Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK (REACH), 1272/2008/EK (CLP) és OSHA GHS-rendelet szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK (REACH), 1272/2008/EK (CLP) és OSHA GHS-rendelet szerint"

Átírás

1 1272/2008/EK (CLP) és OSHA GHS-rendelet szerint Nyomtatás időpontja: Átdolgozás: FEJEZET: Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Cikkszám: Az anyag vagy készítmény megfelelő azonosított felhasználása és ellenjavallt felhasználások További lényeges információ nem áll rendelkezésre. Az anyag/keverék alkalmazása Olajadalék 1.3 A Biztonsági adatlap szolgáltatójának adatai: Gyártó/Szolgáltató: Rislone P.O. Box 187 Holly, MI AEÁ Telefon: (810) Segélyhívó telefonszám: ChemTel Inc. (800) , +1 (813) FEJEZET: Veszélyek azonosítása 2.1 Az anyag vagy készítmény osztályozása Az 1272/2008/EK rendelet szerinti osztályozás A Globálisan Harmonizált Rendszer (GHS) értelmében a termék nem minősül veszélyesnek. Az CLP-rendelet értelmében a termék nem minősül veszélyesnek. A 67/548/EGK irányelv vagy 1999/45/EK irányelv szerinti osztályozás Nem alkalmazható. Információ az emberekre és környezetre vonatkozó különleges veszélyekről: A termék jelölése a legutóbb módosított és érvényes Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében nem kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel a legújabb kiadású, illetve a gyártó által kiterjesztett EU-listáknak és a szakirodalom adatainak. Az osztályozás összhangban van a vegyi anyagok nemzetközi listájának legújabb kiadásával, melyet a szakirodalmi és a társaság által biztosított információk egészítenek ki. 2.2 Címkézési elemek Az 1272/2008/EK rendelet szerinti címkézés Nincs szabályozva. Veszélyt jelző piktogramok Nem szabályozott. Figyelmeztetések Nem szabályozott. Veszélyt meghatározó elemek a címkén: Nincsenek. Figyelmeztető mondatok Nem szabályozott. Veszély leírása: WHMIS (Munkahelyi Veszélyes Anyagok Információs Rendszer) szimbólumok: A WHMIS értelmében nem veszélyes. (Folytatás a 2. oldalon)

2 1272/2008/EK (CLP) és OSHA GHS-rendelet szerint Nyomtatás időpontja: Átdolgozás: NFPA (Nemzeti Tűzvédelmi Egyesület) besorolás (0 4-ig terjedő skála) Egészség= 1 1 Tűz = Reakcióképesség= 0 (Folytatás az 1. oldalról) HMIS besorolás (0 4-ig terjedő skála) EGÉSZSÉ 1 Egészség= 1 G TŰZ 1 Tűz = 1 REAKCIÓKÉPESSÉG 0 Reakcióképesség= 0 HMIS Az egészségre hosszú távon veszélyes anyagok 2.3 Egyéb veszélyek A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható. vpvb: Nem alkalmazható. 3. FEJEZET: Összetétel/az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Keverékek Leírás: Az alább felsorolt anyagok keveréke veszélyt nem jelentő adalékokkal. Veszélyes összetevők: CAS: Hidrogénezett nehézparafin-párlatok (kőolaj) >50% EINECS: Indexszám: CAS: Etilén-propilén-dién terpolimer <10% Xi R36 Szemirritáció 2, H319 További információk: Megjegyzés: A rákkeltőként való besorolást nem kell alkalmazni, ha kimutatható, hogy az anyag 3 %-nál kevesebb, IP 346, a felhasználatlan kenő-alapolajokban és az aszfaltánmentes szabad ásványiolajfrakciókban dimetil-szulfoxid extrakciós refraktív index módszer (Institute of Petroleum, London) szerint mért DMSO-extraktumot tartalmaz Ez a termék az előírásoknak megfelel. A figyelmeztető mondatok szövegét a 16.fejezet tartalmazza. 4. FEJEZET: Elsősegély-nyújtási intézkedések 4.1 Az elsősegély-nyújtási intézkedések leírása Általános információk: A termékkel átitatott ruhát azonnal el kell távolítani. Az érintett személyeket friss levegőre kell vinni. Belélegzést követően: Biztosítson friss levegőt, panaszok esetén forduljon orvoshoz. Bőrrel való érintkezés esetén: Azonnal le kell mosni vízzel és szappannal, továbbá alaposan le kell öblíteni. (Folytatás a 3. oldalon)

3 1272/2008/EK (CLP) és OSHA GHS-rendelet szerint Nyomtatás időpontja: Átdolgozás: (Folytatás a 2. oldalról) Ha a bőr irritációja továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz. Szembe kerülés esetén: Távolítsa el a kontaktlencséket, ha vannak. Öblítse hosszasan a szemet folyóvíz alatt. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz. Lenyelést követően: Öblítse ki a száját, és igyon sok vizet. Ne hánytasson, hanem azonnal hívjon orvost. 4.2 Legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások Gyomor- vagy bélrendszeri rendellenességek. Veszélyek További lényeges információ nem áll rendelkezésre. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges kezelés leírása A bőrt és a nyálkahártyát kezelje antihisztamin és kortikoid készítményekkel. 5. FEJEZET: Tűzvédelmi intézkedések 5.1 Oltóanyagok Megfelelő tűzoltószerek: Hab Szén-dioxid Gázhalmazállapotú oltószerek Tűzoltóporok Vízpára vagy köd Biztonsági okokból nem megfelelő tűzoltószerek: Teljes vízsugár Vízpermet 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Tűz esetén a következő szabadulhat fel: Szén-monoxid (CO). 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat Védőfelszerelés: Viseljen önálló légzésvédő készüléket. Viseljen teljes védőöltözetet. További információk: A veszélyben lévő tartályt vízpermettel kell hűteni. 6. FEJEZET: Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1 Személyi óvintézkedések, védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Viseljen védőfelszerelést. A védőfelszereléssel nem rendelkező személyeket tartsa távol. Kifolyt/kiömlött termék esetén csúszásveszély. Tartson távol minden gyújtóforrást. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne engedje, hogy a termék csatornába/felszíni vagy talajvízbe jusson. Folyóvízbe vagy csatornába jutás esetén értesítse az illetékes hatóságokat. Ne engedje a terméket a földbe/talajba szivárogni. 6.3 A területi elhatárolás és a szennyezés-mentesítés módszerei és anyagai: Itassa fel folyadékmegkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális kötőanyag, fűrészpor). Gyűjtse össze mechanikusan. Távolítsa el a víz felszínéről (pl. lefölözéssel vagy elszívással). (Folytatás a 4. oldalon)

4 A szennyezett anyagot hulladékként a 13. fejezet szerint ártalmatlanítsa. Alaposan tisztítsa meg az érintett területet. A következő anyagok alkalmasak tisztításra: Szerves oldószer 6.4 Hivatkozás más fejezetekre A biztonságos kezelésre vonatkozó információt lásd a 7. fejezetben. Az egyéni védőfelszerelésre vonatkozó információt lásd a 8. fejezetben. Az ártalmatlanításra vonatkozó információt lásd a 13. fejezetben. (Folytatás a 3. oldalról) 7. FEJEZET: Kezelés és tárolás 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Biztosítson megfelelő szellőztetést/elvezetést a munkahelyen. Kerülje az olajpára kialakulását. Tűz-és robbanásvédelemre vonatkozó információk: Tartsa a gyújtóforrásokat távol. A dohányzás tilos. Hő hatására a termék gyúlékony füstöt képez. 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Tárolás: A tárolóhelyiségre és edényzetre vonatkozó betartandó előírások: Ne tárolja a terméket nagy melegben, gyúlékony anyagok vagy nyílt láng közelében. Biztosítsa a tárolóedények szellőzését. Egyetlen közös tárolóhelyiségben történő tárolásra vonatkozó információk: Tárolja élelmiszerektől távol. Tárolja távol az oxidálószerektől. Tárolási feltételekre vonatkozó további információk: Tárolja hűvös, száraz körülmények között, jól lezárt tárolóedényekben. Az edényzetet tárolja légmentesen lezárva. 7.3 Meghatározott végfelhasználás(ok) További lényeges információ nem áll rendelkezésre. 8. FEJEZET: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem A műszaki berendezések kialakítására vonatkozó további információk: Nincs további adat, lásd a 7. fejezetet. 8.1 Ellenőrzési paraméterek Munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel rendelkező alkotórészek: A termék nem tartalmaz munkahelyi felügyelet tárgyát képező, kritikus értékekkel rendelkező releváns anyagmennyiséget. DNEL-értékek További lényeges információ nem áll rendelkezésre. PNEC-értékek További lényeges információ nem áll rendelkezésre. További információk: A gyártás alatt érvényes listák szolgáltak alapul. 8.2 Az expozíció ellenőrzése Személyes védőfelszerelések: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Tárolja élelmiszerektől, italoktól és takarmánytól távol. A szennyezett és átitatott ruházatot azonnal távolítsa el. Szünet előtt és a munka befejezésekor mosson kezet. (Folytatás az 5. oldalon)

5 Ne lélegezzen be gázokat/gőzöket/aeroszolokat. Kerülje a szemmel és bőrrel való érintkezést. Légzésvédelem: Normál használati feltételek esetén nem szükséges. Aeroszol vagy köd képződése esetén használjon megfelelő légzésvédelmi eszközt. Kiömlés esetén ajánlatos légzésvédelmi eszközt használni. Kézvédelem: (Folytatás a 4. oldalról) Védőkesztyű A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. A hiányzó vizsgálatok miatt a kesztyű anyaga tekintetében nem adható ajánlás a termékre/készítményre/vegyi keverékre vonatkozóan. A kesztyű anyagát az áthatolási idő, a szórás sebessége és a lebomlás figyelembe vételével kell kiválasztani. A kesztyű anyaga A kesztyű anyagának megfelelő kiválasztása nemcsak az anyagtól, hanem a márkától és minőségtől is függ, és gyártónként változik Mivel a termék összetétele több anyagból áll, a kesztyű anyagának ellenállók épességét nem lehet előre kiszámítani, és ezért használat előtt ellenőrizni kell. A kesztyű anyagának áteresztési ideje A pontos áteresztési időt a védőkesztyű gyártójának kell meghatároznia, és a felhasználónak be kell tartania. Állandó érintkezés esetén a következő anyagokból készült kesztyű használata megfelelő: Gumikesztyű Szemvédelem: Védőszemüveg Testvédelem: Olajálló védőruházat A környezeti expozíció korlátozása és felügyelete További lényeges információ nem áll rendelkezésre. Kockázatkezelési intézkedések További információk a 7. fejezetben. További lényeges információ nem áll rendelkezésre. 9. FEJEZET: Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1 Alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információk Általános információk Külső jellemzők: Forma: Viszkózus Szín: Borostyánszínű Szag: Kőolajhoz hasonló Szagküszöbérték: ph-érték: (Folytatás a 6. oldalon)

6 Állapotváltozás Olvadáspont/Olvadási tartomány: Forráspont/Forrási tartomány: Forráspont/Forrási tartomány: >379 F / >135 C Gyúlékonyság (szilárd, gáz): Nem alkalmazható. Öngyulladási hőmérséklet: Bomlási hőmérséklet: Öngyulladás: A termék magától nem gyullad. Robbanásveszély: A termék nem jelent robbanásveszélyt. Robbanási határértékek: Alsó: Felső: Gőznyomás: Sűrűség 20 C hőmérsékleten: 0,85 0,87 g/cm³ Relatív sűrűség Gőzűrűség Párolgási arány Oldhatóság / Keverhetőség vízzel: Nem keverhető vagy nehezen keveredik. Megoszlási együttható (n-oktanol/víz) 20 C hőmérsékleten: > 4,0 log POW (becsült) Viszkozitás: Dinamikai: Kinetikai: Oldószertartalom: Szerves oldószerek: (Folytatás az 5. oldalról) Szilárdanyag-tartalom: 9.2 Egyéb információk További lényeges információ nem áll rendelkezésre. 10. FEJEZET: Stabilitás és reakciókészség: 10.1 Reakciókészség 10.2 Kémiai stabilitás Bomlás hő hatására/kerülendő körülmények: Előírás szerinti használat és tárolás esetén nincs bomlás A veszélyes reakciók lehetősége Erős oxidálószerekkel reagál. Erős savakkal reagál. Ha a bomlásponton túlmelegedik és/vagy permetezik vagy atomizálják, a levegőben robbanó elegyet képezhet. (Folytatás a 7. oldalon)

7 10.4 Kerülendő körülmények Tárolja távol az oxidálószerektől. Tartsa a gyújtóforrásokat távol. A dohányzás tilos Nem kompatibilis anyagok: További lényeges információ nem áll rendelkezésre Veszélyes bomlástermékek: Szén-monoxid és szén-dioxid. Szénhidrogének. (Folytatás a 6. oldalról) 11. FEJEZET: Toxikológiai adatok 11.1 Toxikológiai hatásokra vonatkozó információk Akut toxicitás: Elsődleges irritáló hatás: a bőrön: Enyhén irritáló hatása van a bőrre és a nyálkahártyára. a szemben: Enyhén irritáló hatása van a szemre. Érzékenyítés: Érzékenyítő hatása nem ismert. További toxikológiai adatok: A termék a Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása legfrissebb változata értelmében a következő veszélyeket rejti: Irritáló A bőrrel való hosszantartó vagy ismételt érintkezés esetén az oldószer zsírtalanító hatása miatt dermatitist okozhat. Ismételt dózisú toxicitás: Az ismételt expozíció bőr- és/vagy légúti érzékenységet okozhat. 12. FEJEZET: Ökológiai információk 12.1 Toxicitás Vízi toxicitás: Az anyag a környezetre ártalmas Perzisztencia és lebonthatóság A termék hosszantartó alkalmazkodás után biológiailag lebomlik Bioakkumulációs képesség Az n-oktanol/víz megoszlási együttható miatt nem várható felhalmozódás a szervezetekben Talajban való mobilitás További lényeges információ nem áll rendelkezésre. Ökotoxikológiai hatások: Megjegyzés: A termék mechanikai hatása miatt (pl. agglutanáció) előfordulhatnak károk. A termék oxigént használ. A jelzett hatást részben az oxigénhiány okozhatja. További ökológiai információk: Általános megjegyzések: A kijelentést az hasonló szerkezetű vagy összetételű termékek tulajdonságaiból következtették. Kerülje a termék környezetbe jutását. A termék sűrűsége és alacsony vízoldhatósága miatt a biológiai hasznosíthatóság nem valószínű. Az eltávolításra/lebomlásra és a bioakkumulációs képességre vonatkozó rendelkezésre álló adatok alapján nem lehet kizárni a hosszabb távú környezeti károkat. Vízveszélyességi osztály 1 (Német szabályzás) (Saját besorolás): a vizeket enyhén veszélyezteti. A hígítatlan vagy nagyobb mennyiségű terméket ne engedje bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. (Folytatás a 8. oldalon)

8 12.5 A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható. vpvb: Nem alkalmazható Egyéb káros hatások További lényeges információ nem áll rendelkezésre. (Folytatás a 7. oldalról) 13. FEJEZET: Ártalmatlanítási szempontok 13.1 Hulladékkezelési módszerek Javaslat A termék hulladékolajként újrahasznosítható. A fel nem használt és/vagy szennyezett terméket juttassa el a hulladékolajat gyűjtő pontokba. A hulladékkezelési létesítmény üzemeltetőjével és az illetékes hatóságokkal folytatott konzultációt követően, betartva a szükséges műszaki szabályokat, el lehet égetni a háztartási hulladékkal. Tilos a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Ne engedje, hogy a termék a csatornahálózatba kerüljön. Tisztítatlan csomagolások: Javaslat: A terméket a hivatalos rendeletek értelmében kell ártalmatlanítani. 14. FEJEZET: Szállításra vonatkozó információk 14.1 ENSZ-szám DOT, ADR, ADN, IMDG, IATA Nincs szabályozva Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés DOT, ADR, ADN, IMDG, IATA Nincs szabályozva Szállítási veszélyességi osztály(ok) DOT, ADR, ADN, IMDG, IATA Osztály Nincs szabályozva Csomagolási osztály DOT, ADR, IMDG, IATA Nincs szabályozva Környezetvédelmi veszélyek: Tengeri szennyezőanyag: Nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Nem alkalmazható A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nem alkalmazható. ENSZ-mintaszabályzatok: FEJEZET: Szabályozásra vonatkozó információk 15.1 Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok Egyesült Államok (AEÁ) SARA 355. paragrafus (rendkívül veszélyes anyagok): (Folytatás a 9. oldalon)

9 313. paragrafus (Különösen mérgező vegyi anyagok jegyzéke): (Folytatás a 8. oldalról) TSCA (Mérgező anyagok ellenőrzéséről szóló törvény): Minden összetevő fel van sorolva. 65. javaslat (Kalifornia): Ismerten rákkeltő vegyi anyagok: Nőneműek esetében ismerten reprodukciós toxicitást okozó vegyi anyagok: Hímneműek esetében ismerten reprodukciós toxicitást okozó vegyi anyagok: Ismerten fejlődési toxicitást okozó vegyi anyagok: Rákkeltő kategóriák EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) IARC (Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség) TLV (ACGIH által megállapított küszöbértékek) NIOSH-Ca (Munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel foglalkozó nemzeti intézet) Kanada Kanadai belföldi anyagok jegyzéke (DSL) Minden összetevő fel van sorolva. Kanadai összetevő közzétételi lista (határérték: 0,1%) Kanadai összetevő közzétételi lista (határérték: 1%) Egyéb szabályozások, korlátozások és tiltó rendelkezések A REACH-rendelet 57. cikke szerint különös aggodalomra okot adó anyagok (SVHC) 15.2 Kémiai biztonsági értékelés: Nem végeztek kémiai biztonsági értékelést. 16. FEJEZET: Egyéb információk Ez az információ a jelenlegi ismereteinken alapul. Azonban ez nem képez garanciát a termék bármelyik tulajdonságára nézve, és feltételez érvényes szerződéses jogviszonyt. (Folytatás a 10. oldalon)

10 Vonatkozó mondatok H319 Súlyos szemkárosodást okoz. R36 Szemizgató hatású. (Folytatás a 9. oldalról) Rövidítések és mozaikszavak: ADR: A veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló európai megállapodás IMDG: Veszélyes áruk tengeri szállításának nemzetközi szabályzata DOT: Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma IATA: Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség GHS: Vegyi anyagok osztályozásának és címkézésének globálisan harmonizált rendszere ACGIH: Amerikai Iparhigiéniai Kormányközi Konferencia EINECS: Létező Kereskedelmi Vegyi Anyagok Európai Jegyzéke ELINCS: Törzskönyvezett vegyi anyagok európai listája CAS: Kémiai Kivonatok Szolgálata (az Amerikai Kémiai Társaság tagozata) NFPA: Országos Tűzvédelmi Szövetség (AEÁ) HMIS: Veszélyes anyagokat azonosító rendszer (AEÁ) DNEL: Származtatott hatásmentes szint (REACH) PNEC: Becsült hatásmentes koncentráció (REACH) WHMIS: Munkahelyi veszélyes anyagok információs rendszere (Kanada) Szemirritáció 2. Súlyos szemkárosodás/szemirritáció, veszélyességi kategória: 2. Források: A Biztonsági adatlapot készítette: ChemTel Inc North Florida Avenue Tampa, Florida AEÁ Észak-Amerikában ingyenesen hívható: Nemzetközi: Weboldal:

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015.01.13 Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015.01.13

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015.01.13 Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015.01.13 Oldal: 1 / 7 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1 Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Putoline Super DX4 10W40 - Moped 91 kódszám: 570183, 570087-1.2

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015.11.23 Verzió száma 2 Felülvizsgálva:2015.11.23

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015.11.23 Verzió száma 2 Felülvizsgálva:2015.11.23 Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása - 1.1. Termékazonosító - Kereskedelmi megnevezés: Ceramic Grease - Moped 91 kódszám: 574115-1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 036-P Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Gyantaalapú adhezív anyag fogszabályozáshoz

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2013. 10. 18. Verzió száma 8 Felülvizsgálva: 2013. 10. 18.

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2013. 10. 18. Verzió száma 8 Felülvizsgálva: 2013. 10. 18. Oldal: 1 / 8 *1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1 Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Putoline GP 10 - Moped 91 kódszám: 570162 - Az anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név vagy a keverék megnevezése Regisztrációs szám Szinonimák Termékkód 503 62 1201

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 03. 11. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 10.

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 03. 11. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 10. Oldal: 1 / 8 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1. Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: KROON OIL Polish Wax - Moped 91 kódszám: 522010-1.2. Az anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 02. 03. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 03.

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 02. 03. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 03. Oldal: 1 / 9 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1. Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Putoline Carburetter Cleaner Spray - Moped 91 kódszám: 570047-1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BODENBELAGSKLEBSTOFF D 321 / D 321 Padlóburkolat ragasztó 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 054 Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Adhezív anyag, fogászati fém A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5430/2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13792/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült az 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2006. 04. 03. Verzió száma: 1 Felülvizsgálva: 2009. 05. 21.

Biztonsági Adatlap. Készült az 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2006. 04. 03. Verzió száma: 1 Felülvizsgálva: 2009. 05. 21. Oldal: 1 / 10 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója - 1.1. Az anyag / készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Mzone elektromos kerékpár akkumulátor - Kémiai megnevezés:

Részletesebben

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP A gyártói adatlap kiállításának kelte: 2015.01.21. verzió 1.0 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.03.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA Kiadás dátuma: 2012.01.01 1 / 9 Felülvizsgálat dátuma/verziószám 2015.08.31/11/HU 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006/EK és a 453/2001/EU szerint. 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006/EK és a 453/2001/EU szerint. 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006/EK és a 453/2001/EU szerint 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév: Kontakt Spray 300ml E-Coll Cikkszám: C4317784179638

Részletesebben

a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint.

a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint. Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint. Nyomtatási időpont: 2009.09.24. Kereskedelmi név: Kétütemű motorolaj Felülvizsgálat időpontja: 2009.09.24. 1 Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5401/5 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap BIOLA-plant

Biztonsági adatlap BIOLA-plant 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anyag/Keverék: BIOLA-plant Keverék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

: DUOSTART NP12-20. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően

: DUOSTART NP12-20. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 24/02/2014 Feldolgozva: 24/02/2014 Felváltja ezt: 07/10/2013 Változat: 1.1 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája :

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11234/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30097 CAS-szám: 10035-04-8 EK-szám: 233-140-8 Indexszám: 017-013-00-2 Regisztrációs szám -

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása - 1.1. Termékazonosító - Kereskedelmi megnevezés: Action Fluid Bio - Moped 91 kódszám: 570030 - CAS-szám: 64742-49-0-1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. SHERON Sampon&Wax

BIZTONSÁGI ADATLAP. SHERON Sampon&Wax Oldalszám: 1 z 6 1. FEJEZET: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés:. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonositása

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonositása A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2012 junius 14 oldal: 1( 10) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonositása 1.1 Termékazonositó: márkanév: 1.2 1.3 Az anyag vagy keverék megfelelő azonositott

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

oldal 1/9 Verzió: 1.0 Felülvizsgálat dátuma: 2015.03.01 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján

oldal 1/9 Verzió: 1.0 Felülvizsgálat dátuma: 2015.03.01 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján oldal 1/9 Verzió: 1.0 Felülvizsgálat dátuma: 2015.03.01 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. - Semmi. 583 87 69-01 (1L), 583 87 69-02 (0,1L) 07-március-2013

BIZTONSÁGI ADATLAP. - Semmi. 583 87 69-01 (1L), 583 87 69-02 (0,1L) 07-március-2013 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Keverék kereskedelmi neve vagy megnevezése Regisztrációs szám Szinonímák Termék kódja A kiadás

Részletesebben

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2.

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2. Kibocsátási dátum 09/12/2013 Feldolgozva 09/12/2013 Változat 2.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Keverék Az anyag/készítmény neve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN HYPOXITRAK 1. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék

Részletesebben

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1.

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1. Kibocsátási dátum 03/12/2013 Feldolgozva Változat 1.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Keverék 1.2. Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1610310, 1610310EDU 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12123/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján

oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján domol Geschirr-Reniger Tabs Classic oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9701068, 10040561 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Griffon Cleaner. CAS-szám: 78-93-3 GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127. EK-szám: 201-159-0.

Részletesebben

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1.

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1. Kibocsátási dátum: Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag/készítmény neve Modell neve : Microscopes-Immersion

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SAK8731 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Winnis öko fürdőszoba tisztítószer 500ml 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP

Winnis öko fürdőszoba tisztítószer 500ml 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP A gyártói adatlap kiállításának kelte: 2015.05.28. A magyar változat kiállításának kelte: 2015.06.01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOTRAY LC PREMIUM Kanálanyag

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOTRAY LC PREMIUM Kanálanyag Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 14973/ 14974 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP szabályozás szerint (EC) No. 453/2010

BIZTONSÁGI ADATLAP szabályozás szerint (EC) No. 453/2010 1.. Anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás BIZTONSÁGI ADATLAP szabályozás szerint (EC) No. 453/2010 1.1 Termékazonosító Termék neve: 8007A5 Felülvizsgálat dátuma: 28/05/2015 STONKLEEN MD9 felülírhatja

Részletesebben

EUH 208 - Elágazó láncú kalcium-alkil-fenát-ot (Mannich) tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 208 - Elágazó láncú kalcium-alkil-fenát-ot (Mannich) tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kenőanyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nincs meghatározva

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP szabályozás szerint (EC) No. 453/2010

BIZTONSÁGI ADATLAP szabályozás szerint (EC) No. 453/2010 1.. Anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás BIZTONSÁGI ADATLAP szabályozás szerint (EC) No. 453/2010 1.1 Termékazonosító Termék neve: 8018A5 Felülvizsgálat dátuma: 28/05/2015 STONKLEEN CC9 felülírhatja

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40144 CAS-szám: 1401-55-4 EK-szám: 215-753-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint LOCTITE LB 8031 known as Loctite 8031 400ml A/S,EN,DE,FR oldal 1 / 9 BA száma : 362924 Felülvizsgálat ideje: 23.05.2015 Nyomtatás ideje: 22.06.2015 Előző verzió

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30192 CAS-szám: 15244-10-7 EK-szám: 233-072-9 Indexszám: - Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító,

Részletesebben

A termék neve: Thermo Scientific EpiJET 5-hmC Analysis Kit

A termék neve: Thermo Scientific EpiJET 5-hmC Analysis Kit A termék neve: Thermo Scientific EpiJET 5-hmC Analysis Kit #K1481 Az adalékanyag(ok) neve(i): T4 ß glucosyltransferase 10x EpiBuffer 10x UDP-glucose Epi MspI 5-hmC Control DNA Control primer 1 Control

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa MIKRO-QUAT CLASSIC Változat : 2 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3680 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pantastic Disinfectant Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40123 CAS-szám: 5970-45-6 EK-szám: 209-170-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Uni 100 XT. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 114 1.2 Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/7 Kalcium-magnezium-acetát 1.0. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6772 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.08. Aktualizálás kelte: 2012.12.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP ROC - REFLOW OVEN CLEANER Az 1907/2006 (EK) Rendelet II. Melléklete - módosította a 453/2010 (EU) Rendelet - szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP ROC - REFLOW OVEN CLEANER Az 1907/2006 (EK) Rendelet II. Melléklete - módosította a 453/2010 (EU) Rendelet - szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 (EK) Rendelet II. Melléklete - módosította a 453/2010 (EU) Rendelet - szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. BIZTONSÁGI ADATLAP Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: FS-ONE MAX Hilti Firestop Filler Mastic CFS-FIL 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

ph csökkentő G -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

ph csökkentő G -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: ph csökkentő-g A keverék/anyag neve: NÁTRIUM-BISZULFÁT GLOBULAR Egyéb nevek, szinonimák:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. BIZTONSÁGI ADATLAP Jelen biztonsági adatlap az Európai Bizottság 2015/830/EU rendelete szerinti tartalommal és formátumban készült. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 (REACH), 1272/2008 (CLP) és 453/2010 EK-RENDELKEZÉSEK ALAPJÁN 1. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék Neve Termék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1705005, 1504138, 1504134, 1504135, 1504132, 1504130, 1500737, 1504131, 9702858, 1504136,

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével Magyarország 1.1 Termékazonosító Terméknév Termék leírás Egyéb azonosítási lehetőségek BIZTONSÁGI ADATLAP Termék típus 1. SZAKASZ

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pur Professional Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Hangyasav min. 85% 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Felülvizsgálat : 22.04.2015 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 22.04.2015

Felülvizsgálat : 22.04.2015 Változat (Felülvizsgálat) : 2.0.0 (1.0.0) Nyomtatás dátuma : 22.04.2015 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt 1.2 felhasználása Releváns azinosított

Részletesebben

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: - (folytatás a 2. oldalon) H

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: - (folytatás a 2. oldalon) H oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

A 1907/2006/ EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ:AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

A 1907/2006/ EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ:AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ:AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító: Kereskedelmi elnevezés: citrom,barack Tartalmaz: alkoholok (C12-14) etoxilált szulfát nátrium só

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A14771N 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Termékazonosító: STORM FABRIC CLEANER

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Termékazonosító: STORM FABRIC CLEANER Kereskedelmi név: STORM FABRIC CLEANER 9/1oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: STORM FABRIC CLEANER 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12798QA 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014 oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Deichmann TERMÉSZETES BŐRÁPOLÓ (méhviasszal) Cikkszám: 6701 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 16054/3 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Közlekedési

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gépjárművek

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30066 CAS-szám: 298-14-6 EK-szám: 206-059-0 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 9.0 oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. (folytatása 2 oldalon) 1.1 Termékazonosító:

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. (folytatása 2 oldalon) 1.1 Termékazonosító: Biztonsági adatlap oldalszám: 1/8 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 02638/5 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Frissítés dátuma : 13.04.2015 Változat : 1.0.0 Nyomtatás dátuma : 2015.04.20. Vouch-No. : 10881

Frissítés dátuma : 13.04.2015 Változat : 1.0.0 Nyomtatás dátuma : 2015.04.20. Vouch-No. : 10881 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt 1.2 felhasználása Releváns azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: IPS e.max CAD Crystall./Add-On Liquid allround / longlife Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben