TAPOLCA VÁROSI MOZI 2012 MÁJUSI MŰSORA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TAPOLCA VÁROSI MOZI 2012 MÁJUSI MŰSORA"

Átírás

1 TAPOLCA VÁROSI MOZI 2012 MÁJUSI MŰSORA Április 26 május 2. április 26 május 2. csütörtök szerda 18: Ft Csak a szél Színes, magyar film Hossz: 86 perc Rendező: Fliegauf Bence Szereplők: Toldi Katalin, Lendvai Gyöngyi, Toldi György Egy cigány család egy napját mutatja be a romagyilkosságok idején. április 26 április28. csütörtök - szombat 20:00 700,-Ft Az erő krónikája ( Chronicle ) Színes, szinkronizált angol-amerikai sci-fi Hossz: 84 perc Rendező: Joshua Trank Szereplők: Michael B. Jordan, Michael Kelly, Alex Russel Nincs átverés. Itt minden igaz. Andrew, Matt és Steve átlagos középiskolások. Mindegyiküknek megvan a maga baja és öröme. Nem tökéletesek, nagy a szájuk, és kicsit esetlenek. Olyanok, mint bármelyikünk. Abban sem különböznek a világ bármely más kamaszától, hogy a legátlagosabb pillanatukat is feljegyzik, közzéteszik. Csak egy különbség van: nekik már nincsenek átlagos pillanataik. Egy éjszakai buli közben ráakadnak egy ismeretlen dologra, ami talán nem is a Földről származik május 1-2. kedd szerda 20:00 700,-Ft Csempészek ( Contraband ) Színes, feliratos amerikai thriller Hossz: 110 perc Rendező: Baltasar Kormákur Szereplők: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster Chris Farrady régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál - a csempészésbe - hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fia célponttá válik.

2 Május csütörtök - szombat 18:00 700,-Ft Némafilm Korhatár: 6 éven aluliak számára nem ajánlott Színes, magyar dokumentumfilm Hossz: 70 perc Rendező: Siklósi Beatrix, Matúz Gábor Szereplők: dr. Kósa Ádám, dr. Tapolczai Gergely, Ádám Alexandra Siklósi Beatrix és Matúz Gábor rendezők hónapokon át követték kamerájukkal hőseiket, Kósa Ádámot és Tapolczai Gergelyt, hogy az ő sorsukon keresztül mutassák be a fogyatékkal élők mindennapjait. Kósa Ádám személyében először került siket képviselő az Európai Parlamentbe, Tapolczai Gergely pedig a magyar parlament egyetlen hallássérült tagja. Sorsuknál fogva nemcsak átérzik a fogyatékkal élők gondjait, de jogászként és törvényalkotóként tehetnek is értük. A két közéleti személyiség életútja az ép és halló emberek számára is fontos üzenetet hordozhat: bármilyen akadály leküzdhető, ha megvannak a segítők a családban, a társadalomban csütörtök - szombat 20: Ft Az ajtó Színes, magyar-német film Hossz: 98 perc Rendező: Szabó István Szereplők: Helen Mirren, Martina Gedeck, Eperjes Károly, Marozsán Erika Különös szépségű film az emberi tartásról, a titkokról, az egymás iránti megbecsülésről és szeretetről. A Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült film, két szigorú elvek szerint élő asszony portréja. A házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó vasárnap hétfő 18:00 700,-Ft 8 9. kedd szerda 20:00 Hasta la vista! ( Hasta la vista! ) Színes, feliratos belga film Hossz: 108 perc Rendező: Geoffrey Enthoven Szereplők: Gilles De Schrijver, Robrecht Vanden Thoren, Tom Andemaert Lars, Philip és Jozef három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban: Jozef szeme annyira gyenge, hogy csak nagyítóval lát rendesen, Philip csak fejét és egyik kezét tudja mozgatni, Lars-nak pedig gyógyíthatatlan daganata van, ami Philip-hez hasonlóan tolószékbe Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba utaznak, ahol van egy speciális bordélyház kényszeríti.

3 8-9. kedd szerda 18:00 700,-Ft Az utódok ( The descendants ) Színes, feliratos amerikai film Hossz: 115 perc Rendező: Allexander Payne Szereplők: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller Hawaii a boldogság és a szerelem szigete. A turistáknak. Azok, akik ott élnek ugyanúgy keserűség és öröm között töltik napjaikat, mint bárki más a világon. Matt King (George Clooney) eddigi békés hétköznapjait például alaposan összezavarja a sors. Felesége csónakbalesete után magára marad két lányával meg néhány olyan meghökkentő információval, amit addig nem is sejtett élete társáról. Miközben nagyon észnél kellene lennie, hiszen az örökségül rámaradt ősi erdőség eladásáról fog dönteni, kénytelen megküzdenie a szív dolgaival is: a lányaiéval, a rokonaiéval és sajátjával egyaránt.

4 Május csütörtök - hétfő 18:00 700,-Ft kedd szerda 20:00 Krízispont ( Margin call ) Színes, feliratos amerikai thriller Hossz: 107 perc Rendező: J.C. Chandor Szereplők: Kevin Spacey, Stanley Tucci, Paul Bettany Peter az egyik legbefolyásosabb befektetési banknál dolgozik kockázatelemzőként. Egy reggel a vele egy emeleten dolgozók szinte mindegyike megkapja felmondó levelét, köztük Peter főnöke, Eric is. Eric azonban - mielőtt elhagyná az épületet - egy pendrive-ot nyom Peter kezébe azzal, hogy nézze meg a rajta lévő információkat, de legyen nagyon óvatos. A hordozón Eric utolsó munkája található csütörtök szombat 20:00 700,-Ft Az éhezők viadala ( The hunger games ) Színes, feliratos amerikai sci-fi Hossz: 142 perc Rendező: Gary Ross Szereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Elizabeth Banks A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életrehalálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé kedd - szerda 18:00 700,-Ft Az igazi kaland ( We bought a Zoo ) Színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték Hossz: 123 perc Rendező: Cameron Crowe Szereplők: Matt Damon, Scarlett Johansson, Elle Fanning Benjamin Mee szeretne új életet kezdeni. Nem sok idő telt el azóta, hogy egyedül maradt kamaszfiával és kislányával, és ő mindent elkövet, hogy fenntartsa számukra a megszokott, majdnem tökéletes életüket. Makacs és elszánt - előbb-utóbb mégis rájön, hogy rossz úton jár. Szembe kell néznie vele: valami hiányzik mindannyiuk életéből. Szerencsére Benjamin tudja a választ: egy kis őrület kell: családjával beköltözik egy elhagyott állatkertbe

5 Május csütörtök szerda 18:00 700,-Ft A némafilmes ( The artist ) Fekete-fehér, feliratos francia film Hossz: 100 perc Rendező: Michel Hazanavicius Szereplők: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman 1927-ben járunk, a némafilmek korszakában. George Valentin az egyik legnagyobb filmcsillag ekkortájt, kinek élete tökéletesnek látszik: imádja a munkáját, élvezi a felé irányuló rajongást, és beleszeret Peppy Millerbe, a feltörekvő és nem mellesleg gyönyörű színésznőbe, miután együtt dolgoztak egy filmen. Amikor Zimmer, a stúdiófőnök felhívja sztárunk figyelmét arra, hogy a mozi jövője a hangosfilm lesz, Valentin egyáltalán nem foglalkozik a fenyegetéssel csütörtök - szombat 20:00 700,-Ft A titánok haragja ( Wrath of the Titans ) Színes, szinkronizált amerikai akciófilm Hossz: 99 perc Rendező: Jonathan Liebesman Szereplők: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralp Fiennes 10 éve béke van. Zeusz félisten fia, Perszeusz már nem az istenekkel hadakozik, egyszerű halász lett, és a fiát neveli. De az Olümposzon sosem tartós a nyugalom. A titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy ellenállhassanak. A lázadást Kronosz vezeti, akit egykor a saját három fia vetett a Tartarosz mélyére. Amikor híre jön, hogy az engedetlen titán már az istenek között is talált szövetségest, és Hadész meg Arész az ő oldalára állt, Perszeusz kénytelen emlékezni rá, hogy az ő igazi hivatása a harc. Éppen akkor veti bele magát a csatába, amikor úgy tűnik, minden elveszett, és Zeusz a titánok foglya lesz kedd szerda 20:00 700Ft A bűn hálójában ( Haywire ) Színes, feliratos amerikai akciófilm Hossz: 93 perc Rendező: Steven Soderbergh Szereplők: Gina Carano, Ewan McGregor, Antonio Banderas, Michael Douglas Mallory Kane magasan képzett ügynök, aki az amerikai kormány részére megbízásokat teljesítő biztonsági vállalatnak dolgozik, és a világ legveszélyesebb sarkaiban hajt végre feladatokat. Egy sikeres akció után azonban gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Mallory rádöbben: valaki elárulta. Több országhatáron átkelve menekül hatóságok és magáncégek specialistái elől, miközben a lehetőségei egyre szűkülnek. Sarokba szorítva Mallory briliáns - és veszélyes - csapdát állít, hogy végre tisztázza magát, és kiderítse, ki az igazi áruló.

6 Május csütörtök - szombat 20:00 700,-Ft vasárnap hétfő 18: kedd - szerda 20:00 Tétova félrelépők ( Late bloomers ) Színes, feliratos francia-belga-angol film Hossz: 95 perc Rendező: Julie Gavras Szereplők: William Hurt, Isabella Rossellini, Doreen Mantle Adam és Mary több évtizedes házasságban élnek. Egyikük életműdíjat kap eddigi munkásságáért, a másik aggódva figyeli szarkalábait. A középkorúak kapuzárási pánikja mindkettejüket eléri, s ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, mint a legtöbb korukbeli, aki szembesül az idő múlásával. Vajon hátralévő életüket egymással képzelik el? Még mindig él a szerelem, a szenvedély a másik iránt? Lehet-e, kell-e valamit tenni az öregedés ellen? csütörtök szombat 18: Ft Hadak útján ( War horse ) Színes, feliratos amerikai háborús film Hossz: 146 perc Rendező: Steven Spielberg Szereplők: Benedict Cumberbatch, Jeremy Irvine, Emily Watson A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl - így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval 27. vasárnap 14:00 Vuk Korhatár: Korhatár nélkül megtekinthető Színes, magyar rajzfim Hossz: 4x20 perc Macskafogó 16:00 Korhatár: 6 éven aluliak számára nem ajánlott Színes, magyar-knadai NSZK animációs rajzfilm Hossz :96 perc

7 kedd szerda 18:00 700,-Ft John Carter ( John Carter ) Színes, szinkonizált amerikai akció fantasy Hossz: 132 perc Rendező: Andrew Stanton Szereplők: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Willem Dafoe A harcviselt egykori katonát, John Carter századost érthetetlen okokból a Marsra szállítják, ahol ismeretséget köt helyi lakosokkal, Tars Tarkas-sal, és az elbűvölő Dejah Thoris hercegnővel. Akaratán kívül belekeveredik a bolygó bennszülöttjei közötti ősi konfliktusba és az összeomlás határmezsgyéjén egyensúlyozó világban John Carter újra felfedezi magában az emberséget, amikor rájön, hogy bolygó és népének sorsa egyedül az ő kezében nyugszik.

8 Május 31 június 6. május 31-június 4. csütörtök - hétfő 18:00 700,-Ft június 5-6. kedd szerda 20:00 Együtt az ég alatt ( Über uns das All ) Színes, feliratos német film Hossz: 88 perc Rendező: Jan Schomburg Szereplők: Sandra Hüller, Georg Friedrich, Felix Schmidt-Knapp Martha és Paul látszólag tökéletes boldogságban élnek. A férfi karrierje felívelőben van, elnyert egy remek állást is, így épp a napfényes Marseilles-be költöznek. Martha élete azonban egy pillanat alatt összeomlik, amikor két rendőrbiztos megjelenik nála és közlik vele: férje, Paul öngyilkosságot követett el. A nő a temetés miatt elkezdi megkeresni férje ismerőseit, s lassan rá kell döbbennie, hogy Paul éveken át, folyamatosan hazudott neki május 31 június 2. csütörtök szombat 20: Ft Amerikai pite A találkozó ( American pie: Reunion ) Korhatár: 18 éven aluliak számára nem ajánlott Színes, szinkronizált amerikai filmvígjáték Hossz: 114 perc Rendező: Jon Hurwitz, Hayden Schlossber Szereplők: Jason Biggs, Tara Reid, Chris Klein Ebben az új vígjátékban az Amerikai pite szereplőit egy kicsit több mint egy évtizeddel később látjuk viszont, amikor újból összejönnek az érettségi találkozó apropóján. Egy nagyon hosszú hétvége alatt kiderül, hogy ki változott, ki nem, valamint hogy az idő és a távolság nem szakíthatja szét a baráti kötelékeket. június 5 6. kedd szerda 18:00 700,-Ft Rém hangosan és irtó közel ( Extremely loud and incredibly close ) Színes, feliratos amerikai film Hossz: 129 perc Rendező: Stephen Daldry Szereplők: Tom Hanks, Sandra Bullock, Max von Sydow Oskar nem átlagos fiú. Amatőr feltaláló, felfedező, csillagász, zenész és ékszertervező. Imádott apja a szeptember 11-i terrortámadás idején az egyik toronyházban dolgozott. Fia a temetése után talál egy kulcsot, és meggyőződésévé válik, hogy apja hagyott számára egy üzenetet: csak meg kell találnia a zárat, melyet a kulcs nyit. Útnak indul: bebarangolja New Yorkot, sokféle emberrel ismerkedik meg, sokféle sorssal találkozik. Gyásszal, örömmel, szeretettel és gyűlölettel. Míg anyja egyre jobban bezárkózik saját gyászába, előtte új világok nyílnak meg: melyek talán segítenek, hogy elviselje az elviselhetetlennek tűnő veszteséget.

9 A Tapolca Városi Mozi támogatói: Tapolca Város Önkormányzata! Felhívjuk a látogatók figyelmét állandó kedvezményeinkre: Csütörtöki kedvezmény: a jegy ára minden előadásra 500 Ft! Egyéb napokon: családi kedvezmény: 4 fő látogatása esetén egy jegy ajándék! Nyugdíjasoknak, diákoknak: a jegy ára minden előadásra 500 Ft! Csoportos kedvezmény:20 főtől 500 Ft/fő! Jegyrendelés, információ: és a 06/ es telefonon! Pénztárnyitás előadás előtt egy órával! Több információ: A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! Teleház NET.POINT T@polc@ Fő tér 1. Tel.: , 06/ Teljes körű Internet szolgáltatás, nyomtatás, fénymásolás. Szaktanácsadás. Laptoppal (WIFI) vezetékmentes Internet csatlakozás! Nyitva: hétfő-péntek 9-21 óráig, szombat 9-12 és ig. Használati díj: 300.-Ft/óra 30 napos Internet bérlet ára Ft. Dauerkarte im Internethaus! (im Kino) Unbeschrankte Internetverwendung 2500 Ft pro Monat. Nehmen Sie sogar Laptop mit, und Sie können sich mit WIFI zum Internet anschlissen!

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b.

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. július Július 15-től augusztus 3-ig Napos út Lencsés-tó Napos út 5/b. Izabella híd 11 07 15 P Zsigmond Vi 15.00 17. 16 Sz 17 V 18 H 19 K 20 Sz 21 Cs 22 P 23 Sz 24

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA GYULAI PÁL Adj Isten egészségére! ÉS MÁS MESÉK mesék 5 éves kortól ajánljuk! Pancimanci Babszem Jankó János királyfi és Szélike Adj' Isten egészségére!

Részletesebben

A bölcsesség otthon: férj és feleség

A bölcsesség otthon: férj és feleség A bölcsesség otthon: férj és feleség Lekció: 1Pét. 3.1-9 Textus: Péld 5.15-23, 2.16-1, 14.1, 21.9, 21.19, 12.4, 11.22, 18.22, 19.14, 30.18-19 2013. okt. 20. A bölcsesség otthon. Mit tanít a Példabeszédek

Részletesebben

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18.

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Elnöki nyilatkozat Ukrajnáról Fehér Ház James S. Brady sajtószoba July 18, 2014 11:52 AZ ELNÖK: Jó napot kívánok. A tegnapi napon a maláj

Részletesebben

A békeszerződés vitája a magyar országgyűlésben Gróf Teleki Pál beszéde

A békeszerződés vitája a magyar országgyűlésben Gróf Teleki Pál beszéde A békeszerződés vitája a magyar országgyűlésben Gróf Teleki Pál beszéde A Nemzetgyűlés 1920. november 13-án, a 128. ülésén tárgyalta az 1920. június 4-én Trianonban aláírt "Magyar Békeszerződésről szóló

Részletesebben

A MAGYAR LMBT SZÖVETSÉG VÉLEMÉNYE A BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLATRÓL SZÓLÓ T/8847. SZ. TÖRVÉNYJAVASLATRÓL. 2009. március 9.

A MAGYAR LMBT SZÖVETSÉG VÉLEMÉNYE A BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLATRÓL SZÓLÓ T/8847. SZ. TÖRVÉNYJAVASLATRÓL. 2009. március 9. A MAGYAR LMBT SZÖVETSÉG VÉLEMÉNYE A BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLATRÓL SZÓLÓ T/8847. SZ. TÖRVÉNYJAVASLATRÓL 2009. március 9. www.lmbtszovetseg.hu ÖSSZEFOGLALÓ A kilenc magyarországi melegszervezetet tömörítő

Részletesebben

2012. február. TelSol Kft. Utódok. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Szeged, Csongrádi sgt. 3. (62) 470 700 modellezek@modellezek.

2012. február. TelSol Kft. Utódok. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Szeged, Csongrádi sgt. 3. (62) 470 700 modellezek@modellezek. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2012. február Utódok TelSol Kft. MOBILTELEFON SZAKÜZLET ÉS SZAKSZERVIZ használt mobilok adásvétele akciós mobiltelefon-tartozékok mobiltelefonok gyorsszervize telefonok,

Részletesebben

Piotr Sarzyński 2011. szeptember 20. POLITYKA hetilap. Beszélgetés Tomasz Gudzowatyval. Jobban szeretem a fegyelmet, mint a szabadságot

Piotr Sarzyński 2011. szeptember 20. POLITYKA hetilap. Beszélgetés Tomasz Gudzowatyval. Jobban szeretem a fegyelmet, mint a szabadságot Piotr Sarzyński 2011. szeptember 20. POLITYKA hetilap Beszélgetés Tomasz Gudzowatyval Jobban szeretem a fegyelmet, mint a szabadságot Piotr Sarzyński: 8díj a World Press Photo versenyén, a világ legrangosabb

Részletesebben

VÍGH ANTAL EMBERKERESKEDELEM ELLENI HARC A HATÁRİRSÉGNÉL EGY KONKRÉT BŐNCSELEKMÉNY BEMUTATÁSA ALAPJÁN. A Határırség nyomozó hatósági hatásköre

VÍGH ANTAL EMBERKERESKEDELEM ELLENI HARC A HATÁRİRSÉGNÉL EGY KONKRÉT BŐNCSELEKMÉNY BEMUTATÁSA ALAPJÁN. A Határırség nyomozó hatósági hatásköre VÍGH ANTAL EMBERKERESKEDELEM ELLENI HARC A HATÁRİRSÉGNÉL EGY KONKRÉT BŐNCSELEKMÉNY BEMUTATÁSA ALAPJÁN A Határırség nyomozó hatósági hatásköre A büntetıeljárási törvény 2006. július 1-jén hatályba lépett

Részletesebben

Itt a felcsúti stadion, ami majdnem templom http://propeller.hu/itthon/2877956-itt-felcsuti-stadion-ami-majdnem

Itt a felcsúti stadion, ami majdnem templom http://propeller.hu/itthon/2877956-itt-felcsuti-stadion-ami-majdnem Alföldi Róbert: száműzött lettem! Tudtuk róla, mégis megdöbbentő volt hallani tőle. Alföldi Róbert a minap egy rendezvényen elmondta: 2018-ig gyakorlatilag nincs munkája, külföldön kell dolgoznia. Kérdés,

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

WRC autó is ott száguld majd az évzárón

WRC autó is ott száguld majd az évzárón A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő

Részletesebben

HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT. Sophy Williams rajzaival

HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT. Sophy Williams rajzaival HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT kiscica Sophy Williams rajzaival Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2013 3 Robinnak 5 Elso fejezet Füttyszó hasított a levegőbe. Ben Williams és Rob Ford! Most azonnal gyertek

Részletesebben

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem RENDEZVÉNYEK 2008. október 2. csütörtök 11 óra Nagyanyáink főztje Vas megyei ételek főzőversenye nyugdíjas klubok részvételével Szervező: MMIK, Nyugdíjas Klub A rendezvényt a Vas Megyei Közgyűlés Oktatási,

Részletesebben

A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága

A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága II. évfolyam 10. szám 2007. JÚNIUS A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága Előszó Itt az év vége! Mindannyian elfáradtunk. A vizsgák, küzdelmek a jobb jegyért lekötötték minden energiánkat. Ezért

Részletesebben

ZSOLDOS ATTILA: A Szent Korona. A korona a történelemben és a nemzeti hagyományban I. A koronázási jelvények A jogar A palást Országalma

ZSOLDOS ATTILA: A Szent Korona. A korona a történelemben és a nemzeti hagyományban I. A koronázási jelvények A jogar A palást Országalma ZSOLDOS ATTILA: A Szent Korona. A korona a történelemben és a nemzeti hagyományban História 2000/05-06. A szabad választások után 1990- ben összeülő magyar parlament egyik legádázabb vitája a körül forgott,

Részletesebben

Májusi Hírlevél 2008.

Májusi Hírlevél 2008. Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a. I. évfolyam, 1. szám Májusi Hírlevél 2008. A tartalomból: Köszöntő 1 Ceglédi Galéria Kultúrkockák.. 2 A MÁJUSI ÓDA Ó emberek, az élet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL AZ ELÁTKOZOTT PART Jóérzésű ember ne menjen lopni az anyja névnapján, mert hamarosan a légióban találja magát szögezi le a tanulságot főhősünk, Csülök, már a történet elején.

Részletesebben

Januári új könyveinkből

Januári új könyveinkből Januári új könyveinkből Eduard Limonov: Ez vagyok én, Edicska Budapest: Európa, 2011. Egy fiatal orosz költő a hetvenes évek közepén egyszer csak New Yorkban találja magát: ment ő is a sok ezer, főleg

Részletesebben

ŐSI IDEGENEK (HISTORY CHANNEL)

ŐSI IDEGENEK (HISTORY CHANNEL) ŐSI IDEGENEK (HISTORY CHANNEL) dr. Szalai András, Apológia Kutatóközpont, www.apologia.hu (v.3. 2014.07.08.) 1. A History Channel (HC) A Történelem csatorna 1995-ben jött létre, eredetileg dokumentatív

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Olvasd el: 1. Mózes

Részletesebben

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése,

Részletesebben

NAGYATÁD-RINYAMENTE TURISZTIKAI EGYESÜLET

NAGYATÁD-RINYAMENTE TURISZTIKAI EGYESÜLET NAGYATÁD-RINYAMENTE TURISZTIKAI EGYESÜLET HÍRLEVÉL 2015. FEBRUÁR 11.-17. PROGRAMSOROLÓ - Február 12-ig adhatók le az alkotások a II. Kult-tér kiállítási projektre, képregény, manga, karikatúra témakörökben.

Részletesebben

Sokféleképpen belefoghatnék ebbe a történetbe. Ábrándosabb lelkületű olvasóim, akik nem közömbösek régmúlt csaták és elporladt hősök iránt, bizonyára nem vennék zokon, ha úgy kezdeném: régesrég, azokban

Részletesebben

A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata

A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A körmendi Faludi Ferenc Könyvtár nyilvános közkönyvtár. A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június MUNKAANYAG, KÉRELMEZŐ ELSŐ INTERJÚ ÚTMUTATÓ A HU2004/IB/SO01-TL számú Egyenlő bánásmód elvének érvényesítése és az anti-diszkriminációs törvény végrehajtásának elősegítése Twinning Light projekt összesített

Részletesebben

Kísérletek. 2010.10.17. Készítette: Kiss Anett

Kísérletek. 2010.10.17. Készítette: Kiss Anett Kísérletek A kísérlet ebben a fejezetben úgy jelenik meg, mint a tudományos megfigyelés egyik módja, ahol a társadalomtudósok igyekeznek jelenségeket megérteni, általánosításokhoz jutni. A kísérlet lényege:

Részletesebben

Családakadémia Hírlevél

Családakadémia Hírlevél Családakadémia Hírlevél 57. szám digitális változat Tartalom: Csak 9 februári hétvége Csak 8 Visszatekintés Csak 6 Jegyesoktatás Elnökségi ülés Szervezői tapasztalatcsere Közérdekű hirdetmények Bizalompedagógia

Részletesebben

2007. augusztus. A Magyar Szentek Templomának havi tájékoztató lapja.

2007. augusztus. A Magyar Szentek Templomának havi tájékoztató lapja. A Magyar Szentek Templomának havi tájékoztató lapja. 2007. augusztus Kiadja a Magyar Szentek Plébániája. Megjelenik minden hónap elsı vasárnapján. Ingyenes kiadvány. Emlékezzél meg, Istennek dicsıséges

Részletesebben

A Perinatus Alapítvány programjai a Születés hete rendezvénysorozaton 2011 május 1-8. A részvétel a teljes programon ingyenes

A Perinatus Alapítvány programjai a Születés hete rendezvénysorozaton 2011 május 1-8. A részvétel a teljes programon ingyenes A Perinatus Alapítvány programjai a Születés hete rendezvénysorozaton 2011 május 1-8. A részvétel a teljes programon ingyenes 2011. május 1. vasárnap Úgy szülünk, ahogy születünk? 12 éve dolgozom a születés

Részletesebben

NONSTOP. 2012. március. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo.hu. 10% kedvezménnyel

NONSTOP. 2012. március. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo.hu. 10% kedvezménnyel A szegedi Belvárosi mozi műsora 2012. március Hangszer? (62) 420 792! Kotta? (62) 424 918! Szeged, Jókai u. 4. www.csermak.hu MAGYAR BOROK, ÍZEK Üzlet Kávézó Galéria Magyar családi pincészetek borai Házias

Részletesebben

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ Árvíz: a folyó vízszintje hóolvadás, jégtorlódás vagy heves esőzések miatt megemelkedik, majd kilép a medréből és elárasztja a vidéket. Víz alá kerülhetnek lakot települések, ipari

Részletesebben

Orbán Viktor beszéde Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új üzemének átadásán

Orbán Viktor beszéde Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új üzemének átadásán Orbán Viktor beszéde Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új üzemének átadásán 2014. szeptember 22. Bábolna Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelettel köszöntöm a vállalat vezetőit, tulajdonosait,

Részletesebben

JAVÍTÓKULCS R FÜZET ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T É V F O L Y A M

JAVÍTÓKULCS R FÜZET ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T É V F O L Y A M 8. É V F O L Y A M ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS R FÜZET s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T 2 0 0 6 Untitled-13 1 2006.03.01. 15:01:48 2 Untitled-13 2 2006.03.01. 15:01:48 3 Untitled-13

Részletesebben

Hazaváró Családi Juniális

Hazaváró Családi Juniális DENGELEG 1999. PÜNKÖSD V. ÉVFOLYAM 5. SZÁM A Szentlélek egyik legf bb munkája, hogy a nyugtalan szív megnyugodjon, meger södjék. A Isten Áldott szép pünkösd embert nyugtató m ve, hogy a békétlenség idején,

Részletesebben

FÖLDICSILLAGOK HÍRLEVÉL. 2013. január 30. 2013-01-29. KESHE Világbéke egyezmény 2013-03-21. http://kristalyhang.wordpress.com/

FÖLDICSILLAGOK HÍRLEVÉL. 2013. január 30. 2013-01-29. KESHE Világbéke egyezmény 2013-03-21. http://kristalyhang.wordpress.com/ FÖLDICSILLAGOK HÍRLEVÉL 2013. január 30. 2013-01-29 KESHE Világbéke egyezmény 2013-03-21 http://kristalyhang.wordpress.com/ A Keshe Alapítvány fontos közleménye A világbéke egyezmény aláírása és a világbéke

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A II. RÁKÓCZI FERENC MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2007. Tartalomjegyzék 1.A MEGYEI KÖNYVTÁR ELÉRHETİSÉGE...3 2.A KÖNYVTÁRHASZNÁLAT FELTÉTELEI ÉS AZ EHHEZ KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK...3 2.1.

Részletesebben

Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz

Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz Fogalomtár A törvényalkotás folyamata: az Alaptörvény szerint a köztársasági elnök, a kormány, minden országgyűlési bizottság és bármely

Részletesebben

JÉZUS KERESZTÚTJA A CSALÁDBAN

JÉZUS KERESZTÚTJA A CSALÁDBAN Imádunk téged Krisztus és áldunk téged, JÉZUS KERESZTÚTJA A CSALÁDBAN A keresztút állomásainak végigelmélkedése a család vonatkozásában. 1. Pilátus halálra ítéli Jézust Imádunk Téged Krisztus és áldunk

Részletesebben

Nyári könyvajánló. Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár Budapest, Móra, 2004. Kiss Dénes: Tatár kalandjai tíz országban

Nyári könyvajánló. Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár Budapest, Móra, 2004. Kiss Dénes: Tatár kalandjai tíz országban Nyári könyvajánló Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár Budapest, Móra, 2004. A Rozgonyi Cicelle Leánygimnázium hatodik osztályosai nem éppen az összetartásról voltak híresek, irigység, féltékenység vert éket

Részletesebben

ZA5949. International Social Survey Programme 2012 (Hungary) Country Questionnaire

ZA5949. International Social Survey Programme 2012 (Hungary) Country Questionnaire ZA5949 International Social Survey Programme 2012 (Hungary) Country Questionnaire s o r s z á m ÖSSZESEN HÁNY FİS A HÁZTARTÁS? fıs A KÉRDEZETT SZÜLETÉSI ÉVE: 1 9 A KÉRDEZETT NEME: 1 2 A KÉRDEZETT DOLGOZIK-E?

Részletesebben

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275 2016. JANUÁR Címlapsztori főcíme A tartalomból: Önkormányzati hírek 1-2. oldal Óvodai hírek 2. oldal Iskolai hírek 3. oldal Visszatekintő 4-5. oldal Felhívások 6. oldal Közelgő események: Iskolás farsang

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit: Gyermeket nevelni

Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit: Gyermeket nevelni Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit: Gyermeket nevelni (elektronikus verzió, készült 2006-ban) A tanulmány eredetileg nyomtatásban megjelent: Pongrácz Tiborné S. Molnár Edit (1996): Gyermeket nevelni in: Társadalmi

Részletesebben

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet-

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- az integrart bemutatja VÁRSZ? FESZTIVÁL MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- Káin Gyermekei - dokumentumfilm Időpont: 2016. április 4. 19:00-21:00 Helyszín: Szabadkikötő (Király utca 64.) A Káin gyermekei

Részletesebben

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 Energiatermelési, energiafelhasználási és hulladékgazdálkodási technológiák vállalati versenyképességi, városi és regionális hatásainak komplex vizsgálata és modellezése

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2.

A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2. A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2. Az én-m élet folyamán Isten adta nekem két látomás, hogy segítsen az embereknek.

Részletesebben

TARTALOM BEVEZET I. A HÁZASSÁG VÁLSÁGA AZ EGYÜTTM KÖDÉS ALAPELVEI FEMININ ÉS MASZKULIN ALAPTÖRVÉNYEK EGYSEJT FÉRFI MULTIFUNKCIONÁLIS N

TARTALOM BEVEZET I. A HÁZASSÁG VÁLSÁGA AZ EGYÜTTM KÖDÉS ALAPELVEI FEMININ ÉS MASZKULIN ALAPTÖRVÉNYEK EGYSEJT FÉRFI MULTIFUNKCIONÁLIS N TARTALOM BEVEZET I. A HÁZASSÁG VÁLSÁGA II. AZ EGYÜTTM KÖDÉS ALAPELVEI III. FEMININ ÉS MASZKULIN ALAPTÖRVÉNYEK IV. EGYSEJT FÉRFI MULTIFUNKCIONÁLIS N V. A FÉRFIAK PÁRKAPCSOLATI IGÉNYEI VI. A N K PÁRKAPCSOLATI

Részletesebben

A Hegyi Beszéd. 3. tanulmány. április 9-15.

A Hegyi Beszéd. 3. tanulmány. április 9-15. 3. tanulmány A Hegyi Beszéd április 9-15. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 15:6; Mikeás 6:6-8; Máté 5 7; 13:44-52; Lukács 6:36; Róma 7:7; 8:5-10 Amikor befejezte Jézus ezeket a beszédeket, a

Részletesebben

Kontrolling KG 3. MŰHELYGYAKORLAT AZ ORRUNK ELŐTT VANNAK A KONTROLLING TÉMÁK, ESZKÖZÖK ÉS MÓDSZEREK CSAK ÉSZRE KELL ŐKET VENNI!

Kontrolling KG 3. MŰHELYGYAKORLAT AZ ORRUNK ELŐTT VANNAK A KONTROLLING TÉMÁK, ESZKÖZÖK ÉS MÓDSZEREK CSAK ÉSZRE KELL ŐKET VENNI! Kontrolling KG 3. MŰHELYGYAKORLAT AZ ORRUNK ELŐTT VANNAK A KONTROLLING TÉMÁK, ESZKÖZÖK ÉS MÓDSZEREK CSAK ÉSZRE KELL ŐKET VENNI! Készítette: Csapattagok: Workshop Hajnóczy Soma Makkai Andrea Pancsovay Zita

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

A Nyereményjátékban részt vevő kiadványaink Dream válogatás

A Nyereményjátékban részt vevő kiadványaink Dream válogatás Vásárolj legalább 1 db regényt a Maxim Könyvkiadó kínálatából, majd regisztrálj a blokk vagy a számla sorszámával a facebookon található Dream válogatás oldalon (www.facebook.com/dreamvalogatas). Az érvényesen

Részletesebben

Kölcsey Ferenc Művelődési Központ, Oroszlány Augusztusi ajánló

Kölcsey Ferenc Művelődési Központ, Oroszlány Augusztusi ajánló Kölcsey Ferenc Művelődési Központ, Oroszlány Augusztusi ajánló Ég a napmelegtől a Kölcsey szík sarja, Tikkadt művelődés-szervezők legelésznek rajta; Nincs egy árva fűszál a tors közt kelőben, Nincs tenyérnyi

Részletesebben

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Atyaság. Azt gondolom sikerült röviden bemutatni azt a kuszaságot, ami ezen a téren ma az egyházban van.

Atyaság. Azt gondolom sikerült röviden bemutatni azt a kuszaságot, ami ezen a téren ma az egyházban van. Atyaság Manapság sok szó esik a szellemi atyaságról fıként az újonnan megjelenı apostolokkal kapcsolatban. Ezt a két fogalmat sokan már összetartozó fogalomként is kezelik és ebbıl adódóan már kezd elterjedni

Részletesebben

Nikl János: Menekülőút. Az Aszódi Javítóintézet

Nikl János: Menekülőút. Az Aszódi Javítóintézet Nikl János: Menekülőút Az Aszódi Javítóintézet Mit csinál az a gyermek, aki nem tud kérni? Elvesz, vagy cselekszik. Nekimegy valaminek, valakinek. Nem tud kérni, mert nem rendelkezik ezzel a képességgel.

Részletesebben

Konfrontációs levelek

Konfrontációs levelek Konfrontációs levelek Írta: Negyedik bővített változat 2016 Tartalomjegyzék Bevezetés 8. 1. Tisztelt Szerkesztőség! (2014.10.13) 8. 2. Nyílt levél a magyar titkosszolgálatok állományához! (2015.09.08)

Részletesebben

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet Veszprém város könyvtárainak programfüzete VMKK Cholnoky Könyvtára VMKK Dózsavárosi Könyvtára VMKK Március 15. úti Könyvtára Veszprém Megyei Levéltár Kiállítások: 2011. szeptember 30. és október 15. között

Részletesebben

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21 Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza IZSÁK FELESÉGET KAP Lekció: 1Mózes 24,1-21 Alapige: 1Mózes 24,7 Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom

Részletesebben

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel!

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel! Art Mozi Zalaegerszeg, Stúdió terem 2014. március havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 46. Iroda: (9.0017.00) tel/fax: 92/314575, Pénztár: (14.00) tel: 20/2602794 Jegyek vásárolhatók a mozi pénztárában

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült 2006. augusztus 21-én, 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzatának Európai Uniós, Regionális, Kommunikációs és Közbiztonsági Bizottságának

Részletesebben

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek,

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába. Máté 18:3 (Károli Gáspár fordítása) Prológus Angyalok az Arby s-ban

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

Családkutatás 2008. Készítette: Körmendi Anikó (1986), Soós Mária (1888) dédunokája

Családkutatás 2008. Készítette: Körmendi Anikó (1986), Soós Mária (1888) dédunokája Családkutatás 2008. Készítette: Körmendi Anikó (1986), Soós Mária (1888) dédunokája Sáfár József és Soós Mária Bakonyszentlászló 1884. dec. 12.: Sáfár József megszületik Bakonyszentlászlón anyja: Sáfár

Részletesebben

AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE. A 2014/2015-es TANÉVRE

AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE. A 2014/2015-es TANÉVRE AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE A 2014/2015-es TANÉVRE 1.1. Rendelkezés a tanévről - A 2014/2015-ös tanév 2014. szeptember elsejétől (hétfő) 2015. aug. 31-éig tart a tanév

Részletesebben

Koronczai József csendőr főtörzsőrmester életrajzához Élmények

Koronczai József csendőr főtörzsőrmester életrajzához Élmények Koronczai József csendőr főtörzsőrmester életrajzához Hajmáskér, 1905. március 9., 1945. március 28. Nagy József összeállítása, 2013. január 30. Budapest (született Perkátán, 1944) Olvastam a Perkátai

Részletesebben

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Pasarét, 2015. december 20. (vasárnap) családi karácsony PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Takaró János AZ ÉLET KENYERE Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Alapige: János 6,32-35 Jézus pedig így válaszolt nekik:

Részletesebben

Kislőd Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. május 26-i. nyilvános ülésének anyaga

Kislőd Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. május 26-i. nyilvános ülésének anyaga 20 Kislőd Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 26-i nyilvános ülésének anyaga Kislőd Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8446 Kislőd, Hősök tere 2. Szám: 3/2015.

Részletesebben

Epöl Község Önkormányzatának 2010.

Epöl Község Önkormányzatának 2010. Epöl Község Önkormányzatának ESÉLYEGYENLİSÉGI PROGRAMJA ÉS TERVE 2010. Megtanultam, hogy egy embernek Csak akkor van joga A másikra felülrıl lenézni, Amikor annak Talpra állni nyújt segítı kezet. (Gabriel

Részletesebben

Önnek/Neked írjuk ezt a levelet, azért Önözünk/tegezünk, mert Ön/te is így beszéltél a Testnevelési Egyetemen.

Önnek/Neked írjuk ezt a levelet, azért Önözünk/tegezünk, mert Ön/te is így beszéltél a Testnevelési Egyetemen. Egy szégyellnivaló országvezetőről Mihancsik Zsófia Ha nem szólal meg, az azért van, mert már régóta nem tud a saját csökött nacionalizmusán és silány politikai önérdekein túllátni. Nem szólal meg, noha

Részletesebben

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16.

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. DÁVID HŐSEI GYÜLEKEZET www.davidhosei.hu istentisztelet: 2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. ÉLŐFOLYÓIRAT A D Á V I D H Ő S E I G Y Ü L E K E Z E T H E T I H Í R L E V E L E És lesz, valahová ez a

Részletesebben

A játék elemei 97 szigetlapka a következő formákkal

A játék elemei 97 szigetlapka a következő formákkal Játékötlet Ki ne álmodozna néha róla Polinézia, a Csendes-óceán szigetvilága. A Maorik kezdetektől fogva ezeken a szigeteken élnek. Mintegy 3000 évvel ezelőtt Új-Zélandra is betelepültek. Jöjjön velünk

Részletesebben

PROGRAMOK. Óperencián innen és túl A mese rólad szól. 2016. április 6. szerda 18:00 24:00. Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár

PROGRAMOK. Óperencián innen és túl A mese rólad szól. 2016. április 6. szerda 18:00 24:00. Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár PROGRAMOK Óperencián innen és túl A mese rólad szól 2016. április 6. szerda Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár Szeged, Ady tér 10. ww2.bibl.u-szeged.hu/ejszaka_2016 www.facebook.com/klebelsbergkonyvtar/

Részletesebben

SZASZÁÉK gondoskodnak.

SZASZÁÉK gondoskodnak. ÉBREDÉS A PÁRI IFJÚSÁGI ÉS NEMZETISÉGI EGYESÜLET TÁJÉKOZTATÓ SZÓRÓLAPJA 2009. JÚNIUS PÁRI, Nagy utca 24. Teleház Telefon: 74/887-391 E-mail: ebredes.pari@vipmail.hu Meghívó PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY A Pári Ifjúsági

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE

A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE Budapest, 2016. április 15. Készítette: Magyary Jenő Témaválasztásom fő oka, hogy egyfelől a munkám miatt fontosnak tartom azt, hogy hogyan lehet

Részletesebben

Ők ugyanis a sérült gyerekük mellett óvodát működtetnek szintén sérült gyerekek részére.

Ők ugyanis a sérült gyerekük mellett óvodát működtetnek szintén sérült gyerekek részére. Idegesített, hogy nem tudják diagnosztizálni. Hát az orvostudomány nem tud semmit?" Egy család, amelynek tagjai megszakadnak a munkában, elviselik az elviselhetetlent, küzdenek a fogyatékkal, és közben

Részletesebben

Kolocz Dóra Hogyan született a Nagykörút?

Kolocz Dóra Hogyan született a Nagykörút? Kolocz Dóra Hogyan született a Nagykörút? Épül a Nagykörút. József körút a Krúdy (József) utcától a Baross utca felé nézve (A felvétel 1884-ben készült) 1 Budapest utcáin járva ma már nem lepődünk meg

Részletesebben

III. Testi fejlıdés. Szeptember 25., péntek, 20 óra

III. Testi fejlıdés. Szeptember 25., péntek, 20 óra III. Testi fejlıdés Szeptember 25., péntek, 20 óra László lépett be utoljára a közösségi terembe, amely hatalmas boltíves helyiség volt, bútorzatául pedig egy nagy asztal szolgált, körülötte néhány paddal

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1242/2014. (XII.16.) számú H A T Á R O Z A T A

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1242/2014. (XII.16.) számú H A T Á R O Z A T A Ügyiratszám: MN/26663-7/2014. Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat E-mail: személyes adat Tárgy: a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor közreadására vonatkozó kötelezettség megsértése

Részletesebben

Útmutató liturgiához

Útmutató liturgiához Útmutató liturgiához ELŐKÉSZÜLETEK A terem feldíszítésével az a célunk, hogy megidézzük a kubai hangulatot. Kék textíliát vagy krepp papírt helyezzünk el a földön, az óceánt jelképezve vele. (Az Előkészítőn

Részletesebben

véleménye az új Polgári törvénykönyv tervezetének egyes szabályairól

véleménye az új Polgári törvénykönyv tervezetének egyes szabályairól A Háttér Társaság a Melegekért véleménye az új Polgári törvénykönyv tervezetének egyes szabályairól A Háttér Társaság a Melegekért Egyesület áttekintette a Polgári törvénykönyv 2008 márciusában közzétett

Részletesebben

2008-02. www.budapestfilm.hu

2008-02. www.budapestfilm.hu 2008-02 www.budapestfilm.hu TERRORBOLYGÓ egylemezes változat TERRORBOLYGÓ egylemezes változat A B-kategóriás filmek iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette

Részletesebben

2008. OKTÓBER 21., KEDD

2008. OKTÓBER 21., KEDD 1 2008. OKTÓBER 21., KEDD ELNÖKÖL: DIANA WALLIS alelnök 1. Az ülés megnyitása (Az ülést 9.00-kor megnyitják.) 2. Dokumentumok benyújtása: lásd a jegyzőkönyvet 3. Megállapodások szövegeinek a Tanács általi

Részletesebben

A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015

A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015 A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015 Boldog gyermekkor, vidám tanulás, biztos munka elérhetősége Tatabánya közoktatási intézményeiben KERTVÁROSI

Részletesebben

Mindent elemészt? Benedek Miklós. Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014

Mindent elemészt? Benedek Miklós. Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014 Benedek Miklós Mindent elemészt? Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014 Dragomán Györgynek a 2005-ben megjelent A fehér király című nagy sikerű regénye után, amelyet számos nyelvre lefordítottak,

Részletesebben

Vissza-és előretekintés

Vissza-és előretekintés Az igazi élmények mindig nyáron születnek, észrevetted? Talán mert nyíltabbak és bátrabbak vagyunk, talán a napsütés okozza, és a sok nyíló virág. Aztán jön az ősz, elkezdődik az iskola és az egész nyüzsgés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 10. napján délután 17.30 órai kezdettel megtartott soron következő nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

HÉTVÉGI HÁZI FELADAT SZABÁLYAI, ISKOLAI DOLGOZATOK

HÉTVÉGI HÁZI FELADAT SZABÁLYAI, ISKOLAI DOLGOZATOK HÉTVÉGI HÁZI FELADAT SZABÁLYAI, ISKOLAI DOLGOZATOK SZABÁLYAI AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI 1 Magyar nyelv és irodalom Írásbeli beszámoltatások Rendszeres,

Részletesebben

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Országos Rádió és Televízió Testület 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból!

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból! A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. június Norvég erdő Szeged, Sóhordó utca 18. (30) 998 3342 Rendezvények (25 50 fő) Kitelepülés 5 féle menü 110 fős kerthelyiség grillezéssel Zárt parkoló Hétfőnként

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit A K É K M A D Á R A L A P Í T V Á N Y a b e t e g g y e r m e k e k é r t Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit 2 a.) Közhasznú egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t M E G H Í V Ó Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete k ö z m e g h a l l g a t á s t tart szelektív hulladékgyűjtés témában. A közmeghallgatás helye:

Részletesebben

2009. január 20. Legfontosabb javaslatok:

2009. január 20. Legfontosabb javaslatok: A HÁTTÉR TÁRSASÁG A MELEGEKÉRT VÉLEMÉNYE A BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLATRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGI MEGSEMMISÍTÉSE ÉS AZ ÚJ TÖRVÉNYJAVASLAT KIDOLGOZÁSA KAPCSÁN 2009. január 20. Az Alkotmánybíróság

Részletesebben

Jegyzıkönyv A ELTE BTK HÖK Küldöttgyőlésének ülése

Jegyzıkönyv A ELTE BTK HÖK Küldöttgyőlésének ülése Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union Ellenırzı Bizottság 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A H-1088 Budapest,

Részletesebben