Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról szeptember évfolyam 18. szám

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2013. szeptember 19. - 12. évfolyam 18. szám"

Átírás

1 Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról szeptember évfolyam 18. szám A. Európa jövőjéről Győrben B. Citrom C. Haló, haló D. 1,9 millió E. Hiszed vagy sem F. Örökség G. Biciklizz! H. Program I. Fotópályázat J. Hírek angolul K. A hírlevélről A. Európa jövőjéről Győrben "PÁRBESZÉD EURÓPA JÖVŐJÉRŐL" FÓRUM Hogyan képzeli el Európa jövőjét? Mit vár el az Európai Uniótól? Mit gondol EU-s jogairól? Mondja el személyesen! Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete tisztelettel meghívja Önt a "Párbeszéd Európa jövőjéről" című fórumra. Berlin, Párizs, Dublin, Graz, Cadiz - csak néhány azon városok közül, ahol a Brüsszelből útnak indult "Citizens' Dialogue" - "Párbeszéd Európa jövőjéről" elnevezésű rendezvénysorozat már megfordult. Az Európa-szerte nagy érdeklődésre számot tartó programsorozat magyarországi állomásának október 3-án Győr ad otthont. Mondja el véleményét Európa jövőjéről, és kérdezze a vendégeket: Andor László uniós biztost, Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkárt és Őry Csaba EP-képviselőt. A fórum az emberek mindennapjait érintő témákról szól. Szóba kerül többek között a gazdasági válság és a munkanélküliség, a fiatalok foglalkoztatásának kérdése, a kis- és középvállalkozások támogatása. Ismerje meg Ön is az Európai Unió terveit, és ossza meg véleményét, tegye fel kérdéseit a Citizens' Dialogue" nevű fórumon! A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a Győr-Moson-Sopron megyei Europe Direct tájékoztató szolgálat címén: gyms [a] europedirect.hu Időpont: október 3. (csütörtök), 17:00-19:15 Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara (Győr, Szent István u. 10/A.) További információ a rendezvénysorozatról:

2 B. Citrom KORMÁNYZATI CITROM-DÍJASOK Először ítélték oda a Civil Citrom Díjat a nonprofit szektor ellen legtöbbet tevőknek. Az idei díjat megosztva két kormányzati program kapta: a Nemzeti Együttműködési Alap és a civil stratégiai partnerség. A díj sajtótájékoztatóját szeptember 13-án Budapesten tartották. Citromos nápolyi, citromos süti, citromos tea, citromos sör (alkoholmentes) és egy citromtorta várta az első Civil Citrom Díjátadón megjelenteket. Az évente kiosztott díjat olyan esemény, ember, jogszabály vagy cselekedet kaphatja, amely/aki az adott évben a legtöbb kárt okozta a honi civil szektornak. Az augusztus 20-i határidőig összesen 242 jelölés érkezett a díj honlapjára (jelölni anonim módon is lehetett); ezekből a tizenkét civil képviselőből álló Civil Citrom Bizottság ötöt választott ki, akiket személyesen is megkerestek, hogy lehetőséget biztosítsanak számukra ellenvéleményük kifejtésére. A bizottság ezután döntött a díjazottakról, adott tájékoztatást a díj odaítélésének menetéről Huszerl József, a bizottság tagja. Az eredménye túlzott meglepetést nem okozhat a honi civil szektor szereplői körében ban Civil Citrom Díjban részesült a korábbi civil támogatási rendszert felváltó Nemzeti Együttműködési Alap. Az indoklás szerint azért mert (a Nemzeti Civil Alapprogramhoz képest harmadára) szűkítette a forrásokat, amiről kormányzati többségű testületek döntenek (a korábbi civil többség helyett) nagymértékű szubjektivizmus mellett. Szintén díjat kapott a civil stratégiai partnerség intézménye. Ez a jogalkotás előkészítésében a civil partnerek állami kijelölésének önkényes rendszerét jelenti, amit az indoklás áldemokratikusnak és a civil szektor függetlenségét sértő törekvésnek tart. A díjátadóra a szervezők meghívót küldtek Dr. Latorcai Csaba civilügyi helyettes államtitkárnak és Dr. Navracsics Tibor jogalkotásért felelős miniszternek, hogy átvegyék a két díjat. A meghívottak nem jelentek meg, így az esemény résztvevői kormányzati jelenlét nélkül voltak kénytelenek elfogyasztani a citromtortát (finom volt). A Civil Citrom Díj szobrokat a szervezők eljuttatják a díjazottak képviselőinek. C. Haló, haló EGYSÉGESEN OLCSÓBB ADATÁTVITELI DÍJAK EURÓPÁBAN Két hónapja lehet olcsóbban használni adattovábbításra a mobilhálózatokat az Európai Unióban. Az erről szóló rendelet július 1-én lépett hatályba. A nyáron már jelentősen kevesebbet kellett fizetni külföldön, ha valaki a vakációja alatt telefonján akarta ellenőrizni az jeit. A külföldről kezdeményezett adathívások árai átlagosan 36%-al csökkentek az Európai Unió területén. A szabályozás alapján egy megabytenyi adatátvitelért maximum 45 eurócentet kell fizetni (a korábbi 70 helyett). A rendelet tovább csökkenti a hanghívások és SMS-ek maximális árát is: mostantól a

3 kezdeményezett hívások percenkénti ára legfeljebb 24 eurócent lehet (29 helyett), a fogadott hívásoké 7 eurócent (8 helyett), az SMS-eké pedig 8 eurócent (9 helyett). A telekommunikáció fontos pontja volt José Barroso európai bizottsági elnök múlt heti évértékelő beszédének, ahol arról beszélt, hogy az Európai Bizottság javaslatot terjeszt elő az egységes európai telekommunikációs piac létrehozása érdekében. Infografika:ihttps://ec.europa.eu/digital-agenda/sites/digitalagenda/files/New%20Roaming%20Plan%202013%20EN.pdf D. 1,9 millió SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT ALÁÍRÁSOK Sikerrel zárta az aláírásgyűjtést a vizet emberi jogként európai uniós törvényben elismertetni kívánó európai polgári kezdeményezés. Most az aláírások ellenőrzésén és az Európai Bizottságon a sor. Az aláírásgyűjtési határidő előtt két hónappal, szeptember 10-&eacut e;n befejezte az aláírásgyűjtést "A víz és a szennyvízhálózat emberi jog! A víz egy nyilvános jó, nem árucikk!" európai polgári kezdeményezés. Az eredmény impozáns: összesen majdnem 1,9 millió aláírást sikerült összegyűjteniük a kezdeményezőknek azzal a céllal, hogy az ügyben európai uniós jogszabály szülessen. Ez egyben az első, a Lisszaboni Szerződés új jogintézményeként bevezetett európai polgári kezdeményezés, amelynek mindkét előírt feltételt (1 millió aláírást legalább 7 EU-tagországból) sikerült teljesítenie, ugyanis 13 ország, köztük Magyarország támogatóinak sz&aa cute;ma haladta meg az országonként meghatározott minimumot. A kezdeményezés honlapján nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy Németországban (ez a kezdeményezés kiinduló-országa) gyűjtötték a legtöbb aláírást, összesen 1,2 milliót és Lettországban a legkevesebbet, 441-t. Magyarországról több mint 20 ezer aláírást sikerült gyűjteni, ami meghaladja a as törvényi minimumot. Ebből a szempontból a portugál kampányfelelősök szomorkodhatnak leginkább. A Portugáliára vonatkozó küszöb ugyanaz, mint hazánkban, azonban az ottani aláírás 823-al kevesebb, mint az előírás. Szerencsére ezek a szavazatok nem vesznek el, érvényességük esetén beleszámítanak az 1 milliós küszöbbe (de nem veszik figyelembe őket a 7 országos feltételnél, ami a konkrét esetben nem okoz problémát, mivel, mint fent leírtuk, ez a feltétel is teljesül). Az aláírásokat nemzeti szinten ellenőrzik, jellemzően a választásokkal és népszavazások adminisztrációjával foglalkozó hatóság. Döntő többségében tételesen ellenőrzik az aláírásokat (úgy tudjuk Finnországban mintavételes ellenőrzés lesz). Az aláírások hitelesítése után a labda visszapattan az Európai Bizottság térfelére, akinek döntenie kell a kezdeményezés jogszabályi továbbviteléről. Kapcsolódó cikk: Az összegyűjtött aláírások megoszlása országonként:

4 E. Hiszed vagy sem KÓDOLÁSI HIBA Másfélszer annyian gondolják úgy, hogy Magyarország EU-tagsága jó dolog, mint akik szerint nem. A Tárki felmérése szerint. Ha így értelmezzük. Oltári bakival hozta nyilvánosságra a Tárki közvéleménykutató legutóbbi felmérését az Európai Unió társadalmi megítéléséről. A augusztus 30-án közzétett adatok szerint először fordult elő, hogy a megkérdezettek között többen voltak azok, akik Magyarország EU-tagságát rossz dolognak tartják. Szeptember 2-án azonban helyesbítést adott ki a kutatást végző cég azzal, hogy kódolási hiba miatt az "Ön hogy látja, általában Magyarország tagsága az Európai Unióban összességében jó dolog, se nem jó se nem rossz, nem jó dolog, vagy nem tudja megítélni?" kérdésre adott "nem jó" és "se nem jó se nem rossz" válaszok eredményeit felcserélték, így továbbra is az EU-t támogató válaszok vannak fölényben (32%) az elutasítással (22%) szemben. Addigra azonban a magyar sajtón megjelentek a sajnálkozó vagy kárörvendő kommentárok, amelyek a rosszul közölt adatok alapján elemezték a helyzetet, amin nem sokat segít, hogy a helyesbítésben elnézést kértek mindenkitől, akinek a téves közléssel kellemetlenségeket okoztak. Korai volna azonban ünnepelni és az első sorban megfogalmazott, a honi tájékoztatás-kultúra legújabb hagyományait híven tükröző, a magyar társadalom EU-párti hozzáállására utaló féligazságot túl komolyan venni, mert a felmérésben a semleges választ (az EU-tagság se nem jó se nem rossz) adók aránya a legmagasabb: 39%, 7% pedig nem tudott válaszolni a kérdésre. Ha hihetünk a közölt adatoknak. Ön hogy látja, általában Magyarország tagsága az Európai Unióban összességében jó dolog, se nem jó se nem rossz, nem jó dolog, vagy nem tudja megítélni? - jó dolog: 32% - se nem jó se nem rossz: 39% - nem jó dolog: 22% - nem tudja megítélni: 7% A Tárki felmérése: F. Örökség ÖRÖKSÉGNAPOK SZEPTEMBER ÉN Hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezik az Európai Örökség Napokat. Az idei hazai program hívószava a víz. Minden évben Európa-szerte megrendezik az Európai Örökség Napok programsorozatot. A Franciaországból 1984-ben indult rendezvénysorozat célja, hogy ezen a két napon olyan helyekre is el lehessen jutni, amelyek máskor nem fogadnak látogatókat.

5 Az idei magyar rendezvénysorozat a "Vizek házai" címet viseli, kiemelt témája értelemszerűen a víz, amivel a évi Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódik a program. Rengeteg helyszínt lehet meglátogatni országszerte, van ahová előzetes regisztráció szükséges (ilyen pl. a parlamenti kupolatúra) és lehet választani vezetett sétákat is. G. Biciklizz! EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT szeptember Az évenként megrendezett program célja, hogy a közösségi közlekedést, a kerékpározást, a gyaloglást és általában a környezettudatosságot népszerűsítse. Eddig 1393, köztük 118 magyar település csatlakozott az Európai Mobilitási Hét idei rendezvénysorozatához. Az Európai Unió koordinálásával megvalósuló rendezvény utolsó napján lesz az Európai Autómentes Nap, amikor a programhoz csatlakozó önkormányzatok ideiglenesen több útszakaszt lezárnak az autóforgalom elől. H. Program Programok EURÓPA A POLGÁROKÉRT - A POLGÁROK EURÓPÁÉRT KONFERENCIA Időpont: október 16. Helyszín: Benczúr Hotel, Budapest, VI. Benczúr u. 35. Szervező: Tempus Közalapítvány AZ EURÓPAI UNIÓ DURNA RÉGIÓ STRATÉGIÁJÁNAK MÁSODIK ÉVES FÓRUMA Időpont: október Helyszín: Bukarest, Románia Szervező: Európai Bizottság

6 I. Fotópályázat EURÓPA A POLGÁROKÉRT FOTÓPÁLYÁZAT A Tempus Közalapítvány fotópályázatot indít az "Európa a polgárokért" programban részt vettek számára. A pályázat célja, hogy megmutassuk milyen sokszínű Európa, az európai értékek, milyen az uniós sokféleség. Két kategóriában lehet nevezni: 1. legérdekesebb élményed egy Európa a polgárokért rendezvényről 2. Mit jelent Neked az európaiság? Egy pályázó kategóriánként legfeljebb 3 képpel nevezhet. A fotók a reka.velenyi@tpf.hu címre kell beküldeni szeptember 27-ig. A képekre október 7-ig szavazni lehet. Eredményhirdetés október 9-én. J. Hírek angolul CONTRIBUTION OF EUROPEAN HOUSE to the European Foundation Centre (EFC) memorandum on the European Parliamentary elections We support the compilation of a memorandum for MEP candidates. 2. Social media outreach should be exercised to mobilise voters especially young ones. 3. The importance of fighting/stopping eurosceptic and populist views and encourage the citizens to participate are equally important aspects. 4. Strong emphasis should be placed on Eastern Europe where EP elections do not have a long history and turnout was especially low in Best practice exchanges should be encouraged. 5. Therefore and in view of the above European House (Hungary) has established a civil society consortium with partners from Bulgaria, Croatia, the Czech Republic, Romania and Slovakia to organise a programme series on the upcoming EP elections with creative activities. Continue reading

7 K. A hírlevélről A Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról. Szerkesztőség: Civil Európa Hírlevél/Európa Ház P: 1389 Budapest 62., Pf T: (1) , E: info@eucivil.hu, I: Ha szeretné, hogy az Ön híre is megjelenjen, kérjük írjon az info@eucivil.hu címre. A közlés jogát fenntartjuk. Híreink átvétele lehetséges a forrás megjelölésével. A forrás megjelölésének módja: A Civil Európa Hírlevél 12. évfolyam 17. számát előfizetőnek küldjük. Leiratkozáshoz kattintson ide.

A. Hírek B. Program C. A hírlevélről

A. Hírek B. Program C. A hírlevélről A. Hírek B. Program C. A hírlevélről **************************************** Csatlakozzon a Platformhoz! Lásd HÍVOGATÓ című cikkünket **************************************** A. Hírek 2013: A POLGÁROK

Részletesebben

az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról A. Meghívó - Platform az Európai Integrációért és a Civil Párbeszédért

az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról A. Meghívó - Platform az Európai Integrációért és a Civil Párbeszédért Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. április 16. - 11. évfolyam 6. szám A. Meghívó - Platform az Európai Integrációért és a Civil Párbeszédért B. Jelentkezési

Részletesebben

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. július 27. - 11. évfolyam 9. szám

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. július 27. - 11. évfolyam 9. szám Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. július 27. - 11. évfolyam 9. szám A. Európai polgári kezdeményezés B. HEBC országjelentés 2012 C. EU átláthatósági

Részletesebben

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám A. Meghívó - Sokszemközt az európai távlatos gondolkodásról B. Jelentkezési

Részletesebben

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. március 31. - 10. évfolyam 6. szám

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. március 31. - 10. évfolyam 6. szám Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. március 31. - 10. évfolyam 6. szám A. Meghívó B. Jelentkezési lap C. Hírek D. EU2011 magyar civil esemény E. Állás

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

PARTNERSÉGBEN EURÓPÁVAL - EGY RENDEZVÉNY HÁROM FELVONÁSBAN

PARTNERSÉGBEN EURÓPÁVAL - EGY RENDEZVÉNY HÁROM FELVONÁSBAN Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2012. augusztus 21. - 11. évfolyam 11. szám A. Meghívó - Partnerségben Európával B. Jelentkezési lap C. Hírek D. A hírlevélről

Részletesebben

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat)

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt figyelmet fordít azokra a kezdeményezésekre,

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 31. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 31. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2015. 31. hét Erdély Ponta: Orbán bántó és provokáló alak Victor Ponta sértőnek nevezte a magyar miniszterelnök Romániával szemben tanúsított magatartását. A román kormányfő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tószeg község önkormányzata képviselő-testületének 2014. február 12-i soron következő testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tószeg község önkormányzata képviselő-testületének 2014. február 12-i soron következő testületi üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tószeg község önkormányzata képviselő-testületének 2014. február 12-i soron következő testületi üléséről. M U T A T Ó Tárgy: Hatsz.: 1./ Napirenddel kapcsolatos döntés 5/2014.(II.12.)

Részletesebben

Phare utólagos országértékelés és kapacitás építés. Magyarország

Phare utólagos országértékelés és kapacitás építés. Magyarország Phare utólagos országértékelés és kapacitás építés Magyarország Ezt az utólagos értékelést az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága kezdeményezte és egy magánkonzorcium végezte el. A Konzorcium teljes

Részletesebben

ALAPSZABÁLY1 I. Általános rendelkezések II. Az egyesület célja és feladatai2

ALAPSZABÁLY1 I. Általános rendelkezések II. Az egyesület célja és feladatai2 ALAPSZABÁLY 1 I. Általános rendelkezések 1.1. A szervezet teljes neve: Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület Rövidített neve: GyMS megyei FTE Angol nyelven: Association of Rural Tourism in

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y A

A L A P S Z A B Á L Y A A MOST-HÍD PÁRT A L A P S Z A B Á L Y A (Egységes szerkezetben) Az Alapszabály a párt Közgyűlése által 2009. július 11-én jóváhagyott 1. sz. függelékkel, a 2009. november 21-én jóváhagyott 2. sz. függelékkel,

Részletesebben

VITAINDÍTÓ. Elemzés a 2005-ös kisebbségi törvénytervezetrõl. Márton János Orbán Balázs. 1. Bevezetõ

VITAINDÍTÓ. Elemzés a 2005-ös kisebbségi törvénytervezetrõl. Márton János Orbán Balázs. 1. Bevezetõ VITAINDÍTÓ Márton János Orbán Balázs Elemzés a 2005-ös kisebbségi törvénytervezetrõl 1. Bevezetõ Tanulmányunkban az RMDSZ által kidolgozott 2005-ös kisebbségi törvénytervezet elemzésére vállalkozunk. A

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. május 22. NAPJÁN MEGTARTOTT 10. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. május 22. NAPJÁN MEGTARTOTT 10. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. május 22. NAPJÁN MEGTARTOTT 10. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK a Kistelek Képviselőtestülete 2013. május 22-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

2013. január 1-jei változások

2013. január 1-jei változások 2013. január 1-jei változások Ez év elején is rengeteg új jogszabály lépet hatályba, illetve rengeteg jogszabály módosult. E cikk célja, hogy a teljesség igénye nélkül megpróbáljunk tájékoztatást adni

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről MAGYAR-OROSZ MŰVELŐDÉSI ÉS BARÁTI TÁRSASÁG ELNÖKSÉG ELŐTERJESZTÉS a Közgyűlésnek a Társaság évi tevékenységéről Budapest, 2016. március ELŐTERJESZTÉS a Társaság évi tevékenységéről A határozati javaslat

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/51 52. Kedves Olvasónk! Ezévi utolsó számunkat olvassa. Köszönjük, hogy használja szolgáltatásunkat.

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj 44/2007/19. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Győri Ipartestület eljárás alá vont vállalkozás ellen gazdasági versenyt korlátozó megállapodás és gazdasági erőfölénnyel

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/11. Közbizalom 2014 Nincs változás, de talán a civilek Tíz éve kezdték el hazai közösségfejlesztő

Részletesebben

Budapest 2004. november

Budapest 2004. november J E L E N T É S az Országgyű lés részére a társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája és cselekvési programja végrehajtásáról 2003-2004 Budapest 2004. november Tartalom Bevezetés 2 I. Beszámoló az OBmB

Részletesebben

A HALLGATÓK VÉLEMÉNYE AZ E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁSOS KÉPZÉSRŐL

A HALLGATÓK VÉLEMÉNYE AZ E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁSOS KÉPZÉSRŐL MultiMédia az Oktatásban 2007 konferencia Budapesti Műszaki Főiskola, 2007. augusztus 23-24. A HALLGATÓK VÉLEMÉNYE AZ E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁSOS KÉPZÉSRŐL Kovács Miklós Széchenyi István Egyetem Győr,

Részletesebben

EURÓPAI KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓI HÉT. 2012. október 15-19. SAJTÓANYAG. www.fmkik.hu

EURÓPAI KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓI HÉT. 2012. október 15-19. SAJTÓANYAG. www.fmkik.hu EURÓPAI KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓI HÉT 2012. október 15-19. SAJTÓANYAG Elindult az Európai KKV Hét! Az Európai Bizottság 2012-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg az Európai KKV Hetet a 27 tagország és

Részletesebben

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16. Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása Gödöllő, 2013. szeptember 16. Tisztelt Konzul Hölgyek és Urak! Én is szeretettel köszöntöm Önöket. Keleti nyitásról és globális

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 12635-46/2015. Hiv. szám: - Tárgy: Egységes környezethasználati engedély - módosítás Ügyintéző: dr. Karácsony Edina Tóth Ilona Mária Melléklet: - H A

Részletesebben

A MAGYAR RENDVÉDELMI KAR VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. I. Általános rendelkezések. Bizottságok

A MAGYAR RENDVÉDELMI KAR VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. I. Általános rendelkezések. Bizottságok MAGYAR RENDVÉDELMI KAR A MAGYAR RENDVÉDELMI KAR VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Készült a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.)

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések az európai parlamenti képviselőkről és az Európai Parlamentről A 2014. évi európai parlamenti választás: mikor és hogyan zajlik le? 2014-es választások: hogyan nevezik ki az EP

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

Szám: 159/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott nyílt üléséről

Szám: 159/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott nyílt üléséről Szám: 159/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 1/2012. (I. 26.) K 8 2/2012. (I. 26.) D 7 3/2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Csordásné Major Tünde jkv.

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Csordásné Major Tünde jkv. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

Kerületi Esélyegyenlőségi Program 2016-2020.

Kerületi Esélyegyenlőségi Program 2016-2020. 254/2015 (XII 17) XIÖK határozat melléklete Budapest Főváros XI Kerület Újbuda Önkormányzata Kerületi Esélyegyenlőségi Program wwwpesteselyhu 1 TARTALOM 1 Vezetői összefoglaló 5 2 Bevezetés 7 21 Jogszabályi

Részletesebben

Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14.

Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Ikt.szám: Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth tér 2-4., IV. emelet, 439/A. tárgyaló Időpont: 2013. november 14.

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS Hegyalja Fesztivál 2013. június 27. csütörtök 16.00 óra I. 20 éves az NKA programsorozat ismertetése A Nemzeti Kulturális Alap

Részletesebben

December 28. Nőtt a felvételizők átlagpontszáma

December 28. Nőtt a felvételizők átlagpontszáma December 28. Nőtt a felvételizők átlagpontszáma http://www.nepszava.hu/default.asp?ccenter=onlinecikk.asp&articleid=1280582 Tízzel nőtt a felsőoktatási intézményekbe felvettek által elért átlagpontszám

Részletesebben

A KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETÉNEK (KKDSZ) A 2015. ÁPRILIS 8-I KONGRESSZUSRA KÉSZÜLT

A KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETÉNEK (KKDSZ) A 2015. ÁPRILIS 8-I KONGRESSZUSRA KÉSZÜLT A KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETÉNEK (KKDSZ) A 2015. ÁPRILIS 8-I KONGRESSZUSRA KÉSZÜLT 1. A szervezet neve, működési területe 1. A szakszervezet neve: Közgyűjteményi és Közművelődési

Részletesebben

Elégedettségi felmérés eredményei, értékelése

Elégedettségi felmérés eredményei, értékelése Dr. Mihály Nikolett "Külső-belső gazdagság avagy pénzügyeink, a személyiségünk tükrében" című könyvének bemutatója 2015. december 18. Elégedettségi felmérés eredményei, értékelése Készítette: Buzai Csaba

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 26-án, du. 14,00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Szobota Lajos polgármester, Veres

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2012.3.9. COM(2012) 99 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK Az állampolgárságuktól eltérő tagállamban lakóhellyel rendelkező uniós polgárok aktív

Részletesebben

Takarítási szolgáltatás megrendelése a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormá nyhivatal Győr közigazgatási terüle tén kívül eső ingatlanjai

Takarítási szolgáltatás megrendelése a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormá nyhivatal Győr közigazgatási terüle tén kívül eső ingatlanjai DOKUMENTÁCIÓ Takarítási szolgáltatás megrendelése a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győr közigazgatási területén kívül eső ingatlanjai tekintetében tárgyú, közösségi rezsim, nyílt közbeszerzési

Részletesebben

Minőségi sztenderdek a szociális szolgáltatásokban a magyarországi hajléktalan-ellátó szervezetek szemszögéből

Minőségi sztenderdek a szociális szolgáltatásokban a magyarországi hajléktalan-ellátó szervezetek szemszögéből Minőségi sztenderdek a szociális szolgáltatásokban a magyarországi hajléktalan-ellátó szervezetek szemszögéből Köszönet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezetének, az Üdvhadseregnek, a

Részletesebben

NKIK HÍRLEVÉL - 2006. JÚNIUS. www.nkik.hu

NKIK HÍRLEVÉL - 2006. JÚNIUS. www.nkik.hu NKIK HÍRLEVÉL Herczog Edit személyében elõször látogatott el kamaránk meghívására Nógrád megyébe európai parlamenti képviselõ. Nem kis izgalommal vártuk vendégünket, hisz ismerve vállalkozóink mindennapjait,

Részletesebben

az Országgyűlés Költségvetési bizottságának 2014. szeptember 8-án, hétfőn 11 órára az Országház főemelet 64. számú tanácstermébe összehívott üléséről

az Országgyűlés Költségvetési bizottságának 2014. szeptember 8-án, hétfőn 11 órára az Országház főemelet 64. számú tanácstermébe összehívott üléséről Ikt. sz. KVB/13-2/2014. KVB-4/2014. sz. ülés (KVB-4/2014-2018. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Költségvetési bizottságának 2014. szeptember 8-án, hétfőn 11 órára az Országház főemelet 64.

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot K Ö ZB E S Z E R Z É S E K T A N Á C S A K Ö ZB E S Z E R Z É S I D Ö N TŐB I ZO T T S Á G 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.845/ 14 /2009. A Közbeszerzési

Részletesebben

Eredeti Módosított Teljesítés e l ő i r á n y z a t (felhasználás) kiadás bevétel kiadás bevétel kiadás bevétel

Eredeti Módosított Teljesítés e l ő i r á n y z a t (felhasználás) kiadás bevétel kiadás bevétel kiadás bevétel 212. évi költségvetésének Győr Megyei Jogú Város 212. évi költségvetésének összevont (konszolidált) bevételi és kiadási ai és teljesítései 212. január 1-212. december 31. (ezer Ft) 1. melléklet a.../213.(iv.

Részletesebben

NEGYEDIK ÉRTÉKELÉSI KÖR. A parlamenti képviselőket, bírákat és ügyészeket érintő korrupció megelőzése ÉRTÉKELŐ JELENTÉS MAGYARORSZÁG

NEGYEDIK ÉRTÉKELÉSI KÖR. A parlamenti képviselőket, bírákat és ügyészeket érintő korrupció megelőzése ÉRTÉKELŐ JELENTÉS MAGYARORSZÁG 2015. március 27. Bizalmas Greco Eval IV Rep (2014) 10E N E G Y E D I K NEGYEDIK ÉRTÉKELÉSI KÖR A parlamenti képviselőket, bírákat és ügyészeket érintő korrupció megelőzése ÉRTÉKELŐ JELENTÉS MAGYARORSZÁG

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ. A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását

Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ. A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását Egy országos gazdasági kamarát javasol a VOSZ 2011.05.05 A Szövetség nem tartja indokoltnak a különálló agrár-, illetve kereskedelmi és iparkamara fenntartását Megismerve a "Vidékfejlesztési, agrár - és

Részletesebben

Városok és régiók egyezmény a gyermekek elleni szexuális erőszak megállítására

Városok és régiók egyezmény a gyermekek elleni szexuális erőszak megállítására Városok és régiók egyezmény a gyermekek elleni szexuális erőszak megállítására A Kongresszus hozzájárulása az Európa Tanács számára ÖTBŐL EGY kampány A Kongresszusi Iroda 2012. szeptember 14-én megadott

Részletesebben

I. Fejezet. Helyzetelemzés. II. Fejezet A közművelődési rendelet kiemelt célja 2.

I. Fejezet. Helyzetelemzés. II. Fejezet A közművelődési rendelet kiemelt célja 2. M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 10/2000.(IV.14.) sz. rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól (az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

LdU Aktuell. 2011. január. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell. 2011. január. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ alakuló ülés 2. PARTNERINTÉZMÉNYEK - Jubileumi ünnepség: 10 éves a Magyarországi Németek Háza 3. OKTATÁS - Országos konferencia a magyarországi

Részletesebben

TERVEZET. A Kormány. /2015. ( ) Korm. rendelete

TERVEZET. A Kormány. /2015. ( ) Korm. rendelete A Kormány /2015. ( ) Korm. rendelete az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát tervezési kötelezettségeinek előírásáról, valamint forgalomba hozatalának és megfelelőségértékelésének általános feltételeiről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 1011-4/2011.

JEGYZŐKÖNYV. Iktatószám: 1011-4/2011. Iktatószám: 1011-4/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 31. napján 17:00 órakor, a Művelődési Ház kis tanácstermében (8123 Soponya, Petőfi S. u.

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2010. március 24-én tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2010. március 24-én tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. március 24-én tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 38, 39, Elkészült: 2010. március 29. Tartalomjegyzék Az ülés megnyitása.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Szél fújta kamionok AirFlow BulletTruck 24

TARTALOMJEGYZÉK. Szél fújta kamionok AirFlow BulletTruck 24 TARTALOMJEGYZÉK ÉRDEKVÉDELEM Badacsonyban ülésezett ipartestületünk elnöksége és felügyelõbizottsága 4 Kitüntetések, szakmai elismerések nemzeti ünnepünkön 10 Az EKAER színe és visszája 12 Az egymilliomodik

Részletesebben

Földmunkagépek munkabiztonsági kérdései

Földmunkagépek munkabiztonsági kérdései MUNKABIZTONSÁG 2.1 4.1 Földmunkagépek munkabiztonsági kérdései Tárgyszavak: munkabiztonság; földmunkagép; szabályozás; kockázatelemzés; statisztika; balesetvizsgálat; kérdőív. Földmunkagépek mint veszélyforrások

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A XVI. LEO FOCIKUPÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A XVI. LEO FOCIKUPÁRÓL GYŐR LEO CLUB EGYESÜLET TÁJÉKOZTATÓ A XVI. LEO FOCIKUPÁRÓL 2011. február Kedves Olvasó! Az alábbi sorokat azzal a céllal vetettük papírra, hogy bemutassuk szervezetünket, annak egy kiemelt rendezvényét,

Részletesebben

391 Jelentés a helyi önkormányzatok 1996. évi normatív állami hozzájárulása igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól

391 Jelentés a helyi önkormányzatok 1996. évi normatív állami hozzájárulása igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól 391 Jelentés a helyi önkormányzatok 1996. évi normatív állami hozzájárulása igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Dr. Imri Sándor polgármester Barkó Béla, Döme Róbert, Krutek Norbert, Markovics János, Éva Ferenc képviselők

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Dr. Imri Sándor polgármester Barkó Béla, Döme Róbert, Krutek Norbert, Markovics János, Éva Ferenc képviselők Jegyzőkönyv Készült a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 21.-én (péntek) 7.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Kulinyi Márton * NOT-FOR-PROFIT MENEDZSMENT EGY GYAKORLATI SZAKEMBER TAPASZTALATAI

Kulinyi Márton * NOT-FOR-PROFIT MENEDZSMENT EGY GYAKORLATI SZAKEMBER TAPASZTALATAI Kulinyi Márton * NOT-FOR-PROFIT MENEDZSMENT EGY GYAKORLATI SZAKEMBER TAPASZTALATAI Sokak tudatában külön fiókban nyugszik a civil és a piaci világ. Valóban sok szempontból külön értékrenddel rendelkezõ

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2015. május 27-én 8:00-kor megtartott soron következő rendes üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2015. május 27-én 8:00-kor megtartott soron következő rendes üléséről. Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 59-39 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2015. május 27-én 8:00-kor megtartott soron következő rendes üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Rendeletek: 4/2013.(II.15.) Határozatok: 24/2013. (II. 14.) 25/2013. (II. 14.) 26/2013.

Részletesebben

Ligeti Miklós: A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOK FINANSZÍROZÁSA

Ligeti Miklós: A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOK FINANSZÍROZÁSA Ligeti Miklós: A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOK FINANSZÍROZÁSA KAMPÁNYKORRUPCIÓ A politikai pártok választási kampányainak a finanszírozása Magyarországon a rendszerváltozás óta megoldatlan probléma, egyben ez az

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 30-án megtartott nyilvános

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot.

H A T Á R O Z A T-ot. 1 Ikt. sz.: D. 653/ 16 /2010. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 e -mail cím:dont obi zottsag@ koz be szerzesekt

Részletesebben

A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló Autonómia Alapítvány 2015. Nun András - igazgató

A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló Autonómia Alapítvány 2015. Nun András - igazgató A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló Autonómia Alapítvány 2015 Nun András - igazgató 1 EU-s forrásokkal a romák integrációjáért Támogató: Open Society Foundations Támogatás teljes

Részletesebben

TANÁCSI BESZÁMOLÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről. Budapest 2009. április 17.

TANÁCSI BESZÁMOLÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről. Budapest 2009. április 17. TANÁCSI BESZÁMOLÓ A Nemzeti Civil Alapprogram 2008. évi tevékenységéről és működéséről Budapest 2009. április 17. Az Országgyűlés a civil szervezetek átlátható, költségvetési forrásautomatizmusra épülő,

Részletesebben

WALDORF HÁZ PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1.2. Az SZMSZ elfogadása és jóváhagyása:

WALDORF HÁZ PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1.2. Az SZMSZ elfogadása és jóváhagyása: 1 WALDORF HÁZ PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Általános rész 11 Az SZMSZ célja: A Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban SZMSZ) meghatározza a Waldorf Ház Pedagógiai

Részletesebben

Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről

Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről Tájékoztatás a Felügyelet 2007. II. féléves panaszhasznosulási jelentéséről Panaszhasznosulási jelentésünkben félévenként áttekintjük, hogy a Felügyeletre érkező panaszokból nyert információkat milyen

Részletesebben

H A T Á R O Z A T I. EWC MEGNEVEZÉS Mennyiség (tonna/év) 15 01 01 Papír és karton csomagolási hulladékok 20. 17 04 01 vörösréz, bronz, sárgaréz 25

H A T Á R O Z A T I. EWC MEGNEVEZÉS Mennyiség (tonna/év) 15 01 01 Papír és karton csomagolási hulladékok 20. 17 04 01 vörösréz, bronz, sárgaréz 25 1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda - Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

be/sfphpm01-09878/2015/mlsz

be/sfphpm01-09878/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Jánoshidai Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Jánoshida SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1004 A kérelmező jogállása

Részletesebben

14- -^ - ^. >. i. -rítlet Kőbányai - i-testület ülése

14- -^ - ^. >. i. -rítlet Kőbányai - i-testület ülése 14- -^ - ^. >. i. -rítlet Kőbányai "' - i-testület ülése x._lmla±ja A

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS. székhelye: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4. levelezési címe: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4.

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS. székhelye: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4. levelezési címe: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4. melléklet a.../2014. (II.14.) sz. Ökt. határozathoz ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS Szerződésszám: 1444-DF-1.5.2 00 0 13 Amely létrejött egyrészről az Kazincbarcika Város Önkormányzata székhelye: 3700 Kazincbarcika,

Részletesebben

RENDEZVÉNYBIZTOSÍTÁS, AVAGY A 22-ES ÚJ CSAPDÁI

RENDEZVÉNYBIZTOSÍTÁS, AVAGY A 22-ES ÚJ CSAPDÁI BIZTONSÁGTECHNIKA LASZ GYÖRGY RENDEZVÉNYBIZTOSÍTÁS, AVAGY A 22-ES ÚJ CSAPDÁI A cikk a rendezvénybiztosítás néhány problematikáját a tiltakozási kultúra fejlıdésén át tekinti egy piacvezetı cég optikáján

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2006. november 18.- december 6.) Előadó: Ottó

Részletesebben

Civil ellenőrzéssel az EU-s források kapcsán felmerülő közbeszerzési korrupció ellen

Civil ellenőrzéssel az EU-s források kapcsán felmerülő közbeszerzési korrupció ellen Civil ellenőrzéssel az EU-s források kapcsán felmerülő közbeszerzési korrupció ellen Nemzetközi konferencia Budapesten 2014. február 17-18-án Az esemény fő támogatója az Európai Csalás Elleni Hivatal Hercule

Részletesebben

Mega Móka nyereményjáték Játékszabályzat

Mega Móka nyereményjáték Játékszabályzat Mega Móka nyereményjáték Játékszabályzat A Mattel Toys Hungary Kft. (1139 Budapest, Váci út 91., Cégjegyzékszám: 01-09-729523, a továbbiakban: Szervező), A Myrtis Creative Kft. (telephelye: 1052 Budapest,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011. augusztus hó 11. napján megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011. augusztus hó 11. napján megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011. augusztus hó 11. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Radó Tibor polgármester Anderkó Attila képviselő

Részletesebben

KORMÁNYBESZÁMOLÓ A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉN ÉLŐ NEMZETI ÉS ETNIKAI KISEBBSÉGEK HELYZETÉRŐL J/17166. számú beszámoló (2003. február 2005.

KORMÁNYBESZÁMOLÓ A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉN ÉLŐ NEMZETI ÉS ETNIKAI KISEBBSÉGEK HELYZETÉRŐL J/17166. számú beszámoló (2003. február 2005. KORMÁNYBESZÁMOLÓ A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉN ÉLŐ NEMZETI ÉS ETNIKAI KISEBBSÉGEK HELYZETÉRŐL J/17166. számú beszámoló (2003. február 2005. február) Budapest, 2005. október 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés

Részletesebben

A Fogvatartottak társadalmi visszailleszkedésének nemzeti Stratégia, 2015 2019

A Fogvatartottak társadalmi visszailleszkedésének nemzeti Stratégia, 2015 2019 389/2015. május 27. számú Kormányrendelet A fogvatartottak társadalmi visszailleszkedésének nemzeti stratégiájának jóváhagyásáról (2015-2019) Kibocsátó: ROMÁNIA KORMÁNYA Megjelent a Hivatalos Közlönyben,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623

JEGYZŐKÖNYV. Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 384-3/2014. JEGYZŐKÖNYV Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő - testületének 2014. március

Részletesebben

K i s e b b s é g i H í r l e v é l

K i s e b b s é g i H í r l e v é l 6 Jogszabályváltozások...6 K i s e b b s é g i H í r l e v é l 2 0 0 8. 6. s z á m Miniszterelnöki Hivatal INFORMÁCIÓK JOGI A jogszabály lényege: A szülőt megilleti a közérdekű igényérvényesítés joga.

Részletesebben

14 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 7-én 17 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 7/2013.(II. 7.) A

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2. Járási hivatal kialakításával kapcsolatosan Dömösről és Pilismarótról átadandó státuszok tekintetében kötött megállapodás jóváhagyása

Jegyzőkönyv. 2. Járási hivatal kialakításával kapcsolatosan Dömösről és Pilismarótról átadandó státuszok tekintetében kötött megállapodás jóváhagyása Jegyzőkönyv Készült: 2012. október 25-én megtartott rendes üléséről Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselők Dr. Szabó Attila jegyző Jegyzőkönyvvezető:

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A GOOD IMPACTBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A GOOD IMPACTBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE PÁLYÁZATI KIÍRÁS A GOOD IMPACTBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE Pályázat kiírója, a program megálmodója A Civil Impact Nonprofit Kft-nél partnerségeket hozunk létre: gyümölcsöző, felelős, etikus partnerségeket a fenntarthatóság

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1 TÁRSADALMI SZERVEZETEK, KÖZCÉLÚ FELADATOK, VALAMINT KARITATÍV CÉLOK 2016. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1 TÁRSADALMI SZERVEZETEK, KÖZCÉLÚ FELADATOK, VALAMINT KARITATÍV CÉLOK 2016. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1 TÁRSADALMI SZERVEZETEK, KÖZCÉLÚ FELADATOK, VALAMINT KARITATÍV CÉLOK 2016. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat a 2016. évi költségvetésből biztosított pályázati

Részletesebben

A magyar közvélemény és az Európai Unió

A magyar közvélemény és az Európai Unió A magyar közvélemény és az Európai Unió A magyar közvélemény és az Európai Unió 2016. június Szerzők: Bíró-Nagy András Kadlót Tibor Köves Ádám Tartalom Vezetői összefoglaló 4 Bevezetés 8 1. Az európai

Részletesebben

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására?

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Kerekasztal beszélgetés 2011.10.11 Tisztelettel meghívjuk Önöket a VOSZ és BKIK Humánpolitikai

Részletesebben

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata 2008/6 XVIII. évfolyam 6. szám A tartalomból: Jogszabályváltozások Jogszabályfigyelő. 2 Jogértelmezés A helyi önkormányzatok működését érintő jogszabályok véleményezése

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - H í r e k, r e n d e z v é n y e k, k i a d v á n y o k, p á l y á z a t o k, t a n á c s o k, j ó g y a k o r l a t o k 2 0 1 5. m á r c i u s 2 4. Somogy Ifjúságáért

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics Mihály Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics Mihály Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottság 2014. február 11. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1

Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1 Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1 Készült a Revita Alapítvány kutatóműhelyében Készítették: Mészáros Andrea,

Részletesebben

be/sfp-10356/2015/mlsz

be/sfp-10356/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nádudvari Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve NSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 866 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. Ikt.sz.: D.54 / 17 /2011. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2015. október 19. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről.

EMLÉKEZTETŐ. Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2015. október 19. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről. EMLÉKEZTETŐ Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2015. október 19. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Győr, Csaba u. 16. (II. emelet 201/a.).

Részletesebben

366-367, 370-390/2010. sz. határozat 28-29/2010. sz. rendelet

366-367, 370-390/2010. sz. határozat 28-29/2010. sz. rendelet Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2-55/2010/JT 366-367, 370-390/2010. sz. határozat 28-29/2010. sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben