A közlekedés fejlõdése és szabályozása (1.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A közlekedés fejlõdése és szabályozása (1.)"

Átírás

1 és szabályozása (1.) A közlekedés története az emberiség történetével kezdõdött, hiszen közlekedni egyik helyrõl eljutni a másikra ezer évvel ezelõtt is kellett. Vadászni, élelmet megszerezni csak úgy lehetett, hogy az õsi ember felfedezte környezetét, egyre nagyobb területeket hódított meg. Természetesen a legõsibb, napjainkban is legelterjedtebb módon: gyalog. Az ember gyakran futott az élelme után, és nem ritkán az életéért kellett szaladnia. A láb mindig kéznél volt mint egyszerû, de megbízható közlekedési eszköz. Megbízható, de csak kis teljesítményre képes. Egy ember maximum kg terhet volt képes cipelni kisebb-nagyobb távolságra, 7-8 óra alatt legfeljebb km távolságot tudott megtenni. Késõbb a teherhordásba segítséget jelentettek a felmálházott háziasított lovak, ökrök. Az õsi idõkben a szárazföldi közlekedést szabályozni nem kellett, hiszen a terep adta lehetõségeket kihasználva ösvényeken, szurdikokban, tengerparton és mindenhol, ahol lehetett, haladtak az emberek. Navigare necesse est (hajózni kell) a latin szólás kifejezte és hangsúlyozta a tengeri közlekedés és tengeri szállítás fontosságát. Ritkán idézzük a mondás második részét: vivere non est necesse (élni nem muszáj). A legenda szerint ezek a szavak Pompeius szájából hangzottak el, amikor viharban a gabonát szállító hajó matrózait erõsítette meg abban, hogy a feladatot teljesíteni kell, még ha az nagyon nehéznek tûnik is. A rómaiak voltak a történelemben az elsõk, akik a közlekedést már tudatosan szervezték, utakat építettek, különbözõ típusú jármûveket (természetesen állati erõvel vontakat) terveztek és készítettek. Az utak mellett elhelyezett útjelzõ kövek tájékoztatták a közlekedõket, hogy milyen messze vannak Rómától. A pompeji ásatások feltárták a középkori város úthálózatát. A lekövezett utak kopott kövei azt jelzik, hogy sok jármû közlekedett a városban. A zaj és a szálló por miatt az esti és az éjszakai órákban jelentõsen korlátozták, illetve meg is tiltották a kocsik közlekedését. Ha párhuzamot vonnánk a mai viszonyainkkal, mondhatnánk, hogy a városban korlátozott forgalmi övezetet alakítottak ki.

2 és szabályozása (2.) A Római Birodalom védelmét szolgáló szárazföldi határvonal mentén (Limes), azzal párhuzamosan építettek utat az ókori mérnökök. A Limes út tolnai szakaszán több helyen tárták fel a római burkolatok maradványait, ezekbõl lehetett valószínûsíteni az ókori út nyomvonalát. A jelenlegi 6-os Így nézett ki egy római út Via Appia számú fõúttal párhuzamosan, attól kissé nyugatra épült ki a nagyon fontos hadi út. Paks felõl jövet a 6-os utat a 126-os km-szelvényben, majd Szekszárd felé haladva a as km-szelvényben keresztezve haladt a mözsi állomás irányába. Valószínûsíthetõ, hogy a 6- os és 63-as utak keresztezõdésénél fordult dél fele, és vezetett tovább Szekszárd, Mohács irányába. Az utat a történelmi korokban a nép nem véletlenül nevezte hadiútnak, hiszen itt vonultak a római légiók, ezen az úton haladtak a kereskedõk. A birodalom irányítói nagy gondot fordítottak az utak építésére és azok karbantartására is, hiszen az óriási birodalom ellátásához, irányításához, az információk gyors áramoltatásához szükség volt a jó útburkolatra, hidakra. A népvándorlás, elõbb a germánok, majd a hunok támadásai egyre jobban gyengítették a hatalmas római birodalom politikai, társadalmi és gazdasági rendszerét, melynek következtében mint államalakulat összeomlott. A honfoglalást követõen I. István király az ország különbözõ pontjain várakat épített, melyeket királyinak jelentett ki. Így alakult meg a 45 királyi vármegye, köztük Tolna is. Az elsõ magyar települések falusi jellegûek voltak, ezek iparcikkigényeit a vándorkereskedõk szolgálták ki kezdetben. A népesség gyarapodása és az igények fejlõdése alakította ki a vásárokat, ahova nagyobb tömegek is eljártak. A közigazgatás a kolostorokban letelepedett szerzetesek feladatai közé tartozott, feladatuk volt még a birtokviszonyok nyilvántartása, a hiteles helyek, az okmányok õrzése. Ilyen központok voltak Madocsa, Szekszárd, Simontornya, Földvár, Báta, Cikádor. A vásáros helyek és a kolostorok közötti árucsere alakította ki a kereskedelem útvonalait, a középkori úthálózatot. A középkor elsõ harmadának úthasználói kénytelenek voltak kerülni a vízzel borított területeket, hiszen abban az idõben még nem készültek állandó hidak. Keresték a gázlókat, a könnyen leküzdhetõ, kevésbé vizes területeket. A gázlókon késõbb hidak épültek, melyek lehetõvé tették akár nagyobb terhek szállítását is. A magyar királyság külsõ és belsõ megerõsödése a XII. században a gazdasági fejlõdést is megindította, ez az országon belüli közlekedés az útviszonyok javítását és a forgalom biztonságát követelte meg. A vármegyerendszer képezte a középkori magyar állam rendvédelmének alapját. A várispán felelt a rend fenntartásáért és a bûnözõk megbüntetéséért. A várispánok katonai helyettesei a hadnagyok voltak. Természetesen külön rendõrsége még nem volt a nagy forgalmú közlekedési utaknak, de a vásáros helyeken és az oda vezetõ utakon megjelentek a várispán fegyveresei, és ha kellett, elfogták a törvény ellen vétõket.

3 és szabályozása (3.) A településeket összekötõ útvonalak mellett három transzverzális út alakult ki, és vezetett át Tolnán. Egyik a sószállítás útvonala, a Szeged Pataj irányban, a madocsi réven, Simontornyán, Nyéken át Zirc felé vezetõ sóút. Ezen a szegedi Sókamrától átvett sót szállították a dunántúli egyházi elosztó szervezetnek. Egy másik a Debrecen felõl az Adria felé irányuló marhahajtás útvonala, ugyancsak a madocsai réven, Simontornyán, Tamásin, Segesden, Ptujon át vezetett Velence irányába. A forgalom nagyságára jellemzõ, hogy Velence városának vágómarhára volt szüksége évente. A marhahajtás Bécs felé is irányult Simontornyán át. Transzverzális út volt még a Szekszárdon, Nádasdon, Pécsen át Babócsa Zákány útvonalon Ptujba vezetõ kereskedelmi út, végül a Bátmonostorról Bátán át Pécsváradra vezetõ út, amely ott találkozott az elõbbivel. A közúti közlekedés és a kereskedelem ebben az idõben már központi szabályozást tett szükségessé. I. László és Könyves Kálmán királyaink az árucsere rendjét úgy írták elõ, hogy vásárolni csak piacokon lehetett, bírók és vámosok jelenlétében. Érthetõ volt a szabályozás, mert a vámrendszer igen jelentõs királyi jövedelmet képezett, másrészt útkényszert is, mert csak a kijelölt vámos utakon volt megengedett a kereskedõk áruszállítása. A vámokat elkerülõ álutakon tettenérés esetén elkobozták az árukat. A királyi vármegyék tiszti karának vezetõje az ispán akit a király nevezett ki katonai parancsnokként ellátta a rendõri és a bírói teendõket is. Helyettesei a várnagy és a hadnagy voltak. A vár védelmét szervezte a várnagy, míg a hadnagy a falakon kívül a mezõn tevékenykedett. Rendõri feladatokat láttak el a csõszök, börtönõrök, kikiáltók, kapusok. A középkori Magyarországon szigorú rend szerint folyt az élet. Szent István, Szent László törvényei korlátot szabtak a jogtalanságnak, feszes keretet biztosítottak úrnak, szabad embernek és szolgának egyaránt. A drákói szigor ellenére gyakran történtek súlyos bûncselekmények. A tüzes vas próbák körülményeit rögzítõ gyûjtemény, a Váradi Regestrum feljegyzései szerint között 119 rablás, s tulajdonnak erõszakos megsértése, 104 lopás, csalás, sikkasztás, 32 gyilkosság, 11 mérgezés és egyéb jogsértések történtek. A vármegyék a kereskedelmi utak rendszeres ellenõrzésével mai kifejezéssel: járõrözéssel igyekeztek megakadályozni a kereskedõk és utazók elleni támadásokat.

4 és szabályozása (4.) Postajáratok a tolnai utakon A török kiûzését követõen új követelményként jelentkezett a postai szolgálat megszervezése és mûködtetése. A személyek és küldemények gyors szállítása szükségessé tette az utak szilárd burkolattal történõ borítását. Megépült 140 km kavicsolt út, amely már az idõjárástól függetlenül lehetõvé tette a lóvontatású hintók közlekedését. A XVI. században, Buda elestéig, magánvállalkozók kocsijáratai közlekedtek Bécs és Buda között. II. Ferdinánd király Pár Kristóf bárónak adományozta a fõpostamesterséget örökös hûbérként. Az így megalapított Habsburg-posta indította az elsõ postajáratokat Tolna vármegyén keresztül is tól a postaügyek a Budai Kamarához tartoztak, ebben az évben indult meg a Buda Ercsi Adony Dunaföldvár Paks Tolna Szekszárd Bátaszék Baranyavár Eszék járat is. Az 1737-ben kiadott Kóczián-féle Baranya megye térképen feltüntetett járatok közt a pécs budai járat is szerepel Bonyhád állomással. Ennek kocsijai Szekszárdon át közlekedtek. A feljavult minõségû utakon megnövekedett a mentrendszerû postajáratok száma. Az 1745-ös gyõri házi és úti kalendáriumban szerepel Az rendje a magyarországi és erdélyi postajáratoknak Ez említi (az akkori helyesírás szerint) a Buda Ertsi Adony Paks Szekszárd Szektsõ Mohács Eszék- Pétervárad járatot 28 postával. Két állomás közötti távolság szerint egy, másfél vagy két posta volt a díjszabás alapja. A forgalom üzemeltetéséhez tartoztak a postaállomások mesterrel, lovakkal, istállókkal, esetenkénti megszállási lehetõséggel. A gazdasági viszonyok fejlõdése tette szükségessé, hogy a kezdetben heti egykét járat helyett naponta közlekedjenek kocsik az egyes járatokon, és nemcsak utasokat, hanem leveleket és pénzt is szállítottak. A postajáratok száma, gyorsasága (diligence) folyamatosan nõtt. Ebbõl a pontosságra és megbízhatóságra utaló jelzésbõl alakult ki a delizsánsz. A közúti postaforgalom a vasútvonalak kiépülésével párhuzamosan megszûnt. A nagy forgalom, az értékes áruk természetesen vonzották az útonállókat, tolvajokat. A Magyar Királyi Helytartótanács ben a 4052-es ajánlásában, amelyet közbiztonsági szakemberek fõ- és alispánok, kapitányok fogalmaztak meg, javaslatot tett a közbiztonság javításával kapcsolatos intézkedésekrõl, többek között: Csavargókról és gyanús személyekrõl; Tolvajok tanyáinak megregulázásáról; Tolvajok üldöztetésének rendjérõl és módjáról; Útonálló tolvajok és latrok megzabolázásáról; A megjavíthatatlan gonosztevõk megbüntetésérõl. A budai helytartóság alatt mûködött az ország rendõrsége az akkor 10 kerületre osztott Magyarország területén. A kerületek élén álló királyi biztosok szervezték a rendõri egységek munkáját. Az akkor mûködõ rendõrség erejét, lehetõségeit mutatja a létszáma. Budán az 1785-ben megalakult rendõrség személyzete 1 hadnagyból, 1 õrmesterbõl, 2 káplárból, 25 közlegénybõl állt. A rendõrségi adatokkal kapcsolatban forrás: Ernyes Mihály: A magyar rendõrség története.

5 és szabályozása (5.) ra is. Tolna megyében az elsõ vasútvonal Zákány és Dombóvár között épült ki 1872-ben. Hamarosan megépült a Dombóvár Bátaszék vonal is 1873-ban, így Tolna megye déli területein élõk is élvezhették a vasút nyújtotta elõnyöket. Legjelentõsebb fejlesztés a Kapos völgyében kiépült Dombóvár Kelenföld vasúti pálya kiépítése volt 1882-ben, ehhez csatlakozott 1883-ban a Rétszilas Szekszárdi vonal, mely még 14 évig csonkán végzõdött Szekszárdon. A vasútfejlesztésekkel párhuzamosan gyors ütemben fejlõdött a közúti közlekedés is. Az automobil az 1880-as években jelent meg a forgalomban. Az elsõ jogosítványt, egyben forgalmi engedélyt 1888-ban a bajor hatóság állította ki Karl Benz számára, amelyben engedélyezték az autó vezetését és forgalomban tartását. Az irat a balesetmentes közlekedésre hívta fel a figyelmet és az általános közlekedési szabályok betartására intette a jármû tulajdonosát. Magyarországon 1895-ben jelent meg az elsõ autómobil. Tulajdonosa Hatschek Béla Budapesten használta jármûvét, a fõváros közigazgatási határát nem hagyta el vele. Hamarosan követõkre talált. Törley József pezsgõgyáros több gépkocsit is vásárolt. Õ volt az elsõ, aki jármûparkot üzemeltetet, így a pezsgõ szállítása, forgalmazása hatékonyabbá, olcsóbbá vált. A belsõ égésû motorokkal hajtott elsõ jármûvek forgalomba helyezését nem kötötte feltételhez jogszabály. Bejelentési kötelezettség sem terhelte az akkori motorkerékpárosokat, autósokat, mindenki szabadon közlekedhetett. Az elsõ magyarországi gõzmozdony 1846-ból (wikipédia) A gazdaság gyors ütemû fejlõdése, az ipari nyersanyagok, késztermékek, a mezõgazdasági termények szállításával kapcsolatos növekvõ igények kényszerítõ erõvel hatottak a közlekedés fejlesztésére. A XIX. század elején megjelentek az elsõ gõzerõvel hajtott mozdonyok, melyek vonóereje, sebessége lehetõvé tette nagy tömegû áruk szállítását nagy távolságok- Karl Benz elsõ jármûve 1886-ból 1897-ben, amikor szombatonként és vasárnaponként több gépjármû is feltûnt az Andrássy úton és megzavarta a közlekedés csendjét néhányan tûz és robbanásveszélyre hivatkozva kiátkozták a nagy zajjal és füstöt eregetve haladó ló nélküli kocsikat. A békés közlekedõkben folyamatosan nõt az elégedetlenség a furcsa jármûvek közlekedése ellen, ezért a hatóság kénytelen volt szabályozni a közlekedés rendjét. Budapest fõváros rendõrségérõl kiadott XXI. Tc. 7. -a szerint a fõvárosi rendõrség feladata: a szabad közlekedési akadályok elhárítása, a személy- és áruszállítás elõsegítése, a közlekedés rendjének megteremtése.

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS DDKK 2/2018-2019 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2018/2019. évi Somogy, Baranya és Tolna megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget,

Részletesebben

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények I.4.2. KÖZLEKEDÉS 3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK 3.0.1 Előzmények Közlekedési szempontból az alábbi tervelőzményeket vettük figyelembe: Országos területrendezési terv (2008. VÁTI) Bács-Kiskun M. területrendezési

Részletesebben

13. Utasítást adó jelzőtáblák

13. Utasítást adó jelzőtáblák 13. Utasítást adó jelzőtáblák (1) 47 Az utasítást adó jelzőtáblák: a) 48 Kötelező haladási irány (17 19. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésben a táblán lévő nyíl (nyilak) által jelzett irányban

Részletesebben

A BKV múzeumok. közlekedéstörténeti vetélkedője

A BKV múzeumok. közlekedéstörténeti vetélkedője Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Városi Tömegközlekedési Múzeum Szentendre, Dózsa Gy. út út 3., 3., nyitva: áprilistól októberig Földalatti Városi Tömegközlekedési Vasúti Múzeum

Részletesebben

KRESZ és közútkezelés

KRESZ és közútkezelés KRESZ és közútkezelés Forgalmász napok Sopron 2013. június 12-13. Nagy Zoltán osztályvezető Magyar Közút NZRT. telefon: 819-9133 e-mail:nagy.zoltan@kozut.hu A józan paraszti ész hiánya minden területen

Részletesebben

TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG. A változtatás jogát - az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően - TMRFK fenntartja.

TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG. A változtatás jogát - az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően - TMRFK fenntartja. TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A változtatás jogát - az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően - TMRFK fenntartja. a Nap július 1. szerda 2015. július hónapra tervezett sebességmérések Mérés tervezett

Részletesebben

TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A változtatás jogát az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően a TMRFK fenntartja.

TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A változtatás jogát az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően a TMRFK fenntartja. 17000/191-8/2015.ált. Nap TOLNA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A változtatás jogát az aktuális baleseti helyzetnek megfelelően a TMRFK fenntartja. szeptember 1. kedd 2015. szeptember hónapra tervezett sebességmérések

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS DDKK 2/2016-2017 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2016/2017. évi Somogy, Baranya és Tolna megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget,

Részletesebben

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK)

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) 2013. május 1-jei hatállyal módosult a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, azaz a KRESZ. A változásokat

Részletesebben

5630 Pécs Pécsvárad Bonyhád Szekszárd

5630 Pécs Pécsvárad Bonyhád Szekszárd 1 Pécs Pécsvárad Bonyhád Szekszárd Km Km Dél dunántúli Közl. Közp. Zrt.,,,7,7,9,9,, 1, 1, 1, 1, 17, 17, 17,7 19,,,8,9 1,,7, 8,8 9,,,7 1, 1,,,9,7,,9, 9,,,,9, 1, 1,,,,,,1 7, 7,8 9,, 1,7,7,1,,7 8, 9, 9,,8

Részletesebben

Tárgy: a 2006-069-5 számú vasúti esemény vizsgálatának lezárása

Tárgy: a 2006-069-5 számú vasúti esemény vizsgálatának lezárása Ügyintéző: Iktatószám: Lócsi Iván VFO/151/1/2008 Tárgy: a 2006-069-5 számú vasúti esemény vizsgálatának lezárása Eset kategóriája: vasúti baleset, ütközés közúti járművel Ideje: 2006. augusztus 30. 10

Részletesebben

12/2005. (V.10.) Orosházi Önkormányzati rendelet. az önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak védelméről 12

12/2005. (V.10.) Orosházi Önkormányzati rendelet. az önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak védelméről 12 12/2005. (V.10.) Orosházi Önkormányzati rendelet az önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak védelméről 12 Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS. 1. Előzmények

SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS. 1. Előzmények SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS 1. Előzmények Közlekedési szempontból az alábbi tervelőzményeket vettük figyelembe: Országos területrendezési terv (2003. évi XXVI. Tv.) Tolna M. területrendezési terve (VÁTI) Tolna

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. október 24. KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2014/2015. évi Somogy, Tolna és Baranya megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2015. március

Részletesebben

7101 Szekszárd, Tartsay V. u. 4. Pf: 74 Telefon: 74 / 505-020 fax: 74 / 505-021 É R T E S Í T É S

7101 Szekszárd, Tartsay V. u. 4. Pf: 74 Telefon: 74 / 505-020 fax: 74 / 505-021 É R T E S Í T É S 7101 Szekszárd, Tartsay V. u. 4. Pf: 74 Telefon: 74 / 505-020 fax: 74 / 505-021 É R T E S Í T É S GV-5-2012/2013. Érvényes: 2013. július 1-jétől Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2013. július

Részletesebben

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Érkezett feljelentések száma Szekszárd (ügyforgalmi) 32 31 3 29 28 27 26 25 3137 375 36 38 2778 28 29 21 211 212 Nyomozás elrendelések száma Szekszárd (ügyforgalmi)

Részletesebben

A közösségi közlekedés határon átnyúló lehetőségei

A közösségi közlekedés határon átnyúló lehetőségei A közösségi közlekedés határon átnyúló lehetőségei különös tekintettel a horvát-magyar közlekedési kapcsolatokra Dr. Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottságának október 24-ei ülésére 5. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottságának október 24-ei ülésére 5. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottságának 2016. október 24-ei ülésére 5. napirend Napirend tárgya: Lakossági kezdeményezés lakó-pihenő övezet kialakítására

Részletesebben

TERVEZET Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete.../2015. (...) rendelete. a település belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről

TERVEZET Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete.../2015. (...) rendelete. a település belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről TERVEZET Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete../2015. (...) rendelete a település belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

ÚJ MEGOLDÁSOK A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN KONFERENCIA HARKÁNY VÁROSFEJLESZTÉS KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS PÉCSETT

ÚJ MEGOLDÁSOK A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN KONFERENCIA HARKÁNY VÁROSFEJLESZTÉS KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS PÉCSETT ÚJ MEGOLDÁSOK A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN KONFERENCIA HARKÁNY 2017. 11. 10. VÁROSFEJLESZTÉS KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS PÉCSETT Hajdu Csaba okleveles településtervező, városrendezési referens PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok))

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok)) 2012. 12.10. A biztonságos közlekedésért I. - Hol szabad kerékpározni? Kaposváron elkészült 7 kilométer hosszú kerékpárforgalmi úthálózat. Mivel a városban közlekedőknek több, Kaposváron eddig ismeretlen

Részletesebben

ÖSSZKÖZLEKEDÉS MIÉRT KELL ERRŐL BESZÉLNI? Kerékpárosbarát közlekedéstervezés

ÖSSZKÖZLEKEDÉS MIÉRT KELL ERRŐL BESZÉLNI? Kerékpárosbarát közlekedéstervezés ÖSSZKÖZLEKEDÉS MMK kötelező szakmai képzés Budapest, 2017. március 21. Mihálffy Krisztina. MIÉRT KELL ERRŐL BESZÉLNI? 1 Mit jelent? 16. Veszélyt jelző táblák Kerékpárosok (95/b. ábra); A tábla azt jelzi,

Részletesebben

Képviselő-testülete. 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett. 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított

Képviselő-testülete. 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett. 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított 1 Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított 11/2005. (X. 01.) rendelete a

Részletesebben

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított 11/2005. (X. 01.) rendelete a nagyközség belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről (a módosításokkal

Részletesebben

Szám: 145-3/2014/ADR Tárgy: TOMAflex Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. veszélyes áru szállítási bírsággal kapcsolatos fellebbezési ügye

Szám: 145-3/2014/ADR Tárgy: TOMAflex Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. veszélyes áru szállítási bírsággal kapcsolatos fellebbezési ügye Szám: 145-3/2014/ADR Tárgy: TOMAflex Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. veszélyes áru szállítási bírsággal kapcsolatos fellebbezési ügye H A T Á R O Z A T A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság,

Részletesebben

Iktatószám: 01/ /2013.

Iktatószám: 01/ /2013. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László Iktatószám: 01/58782-2/2013. Tárgy: Melléklet: Rókusi krt., Vértói út, Nyitra utca és Csáky József utca által körbehatárolt, valamint a Kapisztrán úti szervízút,

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK Közlekedési alapismeretek középszint 0521 É RETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24. KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Az értékelésnél

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) 1.1 Közlekedési alapfogalmak 1.2 Közúti közlekedés technikai elemei KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

Részletesebben

Dél-Magyarországon vonattal

Dél-Magyarországon vonattal Dél-Magyarországon vonattal a határközi kapcsolatok tekintetében is Háry Márk elnökségi tag, Magyar Közlekedési Klub Környezet-és Természetvédelmi Szervezetek 22. Országos Találkozója Kiskunhalas, 2012.

Részletesebben

LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák

LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák Autópálya Autópálya Autópálya. kilométerre...km...km...km Autóút Autóút. Kilométerre Autóút Autóút. Kilométerre Elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák

Részletesebben

16. Veszélyt jelző táblák

16. Veszélyt jelző táblák 16. Veszélyt jelző táblák (1) A veszélyt jelző táblák: a) Veszélyes útkanyarulat balra (64. ábra), Veszélyes útkanyarulat jobbra (65. ábra); 64. ábra 65. ábra b) Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok ;

Részletesebben

Nyári menetrendi módosítások

Nyári menetrendi módosítások Nyári menetrendi módosítások Változások Budapest elővárosában 80 sz. Budapest Miskolc vasútvonal Kínálatbővítésként az 5108-as gyorsvonat megáll Pécel, Isaszeg és Tura állomásokon. Ezáltal az esti órákban

Részletesebben

A közlekedés funkciója a turizmusban

A közlekedés funkciója a turizmusban A közlekedés funkciója a turizmusban 2018. 10. 25.. A közlekedés helye a turizmus rendszerében A turizmus alapvető eleme a helyváltoztatás, vagyis az utazás. minden olyan utazást az idegenforgalom részének

Részletesebben

Közúti jelzőtáblák Az útvonal típusát jelző táblák

Közúti jelzőtáblák Az útvonal típusát jelző táblák Közúti jelzőtáblák Az útvonal típusát jelző táblák Autópálya Autópálya Autóút Autóút Főútvonal Főútvonal Elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák Elsőbbségadás kötelező Állj! Elsőbbségadás kötelező A szembejövő

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV

MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV 2. DOMASZÉK KÖZSÉG MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV - 2 - TARTALOMJEGYZÉK KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ Közlekedési Felügyelet levele 2002. 03.

Részletesebben

Duna stratégia és a közlekedésfejlesztési elképzelések összhangja

Duna stratégia és a közlekedésfejlesztési elképzelések összhangja Duna stratégia és a közlekedésfejlesztési elképzelések összhangja Szűcs Mihály főosztályvezető-helyettes Belügyminisztérium Előadásvázlat MMK tanulmány Mi a Duna Régió Stratégia? Magyarország DRS szerepe,

Részletesebben

Közép-Európa oly közel és mégis oly távol

Közép-Európa oly közel és mégis oly távol Közép-Európa oly közel és mégis oly távol Balatonföldvár, 2013. május 14. Szilágyiné Bátorfi Edit V4 és KEK nemzeti koordinátor főosztályvezető-helyettes Külügyminisztérium Tartalom I. A régió meghatározása,

Részletesebben

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Zala (4-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Zala (4-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár ÁTNZETI TRKP 1-1. térkép M ar l ca rk a Z ala Ke Mu ra á Dr va 0 víztest víztest vasút autópálya főbb utak egyéb egyéb vizes élőhely 3 6 9 12 km Zala FELSZÍNI VÍZTESTEK ÖKOLÓGIAI ÁLLAPOTA 5-1. térkép I

Részletesebben

Forgalom, avagy a Forgalmi üzemirányítás

Forgalom, avagy a Forgalmi üzemirányítás Forgalom, avagy a Forgalmi üzemirányítás Vasúti Erősáramú konferencia (Siófok, 2015. 11.17.) Béres Barna osztályvezető Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság Forgalmi Üzemirányítási Osztály 1 1. sok könyv

Részletesebben

Bács Volán Zrt. Baja, Nagy I. u. 39. Bacs -9-2012/2013.

Bács Volán Zrt. Baja, Nagy I. u. 39. Bacs -9-2012/2013. , Nagy I. u. 39. Bacs -9-2012/2013. M e n e t r e n d i é r t e s í t ő Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a Duna és térségében várhatóan rekord mértékű vízállással tetőzik. A Bács-Kiskun Megyei

Részletesebben

A magyar vasút jelenlegi helyzete

A magyar vasút jelenlegi helyzete 3.2.5. A magyar vasút jelenlegi helyzete A magyar vasúti pályahálózat kiépítettsége Jellemző Vasútvonalak hossza: menetrendi hossz vágányhossz állomási vágányokkal Országos törzshálózat ebből TENT hálózat

Részletesebben

Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 13 Pest

Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 13 Pest Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 3 Pest 1870 Budapest 13 Pest 1870 Budapest 8 Pest 1871 Budapest 19 Pest 1871 Budapest 21 Pest 1871 Budapest 11 Pest 1871 Budapest 22 Pest

Részletesebben

H Í R L E V É L TARTALOM:

H Í R L E V É L TARTALOM: H Í R L E V É L 2013. május KRESZ MÓDOSÍTÁSOK TARTALOM: 1. TÁMOP 5.6.1.C-11/2. pályázat hírek Áldozatvédelmi és mediációs iroda nyílt Veszprémben 2. A legfontosabb KRESZ változások 2013. május 1-től 2013.

Részletesebben

KATONAI JOGI ÉS HADIJOGI SZEMLE 2014/1. SZÁM

KATONAI JOGI ÉS HADIJOGI SZEMLE 2014/1. SZÁM Schweickhardt Gotthilf A katasztrófavédelmi igazgatás rendszer változásai 1976-tól napjainkig, különös tekintettel a védelemben résztvevő szervezetekre A katasztrófák elleni védelem mai tartalmának, szervezetének

Részletesebben

ABLAK ZSIRÁF KÖZLEKEDÉS FOGLALKOZTATÓ MEGOLDÁSOK

ABLAK ZSIRÁF KÖZLEKEDÉS FOGLALKOZTATÓ MEGOLDÁSOK ABLAK ZSIRÁF KÖZLEKEDÉS FOGLALKOZTATÓ MEGOLDÁSOK 1. Találd meg a kakukktojást! (1.) sziréna mindegyik a repülõgép alkatrésze, kivéve a szirénát (2.) hólánc mindegyik a hajóhoz tartozik, kivéve a hóláncot

Részletesebben

Normál és széles nyomtávú vasúti vonal találkozása

Normál és széles nyomtávú vasúti vonal találkozása Normál és széles nyomtávú vasúti vonal találkozása Európa Ázsia Európa legfontosabb vasúti folyosóit magába foglaló Pán-európai vasúti hálózat több, kontinenst átszelő irányvonala érinti Magyarország területét

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

FÜVES PÁLYÁK TERVEZÉSE. Juhász Zsoltné, Nagy Éva FŐMTERV ZRT. 2013. április Szeged

FÜVES PÁLYÁK TERVEZÉSE. Juhász Zsoltné, Nagy Éva FŐMTERV ZRT. 2013. április Szeged FÜVES PÁLYÁK TERVEZÉSE Juhász Zsoltné, Nagy Éva FŐMTERV ZRT. 2013. április Szeged TÁRSASÁGUNK A FŐMTERV ZRT. A közlekedés minden szakterületében részt veszünk Kötöttpályás tervezési tevékenységeink Közúti

Részletesebben

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE 4. sz. melléklet A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE Hungária Takarék Fiókjainak nyitvatartási

Részletesebben

Igényvezérelt közlekedés a BKK hálózatán. Dr. Denke Zsolt kiemelt munkatárs Budapesti Közlekedési Központ

Igényvezérelt közlekedés a BKK hálózatán. Dr. Denke Zsolt kiemelt munkatárs Budapesti Közlekedési Központ Igényvezérelt közlekedés a BKK hálózatán Dr. Denke Zsolt kiemelt munkatárs Budapesti Közlekedési Központ gyalog kerékpár mkp szgk taxi autóbusz trolibusz közúti vasút hév nagyvasút metró Különleges vasutak

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. május 25-i ülésére Tárgy: Autóbusz megvásárlására irányuló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL Dr. Kazinczy László PhD. egyetemi docens Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Út és Vasútépítési Tanszék IX. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYANAP 2016. május 25. Debrecen

Részletesebben

A TRAM-TRAIN HELYE ÉS SZEREPE A VASÚTI KÖZLEKEDÉSBEN

A TRAM-TRAIN HELYE ÉS SZEREPE A VASÚTI KÖZLEKEDÉSBEN A TRAM-TRAIN HELYE ÉS SZEREPE A VASÚTI KÖZLEKEDÉSBEN 1. BEVEZETÉS A vasúti ágazatok műszaki jellemzőinek ismerete és tudatos alkalmazása a tervezésben alapvető szakmai követelmény! Klasszikus vasutak hegyvidéki

Részletesebben

VIII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP

VIII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP VIII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP Elek István: A közelmúlt és közeljövő szegedi pályás fejlesztései Közelmúlt 2008-2012 Közelmúlt és jelen 2014-2015 1. Füves felületű vágányok ügye 3.820 m ilyen vágány

Részletesebben

SAJTÓANYAG FOLYTATÓDIK AZ ÚJ VILLAMOSPÁLYA ÉPÍTÉSE. Az új ütemtervnek megfelelően, folytatódik a 2-es villamos pályájának építése Debrecenben.

SAJTÓANYAG FOLYTATÓDIK AZ ÚJ VILLAMOSPÁLYA ÉPÍTÉSE. Az új ütemtervnek megfelelően, folytatódik a 2-es villamos pályájának építése Debrecenben. SAJTÓANYAG FOLYTATÓDIK AZ ÚJ VILLAMOSPÁLYA ÉPÍTÉSE Az új ütemtervnek megfelelően, folytatódik a 2-es villamos pályájának építése Debrecenben. A közműkiváltási, kábelfektetési, felsővezeték-, vasút- és

Részletesebben

Havi hidrometeorológiai tájékoztató

Havi hidrometeorológiai tájékoztató Havi hidrometeorológiai tájékoztató 2011. december Decemberben a hazánk csapadékszegény időjárását meghatározó anticiklonális időjárási helyzet megszűnt, és újra a ciklonok vették át az időjárásunk irányítását.

Részletesebben

18. Útburkolati jelek

18. Útburkolati jelek 18. Útburkolati jelek (1) Az útburkolati jelek: a) úttest szélét jelző vonal: hosszirányú folytonos az útkereszteződésnél szaggatott vonal; b) 146 terelővonal: hosszirányú egy vagy [olyan útszakaszon,

Részletesebben

ellenőrzést végző járművei, továbbá a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége járőrszolgálatot ellátó járműve.

ellenőrzést végző járművei, továbbá a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége járőrszolgálatot ellátó járműve. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének./2015. (VI.) önkormányzati rendelete Pécs város környezetkímélő forgalmi rendjéről, a fizetőparkoló-helyek működtetéséről, valamint a várakozás díjairól

Részletesebben

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Mura (3-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár

ÁTNÉZETI TÉRKÉP. Mura (3-1 alegység) 1-1. térkép. Jelmagyarázat. vízfolyás víztest. tervezési terület határa. egyéb vízfolyás. egyéb alegységhatár (3-1 alegység) ÁTNZETI TRKP 1-1. térkép egerszeg lövő Z a la Ke rka karos Dr áva ra Mu 0 víztest víztest vasút autópálya főbb utak egyéb egyéb vizes élőhely 4 8 12 16 km (3-1 alegység) FELSZÍNI VÍZTESTEK

Részletesebben

A TransHUSK Plus projekt

A TransHUSK Plus projekt A TransHUSK Plus projekt dr. Siska Miklós KTI Zárókonferencia Győr, 2015. június 17. A projekt keretében vizsgált térségek A két projekt néhány jellemző adata 680 km közös határ; 22 (TransHUSK) + 18 (TransHUSK

Részletesebben

SZABLYA 2002 GYAKORLAT KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÁSI FELADATAINAK TAPASZTALATAI

SZABLYA 2002 GYAKORLAT KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÁSI FELADATAINAK TAPASZTALATAI SZABLYA 2002 GYAKORLAT KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÁSI FELADATAINAK TAPASZTALATAI Tisza Imre 1 A gyakorlat megnevezése: Szablya 2002. A gyakorlat típusa: Parancsnoki és törzsvezetési gyakorlat, ellenőrző, valamint

Részletesebben

A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével. Mocsári Tibor főmérnök

A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével. Mocsári Tibor főmérnök A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével Mocsári Tibor főmérnök 2010. szeptember Kerékpáros Vasúti ájárók Közlekedésbiztonsági forgalombiztonsága Nap - NKH - KKK, szakmai

Részletesebben

Jegyzet A vasútmodellezés és a nagyvasút szakkifejezéseinek megismeréséhez és megértéséhez. 2. rész.

Jegyzet A vasútmodellezés és a nagyvasút szakkifejezéseinek megismeréséhez és megértéséhez. 2. rész. 1 Jegyzet A vasútmodellezés és a nagyvasút szakkifejezéseinek megismeréséhez és megértéséhez. 2. rész. Milyen vasutak vannak? Miért, többfajta van? Igen. A mintául szolgáló nagyvasutak nagyon sokfélék

Részletesebben

Közlekedés csoportosítása

Közlekedés csoportosítása Közlekedés csoportosítása 1. Tömegszerűség szempontból való csoportosítás: - Közösségi közlekedés - Saját járművekkel megvalósuló közlekedés 2. Jogi szempontból való csoportosítás - Közhasználatú járművekkel

Részletesebben

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE

A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE 4. sz. melléklet A HUNGÁRIA TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜGYFÉLSZOLGÁLATI, ÜGYFELEK SZÁMÁRA NYITVA ÁLLÓ HELYISÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGE, VALAMINT NYITVATARTÁSI IDEJE Hungária Takarék Fiókjainak nyitvatartási

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek helyi közútra történő behajtásához szükséges

Részletesebben

3-4 fős csapatok! Érdekességek, újdonságok a közlekedésben Feladat: Tippelj!

3-4 fős csapatok! Érdekességek, újdonságok a közlekedésben Feladat: Tippelj! 3-4 fős csapatok! Érdekességek, újdonságok a közlekedésben Feladat: Tippelj! 1. Hány Mrd Ft-ot igényelt a MÁV az állami költségvetésből 2015- ben? (144 Mrd Ft) 2. Hány vasúti jegykiadó automata van ma

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS DDKK 3/2016-2017 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2016/2017. évi Somogy, Baranya és Tolna megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget,

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a Képviselő-testület 2012. október 3-i ülésére. Készítette: Pappné Furdan Mária irodavezető

POLGÁRMESTERE. Készült a Képviselő-testület 2012. október 3-i ülésére. Készítette: Pappné Furdan Mária irodavezető BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a Képviselő-testület 2012. október 3-i ülésére. Készítette: Pappné Furdan Mária irodavezető Tárgy: Budapesti út (Szlovák - Biztató utca)

Részletesebben

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől?

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől? Oktatási Segédlet 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben 2015. január 1-jétől? A gépjármű megengedett legnagyobb össztömege és a szállítható

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjéről, valamint a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló

Részletesebben

SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL

SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL SAJTÓANYAG KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A 2-ES VILLAMOS KÖZLEKEDÉSÉNEK ELINDULÁSÁVAL A 2-es villamos február 26-án kezdi meg az utasok szállítását a teljes vonalon, utasforgalmi próbaüzem keretében.

Részletesebben

190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet. a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról

190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet. a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról 190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. (3) bekezdése a) pontjának 14. alpontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége alaptevékenysége, feladat- és hatásköre

Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége alaptevékenysége, feladat- és hatásköre Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége alaptevékenysége, feladat- és hatásköre A Fejér Megyei Kormányhivatal, így a Közlekedési Felügyelőség SZMSZ-ének hatályos szövegét a 3/2013. (I.8.)

Részletesebben

Ingatlaneladási ajánlat

Ingatlaneladási ajánlat Ingatlaneladási ajánlat Kiskunfélegyháza Ipari Park DIVINUS INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP 1. Gazdasági környezet A Bács-Kiskun megyei középváros a Duna-Tisza közén található. Jelentős közlekedési csomópont:

Részletesebben

Tájékoztató Hajdú-Bihar megye közúthálózatáról és a 2007-2015 között elvégzett felújításokról.

Tájékoztató Hajdú-Bihar megye közúthálózatáról és a 2007-2015 között elvégzett felújításokról. Tájékoztató Hajdú-Bihar megye közúthálózatáról és a 2007-2015 között elvégzett felújításokról. Készült: 2015. október Készítette : Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága 1. HAJDÚ-BIHAR

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 34. -ban foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 34. -ban foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/1991. (VI.12.) önkormányzati rendelete a korlátozott forgalmú belváros közlekedési rendjéről Módosította: 5/1993. (III.10.) 23/1994. (VI.29.). 19/1995.

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt.sz.: 07-3556-20, 25, 26/2005. E.a: Cseuz András Tárgy: Interpellációkra adott válaszok

Részletesebben

AZ ÁRU ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ENERGIAFELHASZNÁLÁSA

AZ ÁRU ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ENERGIAFELHASZNÁLÁSA AZ ÁRU ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ENERGIAFELHASZNÁLÁSA Csűrök Tibor 1. AZ ÁRU ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ESZKÖZEI, FAJLAGOS ENERGIAFELHASZNÁLÁSUK, SZENNYEZŐANYAG KIBOCSÁTÁSUK 2. A HAJTÓANYAG FELHASZNÁLÁS ÉS SZENNYEZŐANYAG

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2017.11.25. szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2017.11.25. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 185; Összesen: 465

Részletesebben

Az utak szolgálatában - zökkenőmentesen

Az utak szolgálatában - zökkenőmentesen Az utak szolgálatában - zökkenőmentesen Szilvai József Attila Műszaki vezérigazgató-helyettes XVIII. KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA 2017. ÁPRILIS 26-28. BÜKFÜRDŐ TARTALOM 2016. évben megvalósult

Részletesebben

Szegedi belváros kerékpáros átjárhatóságának biztosítása Készítette: Dávid Gábor

Szegedi belváros kerékpáros átjárhatóságának biztosítása Készítette: Dávid Gábor Szegedi belváros kerékpáros átjárhatóságának biztosítása Készítette: Dávid Gábor 1 Előzmények A lehetőség: KRESZ (2010.01.01) A módosítás előtt: (3) Ha az Egyirányú forgalmú út jelzőtáblák (104. és 105.

Részletesebben

Mindent tudni akarok...

Mindent tudni akarok... Mindent tudni akarok... Műszaki vizsga. A gépjármű tulajdonosok közül, egyesek számára örök talány, a többség azonban ismeri a menetét. Személygépkocsit, gépjárművet tulajdonolni kötelezettséggel is jár.

Részletesebben

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2019

E-MATRICA ÚTMUTATÓ 2019 H ÚTMUTATÓ 2019 Tisztelt Autóstársam! A munkámból adódóan és magánszemélyként is sokat autózom, így a hazai autópályákat is gyakran használom. Az országot járva mindig időben gondoskodom arról, hogy legyen

Részletesebben

Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén

Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén Dr. Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár 2018. november 26.

Részletesebben

Jelzőőri tevékenység oktatása

Jelzőőri tevékenység oktatása Jelzőőri tevékenység oktatása Szilágyi Omer r.ftzls. Pécs RK Központi Szolgálatirányító parancsnok Nagykozári Polgárőr Egyesület omer.seriff@gmail.com 2017 Jogalap 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről

Részletesebben

A budapesti villamosbalesetek jellemzői és tapasztalatai

A budapesti villamosbalesetek jellemzői és tapasztalatai A budapesti villamosbalesetek jellemzői és tapasztalatai Előadó: Berhidi Zsolt BKV Zrt., Forgalombiztonsági és Üzemeltetési Szolgálat szolgálatvezető Cégfilozófia (BKV Zrt.) Küldetés A BKV a Főváros tulajdonában

Részletesebben

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e 2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e a parkolás szabályairól és a parkolási díj megállapításáról

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2014/2015. évi Somogy, Tolna és Baranya megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2015. május

Részletesebben

Miniszteri Közlemény

Miniszteri Közlemény Miniszteri Közlemény A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004. (X. 20) Korm. rendelet 14. (1) bekezdés a) pontja értelmében a következőket teszem közzé. 1. Évente 6 millió jármű áthaladásánál

Részletesebben

Vonali menetrend. Wien Budapest Debrecen/Beograd. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig

Vonali menetrend. Wien Budapest Debrecen/Beograd. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Vonali menetrend Wien Budapest Debrecen/Beograd Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Válasszon Ön is START Klub kártyát! Akár féláron vagy díjmentesen is utazhat vonatainkon a START Klub

Részletesebben

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÚTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 9/12. Dátum: 2012. május ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PRO URBE MÉRNÖKI ÉS VÁROSRENDEZÉSI KFT.

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÚTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 9/12. Dátum: 2012. május ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PRO URBE MÉRNÖKI ÉS VÁROSRENDEZÉSI KFT. ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÚTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 9/12. Dátum: 2012. május Megbízó: ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Tervező: PRO URBE MÉRNÖKI ÉS VÁROSRENDEZÉSI KFT. Ügyvezető igazgató: Felelős tervező:

Részletesebben

A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében

A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok A BKK kikérte az utazóközönség véleményét a 35-ös viszonylat Corvin út térségi útvonal-módosításával

Részletesebben

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Takács Viktor Tibor főépítész Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Újbuda a főváros nyugati kapuja M1 / M6 / M7 autópályák,

Részletesebben

Megye Ir.sz Város Utca/házszám GPS E GPS N

Megye Ir.sz Város Utca/házszám GPS E GPS N Fejér 2457 Adony 6.sz. főút 47.130488 18.865122 Veszprém 8400 Ajka Fõ út 47.112216 17.555332 Pest 2170 Aszód Pesti út 3. 47.649330 19.470080 Bács-Kiskun 6430 Bácsalmás Backnang u. 7. 46.124010 19.344340

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat../2013. ( ) sz. rendelete

Vác Város Önkormányzat../2013. ( ) sz. rendelete Vác Város Önkormányzat../2013. ( ) sz. rendelete a korlátozott forgalmú övezetek behajtási rendjének szabályozásáról 3/2012. (I.20.) számú rendelet módosításáról (rendelet tervezet) Vác Város Önkormányzat

Részletesebben

2013/2014. Veszprém vasúti szolgáltatásfejlesztés. Értékesítési szervezet MÁV-START Zrt

2013/2014. Veszprém vasúti szolgáltatásfejlesztés. Értékesítési szervezet MÁV-START Zrt MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ Zrt. 1087 Budapest, Könyves K. krt. 54-60. Postacím: 1940 Budapest Telefon (1) 511-5032 Mobil: 30 / 87 03 519 Fax: (1) 511-1001 Webcím: www.mav-start.hu Veszprém vasúti

Részletesebben

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A XVI. kerület legfontosabb közlekedési folyosója a Kerepesi út-veres Péter út, hiszen ez a legrövidebb, ezáltal

Részletesebben