Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is."

Átírás

1

2 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf Borítófotó: Fortepan ISBN Dr. Jász István, 2011 Mercator Stúdió, 2011 Mercator Stúdió Elektronikus Könyvkiadó 2000 Szentendre, Harkály u és Tel/Fax: Mobil: mercatorstudio@yahoo.com

3 2011.

4 4 Szereplő személyek Józsi Nagy Judit (Béla) Bírónő úr kám Alice Csaba Bírósági tisztviselő

5 5 Köszi. Kövi! Mi van? A következő kiállás jön. Judit! Judit Nem látom magamat. Józsi Várj, míg odaérünk a géppel. Megvan? Judit Már meg! Teljesen más hangon, a szinkron szerepét mondja. Nagymama! Igazán csodálatos, ahogy mindent kezében tart. Ezt az egész trösztöt! Mintha rácáfolna a kilencven évére! Tiszta volt? Tisztának tiszta, de nekem más bajom van. Így ember nem beszél! Judit A saját hangján. Ezek nem is emberek. Hát micsodák? Judit Tételek a számlakönyvben. Akkor mondj valami jobbat! Azért vagy itt!

6 6 Áfa forrás. Judit Az meg micsoda? Amit én kifizetek és te befizetsz. Különben kérdezd meg a könyvelőtől. Jó, hogy mondod. Múltkor behivattak az adóhivatalba, hogy kijavítsam az adóbevallásomat. Nagyon kedvesek voltak, csak csóválták a fejüket és megkérdezték, miért nem bíztam egy könyvelőre az egészet? Mondtam, mert rábíztam. Az csinálta ilyen rosszul. Ez jó. Na látod. Ezért vagyok itt. Különben mondd, hogy mintha nem is volna kilencven éves. Judit Aki ezt nézi, megérdemli, amit kap. Csinálni tudom, de nézni? Akkor folytatjuk? Megint a szerep hangján. Mintha nem is volna kilencven éves. Mobiltelefon csöngése Ez itt Nagy Judit telefonja. Nem tudom adni, felvétel van. Várjon öt percet, mindjárt vége lesz.

7 7 Józsi Adhatod, úgyis lefagyott a gép. Ajtónyílás, majd csukódás Más térben vagyunk: a szinkron stúdió vezérlője. Judit Halló, Nagy Judit. Hogy micsoda? Megpróbálok majd odaérni. Mégiscsak a válópöröm. Juditka, siessen! Ha elkésik, megy minden a fenébe! Olyan bírónőt kaptunk! Bírónő A tárgyalást megnyitom, Nagy Judit és Kolozsvári Gábor bontóperében. Megkérdezem a peres felek jogi képviselőit, vajon mindannyian itt vannak-e? Bírónő kérem, szeretnék azon tiszteletteljes kérésemnek hangot adni, hogy ügyfelemet, Nagy Judit felperest idehívjam. Bírónő Hogy-hogy nincs itt? úr is nagyon jól tudja, hogy a bontóperek esetén, ha előzőleg nem került sor megegyezésre az együtt megszerzett vagyontárgyak tekintetében, a megegyezéses válást csak és kizárólag személyesen és itt a bíróság előtt lezárt megállapodás alapján lehet kimondani. Vagy a felek a bontóper megindítása után már megegyezésre jutottak volna? Ez esetben nagyon jó a helyzet, mert akkor, ügyvéd úr ugye becsatolja a

8 8 kérdéses okiratot és a bontópert már le is zártuk. Sajnos nem tudom becsatolni. Bírónő Mert ilyen megegyezés nincsen. Sejtettem. A művésznő ugye elfoglalt. Mi meg nagyon ráérünk! úr, magának, meg az ügyfelének szerencséje van. Bár erre nem volt még példa, de a tárgyalás megnyitása után két perccel szünetet rendelek el, míg a felperes megérkezik. Tíz perc múlva folytatjuk. Mobiltelefon csöng Bírónő Halló! úr? Hát hogy állunk? Újabb pénz kéne, bírónő kérem! Bírónő Hogy van ez úr? Az isten pénze is kevés ehhez. Hát ez bizony így van, kedves bírónő. És, hát hivatalosan ez nem is mehetne. Még szerencse, hogy oda tudok szólni néha. Az is szerencse, hogy én azzal a tüzépessel úgy vagyok, hogy hitelez nekem egy hétig. De a hét végére már feltétlenül kell az a pénz. Mobiltelefon csöngése

9 9 Mi bajod van kám? Tudod, hogy mindent meg lehet oldani! Ezt nem lehet. Miért? Mert nem pénz kérdése. Alice? Ő. Most képzeld el, egyszerre csak megnézem a mobilját és mit látok? Mit látsz? Alice Mit látsz? Mit látsz? Ahelyett, hogy megköszönnéd, hogy kölcsönadom neked ezt a méregdrága vodafont, még neked áll följebb. Ki ez a szám? Alice A kozmetikusom. Be kell jelentkezni. Nem találtam ott, majd felhívom. Majd felhívom én.

10 10 Alice Tudod te, hogy én mikor érek rá?. Tudom. Soha. Ennek a kozmetikusnak! Alice Tudod te, hogy mi kell az én bőrömnek? Tudom. Csak nem akarom kimondani. Alice Megtenni meg nem tudod! Ez a baj? Ez. Tudom, hogy megcsal a nyomorult, de valami olyan gátlásom lett, hogy teljesen lehervadok. És ott van ez az állítólagos kozmetikus, aki ráadásul még akkora bika is, hogy még jó formában sem tudom überelni. Alice meg nem is szégyenli. Sőt. Mi az, hogy sőt? Mobiltelefon csöngése Alice Hogy-hogy telefonálsz,? Hát, gondoltam, ha már nálam van a Vodafon, akkor kihasználom.

11 11 Alice Ne könyörögj,, én nem tudok egyszerre kettővel. Nem csalom meg. Micsoda? Alice Nem fekszem le veled, mert őt szeretem. Még, ha akármilyen fickós lennél is, szegény kám. Hát megáll az eszem! Alice Nem te mondtad nekem, hogy inkább vagy benne egy jó üzletben ötven százalékig, mint egy rosszban százzal? Mobilcsöngés röviden. Pedig ez az. Micsoda? A lehető legrosszabb üzlet. És te vagy benne százhúsz százalékkal. Mikor mi mindannyian azt mondtuk neked, hogy ne vegyél el feleségül egy tizennyolc éves bombázót, nem lehetett veled beszélni. Mobiltelefon csöngés, hosszabban.

12 12 Hagyjál nekem békét! Nem hagyok. Én eldobom ezt a mobiltelefont. Minden kellemes percembe belecsöng! Most kellemes perceid lennének? A legkellemesebbek! Akkor ne szakítsd meg egy esküvővel! Nem lehet. Miért nem? Mert Alice erkölcsös teremtés. Most hallom először. Te nehogy becsméreld! Hogy beszélsz, te? Mintha egy szappanoperából kerültél volna elő! Még belekerülhetek.

13 13 Hogyan? Most írjuk az Alice-szal. Tudod, mi lesz a címe? Na, mi? Az élet királya. Szappanopera bevezető zenéje. Az élet királya. Harmincharmadik rész. Józsi Na végre! Mit na végre? Józsi Odatalált a gép. Akkor induljunk. Tudod, i, most jön a nagymonológ. Figyelj rá, nem fogok közben beleszólni, építsd fel ügyesen! Csaba Mire indulok?

14 14 A mobil telefon csöngésére! Mobil csöngés. Most! A szinkron stúdió terében. Tudjátok, ki az élet királya? Akinek állandóan csöng a mobilja, de ő nem veszi fel. Ő nem hív senkit, mindenki őt hívja. A vezérlő terében. Tényleg így van. Én meg, a szépség koldusa, hazamegyek, meghallgatom a hangpostát, azt mondja, Önnek nincs hangüzenete Ez jó. Azért vagyok itt. Hogy jókat mondjak. Meg mi is hívtunk. Pedig nehéz volt utolérni. Nekem nem volt farmerem és nincs mobiltelefonom. Egyéniségem van. Talán ez a baj. Nem kéne figyelned? i profi. Ó majd szól, ha valami hamis. Csaba Álljunk le! Azt mondom, amit egy paraszt mondott az állatkertben a zsiráf előtt: Ilyen állat nincs!

15 15 Mi baj van? Csaba Igy ember nem beszél! Legfeljebb az élet királya. Folytasd, i! Megoldod te. Miért nem te oldod meg? Azért vagy itt! Nem azért. Ha én írhattam volna, más lenne a helyzet. Miért? Mert én meg sem írtam volna. Nem lehet harminchárom remekművet írni. Hármat sem. Te csak remekművet írsz? Nem éppen. Ahelyett, hogy mindjárt a válogatott műveimet írnám, az összes műveimmel bíbelődöm És mit gondolsz, én mit csinálok? Figyeled, hogy a szereplő időben szólaljon meg és időben hagyja abba.

16 16 Csaba Benntről. Ebből a bomba üzletből nem lehet kiszállni! Ez, ha odafigyelünk, ontja a milliókat. Tévedsz. Megpróbálok megélni. Nem élhetsz rosszul. De. Nagyon rosszul élek. Önálló lakásod van. Azt is el kell tartani. Többe kerül, mintha gyerekem lenne. De kevesebb öröm van benne. Hogy-hogy rosszul élsz? Vagyonokat fizetsz ki mindenkinek. Másnak. De nem mondok igazat, magamnak is. Csak nincs időm örülni neki. Az embernek vagy ideje van, vagy, pénze. Na ebből baj lesz. Miféle baj?

17 17 Csupa kis címletet kaptam. A művész urak illetve hölgyek kitépik a hajamat. Ezt a gyönyörűt? Hát nem folytatod a mobil dicshimnuszát? Most jöjjön a Judit. El kellett rohannia. Hát persze. A válópör. Mit tudsz erről a Kolozsváriról? Szokásos figura. Szponzorálta, szponzorálta, előbb a produkciót, azután Jutkát. És most? Talált egy fiatalabb szponzorálni valót. Tizenynyolc éves bombázó. Sajnos férjnél van. Az nem akadály. Hát nem. Tudod, hogy mostanában mit mondanak az asszonyok, ha félre-lépnek?

18 18 Kozmetikushoz járnak. A rendszeres és kielégítő nemi élet hiánya árt a szépségünknek. Akkor én olyan ronda lehetek! Megszépítselek? Folytassuk a felvételt! Féltékeny vagy? Mobiltelefon csöng. Csakhogy megtaláltalak!? Nem,., neked jött! Halló, tessék! Béla vagyok. Csak röviden tudok beszélni, egy tárgyalás szünetében. Ma akkor megyek órára a tárgyalás után. Ráérsz? Ráérek? Józsi Mindenki rá fog érni. Elfogyott a winchester.

19 19 A micsoda? Józsi Hát, amin a kép meg a hang van. Így nem lehet dolgozni! Hogy így? Józsi Hát, ahogy a kis unokám mondja, mindenkinek nincs valami megje. Neked unokád van? Most született a fiad! Józsi Egy új házasságból. A kis nagybácsi alig fiatalabb az unokahúgánál. Na szóval, ahogy tudom, az ilyesmiben a főnök nagyvonalú. Mindenki ki lesz fizetve, majd holnap találkozunk. A gépnek is pihenni kell. Karbantartás. Bérház folyosójának tere. Halló, hát, igen, rendben volna, majd odamegyek és akkor megnézzük együtt. Fülemüle utca hét. Fontos volna, mert ez egy nagyon jó ingatlan. Hogy le van robbanva? Szervusz. Ne haragudj, nem tudom abbahagyni. Kerülj beljebb!

20 20 Köszönöm. Úgy lopom el ezeket az időket, amiket angol órára szánok, mintha. Mintha kozmetikushoz járnál. Ugyan, kérlek, elég szép vagyok én így is. Ha már okos nem lehetek. Most akkor okos leszel. Legalább is megtanulsz angolul. Nagyon kéne. Most is, ott a Fülemüle utcában. Kivenné a nagykövetség. Tíz évre előre. Ki tud tíz évre előre tervezni? Én azt sem tudom, mi lesz holnap. Gondolod, én tudom? Egyet tudok. Hogy holnap is jövök. Ha ráérsz. Én? Mindig ráérek. És a szinkron? Elfogyott a winchester. Meg talán a pénz is.

21 21 Rosszul csinálod, barátom. Előbb adják a pénzt, utána add te a melót. Merthogy azt nem lehet visszaszívni, ha nem fizetnék ki. Hát, nem. Most is lógnak nekem. Innen jut eszembe. Én fizetnék. Tessék Mobiltelefon csöng. Igen. Igen. Hát akkor az a megoldás, hogy beadunk egy kérvényt, amelyben folyamodunk a végrehajtás elhalasztása iránt. Ezt, míg elbírálják, legalább egy hónap. Addig pedig legokosabb az összeget valami komoly kamattal kihelyezni. Várjon csak! Újabb mobilcsöngés. Birónő? Bírónő Tessék, ügyvéd úr! Mondta nekem, hogy likviditási nehézségei vannak. Bírónő Én ilyenről nem beszéltem. Sem magának, se másnak. A telefon megszakad Akkor kezdjük, öregem. Advocate annyit jelent, hogy ügyvéd, aki az ügyvédi kamara tagja, a skótjogban így hívják a barristert, aki amerikaiul egyszerűen jogász, ez utóbbi Nagybritanniában sollicitor.

22 22 Bocsáss meg! Mobiltelefon cseng, ahogy ő hív úr? Az vagyok. Hol van most? Pesten. Még mindig tartozik annak a tüzépesnek? Igen. Na akkor, megmondom, mit kell csinálnia. Én azt a pénzt a rendelkezésére fogom bocsátani. Nem baj, hogy egy bírónő háza épül belőle? Az a jó. Na, viszlát, úr. Majd hívom én magát. A brit jogászok egyesülését vagy kollégiumát, az egyiket a négy közül Inns of Courtnek, hívják. Ez eredetileg az épületnek volt a neve. Udvari kocsma?

23 23 Nem, inkább kollégium. Az a furcsa szokás maradt meg belőle, hogy, aki az ügyvédi kamara tagja akar lenni, az legalább huszonnégyszer együtt kell ebédeljen ott, ebben az épületben a már meglévő tagokkal. Apropó! Megint hív a mobiltelefonján. Pekingi kacsa? Kérnék szépen majd egy asztalt négy személyre! A szokásos, ablak mellettit kérném. Köszönöm. Kinai zene, a Pekingi Kacsa vendéglő Akkor kérnék szépen szecsuáni csirkét. Az bevált. Nagyon csípős, de miután megtudtam, hogy nem csili paprika van benne, hanem erőspista nevű magyar fűszerpaprika, már a kínai kel is jobban ízlik. Azt mondtad, valami fontos. Neked. Hát igen. Tudsz tenni valamit? Én mindig tudok. Persze nem ingyen.

24 24 Te ingyen dolgozol? Hogy képzeled? Most is kaptam egy szekérderék ötszázast. Akkor azt add ide nekem. Miért adnám? Hogy elsikáljam azt a halálos gázolást. Ne sikáld el! Elkövettem, leülöm. Nem olyan egyszerű az barátom! Mit? Leülni? Azt se könnyű mostanában, de, azt még el tudnád intézni ügyvédi tanácsok nélkül is. Mit nehéz? Pénzhez jutni. Ki kéne helyeznem vagy ötmilliót két hétre, heti tíz százalékos kamattal meg tudnám fejelni az én jutalékomon kívül.

25 25 Nem olyan nagy pénz az. Mobiltelefon csöng Halló, itt Béla beszélek. Igen, az ügyvéd. Jó napot doktor úr. ne haragudjon, hogy zavarom, de nagyon nagy bajban vagyok. Tudja, hogy egy ilyen tüzépes hogy él, adótól adóig, leltártól leltárig. Már most nekem a úr a legeslegjobb vevőm, eddig még mindent kifizetett, de most attól tartok, hogy nem fog tudni fizetni. Én meg leltárt várok, ráadásul még van egy felfüggesztett büntetésem is. Azt is szívjóságért kaptam. Mert egy ilyen helyen nem tudtam elszámolni. Mikori is az az ítélet, barátom? Mobiltelefon csöng Vedd fel már! Halló, tessék! Pardon! Ez az én kezem volt, nem a mobil!

26 26 Sokkal szebb! És olyan csókolnivaló. Nem bírom nézni, hogy minden rissz-rossz színész jön és a nyakadba csókol. Féltékeny vagy? Bírósági tisztviselő A telefonban. Ugye emlékszik uram, hogy önt ülnöknek választották? Mikor volt az! Bírósági tisztviselő Tavaly. Idén nem voltak eddig olyan perek, ahová ülnök kellett volna, de most adódott egy. Tudtok nélkülözni? Valahogy kibírjuk. Pedig én azt reméltem, hogy beülsz a sarokba és ott zokogsz. Mint hangkulissza? Mint akármi. Mint egy kövi.

27 27 Nem bánom. Sírni kezd Neked ez ilyen könnyen megy? Hisz egy napig nem látlak! Tágyalóterem zaja Bírónő A tárgyalást megnyitom. Nyomatékosan kérem az itt megjelenteket, még a hallgatóságot is, hogy a tárgyalás komolyságának megőrzése érdekében szíveskedjenek mobiltelefonjaikat kikapcsolni! Köszönöm. Iratismertetéssel kezdjük. Bíróságunkat megkereste az illetékes nagykereskedelmi vállalat, amely Vajda tüzeléstechnikai és épületanyag kiskereskedés Kft-vel üzleti kapcsolatban állva, neki kvázi bizományban építési anyagok értékesítése céljából jelentős raktárkészletet bocsátott a rendelkezésére, hogy követelését, mely valamivel több, mint egymillió, bírói úton hajtsuk be. Már most közölnöm kell a felperes jogi képviselőjével, hogy még jogerős bírósági ítélet birtokában is, nehéz a kérésének eleget tenni A hangja elúszik. A tanúk és a két érdekelt jogi képviselőjének meghallgatása után a bíróság ítélethozatalra vonul vissza. Addig szíveskedjenek elhagyni a termet. A folyosón a mobiltelefonokat újra igénybe vehetik. Mobiltelefon csöngése.

28 28 Hogy van ez? Miért hívsz? Felhajtottam neked a pénzt. Van egy öregaszszony. Több mint kilencven éves. Az egész zálogipar a kezében van. Mintha rácáfolna a kilencven évére! Egy másik szoba Bírónő Egyszerűsödött az egész. Vajda úr felmutatott egy betétkönyvet a kérdéses összeg másfélszereséről és ezzel a hitelfedezet meg van. A polgári ügyet peren kívüli megegyezéssel le lehet zárni. És a büntetőügy? Bírónő Miféle büntetőügy? Vajda nak volt már egy felfüggesztett büntetése. Bírónő Mennyi volt a felfüggesztés ideje? Amennyire tudom, egy év.

29 29 Bírónő Na látja. Most megemeljük a felfüggesztés idejét három évre. De elkövette újra, ugyanazt és ugyanott! Bírónő Csakhogy egy nappal később! Így nem lehet végrehajtani a különben jogerős szabadságvesztés büntetését. Most már jobban kell vigyáznia, mert nagyobb lesz a büntetési tétel és a felfüggesztés ideje. A tárgyalóterem hangkörnyezete. Bírónő A Magyar Köztársaság nevében kihirdetem az ítéletet. Vajda ügyében a polgári peres eljárás megszüntethető, és a mellékesen felmerült büntetőügyben a cselekmény társadalmi veszélyességére való tekintettel a bíróság és az ülnöki testület ugyan nem teljesen egyhangúan, de súlyosbította az előző büntetést. Ha Vajda vállalkozása élén újabb törvénybe ütköző cselekedetet követne el, három éven belül, másfél esztendős fogházban letöltendő szabadságvesztés várna rá. A tárgyalást berekesztem. Kivonuló emberek zaja. Mobiltelefon csöngése úr? Kezdhetik a további munkálatokat! A tüzépes megúszta.

30 30 Mobiltelefon csöngés i? Ugye mondtam, hogy nem olyan könynyű leülni valamit. Mobiltelefon csöngés Köszönöm! Remek pali ez az ügyvéd. És meglesz a pénz is, ne aggódj! Alicet pedig lecserélem egy Lilire. Ment baj nélkül? Csak az egyik ülnök kekeckedett. De leszavazták. Én meg le se szavazom. Mobiltelefon csöngése. Kedves bírónő a két tárgyalás között ügyfelem Nagy Judit írásban megegyezett válófélben lévő házastársával, Kolozsvári Gáborral. Kérem, hogy a bontóperi tárgyalás elnapolása helyett szíveskedjen tárgyalás nélkül meghozni az ítéletét. Mobiltelefon csöngése. Juditkám, lenne itt egy külön meló. Egy esti mese.

31 31 Judit Kedves gyerekek, ma este a kóró és a kismadár történetével ringatlak álomba benneteket. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kismadár, aki nagyon szeretett hintázni az ágakon. Egyszer aztán rárepült egy kóróra, és megkérte, hogy hintáztassa szépen. A kóró nem tette meg. Találkozott egy kecskével. Rágd le a kórót, kérlek, kérte a kismadár, de a kecske nem állt kötélnek. Továbbrepült, találkozott egy bunkóval. Bunkó verd fejbe a kecskét, mert nem rágja meg a kórót, aki nem akar ringatni engem! Miért bántsam én a kecskét, aki soha sem bántott engem? mondta a bunkó, és nem tette meg, amit kért a kismadár. Találkozott azután a tűzzel, aki nem égette meg a bunkót, a vízzel, aki nem oltotta el a tüzet, a legvégén pedig a bikával, aki kiitta büntetésül a vizet, mert nem oltotta el a tüzet, aki nem égette meg a bunkót, aki nem ütötte a kecskét, aki nem rágta le a kórót, aki nem ringatta a kismadarat. Szaladt a víz, oltotta a tüzet, mobilcsengés szaladt a tűz, égette a bunkót, mobilcsengés szaladt a bunkó, ütötte a kecskét, mobilcsengés, szaladt a kecske, rágta a kórót, mobilcsengés, az pedig végre elringatta a kismadarat. Mobilcsengés Ahogy én is elringatlak benneteket ezzel a szép mesével. Aludjatok jól, álmodjatok szépeket, kedves gyerekek! Nagyon hosszú mobilcsöngés.

32 32 Halló? Nem hallok egy szót sem. Odébb mennék. Itt kicsi a térerő. Budapest, 2002.június 13. Jász István

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Műszaki szerkesztés, tipográfia:

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. április 10-én megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 15/2012. (IV. 10.) Z 1 16/2012. (IV. 10.) Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi és Szúcs, Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2011. február 2-án 14 00 órakor tartott együttes ülésén, az Egercsehi Polgármesteri Hivatalban Határozatok

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete részérıl: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor,

Részletesebben

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak:

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak: Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata, Kékkút Község Önkormányzata, Mindszentkálla Község Önkormányzata Képvisel -testületeinek 2012. február 22-én 17:00 órakor megtartott együttes ülésér

Részletesebben

Csak erős idegzetűeknek! videóleirat

Csak erős idegzetűeknek! videóleirat Csak erős idegzetűeknek! videóleirat 2009. Piroska Gyula Tréning Kft. Minden jog fenntartva. Üdvözlöm Önt, kedves Cégvezető Barátom! Piroska Gyula vagyok,, hogy ne érezze magát egyedül a cégvezető. Nem

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

Könyvelői Klub INGATLANOK ÉS BEFEKTETÉSE SZÁMVITELI ÉS ADÓZÁSI KÉRDÉSEI KÖNYVELŐI KLUB - 2013. SZEPTEMBER 11 - BUDAPEST. Áfa

Könyvelői Klub INGATLANOK ÉS BEFEKTETÉSE SZÁMVITELI ÉS ADÓZÁSI KÉRDÉSEI KÖNYVELŐI KLUB - 2013. SZEPTEMBER 11 - BUDAPEST. Áfa KÖNYVELŐI KLUB - 2013. SZEPTEMBER 11 - BUDAPEST Konzultáns: Horváth Józsefné okl. könyvvizsgáló, okl. nemzetközi áfa- és adóigazgatósági adószakértő, jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű

Részletesebben

A Cseppnyi Önbizalom kútja

A Cseppnyi Önbizalom kútja Bertóti Johanna A Cseppnyi Önbizalom kútja Szereplők: Fodor testvérek (kertészlegények) Bodor Magnólia, tündér Kuruzs Ló Utolsó Sárkány Kurta Farkú Malac Félénk Tigris 1 1. jelenet Kert. Csukott szirmú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30. napján 8 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Aranyi Ágota Vikár Béla Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, dr. Pándi Ottó a Dr. Kolozs Gergely Egészségügyi Centrum intézményvezetője

JEGYZŐKÖNYV. Aranyi Ágota Vikár Béla Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, dr. Pándi Ottó a Dr. Kolozs Gergely Egészségügyi Centrum intézményvezetője Dunavecse Város Önkormányzati Képviselő Testület Oktatási és Szociális Bizottsága 55-13/2012 JEGYZŐKÖNYV Készült: az Oktatási és Szociális Bizottság 2012. december 19-én, 14 30 órakor kezdődő ülésén. Az

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.149-6/2010. JEGYZİKÖNYV amely készült Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2010. április 15-én 8 óra 15 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE MÁLYI KÖZSÉG JEGYZŐKÖNYV Készült: Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának 2016. május 27. napján megtartott

Részletesebben

M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy:

M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy: J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Csataszög Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. február 24ei testületi üléséről M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy: 10/2015.(II.24.) határozat Napirendi pontok elfogadása

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 27-én 17.30 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 17-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya - - Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 125/2011.

Részletesebben

Könyvelői Klub 2013..február 06. Miskolc

Könyvelői Klub 2013..február 06. Miskolc Könyvelői Klub 2013..február 06. Miskolc Konzultáns: Horváth Józsefné okl. könyvvizsgáló, okl. nemzetközi áfa- és adóigazgatósági adószakértő, jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű könyvvizsgáló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat 2016. március 21-én 9.00 órakor tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat 2016. március 21-én 9.00 órakor tartott rendkívüli üléséről Budapest, Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Önkormányzat József Attila Városrészi Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat 2016. március 21-én 9.00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. március 14.-én 16.57 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását: bejelentette: Atkár Általános

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: - SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat rendkívüli, nyilvános képviselőtestületi üléséről. Ideje: 2015. augusztus 13-án 15:00 órakor. NAPIRENDI

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2010. november 29-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

9/2013. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 10-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

9/2013. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 10-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 9/2013. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 10-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. február 20-án 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Borsosberény Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 21-én (kedd), 18.00 órakor, a Közösségi Házban megtartott munkaterv szerinti üléséről Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit Bárány Erzsébet jegyző Bárány Pál al

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság 2011. szeptember 12-ei üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság 2011. szeptember 12-ei üléséről BUDAPEST XVIII. KERÜLET PESTSZENTLŐRINC-PESTSZENTIMRE ÖNKORMÁNYZAT Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság Sorszám: 10. JEGYZŐKÖNYV a Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 22-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről 166-6//2011. ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 5/2011.(III.30.)

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Napirend: Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Napirend: Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen vannak: Berente Imréné polgármester, Dori

Részletesebben

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén.

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: 21-18 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február

Részletesebben

Készült Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 10-én 10 órakor a községházán megtartott nyílt rendkívüli ülésről.

Készült Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 10-én 10 órakor a községházán megtartott nyílt rendkívüli ülésről. Kisoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2015.Ökt. sz. Jegyzőkönyv Készült 2015. július 10-én 10 órakor a községházán megtartott nyílt rendkívüli ülésről. Jelen vannak: Nádasdy-Csontos Elek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2012. március 22-én a Városháza emeleti kistermében 9 15 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető főépítész. jegyzőkönyvvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető főépítész. jegyzőkönyvvezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. június 24-én a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő KÖ N Y V

J E G Y Z Ő KÖ N Y V Önkormányzati Képviselő-testület 8551 Nagygyimót Rákóczi u.2. Szám: 326-2/2015 J E G Y Z Ő KÖ N Y V Készült: Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 15-én 18:30 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYVE A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l JEGYZ KÖNYV Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében 3044 Szirák,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Gazdasági, és Városfejlesztési Bizottsága 2011. augusztus 10-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Söréd Községi Önkormányzat tárgyaló helyisége 8072 Söréd Rákóczi u. 59. Jelen

Részletesebben

a Képviselő-testület 2013. május 16-án megtartott rendes testületi üléséről

a Képviselő-testület 2013. május 16-án megtartott rendes testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Képviselő-testület 2013. május 16-án megtartott rendes testületi üléséről Tartalmazza: 91-114/2013. (V. 16.) számú határozatokat 5. számú rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 620-11 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás?

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás? DRÁMAJÁTÉK TINIKNEK Vári Lili: A KULCS A történet egy vallási középiskolában játszódik. Szereplők: Tanár dr Wieser Tanár Brown Diákok: Jim, Larry, Jeff, Tom és Matthew Első szín (Osztályterem, a diákok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Lőrinczné Vámosi Judit ÁMK ig. helyettes. Nagy Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Lőrinczné Vámosi Judit ÁMK ig. helyettes. Nagy Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2011. július 26- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2. sz.) megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Izsó Gábor

Részletesebben

Ők ugyanis a sérült gyerekük mellett óvodát működtetnek szintén sérült gyerekek részére.

Ők ugyanis a sérült gyerekük mellett óvodát működtetnek szintén sérült gyerekek részére. Idegesített, hogy nem tudják diagnosztizálni. Hát az orvostudomány nem tud semmit?" Egy család, amelynek tagjai megszakadnak a munkában, elviselik az elviselhetetlent, küzdenek a fogyatékkal, és közben

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 14/2014.(III.27.) önkormányzati határozat 15/2014.(III.27.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Intézményfelügyeleti, Szociális és Közbiztonsági Bizottság 2011. április 19-i nyílt üléséről.

Részletesebben

Főnixmadár. A hazugság polipkarjai

Főnixmadár. A hazugság polipkarjai Főnixmadár A hazugság polipkarjai Előszó A könyv igaz történet, a szerző által megélt és felidézett eseményeken alapul. Egy történet két lélek egymásra találásáról, amelyet a hazugság polipkarjai tartanak

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

Szőnyei Tamás: Félúton Haydn felé

Szőnyei Tamás: Félúton Haydn felé Szőnyei Tamás: Félúton Haydn felé 2009-ben emlékezik meg a világ a zeneszerző halálának kétszázadik évfordulójáról. Négy évünk van, hogy a fertődi Esterházy-kastélyt, ahol élete legtermékenyebb évtizedeit

Részletesebben

A képviselő-testület 20 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza:

A képviselő-testület 20 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 1 / 16 Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2005. január hó 12. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 1. rendkívüli ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak: Dr. Buzás Péter

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. PB JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol vannak: Meghívottak: A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség elnökségi ülésérıl

Jegyzıkönyv. a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség elnökségi ülésérıl MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség 1085 Budapest Üllıi út 24. Tel./Fax: 317-1671, 20/824-2047 E-mail: mevisz@vipmail.hu Jegyzıkönyv a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség elnökségi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hencida Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. augusztus 8-án megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hencida Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. augusztus 8-án megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Hencida Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. augusztus 8-án megtartott rendkívüli üléséről. A képviselőtestületi ülés helye: Hencida Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A napirendi javaslatot a Képviselő-testület 5 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadja.

JEGYZŐKÖNYV. A napirendi javaslatot a Képviselő-testület 5 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadja. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 16/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült Badacsonytördemic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 5-én 16.00 órakor megtartott

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 16-án megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben

Sokféleképpen belefoghatnék ebbe a történetbe. Ábrándosabb lelkületű olvasóim, akik nem közömbösek régmúlt csaták és elporladt hősök iránt, bizonyára nem vennék zokon, ha úgy kezdeném: régesrég, azokban

Részletesebben

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára Mire megvirrad... Julis! Julis! Asszony! Csak nem hagy békén, s én áldozatként, hogy szabaduljak tőle, elvonulok, mint a nagyokosok, tollat veszek a kezembe, azzal ámítom őnagyságát, hogy úr lettem, ahogy

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Mezőszemere Községi Önkormányzat tanácskozó terme.

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Mezőszemere Községi Önkormányzat tanácskozó terme. 1 Jegyzőkönyv Készült: Mezőszemere Község Önkormányzat és Egerfarmos Község Önkormányzat Képviselőtestületeinek 2011. január 10-én (hétfő) du. 17 órai kezdettel tartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye:

Részletesebben

A SZOLGÁLAT BETÖLTÉSE

A SZOLGÁLAT BETÖLTÉSE A SZOLGÁLAT BETÖLTÉSE Jegyzet Jim Sanders tanításából 2009. július 19. Köszönjük Úr Jézus az áldásokat, amivel megáldottál minket, a gyógyulásokat, amit adtál nekünk, valamint az üdvösséget. Köszönjük

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

Otthon segítenek. Èva magazin 2008.

Otthon segítenek. Èva magazin 2008. Èva magazin 2008. Otthon segítenek A parkettán két egy év körüli fiúcska ücsörög, mindegyiknek az a keksz kell, ami a másik kezében van. Sírva fakad mind a kettő. Az ikrek édesanyja, Borbála, ha Fülöpöt

Részletesebben

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve 10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 14-én 10 00 órakor tartott rendkívüli ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 4/2011. (I. 14.)

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: KOZP/4-7/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel

Részletesebben

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem Tizenötödik lecke Családi kép Te, Gergely, mindig meg akarom kérdezni, csak elfelejtem: kik vannak azon a nagy képen az ágyad fölött? Ja, azok, azon a régi képen? Az az apai nagyapám családja, még a háború

Részletesebben

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8 Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Földvári Tibor JÉZUS LÁBAINÁL Lekció: János 12,1-8 Alapige: Jézus azért hat nappal a húsvét előtt elment Bethániába, ahol a megholt

Részletesebben

Szolgáló. Szabadságra születve

Szolgáló. Szabadságra születve Szabadságra születve A szabadság, mint fogalom, mint emberi érték él évezredek óta társfogalmakkal egyetemben ereinkben. A szabadság önmagában hordoz minden igaz értéket, így a békességet, szeretetet,

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2010. december 8-án megtartott közmeghallgatással egybekötött testületi ülésén Az ülés

Részletesebben

Stratégiai Pénzügyek. avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára. Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel

Stratégiai Pénzügyek. avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára. Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel Stratégiai Pénzügyek avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel Stratégiai Pénzügyek HR: Üdvözlöm a kedves hallgatókat! Hídvéghy Róbert vagyok és egy interjút

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. június 26. napján 14:00 órai kezdettel a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság NYILVÁNOS

Részletesebben

Az öröklési illeték 2016. I. Általános szabályok. Az öröklési illetékfizetési kötelezettség tárgyi, területi és személyi hatálya 1

Az öröklési illeték 2016. I. Általános szabályok. Az öröklési illetékfizetési kötelezettség tárgyi, területi és személyi hatálya 1 1. Mikor kell öröklési illetéket fizetni? Az öröklési illeték 2016. I. Általános szabályok Az öröklési illetékfizetési kötelezettség tárgyi, területi és személyi hatálya 1 Öröklés esetén az illetékekről

Részletesebben

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1;

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; A tüdő a túloldalon n A tüdôgyógyászati osztállyal 15 beteget költöztettek át hétvégén, de hétfôn már 20-an voltak. Miskolc

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 25-én 17.00 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. február 24-én tartott rendkívüli üléséről.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. február 24-én tartott rendkívüli üléséről. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. február 24-én tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics

Részletesebben

Zsolt 1,1-3 A boldogság titka

Zsolt 1,1-3 A boldogság titka Zsolt 1,1-3 A boldogság titka Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az Ő törvényéről

Részletesebben

2. A lakosság és a helyi szervezetek közérdekű bejelentéseinek, javaslatainak, előterjesztése

2. A lakosság és a helyi szervezetek közérdekű bejelentéseinek, javaslatainak, előterjesztése J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somoskőújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 3-án 17 00 órai kezdettel a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban tartott közmeghallgatáson.

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v az Országos Kisebbségi Bizottság 2008. december 16-án, kedden, 11 órakor az Oktatási és Kulturális Minisztérium (Budapest V. Szalay utca 10-14.) 610. számú tárgyalójában megtartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését 16.36-kor megnyitja.

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. A polgármester a testület rendkívüli nyilvános ülését 16.36-kor megnyitja. 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. május 9-i rendkívüli nyílt ülésérıl, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

XVII. JEGYZŐKÖNYV. 1. Közbeszerzési eljárással kapcsolatos ügyek megtárgyalása Ea.: Bóta József Sándor polgármester 2. Egyebek

XVII. JEGYZŐKÖNYV. 1. Közbeszerzési eljárással kapcsolatos ügyek megtárgyalása Ea.: Bóta József Sándor polgármester 2. Egyebek XVII. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. november 04-én 15 órakor a Polgármesteri Hivatalban (Szihalom, Hunyadi u. 78.) megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről. Jelen voltak: 1. Bóta József Sándor polgármester

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl

J E G Y ZİKÖNYV. Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG HATÁROZAT

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG HATÁROZAT EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG HATÁROZAT Ügyiratszám: EBH/1475/2009 Előadó: dr. Gregor Katalin Az Edelény Város Önkormányzatának polgármestere, Molnár Oszkár eljárás alá vonttal szemben az egyenlő bánásmód követelményének

Részletesebben

13 megdönthetetlen tény a magyarokról

13 megdönthetetlen tény a magyarokról 13 megdönthetetlen tény a magyarokról Egy olyan írásra akadtunk, ami nagyon megdobogtatta szívünket, és ráadásul pont olyan szándék vezérli íróját, mint minket. Ugyanezért dolgozunk mi is, hogy végre elhiggyük:

Részletesebben

Szigethy Éva. A kocsmárosné fia

Szigethy Éva. A kocsmárosné fia Szigethy Éva A kocsmárosné fia 1. A kocsmában Micsoda nap ez a mai! Reggel óta ömlik az eső. Egy teremtett lélek nem lépett még be motyogta csak úgy magának Paula, a kocsmárosné. Jobban tettem volna, ha

Részletesebben