Rendhagyó tanórák. és csoportos foglalkozások

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Rendhagyó tanórák. és csoportos foglalkozások"

Átírás

1 Rendhagyó tanórák és csoportos foglalkozások öszétöl a Gyermekek Házában gyerekeknek, középiskolásoknak, közösségeknek

2 A közművelődés eszközeivel, az oktatás fejlesztéséért kompetenciafejlesztő programok óvodás és iskolás csoportoknak A kiadvány a győri Gyermekek Háza ajánlatát mutatja be, azokat a tematikus programokat, foglalkozásokat és rendhagyó tanórákat, melyeket óvodai vagy iskolai csoportok részére, egyeztetett időpontban, tanítási időben kínálunk és vállalunk. A rendhagyó tanórákon és csoportos foglalkozásokon való részvétel megtartott tanítási órának minősül. A felsorolásban óvodásoknak, kisiskolásoknak, felső tagozatosoknak és középiskolásoknak ajánlunk programokat az ismertetőket ebben a sorrendben állítottuk össze. Kedvezményes bérletvásárlási lehetőség! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy október folyamán lehetőség van 3 alkalmas bérletet vásárolni a meghirdetett foglalkozásokra. Ebben az esetben 500 Ft/fő/alkalom kedvezményes áron kínáljuk programjainkat. A bérlet ára az adott osztály létszáma alapján kerül kiszámításra. Bérletben az alábbi foglalkozások kérhetőek: Zugoly, Bütykölő és Varázslatos papírvilág. Kérjük, hogy a programokra ebben az esetben is legkésőbb a tervezett időpont előtt két héttel jelentkezzenek!

3 Mesevarázs interaktív mesejáték Füzi Rozival Egy-egy választott mese közös feldolgozása, megelevenítése, a gyerekek aktív részvételével. A gyerekek aktív közreműködői lehetnek egy-egy mesének, kreatívan alakíthatják a történetet, belebújhatnak egy-egy kedvenc mesehős bőrébe. Megismerkednek a magyar népmesék csodálatos világával, valamint más népek történeteivel. Foglalkozásvezető: Füzi Rozi óvónő. Időtartam: perc. Ajánlott: 4-7 éves óvodás korú gyerekeknek. A jelentkező csoport létszáma: minimum 15 fő. Részvételi díj: 700/fő/alkalom. A program bérlettel nem vehető igénybe. Kapcsolattartó és programfelelős: Huszhty Beatrix programszervező. A foglalkozásokra a tervezett időpont előtt 2 héttel lehet bejelentkezni és témát egyeztetni. Varázslatos papírvilág foglalkozások Papírból készítünk játékszereket, dekorációs kellékeket, használati- és ajándéktárgyakat. Ismerkedünk az origami alapjaival, miközben mesékhez, versekhez, dalokhoz kapcsolódva papírból hajtogatunk kedves figurákat, vidám játékokat. A foglalkozás témája kapcsolódhat ünnepekhez és évszakokhoz is. Foglalkozásokat vezeti: Huszthy Beatrix, kézműves oktató. Időtartam: 90 perc. Ajánlott: 1. osztályos kortól. A jelentkező csoport létszáma: minimum 15 fő. Részvételi díj: 600 Ft/fő/alkalom. A program bérlettel is igénybe vehető. A foglalkozásokra a tervezett időpont előtt legkésőbb 2 héttel lehet bejelentkezni és témát egyeztetni.

4 Ajándékkészítő kreatív játszóházak Az ünnepkörökhöz kapcsolódóan: karácsonyi apróságok papírból, gyöngyből vagy húsvéti kézművesség, tojásfestés és dekoráció készítés. Foglalkozásvezető: a Gyermekek Háza munkatársai. Időtartam: 90 perc. Ajánlott: 2. osztályos kortól 8. osztályos korig. A jelentkező csoport létszáma: minimum 15 fő. Részvételi díj: 600 Ft/fő/alkalom. A program bérlettel is igénybe vehető. Kapcsolattartó: Fazekas Antónia A foglalkozásokra a tervezett időpont előtt legkésőbb 2 héttel lehet bejelentkezni és témát egyeztetni.

5 Bütykölő foglalkozások A programokra általános iskolás csoportokat várunk, ahol a gyerekek érdeklődése nem kell, hogy speciális legyen, mert a foglalkozásokon cselekvő ismeretszerzésre törekszünk, a gyerekek játékos formában ismerkednek a hagyományos helyi kismesterségek alapjaival. Szeretnénk, hogy megtapasztalják az alkotás örömét, s értéknek tekintsék a kézműves termékeket. A foglalkozás célja a gyermekek megismertetése különféle technikákkal, hagyományokkal és anyagokkal, amik körül veszik őket a világban. A finommotorika fejlesztése mellett fontos a folyamatos figyelem kialakítása és az esztétika fejlesztése. Vizuális fejlesztés, kognitív fejlesztés a taktilis úton szerzett információ az anyagféleségről és megmunkálhatóságáról, valamint az alkalmazott technikák lehetőségéről. Választható foglalkozások: 1. téma: Agyagozás marok edény, plakett, tálka felrakásos módszerrel 2. téma: Viaszolás technika kép készítése 3. téma: Batikolás póló festése 4. téma: Bőrözés karkötő készítése 5. téma: Egyszerű doboz készítése ékszeres doboz készítése 6. téma: Fémdomborítás betétes képeslap készítése 7. téma: Gyöngyfűzés gyöngymedál vagy karkötő készítése 8. téma: Nemezelés labda készítése gyapjúból 9. téma: Tojásfestés tojás díszítése ecsettel 10. téma: Scrap Book saját képekkel díszítve Foglalkozások vezetői: a Gyermekek Háza munkatársai, kézműves oktatók. Időtartam: 90 perc. Ajánlott: 2. osztályos kortól. A jelentkező csoport létszáma: minimum 15 fő. Részvételi díj: 600 Ft/fő/alkalom.A program bérlettel is igénybe vehető. Kapcsolattartó és programfelelős: Fazekas Antónia, programszervező. A foglalkozásokra a tervezett időpont előtt legkésőbb 2 héttel lehet bejelentkezni és témát egyeztetni.

6 Zugoly Újrahasznosító Kézműves Műhely A Zugoly olyan műhely, ahol kiemelten foglalkozunk környezetvédelemmel, a fenntartható fejlődéssel, az elhasználódott tárgyak újrahasznosításával, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. A tanév ideje alatt, rendhagyó tanórák keretében gyerekeknek és fiataloknak ajánlunk sokféle kézműves tevékenységet és programot. Célunk újrahasznosított anyagokból játékok és kézműves tárgyak elkészítése, az önálló tárgyalkotó gondolkodás igényének kialakítása. A program összeállításának egyik fő szempontja a különböző ipari folyamatok, ipari alapanyagok, a gyártási és az újrahasznosító technológiák megismerése. A Zugoly foglalkozások témakörei: 1. témakör: Papír újrafelhasználás: Hullámkarton képkeret maradék kartondobozokból díszes keretet készítünk 2. témakör: Fém újrahasználás Csörgőhangszer fém kupakokból készítünk ritmushangszert Kupakékszer 3. témakör: Műanyag újrafelhasználás Ügyességi játék üdítős palackból vidám és színes játékot készítönk 4. témakör: Fa újrafelhasználás Csipeszállatok, figurák 5. témakör: Textil újrafelhasználás Textil fülek 6. témakör: Üveg újrafelhasználás Üvegmozaik befőttes üveg kupakjából Foglalkozásvezetők: a Gyermekek Háza munkatársai. Időtartam: 90 perc. Ajánlott: 2. osztályos kortól. A jelentkező csoport létszáma: minimum 15 fő. A program bérlettel is igénybe vehető. Részvételi díj: 600 Ft/fő/alkalom. Kapcsolattartó: Fazekas Antónia, programszervező. Bejelentkezés a programokra és egyeztetés: legalább 2 héttel a tervezett időpont előtt. Témakörönként egy foglalkozáshoz egy tárgykészítés választható!

7 Játszós töri avagy Történelmi Játszóház foglalkozások és rendhagyó tanórák a Gyermekek Házában A Történelmi Játszóházak foglalkozássorozat rendhagyó történelem órák és kultúrtörténeti tanulmányok, kirándulások alkalmával osztályok vagy tanulócsoportok számára ajánlott programunk. A Játszós Töri célja a folyamatosan fejlődő és színesedő foglalkozásaival és kellékeivel, hogy lehetőséget nyújtson a tanórákon elméletben megismert tények és történetek, történelmi és művészettörténet ismeretek élményszerű megtapasztalására, átélésére. A gyerekek ki tudják próbálni a régi kézműves tevékenységeket, tárgyakat készíthetnek és játékos formában tudnak tanulni, a szituációs játékok és interaktív tevékenységek segítségével. A Gyermekek Házában 2004 óta sikeresen működik a program, melynek témaköreit és a foglalkozások felépítését történelem, magyar és rajz szakos kollégákkal együttműködve állítottuk össze, dolgoztuk ki és folyamatosan fejlesztjük tovább. A választható foglalkozásokat újragondoltuk, az elmúlt évek tapasztalatai szerint egyes témaköröket kihagytunk és másokat bővítettünk. A kézműves foglalkozások, a felhasznált anyagok és készíthető tárgyak körét bővítettük, a tevékenységeket változatosabbá tettük, hogy minél többféle eszközzel,

8 A foglalkozások most öt témakörből választhatók és a megfelelő tananyagrészhez illeszthetők. Ajánljuk egy-egy témakör bevezetésére, a tananyag színesítésére vagy összefoglalásához. A történelem, néprajz, irodalom vagy rajz órákhoz rendelhető foglalkozások, ahol az adott kor történelmét és kézműves tevékenységét kapcsoljuk egymáshoz. Az alábbiakban felsorolt témakörök bármelyike választható és kérhető tanítási napokon és előzetes időpontban, egyeztetés szerint látogatható a választott program. A foglalkozásokra osztályosokat várunk a pedagógus vagy a gyerekek választása és bejelentkezés alapján. A rendhagyó történelem órán való részvétel megtartott oktatási órának minősül. A játszóházak témakörei: 1. téma: Az ókori Egyiptom A Nap Fiának temetése 2. téma: A magyar honfoglalás Íme hát megleltem hazámat! 3. téma: A magyar reneszánsz Mátyás király udvarában 4. téma: A barokk Győr Egy Szabad Királyi Város első vására 5. téma: Klasszicizmus Győrben A császár egy napja Foglalkozásvezetők: a Gyermekek Háza munkatársai. Időtartam: perc. Ajánlott: 3. osztályos kortól 7. osztályos korig A jelentkező csoport létszáma: minimum 15 fő, maximum 30 fő. Részvételi díj: 700 Ft/fő/alkalom. Kapcsolattartó és programfelelős: Fazekas Antónia programszervező.

9 A kiadvány nyomtatott formában nem jelenik meg, online szóróanyagként a Gyermekek Házában működő rendhagyó tanórák bemutatása céljából készült. A programajánlat a 2014/15-ös tanévtől aktuális. Felelős kiadó: Kokas Éva igazgató. Grafika és tervezés: Hanny Renáta. A kiadványban látható fotók mindegyike a Gyermekek Háza programjain készült és illusztrációk az adott programok bemutatásához. A programváltozás jogát fenntartjuk!

A közmûvelõdés eszközeivel, az oktatás fejlesztéséért kompetenciafejlesztõ programok. óvodás és iskolás csoportoknak

A közmûvelõdés eszközeivel, az oktatás fejlesztéséért kompetenciafejlesztõ programok. óvodás és iskolás csoportoknak Rendhagyó tanórák és csoportos foglalkozások 2012. õszétõl a GYERMEKEK HÁZÁBAN gyerekeknek, középiskolásoknak, közösségeknek GYERMEKEK HÁZA 9021 Gyor, Aradi vértanúk útja 23. - www.gyhgyor.hu e-mail: info@gyhgyor.hu.

Részletesebben

TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK:

TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK: TARTALOM TARTALOMJEGYZÉK: KÖSZÖNTŐ 2 MUNKATÁRSAINK 3 CSALÁDI PROGRAMOK Kézműves alkotóházak 4 Tükörtermi családi hangverseny 4-5 Családi bábszínház 5-6 ZsebSzínháZ 6 BABA-MAMA 6-8 Szülők iskolája 8-11

Részletesebben

Köszöntő... 2 30 éves az Emlékgyár... 3 Munkatársaink... 4-5

Köszöntő... 2 30 éves az Emlékgyár... 3 Munkatársaink... 4-5 tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Köszöntő... 2 30 éves az Emlékgyár... 3 Munkatársaink... 4-5 Tanfolyam, szakkör, képzés Dráma- és színjátszás, bábjáték... 6-8 Zene... 8-9 Vizuális és kézműves műhelyek...

Részletesebben

KECSKEMÉTI IFJÚSÁGI OTTHON MÁRCIUSI KÍNÁLÓ

KECSKEMÉTI IFJÚSÁGI OTTHON MÁRCIUSI KÍNÁLÓ KECSKEMÉTI IFJÚSÁGI OTTHON MÁRCIUSI KÍNÁLÓ GYERMEKEKÉRT, FIATALOKÉRT ALAPÍTVÁNY A Kecskeméti Ifjúsági Otthon Gyermekekért, Fiatalokért Alapítványának célja a városi fiatalok - kiemelten a hátrányos helyzetűek

Részletesebben

Esettanulmány. Tiszta udvar, rendes ház TÁMOP-3.2.8.B-12/1-2012-0013

Esettanulmány. Tiszta udvar, rendes ház TÁMOP-3.2.8.B-12/1-2012-0013 MOD3 Esettanulmány Tiszta udvar, rendes ház TÁMOP-3.2.8.B-12/1-2012-0013 Mátészalka Készítette: A SZATMÁRI MÚZEUM Múzeumunk, a Szatmári Múzeum alapjait Márton Árpád gimnáziumi tanár és tanítványai rakták

Részletesebben

Esettanulmány. A Nyíri Pajkos kincstára TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0180

Esettanulmány. A Nyíri Pajkos kincstára TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0180 MÓD4 KÉZIRAT Esettanulmány A Nyíri Pajkos kincstára TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0180 Nyíregyháza Készítette: 2014. A JÓSA ANDRÁS MÚZEUM Kelet-Magyarország legrégibb közművelődési és tudományos intézménye a

Részletesebben

Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 09/1. TÉMAHÉT Tanulás tanulása

Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 09/1. TÉMAHÉT Tanulás tanulása Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 09/1. TÉMAHÉT Tanulás tanulása Jeles napok, ünnepek: Állatok világnapja Készült: Damjanich János Általános Iskola Isaszeg

Részletesebben

KULTURÁLIS KÖZPONT ÚJPESTI PROGRAMAJÁNLÓ 2015 TAVASZ NYÁR

KULTURÁLIS KÖZPONT ÚJPESTI PROGRAMAJÁNLÓ 2015 TAVASZ NYÁR ÚJPESTI KULTURÁLIS KÖZPONT PROGRAMAJÁNLÓ 2015 TAVASZ NYÁR PROGRAMNAPTÁR 2015. február 2015. augusztus facebook.com/ujkk.hu ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI HÁZ 1043 Budapest, Tavasz utca 4. Telefon: 1-231-6000, e-mail:

Részletesebben

"Hangyanyom idővel megtetszik a kövön..."

Hangyanyom idővel megtetszik a kövön... "Hangyanyom idővel megtetszik a kövön..." KECSKEMÉTI IFJÚSÁGI OTTHON Kik vagyunk mi, akik napról napra kitárjuk az egykori Iparos Otthon szecessziós épületének hatalmas ajtaját, hogy gyermekeknek és fiataloknak

Részletesebben

Kiskanizsai Általános Iskola 2013.

Kiskanizsai Általános Iskola 2013. 1 Kiskanizsai Általános Iskola Környezeti Nevelési Program 2013. 2 KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM 1. Bevezetés A program írásának indokai, céljai; munkamódszerek 2. Célok, alapelvek 2.1. Stratégiailag kiemelt

Részletesebben

Kedves Lányok és Fiúk!

Kedves Lányok és Fiúk! Kedves Lányok és Fiúk! Megint eltelt egy év, ismét itt a nyár, újra kezetekbe vehetitek a szegedi vakáció kedvelt programfüzetét. Sorjáznak benne a jobbnál jobb ajánlatok, amelyek elkalauzolnak Benneteket

Részletesebben

A/ SZALAGON A TÖRTÉNELEM - régészeti, történeti, helytörténeti órák és foglalkozások

A/ SZALAGON A TÖRTÉNELEM - régészeti, történeti, helytörténeti órák és foglalkozások Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum UTAZÓ MÚZEUM - programok Íme egy program, amelynél át sem kell lépnünk az épület kapuját! A Múzeum házhoz megy! Az Utazó Múzeum című programcsomag keretében múzeumpedagógus,

Részletesebben

Saját innováció a Vokányi Általános Iskolában

Saját innováció a Vokányi Általános Iskolában A kompetencia alapú oktatás megteremtése Vokányban TÁMOP 3.1.4./08/2-2008-0156 Saját innováció a Vokányi Általános Iskolában Jeles napok és szokások a német nemzetiség életében Általános Iskola Vokány,

Részletesebben

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉG MUNKATERV AZ INTÉZMÉNY 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉHEZ A Lamberg-kastély Kulturális Központ törekszik arra, hogy a már eddig is elismert munkáját még magasabb színvonalon, minden új lehetőséget kihasználva,

Részletesebben

INNOVÁCIÓ CÍME: FÜLEMÜLÉK NAPJA

INNOVÁCIÓ CÍME: FÜLEMÜLÉK NAPJA INNOVÁCIÓ CÍME: FÜLEMÜLÉK NAPJA 2010. május 3. BESZÁMOLÓ A BOCSKAIKERTI NÉMETH LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS INTÉZMÉNY ÉS ÓVODA TÉMANAPJÁRÓL Készítette: Pásti József Csaba Bocskaikert,

Részletesebben

NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Nagyatád

NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Nagyatád NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Nagyatád Témahét az iskola névadó hetének rendezvényeire 1 2 Témahét az iskola névadó hetének rendezvényeire Projektterv Iskolánkat

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Várjuk önöket szeretettel az őszi-téli szezonban is! a WKK munkatársai. Hétvégi rendezvények. Programok hétköznapra

TARTALOMJEGYZÉK. Várjuk önöket szeretettel az őszi-téli szezonban is! a WKK munkatársai. Hétvégi rendezvények. Programok hétköznapra Bevezető TARTALOM Kedves Látogatóink! A kultúrház őszi-téli programkínálatában a már közkedveltté vált hétköznapi foglalkozások mellett sok újdonságot is találhatnak. Ilyen a Pliccs-placcs klub, ahová

Részletesebben

Tehetséggondozás a Széchenyi István Általános Iskolában. Matematikából az előző évek felvételi anyagának megoldásai a 8. évfolyammal.

Tehetséggondozás a Széchenyi István Általános Iskolában. Matematikából az előző évek felvételi anyagának megoldásai a 8. évfolyammal. Tehetséggondozás a Széchenyi István Általános Iskolában Felvételi előkészítő: magyar-matematika (Zsámboki Zsolt, Kissné M. Vera, Tóthné Cz. Judit) Matematikából az előző évek felvételi anyagának megoldásai

Részletesebben

OLVASÓVÁ NEVELŐ PROGRAM A FELSŐ TAGOZATON

OLVASÓVÁ NEVELŐ PROGRAM A FELSŐ TAGOZATON GÉNIUSZ MŰHELY 13. 13/1. Töltszéki Gyuláné: OLVASÓVÁ NEVELŐ PROGRAM A FELSŐ TAGOZATON 13/2. Banáné Szőke Ilona, Sósné Kádár Marianna: A KOMPLEX MODULRENDSZER A TEHETSÉG FEJLESZTÉSÉRE TÖRÖKSZENTMIKLÓSON

Részletesebben

Kedves Tagtársak, Barátaink!

Kedves Tagtársak, Barátaink! A Kiss Áron Magyar Játék Társaság lapja. Megjelenik negyedévente. XII. évfolyam 1. szám, 2011. március Kedves Tagtársak, Barátaink! Ki gondolta volna, hogy a múltkori Forgóban meghirdetett papírmasé program

Részletesebben

Török Rita intézményvezető

Török Rita intézményvezető KÖSZÖNTŐ Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önöket az Újpesti Kulturális Központ tavaszi-nyári programajánlójában. Nagy öröm volt számunkra, hogy első kiadványunkhoz, rendezvényeinkhez oly sok elismerést

Részletesebben

PLATÁNSOR KONFERENCIA

PLATÁNSOR KONFERENCIA PLATÁNSOR KONFERENCIA KISKUNHALAS 2009. MÁRCIUS 20. KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS TUDATOS FOGYASZTÓI MAGATARTÁS Beköszöntő Mindig öröm és megtiszteltetés egy kollektívának, ha egy megyei konferencia házigazdája

Részletesebben

Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán

Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán Bálint Márton Általános és Középiskola beiskolázási tájékoztató a pedagógiai programunk alapján Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán 2 Iskolánk adatai: Neve: Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola

Részletesebben

2014 ÔSZ TÉL PROGRAMAJÁNLÓ KULTURÁLIS KÖZPONT ÚJPESTI

2014 ÔSZ TÉL PROGRAMAJÁNLÓ KULTURÁLIS KÖZPONT ÚJPESTI 2014 ÔSZ TÉL ÚJPESTI KULTURÁLIS KÖZPONT PROGRAMAJÁNLÓ PROGRAMNAPTÁR 2014. szeptember 2015. január facebook.com/ujkk.hu ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 1043 Budapest, Tavasz utca 4. Telefon: 1-231-6000, e-mail:

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Előszó... 2. Összefoglaló táblázat a 2008/2009. tanév továbbképzéseiről... 4. A piktogramok magyarázata... 10

TARTALOMJEGYZÉK. Előszó... 2. Összefoglaló táblázat a 2008/2009. tanév továbbképzéseiről... 4. A piktogramok magyarázata... 10 TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 2 Összefoglaló táblázat a 2008/2009. tanév továbbképzéseiről... 4 A piktogramok magyarázata... 10 A képzési programok témasorrendje: Magyar nyelv és irodalom... 11 Idegen nyelv...

Részletesebben

Boldogabb jövő reményében A gyerekek és családjaik felzárkózási esélyeinek növelése az Abaúj-Hegyközi kistérségben

Boldogabb jövő reményében A gyerekek és családjaik felzárkózási esélyeinek növelése az Abaúj-Hegyközi kistérségben Az Abaúj-Hegyközi Többcélú Kistérségi Társulás pályázatot nyert a TÁMOP 5.2.3 12/1-2012-0004,,Boldogabb jövő reményében a gyerekek és családjaik felzárkóztatási esélyeinek növelése az Abaúj Hegyközi Kistérségben

Részletesebben

Barangolás Meseországban

Barangolás Meseországban Losonci Téri Általános Iskola Barangolás Meseországban avagy volt egyszer egy napközi Budapest 2006. 1 1. A napközis szakmai közösség bemutatása Csak egy olyan szakmai közösség képes létrehozni olyan napközit,

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÖSSZESÍTŐ ADATLAP Az NTP-OKA-XXI. Pályázathoz A közoktatásban működő tehetséggondozó műhelyek támogatása című pályázathoz

ELSZÁMOLÁSI ÖSSZESÍTŐ ADATLAP Az NTP-OKA-XXI. Pályázathoz A közoktatásban működő tehetséggondozó műhelyek támogatása című pályázathoz ELSZÁMOLÁSI ÖSSZESÍTŐ ADATLAP Az NTP-OKA-XXI. Pályázathoz A közoktatásban működő tehetséggondozó műhelyek támogatása című pályázathoz Elszámolási határidő: 2011. június 30. A pályázat iktatószáma: Pályázó

Részletesebben

LÁSZLÓ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA HELYI TANTERV

LÁSZLÓ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA HELYI TANTERV LÁSZLÓ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA HELYI TANTERV I. Bemutatkozás Felgyő község Csongrádtól délre, mintegy 5-6 km-re terül el. A község az 1960-as években kezdett épülni, mára a környék egyik legszebb, legrendezettebb

Részletesebben

Az Egri Lenkey János Általános Iskola munkaterve

Az Egri Lenkey János Általános Iskola munkaterve EGRI LENKEY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 3300 Eger, Markhot F. u. 6. Tel. fax: (36) 310-046 e-mail: titkarsag@lenkey-eger.hu Az Egri Lenkey János Általános Iskola munkaterve 2013/2014-es tanév KIK 091014 Tartalomjegyzék

Részletesebben