ÉLETKERT. Gyermekliget Közhasznú Alapítvány ajánlata a Csillagerdői 1773/2-es helyrajzi számú területre. Projektcsoport március 13.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉLETKERT. Gyermekliget Közhasznú Alapítvány ajánlata a Csillagerdői 1773/2-es helyrajzi számú területre. Projektcsoport - 2015. március 13."

Átírás

1 ÉLETKERT Gyermekliget Közhasznú Alapítvány ajánlata a Csillagerdői 1773/2-es helyrajzi számú területre Projektcsoport március 13. Az iskolában mind a tanulók, mind a tanárok egy közös alkotói folyamat részesei, ami során kölcsönösen gazdagodnak. Az alkotói folyamat ritmusát a gyermekek személyiségének fejlődési lépcsői és a tanítandó ismeretek együttesen adják, a kettő közötti harmóniát pedig a tanároknak kell megteremteniük. Így lesz az iskola az Élet háza, ahol nem csak életre nevelik a gyerekeket, hanem élik az életet. Tartalom Az Életkert rövid bemutatása Mivel színesíthetjük Zsámbék életét? Ütemezés Ajánlat

2 Az Életkert rövid bemutatása Egy olyan oktatási-nevelési, szabadidős központot hozunk létre, mely széles lehetőségeket teremt a gyermekek felnövekedéséhez, a családok szellemi és kulturális életéhez, hétköznapjaihoz, valamint kapcsolódást teremt Zsámbék és a környék lakosságával, iparosaival. A területre kialakítani szándékozunk: 2 csoportos Waldorf-óvodát 8 osztályos Waldorf-iskolát, nyáron felnőtt képzésnek is otthont adhat Sportlétesítményeket Biodinamikus mintagazdaságot Az épületek köré egy kalandparkot (mesepark) is kialakítanánk, saját tanulóink és külső látogatók pihenése, szórakoztatása és oktatása céljából Kézműves műhelyeket Egy olyan Waldorf-középiskolát, ahol szakképzés van, elsősorban a biodinamikus mezőgazdaság, továbbá régi, hagyományos szakmák, népi mesterségek kitanulására A fogadó portálon adományboltot, kávézót Nemes célunk az egészségre nevelés, ezt támogatandó, létesítményünket egy gyógyközpont tenné teljessé Hosszú távon az Életkertet bővíthetnénk konferenciatermekkel, és további kulturális, szabadidős egységekkel A mai felgyorsult világban leginkább arra van szüksége gyermekeinknek, hogy az életre készítsük fel őket, így a megálmodott központunk nem csupán oktatási intézmény, sokkal inkább egyfajta élet-tér. Ebben a térben helyet kapnak a fejlődő gyermekek, a kiszolgáló egységekben dolgozó középkorúak és a közösséget teljessé tevő idős emberek is, akik tevékeny jelenlétükkel egységet alkotnak a hétköznapokban. A központ kialakítását, természetes építőanyagokkal, az önfenntartás jegyében, megújuló energiaforrásokkal ellátva, a mai piaci lehetőségek között igen alacsony (max. 70eFt/m2) építési költségek mellett kívánjuk véghezvinni, infrastrukturális és működtetési modellt, alternatívát adva ezzel környezetünknek, más civil szervezeteknek, önfenntartásra törekvő közösségeknek, intézmény fenntartóknak. Jelenleg 110 olyan család alkotja közösségünket, akik a gyermekeik nevelési körülményeinek pozitív változása érdekében hajlandók nap mint nap cselekedni. Egy olyan csodát szeretnénk megvalósítani, amelyben egy támogató önkormányzat jelenléte meghatározó, egy város vezetése igen sokat tud segíteni, ugyanakkor a település és lakossága jelentősen tud profitálni.

3 Mivel színesíthetjük Zsámbék életét? Célunk megvalósítását, közös érdekeink mentén haladva, rövid és hosszú távon is, Zsámbék önkormányzatával szorosan együttműködve képzeljük el. Munkacsoportjaink tevékenységébe betekintést biztosítunk a képviselő-testület tagjai számára a gördülékeny kommunikáció és a folyamatos interakció érdekében. Az általunk használt eszközök és médiumok segítségével, az Életkerttel párhuzamosan, Zsámbékot mint a régió fővárosát is népszerűsíteni szeretnénk, felpezsdítve ezzel a város turisztikai életét, mely a vendéglátóegységei és üzletei forgalmára is jótékony hatással lesz. Kulturális élethez való kapcsolódás Intézményeink alapvető célkitűzése a nevelésen és az oktatáson túl a közösségek élővé tétele, a szociális élet megteremtése. Iskolához tartozó szülők és gyermekeik számára ennek számos megjelenési formája létezik az iskolai életben. Ezen programok nagy részét szeretnénk Zsámbék közössége felé is megnyitni, kiszélesíteni. Pedagógiánk nagy hangsúlyt fektet a közös ünnepek együttes megélésére, ahol fő szempont a közösségi élet elmélyítése, és a közös élményekben való merítkezés. A keresztény ünnepkör köré koncentrálódva lehetőség nyílna Zsámbék közösségével való kapcsolat elmélyítésére is. Komplexumhoz való kapcsolódás A terület különleges beépítése és tárháza tovább bővítheti Zsámbék színes kulturális, szellemi és sport kínálatát: alternatív oktatás megjelenése, színház és közösségi termünk nyitottsága, munkahely-teremtés a kiszolgáló egységekben, sportlétesítményeink, gyógyközpontunk, konferenciatermünk használata. Szeretnénk teret biztosítani a helyi gazdálkodóknak is. Nem utolsó sorban egy park, melyben Zsámbék lakossága is otthon érezhetné magát, ahol a családok, a gyerekek pár percre otthonuktól feltöltődhetnek. Ahol a számunkra oly fontos célokhoz - az élhető élet, környezettudatosság, fenntarthatóság - közelebb kerülhetnének, látnának egy mintát az élhetőbb élethez.

4 Közösen megvalósítható projektek Angyal-árok csapadékvíz elvezetési program Az Angyal-árok katlanszerű képződményében sajátos mikroklíma alakult ki, mely jelentősen eltér a környező dombhátak időjárási adottságaitól, így maga után vonja az itt fellelhető állat és növényfajok egyedi megjelenését, növelve az élővilág változatosságát. Kevésbé kitett a napsugárzásnak és a szélnek, átlaghőmérséklete mintegy 5 C-kal alacsonyabb a környezeténél. Ehhez járul még hozzá az időszakos vízborítottság. Zsámbék száraz, csapadékban a környező településekhez képest szegényebb dolomitos lejtői mellett itt megjelenik egy nedves, ártéri társulást idéző élőhely. Ennek adottságait, értékeit egy tanösvény mutathatná be, mely az iskola terveiben szereplő meseparkhoz kapcsolódhatna. Vállalnánk, hogy kialakítunk egy közösségi pihenőhelyet, óvodások-kisiskolások ügyességét próbára tévő mezítlábas ösvényt, akadálypályát, átkelőket, függőhidat, továbbá az árok rendszeres tisztítását. Megszólítható a felsőbb éves korosztály is az élővilág sokféleségét feltérképező bemutató-, illetve meteorológiai megfigyelőhelyek kialakításával. Hosszabb távú koncepcióterv célja kell legyen, hogy ez a sajátos egyedi értékeket képviselő természeti tájelem Zsámbék életébe szervesüljön, ne pedig csupán a felszíni csapadékvíz elvezetés megoldandó problematikájaként jelenjen meg. A terület feletti földút A terület feletti földút feltöltése, murvázása, karbantartása, mely így alacsony mértékű gépjárműforgalom céljára alkalmassá válik. Zsámbék-kártya a Meseparkba A zsámbéki lakosság számára a Meseparkba kedvezményes (50%) belépési lehetőséget biztosítanánk. Ingatlanpiac Minden település - ahol Waldorf-iskola működik ingatlanpiacára igen jótékonyan hat az, hogy a Waldorfiskolába járó szülők egy része a településen keres magának lakóhelyet, élőhelyet. Az iskola idetelepülésével olyan családok beköltözése várható, kiknek számára a tolerancia, a nyitottság, a hagyományápolás, a környezettudatosság fontos értékek. A központ környezetében hosszú távon az ingatlanárak emelkedése jósolható.

5 Lehetséges ütemezés 2015 A terület jelenlegi Zkp besorolása alapján, még az átminősítést megelőzve, illeszkedve annak előírásaihoz az idén megkezdődhetnének a bemutatkozó jellegű építkezések Scheffler reflektorok (mini naperőművek) kiépítése, ismeretterjesztő, prezentációs dómok kialakítása szabadidős tevékenységre alkalmas tér kialakítása Zsámbék lakosságának megismertetése az Életkert küldetésével. Előadások, nyílt fórumok, közösen megvalósítható programok szervezésével Mintagazdaság létrehozása a 8 osztályos iskola, 2 csoportos óvoda, sportközpont létesítése kézműves műhelyek, mesepark építése adománybolt, kávézó kialakítása területrendezés, tájépítés előkészítő munkálatok a gyógyközponthoz, középiskolához gyógyközpont, középiskola konferencia központ kialakítása

6 Ajánlat A Gyermekliget Közhasznú Alapítvány 2005-ben azzal a céllal alakult, hogy a gyermekek egészséges értelmi, érzelmi, erkölcsi, fizikai fejlődését, nevelését, valamint a családok egészséges fejlődését, nevelését elősegítse, a Waldorf-pedagógia alkalmazásának támogatásával. Az Alapítvány a fent megjelölt célját, jelenleg 2073 Tök, Petőfi Sándor u. 29. szám alatt működtetett Waldorfóvoda létesítése, valamint az óvoda és a 2073 Tök, Kútvölgy 14. sz. alatti székhelyű általános iskola fenntartása, üzemeltetése, működtetése, működésük folyamatos segítése útján is biztosítja. Az Életkert küldetése az Alapítvány működésének és céljainak kiteljesedése. Pénzügyi ajánlatunk Amennyiben az önkormányzat meghozza az opcionális vételi jogra feljogosító határozatát, megszületik egy szándék szerződés, az Alapítvány 4 Millió forintot helyez egy közösen kiválasztott ügyvédi iroda letétjébe. Ezt követően telepítési tanulmánytervet készít a 314/2012-es kormányrendelet alapján, szakemberek bevonásával, és a lehetséges kockázatok elemzését elvégezteti az átminősítés céljából. A testület jóváhagyását követően és az elemzések eredménye függvényében a letétbe helyezett összeg az önkormányzat számára felszabadíthatóvá válik. Megindul az átminősítési eljárás (amelynek költségeit az Alapítvány fedezi), és amennyiben már látszik annak eredményessége (pontos meghatározása a majdani szerződés tartalmi részét képezheti), az Alapítvány további 4 Millió forintot fizet az önkormányzatnak. Ezt követően a további vételár kifizetésére két alternatívát kínál fel az Alapítvány: a és 2020 között minden év január 10-ig, 5 alkalommal, 4 Millió forintot fizet az Alapítvány a vételár részeként. b és 2024 között minden év január 10-ig, 9 alkalommal, 3 Millió forintot fizet az Alapítvány a vételár részeként. A hosszú távú közös munka sikerében bízva Tisztelettel: Molnár Katalin a Gyermekliget Közhasznú Alapítvány elnöke

Józsefváros Magdolna-negyed Szociális városrehabilitáció Program / 2005-2008

Józsefváros Magdolna-negyed Szociális városrehabilitáció Program / 2005-2008 Józsefváros Magdolna-negyed Szociális városrehabilitáció Program / 2005-2008 A Budapest Józsefváros Önkormányzat megbízásából készítette Rév8 Rt / 2005. 07. 01. Józsefváros Magdolna-negyed, szociális városrehabilitáció

Részletesebben

Integrált településfejlesztési stratégia. Fejlõdés a közösség erejével. Jóváhagyva a 33/2015. (III.19.) Kt. sz. határozatával

Integrált településfejlesztési stratégia. Fejlõdés a közösség erejével. Jóváhagyva a 33/2015. (III.19.) Kt. sz. határozatával Integrált településfejlesztési stratégia Fejlõdés a közösség erejével Jóváhagyva a 33/2015. (III.19.) Kt. sz. határozatával NAGYKOVÁCSI INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA Elfogadva a 33/2015. (III.19.)

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztési Stratégiája

Ózd Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztési Stratégiája 2014. március Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Vezetői összefoglaló... 2 2. A helyi gazdaságfejlesztési stratégia célja... 4 3. Helyzetértékelés Társadalmi- és Gazdasági mutatók... 4 3.1. 3.2. 3.3.

Részletesebben

BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ

BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ GAZDASÁGI PROGRAMJA Jóváhagyta Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 47/2015.(V.06.)Öh.sz. határozatával. Bevezető

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Zirc Kistérség Többcélú Társulása Tanács munkájáról Előadó: Fiskál János polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

A munka és a magánélet összehangolását segítő innovatív program megvalósítása a Tatai kistérségben

A munka és a magánélet összehangolását segítő innovatív program megvalósítása a Tatai kistérségben A munka és a magánélet összehangolását segítő innovatív program megvalósítása a Tatai kistérségben TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0024 ÖNKÉNTESSÉG ÉS TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE ÖSSZEFOGLALÓ TANULMÁNY MAPI

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Készítette: Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala Dombóvár, 2011. szeptember "Kiművelt emberfők sokasága a nemzet igaz hatalma." (gróf

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 A sport definíciója az Európai Sport Charta szerint: Sport minden olyan fizikai tevékenység, amely esetenként vagy szervezett formában a fizikai és szellemi

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzata. Közoktatási Esélyegyenlőségi Program. Intézkedési Terv

Szigethalom Város Önkormányzata. Közoktatási Esélyegyenlőségi Program. Intézkedési Terv Szigethalom Város Önkormányzata Közoktatási Esélyegyenlőségi Program Intézkedési Terv 2012 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 1.1. Az Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv célja... 3 1.2. Értékeink, küldetésünk...

Részletesebben

T ERVEZET. A Ceglédért Független Egyesület programja a 2010-2014 közötti időszakra

T ERVEZET. A Ceglédért Független Egyesület programja a 2010-2014 közötti időszakra T ERVEZET CEGLÉD PÁRTJÁN A Ceglédért Független Egyesület programja a 2010-2014 közötti időszakra 1/1 A Ceglédért Független Egyesület több mint tíz éve van jelen a város közéletében. Eddigi tevékenységünk

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 SZABAD WALDORF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 SZABAD WALDORF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 SZABAD WALDORF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2. Bevezető... 10 I. Nevelési program... 11 Waldorf-pedagógia feladatai, célkitűzései,

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNY JOGÁLLÁSA

AZ INTÉZMÉNY JOGÁLLÁSA 1 AZ INTÉZMÉNY JOGÁLLÁSA 1. Az iskola hivatalos elnevezése: Széchenyi István Általános Iskola 2. Az iskola alapító okiratának száma, kelte: 16/2004. (III. 25.) 3. Az iskola székhelye: Nagycenk 4. Az iskola

Részletesebben

Döntés Decs Nagyközség 2015-2019. évekre vonatkozó Sportkoncepciójának elfogadásáról

Döntés Decs Nagyközség 2015-2019. évekre vonatkozó Sportkoncepciójának elfogadásáról Az előterjesztés száma: 117/2015. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. június 8-án, 18 órakor megtartandó rendkívüli ülésére Döntés

Részletesebben

A PESTHIDEGKÚTI WALDORF ÁLTALÁNOS ISKOLA, MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A PESTHIDEGKÚTI WALDORF ÁLTALÁNOS ISKOLA, MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A PESTHIDEGKÚTI WALDORF ÁLTALÁNOS ISKOLA, MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Az iskola képviselője: Kulcsár Gábor Az iskola címe: 1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. Tel.:(061) 3974468,

Részletesebben

TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 1 TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2014 Tartalomjegyzék 2 1. Bevezető (helyzetelemzés) 2. Helyzetfeltárás. A működéssel kapcsolatos belső feltételrendszer bemutatása

Részletesebben

Érdi kézilabda hosszú távú fejlesztési stratégiája

Érdi kézilabda hosszú távú fejlesztési stratégiája Érdi kézilabda hosszú távú fejlesztési stratégiája 2011-2017 Tartalomjegyzék: Bevezetés SWOT elemzés Célok Érd városának és térségének hosszú távú fejlesztési stratégiája 2011 2017-12 prioritás és összefüggéseik

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Ózd Város Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Ózd Város Önkormányzata 1. melléklet a 171/2013 (VI.28.) határozathoz Helyi Esélyegyenlőségi Program Ózd Város Önkormányzata 2013. június 1 Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása...

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csabrendek Község Önkormányzata 2013-2018.

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csabrendek Község Önkormányzata 2013-2018. Helyi Esélyegyenlőségi Program Csabrendek Község Önkormányzata 2013-2018. 1 Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)...3 Bevezetés... 3 A település bemutatása....3 Értékeink, küldetésünk... 8 Célok...

Részletesebben

1. Operatív városfejlesztési koncepció - Magdolna negyed szociális rehabilitációja

1. Operatív városfejlesztési koncepció - Magdolna negyed szociális rehabilitációja 1. Operatív városfejlesztési koncepció - Magdolna negyed szociális rehabilitációja Magdolna negyed stratégiai céljai kizárólag egymásra épülő integrált programokkal valósíthatók meg. A társadalmi, gazdasági

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat gazdasági programja 2015-2019.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat gazdasági programja 2015-2019. Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat gazdasági programja 2015-2019. 1 Tartalom 1. Bevezető... 4 2. Helyzetelemzés... 5 2.1 Nagykovácsi földrajzi elhelyezkedése, adottságai... 5 2.2 Főbb demográfiai jellemzők...

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A salgótarjáni Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program Túristvándi Község Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program Túristvándi Község Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Program Túristvándi Község Önkormányzata 2013-2018 Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 3 Bevezetés...3 A település bemutatása...3 Értékeink, küldetésünk...6 Célok...7

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS A Képviselő - testület 2010. június 25-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2 I. BEVEZETŐ A társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése Magyarország számára is alapvető jelentőségű. A demográfiai változások, a foglalkoztatás növelése, a

Részletesebben

Szükségletfelmérés és Megvalósíthatósági tanulmány

Szükségletfelmérés és Megvalósíthatósági tanulmány C É L C s o p o r t T é r s é g f e j l e s z t ő, P r o j e k t t e r v e z ő é s M e n e d z s m e n t K f t. 8330 Sümeg, Hunyadi J. u. 2. Tel: (87) 350 621, 70/365 0939 - Fax: (87) 350 621 1 Szükségletfelmérés

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013.

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. 1. TARTALOM 1. TARTALOM 2 2. BEVEZETÉS 4 KÜLDETÉSNYILATKOZAT 4 TÖRVÉNYI HÁTTÉR 4 3. AZ INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA 5 AZ ISKOLA TAGINTÉZMÉNYEI 5 4. AZ ISKOLÁBAN FOLYÓ NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program

Helyi Esélyegyenlőségi Program Helyi Esélyegyenlőségi Program 2013. 2018. Készítette: Horváth Tiborné Bágyogszovát elhelyezkedése Bágyogszovát Csornától 11 km-re Dél-keletre fekszik a Rábacsécsény-Rábcakapi törésvonal mentén, amely

Részletesebben

Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ

Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kulturális Bizottságának 2005. február 7-i ülésére TÁRGY: A BARANYA MEGYEI KULTURÁLIS ÉS IDEGENFORGALMI

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program

Helyi Esélyegyenlőségi Program Helyi Esélyegyenlőségi Program CSEPREG Város Önkormányzata 2013.09.12. Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)...2 Bevezetés...2 A település bemutatása...3 Értékeink, küldetésünk...12 Célok...12

Részletesebben

Cselekve si terv 2011-12

Cselekve si terv 2011-12 Cselekve si terv 2011-12 A 2011 júniusában elfogadott Ifjúsági Koncepció megfogalmazott célokhoz, feladatokhoz rendelt határidőkkel, felelősökkel és meglévő, átcsoportosítandó vagy pályázati források ésszerű,

Részletesebben