Általános Szerződési Feltételek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános Szerződési Feltételek"

Átírás

1 Általános Szerződési Feltételek Web-áruház adatai: A web-áruház üzemeltetője, az Ön által vásárolt termékek eladója a KOCSMASPORTOK.HU. Pontos, jogszabályok által meghatározott adatai: KOCSMASPORTOK.HU Székhely: 2310 SZIGETSZENTMIKLÓS, BOGLYA UTCA 68/B. Nyilvántartási szám: Adószám: Igazolás kiadója: PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZIGETSZENTMIKLÓSI JÁRÁSI HIVATAL Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-74690/2014. Mobil:

2 1. Rendelés, vásárlás A megrendelések feladása elektronikus úton, a weboldalon keresztül a nap 24 órájában, illetve telefonon, Hétfőtől Szombatig: 8:00 20:00. Hétvégén és ünnepnapokon beérkezett elektronikus megrendelések feldolgozása az azt követő első munkanapon történik. A rendszer a megrendelés beérkezését követően automatikus válaszlevelet küld, ezzel jelezve, hogy a megrendelést fogadta. Ha ez a visszaigazoló elektronikus levél nem érkezik meg Önhöz, akkor a rendelés nem jutott el rendszerünkbe. A megrendelések feldolgozásakor minden esetben, telefonon keresztül egyeztetés történik a vásárlóval, ezért kérjük, hogy rendelésekor telefonos elérhetőséget is adjon meg a gyorsabb ügyintézés érdekében. Az áruházban feltüntetett árak a végső fizetendő árak, melyek a Magyarországon érvényben lévő alanyi adómentes számlával kiállítva érvényesek. Amennyiben technikai hiba miatt téves ár jelenik meg a web-áruházban, az áru elküldése előtt telefonon, illetve elektronikus levélben megkeressük Önt. Az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek. A raktáron jelenleg nem lévő megrendelt termékek ára változhat! Ez lehet áremelkedés és árcsökkenés is. Az árváltozás oka lehet beszállítói vagy gyártói ármódosítás, illetve árfolyam ingadozás is. A vásárlás lehetséges formái: - vásárlás személyes átvétellel - futár általi kiszállítás - házhoz szállítás összeszereléssel, üzembe helyezéssel Vásárlás előtt mindenképpen érdemes leadni a megrendelést elektronikus úton, mivel ez esetben a program automatikusan befoglalja a vásárló számára a szabad raktárkészleten lévő terméket, így az már más számára nem kerül eladásra. A foglalás 3 napig érvényes, hacsak nincs külön visszajelzés a vásárló részéről ennek meghosszabbítására. Lehetőség van előzetes megrendelés nélküli személyes vásárlásra is, ebben az esetben viszont csak a még nem lefoglalt raktárkészlet erejéig tudjuk kiszolgálni vásárlóinkat. A megrendelések feldolgozása és átadása a futárszolgálat számára, hétköznapokon történik, hétvégén szünetel. A megrendelés időpontjában raktáron nem lévő, de általunk beszerezhető árukra is veszünk fel rendelést, de a teljesítés a beszerzési lehetőségektől függ.

3 2. Szállítási, fizetési feltételek Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy amennyiben a megrendelt termék megérkezik, az átvétel igazolása előtt ellenőrizze, hogy a terméket hiánytalanul és hibátlanul megkapta e. Kiszállítás esetén máskülönben nehéz bizonyítani az esetleges hiányokat, vagy azt, hogy a hiba a kiszállítás során, vagy az után keletkezett. Sérült termék kézbesítése esetén ne vegye át a csomagot, ilyenkor a futár jegyzőkönyvet vesz fel, és az áruátvétel elutasítható. 2/a Szállítás és szállítási költségek: I. csomagküldő szolgálattal INGYENES a kiszállítás Magyarországon, területén az alábbi feltételek teljesülése mellett: - A megrendelt (nem akciós) termékek vételára meghaladja a Ft-ot. o Ha a megrendelés kizárólag akciós termékeket tartalmaz, a szállítás nem ingyenes. A KEDVEZMÉNYEK NEM ÖSSZEVONHATÓK. o Ha a megrendelés egyaránt tartalmaz akciós és nem akciós termékeket, úgy a nem akciós termékek összértékének meg kell haladnia a Ft-ot. A fenti feltételek nem teljesülés esetén a fizetendő szállítási díj Ft. A fenti szállítási költségek a végső fizetendő árak, és munkanapokon 8 és 17 óra közötti kiszállításra vonatkoznak. A GLS futárszolgálat két egymást követő napon 1-1 alkalommal megpróbálja kikézbesíteni a csomagot felár nélkül. A hétvégi, vagy meghatározott időpontra kért szállítás felára 3.000Ft. II. személyes átvétellel (a hely és az időpont egyeztetés tárgyát képezi) A személyes átvétel díjmentesen egyeztetett időpontban, munkanapokon a következő helyszíneken lehetséges: a, Budapest, Örs Vezér tere (Árkád főbejárat) b, Budapest, Lehel utca 51. (Kika parkoló)

4 Ezektől eltérő, de előre egyeztetett helyszínen, Budapest belterületén is lehetséges az átvétel, azonban ebben az esetben előfordulhat, hogy felár kerül felszámításra. A felár előzetes egyeztetés tárgyát képezi. III. helyszíni kiszállítással, összeszereléssel, beüzemeléssel Indokolt esetben a terméket szakemberrel szállíttatjuk ki és szükség esetén üzembe is helyezzük. Ha a termék nem akciós, vagy nem vonatkozik rá valamilyen más kedvezmény, úgy a kiszállítás Pest megye határain belül ingyenes. Vidéki szállítás esetén a szállítási költség Pest megye határától számítva oda-vissza 102Ft/km. A készre szerelés vagy üzembe helyezés költsége egyéni elbírálás tárgyát képezi. Speciális üzembe helyezést, összeszerelést igénylő termékeknél, illetve nagyméretű termékeknél a vevőnek biztosítania kell a beszerelés helyére történő problémamentes bejutást, illetve gondoskodnia kell az áru rendeltetési helyére történő beszállításának feltételeiről (elegendő nagyságú bejárat, nem túl szűk kanyarvétel folyosón, kellő méretű lépcső vagy lift, stb.). A vevőnek továbbá biztosítania kell az összeszereléshez szükséges infrastruktúrát (áram, esetenként folyóvíz, fűtés, amennyiben a tartósan alacsony hőmérséklet károsíthatja a beüzemelő személyzet egészségét, vagy az áru épségét). A vevőnek biztosítania kell az összeszerelés ideje alatt a termékek szakszerű tárolhatóságát, valamint nehéz termékek esetén a megfelelő padlózatot/födémet. Speciális összeszerelést igénylő termékek esetében terméktől függően 1 vagy 2 fős személyzetet biztosítunk. Amennyiben a helyszínre történő szállítás (nehéz áru esetén) ennél több főt igényel, úgy azt a vevőnek kell biztosítania. Ezen feltételek meg nem léte esetén az eladó nem vonható felelősségre a hibás teljesítésért, jogában áll megtagadni az üzembe helyezést. A kiszállítási, valamint az üzembe helyezési/összeszerelési költség ez esetben ugyanúgy fizetendő, mint ha az megtörtént volna. 2/b Fizetési feltételek Személyes átvétel vagy helyszíni kiszállítás, összeszerelés, üzembe helyezés esetén készpénz, mely átvételkor fizetendő az átadónak, vagy átutalás, amennyiben a fizetés előre átutalással már megtörtént. Bankkártyát jelen pillanatban nem áll módunkban elfogadni.

5 Csomagküldő szolgálattal történő kiszállítás esetén fizethet utánvéttel, amit a futárcég alkalmazottjával rendezhet bizonylat ellenében, illetve fizethet előutalással is a következő bankszámlaszámra: KOCSMASPORTOK.HU Számlaszám: Raiffeisen Bank A kiszállítás díjaként szereplő árak, a vásárló által fizetendő árak, melyek magyar forintban értendőek. Csomagküldő szolgálattal történő kiszállítás esetén csomagolási költségeket nem számítunk fel, a szállítási költség ellenben a vásárlót terheli. Ilyen kiszállítás alapáron csak hétköznapokon lehetséges, hétvégi és ünnepnapi kiszállításért felárat számolunk fel, melyről a vevővel előzetesen egyeztetünk. A kiszállítás időpontja a megrendeléstől számított 1-2 munkanap, kizárólag abban az esetben, ha a termék van raktáron! Ha nincs raktáron a megrendelt termék, akkor a szállítás előrelátható időpontjáról telefonon vagy ben tájékoztatjuk ügyfeleinket. Átvételkor szíveskedjen ellenőrizni a kézbesítő előtt a csomag sértetlenségét. Ha sérülést talál, ne vegye át a csomagot, vetessen fel jegyzőkönyvet a futárral. A csomag fizikai sérüléséről utólagos reklamációt jegyzőkönyv nélkül nem áll módunkban elfogadni. 3. Bérlés általános feltételei Az alábbi ajánlatban szereplő árak 1 termék 1 napi bérleti díjára vonatkoznak és a szállítási költséget nem tartalmazzák. A szállítási költség az egyidejűleg megrendelt termékek szállítási méretétől, a kiszállítás helyétől és időpontjától függően kerül megállapításra, és külön ajánlat formájában kerül közlésre. Megfelelő számú termék egyidejű, vagy hosszabb időre történő megrendelése esetén az ár megállapodás tárgyát képezheti. 1 napnál rövidebb, de 8 óránál nem hosszabb időtartamú bérlet esetén az ár a körülményektől függő egyedi elbírálás alapján kerül megállapításra. Egyes termékek esetében üzemeltető/felügyelő személyzet szükséges. A személyzetet mi biztosítjuk, és a bérleti díj tartalmazza ennek költségét is. Minden olyan termék esetében, ahol felügyelő személyzet nem szükséges, a játékokat a bérlő saját felelősségére használja. Mind a játékosok, mind pedig a játék épségéért a bérlő felel. Felügyelő személyzet biztosítására külön igény esetén olyan termékek esetén is van lehetőség, melyek önmagukban nem igényelnek felügyeletet. Ennek díja külön megállapodás tárgyát képezi.

6 A játékok átadásáról és átvételéről elismervény készül, melyet mindkét fél aláírásával, illetve személyazonosságának igazolásával (cég esetén bélyegzővel) hitelesít. Bizonyos esetekben a bérlet kaució fizetéséhez köthető. A kaució mértéke a bérbe vett áru(k) értékétől, illetve a szállítási költség nagyságától is függ. A kaució mértéke a megállapodást megelőzően kerül megállapításra. A kaució legkésőbb a bérleti időszak megkezdésekor fizetendő, és a bérleti időszak végén a kaució összege a bérleti és szállítási díjakkal, valamint az esetleges károsodás vagy hiány értékével csökkentve kerül visszafizetésre. 4. Szavatosság, jótállás Az eladó szavatossági és jótállási felelősségét a Polgári Törvénykönyv illetve a 49/2003. (VII.30.) számú GKM rendeletben foglaltak szabályozzák. A vásárlásról kiállított bizonylattal érvényesíthető a garancia. Kérjük ezt minimum a szavatossági idő lejártáig, azaz 1 évig őrizze meg. A garancia a termékek rendeltetésszerű használata mellett érvényesíthetőek. 1 év garanciát nyújtunk minden termékre. Egyes termékekre cseregarancia, míg más termékekre javítási garancia jár. Mindent Budapesten javítunk, kivéve, ha a termék nem szállítható (pl. biliárdasztal), mert akkor kiszállunk. A garanciális javítás nem jár költségekkel, de az áruk elküldésének, vagy a kiszállásnak a költsége a vásárlót terheli. Kérjük, őrizze meg a termék eredeti dobozát, leírását és kiegészítőit, mivel a termékeket garanciális ügyintézésre csak eredeti állapotukban, a vásárláskor átadott tartozékokkal együtt tudjuk átvenni (különleges kábelek, egyedi kiegészítők, CD-k, stb.). Amennyiben a termék külső garancialevéllel került értékesítésre (monitor, nyomtató, stb.), ez esetben, a terméket garanciális ügyintézésre nem tudjuk átvenni, arra a külső garancialevélen megjelölt szerviz jogosult. A termékek mellé a gyártó/beszállító által biztosított termékinformációs anyagot mellékeljük. A meghibásodott termék visszaszállítási költsége minden esetben a vásárlót terheli Garanciavesztés okai: - A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb látható fizikai sérülés. - Nem rendeltetésszerű használat. Ennek minősül a termék leírásában található használati módtól való eltérés. - Helytelen tárolás, illetve elemi kár okozta meghibásodás. (például: villám, túláram, áramingadozás).

7 - Ha a terméken végzett javítási és/vagy szerelési munkákat nem az azokat elvégezni jogosult, megfelelő szakképzettséggel nem rendelkező harmadik személy, vagy a vásárló végzi el. - Üzemeltetés vagy szállítás közben külső események hatására bekövetkező meghibásodás Nem garanciális hibák: - A vásárló által az átvétel után okozott sérülések. - Szoftverekkel összefüggő problémák, operációs rendszer, vagy meghajtó program telepítése, stb. - Szakszerűtlen összeszerelés. - Nem rendeltetésszerű használatból adódó sérülés. - Meghajtó program-, szoftver-, BIOS-frissítés. Amennyiben a garanciális javításra átvett termék a leírt hibát nem produkálja, szervízdíj kötelessé válik. A garanciális javítás vállalt határideje 15 naptári nap. Amennyiben ezen a határidő nem tartható, cserekészüléket biztosíthatunk, ezáltal a határidő 30 naptári napra módosul Cseregarancia: Kizárólag az eredeti dobozában, hiánytalanul, minden eredeti tartozékaival együtt, sérülésmentesen visszaküldött termékre érvényes. Szoftver esetén csak az adathordozóra biztosítunk cseregaranciát, amennyiben az nem olvasható. Ebben az esetben elegendő kizárólag az adathordozót visszajuttatni A LCD-TFT pixelhibák garanciális elfogadásának ismertetése: Az LCD-TFT monitorok kijelzőjén időnként pixelhibák fordulhatnak elő. Sajnálatos módon, ezen hibák a technológia jelen állása szerint nem zárhatóak ki teljesen. A gyártók a legtöbb esetben a pixelhibák garanciális elfogadása szempontjából az ISO Class II nemzetközi szabványt alkalmazzák, így a Kocsmasportok Online Web-áruház ez úton tesz eleget tájékoztatási kötelezettségének, valamint felhívja kedves vásárlói figyelmét, hogy a termék megrendelésével, Ön elismeri, hogy: - az ISO Class II nemzetközi szabványban foglaltak alapján kielégítő információhoz jutott a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel kapcsolatban - amennyiben a gyártó az ISO Class II szabványnál kedvezőbb feltételeket kínál termékeire, úgy a megvásárolandó monitor gyártójának pixelhibára vonatkozó garanciális feltételeit a következő leírások alapján gondosan áttanulmányozta, és megértette, így a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel kapcsolatban kielégítő információhoz jutott.

8 Az ISO Class II szabvány általános ismertetése: A szabvány négy különböző hibát különböztet meg, melyek definíciói a következők: 1. típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%- ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít). 2. típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-val reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötéten világít) 3. típusú: Egyéb, nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel (alpixel). Az aktív mátrix LCD kijelzőknél, minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld, és kék subpixeleknek az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy adott tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden, vagy kéken világít. (Általánosságban elmondható, hogy ez a leggyakrabban előforduló hiba.) 4. típusú, csoporthiba: kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet kettőnél több hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld, vagy kék pixel fordul elő. Az ISO Class II szabvány szerint, az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva a következők: 1. típus - 2db 2. típus - 2db 3. típus - 5db 4. típus - 2db Például egy 1024x768 natív felbontású kijelzőn ( pixel) a következők még elfogadhatónak tekinthetők: - első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x / = 1,57. - második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x / = 1,57. - harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x / = 3,93. Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn. A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.

9 Pixelhiba tolerancia ismertetése gyártónként: - Acer: Az Acer által biztosított jótállás esetben az adott LCD monitorok TFT kijelzőjén esetlegesen előforduló pixelhibák nem minősülnek garanciális hibának, csak egyes, kirívó esetekben. Az adott LCD kijelzőn egymillió képpontonként négy hibás képpont, illetve - a kijelző panelt kilenc egyenlő négyszögletes területre osztva - a kijelző középső részén legfeljebb egyetlen hibás képpont még elfogadható hibának minősül Elállási jog A vásárló elállási jogát a 17/1999. (II. 5.) számú "Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről" szabályozza. A rendelet hatálya nem terjed ki a személyes, üzletekben történő vásárlásokra / átvételre. Minden, interneten keresztül vásárlónak a vásárlástól számított 14 napon belül elállási joga van, mely indoklás nélkül érvényesíthető, és a következő feltételek mellett vehető igénybe: - Az elállási jog minden árura vonatkozik, mely bontatlan, illetve bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza az üzletünkbe, a vásárló azonban a terméket nem veheti használatba. - Az elállási jog az átvétel után megsérült termékekre nem vonatkozik. - A vásárlónak elállásra vonatkozó igényét elektronikus levélben, személyesen vagy telefonon keresztül kell bejelentenie. - Az áru ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor azonnal visszafizetjük. - Futárszolgálattal vagy postai úton visszajuttatott áru esetében legkésőbb az elállást követő 14 napon belül történik az összeg visszautalása, mely a teljes vételárra vonatkozik és a szállítási költségre. - A visszatérítés nem vonatkozik az áru visszajuttatásának költségére, ezen költség a megrendelőt terhelik. - Ha a termékről felbontás után, a futár jelenlétében kiderül, hogy bizonyíthatóan sérült, és ennek keletkezése az áru átvételét megelőzően történt, a termékre 14 napos cserelehetőséget biztosítunk. A termék sérülését a futárral felvetetett jegyzőkönyvvel lehet igazolni. - Nem vonatkozik az elállási jog a Online Web-áruházban személyesen vásárolt / átvett árukra.

10 5. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai A kocsmasportok.hu web áruházban eladásra kínált termékek képezik a vállalkozó és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. A vásárolni kívánt termékek tulajdonságait és jellemzőit a konkrét termék leírásában találja meg részletesen. Kérjük, hogy a termékleírásokat figyelmesen olvassák el, hogy pontosan azt a terméket rendelhessék, melyre szükségük van. Adott esetben kérjék a kocsmasportok.hu oldal kollégáinak a segítségét. Adott termékek használata veszélyeket rejthet magában, a termékleírások ebben a tekintetben is segítséget nyújtanak. A web-áruházban látható termékkínálata és a szerződési feltételek együttesen jelentik a felhívást ajánlattételre. A megrendeléssel a vásárló ajánlatot tesz a KOCSMASPORTOK.HU részére, melyet (nem az automatikus válasz ben) KOCSMASPORTOK.HU 48 órán belül tételesen visszaigazol, elfogadva ezzel az ajánlatot. A szerződés ekkor, a visszaigazolással jön létre a felek között. A feltüntetett képek helyenként amennyiben ezt a leíráskor feltüntetjük illusztrációk. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár. Áraink magyar forintban értendőek. 5. Jótállás, szavatosság, garancia Az 1959, évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít (tartós fogyasztási cikk esetében 3 év), amennyiben fogyasztói szerződés jön létre (amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy fogyasztó és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti. A 151/2003. Korm. rendelet alapján a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre KOCSMASPORTOK.HU 1 éves jótállási kötelezettséggel tartozik. Egyes termékek esetében a gyártó vagy az importőr a fent említett jogszabályoknál kedvezőbb feltételeket ( hónap garancia) vállal, melyeket KOCSMASPORTOK.HU köteles vásárlói számára is biztosítani. Az egy évesnél hosszabb garancia pontos feltételeit a termékek jótállási jegyén olvashatják. Kérés esetén ezeket a feltételeket előre is megismertetjük kedves vásárlóinkkal. A szavatosság feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. KOCSMASPORTOK.HU szavatossági kötelezettséggel tartozik, amennyiben az eladott termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. KOCSMASPORTOK.HU felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a fogyasztó végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza.

11 A szavatosság érvényesítésének feltétele, hogy amennyiben a felek a hiba eredetét illetően nem értenek egyet, a fogyasztó kötelezettsége a hiba eredetének bizonyítása (szakvélemény). A teljesítést követő hat hónapon belül vélelmezni kell, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt. Ebben az időszakban a bizonyítás KOCSMASPORTOK.HU kötelezettsége. Ha a fogyasztó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, KOCSMASPORTOK.HU mentesül a szavatossági felelősség alól. A jótállás feltételeit a már említett 151/2003. Korm. rendelet, a Polgári Törvénykönyv, illetve a szavatossági igényérvényesítéskor is fontos 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. Érvényesítésének feltétele a jótállási jegy. Fontos, hogy jótállás esetén a jótállásra kötelezett mindaddig nem mentesül kötelezettségei alól, amíg nem bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat következménye. Hibás teljesítés esetén a fogyasztó elsősorban választása szerint kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az KOCSMASPORTOK.HU számára a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget. Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha KOCSMASPORTOK.HU a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el. 6. Jogérvényesítés Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy amennyiben a megrendelt termék megérkezik, az átvétel igazolása előtt ellenőrizze, hogy a terméket hiánytalanul megkapta-e. Kiszállítás esetén máskülönben nehéz bizonyítani az esetleges hiányokat. Amennyiben termékeinkkel kapcsolatosan minőségi kifogás merülne fel, úgy a jogszabályoknak megfelelően a 49/2003. GKM rendelet által meghatározottak szerint járunk el. A szavatossági igényeket a vásárlást igazoló bizonylattal tudják érvényesíteni. A KOCSMASPORTOK.HU a jogszabály értelmében jegyzőkönyvet köteles felvenni a minőségi kifogásról. A KOCSMASPORTOK.HU a jogszabály értelmében törekszik arra, hogy a minőségi hibás termék kijavítását vagy kicserélését 15 napon belül elvégezze.

12 A minőségi kifogásokkal kapcsolatban kérjük, keresse a fent található elérhetőségeinket. 7. Az elállás joga A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. -a alapján jogosult az áru átvételét követő tizennégy napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben KOCSMASPORTOK.HU köteles a Megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő tizennégy napon belül visszatéríteni. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik. KOCSMASPORTOK.HU követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Egyéb költségek a vásárlót nem terhelik, beleértve a rendeltetésszerű használat melletti értékcsökkenést. A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. -a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl. egyedi mintával ellátott pókerasztalok, posztók, ajándéktárgyak) Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogával élni szeretne, kérjük, hogy a termék határidőn belüli visszajuttatása mellett írásban írja le, hogy el szeretne állni a szerződéstől a fenti jogszabály felhatalmazása alapján. 8. Adatvédelem A regisztráció során megadott személyes adatait KOCSMASPORTOK.HU bizalmasan kezeli, harmadik személynek nem adja át, és csak a megrendelés teljesítésére illetve a teljesítés esetleges bizonyítására használja fel, és tárolja. Adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló évi LXIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően járunk el. KOCSMASPORTOK.HU adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-74690/2014.

13 9. Szerzői jogok és hivatkozások KOCSMASPORTOK.HU weblapján (www.kocsmasportok.hu) található összes grafikai és technikai szerkezet, megjelenítés megvalósítási módozatai, valamint a termékekre, Cégünkre vonatkozó összes adat, leírás illetve kép az ezen oldalakon látható formában KOCSMASPORTOK.HU tulajdonát képezi. A jogtulajdonos hozzájárulása nélkül ezek felhasználása a szerzői jogok megsértését jelenti, és jogi következményeket von maga után. A és a való hivatkozás során tilos úgy linket elhelyezni, hogy az valamely más oldal részeként jelenítse azt meg. Minden más esetben az oldalunkra mutató link elhelyezéséhez hozzájárulunk. 10. Egyéb feltételek A kocsmasportok.hu oldalon való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. KOCSMASPORTOK.HU nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba van az internetes hálózatban, ami megakadályozza a akadálytalan működését és a vásárlást. Jelen szerződési feltételek a oldalról letölthetőek. Javasoljuk a Vásárlónak az aktuális szerződési feltétel mentését. 11. Vis major Az eladó vagy vevő késedelme, vagy kötelezettségeik hibás teljesítése nem ad alapot kártérítési igényre, amennyiben a hibás teljesítés olyan esemény miatt következett be, amely hatalma felett áll, és amelyért sem ő maga, sem pedig alvállalkozója, beszállítója vagy a nevében eljáró személy sem felelős és az eladó vagy a vevő úgy járt el, ahogy adott helyzetben ez elvárható, mégsem volt képes megelőzni a hibás teljesítést. Események, melyek ide tartoznak elsősorban: természeti csapások, állami vagy katonai szervek általi kisajátítás és lefoglalás, háború, felkelés, szabotázs vagy lázadás, árvíz, rendkívüli időjárás melyet semmilyen ésszerű módon nem lehetett előre látni, tűzvész, robbanás, vagy más katasztrófa, vagy hasonló esemény.

14 12. A szerződés, rendelési folyamat Megrendelő megrendelése elküldésével a KOCSMASPORTOK.HU vásárlójává válik. A megrendelés ügyfélszolgálatunk írásbeli visszaigazolása után tekinthető véglegesnek. A web-áruházban a rendelési folyamat első lépése egy regisztráció, mely önmagában nem jelent szerződéses kötelezettséget. A regisztráció sikerességét elektronikus levélben igazoljuk. A regisztrációt követően a kiválasztott terméket a Kosár ikonnal a kosárba tesszük, mely a lap szélén mutatni fogja a megrendelt termékek mennyiségét, árát. Amennyiben mindent kiválasztottunk, a Kosarunkban a Megrendelés -re kattintunk. Ekkor Kiválaszthatjuk, hogy személyesen az üzletben, illetve házhozszállítással szeretnénk e megkapni a terméket. Itt változtathatunk a mennyiségeken, ilyenkor az Módosít gombot kell használni. Amennyiben minden rendben van, kattintsunk a Megrendelés gombra. Megjelenik egy részletes adatlap, itt kérjük megadni a kért megrendelői adatokat, illetve a kiszállítás és a számlázás adatait, amennyiben azok eltérnek a megrendelőétől. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező. Megjelenik a végleges rendelésünk, amennyiben kértünk házhozszállítást, annak a költsége is. A Fizetendő összesen a termékek és az estleges kiszállítás végleges ára. Eldönthetjük, hogy kérünk-e értesítést Telefonon vagy ben, SMS-ben, amikor a termék átvehető. A Megjegyzés rovatban egyéb információkat adhatunk meg, például mikor jó a házhozszállítás, esetleg több számlára van szükség, stb. A Vásárlás gombra kattintva adjuk fel a rendelésünket, amelyről automatikus visszaigazoló levelet küldünk. Az adatbeviteli, félrekattintási hibák javítására a Vásárlás gomb megnyomása előtt van lehetősége. Kérjük, nézze át megadott számlázási címét, a megrendelt termékek mennyiségét, árát, típusát. Amennyiben hibát észlel, NE nyomja meg a megrendelés elküldése gombot, böngészőjével lépjen vissza folyamatosan addig a pontig, ahol az adott adatot, megrendelést módosítani tudja. KOCSMASPORTOK.HU elektronikus kereskedelmi szolgáltatásai egyedi jelszóval vehetők igénybe. A jelszó azonosítja a Megrendelőt, használata hitelesen bizonyítja, hogy a megrendelést a megrendelő megtette. A megrendelést számítógépes rendszerünk rögzíti, arról azonnali visszaigazolást küld. A Megrendelő teljes felelősséget vállal a jelszó kezeléséért, azt harmadik fél részére nem ismerteti. A szerződés, illetve a szerződéskötés nyelve: magyar. A fentiek szerint megkötendő szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, azt KOCSMASPORTOK.HU nem iktatja.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF):

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF): ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF): 1. Felek 1.1. Jelen online Webáruház (a továbbiakban: Webáruház) fejlesztője és üzemeltetője, valamint a Webáruházban forgalmazott termékek eladója: Cégnév: GardenGate

Részletesebben

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Felhasználási feltételek Webáruházunkban a vásárláshoz nem szükséges regisztrálni. Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Részletesebben

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Alfa-Klíma Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.alfa-klima.hu

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. ekszertaska.hu

Általános Szerződési Feltételek. ekszertaska.hu Általános Szerződési Feltételek ekszertaska.hu 1 Általános Szerződési Feltételek Az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF ) tartalmazzák Szeiler Gábor egyéni vállalkozó (székhely: 9024 Győr,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu Üdvözöljük a Wieland és Wieland Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Információ A jelen általános szerződési feltételek a Tchibo Budapest Kft. valamennyi, a www.tchibo.hu honlapon (a továbbiakban Webáruház) elérhető és megvásárolható árucikkére

Részletesebben

2. Rendelés előzetes regisztráció nélkül, automatikus regisztráció

2. Rendelés előzetes regisztráció nélkül, automatikus regisztráció Általános Szerződési Feltételek FüggönyFutár Webáruház www.fuggonyfutar.hu Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.fuggonyfutar.hu weboldalon (a továbbiakban: Webáruház)

Részletesebben

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Extreme Digital Zártkörűen működő Részvénytársaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. Jelen ÁSZF hatálybalépésének ideje: 2013. október 20.

Általános Szerződési Feltételek. Jelen ÁSZF hatálybalépésének ideje: 2013. október 20. Általános Szerződési Feltételek Jelen ÁSZF hatálybalépésének ideje: 2013. október 20. Jelen dokumentum tartalmazza a Nettrade Szolgáltató és Tanácsadó Kft., mint szolgáltató által üzemeltetett www.kreativjatek.hu

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek www.agrooroszi.hu Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek 1. Bevezetés Az Általános Szolgáltatási Feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák a LED-DISZKONT Kft. (székhely:1151 Budapest, Bogáncs u. 6-8., adószám:23159624-2-42), mint szolgáltató

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.burkolo-shop.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.burkolo-shop.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.burkolo-shop.hu Ön mint felhasználó a www.burkolo-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat: 1. A Honlapon folytatott

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) 1.) Általános rendelkezések

Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) 1.) Általános rendelkezések Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) 1.) Általános rendelkezések Jelen dokumentum a Címkepláza Kft. által működtetett www.cimkeplaza.hu webcímen elérhető online termékkatalógusban történő

Részletesebben

1. Általános tudnivalók

1. Általános tudnivalók ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A www.rpibolt.hu (továbbiakban webáruház) online áruházat az rpi Bolt" egyéni vállalkozás üzemelteti. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a "rpi

Részletesebben

www.aco-shop.hu Ön mint felhasználó a www.aco-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

www.aco-shop.hu Ön mint felhasználó a www.aco-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat: ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.aco-shop.hu Ön mint felhasználó a www.aco-shop.hu weboldal (a továbbiakban: Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat: 1. A Honlapon folytatott

Részletesebben

RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket:

RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket: RENDELÉSI FELTÉTELEK és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassák el figyelmesen a következő feltételeket: Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) (az ÁSZF letölthető és eltárolható ide kattintva: www.szexshoponline.com/aszf.pdf)

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) (az ÁSZF letölthető és eltárolható ide kattintva: www.szexshoponline.com/aszf.pdf) Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) (az ÁSZF letölthető és eltárolható ide kattintva: www.szexshoponline.com/aszf.pdf) Tartalom: 1. Felek megnevezése és az ÁSZF hatálya 2. Regisztráció 3. A vásárlás

Részletesebben

ÁSZF ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

ÁSZF ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK ÁSZF ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK Kérjük, amennyiben vásárlója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el Általános Szerződési és Vásárlási feltételeinket, és kizárólag abban az

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu A leadott rendelések értéktől függetlenül INGYENESEN kerülnek kiszállításra az összes szállítási móddal! Üdvözöljük Tóth Erika egyéni vállalkozó (továbbiakban:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Amely a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által nyilvántartott HHP Trade Magyarország Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Vállalkozás), illetve a

Részletesebben

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Felhasználási feltételek Webáruházunkban a vásárláshoz nem szükséges regisztrálni. Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Részletesebben

PRAKTIKER ONLINE ÜZLETSZABÁLYZAT

PRAKTIKER ONLINE ÜZLETSZABÁLYZAT PRAKTIKER ONLINE ÜZLETSZABÁLYZAT Bevezető rendelkezések Ezen Üzletszabályzat feltételei lépnek hatályba a Praktiker Magyarország Építési- Barkácspiacok Kft. terméksorából kiválasztott árucikknek a) a www.praktikerwebshop.hu

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Webgépész Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban:szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.kazanpont.hu

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a BS Tanning Kft. (Szolgáltató) által üzemeltetett www.protanhungary.hu webáruházban (a továbbiakban

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Bevezetés, cégadatok Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.mybabyhug.com webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető szolgáltatás igénybe vevő (továbbiakban:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek April-optic.hu Általános Szerződési Feltételek hatályos: 2014. július 3. 1 Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az

Részletesebben