II. évfolyam, 5. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "II. évfolyam, 5. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete."

Átírás

1 II. évfolyam, 5. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. Felszámolás vagy leszámolás? - A Róth Miksa Emlékház megszűntetése Az Erzsébetvárosi Cigány Kissebbségi Önkormányzat bemutatása II. Örök gyógyír: A fokhagyma

2 Köszöntő Kedves Olvasó! 1990 óta jelenteti meg az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete a mára jól ismert Szegfű újságját. Az információ és informálódás egyre változó és gyorsuló világát tapasztalhatjuk magunk körül. A hírfogyasztók számára sok száz lehetőség áll rendelkezésre a tájékozódásra, miközben a hírfogyasztás szokásai is megváltoztak től az Erzsébetvárosi Szegfű elektronikus formában jelenik meg. Olvasóink tapasztalhatták, hogy ebben a formájában gazdagabb képvilággal és könnyen megnézhető filmbetétekkel színesíthetjük híreinket. Az elektronikus Szegfű továbbra is arra vállalkozik, hogy hírt adjon az Erzsébetvárosban történtekről, a kerület életét formáló politikáról, kulturális, művészeti életről, ünnepeinkről, környezetünkről, hétköznapi életünkről. Olvasóink kérésére rovataink kiegészültek az egészséggel, hétköznapi életvezetési tanácsadással, környezetvédelemmel foglalkozó cikkeknek is. Nem titkolt célja újságunknak az sem, hogy híreivel szélesebbre nyissa a kerületünkben kialakult egyoldalú tájékoztatást, hiszen sokan szeretnének tisztán látni, ismereteket szerezni a tényekről. Éppen ezért újságunk teret ad a mindennapjainkban történő eseményekről formálódó lakossági véleményeknek is, legyen az kritika vagy dicséret. Az elektronikus Szegfű közéleti lap marad, online elérhető módon, a címen. A hagyományos papír alakot kedvelő olvasók végiglapozhatják a Lakossági Piros Pontban is, a Dob utca 65. szám alatt. Szerkesztőségünk továbbra is várja Olvasóink véleményét, javaslatait, fotóit - en vagy címünkre megküldött papír alapon is, hogy újságunk még érdekesebb legyen. Jó olvasást kívánunk! Dr. Kispál Tibor és Gergely József 2.

3 Tartalom 2. - Köszöntő 3. - Tartalom, felhívás 4. - Így megy ez... (helyi rövid hírek) 8. - Nyári szezon Felszámolás vagy leszámolás? a Róth Miksa Emlékház megszűntetése Szeretne/szeretnél írni a szegfűbe? Szeretne/szeretnél írni a szegfűube? Kedves Olvasó! Ha úgy érzi szívesen írna a szegfűbe és van is ötlete akkor ragadjon billentyűzetet és küldje a kész cikket a szegfuonline07@gmail.com címre. Ha több ötlete is lenne és bizonytalan nyugodtan kérdezzen és segítünk! A szegfű cikkeit kizárólag önkéntesek írják, így nem elvárás, hogy írónak szülessen. Ha véleménye van, és úgy érzi ez másokat is érdekelhet vagy közös érdekünk ennek megosztása egész nyugodtan. Igyekszünk mihamarább közzé tenni Az Erzsébetvárosi Cigány Kissebségi Önkormányzat bemutatása / második rész Örök gyógyír: A fokhagyma Svájci bicska (hasznos infók oldala) Becsuk. 3.

4 Így megy ez... Garay piac Júniusban az ERVA Zrt., mint üzemeltető, meghívta a Garay piac bérlőit egy megbeszélésre, tájékoztatóra. A nagy érdeklődéssel várt tájékoztató a bérleti díj csökkentésének tervezéséről szólt emellett arról, hogy szükségesnek tartják a bérleti (és minden hozzá tartozó) díjtartozások rendezését is. Mindazoknak, akik befizetik a hátralékukat, vagy vállalnak rövid lejáratú részletfizetést, tartozásuk egy részét elengedik. Lehetővé teszik, hogy a bérlők bérleményt cseréljenek, ha az érintettek ebben meg tudnak egyezni. Az ERVA azt is kérte, hogy a piac hivatalos nyitvatartási idejében minden üzlet és őstermelő árusítson, hiszen a nagyobb forgalom eléréséhez a megbízható nyitva tartás is szükséges. A hozzászólások egy része visszanyúlt a múltba: az új piac kialakításának problémáira, elszámolási vitákra, majd áttértek az aktualitásokra. Itt kiderült, hogy a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság áprilisi, bérleti díj csökkentési határozatát az ERVA vezérigazgatója nem ismeri (2012. január óta van ebben a beosztásban), így nem csoda, hogy több mint egy év alatt sem hajtották végre. Vitatták az áram egységdíját, mondván, hogy az magasabb a ház más üzleteihez képest. Viták voltak egyes bérlemények területének méretével is. Javasolták a piac nyitva tartásához igazodó biztonsági szolgálatot. A megbeszélés azzal fejeződött be, hogy a feltett kérdésekre egy későbbi időpontban felkészülten tér vissza az ERVA. A díjak csökkentéséről a Képviselő-testület dönt (ez időközben megtörtént). Arról is döntés született, hogy a bérlők bérleményt cserélhetnek, illetve üres üzlet pályázat nélkül is kivehető. Ugyanakkor bevezetik az óvadék intézményét is. Remélhető, hogy ezután a piac jobban fog működni, hiszen ez vevőnek, bérlőnek egyaránt előnyös. Az elmúlt közel két évben a piaccal vevőkkel, bérlőkkel nem foglalkoztak a jelentőségének megfelelően, csak a problémákat sorolta mind az ERVA, mind az önkormányzat. 4.

5 Rendelet a tiltott, közösségellenes magatartásról Ez a rendelet a szabálysértések új meghatározását tartalmazza. A nemrég elfogadott törvény szerint kizárólag az, a társadalomra veszélyes tevékenység, vagy mulasztás minősül szabálysértésnek, amelyet törvény büntetni rendel. Ugyanakkor a képviselőtestület önkormányzati rendeletben meghatározhatja, hogy mi minősül tiltott, közösségellenes magatartásnak. Ezeknek a büntetése 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, amit 30 napon belül kell befizetni, illetve 150 ezer forintig terjedő, közigazgatási határozat alapján kivetett bírság. Minden bírság az önkormányzat bevétele. Sok minden tartozik ide: az utcai alkoholfogyasztás, az éjszakai alkoholárusítás, plakátok szabálytalan elhelyezése (megszüntették az önkormányzati plakáthelyeket!), a közterület engedély nélküli használata, stb. A testületi ülésen hiányoltuk, hogy nem került szóba az egyik legdurvább közösségellenes magatartás, az éjszakai rendzavarás. A polgármester ezt nem kívánta a rendeletbe belefoglalni. Fontos tudni, hogy elsősorban a közterület-felügyelő büntet, és bejelentés esetén kötelesek eljárni. Mi lesz veled Közösségi Ház, mi lesz veled Róth Miksa múzeum? Júniusban két menetben volt testület előtt a Közösségi Ház és a Róth Miksa múzeum intézményének megszüntetése. Eddig annyi a döntés, hogy létrejön egy nonprofit Kft (ERöMŰVHÁZ Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ Nonprofit Felelősségű Társaság sic!), amely közszolgáltatási szerződés szerinti közérdekű feladatokat lát el, gyorsabban tud reagálni a piaci változásokra, esetleges befektetések realizálása is megengedett, lehetősége nyílik nyereség termelésére, amelyet működésére és szakmai feladatainak ellátására kell fordítania. Ugyan milyen piaci változásokra kell reagálni? Vajon miből lesz lehetőség befektetésre és miből lesz nyereség, amikor döntő részben önkormányzati támogatásból működnek ezek az intézmények? Mindenesetre van egy új ügyvezető, könyvelő, könyvvizsgáló és felügyelő bizottság. Utóbbi kizárólag megbízható fideszesekből áll. Vajon mit nem szabad észrevenni a kívülállóknak? Az ígéretek szerint megmarad a civil szervezetek befogadása, és a Róth hagyaték is marad önkormányzati tulajdonban. 5.

6 Civil pályázatok igazságos elosztás Fidesz módra Júniusban döntés született a civil pályázat eredményéről. Sokan kaptak működési és programtámogatást, jó néhányan viszont kiestek. Az eljárás szerint az Művelődési Kulturális és Szociális Bizottság javaslatára a testület dönt. Minden pályázat olyan, hogy teljesíteni kell a formai feltételeket és bele kell férni a kiírás szerinti pénzügyi keretbe. Itt is ez történt, a nyertesek és forint közötti támogatást kaptak a 6 milliós keretből. Volt viszont a költségvetés módosításban a polgármesternek egy építő javaslata, hogy kapjon forintot a Hét Határon átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesület. Megkérdeztem, hogy mire kapnak ekkora összeget, miközben a kerületi civil szervezetek a pályázaton legfeljebb forintot kaphatnak. A rövid válasz szerint van velük együttműködési megállapodás. Két megjegyzés: együttműködésről a testületnek kell dönteni, de nem emlékszem ilyen előterjesztésre. Ezért kikértem közérdekű adatként a megállapodást. Még nem kaptam meg, pedig csak lemásolni kellene. A másik egy nyilvános információ az egyesületről: elnöke Deutsch Tamás, fideszes képviselő. No, de ez ekkora támogatáshoz pályázat nélkül kevés. Szerintem. És az olvasó szerint? Mi lesz a szabálysértésekkel? Az új szabálysértési törvény előírta, hogy az önkormányzatok május végéig helyezzék hatályon kívül a közterületi szabálysértési rendeleteiket. Erzsébetvárosban meg is történt, a zajra, illegális plakátozásra, állattartásra, stb. vonatkozó büntetések megszűntek. Az új önkormányzati törvény januártól engedi, hogy az önkormányzatok a közterület használatát és szabálysértéseit szabályozzák. Akkor már csak egy probléma marad: a két időpont közötti 7 hónapban szabad a gazda, mindenki azt csinál, amit akar? Panaszok áradata eddig is volt az utcai zajra, az utcai éjszakai italfogyasztásra, újabban a dohányzás füstjének az alsó lakásokban való beszivárgására. De most megszűnt a büntetési lehetőség! Ha mindenki úgy viselkedne, ahogy maga is elvárja, nem is lenne baj. De így? 6.

7 Helyi védelem pályázat -tal? Április végén ítélet oda az illetékes bizottság a Damjanich utca 17. lakóháznak a helyi védelem alatt álló épületnek adható támogatást. A lakóház forintot kért és kapott. Véletlenül ebben a házban lakik az a Kun Miklós, történész, aki szeptemberben interjú lehetőséget adott a polgármesterségért kampányoló Vattamány Zsoltnak a szomszédos City tévében. Hogy miért ott? Mert a helyi tévében nem akart szerepelni, itt az akkori szerkesztő kérdezett is riportalanyoktól, nem csak hagyta őket beszélni. Az önkormányzati lakásgazdálkodás változásai A képviselő-testület lakásgazdálkodási irányelvekről döntött. Ezek: növelik a lakásállományt egyes bontásra kijelölt házak felújításával; önkormányzati épületekre történő ráépítéssel; társasházakban lévő önkormányzati tulajdonban maradt tetőterek beépítésével. üres lakásokat hasznosítanak: csatolással, eladással, felújítással. lakáselidegenítési szabályok: azoknak a kérelméről júliusban döntenek, akik már korábban kérték ezt. A társasházakban 10 % alatti önkormányzati tulajdonaránynál a bérlőknek felajánlják a megvétel lehetőségét; pályázati úton kívánják eladni azokat a külső-erzsébetvárosi lakásokat, amelyeknél aránytalanul drága lenne a felújítás; Belső-Erzsébetvárosban nem adják el a lakásokat, kivéve az 5 % alatti tulajdoni hányad esetét; idén nem tervezik az olyan lakások eladását, amelyek 100 %-os épületben vannak, vagy 50 % feletti az önkormányzat tulajdona, vagy műemlék épület, vagy ha belső-erzsébetvárosi. Néhány megjegyzés az irányelvekhez: a részletesebb vizsgálatnál fog kiderülni, hogy a tervezett épület felújítások mibe kerülnek, illetve mely házaknál lehetséges egyáltalán a bővítés. azt nem lehet tudni, hogy az újonnan használható lakásokat a kik és milyen feltétellen kapják. az üres lakások hasznosítása korábban is így történt, kár, hogy másfél éve nincs haladás. akik a lakásvásárlásra várnak, akkor adták be kérelmüket, amikor 20% volt a vételár százalék. Emlékszünk az egy gombnyomással elutasított kérelmekre. Most viszont 60% a fizetendő összeg, azaz háromszor annyi. nem világos, hogy az idén el nem adható lakások köre a kérelmek mekkora részét érintik, és mikor folytatják a ben előkészített lakóház felújításokat, amelyek éppen az ilyen (jelenleg el nem adható) épületekre vonatkoztak. Eddig törölték a programból. Az ígéret szerint szeptemberben több információ lesz. Sokan várjuk - várják. Gergely József, képviselő 7.

8 Nyári szezon EGY VALLOMÁSSAL KELL KEZDENEM: EBBE A CIKKBE NAGYON NEHEZEN KEZDTEM BELE. AZ A HELYZET, HOGY NYÁR VÉGE VAN, ÉN MÉG AZ IDÉN NEM VOLTAM SZABADSÁGON, ÉS RÁADÁSUL NEM TÖRTÉNIK SEMMI OLYAN, AMIRŐL TUDNI LE- HETNE, HOGY MICSODA. KERESEM, KERESGÉLEM A TÉMÁT. A LEHETŐSÉGEK HATÁRTALANOK: IMF, csak tudnánk, hogy miről beszélnek. Gyurcsány, csak lenne végre világos, hogy egyáltalán mivel gyanúsították, amivel most már nem. Még kicsit korábban: a romániai érettségizők körülbelül 60%-a megbukott. Itthon meg holnapután húzzák a vonalat Hát ebből nehéz lesz főzni, mert mindegyikről van egy-egy mondatom, de az meg kevés. Talán az utolsó a legérdekesebb, de az meg már kicsit régen volt. Ennek ellenére ahhoz fűznék egy pár mondatot. Az egyik internetes portál volt olyan rendes, hogy felrakta néhány tárgyból a romániai érettségi feladatsorok fordítását (fájdalom, de én nem tudok románul, így csak ezeket értettem meg). Többek között a matematika feladatsorokat is feltették, amelyen állítólag a jelöltek nagy része elvérzett. Nos nekem készülés nélkül valószínűleg szintén nehézségeim lettek. Benchmark: az itthoni emelt szint (ott ez a középnek felel meg!) kicsit könnyebb (kevesebb fogalmat kér számon, szájbarágósabbak a feladatok, legalábbis szerintem. Lehet persze arról beszélni, hogy ez attól volt, 8.

9 hogy eddig lehetett puskázni, most meg már nem, de igazából az érettségi úgysem erről szól. Arról szól, hogy felmérje a éves korosztály tudását. Bennem, amikor ilyen történik (nem ott, itt!) két kérdés vetődik fel: Biztos-e, hogy érdemes a román érettségizőktől (mindenkitől, nem csak azoktól, akik természettudományos/műszaki irányba mennek tovább) ekkora tudást elvárni? Nem lehet, hogy egy jogász azért élhet teljes életet anélkül, hogy tudná, hogy hogyan vizsgáljuk egy 3x3-as mátrix definitségét? Ha ennyire sokan buknak meg, az biztosan a gyerekek hibája-e? Az első kérdésre nem egyértelmű a válasz. Ezt a kérdést nagyon sok irányból meg lehet fogni. Arról ugye teljesen felesleges beszélni, hogy ezt a tudás hasznosítani fogja-e a csemete élete során. Aligha, mint ahogy az sem sűrűn fordul elő, hogy valakinek az élete múlik rajta, hogy tudja-e, mikor uralkodott III. András. Itt inkább arról van szó, hogy elvárunk-e olyan szintű tanulási képességet, ami alkalmassá teszi az alanyt ilyen színvonalú kérdések megválaszolására, feltételezve, hogy akkor más, bonyolult problémákat is meg tud majd oldani. Ennek folyományaként felmerül az a kérdés is, hogy akkor mely szakmákhoz várjuk el az érettségi vizsgát? Hiszen ha a vizsga nem könnyű csak zárt és egyre zártabb számú sikeres vizsgázóból válogathatunk, és ugye belőlük kell, hogy kikerüljön az összes orvos, mérnök, tanár, ügyvéd, ápoló, óvónő. Ha mindig kirúgnánk a kétharmadát, gyanús nekem, hogy idővel gond lenne. Ugyanakkor én ebbe a kérdésbe ennél mélyebben nem mennék bele, ugyanis nem vagyok igazán tisztába azzal, hogy egy átlagos képességű kamaszt mire lehet megtanítani (sose próbáltam). (Implicit feltételezés: az érettségi vizsgát az átlagos képességű kamaszhoz méregetjük többek közt a már említett munkaerő-piaci okból a zsenihez a doktori képzést mérjük.) A második kérdésre viszont szerintem sokkal egyértelműbb a válasz: nem a gyerekek hibája. Ha a jelöltek %-a bukik meg, az lehet attól, hogy ők pont túl trehányak, lusták, vagy egyszerűen gyenge képességűek voltak. Az viszont kizárt, hogy a gyerekek 60%- csak úgy magától ilyen lenne. Ilyenkor a rendszerrel van baj; úgy tűnik az ottani középiskolák sajnos nem alkalmasak arra, hogy matematikából ezt a kompetenciát a csemeték tömegeinek átadják (az érettségi tömegvizsga, szvsz ezen már kár vitatkozni, lsd. 9.

10 Tarts velünk! A MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT ERZSÉBETVÁ- ROSI SZERVEZETE NEM NÉZHETI TÉTLENÜL AZT A TOBZÓDÁST, AMIT A KÉTHARMADOS HATALOMTÓL MEGRÉSZEGÜLT FIDESZ-KDNP KORMÁNY ÉS KERÜLETI HELYTARTÓIK MŰVEL- NEK HAZÁNKBAN ÉS SZŰKEBB PÁTRIÁNKBAN, ERZSÉBETVÁROSBAN. munkaerő, stb.). Teljesen mindegy, hogy azért, mert a rosszul szocializálnak (tanulás helyett puskázásra, pl.), vagy azért, mert egyszerűen kevés idő, vagy gyengén képzett pedagógusok vannak. Valahol ez ott el van tolva, és most pár évfolyamnyi román nagyon csúnyán szív vele. Mellesleg jegyzem meg, a mienk is csak egy fokkal jobb. A honi középszintű érettségi a nyílt beismerése annak, hogy a rendszer nem alkalmas olyan szintű tudás átadására (ez nem feltétlenül lenne baj, de arra sajnos alkalmas, hogy kölkök tömegeivel utáltassa meg a tanulást egy életre, de ez már egy másik történet). Minden esetre, ha elhisszük a puskázásos magyarázatot, akkor kiderül, hogy a románoké egy elég tipikusan Kelet-európai sztori: mindenki hazudott, aztán egyszer csak kiderült, hogy mindenki hazudik, és ekkor elverték azon, aki épp nem tudta megvédeni magát. mano Elég volt abból, hogy bezárják iskolánkat, sanyargatják megmaradt intézményeinket, duplájára emelik a lakbéreket, sarcolják az amúgy is nélkülöző családokat, megszüntetik a támogatások jó részét, többek között a lakásfenntartási támogatást, jelentősen csökkentik a társasházak felújítási pályázatát is. Ezért elkezdtük a felkészülést a következő választásra, amelyre legkésőbb 2014-ben kerül sor. Feltett szándékunk, hogy más demokratikus pártokkal, civil szerveződésekkel összefogva, vagy akár saját erőnkből leváltsuk Orbán Viktor helytartóit és visszatérjünk arra az útra, amelyik kerületünk fejlődéséhez, lakosainak jobb életminőséhez vezetnek. Ehhez a munkánkhoz elengedhetetlenül szükséges az összefogás, és minél több segítség. Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy EBBŐL ELÉG VOLT, és szabad idejéből képes nehány órát feláldozni, kérjük legyen a partnerünk a felkészülésben, a munkában. Jelentkezését várjuk a Lakossági Piros Pont helyiségünkben (Dob u. 65), vagy telefonon : , ben: bp07@mszp.hu. MSZP Erzsébetvárosi Szervezete 10.

11 Felszámolás vagy leszámolás? ERZSÉBETVÁROS FIDESZES, KDNP-ÉS KÉPVISELŐI SZÓ NÉLKÜL SZAVAZTÁK MEG A JÚLIUS 30-I KÉPVI- SELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEN AZ ALÁBBI HATÁROZATOT: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Képviselő-testülete a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény (1078 Budapest, Nefelejcs utca 26.) költségvetési szervet augusztus 31-i hatállyal jogutód nélkül megszünteti, a melléklet szerinti Megszüntető Okiratot elfogadja. Felhatalmazza a polgármestert az okirat aláírására és felkéri a Magyar Államkincstár részére történő megküldésre és az egyéb szükséges intézkedések megtételére. Arcpirító és szégyenteljes ez a döntés. Kinek a hagyatékáról, is van szó? Róth Miksa ( ) a magyar üvegfestő művészet legjelesebb alkotója volt. Nevéhez fűződik többek között a budapesti Parlament, a Zeneakadémia, az egykori Osztrák-Magyar (ma Magyar Nemzeti) Bank vagy épp a Gresham palota ólomüveg ablakainak készítése. A művész egykori lakóházában 1999 novemberében nyílt meg Budapest egyik legújabb múzeuma: a Róth Miksa Emlékház. A szépen felújított műemlék épület önmagában is figyelemre méltó, hiszen azt Petz Samu, a budapesti Nagyvásárcsarnok építője tervezte. A világhírű gyűjtemény és a Múzeum további folyamatos felújításáról a 2008-ban elfogadott Erzsébetvárosi 10 éves Kerületfejlesztési Program gondoskodott. A fenti határozat elfogadásáig rögös út vezetett. Előterjesztés, majd annak visszavonása. Júniusban 11.

12 A költségvetési szerv megszűnésének oka: A költségvetési szerv által ellátott közfeladat más módon, más szervezeti formában hatékonyabban látható el. A kerület vezetése komolyan azt gondolja, hogy a Múzeum és az Erzsébetvárosi Közösségi Ház fölé létrehozott cég a maga összes működési és bérköltségeivel jelentkező további kiadásokkal gazdaságosabban és hatékonyabban végzi el azt a feladatot, amire ezek szerint ez a kerületvezetés képtelen? A választ döntse el mindenki belátása szerint: felszámolták vagy leszámoltak a közgyűjteménnyel, a közművelődéssel, a kultúrával, a civil szervezetekkel? Hogyan lesz átlátható a két intézményre szánt közpénzek sorsa egy önálló vállalkozás esetében? újra egy előterjesztés, amiben egy sebtében kitalált Erömű-nek nevezett kft. létrehozásáról döntöttek, amely majd üzemelteti a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény-t. Majd újabb módosítás és végül a fenti határozat elfogadása, amellyel a Múzeumot és vele párhuzamosan az Erzsébetvárosi Közösségi Házat hozták az ellehetetlenülés kockázatos állapotába. Felmerül a kérdés, miért van erre szükség? A törvényileg előírt miniszteri egyetértő levelet ezúttal is mellőző előterjesztés egyik melléklete így indokolja: A képviselő-testületi ülésen megkérdeztem, hogy az előterjesztéshez miért nem került becsatolásra az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztálya július 13-án megküldött levele, amelyet a képviselő-testület tagjainak meg kellett volna ismernie? Az előterjesztő erre a kérdésre sem válaszolt. A polgármesternek eszébe sem jutott a képviselő-testületi ülésen megjelent két igazgatónak a döntést követően megköszönni eddigi sikeres vezetői munkáját. A Szocialista Párt két önkormányzati képviselője ez úton is köszöni a hosszú évek alatt nyújtott kiemelkedő vezetői teljesítményét Fényi Tibornak és Váczi Andrásnak a Múzeum és a Közösségi Ház igazgatóinak és munkatársaiknak. Dr. Kispál Tibor 12.

13 Az erzsébetvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat bemutatása II. A következőkben, szeretném röviden bemutatni az erzsébetvárosi kisebbségi választásokat. Mindenekelőtt megjegyzendő, hogy a romák magas száma ellenére a választásokon a regisztráció és a részvétel a várakozásnál alacsonyabb volt. A kisebbségi névjegyzékben mindkét választás alkalmával nem egész félezer személy regisztrált: 2006-ban 436, míg 2010-ben 478 fő. A kisebbségi önkormányzat elnökének elmondása szerint ben a kerületben körülbelül 1200 fő regisztrált volna a névjegyzékbe, azonban a postán kiküldött válaszleveleket sokan nem vették át, így a posta visszaküldte őket a települési önkormányzatnak. A visszaérkezett igazolásokban szereplő személyek nem kerültek fel a választói névjegyzékbe így a választás napján nem is szavazhattak. A regisztrált választók körében a választáson való részvétel nem érte el az 50%-ot. 48 illetve 30 százalékos részvétel mellett zajlottak a szavazások. A választáson megjelentek száma 211 volt ban, míg 2010-ben csupán 146-an adták le szavazataikat. A 2006-os választáson a mandátumokat a Magyarországi Roma Parlament jelöltjei kapták meg. Érdemes megjegyezni, hogy a mandátumot szerzett képviselők a többi delegált szervezethez képest kimagasló számú szavazatot kaptak. Csak példaként említve: az MRP jelöltre érkezett 151 szavazat, míg a Lungo Drom képviselőjére 6. Név Szervezet Szavazatszám Berki Béla MRP 146 Kállai Dezső MRP 138 Farkas Attila MRP 145 Farkas Jenő (elnök) MRP 151 Baranyi Gyula MRP 142 A 2010-es választásra az önkormányzat összetétele nagyban átalakult. Az egyetlen képviselő, aki megőrizte mandátumát Baranyi Gyula, az önkormányzat jelenlegi elnöke. A nagy szavazatszámbeli eltérősek továbbra is jellemzőek maradtak. Név Szervezet Szavazatszám Szilágyi Attila MCF Fórum 50 Oláh László MCF Fórum 51 Mezei Sándor MCF Fórum 49 Baranyi Gyula ÉKE 99 Bulzán András 13.

14 Örök gyógyír: A fokhagyma A növény leírása: A fokhagyma évelő, hagymás növény, több ezer éve gyógyszerként használják. Termesztik. A fokhagyma jellegzetes, intenzív szagát kéntartalmú vegyületek, a (di)allil-szulfidok okozzák. Hogyan gyűjtsük? A gerezdeket tavasszal vagy ősszel ültetik a földbe, és ha a növény szára megsárgul, a gumókat kiszedik, majd felakasztva szárítják. A fokhagymának a fiókhagymákból (gerezdek) álló gumóját használják gyógyászati célokra. Mind vitaminokban, mind ásványi sókban bővelkedik. Mi van benne? A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására - hagyma megvágása - alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok. Mire jó? A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. A Koch-féle tbcbacilusokat az 1/1500 hígítású fokhagymakivonat megöli. Enyhíti a menstruációs görcsöket. Orbók Erzsébet gyűjtése 14.

15 Svájci bicska Hasznos tudnivalók az utolsó oldalon, oldalakon. Szolgáltatások, lehetőségek melyeket többnyire Mi biztosítunk Önöknek. Ha kérdése van ill. szívesen ajánlana olyan szolgáltatást, ami hasznos a kerületben élők számára és itt nem szerepel, írjon a szegfuonline07@gmail.com címre. A listát folyamatosan bővítjük, reméljük sokak hasznára. Újdonság! Új térítésmentes tanácsadási szolgáltatás indul március 2-tól. Tanácsadás társasházak - lakástulajdonosok, számvizsgáló bizottsági tagok és közös képviselők - részére Helye: Lakossági Piros Pont, Dob utca 65. Időpontja: Minden héten - pénteken 16 órától 17 óráig Piros Pont nyitva tartás Jogsegély Március óra Bulzán András fogadóórái Hamarosan... Hétfő: 9-16 óráig Kedd - Péntek: óráig 15

16 Kiadja: MSZP Erzsébetvárosi Szervezete - Felelős kiadó: Kispál Tibor

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás

Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás II. évfolyam, III. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás

Részletesebben

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat a közbeszerzési szabályzat elfogadására

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/50-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.

Részletesebben

II. 12 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett

II. 12 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-129/2017. II. H A T Á R O Z A T K I V O N A T a 2017. június 22-ei rendes, zárt Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 32-25/2016. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 486, 487, 488, 489, 490/2016. (XII. 5.) RENDELET SZÁM:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. július 24-én (szerda) 18 órakor megtartott rendkívüli ülésén, a Varsányi Közös Önkormányzati Hivatalban. Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit polgármester Bárány Erzsébet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 131/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013.október 30-án (szerda) 17 órakor megtartott rendkívüli ülésén, a Közös Önkormányzati Hivatalba Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit polgármester Bárány Erzsébet jegyző

Részletesebben

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 310/2011. (06. 23.) számú határozata a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról 1. Pécs Megyei

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Bognár Zoltán, a bizottság elnökének a távolléte miatt Papp Róbert Tamás bizottsági tag köszönti a megjelenteket, az ülést megnyitja.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Bognár Zoltán, a bizottság elnökének a távolléte miatt Papp Róbert Tamás bizottsági tag köszönti a megjelenteket, az ülést megnyitja. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Pénzügyi Bizottság 2012.12.10-i üléséről. Helye: Községháza Jelen vannak: Burján Attila János, Papp Róbert Tamás, Gácsi Jánosné, Vízkeleti Lászlóné bizottsági tag, Tatár László polgármester,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére Tárgy: Önkormányzati alapítványok további működésnek tárgyalása Előterjesztő: Dr. Kelemen Márk polgármester

Részletesebben

20. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 5-i rendes ülésére

20. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 5-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlanok hasznosításával összefüggő ügyek Előterjesztő:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kesztölc község Képviselő-testületének 2012. október 24-diki üléséről 1 Készült: Kesztölc község Képviselő-testületének ülésén 2012. október 24-én. Ülés helye: Művelődési Ház Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 11-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. november 20-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. november 20-i nyilvános ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. november 20-i nyilvános ülésére 8. napirendi pont Tárgy: Javaslat a Civilház - Integrált Közösségi Szolgáltató Tér költségvetési szerv megszüntetésére

Részletesebben

Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait

Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait II. évfolyam, 6. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait Az Erzsébetvárosi Cigány Kissebbségi Önkormányzat bemutatása (harmadik) Köszöntő

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület november 23-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület november 23-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. november 23-án tartandó ülésére Javaslat az üzletek és vendéglátóipari-egységek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról szóló 8/2017. (III.24.)

Részletesebben

Tiltott, közösségellenes magatartás

Tiltott, közösségellenes magatartás Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2012. (V.22.) önkormányzati rendelete az egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati rendeletek

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 5-én tartott nyilvános rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 5-én tartott nyilvános rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 5-én tartott nyilvános rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 17/2013. (II. 05.) 18/2013. (II. 05.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 231/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Budapest Főváros

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2018. szeptember 20-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslata képviselő-testület 2018. II. félévi munkatervére. Tisztelt Képviselő-testület! Gödöllő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: VG Kft ügyvezetője

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: VG Kft ügyvezetője ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. május 29-i ülésére Az előterjesztést készítette: Előterjesztő: Ferencz Péter VG Kft ügyvezetője dr.kelemen Márk polgármester Véleményezésre

Részletesebben

Záró rendelkezések. Dr. Rónaszéki László jegyző

Záró rendelkezések. Dr. Rónaszéki László jegyző Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. ker. Önkormányzatának 36/2007. (X. 19.) sz. rendelete az egyházak, a társadalmi és civil szervezetek, valamint alapítványok támogatására elkülönített előirányzat

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 23. ai üléséről. 122/2017. (03.23.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 23. ai üléséről. 122/2017. (03.23.)TELB. Határozat a Tárgy: napirend A 122/2017. (03.23.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a 08/2017.-es ülésre, az alábbi napirendi pontokat fogadja el: NYÍLT ÜLÉSEN TÁRGYALT NAPIRENDI PONTOK 1. Döntés az Október 6. u. 16-18.

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT. a Jogi és Ügyrendi Bizottság február 10-ei üléséről

HATÁROZAT KIVONAT. a Jogi és Ügyrendi Bizottság február 10-ei üléséről Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága HATÁROZAT KIVONAT a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2010. február 10-ei üléséről 25/2010. (02.10.) JÜB határozat 5 igen szavazattal,

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 7-én megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 7-én megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 7-én megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal (8700

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2019. 9. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testülethez az önkormányzati

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság május 24. ei üléséről. 219/2017. (05.24.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság május 24. ei üléséről. 219/2017. (05.24.)TELB. Határozat a Tárgy: napirend A 219/2017. (05.24.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a 12/2017 sorszámú ülésén az alábbi előterjesztéseket tárgyalja meg: NYÍLT ÜLÉSEN TÁRGYALT NAPIRENDI PONTOK 1. Bp., V., Szabadság

Részletesebben

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve Legénd Községi Önkormányzat 2011. évi 12. számú Jegyzőkönyve Készült: 2011. április 27-én a legéndi önkormányzat hivatalában megtartott rendkívüli -testületi ülésről 2 Jelen vannak: Szavlik Zoltán Antal

Részletesebben

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. december 10 én 9 órakor

M E G H Í V Ó. Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. december 10 én 9 órakor Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármester T-302/2009. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 10 én 9

Részletesebben

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek együttes üléséről készült 16/2012. számú Jegyzőkönyve

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság 2015. november 10. -ei üléséről. 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság 2015. november 10. -ei üléséről. 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat +Belváros-Lipótváros V. ker. Önkormányzat a A Tárgy:napirend 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a kiküldött 27/2015 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat elfogadja, azzal a módosítással,

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete az egyes tiltott, közösségellenes magatartásról.. Mágocs Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-492/2011. ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011.08.23-i ülésére Tárgy: Üres, 60 m2 feletti önkormányzati bérlakások piaci alapon

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99/17/2013.szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 27-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u. 3.) megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága Előterjesztő: Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. sz. napirend ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

20. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. november 14-ei rendkívüli üléséről.

20. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. november 14-ei rendkívüli üléséről. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 20. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. november 14-ei rendkívüli üléséről. Jelen vannak: 1. a Közgyűlés tagjai a mellékelt

Részletesebben

5. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 29. napjára összehívott soros nyílt ülésére

5. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 29. napjára összehívott soros nyílt ülésére 5. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 29. napjára összehívott soros nyílt ülésére Előterjesztés címe és tárgya: a Kapcsolat Központ

Részletesebben

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Alpolgármestere Szám: 123-2060/2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület 2018. augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2018. december 17. (hétfő) 8:02 óra Az ülésen megjelent önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László polgármester Dékányné dr. Balogh Andrea alpolgármester Barna

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 21/2016. (05. 10.) PB határozat 4 igen, 1 nem szavazattal elfogadta és a meghívóban szereplő 15. napirendi pont javaslatot, melynek tárgya a Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerületének Önkormányzata

Részletesebben

I. HATÁROZAT KIVONAT

I. HATÁROZAT KIVONAT Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-217 /2014. 10/2014. I. HATÁROZAT KIVONAT a 2014. június 26-ai rendkívüli képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 172/2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011.

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. évi költségvetése Írásos előterjesztés a meghívó mellékletét képezte II. sz. melléklet.

Részletesebben

1. melléklet az előterjesztéshez

1. melléklet az előterjesztéshez 1. melléklet az előterjesztéshez Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének.../2019. (... )önkormányzati rendelete a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. június 27-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. június 27-i rendes ülésére 13. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzati bérlakás-értékesítés folytatásával

Részletesebben

2015. január 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülés

2015. január 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülés Napirend előtt: 2015. január 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülés 1/2015. (I.19.) Kt. H A T Á R O Z A T Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy mai rendkívüli

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

. számú előterjesztés

. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere f2j~. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az Utcáról Lakásba Egyesülettel együttműködési megállapodás megkötéséről

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. március 28-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. március 28-i ülésére Tárgy: Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 22/2011. (VIII. 26.) ör. módosítása Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző dr. Uhrin

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 164/2013. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a közterületen történő

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT. Készült: 2009. március 10-én a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság rendes ülésén.

HATÁROZAT KIVONAT. Készült: 2009. március 10-én a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság rendes ülésén. Készült: 2009. március 10-én a Környezetvédelmi Tárgy: Napirendi pontok elfogadása. 10/2009.( III. 10. ) VMKB. hat. 5 igen szavazattal a Környezetvédelmi Bizottság egyhangúlag egyetért azzal, hogy az elhangzott

Részletesebben

436/2011. (XI. 17.) számú Képviselő-testületi Határozat

436/2011. (XI. 17.) számú Képviselő-testületi Határozat üléséről készült könyvéből: 436/2011. (XI. 17.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ (4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. június 9-én (kedden) 15.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Részletesebben

Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8446 Kislőd, Hősök tere 1. Tel/Fax: 88/246-001 Email: kislod@invitel.hu Szám: K.108-12/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-i ülésére Tárgy: Önkormányzati tulajdonú lakásokkal kapcsolatos döntések meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

2014. május 29-i rendes ülésére

2014. május 29-i rendes ülésére 16. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek

Részletesebben

Mindezek alapján az Oktatási, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság szükségesnek tarja a rendelet módosítását. (1. sz. melléklet).

Mindezek alapján az Oktatási, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság szükségesnek tarja a rendelet módosítását. (1. sz. melléklet). . t ÁO^Solk BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT OKTATÁSI, IFJÚSÁG- ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁG ELNÖKE Készült a 2014. június 18. napján tartandó képviselő-testületi Készítette: Majomé Szabó Etelka

Részletesebben

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII., Bercsényi u. 17.

Részletesebben

Január 23. péntek 16,00 óra

Január 23. péntek 16,00 óra III. Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 23. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 19 hétfő 16.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 20 kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Nagyközség Önkormányzatának 2000. április 17-én megtartott rendkívüli testületi ülésén, Gyömrőn a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: Csető

Részletesebben

JÚLIUSI PÁRTPREFERENCIA ADATOK ALAPJÁN

JÚLIUSI PÁRTPREFERENCIA ADATOK ALAPJÁN MANDÁTUMBECSLÉS JÚLIUSI PÁRTPREFERENCIA ADATOK ALAPJÁN A Republikon Intézet által a 2010-es választás előtt készített becslés volt az egyik legpontosabb előrejelzés 1. Noha az új választási törvény számos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2011. október 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 19/2015. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. szeptember 17-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Agócs Gábor polgármester,

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat az önkormányzati tulajdonban álló bérlakások

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 07. e i üléséről. 111/2017. (03.07.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 07. e i üléséről. 111/2017. (03.07.)TELB. Határozat Tárgy: napirend 111/2017. (03.07.)TELB. Határozat úgy dönt, hogy a 07/2017 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el: NYÍLT ÜLÉSRE JAVASOLT NAPIRENDI PONTOK 1. Belváros-Lipótváros,

Részletesebben

KIVONAT. az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. május 12-i üléséről. 67/2015. (V.12.) Eü.és Szoc. Biz. határozat

KIVONAT. az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. május 12-i üléséről. 67/2015. (V.12.) Eü.és Szoc. Biz. határozat Tárgy:Napirend 67/2015. (V.12.) Eü.és Szoc. Biz. határozat Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Egészségügyi és Szociális Bizottsága úgy dönt, hogy a meghívóban szereplő napirendi pontok megtárgyalásra

Részletesebben

A Képviselő-testület április 26-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület április 26-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2016. április 26-i ülésének határozatai 132/2016.(IV.26.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyílt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2011. augusztus 18. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 18-án 17.00

Részletesebben

2016. évi MUNKATERVE

2016. évi MUNKATERVE Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi MUNKATERVE 2016. március 16-tól - 2017. március 15-ig melyet a Képviselő-testület a 33/2016. (II.16.) számú határozatával

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. október 31.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. október 31-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-1/5/2012. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 16-án megtartott

Részletesebben

*/ Kerület Kőbányai ' " "P^selo-íesfületülése BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

*/ Kerület Kőbányai '  P^selo-íesfületülése BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE */ Kerület Kőbányai ' " "P^selo-íesfületülése BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Budapest,...,,,..,.,,,Jíl1í; :í,^ i v Tárgy: Javaslat a Budapest X. ker., Hős u. 15/a-b. lakóépület

Részletesebben

PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség

PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség PG/1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2016. november 23-i rendes ülésére Tárgy: Mezőgazdasági területek haszonbérbe adási

Részletesebben

Beszámoló. a lejárt határidejű határozatokról. Képviselő-testület április 21 - i ülésére

Beszámoló. a lejárt határidejű határozatokról. Képviselő-testület április 21 - i ülésére Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról Képviselő-testület 2016. április 21 - i ülésére 217/2015.(XII.10)Kt. sz. Szondy u. 7. sz. alatti ingatlan Önkormányzat részére történő felajánlásáról Jánoshalma

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Miért alaptalan a magyar demokrácia

Miért alaptalan a magyar demokrácia KÖNYVBEMUTATÓ Csizmadia Ervin legújabb kötetének (Miért alaptalan a magyar demokrácia) könyvbemutatójára az Alexandra pódiumon, március 20-án került sor. A bemutató keretében tartott kerekasztal-beszélgetés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ipolydamásd Község Önkormányzatának április 28.-án megtartott testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ipolydamásd Község Önkormányzatának április 28.-án megtartott testületi üléséről. Szám: 110-6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ipolydamásd Község Önkormányzatának 2011. április 28.-án megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív szerint Rományik Ferenc polgármester:

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept.

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. ÉRTESÍTŐ Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. Tartalom Dr. Bajnok István: Az elmúlt 25 év 1 Dr. Bajnok István: Nemzeti dal 3 Szeptember azt iskolai

Részletesebben

Távolmaradását bejelentette: Cinglér Erika, Horváth Sándor Jelen vannak: jelenléti ív szerint

Távolmaradását bejelentette: Cinglér Erika, Horváth Sándor Jelen vannak: jelenléti ív szerint Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület Népjóléti Bizottság J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült: A Népjóléti Bizottság 2010. június 08-án (kedden) 13,00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2011. július 13-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2011. július 13-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2011. július 13-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 128/2011. (VIII.04.) - től 129/2011. (VIII.04.) - ig Hozott rendeletek: - 1 J

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális, Családvédelmi és Tulajdonosi Bizottsága Ülés száma: SZCSTB 109-11/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. május

Részletesebben

H A T Á R O Z A T K I V O N A T

H A T Á R O Z A T K I V O N A T Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-30/2016. I. H A T Á R O Z A T K I V O N A T a 2016. március 10-ei rendes nyílt Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből 32/2016.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését. 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését. 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T ÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. november 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T ÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. november 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T ÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. november 29-i ülésére Tárgy: A lakások bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII.

Részletesebben