLCSŐDEI Gyermekvédelmi munkaterv Készítette:Diósné

Részletesebben

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11.

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11. Eredmények S z ü lői elégedettségi kérdőív 2 0 1 0 / 2 0 11. A kérdőívek száma 250 213 200 150 100 93 50 0 kiadott kitöltött 2 Az Ön gyermeke 60 56 50 40 34 30 20 10 0 fiú lány nincs válasz 2 3 A kérdőív

Részletesebben

Ősz HAGYOMÁNYÁPOLÁS, JELES NAPOK, ÜNNEPEK AZ EGYES TEVÉKENYSÉGFORMÁKBAN. Csokonai úti óvoda rendezvényei. Erőforrás Anyagi Humán.

Ősz HAGYOMÁNYÁPOLÁS, JELES NAPOK, ÜNNEPEK AZ EGYES TEVÉKENYSÉGFORMÁKBAN. Csokonai úti óvoda rendezvényei. Erőforrás Anyagi Humán. Csokonai úti rendezvényei 3.2.8. HAGYOMÁNYÁPOLÁS, JELES NAPOK, ÜNNEPEK AZ EGYES TEVÉKENYSÉGFORMÁKBAN Hagyomány, jeles nap, ünnep Hadd nézzek kis tenyeredbe! Beszokatás: - Aprók napja Hatá ridő 10.15. ajándé-kok

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető E L Ő T E R J E S Z T É S PÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. MÁRCIUS 22 - ÉN TARTANDÓ NYILVÁNOS ÜLÉSÉRE Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db Tárgy: Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda 2010.

Részletesebben

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben.

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136 Pályázat címe: Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázó neve: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Pályázó címe:

Részletesebben

ZÁRÓVIZSGA TÉMAKÖRÖK 2012/2013. Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szak

ZÁRÓVIZSGA TÉMAKÖRÖK 2012/2013. Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szak ZÁRÓVIZSGA TÉMAKÖRÖK 2012/2013. Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szak Összeállította: Dr. Bús Imre főiskolai tanár, szakfelelős Jóváhagyta: Dr. Kurucz Rózsa, intézetigazgató Csecsemő- és kisgyermeknevelő

Részletesebben

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisovi Program A hálózat A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt egyedi Bázisiskola Programja már 9 sikeres évet és rengeteg tapasztalatot tudhatott maga mögött 150 általános- és

Részletesebben

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP Társadalmi megújulás operatív program A Társadalmi Megújulás Operatív Program célja olyan beavatkozások sikeres végrehajtása a 2007-2013-as programozási

Részletesebben

SzóKiMondóka. bemutatja a TreeFa World Productions Kft. Szeretettel köszöntjük az AMIT résztvevőket!

SzóKiMondóka. bemutatja a TreeFa World Productions Kft. Szeretettel köszöntjük az AMIT résztvevőket! SzóKiMondóka bemutatja a TreeFa World Productions Kft. Szeretettel köszöntjük az AMIT résztvevőket! 1 Küldetésünk Interaktív, készségfejlesztő játékok létrehozása kisgyermekek számára - Magyarországon

Részletesebben

CSOPORTNAPLÓJA. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program

CSOPORTNAPLÓJA. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program CSOPORTNAPLÓJA Tisztellek téged, fontos vagy nekem, csakis rád figyelek, és segítek neked, ha szükséged van a segítségemre 1 Az óvoda bélyegzője

Részletesebben

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS Azok az emberek, akik részt vesznek a Grassroots tevékenységekben. Edzők, tanárok, közösségi vezetők-szervezők, stb. AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS jellemzői Szenvedélyes

Részletesebben

koragyermekkori intervenciós szakemberek 2012.07.24. POMÁZI KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓS KÖZPONT

koragyermekkori intervenciós szakemberek 2012.07.24. POMÁZI KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓS KÖZPONT Láda Ágnes gyógypedagógus Rajzó Éva konduktor koragyermekkori intervenciós szakemberek 2012.07.24. POMÁZI KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓS KÖZPONT A kicsinyekről való gondoskodás olyan, mint egy gombolyag

Részletesebben

A TÁPSZENTMIKLÓSI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE

A TÁPSZENTMIKLÓSI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE A TÁPSZENTMIKLÓSI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLAI MUNKATERVE 2015. április Az ÖKO-munkacsoport Tóth Violetta Takács Barbara biológia-testnevelés szakos tanár, az ÖKO- munkacsoport vezetője

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja

Tartalomjegyzék. Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja Tartalomjegyzék Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja I. Előszó a felülvizsgált Pedagógiai programhoz...3 II. Bevezetés...4 1. Az intézmény múltja...8 1.1. A mérki iskola

Részletesebben

Környezeti nevelés munkaközösség. munkaterv. 2014 /2015. nevelési év

Környezeti nevelés munkaközösség. munkaterv. 2014 /2015. nevelési év Környezeti nevelés munkaterv 2014 /2015. nevelési év Készítette: vezető Környezeti nevelés környezeti nevelés et vezeti: ben 14 fő vesz részt. 1. 2. Ökrösné Kara Judit 3. Molnárné Oros Csilla 4. Háló Éva

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

A projekt fő témakörét a második osztály dolgozza fel, támogatóként részt vesz benne az iskola 1-5 osztálya.

A projekt fő témakörét a második osztály dolgozza fel, támogatóként részt vesz benne az iskola 1-5 osztálya. Téma: Téli ünnepkör, népszokások A projekt fő témakörét a második osztály dolgozza fel, támogatóként részt vesz benne az iskola 1-5 osztálya. A projekt időtartama: 4 hét (nov. 30. dec. 22.) A projekt résztvevői:

Részletesebben

Pályázati támogatások

Pályázati támogatások Pályázati támogatások 2011. 2010. 2008. 2007. Időtartam2011. 06. 01. -2011. 10. 31. Eredmény: pedagógiai fejlesztés, családterápia biztosítása; működési kiadásokhoz hozzájárulás Támogatás mértéke: 103.000

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon,

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 6900 Makó, Vásárhelyi

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév Készítette: Bádonyiné Olasz Erzsébet Börcsökné Csontos Tünde Ökoiskolai munkacsoport: Tagjai: Alsós osztályfőnöki mk: Felsős osztályfőnöki mk.: Alsós humán mk.: Felsős

Részletesebben

A TEHETSÉG A TEHETSÉG NEM VÉSZ EL TATÁRSZENTGYÖRGYÖN TÁMOP 3.4.3-08/1-2009-0018

A TEHETSÉG A TEHETSÉG NEM VÉSZ EL TATÁRSZENTGYÖRGYÖN TÁMOP 3.4.3-08/1-2009-0018 A TEHETSÉG Vegyétek észre, ha egy gyermek különleges. Nem azért különleges, mert különb akar lenni, hanem azért, mert nem tud más lenni! (Szabó Magda) A tehetség nem mindig jelentkezik láthatóan, sokszor

Részletesebben

2. Óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek iskolai végzettsége, szakképzettsége

2. Óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek iskolai végzettsége, szakképzettsége Különös közzétételi lista A Szeghalmi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde - 1. Óvoda, ainak száma három Tagintézményben: 22 fő A 2011. évi CXC. Törvény 2. számú melléklete értelmében a nevelő- és oktatómunkát

Részletesebben

Családi nap című pályázati programról szóló beszámoló

Családi nap című pályázati programról szóló beszámoló Családi nap című pályázati programról szóló beszámoló Készült: Időpont: Csillagvár Waldorf Tagóvoda 8200 Veszprém Szent István út 12. 2013 november 25-december 05-ig A megvalósításban résztvevő óvodapedagógusok:

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------ CSIMPILIMPI CSALÁDI NAPKÖZIK 3100 Salgótarján, Május 1 út 72. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Iktatószám: 1778/2015. Javaslat A Reménység

Részletesebben

1. táblázat: Bébiszitter tanulási eredmény mátrix I-CARE projekt

1. táblázat: Bébiszitter tanulási eredmény mátrix I-CARE projekt Az alábbiakban az I-CARE projekt keretében fejlesztett bébiszitter szakképesítés kompetencia mátrixát elemezzük (1. táblázat). A bébiszitter szakképesítéshez két tanulási egységet alakítottak ki: A környezeti

Részletesebben

A projekt részcéljai:

A projekt részcéljai: ÓVODAI ÉS ISKOLAI SZOCIÁLIS SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉG FEJLESZTÉSE A FELHÍVÁS KÓDSZÁMA: EFOP-3.2.9-16 Magyarország Kormányának felhívása a család-és gyermekjóléti központok vagy az általuk kiszerződött feladatellátó

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város Önkormányzatának 6/2009.(III.27.) számú rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény végrehajtásának helyi szabályairól, egységes szerkezetben

Részletesebben

MAJER ILDIKÓ: ÓVODAI NEVELÉSÜNK ÓVODAVEZETŐ VESZPRÉM

MAJER ILDIKÓ: ÓVODAI NEVELÉSÜNK ÓVODAVEZETŐ VESZPRÉM MAJER ILDIKÓ: ÓVODAI NEVELÉSÜNK ÓVODAVEZETŐ VESZPRÉM Óvodai nevelés alappillérei: -Köznevelési Törvény -Óvodai nevelés Országos -Pedagógiai Program Alapprogramja ÓVODAI ÉLET, MŰKÖDÉSI PARAMÉTEREK: Gyerekekkel

Részletesebben

A GYERMEKVÉDELEM TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁSA MAGYARORSZÁGON

A GYERMEKVÉDELEM TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁSA MAGYARORSZÁGON A GYERMEKVÉDELEM TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁSA MAGYARORSZÁGON dr. Radoszáv Miklós Fővárosi TEGYESZ GYERMEKI JOGOK A legalapvetőbb gyermeki jogok: az élethez való jog a származás megismerésének joga a családban

Részletesebben

IKSZT Szolgáltatási és Programterv

IKSZT Szolgáltatási és Programterv Helyszín és feltételek biztosítása a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pont működtetéséhez 1 1 Falugazdász fogadóóra fogadóóra 2013.01.08 8 Falugazdász fogadóóra fogadóóra 2013.02.05 8 Falugazdász

Részletesebben

A környezettudatosság felmérése a környezetvédelmi program alapozásához Szekció előadás

A környezettudatosság felmérése a környezetvédelmi program alapozásához Szekció előadás A környezettudatosság felmérése a környezetvédelmi program alapozásához Szekció előadás Pintérné Nagy Edit Nyugat-Magyarországi Egyetem Kooperációs Kutató Központ Nonprofit Kft. 2011. május 24. A környezeti

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

CSOPORTNAPLÓ. a projektszemléletû óvodai élethez.... csoport.../... nevelési év

CSOPORTNAPLÓ. a projektszemléletû óvodai élethez.... csoport.../... nevelési év CSOPORTNAPLÓ a projektszemléletû óvodai élethez... csoport.../... nevelési év Tartalom: A csoportnapló törvényi háttere..................................................... 2 A csoportnapló megnyitása

Részletesebben

Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt TÁMOP- 3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatban való részvételre

Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt TÁMOP- 3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatban való részvételre Pásztó Városi Önkormányzat Általános Iskolája 3060 Pásztó, Nagymező út 36. 1 124/2012. A határozat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel. Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

Részletesebben

A környezettudatos életvitel alapozása az egészséges életmódra neveléssel. Pedagógusok az egészségért Konferencia Budapest 2014. okt.3.

A környezettudatos életvitel alapozása az egészséges életmódra neveléssel. Pedagógusok az egészségért Konferencia Budapest 2014. okt.3. A környezettudatos életvitel alapozása az egészséges életmódra neveléssel Pedagógusok az egészségért Konferencia Budapest 2014. okt.3. 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék.

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Óvodai jelentkezési lap 2015/2016 Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. 1. A

Részletesebben

Megállapodás. 1997.XXXI.tv. 32. (7) alapján

Megállapodás. 1997.XXXI.tv. 32. (7) alapján 7.számú melléklet Megállapodás 1997.XXXI.tv. 32. (7) alapján mely létrejött egyrészről: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartásában működő Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat,

Részletesebben

Nevelési céljaink, feladataink megvalósítása érdekében szükségesnek tartjuk a tárgyi eszközök folyamatos szintentartását és bővítését.

Nevelési céljaink, feladataink megvalósítása érdekében szükségesnek tartjuk a tárgyi eszközök folyamatos szintentartását és bővítését. Óvodánkról: Az Egyetértés Utcai Óvoda 1976.novemberében nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt 4 csoporttal 100 férőhellyel. Azóta óvodánk Kecskemét egyik legszebb kertvárosában a Petőfivárosban 225 kisgyermek

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

Óvodai jelentkezési lap 2014/2015. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2014.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék.

Óvodai jelentkezési lap 2014/2015. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2014.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata Óvodai jelentkezési lap 2014/2015 Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2014.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. 1.

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

A 2016/2017. nevelési év ÓVODAI RENDJE. KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. OM azonosító:

A 2016/2017. nevelési év ÓVODAI RENDJE. KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. OM azonosító: A 2016/2017. nevelési év ÓVODAI RENDJE KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. OM azonosító: 029 524 1 A nevelési- oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló

Részletesebben

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében térségében a fenntarthatóság jegyében Alapadatok TÁMOP 3.2.13/12/1 Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című felhívásra beadott pályázat. A pozitív támogatói

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Székhely (Gimnázium): 1183 Budapest, Kossuth Lajos tér 2. Telephely (Általános Iskola): 1185 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Központi szociális információs fejlesztések

Központi szociális információs fejlesztések TÁMOP 5.4.2 kiemelt projekt Központi szociális információs fejlesztések Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal AZ NRSZH FELADATAI A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról, valamint eljárásának

Részletesebben

ke zmu ves tanszak 2013/2014

ke zmu ves tanszak 2013/2014 Művészeti beszámoló ke zmu ves tanszak 2013/2014 Az alapfokú művészeti képzés nagymértékben elõsegíti a tanulók személyiségfejlõdését és biztosítja a tehetséggondozás lehetõségét. Figyelembe veszi az életkori

Részletesebben

AZ ÓVODAI NEVELÉS ORSZÁGOS ALAPPROGRAMJÁTÓL AZ EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERVEKIG

AZ ÓVODAI NEVELÉS ORSZÁGOS ALAPPROGRAMJÁTÓL AZ EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERVEKIG Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 AZ ÓVODAI NEVELÉS ORSZÁGOS ALAPPROGRAMJÁTÓL AZ EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERVEKIG Kovács Erika Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Az ONOAP jogszabályi környezete

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Az intézmény neve: Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ Székhelye: Földes, Karácsony Sándor tér 1. Telephelyek:

Részletesebben

SZEGEDI ÓVI FÖLDMÍVES UTCAI ÓVODÁJA. Szeged, Földmíves u. 3

SZEGEDI ÓVI FÖLDMÍVES UTCAI ÓVODÁJA. Szeged, Földmíves u. 3 SZEGEDI ÓVI FÖLDMÍVES UTCAI ÓVODÁJA Szeged, Földmíves u. 3 CÉLOK Alakuljon és tudatosodjon a gyermekek környezetükhöz fűződő pozitív viszonya. Ismerjék meg a gyerekek a kulturált életvitel szokásait. Legyenek

Részletesebben

A gyermekvédelmi észlelő és jelzőrendszer szerepe az egészség- egyenlőtlenségek csökkentésében

A gyermekvédelmi észlelő és jelzőrendszer szerepe az egészség- egyenlőtlenségek csökkentésében A gyermekvédelmi észlelő és jelzőrendszer szerepe az egészség- egyenlőtlenségek csökkentésében Katona Gergely Gyermekjóléti alapellátási főreferens Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti

Részletesebben

21/2010. (III. 3.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása

21/2010. (III. 3.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása 21/2010. (III. 3.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító

Részletesebben

EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM

EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM Szeresd az egészséged, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ő a jövő. őrizd a szüleid egészségét! merta múlton épül föl a jelen és a jövő. Bárczy Gusztáv 2 Tartalom 1. Egészséges

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Székhely (Gimnázium): 1183 Budapest, Kossuth Lajos tér 2. Telephely (Általános Iskola): 1185 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

A GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT

A GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT BESZÁMOLÓ BÖLCSŐDE A GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT Kft. működéséről 2011. szeptember 01-től 2012. augusztus 31-ig Készítette: Szabó Istvánné Óvodavezető Ezen beszámolónk intézményünk 2011. szeptember

Részletesebben