Beszámoló az Észak- Kelet Magyarországi Sportág Népszerűsítő Program eddigi tevékenységéről, és jövőbeni feladatairól

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló az Észak- Kelet Magyarországi Sportág Népszerűsítő Program eddigi tevékenységéről, és jövőbeni feladatairól"

Átírás

1 Beszámoló az Észak- Kelet Magyarországi Sportág Népszerűsítő Program eddigi tevékenységéről, és jövőbeni feladatairól A Tiszaújvárosi Kajak - Kenu és Sárkányhajó Egyesületet 2011 májusában alapította tizenegy volt és jelenleg is aktív kajakos magánszemély, köztük Kökény Roland London olimpiai bajnoka, valamint Betlenfalvi István korábbi ifjúsági világbajnok. Alapítóink mindegyike országos versenyeken is eredményes versenyző volt, többen köztük a válogatottságig, magyar bajnoki címekig jutottak. Egyesületünk célja a kajak-kenu és a sárkányhajó sportágak térségi népszerűsítése, utánpótlás nevelése a versenysport számára. A sportág utánpótlás bázisának szélesítése, továbbfejlődési perspektíva nyújtása a környékbeli kis egyesületek (Polgár, Hajdúnánás) tehetséges gyermekei részére. Kökény Roland élsportolói pályafutását Tiszaújvárosban kezdte, itt érte el első nemzetközi sikereit, itt szerezte meg azokat az alapokat, melyek most az olimpiai győzelemhez emelték. Nem felejtette el, hogy honnan indult, ma is tevékeny részese és nagyvonalú támogatója mint a TKKSE egyik alapító tagja Tiszaújváros sportéletének, így hát nem véletlen, hogy a most Tiszaújvárosban elindult Sportágfejlesztő Program mentora is lett egyben. A Program a sportág felé fordult felfokozott érdeklődést szeretné kihasználni azzal a céllal, hogy minél több fiatalt nyerjen meg a kajak-kenu sportágnak. Az előzetes terveink szerint Tiszaújváros és térségében áprilisában Sportág Népszerűsítő Program -ot indítottunk, melynek keretében több mint 30 esemény került megrendezésre az Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Tiszaújvárosi Kajak - Kenu és Sárkányhajó Egyesület közös szervezésében a nyár folyamán. A megvalósult programokon mintegy fő vett részt, jelentős részben általános iskolás korú tanulók. A régióban a kajak-kenu sportág ismertsége, népszerűsége mérhetően nőtt. A program eredményeként új területekkel bővült, illetve bővülhet a sportág bázisa. A programban részt vevő települések, iskolák vezetői várják a folytatást, nyitottak a kajak-kenu sportág és a sárkányhajó szakág befogadására. Újságírói Study Tour A Sportág Népszerűsítő Program egy sárkányhajózással egybekötött sajtótájékoztatóval indult április 19-én. Az ország különböző pontjairól származó újságírói gárda látogatott el hozzánk a Tisza-parti környezetbe, hogy megismerje közelebbről sportágunkat, és a 2012 nyarára tervezett programjainkat. (Videó:

2 A Sportág Népszerűsítő Program képes beszámolója Az elmúlt 4 hónap alatt megvalósult több mint 30 esemény 6 fő kategóriába sorolható. 1. Sportág népszerűsítő és bemutató program ahol a sárkányhajó felkereste az iskolákat és a) Pár napig a folyosón, a tornateremben vagy épp iskolaidőben az iskolaudvaron teljes felszereléssel kiállításra került. b) A szünetekben az osztályfőnöki/testnevelés órákon a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület meghívottja saját gyártású kajak-kenu videó filmeket, fényképeket vetített, beszélt a sportág szépségeiről, az olimpiáról, az olimpiai bajnokokról. Felkeltette az érdeklődést a sportág iránt, szórólapokat osztott a TKKSE, az MKKSZ web, és facebook elérhetőségeivel.

3 c) A szünetekben, vagy épp testnevelés órán ergométeres verseny zajlott, az iskola rádió folyamatosan közölte az éppen 100m-es távon a legjobb eredményt elért tanuló nevét. Nagy volt a tolongás a lehetőségért. A tanárok, iskolavezetők is partnerré váltak a gyerekek lelkesedése láttán, sőt beszálltak a versengésbe. d) Sor került vízi bemutató tartásra és a sárkányhajó kipróbálására. Gyakran a helyi média is beszámolt az eseményről. Itt nem csak a tanulók, hanem a tanárok, szülők és a települések vezetői is megismerkedtek a sárkányhajózással.

4 e) Megszerveztük a térségi iskolai sárkányhajó versenyeket. A helyi versenyeket nagyban segítette Csabai Edvin 17-szeres maratoni világbajnok kenus, az MKKSZ sárkányhajó szakág vezetője szórólapokkal, felfújható sátorral, molinókkal, alkalmanként mentőmellényekkel. 2. Sárkányhajó versenyek Térségünkben 7 sárkányhajó verseny, ebből 3 kizárólag iskolai verseny került megrendezésre (további őszi fordulók szervezés alatt állnak). A versenyeken már jelentkezett a Sportág Népszerűsítő Program eredménye, mert a megrendezett versenyeken a térség településeinek csapatai is részt vettek. (Érdekesség, hogy a tiszaújvárosi iskolai sárkányhajó bajnokságra nevező Tiszalúc A és B csapata a települések közötti 20 km távolságot a testnevelő vezetésével kerékpárral tette meg, továbbá a kb. 40 kilométerre fekvő hajdúnánási Bocskai Általános Iskola 2 db 40 személyes különjáratot rendelt a gyerekeknek erre az alkalomra.) Iskolai versenyek: 1.) Iskolai sárkányhajó verseny Hajdúnánás általános és középiskolások részvételével 2.) Iskolai sárkányhajó verseny Polgár középiskolások részvételével

5 3.) Suli-Sárkányok - regionális iskolai sárkányhajó bajnokság Tiszaújváros általános és középiskolások részvételével (4. osztálytól), több mint 500 tanuló előzetes nevezésével. Videó: Népszerűsítő versenyek: 1) Sárkányhajó Roadshow -Tiszaújváros bekapcsolódott az MKKSZ által szervezett országos Sárkányhajó Roadshow programba

6 2) II. Tiszaújvárosi Sárkányhajó Fieszta idén júliusban második alkalommal rendeztük meg legnagyobb tömegsport rendezvényünket, 62 csapat (682 fő) részvételével, a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhétre látogató több ezres szurkolótábor előtt. Hatalmas siker! 3) Sárkányhajó Verseny Tiszacsege:A Csegei-Napok betétprogramjaként a miskolci DSSC-vel közösen szerveztünk népszerűsítő sárkányhajó versenyt a Tiszán. A városban korábban ismeretlen sporteszközöket nem várt érdeklődés fogadta.

7 4) II. Polgári Sárkányhajó Fesztivál: A tavaly augusztusban első alkalommal megrendezett versenyünk akkora sikert aratott, hogy Polgár Város polgármestere felkérte a TKKSE-t a verseny évenkénti megrendezésére, egyben a kiemelt városi rendezvények közé emelve azt. A felkérés alapján idén augusztusban a Városi Strand területén mintegy fő részvételével, családi nappal egybekötve 28 hajóegység indulásával rendeztük meg a II. Polgári Sárkányhajó Fesztivált, melyen - korábbi népszerűsítő akcióinknak köszönhetően - Miskolcról, Vácról, Hajdúnánásról, Görbeházáról, Tiszaújvárosból valamint a romániai Nagykárolyból is érkeztek résztvevők. Jól szemlélteti széleskörű Sportág Népszerűsítő Program -unk sikerét, hogy a döntő futam négy résztvevője négy különböző településről látogatott hozzánk!

8 3. Sajó-Tisza teljesítménytúra: A Sajó és a Tisza összefolyásánál, ahol a Sajó egy hatalmas kanyarulattal fogja közre Tiszaújvárost, ott került megrendezésre baráti társaságok, munkahelyi közösségek részére immár több alkalommal a Sajó-Tisza teljesítménytúra. A sárkányhajókat a kanyarulat fölé szállítva a résztvevők egy közel 20 km-es túrát teljesítettek, a vadregényes, kanyargós, romantikus Sajó alsó szakaszán. A túra két hajóval hat alkalommal délelőtt és délután más-más résztvevőkkel került megrendezésre. (Résztvevők száma 6x2x11=132 fő, délelőtt és délután = 254 fő) 4. Iskolai családi nap: A polgári csónakázó tavon került megrendezésre a tiszaújvárosi Hunyadi Általános Iskola Családi napja negyedikes és harmadikos osztályok részére, ahol a gyerekek egy péntek délután a szülőkkel együtt megismerkedtek a sárkányhajózással és a kajakozással. Esztétikus környezetben bogrács mellett sok szó esett a vízi sportok szépségeiről. A gyerekek a helyszínen a sárkányhajózás mellett a kajakozást is kipróbálhatták biztonságos körülmények között a sekély tavon. Sokan közülük már rendszeresen járnak edzéseinkre.

9 5. Munkahelyi sárkányhajó sportnap: A fent felsorolt rendezvényeken több cégvezetőben is sikerült felkelteni az érdeklődést a sárkányhajózás, és a kajak-kenu sport iránt. Ezek után nagy örömmel álltunk rendelkezésre a Polgári Takarékszövetkezet és a Sinergy Kft. sportnapján is. Mindkét esetben sikerült a legnépszerűbb versenyszámnak bizonyulni a nap folyamán, és tovább bővíteni a vízi sport iránt rajongók táborát. 6. Gyermeknapi rendezvény: A környék legnagyobb bevásárlóközpontja, a Debrecen-Miskolc-Nyíregyháza háromszög közepén elhelyezkedő M3 Outlet Center óriási gyermeknapi rendezvényt tartott, melyen helyet kaptunk mi is a sárkányhajóval. A később Kelet-Magyarország legnagyobb gyermeknapja címet megkapó rendezvényen soha nem látott gyermektömeg vett részt a különböző programokon. A délelőtti nyitástól, a 20 órai zárásig szólt a sárkányhajó dobja a gyerekek által. A kisebbek az evezést is imitálhatták egy fotó erejéig a hajóban ülve.

10 A Program eddigi eredményei, és következményei: A Sportág Népszerűsítő Program keretében mintegy 30 esemény valósult meg összesen 7 településen. A sárkányhajó felkeresett 10 iskolát, ahol sárkányhajóban ült 2500 gyerek, a kajak ergométert kipróbálta kb fő, közreműködésünkkel a térségből a Londoni Olimpiai közvetítéseken több ezer fő szurkolt az általuk most közelebbről is megismert kajak-kenu sportág magyar résztvevőinek. Az iskolák nagyon várják a folytatást, az időközben elfogadott közoktatási törvény szeptember. 1-től szakaszosan heti 5 órára növelte a testnevelési órák számát. A megnövekedett órakeretből részesülhetnek majd azok a sportágak kik ezt a lehetőséget megteremtik maguknak, így reményeink szerint térségünkben a kajak-kenu sportág is. Az iskolákban a fogadókészség már érzékelhető számunkra. A Sportág Népszerűsítő Program jó lehetőséget kínált és kínál majd arra, hogy a kajakkenu sportág társadalmi elfogadottsága, ismertsége, népszerűsége nőjön, és hogy a fiatalok minél nagyobb számban válasszák ezt a szép sportágat, ahol álmaik beteljesedhetnek, ahol céljaik megvalósulhatnak, ahol sikeres sportemberekké válhatnak. Sportágunk jövője szempontjából nagyon fontos, hogy a kajak-kenu sport az iskolák falain belülre kerüljön, most itt a lehetőség (a megnövekedett óraszám), az ajtók már kinyíltak (Sportág Népszerűsítő Program), a fél lábunk már az ajtón belül van. Most kell cselekedni! A Program keretében: - szeptemberben iskolai sportág népszerűsítő rendezvények kezdődnek. - olimpiai élménybeszámolók indulnak olimpikonok közreműködésével. - a szeptember 8-án Tiszaújvárosban a Suli-Sárkányok regionális iskolai sárkányhajó bajnokság őszi fordulója kerül megrendezésre. - a mindennapos testneveléssel kapcsolatos megállapodás aláírására kerül sor a Tiszaújvárosi Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és a Tiszaújvárosi KajakKenu és Sárkányhajó Egyesület között. - Szeptember 14-én az önerőből teljeskörűen felújított és átalakított tiszaparti kajakkenu Utánpótlás - Nevelő Centrum átadási ünnepsége. A programot folytatni kell, az olimpiai sikerek után térségünkben a szeptembernek a kajakkenuról kell szólnia. Kérjük a Magyar Olimpiai Bizottságot, segítse a Sportág Népszerűsítő Program és ezen keresztül a Tiszaújvárosi Kajak - Kenu és Sárkányhajó Egyesületet munkáját, elősegítve a jövő kajakos nemzedékének sikerét, valamint a széles közösségek egészséges életmódra, sportra nevelését! Tisztelettel, és az eddigi közös munkáért köszönettel: Béke László elnökségi tag

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló a civil és sportszervezetek 2014. évi tevékenységéről Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné

Részletesebben

A 2012-es év rendkívül mozgalmas volt a Műhely Klub életében. Ebben az évben hétszer települtünk ki Mobilműhelyünkkel különféle programokra, és

A 2012-es év rendkívül mozgalmas volt a Műhely Klub életében. Ebben az évben hétszer települtünk ki Mobilműhelyünkkel különféle programokra, és M ű h e l y K l u b É v e s b e s z á m o l ó 2012 A 2012-es év rendkívül mozgalmas volt a Műhely Klub életében. Ebben az évben hétszer települtünk ki Mobilműhelyünkkel különféle programokra, és szintén

Részletesebben

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2015

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT 1 TARTALOMJEGYZÉK TÁJÉKOZTATÓ A SZOLNOKI SPORTCENTRUM KHT. UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 3 ATLÉTIKA 5 EVEZÉS 7 JUDO 12 KAJAK-KENU 16 LEÁNY KOSÁRLABDA 18 FIÚ KOSÁRLABDA 19 ÚSZÁS 23 RÖPLABDA

Részletesebben

Röplabdasport fejlesztési koncepció

Röplabdasport fejlesztési koncepció Röplabdasport fejlesztési koncepció 2013 1 RÖPLABDASPORT FEJLESZTÉSI TERVE a Nyugat Balatoni régióban, Gyenediáson és környékén Nyugat Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület Röplabdaközpont Terem-

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013 TARTALOM I. Bevezetés 3. o. 1. A sportkoncepció szükségessége 3. o. 2. Hódmezővásárhely sportmúltja 4. o. II. A sportkoncepció alapelvei

Részletesebben

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események ÓZDI SPORTALMANACH 2013. év legjobb sportolói Ez történt 2013-ban Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Judo Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Küzdősport Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés

Részletesebben

Atomerőmû. Az 50 legbefolyásosabb között. Félmilliomodik látogatóját fogadta a Paksi Atomerőmű

Atomerőmû. Az 50 legbefolyásosabb között. Félmilliomodik látogatóját fogadta a Paksi Atomerőmű Atomerőmû fotó: Bodajki Ákos XXXVI. XXXVII. évfolyam, 4. 5. 6. szám Félmilliomodik látogatóját fogadta a Paksi Atomerőmű Igencsak meglepődtek a budapesti Wesselényi Miklós Műszaki Szakközép- és Szakiskola

Részletesebben

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is!

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2012-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Bemutatkozás. Kik vagyunk? Szövetségünket,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A T L É T I K A... 5. E V E Z É S... 8. J U D O... 1 1. K A J A K - K E N U... 1 4. K O S Á R L A B D A... 1 8. Ú S Z Á S... 2 1.

TARTALOMJEGYZÉK A T L É T I K A... 5. E V E Z É S... 8. J U D O... 1 1. K A J A K - K E N U... 1 4. K O S Á R L A B D A... 1 8. Ú S Z Á S... 2 1. TARTALOMJEGYZÉK T Á J É K O Z T A T Ó A S Z O L N O K I S P O R T C E N T R U M K H T. U T Á N P Ó T L Á S N E V E L É S S Z A K M A I T E V É K E N Y S É G É R Ő L.............. 3. A T L É T I K A...................................................................................

Részletesebben

HLKC ÁNCSÁN ISTVÁN. ELNÖK E-mail cím: ÁNCSÁN ISTVÁN E-mail cím:

HLKC ÁNCSÁN ISTVÁN. ELNÖK E-mail cím: ÁNCSÁN ISTVÁN E-mail cím: 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 521 NBII Áfa levonásra a pályázatban igényelt költségek

Részletesebben

A Magyar Lovasterápa Szövetség hírlevele

A Magyar Lovasterápa Szövetség hírlevele A Magyar Lovasterápa Szövetség hírlevele A hírlevél megjelenésének dátuma I. évfolyam, 1. szám MLTSZ Teréz krt 24. Budapest, 1066 Telefon: +3614757018 Fax: E-mail: mltsz@gyermekmento.hu Tartalom Beszámoló

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MAGYAR EVEZŐS VÁLOGATOTT 2011-es EB eredményéről és az azt követő FELKÉSZÜLÉSÉI IDŐSZAKRÓL 2011.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MAGYAR EVEZŐS VÁLOGATOTT 2011-es EB eredményéről és az azt követő FELKÉSZÜLÉSÉI IDŐSZAKRÓL 2011. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MAGYAR EVEZŐS VÁLOGATOTT 2011-es EB eredményéről és az azt követő FELKÉSZÜLÉSÉI IDŐSZAKRÓL 2011. december 31-ig Beszámolási időszak: 2011.09.14-2011.12.31. 2011. szeptember elején lezajlott

Részletesebben

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA 2012. december 15. I. évfolyam 1. szám 1 ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA Tartalomból Álmok, célok, remények lehetőségek Az Őrség legnagyobb intézménye Élet a Katica Óvodában Programok a Művelődési Házban Változatos

Részletesebben

Őri Hírek ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA

Őri Hírek ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA 2013. október 15. 1 ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA Tartalomból Jubileumhoz méltóan A Tökfesztivál idén is hozta formáját Kulináris kavalkád Őrségi vadászok ünne- pe Ilus néni köszöntése Jubileumhoz méltóan

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. P A N O R Á M A S P O R T - T O B O R Z Ó M E L L É K L E T T E L 1 7-3 3. O L D A L Tanévkezdés 2008-ban 5 kamrás mûanyag ablakok 1.0 hõszigeteléssel,

Részletesebben

Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről

Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről 1. Általános adatok Az egyesületet társadalmi szervezetként a Fővárosi Bíróság

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA III. évfolyam 3. szám 2014. október 1 Tartalomból Tökfesztivál Őrségben a helyzet változatlan Önerős fejlesztések Természetesen Őrség Főztek, kirándúltak olimpiát nyertek Megújult tűzoltószertár Kipréselték

Részletesebben

Oxigén Futó Magazin. www.frissoxigen.hu. Mottó: A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell. Emil Zatopek

Oxigén Futó Magazin. www.frissoxigen.hu. Mottó: A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell. Emil Zatopek Oxigén Futó Magazin A Friss Oxigén Alapítvány lapja Alapítva: 2011 2014. augusztus KÜLÖNSZÁM Mottó: A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell. Emil Zatopek www.frissoxigen.hu 2 OXIGÉN

Részletesebben

MTK ELITE Basket Kft e s ELITE Sportegyesü let. Pa lya zat Minőségi kosárlabdázás Törökbálinton

MTK ELITE Basket Kft e s ELITE Sportegyesü let. Pa lya zat Minőségi kosárlabdázás Törökbálinton MTK ELITE Basket Kft e s ELITE Sportegyesü let Pa lya zat Minőségi kosárlabdázás Törökbálinton Az ebben a dokumentumban megfogalmazott sportfejlesztési programot két szervezet készítette és vallja közösen

Részletesebben

Újabb jó hír a Nyírségből!

Újabb jó hír a Nyírségből! Újabb jó hír a Nyírségből! A Magyar Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu Sportegyesület újabb sikeréről számolhatunk be a Nyírségből. 2012 októberében a Veterán Harcművészeti Klub égisze alatt megindult a

Részletesebben

Ajánló. Ajánló. Angol-német idegen nyelvi tábor 2012.

Ajánló. Ajánló. Angol-német idegen nyelvi tábor 2012. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Lapja XXIV. évfolyam 9. szám 2012. szeptember Ajánló Ajánló Augusztus 20. Államalapító Szent István ünnepén megemlékezéssel egybekötve adták át a város kitüntetéseit.

Részletesebben

fotók: Beregnyei Miklós

fotók: Beregnyei Miklós Atomerőmû kölcsönös bizalom szükségessége. Az üdvözlő szavak után megkezdődött az erőművel való ismerkedés. A felnőttek gyalog és kisvonattal járták be az üzem területét, a gyerekek számára pedig számtalan

Részletesebben

Fogócska Sportegyesület

Fogócska Sportegyesület Fogócska Sportegyesület Érdi Sasfiókák Labdarúgó Szakosztály Szponzori ajánlat A győztesek nem születnek, hanem azzá válnak 1 Tisztelt Jövőbeli Partnerünk! Először is szeretnénk megköszönni, hogy mérlegeli

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

Hírek. minderrõl részletesen a NUPinfo összevont számának belsõ oldalain olvashatnak!

Hírek. minderrõl részletesen a NUPinfo összevont számának belsõ oldalain olvashatnak! Foto: Záhonyi Fotoügynökség Hírek (3.) (4.) A Kovács Zsófia, Szalay Szandra, Tóth Zsófia (kép 1.) összeállítású triatlon nõi váltó ezüstérmet szerzett a dán fõvárosban megrendezett kontinensbajnokságon.

Részletesebben

Hazai vizeken féláron! Indul a strandszezon a gyömrői Tófürdőn

Hazai vizeken féláron! Indul a strandszezon a gyömrői Tófürdőn Hazai vizeken féláron! Indul a strandszezon a gyömrői Tófürdőn Gyöngykavicsos napozópart, vörösmárvány kút, új kiülő terasz. Csak hogy néhányat említsünk strandunk újdonságai közül. Ismét szépült a Tófürdő,

Részletesebben