ÚJ MEGOLDÁSOK A SIKERES VÁROSÉRT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÚJ MEGOLDÁSOK A SIKERES VÁROSÉRT"

Átírás

1 ÚJ MEGOLDÁSOK! A SIKERES VÁROSÉRT

2 Kedves Budapesti Polgár! Mindenki az ingyen-bkv -ról beszél. Természetesen nem ingyenes, díjmentes. A kettô nem ugyanaz. Elindult a közös gondolkodás a programunkról, Budapest jövôjérôl. Zöld Budapest Program Abban mindenki egyetért, hogy túl nagy az autósforgalom a fôvárosban és a környezetszennyezést csökkenteni kell. Abban is mindenki egyetért, hogy környezetvédelmi behajtási zónákat kell létrehoznunk, amint azt több európai nagyváros (például Berlin, Róma, Milánó) megtette már. A behajtási díjak bevételét egyrészt a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítjuk. Másrészt a fôvárosiak számára a BKV jegyárak drasztikus, akár száz százalékos csökkentésére. Igen. Komolyan gondolom! Ha tisztább lesz a levegô, Budapest csak nyerhet! Ugye Ön is szeretne egy tisztább, zöldebb, barátságosabb Budapesten élni, ahol kevesebb a zaj, a por és a dugó? - Jó volna sétálni egyet a barátokkal, amikor kijövünk az egyetemrôl egy nehéz nap után. De a délutáni csúcsidôben annyira rossz levegô van már a városban, hogy sokszor inkább szétszéled a csapat. Kata, 21 éves - egyetemi hallgató Lehet-e bármi fontosabb családunk, gyermekeink egészségénél?

3 Igen, meglesz rá a pénz! Lássuk a számokat! A tervezett behajtási zónahatárokon ma napi közel 1 millió autós zónaátlépés történik.* A zöld zóna behajtási díj bevezetésével a forgalom jelentôsen csökkenni fog. De nemzetközi tapasztalatok alapján így is legalább 500 ezer autós zónaátlépés történik majd naponta. Ez 450 forintos behajtási díjjal számolva évi 56 milliárd forint bevételt jelent Budapestnek. Mekkora bevétel várható a behajtási díjakból? Zónaátlépések száma: 500 ezer alkalom/nap X Behajtási díj: = 450 Ft/alkalom Napi zónadíj bevétel: 225 millió Ft Napi zónadíj bevétel: 225 millió Ft Fizetôs napok száma X = évente: 250 Évi zónadíj bevétel: 56 milliárd Ft Tudja-e Ön, hogy: közel egymillió budapesti szenved allergiában a légszennyezés okozta immunzavar miatt, és további tízezrek betegednek meg miatta? évente közel 2000 budapesti hal meg közvetlenül a szálló por miatt? a zöld zónák kialakításával akár 20 százalékkal javulhat Budapest levegôjének tisztasága, és ugyanennyivel csökkenhet a zajterhelés? *Lehetséges zónahatárok: 1: Budapest közigazgatási határa, 2: Hungária körút-budai körút 3: Nagykörút

4 A bevételek fedezik a kiadásokat! A budapestiek évi kb. 36 milliárd forintot költenek BKV jegyre és bérletre. A díjmentességhez a behajtási zónák bevételébôl fogjuk pótolni a kiesô jegybevételeket. Ehhez mûködtetni kell a behajtási zónák rendszerét és a megnövekedett utasforgalom miatt sûríteni kell a járatokat. Ennek együttes éves költsége kb. 7 milliárd forint. Mennyibe kerül a díjmentesség és a zónarendszer? Budapesti lakosok helyett megfizetett közösségi közlekedési díj: 36 milliárd Ft/év Zónarendszer fenntartása és járatsûrítés költsége: 7 milliárd Ft/év + = Éves kiadások összesen: 43 milliárd Ft A díjmentesség megvalósítható! A behajtási zónák díjából egy évben minimum 56 milliárd forint folyik be. A kiesô jegybevételek pótlása és a zónarendszer fenntartása évi 43 milliárd forintba kerül. Így legalább évi 13 milliárd forint többletforrás jut majd a közösségi közlekedés színvonalának fejlesztésére.* A bevételek fedezik a díjmentesség költségeit? Éves zónadíj bevétel: 56 milliárd Ft Éves kiadások összesen: 43 milliárd Ft = Évente legalább 13 milliárd Ft többletforrás fejlesztésekre Ebbôl fogjuk javítani a közösségi közlekedés színvonalát! *Az amúgy is rendelkezésre álló évi 20 milliárd forinttal együtt ez összesen 33 milliárd forint minden évben a közösségi közlekedés fejlesztésére.

5 A díjmentesség az egyik út. Nézzük a többi lehetôséget. Számoljunk együtt! A behajtási zónák bevételébôl minden évben legalább 56 milliárd forint pluszbevételre számíthat Budapest. A zónarendszer üzemeltetésére ebbôl évi 7 milliárd forintot kell költenünk. A szabadon felhasználható dugódíj bevétel tehát minimum 49 milliárd forint évente. A fôvárosi polgárok joga eldönteni, hogyan használjuk fel a pénzt! Ha a díjkedvezmény mértéke: 100% 75% 50% 25% Felnôtt havi bérlet ára akkor (Ft): Díjkompenzáció (Mrd Ft): Fejlesztési keret (Mrd Ft): A havi teljes árú bérlet ára évben Ft. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy 100 százalékkal csökkenjenek a tarifák, vagyis díjmentessé váljon a tömegközlekedés, akkor évi 13 milliárd forint fejlesztési forrás jut új jármûvek beszerzésére, a szolgáltatás minôségének javítására. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy 75 százalékkal csökkenjenek a bérletárak, akkor évi 22 milliárd forint többletforrás jut a dugódíjakból a tömegközlekedés fejlesztésére. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy felére csökkenjenek a közösségi közlekedés tarifái, akkor 31 milliárd forinttal többet fordíthatunk új jármûvek beszerzésére és járatsûrítésekre minden évben a zónarendszer bevételébôl. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy csak negyedével csökkenjen a BKV bérlet ára, akkor a dugódíj bevételeibôl évi 40 milliárd forint többletforrás jut majd a tömegközlekedés fejlesztésére. A végsô döntés a budapestieké! Ön mit gondol? A díjcsökkentés mértéke és a fejlesztések tempója közös ügyünk, hiszen Budapest mindannyiunk otthona.

6 Budapest csak nyerhet! A behajtási díjból új buszokat, trolikat, villamosokat vásárolunk. Kényelmes, modern, tiszta, légkondicionált jármûveken utazunk majd a fôvárosban. Növeljük a járatok sûrûségét. Új busz és villamosjáratokat indítunk. - Ha tisztább és kényelmesebb lenne a tömegközlekedés, kocsi helyett valószínûleg én is sokszor inkább a BKV-t választanám. Marcell, 62 éves - mûszaki vezetô

7 Gyorsabb lesz a közlekedés Budapesten! A forgalom csökkenése mindenki számára gyorsabbá teszi a közlekedést, csökken az utak zsúfoltsága. Új buszsávokat alakítunk ki, így gyorsabban tudnak haladni a jelenleg dugókban araszoló autóbuszok és trolibuszok. Ez egyre több autóst ösztönözhet arra, hogy inkább a közösségi közlekedést válassza. Bérbicikli rendszert hozunk létre szerte a városban a kerékpárral közlekedôk számára. - Én is egy zöldebb Budapestet szeretnék, mivel rendszeresen bringázom a városban, és nap mint nap látom, milyen nehéz és veszélyes biciklivel közlekedni az utakon. Gergely, 23 éves - egyetemi hallgató A Zöld Budapest Program átgondolt, felelôs és megvalósítható!

8 Sokkal több parkoló kell! A városhatáron kívül és a fôbb külvárosi közlekedési csomópontoknál több tízezer új, kamerával ôrzött P+R parkolóhelyet alakítunk ki, ahol napi egy buszjegy áráért lehet parkolni. A belsô kerületekben mélygarázsokat, parkolóházakat építünk, hogy kevesebb autó álljon az utcákon. - Sokkal több parkoló kellene Budapesten, mert néha fél órát is keresgélni kell, hogy le tudjak állni valahol. Ági, 24 éves - fodrász Tudja-e Ön, hogy: Brüsszel felé vállaltuk, csillapítjuk a felszíni autós forgalmat Budapesten, és ha ez nem teljesül, akár 150 milliárd forint uniós forrást fizethetünk vissza? milliárdokat takaríthatunk meg azzal, ha kevesebben betegszenek meg a fôvárosi légszennyezés miatt? ha csökken a forgalom Budapesten, nem kell évente akár 20 milliárd forintos - levegôszennyezési bírságot fizetnünk az EU-nak? Budapest egészségesebb, biztonságosabb, zöldebb és élhetôbb város lesz mindenki számára.

9 A közösségi közlekedés megcélzott díjmentessége nem jelent ingyenességet! A budapestiek megdolgoznak mindezért. Itt élnek, itt tanulnak, itt dolgoznak, és itt fizetnek adót. Az egy lakosra jutó átlagos adóbefizetés Budapesten három és félszerese a vidékinek, e pénz döntô részét azonban az állam nem a fôváros fejlesztésére költi. Budapest az ország legszolidárisabb városa, ezért a fôvárosiak kiérdemelték az egészségesebb Budapestet. Ennek eszközeként pedig a lehetôséget a díjmentes közösségi közlekedésre. - Nekünk a havi bérlet megvásárlása is komoly teher. Nagy könnyebbséget jelentene a családnak, ha kevesebbe kerülne. Eszter, 32 éves - banki ügyintézô A fôvárosi tömegközlekedés tarifái a magyar fizetésekhez képest magasak. Egy négytagú budapesti család évi forintot költ bérletre. Ha díjmentessé válik a budapestiek számára a közösségi közlekedés, az havi forint megtakarítást jelent majd egy négytagú családnak. Budapest csak nyerhet!

10 - Nem értem miért kell a szépen felújított játszótereket rögtön összefirkálni, tönkretenni. Cs. Jánosné Katalin, 78 éves - nyugdíjas Most megváltoztatjuk Budapest arculatát! A Zöld Budapest Program részeként: Kitakarítjuk és tisztán tartjuk a várost. Új fasorokat és játszótereket hozunk létre. Bôvítjük a szelektív hulladékgyûjtést. Kerékpáros barát közutakat építünk. Sétálóutcák összefüggô rendszerét alakítjuk ki Budapesten. A társasházak belsô udvarán zöld parkok létrehozását támogatjuk. A szürke lakótelepeket zöld lakóparkokká alakítjuk. Zéró toleranciát vezetünk be a szemetelôkkel, graffitizôkkel és a rongálókkal szemben. A kulturált ebtartás érdekében a parkokban itatókat és kutyaillemhelyeket létesítünk. Megújítjuk Budapest parkjait, ivókutakat, padokat, szemeteseket, illemhelyeket alakítunk ki. A közösségi tereken ingyenes WIFI kapcsolatot biztosítunk.

11 Fontos tudni! 1. A díjmentes közösségi közlekedés igénybevételére jogosító Budapest Polgára Kártyát kérésére minden budapesti polgár megkapja, aki legalább 4 éve rendelkezik bejelentett fôvárosi lakcímmel, vagy itt tanul nappali tagozaton. Fokozatosan bôvülni fog majd azon szolgáltatások köre, ahol elônyt jelent e kártya. 2. Az autós sem jár rosszul, aki úgy dönt, behajt a környezetvédelmi zónákba, mert a kevesebb dugó miatt gyorsabban elérheti úti célját, és nem kell dugókban araszolgatnia. 3. Mindenki maga döntheti el, behajt-e a környezetvédelmi zónákba. Öné a választás joga: a kocsiját ôrzött P+R parkolóban hagyva kényelmes, tiszta, légkondicionált közösségi jármûveken utazik, vagy a behajtási díj megfizetésével hozzájárul új jármûvek megvételéhez. 4. A megvalósításhoz szükséges fejlesztések jelentôs része már folyamatban van.

12 Ha egyetért a Zöld Budapest Programmal, fejezze ki támogatását! Hogy legyen több park, zöldterület és tisztább levegô a városban, és a behajtási díjakból akár díjmentessé váljon a közösségi közlekedés a fôvárosiak számára. Ebben a kérdésben egyetlen politikus sem dönthet egyedül! Tisztelettel várjuk ötleteit, gondolatait, véleményét a közösségi, zöld Budapest megteremtéséhez az MSZP BUDAPEST1535, Pf.: 807 levelezési címre, vagy a címre. Tegyünk a jövônkért! Meghívó Várom Önöket szakértôinkkel együtt egy kötetlen beszélgetésre! Helyszín: Parlament Cafe V. kerület, Vértanúk tere 1. Téma és idôpontok: július 1. 17:00 Egészségünk július 8. 17:00 Közlekedés július :00 Biztonságunk és a rend július :00 Kultúra és közösségünk Lehet-e bármi fontosabb családunk, gyermekeink egészségénél? Ha összefogunk, akkor Ön és Budapest is csak nyerhet! kiadó: MSZP Budapesti Területi Szövetsége. Cím: 1066.Bp. Jókai u. 6. Tel.: A kiadvány környezetbarát papírból készült.

KORSZERŰ KÖZLEKEDÉSSZERVEZÉSI ESZKÖZÖK BUDAPESTEN ÉS BUDAPEST KÖRNYÉKI

KORSZERŰ KÖZLEKEDÉSSZERVEZÉSI ESZKÖZÖK BUDAPESTEN ÉS BUDAPEST KÖRNYÉKI VARGHA MÁRTON KORSZERŰ KÖZLEKEDÉSSZERVEZÉSI ESZKÖZÖK BUDAPESTEN ÉS BUDAPEST KÖRNYÉKI TELEPÜLÉSEKEN A KÖZLEKEDÉSI EREDETŰ ZAJ- ÉS LÉGSZENNYEZÉS CSÖKKENTÉSÉBEN 2008-ban hirdették ki az Európai Unióban az

Részletesebben

2. A közvélemény-kutatás eredményei 2.1. Környezettudatosság a fiatalok körében

2. A közvélemény-kutatás eredményei 2.1. Környezettudatosság a fiatalok körében 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. A közvélemény-kutatás eredményei... 4 2.1 Környezettudatosság a fiatalok körében... 4 2.2. Energiahatékonyság és -megtakarítás... 6 3. Városi közlekedés és környezettudatos

Részletesebben

MILYEN LEGYEN BUDAPEST? ÉGHAJLATVÁLTOZÁS. Az utcák és terek évezredekig voltak a közösségi kapcsolatok színterei. Ezeken találkoztak,

MILYEN LEGYEN BUDAPEST? ÉGHAJLATVÁLTOZÁS. Az utcák és terek évezredekig voltak a közösségi kapcsolatok színterei. Ezeken találkoztak, 1 2 Gyakori, hogy egy város fejlôdésének érzékeltetésére toronyházak és fôutak képeit mutatják. Valójában egy nagyváros nem akkor civilizáltabb, ha fôútjai vannak, hanem ha egy gyermek triciklivel könnyen

Részletesebben

Az egészséges környezethez való jog érvényesülése a modern nagyvárosban. Különös tekintettel Budapest, valamint a közlekedés problémájára

Az egészséges környezethez való jog érvényesülése a modern nagyvárosban. Különös tekintettel Budapest, valamint a közlekedés problémájára Az egészséges környezethez való jog érvényesülése a modern nagyvárosban Különös tekintettel Budapest, valamint a közlekedés problémájára Készítette: Győri Viktor 2008 2 Tartalomjegyzék: Bevezetés 3 A modern

Részletesebben

Folytatjuk az óbudai közösségépítést

Folytatjuk az óbudai közösségépítést Szeptember 21-én ünnepélyesen is átadták az Esernyőst, az Óbudai Kulturális Központ legújabb intézményét, mely a Fő téren várja naprakész kulturális és turisztikai ajánlásokkal az érdeklődőket. Az emberek

Részletesebben

Két keréken négy kerékkel Budapesten

Két keréken négy kerékkel Budapesten Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézet Két keréken négy kerékkel Budapesten A budapesti kerékpáros közösségi közlekedési rendszer (BuBi) bevezetésének feltételezett következményei nemzetközi

Részletesebben

ÚJBUDA. Szakrendelő. A milliárdos költséggel felújított szakorvosi rendelő átépítését nyomon követtük. Most megnéztük, milyen egy napja.

ÚJBUDA. Szakrendelő. A milliárdos költséggel felújított szakorvosi rendelő átépítését nyomon követtük. Most megnéztük, milyen egy napja. KELENFÖLD ÚJBUDA ŐRMEZŐ GAZDAGRÉT ALBERTFALVA KELENVÖLGY LÁGYMÁNYOS SASAD-SASHEGY GELLÉRTHEGY SZENTIMREVÁROS XVI. ÉVF. 30-31. SZÁM A XI. KERÜLET POLGÁRAINAK HETI KÖZÉLETI LAPJA 2006. AUGUSZTUS 23. Alpolgármester

Részletesebben

BUDAPESTFŐVÁROSX.KERÜLETKŐBÁNYAIÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPESTFŐVÁROSX.KERÜLETKŐBÁNYAIÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BUDAPESTFŐVÁROSX.KERÜLETKŐBÁNYAIÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült a Körösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (ll 05 Budapest, Szent László tér 7-14.) 2011. november 24-én 17

Részletesebben

a vörösiszap-károsultakért

a vörösiszap-károsultakért 2010. november 24. www.goodcsr.com Good CSR vállalatok a vörösiszap-károsultakért Aranyalma ághegyen hogyan vásároljunk felelősen 8 óra munka - egészségesebben, könnyebben, szívesebben Szebb jövő, zöldebb

Részletesebben

A személygépkocsi-használat valós költségei Budapesten

A személygépkocsi-használat valós költségei Budapesten A személygépkocsi-használat valós költségei Budapesten A lakás után az emberek második legértékesebb vagyontárgya általában az autó. Az autó szabadságot ad, az autóval időt takaríthatunk meg, az autó olcsóbb,

Részletesebben

TELEPÜLÉSI KLÍMASTRATÉGIA

TELEPÜLÉSI KLÍMASTRATÉGIA SZEKSZÁRD: A KLÍMABARÁT TELEPÜLÉS TELEPÜLÉSI KLÍMASTRATÉGIA Szekszárd, 2010. november Összeállította: Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány (Tel.: 74/414-217, E-mail: info@zoldtars.hu, www.zoldtars.hu)

Részletesebben

A Cselekvő Nemzet Programja

A Cselekvő Nemzet Programja A Cselekvő Nemzet Programja Kedves Olvasó! Soha ennyien nem dolgoztunk még együtt Magyarország jövőjén, idősek, fiatalok, férfiak, nők, munkavállalók, vállalkozók, vidékiek, gazdák, mérnökök, munkások,

Részletesebben

KIK KERÜLNEK A KÖZGYÛLÉSBE? MINDENT A VÁLASZTÁSRÓL BEMUTATKOZNAK A POLGÁRMESTERJELÖLTEK ÉS A KÉPVISELÔJELÖLTEK

KIK KERÜLNEK A KÖZGYÛLÉSBE? MINDENT A VÁLASZTÁSRÓL BEMUTATKOZNAK A POLGÁRMESTERJELÖLTEK ÉS A KÉPVISELÔJELÖLTEK 24. ÉVF. 34. SZÁM SZOMBATHELY, 2014. SZEPTEMBER 27. ÖNKORMÁNYZATI HETILAP KIK KERÜLNEK A KÖZGYÛLÉSBE? MINDENT A VÁLASZTÁSRÓL BEMUTATKOZNAK A POLGÁRMESTERJELÖLTEK ÉS A KÉPVISELÔJELÖLTEK Kôszeg legnagyobb

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ELMÚLT NÉGY ÉVÉNEK MUNKÁJÁRÓL. Szenvedéllyel és szakértelemmel

BESZÁMOLÓ A II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ELMÚLT NÉGY ÉVÉNEK MUNKÁJÁRÓL. Szenvedéllyel és szakértelemmel Budai Napló BESZÁMOLÓ A II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ELMÚLT NÉGY ÉVÉNEK MUNKÁJÁRÓL 2010 Szenvedéllyel és szakértelemmel Beszélgetés dr. Láng Zsolttal, a II. kerület polgármesterével Az idei, immár nyolcadik

Részletesebben

Egy Jobbik Pécsért! Mert ez a város ennél sokkal többet érdemel! A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati választási programja

Egy Jobbik Pécsért! Mert ez a város ennél sokkal többet érdemel! A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati választási programja Egy Jobbik Pécsért! Mert ez a város ennél sokkal többet érdemel! A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati választási programja Pécs 2010 Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntője Tisztelt

Részletesebben

Állam és polgárai B VÁLTOZAT. A válaszadás önkéntes! sorszám. 2007... hó... nap... óra... perctől. Település neve:... Budapesten kerület:

Állam és polgárai B VÁLTOZAT. A válaszadás önkéntes! sorszám. 2007... hó... nap... óra... perctől. Település neve:... Budapesten kerület: sorszám Állam és polgárai B VÁLTOZAT A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kijelentem, hogy a kérdezés szabályainak megfelelően jártam el. Az általam kezelt és felvett adatokat

Részletesebben

Magyarország a hazánk, Budapest az otthonunk

Magyarország a hazánk, Budapest az otthonunk 1 Magyarország a hazánk, Budapest az otthonunk A Jobbik 2014-es Budapest Programja 2 Tisztelt Budapesti Polgárok! Engedjék meg, hogy bemutatkozzam. Dr. Staudt Gábor vagyok, a Jobbik főpolgármester-jelöltje.

Részletesebben

Tiszta lap. sôt, még azon is túl. országos kereskedelmi igazgatónk mérlegeli, Kérjük, fogadják változatlanul jó

Tiszta lap. sôt, még azon is túl. országos kereskedelmi igazgatónk mérlegeli, Kérjük, fogadják változatlanul jó 5. szám, 2010. december Az.A.S.A. csoport a legnagyobb privát hulladékkezelôk egyike Ausztriában, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában, és egyre fontosabb szerepre tesz szert Európa más országaiban

Részletesebben

Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között

Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között XX. évfolyam 12. szám 2012. június 26. Megjelenik: kéthetente Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között ÖNKORMÁNYZAT Összefognak Szorosabb együttmûködés a rendvédelmi szervek

Részletesebben

dugódíj ÖN K O R K É P ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT BEDUGULVA: Esélyek és és lehetőségek Mozgástér Hullámvasút

dugódíj ÖN K O R K É P ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT BEDUGULVA: Esélyek és és lehetőségek Mozgástér Hullámvasút Esélyek és és lehetőségek 2007 8 9. szám ÖN K O R K É P ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT Ára: 1090 Ft tizenhetedik évfolyam, 162. szám Mozgástér Hullámvasút 5. oldal 11. oldal Közlekedési beruházásokról döntött

Részletesebben

INGATLAN. új Ház és Kert

INGATLAN. új Ház és Kert új Ház Tel.: +36 30 958 1992 www.hazkert.hu E-mail: simon.csaba.hu@gmail.com Újépítésű lakások Pécelen 60-70 m 2 közötti nagyságban Saját használatú kertkialakítással Saját gépkocsibeállási lehetőség A

Részletesebben

Straub Dezső. Kedvezményes hirdetési lehetőség a Kőbányai Magazinban! Telefon: 06 70 304 4628. " Állj ki és beszélj!" Interjú a 8-9.

Straub Dezső. Kedvezményes hirdetési lehetőség a Kőbányai Magazinban! Telefon: 06 70 304 4628.  Állj ki és beszélj! Interjú a 8-9. II. évfolyam 3. szám 2014. március Straub Dezső " Állj ki és beszélj!" Interjú a 8-9. oldalon 3. oldal Négy elfecsérelt év Somlyódy válasza a támadásra A Fidesz nem tudott maradandót alkotni Kőbányán,

Részletesebben

III. MELLÉKLET: Marketing terv

III. MELLÉKLET: Marketing terv 1 III. MELLÉKLET: 2 Jelen esetben egy új üzletág, egy új közszolgáltatás, azaz a kerékpáros közösségi közlekedési rendszer kialakítása a cél, melyhez a stratégiai és marketing terv az útitervet jelentheti.

Részletesebben

CSAPDAHELYZET ÖN K O R K É P. Esélyek és lehetőségek

CSAPDAHELYZET ÖN K O R K É P. Esélyek és lehetőségek 2 0 0 8 3. szám ÖN K O R K É P tizennyolcadik évfolyam, 167. szám Ö N K O R M Á N Y Z A T I F O L Y Ó I R A T www.onkorkep.hu www.onkornet.hu Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET CSAPDAHELYZET

Részletesebben

Fekete Könyv. Budapest tönkretétele I-II-III.

Fekete Könyv. Budapest tönkretétele I-II-III. Fekete Könyv Budapest tönkretétele I-II-III. 2010-2013 1 Bevezető Borús gondolatok Budapest Fekete Könyve elé Az elmúlt két évben összeállítottuk Budapest Fekete Könyveit. Évről évre sorra vettük, miként

Részletesebben

2. évfolyam 4. szám, 2011. szeptember

2. évfolyam 4. szám, 2011. szeptember 2. évfolyam 4. szám, 2011. szeptember Ezt ne írd meg! 3. oldal Sződligeti szupernagyi 6. oldal Legyünk zöldek! 10. oldal Tanévnyitó 9. oldal Falunap, 2011 ? Ezt ne írd meg! Rendhagyó írással kezdjük mostani

Részletesebben

JÁTÉK Nyerjen fürdőbelépőt a Déli Szóval! Kothencz János egyben tartja a szegedi családokat RAJTUNK RÖHÖGNEK A PESTIEK

JÁTÉK Nyerjen fürdőbelépőt a Déli Szóval! Kothencz János egyben tartja a szegedi családokat RAJTUNK RÖHÖGNEK A PESTIEK RAJTUNK RÖHÖGNEK A PESTIEK 5 Közel 1 milliárd forintot bukott Szeged a piros trolik beszerzésével. A korábbi SZKT-igazgató off-shore céggel pályázott. A Civil Városi Unió lerántja a leplet a beruházásról.

Részletesebben

Erős, sikeres, Magyarországot szeretnék

Erős, sikeres, Magyarországot szeretnék Erős, sikeres, Magyarországot szeretnék A képviselők eskütételével május 16-án megalakult az új Országgyűlés. Elnökének ismét a szocialista Szili Katalint választották, az alelnöki posztot Áder János (Fidesz)

Részletesebben

Egy élhetőbb és vonzóbb Budapest koncepciója

Egy élhetőbb és vonzóbb Budapest koncepciója 1 Egy élhetőbb és vonzóbb Budapest koncepciója (2015-ig) Készült 2007. őszén 2 Tartalomjegyzék Előszó 1. Helyzetértékelés 2. Jövőkép 2015-re 3. Megvalósítható célok 2015-re. 4. Stratégia 5. Szakpolitikai

Részletesebben

MOZGÁSBAN. A CÉLunk KÖZÖS. Változások előtt és után Interjú Szedlmajer Lászlóval. Interjú Vitézy Dáviddal, a BKK vezérigazgatójával

MOZGÁSBAN. A CÉLunk KÖZÖS. Változások előtt és után Interjú Szedlmajer Lászlóval. Interjú Vitézy Dáviddal, a BKK vezérigazgatójával MOZGÁSBAN XLV. évfolyam 1. szám Az SZMSZ változásai Szia ZIU A mozgólépcső története BAM 2.0 Változások előtt és után Interjú Szedlmajer Lászlóval A CÉLunk KÖZÖS Interjú Vitézy Dáviddal, a BKK vezérigazgatójával

Részletesebben