ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság május 26-i ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság 2015. május 26-i ülésére"

Átírás

1 Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út , Fax.: ALPOLGÁRMESTERE ID Management System ISO 9001:2008 valid until: ELŐTERJESZTÉS a Közművelődési és Oktatási Bizottság május 26-i ülésére Tárgy: Beérkezett civil pályázatok elbírálása Tisztelt Közművelődési és Oktatási Bizottság! Újpest Önkormányzata minden évben pályázatot hirdet a civil szervezetek támogatására ben a rendelkezésre álló Civil támogatási keret A pályázatokat évente két alkalommal, április 30-ig és szeptember 30-ig lehet benyújtani. Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendeletének megfelelően meghirdetett civil támogatási keretre április 30-i határidővel az alábbi érvényes pályázatok érkeztek: Adorate Művészeti Egyesület Pályázati cél: működési költségek, irodaszer, jogdíjak, rendezvények közreműködőinek honoráriuma, hangképző karnagy díja, egyenöltözék (kiegészítők), hangszerek és más eszközök vásárlása Teljes költség: Igényelt összeg: Az Adorate Művészeti Egyesület 2011 márciusában jött létre. Elsődleges célja a 2008 óta Újpesten tevékenykedő Adorate Kórus működtetésén keresztül eljuttatni a kóruszenét mindenkihez ben három kiemelkedő eseményre készülnek, melyek a következők: Mária napi hangverseny az Egek Királynéja Főplébánia templomban, karácsonyi koncert az idősek Csokonai utcai otthonában, illetve adventi koncert. Alapítvány a Babits Mihály Gimnáziumért Pályázati cél: az iskolaújság nyomdai költségei Teljes költség: Igényelt összeg: Az alapítvány célja alapvetően az iskolai oktató-, nevelőmunka feltételeinek javítása, az idegennyelvi képzés támogatása, a szabadidő kulturált eltöltésének támogatása. A Babits Mihály Gimnázium iskolaújságjának, a Babits Firkák megjelenéséhez kérik a pályázati támogatást. Évente hat számot jelentetnek meg, általában 220 példányban, melynek tematikáját az iskola adja.

2 2 Alapítvány a Koncertmuzsika Zenekarért Pályázati cél: külső közreműködők (énekes szólisták, műsorközlő, kisegítő zenészek) tiszteletdíja, hangszerek és segédletek szállítása, új kottaállványok beszerzése, kották sokszorosítása, fénymásolás Teljes költség: Igényelt összeg: A zenetanárokból, nyugdíjas zenészekből, zenét tanuló diákokból és amatőr zenészekből álló zenekar tavaly ünnepelte alapításának 90. évfordulóját óta az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház ad lehetőséget a próbáikhoz. Ennek fejében rendszeres időközönként koncerteket adnak, és szükség szerint újpesti rendezvényeken vesznek részt kisebb-nagyobb kamaraegyüttesekkel. Idén három hangversenyre készülnek Újpesten és külső helyszíneken, ezek költségeire kérik a támogatást. Alapítvány az Erzsébet Utcai Iskola Diákjaiért Pályázati cél: arculat tervezése és megújítása az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban (tervezési és kivitelezési költségek) Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Ft Az Alapítvány az Erzsébet Utcai Iskola Diákjaiért az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően egész tanévben segíti az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium működését. Az alapítvány fő célkitűzései: a tehetséggondozás elősegítése, kulturális és szabadidős programok szervezése, gróf Károlyi István szellemi örökségének ápolása, az iskola szakmai, oktató-nevelő munkájának segítése, magas színvonalú képzés biztosítása nyarán az Önkormányzat jóvoltából teljes egészében megújult az intézmény külső felületrendszere. Ehhez a friss és esztétikus formavilághoz igazodna az új intézményi arculat is, amihez a támogatást kérik. Altamira Egyesület Pályázati cél: postaköltség, meghívók nyomdai költsége, kiállítás katalógusai, fényképezőgép, nyomtató Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület a Magyarországon élő és alkotó képzőművészek, festők, grafikusok, szobrászok és iparművészek tömörülése, akik a természetet és annak élőlényeit magas szakmai színvonalon jelenítik meg. Céljuk a természet értékeinek művészi megörökítése, népszerűsítése, ezáltal áttételesen a természeti szép iránti vágy (gyűjtési szenvedély) helyes útra terelése, szemléletformálás, vagyis természetvédelem. Művészeti oktatás keretében képzőművészeti és kézműves foglalkozásokat szerveznek minden korosztálynak. Több kiállításuk mellett az év vége felé egy kiadványt terveznek az egyesület karikaturista tagjai az UTE számára sport témában. A civil támogatási keretből a fényképező és nyomtató költségei nem támogatandók.

3 3 Aschner Lipót Természetjáró Egyesület Pályázati cél: csónakok, evezők, tábori felszerelések szállítása, csónakok bérlése, őszi-tavaszi túrák szálláshelyeinek költsége, autóbusz költség, működési költség, irodaszerek, fénymásolás, nyomtatópatron, nagy csónakok vízi szállításához üzemanyag, téli javításokhoz a műhely fűtéséhez tűzifa, csónakok javításának költségei Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 1993 óta biztosítja a vízi, gyalogos, kerékpáros természetjárás lehetőségét Újpesten a lakosság minden korosztálya számára. Programjaik nyitottak, bárki csatlakozhat. Céljaik között szerepel a természet és az ország megismerése. A kirándulásokat gyakorlott túravezetők többnyire tagságuk sorából készítik elő és vezetik. Működésükhöz bérelnek egy összejöveteli helyiséget, illetve egy vízi telepet, ahol az eszközeiket tárolják. Az egyesület minden szerdai napon gyalogos kirándulást szervez, minden csütörtökön klubfoglalkozást tart. Kiemelten foglalkoznak a nyugdíjasok és a fiatalok sportolásának támogatásával. Állatmentő Liga Pályázati cél: állatorvosi költségek Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 2011 decemberében alakult, elsődleges feladatuknak az állatkínzás visszaszorítását tekintik. Több csoportos és egyedi eset felderítésében, törvényes rendezésében, az állatok elhelyezésében, rehabilitációjának megszervezésében vettek részt. Az eseteket bírósági szakaszig nyomon követik és a bírósági döntésekről tájékoztatják környezetüket. Együttműködési szerződéssel dolgoznak az állatvédelmi munka teljes területén Újpest Önkormányzatával, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőrséggel, az ORFK-val, a Budapest Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti ebrendészeti telepével és a Gyömrői Árvácskák Állatotthonnal és a Rex Állatotthon Alapítvánnyal január 1-től, kutyáknál érvényes kötelező mikrochippel ellátáshoz szervezetük segítségével 700 db chipet és annak térítés nélküli beültetését biztosították nehéz anyagi körülmények közt élő állattartók kutyáinak, támogatók segítségével. Sikeresen, több mint két éve működik az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálatuk. Budapesti Honismereti Társaság Pályázati cél: Városunk című periodika 2015/2-3. szám költségei, egyéb költségek: telefon, posta, irodaszer, expediálás Teljes költség: Ft Ft Igényelt összeg: A Társaság újpesti székhelyű (a Neogrády László Helytörténeti Gyűjteményben) fővárosi szintű tevékenységet kifejtő szervezet. Üzemeltetik a Budapesti Helytörténeti Portált, kiadják a Városunk című negyedéves periodikát, illetve havi előadásokat szerveznek Budapest Főváros Levéltárában. A támogatást a Városunk című negyedéves kiadvány 2015/2-3. szám költségeire és működési költségekre szeretnék fordítani. A számból az Újpesti Polgármesteri Hivatalnak és a Neogrády László Helytörténeti Gyűjteménynek darabot adnak.

4 4 Cri Du Chat Baráti Társaság Pályázati cél: őszi integrált családi délután, családi teke bajnokság és klub költségei, vendéglátás, kézműves alapanyagok, Szülők Polca Rendezvények költségei könyvbeszerzés, szórólap nyomtatása, háttérmunka, adminisztráció költségei Teljes költség: Igényelt összeg: Egyesületük a Cri du chat szindrómával és hasonló problémákkal élők családjainak összefogására és segítésére jött létre 2008-ban. Megalakulásuk óta Újpesten van a székhelyük, tagjaik között több újpesti lakhelyű is van, és évek óta futó programjaiknak egy része is szűkebb környezetükhöz kötődik. A támogatást programjaik költségeire kérik. Deák Ovi Gyermekeiért Alapítvány Pályázati cél: Madarász ovi foglalkozások költsége, Budapesti ZOO Budapest bérlet, BKK tömbjegy Teljes költség: Igényelt összeg: A Deák Ovi Gyermekeiért Alapítvány elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson a szellemileg fogékony, boldog és egészséges gyermekek neveléséhez, illetve, hogy lehetőségeihez mérten anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson a Deák Oviban folyó óvodapedagógiai eljárások eszköz és anyagszükségletének biztosításához, valamint a szükséges szakmai háttér kialakításához. Tevékenységükhöz tartozik még a kötelező óvodai ellátáson kívüli felzárkóztató, tehetséggondozó foglalkozások támogatása. A támogatásból a Madarász ovi foglalkozások költségeit finanszíroznák. Drog-Stop Budapest Egyesület Pályázati cél: számítógépek vásárlása, kitelepülés 4 alkalomra, újabb alternatívák a szabadidő hasznos eltöltéséhez program költségei, internetes hirdetés Teljes költség: Igényelt összeg: A Drog-Stop Budapest Egyesület 1992 óta Újpesten anonim, ingyenes drogsegély telefonszolgálatot működtet, ami éjjel-nappal igénybe vehető. A 2013-as év során online tanácsadással bővült szolgáltatásaik köre, vagyis az mellett a skype és chat is megjelent választási lehetőségként, így minden korosztály számára elérhető, személyre szabott szolgáltatást nyújtanak. Az egyesület személyesen igénybe vehető szolgáltatásokat is biztosít, amely során egyéni konzultációra van lehetősége a szenvedélybetegséggel élők és hozzátartozóik számára, ahol segítő tanácsadásban vehetnek részt. Legújabb projektjükben a fogyatékossággal élők felé nyitnak, a fogyatékossággal élő szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára nyújtanak támogatást, csoportosan és egyéni formában. A hiteles információnyújtás érdekében együttműködnek a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével, valamint az újpesti székhelyű civil szervezettel a Cri Du Chat Baráti Társasággal is. Évek óta aktív szerepet vállalnak az Újpesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórumban.

5 5 Együttható Közösségépítő Egyesület Pályázati cél: iroda fenntartásával kapcsolatos rezsiköltségek, kommunikációs és marketing költségek, irodai eszközök, írószerek, étel, ital közösségi fórumokon és integrációs csoportokon, nyomtatás, közösségi programok költségei, társasjátékok, közösségi kerthez anyagok, eszközök Teljes költség: Igényelt összeg: Az Együttható Közösségépítő Egyesületet 2011-ben jegyezték be szabadidős és közösségfejlesztő programokat megvalósító civil szervezetként ben nyitották meg közösségi térként funkcionáló ifjúsági irodájukat Újpesten, a Klauzál utca 4. szám alatt, amely minden hétköznap változatos programokkal és szolgáltatásokkal várja az érdeklődő fiatalokat. Az egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumánál regisztrált önkéntes fogadószervezet, a Károlyis diákok közül többen náluk végzik az iskolai önkéntes szolgálatot. EKE Egyesület Pályázati cél: Teljes költség: Igényelt összeg: közkert bérleti költsége, iroda rezsi költsége, postaköltség, irodaszerek, sokszorosítás, növények, palánták, magok, szerszámok, kertészeti eszközök Az egyesület célja a család hagyományos értékeinek felmutatása, néphagyományok megismertetése és terjesztése. Az egyesület üzemelteti a Gazdasági Intézménnyel kötött szerződés alapján a Galopp utcai közkertet. Esély-kert Alapítvány Pályázati cél: műhely bérleti díja Teljes költség: Igényelt összeg: Az alapítvány aktivistái a budapesti Esélyek Háza korábbi munkatársai, szociális munkások, szociálpedagógusok. A projektbe bevont további munkatársak az Újpest SZEI Családsegítő Szolgálat szociális munkásai, akik helyismerettel, klienseik ismeretével, jó helyzetértékeléssel rendelkeznek. Az alapítvány célja, hogy küzdjön mindennemű közvetlen és közvetett hátrányos megkülönböztetés ellen. Projektjükben Újpest központjában (Jókai utca 5.) egy modern, alaposan felszerelt műhelyt rendeznek be, ahol környezetvédő szemlélettel népszerűsítik a hobbi barkács tevékenységet: a régi, használt tárgyak felújításában, átalakításában, újratervezésében rejlő értéket. Gyermekévek Honismereti, Kulturális és Természetjáró Egyesület Pályázati cél: csónakpark bővítése, javítása, működési költség, önkéntesek munkájához szükséges eszközök vásárlása, asztalos munkák, önkéntesek szakmai képzése, szállásköltség, megújuló energiaforrás (napelem), számítógép beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg:

6 A Gyermekévek Honismereti, Kulturális és Természetjáró Egyesület 2005-ben foglalta alapszabályába, hogy a gyermekek egészséges testi, lelki fejlődése érdekében kíván cselekedni. Részükre kirándulásokat, túrákat, táborozásokat szervez, melynek keretében megismerhetik hazánk kulturális értékeit, nevezetességeit és aktív pihenés útján töltődhetnek fel. Hálózat a Kultúráért, Művészetért Egyesület Pályázati cél: közüzemi díjak, üzemanyag, fenntartási és üzemeltetési anyagok, nyomtatvány, irodaszer, egyéb anyagköltségek, szállítás, rakodás, raktározás költségei, bérleti díjak (terem, hangosítás, hangszer), javítás, karbantartás költségei, posta, telefon és kommunikációs költségek, szakkönyvek, előfizetési díjak, oktatás, továbbképzés költségei, egyéb anyagjellegű szolgáltatások, hatósági, igazgatási, szolgáltatási díjak, illetékek, bankköltségek, hirdetési és reklámköltségek, könyvelési, bérszámfejtési, könyvvizsgálói, ügyvédi, munkavédelmi és egyéb szakértői költségek, reprezentációs költségek, könyvelési program, karaoke DVD, egyéb számítógépes program, kisebb tárgyi eszközök beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy a különböző művészeti területek képviselőit és a kultúra értékeinek támogatóit tömörítse társaságában. Tagozataik: sport (gumiasztal), népi zenei, népi tánc, ének (magyar nóta, operett, musical), modern tánc (standard, latin), kamarazene, az elmúlt évben pedig létrejött a Farkas Gyula nótakör. Munkájuk során az önkormányzaton kívül kiemelkedő együttműködési kapcsolatuk van a román és az örmény nemzetiségi önkormányzatokkal. A támogatást programjaik megvalósítására kérik. Humanitas Kulturális Alapítvány Pályázati cél: Magyar Kultúra Napja: éjszakai koncert és gyermekszínház tiszteletdíja, gyermek rendezvényekre eszközök vásárlása Teljes költség: Igényelt összeg: A Humanitas Kulturális Alapítvány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 0401 sz. újpesti Király utcai könyvtár működésének segítésére jött létre. Az alapítvány fő tevékenysége a dokumentumvásárlás, kulturált könyvtárlátogatási lehetőségek biztosítása, illetve kulturális rendezvények, gyerekprogramok finanszírozása ben is mind a felnőttek, mind a gyermekek részére szerveznek kulturális programokat. A támogatást a 2016 januárjában tartandó Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett Könyvtári éjszaka programra fordítanák. Ifjúsági Caritas Egyesület Pályázati cél: adventi koszorúkötéshez alapanyagok, szállítási költség, tisztítószer, szemeteszsák, ifjúsági kiadvány költségei Teljes költség: Igényelt összeg:

7 7 Az Ifjúsági Caritas Egyesület 1999-ben alakult, alapításakor a fiatal generációk demokratikus közéletre nevelését és kulturális-szabadidős tevékenységeihez közreműködésük mellett a generációk közötti harmonikus kapcsolatok létrehozását célozta meg. Újpesti szervezetük idén immáron 15. alkalommal tervezi megszervezni a hagyományosan minden év adventi időszakában az úgynevezett Adventi koszorúkötés című rendezvényét, mely egyben az egyesület újpesti szervezetének legfontosabb eseménye. Káposztási Családok Egyesülete Pályázati cél: autómentes nap költségei, ifjúsági koncertsorozat költségei, adventi koszorúkötés költségei, adventi programok (vásár, jótékonysági családi fotózás, Mikulás futás) költségei, rendszeres klubokhoz köthető költségek Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület célja, hogy összegyűjtse és közösséggé szervezze azokat a káposztásmegyeri családokat lakosokat, akik vágynak arra, tevékenyen részt vegyenek egymás kölcsönös segítésében, a családos élet jó megélésében, elsősorban az újonnan kialakult városrész (Káposztásmegyer II.) fejlesztésében és szépítésében, környezetének alakításában. Káposztásmegyeri Fogódzó Szociális Alapítvány Pályázati cél: szociális mosoda: bérleti díj, rezsiköltség, mosópor, javítási költség; varróklub varrógépeinek és közösségi konyha karbantartása Teljes költség: Igényelt összeg: Az alapítvány a káposztásmegyeri lakótelep szociális ellátásának javításában vesz részt, segíti a bármilyen szempontból hátrányos helyzetű családokat, fogyatékkal élő embereket, kiskorúakat, fiatalokat, időseket. Foglalkoznak a szociális hálózat kiépítésével, ehhez kapcsolódó munkahelyteremtéssel, szakmai tanácsadással. Legfontosabb tevékenységük a szociális mosoda működtetése (a kimosott adagok száma közel 500). A támogatásból ezt, a káposztásmegyeri lakótelep területén működő szociális mosoda, közösségi konyha és varróklub működési és karbantartási költségeit kívánják fedezni. KOMP Komplex Alkotó és Terápiás Műhely Egyesület Pályázati cél: tánctanítás, zenekar, hangszerbemutató, önkéntesek támogatása (buszjegy póló), büfé és anyagköltség, egyéb költségek Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 2012-ben jött létre különböző szakterületek képviselőinek (képzőművész, táncos, pszichológus, tanár, orvos, művészetterapeuta) összefogásából. Tevékenységükkel igyekeznek növelni a társadalom nyitottságát és az esélyeikben egyenlőtlen csoportok bevonásával azok megerősítését. Szeretnének Újpesten havi rendszerességgel magyar néptáncházat szervezni SNIs, értelmileg sérült gyerekeknek és fiatal felnőtteknek.

8 8 Laktóz Érzékenyek Társasága Pályázati cél: Az Ady Endre Művelődési Házban lévő iroda bérleti díja, könyvelési, bérszámfejtési költség, javítási, karbantartási költség, irodaszerek, betegtájékoztató postaköltsége Teljes költség: Igényelt összeg: A Laktóz Érzékenyek Társasága országos hatáskörű közhasznú szervezet, 1995-ben alakult többségükben újpesti tagokból, és a tejcukor-érzékenyek érdekvédelmét látja el. Székhelyük és irodájuk is Újpesten található. Honlapjukon (2014-ben 72 ezer látogatójuk és 1752 regisztrált felhasználójuk volt) folyamatosan megjelentetik a tejcukor-érzékenyek számára fontos híreket. Fogyasztó- és érdekvédelmi feladatokat is ellátnak. Lepkeháló Közhasznú Egyesület Pályázati cél: könyvelési díj, eszközvásárlás (segédeszközök látássérültség okán), megjelenési költség (újság, rádió, egyéb), rendezvény költsége: masszázs (szállítás, felszerelés, masszőrök), hangosítás (színpad, technika, személyzet), ajándék a résztvevőknek, fellépők díja, helyszín bérlés, reklám Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesületet 2007-ben alakították, többségében fogyatékossággal élők, főként látássérült személyek részvételével. Fő céljuk a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjának elősegítése. Fogyatékkal élő szakemberek segítségével kívánnak segíteni az arra rászorulóknak óta üzemeltetnek egy masszázsszalont is, de ennek bevétele éppen csak fedezi a kiadásokat. Bemutatkozó rendezvényt szeretnének tartani, hogy az emberek jobban megérthessék, megismerhessék a fogyatékossággal élők életét. Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete Pályázati cél: speciális üzem látogatásához autóbusz költsége, gluténmentes lisztkeverékek és száraztészták beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg: A coelikalia (lisztérzékenység) a vékonybél kóros elváltozásával járó gluténérzékenység, egész életre szóló betegség, amelynek ma ismert egyetlen hatékony, evidenciákon alapuló, kizárólagos kezelési módja az élethosszig tartó, szigorú gluténmentes diéta. Újpesten 2001 óta sikeresen működik az Újpesti Lisztérzékenyek Klubja, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete tagcsoportjaként. Magyar Civil Kutyás Szolgálat Egyesület Pályázati cél: speciális munkavédelmi ruházat, felszerelés, leesés gátló, kutyák speciális orvosi vizsgálatai, gépjárművek speciális felszerelése, terepen is alkalmas futómű, láthatósági fóliázás, megkülönböztető jelzés és

9 9 Teljes költség: Igényelt összeg: rádiórendszer, speciális szerviz, vizsga és továbbképzési díjak, kutya oktatási felszerelések, akadályok, speciális hámok, GPS és IT felszerelés A szolgálat fő tevékenysége az életmentési segítségnyújtás katasztrófavédelmi és egyéb életet veszélyeztető helyzetben. Emellett részt vesznek társadalmi összefogásban és oktatásokat tartanak a kutyatartási kultúra fejlesztése érdekében a kerületben (Nem Nagy Dolog Kampány). Fontos feladatuknak tartják a gyermek és ifjúsági programok szervezését és lebonyolítását a kutyatámadások elkerülésének csökkentése érdekében, illetve a tudatos nevelést a felelős állattartás fejlesztéséért. Az Észak-Pesti Kutyás Szolgálat működésének biztosításához és éles bevetések költségeire kérik a támogatást. Magyar Cserkészszövetség Pályázati cél: Újpesten működő sz. Xántus János Cserkészcsapat részére: a csapat működési feltételeit segítő vizesblokk kialakításával összefüggő költségek, vízmelegítő rendszer kapcsolódó tárgyi eszközök beszerzése (bojler, csaptelepek) és kapcsolódó költségek Teljes költség: Igényelt összeg: A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 10 ezer cserkész tevékenykedik az ország minden megyéjében. Az Újpesten működő sz. Xántus János Cserkészcsapat támogatására pályázik az országos szervezet: 2012 augusztusában pályázat útján kapta meg az újpesti szervezet használatra a 1042 Budapest, Petőfi Sándor u. 8. szám alatti légópincét. A cserkészek önerőből felújították és emberi tartózkodásra alkalmassá tették, az ingatlannal kapcsolatos költségeket fizetik. A későbbiek során, amennyiben a cserkészcsapat már nem használja a helyiséget, úgy a felújítás értéke megmarad Újpest Önkormányzata számára. Magyar Keresztény Misszió Alapítvány Pályázati cél: terembérlet az Újpesti Kulturális Központban Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Az alapítvány célja a családok, egyének életvezetési és anyagi támogatása, továbbá lelkigondozás, nevelés, oktatás, felvilágosítás, gyermekvállalás népszerűsítése, magzatvédelem, kórházi látogatói szolgálat. A támogatást az Újpesti Kulturális Központtól bérelt terem bérleti díjára kérik. Magyar Politikai Foglyok Szövetsége Pályázati cél: a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége IV. Kerületi Szervezete működtetése: közüzemi díjak, helyiség állagmegóvása, koszorúzás emlékhelyeken, utána közös összejövetel kerületi tagszervezetekkel (pogácsa, szendvics, üdítő), beteglátogatás otthon és kórházban, benzin és autópályadíj salgótarjáni, tököli megemlékezéshez Teljes költség:

10 10 Igényelt összeg: A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége azoknak a politikai üldözötteknek pártoktól független, demokratikusan szervezett szövetsége, akiket demokratikus gondolkodásuk, magatartásuk, vallási meggyőződésük vagy nemzeti hovatartozásuk miatt szabadságuktól megfosztottak, vagy üldöztetést szenvedtek el. A támogatást a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége IV. Kerületi Szervezete működtetésére szeretnék felhasználni. Magyar Tengerimalac-védő Egyesület Pályázati cél: Rágcsálók világa újpesti rendezvény sokszorosítási költségei, működési költségek Teljes költség: Igényelt összeg: A Magyar Tengerimalac-védő Egyesület civil kezdeményezésre jött létre 2012-ben. Céljaik: A rossz, helytelen körülmények közt tartott és a kidobott, elhagyott tengerimalacok mentése, gazdákhoz való eljuttatása, helyes gondoskodásra nevelés, a szakmailag megfelelő környezeti és életkörülmények kialakítása, a humánus, valóban befogadó közeg megteremtése. Tevékenységük számszerű eredménye: 509 tengerimalacot sikerült menteni, ebből 411-et örökbe adtak. Több mentésüket az újpesti Állatmentő Ligával közösen valósították meg. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és az egyesület között szóbeli együttműködési megállapodás alapján több sikeres előadássorozaton vannak túl az ország számos büntetés-végrehajtási intézetében a tengerimalacok terápiás célú tartásának témakörében. Hosszabbtávú terveik között szerepel egy állandó újpesti menhely kialakítása is. Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Pályázati cél: kirándulás a Poroszlón található Tisza-tavi Öko Centrumba (útiköltség, belépődíj), állatkerti belépők, ParaDance Company fellépés (fellépők tiszteletdíja, vendéglátás), Szalay Kriszta és Cserna Antal meghívása (tiszteletdíj, vendéglátás), karácsonyi ünnepség (tiszteletdíj, vendéglátás) Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Ft A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete céljai az alapító okiratuk szerint többek között az egészség megőrzési, betegség megelőzési, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység szervezése, ilyen ellátásokhoz való hozzájutás támogatása, segítése, illetve emberi és állampolgári jogok védelme a fogyatékos emberek számára. Az újpesti szervezet programjainak költségeire pályáznak. Nephrocentrum Alapítvány Pályázati cél: 1 db kezelőszék beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg:

11 11 Az alapítvány 1991 óta működik egészségügyi szolgáltatóként. Tevékenységét az OEP-pel kötött szektorsemleges szerződés alapján folytatja. Egészségügyi szolgáltatóként 9+1 kezelőhelyes műveseállomást működtet Újpest és vonzáskörzete krónikus vesebetegei vesepótló kezelésének biztosítására, járóbeteg szakambulanciát tart fenn, melyben szűrést-gondozást biztosít Újpest lakosainak, továbbá 69 predializált (majdan dialízisre kerülő) krónikus vesebeteg folyamatos gondozása itt folyik. Regnum Marianum Újpesti Egyesülete Pályázati cél: csónaktárolási díj, buszbérlés, előadók díja, könyvelői és bankköltség, kézműves anyagok Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület 21 éve szervez programokat gyermekek és fiatalok számára. Elsősorban a heti rendszerességgel megtartott találkozók során történik a gyermekközösségek fejlesztése, de havonta egy hétvégi program és évente egy nyári tábor is része az éves tervnek. Elsősorban Újpesten és a környező hegységekben, illetve a Dunán (kenutúrák) zajlanak a rendezvények. Az egyesület programjaira járó gyermekek 2/3-a nagycsaládos, jellemzően nem tehetős családokhoz tartozik, lakhelyük 70%-ban Újpest. Vannak köztük hallás-, látás- és mozgássérültek, akik számára személyes segítséget nyújtanak a rendezvényeken. Rex Kutyaotthon Alapítvány Pályázati cél: betonalaphoz szükséges anyagok, faanyagok, kerítéselemek (kifutóhoz, körbekerítéshez), védőháló Teljes költség: Igényelt összeg: A Rex Kutyaotthon Alapítvány 1992 októberében került bejegyzésre. Az azóta eltelt 22 év alatt Magyarország meghatározó állatvédő szervezete lett. Kezdetektől kezdve Újpesten dolgoznak, bajba jutott állatokat mentenek, valamint szemléletformálás programukban óvodás és általános iskolás gyermekeknek mutatják meg a felelős állattartás szabályait, állat és ember harmonikus együttélésének előnyeit. Az alapítvány évente ezernél is több állatot ment meg, ivartalanít és ad örökbe óta Káposztásmegyeren, a Farkaserdőben működtetik a Rex Állatsziget állat örökbefogadási központot, ahol évente átlagosan hétszáz állat talál új, szerető gazdára. Jelenleg összesen 375 közösségi szolgálatot teljesítő diákkal állnak együttműködési kapcsolatban. Összesen 25 középiskolai oktatási intézménnyel van kapcsolatuk, melyből 10 újpesti oktatási intézmény. Szatmári Antal Alapítvány Pályázati cél: az iskola udvarára mozgáskoordinációt, finommotorikát fejlesztő játékok vásárlása Teljes költség: Igényelt összeg:

12 12 Az alapítvány célja a hátrányos helyzetű, tanulási és magatartási zavarral küzdő, speciális megsegítést igénylő gyerekek segítése, esélyegyenlőségük megteremtése, az oktatási, nevelési feltételek színvonalának emelése, a szabadidős tevékenységek támogatása. Székesdűlőért Egyesület Pályázati cél: Székesdűlői Nap költségei: rendezvényszervezés fellépőkkel, színpadépítés, mobil toalet bérlés, hangosítás, díjak, jutalmak Teljes költség: Igényelt összeg: Az egyesület sokat tett eddig is a közvetlen lakókörnyezetéért. Fontos feladatnak tekintik a közterületek, utcák rendben és tisztántartását. A közösség hatékonnyá, egységessé válását közös rendezvények segítik elő (Szilveszteri bál, Székesdűlő Nap). Pályázatukban a Székesdűlői Nap programjainak költségeire kérik az önkormányzat támogatását. Ultra Viola Bulldogs Szurkolói Egyesület Pályázati cél: klubhelyiség bérleti díja Teljes költség: Ft Igényelt összeg: Az egyesület ellátja a tagok egyéni és csoportos érdekvédelmét és érdekképviseletét minden olyan fórumon, ahol a közösség véleményének megjelenésére szükség van. Lehetővé teszi a tagok amatőr és tömegsportszerű sportolási lehetőségét, szervezi a tagok szervezett szurkolói megmozdulásait. Fő céljuk az újpesti futball népszerűsítése, a klub támogatása (állandó és időszaki kiállítások szervezése, filmes installációk bemutatása, szoborállítás), az újpesti labdarúgás megjelenítése a médiában, filmes gyűjtemények létrehozása, írott, hang és filmes dokumentumtár létrehozása az újpesti futball kezdetétől egészen a jelenig. Az igényelt támogatást teljes egészében a Templom utca 2. szám alatt található 24 m 2 üzlethelyiség és 140 m 2 pince nem lakáscélú bérleti díjára fordítanák, mely klubhelyiségként funkcionál. Újpesti Hajós Klub Vízi Túrázó Alapítvány Pályázati cél: csónakok szállítása, vízi telep bérlése, működési költségek, kommunikáció, adminisztráció, banki költségek, csónakmotor beszerzése, evező és csónakjavítás munkadíja, faanyag, laptop beszerzése Teljes költség: Igényelt összeg: Az Újpesti Hajós Klub Vízi Túrázó Alapítvány 25. éve szervezi iskolák, felekezeti csoportok, családok vízi, gyalogos, sport-turisztikai programjait. Folyamatos képzést biztosítanak azoknak, akik el kívánják sajátítani a vízi közlekedés elméleti és gyakorlati ismereteit. A nyári iskolai szünetben vízi táborokat szerveznek hazai és külföldi vizeken egyaránt. Tisztán, rendben tartják a tevékenységükhöz tartozó Duna partot Újpesten.

Óbudai Információs Füzetek. közel egymáshoz. bemutatkoznak Óbuda-békásmegyer civil szervezetei

Óbudai Információs Füzetek. közel egymáshoz. bemutatkoznak Óbuda-békásmegyer civil szervezetei Óbudai Információs Füzetek közel egymáshoz bemutatkoznak Óbuda-békásmegyer civil szervezetei Óbudai Információs Füzetek közel egymáshoz bemutatkoznak Óbuda-békásmegyer civil szervezetei Kiadja: Óbuda-Békásmegyer

Részletesebben

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK!

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK! 2011. április, Különszám A tartalomból: XVI. EGER ÜNNEPE FELHÍVÁS EGRI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Idén tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre az egri civilek összefogásával az EGER ÜNNEPE. A három

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2010

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2010 MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2010 Készült: 2011. január 19. - 2 - Egyesületünk a fogyatékos emberek érdekvédelmi szerveződésére az 1989. évi II. törvény (Az egyesülési

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2 I. BEVEZETŐ A társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése Magyarország számára is alapvető jelentőségű. A demográfiai változások, a foglalkoztatás növelése, a

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó T A R T A L O M M U T A T Ó 1. Közművelődési feladatok ellátására vonatkozó megállapodás megvalósulásának ellenőrzése. 2. Tagóvodák kiválása a SZEOB intézményből. 3. Támogatási kérelmek a Civil szervezeteket

Részletesebben

Pásztó Város Önkormányzatának CIVIL KONCEPCIÓJA

Pásztó Város Önkormányzatának CIVIL KONCEPCIÓJA Pásztó Város Önkormányzatának CIVIL KONCEPCIÓJA A civil koncepció célja: A Civil Koncepció célja az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatának szabályozása. A kapcsolat jellemzője a kölcsönösség

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2011

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2011 MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2011 Készült: 2012. január 19. - 2 - Egyesületünk a fogyatékos emberek érdekvédelmi szerveződésére az 1989. évi II. törvény (Az egyesülési

Részletesebben

IFJÚSÁGI CSELEKVÉSI TERV 2008-2009.

IFJÚSÁGI CSELEKVÉSI TERV 2008-2009. IFJÚSÁGI CSELEKVÉSI TERV 2008-2009. BEVEZETÉS Ifjúsági tevékenység 2006-2007. 2006. februárjában a városi Ifjúsági Cselekvési Tervet elfogadta Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyben 2006. és 2007.

Részletesebben

zöld: szolgáltatások

zöld: szolgáltatások ELŐSZÓ Türelmes munkája gyümölcsét boldogan szemléli tenyerében az öreg aranyász írta a Magyar Világhíradó 1932-ben, mikor a győri Duna-parton ősi mesterségnek számító aranymosást gépesíteni tervezték.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/593-1/2010/I. Üi.: dr. Dobó A. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Tájékoztató Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Esélyegyenlõségi különszám

Esélyegyenlõségi különszám X évfolyam 2012/1. sz. január-február Hírlevél Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezeteknek Esélyegyenlõségi különszám Esélyegyenlõség TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem a társadalmi

Részletesebben

A szervezet neve: ÁNTSZ FI VIII. kerületi Intézete Szervezet elérhetőségei: 1084 Budapest, Nagyfuvaros u. 18. Tel/fax: 31-39-894

A szervezet neve: ÁNTSZ FI VIII. kerületi Intézete Szervezet elérhetőségei: 1084 Budapest, Nagyfuvaros u. 18. Tel/fax: 31-39-894 ÁNTSZ FI VIII. kerületi Intézete 1084 Budapest, Nagyfuvaros u. 18. Tel/fax: 3139894 Mail:08kerulet@fovaros.antsz.hu Az ÁNTSZ hatósági feladatot lát el a közegészségügyjárványügy területén, valamint részt

Részletesebben

CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ

CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ 2014 Információs füzet a szociális, társadalmi erőforrásokkal rendelkező soproni civil és egyházi szervezetekről, csoportokról. Anonim önsegítő csoportok Betegszervezetek,

Részletesebben

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA 0 HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA TARTALOMJEGYZÉK ALBA CARITAS HUNGARICA ALAPÍTVÁNY (KARITÁSZ) 5 BARKA ALAPÍTVÁNY 11 BÉTHEL ALAPÍTVÁNY 14 CIGÁNY KULTURÁLIS ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Készítette: Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala Dombóvár, 2011. szeptember "Kiművelt emberfők sokasága a nemzet igaz hatalma." (gróf

Részletesebben

7. FEJEZET KULTURÁLIS, OKTATÁSI, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK, IGAZGATÁSI ÉS RENDÉSZETI SZERVEK

7. FEJEZET KULTURÁLIS, OKTATÁSI, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK, IGAZGATÁSI ÉS RENDÉSZETI SZERVEK KULTURÁLIS, OKTATÁSI, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK, IGAZGATÁSI ÉS RENDÉSZETI SZERVEK BIATORBÁGY VÁROS 1192 1966 2007 A TELEPÜLÉS INTÉZMÉNYEI, FÕKÉNT A TÉRSÉGET IS ELLÁTÓK JELLEMZÕI, ELSÕSORBAN

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-ei rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-ei rendes ülésére ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-ei rendes ülésére Hiv. szám: 5900/2012. Tárgy: Javaslat a Dunavarsány Város Önkormányzat Petőfi Művelődési Ház és

Részletesebben

Tájékoztató MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZBIZTONSÁGI TANÁCSNOKA KO: 1269/2007. a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Stratégiában 2006. évi teljesítéséről

Tájékoztató MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZBIZTONSÁGI TANÁCSNOKA KO: 1269/2007. a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Stratégiában 2006. évi teljesítéséről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZBIZTONSÁGI TANÁCSNOKA KO: 1269/2007. Tájékoztató a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Stratégiában 2006. évi teljesítéséről foglalt feladatok Javaslat a stratégia 2007-2008. évi

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM OLCSAI-KISS ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

PEDAGÓGIAI PROGRAM OLCSAI-KISS ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA 1 PEDAGÓGIAI PROGRAM OLCSAI-KISS ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. 2 TARTALOMJEGYZÉK PREAMBULUM...5 Nevelési Program...6 1. Pedagógiai alapelveink...7 2. Az iskolában folyó nevelő-oktató munka céljai feladatai...9

Részletesebben

A TARTA LOM B ÓL OLVASÓI ROVAT

A TARTA LOM B ÓL OLVASÓI ROVAT CIVIL HÁZ 2005. VII. ÉVFOLYAM 5. SZÁM A Regionális Civil Központ Alapítvány idõszaki kiadványa A TARTA LOM B ÓL OLVASÓI ROVAT Manufaktúra Önsegélyezõ Egyesület Manufaktúra Önsegélyezõ Egyesület Célja a

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalota, Pestújhely, Újpalota KÖZÉPTÁVÚ KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KONCEPCIÓJA

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalota, Pestújhely, Újpalota KÖZÉPTÁVÚ KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KONCEPCIÓJA Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalota, Pestújhely, Újpalota KÖZÉPTÁVÚ KÖZMŰVELŐDÉSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KONCEPCIÓJA (Elfogadta a Képviselő-testület 1204/2012. (XII. 19.) ök. számú határozatával)

Részletesebben

MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ 2014.

MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ 2014. MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ 2014. 1 TARTALOM 2 ÖNKÉNTES MUNKA... 5 Barcs... 5 Bicsérd... 6 Bonyhád... 6 Dunaföldvár... 6 Egyházaskozár... 7 Fonyód... 7 Magyarszék... 8 Marcali...

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. december 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. december 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. december 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet Hódmezővásárhelyen működő olvasókörök, civil szervezetek 2009. évi

Részletesebben

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg.

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg. Folytatjuk a munkát összefogással! Az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Mozgáskorlátozottak Sza bolcs- Szat már-bereg Megyei Egyesülete. Ez alkalomból Balogh Zoltánné az egyesület elnöke

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 7-i ülésére Tárgy: A közművelődési feladatokat ellátó intézmények pénzügyi és szakmai beszámolója a megvalósult programjaik,

Részletesebben

OROSZLÁNY ÉS KISTÉRSÉGE CIVIL SZERVEZETEK

OROSZLÁNY ÉS KISTÉRSÉGE CIVIL SZERVEZETEK OROSZLÁNY ÉS KISTÉRSÉGE CIVIL SZERVEZETEK 2010 Köszöntöm az Olvasót! A klasszikus demokráciákban a nonprofit szektor léte elengedhetetlen feltétele a társadalom működtetésének. A civil társadalom ennek

Részletesebben

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK A GYAKORLATBAN Önkéntes Központ Alapítvány Kiadja: Önkéntes Központ Alapítvány 1123 Budapest, Kékgolyó u. 20. I./4a Szerkesztõ: Francsics Dorina Szakmai lektor: F. Tóth András

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT NORVÉG CIVIL TÁMOGATÁSI ALAP FÓRUM Kiadja: Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete 2014. január 31-én (pénteken) 14-17 óra között az EGT/Norvég Civil Támogatási

Részletesebben

Átfogó értékelés. Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről. Budapest, 2013. április

Átfogó értékelés. Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről. Budapest, 2013. április Átfogó értékelés Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről Budapest, 2013. április 1 Bevezetés 3 1. Demográfiai mutatók 4 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli,

Részletesebben

Beszámoló a Szociális Szolgálat 2012 évi tevékenységéről

Beszámoló a Szociális Szolgálat 2012 évi tevékenységéről Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületi Önkormányzat SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT 1221 Budapest Anna u. 10. Email: kapcsolat@szocszolg22.hu; vezeto@szocszolg22.hu www.szocszolg22.hu Beszámoló a Szociális Szolgálat

Részletesebben