Ö n é l e t r a j z. Web:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ö n é l e t r a j z. Web: www.shakespearekh.ro"

Átírás

1 Ö n é l e t r a j z Dr. Nagy Attila gépészmérnök, Shakespeare-kutató, egyetemi tanár a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja. Sepsiszentkirályban (Sincrai) született március 9-én. Elvált, három gyermek: Attila (1978), Emőke (1983) Éva-Titanilla (1988) édesapja Lakcíme: Sepsiszentgyörgy, Vasile Goldis utca 24 szám, Bloc 13/D/14 Egyetemi telefonszám: Saját mobil-telefonszáma: Web: I. TANULMÁNYOK 1968-tól a Sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákja, ahol 1974-ben érettségizik között (mint hegyivadász) teljesít katonai szolgálatot között a Brassói Műszaki Egyetem hallgatója, amelynek elvégzése után gépészmérnöki oklevelet szerez között gépészmérnöki tanulmányaival egy időben beiratkozik a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Iskolába, ahol 1980-ban vizsgázik a színész szakon közti időben a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Iskola rendezői szakán is tanul, itt 1982-ben színházrendező szakon szerez diplomát mint aktív mérnök-tanár véglegesítő vizsgát tesz a Bukaresti Politechnikai Egyetemen (melyre mint tanügyben dolgozó mérnöknek volt szüksége) ban megszerzi az egyetemes film- és színházművészet doktora címet a Bukaresti I. L. Caragiale Film- és Színházművészeti Egyetemen ban beiratkozik a Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karára és 2009-ben megszerzi a közgazdaságtudomány mestere címet őszén második doktori képzésre iratkozik a Kolozsvári Technikai Egyetemre, ahol jelenleg a szilárdságtani és mechanikai tudományok doktorándusza.

2 II. MUNKAHELYEK között mint gépészmérnök-tanár a 2-es Ipari Líceumban (ma Mihail Viteazul Líceum) és más sepsiszentgyörgyi műszaki iskolában mechanikát és szilárdságtant tanít a Kovászna Megyei Alkotók Házának irodalmi és színházi referense, ahol kommunikációs tréningek, hazai színházi találkozók és nemzetközi fesztiválok szervezésével foglalkozik tól a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaságtudományi és Üzletvezetési Karának címzetes tanára a Sepsiszentgyörgyre Kihelyezett Egyetemen. Itt a Humán erőforrás menedzsment, az Üzleti kommunikáció, az Általános és üzleti etika és a Fogyasztói viselkedéstan szaktantárgyak előadója. III. SPORT- ÉS KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉG. DÍJAK. TAGSÁG Mint a Sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Sportiskolája Labdarugó csapatának tagja (kapusa), 1969-ben és 1970-ben megyei bajnokságot nyer a líceumok közti iskolabajnokságokon ben gerelydobásban szerez megyei első helyet a (Sport)iskolák bajnokságán között 17 színdarabot rendez (a magyar és világirodalomból), melyekben különböző fő- és mellékszerepeket is eljátszik ben elkészíti a legelső (8 mm-es) rövidfilmet (9 15 -es időtartammal) a Székely Mikó Kollégiumban Juhász Gyula Milyen volt szőkesége c. verse alapján ban újabb rövidfilm: Balázs Ferenc Az egyedüllét meséje című írása nyomán ben a saját Emlék című írását viszi 12 perces rövidfilmre ben az általa verbuvált osztálycsapatával (XII.A 2-es csapat) megnyeri a Székely Mikó Kollégium osztálybajnokságát W. Shakespeare Romeo és Júlia c. drámájának rendezője és főszereplője, amelyből részleteket mutat be a Bukaresti Román 1-es Televízió Magyar Adása ban megnyeri a 100 méteres síkfutást a Brassói Egyetemi Bajnokságon között a Brassói Egyetemi Színpad vezetője, ahol több darabot rendez színpadra állítja Shakespeare A makrancos hölgy c. vígjátékát (Petruchiót játssza) amelyből részleteket mutat be a Román 1-es Televízió Magyar Adása a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Főiskola színész-szakának elvégzésekor, a vizsgadolgozatra összeállítást készít Shakespeare-snittek címen, amelyben Romeót, III. Richárdot, Petruchiót, Hamletet alakítja (Rendező: Simon András) ben megnyeri a gerelydobóversenyt a Brassói Egyetem Atlétikai Bajnokságán mint a Brassói Egyetemi Színpad vezetője és a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Főiskola rendezőszakos végzőse, diplomadolgozatához Shakespeare Szentivánéji álom c. drámáját állítja színpadra (amelyben Theseus szerepét is eljátssza) ben Sepsiszentgyörgyön létrehozza a Concordia Színjátszó Társulatot, melynek 1994-ig, lemondásáig elnöke mint a Székely János Caligula helytartója című drámája (középiskolai tanárokkal tartott) ősbemutatójának rendezőjét (és Petronius alakítóját) a hatalom előljárói kérdőre vonják, állásvesztéssel fenyegetik, az előadást betiltják.

3 1989 a Medgyesi Országos Színházfesztiválon II. díjjal jutalmazzák Theodor Mazilu Az ismeretlen ember és a szerelem c. egyfelvonásosának rendezéséért a politikai változások után felújítja a Caligula helytartóját, mely előadással sikeresen vesz részt több szlovákiai és magyarországi nemzetközi fesztiválon ben a Kovásznai Megyei Alkotók Házánál (a Román és a Magyar Kultúrminisztérium támogatásával) megszervezi az I. Nemzetközi Concordia Fesztivált, amelyen angliai, magyarországi, szlovákiai és romániai együttesek lépnek föl Ronald Harwood A művész öltöztetője c. drámáját rendezi és játssza el benne Norman szerepét, amelyért a legjobb férfiszereplő díját nyeri az I. Concordia Nemzetközi Fesztivál zsűrijétől ben a londoni United Reformed Church ösztöndíjasaként 3 hónapot tölt a birmingham-i Selly Oak College-ben, ahol angolul tanul, közben két alkalommal a Birmingham-i Egyetemen az erdélyi Shakespeare-kultuszról tart előadást ben létrehozza saját erőből a Shakespeare-alapítványt The Shakespeare Kingdom House néven, amely elsősorban mint dokumentációs központ működik, de ahol országos és nemzetközi Shakespeare-találkozókat, valamint általános műveltségfejlesztő versenyeket, vetélkedőket szervez egyike azoknak, akik létrehozzák a Jádzó Társaságot (a Romániai Magyar Nemhivatásos Színjátszók Egyesületét), amelynek megalakulásakor annak elnökévé választják, és amelyet 1996-ig, lemondásáig vezet részt vesz az angliai Cambridge-i Kéthetes Shakespeare-szemináriumon. (Itt a Shakespeare-drámák magyar és román fordítástörténetéről tart előadást.) 1993-ban (a Román és a Magyar Kultúrminisztérium támogatásával, a Magyar Shakespeare Bizottság közreműködésével) megszervezi Sepsiszentgyörgyön az I. Nemzetközi Shakespeare Konferenciát, amelyen bemutatja a Shakespeareművek címeinek egységes (rövidítési), jelölési tervét és azt nemzetközi elfogadásra javasolja a jelenlévő kilenc ország Shakespeare-kutatójának a Sepsiszentgyörgy melleti Rétyi Nyírben (Dúró Győző és Parászka Miklós rendezők közreműködésével) színpadra állítja Shakespeare Cymbeline c. művét, amelyben az I. Concordia Fesztivál legjobb színészeit hívja meg játszani ban tiszteletbeli tagjai közé választja a Deutsche Shakespeare Gessellschaft ban mint Shakespeare-kutató előadást tart az angliai Birmingham-ben a Találkozásunk Shakespeare-el című szemináriumon tagjai közé választja a Birmingham Community for Reconciliation, a nemzetközi békét és etnikai megbékélést hírdető egyesület művészeti bizottsága ben a Kovásznai Megyei Alkotók Házánál (a Román és a Magyar Kultúrminisztérium támogatásával) megszervezi a II. Nemzetközi Concordia Fesztivált, amelyen magyarországi, szlovákiai és romániai együttesek lépnek föl documentációs filmet készít tevékenységéről és a The Shakespeare Kingdom House alapítványról a Reuters Hírügynökség az Euro News TV számára megszervezi a II. Nemzetközi Shakespeare Konferenciát, bemutatja a saját Nemzetközi Shakespeare Kultúrközpont tervét és a Globe színház tervrajzait.

4 1996 meghívják a londoni Shakespeare at Greenwich Theatre c. nemzetközi találkozóra, ahol bemutatja a Nemzetközi Nagy Shakespeare Garden tervét. Ez alkalommal ismét előadást tart a Birmingham-i Egyetemen megszervezi a III. Nemzetközi Shakespeare Konferenciát, ekkor ismerteti a közben bővített és véglegesített Nemzetközi Shakespeare Kultúrközpont tervét, mely magában foglalja a Nagy Shakespeare Memorial Gardent, illetve a saját kutatásai alapján elkészített The Globe színház javított, végleges tervét ben Szentgyörgyi István Díjjal tünteti ki az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) a népművelésben, az erdélyi hagyományőrzésben kifejtett tevékenységéért és a Shakespeare-központ létrehozásáért a Stratford-Upon-Avon székhelyű és a világon mindössze 34 tagot számláló International Shakespeare Association teljes jogú tagjai közé fölveszi az általa létrehozott sepsiszentgyörgyi The Shakespeare Kingdom House alapítványt mint a Nagy Shakespeare Garden tervének (már szakkörökben ismert) készítője, az ausztriai Schloss Leopoldskron ösztöndíjasaként vesz részt a Salzburgi Nemzetközi Shakespeare Szemináriumon, ahol bemutatja elképzelését és között - a Magyar Tudományos Akadémia (Domus Hungarica Scientiarum et Artium Program) ösztöndíjasaként - évente egy-egy hónapot tölt Budapesten, ahol a magyar Shakespeare-honosítástörténetet tanulmányozza több hazai és külföldi egyetemen (Bukarest, Kolozsvár, Marosvásárhely, a budapesti Károlyi Gáspár Református Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem) tart Shakespeare műveivel, az életmű magyarországi, romániai és nemzetközi fogadtatás- és honosítástörténetével kapcsolatos előadásokat ben, mint félévre meghívott vendégtanár, Shakespeare-előadásokat tart a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán októberében c. tart előadást a Debreceni Nemzetközi Konferencián áprilisában mint tervezőmérnököt és Shakespeare-kutatót,,rendes tagjai sorába hívja és fogadja a Budapesten székelő Magyar Művészeti Akadémia októberében a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületi tagjává fogadja mint a Háromszéki Magyar Tudományos Társaság (HMTT) egyik alapítóját és Alapszabályzatának (társ)kidolgozóját a társaság elnökévé választják Szatmáron a,,kockázatértékelés konferencia tagjai előtt tart előadást ban a Fehér megyei Szászsebesen részt vesz a,,dorin Pavel, a román hidroenergetika atyja nemzetközi konferencián, ahol Esztétika és harmónia az építészetben címmel románul tart előadást. (Ezt nyomtatásban is megjelentetik.) 2009-ben ismét a,,dorin Pavel... Konferencia meghívottja, ahol ezúttal a Hídépítés alapfeltételei tematikájú előadását mutatja be (amelyet szintén kinyomtatnak) júniusában indítja a filmművészet iránt érdeklődők számára a több évre tervezett Mozivarázs című filmtechnikai, filmelméleti és filmtörténeti tárgyú előadássorozatát, amelyre kéthetente, a Babes-Bolyai Tudományegyetem új, sepsiszentgyörgyi épületében berendezett Shakespeare-teremben kerül sor januárjától az év augusztusáig tartja a sepsiszentgyörgyi helyi Régió Rádióban a Filmajánló című, művészfilmekről szóló heti bemutatósorozatát.

5 IV. INNOVATÍV, KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTŐ MUNKÁI elkészíti a Nemzetközi Shakespeare Kultúrközpont (ISC) tervét és makettjét elkészíti a Nagy Shakespeare Garden (NSG) tervét és makettjét elkészíti a Shakespeare Nagy Magyar Kertje (HNSG) tervét és makettjét elkészíti a Nobel-díjasok Nagy Kertje (NNG) tervét és makettjét elkészíti a Híres Drámaírók Nagy Kertje (NFDG) tervét elkészíti a Híres Erdélyiek Nagy Kertje (HENK) tervét elkészíti a Világirodalom Nagy Kertje (NULG) tervét elkészíti a Bibliai Személyiségek Nagy Kertje (NBPG) tervét. V. NYOMTATÁSBAN MEGJELENT KÖNYVEI 1. egyetemi előadásaival kapcsolatos könyvek, egyetemi jegyzetek: - Üzleti kommunikáció (magyar és román nyelven) - Általános etika és üzleti viselkedéstan - Megéri! (kommunikációs versenytesztek magyar nyelven) - Közkapcsolatok - PR (Relaţii publice - román nyelven) - Humán erőforrás menedzsment (magyar nyelven) - Humán erőforrás menedzsment (román nyelven, társszerző) - Alkalmazott etikai alapismeretek - Fogyasztói viselkedéstan - Szerves kémia (társszerző) 2. a shakespeareológia terén kiadott könyvek: - Shakespeare-dosszié (I. és II. kötet) - Ezerszer az évezred emberéről (magyar* és angol** nyelven) - Shakespeare varázsköpenye alatt (magyar és angol** nyelven) - Shakespeare vonzásában - Shakespeare-kertek üzenete - Kalandozás Shakespeare idő-univerzumában * - Az Ezerszer az évezred emberéről című (924 oldalas kötet) a Magyar Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma résztámogatásával jelent meg. ** - Mint az Ezerszer az évezred emberéről című, mint pedig a Shakespeare varázsköpenye alatt (650 oldalas munka) angol nyelvű változata (fordítása) a budapesti Hungarian Book Foundation támogatásával jött létre. Sepsiszentgyörgy, március 16. Dr. Nagy Attila

6 1. Lucrări publicate: ştiinţifice 15, didactice 18 Lucrări stiintifice relevante pentru specializarea in domeniu: Teza de doctorat Tema: Funcţiile sociale şi culturale ale fundaţiilor. Originalitatea unei experienţe româneşti (291 pg.) Susţinută la Universitatea,,I.L. Caragiale din Bucureşti în anul Nagy Attila, Comunicaţiile firmei, în limba română, ed. a II-a (completată şi îmbunătăţită), Editura Presa Universitară Clujeană, 2005, ISBN X, 129 pg. 2. Nagy Attila, Managementul resurselor umane coautor ec. Livia Mihăescu, în lb. română, Editura Presa Universitară Clujeană, 2005, ISBN , 176 pg. 3. Nagy Attila, Comunicaţiile firmei, în lb. română, Editura Urania, Sf. Gheorghe, 2002, ISBN , 108 pg. 4. Nagy Attila, Általános etika és üzleti viselkedéstan (Etică şi comportament în afaceri), în limba maghiară, Editura Urania, Sf. Gheorghe, 2001, ISBN , 264 pg. 5. Nagy Attila, Megéri...?! ( Merită...?! - teste de comunicare în grupuri ), în limba maghiară, Ed. Shakespeare Kingdom House, Sf. Gheorghe, 1999, ISBN , 363 pg. 2. Lucrări didactice relevante pentru specializare : cursuri 1. Managementul resurselor umane - anul elaborării: Emberi erőforrás menedzsment - Managementul resurselor umane - elaborat: Comportament şi etică în afaceri - anul elaborării: Üzleti etika és viselkedéstan (Comportament în afaceri, în lb. maghiară, anul elaborării: Comunicaţiile firmei (anul elaborării: 2000, 78 pg.) 6. Üzleti kommunikáció (Comunicaţiile firmei, în lb. maghiară, anul elaborării: 1999, 137 pg.) 7. Relaţii publice arta de a comunica (anul elaborării: 1999, ulterior în 2004, 123 pg.) 3. Proiecte de cercetare-dezvoltare relevante pentru specializare, pe bază de contracte/grant internaţionale Pi1. Proiectul şi macheta: Grădina Laureaţiilor Premiului Nobel (anul elaborării: 2005) Pi2. Proiectul şi macheta: Grădina Nagy Shakespeare Garden (anul elaborării: 2003) Pi3. Proiectul şi macheta : Grădina Centrului Shakespeare din România (anul elaborării: 2001) Membru ai asociaţiilor profesionale: Asociatia Generala ale inginerilor din Romania, Academia de Arte din Ungaria Limbi străine cunoscute: engleza, franceză Alte competenţe: managementul resurselor umane, managementul proiectelor, comunicatii, etica in afaceri Experienţa acumulată în programe naţionale/internaţionale Programul/Proiectul Funcţia Perioada:de la... până la... Realizare proiectului Director ,,Grădina laureaţiilor premiilor Nobel Realizare proiectului,,grădina operelor shakespeareiene Director Locul Domeniul de specializare Perioada/Durata Salzburg, Austria Studiul proiectelor culturale 2000, 2 săptămâni Premii, distinctii: Premiul Szentgyorgyi Istvan (1997), Premiul Concordia (1993) Declar pe propria răspundere că datele prezentate sunt în conformitate cu realitatea.

7 Data completării: 20. febr Dr. Nagy Attila FIŞĂ DE AUTOEVALUARE a performanţelor profesionale în vederea stabilirii coeficienţilor de salarizare Numele şi prenumele: Ing. NAGY ATTILA Funcţia didactică Lector univ. dr. Cap. Indicatori Explicaţii I. Elaborare de materiale didactice: - introducerea unor cursuri noi, pe direcţii neelaborate anterior II. - elaborarea de suporturi de studiu pentru seminarii, laboratoare, proiecte (analogii, culegeri tematice etc.) - introducerea unor noi lucrări de laborator - cursuri universitare proprii, cu înalt grad de originalitate - suporturi de studiu pentru seminarii (antologii, companioane, culegeri tematice), laboratoare, proiecte 1- curs de Tehnologia sistemelor agricole - in lb. maghiara (Mezőgazdasági rendszerek technológiája) 1- curs de Politică şi economie agrară - in lb. maghiara (Agrárpolitika és gazdaságtan) 1- curs de Managementul intreprinderilor agricole - in lb. maghiara (Mezőgazdasági vállalatok menedzsmentje) Elaboarea suporturilor de curs la Comunicatiile firmei, la Managementul resurselor umane Curs Etica si comportament in afaceri cu inalt grad de originalitate (reeditată, imbogăţită in 2008.) Suporturi de studii pentru disciplina Comunicatiile firmei şi pentru Managemenul resurselor umane (zi şi i.d.) - suporturi de curs destinate I.D. 1- Suport de curs Tehnologia sistemelor agricole - in lb. romana 1- Suport de curs Politică şi economie agrară - in lb. romana 1- Suport de curs Managementul intreprinderilor agricole - in lb. romană 1- Suport de curs Managementul intreprinderilor mici şi mijlocii - in lb. romană 1- Suport de curs Managementul intreprinderilor mici şi mijlocii - in lb. maghiară Cercetare ştiinţifică: - studii publicate în reviste de specialitate, cu referenţi şi colective editoriale - conferinţe sau lucrări de sinteză prezentate la manifestări ştiinţifice recunoscute ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Tel. (00) ; ; ; Fax: La Sebeş a fost organizat de catre Asociatia Generale ale Inginerilor din Romania filiala Cluj Napoca o Conferinţă internaţională,,dorin Pavel (mai, 2008) la care a prezentat referate (vezi mai jos).

8 2.- La Satu-Mare (octombrie, 2008) şi de această dată a prezentat referat (vezi mai jos). - lucrări publicate în volumele unor conferinţe naţionale şi/sau internaţionale, cu referenţi şi comitet de program Lucrările prezentate la Conferinţa Internaţională,,Dorin Pavel din Sebeş (mai 2008) au apărut în cartea ŞTIINŢĂ ŞI INGI-NERIE (vo-lum 13.) (Editor. Dr.Ing Mircea Bejan, Editura AGIR, Bucureşti, 2008, pag cu titlul.: Inginerie şi arhitectură sau estetică şi armonie în construcţii - cărţi, monografii, tratate publicate în edituri recunoscute Lucrarea prezentată la Satu Mare (având ca titlu: Risc şi success în selecţia şi în promovarea personalului muncitor a apărut în cartea EVALUAREA RISCURILOR (Editor. Prof.Dr.Ing Mircea Bejan, Editura UTPRES Cluj Napoca şi Editura MEGA, Cluj Napoca, 2008.) III. - brevete omologate, produse aplicate - premii ştiinţifice, acordate pe lucrări - granturi câştigate prin competiţie - contracte de cercetare ştiinţifică - rapoarte de cercetare ştiinţifică - titlul de doctor S-a inscris la al doilea doctorat la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca Activitate cu studenţii: - evaluarea cadrelor didactice de către studenţi (comunicare, aprecierea metodei de lucru, claritatea expunerii etc.) pe baza unei metodologii stabilite de senatul universitar - conducerea unor cercuri ştiinţifice studenţeşti - Conduce cercul studentesc de cultura generală intitulată,,merită

9 IV. - numărul de studenţi înscrişi la cursurile şi seminariile opţionale aferente postului de bază - desfăşurarea cu regularitate a consultaţiilor cu studenţii 127 In fiecare săptămină (miercuri de la orele 14,00) şi ocazional Recunoaştere naţională: - membru în academii de ştiinţă şi artă Membru (plin) al Academiei de Arta din Ungaria, Membru extern (sau asociat) al Academiei de Ştiinţe din Ungaria - membru în societăţi ştiinţifice şi profesionale - membru în colective de redacţie ale unor reviste recunoscute - membru în echipe de expertizare, evaluare a cercetării ştiinţifice - membru în echipe de expertizare, evaluare a procesului educaţional - citări în lucrări ştiinţifice publicate în ţară V. Activitate în comunitatea academică: - numărul de lucrări de absolvire, licenţă (diplomă), conduse 37 - participarea la sesiuni ştiinţifice, simpozioane, mese rotunde, organizate în instituţia de învăţământ superior Membru al Asociatiei Generale ale Inginerilor din Romania filiala Cluj Napoca Membru al Asociaţiei Stiinţifice din Haromszek Este presedintele Asociaţiei Stiinţifice din Haromszek In vara si in toamna anului 2008 a fost numit preşedinte la Examen de bacalaureat in jud. Harghita 1. La Sebeş a fost organizat de catre Asociatia Generale ale Inginerilor din Romania filiala Cluj Napoca o Conferinţă internaţională,,dorin Pavel (mai, 2008) la care a prezentat referate (vezi mai jos). 2.- La Satu-Mare (octombrie, 2008) şi de această dată a prezentat referat (vezi mai jos). VI. - participare activă la întocmirea şi urmărirea aplicării planurilor operaţionale şi de calitate Participare la dezvoltarea instituţională: - fidelitatea faţă de instituţie Foarte fidel faţă de institutie - membru în comisii sau organisme interne ale UBB, având drept scop dezvoltarea instituţională şi întărirea competitivităţii instituţiei - proiecte de dezvoltare instituţională (Leonardo, Phare, MATRA, etc.) - elaborarea de materiale publicitare ale catedrei sau facultăţii sau popularizare Membru in Comisia de licenta in vara anului la UBB Cluj Napoca, Extensiunea din Sf. Gheorghe Participare in fiecare an la popularizarea Universităţii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, respectiv Extensiunea din Sf. Gheorghe in judeţele Harghita şi Covasna

10 Lucrările prezentate la Conferinţa Internaţională,,Dorin Pavel din Sebeş şi în alte centre universitare ŞTIINŢĂ ŞI INGINERIE vol. 13. Lucrările celei de a VIII-a Conferinţe Internaţională,,Profesorul Dorin Pavel, SEBEŞ.Total 716 pagini, Editura AGIR, Bucureşti, 2008., ISBN Pagina 11: Dr. Attila Nagy: Inginerie şi arhitectură sau estetică şi armonie în construcţii Cu următoarele capitole: 1.- Introducere (în limba engleză şi română) 2.- Leonardo da Vinci inginer şi artist 3.- Remodelarea gândirii inginereşti şi arhitecturale 4.- Conlucrarea şi divizarea în muncă 5.- Despre diferite creaţii inginererşti 6.- Despre grădina Nagy Shakespeare Garden ŞTIINŢĂ ŞI INGINERIE vol. 14. Lucrările celei de a IX-a Conferinţe Nationale Multidisciplinare,,Profesorul Dorin Pavel, SEBEŞ, Total 822 pagini, Editura AGIR, Bucureşti, ISBN Pagina 387: Dr. Attila Nagy: Condiţiile de bază care trebuie îndeplinite la construirea unui pod Cu următoarele capitole: 1.- Introducere (în limba engleză şi în limba română)

11 2.- Condiţii de bază Condiţii tehnice Spaţii libere sub pod Stabilirea debuşeului 3.- Diguri de ghidare şi lucrări de apărare 4.- Condiţii de exploatare 5.- Condiţii de execuţie ŞTIINŢĂ ŞI INGINERIE vol. 15. Lucrările celei de a X-a Conferinţe Internationale,,Profesorul Dorin Pavel, SEBEŞ, Total 836 pagini, Editura AGIR, Bucureşti, ISSN Articolul 1. volum 15/1, pagina 41: Dr. Attila Nagy: Inginerie şi arhitectură în proiectul Grădina Laureaţiilor Premiului Nobel (NNG) Cu următoarele capitole: 1.- Introducere (în limba engleză şi în limba română) 2.- Despre Alfred Nobel şi Premiul Nobel 3.- O iniţiativă personală: Grădina Laureaţiilor Premiului Nobel 4.- Părţile componente ale proiectului Nagy Nobel Garden (NNG) 5.- Prezentarea machetei proiectului NNG Articolul 2. volum 15/2., pagina 689: Dr. Attila Nagy: Inginerie şi metoda elementelor finite Cu următoarele capitole: 1.- Introducere (în limba engleză şi în limba română) 2.- Definirea metodei elementelor finite (MEF) 3.- Gradele de libertate ale unui pod 4.- Calculul grinzilor aşezate pe teren în teoria semispaţiului elastic EVALUAREA RISCURILOR Lucrările conferinţei tehnico-ştiinţific,,evaluarea riscurilor Satu Mare, octombrie ISSN

12 Total 528 pagini, Editura Utpres, Cluj Napoca, Editura Mega, Cluj Napoca, Pagina 15: Dr. Attila Nagy: Risc şi succes în selecţia şi în promovarea personalului muncitor Cu următoarele capitole: 1.- Introducere (în limba engleză şi în limba română) 2.- Riscul folosirii testelor de personalit.pentru selecţie 3.- Riscul metodei,,centrului de evaluare 4.- Dezavantajele centrelor de evaluare 5.- Riscul politicii de promovare 6.- Risc şi succes în promovare ŞTIINŢĂ ŞI INGINERIE vol ISSN CULTURILE ANTREPRENORIALE LA DIFERITE ORGANIZAŢII DE MUNCĂ Attila NAGY, Álmos ALBERT CULTURAL CHARACTERISTICS AND ORGANIZATION ACTIVITIES PODURI DE DIFERITE CONSTRUCŢII Attila NAGY, Mircea BEJAN BUILDING BRIDGES OF DIFFERENT TYPES * * Analele Universităţii "Eftimie Murgu" - Reşiţa Anul XVII. Nr.2., ISSN Attila NAGY, Levente BENEDEK, Mircea BEJAN Analysis of Main Types of Vibrations at a Bridge for Passer-Byes

GREGUS-FORIS ZOLTÁN. Literatură şi Societate. Istorie şi Filosofie. Filosofia Umanului. Istorie şi Filosofie

GREGUS-FORIS ZOLTÁN. Literatură şi Societate. Istorie şi Filosofie. Filosofia Umanului. Istorie şi Filosofie 1 GREGUS-FORIS ZOLTÁN 1. DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 23. 09. 1973, Odorheiu-secuiesc 2. FUNCŢIA: lector universitar 3. TITLUL ŞTIINŢIFIC: Dr. 4. LOCUL DE MUNCĂ: Universitatea, Departamentul de Filosofie în

Részletesebben

Curriculum vitae. Lajos Katalin. 10. iunie Miercurea Ciuc

Curriculum vitae. Lajos Katalin. 10. iunie Miercurea Ciuc Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Adresa Telefon E-mail Data şi locul naşterii Lajos Katalin lajoskati@yahoo.com 10. iunie 1971. Miercurea Ciuc Funcţia şi locul de muncă (universitatea,

Részletesebben

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă filosofie

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă filosofie Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă filosofie Numele şi prenumele: Tamás Dénes A. Teza de doctorat Titlu: Focusare pe frumos Universul romanelor lui Krasznahorkai László (A szépség

Részletesebben

Curriculum vitae. Română , Miercurea Ciuc

Curriculum vitae. Română , Miercurea Ciuc Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Janos, Kassay Adresa Str. Patinoarului nr.10/a/9, Miercurea Ciuc, jud. Harghita, România Telefon 0266320160 Mobil: 0740173164 Email kassayjanos@sapientia.siculorum.ro

Részletesebben

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă Numele şi prenumele: Székely Kinga-Katalin A. Teza de doctorat B. Cărti publicate Autor (autori), titlu, editura, locul, anul, nr. ISBN, nr.

Részletesebben

Curriculum vitae. Română , Tg-Mureş

Curriculum vitae. Română , Tg-Mureş Anexa... Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Nyárádi ImreIstván Adresa 547605 Ungheni; nr. 389, România Telefon 0040265328022 Mobil: 0040744860094 Email nyaradi@ms.sapientia.ro sau nyaradi.istvan@gmail.com

Részletesebben

Dosar individual. Facultatea de Geografie, Catedra de Geografie Fizică şi Tehnică Domeniul ştiinţific. palzeusz@geografie.ubbcluj.

Dosar individual. Facultatea de Geografie, Catedra de Geografie Fizică şi Tehnică Domeniul ştiinţific. palzeusz@geografie.ubbcluj. ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

Curriculum vitae. română 03.05.1969, Cluj-Napoca. Lector, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Departamentul de Ştiinţa Mediului,

Curriculum vitae. română 03.05.1969, Cluj-Napoca. Lector, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Departamentul de Ştiinţa Mediului, Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Néda Tamás Adresa 400469 Cluj-Napoca, Alverna 26/11 Telefon Mobil: 0728-018976 E-mail neda.tamas@sapientia.ro Cetăţenia Data şi locul naşterii Funcţia

Részletesebben

Írás Scris Angol /Engleză 5 4 4 Magyar/ Maghiară

Írás Scris Angol /Engleză 5 4 4 Magyar/ Maghiară 5.b Melléklet - A projekt menedzsment tagok és a projekt belső szakértőinek önéletrajzai / Anexa 5/b - Curriculum Vitae al echipei de management de proiect şi ale experţilor interni ÖNÉLETRAJZ / CURRICULUM

Részletesebben

Curriculum vitae. Szilágyi József

Curriculum vitae. Szilágyi József Informaţii personale Nume/Prenume Adresa Curriculum vitae Szilágyi József Miercurea-Ciuc Telefon 0749621078 E-mail szilagyijozsef@sapientia.siculorum.ro Data şi locul naşterii 03.08.1960, Aluniş, judeţul

Részletesebben

NUMELE ŞI PRENUMELE Demeter Márton Attila

NUMELE ŞI PRENUMELE Demeter Márton Attila NUMELE ŞI PRENUMELE Demeter Márton Attila 1. DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 09.08.1972, Vlăhiţa, Jud. Harghita 2. FUNCŢIA: conferenţiar universitar 3. TITLUL ŞTIINŢIFIC: PhD 4. LOCUL DE MUNCĂ: Universitatea Babeş-Bolyai,

Részletesebben

Curriculum vitae. Informaţii personale Nume/Prenume. Makkai Grigore. Şeful Centrului Meteorologic Local Târgu Mureş

Curriculum vitae. Informaţii personale Nume/Prenume. Makkai Grigore. Şeful Centrului Meteorologic Local Târgu Mureş Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Makkai Grigore Funcţia şi locul de muncă (universitatea, facultatea, catedra) Şeful Centrului Meteorologic Local Târgu Mureş Educaţie şi formare Universitatea

Részletesebben

CURRICULUM VITAE. Mezőgazdasági Szakközépiskola Sf. Gheorghe, str. Ciucului, nr. 50, jud. Covasna

CURRICULUM VITAE. Mezőgazdasági Szakközépiskola Sf. Gheorghe, str. Ciucului, nr. 50, jud. Covasna CURRICULUM VITAE Vezetéknév / Utónév SZŐCS A. LEVENTE Cím RO 520050 Sf. Gheorghe, str. Kós Károly, nr. 11 Telefon Mobil: 0744-551117 Munkahelyi: 0267-351449 Fax. 0267 351 449 E-mail szocslevi77@gmail.com

Részletesebben

Románia, 520067, Sepsiszentgyörgy, Hársfa sétány 4/A/7 0267-352805 monika.foszto@econ.ubbcluj.ro

Románia, 520067, Sepsiszentgyörgy, Hársfa sétány 4/A/7 0267-352805 monika.foszto@econ.ubbcluj.ro SZEMÉLYI ADATOK Fosztó Mónika Románia, 520067, Sepsiszentgyörgy, Hársfa sétány 4/A/7 0267-352805 monika.foszto@econ.ubbcluj.ro fmoni77@yahoo.com Neme Nő Születési dátum 04/09/1977 Állampolgárság Román

Részletesebben

Dosar individual. orbangyongy@gmail.com

Dosar individual. orbangyongy@gmail.com ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

FIŞA DISCIPLINEI 1. 1. Date despre program

FIŞA DISCIPLINEI 1. 1. Date despre program FIŞA DISCIPLINEI 1 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Creştină Partium 1.2 Facultatea Ştiinţe Socio-Umane 1.3 Departamentul Limba şi Literatura Maghiară 1.4 Domeniul

Részletesebben

Dosar individual. De Litere, Catedra de Literatură Maghiară Literatură

Dosar individual. De Litere, Catedra de Literatură Maghiară Literatură ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

Raport de activitate pe anul 2013 2013-as tevékenységi beszámoló

Raport de activitate pe anul 2013 2013-as tevékenységi beszámoló Raport de activitate pe anul 2013 2013-as tevékenységi beszámoló Direcția generală management / Menedzsment vezérigazgatóság Compartimentul resurse umane / Humánerőforrás részleg Compartimentul management

Részletesebben

Dosar individual. Fac. de Litere, Catedra de Limba Maghiară şi Lingvistică Generală Domeniul ştiinţific.

Dosar individual. Fac. de Litere, Catedra de Limba Maghiară şi Lingvistică Generală Domeniul ştiinţific. ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

Dosar individual. Facultatea de Teologie Reformată, Catedra de Teologie Reformată Domeniul ştiinţific. szaniksz@gmail.com

Dosar individual. Facultatea de Teologie Reformată, Catedra de Teologie Reformată Domeniul ştiinţific. szaniksz@gmail.com ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

Curriculum vitae. Educaţie şi formare

Curriculum vitae. Educaţie şi formare Curriculum vitae Numele şi prenumele Bodó Barna Adresa 300724 Timişoara, Cal. Martirilor nr. 4/10, jud. Timiş, România Telefon, Email: 0727-441647, bodobarna@yahoo.com, bodobarna1@gmail.com Cetăţenia:

Részletesebben

LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ

LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ Aprobat cu Ordin al ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5198 / 01.11.2004 M I N I S T E R U L E D U C A Ţ I E I Ş I C E R C E T Ă R I I CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU CURRICULUM PROGRAME ŞCOLARE PENTRU

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1 Felsőoktatási intézmény Babeș-Bolyai Tudományegyetem, 1.2 Kar Környezettudomány és Környezetmérnöki Kar 1.3 Intézet Környezettudomány 1.4 Szakterület

Részletesebben

FIŞA DISCIPLINEI. 3.8 Total ore pe semestru 150. 3.9 Numărul de credite 5

FIŞA DISCIPLINEI. 3.8 Total ore pe semestru 150. 3.9 Numărul de credite 5 FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babeş Bolyai, Cluj Napoca 1.2 Facultatea Facultatea de Stiinte Politice, Administrative şi ale Comunicării 1.3

Részletesebben

Dosar individual (propunere) Visky András

Dosar individual (propunere) Visky András ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

TANTÁRGYLAP. Nincs, nem ebben az esetben

TANTÁRGYLAP. Nincs, nem ebben az esetben TANTÁRGYLAP 1. A program adatai 1.1 A felsőoktatási intézmény neve Babeş Bolyai Tudományegyetem 1.2 Kar Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi 1.3 Intézet/Tanszék Közigazgatási és Közszolgálati

Részletesebben

6.Tanulmányok: Intézmény: BBTE, Bölcsészkar BBTE, Bölcsészkar

6.Tanulmányok: Intézmény: BBTE, Bölcsészkar BBTE, Bölcsészkar CURRICULUM VITAE 1. Családnév: GURKA-BALLA 2. Keresztnév: ILONA (személyazonosságiban: ELENA) 3. Születési adatok: 1955.09.26, Kolozsvár/ Kolozs megye 4. Lakcím: Kolozsvár, 400679, Hateg u., 26/3 Románia

Részletesebben

Dosar individual. vajdandras@yahoo.com

Dosar individual. vajdandras@yahoo.com ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

Dosar individual. 1. Articole ştiinţifice publicate în reviste indexate ISI (cu menţionare factorului de impact în cazul celor cotate)

Dosar individual. 1. Articole ştiinţifice publicate în reviste indexate ISI (cu menţionare factorului de impact în cazul celor cotate) ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

Dosar individual. 1. Articole ştiinţifice publicate în reviste indexate ISI (cu menţionare factorului de impact în cazul celor cotate)

Dosar individual. 1. Articole ştiinţifice publicate în reviste indexate ISI (cu menţionare factorului de impact în cazul celor cotate) ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

A Szamos folyó ökológiai állapotfelmérése, a Tisza folyó ökológiai állapotára gyakorolt hatásának vizsgálata

A Szamos folyó ökológiai állapotfelmérése, a Tisza folyó ökológiai állapotára gyakorolt hatásának vizsgálata A Szamos folyó ökológiai állapotfelmérése, a Tisza folyó ökológiai állapotára gyakorolt hatásának vizsgálata Evaluarea ecologică a râului Someş în vederea determinării influenţei acestuia asupra stării

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1. Felsőoktatási intézmény Babes-Bolyai Tudományegyetem 1.2. Kar Környezettudomány és Környezetmérnöki kar 1.3. Intézet Környezetanalízis és Mérnöki tanszék

Részletesebben

A törpevízerőművek helyzete Hargita Megyében

A törpevízerőművek helyzete Hargita Megyében A törpevízerőművek helyzete Hargita Megyében URBANISZTIKAI ENGEDÉLYEZÉSI FOLYAMAT PROCESUL DE AUTORIZARE DPDV. URBANISTIC Korodi Szabolcs építész URBANISZTIKAI SZAKMAI SZEMPONT PUNCTUL DE VEDERE AL PROFESIEI

Részletesebben

LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ

LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ Anexa nr. 2 la Ordiul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3919 / 20.04.2005 M I N I S T E R U L E D U C A Ţ I E I Ş I C E R C E T Ă R I I CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU CURRICULUM PROGRAME ŞCOLARE PENTRU

Részletesebben

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă HORTICULTURĂ*

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă HORTICULTURĂ* Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă HORTICULTURĂ* Numele şi prenumele: Orosz Ferenc A. Tema de doctorat. Orosz F.: Effect of growing technology elements on earliness of sweet

Részletesebben

ROMÁNIA KÖZIGAZGATÁS TÖRTÉNETE

ROMÁNIA KÖZIGAZGATÁS TÖRTÉNETE TANTÁRGYLAP 1. A program adatai 1.1 A felsőoktatási intézmény neve Babeş Bolyai Tudományegyetem 1.2 Kar Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi 1.3 Intézet / Tanszék Közigazgatási és Közszolgálati

Részletesebben

FIŞA DISCIPLINEI 1. 1. Date despre program

FIŞA DISCIPLINEI 1. 1. Date despre program FIŞA DISCIPLINEI 1 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Creştină Partium 1.2 Facultatea Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane 1.3 Departamentul Limba şi literatura maghiară

Részletesebben

II. LISTA COMPLETĂ DE PUBLICAȚII, CREAȚII, INVENȚII

II. LISTA COMPLETĂ DE PUBLICAȚII, CREAȚII, INVENȚII Lista de lucrări în domeniul de știință definit de disciplinele din postul scos la concurs NUMELE ŞI PRENUMELE: TELEGDY BALÁZS I. LISTA PUBLICAȚIILOR RELEVANTE 1. Telegdy, Balázs Cazul József Venczel Destinul

Részletesebben

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă: Numele şi prenumele: Talpas Janos. A. Teza de doctorat. Turismul uval din Transilvania

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă: Numele şi prenumele: Talpas Janos. A. Teza de doctorat. Turismul uval din Transilvania Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă: Numele şi prenumele: A. Teza de doctorat. Turismul uval din Transilvania B. Cărti publicate B2. Cărţi (manuale, monografii, tratate, îndrumare

Részletesebben

CURRICULUM VITAE. Funcţia şi locul de muncă (universitatea, facultatea, catedra)

CURRICULUM VITAE. Funcţia şi locul de muncă (universitatea, facultatea, catedra) CURRICULUM VITAE Informaţii personale Nume/Prenume DR. BUGLYA SÁNDOR Adresa 1012 Budapesta, str. Mátray, nr. 5 7., Ungaria Telefon 0036-1-2122 965 E-mail sbuglya@gmail.com Data şi locul naşterii 1945.12.16.

Részletesebben

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă: PSIHOLOGIE

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă: PSIHOLOGIE Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă: PSIHOLOGIE A. Teza de doctorat Aspecte epidemiologice și psihologice în tulburările de alimentație, Universitatea Debrecen, Ungaria, 2011

Részletesebben

Belső könyvvizsgáló és ellenrőző iroda Birou de audit public intern şi corp control. Tevékenységi beszámoló 2011 Raport de activitate 2011

Belső könyvvizsgáló és ellenrőző iroda Birou de audit public intern şi corp control. Tevékenységi beszámoló 2011 Raport de activitate 2011 Belső könyvvizsgáló és ellenrőző iroda Birou de audit public intern şi corp control Tevékenységi beszámoló 2011 Raport de activitate 2011 A Belső könyvvizsgáló és ellenőrző iroda tevékenysége két részlegben

Részletesebben

I. InformaŃii generale despre curs şi seminar:

I. InformaŃii generale despre curs şi seminar: Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca Facultatea de Istorie şi Filosofie Specializarea: Biblioteconomie şi ştiinńa informării Forma de învăńământ: zi Linia maghiară Anul universitar: 2008-2009 Semestru:

Részletesebben

Curriculum vitae. BÁLINT ARTHUR Adresa 535600, Odorheiu-Secuiesc, str. Dumbravei 5/18 Telefon Mobil: 0740174752 E-mail balintarthur@yahoo.

Curriculum vitae. BÁLINT ARTHUR Adresa 535600, Odorheiu-Secuiesc, str. Dumbravei 5/18 Telefon Mobil: 0740174752 E-mail balintarthur@yahoo. Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume BÁLINT ARTHUR Adresa 535600, Odorheiu-Secuiesc, str. Dumbravei 5/18 Telefon Mobil: 0740174752 E-mail balintarthur@yahoo.com Data şi locul naşterii 15.

Részletesebben

Facultăţii de Fizică a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca cu privire la alegerile în structurile și funcțiile de conducere

Facultăţii de Fizică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu privire la alegerile în structurile și funcțiile de conducere UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM BABEŞ-BOLYAI UNIVERSITÄT TRADITIO ET EXCELENTIA FACULTATEA DE FIZICĂ Str. M. Kogălniceanu nr. 1 Cluj-Napoca, RO-400084 Tel.: 0264-405300/ Fax: 0264-591906

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1. Felsőoktatási intézmény Babes-Bolyai Tudományegyetem 1.2. Kar Környezettudomány és Környezetmérnöki kar 1.3. Intézet Környezetanalízis és Mérnöki tanszék

Részletesebben

PORTOFOLIU. Curs: Informatica si TIC pentru gimnaziu clasa a V-a. Formator: prof. Budai István

PORTOFOLIU. Curs: Informatica si TIC pentru gimnaziu clasa a V-a. Formator: prof. Budai István Curs: Informatica si TIC pentru gimnaziu clasa a V-a PORTOFOLIU Formator: prof. Budai István Cursant: prof. Tófalvi Csaba Judetul Covasna - Seria 1, Grupa 1 septembrie octombrie 2017 Disciplina: Informatică

Részletesebben

Főbb tevékenységek és felelősségek Principalele activităţi şi responsabilităţi

Főbb tevékenységek és felelősségek Principalele activităţi şi responsabilităţi 5.b Melléklet - A projekt menedzsment tagok és a projekt belső szakértőinek önéletrajzai / Anexa 5/b - Curriculum Vitae al echipei de management de proiect şi ale experţilor interni ÖNÉLETRAJZ / CURRICULUM

Részletesebben

Dosar individual (propunere)

Dosar individual (propunere) ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

Dosar individual. Facultatea de Teologie Reformată Istorie ecleziastică.

Dosar individual. Facultatea de Teologie Reformată Istorie ecleziastică. ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

DISPOZIŢIA NR. 895 din 12.10.2015 privind convocarea Consiliului Judeţean Bihor

DISPOZIŢIA NR. 895 din 12.10.2015 privind convocarea Consiliului Judeţean Bihor ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BIHOR BIHAR MEGYEI TANÁCS BIHOR COUNTY COUNCIL CABINETUL PREŞEDINTELUI DISPOZIŢIA NR. 895 din 12.10.2015 privind convocarea Consiliului Judeţean Bihor În temeiul art. 94 alin.(1)

Részletesebben

Raport de activitate 2015 Tevékenységi beszámoló Administrator public Szabó Barna Szabó Barna megyemendzser

Raport de activitate 2015 Tevékenységi beszámoló Administrator public Szabó Barna Szabó Barna megyemendzser Raport de activitate 2015 Tevékenységi beszámoló 2015 Administrator public Szabó Barna Szabó Barna megyemendzser Programok, projektek, alárendelt intézmények koordinálása és közbeszerzési vezérigazgatóság

Részletesebben

Curriculum vitae. Str. Bolyai János nr. 12, bl.4, sc.d, ap.2, Sfântu Gheorghe. 26 septembrie 1975, Sfântu Gheorghe

Curriculum vitae. Str. Bolyai János nr. 12, bl.4, sc.d, ap.2, Sfântu Gheorghe. 26 septembrie 1975, Sfântu Gheorghe Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Adresa Pieldner Judit Str. Bolyai János nr. 12, bl.4, sc.d, ap.2, 520046 Sfântu Gheorghe Telefon 0367 404 282 Mobil: 0745 491 835 E-mail juditpieldner@yahoo.com

Részletesebben

LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ

LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ Programa şcolară a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului cu nr..../... MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI PROGRAMA ŞCOLARĂ REVIZUITĂ LIMBA ŞI LITERATURA

Részletesebben

A TANULMÁNYI OKMÁNYOK KIBOCSÁTÁSÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE

A TANULMÁNYI OKMÁNYOK KIBOCSÁTÁSÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE 1510/2014.03.28 szenátusi határozat - 5. Melléklet, 1792/2015.11.27 határozattal módosítva A TANULMÁNYI OKMÁNYOK KIBOCSÁTÁSÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE 1. A tanulmányi okmányok kiállítása az 1/2011-es Tanügyi

Részletesebben

Curriculum vitae. Tonk Márton Baciu, str. Castanilor nr. 51, jud. Cluj Telefon /

Curriculum vitae. Tonk Márton Baciu, str. Castanilor nr. 51, jud. Cluj Telefon / Curriculum vitae Informații personale Numele şi prenumele Adresa Tonk Márton 407055 Baciu, str. Castanilor nr. 51, jud. Cluj Telefon +40-723/387819 E-mail tonkmarci@sapientia.ro Cetăţenia română, maghiară

Részletesebben

Dosar individual.

Dosar individual. ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

A TÁVOKTATATÁS JELENE ÉS JÖVŐJE A BABES-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEMEN

A TÁVOKTATATÁS JELENE ÉS JÖVŐJE A BABES-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEMEN Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és neveléstudományok kar Alkalmazott Pszichológia Intézet A TÁVOKTATATÁS JELENE ÉS JÖVŐJE A BABES-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEMEN Dr. Batiz Enikő adjunktus MÚLT A meghirdetett

Részletesebben

Anexa 3 la Ordinul Ministrului EducaŃiei Cercetării şi Tineretului nr. 5952 din 14.11.2008. MINISTERUL EDUCAłIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI

Anexa 3 la Ordinul Ministrului EducaŃiei Cercetării şi Tineretului nr. 5952 din 14.11.2008. MINISTERUL EDUCAłIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI Anexa 3 la Ordinul Ministrului EducaŃiei Cercetării şi Tineretului nr. 5952 din 14.11.2008 MINISTERUL EDUCAłIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI PROGRAMA PENTRU GRADUL DIDACTIC II LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ

Részletesebben

25. H í r l e v é l 2011. október Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület Internetes Újságja

25. H í r l e v é l 2011. október Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület Internetes Újságja 25. H í r l e v é l 2011. október Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület Internetes Újságja Miről olvashatunk a Debreceni Pozsgástár már megjelent, 2011. 3. szeptemberi újságjában? A Gymnocalycium

Részletesebben

Beiskolázási számok, egyetemi szintű nappali képzés 2010. Nyelv

Beiskolázási számok, egyetemi szintű nappali képzés 2010. Nyelv ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; Fax. 0264-591.906 RECTORATUL Nr. 8004/19.05.2010

Részletesebben

RAPORT ANALIZĂ. Anul școlar 2012-2013

RAPORT ANALIZĂ. Anul școlar 2012-2013 RAPORT ANALIZĂ Anul școlar 2012-2013 1. Baza materială Inceperea anului școlar 2012-2013 aproape a pornit in condiții excelente din punct de vedere al bazei materiale. S-au schimbat 6 rânduri de geamuri

Részletesebben

Dosar individual.

Dosar individual. ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1 Felsőoktatási intézmény Babeş-Bolyai Tudományegyetem 1.2 Kar Környezettudomány és Mérnöki kar 1.3 Intézet Környezet elemzés és mérnöki 1.4 Szakterület

Részletesebben

MŰVELŐDÉSI SZAKTESTÜLET PÁLYÁZATI ŰRLAP

MŰVELŐDÉSI SZAKTESTÜLET PÁLYÁZATI ŰRLAP PÁLYÁZATI ŰRLAP Pályázó szervezet neve: Program megnevezése: VÉGVÁRÉRT ALAPITVÁNY IX. HAGZOMÁNYŐRZŐ NÉPTÁNCTÁBOR Iktatási szám (nem kitöltendő): Kitöltés módja: számítógéppel. I. ADATLAP ÉS ÖSSZEGZŐ 1.

Részletesebben

Helyi Közigazgatási Vezérigazgatóság/ Direcţia generală de administraţie publică locală. Tevékenységi beszámoló 2011 Raport de activitate 2011

Helyi Közigazgatási Vezérigazgatóság/ Direcţia generală de administraţie publică locală. Tevékenységi beszámoló 2011 Raport de activitate 2011 Helyi Közigazgatási Vezérigazgatóság/ Direcţia generală de administraţie publică locală Tevékenységi beszámoló 2011 Raport de activitate 2011 1 A jogi osztály 2011. évi tevékenysége / Activitatea compartimentului

Részletesebben

A TANULMÁNYI OKMÁNYOK KIBOCSÁTÁSÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE

A TANULMÁNYI OKMÁNYOK KIBOCSÁTÁSÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE 1510/2014.03.28 szenátusi határozat - 5. melléklet A TANULMÁNYI OKMÁNYOK KIBOCSÁTÁSÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE 1. A tanulmányi okmányok kiállítása az 1/2011-es Tanügyi Törvény, a 2284/2007-es Miniszteri rendelet

Részletesebben

Curriculum vitae. Tapodi Susana-Monica

Curriculum vitae. Tapodi Susana-Monica Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Adresa Telefon E-mail Data şi locul naşterii Funcţia şi locul de muncă (universitatea, facultatea, catedra) Tapodi Susana-Monica tapodizsu@yahoo.com,

Részletesebben

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 InstituŃia de învăńământ Universitatea Babes-Bolyai

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 InstituŃia de învăńământ Universitatea Babes-Bolyai FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 InstituŃia de învăńământ Universitatea Babes-Bolyai superior 1.2 Facultatea Istorie şi Filozofie 1.3 Departamentul Istorie, linia maghiara 1.4 Domeniul de studii

Részletesebben

Descrierea postului scos la concurs

Descrierea postului scos la concurs Nume câmp Descriere Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei Departamentul Pedagogie şi Didactică Aplicată Poziția în statul de funcții 31 Funcție Asistent universitar (durată determinată 3 ani)

Részletesebben

Dr. Csordás - László Enikő - manager de proiect / projektmenedzser Erika Posmoşanu asistent de proiect / projekt asszisztens

Dr. Csordás - László Enikő - manager de proiect / projektmenedzser Erika Posmoşanu asistent de proiect / projekt asszisztens Prezentarea proiectului Crearea de laboratoare de restaurare de înaltă performaţă cu centrele Debreţin-Oradea Kiemelt műszaki tartalommal rendelkező restaurátor műhelyek kialakítása Debrecen Nagyvárad

Részletesebben

Minuta şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita din data de 09 aprilie 2014

Minuta şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita din data de 09 aprilie 2014 ROMÂNIA JUDEŢUL HARGHITA CONSILIUL JUDEȚEAN Direcția generală administrație publică locală Compartimentul Cancelaria Consiliului Județean Harghita Nr. /2014 Minuta şedinţei extraordinare a Consiliului

Részletesebben

I. A VIZSGAPROGRAMOK ALAPELVEI: II. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK: III. VIZSGATANTÁRGYAK, VIZSGATÉTELEK STRUKTÚRÁJA

I. A VIZSGAPROGRAMOK ALAPELVEI: II. ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK: III. VIZSGATANTÁRGYAK, VIZSGATÉTELEK STRUKTÚRÁJA LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ ŞI METODICA PREDĂRII ACESTEIA, METODICA ACTIVITĂŢII INSTRUCTIV-EDUCATIVE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREŞCOLAR PENTRU OBŢINEREA DEFINITIVATULUI ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT EDUCATOARE LA CLASELE CU

Részletesebben

Curriculum vitae. CEEPUS ösztöndíj a Varsói Agrártudományi Egyetemen, 2007. márciusában (1 hónap)

Curriculum vitae. CEEPUS ösztöndíj a Varsói Agrártudományi Egyetemen, 2007. márciusában (1 hónap) Curriculum vitae Személyes adatok Név/Keresztnév BALLA EMESE Lakcím 537050 Gyergyócsomafalva, 1475 szám, Hargita megye. E-mail ballaemese@kv.sapientia.ro Állampolgárság Román, magyar Nemzetiség Magyar

Részletesebben

FISA DE VERIFICARE ÎNDEPLINIREA STANDARDELOR NAŢIONALE PENTRU OBŢINEREA ABILITĂRII ÎN DOMENIUL TEOLOGIE

FISA DE VERIFICARE ÎNDEPLINIREA STANDARDELOR NAŢIONALE PENTRU OBŢINEREA ABILITĂRII ÎN DOMENIUL TEOLOGIE FISA DE VERIFICARE ÎNDEPLINIREA STANDARDELOR NAŢIONALE PENTRU OBŢINEREA ABILITĂRII ÎN DOMENIUL TEOLOGIE Cf. OM nr. 6560/2012 MECTS, Monitorul Oficial, Partea I nr. 890bis din 27/12/2012, Anexa 32, Comisia

Részletesebben

Raport de activitate anul es tevékenységi beszámoló

Raport de activitate anul es tevékenységi beszámoló Raport de activitate anul 2012 2012-es tevékenységi beszámoló Menedzsment vezérigazgatóság/ Direcția generală management Protokolliroda / Biroul de protocol: Saját kiadványok részlege / Compartimentul

Részletesebben

SYLABUS. Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar Tanszék

SYLABUS. Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar Tanszék SYLABUS Egyetem Babes-Bolyai Kar Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar Tanszék Közigazgatás I. Tantárgy neve A társadalomtudományok kutatási módszertana II. Tantárgy struktúrája (Óra szám/hétl)

Részletesebben

A XIII-a Conferinţă de Geodezie

A XIII-a Conferinţă de Geodezie Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Societatea Maghiară Tehnico-Ştiinţifică din Transilvania Hungarian Technical Scientific Society of Transylvania XIII. Földmérő Találkozó A XIII-a Conferinţă de

Részletesebben

EVOLUŢIA CRONOLOGICĂ A UNIVERSITĂŢII

EVOLUŢIA CRONOLOGICĂ A UNIVERSITĂŢII EVOLUŢIA CRONOLOGICĂ A UNIVERSITĂŢII 2000 2015 16 martie 2000 Înregistrarea oficială a Fundaţiei Sapientia (FS), cu sediul în Cluj-Napoca. Fundaţia a fost înfiinţată de către conducătorii Bisericilor istorice

Részletesebben

Beruházási adatlap / Notă de fundamentare a cererii de investiţie

Beruházási adatlap / Notă de fundamentare a cererii de investiţie 3-sz. Melléklet/Anexa nr. 3 Beruházási adatlap / Notă de fundamentare a cererii de investiţie A BERUHÁZÁS MEGNEVEZÉSE / TITLUL PROIECTULUI DE INVESTIŢIE: KÉRT TAMOGATÁS FORRÁS LEÍRÁSA / INFORMAŢII PRIVIND

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA Pénzügyi piacok

A TANTÁRGY ADATLAPJA Pénzügyi piacok Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor A TANTÁRGY ADATLAPJA Pénzügyi piacok Str. Teodor Mihali nr. 58-60 Cluj-Napoca, RO-400591 Tel.: 0264-41.86.52-5 Fax: 0264-41.25.70 econ@econ.ubbcluj.ro

Részletesebben

A zsűri tagjai: Ádám Gyula, Balázs Attila, Bálint Zsigmond, Erdély Bálint Előd, Henning János

A zsűri tagjai: Ádám Gyula, Balázs Attila, Bálint Zsigmond, Erdély Bálint Előd, Henning János Kapcsolat Contact Kapcsolat válogatás a Kapcsolat fotópályázatra beérkezett fényképekből A világunk végtelen összefüggések rendszere: a viszonyok némelyike magától érthetődő, mások számunkra érzékelhetetlenek,

Részletesebben

Dosar individual. De Litere, Catedra de Literatura Maghiară filologie.

Dosar individual. De Litere, Catedra de Literatura Maghiară filologie. ROMÂNIA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca Tel. (00) 40-264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22 Fax: 40-264 - 59.19.06 E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro

Részletesebben

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş - Bolyai

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş - Bolyai FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş - Bolyai superior 1.2 Facultatea Teologie Reformată 1.3 Departamentul Teologie Reformată şi Pedagogie Muzicală 1.4

Részletesebben

Acronim: ALCHILKINDERG

Acronim: ALCHILKINDERG The community of all children - an easier start in kindergarten, help good relationships with families *** Comunitatea tuturor copiilor - un start mai ușor în grădiniță, îmbunătățirea relațiilor cu părin

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1 Felsőoktatási intézmény Babeş-Bolyai Tudományegyetem 1.2 Kar Földrajz Kar 1.3 Intézet Magyar Földrajzi Intézet 1.4 Szakterület Földrajz 1.5 Képzési

Részletesebben

VÁLOGATÁS BIRTALAN JÓZSEF NÉPDALFELDOLGOZÁSAIBÓL

VÁLOGATÁS BIRTALAN JÓZSEF NÉPDALFELDOLGOZÁSAIBÓL BOROS-KONRÁD ERZSÉBET VÁLOGATÁS BIRTALAN JÓZSEF NÉPDALFELDOLGOZÁSAIBÓL II. KÖTET PARTITÚRÁK BOROS-KONRÁD ERZSÉBET VÁLOGATÁS BIRTALAN JÓZSEF NÉPDALFELDOLGOZÁSAIBÓL II. KÖTET PARTITÚRÁK PRESA UNIVERSITARĂ

Részletesebben

Benedek Klára. Română

Benedek Klára.  Română Anexa... Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Adresa Benedek Klára Telefon 0744612140 E-mail Aleea Săvineşti 10 bl. 10 ap. 15, Târgu Mureş klarissa_ro@yahoo.com kiss.klara@gmail.com Cetăţenia

Részletesebben

I. Tantárgy neve: Állománygyarapítás Kódszám: HBM2212 Kreditszám: 6 Helyszín: Kolozsvári Lucian Blaga Egyetemi Könyvtár, 89-es terem Órarend: 2k

I. Tantárgy neve: Állománygyarapítás Kódszám: HBM2212 Kreditszám: 6 Helyszín: Kolozsvári Lucian Blaga Egyetemi Könyvtár, 89-es terem Órarend: 2k Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca Facultatea de Istorie şi Filosofie Specializarea: Biblioteconomie şi ştiinńa informării Forma de învăńământ: zi Linia maghiară Anul universitar: 2008-2009 Semestru:

Részletesebben

1. Sumarul proiectului

1. Sumarul proiectului Programe de formare profesională în sprijinul iniţierii şi dezvoltării de afaceri 1 1. Sumarul proiectului În data de 3 ianuarie 2011 Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România a lansat un proiect

Részletesebben

Domeniul activităților Tipul activităților Punctaj cerut A1. Activitate didactică și profesională

Domeniul activităților Tipul activităților Punctaj cerut A1. Activitate didactică și profesională UNIVERSITATEA EMANUEL DIN ORADEA FACULTATEA DE TEOLOGIE FIȘA DE VERIFICARE a îndeplinirii standardelor universității de prezentare la concurs Numele și prenumele: BORZÁSI ISTVÁN, Candidat la postul de

Részletesebben

TÖMB, UTCAKÉP - ÉRTÉKELŐ ADATLAP FIŞĂ DE CARTARE - ZONĂ, TRAMĂ STRADALĂ Település / Localitate Almás / Merești

TÖMB, UTCAKÉP - ÉRTÉKELŐ ADATLAP FIŞĂ DE CARTARE - ZONĂ, TRAMĂ STRADALĂ Település / Localitate Almás / Merești 1/9 1. Általános adatok / Date generale Keltezés / Data nov. 2011 Adatgyűjtő neve/nume responsabil András Alpár, Lőrincz Barna Aláírása/Semnătura Rajz azonosítója/nr. desen Fotók azonosítója/nr.identificare

Részletesebben

FIȘA DISCIPLINEI. 2. Date despre disciplină

FIȘA DISCIPLINEI. 2. Date despre disciplină FIȘA DISCIPLINEI Date despre program 1 Instituția de învățământ superior Facultatea MEDICINĂ DENTARĂ 3 Departamentul MD1 4 Domeniul de studii SANATATE 5 Ciclul de studii LICENTA 6 Programul de studii MEDICINĂ

Részletesebben

Curriculum vitae. 5 mai 1961 Satu- Mare jud. Satu- Mare

Curriculum vitae. 5 mai 1961 Satu- Mare jud. Satu- Mare Curriculum vitae Informaţii personale Nume/Prenume Adresa Tapodi Susana- Monica Sf. Gheorghe B-dul Grigore Bălan 40 bloc 10 sc. D ap.26 Telefon Mobil: 0723350345 E-mail tapodizsu@yahoo.com tapodizsuzsa@

Részletesebben

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă HORTICULTURĂ*

Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă HORTICULTURĂ* Lista de lucrări în domeniul de studii universitare de licenţă HORTICULTURĂ* Numele şi prenumele: BÁLINT János A. Teza de doctorat BÁLINT J. (2014): The role of plant characteristics in the resistance

Részletesebben

Imecs Zoltan-Ferenc. I. Carti publicate in edituri recunoscute international

Imecs Zoltan-Ferenc. I. Carti publicate in edituri recunoscute international Imecs Zoltan-Ferenc I. Carti publicate in edituri recunoscute international 1. Imecs Zoltan-Ferenc, capitol, Természeti áttekintés, kistájak, Dél-Erdély és Bánság, Dialog Campus,, Pécs-Budapesta, Editor:

Részletesebben

LISTA PUBLICAŢIILOR VERES VALÉR

LISTA PUBLICAŢIILOR VERES VALÉR LISTA PUBLICAŢIILOR VERES VALÉR Cărţi, volume coordonate Veres V., 2015. Népességszerkezet és nemzetiség [Population structure and ethno-nationality in Romania], Cluj-Napoca:.Cluj University Press, 260

Részletesebben

EVALUARE NAȚIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014. Model de test

EVALUARE NAȚIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014. Model de test CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAȚIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014 Model de test Limba maghiară pentru elevii de la şcolile şi secțiile cu predare în limba maghiară Județul/sectorul...

Részletesebben

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Tantárgyi háló. ANUL DE STUDIU I I. évfolyam

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Tantárgyi háló. ANUL DE STUDIU I I. évfolyam PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Tantárgyi háló ANUL DE STUDIU I I. évfolyam Cod UO_SSU_STE_PIPM_DF.0101 UO_SSU_STE_PIPM_DF.0102 UO_SSU_STE_PIPM_DF.0103 UO_SSU_STE_PIPM_DF.0104 UO_SSU_STE_PIPM_DS.0105 UO_SSU_STE_PIPM_DS.0106

Részletesebben

Locul. Ora. 02.05.2011 Sala 58 (Foni) 15,00 13,00 Jakab Tünde. 13,00 (órarend szerinti tevékenység) Amfiteatru Bernády György

Locul. Ora. 02.05.2011 Sala 58 (Foni) 15,00 13,00 Jakab Tünde. 13,00 (órarend szerinti tevékenység) Amfiteatru Bernády György Bolyai napok programja 2011.05.02. (hétfı) 1. 2. 3. 4. Nr Activitate Harácsolás -ügyességi csapatjáték Comenius Projekt diákmunkák bemutatása Proiect Comenius rezultatele studiului efectuat de către elevi

Részletesebben