Palkó és az ördögök. Bálint Viola

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Palkó és az ördögök. Bálint Viola"

Átírás

1 Bálint Viola Palkó és az ördögök Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Palkó nevű kisfiú. Egy napon kiállt a domboldalra rittyegtetni. Amikor már hármat rittyentett, akkor Isteni tudja, hány ördög jelent meg előtte. Így szólt az egyik ördög: - Mit parancsolsz, Palkó? Hogyha azt parancsolod, hogy hozzuk le a csillagot az égről, azt is a kezedbe adjuk. Palkó nagyon megijedt az ördögtől, de azért rákérdezett: - Ti hogy kerültetek ide? - Hát te hívtál!! - Én nem! - Hát te nem is tudod, hogyha hármat rittyentesz, akkor mi azt hívásnak halljuk. - Az is igaz, hogy bármit megtesztek, amit kérek? - Így van!- felelték egyszerre az ördögök. - Akkor azt akarom, hogy vigyetek engem az ördögök lakhelyére!- jelentette ki Palkó. - Azt nem tehetjük! - Miért? Hisz te mondtad, hogy bármilyen kívánságomat teljesítitek! - De az szabálytalanság lenne!- mondta az ördög. Mivel Palkó jószívű és kedves gyerek volt, így szólt: - Jól van. Nem kell elvinnetek az ördögök lakhelyére, de akkor hozzatok nekem egy láda aranyat, mert szegény a családom! Néhány perc múlva már ott voltak az ördögök a láda arannyal. Miután megköszönte Palkó, elköszöntek egymástól, és azóta egyik sem hallott a másikról.

2 Gidró Beáta A mesék világában Én legszívesebben a mesék világában ébrednék egy gyönyörű, napsütéses reggelen. A szobám egy csodaszép, nagy és vidám hely lenne, virágokkal tele, és csicsergő madarak röpködnének benne. Mindig itt játszanék, itt is aludnék, gyönyörű álmokat álmodva. A napocskát egész nap elbámulnám a szobám ablakából. A szekrényem tele lenne szebbnél szebb ruhákkal meg cipőkkel. Amikor felébrednék, a Nap melengető sugarai rám sütnének, és a hajam csodás aranyszínben pompázna. No, meg ott lennének az illatos virágok: rózsa, tulipán, margaréta, százszorszép, kankalin. És a fenyők is csodálatos illatot árasztanának. Éjszakánként a patak csengő hangja lenne az altatódalom. A szoba tele lenne a kedvenc állataimmal: mókuskákkal, nyuszikkal, repdeső pillangókkal és kiscicákkal. Télen nyáron örökké csak úsznék a Nap melegében

3 Gidró Balázs Ott voltam a dinóknál Hogyha én bárhol felébredhetnék, akkor legszívesebben a dinók korában ébrednék fel, hogy megfigyelhessem őket. Nagyon sok kérdésre szeretnék választ kapni: 1. Hogy lett az Ankyloszaurusz farkán akkora buzogány, és mitől lett olyan kemény a páncélja? 2. A Paraszaurolofusz miért tud olyan fura hangot kiadni a fején, és miért áll folyton négy lábra? 3. Milyen lehet a dinótojás belseje? 4. Miért tud olyan gyorsan szaladni a Szukomimusz? 5. Megmérném a Szpinoszaurusz hátán azt a nagy taréjt és a Triceratopsz szarvát is. 6. Átnézném a T rex fogait, majd megállapítanám, hogy melyik erősebb: a T rex vagy a Daszpletoszaurusz. 7. Kideríteném, hogy miért olyan hosszú az Argentinoszaurusz nyaka? 8. Azt is megmérném, hogy milyen hegyes a Troodon lábán az a nagy karom. Végül megszelídítenék egy felnőtt Karnotauruszt, mert az a kedvencem, így együtt futhatnánk, ennénk és játszanánk.

4 Bartalis Edina Felébredtem egy szép világban Én legelőször a testvérem mellett ébrednék fel, mert Ő a legfontosabb nekem az egész világon. Azután egy pompás világban ébrednék fel, ahol virágok vesznek körül, és jó illat van. Számomra csodás a természet! Szeretném, ha a sok, szép madár énekelne, hogy én is velük együtt dalolhassak, hiszen így még csodálatosabb lenne a természet! Ahogy egyre szebbek lesznek és egyre csillogóbbakká válnak a virágok, kérlek, te is úgy szeresd a természetet! Lépjetek be ebbe a csodálatos világba, mert csak akkor tudhatjátok meg, hogy mennyire fontos a természet! Szeressétek a természetet, mert sokat tanulhattok tőle! A növények, állatok mind mind fontosak. A friss fű nagyon illatos, ezért úgy gondolom, hogy megjött a természet tündére, hogy még szebbé varázsoljon mindent. Mindenkinek szeretne ezzel kedveskedni. Menjetek, fedezzetek fel szép dolgokat a természetben! Ugyanakkor óvjátok, védjétek a természetet, és az megköszöni nektek!

5 Boér Szilvia Palkó és az ördögök Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény házaspár. Volt nekik egy húszesztendős fiuk, akit Palkónak hívtak. Egy napon Palkó kiment rittyegtetni. Kiállott a dombra, s rittyentett hármat olyant, hogy a füle is csengett bele. S hát a sok ördög úgy nyüzsög előtte, mind a hangya: nagy, kölyök, bak, nőstény, sánta, viselős mind ott van akkora seregben, hogy a szeme nem lepte be; nagy szorgoson kérdezték: - Mit parancsolsz, te szép Palkó? Ha azt parancsolod, hogy a csillagokat leszedjük, azt is mind a markodba rakjuk! - É azt mondom nektek, hogy hozzatok nekem egy asszonyt, akinek szép kék szeme és barna haja van. Az ördögök útnak eredtek, meg is találták azt a lányt, aki igazából egy királykisasszony volt. De szerencsére megtetszett neki Palkó, de Palkónak is nagyon megtetszett a királylány. Egymásba szerettek, rögtön hét országra szóló lakodalmat csaptak, és még ma is élnek, ha meg nem haltak.

6 Antal Krisztina Palkó és a csillagok Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy család. Ebben a családban lakott egy Palkó nevű kisfiú is. Szegények voltak, de Palkó elhatározta, hogy párt keres magának. Elindult, ment erdőn, mezőn, dombon át. Egyszer csak egy furcsa hangra lett figyelmes. Látta, hogy egy éhes medve van, hát odament. - Jó napot, medve! Mit csinálsz? - Éhes vagyok! Segítenél élelmet keresni?- kérdezte a medve. - Igen, segítek.- mondta Palkó. Azzal elindult, és kis idő múlva hozott a medvének egy nyulat és egy szarvast. - Köszönöm, Palkó! - Szívesen! De most már mennem kell, mert én párt keresek. Nem tudnál segíteni?- kérdezte remegve Palkó. - Ho ho hó!hogyne tudnék! A réten túl, a vízen át, a malacon túl van egy nagy kastély. Ott a királlyal beszéld meg! - Köszönöm szépen!mondta Palkó, majd elbúcsúztak. Ment, mendegélt, kiért a rétre, de ott eltévedt. Nem volt mit tennie, elővette az ostorát, hármat rittyentett vele, s hát láss csodát! Annyi ördög termett ott, hogy Palkó azt sem tudta, hogy mit csináljon. Az ördögök azt kérdezték: - Mit parancsolsz, te szép Palkó? Ha azt parancsolod, hogy a csillagokat leszedjük az égről, azt is mind a markodba rakjuk! - Egyetlen csillagot vegyetek le! parancsolta Palkó. - Máris! És az ördögök nagy nehezen leszedtek egyet.- Tessék az egy csillag, kedves Palkó! - Köszönöm szépen! Elmehettek! Azzal Palkó fellépett a csillagra, és az a kastélyhoz repítette. - Jó napot, felséges királyom!mit tehetnék, hogy a lánya kezét elnyerjem? - Hát, a lányomat elrabolta két daliás vitéz. Ha ki tudod őt szabadítani, akkor magaddal viheted!- mondta a király.

7 Palkó megkereste az elrabolt királykisasszonyt, és tíz nehéz kérdés megválaszolásával kiszabadította őt. Visszavitte a kastélyba, a király nagyon megörült a lányának. Palkó és a királykisasszony nagy lakodalmat csaptak, és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

8 Páll András Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kis falu, ott éldegélt Palkó. Szorgalmas és bátor legény volt, így egy napon azt mondta az édesanyjának, hogy ő biza elmegy világot látni. Ment, mendegélt, egyszer egy nagy mezőre ért, ahol talált egy ostort. Sok időbe telt, amíg megtanult rittyegtetni. Időközben folytatta az útját. Egy éjszaka egy erdei házikóhoz ért. Benyitott a házba, és ott egy öregasszonyt látott. Illendően köszöntötte, majd szállást kért éjszakára. Az öregasszony befogadta. - Merre tartasz, te gyerek?- kérdezte az öregasszony. Palkó elmondta, hogy világot látni indult. Az öregasszony észrevette Palkó nyakán az ostort. - Aztán, tudsz-e azzal ostorral rittyenteni? - Hogyne tudnék, öreganyám!- felelte gőgösen Palkó. Megbeszélték, hogy reggel majd kimegy a dombra, és ott be fogja mutatni, hogy tud ő rittyegtetni. Másnap reggel kiment Palkó a dombra, ott hármat olyat rittyentett, hogy a fülei is csengtek bele. Hát, abban a pillanatban ott termett egy csomó ördög. Az ördögök azt mondták, hogy még a csillagokat is lehozzák az égről, Palkónak minden kívánságát teljesítik. De Palkó azt mondta: - Nem kellenek nekem a csillagok! Nekem csak egy kis segítség kell! El szeretnék jutni a szomszéd országba, hogy megszerezzem a királylányt. Az ördögök elrepítették a királylányhoz, aki rögtön beleszeretett. De Palkó is azonnal megszerette a királylányt. Nemsokára nagy lakodalmat csaptak, és még most is élnek, h meg nem haltak.

9 Kosza Ákos Palkó és az ördögök Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy Palkó nevű kisfiú.egy este unatkozott. Mit gondolt, mit nem, kiállott a dombra, s rittyentett hármat, amúgy igazit, aztán még hármat olyant, hogy a füle is csengett bele. S hát a sok ördög úgy nyüzsög előtte, mind a hangya: nagy, kölyök, bak, nőstény, sánta, viselős mind ott van akkora seregben, hogy a szeme nem lepte be; nagy szorgoson kérdezték: - Mit parancsolsz, te szép Palkó? Ha azt parancsolod, hogy a csillagokat leszedjük, azt is mind a markodba rakjuk! Vagy ha azt parancsolod, hogy a Napot vagy a Holdat ide hozzuk, azokat is leszedjük! - Azt parancsolom, hogy szedjétek le a Holdat is, a Napot is és a csillagokat is! Hát az ördögök rögtön leszedtek mindent az égről, de erre úgy elsötétült minden, hogy bizony megijedt Palkó. De az ördögök is eltűntek, így Palkóra maradtak a csillagok is, a Hold is, a Nap is. Nagyon elkeseredett, bánatában újból előkereste az ostorát és ismét rittyentett néhányat. Hát erre nagy csengés bongás támadt, és a Nap, a Hold és a csillagok visszarepültek az égre, és újból világosság lett. Így volt, igaz volt, ha nem hiszed, járj utána!

Czettisch Kinga: A csodatévő szörnyeteg

Czettisch Kinga: A csodatévő szörnyeteg Czettisch Kinga: A csodatévő szörnyeteg Egyszer volt, hol nem volt az Óperenciás tengeren túl, ahol a kurta farkú malac túr, volt egyszer egy szegény család. A 3 gyermekes családban élt egy kislány, aki

Részletesebben

maga nagyon kicsi volt, de a szakálla a földet érte. Fanyűvő nem tudott hova lenni ijedtében, mikor meglátta, hát még mikor rákiáltott: - Én vagyok

maga nagyon kicsi volt, de a szakálla a földet érte. Fanyűvő nem tudott hova lenni ijedtében, mikor meglátta, hát még mikor rákiáltott: - Én vagyok Fehérlófia Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl volt, volt a világon egy fehér ló. Ez a fehér ló egyszer megellett, lett neki egy fia, azt hét esztendeig szoptatta, akkor azt mondta

Részletesebben

A József Attila Jelenetbemutató Verseny választható meséi. Benedek Elek: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack

A József Attila Jelenetbemutató Verseny választható meséi. Benedek Elek: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack A József Attila Jelenetbemutató Verseny választható meséi Benedek Elek: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack Arany László: Fehérlófia (feldolgozás) Népmesék o A hiú király o Mátyás király meg az igazmondó

Részletesebben

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

Icinke-picinke NÉPMESÉK ÓVODÁSOKNAK

Icinke-picinke NÉPMESÉK ÓVODÁSOKNAK Icinke-picinke NÉPMESÉK ÓVODÁSOKNAK VÁLOGATTA ÉS SZERKESZTETTE: KOVÁCS ÁGNES TARTALOM KISCSOPORTOSOK MESÉI ICINKE-PICINKE A KIS KAKAS GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJA A KÓRÓ ÉS A KIS MADÁR HOL VOLTÁL, BÁRÁNYKÁM? A

Részletesebben

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Amit a szexért meg kell tenni Horváth Bianka 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Előszó Felszállok az első vonatra és felejtek. Legalább is próbálom elfelejteni az elmúlt másfél évet... Bár teljesen

Részletesebben

Ted Clever. A repülő kutya. mesék

Ted Clever. A repülő kutya. mesék Ted Clever A repülő kutya mesék TARTALOM A bátor vitézek és a félős sárkány A király és a királyka A pórul járt birkatolvajok A hétmérföldet lépő pata Az unatkozó pásztorfiú Az ármánykodó banya Az ördög

Részletesebben

Doktor Dolittle és az állatok

Doktor Dolittle és az állatok HUGH LOFTING Doktor Dolittle és az állatok MESEREGÉNY Fordította Csánk Endre Tartalom I. PUDDLEBY II. AZ ÁLLATOK BESZÉDE III. ÚJABB PÉNZGONDOK IV. ÜZENET AFRIKÁBÓL V. A NAGY UTAZÁS VI. POLINÉZIA ÉS A KIRÁLY

Részletesebben

BENEDEK ELEK VÉGE JÓ, MINDEN JÓ ÉS MÁS MESÉK A VÁLOGATÁS ÉS SZÖVEGGONDOZÁS MUNKÁJÁT KORMOS ISTVÁN VÉGEZTE

BENEDEK ELEK VÉGE JÓ, MINDEN JÓ ÉS MÁS MESÉK A VÁLOGATÁS ÉS SZÖVEGGONDOZÁS MUNKÁJÁT KORMOS ISTVÁN VÉGEZTE BENEDEK ELEK VÉGE JÓ, MINDEN JÓ ÉS MÁS MESÉK A VÁLOGATÁS ÉS SZÖVEGGONDOZÁS MUNKÁJÁT KORMOS ISTVÁN VÉGEZTE AZ ARANYEKE HABAKUK HARAGSZIK-E, GAZDURAM? A MEGFELEZETT AJÁNDÉK A GRÓFKISASSZONY TÖBBET ÉSSZEL,

Részletesebben

KENÉZ HEKA ETELKA MESEORSZÁG

KENÉZ HEKA ETELKA MESEORSZÁG KENÉZ HEKA ETELKA MESEORSZÁG Mese világ Világ mesék és versek KENÉZ HEKA ETELKA MESEORSZÁG Mese világ Világ mesék és versek részben saját illusztrációival Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák:

Részletesebben

Az iskolai meseíró verseny I. helyezett meséje: Percze Fanni (4.a) Lóhere foga

Az iskolai meseíró verseny I. helyezett meséje: Percze Fanni (4.a) Lóhere foga Az iskolai meseíró verseny I. helyezett meséje: Percze Fanni (4.a) Lóhere foga Egyszer volt, hol nem volt egyszer egy ország, amit Álomországnak hívtak. Itt éltek beszélő állatok, növények, tárgyak és

Részletesebben

Amíg nem szólították Jugovics Bözsinek

Amíg nem szólították Jugovics Bözsinek A lánygyerek Amíg nem szólították Jugovics Bözsinek vagy Bözsikének, addig Picurkának hívták. Apuka nevezte el Picurkának. Nem szeretett Picurka lenni, mert Apuka nem szerette Anyukát. Ezt onnan tudta,

Részletesebben

TÖRÖKKANIZSA ASSZONY, ASSZONY, MIT GONDOLTÁL...

TÖRÖKKANIZSA ASSZONY, ASSZONY, MIT GONDOLTÁL... BÁNÁT TÖRÖKKANIZSA ASSZONY, ASSZONY, MIT GONDOLTÁL... Majd valamiké régön úgy fonták rokkává a kócot, a kendőn. Az asszony font, az embör mög suszter vót. Az embör az dógozott, csináta a cipőket, az asszon

Részletesebben

Én még kicsi vagyok, Verset nem tudok. Majd jönnek a nagyok, Mondanak azok.

Én még kicsi vagyok, Verset nem tudok. Majd jönnek a nagyok, Mondanak azok. Én még kicsi vagyok, Verset nem tudok. Majd jönnek a nagyok, Mondanak azok. Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjéből rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma

Részletesebben

AZ ÉRTELMEZETT NAGYVILÁG

AZ ÉRTELMEZETT NAGYVILÁG SZÁVAI GÉZA AZ ÉRTELMEZETT NAGYVILÁG KOZMOLÓGIA; KEZDET ÉS VÉG A kisgyerek látványosan alakuló intelligenciájában, tudatában át- és átértelmezõdik a világ. A világképek egymásutánjában a gyermeki gondolkodás

Részletesebben

Hetvenhét magyar népmese

Hetvenhét magyar népmese ILLYÉS GYULA Hetvenhét magyar népmese Tartalom A kis gömböc Kacor király A kakas és a pipe A kiskondás Együgyű Misó Az állatok nyelvén tudó juhász Fábólfaragott Péter A diákot erővel királlyá teszik Virág

Részletesebben

Másnap fáradtan, de élményekkel telve indultunk haza. Remélem, máskor is ellátogatunk Szabó Márk. A hógolyócsata

Másnap fáradtan, de élményekkel telve indultunk haza. Remélem, máskor is ellátogatunk Szabó Márk. A hógolyócsata Téli élmények Kirándulás a Mátrában Apukám kirándulást szervezett a barátaival Magyarország legmagasabb hegyére. Izgatottan vártuk az indulás napját. Az út hosszú és unalmas volt, de amikor megérkeztünk,

Részletesebben

Benedek Elek: MI VAN A LÁDIKÁBAN?

Benedek Elek: MI VAN A LÁDIKÁBAN? Benedek Elek: MI VAN A LÁDIKÁBAN? Két leánykáról mondok mesét, gyerekek, egy szegény özvegyasszonynak a leánykáiról. Mindjárt hadd tudjátok is meg, hogy az egyiket Terkának, a másikat Boriskának hívták.

Részletesebben

- Hallod-e, feleség! Elmegyek én Moldvába, s ott elvállalok valami kaszálnivalót, hogy egy kicsi pénzt szerezzek.

- Hallod-e, feleség! Elmegyek én Moldvába, s ott elvállalok valami kaszálnivalót, hogy egy kicsi pénzt szerezzek. A három jó tanács (népmese) Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy szegény ember s egy szegény asszony. S azoknak volt egy kétesztendős forma

Részletesebben

A MACSKA, AKI EGYEDÜL JÁRT SÉTÁLNI

A MACSKA, AKI EGYEDÜL JÁRT SÉTÁLNI A MACSKA, AKI EGYEDÜL JÁRT SÉTÁLNI Ide hallgass, jól figyelj, mert ez a mese akkor esett, akkor történt, édes drágám, mikor a szelíd állatok vadak voltak. Vad volt a kutya, vad volt a ló, vad volt a tehén,

Részletesebben

Maeterlinck: A kék madár 2

Maeterlinck: A kék madár 2 Maeterlinck A kék madár mesejáték Fordította: Vas István Rendezte: POGÁNY JUDIT Dramaturg, a dalok szövegét írta: Zalán Tibor Zenéjét szerezte: Novák János SZEREPLŐK TYLTYL MYTYL A FÉNY A TÜNDÉR A KUTYA

Részletesebben

Galambos Bernadett. Téli hó. Sûrû liszttel, fehér liszttel beköszöntött a December. Szitált jobbra, szitált balra, csupa hó a cica bajsza.

Galambos Bernadett. Téli hó. Sûrû liszttel, fehér liszttel beköszöntött a December. Szitált jobbra, szitált balra, csupa hó a cica bajsza. Galambos Bernadett Téli hó Sûrû liszttel, fehér liszttel beköszöntött a December. Szitált jobbra, szitált balra, csupa hó a cica bajsza. Belisztezett minden ágat, háztetõket, rétet, fákat, havas lett a

Részletesebben

Nemes Tekla: Az öreg fügefa titka

Nemes Tekla: Az öreg fügefa titka Nemes Tekla: Az öreg fügefa titka 1. fejezet Egy szép nyári estén - a holdacska is feljött már - Panna elindult egy sétára. Úgy gondolta, hogy elmegy a kertjükbe, ami a házuktól 5 utcával arrébb feküdt.

Részletesebben

nak, hogy ajánlata nagyon megörvendeztetett A követ örömmel sietett haza az Alomhoz, hogy a jó hírt mielőbb tudathassa királyával.

nak, hogy ajánlata nagyon megörvendeztetett A követ örömmel sietett haza az Alomhoz, hogy a jó hírt mielőbb tudathassa királyával. 1927. aug. 7. Napsugár n.oidai Álommenyasszony. Lilaégboltos, csodás ország a Nap leányának birodalma. Zenélő fák vannak a kertekbe ültetve és rajtuk a legszebb- \ hangú, piros-, kék- és aranytollú madarak

Részletesebben

13. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ó,

13. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ó, 13. fejezet Brian meglepetten meredt maga elé, hirtelen nem tudta, mit is mondjon. - Ez biztos? kérdezte végül, a lány felé fordulva. - Igen, egészen biztos. - És mióta tudod? - Számít ez? - Nem, persze.

Részletesebben

MESEFELDOLGOZÁS ÖTLETTÁRA - Innováció -

MESEFELDOLGOZÁS ÖTLETTÁRA - Innováció - MESEFELDOLGOZÁS ÖTLETTÁRA - Innováció - Készítette: Erdős Gyuláné Varga Zoltánné Aranykapu Óvoda Jánossomorja 2010. 1 Az ötletgyűjtemény létrehozásával segítséget szeretnénk adni a Komplex óvodai programcsomag

Részletesebben

BOOKR Kids Mesepályázat

BOOKR Kids Mesepályázat BOOKR Kids Mesepályázat A ceruzákban elhelyezett szövegrészek megegyeznek a teljes történet szövegével. A könnyebb olvashatóság kedvéért az összefüggő anyagot egyben mellékeltük. Interneten a word és jpg

Részletesebben

Lev Tolsztoj. Mesék FORDÍTOTTA ÁPRILY LAJOS HONTI REZSŐ MÁNDY STEFÁNIA SZŐLLŐSY KLÁRA

Lev Tolsztoj. Mesék FORDÍTOTTA ÁPRILY LAJOS HONTI REZSŐ MÁNDY STEFÁNIA SZŐLLŐSY KLÁRA Lev Tolsztoj Mesék FORDÍTOTTA ÁPRILY LAJOS HONTI REZSŐ MÁNDY STEFÁNIA SZŐLLŐSY KLÁRA MESÉK TARTALOM AZ ÚJ ÁBÉCÉ MESÉI A KISMADÁR HÁROM MEDVE SZEMJON BÁTYA ELBESZÉLI, HOGY MI TÖRTÉNT VELE AZ ERDŐBEN A TEHÉN

Részletesebben

A Szarvasi Református Egyházközség gyülekezeti újságja

A Szarvasi Református Egyházközség gyülekezeti újságja VII. évf. különkiadás a gyászról 2006. november A Szarvasi Református Egyházközség gyülekezeti újságja A Kossuth Rádióban 2006. november 1-én, a Református Egyház Félórájában elhangzott beszélgetés: Áldott

Részletesebben