WCS CSR. A társadalmi felelősségvállalás területei a Webstarnál

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WCS CSR. A társadalmi felelősségvállalás területei a Webstarnál"

Átírás

1 A társadalmi felelősségvállalás területei a Webstarnál

2 Tartalomjegyzék 1. Gazdasági fenntarthatóság Munkafolyamatok, termékek Partnerek, ügyfelek, együttműködések Projektmenedzsment Marketing, kommunikáció HR, képzési program, employer branding, gyakornoki program, önnováció Vállalati pénzügyek, szerződéses viszonyok Társadalmi felelősség és fenntarthatóság Családbarát munkahely Esélyegyenlőség Társadalmi- szakmai együttműködések, jótékonyság Kultúra e- mesekönyv és egyéb könyvek kiadása Környezetünk, egészségünk... 11

3 A Webstar Csoport Kft ban alakult Pécset. Munkáink döntő többsége vállalati környezetbe integrálható webes szoftverrendszerek és intranetek fejlesztése ben kezdtük el letenni a termékfejlesztéssel foglalkozó részlegünk alapjait, mely egyelőre elsősorban saját fejlesztésű projektjeink színteréül szolgál. Emellett számos kutatás- fejlesztési projektben veszünk részt. Célunk, hogy a mai felgyorsult és innovatív piaci környezetben olyan sokfelhasználós rendszereket hozzunk létre, melyek ergonómiai szempontból könnyen használhatóak, letisztultak, és hatékony munkavégzést tesznek lehetővé. Cégünk működése és a szolgáltatásaink olyan gyakorlatias és szolgáltatás- orientált szemléletre épülnek, mely a funkcionalitást, a rugalmasságot és a fenntarthatóságot szem előtt tartva kiválóan szolgálja saját és ügyfeleink minőséggel és költséghatékonysággal kapcsolatos elvárásait, valamint a gyors piaci alkalmazkodás lehetőségét. Szervezeti kultúránkban az alapvető emberi értékeket és az egyént helyezzük a középpontba. Fontos számunkra munkatársaink bizalma, lojalitása, egymás támogatása és tanítása, illetve a barátságos és inspiráló munkahelyi légkör megteremtése, mely a kooperatív és önszerveződő csapatmunka előfeltételét jelenti számunkra. Segítjük munkatársainkat abban, hogy egyéni céljaikat, egyéniségüket be tudják illeszteni a szervezet céljai közé, megtalálják a kihívást és a fejlődés lehetőségét munkájukban, és törekszünk rá, hogy a megfelelő elismerés mellett minél elégedettebbek és motíváltabbak legyenek. Cégünk társadalomra, környezetre, gazdaságra gyakorolt hatásait től kezdve kezdtük el szervezetten és tudatosan vizsgálni. Górcső alá kerültek céges folyamataink, termékeink, működésünk pozitív és negatív hatásai, és kutattunk olyan hazai és nemzetközi CSR jó gyakorlatok után, melyek cégünknél meghonosíthatóak. A cégünknél az elmúlt években végbement szervezeti növekedés nyomán méginkább szükségessé vált a stratégiai gondolkodás, a vállalati működés területeinek vizsgálata, szisztematikus felépítése, rendszerezése. Ezt a fajta gondolkodást az akkoriban (2011.) elindított projektek és munkák tovább erősítették, többek között a szabványok bevezetése (ISO rendszerek), e- mesekönyvünk fejlesztése és a családbarát munkahelyi díj elnyerése. A CSR- hoz kapcsolódó tevékenységek ez előtt is jelen voltak működésünkben, azonban kevésbé koordinált formában. A Webstar a CSR stratégiájának középpontjában az egyén, az emberi értékek, a jó munkáltatóvá válás szerepel.

4 1. GAZDASÁGI FENNTARTHATÓSÁG 1. MUNKAFOLYAMATOK, TERMÉKEK A szoftverfejlesztés, mint fő folyamatunkon belül három területen tevékenykedünk: vállalati nyilvántartó és intranet rendszerek fejlesztése, termékfejlesztés és kutatás- fejlesztés projektek megvalósítása. Az ISO 9001 és szabványok szerinti működésünk ben tanúsításra került.. Külső megbízásaink mellett vannak saját ötleteinken alapú belső projektjeink is. Ezek egyrészt a munkatársak kreatív ötleteinek megvalósítását foglalja magában, másrészt egy olyan saját fejlesztői keretrendszer kidolgozását, mely segíti, hogy az IT szektorban jellemző gyors technológia innovációval lépést tudjunk tartani. Hosszú távon fenntarthatóbb, hatékonyabb működést tesz lehetővé a keretrendszer, mivel olyan újrafelhasználható modulokból áll, melyet több projekt kiindulásaként is használhatunk körülbelül 3-4 éven keresztül. Emellett az egyes modulok könnyen frissíthetőek az aktuálisan megjelenő, modernebb és új technológiák szerint. 2. PARTNEREK, ÜGYFELEK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK Ügyfeleink és a szakmai együttműködéseinket tekintve egyelőre főként hazai partnerekkel vagyunk kapcsolatban. Szolgáltatásaink, termékeink célpiaca nem csak Magyarország, ezen működésünk nyomán egyre több külföldi céggel vesszük fel a kapcsolatot. Munkáink döntő többsége Budapesthez köt minket, de igyekszünk erősíteni a helyi együttműködéseinket, kapcsolatainkat projektekhez kapcsolódóan és azon kívül is. A projektek iteratív megvalósítása során az alkalmazott projektvezetési módszertanból eredően is - előnyben részesítjük a folyamatos kommunikációt és visszacsatolásokat. S bár megvannak az ügyfélelégedettség mérésének szabályozott csatornái, tapasztalataink szerint a szakmai és szervezeti tanulás és fejlődés, valamint az ügyfelek megtartásának egyik kulcsa ezen típusú kommunikáció. A projektek zárása előtt felhasználói oktatást tartunk ügyfeleink munkatársainak a fejlesztett rendszerek működéséről, és felhasználói kézikönyvet, videókat kapnak munkájuk megkönnyítéséhez és a szerződések lezárta után felmerülő problémákkal sem hagyjuk egyedül őket. A projektek zárását követően minden alkalommal sor kerül egy projekt záró/visszatekintő workshopra, ahol az ügyfelekkel közösen elemezzük a munkával és a fejlesztett termékkel kapcsolatos pozitív és negatív tapasztalatokat.

5 A külföldi ügyfélkapcsolatok bővítése tekintetében elkötelezetten keressük a lehetőségeket. Tagként használjuk az Enterprise Europe Network üzleti hálózatát, folyamatosan igénybe vesszük a Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakértői segítségét. Tavaly bekapcsolódtunk a PTE Közgazdaságtudományi Karán induló Simonyi Növekedési Programba év közepétől pedig csatlakoztunk a BNI közösséghez is. Ügyfeleink között számos visszatérő ügyfél van illetve olyanok, akikkel már évek óta sikeresen együtt tudunk dolgozni. Az ügyfelek megtartásában alapvető szerepe van, hogy törekszünk a rugalmas működésre, az ügyféligényekhez való igazodásra. Úgy véljük, hogy a hosszú távú fenntarthatóság és sikeres működés kulcsa a egyes ügyfelek, projektek egyedi jellegéhez való alkalmazkodás. A meglévő ügyfelek mellett a vállalkozásokkal, civil szervezetekkel történő együttműködéseink pályázataink, céges programjaink nyomán folyamatosan bővülnek 1. A CSR tevékenységünk kapcsán is igyekszünk minél több együttműködő partnert találni, akikkel tapasztalatot tudunk cserélni, és a felmerülő problémákra közösen keresünk megoldásokat, jó gyakorlati példákat. Csak a legjelentősebbeket említve eredményes közös múlt áll mögöttünk a Pro Labora Kft.- vel, és a KÖSZI Karrier Irodával. Friss partnerként említhetjük a Dorsum Zrt.- t és az Arkon Zrt.- t, akikkel hasonló profilú cégként a családbarát politika területén segítjük egymást. Emellett pedig a nemzetközi piacra lépés szempontjából fontos a PTE- KTK- val kezdett párbeszédünk. Ügyfeleink, partnereink, többek között: Magyar Államkincstár, ÁNTSZ, Nemzeti Innovációs Hivatal, Nemzeti Infokommunikációs Szolgálat, Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt., Belügyminisztérium, EDF Démász, Sanoma Média Budapest Zrt., Polotransz Kft., Debreceni Orvostudományi Egyetem, Dexter Informatikai és Tanácsadó Kft., Capital Systems Informatikai Kft., WSH Számítástechnikai Oktató és Szolgáltató Kft., Pro Labora Kft. (munka- család audit), 4Sales System Kft., Consact Kft. (szervezetfejlesztés), Markcon Kft. (marketingstratégia), Jazz Communication Kft. (nyelvoktatás), Zöld Híd Alapítvány (családbarát program környezetvédelmi előadások), Mosolymanó Egyesület (családbarát program - önkéntes munkavállalás), Kosárlabda Akadémia Sport Kft., Megújulás Családterápiás Intézet (családbarát program), Tesz- Vesz Kuckó Kisgyermekes Napközi és Játszóház (családbarát program), Pécsi Tudományegyetem (gyakornoki program, Simonyi Növekedési Program), KÖSZI Karrier Iroda (gyakornoki program), Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (export tevékenység támogatása), Chillingo (játékfejlesztés), Jenkins Group Ltd. (e- book), Comidev Bt. (K+F), Weblapbolt, Indít Közalapítvány. 3. PROJEKTMENEDZSMENT 1 Az ügyfelek és együttműködő partnereink listáját az 1. sz. melléklet tartalmazza.

6 Projektvezetési módszertanunk tekintetében a hagyományos (vízesés) módszerhez képest előnyben részesítjük a folyamat alapú (agilis) menedzsment megközelítéseket, mely a folyamatokat az emberi együttműködések szemszögéből vizsgálja. A projektvezetési módszertan mindig az adott projekt jellegéhez igazított, így ha szükséges a vízesés, vagy a két módszer vegyítésével is bonyolítunk projekteket. Az agilis megoldások közül a SCRUM keretrendszert használjuk, mely értéknek tekinti az egyének és a folyamatos interakciók szerepét a projektben, az ügyféllel való együttműkődést, a tervkövetés helyett a változásokhoz való rugalmas igazodást és a működő termék inkrementális, iteratív előállítását. Mindezt egy önszerveződő, felelős csapatra alapozva, akik munkáját a scrummaster- eink segítik. Projektvezetés szempontjából a servant leadership elveit valljuk, melyben fontos szerepe van a bizalomnak és a személyes kapcsolatoknak. Projektvezetőink nem vezetőként, sokkal inkább támogató, coach szerepben vannak jelen a projektekben, és képzésük is erre építve zajlik. Motívációs stratégiánk része a munkavállalók felelős szerepének kialakítása a projektekben. 4. MARKETING, KOMMUNIKÁCIÓ A vállalati szinten megfogalmazott alapelvekhez és értékekhez a marketing és kommunikációs tevékenységünk során is ragaszkodunk. A vállalati arculatunk alakításában célunk, hogy a Webstar, minőségi szolgáltatóként, felelős és hiteles munkáltatóként, sokszínű cégként kerüljön a köztudatba. A céges brand építését elsősorban formálódó honlapunk, közösségi oldalunk, szakmai blogunk szolgálja. Emellett látogatóként és az utóbbi egy évben már előadóként, meghívott vendégként veszünk részt a szakmában elismert és egyéb témájú nívós rendezvényeken. A vonzó arculat kialakítása, a tudatos munkáltatói márkaépítés egy hosszú távú gondolkodás része a Webstar fennmaradásának egyik alapkérdése. Fejlesztett termékeink esetében a termék sikerében döntő szerepe van a marketing és kommunikációs stratégiának. Termékeinknek (e- book, alkalmazások) saját honlapja, közösségi oldala van, a marketing stratégia kialakítását pedig hosszas piackutatási tevékenység előzi meg minden esetben. 5. HR, KÉPZÉSI PROGRAM, EMPLOYER BRANDING, GYAKORNOKI PROGRAM, ÖNNOVÁCIÓ Jelenleg 25 fővel működik vállalkozásunk, melyből 3 nő és 21 férfi között a munkavállalóink száma közel megduplázódott. Folyamatosan keresünk programozókat (mivel hiányszakma), akkor is amikor esetleg a projektjeink nem igénylik a létszámbővítést. A tehetségek felkutatása érdekében employer branding stratégiánk részeként igyekszünk minél több csatornát kidolgozni, hogy eljussanak hozzánk és meg is tartsuk őket. Igyekszünk

7 versenyképes béreket nyújtani, és ezen felül cafeteria juttatást biztosítunk minden munkavállalónk részére. A munkaszervezés és HR politikánk tekintetében törekszünk arra, hogy a munka és magánélet egyensúlyát előtérbe helyezzük és a munkafolyamatok racionalizálásával, hatékony belső kommunikáció kialakításával és a rugalmas munkavégzés lehetőségének biztosításával (csúsztatott munkakezdés, távmunka, részmunkaidő) közvetetten segítsük a munkavállalóinkat a munkahelyi és munkán kívüli életük harmonikusabb összeegyeztetésében. Amennyiben a túlóra elrendelése elkerülhetetlen, akkor elsősorban a nem családos, gyermektelen munkavállalókat mozgósítjuk. A szabadságok kiadásánál, a helyettesítési rend kialakításánál elsődlegesen a kiskorú gyermeket nevelő foglalkoztatott kérését vesszük figyelembe, de mindenki számára igyekszünk a saját igényei szerint alakítani a szabadságok kiadását. Előre nem látható élethelyzetekben rendkívüli szabadságot is biztosítunk. A kielégítő pihenés érdekében javasoljuk a munkavállalóknak két egybefüggő hét kivételét. Nagy hangsúlyt helyezünk a dolgozók képzésére. A szoftverfejlesztők és vezető fejlesztők számára a szakmai kompetenciák folyamatos fejlesztése elengedhetetlen. Ezt több módon támogatjuk: alapkompetenciák elsajátítása mentor segítségével (irányított belső képzés) külső szakmai képzéseken való részvétel egy- egy téma mélyebb ismeretéhez ban 9 dolgozónk szerezte meg az Oracle Certified Associate Java SE programozói címet, mely a szakmában magas színvonalú, elismert bizonyítványnak számít ben az Oracle Certified Expert vizsgára készülnek dolgozóink. Önnováció : Cégünk törekvése az egész életre szóló, életkortól független tanulás biztosítása, ezért a külső, szakmai továbbképzéseken túl bevezettük az Önnováció c. programot, melynek célja, hogy a munkatársak kreatív ötleteinek is teret adjunk. Közös megegyezést követően biztosítjuk, hogy a munkaidő terhére saját projektjükön dolgozzanak a kollégák, és akár a termékfejlesztés és piacra vitel fázisáig is támogatjuk. A fentiek mellett a szakmai fejlődés támogatására további alternatívákat is próbálunk nyújtani az alábbi formákban: szakmai fórumokon, konferenciákon való részvétel biztosítása, szakmai blog írása, intranetünkön folyamatosan frissülő szakmai tudásbázis rendelkezésre állása. A vezetők tekintetében a HR és szervezetfejlesztéssel kapcsolatos tudás, a projektmenedzsment és coaching ismeretek bővítésére törekszünk. A képzések tekintetében a vezetőség nyitott a munkavállalók kezdeményezéseire. A képzési terv elkészítéséhez mindig egyénenként vizsgáljuk dolgozóink felkészültségét, kompetenciáit, motívációját és érdeklődési körét. Ehhez minden évben elkészítik a munkavállalók személyes fejlesztési terveiket, melyben saját maguk fogalmazzák meg céljaikat és fejlesztendő területeiket. A képzések mellett gyakornoki programot működtetünk a PTE KÖSZI Karrier Irodával és a PTE TTK- val együttműködve.

8 A vezetők minden hónap elején személyes megbeszélés keretében értékelik minden egyes munkavállalóval az adott hónapot. Ez az egyeztetés általában jó alkalom a visszacsatolásra mindkét fél részéről, a jövőkép, előmenetel és célok tervezésére, megvitatására. Minden hónap első hétfőjén havi gyűlést tartunk, ahol tájékoztatjuk a dolgozókat a céges aktualitásokról. Mindemellett fél évente szakmai visszacsatolást is kapnak a kollégák, egy meghatározott szempontrendszer szerinti értékelés formájában, melyet a projektvezetők készítenek el. 6. VÁLLALATI PÉNZÜGYEK, SZERZŐDÉSES VISZONYOK A társaság pénzügyi gazdálkodását a kiadások pénzügyi lehetőségekhez való igazítása jellemzi. A vállalkozás évben is megtartotta a korábbi években létrehozott pénzügyi stabilitását. Törekszünk a tudatos gazdálkodásra, bevételeinket- kiadásainkat úgy tervezzük, hogy az esetleges rendkívüli kiadások ne gyengítsék a cég likviditását. Árpolitikánkat a rugalmasság jellemzi. Az egyes megbízások elvállalásáról, vagy pályázati jelentkezés benyújtásáról való döntéseket a vállalási áron felül további tényezők is erősen befolyásolják, mint pl.: a szakmai tartalom, a megbízás referenciaértéke, az ügyfél értékrendje, együttműködési készsége és céges hitvallása. A munkáink során bevont alvállalkozókkal kötött szerződések kötésénél igyekszünk mindenki számára elfogadható és nyereséges egyeszségre jutni. Nem célunk az extraprofit realizálása, sokkal inkább a hosszú távú partneri kapcsolatok kialakítására törekszünk, hogy a már bevált és megismert szakértőket újra és újra megkereshessük. Szerződés és számlanyilvántartó rendszerünk is segít minket abban, hogy a szállítói számlák mindig időben kiegyenlítésre kerüljenek. Az etikus üzleti magatartást nemcsak elvárjuk, hanem magunk is valljuk és gyakoroljuk az ügyfeleinkkel és munkavállalóinkkal szemben. A vállalati átláthatósága kapcsán fontosnak tartjuk az Irányadói Jegyzékbe való jelentkezésünket, mely minősítéshez a nemzetközi szolgálatok által végzett ellenőrzéseken kell átesnünk. 2. TÁRSADALMI FELELŐSSÉG ÉS FENNTARTHATÓSÁG 7. CSALÁDBARÁT MUNKAHELY Családbarát szemléletünket a cég működése óta igyekszünk éreztetni és képviselni, óta pedig tudatosan, a munkatársak bevonásával próbálunk kereteket adni ennek. A programnak nagy lendületet adott, hogy ben sikerült elnyernünk a Családbarát munkahely címet. Azóta éves programterv készül, melyet pályázati forrásból vagy önerőből valósítunk meg. Az éves program előkészítésénél és lezárásánál is kikérjük a kollégák

9 véleményét elektronikus kérdőív vagy workshopok formájában. A családbarát működés számunkra azt jelenti, hogy hiszünk abban, hogy a kiegyensúlyozott munkavállaló munkájában (is) hatékonyabb és jobban helyt tud állni. Ezért próbáljuk folyamatosan javítani a munkakörülményeket, s egy élhető, támogató, barátságos légkört kialakítani az irodában. Van pihenőszobánk házimozi rendszerrel, van játszósarok mobil pelenkázóval, beszereztünk sporteszközöket és ülőpárnákat is. A dolgozók ingyen fogyasztják a kávét és teát a cégnél. Egész évben kisebb- nagyobb programokat szervezünk: korcsolyázás, kultúrális programok, kirándulások, WCSB napok, céges születésnapok, önkéntes munkák, karácsony és mikulás rendezvény ban megalakult a WCS focicsapat, melyet támogatunk a versenyek nevezési díjával, terembérlettel, céges logóval ellátott felszereléssel. A családbarát szemléletünk fejlesztését konferenciákon, képzéseken való részvétellel, partnerkapcsolatok keresésével igyekszünk támogatni ban a Siker kulcsa Munka- Család egyensúly konferencián meghívott előadóként vettünk részt, mint a családbarát szemlélet hiteles képviselőjént. Családbarát működésünket, értékeinket közösségi oldalunkon és blogunkon keresztül közvetítjük a külvilág felé. A családbarátság fogalma helyi szinten mára már összeforrt a Webstar nevével. 8. ESÉLYEGYENLŐSÉG Az esélyegyenlőség ezen belül a nemek közti esélyegyenlőség biztosítása érdekében több intézkedést is teszünk óta van esélyegyenlőségi tervünk és esélyegyenlőségi referensünk, akinek feladata az esélyegyenlőségi terv teljesülésének vizsgálata, értékelése és beszámoló készítése. A terv kiterjed a munkaerő felvételnél, alkalmazásnál, a munkabérek, a jövedelmek, juttatások, képzés, továbbképzés- és egyéb foglalkoztatással összefüggő esetekre. Cégünknél a meghirdetett-, illetve a betöltött állások nemtől függetlenek. A programozó mérnökök között jellemzően kevés nő van. A bérek és a juttatások tekintetében a nemi hovatartozás nem okozhat különbséget, ugyanabban a munkakörben, ugyanazt a munkát végző női kollégának nem lehet kevesebb a bére és a juttatási csomagja. A szakmai előmenetelt kizárólag a szaktudás, a gyakorlat és egyéb, a vezetéshez szükséges készségek határozzák meg. Ennek megfelelően a középvezetőség tagjai között is van nő. A fentiek mellett különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kisgyermekükkel otthon lévő kismamák ne essenek ki teljesen az információáramlásból, szakmai és emberi kapcsolataikat megtartsák munkahelyükkel és kollégáikkal. A wcsalad és wcsajok belső levelezőlistákat ezért hoztuk létre. 9. TÁRSADALMI- SZAKMAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK, JÓTÉKONYSÁG

10 Az utóbbi években tudatosan keressük a cég társadalmi felelősségvállalásának színtereit, példát mutatva ezzel a kollégáknak és sarkallva őket is egyénileg a cselekvésre. Törekszünk arra, hogy a Webstar a helyi közösség részeként, számukra is hasznosan működjön év során civil szervezetekkel való kapcsolataink tovább bővültek. A számítógépparkunk frissítésekor az elavult, de még használható gépeket ajándékba adjuk a rászoruló családoknak. A Szemem Fénye Alapítvány és a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Szolgálat részére informatika eszközöket adományoztunk ban az Indít Közalapítvánnyal közös pályázatot nyújtottunk be a DDRIÜ- höz a Középpontban az innováció c. pályázatra, melynek témája a fiatalok biztonságos szórakozásának támogatása egy mobil alkalmazással ben jótékony alapokon fejlesztettük a pécsi Apolló Mozi és a Pécsi Design Hét honlapját, a közeljövőben Pinczehelyi.. pécsi festőművész weboldalát is mi fogjuk elkészíteni. Emellett lehetőségeink szerint próbáljuk minden évben támogatni a sportot, kultúrát. Így kerültünk kapcsolatba a Pannon Filharmonikusokkal és a Rátgéber Kosárlabda Akadémiával. Utóbbi sportszervezettel már közös projekten is dolgozunk. Intranetünkön folyamatosan tájékoztatjuk a kollégákat jótékonysági eseményekről, önkéntes munkákról, pl.: árvízi mentésben való részvétel, véradás, takaró és ruhagyűjtés, melyeken a munkaidő terhére vehetnek részt. Az önkéntes munkát től szeretnénk keretekbe foglalni céges szinten. Terveink szerint minden munkavállalónk évente meghatározott számú munkanapot a önkéntes munkával tölthet majd, általa választott szervezetnél óta terembérleti hozzájárulással és szakmai tanácsokkal támogatjuk a Pécs Web Meetup nevezetű helyi szakmai kezdeményezést, amely szoftverfejlesztők informális szerveződése különböző szakmai témák köré. Emellett megkezdtük az előkészületeit a Built- in- Pécs nevű kezdeményezésünknek, mellyel a saját és helyi termékeknek szeretnénk egy közös brand- et felépíteni. 10. KULTÚRA E- MESEKÖNYV ÉS EGYÉB KÖNYVEK KIADÁSA A társadalmi hasznosság és felelősség vetületében fontos megemlíteni a cég ben kezdett e- book kiadói tevékenységét. E- book formátumban általunk került kiadásra James Joyce Ulysses c. regényének újratördelt változata, Kossuth díjas költőnk Bertók László Három az ötödiken c. könyve és a Pécs in Pics című képeskönyv. A sort a Történetek a gyerekszobából című e- mesekönyv sorozattal folytattuk. Az e- mesekönyv életre hívása igazi csapatmunka eredménye, ahol a közös cél az volt, hogy olyan minden szempontból igényes produktum szülessen, ami a könyvolvasás hagyományos értékeit, hangulatát képes megjeleníteni a technikailag modern hordozó felületen. A könyv különlegességéhez hozzájárulnak azok az interaktív elemek, melyek segítenek a gyerekek kreativitását, fantáziáját fejleszteni. Az e- book- ban nincsen automatikus felolvasás, sem magától működő

11 animáció, így a készítők törekvésének megfelelően nem helyettesíti, hanem kibővíti az együtt töltött idő lehetőségeit, hiszen a szülői jelenlét ugyanolyan fontos, mint egy hagyományos könyv esetében. Az e- book üzenete tehát a gyermekeinkkel töltött minőségi idő fontossága, melyet a marketing tevékenységünk során képviselünk és hirdetünk, és mely a céges értékrend és kultúra fontos kivetülése a világ felé. Ezen szemléletünk nyomán fogadta el meghívásunkat és tartott előadást nálunk Vekerdy Tamás pszichológus. A mesék kapcsán igyekszünk minél több olvasói találkozót szervezni, és gyermekekkel foglalkozó szervezeteknek ingyenes példányokat biztosítani. Az elektronikus mesekönyv kiadás lehetősége egy pécsi írónő, L. Molnár Edit révén adódott számunkra, de a megvalósításba számos pécsi szakembert vontunk be, grafikus Steiner Lídiát, a fordító Najbauer Noémit és a hangmérnök Kimmel Csabát. Az e- könyv szempontjából tehát egy valódi helyi értékről van szó, a helyi közösség segítségével hoztuk létre és terjesztjük (a kommunikáció szempontjából is sokat segítenek az alkotók). Külföldi kapcsolataink is bővültek, a zenék szerzője ugyanis a kanadai Nick Isabel. A mese első része a évi Moonbeam Children s Awards rendezvényen ezüstérmet szerzett, második része az IPPY Awards elnevezésű amerikai versenyen aranyérmet érdemelt őszén az e- mesekönyv a tokiói és pécsi Design Hét kiállítottja volt. 3. KÖRNYEZETÜNK, EGÉSZSÉGÜNK A Webstar kisvállalatként igyekszik a maga szintjén tenni a környezetvédelemért től kezdve van környezetvédelmi felelőse az irodának, aki folyamatosan oszt meg híreket a kollégáknak, illetve szervezi az ilyen témájú programokat és alakítja zöld irodánkat. Az irodában csak újrahasznosított papírt használunk, profilunkból eredően kevés nyomtatott anyaggal dolgozunk. Tavalyi évben kidolgoztuk a programozói számítógépek távoli elérési lehetőségét, hogy ne legyenek folyamatosan bekapcsolt állapotban gépeink. A hulladékokat szelektíven gyűjtjük az irodában is, a veszélyes hulladékokat elkülönítve tároljuk és magunk szállítjuk a gyűjtőhelyre. Ha tehetjük konyhánkban környezetbarát tisztítószereket használunk. A dolgozók tömegközlekedési támogatást kapnak, amellett, hogy az irodaház kerékpáros- barát hely ben újragondoltuk irodáink és közösségi tereink berendezését, kanapékat, sporteszközöket (ülőpárnák, mászófal) és növényeket szereztünk be. Így az irodához kapcsolódó közösségi helyiségben lehetőségük van a kollégáknak a munkaközi pihenőidő nyugodt eltöltésére elején részt vettünk a Legfittebb Munkahely felmérésben, és sportkártyát bocsátottunk a munkatársak rendelkezésére. A sportkártya terembérlettel és felszereléssel (mez, labda) támogatjuk a WCS Futballcsapat működését. A csapat minden évben részt vesz a helyi focikupán, szintén a cég támogatásával. A ben megrendezett WCS Fallabda Bajnokság új színfolt volt cégünk életében.

12 Beszerzéseink során előnyben részesítjük a helyi beszállítókat és a környezetbarát és bio termékeket, pl.: a mézet Bicsérdről szállítja számunkra egy helyi termelő.

PÁLYÁZAT( ÜZLETI(ETIKAI(DÍJ(2014 (CÍMRE(!!!!!!! PÁLYÁZAT! ÜZLETI!ETIKAI!DÍJ!2014!CÍMRE!

PÁLYÁZAT( ÜZLETI(ETIKAI(DÍJ(2014 (CÍMRE(!!!!!!! PÁLYÁZAT! ÜZLETI!ETIKAI!DÍJ!2014!CÍMRE! PÁLYÁZAT ÜZLETIETIKAIDÍJ2014 CÍMRE I. APÁLYÁZÓVÁLLALATADATAI Pályázóneve:WebstarCsoportKft. Székhely:7625Pécs,MajorossyI.u.36. Vállalkozásfőtevékenységiköre: 6201 Számítógépesprogramozás(TEÁOR2008) Alapításéve:2008.(1996.)

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek 2 Változás sebessége A gazdasági átalakulás nehezen követi a technológiai fejlődést Technológiai változás

Részletesebben

Rugalmas foglalkoztatás, a munkaerő-megtartás egyik kulcsa

Rugalmas foglalkoztatás, a munkaerő-megtartás egyik kulcsa Rugalmas foglalkoztatás, a munkaerő-megtartás egyik kulcsa II. Dél-dunántúli Regionális Humán Erőforrás Konferencia Pécs, 2017. április 11. Kálmán Edina, szakmai vezető Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ Ország: Portugália Vállalat: Inovafor Képesítés Az innováció fejlesztői és elősegítői a fémipari KKV-k munkacsoportjaiban

Részletesebben

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK

VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK VÁLLALATI ESZMÉNYKÉP ÉS ÉRTÉKEK Vállalati eszmémykép A sikerhez vezető utunk A vállalat eszményképe az EVVA önképét írja le és utat mutat a szervezet egészének. A vállalati kultúra és a vállalati azonosság

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában

Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában Budapest, 2010. március 25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Kalocsai Katalin Oktatási Központ Alapok A humán n tőke t elemei képzettség végzett munkával

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE CO&CO COMMUNICATION - ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV - 1.oldal A Co&Co Communication Kft esélyegyenlőségi terve az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG KIVÁLÓSÁG PROFIL 2011. június A kiváló szervezetek elérik és fenntartják azt a teljesítményt, mely megfelel a partnereik elvárásainak. Ennek a célnak sikeres elérése

Részletesebben

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015.

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. Bemutatkozás REHABJOB - JOBGROUP REHABJOB (www.rehabjob.hu) üzletágunk mellett az alábbi divíziók tartoznak

Részletesebben

Pályázati adatlap. Alapadatok

Pályázati adatlap. Alapadatok Pályázati adatlap Kérjük, töltse ki a részvételi nyilatkozatot és a kérdőívet. A 250, illetve 1000 főnél többet foglalkoztató pályázók számára a kiegészítő kérdéseket ( Csak 250/1000 főnél többet foglalkoztató

Részletesebben

IBS Development Nonprofit Kft. 2014. Május 30.

IBS Development Nonprofit Kft. 2014. Május 30. Speciális vízgazdálkodási szakmérnök képzés üzleti hasznosítási lehetőségei 2014. Május 30. Tevékenysége: közhasznú nonprofit tevékenység Főtevékenysége: 8559 Máshova nem sorolt felnőtt- és egyéb oktatás

Részletesebben

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére?

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? DR. MESTER CSABA ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ 2017. NOVEMBER 14. Kik vagyunk? Szoftverfejlesztő és tanácsadó cég

Részletesebben

Vállalati felelősségvállalás TÜV Rheinland InterCert Kft.

Vállalati felelősségvállalás TÜV Rheinland InterCert Kft. Vállalati felelősségvállalás TÜV Rheinland InterCert Kft. Küldetés Víziónk Elkötelezettek vagyunk egy olyan jövő iránt, melyben az emberiség és a környezet érdekei hosszú távon is egyaránt érvényesülnek.

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem HR kapcsolódások az ÁROP projektekben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem HR kapcsolódások az ÁROP projektekben Teljes munkaidős határozott idejű kjt A projekt célja Projekt feladat/munkakör megnevezése Létszám (fő) Projekt feladat rövid leírása Elvárt kompetenciák (végzettség, szakmai tapasztalat, szakterület stb)

Részletesebben

Foglalkoztatás és minőségügy a Munka kisgyermekkel program tükrében

Foglalkoztatás és minőségügy a Munka kisgyermekkel program tükrében Foglalkoztatás és minőségügy a Munka kisgyermekkel program tükrében Hogyan kapcsolható össze a minőségügy a foglalkoztatással? 1. CSR (a cégek társadalmi felelősségvállalása) = szociális és környezeti

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423. Tartalma

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423. Tartalma RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tartalma 1. A kommunikációs terv célja 2. Hatókör 3. A kommunikáció felelősei 4. A kommunikáció

Részletesebben

A Kiválóság kultúra lehetséges szerepe a beszállítói szervezetek fejlődésében

A Kiválóság kultúra lehetséges szerepe a beszállítói szervezetek fejlődésében A Kiválóság kultúra lehetséges szerepe a beszállítói szervezetek fejlődésében Kiválóság Tavasz 2012 EFQM Kiválóság Nap Budapest, 2012. március 8. Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató, az EFQM Nemzeti Partnerszervezete

Részletesebben

GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció

GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció Megjelenések Mantra Communication 2013. július 11. Kommunikáció Két körben zajlott a kommunikáció június hónapban. Június első hetében sajtóközleményt adtunk ki

Részletesebben

Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX

Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX 6. kiadás 2009 04 08 Synergon Informatika Nyrt. vezérigazgató

Részletesebben

2013. szeptember 1. TÁMOP B Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára

2013. szeptember 1. TÁMOP B Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0004 Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára 2013. szeptember 1. 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat határozza meg a projekt megvalósításában részt vevők feladat-

Részletesebben

MARTIN JÁNOS SZAKKÉPZŐ ISKOLA MISKOLC

MARTIN JÁNOS SZAKKÉPZŐ ISKOLA MISKOLC MARTIN JÁNOS SZAKKÉPZŐ ISKOLA MISKOLC Martin János Szakképző Iskola A Martin János Szakképző Iskola felvállalta a sajátos nevelési igényű fiatalok speciális képzését és számtalan új ötlettel, differenciált

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

GYES-menedzsment a tapasztalatok tükrében. Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma

GYES-menedzsment a tapasztalatok tükrében. Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma GYES-menedzsment a tapasztalatok tükrében Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma 2012.05.23 GYES-menedzsment-egy fogalom születése NEM TUD VISSZAMENNI NEM TUD VISSZAVENNI GYES-menedzsment-egy fogalom születése

Részletesebben

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Veszprém, 6. szeptember Vezetői értékelő lap Kérjük, a megfelelő oszlopban lévő szám aláhúzásával vagy bekarikázásával

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az EU projektmenedzser képzés a projektek sikeres előkészítésével, menedzselésével, végrehajtásával, és

Részletesebben

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Küldetésünk A Salva Vita Alapítvány célja az értelmi sérült emberek önálló életvitelének és társadalmi beilleszkedésének

Részletesebben

Digitális Nemzet Az infokommunikációs iparág stratégiai irányai. Nyitrai Zsolt Infokommunikációs államtitkár, NFM

Digitális Nemzet Az infokommunikációs iparág stratégiai irányai. Nyitrai Zsolt Infokommunikációs államtitkár, NFM Digitális Nemzet Az infokommunikációs iparág stratégiai irányai Nyitrai Zsolt Infokommunikációs államtitkár, NFM Szervezet Infokommunikációs Államtitkár Hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes

Részletesebben

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Lean HR Est 2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem 1093 Budapest, Fővám tér 8., III. előadó Időpont:

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2010. MÁJUS 31-TŐL 2012. DECEMBER 31-IG TERJEDŐ IDŐSZAKRA Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen Kisbér Város Önkormányzata az alábbi

Részletesebben

Benchmark és együttműködés a társadalmi vállalkozások fejlesztésében

Benchmark és együttműködés a társadalmi vállalkozások fejlesztésében Benchmark és együttműködés a társadalmi vállalkozások fejlesztésében Faragó-Kovách Eszter SOCIAL SEEDS szakmai munkatárs 2016. december 1. I A Mikulás is benchmarkol - 10. I Budapest A társadalmi vállalkozásokról

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Család és KarrierPONTok szolgáltatásai

Család és KarrierPONTok szolgáltatásai EFOP-1.2.9-17-2017-00044 NŐ AZ ESÉLY, NŐ A TÉT, NŐ A MUNKA - NŐ-KÖZ-PONT KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN Család és KarrierPONTok szolgáltatásai Utasi Melinda, projekt menedzser Puskás Hajnalka,

Részletesebben

PANNON INNOVÁCIÓS ÉS KREATÍVIPARI KLASZTER PIKK

PANNON INNOVÁCIÓS ÉS KREATÍVIPARI KLASZTER PIKK PANNON INNOVÁCIÓS ÉS KREATÍVIPARI KLASZTER PIKK A klaszter menedzsment szervezete a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. Győr Szombathely Zalaegerszeg A Nyugat-dunántúli régióban

Részletesebben

MIR. Esélyegyenlőség. Dr. Finna Henrietta

MIR. Esélyegyenlőség. Dr. Finna Henrietta MIR Esélyegyenlőség Dr. Finna Henrietta 2 Az esélyegyenlőségi terv hatásainak vizsgálata A terv létét befolyásoló tényezők 3 Esélyegyenlőségi terv megléte és kommunikációja 4 Versenyszférában Mezőgazdaság,

Részletesebben

A Trimarán Üzletfejlesztési Program bemutatása

A Trimarán Üzletfejlesztési Program bemutatása A Trimarán Üzletfejlesztési Program bemutatása Dr. Fehér Arnold Stratégiai és üzletfejlesztési tanácsadó Convincive Consulting A Trimarán koncepció Egy technológiaintenzív vállalkozás indításához három

Részletesebben

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA Napjainkban egyre nagyobb társadalmi értéket képvisel az önkéntes munka. A mai fiatalok már középiskolai tanulmányaik során a tanterv részeként

Részletesebben

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv április Az önértékelés összegzése

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv április Az önértékelés összegzése Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv 2016. április 6. Fejleszthető területek: 1. Az önértékelés összegzése 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása 1.14. A teljes tantestületet

Részletesebben

Marketing kell vagy sem? A komplex arculatfejlesztés egy közoktatási intézmény példáján keresztül

Marketing kell vagy sem? A komplex arculatfejlesztés egy közoktatási intézmény példáján keresztül Marketing kell vagy sem? A komplex arculatfejlesztés egy közoktatási intézmény példáján keresztül Készítette: Horváth Marianna KOMMUNIKÁCIÓ Belső és külső 2 SP Szegmentálás Célpiac keresés Pozicionálás

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka BEMUTATKOZUNK Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás Egységesség Erős csapatmunka 1 KIK VAGYUNK? Az Expertise Team 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy adattárházi

Részletesebben

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens A Regionális Innovációs Ügynökségként működő, innovációs fejlesztésekkel és projektek menedzsmentjével foglalkozó Pannon Novum Nonprofit Kft. pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: Gazdasági

Részletesebben

ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára

ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára FLOW és FOLYAMAT vagy FOLYAMAT és FLOW ( kihívások és lehetőségek a közszolgáltatásban dolgozó vezetők előtt ) Orosz Lajos NKE

Részletesebben

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA ÁR-07 1. AZ CÉLJA Kialakítani egy olyan szabályozott folyamatot, mely egy éves időcikluson belül tartalmazza és feldolgozza

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

Család velem, karrier előttem projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest

Család velem, karrier előttem projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest Jól- Lét Közhasznú Alapítvány, Első Hazai Anyabarát Munkaközvetítő és Tanácsadó Műhely tevékenysége és tapasztalatai a reintegrációban Keveházi Katalin Az

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében AJÁNLAT 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Kálvária

Részletesebben

MAGYARORSZÁG DIGITÁLIS OKTATÁSI STRATÉGIÁJA

MAGYARORSZÁG DIGITÁLIS OKTATÁSI STRATÉGIÁJA MAGYARORSZÁG DIGITÁLIS OKTATÁSI STRATÉGIÁJA DEBRECEN, 2018. ÁPRILIS 14. HORVÁTH ÁDÁM DIVÍZIÓVEZETŐ DIGITÁLIS PEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI KÖZPONT VÁLTOZÓ MUNKAERŐPIACI IGÉNYEK VÁLTOZÓ MUNKAERŐPIACI IGÉNYEK A

Részletesebben

BELSŐ ÉS KÜLSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERV A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERVE A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR KÜLSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERVE

BELSŐ ÉS KÜLSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERV A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERVE A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR KÜLSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERVE BELSŐ ÉS KÜLSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERV A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERVE A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR KÜLSŐ KOMMUNIKÁCIÓS TERVE B e l s ő é s k ü l s ő k o m m u n i k á c i ó s t e r v Oldal

Részletesebben

vállalkozói lét, mint jövőkép

vállalkozói lét, mint jövőkép Gyere vissza Számít a munkád A gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő modellprogram megvalósítása a Közép-Magyarországi Régióban (TÁMOP-1.4.3.-10/1-2F-2011-0012)

Részletesebben

Dr. Topár József (BME)

Dr. Topár József (BME) (BME) Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem XXII. Magyar Minőség Hét 2013. november 6. 1 Projekt minőségbiztosítás?? minőségmenedzsment??? Projekt K+F+I Mit várunk e rendszerektől? Összehangolás-

Részletesebben

SP, ISZEF??? Mutass utat! Pillók Péter

SP, ISZEF??? Mutass utat! Pillók Péter SP, ISZEF??? eszköz, véleménynyilvánítás, csatorna, esély 2009 óta, előzményei: Ifjúságról szóló fehér könyv, 2001. Európai ifjúsági paktum, 2005. a Nemzeti Munkacsoport működése Nemzeti Ifjúsági Stratégia

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete AZ OKTATÁS-MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE BUDAPEST 2015

Részletesebben

kompetencia-alap vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3

kompetencia-alap vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3 A munkaerő-piaci esélyek javítása a kompetencia-alap alapú oktatás bevezetésével vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3 3.1.3-05/1. 05/1.-2005-10-0421/1.00421/1.0 A Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola

Részletesebben

IQvíz Tanácsadó Kft. Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program

IQvíz Tanácsadó Kft. Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Tartalomjegyzék MIRŐL SZÓL AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM? MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI A PROGRAMBAN? AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM

Részletesebben

Global HR kompetenciák. Budapest, 2012. május 22. Slide 1

Global HR kompetenciák. Budapest, 2012. május 22. Slide 1 Global HR kompetenciák Budapest, 2012. május 22. Slide 1 Tartalom Kihívások a vállalatvezetés számára Hatása a munkára Új tipusú munkavállalók Tehetségek megtalálása, megtartása HR csapat szerepe Slide

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye 1. Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az oktatáspolitikai célokkal, aktualizálásuk azonban szükséges a jogszabályoknak való

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM a 2015/2016. tanévtől a 2019/2020. tanévig tartó önértékelési időszakra A módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Dorozsmai Éva humánerőforrás vezérigazgató helyettes MÁV Zrt.

Dorozsmai Éva humánerőforrás vezérigazgató helyettes MÁV Zrt. V4 - KÖZÖS MEGOLDÁSOK A VASÚTI ALÁGAZATOT SÚJTÓ MUNKAERŐHIÁNY MÉRSÉKLÉSÉRE Dorozsmai Éva humánerőforrás vezérigazgató helyettes MÁV Zrt. MUNKAERŐPIACI KIHÍVÁSOK 2019: legalább 5%... Bérpozíciónk a nemzetgazdasági

Részletesebben

NIOK Alapítvány a civil partner

NIOK Alapítvány a civil partner NIOK Alapítvány a civil partner Tudás, tapasztalat, infrastruktúra, szolgáltatások Egyre több vállalat fordít figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra (CSR) és azon belül is a jótékonyságra, az adományozásra,

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Megőrzi, ami jó. A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában

Megőrzi, ami jó. A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában Megőrzi, ami jó A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában Az összefoglaló célja Komplex vállalati dolgozói program bemutatása Mint a vállalati kultúra szerves eleme Az érdeklődés felkeltése

Részletesebben

Szervezeti kompetencia fejlesztés a Borsod-Abaúj-

Szervezeti kompetencia fejlesztés a Borsod-Abaúj- ADATLAPOK - Pályázati Adatlap (letölthető.doc formátumban, 6 oldal összesen) Szervezeti kompetencia fejlesztés a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei civil szervezetek körében 1 / 25 Civil szervezeteknek szolgáltató,

Részletesebben

Egyetemi HR rendszerek megújításának lehetıségei

Egyetemi HR rendszerek megújításának lehetıségei Egyetemi HR rendszerek megújításának lehetıségei Dr. Endrei Dóra orvos-igazgató Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Dr. Saághy Andrea Pécsi Tudományegyetem Gazdasági Fıigazgatóság Közgazdasági Igazgatóság

Részletesebben

SEFTA-KER KFT. FENNTARTHATÓSÁGI TERV

SEFTA-KER KFT. FENNTARTHATÓSÁGI TERV SEFTA-KER KFT. FENNTARTHATÓSÁGI TERV A Sefta-Ker Kft. felismerve a fenntartható fejlődés jelentőségét, egyúttal mélyítve munkatársainak e szemlélet iránti elkötelezettségét megalkotja fenntarthatósági

Részletesebben

Közbeszerzési Műszaki Specifikáció Feladat Meghatározás

Közbeszerzési Műszaki Specifikáció Feladat Meghatározás Közbeszerzési Műszaki Specifikáció Feladat Meghatározás Kompetencia alapú oktatás feltételeinek fejlesztésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő egyes oktatási intézményeiben

Részletesebben

MARADJ A SIKERIG ÉS AZON TÚL IS! II. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS HUMÁNERŐFORRÁS KONFERENCIA PÉCS, ÁPRILIS 11.

MARADJ A SIKERIG ÉS AZON TÚL IS! II. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS HUMÁNERŐFORRÁS KONFERENCIA PÉCS, ÁPRILIS 11. HOGY LÁTJA A HELYZETET EGY SIKERES HUMÁNSZOLGÁLTATÓ SONRISA CSOPORT Tóth Adrienn Hr vezető Zlatics József Kirendeltség-vezető munkavállaló szolgáltató cég Fluktuáció vs. Megtartás A vállalatok felénél,

Részletesebben

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján Pajor Ferenc National Instruments Hungary Értelmezés. A számítástechnikai vállalatok, egységek, osztályok sikeres működése

Részletesebben

A jövő kihívásai és megoldásai a HR területén

A jövő kihívásai és megoldásai a HR területén A jövő kihívásai és megoldásai a HR területén Az egyén kapcsolódása a jövő szervezetéhez Gyenese Balázs EY, MENA HR Director Middle East and North Africa Kürti László Aon Hewitt, Szenior tanácsadó Szalay

Részletesebben

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség évi munkaterve

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség évi munkaterve A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség 2009. évi munkaterve Az alábbiakban foglaljuk össze az elnökség 2009. január 9-10-i ülésén megfogalmazott javaslatokat a Szövetség 2009 évi programjához,

Részletesebben

Intézkedési terv javaslat

Intézkedési terv javaslat Intézkedési terv javaslat Az intézkedési terv javasolt sablonja: Intézmény neve: Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési terv neve/azonosítója:

Részletesebben

Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület Mátics Katalin - intézményvezető helyettes Újbudai Szociális Szolgálat

Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület Mátics Katalin - intézményvezető helyettes Újbudai Szociális Szolgálat EEFQM Modell+Módszer (Új generáció, új vezetői szemlélet, elkötelezett munkatársak) Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület Mátics Katalin - intézményvezető helyettes

Részletesebben

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Szuhai Nóra ügyvezető, coach, tréner mentor Legjobb vagyok Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a

Részletesebben

Jabil a sokszínűségért, generációk a munkahelyen

Jabil a sokszínűségért, generációk a munkahelyen ZSKF Diploma és Kompetencia Konferencia Budapest, 2012. május.22. Dankó Viktória, Üzletág koordinátor Jabil Magyarország Jabil világszerte 2000-ben alapították Tiszaújvárosban Két telephely: Tiszaújváros/Szombathely

Részletesebben

GINOP INPUT projekt. IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása

GINOP INPUT projekt. IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása GINOP 3.1.3-15-2016-00001 INPUT projekt IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása 2017 1 2 Startup láz Startup A nagy cégek nem képesek lépést tartani a

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar KREATÍV IPARI SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak 1 Napjainkban a vállalatok, vállalkozások, illetve a munkaerőpiac részéről egyre jelentősebb igény mutatkozik

Részletesebben

ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E- TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIA

ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E- TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIA ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 KÉPZÉS A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN LÉVŐ ÖNKORMÁNYZATOKNAK FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E- TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIA I. PILLÉR: FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT E-LEARNING KÉPZÉS II.

Részletesebben

Bemutató megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásáról és az együttműködés előnyeiről a területen. 2013. június

Bemutató megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásáról és az együttműködés előnyeiről a területen. 2013. június Bemutató megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásáról és az együttműködés előnyeiről a területen 2013. június Üzletágaink, tevékenységünk www.job.hu www.rehabjob.hu www.tele-scope.hu www.brandjob.hu

Részletesebben

CAF önértékelés eredményein alapuló Intézkedési program

CAF önértékelés eredményein alapuló Intézkedési program ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0050 CAF önértékelés eredményein alapuló Intézkedési program Jelen dokumentum annak a CAF értékelésnek az eredményeit mutatja be, amelyet a Zalaegerszegi Törvényszék az ÁROP 1.2.18/A-2013-2013-0050

Részletesebben

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember , tájékoztató 2012. február szeptember Tartalom A program célja 3 A program felépítése 3 Technikai információk 5 Trénereink 6 2 Mindenkinek szüksége van sikerélményre is, hiszen éppen ez lendít át a bizonytalanságon,

Részletesebben

Tananyagfejlesztés. Ki? Miért? Minek? Kinek?

Tananyagfejlesztés. Ki? Miért? Minek? Kinek? Tananyagfejlesztés Ki? Miért? Minek? Kinek? Témák Mi a tananyag? Különböző megközelítések A tananyagfejlesztés tartalmának, szerepének változása Tananyag a kompetencia alapú szakképzésben Feladatalapú

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK Intézmény neve: Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 036307 Intézmény vezető: Wusching Mária Rita Öni terv kezdő dátuma: 2018.09.01 Öni terv befejező

Részletesebben

A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE Készítette: Varga Lászlóné gazdasági igazgatóhelyettes Kiadás időpontja: 2008. január. 10. Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő

Részletesebben

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez.

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. 2 l Schindler Útmutató Kötelezettségvállalásunk Kedves Kollégák,

Részletesebben

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére TÁMOP 4. 2. 1 Projekt Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére Innotét Kft. 3519 Miskolc, Hattyú út 12 2009. december 20. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető...1 2. Az innovációt segítő

Részletesebben

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás?

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? Program 14.00-14.15 Megnyitó 14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? 15:00-15.30 Komócsin Laura International Coach Federation Magyar

Részletesebben

Esélyegyenlőség támogatása, diszkriminációmentesség segítése vállalaton belül és kívül

Esélyegyenlőség támogatása, diszkriminációmentesség segítése vállalaton belül és kívül Esélyegyenlőség támogatása, diszkriminációmentesség segítése vállalaton belül és kívül Delfin Díj 2013 mit tesz a Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet az esélyegyenlőség érdekében? A Fogyatékosügyi Kommunikációs

Részletesebben

A BESZERZÉSI KÉPZÉSEK SPECIALISTÁJA

A BESZERZÉSI KÉPZÉSEK SPECIALISTÁJA A BESZERZÉSI KÉPZÉSEK SPECIALISTÁJA Szakmai partnerünk: Ami megkülönböztet minket Cégünk kizárólag beszerzők képzésére szakosodott, így piacvezető beszerzési képző cég () révén az évek során több száz

Részletesebben

EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe. Hatálybalépés: november

EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe. Hatálybalépés: november EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe Hatálybalépés: 2017. november Nyilatkozat Vállaljuk, hogy működésünk minden terén beleértve üzleti partnereinket és beszállítói láncunkat -- tiszteletben tartjuk

Részletesebben

Nonprofit szervezeti menedzsment területek

Nonprofit szervezeti menedzsment területek XX/a. Nonprofit szervezeti menedzsment területek a Társadalmi Megújulás Operatív Program Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztı szervezetek támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.3/08/2

Részletesebben