TÁMOGATÓI FELKÉRÉS. PROCELERO Sportegyesület vitorlás szakosztály

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁMOGATÓI FELKÉRÉS. PROCELERO Sportegyesület vitorlás szakosztály"

Átírás

1 TÁMOGATÓI FELKÉRÉS PROCELERO Sportegyesület vitorlás szakosztály

2 Tartalom Miért jó a vitorlázás? Procelero SE. működése és céljai Utánpótlás eredményeink Utánpótlás célkitűzéseink a 2014 es versenyévadban Versenyrendezés Ajánlatunk leendő Partnereinknek Mellékletek Vitorlás szakosztályunk szakmai vezetése Egyesületünkben versenyző hajóosztályok Csopak

3 Vitorlázni szép veszély! (Weöres Sándor) Miért jó a vitorlázás? Ez a sport azon kevesek közé tartozik, amely 8 88 éves korig művelhető, akár versenyszerűen is. Mindamellett, hogy ez egy technikai sport mely sokféle készséget fejleszt, erős közösségi élményt is nyújt. Tréningezi erőnlétünket és kitartásunkat, erősíti türelmünket és élesíti figyelmünket. Egyesíti magában egy technikai sport fegyelmezőerejét a természet közelségével, így számos olyan értéket közvetít, amelyet napjainkban fontosnak tartunk. Procelero SE. működése és céljai Egyesületünk vitorlás szakosztálya 2010 áprilisában Csopakon nyitotta meg kapuit a vitorlás sport kedvelői számára. A szakosztály létrejöttét az olimpiai múlttal rendelkező Czégai Péter szakosztályvezető kezdeményezte, megvalósulását pedig a rengeteg baráti, társadalmi segítségnek és Csopak önkormányzatának köszönheti. Egyesületünk fő célja a vitorlázás oktatása, népszerűsítése és versenyzők nevelése 8 éves kortól.

4 Az elmúlt két évtized változásai hatással voltak az utánpótlás képző klubok szerkezetére is. Korábban az állami nagyvállalatok egyesületei adták az utánpótlás versenyzők legnagyobb részét, viszont mára ezek letűntek és felváltották őket a kisebb képzőműhelyek és néhány tradicionális egyesület. A vitorlázás elérhetőbbé vált az újraszerveződés után, hiszen ma már kiépített infrastruktúra fogadja a hajósokat mindenfelé a Balatonon. Gyermekként mégis nehéz bekerülni egy csapatba és ha tehetséges sem feltétlen biztosított a támogatása. Egyesületünk képzőműhelye már negyedik éve biztosít az ifjúság számára sportolási lehetőséget. Képzésünk fő pillére a vitorlásiskolánk, ahol az egészséges életmódra való nevelés keretében tehetségkutató táborokat szervezünk, iskolaidőben pedig a csopaki és a környékbeli iskolásoknak biztosítunk lehetőséget megismerkedni a sportág alapjaival. A suli program sikereként már 2 csopaki gyermek tagja utánpótlás csapatunknak! A vitorlásiskolából kiemelt, tehetséges gyerekek alkotják egyesületünk versenysport utánpótlás bázisát.

5 Utánpótlás eredményeink 2011 Utánpótlás programunk, Optimist és Laser 4.7 es hajóosztályban összesen 10 utánpótláskorú versenyzővel kezdődhetett el. A versenyzőink többsége a kezdő szintről indult. A gyerekek bekapcsolódtak a hazai versenyprogramba, megismerkedtek a mezőnnyel és már ez első Magyar Bajnokságukon remekül helytálltak Vitorlás szakosztályunk erőforrásainak legnagyobb részét a 13 fő utánpótláskorú versenyzőnk képzésére fordítottuk (9 fő Optimist, 3 fő Laser4.7 és 1 fő Laser Radial). Ifjúsági csapatunk minden hazai utánpótlás minősítő és ranglistaversenyen részt vett. A legügyesebb versenyzőink elindultak néhány külföldi versenyen is, ahol hasznos nemzetközi tapasztalatokra tettek szert. Így az évről évre egyre erősebb edzés és versenyprogramot teljesítve, Optimist és Laser 4.7 hajóosztály éves ranglistájának első felében is szerepelnek már egységeink Két hazai rendezésű világverseny is színesítette az egyébként is erős belföldi programunkat. OP Európa Bajnokságra 1 fő lánynak, Laser 4.7 EB/VB re pedig 2 fő fiú egységnek sikerült az indulási jogot kiharcolnia. Versenyzőink remekül helytálltak a nemzetközi mezőnyben. Utánpótlás csapatunk meghatározó szereplője a hazai ranglista versenyeknek, olykor már szép díjakkal térünk haza. Az éves ranglista élmezőnyébe várunk egységeket mindkét hajóosztályban. Értékes pontokat szerez a felnőtt csapatunk is főként nagyhajós osztályokban. A közel 40fő leigazolt MVSZ versenyengedéllyel rendelkező aktív felnőtt sportolónk számos ranglista versenyen és néhány Országos Bajnokságon vett részt. Közös eredményként a Magyar Vitorlás Szövetség évi tagegyesületi ranglistáján, a Procelero SE. a 20. helyet foglalta el. (2011: 32. hely, 2010: 36. hely)

6 Utánpótlás célkitűzéseink a 2014 es versenyévadban Dinamikusan fejlődő utánpótlás csapatunk 3 hajó osztályban reményeink szerint 21 fővel kezdheti meg a következő versenyévadot évi naptárunk is tele van kihívással. Hazai programunk áprilistól október végéig nap balatoni elfoglaltságot jelent a gyermekek számára: Edzések / 8 10 alkalom Hazai versenyek faktsz., / 7 8 alk. Ranglista és válogató versenyek 1.2 faktsz., / 5 6 alk. Magyar Bajnokság 1.4 faktsz.. A Magyar Vitorlás Szövetség éves ranglistáján elért helyezést, az 1.2 vagy magasabb faktorszámú versenyeken elért eredmények alapján számítják ki. Természetesen az év csúcspontja a Magyar Bajnokság, amely súlyozottan számít az összesítésben. Célkitűzésünk legalább egy fő kvalifikáció megszerzése az Írországban megrendezésre kerülő Optimist Európa bajnokságra (2014 július ). Részt veszünk a Laser EB VB válogatóversenyein, cél jövőre is az indulási jog megszerzése és helytállás a mezőny első harmadában. Szeretnénk mindkét hajóosztályban érmeket a Diákolimpián és pontszerző helyeket a Magyar bajnokságon (1 6. helyezés). A 2013 as Évadzáró versenyen nagy elszántsággal megkezdte felkészülési programját Virág Flóra és Gecse Balázs a 2016 os riói Olimpiára, Nacra 17 vegyes páros hajóosztályban. Erre az egységünkre is számos megmérettetés vár.

7 Versenyrendezés Egyesületünk évek óta aktív szervezője a hazai vitorlás utánpótlás életnek. Szervezetünk minden jogosítvánnyal rendelkezik vitorlásversenyek rendezéséhez, sőt még versenybírónk is van. Ezeket a képesítéseinket is folyamatosan frissítjük. Mindezt kihasználva az alábbi versenyeket rendezzük meg évről évre: CSVI kupa utánpótlásverseny Országos minősítőverseny Laser 4.7 és válogatóverseny az Optimist hajóosztály számára. A szezon kezdetén áprilisban és a vakáció végén augusztusban kerül megrendezésre. Sajtómegjelenések: 2012 június elso csvi ifjusagi verseny.html kupa microsoft kupa/ kupa microsoft kupa csopak 7416/ adel masodik helyezese a csvi kupan microsoft kupa 2013 április kupa csopak 2013 aprilis / kupa microsoft kupa/

8 CSVI Match Race Páros verseny, melyet a nyitás óta minden évben megrendezünk. Lendületes versenyrendszere miatt izgalmas, hazánk kiemelkedő vitorlázói neveznek és mérik össze tudásukat a két egyforma FIV555 ös hajónkkal. A versenyen rendszerint 6 10 csapat méri össze tudását. match race kupa 7613/ A fentieken kívül számos rendezvénynek adunk helyszínt a teljesség igénye nélkül: Micro Magic Országos Bajnokság, BalatonMan triatlon verseny, baráti összejövetelek, csapatépítő tréningek évi terveink között szerepel két utánpótlás ranglista verseny megrendezése, továbbá a folyamatosan fejlődő katamarán osztályoknak egy legalább két versenyből álló versenysorozat lebonyolítása. És nem feledkezünk meg a már hagyományos CSVI Match Race páros versenyről sem.

9 Ajánlatunk leendő Partnereinknek Azon egyesületeknek, akiknek sikerült piaci alapokra helyezni a sportéletet, az állami és önkormányzati támogatásokkal együtt biztosítva van a napi működés. Számos nagynevű támogató fedezte fel a lehetőséget hazai vizeken is, mint a MOL, MVM, AUDI, BMV, Raiffeisen Bank, Magyar Telekom, stb... A vitorlázáson keresztül az alábbi igen értékes prémium csoportok szólíthatóak meg: vitorlázók / utánpótlás, versenyzők, élsportolók, amatőr sportolók, szabadidős sportolók, a vitorlázást folyamatosan figyelemmel követők köre / családtagok, barátok, a sportot kiszolgáló iparág / vitorlásiskolák klubok, charter cégek, hajóépítők forgalmazók, média / a sporthoz kapcsolódó legkülönbözőbb sportmédiumok. Utánpótlás céljaink eléréséhez és a vitorlássport iránti elkötelezettségünk támogatására keresünk olyan vállalkozást, melynek alapvető értékeivel és üzleti stratégiájával összhangban tudjuk tevékenységünk színvonalát emelni és ezzel együtt eredményeinket közösen javítani. Eddigi Partnereink: Balatonsails, Csepregi Vízisport, Csopak, Despharma, Ford Petrányi, HenryLloyd, Kereked Vitorlás Klub, Mendon Mo., Microsoft Mo., MUSTO, MVSZ, OD Solutions, Robinson Tours, Winner OP,..

10 Néhány lehetőség, melyekkel mi is hozzájárulhatunk Támogatóink eredményeihez: Legyen az utánpótlás és katamarán vitorlás versenyeink névadója. Így akár termékei /szolgáltatásai közvetlenül szerepelhetnek a versenyek díjazásában. Jelenjenek meg hirdetései, egyesületi hajóparkunk vitorlázatára festve. Erre a feladatra 21 gyakorlóhajónk áll rendelkezésre, melyek, átlagosan évi 100 napot töltenek vízen. Ráadásul a vitorla teljes élettartamára szóló befektetés. Helyezzen el klubunkban zászlókat, molinókat, melyek a közel 10 ezer főt befogadó csopaki strandról és a vízről is jól láthatóak. Kedvezményes sportolási lehetőségekkel várjuk kollégáit és családtagjaikat. Egyéb sportesemények és programok rendezése, akár egyedi igény szerint. Céljaink támogatása igazoltan közhasznú tevékenységet karol fel. A Procelero SE. vitorlás klubban megvan az akarat, a szakmai háttér és a vitorlázni vágyó gyerekek is, akik alanyai lehetnek a vitorlázás bázisának növekedéséhez. Köszönjük a figyelmét! Reméljük, hamarosan Partnereink között üdvözölhetjük! Jó Szelet! Procelero SE. Csopak, 2013 október 22.

11 Vitorlás szakosztályunk szakmai vezetése Czégai Péter szakosztályvezető Olimpikon vitorlázó, két gyermek édesapja. 21 Magyar Bajnoki és 6 Tengeri Bajnoki címmel büszkélkedhet ben kezdett Optimist ben vitorlázni. Többszörös junior Magyar Bajnok, több évig válogatott kerettag ként versenyzett EB n és VB n is es hajóosztályban versenyzett kormányosként. 11 szeres Magyar Bajnokként számos Európa kupán, Világkupán, Európa bajnokságon és Világbajnokságon képviselte hazánkat ben részt vett az athéni Olimpiai játékokon től sorra nyeri a nagyhajós bajnokságokat több osztályban között a Magyar 470 es hajóosztály szövetségi edzője től a Procelero SE. Vitorlás szakosztály vezetője és mellette a Laser osztály edzője.

12 Czégai László "Laci bácsi", aki mindannyiunk közül a legtapasztaltabb ben kezdett versenyszerűen vitorlázni Kalóz, Csillaghajó majd Repülő Hollandi osztályokban. Kishajós versenyzőként számos Magyar Bajnoki I III. helyezést ért el Elvégezte a Testnevelési Főiskola Vitorlás edzői szakát Edzői pályáját az MHD Vasas egyesületnél /jelenleg BYC/ kezdte A BKV Előre SC. Utánpótlás edzője. OP, Cadet, 420, Moly, S yolle, Laser Magyar Optimist Osztályszövetség vezetője Keszthelyi Yacht Club vezető edzője HBC Yachting hajózási üzletágának vezetője től a Procelero SE. Optimist osztály edzője. Edzői eredményei: Szárnyai alatt nevelkedett a több olimpikon: Bácsics Krisztina (1992 Barcelona), Bácsics Katalin Németh Enikő (1996 Atlanta), Czégai Péter (2004 Athén), és többszörös Magyar Bajnok: Kutassy László, Hajdú Balázs, Scholtz Imre és Richard, Izsák Marcell, Aklan György és András, Haide Bence, Magyar Ildikó és Vilma, Mórocz Ágnes, Takács András és Péter, Sarina Róbert és Kiss Béla. Kutics Krisztián Procelero SE. sportszervezője. 14 Magyar Bajnoki cím tulajdonosa. Kezdetben Kalózban majd néhány szezonon keresztül Star hajóosztályban gyűjtötte tapasztalatait tól nagyhajós osztályokban aktív versenyző. Munkánkat segíti a vízen és a parton egyaránt.

13 Optimist Egyesületünkben versenyző hajóosztályok Ebben a hajóosztályban 8 14 évesek versenyezhetnek, 50kg testsúlyig. A gyerekek hazánkban a népes 100 egységet magában foglaló mezőnyben vitorláznak. Hajó hossza: 2.31m Szélessége: 1.13m Teljes tömege: 35kg Vitorla felülete: 3m2 Laser Az OP után következhetnek a Laser osztályok, amelyek hosszú távon megoldást jelentenek az ifjúsági versenyzőknek. Az azonos hajótesttel, de különböző vitorlázatokkal 14 éves kortól folyamatosan vitorlázható. A legnépszerűbb nemzetközi és hazai mezőnyt tudhatja magáénak és nem utolsósorban Olimpiai hajó osztály. Laser 4.7 (4,70 m2) kg között lehet vitorlázni. Ideális egyszemélyes siklóhajó. Laser radial (5,76 m2) kg között vitorlázható és a nők olimpiai versenyszáma. Laser standard (7.06m2) 60 kg tól ajánlott és a férfiak olimpiai versenyszáma. Hajó hossza: Vízvonal hossza: Szélessége: Teljes tömege: 4.23 m 3.81 m 1.42 m 59 kg

14 Csopak Már az őskortól kezdve a népvándorlás koron keresztül a rómaiakon át, mindenki megkedvelte ezt a gyönyörű vidéket, melyet manapság úgy említenek a csopaki riviéra. A reformkorban a tenni akaró nemesség felfedezi a magyar tájak szépségeit és buzdítja a polgárságot, hogy nem kell külföldre járni nyaralni, mikor itt van nekünk a Balaton is. A század elején a középosztálynak lett kedvelt nyaralótelepe a csopaki part. Később az 1970 '80 as években állami nagyvállalatok sorra építik fel üdülőiket, de gomba módra szaporodnak a magánszemélyek nyaralói is. Amellett hogy Csopak méltán híres borairól, vincellérházairól, vízimalmairól és gyógyforrásáról, jelentős fürdő és hajós kultúrával rendelkezik. Csopak kedvező adottságai miatt kiemelt üdülőövezetnek számít, több ezer szálláshellyel és változatos kulturális, gasztronómiai és sportprogramokkal vonzzák a pihenésre vágyókat. Klubunk a nagy strand és a hajóállomás között található, egy a part felől zárt gondozott területen, mely távol van a főúttól és a vasúttól is. Az előttünk lévő vízfelületet mindkét oldalról egy egy védőgát nyújt biztonságos menedéket kishajósaink számára. Egyesületünk remek adottságait kihasználva, kedvtelésüknek nem csak a vitorlázók hódolnak, hanem a kajak kenu, a sárkányhajó és a horgászat szerelmesei is.

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT 1 TARTALOMJEGYZÉK TÁJÉKOZTATÓ A SZOLNOKI SPORTCENTRUM KHT. UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 3 ATLÉTIKA 5 EVEZÉS 7 JUDO 12 KAJAK-KENU 16 LEÁNY KOSÁRLABDA 18 FIÚ KOSÁRLABDA 19 ÚSZÁS 23 RÖPLABDA

Részletesebben

A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB

A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB 2014. ÉVI SZAKOSZTÁLYI BESZÁMOLÓJA 1 Tartalomjegyzék Aerobik és Cheerleader Szakosztály... 3 Asztalitenisz Szakosztály... 5 Atlétika Szakosztály... 8 Erőnlét-és Fitnesz

Részletesebben

Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről

Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről 1. Általános adatok Az egyesületet társadalmi szervezetként a Fővárosi Bíróság

Részletesebben

Röplabdasport fejlesztési koncepció

Röplabdasport fejlesztési koncepció Röplabdasport fejlesztési koncepció 2013 1 RÖPLABDASPORT FEJLESZTÉSI TERVE a Nyugat Balatoni régióban, Gyenediáson és környékén Nyugat Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület Röplabdaközpont Terem-

Részletesebben

Tájékoztató. 43. Villamos-energiaipari vitorlás találkozó 2014 szeptember 11-14.

Tájékoztató. 43. Villamos-energiaipari vitorlás találkozó 2014 szeptember 11-14. Tájékoztató 43. Villamos-energiaipari vitorlás találkozó 2014 szeptember 11-14. 43. VILLAMOSENERGIA-IPARI VITORLÁS TALÁLKOZÓ BALATONFÜRED, 2014. SZEPTEMBER 11-14. A Találkozó célja: A Találkozó rendezője:

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A T L É T I K A... 5. E V E Z É S... 8. J U D O... 1 1. K A J A K - K E N U... 1 4. K O S Á R L A B D A... 1 8. Ú S Z Á S... 2 1.

TARTALOMJEGYZÉK A T L É T I K A... 5. E V E Z É S... 8. J U D O... 1 1. K A J A K - K E N U... 1 4. K O S Á R L A B D A... 1 8. Ú S Z Á S... 2 1. TARTALOMJEGYZÉK T Á J É K O Z T A T Ó A S Z O L N O K I S P O R T C E N T R U M K H T. U T Á N P Ó T L Á S N E V E L É S S Z A K M A I T E V É K E N Y S É G É R Ő L.............. 3. A T L É T I K A...................................................................................

Részletesebben

ÁROP 2.2.21. Bejárható Magyarország Keretprogram

ÁROP 2.2.21. Bejárható Magyarország Keretprogram ÁROP 2.2.21. Bejárható Magyarország Keretprogram Természetjáró szabadidő-szervező és programkoordinátor átképzési- és közszolgálati továbbképzési program 9. modul: Vitorlás természetjárás Tananyagszerző:

Részletesebben

július extra augusztus ajánló balatoni beszámolók Kékszalag 2015 színházi előadások 2015. #067 100% vitorlázás

július extra augusztus ajánló balatoni beszámolók Kékszalag 2015 színházi előadások 2015. #067 100% vitorlázás 100% vitorlázás 2015. #067 4hajóbemutatók4túraajánlatok4mûhely4kikötôk4444 ajánló augusztus július balatoni színházi előadások Kékszalag 2015 extra beszámolók Verseny Kékharisnya Regatta csak csajok a

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013 TARTALOM I. Bevezetés 3. o. 1. A sportkoncepció szükségessége 3. o. 2. Hódmezővásárhely sportmúltja 4. o. II. A sportkoncepció alapelvei

Részletesebben

Festetics György Program, a magyar vitorlázás fejlesztésért

Festetics György Program, a magyar vitorlázás fejlesztésért Festetics György Program, a magyar vitorlázás fejlesztésért 1 A Festetics György Program célja és műfaja A Festetics György 1 Program (a továbbiakban: Festetics Program) létrehívásával szándékunk szerint

Részletesebben

Győri ETO Futsal Club

Győri ETO Futsal Club A magyar futsal, ezen belül a győri ETO Futsal Club sportfejlesztési programja, koncepciója 2011 2015. Tel: +36 (30) 552 0005 E-mail: drucskoz@t-online.hu www.etofutsal.hu Bevezetés A többi csapathoz hasonló

Részletesebben

A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete

A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete Készítette: Komáromi Tibor szakmai alelnök Stuhács György kötött fogású szövetségi kapitány Gulyás István szabad fogású szövetségi kapitány

Részletesebben

SEGÍTHETEK? MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM

SEGÍTHETEK? MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SEGÍTHETEK? MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM Dupla öröm Mai fiatalokkal ismerkedhet meg az elkövetkezô néhány oldalon. Mai fiatalok, de mégsem a nagy átlaghoz tartoznak. Miben különböznek másoktól? Határozottak,

Részletesebben

HLKC ÁNCSÁN ISTVÁN. ELNÖK E-mail cím: ÁNCSÁN ISTVÁN E-mail cím:

HLKC ÁNCSÁN ISTVÁN. ELNÖK E-mail cím: ÁNCSÁN ISTVÁN E-mail cím: 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 521 NBII Áfa levonásra a pályázatban igényelt költségek

Részletesebben

Hajós Alfréd Terv Az egyetemi-főiskolai sport szakmai programja 2013/2020

Hajós Alfréd Terv Az egyetemi-főiskolai sport szakmai programja 2013/2020 Hajós Alfréd Terv Az egyetemi-főiskolai sport szakmai programja 2013/2020 Egészséges és sportos értelmiséggel rendelkező társadalom egészséges és sikeres polgárok Előszó 2 Vezetői összefoglaló 3 Az egyetemi

Részletesebben

Értékteremtés felelősséggel

Értékteremtés felelősséggel B. Braun Magyarország Értékteremtés felelősséggel CSR-beszámoló 2012 Bevezető Bevezető Cégcsoportunk 174 éves múltja úgy hisszük, önmagáért beszél. E közel két évszázad alatt a B. Braun egy német kisvárosi

Részletesebben

MTK ELITE Basket Kft e s ELITE Sportegyesü let. Pa lya zat Minőségi kosárlabdázás Törökbálinton

MTK ELITE Basket Kft e s ELITE Sportegyesü let. Pa lya zat Minőségi kosárlabdázás Törökbálinton MTK ELITE Basket Kft e s ELITE Sportegyesü let Pa lya zat Minőségi kosárlabdázás Törökbálinton Az ebben a dokumentumban megfogalmazott sportfejlesztési programot két szervezet készítette és vallja közösen

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 A sport definíciója az Európai Sport Charta szerint: Sport minden olyan fizikai tevékenység, amely esetenként vagy szervezett formában a fizikai és szellemi

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. P A N O R Á M A S P O R T - T O B O R Z Ó M E L L É K L E T T E L 1 7-3 3. O L D A L Tanévkezdés 2008-ban 5 kamrás mûanyag ablakok 1.0 hõszigeteléssel,

Részletesebben

Tisztelt Sporttársak és Érdeklődők! Dr. Kiss Ádám Kedves Hallgatók! Répási Károly

Tisztelt Sporttársak és Érdeklődők! Dr. Kiss Ádám Kedves Hallgatók! Répási Károly Tisztelt Sporttársak és Érdeklődők! Az 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, a BEAC, a Budapesti Tudományegyetem, az ELTE hivatalos sportegyesületeként több mint száz éve áll nyitva az

Részletesebben

2013. # 038. 100% vitorlázás. március. 4hajóbemutatók4túraajánlatok4mûhely4kikötôk4 444 INTRO

2013. # 038. 100% vitorlázás. március. 4hajóbemutatók4túraajánlatok4mûhely4kikötôk4 444 INTRO 100% vitorlázás 2013. # 038 március 4hajóbemutatók4túraajánlatok4mûhely4kikötôk4 444 INTRO FotÓ: PORTHOLE Impresszum 2013. március porthole FÔSZERKESZTÔ: Gerô András SZERKESZTÔ: Striflerné Kövendi Eszter

Részletesebben

Welesz Balázs elnökjelölt és elnökségének programja a MF(S)Sz szakmai és gazdasági feladatainak megvalósítására.

Welesz Balázs elnökjelölt és elnökségének programja a MF(S)Sz szakmai és gazdasági feladatainak megvalósítására. Magyar Fallabda (Squash) Szövetség Rendkívüli Tisztújító Közgyűlés 2012. március 7. Budapest, Griff Hotel Welesz Balázs elnökjelölt és elnökségének programja a MF(S)Sz szakmai és gazdasági feladatainak

Részletesebben

A Magyar Modellező Szövetség Elnökségének 2012. évi beszámolója. a küldöttgyűlésre. melynek. Helye: 1146 Budapest, Városligeti krt.

A Magyar Modellező Szövetség Elnökségének 2012. évi beszámolója. a küldöttgyűlésre. melynek. Helye: 1146 Budapest, Városligeti krt. MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Hungarian Asso ciation o f Modellers 1149. BUDAPEST Buzogány u. 7 sz. II/6 E- mail: modelsport@mail.datanet.hu T. / Fax.: 221 4071 vagy 270 1073 A Magyar Modellező Szövetség

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Budapesti Röplabda Szövetség tevékenységéről és gazdálkodásáról a 2015. május 20-i közgyűlésre.

BESZÁMOLÓ. A Budapesti Röplabda Szövetség tevékenységéről és gazdálkodásáról a 2015. május 20-i közgyűlésre. BESZÁMOLÓ A tevékenységéről és gazdálkodásáról a 2015. május 20-i közgyűlésre. A szövetség tevékenységéről szóló beszámoló a 2014. évi, május 19-i közgyűlés és 2015. április 30. közötti időszakról készült.

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB

ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB 20 ÉVES A ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB ROYAL SPED ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB 1993-2004. ZALASZÁM ZALAEGERSZEGI ATLÉTIKAI CLUB 2005-2012. A Zalaszám ZAC Jubileumi Közgyűlés Támogatói, Védnökei Dr. Zumbok

Részletesebben

Kedves Olvasó! Ön a 20 éves Kôbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetségének kiadványát

Kedves Olvasó! Ön a 20 éves Kôbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetségének kiadványát Kedves Olvasó! Ön a 20 éves Kôbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetségének kiadványát tartja a kezében. Célunk e színes gyûjteménnyel, hogy megismerkedjen a Kôbányai Sportszövetség tevékenységével;

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója

Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója Nagykállóban több évtizedes hagyománya van a tömeg- és versenysportnak. Az oktatási intézmények, különbözõsportegyesületek, mint bázisintézmények megfelelõ

Részletesebben

Tartalomjegyzék 2015. sportcélú pályázatok

Tartalomjegyzék 2015. sportcélú pályázatok Tartalomjegyzék 2015. sportcélú pályázatok 1. Sárvári Futball CIub 2. Sárvári Kinizsi SE 3. Flextronics Kosárlabda és Szabadidő CIub 4. Sárvári Sakk Ciub SE 5. Sárvári Amatőr Kosarasok Klubja 6. Nádasdy

Részletesebben