Pécsi Bölcsész Udvar 2019.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pécsi Bölcsész Udvar 2019."

Átírás

1 1. oldal (összes: 9)

2 Pécsi Bölcsész Udvar 12. Ördögkatlan fesztivál Nagyharsány, Ősi-udvar Állandó programjaink Mosolygó halak, jókedvű emberek Gambiai életképek. Kalmár Lajos és dr. Tarrósy István fotókiállítása. Olvasóliget Foglaljon helyet, vegyen kezébe egy könyvet, dőljön hátra és olvasson... A Csorba Győző Könyvtár jóvoltából hűsölhetünk, olvashatunk, mélázhatunk az udvarban a fesztivál ideje alatt július Bölcsész Udvari Randevú RapidRandi Interaktív színházi játék 2 részben A Pécsi Művészeti Gimnázium OKJ-s színészképzésének hallgatói az udvarlás témakörét járják körül rendhagyó színházi játékuk során. Ha voltál már randizni, ott a helyed! Játsszák: Gálberki Réka, Ziegenheim Dorina, Farkas Dóra, Szabó Dalma, Czirják Lili, Popa Máté, Solymosi Dominik, Juhász Bence, Rácz Attila, Fenyvesi Mihály, Tatai Gergő Rendezte: Ákli Krisztián Bölcsész Udvari Légyott 2. oldal (összes: 9)

3 Irodalmi, néprajzi, lélektani találka. Kerekasztal-beszélgetés az udvarlásról Az udvarlás szó eredetében az udvarok pompás világát idézi. Hogyan lesz az ösztönökből kultúra? Miképpen jelenik meg a társkeresés a társadalom különböző rétegeiben? Hogyan lehet szépen kimondani a kimondhatatlant? Bölcsész udvari színház Írjál és szeressél! Felolvasószínház. Nyáry Krisztián összegyűjtötte a magyar kultúrtörténet legszebb, vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit, majd megírta a keletkezéstörténetüket: többek között Ady, Kossuth, Latinovits gondolatai a szerelemről. Félénk udvarlólevél, pimasz széptevés, szemérmes viszontválasz, írásos erotika, hideg elutasítás, csalódott szakítás, könnyes búcsúlevél: minden, ami a szerelmes levél műfajába belefért. Közreműködik: Köles Ferenc, Várnagy Kinga és Nyáry Krisztián Bölcsész zeneudvar Kóbor Zsóka és Polgár Patrik koncert Kóbor Zsóka és Polgár Patrik akusztikus duó a több éves közös projektekben történő zenélést követően 2018-ban alakult meg. Egy kicsit alternatív, egy kicsit poppos, de minden bizonnyal akusztikus örömzene ban közel 30 koncerten mutatkozhattak be melyek közül játszhattak olyan fesztiválokon is mint például a Fishing On Orfű vagy a STRAND Fesztivál. Nincs több viszály és Valamiért című daluk megtalálható az interneten. Mindkét dal a Petőfi Rádióban debütált, Valamiért című dalukhoz forgatott klipjük pedig az M2 Petőfi TV-ben Bölcsész versudvar Ég és föld gyermeke - Pilinszky János szövegrészletek A PTE Janus Egyetemi Színház verses színházi estje Egyszemélyes próbálkozás nehéz versekkel, nehéz mondatokkal, nehéz szavakkal, nehéz ritmusokkal. Elmondja: Tóth Benedek Ernő Rendező: Tóth András Ernő 3. oldal (összes: 9)

4 2019. augusztus Bölcsész társas udvari játék JátszóTér Vendégünk és házigazdánk a híres pécsi JátszóTér, legújabb, legjobb társasjátékok otthona Bölcsész Szabaduló Udvar A Fekete Csönd Irodalmi szabadulószoba Az ajtó zárva, az óra ketyeg, de vajon sikerül kijutni, mielőtt még túl késő lenne? Szituáció: gimnazistaként az irodalom órán ülünk, a téma műelemzés. Már 30 perce az órát bámuljuk, mégis, csak 10 perce megy az óra. Ha veled is történt már hasonló, szabadulószobánkat mindenképp ki kell próbálnod! Célunk, hogy egy novellát úgy mutassunk be játékos formában, hogy az meghozza a kedved a történet elolvasásához és később segítsen az órai elemzéskor! A kérdés már csak az, sikerül-e megfejtened az indítékot és idő előtt kijutnod a csapdából Játékos Bölcsész Udvar A játékok tökéletes világa - motiváció és gamification a mindennapokban Kerekasztal-beszélgetés A játékosítás (gamification) módszertana olyan motivációs erőkre épít, amelyek a játékokból ihletődtek és tudatos tervezés eredményeként jönnek létre. A beszélgetés során többek között arra keressük a választ, hogy miért vagyunk hajlamosak órákat eltölteni a monitor előtt kedvenc játékszoftverünkkel, hogyan jelenik meg a kihívások megoldásával járó sikerélmény a virtuális közegben, és mi a titka a jól működő gamifikációs fejlesztéseknek. A kerekasztalban felszólaló szakemberek egyaránt képviselik a játékosítás, valamint a játékkutatás témakörhöz kapcsolódó akadémiai, üzleti, és kutatói oldalt. (Kép forrása: gamifikacio.blog.hu) Bölcsész udvari színház Improvokál: A Hamilton-ház rejtélye Avagy interaktív detektív játék az Improvokál Társulat [1] tagjaival, amolyan life-size Cluedo két turnusban A Pécsi Bölcsész Udvar egy délutánra egy 1930-as évekbeli kúriává változik. Ennek azonban ára volt. A ház urának meg kellett halnia. De miért? Ki tehette? Hogy tette? Hol van a nagyítóm? 4. oldal (összes: 9)

5 Mi ez itt? És az ott? Maga meg mit csinált aznap éjjel? Ezen az estén mindenki az ártatlanság álarca mögé bújik - sötét titkokat találhatunk azonban, ha megismerjük a ház lakóinak valódi arcát. Vallass! Analizálj! Most lássuk újra! És a gyilkos nem más, mint... Várjuk szeretettel az önjelölt Sherlockokat, Miss Marpleket, Columbokat! A nyomozásra kétszer egymás után is lehetőség nyílik Bölcsész zeneudvar Cedar Knoll koncert A Cedar Knoll egy olyan rockzenekar, amely hagyja, hogy a közönsége határozza meg a zenéjének mivoltát. Tagok: Pénzeli Gabriella, Nagy Benjámin, Studi Norbert, Számel Soma. 2018, Pécs Bölcsész moziudvar Szilágyi Zsófia: Egy nap Filmvetítés Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillérre, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel. Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában. Az Egy nap első játékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült. Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt és ott a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, s amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is augusztus oldal (összes: 9)

6 Bölcsész zeneudvar Djembe (afrikai dob) workshop Azt mondják három szellem van a djembében: A fa szelleme, amelyből a dobot faragták, az állat szelleme, amelynek bőre az ütőfelületet adja, valamint a dobkészítő mesteré, akinek szakmai tudása nélkül dob nem készülhet Afrikában. Várunk mindenkit, aki szeretné kipróbálni és megtanulni, hogy lehet megszólaltani Nyugat-Afrika tradícionális ütőhangzerét, a djembét Bölcsész Afrika Udvar Az Afrika-kép változása Magyarországon - interdiszciplináris megközelítések Kerekasztal-beszélgetés A kerekasztal a magyarországi Afrika-képet, illetve Afrika-tudatot igyekszik feltérképezni, körbejárni. Teszi ezt különféle tudományterületeken jártas, afrikai terepet és magát az afrikai valóságokat ismerő szakértők segítségével. Magyarország egyetlen egyetemi Afrika-kutató műhelye, a PTE AKK, évek óta folytat jelentős terepi kutatásokat, publikációs tevékenységet, valamint oktatási, ismeretterjesztő és interkulturális aktivitást. Különösen a 2015 óta zajló európai "migrációs válság" tükrében érdemes elgondolkodni azon, mit, mennyit és milyen formában tudunk Afrikáról, az afrikai emberekről és hétköznapokról. A beszélgetés résztvevői: Dr. T. Horváth Attila, Ph.D., BMGE, történész, Afrika-kutató, a PTE Afrika Kutatóközpont külső munkatársa; Dr. Marsai Viktor, Ph.D., egyetemi adjunktus, NKE, biztonságpolitikai szakértő, Afrika-kutató, a PTE Afrika Kutatóközpont külső munkatársa; Bagi Judit, védett doktorandusz, politológus-szociológus, PTE, a PTE Afrika Kutatóközpont titkára A program a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága és a PTE Afrika Kutatóközpont társszervezésében valósul meg Bölcsész udvari tánc Szenegál Show Nyugat- afrikai tánc- és dobshow, majd táncház Különleges, nyugat-afrikai (Szenegál, Guinea) táncok autentikus öltözetekben, kevéssé ismert hangszerekkel Bölcsész moziudvar Éjszaka Tunéziában Kertmozi 6. oldal (összes: 9)

7 Egy hallgatói buliban Mariam, a fiatal tunéziai nő találkozik a titokzatos Yousseffel. Néhány órával később viszont az utcán találja magát, sokkos állapotban. Egy hosszú éjszaka veszi kezdetét, amikor harcolni kell a jogaiért és a méltóságáért. De számíthat-e az igazságszolgáltatásra, amikor az elkövetők maguk az igazságszolgáltatók. Az arab film szokatlan nyíltsággal meséli el egy fiatal lány kalandjait, akit megerőszakoltak, és aki könyörtelenül harcol azért, hogy igazságot szolgáltasson augusztus Bölcsész festék-udvar Pólószitázás Hozz egy pólót és csinálj belőle pécsi bölcsész relikviát! Bölcsész Gyerekudvar Interaktív író-olvasó találkozó Jeney Zoltánnal, a Rév Fülöp című lovag- és meseregény szerzőjével. Jeney Zoltánnal, a lovagregény írójával beszélget Szekeres Nikoletta, akitől megtudhatjuk, milyen egy mai lovagregény, és hogyan válhat igazi lovaggá bárki, aki szeret mezőn heverészni. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas birodalom, Balatónia, ahol Csobánc király uralkodott. Egy nap a király megbetegedett, hatalmába kerítette a Kiliti-láz, melynek ellenszere egy varázslatos virág, ami csak a legderekabb lovag kertjében virágzik. Rév Fülöp, akinek élete a mezők pázsitján heverészés jegyében telik, feladatul kapja, hogy megtalálja a gyógyító erejű virágot, és kénytelen útra kelni. Az egyszeri legényből hős lesz, de maga sem érti hogyan. Útján segítő társakra lel, Ádándra, a titokzatos lovagra, báró Hegyeschtűy Vászolyra az arasznyi termetű fajszra és Monoszra, az egykedvű lóra, aki nélkül nem lehetne kaland a kaland. Közben: Játék és mese Gyerekirodalmi meseterápiás foglalkozás Simonné Koszér Andrea tanító, gyógypedagógus és meseterapeuta foglalkozása iskoláskorú gyerekeknek. A játékos foglalkozás a meseterápia eszköztárával hívja a gyerekeket igazi kalandra, a mesék birodalmába. Köztudott, hogy a mesék az Óperencián túl és a lélek mélyén játszódnak. Néha a kettő ugyanaz. 7. oldal (összes: 9)

8 Bölcsész filmes udvar Másfél óra - Egy nap Beszélgetés Szilágyi Zsófia többszörösen díjnyertes filmjének titkairól. Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje nem csupán a kritikusok, de a nézők körében is óriási sikert aratott, s ez nem csupán témájának - egy háromgyerekes anya nehéz napjának bemutatása köszönhetően, hanem képi megoldásai miatt is. A néző óhatatlanul részesévé válik az anya, a család hétköznapi életének, maga fejezi be a szereplők mondatait, ámulatból ámulatba esik a történet keresetlenségén, s a film segítségével megtapasztalja a családanya egyetlen napjának bő másfél órába sűrített nehézségeit. Az alkotóval, Szilágyi Zsófia rendezővel folytatott beszélgetésben az indíttatással, a film elkészítésével és fogadtatásával kapcsolatban felmerült kérdésekre keressük a válaszokat Bölcsész Udvari színház Az idegen. Monodráma A PTE Janus Egyetemi Színház és a Színház és Filmművészeti Egyetem vizsgaelőadása. Albert Camus talán leghíresebb regénye L'étranger címmel a 20. század derekán, 1942-ben látott először napvilágot. Népszerűségét mutatja, hogy mintegy negyven nyelvre fordították le. Témája a camus-i filozófia alapélménye: az abszurd. Magyar fordításban Közöny címmel jelent meg. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy tanulmányaimhoz diplomamunkának monodrámát kell készíteni, hosszú keresgélés után visszatértem egyik meghatározó olvasmányélményemhez, amit nagyon közel érzek magamhoz. Ezt a régi élményt csak tetézte, hogy rátaláltam az új magyar fordításra (Az idegen), ami megpecsételte választásom. - Zakariás Máté Albert Camus Az idegen monodráma Fordította: Ádám Péter, Kiss Kornélia Játssza Zakariás Máté Rendezte: Zakariás Máté 8. oldal (összes: 9)

9 18.00 Bölcsész zeneudvar Leafshire koncert Kétszemélyes, szentimentális témájú akusztikus zenekar. Forrás webcím: Hivatkozások [1] 9. oldal (összes: 9)

Pécsi Bölcsész Udvar. Pécsi Bölcsész Udvar Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve ( PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR 2018

Pécsi Bölcsész Udvar. Pécsi Bölcsész Udvar Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve (  PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR 2018 PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR 2018 A Pécsi Bölcsészkar a gyerekkortól a felnőttek társaságáig, a szép könyvektől a szép ruháig, az ókori görögöktől az Uralon túlig lát térben, időben, nyelvben, társadalomban. De

Részletesebben

Pécsi Bölcsész Udvar Ördögkatlan Fesztivál

Pécsi Bölcsész Udvar Ördögkatlan Fesztivál PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR 2018 A Pécsi Bölcsészkar a gyerekkortól a felnőttek társaságáig, a szép könyvektől a szép ruháig, az ókori görögöktől az Uralon túlig lát térben, időben, nyelvben, társadalomban. De

Részletesebben

Lábatlani Sirályok SE Népszerősítı verseny

Lábatlani Sirályok SE Népszerősítı verseny Lábatlani Sirályok SE Népszerősítı verseny 2009.09.27 EREDMÉNY 1. Futam K1 fiú V. kcs. 10:00 1. Gurgulits Bence Zoltek 2. Kovács Patrik Zoltek 3. Szegedi Tamás Vért 4. Tóth Bence Tata 5. Dér Ádám Esztergom

Részletesebben

5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont. S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1. Pinte Dóra Baltazár Dezső

5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont. S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1. Pinte Dóra Baltazár Dezső Debreceni Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Megyei Német Nyelvi Verseny Eredménye 2017. november 27. 5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont S.sz. Név Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1.

Részletesebben

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI 7/a Ábrahám Lilla 5 7/a Borók Boldizsár 5 7/a Nagy Vivien Loretta 5 7/a Szilágyi Csenge 5 7/a Csikós Katalin 4,85 7/a Harmati Panna 4,85 7/a Heidrich Zsófia 4,85 7/a Ónozó Zsófia 4,85 7/a Pesti Bianka

Részletesebben

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS E - VERSMONDÓ KATEGÓRIA Fekete Kiara Mercédesz 6.a 2. Simonné Varga Katalin ANYANYELVI JÁTÉKOK JÁTÉKOS ANYANYELV ORSZÁGOS DÖNTŐ Takács Noémi Nagy Nelli

Részletesebben

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2017.11.17. ANGOL 5.o Leskovics Péter Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Ált. Isk. Virág Roland Hunyadi János Általános I Nagy Bence

Részletesebben

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály Iskola neve Iskola város helyezés pontszám Tanuló neve Kálvin Téri Általános Iskola 1. 46 Sass Boglárka Kálvin Téri Általános Iskola 2. 40 Horváth Petra Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola Tiszacsege

Részletesebben

Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein

Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein október 13. (hétfő) Kinyílik a mesesarok A könyvtáros meséi Időpont: 10.30 óra Alap Kezdjük mesével a hetet!- Mesedélután Böde Péter mesemondóval

Részletesebben

Bérczes László és Kiss Mónika a megnyitón. Bérczes egy levelet olvas fel, amiben a Wombo Orchestra tagjainak az Ördögkatlant igenlő gondolatai vannak

Bérczes László és Kiss Mónika a megnyitón. Bérczes egy levelet olvas fel, amiben a Wombo Orchestra tagjainak az Ördögkatlant igenlő gondolatai vannak Jubileumot ünnepelt az Ördögkatlan Fesztivál. Idén augusztus 1 és 5 között tizedik alkalommal voltak jók a fesztiválozók, ahol több mint 600 program közül válogathattunk. És hogy milyen volt ez a "best

Részletesebben

Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket!

Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket! Köszöntjük a városi olvasópályázat díjátadóján megjelent kedves vendégeinket! 2015. 04. 22. Olvasmányok: 1. évf.: Benedek Elek: Szélike királykisasszony/ Zolnainé Lovas Emma 2. évf.: Tersánszky Józsi Jenő:

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY CSOKOLÁDÉ ÉS FESZTIVÁL RAJZPÁLYÁZAT VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Pozsa Panna Eszter 7.a III. Felsős Szilvásiné Bodnár Tímea BENDEGÚZ GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI AKADÉMIA XVI. NYELVÉSZ TANULMÁNYI ORSZÁGOS

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia november 24.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia november 24. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Tudományos Diákköri Konferencia 2016. november 24. Programfüzet Általános program Konferencia kezdete: 8:00 óra. Dékáni köszöntő és technikai

Részletesebben

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. A konferencia harminchárom előadója a következő intézmények oktatója vagy

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04 Új kiállításban gyönyörködhetnek a Bóbita Bábmúzeum látogatói: az egri Harlekin Bábszínház néhány előadásának míves és nagyméretű bábjai és díszletei köszöntik az ide betérőt. A Harlekin Bábszínház - ahol

Részletesebben

HATODSZORRA IS SIKERÜLT I. AZ ÉV KOLLÉGIUMA CÍMÉRT LEZAJLÓ VERSENYEK EREDMÉNYEI. 9D/Ny 9T/AJTP 9T/AJTP 9T/AJTP 9T/AJTP. 9D/Ny

HATODSZORRA IS SIKERÜLT I. AZ ÉV KOLLÉGIUMA CÍMÉRT LEZAJLÓ VERSENYEK EREDMÉNYEI. 9D/Ny 9T/AJTP 9T/AJTP 9T/AJTP 9T/AJTP. 9D/Ny HATODSZORRA IS SIKERÜLT Az idei tanévben is harcba indultunk az Év Kollégiuma címért azzal a titkon remélt céllal, hogy talán sikerül rekordot döntenünk. Az elmúlt években zsinórban ötször már sikerült

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Csak tiszta forrásból : az Országos Könyvtári Napok megvalósulása Somogy megye könyvtáraiban című pályázatról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Csak tiszta forrásból : az Országos Könyvtári Napok megvalósulása Somogy megye könyvtáraiban című pályázatról Pályázati azonosító: 204108/01422 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Csak tiszta forrásból : az Országos Könyvtári Napok megvalósulása Somogy megye könyvtáraiban című pályázatról (a beszámoló megtalálható a www.mvkkvar.hu

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Hargita 1. osztály Körzet: Gyergyószentmiklós és környéke. Sorszám

Eredménylista. Megye: Hargita 1. osztály Körzet: Gyergyószentmiklós és környéke. Sorszám Eredménylista Megye: Hargita 1. osztály Tanuló neve Felkészítő neve neve Település Elért 1. NAGY GY FERENC EDIT GYERGYÓREMETE 148 NIKOLETTA 2. ROMÁN MÁTÉ FERENC EDIT GYERGYÓREMETE 147 3. LACZKÓ VIOLA PAPP

Részletesebben

1.a. A verseny szintje / helyezés, fokozat. osztály. Bosnyák Boglárka 1.a Helyes Márton 1.a bendegúz nyelvész Zákány Laura 1.a 1.

1.a. A verseny szintje / helyezés, fokozat. osztály. Bosnyák Boglárka 1.a Helyes Márton 1.a bendegúz nyelvész Zákány Laura 1.a 1. Versillusztráció Bosnyák Boglárka a Helyes Márton a bendegúz nyelvész Zákány Laura a 3. Gömöri Kende a Szépolvasási Szilágyi Máté a Erdei Krisztina a 3. Bosnyák Boglárka a meseillusztráció Szabó Fanny

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák /Osztályozóvizsgák/

Tanulmányok alatti vizsgák /Osztályozóvizsgák/ I. Bizottság Hétfő 2018.04.16. Tanulmányok alatti vizsgák /Osztályozóvizsgák/ Ispán Ildikó 12.a magyar irodalom magántanuló 12.00-12.45 B.-né U.Rita 120. 14.00-15.30 18. Kárpáti Monika/ Gergely Krisztina

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

II. kcs Fiú csapat. II. kcs Fiú egyéni

II. kcs Fiú csapat. II. kcs Fiú egyéni II. kcs Fiú csapat 1. Székesfehérvár, Tóvárosi Ált. isk. 1818 p 2. Székesfehérvár, Zentai úti Ált. 1622 p 3. Adony Szent István Ált. 1597 p Enying, Batthyány Fülöp Gimn. Ált. 4. 1555 p 5. Csákvár, Gróf

Részletesebben

A félévi munka értékelése az felső tagozaton Dicséretet kaptak Jó tanulmányi munkáért Példamutató magatartásért Szorgalmáért Közösségi munkáért Kiváló sportteljesítményért 5.a Rátkai Péter Udvarhelyi Benedek

Részletesebben

ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS )

ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS ) 1. Kari Felvételi Bizottság ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS 2018.09.26.) szavazati joggal rendelkező tanácskozási jogú tag kari HÖK Kántor Kinga kari HÖK képviselő Prof. Dr. Sáry

Részletesebben

202. tanterem. 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a. Születési hely

202. tanterem. 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a. Születési hely 202. tanterem 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a hely 1. Antal Zsófia 72362045816 Debrecen 2003.10.11. 2. Arnócz Nikolett 72369980208 Debrecen 2004.04.17. nem tud jelen lenni

Részletesebben

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás A képzőművészeti és a tánc tagozat szóbeli felvételije két részből áll (elméleti és gyakorlati). (Angyalföld tér 7.) aulájában szakmai tájékoztató (csoport

Részletesebben

"Fut mint a nyúl" - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények

Fut mint a nyúl - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények 3,6km Gyerek I. fiú 2000-2003 1 105 Perusza Zoltán 2000 8:13 16:55 2 92 Bácsai Balázs 2001 8:19 17:21 3 96 Németh Péter 2001 8:29 18:09 4 103 Ruppert Péter 2000 8:47 18:28 5 104 Csatlós Dániel 2000 9:02

Részletesebben

02 Közgazdasági szak

02 Közgazdasági szak 01 Közlekedési szak Balogh Barbara József Attila Dombóvár 78648474882 Koller Imre Vásárosdombó 76338751299 Lelkes Réka Belvárosi 74829857000 Boros Szabina József Attila Dombóvár 77194104062 Vincze Balázs

Részletesebben

2013/2014. tanév - Versenyeredmények

2013/2014. tanév - Versenyeredmények 2013/2014. tanév - Versenyeredmények Magyar nyelv és irodalom, könyvtárhasználat Simonyi Zsigmond Kárpát-medence Helyesírási verseny Kolba Éva 7.b Négyesi Bernadett Kazinczy Szépkiejtés Verseny Bertalan

Részletesebben

Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre. 0010: 4 évfolyamos gimnázium kód: Közlekedés gépész kód: Agrár gépész

Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre. 0010: 4 évfolyamos gimnázium kód: Közlekedés gépész kód: Agrár gépész Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre 0010: 4 évfolyamos gimnázium 1. Horváth Tina Dorina 2. Törő Réka Dorina 3. Török Sándor 4. Bogdán Nóra 5. Tóth József 0021 kód: Közlekedés gépész 1. Horváth

Részletesebben

1. Farkas Lilla 4/2 Fehér Jázmin 4/2. 2. Jurás Dávid 1/2 Lászlő Boglárka 1/2. 2. Farkas Laura 3/2 Varga Luca 3/2

1. Farkas Lilla 4/2 Fehér Jázmin 4/2. 2. Jurás Dávid 1/2 Lászlő Boglárka 1/2. 2. Farkas Laura 3/2 Varga Luca 3/2 Megyei országismereti verseny/csapatverseny/ Megyei karácsonyi verseny két tanítási nyelvű iskolák számára/csapatverseny/ Országos London Országismereti verseny /csapatverseny/ 1. Farkas Lilla 4/2 Fehér

Részletesebben

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló Színház VR kiállítás 3D mozi Kiajánló 1 Magyarországon először idén NYÁRON indul útjára és járja be az országot a Közép- Kelet Európában egyedülálló film-színház Szervezetünk az Esztrád Színház, Magyarországon

Részletesebben

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Debreceni Vörösmarty Mihály és Alapfokú Művészeti Iskola Megyei Német Nyelvi Verseny Eredménye 2016. november 28. 5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés

Részletesebben

3. II. kcs. 50m fiú gyorsúszás. 4. II. kcs. 50m lány gyorsúszás. 5. I. kcs. 50m fiú hátúszás

3. II. kcs. 50m fiú gyorsúszás. 4. II. kcs. 50m lány gyorsúszás. 5. I. kcs. 50m fiú hátúszás Jegyzőkönyv 1. I. kcs. 50m fiú gyorsúszás 1. Bordás Levente 2005 Kodály 00:37,44 2. Takács Dani 2004 Móra 00:38,38 3. Fekete Máté 2004 Móra 00:44,79 4. Zuppán Zsolt 2004 Móra 00:49,87 5. Kerpics Martin

Részletesebben

Érettségi témakörök és tételek magyar irodalom 12. C

Érettségi témakörök és tételek magyar irodalom 12. C Érettségi témakörök és tételek magyar irodalom 12. C 1. Tétel : Hagyomány és újítás Petőfi Sándor tájleíró költészetében 2. Tétel : Arany János a tragikus alkatú balladaköltő 3. Tétel : Látomásos szimbolizmus

Részletesebben

Fekvenyomó Diákolimpia Nógrád Megyei Döntõ Balassagyarmat 2015.02.26. Férfi abszolút verseny eredményei.

Fekvenyomó Diákolimpia Nógrád Megyei Döntõ Balassagyarmat 2015.02.26. Férfi abszolút verseny eredményei. Férfi abszolút verseny eredményei. Helyezés Versenyzõ neve Egyesület/Klub Súlycsoport T.súly/Faktor Legjobb eredmény Wilcks pont. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 20. 2. 22. 23. 24.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

Mezei futó Országos Bajnokság

Mezei futó Országos Bajnokság Hely Rsz. Név Sz.év Csapat neve 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 803 801 832 808 866 800 805 817 824 869 868 806 831 826 811 825 816

Részletesebben

2017. JÚNIUS 20. KEDD

2017. JÚNIUS 20. KEDD 2017. JÚNIUS 20. KEDD Tanár Juhász Ármin Krisztián angol nyelv Duliskovich Gabriella 8:00 8:00 Kutasi Máté József angol nyelv Duliskovich Gabriella 8:15 8:15 Aszódi Luca Katalin angol nyelv Duliskovich

Részletesebben

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna a Bálint Sándor Tagiskolában Versenyeredmények 2015-2016. A verseny, pályázat elnevezése Szint Eredmény Tanuló Osztály Felkészítő tanár területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport 2014. FEBRUÁR 19- én (szerdán) ANGOL NYELVBŐL FELVÉTELIZŐK BEOSZTÁSA 12 óra 30 perc Mészáros Emma 12 óra 30 perc Hajdu Dominik 12 óra 30 perc Herczeg-

Részletesebben

Fiatal Filozófusok Konferenciája 7.

Fiatal Filozófusok Konferenciája 7. Pécsi Tudományegyetem Filozófia Doktori Iskola * Magyar Művészeti Akadémia Művészeti és Módszertani Kutatóintézet * Magyar Tudományos Akadémia Morál és Tudomány Lendület Kutatócsoport A szabadság jegyében

Részletesebben

XII. REGIONÁLIS KÖZÉPISKOLAI RAJZVERSENY

XII. REGIONÁLIS KÖZÉPISKOLAI RAJZVERSENY XII. REGIONÁLIS KÖZÉPISKOLAI RAJZVERSENY 2018.május 23. MISKOLCI ZRÍNYI ILONA GIMNÁZIUM Borsod-Abaúj-Zemplén megye Heves megye Nógrád megye 9-10. évfolyam tanulmány (csendélet) I.díj POLYÁK VIOLETTA Rózsavölgyi

Részletesebben

Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló. I. korcsoport 25 m fiú gyors

Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló. I. korcsoport 25 m fiú gyors Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló I. korcsoport 25 m fiú gyors 1. Mócsány Dominik Gagarin 22,2 10p 2. Vágvölgyi Ádám Gagarin 22,5 8p 3. Fehér Romvald Gagarin 28,1 7p 4. Tóth Ármin

Részletesebben

Úszóverseny eredménye III. korcsoport

Úszóverseny eredménye III. korcsoport Úszóverseny eredménye III. korcsoport III.Korcsoport 50 m Fiú GYORS úszás Newell Seth Dr. Szent-Györgyi Albert. Általános Iskola Rajk Dominik Dr. Szent-Györgyi Albert. Általános Iskola 2. Kónya Krisztián

Részletesebben

4. Gál Zsombor Máté 2000 Békéscsabai EÚK 0:32,55. 5. Kovács Martin Mór 2003 Békéscsabai EÚK 0:37,26. 2. Nagy Dominik Donát 2004 Békéscsabai EÚK 0:36,6

4. Gál Zsombor Máté 2000 Békéscsabai EÚK 0:32,55. 5. Kovács Martin Mór 2003 Békéscsabai EÚK 0:37,26. 2. Nagy Dominik Donát 2004 Békéscsabai EÚK 0:36,6 V. SZUSE KUPA Szarvasi "Szent Klára" Gyógyfürdő, 2015.04.25 50 m. fiú hátúszás 1. versenyszám 4. Gál Zsombor Máté 2000 Békéscsabai EÚK 0:32,55 2002 2. Sipaki Zsombor 2002 Békéscsabai EÚK 0:33,00 5. Fazekas

Részletesebben

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre szeretettel vár minden érdeklődőt márciusi programjaira, a Mit vétettem? Író-olvasó találkozóra és a GULÁG-GUPVI Emlékévben készült filmek Pécs-Baranyai

Részletesebben

RAJZ TANTÁRGY EREDMÉNYEI

RAJZ TANTÁRGY EREDMÉNYEI Ebben a tanévben is részt vettünk rajzpályázatokon. 6 rajzpályázatra összesen 184 diák munkáját küldtünk el. Az iskola minden diákjának lehetősége nyílt pályamunka készítésére a rajz órán is, ezért nemcsak

Részletesebben

s tanév versenyeredményei

s tanév versenyeredményei 2014-2015 - s tanév versenyeredményei Alsós munkaközösség eredményei: Bolyai anyanyelvi csapatverseny: 4. évfolyam: 14. helyezés Csapattagok: Kapitány Lilla, Jakab Nikoletta, Papp Gréta, Sándor Viktória

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Résztvevő egyetemek: Eötvös Lóránd Tudományegyetem /ELTE/ Óbudai Egyetem. Indulók: ffi női összesen

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. Résztvevő egyetemek: Eötvös Lóránd Tudományegyetem /ELTE/ Óbudai Egyetem. Indulók: ffi női összesen VERSENYJEGYZŐKÖNYV Készült 2016.április 29-én a BME atlétikai sportlétesítményében rendezett UNIVESRITAS SPORTPONT Budapesti Egyetemi Főiskolai Atlétikai Bajnokság tavaszi fordulójáról. Résztvevő egyetemek:

Részletesebben

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra 2018-19-es tanév II. félév 1 Forgásrend a csoportos tanítási gyakorlatokhoz

Részletesebben

KAC KA MEZEI FUTÓVERSENYE. Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola "Zöld udvar"

KAC KA MEZEI FUTÓVERSENYE. Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola Zöld udvar KAC KA MEZEI FUTÓVERSENYE Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola "Zöld udvar" 2017.10.20 U9 FIÚ VÉGEREDMÉNY 1. Ale Patrik 2010 Központi 2. Horváth Áron 2009 Központi 3. Balázs Alex 2009 Felsővárosi 4.

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia április 28.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. Tudományos Diákköri Konferencia április 28. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Tudományos Diákköri Konferencia 2016. április 28. Programfüzet Általános program Konferencia kezdete: 9:45 óra. Dékáni köszöntő és technikai

Részletesebben

Református Iskolák XVIII. Országos Tanulmányi Versenye

Református Iskolák XVIII. Országos Tanulmányi Versenye Református Iskolák XVIII. Országos Tanulmányi Versenye A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola 2014. október 22-én tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a református iskolák tanulmányi versenyét.

Részletesebben

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 1. Krámli Kristóf 2002 Orosháza ÚE 5:37,74 2. Nagy Roland 2003 Triton Sport Egyes. 5:26,70 3. Sipaki Zsombor 2002 Békéscsaba Előre ÚK 5:22,74 4. Pertich Zsombor 2001

Részletesebben

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 Helyszín: KOMÁROM GYÓGYFÜRDŐ FEDETT USZODA EREDMÉNYEK 0. KORCSOPORT - FIÚ 33,3 m GYORS 1. Halász Viktor (oklevél) 1 : 05 : 30 Gesztenyés Óvoda 33,3 MELL 1. Halász

Részletesebben

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 14 éves és ez alatti 1 5089 SZŐKE-KISS Jácint 2003 00:20:00 Nem Fóton Járok Iskolába 4:00 min/km +00:00:00 2 5091 TAKÁCS Levente Márton 2004 00:21:04 Garay János Általános Iskola, Fót 4:12 min/km

Részletesebben

Sport XXI. mezei 2015.03.28. Szombathely

Sport XXI. mezei 2015.03.28. Szombathely U11 1.hely "A"-57 p 1 Béres Milán 4 Róka Bora 5 Iker Natália 6 Bodzzay Dániel 8 Bene Noel 10 Juhász-Tóth Eszter 11 Vidos Evelin 12 Horváth Léna Sport XXI. mezei 2.hely "B"-170 p 14 Takács Zsombor 18 Ecker

Részletesebben

MINI FIÚ MINI LÁNY. 1. Tóth Szandra Emese Kende Baranta Balogh Bernadett Abasár HE FIÚ

MINI FIÚ MINI LÁNY. 1. Tóth Szandra Emese Kende Baranta Balogh Bernadett Abasár HE FIÚ MINI FIÚ 1. Marsa Márk EVO 429+1 10 2. Nagy Kristóf Botond Ecséd 429 8 3. Fazekas Levente Egyéni (Szarvas) 312 6 4. Gombola Bence Egyéni (Sárisáp) 267 4 5. Tresó Balázs Csaba EVO 251 2 6. Fazekas Bence

Részletesebben

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola "Pais anyanyelvi verseny" 2011.03.28. I. korcsoport

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola Pais anyanyelvi verseny 2011.03.28. I. korcsoport Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola I. korcsoport Kódszám: Név: Iskola neve: Tollbamondás: Teszt: Fogalmazás: Összesen: 1. Varga Dorottya Dózsa Ált. Isk. 13 36 17 66 2. Vigh Dorottya Dózsa Ált. Isk.

Részletesebben

700m 1. Mészáros Márta Ebes 03:23 2. Szűcs Nelli Ebes 04:09

700m 1. Mészáros Márta Ebes 03:23 2. Szűcs Nelli Ebes 04:09 A VII. SEBES FUTÓVERSENY VÉGEREDMÉNYE 2017.09.10 Ebes 2013-ban vagy később született lányok-bálint cseppek-táv 400m 1. Chrobák Bori Debrecen 02:26 2. Szűcs Fanni Ebes 03:25 3. Zsiros Sára Ebes 03:57 2013-ban

Részletesebben

Eredménylista. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám

Eredménylista. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám Eredménylista Megye: Bihar Körzet: Nagyvárad és környéke V. osztály Sorszám Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Benedek Boglárka Fehér Gabriella Szent László Római Katolikus Gimnázium

Részletesebben

"Rólad szól" 5-6. évfolyam tanulmányi verseny eredménye. Helyezés Tanuló Iskola 1 Sütő Lili Fodros Általános Iskola

Rólad szól 5-6. évfolyam tanulmányi verseny eredménye. Helyezés Tanuló Iskola 1 Sütő Lili Fodros Általános Iskola "Rólad szól" 5-6. évfolyam tanulmányi verseny eredménye Helyezés Tanuló Iskola 1 Sütő Lili Fodros Általános Iskola 2 Ritzl Dorina Zipernowsky Károly Általános Iskola 3 Szabó Csenge Napsugár Zipernowsky

Részletesebben

SPORT XXI. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS GYERMEKBAJNOKSÁG

SPORT XXI. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS GYERMEKBAJNOKSÁG 60 méter fiú 2004 SPORT XXI. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS GYERMEKBAJNOKSÁG Egyéni pályaverseny 2016-09.21., SZEKSZÁRD 1. Schmidt Bence PSN Zrt. 7,9 2. Andi Péter Szekszárdi Sportközpont 8,1 3. Brunner Hugó

Részletesebben

Kiemelkedő tanulói teljesítmények (kizárólag fővárosi és országos versenyeredmények. Országos tanulmányi verseny helyezettjei

Kiemelkedő tanulói teljesítmények (kizárólag fővárosi és országos versenyeredmények. Országos tanulmányi verseny helyezettjei 1.3.14. Kiemelkedő tanulói teljesítmények (kizárólag fővárosi és országos versenyeredmények Országos tanulmányi verseny helyezettjei 7. Mini LÜK Antónyi Emő Anna 2.a Magyarné Széchényi Judit 12. Angol

Részletesebben

Észak-Budapesti Döntő eredménylista

Észak-Budapesti Döntő eredménylista Észak-Budapesti Döntő eredménylista 1. korcsoport ( A kategória) 1. Boros Vince Karinthy Frigyes Két Tannyelvű Ált. Isk. 2. Gaál Miklós Dr. Béres József Ált. Isk. 3. Kerekes Balázs Bárczi Géza Ált. Isk.

Részletesebben

Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy János Vízügyi Tagintézmény Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász Varga Katalin Gimnázium Szolnok

Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy János Vízügyi Tagintézmény Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász Varga Katalin Gimnázium Szolnok Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntő V.-VI.-VII. korcsoport Fekete Zoltánné emlékverseny, Városi Tornacsarnok, 2013. április 18. 26 iskola, 108 versenyző V. korcsoport Fiú hármas (7) 1. Ágotai Olivér,

Részletesebben

Dékányné Kerner Szilvia

Dékányné Kerner Szilvia 2014/2015 tanév Vigyázz, Kész, Pénz! Pénzügyi vetélkedő Magyar Judit Márki Noémi Nagy Eszter Solymosi Zoé 1.hely Dékányné Kerner Szilvia BPG 12 csúcsú kocka Matematikaverseny Mogyorósi Dániel 24. hely

Részletesebben

BBU Föld alatti futás

BBU Föld alatti futás 1 Csapatnév: ROPILÁBAPA Csapatidő: 00:02:59.85 SZILASY Tibor 1973-12-23 Férfi Budapest +00:00:00.00 SZILASY Dávid 2008-12-16 Férfi 2 Csapatnév: FÜRGELÁB Csapatidő: 00:03:22.60 STAICU Ilona 1971-05-05 Nő

Részletesebben

2007/2008-as tanév Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

2007/2008-as tanév Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum 2007/2008-as tanév Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Országos versenyszervező: OFI OPKM 1089 Budapest, Könyves Kálmán körút 40. 06-1-323-55-00 Honlap: www.opkm.hu

Részletesebben

Selye János Egyetem. oktatók és hallgatók, szakmai nyilvánosság. Doc. RNDr. Tóth János, PhD., a SJE rektora

Selye János Egyetem. oktatók és hallgatók, szakmai nyilvánosság. Doc. RNDr. Tóth János, PhD., a SJE rektora Tudomány és Technika Hetének rendezvényei A Szlovák Oktatásügyi Minisztérium és a Tudományos és Műszaki Információs Központ (CVTI SR) minden évben megrendezi Szlovákia-szerte a Tudomány és Technika Hetének

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCSA

Eötvös Loránd Tudományegyetem TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCSA Eötvös Loránd Tudományegyetem TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TANÁCSA 1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: 487-81-88 Fax: 487-8196 ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS Készült 2015. november 26-án,

Részletesebben

Bölcsészettudományi Konferencia

Bölcsészettudományi Konferencia Bölcsészettudományi Konferencia Móra Ferenc Szakkollégium 2014. december 1. PROGRAM 9.00 Megnyitó Szajbély Mihály (dékán, SZTE Bölcsészettudományi Kar) Kovács Attila (igazgató, SZTE Móra Ferenc Szakkollégium)

Részletesebben

Versenyeredmények (pályázatok) 2014/2015

Versenyeredmények (pályázatok) 2014/2015 Versenyeredmények (pályázatok) 2014/2015 A verseny megnevezése Helyezés A versenyző neve Felkészítő tanár KÖMAL Matematika "K" verseny (2013/2014) 7. helyezés Kamuti Harmat 9/A Szécsiné Festő-Hegedűs Margit

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

Eredményes tanulóink 2008/2009

Eredményes tanulóink 2008/2009 Eredményes tanulóink 2008/2009 Verseny neve Résztvevõ tanulók Helyezés Felkészítõ tanár Ifjúsági Világkupa JUDO 2008.06.24 Pallang Christopher 5. hely Gárdonyi fordítói vers. Városi angol 2008.11.08 Fülöp

Részletesebben

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK (Eredmények)

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK (Eredmények) Eredmények [1] Nr. 1. Tagozat Színháztudomány I. II. I Kertész Lilla (SZTE BTK) 2. Régi magyar irodalom Farkas Flóra 3. Populáris irodalom és kultúra Babos Orsolya (ME BTK) 4. Összehasonlító irodalom és

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola I. korcsoport 2005-ben és utána születettek 1. Bácsi Fruzsina 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk. 8:45 2. Pusztai Dóra 2006 Debrecen Óvoda 9:09 3. Eszenyi Gréta 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk.

Részletesebben

Egyéni végeredmény. Héraklész felm. Téli Kupa II. ford. - Ifi 'A' fiú. Székesfehérvár / HUN Alba Volán SC Alba Öttusa SE 1998 KSI KSI

Egyéni végeredmény. Héraklész felm. Téli Kupa II. ford. - Ifi 'A' fiú. Székesfehérvár / HUN Alba Volán SC Alba Öttusa SE 1998 KSI KSI Héraklész felm. Téli Kupa II. ford. - Ifi 'A' fiú Egyesület Szül. év Úszás Kombi 1 STROBL Krisztián 1216 (2) 2:12,10 1532 (1) 15:17,36 3772 2 BRUCKMANN Gergő 1995 1212 (3) 2:12,33 1520 (2) 15:20,38 3564

Részletesebben

Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL C

Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL C Károlyi Mihály Magyar Spanyol Tannyelvű Gimnázium SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELEK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL 2015 13.C Hári Andrea (HA) Vámosné Polyák Krisztina (VPK) 2015 SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉTELSOR MAGYAR

Részletesebben

22. Palota Kupa Budapest, UTE pálya - 2013.10.03.

22. Palota Kupa Budapest, UTE pálya - 2013.10.03. 100 m fiú III. korcsoport döntő 1. Nguyen Viet Hung 2001 Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola 13,81 2. Tóth Benjámin 2001 Pestújhelyi Általános Iskola 13,84 3. Király Erik 2001 Neptun Általános

Részletesebben

2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR

2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR 2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR 3. évfolyam NÉV ISKOLA HELYEZÉS EREDMÉNY Sári Nándor Kiss Ágnes Szopkó Hanna Kiss Fruzsina Kiss Boglárka Sára Diósgyőri Református

Részletesebben

HUNFOGLALÁS Kaposmérőn

HUNFOGLALÁS Kaposmérőn HUNFOGLALÁS Kaposmérőn 2017.05.13 eredmények futónaptár.hu Versenyző Kategória Helyezés Versenyidő Mészáros Ádám 21-30 év férfi 1 01:42:31 Balogh Zsolt 43 év felett férfi 2 01:42:41 Kovács Ádám 31-42 év

Részletesebben

Az Ének-zenei Tanszék SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖREI ősz

Az Ének-zenei Tanszék SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖREI ősz Az Ének-zenei Tanszék DOLGOZATI TÉMAKÖREI A DOLGOZAT TÉMÁJA Asztalos Bence 1. Koncert-pedagógia, közönségnevelés óvodás kortól 2. Kreativitás és vállalkozókészség fejlesztése az ének-zene oktatásban. 3.

Részletesebben

MOGSZ UTÁNPÓTLÁS MAGYAR BAJNOKSÁG 2008 JÁSZBERÉNY

MOGSZ UTÁNPÓTLÁS MAGYAR BAJNOKSÁG 2008 JÁSZBERÉNY UTÁNPÓTLÁS MAGYAR BAJNOKSÁG JÁSZBERÉNY MAGYAR KÖZTÁRSASÁG.-ÉVI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGA FÉRFI VÉGEREDMÉNY JUNIOR "A" Rajtszá m m m (egyéni) m Döntő m m (Pontozásos) HELYE Futam Pont. ZÉS Fehér Zoltán,, :,

Részletesebben

VÚK Veszprém Úszás Diákolimpia III. 100m fiú gyorsúszás. Helyezés Név Szülidő Csapat Idő

VÚK Veszprém Úszás Diákolimpia III. 100m fiú gyorsúszás. Helyezés Név Szülidő Csapat Idő 15 III. 100m fiú gyorsúszás 1 Ballangó Máté 2002 Botev 1:30,59 2 Mészáros Ádám 2001 Szilágyi Isk. 1:37,38 3 Horváth Benedek 2001 Botev 1:37,78 4 Polt Benedek 2002 Kossuth L.Ált.Isk. 1:38,90 5 Molnár Roland

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Meghívásos úszóverseny. Békéscsaba, február 27.

Jegyzőkönyv. Meghívásos úszóverseny. Békéscsaba, február 27. Jegyzőkönyv Meghívásos úszóverseny Békéscsaba, 2015. február 27. 25m leány mell 2008 és fiatalabb 1. Asztalos Antónia Békéscsaba 28,5 2. Kémenes Gréta Bcs. 31,2 3. Panda Kamilla Triton 31,9 4. Kósa Nikolett

Részletesebben

s tanév versenyeredményei

s tanév versenyeredményei 2013-2014 - s tanév versenyeredményei Alsós munkaközösség eredményei Olvasás verseny (tankerületi): Sándor Viktória 3.b Vinkler Gréta 3. a Rozsnyai Luca 4.a Matematika verseny Nyírbátor: Szabó Anikó 4.b

Részletesebben

100 m fiú gyorsúszás "B" 1. versenyszám

100 m fiú gyorsúszás B 1. versenyszám 100 m fiú gyorsúszás "B" 1. versenyszám 2. Lendvai András 1996 Református Gimn. 9:99,99 3. Mészáros Dániel 1992 Pápai GSZKI Mező 9:99,99 4. Nimsz Valentin 1993 Pápai GSZKI Mező 9:99,99 5. Szólás Jakab

Részletesebben

Sport XXI. Regionális Versenysorozat - Terematlétika csapatjegyzőkönyv

Sport XXI. Regionális Versenysorozat - Terematlétika csapatjegyzőkönyv U13 DSC-SI A Helyből ötös páros 1 Patai Ákos 2005 10,85 9,60 2 Chrobák Gergő 2005 11,03 9,90 3 Arany Kincső 2006 10,65 10,10 4 Hodosi Anna 2005 9,80 9,30 5 Nagy Danka Márton 2006 9,74 8,70 6 Faragó Ákos

Részletesebben

RAJTLISTA. 50m férfi gyors. Hajdúság Kupa február 1. Hajdúböszörmény

RAJTLISTA. 50m férfi gyors. Hajdúság Kupa február 1. Hajdúböszörmény 50m férfi gyors Juhász Patrik 2002 Aquasport min. vizsga 2. Varga András Gergő 2002 Aquasport min. vizsga 3. Dénes Noel 2007 Aquasport min. vizsga 4. Horváth Simeon 2007 Aquasport min. vizsga 2. Kiss László

Részletesebben

Körzeti Tömegtorna verseny Mór, Azonos pontszám esetén, a szekrényugráson kapott magasabb pont döntött

Körzeti Tömegtorna verseny Mór, Azonos pontszám esetén, a szekrényugráson kapott magasabb pont döntött Körzeti Tömegtorna verseny Mór, 2015. 03. 03. Azonos pontszám esetén, a szekrényugráson kapott magasabb pont döntött 1. osztály lány egyéni 7 fő 1. Fürts Alíz 17,55 Dr. Zimmermann Ált. Isk. 2. Kovács Virág

Részletesebben

V. REALDANCE NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCFESZTIVÁL. Mezőkövesd, 2011. július 1-3.

V. REALDANCE NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCFESZTIVÁL. Mezőkövesd, 2011. július 1-3. V. REALDANCE NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCFESZTIVÁL Mezőkövesd, 20. július 1-3. Gyerek II D latin 1/1 Mezőkövesd 2 páros 1 2 Somoskői László Fürjes Eszter Ten Dance Tse 2 25 Babiciu Razvan Dunca Alina Románia

Részletesebben

Nyugat-Magyarországi Régió, Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr

Nyugat-Magyarországi Régió, Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr Nyugat-Magyarországi Régió, Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr 2015.12.06. U13- VÉGEREDMÉNY helyezés csapatnév össz. medicinl. helyből medicinl. sprint hosszúgát pontszám előre 5ös hátra váltó váltó

Részletesebben

Sporteredmények (március)

Sporteredmények (március) Tanács Levente 3.b Bak Péter 4.a Szeri Ádám 4.a 2. hely Városi Mezei Futóbajnokság (Diákolimpia) Tóth Gergely 4.a Kapic Amir 4.a Szabó Csenge 5.a Király Csenge 3.a Koltai Anna 3.b Lukács Noémi 4.a Mukus

Részletesebben

TESTNEVELÉS, SPORT. osztály verseny megjegyzés szint helyezés tanuló neve felkészítő tanár

TESTNEVELÉS, SPORT. osztály verseny megjegyzés szint helyezés tanuló neve felkészítő tanár TESTNEVELÉS, SPORT 11.a 9.a Taekwando Ifjúsági Európabajnokság (Lettország) Taekwando Ifjúsági Európabajnokság (Lettország) Európabajnokság 5. Patakfalvy Csenge Európabajnokság 1. Patakfalvy Luca 9.c 10.a

Részletesebben

MATEMATIKA. Helyezés Név Osztály Pont

MATEMATIKA. Helyezés Név Osztály Pont MATEMATIKA 1 Lakatos Josua 8A 107,3 2 Mátyus Kirill András 8C 106,0 3 Bottlik Olívia 8B 99,3 4 Skornyák Zsófia 8B 92,0 5 Illés Máté 8A 84,0 6 Holló Petra 8C 84,0 7 Gerencsér Noémi 8B 83,3 8 Hellenpárt

Részletesebben