TÁMOGATÓI FELKÉRÉS. PROCELERO Sportegyesület vitorlás szakosztály

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁMOGATÓI FELKÉRÉS. PROCELERO Sportegyesület vitorlás szakosztály"

Átírás

1 TÁMOGATÓI FELKÉRÉS PROCELERO Sportegyesület vitorlás szakosztály

2 Tartalom Miért jó a vitorlázás? Procelero SE. működése és céljai Utánpótlás eredményeink Utánpótlás célkitűzéseink a 2014 es versenyévadban Versenyrendezés Ajánlatunk leendő Partnereinknek Mellékletek Vitorlás szakosztályunk szakmai vezetése Egyesületünkben versenyző hajóosztályok Csopak

3 Vitorlázni szép veszély! (Weöres Sándor) Miért jó a vitorlázás? Ez a sport azon kevesek közé tartozik, amely 8 88 éves korig művelhető, akár versenyszerűen is. Mindamellett, hogy ez egy technikai sport mely sokféle készséget fejleszt, erős közösségi élményt is nyújt. Tréningezi erőnlétünket és kitartásunkat, erősíti türelmünket és élesíti figyelmünket. Egyesíti magában egy technikai sport fegyelmezőerejét a természet közelségével, így számos olyan értéket közvetít, amelyet napjainkban fontosnak tartunk. Procelero SE. működése és céljai Egyesületünk vitorlás szakosztálya 2010 áprilisában Csopakon nyitotta meg kapuit a vitorlás sport kedvelői számára. A szakosztály létrejöttét az olimpiai múlttal rendelkező Czégai Péter szakosztályvezető kezdeményezte, megvalósulását pedig a rengeteg baráti, társadalmi segítségnek és Csopak önkormányzatának köszönheti. Egyesületünk fő célja a vitorlázás oktatása, népszerűsítése és versenyzők nevelése 8 éves kortól.

4 Az elmúlt két évtized változásai hatással voltak az utánpótlás képző klubok szerkezetére is. Korábban az állami nagyvállalatok egyesületei adták az utánpótlás versenyzők legnagyobb részét, viszont mára ezek letűntek és felváltották őket a kisebb képzőműhelyek és néhány tradicionális egyesület. A vitorlázás elérhetőbbé vált az újraszerveződés után, hiszen ma már kiépített infrastruktúra fogadja a hajósokat mindenfelé a Balatonon. Gyermekként mégis nehéz bekerülni egy csapatba és ha tehetséges sem feltétlen biztosított a támogatása. Egyesületünk képzőműhelye már negyedik éve biztosít az ifjúság számára sportolási lehetőséget. Képzésünk fő pillére a vitorlásiskolánk, ahol az egészséges életmódra való nevelés keretében tehetségkutató táborokat szervezünk, iskolaidőben pedig a csopaki és a környékbeli iskolásoknak biztosítunk lehetőséget megismerkedni a sportág alapjaival. A suli program sikereként már 2 csopaki gyermek tagja utánpótlás csapatunknak! A vitorlásiskolából kiemelt, tehetséges gyerekek alkotják egyesületünk versenysport utánpótlás bázisát.

5 Utánpótlás eredményeink 2011 Utánpótlás programunk, Optimist és Laser 4.7 es hajóosztályban összesen 10 utánpótláskorú versenyzővel kezdődhetett el. A versenyzőink többsége a kezdő szintről indult. A gyerekek bekapcsolódtak a hazai versenyprogramba, megismerkedtek a mezőnnyel és már ez első Magyar Bajnokságukon remekül helytálltak Vitorlás szakosztályunk erőforrásainak legnagyobb részét a 13 fő utánpótláskorú versenyzőnk képzésére fordítottuk (9 fő Optimist, 3 fő Laser4.7 és 1 fő Laser Radial). Ifjúsági csapatunk minden hazai utánpótlás minősítő és ranglistaversenyen részt vett. A legügyesebb versenyzőink elindultak néhány külföldi versenyen is, ahol hasznos nemzetközi tapasztalatokra tettek szert. Így az évről évre egyre erősebb edzés és versenyprogramot teljesítve, Optimist és Laser 4.7 hajóosztály éves ranglistájának első felében is szerepelnek már egységeink Két hazai rendezésű világverseny is színesítette az egyébként is erős belföldi programunkat. OP Európa Bajnokságra 1 fő lánynak, Laser 4.7 EB/VB re pedig 2 fő fiú egységnek sikerült az indulási jogot kiharcolnia. Versenyzőink remekül helytálltak a nemzetközi mezőnyben. Utánpótlás csapatunk meghatározó szereplője a hazai ranglista versenyeknek, olykor már szép díjakkal térünk haza. Az éves ranglista élmezőnyébe várunk egységeket mindkét hajóosztályban. Értékes pontokat szerez a felnőtt csapatunk is főként nagyhajós osztályokban. A közel 40fő leigazolt MVSZ versenyengedéllyel rendelkező aktív felnőtt sportolónk számos ranglista versenyen és néhány Országos Bajnokságon vett részt. Közös eredményként a Magyar Vitorlás Szövetség évi tagegyesületi ranglistáján, a Procelero SE. a 20. helyet foglalta el. (2011: 32. hely, 2010: 36. hely)

6 Utánpótlás célkitűzéseink a 2014 es versenyévadban Dinamikusan fejlődő utánpótlás csapatunk 3 hajó osztályban reményeink szerint 21 fővel kezdheti meg a következő versenyévadot évi naptárunk is tele van kihívással. Hazai programunk áprilistól október végéig nap balatoni elfoglaltságot jelent a gyermekek számára: Edzések / 8 10 alkalom Hazai versenyek faktsz., / 7 8 alk. Ranglista és válogató versenyek 1.2 faktsz., / 5 6 alk. Magyar Bajnokság 1.4 faktsz.. A Magyar Vitorlás Szövetség éves ranglistáján elért helyezést, az 1.2 vagy magasabb faktorszámú versenyeken elért eredmények alapján számítják ki. Természetesen az év csúcspontja a Magyar Bajnokság, amely súlyozottan számít az összesítésben. Célkitűzésünk legalább egy fő kvalifikáció megszerzése az Írországban megrendezésre kerülő Optimist Európa bajnokságra (2014 július ). Részt veszünk a Laser EB VB válogatóversenyein, cél jövőre is az indulási jog megszerzése és helytállás a mezőny első harmadában. Szeretnénk mindkét hajóosztályban érmeket a Diákolimpián és pontszerző helyeket a Magyar bajnokságon (1 6. helyezés). A 2013 as Évadzáró versenyen nagy elszántsággal megkezdte felkészülési programját Virág Flóra és Gecse Balázs a 2016 os riói Olimpiára, Nacra 17 vegyes páros hajóosztályban. Erre az egységünkre is számos megmérettetés vár.

7 Versenyrendezés Egyesületünk évek óta aktív szervezője a hazai vitorlás utánpótlás életnek. Szervezetünk minden jogosítvánnyal rendelkezik vitorlásversenyek rendezéséhez, sőt még versenybírónk is van. Ezeket a képesítéseinket is folyamatosan frissítjük. Mindezt kihasználva az alábbi versenyeket rendezzük meg évről évre: CSVI kupa utánpótlásverseny Országos minősítőverseny Laser 4.7 és válogatóverseny az Optimist hajóosztály számára. A szezon kezdetén áprilisban és a vakáció végén augusztusban kerül megrendezésre. Sajtómegjelenések: 2012 június elso csvi ifjusagi verseny.html kupa microsoft kupa/ kupa microsoft kupa csopak 7416/ adel masodik helyezese a csvi kupan microsoft kupa 2013 április kupa csopak 2013 aprilis / kupa microsoft kupa/

8 CSVI Match Race Páros verseny, melyet a nyitás óta minden évben megrendezünk. Lendületes versenyrendszere miatt izgalmas, hazánk kiemelkedő vitorlázói neveznek és mérik össze tudásukat a két egyforma FIV555 ös hajónkkal. A versenyen rendszerint 6 10 csapat méri össze tudását. match race kupa 7613/ A fentieken kívül számos rendezvénynek adunk helyszínt a teljesség igénye nélkül: Micro Magic Országos Bajnokság, BalatonMan triatlon verseny, baráti összejövetelek, csapatépítő tréningek évi terveink között szerepel két utánpótlás ranglista verseny megrendezése, továbbá a folyamatosan fejlődő katamarán osztályoknak egy legalább két versenyből álló versenysorozat lebonyolítása. És nem feledkezünk meg a már hagyományos CSVI Match Race páros versenyről sem.

9 Ajánlatunk leendő Partnereinknek Azon egyesületeknek, akiknek sikerült piaci alapokra helyezni a sportéletet, az állami és önkormányzati támogatásokkal együtt biztosítva van a napi működés. Számos nagynevű támogató fedezte fel a lehetőséget hazai vizeken is, mint a MOL, MVM, AUDI, BMV, Raiffeisen Bank, Magyar Telekom, stb... A vitorlázáson keresztül az alábbi igen értékes prémium csoportok szólíthatóak meg: vitorlázók / utánpótlás, versenyzők, élsportolók, amatőr sportolók, szabadidős sportolók, a vitorlázást folyamatosan figyelemmel követők köre / családtagok, barátok, a sportot kiszolgáló iparág / vitorlásiskolák klubok, charter cégek, hajóépítők forgalmazók, média / a sporthoz kapcsolódó legkülönbözőbb sportmédiumok. Utánpótlás céljaink eléréséhez és a vitorlássport iránti elkötelezettségünk támogatására keresünk olyan vállalkozást, melynek alapvető értékeivel és üzleti stratégiájával összhangban tudjuk tevékenységünk színvonalát emelni és ezzel együtt eredményeinket közösen javítani. Eddigi Partnereink: Balatonsails, Csepregi Vízisport, Csopak, Despharma, Ford Petrányi, HenryLloyd, Kereked Vitorlás Klub, Mendon Mo., Microsoft Mo., MUSTO, MVSZ, OD Solutions, Robinson Tours, Winner OP,..

10 Néhány lehetőség, melyekkel mi is hozzájárulhatunk Támogatóink eredményeihez: Legyen az utánpótlás és katamarán vitorlás versenyeink névadója. Így akár termékei /szolgáltatásai közvetlenül szerepelhetnek a versenyek díjazásában. Jelenjenek meg hirdetései, egyesületi hajóparkunk vitorlázatára festve. Erre a feladatra 21 gyakorlóhajónk áll rendelkezésre, melyek, átlagosan évi 100 napot töltenek vízen. Ráadásul a vitorla teljes élettartamára szóló befektetés. Helyezzen el klubunkban zászlókat, molinókat, melyek a közel 10 ezer főt befogadó csopaki strandról és a vízről is jól láthatóak. Kedvezményes sportolási lehetőségekkel várjuk kollégáit és családtagjaikat. Egyéb sportesemények és programok rendezése, akár egyedi igény szerint. Céljaink támogatása igazoltan közhasznú tevékenységet karol fel. A Procelero SE. vitorlás klubban megvan az akarat, a szakmai háttér és a vitorlázni vágyó gyerekek is, akik alanyai lehetnek a vitorlázás bázisának növekedéséhez. Köszönjük a figyelmét! Reméljük, hamarosan Partnereink között üdvözölhetjük! Jó Szelet! Procelero SE. Csopak, 2013 október 22.

11 Vitorlás szakosztályunk szakmai vezetése Czégai Péter szakosztályvezető Olimpikon vitorlázó, két gyermek édesapja. 21 Magyar Bajnoki és 6 Tengeri Bajnoki címmel büszkélkedhet ben kezdett Optimist ben vitorlázni. Többszörös junior Magyar Bajnok, több évig válogatott kerettag ként versenyzett EB n és VB n is es hajóosztályban versenyzett kormányosként. 11 szeres Magyar Bajnokként számos Európa kupán, Világkupán, Európa bajnokságon és Világbajnokságon képviselte hazánkat ben részt vett az athéni Olimpiai játékokon től sorra nyeri a nagyhajós bajnokságokat több osztályban között a Magyar 470 es hajóosztály szövetségi edzője től a Procelero SE. Vitorlás szakosztály vezetője és mellette a Laser osztály edzője.

12 Czégai László "Laci bácsi", aki mindannyiunk közül a legtapasztaltabb ben kezdett versenyszerűen vitorlázni Kalóz, Csillaghajó majd Repülő Hollandi osztályokban. Kishajós versenyzőként számos Magyar Bajnoki I III. helyezést ért el Elvégezte a Testnevelési Főiskola Vitorlás edzői szakát Edzői pályáját az MHD Vasas egyesületnél /jelenleg BYC/ kezdte A BKV Előre SC. Utánpótlás edzője. OP, Cadet, 420, Moly, S yolle, Laser Magyar Optimist Osztályszövetség vezetője Keszthelyi Yacht Club vezető edzője HBC Yachting hajózási üzletágának vezetője től a Procelero SE. Optimist osztály edzője. Edzői eredményei: Szárnyai alatt nevelkedett a több olimpikon: Bácsics Krisztina (1992 Barcelona), Bácsics Katalin Németh Enikő (1996 Atlanta), Czégai Péter (2004 Athén), és többszörös Magyar Bajnok: Kutassy László, Hajdú Balázs, Scholtz Imre és Richard, Izsák Marcell, Aklan György és András, Haide Bence, Magyar Ildikó és Vilma, Mórocz Ágnes, Takács András és Péter, Sarina Róbert és Kiss Béla. Kutics Krisztián Procelero SE. sportszervezője. 14 Magyar Bajnoki cím tulajdonosa. Kezdetben Kalózban majd néhány szezonon keresztül Star hajóosztályban gyűjtötte tapasztalatait tól nagyhajós osztályokban aktív versenyző. Munkánkat segíti a vízen és a parton egyaránt.

13 Optimist Egyesületünkben versenyző hajóosztályok Ebben a hajóosztályban 8 14 évesek versenyezhetnek, 50kg testsúlyig. A gyerekek hazánkban a népes 100 egységet magában foglaló mezőnyben vitorláznak. Hajó hossza: 2.31m Szélessége: 1.13m Teljes tömege: 35kg Vitorla felülete: 3m2 Laser Az OP után következhetnek a Laser osztályok, amelyek hosszú távon megoldást jelentenek az ifjúsági versenyzőknek. Az azonos hajótesttel, de különböző vitorlázatokkal 14 éves kortól folyamatosan vitorlázható. A legnépszerűbb nemzetközi és hazai mezőnyt tudhatja magáénak és nem utolsósorban Olimpiai hajó osztály. Laser 4.7 (4,70 m2) kg között lehet vitorlázni. Ideális egyszemélyes siklóhajó. Laser radial (5,76 m2) kg között vitorlázható és a nők olimpiai versenyszáma. Laser standard (7.06m2) 60 kg tól ajánlott és a férfiak olimpiai versenyszáma. Hajó hossza: Vízvonal hossza: Szélessége: Teljes tömege: 4.23 m 3.81 m 1.42 m 59 kg

14 Csopak Már az őskortól kezdve a népvándorlás koron keresztül a rómaiakon át, mindenki megkedvelte ezt a gyönyörű vidéket, melyet manapság úgy említenek a csopaki riviéra. A reformkorban a tenni akaró nemesség felfedezi a magyar tájak szépségeit és buzdítja a polgárságot, hogy nem kell külföldre járni nyaralni, mikor itt van nekünk a Balaton is. A század elején a középosztálynak lett kedvelt nyaralótelepe a csopaki part. Később az 1970 '80 as években állami nagyvállalatok sorra építik fel üdülőiket, de gomba módra szaporodnak a magánszemélyek nyaralói is. Amellett hogy Csopak méltán híres borairól, vincellérházairól, vízimalmairól és gyógyforrásáról, jelentős fürdő és hajós kultúrával rendelkezik. Csopak kedvező adottságai miatt kiemelt üdülőövezetnek számít, több ezer szálláshellyel és változatos kulturális, gasztronómiai és sportprogramokkal vonzzák a pihenésre vágyókat. Klubunk a nagy strand és a hajóállomás között található, egy a part felől zárt gondozott területen, mely távol van a főúttól és a vasúttól is. Az előttünk lévő vízfelületet mindkét oldalról egy egy védőgát nyújt biztonságos menedéket kishajósaink számára. Egyesületünk remek adottságait kihasználva, kedvtelésüknek nem csak a vitorlázók hódolnak, hanem a kajak kenu, a sárkányhajó és a horgászat szerelmesei is.

Köszöntünk a fedélzeten!

Köszöntünk a fedélzeten! Köszöntünk a fedélzeten! Tartalom - Miért jó a vitorlázás? - Procelero SE. működése és céljai - Utánpótlás eredményeink - 2015 évi Utánpótlás célkitűzéseink - Ajánlatunk leendő Partnereinknek Miért jó

Részletesebben

Köszöntünk a fedélzeten!

Köszöntünk a fedélzeten! Köszöntünk a fedélzeten! Ifjúsági vitorlás versenyzés - miért jó a vitorlázás? - egyesületünk feladatai és eredményei - utánpótlás versenyzők munkája és eredményei - terveink a 2015-es szezonra - tagdíj,

Részletesebben

Köszöntünk a fedélzeten!

Köszöntünk a fedélzeten! Köszöntünk a fedélzeten! Utánpótlás beszámoló 2014 - egyesületünk feladatai és eredményei - ByteCII bemutató - utánpótlás versenyzők munkája és eredményei - terveink a 2015-es szezonra - ösztöndíj és támogatási

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team Bemutatkozás A KONTENT-DKSI Cycling Team Az országúti kerékpársport Debrecenben sikeres múltra tekinthet vissza. Számos válogatott szereplés, OB győzelmek, rangos külföldi versenyeken való eredményes részvételek

Részletesebben

A Verseny. Helyszín: Balatonfüred

A Verseny. Helyszín: Balatonfüred A Verseny Jelentős mérföldkő volt a hazai assozás történetében, amikor a Detre testvérek 2008. októberében a németországi Chiemseen rendezett Asso Európa Bajnokságon 22 hajó közül bizonyultak a legjobbnak.

Részletesebben

OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv

OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv 2018-2020 Stratégiaalkotás menete Milyen Optimist közösséget szeretnénk? Versenyzők Csapat és közösség # Szülők Vitorlázó életmódra nevelés Fejlődés, sikerélmény

Részletesebben

V e r s e n y k i í r á s

V e r s e n y k i í r á s Minősítő nemzetközi verseny, faktorszám: 11 FD, M3 és F-18 faktorszám: 1,2 V e r s e n y k i í r á s A verseny helye: Balatonfüred A verseny ideje: 2010 október 23-24 A verseny rendezője: Versenyvezető:

Részletesebben

Indulók száma ranglista/válogató/eb-vb versenyeken

Indulók száma ranglista/válogató/eb-vb versenyeken UP B e s z á m o l ó Indulók száma ranglista/válogató/eb-vb versenyeken 420-as mind idehaza, közép-európában, és a világversenyeken is egy stabil, népszerű nagymezőnyös osztály 2017-évi versenynaptár,

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2014 Moszkva PROGRAMTERVEK BESZÁMOLÓK TÉMA

Részletesebben

3. napirendi ponthoz. A Magyar Vitorlás Szövetség 2009. évi szakmai terve

3. napirendi ponthoz. A Magyar Vitorlás Szövetség 2009. évi szakmai terve 3. napirendi ponthoz A Magyar Vitorlás Szövetség 2009. évi szakmai terve I. 2009. évi kiemelt feladatok - A vitorlás versenysport további fejlesztése, a hosszú évek után 2008 áprilisától újra alkalmazott

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

Verseny Típus Szervező Helyszín Verseny Kezdete Verseny vége

Verseny Típus Szervező Helyszín Verseny Kezdete Verseny vége Verseny Típus Szervező Helyszín Verseny Kezdete Verseny vége Alba Regia Kupa Pályaverseny Aqualibrium VSE Agárd 2017.04.01 2017.04.02 Silwell Kupa Pályaverseny Aqualibrium VSE Agárd 2017.04.08 2017.04.09

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Vízitúra Kupa sorozat VI. forduló Tokaj Olimpiai Ötpróba

Vízitúra Kupa sorozat VI. forduló Tokaj Olimpiai Ötpróba Természet közeliség, harmónia, szabadság. Garantált érzések azok számára, akik tavasztól őszig vízre szállnak, s csatlakoznak a vízitúrázók népes táborához. Számos felfedezésre váró, vadregényes, gyönyörű

Részletesebben

IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK

IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK Tokyo 2020 2020. júl. 24. 2020. aug. 9. Várhatóan 207 ország részvételével, 11.090 sportoló indulhat. 33 sportágban 339 aranyérem kerül kiosztásra. 40 versenyhelyszín és több mint

Részletesebben

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban!

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! MI IS AZ A RÖPLABDA? A röplabda csapatsport, amelyet két, egymástól

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁYZAT Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: Javaslat az Összefüggések Alapítvány

Részletesebben

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot.

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Ennek eredményeként háromszor több magyar ember sportol, és több mint duplájára nőtt az igazolt sportolók száma. EGYRE TÖBB MAGYAR SPORTOL

Részletesebben

2015. évi szakmai terv

2015. évi szakmai terv 2015. évi szakmai terv Bevezetés 1. 2015. évi hazai versenyrendszerek 2. Utánpótlás szakág 2015-ös szakmai tervei 3. Felnőtt szakág 2015-ös szakmai tervei 4. Para szakág 2015-ös tervei 5. Multisport nemzetközi

Részletesebben

Balatonfüredi Yacht Club Szakmai beszámoló. Balatonfüred, május 22.

Balatonfüredi Yacht Club Szakmai beszámoló. Balatonfüred, május 22. Balatonfüredi Yacht Club Szakmai beszámoló Balatonfüred, 2011. május 22. Tagság 2010-ben Taglétszám Versenyengedélyes versenyzők Ifjúsági versenyző Felnőtt versenyző 303 fő 234 fő 92 fő 142 fő Foglalkoztatottak

Részletesebben

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

SÁRKÁNYHAJÓ HAZAI VERSENYRENDSZER 2015

SÁRKÁNYHAJÓ HAZAI VERSENYRENDSZER 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség SÁRKÁNYHAJÓ HAZAI VERSENYRENDSZER 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 2013 JANUÁR MKKSZ SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 SZERVEZŐ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Cím: 1138 Budapest, Latorca u.2 Email: info@mkksz.hu

Részletesebben

Ranglista és Minősítési Szabályzat

Ranglista és Minősítési Szabályzat MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG Hatályos: 2013.január 1-től Az MTLSZ Elnöksége által elfogadva 2013.január 7-én Készítette: Bakó László és Borka György 1 1 Egyéni ranglista 1.1 Az MTLSZ minden Ranglista verseny

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kajak-Kenu Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, július 23.

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, július 23. Versenykiírás MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, 2016. július 23. szombat 10:00 óra 1. A verseny védnökei: Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős

Részletesebben

JUDO. SPORTÁGI VEZETŐ: Dr. Hetényi Antal. Előadó: Preiszler Gábor Junior válogatott edző. Magyar Edzőt Társasága 2011. június 9.

JUDO. SPORTÁGI VEZETŐ: Dr. Hetényi Antal. Előadó: Preiszler Gábor Junior válogatott edző. Magyar Edzőt Társasága 2011. június 9. JUDO SPORTÁGI VEZETŐ: Dr. Hetényi Antal Előadó: Preiszler Gábor Junior válogatott edző Magyar Edzőt Társasága 2011. június 9. BEVEZETŐ Mi a judo: egy sajátos etikai, nevelési, testnevelési és harcművészeti

Részletesebben

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2015

Részletesebben

1867-2017 ÖRÖKSÉG ÉLETSTÍLUS VÁLTOZATOSSÁG EGYETEMESSÉG ÚJÍTÁS. Ünnepeljük együtt a Balatonfüredi Yacht Club 150 éves évfordulóját 2017-ben!

1867-2017 ÖRÖKSÉG ÉLETSTÍLUS VÁLTOZATOSSÁG EGYETEMESSÉG ÚJÍTÁS. Ünnepeljük együtt a Balatonfüredi Yacht Club 150 éves évfordulóját 2017-ben! KIAJÁNLÓ 2016 Ünnepeljük együtt a Balatonfüredi Yacht Club 150 éves évfordulóját 2017-ben! 1867-2017 ÖRÖKSÉG ÉLETSTÍLUS VÁLTOZATOSSÁG EGYETEMESSÉG ÚJÍTÁS Egész éven át tartó rendezvénysorozat Balatonfüreden.

Részletesebben

MVM MAGYAR LASER FLOTTABAJNOKSÁG ÉS RANGLISTA VERSENY 2013

MVM MAGYAR LASER FLOTTABAJNOKSÁG ÉS RANGLISTA VERSENY 2013 MVM MAGYAR LASER FLOTTABAJNOKSÁG ÉS RANGLISTA VERSENY 2013 Ismét az MVM Sportegyesület rendezésében került sor 2013. június 15-17. között az MVM Magyar Laser Flottabajnokság lebonyolítására, az MVM Társaságcsoport

Részletesebben

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Készítette: Horváth Vilmos Szombathely,

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

Előterjesztés A évi U23-as Európa-bajnokságon való részvételről Novi Sad

Előterjesztés A évi U23-as Európa-bajnokságon való részvételről Novi Sad Előterjesztés A 2019. évi U23-as Európa-bajnokságon való részvételről Novi Sad Előterjesztő: Lévai Zoltán Ritter Árpád Gulevszkij Konsztantin U23-as Európa-bajnokság Novi Sad kötöttfogás /2019 03 04-06./

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kajak-Kenu Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

I. OLIMPIAI OSZTÁLYOK (felnőtt)

I. OLIMPIAI OSZTÁLYOK (felnőtt) 2010. ÉVI olimpiai és utánótlás RANGLISTÁK és VILÁGVERSENYEK DÍJAZOTTJAI BALATONALMÁDI RAMADA HOTEL 2010. október 23-án (szombaton) 18,30 órakor Díjátadók : Wossala György Nagy Attila Dr. Hajdú Balázs

Részletesebben

2013. év 1.félévi beszámoló

2013. év 1.félévi beszámoló ÉRDI SPORT KFT 2030 Érd, Ercsi út 34. Telefon:06-20-914-4037 Honlap: www.handballerd.hu E-mail: iroda.kezilabda@gmail.com ÉRDI SPORT KFT 2030 ÉRD ERCSI ÚT 34. 2013. év 1.félévi beszámoló 1 A Társaság bemutatása:

Részletesebben

NEMZETI VÁLOGATOTT KERET ÖSSZEÁLLÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI

NEMZETI VÁLOGATOTT KERET ÖSSZEÁLLÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI 3. sz. melléklet NEMZETI VÁLOGATOTT KERET ÖSSZEÁLLÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI A válogatott keret tagjai azok a táncosok, akik a korosztályuknak legkiemelkedőbb párosai. A válogatott keretbe való bekerüléshez

Részletesebben

VADNAI EGY TESTVÉRPÁR...

VADNAI EGY TESTVÉRPÁR... VADNAI TESTVÉREK EGY TESTVÉRPÁR...... akik már gyerekkorukban megtapasztalták,hogy a sikerhez sok munka, alázat, és lemondás szükséges. Játszótérnek a víz és a szél birodalmát választották Magyarország

Részletesebben

CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB

CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB 1212 BUDAPEST, BÉKE TÉR 1. TELF: 420-3810, FAX: 420-4501 ADÓSZ: 18242980-2-43. KHB:10400195-01917150-00000000 III. Magyar Bajnokság Grappling (GI, NO GI), Pankration, Amatőr MMA Versenyágakban

Részletesebben

SVE Optimist program 2014.

SVE Optimist program 2014. SVE Optimist program 2014. Az SVE ifjúsági programjában szereplők várható létszáma és csoportbeosztása: A csapat edző Török Peti De Jonghe Artur Erőss Loránd Futó Marcell Héjja Marcell Jeney Máté Lászlófy

Részletesebben

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI EGYÉNI IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, június 23. csütörtök 10:00 óra

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI EGYÉNI IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, június 23. csütörtök 10:00 óra Versenykiírás MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI EGYÉNI IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, 2016. június 23. csütörtök 10:00 óra 1. A verseny védnökei: Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős

Részletesebben

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI EGYÉNI IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Bocskaikert, 354-es számú út, június 28. csütörtök 10:00 óra

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI EGYÉNI IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Bocskaikert, 354-es számú út, június 28. csütörtök 10:00 óra Versenykiírás MAGYARORSZÁG 2018. ÉVI EGYÉNI IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Bocskaikert, 354-es számú út, 2018. június 28. csütörtök 10:00 óra 1. A verseny védnökei: Priczinger Péter, az MKSZ elnöke Szőllős Sándor,

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

A Szövetség 2012. évi költségvetés tervezete. 2012 terv

A Szövetség 2012. évi költségvetés tervezete. 2012 terv 2012 terv FORRÁSOK 553 364 827 MOB 366 500 000 működési támogatás 45 000 000 eredményességi támogatás 261 000 000 Héraklész Bajnok 43 000 000 SPORT XXI 10 000 000 Paralimpiai Bizottság 6 000 000 EORV céltámogatás

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke Kezdetektől napjainkig A hegyikerékpározás az 1980-as években kezdte el meghódítani

Részletesebben

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA Hatályos: 2015február 01 napjától TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETŐ 3 I FEJEZET 4 A KIEMELT EDZŐ PROGRAM CÉLJA, HATÁLYA 4 II FEJEZET

Részletesebben

Nagyhajós pályverseny Nagyhajós pálya és túra mix Nagyhajós túraverseny Kishajós verseny (Balaton) Velencei-tavi verseny

Nagyhajós pályverseny Nagyhajós pálya és túra mix Nagyhajós túraverseny Kishajós verseny (Balaton) Velencei-tavi verseny Dátum 2013.01.12-13. 2013.02.09-10. 2013.03.09-10. 2013.03.23-24. 2013.03.30-31. 2013.04.06-07. 2013.04.13-14. 2013.04.20-21. Bajnokok Bajnoksága (Kenese) 2013.04.27-28. 2013.05.04-05. 2013.05.11-12. 2013.05.18-19.

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ Sukoró (Velencei-tavi kajak-kenu versenypálya, 2015. május 29-31. 1 2014/2015. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1.

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS www.zmkba.hu BEMUTATKOZÁS Az egyesület névadója Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző. 35 éves pályafutása során több rangos tisztséget töltött be és számos kitüntetésben részesült, valódi ikonja a kick-box

Részletesebben

Mérk Kinizsi se Eredmények 2012-2013

Mérk Kinizsi se Eredmények 2012-2013 Mérk Kinizsi se Eredmények 2012-2013 Elnök: Aradi József Edző: Szűcs Sándor Mérk, 2013 Mérk Kinizsi SE. 2012 hazai versenyeken elért eredmények Versenyzői létszám: 23 igazolt versenyző 2012.03.31. RAW

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

MVM MAGYAR LASER FLOTTABAJNOKSÁG ÉS RANGLISTA VERSENY 2014 LASER STANDARD, LASER RADIAL ÉS LASER 4.7 OSZTÁLYOK SZÁMÁRA VERSENYKIÍRÁS

MVM MAGYAR LASER FLOTTABAJNOKSÁG ÉS RANGLISTA VERSENY 2014 LASER STANDARD, LASER RADIAL ÉS LASER 4.7 OSZTÁLYOK SZÁMÁRA VERSENYKIÍRÁS MVM MAGYAR LASER FLOTTABAJNOKSÁG ÉS RANGLISTA VERSENY 2014 LASER STANDARD, LASER RADIAL ÉS LASER 4.7 OSZTÁLYOK SZÁMÁRA BALATONFÜRED, 2014. JÚNIUS 17-19. VERSENYKIÍRÁS 1. BEVEZETÉS 1.1. A verseny célja:

Részletesebben

22. BUDAPEST OPEN NYÍLT NEMZETKÖ ZI KARAT E BAJNOKSÁG

22. BUDAPEST OPEN NYÍLT NEMZETKÖ ZI KARAT E BAJNOKSÁG NYÍLT NEMZETKÖ ZI KARAT E BAJNOKSÁG 0 Tisztelt Vendégeink, Kedves Sportbarátok, Sportolók! Nagy megtiszteltetés számomra hogy 22. alkalommal lehetünk házigazdái a Budapest Open nemzetközi karate versenynek.

Részletesebben

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2014. május 24. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2019/1.4.

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2019/1.4. KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI 2020. ÉVRE v.2019/1.4. Ezen dokumentum a Nemzeti A Válogatott versenyzők világversenyekre történő kiküldetésének feltételeit, módját határozza meg. 1 A Magyar Íjász Szövetség, továbbiakban

Részletesebben

Soproni Építők Kupa Török Gábor Emlékverseny. Versenykiírás és versenyutasítás

Soproni Építők Kupa Török Gábor Emlékverseny. Versenykiírás és versenyutasítás Soproni Építők Kupa Török Gábor Emlékverseny 2015 Versenykiírás és versenyutasítás 1 1. A verseny célja: Vitorlás verseny Optimist, Laser Radial, Laser 4,7, Finn és Kalóz hajóosztályban, versenylehetőség

Részletesebben

FELNŐTT FÉRFI NŐI VÁLOGATOTT 2013. ÉVI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

FELNŐTT FÉRFI NŐI VÁLOGATOTT 2013. ÉVI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA FELNŐTT FÉRFI NŐI VÁLOGATOTT 2013. ÉVI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA 2013. évi Fő versenyek Felnőtt Európa-bajnokság Budapest (HUN) április 25-27. Felnőtt Csapat Európa-bajnokság Budapest (HUN) április 28. Felnőtt

Részletesebben

9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2. F E R TŐ TAVI VITORLÁS SZÖVETSÉG 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2. Postai cím: Dr. Márkus István, 9400 Sopron, Deák tér 63. Tel.: (99)-314-722; Mobil: 70/571-0029 E-mail: Markus.Istvan1@chello.hu Szám:..

Részletesebben

A FELNŐTT MAGYAR KUMITE VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI TERVE

A FELNŐTT MAGYAR KUMITE VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI TERVE 2014. ELŐSZÓ Bátran állíthatjuk, hogy 2013. a magyar karate egyik legsikeresebb éve volt. A korosztályos Európa- és világbajnokságokról rendre 4-5 éremmel térhetett haza csapatunk, a főiskolás Eb-n négyen

Részletesebben

JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG ÉVI SZAKMAI TERVÉRE

JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG ÉVI SZAKMAI TERVÉRE JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG 2018. ÉVI SZAKMAI TERVÉRE Általános működés A 2018. évi alap-, működési- és szakmai támogatással, valamint az Olimpiai Reménységek Versenyével kapcsolatos szakmai tervek

Részletesebben

Válogatási elvek és a válogatott keretek kondíciói

Válogatási elvek és a válogatott keretek kondíciói Válogatási elvek és a válogatott keretek kondíciói 1. Alapelvek (1) A korosztályos és a felnőtt válogatott keretekbe azon játékosok vannak kiválasztva, akik kimagasló sportolói potenciállal rendelkeznek,

Részletesebben

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja

Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/416/uszo-ob-cseh-laszlo-ket-egyeni-aranya-kesely-ajna-nagy-bravurja Úszó ob: Cseh László két egyéni aranya, Késely Ajna nagy bravúrja 2017.04.20. 19:04 CET Nagy

Részletesebben

Siófok, június 1-2.

Siófok, június 1-2. Szponzori kiajánló Siófok, 2019. június 1-2. Balatoni Hajózási Zrt. 1.250.000 komputas 750.000 személyhajó utas 2.000 vitorláshely bérlő 22 személyhajó kikötő 11 vitorláskikötő A Balatoni Hajózási Zrt.

Részletesebben

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának évi programja

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának évi programja A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2017. évi programja Budapest, 2017. január készítette: Patyi Melinda Szövetségi vezetőedző és Ladányi Szabolcs Szakmai referens Tartalom 1 Bevezető...

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

Magyar Vitorlás Szövetség - Hungarian Yachting Association évi Asso 99 Ranglista. Helyezés Név Egyesület Pontszám Minősítés

Magyar Vitorlás Szövetség - Hungarian Yachting Association évi Asso 99 Ranglista. Helyezés Név Egyesület Pontszám Minősítés Magyar Vitorlás Szövetség - Hungarian Yachting Association H-1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Telefon: +36 1 460-6925; e-mail: hunsail@hunsail.hu 2017. évi Asso 99 Ranglista Helyezés Név Pontszám Minősítés

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi U23-as Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi U23-as Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2017. évi U23-as Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést jóváhagyta az IB 2017. 11. 09. A verseny megnevezése: U23-as Világbajnokság A

Részletesebben

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a 2018. évi októberi budapesti világbajnokságra Készítette: az MBSZ 2017. december 8-i elnökségi ülésére Sike

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA (Módosítva: 2016. szeptember, PTE Sport és Parasport Bizottság) 2016. 1 A Pécsi Tudományegyetem Sport és Parasport Ösztöndíjának alapszabálya

Részletesebben

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit!

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. /Szent-Györgyi Albert/ AZ EGRI VÁROSI

Részletesebben

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök NEMZETI SPORT INTÉZET Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök LEZÁRULT EGY KORSZAK A tehetséggondozó programok 9-10 évesek. Új struktúra áll fel. Új források jelennek meg. HÁROM

Részletesebben

MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYV

MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYV MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYV Helyszín: Balatonfüredi Yacht Club Időpont: 2015. október 9, 18,00 Jelen vannak: Elnökségi tagok: Böröcz István Brencsán Ábel Rutai István Siklósi Máté

Részletesebben

WKF MAGYAR BAJNOKSÁG

WKF MAGYAR BAJNOKSÁG 2019 - WKF MAGYAR BAJNOKSÁG Időpont: 2019. május 25-26. szombat -vasárnap 09:00 Program: Vasárnap Szombat Kadet, Junior, U21 és Felnőtt korosztály, egyéni és csapat Új kategória a Master 30+, 40+, 50+

Részletesebben

V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny

V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny 2015. július 03-05. Érd Aréna Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: A válogatott keretek

Részletesebben

Fertő tavi vitorlás Szövetség 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Fertő tavi vitorlás Szövetség 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2. Fertő tavi vitorlás Szövetség 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Sopron, 2011. május 6. Ifj. Schneider István elnök 1 A Fertő tavi Vitorlás Szövetség közhasznúsági jelentése

Részletesebben

Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel:

Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: 30-266-1235 e-mail: bataszekwado@gmail.com Kedves Klubvezetők, Mesterek! Sok szeretettel várunk csapatoddal

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Egyéni és Duplaköteles Kötélugró Bajnokság Időpont: 2018.11.24-25 (Szombat-Vasárnap)

Részletesebben

Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017

Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017 Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017 A Magyar Búvár Szakszövetség 2017. évben a 2017. évi Nyílt Európa Bajnokságra való felkészülést és kiutazást tudja támogatni központi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Muay Thai Amatőr Világkupa. Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24.

VERSENYKIÍRÁS. Muay Thai Amatőr Világkupa. Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24. VERSENYKIÍRÁS Muay Thai Amatőr Világkupa Szigetszentmiklós, 2015. május 20-24. A Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség (1066 Budapest, Jókai utca 18.) engedélyével nyílt bajnokságként megrendezésre

Részletesebben

Születési id, hely: április 1., Tapolca

Születési id, hely: április 1., Tapolca IRÁNY RIÓ! HONVÉD 1977. április 1., Tapolca Tapolcai Vívó SE / Budapesti Honvéd Sportegyesület Borosné Eitner Kinga / Dancsházy-Nagy Tamás Párbajt r egyéni és csapat 1. hely: egyéni (1997, 2002, 2003)

Részletesebben

TÁRNOKI II. RÁKÓCZI FERENC SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA

TÁRNOKI II. RÁKÓCZI FERENC SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015-2016 TÁRNOKI II. RÁKÓCZI FERENC SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA KARATE VERSENYZŐK EREDMÉNYEI 2015-2016 Egy rendkívül sikeres évet hagytak maguk mögé a tárnoki iskolás karatékák: 38 dobogós helyezést

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

Beszámoló a DKSI 2016-ös szezonjáról

Beszámoló a DKSI 2016-ös szezonjáról DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület Beszámoló a DKSI 2016-ös szezonjáról Eredmények, kiemelkedő teljesítmények, az évad főbb momentumai 2016. november Tagságunk 2016. év végén

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület működése és terveinek bemutatása

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület működése és terveinek bemutatása Határozati javaslat Tárgy: A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület működése és terveinek bemutatása 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Humán Bizottsága a Szekszárdi Szabadidős

Részletesebben

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2018/1.6..

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2018/1.6.. KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI 2019. ÉVRE v.2018/1.6.. Ezen dokumentum a Nemzeti A Válogatott versenyzők világversenyekre történő kiküldetésének feltételeit, módját határozza meg. A Magyar Íjász Szövetség (továbbiakban:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉGRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉGRŐL TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉGRŐL 2010 TARTALOM I. BEMUTATKOZÁS 2. I.a Szervezeti felépítés, tagság 3. I.b Az MVSZ számokban 4. II. AZ MVSZ HAZAI RENDEZÉSŰ VERSENYEI 2010-BEN 5. II. a 42. Kékszalag

Részletesebben

Programtervezet 2015. Vízitúra szakág

Programtervezet 2015. Vízitúra szakág PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség Programtervezet 2015. Vízitúra szakág KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2015 Milánó TÉMA készítette: TÉMA készítette:

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

JAVASLAT. a csepeli sportolók olimpiára való felkészülési támogatására és a Csepel SC Alapítvány támogatásának kiegészítésére

JAVASLAT. a csepeli sportolók olimpiára való felkészülési támogatására és a Csepel SC Alapítvány támogatásának kiegészítésére 1 BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER JAVASLAT a csepeli sportolók olimpiára való felkészülési támogatására és a Csepel SC Alapítvány támogatásának kiegészítésére Készítette: Vukovich

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Fekvenyomás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

2014. év szakmai beszámoló 2015. évi célok. Előadó: Ficsor László MESZ szövetségi kapitány

2014. év szakmai beszámoló 2015. évi célok. Előadó: Ficsor László MESZ szövetségi kapitány 2014. év szakmai beszámoló 2015. évi célok Előadó: Ficsor László MESZ szövetségi kapitány Szakvezetés Szövetségi kapitány Szakágvezetők Edzők FFFFx FFksx FFksNF Sporttudományi háttér Terhelés diagnosztika

Részletesebben

2006 os operatív célok 1.

2006 os operatív célok 1. 2006 2016. Hol tartunk? 2006 os operatív célok 1. a meglévő értékek megőrzése (szellemiség, eredményesség) hagyományőrzés VB, EB éves évfordulók nevelőedzők erkölcsi és anyagi elismerésének javítása szinten

Részletesebben

VÍZITÚRA SZAKÁG ÉVI PROGRAMTERVEZETE

VÍZITÚRA SZAKÁG ÉVI PROGRAMTERVEZETE Magyar Kajak-Kenu Szövetség VÍZITÚRA SZAKÁG 2017. ÉVI PROGRAMTERVEZETE Budapest, 2017. február készítette: Patyi Melinda szabadidős szakmai koordinátor Tartalomjegyzék Vízitúra szakág 2017. évi programtervezete...3

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 21-2/2012.(11.29.) számú határozata a 2012. évi sportcélú működési támogatási kérelmekkel kapcsolatos döntésről A Bizottság

Részletesebben