A Roland digitális fogpótlás-gyártás előnyei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Roland digitális fogpótlás-gyártás előnyei"

Átírás

1 A Roland digitális fogpótlás-gyártás előnyei Miért digitális? A digitális fogászati technológiáknak köszönhetően napjaink fogászati iparának valamennyi ágazata átalakulás alatt áll. A koronák, hidak és egyéb fogművek nehézkes, kézi előállítása egyre inkább háttérbe szorul. A különböző szkennerek, CAD/CAM szoftverek és a CNC marás technológiáinak legújabb fejlesztései lehetővé teszik a fogászati laborok számára, hogy egyedi termékeiket gyorsan és pontosan gyárthassák le. A jobban illeszkedő és esztétikusabb termék növeli a páciensek elégedettségét, míg a laborok növelt termelékenységgel, gyorsabb előállítási ciklussal, valamint optimális pontossággal és sorozatgyártási képességgel válnak hatékonyabbá. Mindez azt eredményezi, hogy a digitális technológiák alkalmazásával a laborok nem csak hatékonyabban, de jóval jövedelmezőbben is működhetnek. Ebben a dokumentumban a Roland DWX-50 fogászati marógéppel megvalósítható digitális fogászati marás előnyeit, a termék könnyű használatát, a használat megkezdéséhez szükséges feltételeket, a nyílt architektúra által biztosított költséghatékonyságot, a növelt termelékenységet és a befektetés megtérülési jellemzőit mutatjuk be. Végül egy olyan fogtechnikai labor profilját is ismertetjük, mely a Roland fogászati technológiáját használva forradalmasította üzletmenetét.

2 A digitális fogászati marás előnyei A Roland DWX-50 fogászati marógép segítségével a fogtechnikusok a legkülönbözőbb fogászati alapanyagokat munkálhatják meg a viasztól a PMMA-n keresztül a cirkóniumig úgy, hogy munkájukhoz a szoftverek és segédeszközök legszélesebb skálájából válogathatnak. Még egy kicsi, egyszemélyes labor is sikert érhet el a digitális technológiára való átállással, csökkentheti a gyártási költségeket, valamint növelheti a forgalmát. Páratlanul egyszerű használat A kényelmes és könnyű használatot biztosító DWX-50 fogászati marógépet a zökkenőmentes gyártás és a teljesen automatizálható marási folyamatok támogatására tervezték. Egy automatikus kalibrációs funkció segítségével többé nincs szükség becslésekre a működtetés során, és bármely technikus számára lehetővé válik a pontos kivitelezésű fogművek előállítása. Integrált eszközdiagnosztika állapítja meg, hogy a maróeszköz megfelelően lett -e cserélve, vagy az eszköz megsérült-e a befejezés előtt, így biztosítva a gyorsabb gyártást és a kevesebb hulladék anyagot. A mágneses tokmány az eszközöket a befogógyűrű szorítása közben stabilan a helyén tartja, így védi azokat a sérüléstől és az elkallódástól. A tömbanyag cseréje is nagyon egyszerű, pár mozdulattal újat helyezhet be és már kezdheti is a marási folyamatot. Nincs szükség nehezen kezelhető imbuszkulcsok és macerás csavarok használatára. Egy beépített LED fényforrás bevilágítja a teljes munkaterületet, így lehetővé teszi a marási folyamat megfigyelését. A vákuumcső a készülék elején található, így a berendezés tisztítása egyszerűen és gyorsan hajtható végre szükség esetén. A Roland DWX marógépek működésük során nem igényelnek kenőanyagot, így megszűnik a kenőanyagok okozta szennyezés és a cirkóniumpor lerakódása is. A nyílt rendszer költségkímélő hatásai Egyéb digitális fogorvosi rendszerekkel ellentétben a Roland DWX-50 lehetővé teszi a fogászati laborok számára, hogy a készüléket egyszerűen integrálhassák az aktuális termelési folyamataikba, vagy olyan egyedi megoldásokat hozzanak létre, melyek az elterjedt és kereskedelmi forgalomban kapható 3D szkennerekre, kemencékre és kompatibilis CAD/ CAM szoftverekre támaszkodnak. Ez nem csak a legjobb minőségű komponenseket biztosítja a fogászati laborok számára elérhető áron, de elősegíti a termelékenységet, mivel a saját specifikus igényeikre szabott fogászati gyártást tesz lehetővé. A DWX nyílt rendszere miatt a DWX-50 tulajdonképpen bármely CAD/CAM szoftverrel képes együttműködni, valamint a fogászatban elterjedt tömb- és blokkanyagok (pl. cirkónium, viasz, PMMA) széles skáláját képes megmunkálni. A széleskörű kompatibilitásnak köszönhetően megszűnik a nyersanyagfüggés, miközben a termelés minősége magas, a költsége pedig alacsony lesz.

3 3 Mire van szükség az induláshoz? 3D szkenner CAD/CAM szoftver DWX-50 marógép Szinterkályha Hatékony termelés a DWX-50 segítségével A maximálisan 3600 mm/perc működési sebességével és rpm fordulatszámú orsójával a DWX-50 gyorsan és kiemelkedő pontossággal dolgozik. A DWX-50 kezelő nélkül működtetését a készülék 5-tengelyes marófeje, 5-állomásos automata szerszámcserélője és a technikust az esetleges problémákról értesítő, beépített diagnosztikai alrendszere biztosítja. A 3+1 vagy 4+1-tengelyes marógépekkel ellentétben a DWX-50 a hatékony gyártás érdekében képes a munkadarab automatikus és egyidejű pozícionálására mind az 5 tengely mentén. Továbbá a DWX-50 multicast képességgel is bír, mellyel lehetőség nyílik maximum négy készülék egyetlen számítógéppel történő összekötésére és vezérlésére, így növelve a labor és a technikusok termelékenységét anélkül, hogy további költségekkel újabb munkaállomásokat kellene telepíteni. Roland DG (Egy) A piacvezető Az 1981-ben alapított Roland DG piacvezető a precíziós digitális eszközök, így a nagyformátumú tintasugaras nyomtatók, maró és gravírozó készülékek, vágógépek, 3D szkennerek és fényképminőségű impact nyomtatók gyártásában. A precíziós maró technológiák terén 25 éves, innovatív fejlesztések sorát felvonultató múltjával a Roland marógépek a kiváló teljesítményt egyesítik a legendás Roland megbízhatósággal. A Roland felhasználók tízezrei több, mint 150 országban támaszkodnak a Roland páratlan vevőszolgálatára és terméktámogatási rendszerére. Minden Roland berendezés kézzel készül egy csúcstechnológiás gyárban, mely a Digital Yatai nevet viselő fejlett gyártási rendszerre épül. A 3D grafikával ellátott, monitoron megjelenített és az alkatrészeket tartalmazó forgó tárolóval összekötött interaktív útmutató segítségével egyetlen munkás gyorsan, pontosan és a teljes munkafolyamatot végigjárva rakja össze az adott készüléket. Ezt az innovatív folyamatot már több gyártó, köztük a Toyota is tanulmányozta már.

4 A DWX-50 funkciói Automatikus szerszámcserélő Az 5-tengelyes szimultán működésre kiképzett DWX-50 egy 5-állomásos automatikus szerszámcserélővel van ellátva, mely szerszám-hosszúság érzékelőt is tartalmaz a szerszám pontos rögzítése érdekében, így megelőzi a mechanikai hibákat, valamint lehetővé teszi a kezelő nélküli működtetést. A készülék rendelkezik egy diagnosztikai és értesítési rendszerrel is, mely figyelmezteti az üzemeltetőt a rendszerhibákról és a feladatok befejezéséről, így biztosítja, hogy a technikusok a marási folyamatokat biztos kézzel irányítsák és felügyeljék. Virtuális kezelőpanel A hagyományos CNC marógépekkel ellentétben a Roland modern marógépein nincs bonyolult kezelőszerv, hanem olyan felhasználóbarát Virtuális kezelőpanel (VPanel) áll rendelkezésre, mely segítségével a készülék diagnosztikai, kalibrációs és maró funkciói az asztali számítógépről vezérelhetők. A VPanel karbantartási célokból a készülék működési idejét is naplózza. Multicast támogatás A kiválóan skálázható DWX-50 multicast képességgel is rendelkezik, mellyel lehetőség nyílik maximum négy készülék egyetlen számítógéppel történő összekötésére és vezérlésére, így megteremti a feltételeit az üzleti és a termelékenységi növekedésnek. A DWX-50 fogászati marógép segítségével egyetlen szoftveres munkaállomással biztosított a fogászati laborok számára a fogművek gyártási folyamatának teljes felügyelete, valamint az idő- és pénzbefektetés minimalizálása. Tiszta vágási terület által növelt pontosság A kényelem növelése érdekében a DWX-50 beépített légfúvó rendszerrel is rendelkezik, mely a nehezen megmunkálható anyagok (pl. PMMA vagy cirkónium) marását segíti. A beépített porgyűjtő tálca könnyedén csatlakoztatható a laborokban lévő vákuumszivattyú rendszerekhez, így a vágási terület törmelékmentesen tartható.

5 5 DWX-50 Megmunkálható anyagok Cirkónium (előszinterezett), viasz, PMMA Munkaterület Korong (peremes) Korong (perem nélküli) Blokk Külső átmérő (perem): 98 mm mm Külső átmérő (test): 95 mm Magasság (perem): 10 mm Magasság (test): mm Külső átmérő: mm Magasság: mm, mm Szélesség x Hosszúság: 38 x 76 mm, Magasság: 16 vagy 22 mm Működési sebesség Forgató motor Sebesség Forgató tengely forgási szög X és Y tengelyek: mm/min. Z tengely: mm/min. Brushless DC motor, maximum 100W rpm A: +/-360 fok, B: +/-20 fok Használható szerszámok száma 5 Csatolható szerszám Sűrített levegő Csatlakozás Vezérlési mód Energia ellátás Energia fogyasztás Zajszint Méretek Súly Működési környezet Tartozékok Szár átmérője: 4 mm, hossza: mm MPa USB (1.1 kompatibilis) RML-1, NC kód AC V/ V ±10%, 50/60 Hz (túlfeszültség kategória II, IEC ) 2.8 A ( V)/1.2 A ( V) Kb. 275W Működés közben: 70 db (A) vagy kevesebb (amikor nem vág) Készenléti módban: 45 db (A) vagy kevesebb Szélesség x Hosszúság x Magasság: 656 x 656 x 557 mm 50 kg Hőmérséklet: 5-40 C, páratartalom: 35-80% (páralecsapódás nélkül) Környezeti levegő por és szállóanyag tartalmára vonatkozó besorolás: 2 (IEC ) Hálózati kábel, USB kábel, Használati és karbantartási útmutató, Roland Software Package CD-ROM, szerszámbemérő, alapanyag leszorítók (A és B), villáskulcs, imbuszkulcs, elszívócső, nyomásszabályozó, forgácstálca stb.

6 A beruházás megtérülése Az alábbi példák valós fogászati fogművekre vonatkoznak, melyeket a DWX-50 segítségével, és harmadik féltől származó CAM szoftver használatával készítettek. Mivel a DWX-50 lehetővé teszi a legkülönbözőbb alapanyagok használatát, ezért az aktuális feladathoz mindig kiválaszthatja az optimális anyagot; nincs hozzákötve speciális és egyedi alapanyagok alkalmazásához. A nagyfokú pontosság és a kiváló minőségű felületkialakítási képesség miatt a DWX-50 biztosítja, hogy az elkészült fogpótlás hibátlan és a specifikációknak megfelelő legyen. A beruházás megtérülésével kapcsolatos alábbi információk különböző, a fogászati laborok feladatai között naponta megjelenő különféle fogpótlások átlagos előállítási költségein alapulnak. Implantátum fej Cirkónium anyagköltség 4,77 Labor (3 perc) 0,60 Teljes költség 5,37 Érték 50 Árrés 44,63 3 tagú híd Cirkónium anyagköltség 15,75 Labor (10 perc) 2 Teljes költség 17,75 Érték 120 Árrés 102,25 Anatómikus korona Cirkónium anyagköltség 6,70 Labor (5 perc) 1 Teljes költség 7,70 Érték 80 Árrés 72,30 A laborköltségek az alábbi értéken alapulnak: 12 /óra

7 7 Tulajdonlási összköltség A DWX-50 megfizethető, nyílt rendszerű, nélkülözi a karbantartási költségeket, könnyen használható és megbízható, így a kezdeti és a működtetési költségekben egyaránt jelentős összegeket takaríthat meg, és a laborok gyorsan kitermelhetik a befektetést. Tulajdonlási összköltség lebontása egyetlen marógépet vásárló kis labor esetén Éves bevétel Bevétel / tag Mennyiség Bevétel Anatómikus korona tagú híd Első éves bevétel részösszeg Átlagos első évi marási költségek Költség / tag Mennyiség Költség Tőkeráfordítás (DWX-50) Garancia Éves karbantartási szerződés Anyagok és eszközök 14mm-es cirkónium lemez Keményfém marók Labor Középszintű fogtechnikus (12 /óra) Első éves kiadások részösszege Első éves bruttó eredmény Első éves megtérülés 218 % ** These numbers are only as a reference for the Hungarian market. ** Ezek a számok csak tájékoztató jellegűek a Magyar piacról.

8 A Natural Dental fogászati laboratórium a digitális technológiára fókuszál a DWX-50-nel A digitális technológia egyik legnagyobb előnye, hogy a fogászati laborok azonos minőségi szinten képesek gyártani. A Roland DG DWX-50 marógépével, a Budapesti székhelyű Natural Dental Kft. gyönyörű, jól illeszkedő fogászati protéziseket gyárt, amelyek folyamatosan megfelelnek az ügyfeleik szigorú elvárásainak. A Natural Dental-t 2001-ben alapították abból a célból, hogy olyan közpotot hozzanak létre, amely a legmagasabb minőségű fogászati ellátást és fogtechnikai szolgáltatást kínálja. Habár a Natural Dental kis vállakozásként indult, gyorsan nemzetközi elismerést szerzett. A cég arra az egyszerű hitvallásra épül, hogy a kiváló fogászati praxis alapja a technológiai beruházás és az ügyfelekkel való törődés. Ez a filozófia minden szempontból meghatározza a munkánkat. A laborunk és a klinikánk egyaránt korszerűen berendezett és a fogászati termékeink a legújabb technikákat felhasználva készülnek a saját laboratóriumunkban. A laborunk Európa szerte jól ismert, a legmagasabb minőségű fogászati kezelést biztosítottunk már mintegy nyolc és félezer páciensnek Németországból, Ausztriából, Svájcból, az Egyesült Királyságból és Írországból, mondja Farkas Tamás, a Natural Dental vezetője januárjában a Natural Dental megvette a Roland DWX-50 marógépet. Ezt a fejlett, kompakt, 5 tengelyes gépet hídvázak és koronák gyártására használják cirkóniumból, PMMA-ból és viaszból. Farkas Tamás azt mondja: Nagy körültekintéssel választottuk ki ezt a gépet. Azonnal megszerettük a tiszta dizájnt és kompakt méretet. A Roland DG egy erős és megbízható partner számunkra. A Roland csapattól kiváló támogatást kaptunk, ami sokat segített a CAD/CAM rendszerre való átállásban. A Natural Dental elégedett a DWX-50 marógépével, aminekl rengeteg funkciója van, ami megkönnyíti munkát és így növeli a laboruk hatékonyságát. A DWX-50 5 tengellyel rendelkezik, amik egyidejű forgásra is képesek. A gép továbbá egy automatikus szerszámcserélővel van felszerelve, ami 5 különböző szerszám használatát teszi lehetővé. A szerszámcserélőnek köszönhetően, minden típusú munkát a megfelelő eszközzel végzi. Minden csere előtt és után ellenőrzi, hogy a szerszám jó állapotban van-e. A DWX-50 egy másik nagy előnye az automatikus kalibráció. A gép teljesen beállítja önmagát. Egy gombnyomással kalibrálhatjuk az egész berendezést. A gyártás szintén teljesen automatikusan zajlik. A gép felügyelet nélkül képes dolgozni. Ezen kívül, a DWX-50 egy nyílt rendszer, ami azt jelenti, hogy a felhasználó megválaszthatja a szoftvert, a fájl típust, az alapanyagot és a szerszámot, amivel dolgozni szeretne. Olvasson többet a DWX-50-ről a weboldalunkon: Roland DG Benelux nv - Magyar iroda FSD Park 3 - H-2045 Törökbálint T: F:

Folyamatszabályozási megoldások

Folyamatszabályozási megoldások Rövid útmutató CNC szerszámgépeken alkalmazott mérési megoldásokhoz Folyamatszabályozási megoldások Javítsa a munkadarabok minőségét, pontosságát és növelje a gyártás hatékonyságát Mérőfejek CNC szerszámgépekhez

Részletesebben

Pro C901/C901S Graphic Arts Edition. Új jelentést adunk a digitális nyomda fogalmának

Pro C901/C901S Graphic Arts Edition. Új jelentést adunk a digitális nyomda fogalmának Pro C901/C901S Graphic Arts Edition Új jelentést adunk a digitális nyomda fogalmának Az innováció a vérünkben van. A Ricoh digitális nyomdagépei a folyamatos kutatás és fejlesztés gazdag örökségére épülnek.

Részletesebben

Nagy teljesítményű kommunikáció. Szöveges és vizuális kommunikáció

Nagy teljesítményű kommunikáció. Szöveges és vizuális kommunikáció MITSUBISHI EECTRIC FACTORY AUTOMATION HMI Grafikus operátor terminálok Nagy teljesítményű kommunikáció Szöveges és vizuális kommunikáció Rendszer- és folyamat-megjelenítés /// Érintőképernyő és billentyűzet

Részletesebben

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét Innováció évfolyam 2012/1 képes újság nem csak a sűrített levegőről A megújult GA 30-90 család >> 2. oldal Magasnyomású ok >> 5. oldal Ne becsülje le a ok szervizigényét >> 7. oldal Csavarok Innováció

Részletesebben

Robot a szerszámgépen.

Robot a szerszámgépen. Robot a szerszámgépen. Maximális termelékenység robotokkal történő intelligens automatizálás által. KUKA White Paper 1.0 verzió Kivonat Gazdaságosabb, gyorsabb és biztonságosabb termelés automatizált szerszámgépekkel.

Részletesebben

SZERETNÉK MEGÚJULNI ÉS KITERJESZTENI ÜZLETI LEHETŐ- SÉGEIMET A DIGITÁLIS NYOMTATÁSSAL

SZERETNÉK MEGÚJULNI ÉS KITERJESZTENI ÜZLETI LEHETŐ- SÉGEIMET A DIGITÁLIS NYOMTATÁSSAL SZERETNÉK MEGÚJULNI ÉS KITERJESZTENI ÜZLETI LEHETŐ- SÉGEIMET A DIGITÁLIS NYOMTATÁSSAL DIGITÁLIS NYOMTATÁS RAGYOGÓBB JÖVŐ A DIGITÁLIS NYOMTATÁSSAL A Konica Minolta 2004-ben sikeresen belépett a digitális

Részletesebben

Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói

Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói 379-404 MFCENTORA 7200 LE Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ POZÍCIÓ MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG

Részletesebben

Garantált minőség, élvezetes percek. Illy caffé: a tökéletes presszókávé. Profinet: Önnel fejlesztettük. 100 000 lóerő féken tartva

Garantált minőség, élvezetes percek. Illy caffé: a tökéletes presszókávé. Profinet: Önnel fejlesztettük. 100 000 lóerő féken tartva Omron magazin 2008 Garantált minőség, élvezetes percek Illy caffé: a tökéletes presszókávé A kiváló minőségű, légmentesen zárt kávésdobozok három évvel tovább őrzik meg az aromát A 8. oldalon megtudhatja,

Részletesebben

Az üzleti vállalkozások készen állnak az informatikai háttér új megközelítésére

Az üzleti vállalkozások készen állnak az informatikai háttér új megközelítésére PureSystems 2012. április Az üzleti vállalkozások készen állnak az informatikai háttér új megközelítésére Egyszerűbbé válik a telepítés és csökken az összetettség a szakértelmet integráló rendszerek használatával

Részletesebben

98% VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével. Kiválasztási útmutató. www.danfoss.hu/vlt.

98% VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével. Kiválasztási útmutató. www.danfoss.hu/vlt. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kiválasztási útmutató VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével 98% Hatásfok Jobb energiafelhasználás és csökkenő költségek

Részletesebben

Az SAP vállalatirányítási rendszer

Az SAP vállalatirányítási rendszer Debreceni Egyetem Informatikai Kar Az SAP vállalatirányítási rendszer Az SAP EBP elektronikus beszerzést támogató rendszer bemutatása az E.ON Hungária Zrt. példáján keresztül Témavezető: Dr. Kárpáti Tibor

Részletesebben

Cégtörténet, filozófia

Cégtörténet, filozófia MŰSZER KATALÓGUS Cégtörténet, filozófia Az Agro Legato Kft. 1996-ban alakult, budapesti székhelyű, dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonú vállalkozás. Magyarországon elsők között kezdtük meg a tejipar (tejtermelés,

Részletesebben

358 Kívül-belül gyönyörű..

358 Kívül-belül gyönyörű.. 358 Kívül-belül gyönyörű.. 178 VA panel, újgenerációs üzleti projektorok BenQ termékkatalógus 1 Élen a digitális konvergenciában A BenQ Corporation, mint a vezető digitális életstílus eszközök szállítója,

Részletesebben

Váltani könnyű! Útmutató a Windows XP és az Office 2003 utáni váltáshoz

Váltani könnyű! Útmutató a Windows XP és az Office 2003 utáni váltáshoz Váltani könnyű! Útmutató a Windows XP és az Office 2003 utáni váltáshoz Vezetőknek, döntéshozóknak 2014. április 8. 3 Mit jelent a Windows XP és az Office 2003 támogatásának megszűnése? 4 Mi lesz az eszközeinkkel?

Részletesebben

p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 1 171-269 LE MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY - TELJESÍTMÉNY VEZÉRLÉS 131-228 LE NÉVLEGES TELJESÍTMÉNY

p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 1 171-269 LE MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY - TELJESÍTMÉNY VEZÉRLÉS 131-228 LE NÉVLEGES TELJESÍTMÉNY p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 1 171-269 LE MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY - TELJESÍTMÉNY VEZÉRLÉS 131-228 LE NÉVLEGES TELJESÍTMÉNY p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 2 4.

Részletesebben

Fedezze fel az új és jövedelmező lehetőségek tárházát

Fedezze fel az új és jövedelmező lehetőségek tárházát Fedezze fel az új és jövedelmező lehetőségek tárházát / Sokoldalúság, innováció és minőség: ezek a VersaUV sorozat legfontosabb jellemzői. A VersaUV LEC-540 (137cm széles) és LEC-330 (76cm széles) integrált

Részletesebben

BIONIKA IMPLANTOLÓGIAI MAGAZIN A BIONIKA KUTATÓ KÖZPONT K+F KIADVÁNYA 2015 II.NEGYEDÉV

BIONIKA IMPLANTOLÓGIAI MAGAZIN A BIONIKA KUTATÓ KÖZPONT K+F KIADVÁNYA 2015 II.NEGYEDÉV IMPLANTOLÓGIAI MAGAZIN A BIONIKA KUTATÓ KÖZPONT K+F KIADVÁNYA 2015 BIONIKA II.NEGYEDÉV Biospirális megtámasztás a stabilitás garanciája HiCON Implant System BIOSPIRÁLIS IMPLANTÁTUM RENDSZER A BIONIKÁTÓL

Részletesebben

Professzionális sorvezető GPS és szabályozástechnika

Professzionális sorvezető GPS és szabályozástechnika Professzionális sorvezető GPS és szabályozástechnika Professzionális sorvezető GPS és szabályozás-technika Olyan kiváló minőségű termékeket fejlesztünk és gyártunk, melyen a felhasználói igényeknek és

Részletesebben

képzelje el Képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! 2006 Samsung DVM moduláris rendszerklímák

képzelje el Képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! 2006 Samsung DVM moduláris rendszerklímák 2006 Samsung DVM moduláris rendszerklímák képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! képzelje el Képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! Találkozott már valaha Samsung klímaberendezésekkel?

Részletesebben

NYOMTATÁS IGÉNY SZERINT EPSON STYLUS PRO 7700 EPSON STYLUS PRO 9700

NYOMTATÁS IGÉNY SZERINT EPSON STYLUS PRO 7700 EPSON STYLUS PRO 9700 NYOMTATÁS IGÉNY SZERINT EPSON STYLUS PRO 7700 EPSON STYLUS PRO 9700 2 TÖKÉLETES SZÍNEK Ezek a gyors és könnyen kezelhető, 24" és 44" méretű nyomtatók Epson UltraChrome Vivid Magenta tintarendszert használnak,

Részletesebben

Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény. Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul. Termékismertető

Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény. Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul. Termékismertető Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul Termékismertető www.turuls.com A Turul MSM modulról a Turul Standard megoldáshoz kapcsolódó Turul MSM modul a gyártási

Részletesebben

PRODUCTIVITY. Tartalom. Országaink: Szlovénia. Egyedi megoldások széles tárháza. Új termékeink. oldal 7. oldal 11. oldal 4

PRODUCTIVITY. Tartalom. Országaink: Szlovénia. Egyedi megoldások széles tárháza. Új termékeink. oldal 7. oldal 11. oldal 4 PRODUCTIVITY Magazine for your effective production No. 2/2013 Egyedi megoldások széles tárháza Új termékeink Országaink: Szlovénia oldal 4 Az Atlas Copco csoporthoz termékvonal- -menedzserként léptem

Részletesebben

velünk játék lesz a munka Minden, ami diagnosztika Sokoldalú, könnyen kezelhető műszerek www.energotest.hu Minden szerviz részére

velünk játék lesz a munka Minden, ami diagnosztika Sokoldalú, könnyen kezelhető műszerek www.energotest.hu Minden szerviz részére velünk játék lesz a munka Minden, ami diagnosztika Sokoldalú, könnyen kezelhető műszerek www.energotest.hu Minden szerviz részére ORSZÁGOS HÁLÓZAT PÉCSI KÉPVISELETI IRODA Szakszerű, gyors kiszolgálás az

Részletesebben

Microsoft Dynamics NAV 2009 Egyszerű, intelligens, innovatív.

Microsoft Dynamics NAV 2009 Egyszerű, intelligens, innovatív. Microsoft Dynamics NAV 2009 Egyszerű, intelligens, innovatív. A középméretű szervezeteknek készült Microsoft Dynamics NAV 2009 gyorsan megvalósítható, egyszerűen konfigurálható és könnyedén használható,

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT IGAZ HELGA 2007.

SZAKDOLGOZAT IGAZ HELGA 2007. SZAKDOLGOZAT IGAZ HELGA 2007. 1 BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK UD-LEVELEZŐ TAGOZAT NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS SZAKIRÁNY A PANNON CSAPÁGY KFT. RAKTÁRÁNAK LOGISZTIKAI

Részletesebben

A LEGKEDVEZÕBB KÖLTSÉGÛ TÖMBÖS EDM-GÉPEK

A LEGKEDVEZÕBB KÖLTSÉGÛ TÖMBÖS EDM-GÉPEK FORM 20 FORM 30 A LEGKEDVEZÕBB KÖLTSÉGÛ TÖMBÖS EDM-GÉPEK 2 ITartalom Fõbb jellemzõk A mechanika A vezérlés 4 6 10 A generátor Munkaelõkészítés GF AgieCharmilles 12 13 14 FORM 20 FORM 30 A legkedvezõbb

Részletesebben

WIN! 2. szám www.weidmueller.hu W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS. Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4

WIN! 2. szám www.weidmueller.hu W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS. Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4 2. szám www.weidmueller.hu [Countries] Austria and Switzerland WIN! W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4 Tengerhajózási technika: Interfész

Részletesebben

Teljesítmény növelés. Alfa Laval szervizszolgáltatások

Teljesítmény növelés. Alfa Laval szervizszolgáltatások Teljesítmény növelés Alfa Laval szervizszolgáltatások Teljesítmény növelés Ahogy az autók, az egyéb műszaki berendezések is rendszeres átvizsgálásra, karbantartásra és ápolásra szorulnak ahhoz, hogy a

Részletesebben

140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL

140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 7700 140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.masseyferguson.com Tartalomjegyzék 04. oldal MF 7700 Gazdálkodásra született 08. oldal Intelligens megoldások a költséghatékony teljesítmény érdekében 10.

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Harmonikus csökkentés. Követelmények és a Danfoss megoldásai

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Harmonikus csökkentés. Követelmények és a Danfoss megoldásai MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Harmonikus csökkentés Követelmények és a Danfoss megoldásai 2 Harmonikus torzítás egy folyton növekvő probléma Az áramszolgáltatók által a háztartások, vállalkozások és az

Részletesebben