Mikulás a daganatos gyermekeknél Miskolcon

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mikulás a daganatos gyermekeknél Miskolcon"

Átírás

1 Mikulás a daganatos gyermekeknél Miskolcon Miskolc - Leukémiás gyermekek szüleib l alakult alapítvány Mikulása járt a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvel -transzplantációs Osztályán fekv, valamint az osztály gondozása alatt álló gyermekeknél. Ez évben is több helyszínen rendez Mikulás ünnepséget a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány. Karitatív tevékenységüket az alapítvány tagjai társadalmi munkában végzik. Mottójuk: Jól és sokat ad az, aki az adománnyal mosolyt is ad. Ennek jegyében látogatta meg a Mikulásuk csütörtökön a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvel -transzplantációs Osztályán fekv, valamint az osztály gondozása alatt álló, behívott gyermekeket. A Forgatag Együttes középkori, interaktív játszóházában patkódobálással, hordólovaglással, gyertyaöntéssel- és merítéssel, mézeskalács-díszítéssel, papírmerítéssel kötötte le a kis betegek figyelmét. S hogy a Mikulás távozta után is legyen mivel szórakozniuk, egy Kiskönyvtárat is adományoztak, gyermek, ifjúsági, ismeretterjeszt, és szórakoztató irodalmi könyvekkel, valamint számos kreatív segédeszközzel. Minden megjelent gyermek közel 10 ezer forint érték ajándékcsomagot is kapott, amely a csemegén túl könyvet, kreatív játékot rejtett. Az alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg a Mikulás ünnepséget az Európai Szociális Alap Kht. támogatásával Forrás: BOON Mindenki a "maga fáját" a megyeiben Miskolc - Fennállása 50. évfordulója alkalmából sportolásra, közösségi rendezvényekre szolgáló Jubileumi Parkot alakított ki a megyei kórház... Ehhez az osztályok közösségei is hozzájárultak 1-1 fa, illetve cserje vásárlásával, elültetésével. Nem ünneprontásból: de tudott, hogy amennyiben megvalósul a Csillagpont Kórház, annak 73 régi fa esik áldozatul. Részben ennek ellensúlyozására a csütörtökön elültetetteken túl további 50 fát telepít még az intézmény. (forrás:boon)

2 Pro Comitatu-díjat kapott a Borsod Megyei Kórház Miskolc, október 22., szerda (MTI) - Pro Comitatu-díjat kapott a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szerdán, a Borsod megyei közgy lés '56- os ünnepi ülésén - tájékoztatta az egészségügyi intézmény az MTI-t. A kórház mintegy fél évszázaddal ezel tt kezdte meg m ködését, akkor 139 egészségügyi dolgozóval, köztük 24 orvossal és öt felszerelt osztállyal. Jelenleg dolgozója van az intézménynek, köztük 330 orvost foglalkoztatnak. A kórházban a szívsebészeten kívül minden szakterület megtalálható. Az ágyon évente több mint 54 ezer beteget gyógyítanak, a járó beteg rendelésen 812 ezer ember fordul meg. A kitüntet címet - az indoklás szerint - a kórház példamutató m ködéséért, az ott dolgozóknak a folyamatos megújulásért tett sikeres er feszítéseiért, a gyógyításban végzett magas szint tevékenységéért ítélte a megyei közgy lés. A díjat dr. Csiba Gábor, az egészségügyi intézmény f igazgató-f orvosa, Kecskés Lászlóné Betóri Mária asszisztens, Betóri Erzsébet f vér, Nagy Istvánné Betóri Terézia feln tt szakápoló, Betóri Éva intenzív szakápoló és dr.szederkényi István f orvos vette át.

3 50 év s már muzeális az orvosi eszköz Antikvitások, egykori m szerek, levelezések, oklevelek kiállítása a Borsod megyei kórházban. Korabeli m szereket, könyvkülönlegességeket, régi okleveleket láthatnak az érdekl k azon a tárlaton, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban nyílt hétf n az intézmény 50 éves jubileumi ünnepségsorozatának részeként. A Tóth Ilona Orvosszálló tanácstermében berendezett tárlaton lehet igazán megtapasztalni, mennyit változott az orvostudomány, a szerek, a vizsgálat és az egészségügyben alkalmazott technika együttesen az elmúlt félévszázad alatt. Az ötven évre visszatekint kiállítás nemcsak a hétköznapi érdekl knek, hanem maguknak a szakma mestereinek is bepillantást enged ebbe az átalakulásba - mondta az MTI-nek Csiba Gábor, a kórház f igazgató-f orvosa. Holndonner Ferenc, a tárlat f szervez je arról számolt be, hogy a szülészet területér l fából készült magzatiszívhang-hallgatót és egy úgynevezett Kielland-fogót láthatnak az érdekl k: ezt az eszközt az elakadt szülések befejezéséhez használták egykor - mondta. Kiemelte a Klinikai Diagnosztikai Laboratórium m szereit: az egytubusos mikroszkópot, a hematokrit centrifugát, vagy az analitikai kvarclámpát, de példaként említette a fül, orr, gégészeti szakterületen használt lármadobot és a tympanonplast m szerkészletet, illetve a fültölcsért. Hozzátette: érdekes az érsebészeti régi vérnyomásmér je, a patológia szánkás mikrotómja, és a szemészet szemtükre vagy a 60-as, 70-es, 80-as évek szemcseppadagolója. Mint mondta, a gyermekek gyógyításában Harangszó a kórházban A harang az él ket hívja, az elhunytakat elsiratja. A Megyei Kórház Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolna falára felhelyezett harangot avatta fel T kés László európai parlamenti képvisel, református püspök szeptember 26-án.

4 A harang elhelyezését az Intézeti Lelkészség kezdeményezte, abból a célból, hogy jelezze az istentiszteletek kezdetét és a déli kétperces harangszót. A Segít Szállítás Alapítvány által adományozott harangot a kórház elhunyt dolgozóinak emlékére is szeretnék rendszeresen megszólaltatni. Az idén 50 éves Intézet megteremtette azt a hagyományt, hogy a kórházakban gyógyult közismert személyiségek találkoznak egykori gyógyítóikkal. Ennek keretében T kés László látogatta meg a Traumatológiai Osztályt, ahol 1990-ben ért balesete után épült fel. Indisobánya a megyei kórházban 2008.július 10 én Indisobányát avattak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban. A wellness és egészségközpont rehabilitációs lehet séget nyújt a légúti betegeknek és preventív megoldást az egészségeseknek. A központban egy helyen található a prevenció és a rehabilitáció mondta dr. Csiba Gábor, a megyei kórház igazgató-f orvosa. Az orvosi javaslatot a kórházban lehet megszerezni, a kezelés pedig már üzleti alapon folyik majd. A relaxációs központot a gyermek és a feln tt betegek részére a NaCL Egészségügyi Szolgáltató Kft. 10 millió forintos beruházással alakította ki. A tevékenységet fizioterápiás klinikai körülmények között alkalmazzák, amit szakorvosi javallat és sz vizsgálat el z meg. Különleges berendezés segítségével produkálják a sóbányák száraz mikroklímáját, annak minden pozitív élettani hatásával együtt. Vargha Dániel, a kft. ügyvezet tulajdonosa elmondta: a száraz sóterápia, mint természetes hatóanyag, egyfajta ldószerkezetként tisztít. Forrás: Boon Kórházi arcképcsarnokot avattak rizzük az el dök emlékét" címmel arcképcsarnokot avattak a B.-A.-Z. Megyei Kórház 50 éves jubileuma alkalmából az intézmény egykori és jelenlegi igazgatóinak, osztályvezet orvosainak, gazdasági osztályvezet inek portréiból július 1- én. Forrás: Boon -- O --

5 Szorosra f zték a kórházak Miskolc - Szoros együttm ködést alakít ki a szakma politikai, az oktatási és a tudományos tevékenység terén a B. A. Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a kassai L. Pasteur Egyetemi Oktató Kórház. Szoros együttm ködést alakít ki a szakma politikai, az oktatási és a tudományos tevékenység terén a B. A. Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a kassai L. Pasteur Egyetemi Oktató Kórház. Az együttm ködési megállapodást hétf n írta alá a megyei kórházban a két igazgató orvos: dr. Laroslav Sajty és dr. Csiba Gábor Az együttm ködés keretében a jöv ben közös tudományos programokat, kongresszusokat szervez együtt a két intézmény, valamint lehet ség nyílik közös pályázatok beadására is. Az aláíró felek vállalják azt is, hogy szakembereiket tapasztalatszerzés céljából egymás intézményeiben fogadják, és lehet séget teremtenek az általuk végzett tudományos munkához. A két kórház vezet inek célja az intézmények stratégiai, valamint gazdasági helyzetének megszilárdítása is, melynek érdekében összehangolják célkit zéseiket, gazdasági er forrásaikat, tapasztalataikat pedig megosztják egymással. Forrás: Boon -- O -- B.-A.-Z. Megyei Kórház: belépni szabad volt Miskolc - "XXI. századi laboratórium címmel dolgozói részére látogatást, m szerbemutatót és poszterkiállítást szervezett a Központi Klinikai Diagnosztikai Laboratóriumámban az idén félévszázados fennállását ünnepl B.-A.-Z. Megyei Kórház. XXI. századi laboratórium címmel dolgozói részére látogatást, szerbemutatót és a laboratóriumi dolgozók tudományos munkáiból válogatott poszterkiállítást szervezett a Központi Klinikai Diagnosztikai Laboratóriumámban az idén félévszázados fennállását ünnepl B.-A.-Z. Megyei Kórház a hét elején. Az eseményen fotósunk is jelen volt. Forrás: Boon A miskolci a második legnagyobb -- O -- Miskolc - Immár hivatalosan is három lineáris gyorsító szolgálja régiónk daganatos betegeinek ellátását. Tovább b vült, s európai színvonalúvá lett a B.-A.-Z. Megyei Kórház Klinikai Onkológiai, Sugárterápiás és Központi Sz centruma.

6 A csütörtökön átadott, immár harmadik korszer sugárterápiás eszközzel (gyorsítóval) és a biztonságos üzemeltetését biztosító bunkerrel megújult a B.-A.-Z. Megyei Kórház Klinikai Onkológiai, Sugárterápiás és Központi Sz centruma. Ezzel az intézmény Magyarország második legnagyobb onkoradiológiai centrumává vált, jelentette be ünnepélyesen dr. Csiba Gábor igazgató, amely a hárommegyés régió (a miénken kívül Heves és Nógrád) daganatos betegeit is ellátja. Erre az utóbbi másfél év alatt a - közbeszerzési pályázat révén kiválasztott - MedCenter Kft.-vel közös, csaknem másfél milliárdos fejlesztésre nagy szükség is volt, hiszen az lakosú régióban a daganatos betegségek jelentik a második vezet halálokot. Csökken a várakozás A meghívottakat a MedCenter igazgatója, dr. Kiss Norbert vezette körbe a létesítményben, ahol be is mutatták a számítógépvezérlés sugárterápiás berendezést, amely rendkívüli pontossága révén az ép szöveteket megkíméli a sugárhatástól. A fejlesztésnek köszönhet en csökken a várakozási id, ha kell, e célból akár mindhárom berendezést két m szakos munkarendben üzemeltetik, így naponta akár beteg fogadására készek. Az ünnepélyes átadáson dr. Ódor Ferenc, a megyei közgy lés elnöke a fejlesztés mellett méltatta az intézmény vezet inek, dolgozóinak áldozatos munkáját. -- O -- Csillagpontos miskolci tervek Elbocsátások, kórterembezárások után wellnessrészleg nyílik. Megszorítások, forráskivonás, cs d szélén álló, illetve bezárt egészségügyi intézmények és egy kórház, amely a nehézségek dacára hatalmas terveket szövöget, és díjat nyer. Egy országos internetes szavazáson az ország második legnépszer bb kórházának választották a Borsod- Abaúj-Zemplén megyei kórházat. Az ötvenéves miskolci intézmény elismerését tovább növeli, hogy a szolgáltatást igénybe vev betegek és hozzátartozóik értékelése alapján vált dobogóssá. Az elmúlt hónapokról Csiba Gábort, a kórház f igazgató f orvosát kérdeztük. Csiba Gábor (Fotó: MH) Csiba Gábor (Fotó: MH) Hogyan tekint vissza az elmúlt tizenkét hónapra? Azt hiszem, ez tragikus id szak volt az egészségügyben. Az ismert jogszabályi változások miatt a kórházaknak, így nekünk is karcsúsítanunk kellett. Els látásra, az ágyszámok alapján, úgy nézett ki, hogy jól jövünk ki a változásokból, mert "csupán" harmincegy ágyat vesztett a kórházunk, míg más intézmények akár több százat. A múlt év els felében 541 millió forint elvonást szenvedtünk el. Ezt az év második felében 158 dolgozó elbocsátásával, épületek kiürítésével tudtuk ellensúlyozni. A felszínen maradás ára volt az is, hogy tavaly gyakorlatilag nem történt m szerbeszerzés a kórházban, ami

7 egyértelm en a jöv felélését jelenti. Az intézmény 1958-ban kezdett m ködni. Hogyan emlékeznek meg az évfordulóról? Minden hónapra terveztünk egy eseményt, amely emeli az ötvenedik születésnap fényét. Átadjuk egészségmeg rz központunkat, amely úgy tudom, az ország kórházai között egyedülálló módon a dolgozók részére nyújt majd kikapcsolódási lehet séget egy wellnessrészleggel, szaunával, szoláriummal, konditeremmel. Tartottunk n vérruha-történeti bemutatót, dolgozóink elkészítették az elmúlt korszak n vérruha-típusait. A nehézségek ellenére volt-e lehet ség valamilyen fejlesztésre? Elkezdte m ködését komplex onkológiai és sugárterápiás központunk, és márciusban tovább b vült, ezáltal itt van az ország második legnagyobb sugárterápiás kapacitása. Ez rendkívül jelent s lépés volt, mert ezáltal havonta négyszázzal több HBCS-t teljesíthettünk (HBCS: homogén betegségcsoport, amely a finanszírozás alapját képezi a szerk.), s ez valódi árbevételt jelentve átsegített a nehézségeken. Nagyszabású tervekr l lehetett hallani a kórház egészének átszervezésével kapcsolatban. Pontosan mit terveznek? Csillagpont Kórház elnevezés projektünkkel évek óta készülünk a fejlesztésre, úgy t nik, ez a második nemzeti fejlesztési terv részeként meg is valósul. A beruházás a kórház hetven százalékának a korszer sítését jelenti. A jelenlegi pavilon rendszer kórházból tömbkórházat hozunk létre úgy, hogy a most huszonhat épületb l álló kórház kilenc épületb l áll majd, és a központi parkban épül egy új szárny, amely folyosókon keresztül csillagszer en kapcsolódik a megmaradó épületekkel. Ezért neveztük el a projektet Csillagpont Kórháznak. Sürg sségi betegellátást, nagy központi traumatológiát, idegsebészetet, központi m t, központi intenzív ellátást, helikopter-leszállót és központi sterilizálót hozunk létre. Tizenhatezer négyzetméternyi új épületet tervezünk, s kilencezer négyzetmétert felújítunk a meglév épületekben. A 12,5 milliárd forintos beruházással kisebb, de hatékonyabb kórház jön létre, amelyet könnyebb lesz üzemeltetni. Fejlesztéseinkkel nem titkolt célunk, hogy a térség vezet egészségügyi intézményévé váljunk. Kégi Ildikó mellékhatás.hu , 15:04 -- O -- Miskolc: n vérruha-bemutató a megyeiben vérruha-bemutatót tartottak Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban. A jubileumi programsorozat i rendezvényen az intézmény n vérei vonultak fel a régmúlt és a jelen egyenruháiban. Tizennégy aneszteziológiai asszisztens mutatta be, hogyan változtak a kornak és a divatnak megfelel en a viseletek.

8 Pet Józsefné, a miskolci kórház aneszteziológiai osztályának vezet asszisztense elmondta, hogy a z intézmény idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, ebb l az alkalomból rendezték a bemutatót, amely el ször az elmúlt félévszázad egyenruháit vonultatta volna fel. - De egy kicsit visszanyúltunk az id ben, és az ápolórendek viseleteib l is válogattunk. A tizennégy ruhán kívül is szeretnék b víteni a ritka gy jteményt, amelyet kés bb egy kiállítás keretében is szívesen bemutatnának. Megtudtuk, hogy a bemutatót mintegy 400 néz kísérte figyelemmel, és óriási sikert aratott aratott mind a néz k, mind pedig az alkalmi manökenek körében. A folytatás tehát egyetlen dolgon múlik: a pénzen, mivel a lelkesedés és a siker biztosra vehet az esetleges kés bbi bemutatókon is. Lapunk megtudta, hogy az Istenes Szent János Rend viseletét Simon Lászlóné, a Lórántffy Diakoniszái Rendét Darmosné Krokavecz Judit, a Szent Kamiliánus Rendét pedig Szabó Erzsébet mutatta be. A Betesda Kórházi Rend öltözékében Dávid Emese, Kossuth Zsuzsannáéban Pet Józsefné, az as évek ruhájában pedig Bialkó Lászlóné és Virágné Boncsér Éva lépett fel. A 70-es éveket Tóbiás Lászlóné, a 80-as éveket Ferenczi Klára, a 90-es éveket és a 2000-et Vinczéné Kovács Beáta, Tóth Zoltánné és Nagyné Tokai Ildikó képviselte. A 200 utáni, azaz a mai divatot rinczi Tünde és Gerecs Andrea mutatta be a közönségnek. Az rendkívül nagy sikert arató produkció koreográfusa Zimányi Ivett volt. Boon.hu A miskolci megyei kórházban szelektíven gy jtik Miskolc - Az országban els ként a megyei kórházban indult be az egészségügyben keletkez kommunális hulladékok szelektív gy jtése. A háztartásokban a szelektív hulladékgy jtés megvalósítása könnyen megoldható, ezzel szemben egy intézményen belül már nehezebb kivitelezni a hatékony, megfelel rendszert mondta a keddi sajtótájékoztatón Dr. Csiba Gábor, a kórház f igazgató f orvosa. Többek között ez AZ oka, hogy hazánk egészségügyi intézményeiben a szelektív hulladékgy jtés a veszélyes és kommunális hulladékok külön történ kezelésénél még nem fejl dött tovább. El relépés Az el relépés érdekében a kórházunk vezetése úgy döntött, hogy az országban els ként bevezeti az egészségügyben keletkez kommunális hulladékok szelektív gy jtését folytatta. Hozzátette: szelektíven gy jtjük a m anyag palackokat, ivóleves papírdobozokat, a papírt és a kartonpapírt. A szelektíven összegy jtött újrahasznosítható hulladék kiszállítását a központi gy jt helyr l AZ AVE Miskolc Kft. végzi heti gyakorisággal ismertette Vincze Anikó, a cég értékesítési vezet je. A Gráciáktól a GYEK-nek

9 A Miskolci Gráciák Egyesület április 2-án 400 ezer forintot adományozott a Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött osztályának Az adományt Pelczné dr. Gáll Ildikó, az egyesület elnöke adta át dr. Sz ts Ágnes osztályvezet orvosnak. A Gráciák célja, hogy az elesett kön, gyermekeken segítsen mondta az elnök. Rendezvényeiket kulturális céllal rendezik, de adományokat gy jtenek a rászorulóknak. Ezúttal folytatta a tavaszköszönt báljuk bevételét ajánlották fel a GYEK-nek. Azért a koraszülött osztálynak, mert ezen a területen nagy az ellátási hiány hangsúlyozta. Az adomány egy részét egy új lélegeztet gép vásárlására fordítja majd az osztály, valamint a koraszülött szállítás problémáját is megpróbálják megoldani tudtuk meg. (forrás BOON ) Rossz emlékét meg rizzük Nem egészen egy évet élt a vizitdíj, kórházi napidíj amelyet a március 9-ei érvényes és eredményes népszavazással az ország lakosságának dönt többsége a feledés süllyeszt jébe küldött. Ezt tették április 1-jén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház díjbeszed automatáival is. A törvényi kényszernek eleget téve 8 darab automatát vásárolt az intézmény, a gyártóval történt el nyös megállapodás alapján darabonként 400 ezer forintért. Az automaták feleslegessé váltak, de nem kerülnek a szemétbe, 6 darabból átprogramozás után parkolóautomata lesz, egy kórházi adománygy jt, egy pedig megmarad napidíjautomatának. Aki rá szavazott nyugodtan dobálhatja bele továbbra is a napi 300 forintot. Dr. Csiba Gábor f igazgató-f orvos búcsúztatta április 1-jén a fehérbe csomagolt, piros szalaggal átkötött ajándékot, amit képletesen visszaküldtek a minisztériumnak a következ szöveggel: Egészségügyi Minisztérium részére. Hálás szívvel, de a nép akaratában megnyugodva közöljük azokkal, akik ismerték és nem szerették, hogy a vizitdíj-napidíj életének els évében kimúlt. Rossz emlékét meg rizzük. A kiesett bevételnek pedig várják az ellentételezését.

10 2008. március :48 Figyel Net, MTI Parkolóóraként funkcionálnak áprilistól azok a vizitdíj-automaták, amelyek Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területén találhatóak. Az országban els ként - tavaly február másodikán - Miskolcon, a megyei kórház bejáratánál állították üzembe a vizitdíj-automatát, amelyb l az els nyugtát annak idején Horváth Ágnes, az egészségügyi tárca vezet je, akkor még államtitkára vette ki a gépb l. A Megyei Kórház területén most összesen nyolc ilyen automata üzemel, amelyek szoftvere lényegében megegyezik a parkolóórákéval. Így lényegében semmi akadálya, hogy továbbra is ködjenek - igaz, más funkcióval - a kórház 24 hektáros területén - mondta Csiba Gábor, az intézmény f igazgató f orvosa. A kórház területére való behajtásért fizetend díjat ezután nem a kapus szedi be, a pénzt az automatákba kell majd bedobni. Bálból,,beteg rz " monitor gyermekeknek Miskolc - A Rotary Club Miskolc-Tapolca és a mellette m köd alapítvány egy 800 ezer forintot meghaladó érték, többfunkciós monitort adományozott a GYEK IV. Csecsem - és Gyermekosztályának. A Rotary Club Miskolc-Tapolca és a mellette m köd alapítvány egy 800 ezer forintot meghaladó érték, többfunkciós monitort adományozott a GYEK IV. Csecsem - és Gyermekosztályának. A készüléket, amelyet a tavalyi jótékonysági bál bevételéb l vásároltak, 2008 február 26-án adta át Barabás Endre a klub, Gulyás István az alapítvány kuratóriumának elnöke prof. dr. Barkai Lászlónak, az osztály vezet f orvosának és dr. Csiba Gábornak, a Megyei Kórház f igazgató orvosának. A készüléket az osztály vezet je választotta ki, s mint elmondta, ez már a létez legkorszer bb változat. Folyamatosan ellen rzi a súlyos állapotban lév gyermekek élettani funkciós paramétereit, alkalmas az oxigén szaturáció, a pulzusszám, valamint a vérnyomás úgynevezett noninvazív (tesbe hatolás nélküli) mérésére. A Rotary Club Miskolc-Tapolca egyébként megalakulása, 2004 óta folyamatosan támogatja valamilyen formában a beteg gyermekek gyógyulását.

Újabb együttm ködés - - - O - - -

Újabb együttm ködés - - - O - - - Újabb együttm ködés 2011.december 29-én a Megyei Önkormányzat, a Miskolci Egyetem és a Megyei Kórház közös Orvos Egészségtudományi Centrum kialakítására megállapodást írt alá. Ez az együttm ködés versenyképessé

Részletesebben

NAGYKÖVETI LÁTOGATÁS ANDANTE HALNAPOK. www.andanterestaurant.hu ASZTALFOGLALÁS: +36/94 44 55 66. március 26-27-28. HÚSVÉTI AJÁNLATOK. április 02-05.

NAGYKÖVETI LÁTOGATÁS ANDANTE HALNAPOK. www.andanterestaurant.hu ASZTALFOGLALÁS: +36/94 44 55 66. március 26-27-28. HÚSVÉTI AJÁNLATOK. április 02-05. I V. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2010. MÁRCIUS 25. S V KÖRNYÉKÉNEK K K ZENTGOTTHÁRD ÁROS ÉS ÖZÉLETI ÉS ULTURÁLIS H AVILAPJA SZENTGOTTHÁRDON JÁRT AZ OSZTRÁK KÖZTÁRSASÁG BUDAPESTI NAGYKÖVETE NAGYKÖVETI LÁTOGATÁS A

Részletesebben

KI VÁLHAT H SSÉ, KI GONOSSZÁ?

KI VÁLHAT H SSÉ, KI GONOSSZÁ? I V. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2010. OKTÓBER 28. S V KÖRNYÉKÉNEK K K ZENTGOTTHÁRD ÁROS ÉS ÖZÉLETI ÉS ULTURÁLIS H AVILAPJA KOSZORÚZÁSSAL ÉS ÜNNEPI M SORRAL EMLÉKEZTEK MEG AZ '56-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁRÓL

Részletesebben

XV. évfolyam 2. szám 2014. július. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház. Információs Lapja

XV. évfolyam 2. szám 2014. július. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház. Információs Lapja XV. évfolyam 2. szám 2014. július Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja TARTALOM: Kitüntetett munkatársaink Semmelweis Nap 2014 Telephelyek bemutatkozása Intézményünk

Részletesebben

A mi. Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja

A mi. Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja A mi Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja XVIII. évfolyam 2. szám 2012. július Lapunk T A R T A L O M Semmelweis Nap 2012 Kitüntetések Miskolc város kitüntetettjei

Részletesebben

A mi. Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja. Húsvéti gondolatok. Betekintés Telephelyeink életébe

A mi. Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja. Húsvéti gondolatok. Betekintés Telephelyeink életébe A mi Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja XIV. évfolyam 1. szám 2013. április Lapunk T A R T A L O M Húsvéti gondolatok Miniszteri oklevél kitüntetésben részesült

Részletesebben

Sportbál 2011. Igen! Már megint mi jöttünk! Immár 5. alkalommal. Bizony, már ötödször rendezte meg egyesületünk

Sportbál 2011. Igen! Már megint mi jöttünk! Immár 5. alkalommal. Bizony, már ötödször rendezte meg egyesületünk 2011. február hó a diósjen i önkormányzati képvisel testület tájékoztató havilapja Igen! Már megint mi jöttünk! Immár 5. alkalommal. Bizony, már ötödször rendezte meg egyesületünk a hagyománnyá vált farsangi

Részletesebben

A mi. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak! és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja.

A mi. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak! és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja. A mi Lapunk Borsod-Abaúj Z - emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja XVIII. évfolyam 3. szám 2012. december Lapunk TARTALOM Kitüntetettjeink 5 évtized példamutató munkássága Beszélgetés

Részletesebben

Szent György-nap a megyei kórházban

Szent György-nap a megyei kórházban FEJER LAP 2009. MÁJUS, III. ÉV FO LYAM, 5. SZÁM www.fejerlap.hu FEJÉR MEGYEI havilap MELLÉKLET: Fejér megye 1000 éves millenniumi programfüzet Szent György-nap a megyei kórházban ÖSSZEÁLLÍTÁSUNK A 10.

Részletesebben

A mi. Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak!

A mi. Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak! A mi Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja XVIII. évfolyam 1. szám 2012. április Lapunk T A R T A L O M Körképek telephelyeinkrõl: A mezõkövesdi Mozgásszervi

Részletesebben

VILÁGSZÍNVONALÚ CSILLAGPONT

VILÁGSZÍNVONALÚ CSILLAGPONT DAM-tanácskozás Tapolca marad Újabb műfüves pálya VI. ÉVFOLYAM 42. SZÁM Térítésmentes 2009. OKTÓBER 17. Elindult a MiNap online! A Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. által mûködtetett internetes hírportál,

Részletesebben

A mi. Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak!

A mi. Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak! A mi Borsod-Abaúj Z- emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja XIV. évfolyam 3. szám 2013. december Lapunk T A R T A L O M Ünnepváró gondolat Kitüntetettek Interjú Dr. Karosi Tamás

Részletesebben

LAPUNK. Juhász Gyula idézettel kívánunk mindenkinek áldott, szép ünnepet! Információs Lapja. A kis Jézuska itt van a közelben,

LAPUNK. Juhász Gyula idézettel kívánunk mindenkinek áldott, szép ünnepet! Információs Lapja. A kis Jézuska itt van a közelben, LAPUNK XV. évfolyam 3. szám 2014. december Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja TARTALOM Ünnepi köszöntő Kitüntetettjeink Betekintés Telephelyeink életébe: Bemutatkozik

Részletesebben

Gotthárdi SCHMITT PÁL A SZLOVÉNEKNÉL. HAZAÉRKEZETT AZ ELS OPEL Az els Astra 1992. március 13-án gördült le az Opel szentgotthárdi

Gotthárdi SCHMITT PÁL A SZLOVÉNEKNÉL. HAZAÉRKEZETT AZ ELS OPEL Az els Astra 1992. március 13-án gördült le az Opel szentgotthárdi MINDEN SZENTGOTTHÁRDI SZÁMÁRA INGYENES MEGJELENIK 3.300 PÉLDÁNYBAN HÚSVÉTI CSALÁDI AJÁNLAT Ajánlatunk a 19. oldalon SZENTGOTTHÁRD LAKOSSÁGÁNAK FÜGGETLEN KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HAVILAPJA VI. ÉVFOLYAM 3.

Részletesebben

TÖBBEN MEGSZÍVTÁK GAZDÁLKODJ OKOSAN! KÖZÉLETI VISSZATEKINT GOTTHÁRD NAPJA HÍREK, KÖZÉLET

TÖBBEN MEGSZÍVTÁK GAZDÁLKODJ OKOSAN! KÖZÉLETI VISSZATEKINT GOTTHÁRD NAPJA HÍREK, KÖZÉLET MINDEN SZENTGOTTHÁI SZÁMÁRA INGYENES MEGJELENIK 3.300 PÉLDÁNYBAN SZENTGOT THÁ LAKOSSÁGÁNAK FÜGGETLEN KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HAVILAPJA VII. ÉVFOLYAM 5. SZÁM - 2013. MÁJUS 30. SZENTGOTTHÁ AZ ELS ENERGIAVÁROS

Részletesebben

Adomány a Koraszülött Osztálynak

Adomány a Koraszülött Osztálynak - --o--- Adomány a Koraszülött Osztálynak Intézetünk Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztály számára egy darab kékfény lámpa került átadásra 2013. december 12-én. Az 1 millió forint értékő eszköz -

Részletesebben

LATIN-AMERIKAI ÁLMOK 3 ÉREM A VILÁGKUPÁRÓL DELEGÁCIÓ NÉMET FÖLDÖN A KITELEPÍTÉS EMLÉKÉRE A SZÜLETÉS HETE

LATIN-AMERIKAI ÁLMOK 3 ÉREM A VILÁGKUPÁRÓL DELEGÁCIÓ NÉMET FÖLDÖN A KITELEPÍTÉS EMLÉKÉRE A SZÜLETÉS HETE I II. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2009. JÚNIUS 5. Fotóminőségű nyomtatás (2400x1200 dpi) papírfélékre, fóliára, textíliára, stb., óriásplakát méretben vagy akár 25 méter hosszan. Időjárásálló nyomtatás kültérre is.

Részletesebben

NEMZETKÖZI FOGYASZTÓ- VÉDELMI EGYÜTTM KÖDÉS

NEMZETKÖZI FOGYASZTÓ- VÉDELMI EGYÜTTM KÖDÉS I V. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2010. NOVEMBER 25. S V KÖRNYÉKÉNEK K K ZENTGOTTHÁRD ÁROS ÉS ÖZÉLETI ÉS ULTURÁLIS H AVILAPJA A KONZULÁTUSON ÍRTÁK ALÁ A FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁGOK EGYÜTTM KÖDÉSI SZERZ DÉSÉT NEMZETKÖZI

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. civilek és szaloncukor

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. civilek és szaloncukor A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban télen nincs kilakoltatás konstruktívak lettek a pénzintézetek, szinte minden ügyfelüknek tudnak megoldást találni.

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. Hegyaljai Kirándulás

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. Hegyaljai Kirándulás A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban KezdődiK a népszámlálás ez lesz a 15. az ilyen jellegű, hazai felmérések sorában de számos újdonsággal is találkozhatunk

Részletesebben

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum ismeretterjesztő lapja VIII. évfolyam 2. szám 2011. nyár Ingyenes kiadvány

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum ismeretterjesztő lapja VIII. évfolyam 2. szám 2011. nyár Ingyenes kiadvány A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum ismeretterjesztő lapja VIII. évfolyam 2. szám 2011. nyár Ingyenes kiadvány A TARTALOMBÓL: Együttműködés a borsodi kórházakkal Betegutak a legmagasabb

Részletesebben

LAPUNK. Információs Lapja. Kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, örömteli húsvéti ünnepeket!

LAPUNK. Információs Lapja. Kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, örömteli húsvéti ünnepeket! LAPUNK XVI. évfolyam 1. szám 2015. április Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja Kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, örömteli húsvéti ünnepeket! Kitüntetettjeink

Részletesebben

41 millió forint értékű műszereket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Kórházunk Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára.

41 millió forint értékű műszereket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Kórházunk Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára. Tartalom (2014) 41 millió forint értékű műszereket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Kórházunk Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára.... 2 Biblia adomány... 4 a Velkey László Gyermekegészségügyi

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. egyedi zene, egyedi autó

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. egyedi zene, egyedi autó A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban bérlakásokból kilakoltatnak a bankok kivárnak, ugyanakkor a Miskolc Holding 168 bérlakás esetén kezdeményezte a

Részletesebben

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg.

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg. Folytatjuk a munkát összefogással! Az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Mozgáskorlátozottak Sza bolcs- Szat már-bereg Megyei Egyesülete. Ez alkalomból Balogh Zoltánné az egyesület elnöke

Részletesebben

Húsvét kiszézéssel és vill zéssel

Húsvét kiszézéssel és vill zéssel a diósjen i önkormányzati képvisel testület tájékoztató havilapja XII. évfolyam 4. szám Húsvét kiszézéssel és vill zéssel Húsvét napjainkban a keresztények legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül is a

Részletesebben

Jótékonysági Keresztény Bál összefogás a szeretet jegyében

Jótékonysági Keresztény Bál összefogás a szeretet jegyében 2007. november hó a diósjen i önkormányzati képvisel testület lapja VIII. évfolyam 11. szám Jótékonysági Keresztény Bál összefogás a szeretet jegyében A szeretet soha sem leereszked, a jótékonyság pedig

Részletesebben

BOLDOG N NAPOT! TARTALOMBÓL: A N NAP TÖRTÉNETE EGÉSZSÉGNAP. (5. oldal) XIII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2010. FEBRUÁR

BOLDOG N NAPOT! TARTALOMBÓL: A N NAP TÖRTÉNETE EGÉSZSÉGNAP. (5. oldal) XIII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2010. FEBRUÁR BOLDOG N NAPOT! XIII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2010. FEBRUÁR A N NAP TÖRTÉNETE Mindenki számára ismer s dátum a március 8., ezen a napon ugyanis sok országban a f szerep a hölgyeké, lányoké, édesanyáké és nagymamáké.

Részletesebben

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény média-megjelenései

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény média-megjelenései A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény média-megjelenései Több mint 54 millió a makói kórháznak promenad.hu, 2014. január 8. A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen

Részletesebben

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN I V. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2010. JÚLIUS 1. S V KÖRNYÉKÉNEK K K ZENTGOTTHÁRD ÁROS ÉS ÖZÉLETI ÉS ULTURÁLIS H AVILAPJA A KORABELI NAPILAPOK SZERINT JÚNIUS 4-ÉN MEGÁLLT A NEMZET SZÍVVERÉSE A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS

Részletesebben