152/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "152/2006. (11. 23.) Képviselıtestületi határozat"

Átírás

1 152/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete az Iskola történeti kiállítás kapcsán a nyugdíjas pedagógusok részére ajándékcsomagot készíttet, melyhez a költségeket 100 eft erejéig biztosítja. A Képviselıtestület felhatalmazza a polgármestert és a Népjóléti Bizottság elnökét a határozat végrehajtására. Határidı: december 15. Schottner Jánosné bizottság elnöke 153/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a testület mőködésével kapcsolatban ajánlásokat fogad el, melyeknek a Szervezeti és Mőködési Szabályzatban való elıkészítésére a Pénzügyi-, Ügyrendi- és Ellenırzı Bizottságot felkéri. Ajánlások: - a testületi ülések csütörtökön ½ 6-tól tartandók - az ülés legkésıbb 24,00 óráig tarthat - a testület 2 óránként szünetet tart (napirendhez igazítva) - a jkv-ek hitelesítését 2 fı végzi - a jkv-ket a képviselık e.mailban, ill. akinek nincs papír alapon kapják meg - a testületi ülések rendjét a mobil telefonok nem zavarhatják - a helyi újságban a határozatokat közölni kell a szavazati aránnyal együtt. 154/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete 230 eft támogatást biztosít az Adventi rendezvények, elsısorban az iskola történeti kiállítás lebonyolításához. A képviselıtestület felhatalmazza a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete ajánlatok beszerzésére kéri fel a polgármestert, gáttervezésre. Határidı:

2 156/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete Gacsályiné Rédai Erikát, Billing Pétert és Pardi Gézát az Építési- Településfejlesztési Bizottság tagjává megválasztja. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat megküldésére az érintettek részére. Határidı: Felelıs: Budai Mihály 157/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete Perjéssy Barnabást és Boronkai Gábort az Oktatási-, Tájékoztatási-, Informatikai Bizottság tagjává megválasztja. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat megküldésére az érintettek részére. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete az önkormányzat évi költségvetési koncepcióját és a évi költségvetés ¾ évi teljesítésérıl szóló beszámolót elfogadja. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a évi költségvetés elıkészítésére a koncepció figyelembevételével. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete az önkormányzati tulajdonban lévı 761 hrsz-ú ingatlanon álló zöldség-gyümölcs üzlet fennmaradási engedélyét december 31.-ig meghosszabbítja. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat kiadására. Határidı:

3 160/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a tulajdonosi és közútkezelıi hozzájárulást biztosít a 759 hrsz-ú ingatlan villamosenergia ellátásához. Az eredeti állapot helyreállítási kötelezettsége a kérelmezıt (ingatlan tulajdonost) terheli. A képviselıtestület felhatalmazza a polgármestert a határozat kiadására. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a 11. fıút mentén a 1338 és 1340 hrsz-ú ingatlanok elıtti közterület használatát nem engedélyezi, sıt kifejezetten megtiltja. A képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Rózsa utcában engedély nélkül (Niesz Ferenc által) létesített un fekvırendırök elbontására kötelezi az építtetıt 15 napon belül, de legkésıbb december 15-ig. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat megküldésére. Határidı: november 30.

4 163/2006. (XI. 23.) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a BURSA HUNGARICA pályázat eredményeként 15 fı részére 3000,-Ft támogatás biztosít 10 hónapon keresztül. (1-15 fı) 1./ Rácz Dániel Tahitótfalu, Erdész u / Rácz Péter Tahitótfalu, Erdész u / Kosztek Vanda Gabriella Tahitótfalu, Méhész u / Gizella Endre Tahitótfalu, Mezı I. u / Gizella Katalin Tahitótfalu, Csısz u / Tóth László Liget u / Budai Krisztina Klapka u / Vaczó Katalin Szentendrei út / Marton János Béke u / Kozmáné Zafner Tímea Tahitótfalu, Mátyás király u / Csereklye Edit Adrienn Tahitótfalu, Dózsa Gy. u / Vaczó Gábor Tahitótfalu, Viola u / Kristóf Andrea Tahitótfalu, Bercsényi u. 1/a. 14./ Csereklye Ádám Tahitótfalu, Erdész u / Szabó Richárd Tahitótfalu, Fürt u. 6. A képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: folyamatos 164/2006. ( ) Képviselıtestület határozat Tahitótfalu Község Képviselıtestülete az általános iskola épülete bıvítésének befejezésére kiírt közbeszerzési pályázat gyıztesének Trunkné Pravetz Julianna (Solymár, Bécsi út 0165/1.) vállalkozót nyilvánítja. A beruházás költsége: ,-Ft. A képviselıtestület felhatalmazza a polgármestert a szerzıdés megkötésére. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Dunakanyar SE (ifjúsági csapat) részére kedvezményesen, (50 %) a Tahitótfalu S.E. (felnıttés ifi csapat) részére ingyenesen biztosítja a tornaterem használatát, a téli edzési lehetıséget biztosítva. A képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: azonnal

5 166/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete az OTP Rt-vel kötött bankszámlavezetési szerzıdést határozatlan idıre meghosszabbítja az ajánlat szerint (mellékelve). A Képviselıtestület felhatalmazza a polgármestert a szerzıdés aláírására. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határzat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Nagy Imre utcát érintı útépítési hozzájárulást 400 eft-ban állapítja meg Mrázek Józsefné (Tahitótfalu, Nagy Imre u.) részére, tekintettel a teleknagyságra. A hozzájárulás 50 %-át azonban a telekmegosztását követıen kell megfizetni, melyrıl szerzıdést köt az önkormányzat és Mrázek Józsefné. A képviselıtestület felhatalmazza a polgármestert a szerzıdés megkötésére. Határidı: /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a GEODEXPRESS Bt. t (Budapest Margit krt. 44.) megbízza az ún. Felsı Káposztás területére tervezett gáttervek elıkészítéseként a geodéziai felmérés elkészítésével. A felmérés költsége: 300 eft.(bruttó) A Képviselıtestület felhatalmazza a polgármestert a megrendelésre. Határidı: azonnal 169/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Tahitótfalui Sportegyesület részére a költségvetési többletbevétel terhére 100 eft. Kiegészítı támogatást állapít meg évre. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a támogatás kiutalására. Határidı: december 31.

6 170/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a megállapodás alapján a Mrázek Józsefné (2021 Tahitótfalu, Nagy I. u. 2. sz. alatti lakos) tulajdonát képezı Tahitótfalui 2369/26 hrsz.-ú ingatlanra telekalakítási tilalmat ír elı, melyet a Szentendrei Körzeti Földhivatalnál kér bejegyezni. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: január /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Mengyi Gábor közmővelıdés szervezı megbízását ig meghosszabbítja. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: december /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete az Általános Iskola bıvítési részén lévı nyílászárók cseréjével egyetért, a szabályok teljesítése érdekében, és a kivitelezı ajánlata szerint. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: június /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete nem támogatja (a Rendezési Tervtıl eltérı út létesítését a hídfeljáró mentén. (Tótfalu településrészen, a Déli oldalon.) A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására. Határidı: január 15.

7 174/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Népház udvarán lévı kis épületet (volt könyvtár) a Nyugdíjas klub használatába adja, azzal, hogy minden civil szervezet számára is rendelkezésre áll az épület. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a megállapodás megkötésére. Határidı: január /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a közterületi reklámtáblák elhelyezésére szolgáló közterület használati jogot december 31.-ig meghosszabbítja. A díj megállapítása a módosított rendelet szerint történik. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására.. Határidı: január /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete az Önkormányzat tulajdonát képezı 546 és 542 hrsz.-ú ingatlanokat értékesíti Orlainé Sasvári Edit részére. Az ingatlanok magánútként funkcionáltak. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtására.. Határidı: június /2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Pölcz József (2013 Pomáz, Kossuth L. u. 27. ) tulajdonát képezı 1394/3/A hrsz.-ú felépítményt 100 eft./m 2 áron megvásárolja. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a szerzıdés megkötésére. Határidı: február 8.

8 178/2006. ( ) Képviselıtestületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselıtestülete a Rózsa utca lakóinak azon kérését, mely szerint a nagyobb tehergépjármő forgalmat tiltsa ki a Képviselıtestület elutasítja. E mellett azonban a Képviselıtestület megvizsgálja a forgalom helyzetét. A Képviselıtestület felkéri a polgármestert a határozat közlésére. Határidı: január 15.