Rövid leírás. Dr. Nagy Ágnes körjegyzõ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Rövid leírás. Dr. Nagy Ágnes körjegyzõ"

Átírás

1 Tankötelezettség Általános esetben minden gyermek 6 és 18 éves kora között tanköteles. A szülõ, ill. a gondviselõ törvényben meghatározott feladata, hogy gyermeke iskoláztatásáról gondoskodjon. Körjegyzõség MarkotabödögeRábcakapiCakóháza Ügyfélfogadási idõpontok: HCS 8h16h, P 8h12h Dr. Nagy Ágnes körjegyzõ 11/1994.(VI.8.)MKM rendelet a nev. okt.intézmények mûködésérõl Tájékoztatás a tankötelezettség teljesítésének lehetõségeirõl. Hatósági jogkör a tankötelezettség nem teljesítése esetén.

2 Kötelezõ részvétel az óvodai nevelésben Általános esetben a gyermek abban az évben, amelyben ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdõ napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni. Körjegyzõség MarkotabödögeRábcakapi Cakóháza Ügyfélfogadási idõpontok: HCS 8h16h, P 8h12h Dr. Nagy Ágnes körjegyzõ Tájékoztatás az óvodáztatás lehetõségeirõl. Hatósági jogkör az óvodai nevelésre kötelezettek ügyében.

3 Óvodai és általános iskolai beiratkozás Az óvodákba újonnan belépõ, ill. az ált. iskolák 1. osztályait kezdõ gyermekek beiratásának idejét és módját a fenntartó évente határozza meg és teszi közzé plakátokon az egyes intézményekben, valamint a helyi médiákban. Körjegyzõség MarkotabödögeRábcakapiCakóháza Ügyfélfogadási idõpontok: nyomtatványok, kitöltési HCS 8h16h, P 8h12h Dr. Nagy Ágnes körjegyzõ (Markotabödöge) Jelentkezési lap az óvodai felvételhez Jelentkezési lap az általános iskolai beiratkozáshoz 11/1994.(VI.8.)MKM rendelet a nev. okt.intézmények mûködésérõl Tájékoztatás a mûködési körzetekrõl, specialitásokról, lehetõségekrõl. Fellebbezések elbírálásával kapcsolatos hatósági jogkör.

4 Sajátos nevelési igényû gyermekek, tanulók ellátása A sajátos nevelési igényû gyermeknek, tanulónak joga, hogy állapotának megfelelõ pedagógiai, gyógypedagógiai, konduktív ellátásban részesüljön igényjogosultságának megállapításától kezdve. Körjegyzõség MarkotabödögeRábcakapiCakóháza Ügyfélfogadási idõpontok: HCS 8h16h, P 8h12h Dr. Nagy Ágnes körjegyzõ (Markotabödöge) 14/1994.(VI.24.)MKM rendelet a képzési kötelezettségrõl és a pedagógiai szakszolgálatokról Tájékoztatás azon intézményekrõl, amelyek a speciális ellátást biztosítani tudják. Hatósági jogkör a tankötelezettség, ill. a képzési kötelezettség teljesítésével kapcsolatban.

5 Gyermekeket, tanulókat megilletõ kedvezmények Jogszabályban meghatározott feltételek fennállása esetén kedvezményes étkeztetés Körjegyzõség MarkotabödögeRábcakapi Cakóháza Ügyfélfogadási idõpontok: nyomtatványok, kitöltési HCS 8h16h, P 8h12h Csonkáné Kovács Andrea 1997.évi XXXI.tv.a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról Tájékoztatás a kedvezményre jogosultság feltételeirõl, az igénybevétel módjáról