ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság május 26-i ülésére

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság 2015. május 26-i ülésére"

Átírás

1 Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út , Fax.: ALPOLGÁRMESTERE ID Management System ISO 9001:2008 valid until: ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság május 26-i ülésére Tárgy: Beérkezett civil pályázatok elbírálása Tisztelt Közművelődési és Oktatási Bizottság! Újpest Önkormányzata minden évben pályázatot hirdet a civil szervezetek támogatására ben a rendelkezésre álló Civil támogatási keret A pályázatokat évente két alkalommal, április 30-ig és szeptember 30-ig lehet benyújtani. Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendeletének megfelelően meghirdetett civil támogatási keretre április 30-i határidővel az alábbi érvényes pályázatok érkeztek: Adorate Művészeti Egyesület Pályázati cél: működési költségek, irodaszer, jogdíjak, rendezvények közreműködőinek honoráriuma, hangképző karnagy díja, egyenöltözék (kiegészítők), hangszerek és más eszközök vásárlása Teljes költség: Igényelt összeg: Az Adorate Művészeti Egyesület 2011 márciusában jött létre. Elsődleges célja a 2008 óta Újpesten tevékenykedő Adorate Kórus működtetésén keresztül eljuttatni a kóruszenét mindenkihez ben három kiemelkedő eseményre készülnek, melyek a következők: Mária napi hangverseny az Egek Királynéja Főplébánia templomban, karácsonyi koncert az idősek Csokonai utcai otthonában, illetve adventi koncert. Alapítvány a Babits Mihály Gimnáziumért Pályázati cél: az iskolaújság nyomdai költségei Teljes költség: Igényelt összeg: Az alapítvány célja alapvetően az iskolai oktató-, nevelőmunka feltételeinek javítása, az idegennyelvi képzés támogatása, a szabadidő kulturált eltöltésének támogatása. A Babits Mihály Gimnázium iskolaújságjának, a Babits Firkák megjelenéséhez kérik a pályázati támogatást. Évente hat számot jelentetnek meg, általában 220 példányban, melynek tematikáját az iskola adja.

2 2 Alapítvány a Koncertmuzsika Zenekarért Pályázati cél: külső közreműködők (énekes szólisták, műsorközlő, kisegítő zenészek) tiszteletdíja, hangszerek és segédletek szállítása, új kottaállványok beszerzése, kották sokszorosítása, fénymásolás Teljes költség: Igényelt összeg: A zenetanárokból, nyugdíjas zenészekből, zenét tanuló diákokból és amatőr zenészekből álló zenekar tavaly ünnepelte alapításának 90. évfordulóját óta az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház ad lehetőséget a próbáikhoz. Ennek fejében rendszeres időközönként koncerteket adnak, és szükség szerint újpesti rendezvényeken vesznek részt kisebb-nagyobb kamaraegyüttesekkel. Idén három hangversenyre készülnek Újpesten és külső helyszíneken, ezek költségeire kérik a támogatást. Alapítvány az Erzsébet Utcai Iskola Diákjaiért Pályázati cél: arculat tervezése és megújítása az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban (tervezési és kivitelezési költségek) Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Ft Az Alapítvány az Erzsébet Utcai Iskola Diákjaiért az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően egész tanévben segíti az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium működését. Az alapítvány fő célkitűzései: a tehetséggondozás elősegítése, kulturális és szabadidős programok szervezése, gróf Károlyi István szellemi örökségének ápolása, az iskola szakmai, oktató-nevelő munkájának segítése, magas színvonalú képzés biztosítása nyarán az Önkormányzat jóvoltából teljes egészében megújult az intézmény külső felületrendszere. Ehhez a friss és esztétikus formavilághoz igazodna az új intézményi arculat is, amihez a támogatást kérik. Altamira Egyesület Pályázati cél: postaköltség, meghívók nyomdai költsége, kiállítás katalógusai, fényképezőgép, nyomtató Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület a Magyarországon élő és alkotó képzőművészek, festők, grafikusok, szobrászok és iparművészek tömörülése, akik a természetet és annak élőlényeit magas szakmai színvonalon jelenítik meg. Céljuk a természet értékeinek művészi megörökítése, népszerűsítése, ezáltal áttételesen a természeti szép iránti vágy (gyűjtési szenvedély) helyes útra terelése, szemléletformálás, vagyis természetvédelem. Művészeti oktatás keretében képzőművészeti és kézműves foglalkozásokat szerveznek minden korosztálynak. Több kiállításuk mellett az év vége felé egy kiadványt terveznek az egyesület karikaturista tagjai az UTE számára sport témában. A civil támogatási keretből a fényképező és nyomtató költségei nem támogatandók.

3 3 Aschner Lipót Természetjáró Egyesület Pályázati cél: csónakok, evezők, tábori felszerelések szállítása, csónakok bérlése, őszi-tavaszi túrák szálláshelyeinek költsége, autóbusz költség, működési költség, irodaszerek, fénymásolás, nyomtatópatron, nagy csónakok vízi szállításához üzemanyag, téli javításokhoz a műhely fűtéséhez tűzifa, csónakok javításának költségei Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 1993 óta biztosítja a vízi, gyalogos, kerékpáros természetjárás lehetőségét Újpesten a lakosság minden korosztálya számára. Programjaik nyitottak, bárki csatlakozhat. Céljaik között szerepel a természet és az ország megismerése. A kirándulásokat gyakorlott túravezetők többnyire tagságuk sorából készítik elő és vezetik. Működésükhöz bérelnek egy összejöveteli helyiséget, illetve egy vízi telepet, ahol az eszközeiket tárolják. Az egyesület minden szerdai napon gyalogos kirándulást szervez, minden csütörtökön klubfoglalkozást tart. Kiemelten foglalkoznak a nyugdíjasok és a fiatalok sportolásának támogatásával. Állatmentő Liga Pályázati cél: állatorvosi költségek Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 2011 decemberében alakult, elsődleges feladatuknak az állatkínzás visszaszorítását tekintik. Több csoportos és egyedi eset felderítésében, törvényes rendezésében, az állatok elhelyezésében, rehabilitációjának megszervezésében vettek részt. Az eseteket bírósági szakaszig nyomon követik és a bírósági döntésekről tájékoztatják környezetüket. Együttműködési szerződéssel dolgoznak az állatvédelmi munka teljes területén Újpest Önkormányzatával, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőrséggel, az ORFK-val, a Budapest Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti ebrendészeti telepével és a Gyömrői Árvácskák Állatotthonnal és a Rex Állatotthon Alapítvánnyal január 1-től, kutyáknál érvényes kötelező mikrochippel ellátáshoz szervezetük segítségével 700 db chipet és annak térítés nélküli beültetését biztosították nehéz anyagi körülmények közt élő állattartók kutyáinak, támogatók segítségével. Sikeresen, több mint két éve működik az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálatuk. Budapesti Honismereti Társaság Pályázati cél: Városunk című periodika 2015/2-3. szám költségei, egyéb költségek: telefon, posta, irodaszer, expediálás Teljes költség: Ft Ft Igényelt összeg: A Társaság újpesti székhelyű (a Neogrády László Helytörténeti Gyűjteményben) fővárosi szintű tevékenységet kifejtő szervezet. Üzemeltetik a Budapesti Helytörténeti Portált, kiadják a Városunk című negyedéves periodikát, illetve havi előadásokat szerveznek Budapest Főváros Levéltárában. A támogatást a Városunk című negyedéves kiadvány 2015/2-3. szám költségeire és működési költségekre szeretnék fordítani. A számból az Újpesti Polgármesteri Hivatalnak és a Neogrády László Helytörténeti Gyűjteménynek darabot adnak.

4 4 Cri Du Chat Baráti Társaság Pályázati cél: őszi integrált családi délután, családi teke bajnokság és klub költségei, vendéglátás, kézműves alapanyagok, Szülők Polca Rendezvények költségei könyvbeszerzés, szórólap nyomtatása, háttérmunka, adminisztráció költségei Teljes költség: Igényelt összeg: Egyesületük a Cri du chat szindrómával és hasonló problémákkal élők családjainak összefogására és segítésére jött létre 2008-ban. Megalakulásuk óta Újpesten van a székhelyük, tagjaik között több újpesti lakhelyű is van, és évek óta futó programjaiknak egy része is szűkebb környezetükhöz kötődik. A támogatást programjaik költségeire kérik. Deák Ovi Gyermekeiért Alapítvány Pályázati cél: Madarász ovi foglalkozások költsége, Budapesti ZOO Budapest bérlet, BKK tömbjegy Teljes költség: Igényelt összeg: A Deák Ovi Gyermekeiért Alapítvány elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson a szellemileg fogékony, boldog és egészséges gyermekek neveléséhez, illetve, hogy lehetőségeihez mérten anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson a Deák Oviban folyó óvodapedagógiai eljárások eszköz és anyagszükségletének biztosításához, valamint a szükséges szakmai háttér kialakításához. Tevékenységükhöz tartozik még a kötelező óvodai ellátáson kívüli felzárkóztató, tehetséggondozó foglalkozások támogatása. A támogatásból a Madarász ovi foglalkozások költségeit finanszíroznák. Drog-Stop Budapest Egyesület Pályázati cél: számítógépek vásárlása, kitelepülés 4 alkalomra, újabb alternatívák a szabadidő hasznos eltöltéséhez program költségei, internetes hirdetés Teljes költség: Igényelt összeg: A Drog-Stop Budapest Egyesület 1992 óta Újpesten anonim, ingyenes drogsegély telefonszolgálatot működtet, ami éjjel-nappal igénybe vehető. A 2013-as év során online tanácsadással bővült szolgáltatásaik köre, vagyis az mellett a skype és chat is megjelent választási lehetőségként, így minden korosztály számára elérhető, személyre szabott szolgáltatást nyújtanak. Az egyesület személyesen igénybe vehető szolgáltatásokat is biztosít, amely során egyéni konzultációra van lehetősége a szenvedélybetegséggel élők és hozzátartozóik számára, ahol segítő tanácsadásban vehetnek részt. Legújabb projektjükben a fogyatékossággal élők felé nyitnak, a fogyatékossággal élő szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára nyújtanak támogatást, csoportosan és egyéni formában. A hiteles információnyújtás érdekében együttműködnek a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, valamint az újpesti székhelyű civil szervezettel a Cri Du Chat Baráti Társasággal is. Évek óta aktív szerepet vállalnak az Újpesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórumban.

5 5 Együttható Közösségépítő Egyesület Pályázati cél: iroda fenntartásával kapcsolatos rezsiköltségek, kommunikációs és marketing költségek, irodai eszközök, írószerek, étel, ital közösségi fórumokon és integrációs csoportokon, nyomtatás, közösségi programok költségei, társasjátékok, közösségi kerthez anyagok, eszközök Teljes költség: Igényelt összeg: Az Együttható Közösségépítő Egyesületet 2011-ben jegyezték be szabadidős és közösségfejlesztő programokat megvalósító civil szervezetként ben nyitották meg közösségi térként funkcionáló ifjúsági irodájukat Újpesten, a Klauzál utca 4. szám alatt, amely minden hétköznap változatos programokkal és szolgáltatásokkal várja az érdeklődő fiatalokat. Az egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumánál regisztrált önkéntes fogadószervezet, a Károlyis diákok közül többen náluk végzik az iskolai önkéntes szolgálatot. EKE Egyesület Pályázati cél: Teljes költség: Igényelt összeg: közkert bérleti költsége, iroda rezsi költsége, postaköltség, irodaszerek, sokszorosítás, növények, palánták, magok, szerszámok, kertészeti eszközök Az egyesület célja a család hagyományos értékeinek felmutatása, néphagyományok megismertetése és terjesztése. Az egyesület üzemelteti a Gazdasági Intézménnyel kötött szerződés alapján a Galopp utcai közkertet. Esély-kert Alapítvány Pályázati cél: műhely bérleti díja Teljes költség: Igényelt összeg: Az alapítvány aktivistái a budapesti Esélyek Háza korábbi munkatársai, szociális munkások, szociálpedagógusok. A projektbe bevont további munkatársak az Újpest SZEI Családsegítő Szolgálat szociális munkásai, akik helyismerettel, klienseik ismeretével, jó helyzetértékeléssel rendelkeznek. Az alapítvány célja, hogy küzdjön mindennemű közvetlen és közvetett hátrányos megkülönböztetés ellen. Projektjükben Újpest központjában (Jókai utca 5.) egy modern, alaposan felszerelt műhelyt rendeznek be, ahol környezetvédő szemlélettel népszerűsítik a hobbi barkács tevékenységet: a régi, használt tárgyak felújításában, átalakításában, újratervezésében rejlő értéket. Gyermekévek Honismereti, Kulturális és Természetjáró Egyesület Pályázati cél: csónakpark bővítése, javítása, működési költség, önkéntesek munkájához szükséges eszközök vásárlása, asztalos munkák, önkéntesek szakmai képzése, szállásköltség, megújuló energiaforrás (napelem), számítógép beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg:

6 A Gyermekévek Honismereti, Kulturális és Természetjáró Egyesület 2005-ben foglalta alapszabályába, hogy a gyermekek egészséges testi, lelki fejlődése érdekében kíván cselekedni. Részükre kirándulásokat, túrákat, táborozásokat szervez, melynek keretében megismerhetik hazánk kulturális értékeit, nevezetességeit és aktív pihenés útján töltődhetnek fel. Hálózat a Kultúráért, Művészetért Egyesület Pályázati cél: közüzemi díjak, üzemanyag, fenntartási és üzemeltetési anyagok, nyomtatvány, irodaszer, egyéb anyagköltségek, szállítás, rakodás, raktározás költségei, bérleti díjak (terem, hangosítás, hangszer), javítás, karbantartás költségei, posta, telefon és kommunikációs költségek, szakkönyvek, előfizetési díjak, oktatás, továbbképzés költségei, egyéb anyagjellegű szolgáltatások, hatósági, igazgatási, szolgáltatási díjak, illetékek, bankköltségek, hirdetési és reklámköltségek, könyvelési, bérszámfejtési, könyvvizsgálói, ügyvédi, munkavédelmi és egyéb szakértői költségek, reprezentációs költségek, könyvelési program, karaoke DVD, egyéb számítógépes program, kisebb tárgyi eszközök beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy a különböző művészeti területek képviselőit és a kultúra értékeinek támogatóit tömörítse társaságában. Tagozataik: sport (gumiasztal), népi zenei, népi tánc, ének (magyar nóta, operett, musical), modern tánc (standard, latin), kamarazene, az elmúlt évben pedig létrejött a Farkas Gyula nótakör. Munkájuk során az önkormányzaton kívül kiemelkedő együttműködési kapcsolatuk van a román és az örmény nemzetiségi önkormányzatokkal. A támogatást programjaik megvalósítására kérik. Humanitas Kulturális Alapítvány Pályázati cél: Magyar Kultúra Napja: éjszakai koncert és gyermekszínház tiszteletdíja, gyermek rendezvényekre eszközök vásárlása Teljes költség: Igényelt összeg: A Humanitas Kulturális Alapítvány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 0401 sz. újpesti Király utcai könyvtár működésének segítésére jött létre. Az alapítvány fő tevékenysége a dokumentumvásárlás, kulturált könyvtárlátogatási lehetőségek biztosítása, illetve kulturális rendezvények, gyerekprogramok finanszírozása ben is mind a felnőttek, mind a gyermekek részére szerveznek kulturális programokat. A támogatást a 2016 januárjában tartandó Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett Könyvtári éjszaka programra fordítanák. Ifjúsági Caritas Egyesület Pályázati cél: adventi koszorúkötéshez alapanyagok, szállítási költség, tisztítószer, szemeteszsák, ifjúsági kiadvány költségei Teljes költség: Igényelt összeg:

7 7 Az Ifjúsági Caritas Egyesület 1999-ben alakult, alapításakor a fiatal generációk demokratikus közéletre nevelését és kulturális-szabadidős tevékenységeihez közreműködésük mellett a generációk közötti harmonikus kapcsolatok létrehozását célozta meg. Újpesti szervezetük idén immáron 15. alkalommal tervezi megszervezni a hagyományosan minden év adventi időszakában az úgynevezett Adventi koszorúkötés című rendezvényét, mely egyben az egyesület újpesti szervezetének legfontosabb eseménye. Káposztási Családok Egyesülete Pályázati cél: autómentes nap költségei, ifjúsági koncertsorozat költségei, adventi koszorúkötés költségei, adventi programok (vásár, jótékonysági családi fotózás, Mikulás futás) költségei, rendszeres klubokhoz köthető költségek Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület célja, hogy összegyűjtse és közösséggé szervezze azokat a káposztásmegyeri családokat lakosokat, akik vágynak arra, tevékenyen részt vegyenek egymás kölcsönös segítésében, a családos élet jó megélésében, elsősorban az újonnan kialakult városrész (Káposztásmegyer II.) fejlesztésében és szépítésében, környezetének alakításában. Káposztásmegyeri Fogódzó Szociális Alapítvány Pályázati cél: szociális mosoda: bérleti díj, rezsiköltség, mosópor, javítási költség; varróklub varrógépeinek és közösségi konyha karbantartása Teljes költség: Igényelt összeg: Az alapítvány a káposztásmegyeri lakótelep szociális ellátásának javításában vesz részt, segíti a bármilyen szempontból hátrányos helyzetű családokat, fogyatékkal élő embereket, kiskorúakat, fiatalokat, időseket. Foglalkoznak a szociális hálózat kiépítésével, ehhez kapcsolódó munkahelyteremtéssel, szakmai tanácsadással. Legfontosabb tevékenységük a szociális mosoda működtetése (a kimosott adagok száma közel 500). A támogatásból ezt, a káposztásmegyeri lakótelep területén működő szociális mosoda, közösségi konyha és varróklub működési és karbantartási költségeit kívánják fedezni. KOMP Komplex Alkotó és Terápiás Műhely Egyesület Pályázati cél: tánctanítás, zenekar, hangszerbemutató, önkéntesek támogatása (buszjegy póló), büfé és anyagköltség, egyéb költségek Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 2012-ben jött létre különböző szakterületek képviselőinek (képzőművész, táncos, pszichológus, tanár, orvos, művészetterapeuta) összefogásából. Tevékenységükkel igyekeznek növelni a társadalom nyitottságát és az esélyeikben egyenlőtlen csoportok bevonásával azok megerősítését. Szeretnének Újpesten havi rendszerességgel magyar néptáncházat szervezni SNIs, értelmileg sérült gyerekeknek és fiatal felnőtteknek.

8 8 Laktóz Érzékenyek Társasága Pályázati cél: Az Ady Endre Művelődési Házban lévő iroda bérleti díja, könyvelési, bérszámfejtési költség, javítási, karbantartási költség, irodaszerek, betegtájékoztató postaköltsége Teljes költség: Igényelt összeg: A Laktóz Érzékenyek Társasága országos hatáskörű közhasznú szervezet, 1995-ben alakult többségükben újpesti tagokból, és a tejcukor-érzékenyek érdekvédelmét látja el. Székhelyük és irodájuk is Újpesten található. Honlapjukon (2014-ben 72 ezer látogatójuk és 1752 regisztrált felhasználójuk volt) folyamatosan megjelentetik a tejcukor-érzékenyek számára fontos híreket. Fogyasztó- és érdekvédelmi feladatokat is ellátnak. Lepkeháló Közhasznú Egyesület Pályázati cél: könyvelési díj, eszközvásárlás (segédeszközök látássérültség okán), megjelenési költség (újság, rádió, egyéb), rendezvény költsége: masszázs (szállítás, felszerelés, masszőrök), hangosítás (színpad, technika, személyzet), ajándék a résztvevőknek, fellépők díja, helyszín bérlés, reklám Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesületet 2007-ben alakították, többségében fogyatékossággal élők, főként látássérült személyek részvételével. Fő céljuk a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjának elősegítése. Fogyatékkal élő szakemberek segítségével kívánnak segíteni az arra rászorulóknak óta üzemeltetnek egy masszázsszalont is, de ennek bevétele éppen csak fedezi a kiadásokat. Bemutatkozó rendezvényt szeretnének tartani, hogy az emberek jobban megérthessék, megismerhessék a fogyatékossággal élők életét. Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete Pályázati cél: speciális üzem látogatásához autóbusz költsége, gluténmentes lisztkeverékek és száraztészták beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg: A coelikalia (lisztérzékenység) a vékonybél kóros elváltozásával járó gluténérzékenység, egész életre szóló betegség, amelynek ma ismert egyetlen hatékony, evidenciákon alapuló, kizárólagos kezelési módja az élethosszig tartó, szigorú gluténmentes diéta. Újpesten 2001 óta sikeresen működik az Újpesti Lisztérzékenyek Klubja, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete tagcsoportjaként. Magyar Civil Kutyás Szolgálat Egyesület Pályázati cél: speciális munkavédelmi ruházat, felszerelés, leesés gátló, kutyák speciális orvosi vizsgálatai, gépjárművek speciális felszerelése, terepen is alkalmas futómű, láthatósági fóliázás, megkülönböztető jelzés és

9 9 Teljes költség: Igényelt összeg: rádiórendszer, speciális szerviz, vizsga és továbbképzési díjak, kutya oktatási felszerelések, akadályok, speciális hámok, GPS és IT felszerelés A szolgálat fő tevékenysége az életmentési segítségnyújtás katasztrófavédelmi és egyéb életet veszélyeztető helyzetben. Emellett részt vesznek társadalmi összefogásban és oktatásokat tartanak a kutyatartási kultúra fejlesztése érdekében a kerületben (Nem Nagy Dolog Kampány). Fontos feladatuknak tartják a gyermek és ifjúsági programok szervezését és lebonyolítását a kutyatámadások elkerülésének csökkentése érdekében, illetve a tudatos nevelést a felelős állattartás fejlesztéséért. Az Észak-Pesti Kutyás Szolgálat működésének biztosításához és éles bevetések költségeire kérik a támogatást. Magyar Cserkészszövetség Pályázati cél: Újpesten működő sz. Xántus János Cserkészcsapat részére: a csapat működési feltételeit segítő vizesblokk kialakításával összefüggő költségek, vízmelegítő rendszer kapcsolódó tárgyi eszközök beszerzése (bojler, csaptelepek) és kapcsolódó költségek Teljes költség: Igényelt összeg: A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 10 ezer cserkész tevékenykedik az ország minden megyéjében. Az Újpesten működő sz. Xántus János Cserkészcsapat támogatására pályázik az országos szervezet: 2012 augusztusában pályázat útján kapta meg az újpesti szervezet használatra a 1042 Budapest, Petőfi Sándor u. 8. szám alatti légópincét. A cserkészek önerőből felújították és emberi tartózkodásra alkalmassá tették, az ingatlannal kapcsolatos költségeket fizetik. A későbbiek során, amennyiben a cserkészcsapat már nem használja a helyiséget, úgy a felújítás értéke megmarad Újpest Önkormányzata számára. Magyar Keresztény Misszió Alapítvány Pályázati cél: terembérlet az Újpesti Kulturális Központban Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Az alapítvány célja a családok, egyének életvezetési és anyagi támogatása, továbbá lelkigondozás, nevelés, oktatás, felvilágosítás, gyermekvállalás népszerűsítése, magzatvédelem, kórházi látogatói szolgálat. A támogatást az Újpesti Kulturális Központtól bérelt terem bérleti díjára kérik. Magyar Politikai Foglyok Szövetsége Pályázati cél: a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége IV. Kerületi Szervezete működtetése: közüzemi díjak, helyiség állagmegóvása, koszorúzás emlékhelyeken, utána közös összejövetel kerületi tagszervezetekkel (pogácsa, szendvics, üdítő), beteglátogatás otthon és kórházban, benzin és autópályadíj salgótarjáni, tököli megemlékezéshez Teljes költség:

10 10 Igényelt összeg: A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége azoknak a politikai üldözötteknek pártoktól független, demokratikusan szervezett szövetsége, akiket demokratikus gondolkodásuk, magatartásuk, vallási meggyőződésük vagy nemzeti hovatartozásuk miatt szabadságuktól megfosztottak, vagy üldöztetést szenvedtek el. A támogatást a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége IV. Kerületi Szervezete működtetésére szeretnék felhasználni. Magyar Tengerimalac-védő Egyesület Pályázati cél: Rágcsálók világa újpesti rendezvény sokszorosítási költségei, működési költségek Teljes költség: Igényelt összeg: A Magyar Tengerimalac-védő Egyesület civil kezdeményezésre jött létre 2012-ben. Céljaik: A rossz, helytelen körülmények közt tartott és a kidobott, elhagyott tengerimalacok mentése, gazdákhoz való eljuttatása, helyes gondoskodásra nevelés, a szakmailag megfelelő környezeti és életkörülmények kialakítása, a humánus, valóban befogadó közeg megteremtése. Tevékenységük számszerű eredménye: 509 tengerimalacot sikerült menteni, ebből 411-et örökbe adtak. Több mentésüket az újpesti Állatmentő Ligával közösen valósították meg. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és az egyesület között szóbeli együttműködési megállapodás alapján több sikeres előadássorozaton vannak túl az ország számos büntetés-végrehajtási intézetében a tengerimalacok terápiás célú tartásának témakörében. Hosszabbtávú terveik között szerepel egy állandó újpesti menhely kialakítása is. Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Pályázati cél: kirándulás a Poroszlón található Tisza-tavi Öko Centrumba (útiköltség, belépődíj), állatkerti belépők, ParaDance Company fellépés (fellépők tiszteletdíja, vendéglátás), Szalay Kriszta és Cserna Antal meghívása (tiszteletdíj, vendéglátás), karácsonyi ünnepség (tiszteletdíj, vendéglátás) Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Ft A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete céljai az alapító okiratuk szerint többek között az egészség megőrzési, betegség megelőzési, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység szervezése, ilyen ellátásokhoz való hozzájutás támogatása, segítése, illetve emberi és állampolgári jogok védelme a fogyatékos emberek számára. Az újpesti szervezet programjainak költségeire pályáznak. Nephrocentrum Alapítvány Pályázati cél: 1 db kezelőszék beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg:

11 11 Az alapítvány 1991 óta működik egészségügyi szolgáltatóként. Tevékenységét az OEP-pel kötött szektorsemleges szerződés alapján folytatja. Egészségügyi szolgáltatóként 9+1 kezelőhelyes műveseállomást működtet Újpest és vonzáskörzete krónikus vesebetegei vesepótló kezelésének biztosítására, járóbeteg szakambulanciát tart fenn, melyben szűrést-gondozást biztosít Újpest lakosainak, továbbá 69 predializált (majdan dialízisre kerülő) krónikus vesebeteg folyamatos gondozása itt folyik. Regnum Marianum Újpesti Egyesülete Pályázati cél: csónaktárolási díj, buszbérlés, előadók díja, könyvelői és bankköltség, kézműves anyagok Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 21 éve szervez programokat gyermekek és fiatalok számára. Elsősorban a heti rendszerességgel megtartott találkozók során történik a gyermekközösségek fejlesztése, de havonta egy hétvégi program és évente egy nyári tábor is része az éves tervnek. Elsősorban Újpesten és a környező hegységekben, illetve a Dunán (kenutúrák) zajlanak a rendezvények. Az egyesület programjaira járó gyermekek 2/3-a nagycsaládos, jellemzően nem tehetős családokhoz tartozik, lakhelyük 70%-ban Újpest. Vannak köztük hallás-, látás- és mozgássérültek, akik számára személyes segítséget nyújtanak a rendezvényeken. Rex Kutyaotthon Alapítvány Pályázati cél: betonalaphoz szükséges anyagok, faanyagok, kerítéselemek (kifutóhoz, körbekerítéshez), védőháló Teljes költség: Igényelt összeg: A Rex Kutyaotthon Alapítvány 1992 októberében került bejegyzésre. Az azóta eltelt 22 év alatt Magyarország meghatározó állatvédő szervezete lett. Kezdetektől kezdve Újpesten dolgoznak, bajba jutott állatokat mentenek, valamint szemléletformálás programukban óvodás és általános iskolás gyermekeknek mutatják meg a felelős állattartás szabályait, állat és ember harmonikus együttélésének előnyeit. Az alapítvány évente ezernél is több állatot ment meg, ivartalanít és ad örökbe óta Káposztásmegyeren, a Farkaserdőben működtetik a Rex Állatsziget állat örökbefogadási központot, ahol évente átlagosan hétszáz állat talál új, szerető gazdára. Jelenleg összesen 375 közösségi szolgálatot teljesítő diákkal állnak együttműködési kapcsolatban. Összesen 25 középiskolai oktatási intézménnyel van kapcsolatuk, melyből 10 újpesti oktatási intézmény. Szatmári Antal Alapítvány Pályázati cél: az iskola udvarára mozgáskoordinációt, finommotorikát fejlesztő játékok vásárlása Teljes költség: Igényelt összeg:

12 12 Az alapítvány célja a hátrányos helyzetű, tanulási és magatartási zavarral küzdő, speciális megsegítést igénylő gyerekek segítése, esélyegyenlőségük megteremtése, az oktatási, nevelési feltételek színvonalának emelése, a szabadidős tevékenységek támogatása. Székesdűlőért Egyesület Pályázati cél: Székesdűlői Nap költségei: rendezvényszervezés fellépőkkel, színpadépítés, mobil toalet bérlés, hangosítás, díjak, jutalmak Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület sokat tett eddig is a közvetlen lakókörnyezetéért. Fontos feladatnak tekintik a közterületek, utcák rendben és tisztántartását. A közösség hatékonnyá, egységessé válását közös rendezvények segítik elő (Szilveszteri bál, Székesdűlő Nap). Pályázatukban a Székesdűlői Nap programjainak költségeire kérik az önkormányzat támogatását. Ultra Viola Bulldogs Szurkolói Egyesület Pályázati cél: klubhelyiség bérleti díja Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Az egyesület ellátja a tagok egyéni és csoportos érdekvédelmét és érdekképviseletét minden olyan fórumon, ahol a közösség véleményének megjelenésére szükség van. Lehetővé teszi a tagok amatőr és tömegsportszerű sportolási lehetőségét, szervezi a tagok szervezett szurkolói megmozdulásait. Fő céljuk az újpesti futball népszerűsítése, a klub támogatása (állandó és időszaki kiállítások szervezése, filmes installációk bemutatása, szoborállítás), az újpesti labdarúgás megjelenítése a médiában, filmes gyűjtemények létrehozása, írott, hang és filmes dokumentumtár létrehozása az újpesti futball kezdetétől egészen a jelenig. Az igényelt támogatást teljes egészében a Templom utca 2. szám alatt található 24 m 2 üzlethelyiség és 140 m 2 pince nem lakáscélú bérleti díjára fordítanák, mely klubhelyiségként funkcionál. Újpesti Hajós Klub Vízi Túrázó Alapítvány Pályázati cél: csónakok szállítása, vízi telep bérlése, működési költségek, kommunikáció, adminisztráció, banki költségek, csónakmotor beszerzése, evező és csónakjavítás munkadíja, faanyag, laptop beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg: Az Újpesti Hajós Klub Vízi Túrázó Alapítvány 25. éve szervezi iskolák, felekezeti csoportok, családok vízi, gyalogos, sport-turisztikai programjait. Folyamatos képzést biztosítanak azoknak, akik el kívánják sajátítani a vízi közlekedés elméleti és gyakorlati ismereteit. A nyári iskolai szünetben vízi táborokat szerveznek hazai és külföldi vizeken egyaránt. Tisztán, rendben tartják a tevékenységükhöz tartozó Duna partot Újpesten.

13 13 Újpesti Helytörténeti Alapítvány Pályázati cél: bibliográfia szerkesztési munkái, helytörténeti vetélkedők, rendezvények szervezése, éves könyvelés, adminisztrációs működési költségek, informatikai eszközök beszerzése, pályázatírás Teljes költség: Igényelt összeg: Az alapítvány fő tevékenységei: Az újpesti középiskolák, általános iskolák várostörténeti vetélkedőjének szervezése, Újpest város múltjával kapcsolatos tanulmányok, kiadványok megjelentetésének támogatása. Az Újpesti Helytörténeti Értesítő című negyedévenként megjelenő folyóirat alapítójaként megszervezi és felügyeli a lap szerkesztésével, nyomdai előkészítésével és nyomdai előállításával kapcsolatos költségeket. Újpesti Társastánc Egyesület Pályázati cél: terembérleti díj Teljes költség: Igényelt összeg: Az Újpesti Társastánc Egyesület a gyermekek és a fiatalok olyan közössége, ahol több éven át megismerik, gyakorolják és versenyszerűen is bemutatják a társasági táncokból kifejlődött művészi sportág latin-amerikai és standard táncait. Az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házában találtak edzésre alkalmas helyet méltányos bérleti díjjal. Pályázatukban erre kérik a támogatást. Újpesti Városvédő Egyesület Pályázati cél: helytörténeti konferencia, meghívók, postaköltség, koszorúzás, évzáró közgyűlés költsége, rendezvényszervezés, banki költség, koszorúk, postaköltség; az Újpesti Civil Kórus részére: korrepetitor, zongorakísérő díja, kották, szintetizátor, fotó-, videófelvételek készítése, archiválása, kórustalálkozó költsége (plakát, meghívó, emléklap, vendéglátás, postaköltség) Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület célja elősegíteni Újpest történelmi, építészeti, természeti értékeinek megóvását és gyarapítását. Feladata Újpest szépítése, polgárainak Újpest szeretetére nevelése, a polgárok bevonása a fejlesztési elképzelések, tervek megvitatásába, megvalósításába. Ennek érdekében fejt ki szervező munkát az egyéni és közösségi erők összefogására, közreműködik a környezetés természetvédelem szempontjainak érvényesítése érdekében. Tagságuk nagyobb része szerény nyugdíjból él, a programok finanszírozásánál figyelembe kell venniük, hogy a tagsági díj feletti anyagi hozzájárulás többüknek gondot jelent.

14 14 Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete Pályázati cél: havi klubon üdítő és harapnivaló, színházjegy, kirándulás a Rex Állatszigetre (körbevezetés, étkezés), kirándulás Szentendrére: fagyizás, karácsonyi kreatív kellékek költségei, karácsonyi megvendégelés, irodaszer, telefon költség Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület a Közép-Magyarországi Régióban civil szervezetként működő érdekvédelmi egyesület. Az egyesület által nyújtott szolgáltatások minden látássérült részére igénybe vehetők az ország bármely részéről. Az egyesület a szolgáltatásait úgy bővíti, hogy minden látássérült számára széleskörű lehetőségeket biztosítson. A vidéken és egyes kerületekben (kiemelten a IV. kerületben is) lehetőséget biztosít az egyesület klubfoglalkozásokon, kirándulásokon való részvételekre a helyi látássérültek részére. Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület Pályázati cél: energia költségek, könyvelői díj, rendezvények kiadási költségei, személyi jellegű kifizetések Teljes költség: Ft Igényelt összeg: A VOKE Vasutasok Széchenyi István Művelődési Háza programjaira kérik a támogatást. Határozati javaslat: A Közművelődési és Oktatási Bizottság az előterjesztésben foglaltakat megtárgyalta, és úgy dönt, hogy az alábbi civil szervezetek részesüljenek támogatásban a évi Civil támogatási keret terhére: Adorate Művészeti Egyesület: Altamira Egyesület: Aschner Lipót Természetjáró Egyesület: Állatmentő Liga: Budapesti Honismereti Társaság: Cri Du Chat Baráti Társaság: Drog-Stop Budapest Egyesület: Együttható Közösségépítő Egyesület: EKE Egyesület: Gyermekévek Honismereti, Kulturális és Természetjáró Egyesület: Hálózat a Kultúráért, Művészetért Egyesület: Ifjúsági Caritas Egyesület: Káposztási Családok Egyesülete: KOMP Komplex Alkotó és Terápiás Műhely Egyesület: Laktóz Érzékenyek Társasága: Lepkeháló Közhasznú Egyesület: Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete: Magyar Civil Kutyás Szolgálat Egyesület: Magyar Cserkészszövetség: Magyar Politikai Foglyok Szövetsége:

15 15 Magyar Tengerimalac-védő Egyesület: Mozgássérültek Budapesti Egyesülete: Regnum Marianum Újpesti Egyesülete: Székesdűlőért Egyesület: Ultra Viola Bulldogs: Újpesti Társastánc Egyesület: Újpesti Városvédő Egyesület: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete: Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület: Összesen: Valamint, az alábbi alapítványok támogatásának elfogadását javasolja a Tisztelt Képviselőtestületnek: Alapítvány a Babits Mihály Gimnáziumért: Alapítvány a Koncertmuzsika Zenekarért: Alapítvány az Erzsébet Utcai Iskola Diákjaiért Deák Ovi Gyermekeiért Alapítvány: Esély-kert Alapítvány Humanitas Kulturális Alapítvány: Káposztásmegyeri Fogódzó Szociális Alapítvány: Magyar Keresztény Misszió Alapítvány: Nephrocentrum Alapítvány: Rex Kutyaotthon Alapítvány: Szatmári Antal Alapítvány Újpesti Hajós Klub Vízi Túrázó Alapítvány: Újpesti Helytörténeti Alapítvány: Összesen: Mindösszesen: Felelős: Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester Határidő: június 30. Újpest, május 19. Dr. Molnár Szabolcs Háttéranyag az Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztályon megtekinthető. Az előterjesztést készítette: Kóródi Mariann osztályvezető és Horváth László ügyintéző

ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság 2016. május 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság 2016. május 24-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság október 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság október 24-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet elfogadására. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet elfogadására. Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére www.tuv.com ID 9105075801

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

Életjel Alapítvány 2006. évi

Életjel Alapítvány 2006. évi Életjel Alapítvány 2006. évi közhasznúsági jelentése I. Szervezet alapadatai: Név: Életjel Alapítvány Adószám: 18230745-1-43 Bankszámlaszám: Budapest Bank RT. XVIII.ker. fiók 10103881-55275644-00000004

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság 2015. október 20-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság 2015. október 20-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

JAVASLAT a Civil Keretből elnyerhető támogatásra 2013.

JAVASLAT a Civil Keretből elnyerhető támogatásra 2013. JVSLT a ből elnyerhető ra Összes felosztható keret: 6.000.000.- Ft *-gal jelölt szám alapítványi pályázat, közgyűlési hatáskör! pályázó szervezet neve és a támogatandó cél szervezet évi 1. VI. 526 Szekszárdi

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs 2007. évi Fogyatékosügyi Keretre benyújtott pályázatok eredményei: Pályázó neve Pályázat célja Megítélt (e támogatás Ft) 1. Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs Szegedi csoport

Részletesebben

JAVASLAT a Civil Keretbıl elnyerhetı támogatásra 2014.

JAVASLAT a Civil Keretbıl elnyerhetı támogatásra 2014. 1 JVSLT a bıl elnyerhetı ra 2014. Összes felosztható keret: 6.000.000.- Ft z alapítványi pályázatok közgyűlési hatáskör! Sorsz. Iktatószám pályázó szervezet neve és a támogatandó cél szervezet 2014. évi

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 ELŐTERJESZTÉS Hajdúhadház Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2015. április 13.-án

Részletesebben

Kitöltő verzió:2.66.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.09.22 20.10.29

Kitöltő verzió:2.66.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.09.22 20.10.29 Kitöltő verzió:2.66.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.09.22 20.10.29 Kitöltő verzió:2.66.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.09.22 20.10.29 Kitöltő verzió:2.66.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva:

Részletesebben

Jelky Szakközépiskola Alapítvány 1084 Budapest, Rákóczi tér 4. Adószám:

Jelky Szakközépiskola Alapítvány 1084 Budapest, Rákóczi tér 4. Adószám: Beszámoló a 2015 évben végzett munkáról A Jelky Szakközépiskola Alapítvány 2011-ben jött létre az alábbi célokkal: az iskola hagyományainak ápolása, hírnevének megerősítése, az oktatás színvonalának emelése,

Részletesebben

TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 205. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. szeptember

Részletesebben

Táblázat a Fogyatékosügyi Keretre évben beérkezett nyertes pályázatokról. Megvalósítás időszaka

Táblázat a Fogyatékosügyi Keretre évben beérkezett nyertes pályázatokról. Megvalósítás időszaka 1/5 1. 2. 3. 4. Mozgáskorlátozottak Egyesülete Szeged Városi csoportja Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete Dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézete Halmozottan Sérültek Szövetsége

Részletesebben

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező.

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező. Pályázati felhívás Nemti Község Önkormányzata tájékoztatja a helyi civil szervezeteket, alapítványokat, hogy Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi civil szervezetek, alapítványok, pénzügyi

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998.(XII.15.)Kt.

Részletesebben

Munkaterv a évre. Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára. Általános adatok

Munkaterv a évre. Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára. Általános adatok Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára Általános adatok Szervezet neve: Budaörsi Pro Musica Kórusalapítvány Címe: 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Levelezési cím: 2040 Budaörs, Víg u.63.

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 12/2002. (IX.30.) számú R e n d e l e t e a helyi közművelődésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról.

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Preambulum Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKE Tárgy: Javaslat a 99., 108., 113., 119., 122., 123., 132., 133., és a 136/2010. (V. 13.) KSB határozatok alapján az

Részletesebben

Berente Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(III.24.) önkormányzati rendelete a közművelődésről

Berente Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(III.24.) önkormányzati rendelete a közművelődésről Berente Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(III.24.) önkormányzati rendelete a közművelődésről Berente Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális

Részletesebben

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz 1. sz. melléklet Orientáló mátrix a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz Kistérség Projekt címe Összeg (mft) Baktalórántháza Játszva, tanulva, sportolva a társadalom hasznos tagjává válni Leírás

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól

Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Szendrő Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat alapítványok támogatására a Humán Bizottság Civil Keretéből E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat alapítványok támogatására a Humán Bizottság Civil Keretéből E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 261. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat alapítványok támogatására a Humán Bizottság Civil Keretéből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év Bizottság keretéből nyújtott támogatások 2016. év Az egyes bizottságok keretéről és az alapítványok pályázati támogatási rendjéről szóló módosított 2/2006. (I.31.) önkormányzati rendelet 8. (6) bekezdése

Részletesebben

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG hirdet a Kulturális és tudományos keretből elnyerhető támogatásra. A felosztható keretösszeg: 3 millió Ft. 1. A 2012. évben megvalósítandó ünnepi rendezvényekre, eseményekre, kiemelten az irodalmi, történelmi,

Részletesebben

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása K I V O N A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2015. június 24. napján tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: A szociális célú segítő

Részletesebben

c./ Az egyetemes, a nemzeti, a nemzetiségi és más kisebbségi kultúra értékeinek megismerését, a befogadás elősegítését, ezen belül :

c./ Az egyetemes, a nemzeti, a nemzetiségi és más kisebbségi kultúra értékeinek megismerését, a befogadás elősegítését, ezen belül : AGGTELEK KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2002.(IV.11.)SZ. RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉS SZABÁLYOZÁSÁRA Aggtelek Község Önkormányzatának képviselő-testülete A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről,

Részletesebben

2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE DÁMK BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: Az intézmény alapító okiratában megfogalmazott, jogszabályban meghatározott közfeladata múzeumi tevékenység ellátása

Részletesebben

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület bemutatása A Figyelj

Részletesebben

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: KÖRNYÉSZ Oktató, Környezeti Nevelő és Hagyományőrző közhasznú Egyesület 2011.03.15. 1 I. Általános kiegészítések 1.Az Egyesület bemutatása elnevezése: KÖRNYÉSZ Oktató,

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Előterjesztés. - a Közgyűléshez

Előterjesztés. - a Közgyűléshez NYíREGYHÁZA Ügyiratszám: szoc-8266-1/2016. Ügyintéző: Dr. Krizsai Anita Előterjesztés - a Közgyűléshez - "Gyermekeinkért 16" Alapítvány által benyújtani kívánt a "Társadalmi szerepvállalás erősítése a

Részletesebben

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2014 év

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2014 év A szervezet megnevezése: Esély Budapest (fővárosi gyermek és ifjúsági) Alapítvány Címe: 1136. Budapest, Tátra utca 6. Adószám: 19022888-2-41 KSH szám: 19022888-9499-569-01 Bejegyző határozat száma: 0100/.Pk.62592/1990

Részletesebben

Diákok a közösség szolgálatában - önkéntes program bevezetése a KLIK TOLNA MEGYEI középiskoláiban Pályázat adatai

Diákok a közösség szolgálatában - önkéntes program bevezetése a KLIK TOLNA MEGYEI középiskoláiban Pályázat adatai Tartalom A pályázat célja... 3 A pályázat részcéljai... 3 Az intézmények által vállalt megvalósítandó tevékenységek (fotók)... 3 SZTÁRAI MIHÁLY GIMNÁZIUM... 3 Székhely Intézmény... 4 Bezerédj István Szakképző

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére. Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési támogatásáról 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/17050/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2015. április 24i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Döntés az alapítványok 2015. évi közművelődési áról Dobó

Részletesebben

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2010 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2010. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

Segédlet a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2012. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához

Segédlet a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2012. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához Segédlet a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2012. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához A kategória: Közérdekű kereset indítása és érdekfeltárás, érdekérvényesítés

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Ügyrendi és

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Ügyrendi és Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Ügyrendi és Kulturális Bizottságának Elnöke 5502 Gyomaendrőd, Fő út 80. M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Ügyrendi és Kulturális

Részletesebben

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Készítette: Prorok Mihály intézményvezető. Tartalom 1. Az intézmény békési egységének adatai... 3. 2. Fenntartó adatai...

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 41 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004./IV.26./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004./IV.26./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004./IV.26./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL - 2 - Tüskevár község önkormányzatának Képviselőtestülete" A kulturális javak védelméről

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat közművelődési és közgyűjteményi feladatairól Kunszentmárton Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

2015. évi közhasznúsági jelentése

2015. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2015. évi közhasznúsági jelentése TARTALOM Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 3 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 4 3.

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGA. Tárgy: Javaslat kerületi közművelődési támogatására

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGA. Tárgy: Javaslat kerületi közművelődési támogatására M$ ioti BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Készült a 2015. június 24-i Képviselő-testületi ülésre Készítette: Szőnyi Petra kulturális és társadalmi kapcsolatok referense

Részletesebben

1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet. a közművelődésről *

1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet. a közművelődésről * 1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet a közművelődésről * Darnózseli község Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 11275/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása érdekében a 2015-2016.

Részletesebben

2012. évi közhasznúsági jelentése

2012. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2012. évi közhasznúsági jelentése 1 TARTALOM Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 3 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 4

Részletesebben

Segédlet a Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2011. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához

Segédlet a Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2011. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához Segédlet a Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2011. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához A kategória: Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének támogatása (érdekfeltárás,

Részletesebben

Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu

Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu Jegyzőkönyv Készült a Felsőtárkányi Polgármesteri Hivatal tárgyalójában a Felsőtárkány Roma

Részletesebben

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat IFJÚSÁGPOLITIKAI KONCEPCIÓJÁNAK Intézkedési terve (2004-2006) A kerületi gyermek és ifjúsági korosztályok fölmérése 1. A fizikai teljesítőképesség, biológiai

Részletesebben

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2012 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2012. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el:

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el: Szarvas Város Ifjúsági Cselekvési Terve 2011-2013. A cselekvési terv célja, hogy az önkormányzat képviselő-testületi határozatban állapítja meg a helyi adottságoknak megfelelően az ifjúsággal kapcsolatos

Részletesebben

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről Beszámoló Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának 2013. évi tevékenységéről A tanyagondnoki szolgáltatás célja a hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos egyéb belterületi lakott hely,

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 32 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

Jogcímek. Tartósan beteg gyermekek támogatására: 400.000.-, Lovasterápia: 100.000.-

Jogcímek. Tartósan beteg gyermekek támogatására: 400.000.-, Lovasterápia: 100.000.- Nagykálló Város Önkormányzat 2010. évre az önszerveződő közösségeknek nyújtott a Szociális és Népjóléti Bizottság Eszközbeszerzésre Medicopter Alapítvány 20 000 Nagykállói Beteg Gyerekekért Alapítvány

Részletesebben

Előterjesztés 5/a. melléklete

Előterjesztés 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai és I. félévi teljesítése kiemelt feladatonként Előterjesztés 5/a. melléklete 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (TERVEZET) KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK, 2010 Készítette: Hajdu Imre tanácsnok, a Kulturális Bizottság

Részletesebben

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez Témakörök az idegen nyelvi érettségihez TÉMAKÖR 1. Személyes vonatkozások, család 2. Ember és társadalom Középszint A vizsgázó személye, életrajza, életének fontos állomásai (fordulópontjai) Családi élet,

Részletesebben

Javaslat a Civil Keretből elnyerhető támogatásra 2016.

Javaslat a Civil Keretből elnyerhető támogatásra 2016. Javaslat a ből elnyerhető ra 2016. Összes felosztható keret: 6.000.000.- Ft z alapítványi pályázatok közgyűlési hatáskör! Sorsz. Iktatószám pályázó szervezet neve és a támogatandó cél 1. 2. 463/2016 464/2016

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004.április 26-i ülésére Tárgy: Szociális célú pályázatokhoz Képviselő-testületi határozat Előadó: Koósné Stohl Ilona Intézményvezető

Részletesebben

JAVASLAT a Civil szervezetek számára kiírt Pályázati Keretbıl elnyerhetı támogatásra 2010.

JAVASLAT a Civil szervezetek számára kiírt Pályázati Keretbıl elnyerhetı támogatásra 2010. Összes felosztható keret: 7.000.000- Ft JAVASLAT a Civil szervezetek számára kiírt Pályázati Keretbıl elnyerhetı ra 2010. A *-gal jelölt szám alapítványi pályázat, közgyűlési hatáskör! Sorsz. Iktatószám/2010.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 GENIUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY Budapest, 2013. április 30. TARTALOM 1. Egyszerűsített éves beszámoló 2. Kiegészítő melléklet 3. Közhasznúsági melléklet KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET

Részletesebben

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 7/2007. /V.7./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL 2 Zomba község Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

SZAKMAI ANYAG. LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése

SZAKMAI ANYAG. LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése SZAKMAI ANYAG LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése Támogatási határozat azonosító: 1624604603 Készítette: Nagykarácsony Gyermeksportjáért Alapítvány

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL EFOP-1.3.5-16 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL PÁLYÁZAT CÉLJA: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV. 30.) rendelete. a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2004. (IV. 30.) rendelete. a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004. (IV. 30.) rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.

Részletesebben

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához Kiemelt projektekre vonatkozó költségvetési specifikáció A specifikáció

Részletesebben

A Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete

A Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete A Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete A Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete 1989-ben alakult, azzal a céllal, hogy hatékony segítséget nyújtson Miskolcon és vonzáskörzetében

Részletesebben

I.RÉSZ Általános rendelkezések Alapelvek

I.RÉSZ Általános rendelkezések Alapelvek *7 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 17/1999.(VII.01.) önkormányzati rendelete A helyi közművelődésről *7 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

Feladatok megnevezése

Feladatok megnevezése /2014. Ök. rendelet 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

Közösségi szolgálat támogatása egy önkormányzat működtetésében

Közösségi szolgálat támogatása egy önkormányzat működtetésében Közösségi szolgálat támogatása egy önkormányzat működtetésében Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztály 2013-2014. Pölöskei Gáborné főosztályvezető Új szerepkör Új vállalások 1. Törvényben

Részletesebben

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik 2016. január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban eltöltött

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. Tartalom

Éves beszámoló 2013. Tartalom Éves beszámoló 2013 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2013. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Nyt.szám: HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - Közhasznú társadalmi szervezet - 8000. Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-503-186, 503-187.email htbk.szfvar@regiment.hu,

Részletesebben

Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft.

Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. 1/3. sz. melléklet Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. Üzleti terv 2011. -3. módosítás/kiegészítés - Készítette: Becskei Kovács Barbara Ügyvezető igazgató 1 A Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit

Részletesebben

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja:

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja: Visegrádi Önkormányzat 11/2001. (IX. 27.) ör. rendelete a város közművelődési feladatairól és ellátásának feltételeiről [Egységes szerkezetben a 4/2014. (III.21.) Ökt. rendelettel] Visegrád Város Önkormányzatának

Részletesebben

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020.

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020. MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ CSELEKVÉSI TERVE 2015-2020. A koncepcióban megfogalmazott feladatok elvégzéséhez szükséges elkészíteni a cselekvési tervet, amely tartalmazza a felelősöket

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-273/2015. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére Tárgy: Javaslat Budapest Főváros

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/1999. (VII.1.) számú. R e n d e l e t e

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/1999. (VII.1.) számú. R e n d e l e t e Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.1.) számú R e n d e l e t e A helyi közművelődésről. Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

Feladatok megnevezése

Feladatok megnevezése 30/2014. Ök. rendelet 5/a. melléklete Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 2101-01 Polgármesteri

Részletesebben

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője 1980-as évek: a tömegoktatás következménye a tehetségvédelem újraéledése (nemzetközi, hazai) Megalakul a Tehetség Világtanács (1975), majd az Európai

Részletesebben

Felhasználás céljának indoklása* Nettó ÁFA Bruttó Ft a kampány során az önkéntesek 1 irodaszer

Felhasználás céljának indoklása* Nettó ÁFA Bruttó Ft a kampány során az önkéntesek 1 irodaszer 1 irodaszer 37 500 10 125 47 625 47 625 aláírásgyűjtéshez, kitelepülésekhez 2 bérleti díj választási fórum 5 000 0 5 000 5 000 3 irodaszer 46 245 12 486 58 731 58 731 aláírásgyűjtéshez, kitelepülésekhez

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2002. (IX.15.) rendelete a helyi közművelődésről. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2002. (IX.15.) rendelete a helyi közművelődésről. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2002. (IX.15.) rendelete a helyi közművelődésről. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Rendelet hatálya kiterjed Tápiószecső nagyközség közigazgatási

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Pro Musica Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2009 Budapest, 2009. 2 1. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról A Pro Musica Alapítvány 2009. évben nem részesült központi

Részletesebben

Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok

Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok "A TAKTAHARKÁNYI REFORMÁTUS TEMPLOMÉRT" Közhasznú (oktatási,kulturális,egyéb) 3922 Taktaharkány, Béke utca 40. képviselő: Fodor József Károly Elsődlegesen a

Részletesebben

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M)

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) A pályázatok benyújtása az alábbiak szerint lehetséges: Közösségi környezet kollégiuma esetén: 2015. március 16-ig Mobilitás és alkalmazkodás

Részletesebben