ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA"

Átírás

1 ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA Beszámoló a 2010/2011-es tanévről Tanulmányi helyzet Mulasztási adatok Érettségi vizsgák tapasztalatai Szakmai képzés Kompetenciamérés Versenyeredmények Rendezvények Felújítások, gazdálkodás

2 A tanév elemzése során a tanulmányi eredményeiről,- az országos kompetenciamérés, az érettségi és képesítő vizsgák eredményeirőlmulasztási adatairól, iskolai rendezvényekről, tanulmányi versenyekről, az iskola gazdálkodásáról, a tanév során végzett felújításokról, diákprogramokról, kívánok tájékoztatást adni. Tanulmányi helyzet A 2010/2011-es tanévet iskolánkban 669 diák kezdte meg. Az év folyamán kimaradt 23 fő, más iskolákból 6 tanuló érkezett. A tanévet tehát nappali tagozaton 652 tanuló fejezte be. Sikeres tanévet zárt 505 diák, egy-két tantárgyból bukott 89 fő, három vagy annál több tantárgyból bukott 58 fő. Az iskola tantárgyi átlaga 3,205 ami a tavalyi 3,275-hoz képest minimális változást mutat. Az egyes osztályok tanulmányi eredményeit a következő diagram mutatja. A részletes tantárgyankénti elemzést a tanévzáró jegyzőkönyv tartalmazza.

3 Mulasztási adatok Mulasztások átlaga 88,76 óra/fő, ami az előző tanév 75,27 óra/fő hiányzáshoz képest sajnos növekedett. Általános tendencia, hogy a 9. és a szakképző okon legmagasabb a mulasztott órák száma, míg jellemzően alacsony a 12. on. A tanév során két diákunk igazolatlan mulasztása haladta meg az 50 órát. Mindkét esetben a megváltozott jogszabályoknak megfelelően jártunk el. Továbbra is cél a gyanús mulasztások, igazolások visszaszorítása.

4 Az érettségi vizsgák tapasztalatai: A szakközépiskola fő feladata a szakmai oktatás mellett az érettségire való felkészítés. A 2010/2011 tanév május-júniusi vizsgaidőszakban rendes érettségi vizsgát 89, előrehozott érettségi vizsgát 95, szintemelő vizsgát 9, ismétlő vizsgát 19, kiegészítő érettségi vizsgát 3 tanuló tett. A rendes érettségi vizsgán 1 tanuló magyar nyelv és irodalom követelményeinek nem felelt meg, a többi tantárgyból bukás nem történt. A bukási arány 1% alatt van, ami a felkészítő tanárok munkáját dicséri. A következő táblázat a tantárgyi áltagokat ismerteti. Elmondható, hogy a teljesítmények az előzetes várakozásnak megfelelően alakultak. 12.A 12.B 12.C 12.D Érdemjegy Százalék Érdemjegy Százalék Érdemjegy Százalék Érdemjegy Százalék Magyar nyelv és irodalom 3,1 52,7 3,1 52 3,2 51,6 3,2 51,4 Matematika 3,09 52,6 3,6 62,2 3,09 51,3 3,09 49,2 Történelem 4,08 70,6 3,7 61,7 3,7 65,5 3,4 57 Angol 3,6 58 3,46 59,8 3,3 56,2 3,2 54,4 Német 3,2 48,6 2,2 35,8 3 49,4 3,5 57,1 Informatika 2,8 44,8 3,1 49,7 3,8 67 4,1 70,1 Gépészeti alapism. Elektronikai alapis 3,5 58,7 3,9 66,9 3,3 59,5 - - Az érettségi elnökök egybehangzó véleménye szerint az írásbeli és a szóbeli vizsgák a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak, a vizsga menetét szabálytalanság nem zavarta meg. A vizsgák helyszíne alkalmas volt a nyugodt vizsgáztatásra. Kellő hely állt rendelkezésre a segédeszközök elhelyezésére is. A vizsgabizottságok folyamatosan működőképesek voltak. A kérdező tanárok felkészülten érkeztek a vizsgára. A szóbeli tételek az új szabályoknak megfelelően készültek. A munkaközösségek részéről ezek összeállítása nagy odafigyelést és sok munkát igényelt. Az összeállított tételsorok jó színvonalúak, a tételek bőven tartalmaztak forrást, segítőkérdést vagy

5 képanyagot, amelyek segíthettek a diákoknak a felkészülésben. A diákok pontos, jól átgondolt, szépen szerkesztett, változatos tételsorokat kaptak. Az elért eredmények és az érettségi elnökök véleményeit figyelembe véve az érettségi vizsgákat színvonalasnak, lebonyolításukat sikeresnek tekintem. Szakmai képzés A beiskolázási adatok tükrében jelenleg is nagy igény van a hagyományos, színvonalas műszaki képzésre. Szakmacsoportos alapozó képzést végzünk gépészet, elektrotechnika elektronika és informatika szakmacsoportokban. A 40/2002 OM rendelet módosítása lehetőséget ad arra, hogy a szakmai képzést már a 9. on megkezdjük, így az érettségire épülő szakképzést egy évre csökkentsük. Ennek figyelembe vételével dolgoztuk át helyi tantervünket, és már a 11. on tanulóknak lehetőségük nyílik érettségi után egy év alatt technikusi végzettség megszerzésére. Közös programot dolgoztunk ki a HAUNI Gépgyártó Zrt.-vel CNC-forgácsoló szakma képzésére. A jelenlegi 10. osoknak már e program keretén belül a nyár folyamán szakmai gyakorlaton vesznek részt a cégnél, és így a 12. elvégzése után szakképesítést szerezhetnek. A 2010/2011-es tanévben az RFKB ajánlásával és a Pannon SZASZET koordinálásával az érettségire épülő szakképzések közül nappali tagozaton a Gépgyártástechnológiai technikus, Elektronikai technikus és Webmester képzéseket indítottuk. Az új OKJ szerinti képzések jellemzője a magas óraszámú gyakorlati képzés. A gyakorlati oktatáshoz szükséges eszközöket szakképzési hozzájárulásokból tudtuk biztosítani. A beruházásokkal elértük, hogy a felsorolt szakképzésekhez szükséges eszközök hiánytalanul rendelkezésünkre állnak. Szakmai képzésünkben komoly szerep jut a Pécsi Központi Képzőhelynek. Gépész gyakorlati oktatásunk közel 90%-a itt folyik. Eredményesen használják a CNC gépeket, hagyományos forgácsoló és hegesztő műhelyeket, a CIMflex termet, a pályaorientációs termet szaktanáraink, a kommunikációs termet pedig nyelvtanáraink.

6 Szakmai vizsgát szerveztünk végzős diákjainknak Gépgyártástechnológiai technikus, Webmester és Elektronikai technikus szakokon. Gépgyártástechnológiai technikus vizsgára jelentkezett 22 fő, a vizsgán megjelent 22 diák. A vizsgázók közül a követelményeket 1 fő nem teljesítette, tehát sikeresen végzett 21 jelölt. A vizsga átlageredménye 3,72 ami jó eredménynek tekinthető. 17 sikeres vizsgát tevő tanuló ezután iskolarendszeren kívüli képzés keretében a CNCforgácsoló képesítést is megszerezte. Gépész diákjainknak ezen kívül még eljárás szerinti hegesztő tanfolyamot és vizsgát is szerveztünk. A vizsgára jelentkezett 22 fő szakképesítést szerzett. Webmester vizsgára 10 fő jelentkezett, ebből sikeres vizsgát tett 9 diák, átlageredményük 4,4. Elektronikai technikus vizsgára jelentkezett 9 fő és sikeres vizsgát tett 8 fő, 4,33 eredménnyel. Az OKJ-s vizsgákat színvonalas gyakorlati feladatok jellemezték. A vizsga elnökei mind a vizsgára való felkészítést, mind a vizsgák színvonalát dicsérték.

7 Kompetenciamérés eredményei Egy iskola teljesítményét különböző mutatókkal mérik. Egyik legfontosabb mutató az országos kompetenciamérés eredménye. A 2010-es kompetenciamérés eredményei igazolják az iskolában folyó kimagasló pedagógiai munkát. Matematikából 1742 ponttal a város szakközépiskolái közül a legjobb eredményt értük el. Ez az átlagpontszám jóval magasabb, mint az országos szakközépiskolai átlag (1613), és az országos gimnáziumi átlagot (1696) is meghaladja.

8 Szövegértésből a városi szakközépiskolák közül a harmadik helyen végeztünk (1682) Szövegértésből elért átlagunk jóval az országos szakközépiskolai átlag (1620) felett van. A szövegértésben elért pontok évről-évre javuló tendenciát mutatnak, ami az elvégzett munka értékét tovább növeli.

9 A évi kompetenciamérés iskolai eredményeit a következő táblázat mutatja. Tanulmányi versenyek eredményei Az iskolában végzett színvonalas, minőségi munkát tükrözik a különböző versenyeken elért eredmények is. A 2010/2011-es tanév során is igen szép eredményeket értek el iskolánk tanulói felkészítő tanáraik segítségével. Örömteli, hogy diákjaink igen sok területen képviselték sikeresen iskolánkat. Verseny megnevezése Helyezés A tanuló neve Webmester OSZTV AutoCAD OSZTV AutoCAD OSZTV AutoCAD OSZTV Elektronika SZÉTV Elektronika SZÉTV Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny 2011 Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny (Puskás Tivadar) Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny (Puskás Tivadar) Charles Babbage Országos AutoCAD verseny Charles Babbage Országos AutoCAD verseny Charles Babbage Országos AutoCAD verseny I. opening - Légy Te a jövő informatikusa (Pannon Egyetem Nagykanizsa) Informatikai Média-Olimpia Nemzetközi verseny ( XIII EDIZIONE MEDIASHOW : OLIMPIADE DELLA MULTIMEDIALITA Melfi- Olaszország) 2 Bónyai Dániel 10 Hajdú Zsombor 11 Nagy János 12 Katona Miklós 4 Pápay Levente 10 Storcz Richárd 4 Kovács Dániel 9 Kovács Dániel 9 Pápay Levente 5 Bujtár Tomasz 9 Nagy János 11 Baksai László 8 10.C. Csapata 4 Halmos Kitti Imola

10 Simonyi Károly Elektronika Verseny megyei 1 Szabó Béla Simonyi Károly Elektronika Verseny országos 10 Szabó Béla Gépészeti alapismeretek SZÉTV országos 13 Rónai László Gépészeti alapismeretek SZÉTV országos 24 Zimmer Tamás Gépészeti alapismeretek SZÉTV országos Török Gábor Dr. Keserű Jánosné Jászai Ilona Megyei Szavalóverseny ZKMSZ csapat Sipőcz Krisztina, Langer 3 Dávid Pollack Mihály SZKI Megyei Angol verseny Matesz Ádám Pollack Mihály SZKI Megyei Angol verseny Tóth Márk Iván Pollack Mihály SZKI Megyei Angol verseny Burján Gergely Pollack Mihály SZKI Megyei Angol verseny Pataki dávid Pollack Mihály SZKI Megyei Angol verseny Molnár Gábor Pollack Mihály SZKI Megyei Angol verseny Kisgyura Dávid Pollack Mihály SZKI Megyei Angol verseny Simon Péter Iskolánkban hagyományosan matematikából érjük el a legtöbb versenyeredményt, ezért ezeket az eredményeket külön táblázatban szerepeltetem. Tanuló neve Osztálya Versenytípusa Forduló Eredmény Kozák Bence 9. E Gordiusz tesztverseny megyei 2 Csőkör Robin 10. A Gordiusz tesztverseny megyei 1 Horváth Péter 10. C Gordiusz tesztverseny megyei 2 Kiss Martin 10. C Gordiusz tesztverseny megyei 5 Rónai László 12. A Gordiusz tesztverseny megyei 2 Pápay Levente 12. B Gordiusz tesztverseny megyei 3 Kisgyura Dávid 12. C Gordiusz tesztverseny megyei 6 Csőkör Robin 10. A Gordiusz tesztverseny országos 10 Molnár Gábor 11. D Fejér Lipót megyei 1 Pataki Dávid 11. C Fejér Lipót megyei 3 Storcz Richárd 12. B Fejér Lipót megyei 1 Rónai László 12. A Fejér Lipót megyei 2 Pápay Levente 12. B Fejér Lipót megyei 3 Storcz Richárd 12. B OKTV országos 2. forduló Rónai László 12. A OKTV országos 2. forduló Zimmer Tamás 12. C OKTV országos 2. forduló Hollóvári Péter 9. C Zipi kupa megyei 1 Nagy Krisztián 9. A Zipi kupa megyei 2 Papp Tamás 9. A Zipi kupa megyei 3

11 Szalai Richárd 10. C Zipi kupa megyei 1 Kiss Martin 10. C Zipi kupa megyei 2 Horváth Péter 10. C Zipi kupa megyei dicséret Csapat 10. évf Gordiusz tesztverseny megyei évf Gordiusz tesztverseny megyei 1 Összetett: 1 Csapat 11. évf Fejér Lipót megyei évf Fejér Lipót megyei 1 Összetett: 1 Csapat 9. évf Zipi kupa megyei évf Zipi kupa megyei 1 Összetett: 1 Iskolai rendezvények Egy iskola hangulatát, közösségi életét meghatározzák a közös programok, rendezvények. A tanév során számos rendezvény került lebonyolításra, melyet részletesen a munkaterv tartalmaz, most csak a legjelentősebbeket említem meg: - Sikeresen rendeztük meg angol és német nyelvet tanuló 0. osok számára az Országos Nyelvi Előkészítő versenyt; amelyen az ország különböző középiskoláiból több száz diák vett részt; - A Zipi-nap a szecskaavatóval egybekötve színvonalas vidám diáknappá nőtte ki magát; - Meghitt hangulatú Karácsonyi- partival kedveskedtek a tanárok diákjainknak; - Szinvonalas Szalagavató műsort készítettek végzős tanulóink; - Közös sítáborban vettek részt a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért diákjaink Bregenzben, ausztriai testvériskolánkban; - Közös sportrendezvényeket szerveztünk az eszéki testvériskolánkkal, - Lufiauto - versenyt rendeztünk; - Az Egészségnap változatos programokat kínált a résztvevők számára; - Megrendeztük a 24 óra matematika versenyt.

12 A tanév során végzett felújítások, gazdálkodás A 2010/2011-estanévben a következő beruházásokat valósítottuk meg saját bevételekből és szakképzési hozzájárulásokból: 222/b terem villamosítása Számítógépek szerelésének oktatásához 17db számítógép M27,M26, M25, M24, Fsz. 11 klimatizálása M26 20 db új számítógépes munkaállomás Smart szavazógép interaktív táblához GH-ban és a titkárságon a leégett villamos vezetékek cseréje Szálanyag tároló készítése Hegesztési varratot előkészítő élmaró beszerzése Fszt. 12-es terem felújítása Kovács műhely kialakítása PKK-val együttműködve10db egyetemes eszterga beszerzése M20 terem CNC laborrá alakítása Az iskola gazdálkodása a fenntartó elvárásainak megfelelően takarékos, költségkímélő volt, a gazdálkodásról szóló részletes beszámolót az év végi értekezlet jegyzőkönyve tartalmazza. Pécsett, Amrein György

PÉCS SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA PÉCS, 48-AS TÉR 2.

PÉCS SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA PÉCS, 48-AS TÉR 2. PÉCS SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ZIPERNOWSKY KÁROLY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA PÉCS, 48-AS TÉR 2. AMREIN GYÖRGY VEZETÉSI KONCEPCIÓ PÉCS 2016. I. Bemutatkozás 3 I. 1. Motivációs levél 3 I. 2. Europass önéletrajz

Részletesebben

Ózdi Bródy Imre Szakképző Iskola (OM 202990)

Ózdi Bródy Imre Szakképző Iskola (OM 202990) Ózdi Bródy Imre Szakképző Iskola (OM 202990) Ózdi Bródy Imre Szakképző Iskola Ózd, Petőfi út 20. Az iskola Ózd város és térsége közoktatásában és szakképzésében meghatározó szerepet tölt be. Az Ózdi Bródy

Részletesebben

A Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium versenyeredményei 2000 2011.

A Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium versenyeredményei 2000 2011. A Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium versenyeredményei 2000 2011. 2010/2011. tanév ORSZÁGOS MŰSZAKI TANULMÁNYI VERSENY DÖNTŐ Gépész 1. szakmacsoport Vercz Dávid 16. helyezett Bácsai

Részletesebben

Az Intézményi Minőségirányítási Program végrehajtásának értékelése

Az Intézményi Minőségirányítási Program végrehajtásának értékelése Az Intézményi Minőségirányítási Program végrehajtásának értékelése 2008/2009 Az Intézményi Minőségirányítási Program végrehajtásának értékelése 2008/2009 Intézmény neve és címe: Zipernowsky Károly Műszaki

Részletesebben

SZEGEDI MŰSZAKI KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA GÁBOR DÉNES TAGINTÉZMÉNYE 2010/2011. TANÉV H E L Y I R E N D J E

SZEGEDI MŰSZAKI KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA GÁBOR DÉNES TAGINTÉZMÉNYE 2010/2011. TANÉV H E L Y I R E N D J E SZEGEDI MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA GÁBOR DÉNES TAGINTÉZMÉNYE 2010/2011. TANÉV H E L Y I R E N D J E P r o g r a m : A U G U S Z T U S 23 9.00 Alakuló értekezlet 24. 8.00

Részletesebben

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA Több mint 130 éve az érték a mérték! Bemutatkozás Azért a Petrik, mert 2 133 éves iskola lévén fontosnak tartjuk

Részletesebben

KRATOCHVIL KÁROLY HONVÉD KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 4027 DEBRECEN FÜREDI ÚT 69.

KRATOCHVIL KÁROLY HONVÉD KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 4027 DEBRECEN FÜREDI ÚT 69. KRATOCHVIL KÁROLY HONVÉD KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 4027 DEBRECEN FÜREDI ÚT 69. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016. TANÉV 9. ÉVFOLYAM (Kratochvil Károly altábornagy 1869-1946) Nyílt nap: 2014. november 27.

Részletesebben

KIVONAT. A Megyei Közgyűlés

KIVONAT. A Megyei Közgyűlés KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2008. szeptember 11-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -----------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Képzési keret (fő) Felvételi tantárgy. Német, angol idegen nyelv + érettségi után 1 év a szakma megszerzése. 20 Nincs. 20 Nincs

Képzési keret (fő) Felvételi tantárgy. Német, angol idegen nyelv + érettségi után 1 év a szakma megszerzése. 20 Nincs. 20 Nincs Intézmény OM azonosítója és neve: 203050 Siófoki SZC Baross Gábor Középiskolája és Szakiskolája Intézmény címe, tel. és fax : 8600 Siófok, Bakony u. 2., Tel./fax. 84/310-857 Intézmény honlapja és e-mail

Részletesebben

TOVÁBB- TANULÁS. megvalósítani. Hét tagiskolánk összehangolja a pedagógiai munkát a beiratkozástól a tehetséggondozásig,

TOVÁBB- TANULÁS. megvalósítani. Hét tagiskolánk összehangolja a pedagógiai munkát a beiratkozástól a tehetséggondozásig, tuti pálya 1 A korszerı oktatás, szakképzés a XXI. században azt jelenti, hogy a modern szakembereknek többféle terület ismereteit, fogásait is meg kell tanulniuk ahhoz, hogy piacképes tudással rendelkezzenek,

Részletesebben

Munkaterv Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskolája - 2014/2015 tanév

Munkaterv Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskolája - 2014/2015 tanév Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskolája MUNKATERV 2015/2016. tanév 1 A nyári időszak és a tanév elejének feladatai, történései 2015. július 1-jén országos szinten 44 szakképzési centrum alakult

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. Az intézmény közzétételi lista szerinti adatai a köznevelési információs rendszerben:

KÖZZÉTÉTELI LISTA. Az intézmény közzétételi lista szerinti adatai a köznevelési információs rendszerben: KÖZZÉTÉTELI LISTA Intézmény neve: Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola és Szakiskola Intézmény címe: 8900 Zalaegerszeg, Göcseji út 16. OM azonosítója: 037671 Fenti intézmény a köznevelési információs

Részletesebben

Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium

Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium A 2013/2014-es tanév munkaterve 1 Leviczky Cirill igazgató 1. BEVEZETÉS A 2013/2014-es tanév munkatervének elkészítése különösen az

Részletesebben

budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László SzakközépiskolÁJA és SzakiskolÁJA

budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László SzakközépiskolÁJA és SzakiskolÁJA budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László SzakközépiskolÁJA és SzakiskolÁJA Felvételi tájékoztató füzet 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051411 Cím: 1139 Budapest, Üteg utca 15. Tel.:

Részletesebben

A GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERVE A 2009/2010. ISKOLAI TANÉVRE

A GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERVE A 2009/2010. ISKOLAI TANÉVRE A GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERVE A 2009/2010. ISKOLAI TANÉVRE Sorszám:1. Módosítási szám: 1. Készítette: Jóváhagyta:...... Dévényi Györgyné Dr. Vas Rezső igazgatóhelyettes igazgató

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3

Tartalomjegyzék. Általános tájékoztatók:... 3 OROSHÁZI TÁNCSICS MIHÁLY TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZÉKHELYINTÉZMÉNY Érettségi, szakmai és szintfelmérő vizsgák OROSHÁZA 2013-2014. 1 Tartalomjegyzék Általános

Részletesebben

Középfokú oktatási intézmények 2008/2009. évi beiskolázási terve 1. sz. melléklet

Középfokú oktatási intézmények 2008/2009. évi beiskolázási terve 1. sz. melléklet Középfokú oktatási intézmények 008/009. évi beiskolázási terve. sz. melléklet 9. évfolyam Szakképző évfolyam Intézmény neve kilépő osztály belépő osztály ialitás, szakmai orientáció képzés típusa képzési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19.

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 1. Ki tehet érettségi vizsgát, milyen feltételekkel? Érettségi vizsga abból a vizsgatárgyból

Részletesebben

BAJAI BÁNYAI JÚLIA KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA MUNKATERV

BAJAI BÁNYAI JÚLIA KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA MUNKATERV BAJAI BÁNYAI JÚLIA KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA MUNKATERV 2013/2014. 2 MUNKATERV 2013/2014. A tanév rendjét a 47/2013. (VII.4.) EMMI rendelet tartalmazza, mely szerint a szorgalmi idő

Részletesebben

Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219

Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219 Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219 PEDAGÓGIAI PROGRAM 8000 Székesfehérvár, Berényi út 105 Székesfehérvár 2013. március 27. 2 Tartalomjegyzék I. AZ ISKOLA NEVELÉSI

Részletesebben

MUNKATERV 2012/2013.

MUNKATERV 2012/2013. MUNKATERV 2012/2013. Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola 1146 Budapest, Thököly út 48-54. Iskolai munkaterv a 2012/2013-as tanévben 2 A PETRIK LAJOS

Részletesebben

A JÁSZBERÉNYI NAGYBOLDOGASSZONY KÉTTANNYELVŰ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A JÁSZBERÉNYI NAGYBOLDOGASSZONY KÉTTANNYELVŰ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A JÁSZBERÉNYI NAGYBOLDOGASSZONY KÉTTANNYELVŰ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Általános

Részletesebben

Dátum Téma idıpont Egyéb. 29. Elsı félévi órarend véglegesitése 12:30. 2009. augusztus. szeptember. 1. Tanévnyitó ünnepély 8:00

Dátum Téma idıpont Egyéb. 29. Elsı félévi órarend véglegesitése 12:30. 2009. augusztus. szeptember. 1. Tanévnyitó ünnepély 8:00 Dátum Téma idıpont Egyéb 2009. augusztus 29. Elsı félévi órarend véglegesitése 12:30 szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély 8:00 1-11. Tanévkezdı napok a 9. osztályokban 11. Szecskaavató szakközépiskolai 9.

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KÖZÉPISKOLÁK VÉGZŐS TANULÓINAK ELHELYEZKEDÉSI SZÁNDÉKFELMÉRÉSE 2014/2015. TANÉV

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KÖZÉPISKOLÁK VÉGZŐS TANULÓINAK ELHELYEZKEDÉSI SZÁNDÉKFELMÉRÉSE 2014/2015. TANÉV GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KÖZÉPISKOLÁK VÉGZŐS TANULÓINAK ELHELYEZKEDÉSI SZÁNDÉKFELMÉRÉSE 2014/2015. TANÉV 2015. április Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán 9021

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T t e r v e z e t

A L A P Í T Ó O K I R A T t e r v e z e t A L A P Í T Ó O K I R A T t e r v e z e t 1.1. Az intézmény neve: Kırösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép-, Szakképzı Iskola és Kollégium 1.2. Az intézmény rövidített neve: 2. OM azonosító: 031209 KİRÖSI

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatója

Pályaválasztási tájékoztatója A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási tájékoztatója a megye középfokú intézményeiről, általános iskolai tanulók részére 2016/2017. tanév Bevezető Kedves Pályaválasztó Tanulók!

Részletesebben

Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium III. HELYI TANTERV

Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium III. HELYI TANTERV Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium III. HELYI TANTERV Magyarázatok: A nyelvi előkészítő képzés tantárgyi rendszere (óraterv) a 2007/2008. tanévtől tantárgy óraszám Idegen

Részletesebben

Pontszámítás alapjai:

Pontszámítás alapjai: Pontszámítás alapjai: 1. tanulmányi pontok (maximum 200 pont), a. A tanulmányi pontokat a jelentkező 9 12. (nyelvi előkészítő esetén 9 13.) évfolyamos középiskolai érdemjegyeiből (100 pont) 1. magyar nyelv

Részletesebben

Automatikai technikus megnevezésű szakképesítés

Automatikai technikus megnevezésű szakképesítés Automatikai technikus megnevezésű szakképesítés AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A szakképesítés azonosító száma: 54 523 01 A szakképesítés megnevezése: Automatikai technikus A szakmacsoport

Részletesebben

TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐI PÁLYÁZAT

TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐI PÁLYÁZAT TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐI PÁLYÁZAT Készítette: 2016. PÁLYÁZAT A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakközépiskolája tagintézmény Tagintézmény-vezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére Pályázati

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 106/2007. (XI.22.)

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 106/2007. (XI.22.) KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2007. november 22-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK 2016. MÁJUS-JÚNIUS

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK 2016. MÁJUS-JÚNIUS VIZSGÁK 2016. MÁJUS-JÚNIUS KÖTELEZŐ: VIZSGATÁRGYAK MAGYAR ÍRÁSBELI SZÓBELI MATEMATIKA ÍRÁSBELI TÖRTÉNELEM ÍRÁSBELI SZÓBELI IDEGEN NYELV ÍRÁSBELI SZÓBELI KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ: BIOLÓGIA, FÖLDRAJZ, INFORMATIKA,

Részletesebben

A 2015/2016. tanév helyi rendje

A 2015/2016. tanév helyi rendje Munkaterv része: A 2015/2016. tanév helyi rendje Gimnázium 1. Tanítási napok szünetek: Tanítási napok száma: A tanítási napok száma száznyolcvanegy nap. A nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolában

Részletesebben

Két projekt - Két év. etrik TISZK

Két projekt - Két év. etrik TISZK Két projekt - Két év PETRIK etrik A 133 éves Petrik 1 fennállása óta Budapest és környezete iparoktatásának jelentős intézménye. Az elmúlt húsz év folyamatos fejlesztésének eredménye, hogy ma már a vegyipari

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

SZÉCHENYI ISTVÁN KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM SZÉCHENYI ISTVÁN KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Békéscsaba, 2012. Tartalomjegyzék: 1. Az intézmény bemutatása...2 1.1. Az intézmény adatai...2 1.2. Az iskola

Részletesebben

Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési Koncepció

Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési Koncepció Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési Koncepció Zalaegerszeg, 2013. július 25. A Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési koncepciót készítette: Nagy Zoltán MFKB elnök Mérksz Andor szakértő Gombos Béla program

Részletesebben

Budapesti Műszaki SzC VEREBÉLY LÁSZLÓ SZAKKÖZÉPISKOLÁJA és SZAKISKOLÁJA. Villamosenergia-ipari képzéssel

Budapesti Műszaki SzC VEREBÉLY LÁSZLÓ SZAKKÖZÉPISKOLÁJA és SZAKISKOLÁJA. Villamosenergia-ipari képzéssel Villamosenergia-ipari képzéssel Informatikai területtel Rendészeti ágazattal KÍNÁLATUNK Általános szakközépiskolai képzésre (9-12. évfolyam) épülő, majd érettségit követő egyéves szakképzéseket (14. évfolyam)

Részletesebben

SZAKMAI ELLENİRZÉS ÉS ÉRTÉKELÉS

SZAKMAI ELLENİRZÉS ÉS ÉRTÉKELÉS SZAKMAI ELLENİRZÉS ÉS ÉRTÉKELÉS 2010/2011-ES TANÉV SAVARIA KÖZLEKEDÉSI SZAKKÉPZİ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Szombathely, Hadnagy u. 1. Törvényi háttér: a fenntartó négyévenként legalább egy alkalommal ellenırzi

Részletesebben

Tanulmányi területek:

Tanulmányi területek: Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola 9300 Csorna, Kórház u. 28. Tel: 96/261-255, 96/593-253 E-mail: titkarsag@csukas.eu Honlap: http://www.csukas.sulinet.hu Igazgató: Perlaki Sándor Pályaválasztási

Részletesebben

Előterjesztő: T Á J É K O Z T A T Ó. Borsod-Abaúj-Zemplén megye oktatási és szakképzési helyzetéről

Előterjesztő: T Á J É K O Z T A T Ó. Borsod-Abaúj-Zemplén megye oktatási és szakképzési helyzetéről Előterjesztő: Tóth Béla Ózdi Szakképzési Centrum főigazgató T Á J É K O Z T A T Ó Borsod-Abaúj-Zemplén megye oktatási és szakképzési helyzetéről Tisztelt Közgyűlés! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Felvételi tájékoztató a középfokú beiskolázáshoz a 2016-2017-es tanévre. Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium

Felvételi tájékoztató a középfokú beiskolázáshoz a 2016-2017-es tanévre. Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium Felvételi tájékoztató a középfokú beiskolázáshoz a 2016-2017-es tanévre Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium OM azonosító: 029799 Tanulmányi területek: - Szakközépiskola (Szakiskola) Erdészeti

Részletesebben

MŰSZAKI SZAKOKTATÓ SZAK (műszaki alapdiploma BSc. szint) 1. A képzési cél

MŰSZAKI SZAKOKTATÓ SZAK (műszaki alapdiploma BSc. szint) 1. A képzési cél MŰSZAKI SZAKOKTATÓ SZAK (műszaki alapdiploma BSc. szint) 1. A képzési cél A műszaki szakoktató szak mint alapképzés szorosan kapcsolódik a műszaki képzési terület különböző szakágaihoz, összhangban az

Részletesebben

Végzős diákjaink eredményeinek elismerése

Végzős diákjaink eredményeinek elismerése Végzős diákjaink eredményeinek elismerése A végzős tanulók több éves teljesítményét, eredményeit a ballagáson rangos díjakkal, címekkel, oklevelekkel és könyvjutalmakkal ismerjük el. A tanévben jutalmazott

Részletesebben

Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézmény Címe: 3390 Füzesabony, Ifjúság út 17. Telefon/Fax: 06-36/341-131, 06-36/343-320 Igazgató neve: Dr. Molnár

Részletesebben

Tájékoztató a kétszintű érettségi vizsgáról, a felsőoktatási felvételiről és a szakképzésről. Szeged, 2016. január 12.

Tájékoztató a kétszintű érettségi vizsgáról, a felsőoktatási felvételiről és a szakképzésről. Szeged, 2016. január 12. Tájékoztató a kétszintű érettségi vizsgáról, a felsőoktatási felvételiről és a szakképzésről Szeged, 2016. január 12. Igazgató: Siposné Gyuris Valéria Érettségi vizsgáért felelős igazgatóhelyettes: Sutka

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium (Puskás)

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium (Puskás) A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév KÖZÉPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK 3. sz. melléklet Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium (Puskás) Az ÖMIP általános

Részletesebben

a 25/26-os tanévre 1968 Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 2500 Esztergom, Szent István tér 7-9. 008 Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 2500 Esztergom, Szent István

Részletesebben

Intézményünk eszközfelszereltségének korszerűsítésével, az oktatás tartalmának fejlesztésével minőségi gimnáziumi oktatást és szakképzést biztosít.

Intézményünk eszközfelszereltségének korszerűsítésével, az oktatás tartalmának fejlesztésével minőségi gimnáziumi oktatást és szakképzést biztosít. SZÉCHENYI ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS KÖZÉPISKOLA Intézmény neve: Széchenyi István Római Katolikus Középiskola Címe: 3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky u. 6. Telefon/fax: 37/341-594; - E-mail cím: Iskola web lapja:

Részletesebben

Savaria TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2010. évi beszámolója

Savaria TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2010. évi beszámolója S a v a r i a T I S Z K S z a k k é p z é s - s z e r v e z é s i K i e m e l k e d ő e n K ö z h a s z n ú N o n p r o f i t K o r l á t o l t F e l e l ő s s é g ű T á r s a s á g 9 7 0 0 S z o m b a

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév A szakképzésről szóló, 2011. évi CLXXXVII. törvény változását követően 2015. július 1-én megalakultak a Szakképzési Centrumok. A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2016. május-júniusi vizsgaidőszakról 2016. március 23. Készítette : Csajági Sándor igazgatóhelyettes Érettségi tájékoztató 2016 1 Érettségi tantárgyak Kötelező érettségi tantárgyak:

Részletesebben

PÁLYÁZAT. tagintézmény-vezető. állását, melyet a 2016. március 7-én a KÖZIGÁLLÁS pályázati adatbázisában 193/C azonosító számon hirdettek meg.

PÁLYÁZAT. tagintézmény-vezető. állását, melyet a 2016. március 7-én a KÖZIGÁLLÁS pályázati adatbázisában 193/C azonosító számon hirdettek meg. Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum 1138 Budapest Váci út 179-183. PÁLYÁZAT Alulírott, megpályázom a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakközépiskolája és Szakiskolája (1204 Budapest,

Részletesebben

NAGYKANIZSAI MŰSZAKI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Cserháti tagintézménye MUNKATERVE. 2012/2013. tanév

NAGYKANIZSAI MŰSZAKI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Cserháti tagintézménye MUNKATERVE. 2012/2013. tanév NAGYKANIZSAI MŰSZAKI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Cserháti tagintézménye MUNKATERVE 2012/2013. tanév TANÁRI NÉVSOR 2012/2013. 1. Marton László tagintézmény-vezetı 2. Fullér-Kovács Krisztina tagintézményvezetı-helyettes

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

GYOMAENDRŐD INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ A 2010/2011. TANÉV NEVELÉSI OKTATÁSI FELADATELLÁTÁSÁRÓL

GYOMAENDRŐD INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ A 2010/2011. TANÉV NEVELÉSI OKTATÁSI FELADATELLÁTÁSÁRÓL KNER IMRE GIMNÁZIUM,SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM GYOMAENDRŐD INTÉZMÉNYI BESZÁMOLÓ A 2010/2011. TANÉV NEVELÉSI OKTATÁSI FELADATELLÁTÁSÁRÓL TARTALOM: 1. GAZDÁLKODÁS 2. TANÜGYIGAZGATÁS 3. NEVELTSÉGI HELYZETKÉP

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 08-8-743 TÁRGY: KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDO- SÍTÁSA MELLÉKLET: ELEKTRONIKUS FORMÁBAN 22 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012.

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 2471 Baracska, Templom u. 19. OM: 030166 2015-2016-os tanév Készítette: Kárpáthegyi Józsefné 1. A pedagógusok iskolai végzettsége - szakképzettsége

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA

FEJÉR MEGYEI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA FEJÉR MEGYEI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2014/2015-ÖS TANÉV FM Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola 2014/2015-ös tanévi munkaterve Az osztályok megoszlása a képzés típusa alapján

Részletesebben

OM azonosító - Sorszám / Év

OM azonosító - Sorszám / Év LECKEKÖNYV a tanuló aláírása OM azonosító - Sorszám / Év / az intézmény neve a tanuló törzskönyvi száma: tanulói azonosítója: a leckekönyv tulajdonosa név aki községben/városban megyében, országban 19

Részletesebben

Műszaki szakoktató alapszak

Műszaki szakoktató alapszak Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Tanulmányi tájékoztató Műszaki szakoktató alapszak Kecskemét 2011 2012 A tantárgyleírásokat a KF GAMF Kar munkatársai állították össze. Szerkesztette: Dr. Kovács Beatrix főiskolai

Részletesebben

A Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola és Kollégium. 2013/2014-es tanév munkaterve

A Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola és Kollégium. 2013/2014-es tanév munkaterve A Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola és Kollégium 2013/2014-es tanév munkaterve Készítette: Herczegné Varga Ilona igazgató Érvényessége: 2013.09.01-jétől 2014.08.31-ig Nevelőtestület

Részletesebben

Kedves leendő Diákunk! Szeretettel köszöntünk az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai nevében! Felvételi vizsga az ESZI-ben!

Kedves leendő Diákunk! Szeretettel köszöntünk az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai nevében! Felvételi vizsga az ESZI-ben! Kedves leendő Diákunk! Szeretettel köszöntünk az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai nevében! Felvételi vizsga az ESZI-ben! 1986-ban nyitottuk meg kapunkat az ország első vállalati

Részletesebben

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja A Bajai III. Béla Gimnázium pedagógiai nevelési programja 1 TARTALOMJEGYZÉK A) NEVELÉSI TERV 1. BEVEZETŐ... 4 2. AZ ISKOLA JOGÁLLÁSA... 4 3. ALAPELVEINK, KIEMELTEN KEZELT ÉRTÉKEINK... 9 4. AZ ISKOLA CÉL-

Részletesebben

Honlap: www.perczelmor.hu Tagintézményvezető: Zsipi Gyula Pályaválasztási felelős: Zsipi Gyula. 2016/2017 tanévben induló képzések.

Honlap: www.perczelmor.hu Tagintézményvezető: Zsipi Gyula Pályaválasztási felelős: Zsipi Gyula. 2016/2017 tanévben induló képzések. Székesfehérvári SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma 8060 Mór Dózsa György u. 2. OM azonosító: 203053 Telefon 22/407-023 Email: titkar@perczelmor.sulinet.hu Honlap: www.perczelmor.hu Tagintézményvezető:

Részletesebben

Műszaki jellegű képzések: informatikai, gépipari, hardver-elektronika, környezetvédelem-vegyészet Kéttannyelvű képzések

Műszaki jellegű képzések: informatikai, gépipari, hardver-elektronika, környezetvédelem-vegyészet Kéttannyelvű képzések A tájékoztató összefoglaló az iskolák által kiadott szórólapok, és a honlapjukon tartalmazott információk alapján készült. A közeljövőben várható a közoktatást szabályozó törvény változása, amelyek befolyásolhatják

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája OM 203052 6720 Szeged, Horváth Mihály utca 2-6. Tel/Fax: 62/547-160/114-es mellék E-mail: epki@vedres.sulinet.hu A szegedi Vedres

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatója

Pályaválasztási tájékoztatója A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási tájékoztatója a megye középfokú intézményeiről, általános iskolai tanulók részére 2016/2017. tanév Bevezető Kedves Pályaválasztó Tanulók!

Részletesebben

LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM

LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM A LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM TÁJÉKOZTATÓJA A 2005. ÉVI FELVÉTELIKRŐL Leövey Klára Gimnázium OM azonosító: 035235 Budapest, IX. Vendel u. 1. Tel: 215-9590, Fax: 215-6258 E-mail: naptitkar@leovey.hu Honlap:

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 06-6-630-2/2010. TÁRGY: PEDAGÓGUS ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN MELLÉKLET: 2 DB

IKTATÓSZÁM: 06-6-630-2/2010. TÁRGY: PEDAGÓGUS ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN MELLÉKLET: 2 DB IKTATÓSZÁM: 06-6-630-2/2010. TÁRGY: PEDAGÓGUS ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN MELLÉKLET: 2 DB E LŐTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JÚNIUS 24-I

Részletesebben

I. AZ ISKOLA ADATAI. 1. Az iskola hivatalos elnevezése: Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium

I. AZ ISKOLA ADATAI. 1. Az iskola hivatalos elnevezése: Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium I. AZ ISKOLA ADATAI 1. Az iskola hivatalos elnevezése: Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium 2. Az iskola alapítója és jelenlegi fenntartója: Vallás- és Közoktatási Minisztérium 1950.

Részletesebben

Jó döntés - sikeres jövő

Jó döntés - sikeres jövő Jó döntés - sikeres jövő Pályaválasztási tájékoztató a 2016/2017 tanévre Baranya megye Érettségizők és felnőttoktatásba bekapcsolódók részére készült kiadvány az állami fenntartású intézmények szakmai

Részletesebben

A KULTSÁR ISTVÁN SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA MUNKATERVE A 2015/2016-OS TANÉVRE /ÜTEMTERV/

A KULTSÁR ISTVÁN SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA MUNKATERVE A 2015/2016-OS TANÉVRE /ÜTEMTERV/ A KULTSÁR ISTVÁN SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA MUNKATERVE A 2015/2016-OS TANÉVRE /ÜTEMTERV/ Kiemelt feladatok a 2015/2016-os tanévben 1. Tanulóink tanulási teljesítményének emelése: a) Rendszeres és egységes

Részletesebben

2 Műszaki Tudományi Kar. sze-győr képzések

2 Műszaki Tudományi Kar. sze-győr képzések 2 Műszaki Tudományi Kar sze-győr képzések Az egyetemről A Széchenyi István Egyetem az alkalmazható tudás egyeteme, amelyet a legdinamikusabban fejlődő hazai felsőoktatási intézmények között tartanak számon.

Részletesebben

Előterjesztés A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kulturális Bizottságának 2011. október 3-ai ülésére

Előterjesztés A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kulturális Bizottságának 2011. október 3-ai ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kulturális Bizottságának Elnöke Szám: 1090-2/2011. Előterjesztés A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kulturális Bizottságának 2011. október 3-ai ülésére Tárgy:

Részletesebben

Eseménynaptár - Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 2013/2014. tanév

Eseménynaptár - Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 2013/2014. tanév Szeptember 2013 9 1 vasárnap 14.30 h Veni Sancte 2013 9 5 csütörtök 17.30 h KÉSZ előadás 2013 9 5 csütörtök Érettségi jelentkezés határideje 2013 9 11 szerda 5. és 7. óra Magyar dal napja 2013 9 12 csütörtök

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai 1. egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

A Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola 2013/2014-es TANÉVÉNEK RENDJE készült a 47/2013. (VII.4.) EMMI rendelet alapján

A Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola 2013/2014-es TANÉVÉNEK RENDJE készült a 47/2013. (VII.4.) EMMI rendelet alapján SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA IGAZGATÓSÁGA OM azonosító: 201165 H-5000 SZOLNOK, Baross út 37/A Tel.: 56/425-844, Fax: 56/427-200 e-mail cím: titkarsag@szolmusz.hu Felnőttképzési nyilvántartási

Részletesebben

A Szegedi Szakképzési Centrum Vasvári Pál Szakképző Iskolájának. 2015/2016. tanévi munkaterve

A Szegedi Szakképzési Centrum Vasvári Pál Szakképző Iskolájának. 2015/2016. tanévi munkaterve A Szegedi Szakképzési Centrum Vasvári Pál Szakképző Iskolájának A 2015/2016. tanév feladatai 2015/2016. tanévi munkaterve 1. Kiemelt oktatási feladatok 1.1 Az egész életen át tartó tanulás megalapozása

Részletesebben

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA 1.1. A KÉPZÉS PEDAGÓGIAI CÉLJA Elsődleges célkitűzésünk az általános műveltség, az alapvető társas és személyes kompetenciákat erősítő előképzettség megszerzése, valamint a szakmacsoportos

Részletesebben

Széchenyi István Szakképző Iskola 2012/2013. tanév felvételi rendje

Széchenyi István Szakképző Iskola 2012/2013. tanév felvételi rendje Széchenyi István Szakképző Iskola 2012/2013. tanév felvételi rendje Az iskola weblapja: www. szechenyi-mk.sulinet.hu Az iskola OM azonosítója: 029 349 Az iskola címe: Mezőkövesd, gróf Zichy János u. 18.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY GYÖRGY Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 4400 Nyíregyháza, Árok utca 53. Tel.: 42/512-320 Fax: 42/512-320/134 OM

NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY GYÖRGY Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 4400 Nyíregyháza, Árok utca 53. Tel.: 42/512-320 Fax: 42/512-320/134 OM NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY GYÖRGY 4400 Nyíregyháza, Árok utca 53. Tel.: 42/512-320 Fax: 42/512-320/134 OM azonosító: 203045 004 E-mail: iskola@inczedy.sulinet.hu Honlap: www.inczedy.hu NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY

Részletesebben

Pályázat. a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum. Katona József Szakközépiskolája, Szakiskolája és Felnőttoktatási Gimnáziuma

Pályázat. a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum. Katona József Szakközépiskolája, Szakiskolája és Felnőttoktatási Gimnáziuma Pályázat a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Katona József Szakközépiskolája, Szakiskolája és Felnőttoktatási Gimnáziuma tagintézmény-vezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére Készítette: Móricz

Részletesebben

Munkaterv 2015/2016 Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

Munkaterv 2015/2016 Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Munkaterv 2015/2016 Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolája 1146 Budapest, Thököly út 48-54. 2015/2016-os tanév

Részletesebben

Beszámoló a 2011/12-es tanévben végzett munkáról. 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola - 2011/12. 1

Beszámoló a 2011/12-es tanévben végzett munkáról. 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola - 2011/12. 1 Beszámoló a 2011/12-es tanévben végzett munkáról 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola - 2011/12. 1 Új szervezeti struktúra Gazdasági szervezet igazgató Koordinációs iroda 2012.08.31. Than Károly Ökoiskola

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA. Gazdaságtudományi Intézet TURIZMUS TANSZÉK

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA. Gazdaságtudományi Intézet TURIZMUS TANSZÉK IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER fl é 2010. szeptember 9. Felvettek száma 2010 ben Nappali litagozatont Rendes felvételi eljárásban: 60 Levelező eeeő tagozatonato Rendes felvételi eljárásban: 15 Pótfelvételi:

Részletesebben

KÖZGAZDASÁGI Az érettségi és szakmai vizsgák eredményei évenként. 2005/2006. tanév

KÖZGAZDASÁGI Az érettségi és szakmai vizsgák eredményei évenként. 2005/2006. tanév KÖZGAZDASÁGI Az érettségi és szakmai vizsgák eredményei évenként A 2005. évi őszi érettségi vizsgaidőszakban: 2005/2006. tanév - 30 fő angol nyelvből emelt szintű érettségi jeles eredménnyel +2 fő német

Részletesebben

Pályázat. a Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium Tagintézménye. Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola

Pályázat. a Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium Tagintézménye. Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola Pályázat a Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium Tagintézménye Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola tagintézmény- vezetői megbízására Készítette Magyari Gábor Tatabánya,

Részletesebben

Közeleg az időpont, amikor az általános iskola nyolcadik osztályába járó tanulóknak válaszolniuk kell arra a kérdésre MERRE TOVÁBB?.

Közeleg az időpont, amikor az általános iskola nyolcadik osztályába járó tanulóknak válaszolniuk kell arra a kérdésre MERRE TOVÁBB?. B E V E ZE T Ő Tisztelt Szülők! Kedves Pályaválasztó Fiatalok! Közeleg az időpont, amikor az általános iskola nyolcadik osztályába járó tanulóknak válaszolniuk kell arra a kérdésre MERRE TOVÁBB?. Győr

Részletesebben

Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről

Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA JELENTKEZÉSI DILEMMÁK A Z ÉRETTSÉGI ÉS A FELVÉTELI KAPCSOLATA BOLOGNAI RENDSZER FELVÉTELI A kétszintű érettségi néhány jellemzője

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola Alapító Okirata megállapításáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola Alapító Okirata megállapításáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

2015. JÚNIUS 16. PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYEGYSÉG-VEZETŐI ÁLLÁS BETÖLTÉSÉRE KÉSZÍTETTE: SZABADI TAMÁS

2015. JÚNIUS 16. PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYEGYSÉG-VEZETŐI ÁLLÁS BETÖLTÉSÉRE KÉSZÍTETTE: SZABADI TAMÁS 2015. JÚNIUS 16. PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYEGYSÉG-VEZETŐI ÁLLÁS BETÖLTÉSÉRE KÉSZÍTETTE: SZABADI TAMÁS PÁLYÁZAT A MEIXNER ILDIKÓ EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS

Részletesebben

A Than Károly Ökoiskola

A Than Károly Ökoiskola Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola Than Károly Grammar School and Vocational School Than Károly Gymnasium, Fachmittelschule und Fachschule A Than Károly Ökoiskola Gimnázium,

Részletesebben

9.KNY. Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, Budai út 45. Hé Ke Sz Cs Pé. fsz26. Irodalom. Tesi3. ang2. Testnevelés.

9.KNY. Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, Budai út 45. Hé Ke Sz Cs Pé. fsz26. Irodalom. Tesi3. ang2. Testnevelés. Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, Budai út..kny Osztályfőnök : fsz : - :0 :0-0: 0: - :0 :0 - : : - :0 :0 - : :0 - : II fsz al_00 fsz Végh-Rupert Éva kommuniká ció Henderson Sky

Részletesebben

A SZONDI GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A SZONDI GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A SZONDI GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA BALASSAGYARMAT 2013 TARTALOMJEGYZÉK I. AZ INTÉZMÉNY JELLEMZŐI... 3 I.1. Az intézmény adatai... 3 I.2. Az iskola

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM 1. kötet Tapolca

SZAKMAI PROGRAM 1. kötet Tapolca SZAKMAI PROGRAM 1. kötet Tapolca Tartalom 1. Általános kérdéskörök 1.1. Szakmai képzésünk területei 4. old. 1.2. Beszámíthatóság az iskolai szakképzésben 6. old. 1.3. A szakképzési évfolyamra lépés feltételei

Részletesebben

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya 1. Fejezet, megnevezése: XX. Oktatási Minisztérium 2. Költségvetési szerv: a.) azonosító adatok. - törzskönyvi nyilvántartási szám: 308823 - megnevezése:

Részletesebben

TERVEZET - A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

TERVEZET - A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2007. TERVEZET! ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY RÉSZÉRE Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet módosításáról Budapest, 2007.

Részletesebben

9.KNY. Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, Budai út 45. Hé Ke Sz Cs Pé. fsz26. Irodalom. Tesi3. ang2. Testnevelés.

9.KNY. Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, Budai út 45. Hé Ke Sz Cs Pé. fsz26. Irodalom. Tesi3. ang2. Testnevelés. Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, Budai út..kny Osztályfőnök : fsz :00 - : : - :0 :0 - : : - :0 :0 - : : - :0 :0 - : :0 - : II Tesi fsz al_00 fsz Végh-Rupert Éva kommuniká ció Henderson

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 15. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Faller Jenő Szakképző

Részletesebben

HARMADFOKÚ OKTATÁS VAGY FİISKOLAI KAR BERETTYÓÚJFALUBAN?

HARMADFOKÚ OKTATÁS VAGY FİISKOLAI KAR BERETTYÓÚJFALUBAN? 1 HARMADFOKÚ OKTATÁS VAGY FİISKOLAI KAR BERETTYÓÚJFALUBAN? BEVEZETÉS Berettyóújfalunak, mint a Bihari kistérség, központjának kötelessége a tudásátadás minden formájának létrehozása, életbenntartása és

Részletesebben