ÚJ MEGOLDÁSOK A SIKERES VÁROSÉRT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÚJ MEGOLDÁSOK A SIKERES VÁROSÉRT"

Átírás

1 ÚJ MEGOLDÁSOK! A SIKERES VÁROSÉRT

2 Kedves Budapesti Polgár! Mindenki az ingyen-bkv -ról beszél. Természetesen nem ingyenes, díjmentes. A kettô nem ugyanaz. Elindult a közös gondolkodás a programunkról, Budapest jövôjérôl. Zöld Budapest Program Abban mindenki egyetért, hogy túl nagy az autósforgalom a fôvárosban és a környezetszennyezést csökkenteni kell. Abban is mindenki egyetért, hogy környezetvédelmi behajtási zónákat kell létrehoznunk, amint azt több európai nagyváros (például Berlin, Róma, Milánó) megtette már. A behajtási díjak bevételét egyrészt a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítjuk. Másrészt a fôvárosiak számára a BKV jegyárak drasztikus, akár száz százalékos csökkentésére. Igen. Komolyan gondolom! Ha tisztább lesz a levegô, Budapest csak nyerhet! Ugye Ön is szeretne egy tisztább, zöldebb, barátságosabb Budapesten élni, ahol kevesebb a zaj, a por és a dugó? - Jó volna sétálni egyet a barátokkal, amikor kijövünk az egyetemrôl egy nehéz nap után. De a délutáni csúcsidôben annyira rossz levegô van már a városban, hogy sokszor inkább szétszéled a csapat. Kata, 21 éves - egyetemi hallgató Lehet-e bármi fontosabb családunk, gyermekeink egészségénél?

3 Igen, meglesz rá a pénz! Lássuk a számokat! A tervezett behajtási zónahatárokon ma napi közel 1 millió autós zónaátlépés történik.* A zöld zóna behajtási díj bevezetésével a forgalom jelentôsen csökkenni fog. De nemzetközi tapasztalatok alapján így is legalább 500 ezer autós zónaátlépés történik majd naponta. Ez 450 forintos behajtási díjjal számolva évi 56 milliárd forint bevételt jelent Budapestnek. Mekkora bevétel várható a behajtási díjakból? Zónaátlépések száma: 500 ezer alkalom/nap X Behajtási díj: = 450 Ft/alkalom Napi zónadíj bevétel: 225 millió Ft Napi zónadíj bevétel: 225 millió Ft Fizetôs napok száma X = évente: 250 Évi zónadíj bevétel: 56 milliárd Ft Tudja-e Ön, hogy: közel egymillió budapesti szenved allergiában a légszennyezés okozta immunzavar miatt, és további tízezrek betegednek meg miatta? évente közel 2000 budapesti hal meg közvetlenül a szálló por miatt? a zöld zónák kialakításával akár 20 százalékkal javulhat Budapest levegôjének tisztasága, és ugyanennyivel csökkenhet a zajterhelés? *Lehetséges zónahatárok: 1: Budapest közigazgatási határa, 2: Hungária körút-budai körút 3: Nagykörút

4 A bevételek fedezik a kiadásokat! A budapestiek évi kb. 36 milliárd forintot költenek BKV jegyre és bérletre. A díjmentességhez a behajtási zónák bevételébôl fogjuk pótolni a kiesô jegybevételeket. Ehhez mûködtetni kell a behajtási zónák rendszerét és a megnövekedett utasforgalom miatt sûríteni kell a járatokat. Ennek együttes éves költsége kb. 7 milliárd forint. Mennyibe kerül a díjmentesség és a zónarendszer? Budapesti lakosok helyett megfizetett közösségi közlekedési díj: 36 milliárd Ft/év Zónarendszer fenntartása és járatsûrítés költsége: 7 milliárd Ft/év + = Éves kiadások összesen: 43 milliárd Ft A díjmentesség megvalósítható! A behajtási zónák díjából egy évben minimum 56 milliárd forint folyik be. A kiesô jegybevételek pótlása és a zónarendszer fenntartása évi 43 milliárd forintba kerül. Így legalább évi 13 milliárd forint többletforrás jut majd a közösségi közlekedés színvonalának fejlesztésére.* A bevételek fedezik a díjmentesség költségeit? Éves zónadíj bevétel: 56 milliárd Ft Éves kiadások összesen: 43 milliárd Ft = Évente legalább 13 milliárd Ft többletforrás fejlesztésekre Ebbôl fogjuk javítani a közösségi közlekedés színvonalát! *Az amúgy is rendelkezésre álló évi 20 milliárd forinttal együtt ez összesen 33 milliárd forint minden évben a közösségi közlekedés fejlesztésére.

5 A díjmentesség az egyik út. Nézzük a többi lehetôséget. Számoljunk együtt! A behajtási zónák bevételébôl minden évben legalább 56 milliárd forint pluszbevételre számíthat Budapest. A zónarendszer üzemeltetésére ebbôl évi 7 milliárd forintot kell költenünk. A szabadon felhasználható dugódíj bevétel tehát minimum 49 milliárd forint évente. A fôvárosi polgárok joga eldönteni, hogyan használjuk fel a pénzt! Ha a díjkedvezmény mértéke: 100% 75% 50% 25% Felnôtt havi bérlet ára akkor (Ft): Díjkompenzáció (Mrd Ft): Fejlesztési keret (Mrd Ft): A havi teljes árú bérlet ára évben Ft. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy 100 százalékkal csökkenjenek a tarifák, vagyis díjmentessé váljon a tömegközlekedés, akkor évi 13 milliárd forint fejlesztési forrás jut új jármûvek beszerzésére, a szolgáltatás minôségének javítására. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy 75 százalékkal csökkenjenek a bérletárak, akkor évi 22 milliárd forint többletforrás jut a dugódíjakból a tömegközlekedés fejlesztésére. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy felére csökkenjenek a közösségi közlekedés tarifái, akkor 31 milliárd forinttal többet fordíthatunk új jármûvek beszerzésére és járatsûrítésekre minden évben a zónarendszer bevételébôl. Ha Budapest polgárai úgy döntenek, hogy csak negyedével csökkenjen a BKV bérlet ára, akkor a dugódíj bevételeibôl évi 40 milliárd forint többletforrás jut majd a tömegközlekedés fejlesztésére. A végsô döntés a budapestieké! Ön mit gondol? A díjcsökkentés mértéke és a fejlesztések tempója közös ügyünk, hiszen Budapest mindannyiunk otthona.

6 Budapest csak nyerhet! A behajtási díjból új buszokat, trolikat, villamosokat vásárolunk. Kényelmes, modern, tiszta, légkondicionált jármûveken utazunk majd a fôvárosban. Növeljük a járatok sûrûségét. Új busz és villamosjáratokat indítunk. - Ha tisztább és kényelmesebb lenne a tömegközlekedés, kocsi helyett valószínûleg én is sokszor inkább a BKV-t választanám. Marcell, 62 éves - mûszaki vezetô

7 Gyorsabb lesz a közlekedés Budapesten! A forgalom csökkenése mindenki számára gyorsabbá teszi a közlekedést, csökken az utak zsúfoltsága. Új buszsávokat alakítunk ki, így gyorsabban tudnak haladni a jelenleg dugókban araszoló autóbuszok és trolibuszok. Ez egyre több autóst ösztönözhet arra, hogy inkább a közösségi közlekedést válassza. Bérbicikli rendszert hozunk létre szerte a városban a kerékpárral közlekedôk számára. - Én is egy zöldebb Budapestet szeretnék, mivel rendszeresen bringázom a városban, és nap mint nap látom, milyen nehéz és veszélyes biciklivel közlekedni az utakon. Gergely, 23 éves - egyetemi hallgató A Zöld Budapest Program átgondolt, felelôs és megvalósítható!

8 Sokkal több parkoló kell! A városhatáron kívül és a fôbb külvárosi közlekedési csomópontoknál több tízezer új, kamerával ôrzött P+R parkolóhelyet alakítunk ki, ahol napi egy buszjegy áráért lehet parkolni. A belsô kerületekben mélygarázsokat, parkolóházakat építünk, hogy kevesebb autó álljon az utcákon. - Sokkal több parkoló kellene Budapesten, mert néha fél órát is keresgélni kell, hogy le tudjak állni valahol. Ági, 24 éves - fodrász Tudja-e Ön, hogy: Brüsszel felé vállaltuk, csillapítjuk a felszíni autós forgalmat Budapesten, és ha ez nem teljesül, akár 150 milliárd forint uniós forrást fizethetünk vissza? milliárdokat takaríthatunk meg azzal, ha kevesebben betegszenek meg a fôvárosi légszennyezés miatt? ha csökken a forgalom Budapesten, nem kell évente akár 20 milliárd forintos - levegôszennyezési bírságot fizetnünk az EU-nak? Budapest egészségesebb, biztonságosabb, zöldebb és élhetôbb város lesz mindenki számára.

9 A közösségi közlekedés megcélzott díjmentessége nem jelent ingyenességet! A budapestiek megdolgoznak mindezért. Itt élnek, itt tanulnak, itt dolgoznak, és itt fizetnek adót. Az egy lakosra jutó átlagos adóbefizetés Budapesten három és félszerese a vidékinek, e pénz döntô részét azonban az állam nem a fôváros fejlesztésére költi. Budapest az ország legszolidárisabb városa, ezért a fôvárosiak kiérdemelték az egészségesebb Budapestet. Ennek eszközeként pedig a lehetôséget a díjmentes közösségi közlekedésre. - Nekünk a havi bérlet megvásárlása is komoly teher. Nagy könnyebbséget jelentene a családnak, ha kevesebbe kerülne. Eszter, 32 éves - banki ügyintézô A fôvárosi tömegközlekedés tarifái a magyar fizetésekhez képest magasak. Egy négytagú budapesti család évi forintot költ bérletre. Ha díjmentessé válik a budapestiek számára a közösségi közlekedés, az havi forint megtakarítást jelent majd egy négytagú családnak. Budapest csak nyerhet!

10 - Nem értem miért kell a szépen felújított játszótereket rögtön összefirkálni, tönkretenni. Cs. Jánosné Katalin, 78 éves - nyugdíjas Most megváltoztatjuk Budapest arculatát! A Zöld Budapest Program részeként: Kitakarítjuk és tisztán tartjuk a várost. Új fasorokat és játszótereket hozunk létre. Bôvítjük a szelektív hulladékgyûjtést. Kerékpáros barát közutakat építünk. Sétálóutcák összefüggô rendszerét alakítjuk ki Budapesten. A társasházak belsô udvarán zöld parkok létrehozását támogatjuk. A szürke lakótelepeket zöld lakóparkokká alakítjuk. Zéró toleranciát vezetünk be a szemetelôkkel, graffitizôkkel és a rongálókkal szemben. A kulturált ebtartás érdekében a parkokban itatókat és kutyaillemhelyeket létesítünk. Megújítjuk Budapest parkjait, ivókutakat, padokat, szemeteseket, illemhelyeket alakítunk ki. A közösségi tereken ingyenes WIFI kapcsolatot biztosítunk.

11 Fontos tudni! 1. A díjmentes közösségi közlekedés igénybevételére jogosító Budapest Polgára Kártyát kérésére minden budapesti polgár megkapja, aki legalább 4 éve rendelkezik bejelentett fôvárosi lakcímmel, vagy itt tanul nappali tagozaton. Fokozatosan bôvülni fog majd azon szolgáltatások köre, ahol elônyt jelent e kártya. 2. Az autós sem jár rosszul, aki úgy dönt, behajt a környezetvédelmi zónákba, mert a kevesebb dugó miatt gyorsabban elérheti úti célját, és nem kell dugókban araszolgatnia. 3. Mindenki maga döntheti el, behajt-e a környezetvédelmi zónákba. Öné a választás joga: a kocsiját ôrzött P+R parkolóban hagyva kényelmes, tiszta, légkondicionált közösségi jármûveken utazik, vagy a behajtási díj megfizetésével hozzájárul új jármûvek megvételéhez. 4. A megvalósításhoz szükséges fejlesztések jelentôs része már folyamatban van.

12 Ha egyetért a Zöld Budapest Programmal, fejezze ki támogatását! Hogy legyen több park, zöldterület és tisztább levegô a városban, és a behajtási díjakból akár díjmentessé váljon a közösségi közlekedés a fôvárosiak számára. Ebben a kérdésben egyetlen politikus sem dönthet egyedül! Tisztelettel várjuk ötleteit, gondolatait, véleményét a közösségi, zöld Budapest megteremtéséhez az MSZP BUDAPEST1535, Pf.: 807 levelezési címre, vagy a budapest@horvathcsaba.hu címre. Tegyünk a jövônkért! Meghívó Várom Önöket szakértôinkkel együtt egy kötetlen beszélgetésre! Helyszín: Parlament Cafe V. kerület, Vértanúk tere 1. Téma és idôpontok: július 1. 17:00 Egészségünk július 8. 17:00 Közlekedés július :00 Biztonságunk és a rend július :00 Kultúra és közösségünk Lehet-e bármi fontosabb családunk, gyermekeink egészségénél? Ha összefogunk, akkor Ön és Budapest is csak nyerhet! kiadó: MSZP Budapesti Területi Szövetsége. Cím: 1066.Bp. Jókai u. 6. Tel.: budapest@mszp.hu A kiadvány környezetbarát papírból készült.

A közlekedés helyzete, jövője ma Magyarországon. Az EU városi közlekedéspolitikája ( Zöld Könyv 2007), összhang a hazai elképzelésekkel

A közlekedés helyzete, jövője ma Magyarországon. Az EU városi közlekedéspolitikája ( Zöld Könyv 2007), összhang a hazai elképzelésekkel A közlekedés helyzete, jövője ma Magyarországon Az EU városi közlekedéspolitikája ( Zöld Könyv 2007), összhang a hazai elképzelésekkel Kerényi László Sándor Ügyosztályvezető Budapest Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

a vizitdíj és a napidíj elsô éve

a vizitdíj és a napidíj elsô éve a vizitdíj és a napidíj elsô éve A vizitdíj és a napidíj bevezetésének fô indoka az volt, hogy a legális önrészfizetés segít visszaszorítani a hálapénzt, jelentôs bevételhez juttatja a háziorvosokat, és

Részletesebben

Okos parkolás az élhető városokért. S o m o g y i Z s o l t

Okos parkolás az élhető városokért. S o m o g y i Z s o l t Okos parkolás az élhető városokért S o m o g y i Z s o l t A városi mobilitás az egész világon változik, ennek hátterében 4 fő trendet azonosítottunk 1 2 3 4 INGÁZÓK ÉLHETŐ VÁROS ELEKTROMOS AUTÓZÁS KÖZÖSSÉGI

Részletesebben

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig Vonali menetrend 2018. május 20-tól 2018. december 8-ig Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z72 Kedves Utasunk! Kiadványunk a Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom vasútvonalon 2018.

Részletesebben

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS BUSZON, METRÓN, VILLAMOSON

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS BUSZON, METRÓN, VILLAMOSON KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS BUSZON, METRÓN, VILLAMOSON Kerékpárszállítás buszon, metrón, villamoson Kovács Gergely COWI Magyarország Kft. # 2011.03.16. Jelenlegi helyzet Budapest fogaskerekű HÉV vasút # # # # #

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. május 25-i ülésére Tárgy: Autóbusz megvásárlására irányuló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

135-ös és 135A jelzésű új viszonylatok indítása a XXIII. kerületben

135-ös és 135A jelzésű új viszonylatok indítása a XXIII. kerületben 135-ös és 135A jelzésű új viszonylatok indítása a XXIII. kerületben 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK kikérte az utazóközönség véleményét a 135-ös és 135A új viszonylatok üzembe

Részletesebben

VÁROSI KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Balatonfenyves, szeptember Kérdőívek eredményei

VÁROSI KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Balatonfenyves, szeptember Kérdőívek eredményei VÁROSI KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Balatonfenyves, 2015. szeptember 10-11. Kérdőívek eredményei Mi az első szó, ami eszébe jut a Fenntartható közlekedés fogalmához kapcsolódóan? Környezet, környezetszennyezés,

Részletesebben

Mielőbbi válaszát várva, üdvözlettel: Lukács András elnök

Mielőbbi válaszát várva, üdvözlettel: Lukács András elnök Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Budapest Budapest, 2006. szeptember 14. Tisztelt Miniszter Úr! Ismételten szeretnénk felhívni a figyelmét egy olyan

Részletesebben

Új időszámítás Kőbánya közlekedésében

Új időszámítás Kőbánya közlekedésében Utak, járdák, parkolók, közlekedési csomópontok épültek és újultak meg Kőbányán, az elmúlt négy évben. A beruházások hatására érezhetően biztonságosabb és gyorsabb lett a közlekedés, és Kovács Róbert polgármester

Részletesebben

A TransHUSK Plus projekt

A TransHUSK Plus projekt A TransHUSK Plus projekt dr. Siska Miklós KTI Zárókonferencia Győr, 2015. június 17. A projekt keretében vizsgált térségek A két projekt néhány jellemző adata 680 km közös határ; 22 (TransHUSK) + 18 (TransHUSK

Részletesebben

A telefonos adatfelvétel 2005. első felében, 300 fős reprezentatív, 18 éves vagy idősebb budapestieket magába foglaló minta alapján történt.

A telefonos adatfelvétel 2005. első felében, 300 fős reprezentatív, 18 éves vagy idősebb budapestieket magába foglaló minta alapján történt. Parkolás Budapesten Fővárosi parkolási szokások és a parkolási rendszer lakossági megítélése A Studio Metropolitana Kht. közvélemény-kutatása A Studio Metropolitana Urbanisztikai Kutató Központ Kht., együttműködve

Részletesebben

BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS

BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS KERÉKPÁRRAL, MOL BUBIVAL Budapest számára kiemelten fontos a környezetkímélő közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város

Részletesebben

Alacsonyabb díjak minden tekintetben

Alacsonyabb díjak minden tekintetben Alacsonyabb díjak minden tekintetben Parkolási díjak alakulása 26 [D] 26. I. Zóna Miskolc 15 Nyíregyháza 15 Debrecen 165 Szeged 21 Pécs 24 Győr 28 Budapest 48 Parkolási díjak I. zóna Ft / óra 26. 5 45

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.5.31. C(2017) 3574 final ANNEX 1 MELLÉKLETEK a következőhöz: A BIZOTTSÁG FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE a 2010/40/EU európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az EU

Részletesebben

Kerékpározást ösztönző kampányok. Tata, 2013. október 29. Dormán Emese Kilián Zsolt

Kerékpározást ösztönző kampányok. Tata, 2013. október 29. Dormán Emese Kilián Zsolt Kerékpározást ösztönző kampányok Tata, 2013. október 29. Dormán Emese Kilián Zsolt Alapfogalmak Nem elég az út (autó)kapacitása? Nincs elég (autó)parkolóhely? Honnan ez a sok bringás? Kommunikáció: Szemléletváltás

Részletesebben

Székesfehérvári közlekedés, és parkolás helyzete

Székesfehérvári közlekedés, és parkolás helyzete 30. hullám III. Gyorsjelentés Székesfehérvári közlekedés, és parkolás helyzete 2017. január 2. 1 A KUTATÁS HÁTTERE ÉS MÓDSZERTANA A Magyar Városkutató Intézet havi rendszerességgel vizsgálja a települések,

Részletesebben

Lakossági tájékoztató Vác város február 1-től érvényes parkolási rendjéről

Lakossági tájékoztató Vác város február 1-től érvényes parkolási rendjéről Lakossági tájékoztató Vác város 2018. február 1-től érvényes parkolási rendjéről AZ ÜZEMELTETŐ NEVE ÉS CÍME: Váci Városfejlesztő Kft. 2600 Vác, Köztársaság út 34. Telefon: 06-27/510-107 I. Ügyfélszolgálat

Részletesebben

Változó kedvezmények és díjtételek

Változó kedvezmények és díjtételek Változó kedvezmények és díjtételek 2007. május 1-jén lépett hatályba a közforgalmú személyszállítási kedvezményekről szóló 85/2007 (IV 25.) sz. Kormány rendelet, mely mind a helyi, mind a helyközi közlekedésben

Részletesebben

Követendő külföldi példák a városi közlekedésben

Követendő külföldi példák a városi közlekedésben Követendő külföldi példák a városi közlekedésben Lukács András elnök Levegő Munkacsoport Budapest, 2011. szeptember 20. Az idő előtti halálozások száma 38 európai országban a PM10-szennyezés következtében

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzata BESZÁMOLÓ. a évi Püspökladány város közigazgatási határán belül

Püspökladány Város Önkormányzata BESZÁMOLÓ. a évi Püspökladány város közigazgatási határán belül Püspökladány Város Önkormányzata BESZÁMOLÓ a 2015. évi Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítási tevékenységről Készítette: SZIA 2000

Részletesebben

Vasúti személyszállítás aktuális trendjei a V4 országokban. Csépke András, MÁV-START vezérigazgató

Vasúti személyszállítás aktuális trendjei a V4 országokban. Csépke András, MÁV-START vezérigazgató Vasúti személyszállítás aktuális trendjei a V4 országokban Csépke András, MÁV-START vezérigazgató Szolgáltatásfejlesztési stratégia korszerű, megbízható, gyors Korszerű gördülőállomány Igény vezérelt menetrend

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről.

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről. SÁROSPATAK VÁROS TERMÁLFÜRDŐ ÉS CAMPING VEZETŐJÉTŐL Sárospatak, Határ u. 2/b. Tel.: 20/989-3919 H-3950 ------------------------------------------------------- ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testületnek -

Részletesebben

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon 2/3. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Pápa, Várpalota, Zirc, Balatonfűzfő, Veszprém, Balatonfüred, Ajka) 1. A menetjegyek

Részletesebben

A Párbeszéd Magyarországért kiadványa

A Párbeszéd Magyarországért kiadványa A Párbeszéd Magyarországért kiadványa A Párbeszéd Magyarországért meggyőződése, hogy nincsenek másodrangú állampolgárok. Mindenkinek joga van a létbiztonsághoz. Ezért a PM teljes vállszélességgel kiáll

Részletesebben

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1..

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület 9/2003.(V.10.) rendelet a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Területi hatály (1) Az Önkormányzati rendelet hatálya a község közigazgatási

Részletesebben

A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése

A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése KÖZOP 5.5.0-09-11-0027 KÖZLEKEDÉSI PROJEKT ELŐKÉSZÍTÉSI NAPOK Visegrád, 2013. november 26-27. Dobrocsi Tamás Előzmények 2011 novemberben Kormányhatározat

Részletesebben

Közösségi közlekedéssel a zöldebb környezetért. vezérigazgató

Közösségi közlekedéssel a zöldebb környezetért. vezérigazgató Közösségi közlekedéssel a zöldebb környezetért. KTE Konferencia Debrecen, 2017.03.23. Előadó: Nagy Attila vezérigazgató Tartalom: 1. Kihívások a nagyvárosok közlekedése előtt. 2. Környezetbarát és Smart

Részletesebben

3,5 / m 2 tól! LION IRODAHÁZ. Irodaház XIII. kerületben. Megfizethető irodák a Váci-folyosón 1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b

3,5 / m 2 tól! LION IRODAHÁZ. Irodaház XIII. kerületben. Megfizethető irodák a Váci-folyosón 1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b Irodaház XIII. kerületben 3,5 / m 2 tól! Általános leírás Az irodaház a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésétől 100 méterre helyezkedik el (3-as metró Dózsa György úti megállóhelye), de mégis nyugodt,

Részletesebben

Utazzunk a jövőbe. Debrecen, 2014. május 22

Utazzunk a jövőbe. Debrecen, 2014. május 22 Utazzunk a jövőbe Debrecen, 2014. május 22 5 trend, ami átalakítja a közlekedést 2 Tények és számok a közlekedés világából A közlekedési szektor több, mint 10 millió embert foglalkoztat 4,5%-a teljes alkalmazotti

Részletesebben

Közösségi közlekedés

Közösségi közlekedés Közösségi közlekedés Magas költségek alacsony hatásfok Fókusz A közösségi közlekedés hatékony szervezése kulcsfontosságú eleme az életminőség alakulásának. Magyarország előnye, hogy európai viszonylatban

Részletesebben

Koncepcionális javaslat Kamaraerdő buszvégállomás problémáinak realizálására

Koncepcionális javaslat Kamaraerdő buszvégállomás problémáinak realizálására AlterBMV Közlekedési Egyesület Koncepcionális javaslat Kamaraerdő buszvégállomás problémáinak realizálására Készítette: Mezei Gyula Ellenőrizte: Hoós Bence Welker Zsombor Törökbálint, 2010. augusztus 22.

Részletesebben

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet 12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 19/2004. (VII.15.) Orosházi Önkormányzati

Részletesebben

A közlekedésfejlesztés országos céljai. Fónagy János parlamenti államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Balatonfenyves, szeptember 10.

A közlekedésfejlesztés országos céljai. Fónagy János parlamenti államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Balatonfenyves, szeptember 10. A közlekedésfejlesztés országos céljai Fónagy János parlamenti államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Balatonfenyves, 2015. szeptember 10. A hazai közlekedésfejlesztés három pillére Nemzeti Közlekedési

Részletesebben

Városi útdíjas rendszerek forgalmi hatásai európai nagyvárosokban

Városi útdíjas rendszerek forgalmi hatásai európai nagyvárosokban Városi útdíjas rendszerek forgalmi hatásai európai nagyvárosokban Előadó: Kelen Csaba Útdíj és törvény konferencia Aranytíz Kultúrház 201 július 6. TARTALOM 2. 4. 5. Városi útdíjas rendszerek Európai városok

Részletesebben

A közlekedés, mint az élhető városüzemeltetés pillére Vitézy Dávid

A közlekedés, mint az élhető városüzemeltetés pillére Vitézy Dávid A közlekedés, mint az élhető városüzemeltetés pillére Vitézy Dávid vezérigazgató Budapesti Közlekedési Központ Analógia Kell egy mérnök a városnak! 2 Új szervezeti modell Jól strukturált, világos szerkezet

Részletesebben

Hajóval a világbajnokság helyszíneire? Igen!

Hajóval a világbajnokság helyszíneire? Igen! https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/497/hajoval-a-vilagbajnoksag-helyszineire-igen Hajóval a világbajnokság helyszíneire? Igen! 2017.06.04. 10:34 CET A 17. FINA Világbajnokság Budapesten minden

Részletesebben

Mondd meg hány éves vagy, megmondom mivel közlekedsz! Generációs különbségek a hétköznapi közlekedésben

Mondd meg hány éves vagy, megmondom mivel közlekedsz! Generációs különbségek a hétköznapi közlekedésben Mondd meg hány éves vagy, megmondom mivel közlekedsz! Generációs különbségek a hétköznapi közlekedésben Dr. Kolnhofer-Derecskei Anita Dr. Reicher Regina Zsuzsánna 1975 1985 1995 2005 2015 Generációk Mi

Részletesebben

FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN

FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN 2006 5 évre szóló bérleti szerződéssel két jegyautomatát szereztünk be amelyek a a Szabó Kati Sportcsarnok és a Lábasház megállóhelyeknél

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. (jelenleg: Északmagyarországi Közlekedési Központ Zrt.) között 2013. július 1-től 2016. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 50/2009. (XII. 23.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 50/2009. (XII. 23.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 50/2009. (XII. 23.) számú rendelete a közösségi közlekedési szolgáltatások ellátásának alapvető feltételeiről szóló, módosított 45/2008. (XII. 22.) számú rendelet

Részletesebben

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban 2014. június 30. A Magyar Kerékpárosklub legfrissebb,

Részletesebben

BKK által futtatott erősen környezetszennyező buszok. Segédanyag (Utolsó módosítás: 2014.08.05)

BKK által futtatott erősen környezetszennyező buszok. Segédanyag (Utolsó módosítás: 2014.08.05) BKK által futtatott erősen környezetszennyező buszok Segédanyag (Utolsó módosítás: 2014.08.05) Helyzet ma A BKK ma állományban ~1612 olyan városi busz van, amely messze nem felel meg az Európában mindennapos

Részletesebben

A fenntartható városi mobilitás és városfejlesztés Budapesten. Kangyerka Ádám

A fenntartható városi mobilitás és városfejlesztés Budapesten. Kangyerka Ádám Mozdulj a jó irányba! Fenntartható Városi Közlekedési Tervek XI. Európai Mobilitási Hét előkészítő Kecskemét, 2012. május 24-25. A fenntartható városi mobilitás és városfejlesztés Budapesten Kangyerka

Részletesebben

Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás fejlesztési programja

Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás fejlesztési programja go?rdjan2010:jul 2/1/10 2:39 PM Page 1 VI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM, 2010. JANUÁR A SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁG NEGYEDÉVENKÉNT MEGJELENÔ LAPJA Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás

Részletesebben

A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra

A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra A 4-es metró beruházásával kapcsolatos egyes kérdésekről a sajtóban és a szakemberek között is éles viták zajlanak.

Részletesebben

A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával

A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok Terveink szerint 2013. június 3-tól munkanapokon

Részletesebben

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Ikt.sz.: 3321-10/2009. Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

A közösségi közlekedés fejlesztési és népszerősítési lehetıségei Gyırben

A közösségi közlekedés fejlesztési és népszerősítési lehetıségei Gyırben A közösségi közlekedés fejlesztési és népszerősítési lehetıségei Gyırben Winkler Ágoston menetrendi elıadó Kisalföld Volán Zrt. Bevezetés Egyéni közlekedés térnyerése Közösségi közlekedés szerepe csökken

Részletesebben

Milliós érték a társadalomnak egy új

Milliós érték a társadalomnak egy új 1 Milliós érték a társadalomnak egy új kerékpáros A kerékpározás társadalmi és gazdasági Magyar Kerékpárosklub 2009. 06. 29. 2 Kerékpározás elınyei Ki tudja? 3 De hogyan döntünk?!? 4 Tartalom 1. A számolás

Részletesebben

J_;f,1 számú előterjesztés

J_;f,1 számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere J_;f,1 számú előterjesztés Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Budapest X. kerület, Kőbánya-alsó

Részletesebben

RégióPark, a miskolci közlekedési kultúráért 2007 október 06., szombat 12:56

RégióPark, a miskolci közlekedési kultúráért 2007 október 06., szombat 12:56 Név: Stefán Csaba Kor: 45 év Eredeti foglalkozás: okleveles közgazdász Hobby: sport, horgászás, kertészkedés, Kedvenc zene: Minden ami jó, az operától a könnyű műfajig Kedvenc könyv: Ha jut idő útleírások

Részletesebben

2011. 9. KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT!

2011. 9. KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! 2011. február 9. KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! Önök Dr. Horváth Balázs: Személy / autó / busz / megálló A közforgalmú közlekedés szerepe a városok életében előadását hallhatják! 2 Dr. Horváth Balázs: Személy

Részletesebben

SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL

SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL A 2-es villamos február 26-án kezdi meg az utasok szállítását a teljes vonalon, utasforgalmi próbaüzem keretében.

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés évi parkoló építési, felújítási keretösszeg felhasználásról

Város Polgármestere. Előterjesztés évi parkoló építési, felújítási keretösszeg felhasználásról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/224, 226, 233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Ügyintéző: Zsók Anikó Előterjesztés

Részletesebben

Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban

Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban Mosonmagyaróvár több éve csatlakozott az Európai Mobilitási Hét (2011. szeptember 16-22.) rendezvény sorozathoz, melynek záró napja az Európai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 28-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés Melléklet 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés legmagasabb díjairól 1 Tartalom 1. A belföldi helyközi (távolsági)

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 21/2010. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről (Egységes szerkezetben a 37/2010. (XII.20.),

Részletesebben

Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása KMOP-2.3.1/A-09-2f-2010-0001. BuBi SZAKMAI FÓRUM 2011. szeptember 20.

Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása KMOP-2.3.1/A-09-2f-2010-0001. BuBi SZAKMAI FÓRUM 2011. szeptember 20. Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása KMOP-2.3.1/A-09-2f-2010-0001 BuBi SZAKMAI FÓRUM 2011. szeptember 20. BuBi Szakmai Fórum 2011. szeptember 20. A BuBi szerepe Budapest közösségi

Részletesebben

A fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésének eredményei 2016

A fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésének eredményei 2016 KTE Baranya Megyei Területi Szervezetének Új megoldások a közösségi közlekedésben című konferenciája A fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésének eredményei 2016 Dr. Denke Zsolt kiemelt projektvezető

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a parkolás szabályozásáról és a várakozás rendjéről szóló 14/2011. (V. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Vélemény a BKV menetdíjainak 2008. évi tervezett emeléséről Bevezetés

Vélemény a BKV menetdíjainak 2008. évi tervezett emeléséről Bevezetés Vélemény a BKV menetdíjainak 2008. évi tervezett emeléséről Bevezetés A Fővárosi Önkormányzat ismét jelentősen, 13 százalékkal tervezi emelni a BKV menetdíjait. Amint az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították,

Részletesebben

Kamaraerdei közlekedési költségszámítás

Kamaraerdei közlekedési költségszámítás AlterBMV Közlekedési Egyesület Kamaraerdei közlekedési költségszámítás Készítette: Mezei Gyula elnök Ellenőrizte: Hoós Bence Welker Zsombor Törökbálint, 2010. július 16. Költségszámítás az autós közlekedésről

Részletesebben

FŐVÁROSI E-MOBILITÁS FEJLESZTÉSI IRÁNYOK

FŐVÁROSI E-MOBILITÁS FEJLESZTÉSI IRÁNYOK FŐVÁROSI E-MOBILITÁS FEJLESZTÉSI IRÁNYOK Nyul Zoltán Stratégia és Innováció igazgató BKK Zrt. 2017. június 15. II. E-mobilitási konferencia Témák Fővárosi irányelvek (stratégia, koncepció) E-mobilitási

Részletesebben

A BKV Zrt. finanszírozásának kérdései a jelenlegi közszolgáltatási modellben

A BKV Zrt. finanszírozásának kérdései a jelenlegi közszolgáltatási modellben A BKV Zrt. finanszírozásának kérdései a jelenlegi közszolgáltatási modellben Bátora László gazdasági vezérigazgató-helyettes 50 éves a BKV XVIII. Városi Közlekedés aktuális kérdései 2018. október 16. A

Részletesebben

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Miért? A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből

Részletesebben

Kiránduljon Bécsbe! Budapest - Bécs, távolsági vonatok. Odaúti menetrendek. Kiránduljon Bécsbe! MÁV-csoport (https://www.mavcsoport.

Kiránduljon Bécsbe! Budapest - Bécs, távolsági vonatok. Odaúti menetrendek. Kiránduljon Bécsbe! MÁV-csoport (https://www.mavcsoport. Budapest - Bécs, távolsági vonatok [1]A császárváros az év minden szakában kényelmesen érhető el az óránként-kétóránként légkondícionált kocsikkal közlekedő railjet [2] és EuroNight vonatokkal. Akár a

Részletesebben

NYÍLT LEVÉL A HÉVEK és kiemelten a Csepeli HÉV miatt

NYÍLT LEVÉL A HÉVEK és kiemelten a Csepeli HÉV miatt 1 P a g e Buckai Szövetség Egyesület 2310 Szigetszentmiklós, Alsóbucka I. ker 23 levelezési cím: 1214 Bp. Erdősor utca 115 3. em 7 TE 5800 csizek.csaba@acsibucka.hu Előterjesztés Tárgya NYÍLT LEVÉL A HÉVEK

Részletesebben

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN?

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? Nyul Zoltán Stratégia és Innováció igazgató BKK Zrt. Budapest, 2018. november 14. MEGVALÓSULT UNIÓS TÁMOGATÁSÚ PROJEKTEK 2007-2013 2014-2020 Szél Kálmán tér

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének

Részletesebben

Taxi arculat. A Budapesti taxik egységes arculata Koncepció

Taxi arculat. A Budapesti taxik egységes arculata Koncepció Taxi arculat A Budapesti taxik egységes arculata Koncepció Egyes nagyvárosokban a taxik is szimbólumai, jellegzetes szereplői a városképnek. New York, London ma már elképzelhetetlen a yellow cab, vagy

Részletesebben

FUTÁR projekt A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése

FUTÁR projekt A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése FUTÁR projekt A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése 2012. szeptember 18. Berger András projektvezető Budapesti Közlekedési Központ FUTÁR projekt célok és eszközök Célok A közösségi

Részletesebben

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár)

A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 2/1. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Győr-Moson-Sopron megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 1. A menetjegyek és bérletek fajtái

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

apró betűk helyett amit a K&H hozamhalmozó rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításról tudni érdemes

apró betűk helyett amit a K&H hozamhalmozó rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításról tudni érdemes apró betűk helyett amit a K&H hozamhalmozó rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításról tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés Megbízó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Készítette: Városkutatás Kft.

Részletesebben

KOMPLEX SZEMLÉLETŰ KERÉKPÁROSBARÁT FEJLESZTÉS TAPASZTALATAI BUDAPESTEN

KOMPLEX SZEMLÉLETŰ KERÉKPÁROSBARÁT FEJLESZTÉS TAPASZTALATAI BUDAPESTEN KOMPLEX SZEMLÉLETŰ KERÉKPÁROSBARÁT FEJLESZTÉS TAPASZTALATAI BUDAPESTEN Bencze-Kovács Virág kerékpáros stratégiai koordinátor, Budapesti Közlekedési Központ 2014. december 2. Célok, Átnézeti térkép A folyamat,

Részletesebben

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19.

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19. Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén Szombathely, 2013.09.19. A fejlesztési ügynökség tevékenységei Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatainak kezelése

Részletesebben

TISZTELT KÖZÖS KÉPVISELŐ!

TISZTELT KÖZÖS KÉPVISELŐ! TISZTE LT KÖZÖ S KÉPV ISELŐ Kérjük,e! Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Pécs város területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre (KEHOP-3.2.1-15-2017-00021)

Részletesebben

Baksay Gergely - Benkő Dávid Kicsák Gergely. Magas maradhat a finanszírozási igény az uniós források elmaradása miatt

Baksay Gergely - Benkő Dávid Kicsák Gergely. Magas maradhat a finanszírozási igény az uniós források elmaradása miatt Baksay Gergely - Benkő Dávid Kicsák Gergely Magas maradhat a finanszírozási igény az uniós források elmaradása miatt A költségvetés finanszírozási igénye 2016 óta folyamatosan meghaladja az ESAdeficitet

Részletesebben

Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérjük, keresse fel a www.ezert.hu honlapot, vagy hívja helyi hívás díjáért a 06 40 33 44 55-ös

Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérjük, keresse fel a www.ezert.hu honlapot, vagy hívja helyi hívás díjáért a 06 40 33 44 55-ös Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérjük, keresse fel a www.ezert.hu honlapot, vagy hívja helyi hívás díjáért a 06 40 33 44 55-ös számon tájékoztató vonalunkat, ahol még részletesebben

Részletesebben

TELEPÜLÉS-, TERÜLET- ÉS KÖZLEKEDÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK

TELEPÜLÉS-, TERÜLET- ÉS KÖZLEKEDÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata Közlekedésfejlesztés Magyarországon 10 év az Európai Unióban Konferencia Balatonföldvár, 2014. május 13-15. TELEPÜLÉS-, TERÜLET- ÉS KÖZLEKEDÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK

Részletesebben

A FŐVÁROSI E-MOBILITÁSI

A FŐVÁROSI E-MOBILITÁSI A FŐVÁROSI E-MOBILITÁSI KONCEPCIÓ Dr. Dabóczi Kálmán vezérigazgató BKK Zrt. 2017. május 31. KözlekedésVilág Témák BKK, a felelős mobilitásmenedzser Az e-mobilitás jelene Budapesten Fővárosi integrált e-mobilitási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 40361-13/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom Településrészi Önkormányzata 2011. december 13-ai rendes üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

KULCS A TUDATOS PARKOLÁSHOZ: A NEMZETI GARÁZSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ Kocsis Ferenc MBA, MSc Titkár, Magyar Parkolási Szövetség

KULCS A TUDATOS PARKOLÁSHOZ: A NEMZETI GARÁZSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ Kocsis Ferenc MBA, MSc Titkár, Magyar Parkolási Szövetség Ahol Közlekedés közlekedés és Ingatlan találkozik Találkozik KULCS A TUDATOS PARKOLÁSHOZ: A NEMZETI GARÁZSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ Kocsis Ferenc MBA, MSc Titkár, Magyar Parkolási Szövetség MIT CSINÁL A HUNGAROPARK?

Részletesebben

ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL KAPCSOLATOS

ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL KAPCSOLATOS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL KAPCSOLATOS KÖZLEKEDÉSSTRATÉGIA A FŐVÁROSBAN Strang Tamás innovációs szakértő BKK Zrt. 2017. május 31. Klimastratégia Témák BKK, a felelős mobilitásmenedzser Fővárosi integrált e-mobilitási

Részletesebben

A MÁV-START fejlesztési eredményei és célkitűzései, valamint a következő évek kihívásai

A MÁV-START fejlesztési eredményei és célkitűzései, valamint a következő évek kihívásai A MÁV-START fejlesztési eredményei és célkitűzései, valamint a következő évek kihívásai A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. számokban Több, mint 7200 km-es hálózaton szolgáltatunk Több, mint 1300 állomás

Részletesebben

Közlekedési táblák. Mottó: "Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk."

Közlekedési táblák. Mottó: Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk. Közlekedési táblák Mottó: "Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk." 1. Képes szótár. a. Utak. Autóút Autóút vége Kerékpárút Gyalogút Autópálya Parkolóhely b. Itt valami

Részletesebben

Ellentmondás Közzétette: ( Még nincs értékelve

Ellentmondás Közzétette:   (  Még nincs értékelve Ellentmondás 2011 április 26. Flag Szöveg méret Mentés Mérték 0 Még nincs értékelve A modern világ követelményrendszerében a minta, amit követni kell: az egészségesen él? és táplálkozó, rendszeresen sportoló,

Részletesebben

KÉRDŐÍV 2010 Ősz Diplomás Pályakövető Rendszer

KÉRDŐÍV 2010 Ősz Diplomás Pályakövető Rendszer 1 KÉRDŐÍV 2010 Ősz Diplomás Pályakövető Rendszer Jó napot kívánok! XY-al beszélek? QZ.. vagyok, a Szent István Egyetem megbízásából hívjuk fel a végzett hallgatókat, hogy érdeklődjünk, mi történt velük

Részletesebben

SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK. Hunguest Hotel Forrás****SUPERIOR Gyógy- és Wellness Szálloda 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u A kongresszus helyszíne.

SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK. Hunguest Hotel Forrás****SUPERIOR Gyógy- és Wellness Szálloda 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u A kongresszus helyszíne. SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Hunguest Hotel Forrás****SUPERIOR Gyógy- és Wellness Szálloda 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u.16-24. A kongresszus helyszíne. A légkondicionált szálloda 196 szobája között kétágyas

Részletesebben

Győr. Győr és a kerékpár. Vidéki nagyvárosok kerékpáros infrastruktúra fejlesztései Győr. Polgári István stratégiai csoportvezető

Győr. Győr és a kerékpár. Vidéki nagyvárosok kerékpáros infrastruktúra fejlesztései Győr. Polgári István stratégiai csoportvezető és a kerékpár Vidéki nagyvárosok kerékpáros infrastruktúra fejlesztései Polgári István stratégiai csoportvezető Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztály polgari.istvan@gyor-ph.hu

Részletesebben

FŐVÁROSI ÉS AGGLOMERÁCIÓS

FŐVÁROSI ÉS AGGLOMERÁCIÓS FŐVÁROSI ÉS AGGLOMERÁCIÓS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Dr. Kerékgyártó János kabinetvezető BKK Zrt. 2018. február 23. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban Közlekedésszervezés számokban Hálózathossz,

Részletesebben

A budapesti közlekedés finanszírozásának kulcskérdései. Budapest, 2011. szeptember 7.

A budapesti közlekedés finanszírozásának kulcskérdései. Budapest, 2011. szeptember 7. A budapesti közlekedés finanszírozásának kulcskérdései Budapest, 2011. szeptember 7. 1968 óta becsontosodott intézményi struktúra átalakítását megkezdtük! Személyszállítási törvény elfogadása szükséges!

Részletesebben

GYŐR FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSE A KÖVETKEZŐ 20 ÉVBEN: ÖTLETEK ÉS REALITÁSOK. Dr. Winkler Ágoston

GYŐR FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSE A KÖVETKEZŐ 20 ÉVBEN: ÖTLETEK ÉS REALITÁSOK. Dr. Winkler Ágoston GYŐR FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSE A KÖVETKEZŐ 20 ÉVBEN: ÖTLETEK ÉS REALITÁSOK Dr. Winkler Ágoston Tartalom Hol tart jelenleg Győr közlekedése? Milyen újabb utazási igények várhatók? Milyen elképzelések születtek

Részletesebben

A szobák felszereltsége: klíma, LCD TV, vezeték nélküli (WIFI) internet, minibár, szobai széf, hajszárító.

A szobák felszereltsége: klíma, LCD TV, vezeték nélküli (WIFI) internet, minibár, szobai széf, hajszárító. SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Hunguest Hotel Forrás****SUPERIOR Gyógy- és Wellness Szálloda 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u.16-24. A kongresszus helyszíne. A légkondicionált szálloda 196 szobája között kétágyas

Részletesebben

TransHUSK és TransHUSK Plus

TransHUSK és TransHUSK Plus TransHUSK és TransHUSK Plus Közforgalmú és egyéb természetkímélő közlekedési kapcsolatok a magyar szlovák határ térségében dr. Siska Miklós KTI NAT-NET-DUNA/DUNAJ Mosonmagyaróvár, 2014. augusztus 26. Néhány

Részletesebben

MEMO: Közlekedés 2050 A főbb kihívások és intézkedések

MEMO: Közlekedés 2050 A főbb kihívások és intézkedések MEMO/11/197 Brüsszel, 2011. március 28. MEMO: Közlekedés 2050 A főbb kihívások és intézkedések A téma jelentősége A közlekedés alapvetően fontos gazdaságunk és társadalmunk számára, a mobilitás pedig nélkülözhetetlen

Részletesebben