1) A Lakberendezők Országos Szövetsége Pályázatot ír ki emblémájának (logójának) megtervezésére.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1) A Lakberendezők Országos Szövetsége Pályázatot ír ki emblémájának (logójának) megtervezésére."

Átírás

1 1) A Lakberendezők Országos Szövetsége Pályázatot ír ki emblémájának (logójának) megtervezésére. 2) A tervpályázat célja: A kiíró pályázati formában keresi a legalkalmasabb arculati elemek együttesét, ill. az arra vonatkozó ötleteket, melyet honlapján, elektronikus és hagyományos levelezésében, kapcsolattartásban és kiadványaiban kíván felhasználni. 3) A pályaművek leadási határideje: július 01. 4) A pályaműveket a LOSZ címére (1012 Budapest, Kuny Domokos u ) kell eljuttatni a határidő napján délután óráig. 5) PÁLYÁZATI FELTÉTELEK a)a Tervpályázat titkos. b) Egy pályázó több pályaművel is pályázhat. c) A pályaműveket egy példányban kell benyújtani papíron, színes nyomtatott formában, valamint elektronikusan, jpg, képformátumban. d) A pályázaton előnyt élveznek azok a pályaművek, amelyek az embléma grafikai tervében minél hatékonyabban juttatják kifejezésre a Szövetség céljait, megjelentetett kiadványai által közvetített szellemiséget, gondolatiságot és a Szövetség sajátos küldetését, ugyanakkor különös figyelmet fordítanak az embléma modern, korszerű, a mai marketingszempontoknak is megfelelő, hatásos megjelenésére és versenyképes, látványos, ízléses dizájnjára. A logó (embléma) legyen alkalmas - honlap és levélpapír fejlécben - névjegykártyán, - bélyegzőn és - egyéb nyomtatványokon (pl. meghívó, kiállítási feliratok, színes folyóiratok, kiadványok fejlécében) történő megjelenítésre is. A pályamű legalább 3 alkalmazási lehetőséget mutasson be. 6) A PÁLYAMŰNEK TARTALMAZNIA KELL: a) az embléma (logó) grafikai tervét;

2 b) rövid (max karakteres) műleírást, amely a grafikai kidolgozás alapötletén, elemein és technikáján túl a mű(vek)ben kifejezésre jutó gondolatiság, jelképrendszer és szimbólumértelmezés megfogalmazására és elemzésére is kitér; c) a pályázó személyi adatait (név, születési hely és dátum, lakcím, telefonszám, cím, néhány mondatos szakmai életrajz). 7) A pályázatra beérkezett műveket a LOSZ elnökségi tagjaiból és grafikusokból álló zsűri bírálja el, a határidők utáni két héten belül. Az eredményről minden pályázó írásos értesítést kap. A nyertes nevét a LOSZ honlapja és a Lakberendező Magazin 2009/2.száma közli. 8) BÍRÁLATI SZEMPONTOK A bírálat során előnyben részesül az a pályamű, amely - kifejezi a lakberendezői hivatás sajátosságát, sokszínűségét, összetettségét, vagy szemléletesen utal arra, - egyedi, jól megkülönböztethető elemre épülő egységes arculati rendszer hozható létre alkalmazásával - a tervezett digitális és hagyományos felhasználási módok mindegyikénél jól és hatásosan alkalmazható. - több színt alkalmazó terv esetén az egy színű ábrázolás is alkalmazható. A Bíráló Bizottság döntéseit többségi szavazással hozza, munkájáról a szakmai titkár - folyamatos jegyzőkönyvet vezet. A Bíráló Bizottság a pályázattal kapcsolatos összegző megállapításait zárójelentésben teszi közzé, részletesen értékeli a díjazott pályaműveket. A Bíráló Bizottság a hibás koncepciójú, vagy gyenge minőségű pályázatokat zárójelentésében részletes bírálatban nem részesíti. A Bíráló Bizottság munkája nem nyilvános. A Bíráló Bizottság eredménytelennek minősíti a pályázatot, ha egyetlen pályaművet sem talál díjazásra alkalmasnak. A Bíráló Bizottság döntése végleges, a döntés ellen fellebbezni nem lehet. A díjazásban nem részesült pályázatokat a kiíró a pályázónak visszaadja. A pályázó a pályamű leírásának végén közölt nyilatkozatban a terv bemutatását megtilthatja. Ez esetben a pályázó az eredményhirdetést követően, ha ilyen nyilatkozatot nem tett, a pályázat nyilvános bemutatása után a kiíró címén veheti át pályázatát.

3 9) A TERVPÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS A Bíráló Bizottság a) a tervpályázatból a tervcsomag felbontása nélkül kizárja a beadási határidő után postára adott küldeményt, b) kizárja a titkosságot sértő pályázatot. 10) A PÁLYAMŰVEK ÉS A TERVPÁLYÁZATI EREDMÉNYEK FELHASZNÁLÁSA A díjazásban részesült pályamunkák a kiíró tulajdonába kerülnek, aki további ellenszolgáltatás nélkül azokat felhasználhatja. 11) A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTANDÓ MUNKARÉSZEI, FORMAI KÖVETELMÉNYEK A pályaművek 1 példányban A4 méretű lapokon nyújtandók be. A beadott pályamű harmadik személy szerzői, szabadalmi, vagy védjegy oltalmát nem tartalmazhatja. Ha a pályázó a díjazásban, vagy megvételben nem részesült tervének nyilvános bemutatását nem engedélyezi, úgy erről külön kell nyilatkozatot tennie. BORÍTÉK (3. sz. mellékletként kiadott címzésű borítékot kötelező alkalmazni) lezárva, benne: lezárt kis borítékban a kitöltött ADATLAP a pályamű szerzőjének adataival, és a teljes pályázati anyag. A pályaművek nem sérthetik a titkosságot. A pályaművet tartalmazó csomagot, az egyes munkarészeket névaláírással, jeligével, a szerzőkre utaló emblémával, jellel ellátni nem szabad. A pályamű semmilyen, a szerzők vagy azok munkahelyére vonatkozó utalást nem tartalmazhat. A titkossági szabályt megszegő pályaművet a Bíráló Bizottság az értékelésből kizárja.

4 12) Bíráló Bizottság Tagjai: (3 fő) Dr.Németh Gábor LOSZ Elnökségi tag, az Év Lakberendezője pályázat közönségdíjasa amerikai stilusú lakberendezés szakértője Zsankó László grafikus, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének alelnöke Budapest, Az Év Grafikája díj Papp Gábor 15 éve marketingvezető (Miele Kft) korábban üzletágvezető 13) PÁLYADÍJAK FŐDÍJ: A nyertes 2 év tagdíjmentességet élvezhet, A nyertes minden egyes anyagában feltüntetheti, ötletgazdája a LOSZ LOGO-nak A nyertessel interjút készítünk, s közzé tesszük a Lakberendező Magazin 2009/2.szám hasábjain. LOSZ Elnöksége június 03.

5 MELLÉKLETEK: 1. Címzéslap (fehér lapra fekete betűvel kinyomtatandó és a vonalnál kivágva a pályázati dokumentációra felragasztandó): Lakberendezők Országos Szövetsége Logó tervezés ÖTLETPÁLYÁZAT Budapest

6 2. Adatlap (kitöltve, kinyomtatva és aláírva a borítékba helyezendő): PÁLYÁZÓ ADATAI NEVE: LAKHELYE: Tagsági kártya száma: LEVELEZÉSI CÍME: CÍME: TELEFONSZÁMA: TELEFAX SZÁMA:

7 3. Boríték címzéslap tttttt Lakberendezők Országos Szövetsége LOSZ LOGÓ ÖTLETPÁLYÁZAT - a pályázó adatai