J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottságának június 22-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme Jelen vannak: a bizottság elnöke Jankovszki Zoltán bizottsági tag bizottsági tag Faragó János bizottsági tag Ágoston Tibor bizottsági tag Távolmaradt bizottsági tagok: Gyenes Attila Tarjányi Dezsőné Meghívottak: Balla László alpolgármester, Dr. Fehérváriné Dr. Csölle Yvette jegyző, Katonáné Tóth Judit irodavezető, Rádi Rudolf irodavezető, Dr. Faragó Péter vagyonhasznosítási csoportvezető, Hartyáni Gyula ügyintéző, Németh Lászlóné ügyintéző, Fekete Ágnes ügyintéző, Marton Tibor városi főépítész, Bozókyné G. Nagy Ágnes fejlesztési tanácsadó, Vaszkó József VSZKSZ igazgatója, Tóth László BAG képviselője Napirendi pontok: 1./ Előterjesztés Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítására 2./ Előterjesztés létszámcsökkentési pályázat benyújtása tárgyában 3./ Előterjesztés a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény működésének és alapító okiratának jóváhagyása tárgyában 4./ Előterjesztés a szennyvízcsatorna-hálózat befejező ütemeinek megvalósításával kapcsolatos önerő biztosítása tárgyában 5./ Előterjesztés a Dél-alföldi Ivóvízjavító Program megvalósításához európai uniós pályázatok benyújtása tárgyában 6./ Előterjesztés pályázatok benyújtása tárgyában 7./ Előterjesztés a Városháza keleti épületszárnyán lévő tetőtorony megerősítése tárgyában 8./ Előterjesztés Liget utca területfejlesztési döntés tárgyában 9./ Tájékoztató az Önkormányzat évi vagyon- és felelősségbiztosítási, valamint gépjármű biztosítási rendszeréről 10./ Tájékoztató az ipari park területével határos ipari övezeti besorolású ingatlanok hasznosítására vonatkozó együttműködési megállapodásról 11./ Előerjesztés a közterület-használat szabályozásáról szóló 35/2004. (IV.30.) rendelet módosítása és egységes szerkezetbe foglalása tárgyában 12./ Tájékoztató bérleti díj hátralékosokról 13./ Előterjesztés a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Spec. Szakiskola és Kollégium kezelésében lévő ingó eszközök selejtezése tárgyában 14./ Előterjesztés emléktábla újbóli kihelyezése tárgyában 15./ Előterjesztés a 2907/98 és 2907/97 hrsz-ú terület haszonbérleti szerződésének megkötése tárgyában (ZÁRT ÜLÉS) 16./ Előterjesztés Faragó János haszonbérlettel kapcsolatos kérelme tárgyában (ZÁRT ÜLÉS) 17./ Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által adományozható kitüntető díjakra (ZÁRT ÜLÉS) 18./ Egyebek A Bizottság Elnöke üdvözölte a megjelenteket. Megállapította, hogy az ülés határozatképes, mivel a 7 bizottsági tagból megjelent 5 fő. Javasolta, hogy a meghívóban 9. sorszámmal szereplő napirend harmadikként, az Egyebek napirendnél Személyi juttatás megállapítása címmel szereplő előterjesztés negyedik napirendi pontként kerüljön megtárgyalásra.

2 - 2 - Szavazásra bocsátotta az ülés fentiek szerint módosított napirendjét, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a jelenlévők egyhangúlag /5 igen szavazattal/ elfogadták. 1. napirendi pont Előterjesztés Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítására Katonáné Tóth Judit Kiegészítésül elmondta, két hónapja nem volt költségvetési rendelet módosítás, a bizottsági, testületi hatáskörben meghozott döntéseket, illetve a Magyar Államkincstártól kapott plusz pályázati előirányzatokat dolgozták be a jelenlegi anyagba. Felkeltette figyelmét a személyi juttatásoknál mutatkozó igen jelentős kiadás növekedés, illetve a dologi kiadásoknál található egymilliárd forintot meghaladó növekedés. Megkérdezte, mi ennek az oka. Katonáné Tóth Judit A személyi juttatás előirányzat növekedése abból adódik, hogy az Önkormányzat plusz előirányzatban a Kincstártól megkapta azt a bérkompenzációt, ami bizonyos jövedelemhatárig jár a köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak, és ez a mostani rendelet módosításban jelenik meg. A dologi kiadások tekintetében pedig az okozta a növekedést, hogy a kötvényt szintén ebben a rendelet módosításban adta oda a fenntartó előirányzatként az intézményeknek szállítói tartozások kiegyenlítése céljára. Egyébként a kötvényből fordítottak személyi juttatásra is, tehát a nagyarányú növekedést ez is okozta. A felmentések és végkielégítések szintén kötvényből kerültek finanszírozásra, és ezek is itt szerepelnek, tehát ezért ilyen nagy összegűek az eltérések. Kérte Képviselő Urat, keresse fel az irodát annak érdekében, hogy tételesen áttekinthesse a kérdéses növekmények mibenlétét. Az Elnök szavazásra bocsátotta Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítása tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett javasolta a Képviselő-testületnek jóváhagyásra. 73/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága a Képviselő-testületnek jóváhagyásra javasolja Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítását. 2. napirendi pont Előterjesztés létszámcsökkentési pályázat benyújtása tárgyában Tudomása szerint a TKIKI 2 főre van beadva a létszámcsökkentési pályázat. Katonáné Tóth Judit Igen, mert a Képviselő-testület annak idején úgy határozott, de idő közben az intézményvezető jelezte, hogy változás történt. Erre vonatkozó levelét a pénteki nap folyamán fogja benyújtani, melyben az érintett dolgozók számát egy főre módosítja, és ennek megfelelően kerül benyújtásra a létszámcsökkentési pályázat. Az Elnök szavazásra bocsátotta a létszámcsökkentési pályázat tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra.

3 - 3-74/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága a létszámcsökkentési pályázat benyújtása tárgyában készült előterjesztést javasolja a Képviselő-testületnek elfogadásra. 3. napirendi pont Tájékoztató az Önkormányzat évi vagyon- és felelősségbiztosítási, valamint gépjármű biztosítási rendszeréről Tóth László Néhány érdekességet említve elmondta, hogy és első öt hónapját összehasonlítva idén fele annyi káresemény történt. Örvendetes, hogy az alkusz cég, a biztosító és az Önkormányzat és intézményrendszere között kiváló a szakmai együttműködés, abszolút költségtakarékos mind a gépjárműmind a vagyonbiztosítási rendszer. Extrém helyzet volt a költségvetéssel kapcsolatosan, de a Vagyonhasznosítási Csoport munkatársaival együttműködve a pénzintézettel összefüggésben a hitelekhez kapcsolódó kedvezményezettségi jog megjelöléseket teljes mértékben sikerült rendezni. Szintén pozitívum, hogy a tavaly előtti állapotnak megfelelő alulbiztosítottságot az intézményrendszer vonatkozásában sikerült felszámolni. Bejelentette, hogy mivel a mai naptól szabadságát tölti és holnap elutazik, a képviselő-testületi ülésen sajnos nem tud részt venni. Kérdés, észrevétel nem lévén az Elnök szavazásra bocsátotta az Önkormányzat évi vagyon- és felelősségbiztosítási, valamint gépjármű biztosítási rendszeréről készült tájékoztatót, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ tudomásul vételre javasolta a Képviselő-testületnek. 75/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága az Önkormányzat évi vagyon- és felelősségbiztosítási, gépjármű biztosítási rendszeréről szóló tájékoztatót tudomásul vételre javasolja a Képviselőtestületnek. 4. napirendi pont Előterjesztés személyi juttatás megállapítása tárgyában Megkérdezte, mi indokolja a változtatást. Dr. Fehérváriné Dr. Csölle Yvette A választásokat követően október 15-én megállapításra került Alpolgármester Úr illetménye. Az erről szóló határozatot megküldték a Közigazgatási Hivatalnak, ahonnan semmiféle törvényességi szempontból jelzés nem érkezett. Kb. másfél-két hónappal ezelött jutottak olyan információ birtokába, ami alapján kételyek merültek fel az illetmény megállapításával kapcsolatban, és mivel a jogszabály értelmezés bizonytalan volt, állásfoglalást kért a Kormányhivataltól. A Kormányhivatal álláspontját tekinti élőnek ellenkező bizonyításáig, és az előterjesztés is ennek alapján készült, a jogszabály szerint korrigálva a személyi juttatást. Az üggyel kapcsolatosan csupán azt tartja aggályosnak, hogy nagyon rosszul lehet majd a lakosság irányába kommunikálni azt, hogy jogszabály változás miatt kerül emelésre az alpolgármester személyi juttatása.

4 - 4 - Dr. Fehérváriné Dr. Csölle Yvette Ennek veszélye valóban fennáll, de az illetmény emelés teljes mértékben megmagyarázható. Jankovszki Zoltán Pontosítani kívánta hozzászólását, nem jogszabály változás, hanem jogszabály értelmezés eredménye a módosítás. Tehát valójában már októberében így kellett volna az alpolgármester személyi juttatását megállapítani, de akkor valami miatt másként értelmezték a jogszabályt, ami egyébként még bíróságokon is gyakran előfordul. Most csupán jogszabály másként-értelmezésből adódó eltérés korrekciójára kerül sor, ezt szerinte nyugodtan felvállalhatja a Képviselő-testület. Felvetette, nem is a Képviselő-testületnek, hanem esetleg Jegyző Asszonynak kellene ezt az ügyet kommunikálni. Balla László Mint érintett szintén azt kéri Jegyző Asszonytól, hogy ezt a lépést nyilvánvalóan kommunikálni kell. A maga részéről még egyszer hangsúlyozta, nem fizetésemelésről van szó, hanem a főállású alpolgármesterek személyi juttatására vonatkozó jogszabály értelmezésével összefüggő magasabb szintű állásfoglalásnak megfelelő rendezésre került csupán sor a díjazását illetően. Bejelentette, sem hozzászólni, sem szavazni nem kíván ebben a kérdésben a Képviselő-testületi ülésen. Azon véleményének adott hangot, hogy a törvény által előírt díjazás mindenkit megillet. Azt is mindenkinek szem előtt kell tartani, hogy nem három, hanem egy alpolgármester dolgozik a városban, aki főállásban látja el a feladatát. Az Elnök szavazásra bocsátotta személyi juttatás tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselőtestületnek elfogadásra. 76/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Balla László alpolgármester illetményét Ft/hó bruttó összegben állapítsa meg október 15-étől. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Balla László alpolgármester költségátalányát Ft/hó bruttó összegben állapítsa meg október 15-étől. Kérje fel a jegyzőt a szükséges adminisztrációs teendők ellátására. 5. napirendi pont Előterjesztés a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény működésének és alapító okiratának jóváhagyása tárgyában Katonáné Tóth Judit A Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Bizottság, valamint a Jogi és Önkormányzati, Ügyrendi Bizottság tárgyalta és támogatta az előterjesztést, amelyben gyakorlatilag férőhely átminősítésről van szó, ami folyamatosan többször kerül a Képviselő-testület elé. Az átminősítés célja, hogy ezáltal az Önkormányzat ezen férőhelyek vonatkozásában kedvezőbb normatívára jogosult. Kérdés, észrevétel nem lévén az Elnök szavazásra bocsátotta Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény működésének és alapító okiratának jóváhagyása tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek jóváhagyásra.

5 - 5-77/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartói jogkörében eljárva módosítsa és hagyja jóvá a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény alapító okiratát, a melléklet szerint. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartói jogkörében eljárva bízza meg a Polgármestert és a Hivatalt a bentlakásos idősek otthona emelt szintű férőhelyeinek visszaminősítésével kapcsolatban a működési engedély módosításának megindítására. 6. napirendi pont Előterjesztés a szennyvízcsatorna-hálózat befejező ütemeinek megvalósításával kapcsolatos önerő biztosítása tárgyában Balla László A 3. oldal utolsó szakaszában szereplő két számadatra hívta fel a projektfelelős figyelmét. 81,61 %-os támogatásról van szó, viszont az utolsó előtti sorban az szerepel, hogy 85 %-os támogatást is el lehet érni. Ez a 3 %-os különbség ennél a kb. két és félmilliárdos beruházásnál millió forintot jelent. Úgy véli, ha ezt meg tudjuk spórolni azzal a korrekcióval, amiről az előterjesztés szerint szó lehet, azt mindenképpen végre kell hajtani, annak érdekében, hogy sikerüljön a 85 %-os támogatottságot elérni. Elmondta, már két alkalommal próbálták összehívni a Molnártelep vállalkozóit és lakóit egyeztetésre. Azt szeretné, ha végére vagy 2014-re, amikorra remélhetőleg ez a projekt befejeződik, a Molnártelep is be lenne csatornázva, így elmondható lesz, hogy Kiskunfélegyháza azon települések közé tartozik, ahol 100 %-os a csatornázás. Kéri, ha van erre lehetőség, rövid időn belül tegyünk kísérletet harmadik alkalommal arra, hogy a Molnártelep érintett lakóit, vállalkozóit újabb egyeztető tárgyalásra hívjuk össze. Az Elnök szavazásra bocsátotta a szennyvízcsatorna-hálózat befejező ütemeinek megvalósításával kapcsolatos önerő biztosítása tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra. 78/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete továbbra is értsen egyet a Kiskunfélegyháza szennyvízcsatorna hálózat építés befejező ütem (III. és IV. ütem) megvalósításával. Ismételten nyilvánítsa ki azon szándékát, hogy a eft bekerülési költségű projekt megvalósításához ebből a támogatás szempontjából nem elszámolható költség eft - saját erőként 520 mft-ot biztosít. A Viziközmű Társulat társulati hitel és járulékainak felvétele erejéig továbbra is készfizető kezességet vállal. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete kérje fel a Polgármesteri Hivatal illetékes irodáját és a közreműködő szakértőket, hogy a 85 % mértékű támogatás elérése érdekében haladéktalanul járjanak el. 7. napirendi pont Előterjesztés pályázatok benyújtása tárgyában Balla László Mindenképpen fontosnak tartja, hogy ezt a lehetőséget figyelembe vegyék. Két dologról van szó, az egyik a középületek környezetbarát, energiatakarékos, víztakarékos, hulladékmegelőző átalakítására vonatkozó pályázat, illetve a helyi piac. Városüzemeltetési bizottsági ülésen is elmondta, hogy legszívesebben mindkettőt támogatná, de sajnos ez nem lehetséges. Ami több félegyházi lakost érint, az a piac, mivel többnyire mezőgazdaságból élő családok élnek a városban, illetve vonzáskörzetében.

6 - 6 - Sok százra, sok ezerre tehető azok száma, akik igénybe veszik a piac szolgáltatásait akár eladóként, akár vevőként. A piac körülményeit mindenki ismeri, a járólapok elhasználódottságát, a csapadékvíz elfolyás problémáit, az árusítópultok fölötti tetőszerkezetek állapotát. Bőven lenne tehát javítani való, ezért személy szerint a piacra vonatkozó pályázatot támogatja. Röviddel ezelőtt jött hír, arról, hogy Lieder pályázatokon az Önkormányzat 50 millió forintot nyert. Ezek a pályázatok eddig nem valósultak meg. Amennyiben az Önkormányzat megvalósítja a Lieder pályázatokból a külterületi játszóterek építését, a jelen előterjesztés tárgyát képező pályázatok egyikén sem indulhat, ugyanis a keret 50 millió forint, amit a Lieder pályázat teljes egészében elvisz. Abban kell majd döntést hozni, hogy marad-e az Önkormányzat a megnyert Lieder pályázatoknál, vagy ezek közül nyújtja be valamelyiket. Azt is tudni kell mindenkinek, hogy a Lieder pályázatok támogatottsága 80 %, az Önkormányzatnak viszont van az OTP-vel egy szerződése, ami kötelezi a várost arra, hogy 85 % alatti támogatottságú pályázatot nem nyújt be. Ebben a két pályázatban, bármelyiket is választja a Képviselő-testület, 95 %-os támogatottságról van szó. Igaz, hogy ez még nem megnyert pályázat, de ha a már megnyert Lieder pályázatot választja az Önkormányzat, annak támogatottsága 80 %-os, és emiatt az OTP-vel ütközünk. Mivel jelenleg nem áll rendelkezésére határozat-tervezet a Lieder pályázattal kapcsolatosan, az előterjesztésben szereplő pályázatokkal kapcsolatosan kell a Bizottságnak döntenie. Megkérdezte, a Városi Főépítész véleménye szerint a piac városi, építészeti szempontból megfelelő helyen van-e, mert a maga részéről úgy gondolja, a piac kinőtte magát a jelenlegi helyén. Nem lenne-e érdemes a pályázat kapcsán más helyszínt is megvizsgálni. Marton Tibor Úgy tűnik, a piac valóban kinőtte magát, de úgy véli, egy belvárosi élethez hozzátartozik, hogy legyen ott valamiféle piac, amit lehet, hogy szűkebb keretek közé kellene szorítani valamilyen módon. Magánvéleménye az, hogy valamekkora piacot a jelenlegi helyen mindenképpen meg kellene tartani, mert az érték, hogy a belvárosban van egy piac, függetlenül attól, hogy építészetileg nem könnyű feladat ennek megvalósítása, főleg forgalomtechnikai szempontból. Ez úgy lenne megvalósítható, hogy a belvárosi piac kereteinek leszűkítésével párhuzamosan valahol biztosítani kell egy újabb területet, ahol egy nagyobb léptékű piac tud működni. Ehhez azonban 50 milliós pályázati forrás elenyészően kevés lenne. Ágoston Tibor Véleménye szerint a piac más helyszínre történő áthelyezése eléggé problémás lenne, mert a Vásártérre kikerülést követően szinte megszűnt a baromfipiac is. Vélhetőleg a piac is erre a sorsra jutna, ha valami külső városrészbe helyeznék át, hiszen nagyon sokan jórészt idős emberek busszal jönnek piacra. Mindenképpen Főépítész Úr azon javaslatát támogatná, miszerint maradjon meg a belvárosban egy piac, mert azok, akik külterületről busszal hozzák áruikat, pl. a Vásártérre már nem tudnak kimenni. Nem is azt mondta, hogy zárjuk be a piacot, csak abban várt Főépítész Úrtól megerősítést, hogy a piac a jelenlegi helyén már kinőtte magát. Marton Tibor 4-5 éve készült a városközpont rehabilitációra egy terv, abban szerepelt a piacra is egy vázlat. Ebben az volt a lényegi elem, hogy a földszinten piac, és afölött egy parkoló. Ez szép gondolat, a kérdés csak az, hogy Félegyházán ez hogyan működne, mert tapasztalatból tudja, hogy Kecskeméten sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a parkolóház. Építészetileg szépen ki lehet alakítani ezt a parkolót, az más dolog, hogy hogyan lehet ezt a fönti parkolót vonzóvá tenni a látogatók számára. Ez azonban semmiképpen nem ötvenmilliós tétel lenne, hanem négyszázmilliós, tehát nem fér bele ebbe a kategóriába. Jankovszki Zoltán Úgy véli, a piac egy városközponti attrakció, nem azért van ott, mert az árusok nem tudnák kivinni a Vásártérre a termékeiket, hanem, hogy a lakosság számára kényelmes legyen a vásárlás.

7 - 7 - A másik dolog, hogy a régi képek tanúsága szerint az Ótemplom előtt piacnapokon mindig is kirakodó piac működött, ez a mezővárosi életmódhoz hozzá tartozott. Ezeket az elárusítóhelyeket persze lehet egységesíteni. A piacfelújítás mindenképpen nagyon fontos dolog, mert a piac jelenlegi állapota szégyene a városnak kívül-belül. Ha más helyszínt képzelnek a piacnak, akkor is belvárosi területet kellene keresni, amihez viszont pl. kisajátításra is szükség lenne ahhoz, hogy egy nagyobb terület álljon rendelkezésre ahhoz, hogy egy szép nagy vásárcsarnok létesüljön mélygarázzsal. Ennek használatára mind az árusokat, mind a vásárlókat rá lehet vezetni pl. a környező területet érintő parkolási tilalommal. Úgy tűnik, a pályázaton nyerhető Euro erre nem elegendő, legfeljebb arra, hogy a jelenlegi piacot felújítsuk, és szebb küllemet adjunk az elárusítóhelyeknek is. 5-6 évvel ezelőtt a piac felújításra valóban kiírásra került egy meghívásos pályázat, amire 1 MFt-ot fordított az Önkormányzat. 3 pályázat érkezett be, véleménye szerint valahol a Polgármesteri Hivatalban ezek bizonyára fellelhetők, tehát vannak olyan kész tervek, amiket elő lehet venni, főleg, ha ezen a pályázaton indul, és nyer az Önkormányzat. Marton Tibor Jó gondolatnak tartja, hogy egy város főterére kivonulnak az árusok, azonban nagyon fontos, hogy amikor vége van a vásárnak, igen rövid idő alatt le kell bonyolítani a takarítást. Ha ez nem megoldható, szemétteleppé változik a tér. A tetőszinti garázs használatára nyilván valamilyen szinten valóban rá lehet venni a lakosságot, azonban az áruszállítás problémáját meg kell oldani. Erre is van mód pl. úgy, hogy kizárólag árurakodásra kijelölt helyet létesítenek. Rádi Rudolf Tavaly pályáztak piac rehabilitációra, aminek költsége millió forint lett volna. Felhívta a figyelmet arra, hogy az e pályázat keretében nyerhető összeg nagy részét, tehát a Euronak több mint felét kommunikációra kell fordítani. Balla László Emlékeztetett arra, hogy tudomása szerint az árusok egy része vállalta volna, hogy az előző évi pályázathoz szükséges önerőt biztosítja olyan módon, hogy ezzel az összeggel több évre megváltották volna a bérleti jogukat. Amennyiben a piaci pályázat mellett dönt az Önkormányzat, nyertes pályázat esetén ezeket az árusokat ismét össze kell hívni, ismertetni velük az újabb lehetőséget, és remélhetőleg most is tartják korábbi ajánlatukat, amivel a város csak jól járhat. Megjegyezte, véleménye szerint felesleges bármilyen garázsmegoldáson gondolkodni, annak kell örülni, - figyelembe véve, hogy a város létszáma egyre apad, a népesség jelentős mértékben elöregedett, mivel nem tudja a fiatalokat a város megtartani ha egyáltalán lesz piac, és lesz még ember, aki ott vásároljon. Félő, hogy nem lesz ember, aki a garázsokat igénybe vegye. Az Elnök szavazásra bocsátotta a pályázatok benyújtása tárgyában készült előterjesztés 1. határozattervezetét, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság 5 tartózkodás mellett nem javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra. Az Elnök szavazásra bocsátotta a pályázatok benyújtása tárgyában készült előterjesztés 2. határozattervezetét, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra. 79/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete elviekben értsen egyet azzal, hogy az Önkormányzat az Új Széchenyi Terv keretén belül kiírt, Fenntarthatóbb életmódot és

8 - 8 - fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek című, KEOP-6.2.0/B/09-11 azonosító számú pályázati felhívás III. számú komponensére - Környezetbarát, helyi élelmiszerek piacának fejlesztése pályázatot nyújtson be. Kérje fel a Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Iroda Projektmenedzsment Csoportját a pályázat részleteinek kidolgozására és a konkrét javaslat Képviselő-testület elé terjesztésére. 8. napirendi pont Előterjesztés a Dél-alföldi Ivóvízjavító Program megvalósításához európai uniós pályázatok benyújtása tárgyában Balla László Egy durván tízmilliárdos pályázatról van szó, amiáltal uniós pályázati forrásból szinte 7,5 milliárd forintot lehet nyerni, ami az egész kivitelezési költségnek kb %-át fedezné. A fennmaradó részt sem az Önkormányzatnak kell biztosítania, hiszen az kétfelé oszlik. Van egy BM-es lehetőség, ami 65 % egy uniós önerő alapra való pályázat, illetve a kétmilliárd 35 % körüli része vonatkozásában pedig a Bácsvíz helytáll a Kékvíz program keretében. Tehát az Önkormányzatot ez a pályázat nulla százalékban terheli, ebből adódóan teljes mértékben támogatható, remélhetőleg sikerrel is jár majd. Hartyáni Gyula Hozzátette, eredményes pályázat esetén 1,8 milliárd forintos vagyonnövekedés várható az Önkormányzat részére. Az Elnök szavazásra bocsátotta a Dél-alföldi Ivóvízjavító Program megvalósításához európai uniós pályázatok benyújtása tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra. 80/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy: 1. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete döntsön úgy, hogy a Kék-víz Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás tagjaként a Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium megbízásából, az AQUAPROFIT FŐMTERV TT ÖKO Konzorcium által készített KEOP jelű pályázati forrás igénybevételéhez készített projektjavaslatot a Társulás által benyújtja. 2. A Képviselő-testület kérje fel az AQUAPROFIT FŐMTERV TT ÖKO Konzorciumot a pályázat határidőben történő benyújtására. 3. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete vállalja, hogy nyertes pályázat esetén, a projekt sajáterő biztosítása érdekében pályázatot nyújt be a 65% mértékű EU Önerő Alap támogatásának igénybevételére. 9. napirendi pont Előterjesztés a Városháza keleti épületszárnyán lévő tetőtorony megerősítése tárgyában Bozókyné G. Nagy Ágnes Elmondta, az ülés előtt személyesen megtekintették az előterjesztésben szereplő csomópontot, illetve a Műszaki Csoport egyik irodája mennyezetét, ami igencsak riasztó állapotot mutat. A tetőn lévő csomópont amivel kapcsolatosan az azonnali életveszély elhárítás 1,8 millió forintba kerülne annyira el van morzsalékosodva, hogy annak kijavításán nem szabad gondolkodni. Ugyanakkor az egész felső padlásszerkezet kb. 60 %-a le van fóliázva, ami arra utal, hogy a cserepek töredezettek, beáznak. Ez azt eredményezi, hogy a padláson páradús a levegő, amit még súlyosbít, hogy fóliával el van zárva a szellőzési lehetőség, így az egyébként is elkorhadt, elgombásodott tetőszerkezet tovább omlik és morzsalódik. Ha az Önkormányzat nem kezdi el a tetőszerkezet folyamatos rendbetételét, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Már a 2008-ban készített szakvélemények - amik a projektmenedzsment csoportnál megtekinthetők ijesztő állapotokat rögzítettek, és ez csak a szerkezetre vonatkozik.

9 - 9 - Magának a födémnek a megerősítésére vonatkozó statikai szakvéleményre kéri az előterjesztő a következő ütemhez pénzügyi fedezetként a 3,7 millió forintot, aminek az elkészítése annyira sürgető, hogy ez év november végéig be kell fejeződnie. Megkérdezte, ha volt ilyen statikai vizsgálat, annak eredménye miért nem került a Képviselő-testület elé, miért most kell a problémának napvilágra kerülnie, hogy leomlik a vakolat, lehullik valami a homlokzatról? Másik kérdése, hogy van-e felelős beosztású személy a Polgármesteri Hivatalban, aki az épület állagát, illetve az épülettel kapcsolatos egyéb teendőket folyamatosan ellenőrzi? Katonáné Tóth Judit Az épülettel kapcsolatos feladatokat a gondnokság látja el. Németh Lászlóné Amikor a torony helyreállítása történt, abban az időszakban készültek szakértői vélemények az épületet érintően a homlokzati kődíszekre, a homlokzati zsolnai díszekre, a cserépfedésre és a tető faszerkezetére vonatkozóan. A padlás födémgerendáira nem terjedt ki ez a vizsgálat ban már nagyon sok helyen cserére javasolták a tetőszerkezet gerendáit és egyes homlokzati kődíszeket, amik még pillanatnyilag is fenn vannak a helyükön, többek között 630 kilós hatalmas oszlopok, ami véleménye szerint tűrhetetlen. A 2008-as vizsgálatok alapján beadásra került egy építési engedély kérelem a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalhoz, ők a tavalyi évben megadták a jogerős építési engedélyt, ez alapján el lehetne kezdeni az épület helyreállítását. Mindenki tudja, hogy a múlt héten a homlokzatról lehullott egy tenyérnyi kődísz a Városüzemeltetési Iroda ablakának széléről, aminek következtében annyi intézkedés történt, hogy szalagkorláttal elkerítették a kérdéses járdaterületet. A Polgármesteri Hivatalban bizonyára vannak szakemberek, az semmiképpen nem lehet megoldás, hogy most ismertetik a problémát, és azt a Bizottság tudomásul veszi. Mindenféleképpen kéri az illetékes irodát, hogy erre készítsen intézkedési tervet, ami szerint a kritikus pontokat azonnal helyre lehet állítani, mert egy képviselő sem fogja vállalni, nem engedheti meg, hogy tudomása van balesetveszélyes helyzet fennállásáról és annak megszüntetésére nem biztosít forrást. Ismételten kérte, hogy ebben az ügyben a Polgármesteri Hivatal haladéktalanul készítsen írásos anyagot. Az Elnök szavazásra bocsátotta a Városháza keleti épületszárnyán lévő tetőtorony megerősítése tárgyában készült előterjesztést azzal a kiegészítéssel, hogy a Bizottság kéri, az illetékes iroda készítsen ütemtervet a balesetveszélyes, kritikus pontok haladéktalan helyreállítására vonatkozóan, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra. 81/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete értsen egyet a Városháza épületén a meghibásodott csomópont kijavításának szükségességével, és értsen egyet továbbá a padlásfödém további részeinek is november 30.-ig statikai felülvizsgálatával és szakvélemény elkészítésével. A Képviselő-testület vállaljon kötelezettséget a évi költségvetési rendeletében ezen feladatok elvégzéséhez összesen eft előirányzat biztosítására és kérje fel a Polgármestert a évi költségvetési rendelet fentiek szerinti módosításának előterjesztésére. A Bizottság kéri, a Polgármesteri Hivatal illetékes irodája készítsen ütemtervet a balesetveszélyes, kritikus pontok haladéktalan helyreállítására vonatkozóan.

10 napirendi pont Előterjesztés Liget utca területfejlesztési döntés tárgyában Balla László Több évtizedes helybenjárás után a Liget utca és a Liget utcától a Bankfalu irányába eső részen megmozdulhatna valami. A maga részéről ezt mindenképpen támogatja, itt most csak elvi hozzájárulást kell a Képviselő-testületnek adnia, hogy a területrendezésben gondolkodjanak-e egyáltalán. Amennyiben olyan döntés születik, hogy igen, a következő lépés, hogy tervező irodától kell ajánlatot kérni a terület helyzetbe hozására. Köztudott, hogy az Ifjúsági Sporttelep sport övezet, ahol építkezni jelen állapot szerint nem lehet, először átminősítést kell végrehajtani annak érdekében, hogy ingatlan fejlesztést lehessen végrehajtani. Az elképzelés támogatható, végre több évtized után történne valami előrelépés abban a városrészben. Marton Tibor A Városüzemeltetési Bizottság tárgyalta és egyhangúlag támogatta az előterjesztést. Fontos tudni, hogy az idei költségvetésben a fejlesztés nem jelent plusz igényt, a költségek a évet terhelnék. Megjegyezte, előre látható volt, hogy a terület sportcélú hasznosítása nem lesz megvalósítható. Már akkor felmerültek olyan pletykák, hogy néhány ember arra számít, hogy a terület át lesz minősítve. Ha sport célra nem lehet hasznosítani a területet, illetve a sportpálya fenntartására az Önkormányzatnak nincs anyagi forrása, hasznosítani viszont valamilyen módon kell a területet, ennek logikus módjaként kínálkozik, hogy átminősítve építési telkekként kell azt értékesíteni. Azt a nagyon fontos kérést fogalmazta meg az Önkormányzat felé, hogy ez a terület az átminősítést követően ne egyben legyen meghirdetve értékesítésre, hanem az Önkormányzat akár pályázati lehetőségeit kihasználva maga parcellázza fel azt, és az átsorolástól függően építési telkekként, vagy iparterületként értékesítse. Egy a lényeg, hogy ne egyben kínálja megvételre. Marton Tibor A tervezésnek éppen az lesz a feladata, hogy feltárja, milyen övezeti besorolást, milyen funkciókat lehet adni annak a területnek, figyelembe véve, hogy a terület eléggé vegyes képet mutat. Azt kell megtervezni, hogy milyen zónákat lehet ott létrehozni, utána lehet majd a telkeket kialakítani, és a város kidolgozhatja stratégiáját az értékesítésre vonatkozóan. Mivel sportcélú területről van szó, kérte, hogy amennyiben a későbbiekben ennek hasznosításából a városnak bevétele származik, abból más helyen biztosítson forrást sportcélokra, akár a jelenlegi használók a lovasok és a labdarúgás utánpótlás nevelés támogatása formájában. Faragó János Megjegyezte, a labdarúgó pályán semmiféle sporttevékenység nem folyik, esetleg néhány alkalommal futók használják, a létesítményt ismét belepte a gaz, a terület elhanyagolt, gondozatlan. Az Elnök szavazásra bocsátotta a Liget utca területfejlesztési döntés tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek jóváhagyásra. 82/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete támogassa, hogy a Liget utca Félegyházi vízfolyás Bajcsy-Zsilinszky út által határolt területre vonatkozóan kezdődjön el a TRT módosítás tervezési folyamata. A Képviselőtestület kérje fel a Polgármestert, hogy a Rendezési Terv módosításához szükséges pénzügyi forrást a évi költségvetési rendeletben biztosítsa.

11 napirendi pont Tájékoztató az ipari park területével határos ipari övezeti besorolású ingatlanok hasznosítására vonatkozó együttműködési megállapodásról Balla László Október óta sokat tárgyaltak az ipari park eladásáról, tehát jól ismeri ezt a területet. Nagyon fontosnak tartaná azt, hogy ha az ipari parkot övező terület gazdáinak lenne egy közös képviselője. Az előterjesztő erre a feladatra Berecz József személyét jelölte meg, hiszen ezen a területen neki van a legnagyobb tulajdonrésze. Ettől függetlenül a maga részéről nem ragaszkodik Berecz úr személyéhez, az viszont biztos, hogy a befektetők nem fognak 20 tulajdonossal tárgyalni olyan esetben, ha az Önkormányzat már nem tud nekik pl. 30 hektár területet eladni, mert esetleg az ipari parkban már nem áll ennyi rendelkezésre. Az a személy, aki az ipari parkot övező területek tulajdonosait összefogja és az Önkormányzat köt egy szerződést ezzel a személlyel, ha ő koordinálni tudja ezt a 20 telektulajdonost, akkor ha érkezik egy ilyen befektető, akkor az Önkormányzat nyugodtan mondhatja, hogy az esetlegesen hiányzó területrész vonatkozásában ezzel a személlyel lehet majd tárgyalni. Mivel az Önkormányzat a közös képviselővel szerződést köt, csak olyan áron értékesítheti a magánkézben lévő területeket, amit az Önkormányzattal közösen állapítottak meg. Az elvekkel maximálisan egyetért, sajnos Berecz úr személyével van gond, mivel úgy látja a 20 tulajdonos közül 10 nem fog vele szóba állni. Véleménye szerint ezt a közös képviseletet hivatalos személynek, hivatali dolgozónak kellene ellátnia, mert ő semleges, és nem fog felmerülni a nevével kapcsolatban semmilyen pletyka, nem fognak róla feltételezni negatív gondolatokat. Leszögezte, Berecz úrral kapcsolatos kritikája sajnos tényeken alapszik. Dr. Faragó Péter Ez az együttműködési megállapodás az első lépés ebben az irányban, Berecz úrnak az opciós szerződések vonatkozásában semmilyen meghatározó szerepe nincs. Amint látszik is, az együttműködési megállapodás csak arra irányul, hogy elindítsa a tulajdonosokban azt a gondolkodásmódot, hogy az ő területük az Önkormányzat jóvoltából GIP1 övezeti besorolásban van, aminek következtében kedvező helyzetben vannak ezek az ingatlanok. Az Önkormányzat ezekkel az ingatlanokkal hosszú távon kíván valamit kezdeni, tekintettel arra, hogy az ipari park is egyre jobban benépesül. Az a cél ezzel a keretszerződéssel, hogy ezek a tulajdonosok egységes álláspontot nyújtsanak be, amire vonatkozóan a Polgármesteri Hivatal opciós szerződéseket tud majd kötni egyenként, ingatlanonként a tulajdonosokkal. Az opciós szerződésnek az a lényege, hogy az opciós jogra jogosult egyoldalú jognyilatkozatával az üzletet kikényszerítheti az abban foglalt feltételek szerint. Ilyen szerződés legfeljebb ötéves időtartamra köthető és köti a telektulajdonost azon az áron, amiben megállapodtak. Azért van szükség opciós jogra, mert ezek nem telkek, hanem termőföldek, és ma Magyarországon termőföldet megszerezni magánszemélyen és önkormányzati jogi személyen kívül senkinek nincs lehetősége. Szükségképpeni bekapcsolódás kell az Önkormányzat részéről, és ez egy olyan rendszer, aminek az a lényege, hogy az Önkormányzat tárgyal a befektetővel, a befektetető és a telektulajdonos nincs egymással kapcsolatban, az Önkormányzatnak előlegezi meg a befektető a vételárat, amiből az opciós jogát érvényesíti, és eljár a Földhivatal felé a művelési ág változtatás érdekében, és tulajdont szerez. Majd ezt követően, miután az Önkormányzat kivonatta a korábbi művelési ágból a területet, és pl. kivett telephelyként a Földhivatalban bejegyezteti, eladja az ingatlant, ami a folyamat végcélja. Megkérdezte, van-e a megbízott személyére más javaslata Kollár képviselő úrnak? Közölte, pillanatnyilag nincs más javaslata. Egyéb személyi javaslat hiányában csak az eredeti előterjesztést tudja a Bizottság tárgyalni. Megkérdezte, Kollár úr személyes tapasztalat alapján ítéli úgy, hogy Berecz József személye gátló tényező lehet ebben az ügyben?

12 Az ügyben érintett gazdák véleménye ez. Elhangzott, hogy Berecz úr csupán egy előkészítő folyamatot indít el, azt követően az Önkormányzat fog eljárni. Jankovszki Zoltán De hogyan tud előkészítő munkát végezni Berecz úr, ha nem is állnak vele szóba a tulajdonosok? Ezért kellene valaki külső személy. Dr. Faragó Péter Az együttműködési megállapodásban augusztus 15-i határidő szerepel arra, hogy a tulajdonosok alakítsanak ki egységes álláspontot. Ha ez nem sikerül, a megállapodás megszüntethető. Balla László A terület önkormányzati képviselője Ván Jenő, aki jó kapcsolatban is áll az ott élőkkel. Faragó János Kijelentette, nem ért egyet Berecz József megbízásával, mivel tudomása szerint korábban is voltak kétes ingatlan adás-vételi ügyei. Dr. Faragó Péter Rámutatott arra a fontos tényre, hogy az ipari parkkal határos legnagyobb terület Berecz József és családja tulajdonában áll. Ha olyan ajánlat érkezik, ami érintené az ipari park még megmaradó területeit és ahhoz kellene még plusz terület, az Önkormányzat pillanatnyilag csak Berecz úrral tud tárgyalni. Ez esetben lássa el a feladatot augusztus 15-ig, de javasolta a megállapodást kiegészíteni azzal, hogy a terület képviselőjével tartson ebben az ügyben valamilyen szintű kapcsolatot. Mivel a Polgármesteri Hivatallal Berecz úr ezen munkája során folyamatosan kapcsolatban lesz, a körzet képviselőjével való kapcsolattartás véleménye szerint nem szükséges. Az Elnök szavazásra bocsátotta az ipari park területével határos ipari övezeti besorolású ingatlanok hasznosítására vonatkozó együttműködési megállapodásról szóló tájékoztatót, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság 3 igen szavazattal 2 tartózkodás mellett javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra. 83/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülte hagyja jóvá a tájékoztató mellékletében szereplő együttműködési megállapodást. Hatalmazza fel a polgármestert a szerződés aláírására. 12. napirendi pont Előerjesztés a közterület-használat szabályozásáról szóló 35/2004. (IV.30.) rendelet módosítása és egységes szerkezetbe foglalása tárgyában Rádi Rudolf Röviden összefoglalta a rendelet módosítással összefüggő előterjesztés lényegi elemeit. Hozzátette, a Jogi és Önkormányzati Ügyrendi Bizottság, valamint a Városüzemeltetési és Lakásgazdálkodási Bizottság az előterjesztést tárgyalta és támogatta.

13 Tájékoztatásul közölte, június 1-től életbe lépett egy országos felháborodást kiváltó rendelet, miszerint minden reklámot és reklám célú anyagot a villanyoszlopokról, telefonoszlopokról el kell távolítani. Országos szinten lobbitevékenység folyik ennek változtatására, városunkban ezt a problémát kiküszöböljük azzal, hogy elhelyezzük az oszlopokat, amiáltal még plusz bevétele is keletkezik az Önkormányzatnak, mert 9 ezer forint helyett ezentúl 16 ezer forintot fognak az ügyfelek fizetni két hétre. Jankovszki Zoltán Megkérdezte, lenne-e lehetőség a forgalmas Kossuth utcán akár az út két oldalán vagy másutt is a városban elhelyezni ilyen oszlopokat. Rádi Rudolf Egyelőre megvárják a rendelet esetleges módosítását, mert annak értelmében úttest felett sem lehet reklámcélú anyagokat elhelyezni. Ha a szabályozás változik, természetesen megvizsgálják a kérdést. Elmondta, munkájával összefüggésben valamikor engedélyeztetett egy táblarendszert, amit a Memorex-nek átadott. Tudomása szerint köztartozás ellenében ezek a reklámtáblák az Önkormányzat tulajdonába kerültek, de nincsenek hasznosítva. Módosító javaslatként megfogalmazta, célszerűnek tartaná ezeknek az Önkormányzathoz került reklámtábláknak a hasznosítására, használatuk módjára, díjszabására kidolgozni valamilyen rendszert, és beépíteni azt a helyi rendeletbe. Katonáné Tóth Judit Valóban van a Memorex-nek tartozása az Önkormányzat felé. Véleménye szerint a Polgármesteri Hivatal illetékes irodájának kellene megkeresnie a Memorex-et, hogy ezeket a reklámtáblákat valamekkora összegben beszámítja tartozásába. Kollár képviselő úr ezt már korábban javasolta, mondván, hogy eléggé jó helyen vannak ezek a táblák, és ezeket a felületeket az Önkormányzat reklám célra értékesíthetné. Rádi Rudolf Ha majd ezek a reklámtáblák jogilag is az Önkormányzat birtokába kerülnek, kidolgozzák a hasznosítás feltételeit, és beépítik azt a rendeletbe is. Katonáné Tóth Judit Azt javasolta, hogy mivel most rendelet módosítás szerepel a Bizottság napirendjén, és még tisztázatlan, hogy milyen formában, hogyan kerülnek majd ezek a táblák az Önkormányzat tulajdonába, most ne kezdeményezzék a rendelet ennek megfelelő módosítását. A Bizottság bízza meg a Városüzemeltetési és Lakásgazdálkodási Irodát a téma részleteinek feltárására, kidolgozására hány tábláról van szó, hol helyezkednek azok el, milyen nagyságrendű tartozása van a Memorex-nek, hogyan kerülhetnek a táblák az Önkormányzat tulajdonába, stb. és a Bizottság egy későbbi ülésére készüljön erről előterjesztés. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Memorex fejleszteni kívánta reklámtábla hálózatát, legyárttatott számos újabb táblát. Ezek valahol a raktáraikban bizonyára ma is megvannak, és ha már a Polgármesteri Hivatal egyeztetést kezdeményez a Memorex-el a tartozás-beszámítás ügyében, ezeket a táblákat is be kellene ebbe a körbe vonni. Az Elnök szavazásra bocsátotta a közterület-használat szabályozásáról szóló 35/2004. (IV.30.) rendelet módosítását és egységes szerkezetbe foglalása tárgyában készült előterjesztést az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság kéri, a Városüzemeltetési és Lakásgazdálkodási Iroda a soron következő ülésre készítsen előterjesztést a Memorex tulajdonában álló közterületi hirdetőtábla-rendszer köztartozás-beszámítás révén történő megszerzésére, hasznosítására, illetve a helyi rendelet ennek megfelelő módosítására vonatkozóan.

14 Az Elnök a szavazást követően megállapította, hogy a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ az alábbi határozatot hozta. 84/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülte hagyja jóvá a közterület-használat szabályozásáról szóló 35/2004. (IV.30.) rendelet módosítását és egységes szerkezetbe foglalását. A Bizottság kéri, a Városüzemeltetési és Lakásgazdálkodási Iroda a soron következő ülésre készítsen előterjesztést a Memorex tulajdonában álló közterületi hirdetőtábla-rendszer köztartozás-beszámítás révén történő megszerzésére, hasznosítására, illetve a helyi rendelet ennek megfelelő módosítására vonatkozóan. 13. napirendi pont Tájékoztató bérleti díj hátralékosokról Mint látható, a Betűboltot sikerült kiköltöztetni, és már közel egy hónapja üresen áll a helyiség. Megkérdezte, van-e esély arra, hogy ezt a frekventált helyen lévő üzlethelyiséget rövidesen hasznosítsuk, és mennyi az aktuális bérleti díja, ha túl magas, nem kellene-e gondolkodni csökkentésén. Dr. Faragó Péter novemberében állapította meg az akkori Gazdasági Bizottság az ingatlan bérleti díját ,- Ft/m2/év+ÁFA összegben. A Kossuth utcán ezer forint között szóródnak a bérleti díjak. Álláspontja szerint az alig több mint 36 ezer forint jó bérleti díj, nem túlzó, de nem is alacsony, figyelembe véve, hogy a Rossmann 20 ezer forint, a DM 26 ezer forint bérleti díjat fizet, a Mártírok útján lévő kis butikok 27 ezer forint bérleti díjat fizetnek. Véleménye szerint a jelenleg érvényes ,- Ft bérleti díjjal lenne célszerű megpróbálni a megüresedett helyiséget bérbe adni. Kérte, amennyiben a Bizottság egyetért a hatályban lévő fenti bérleti díjjal, erősítse meg azt. Hozzátette, van az üzlethelyiségre érdeklődő. Azt javasolta, a következő ülésre készüljön előterjesztés a Betűbolt hasznosítása tárgyában. Véleménye szerint a fenti bérleti díj túlzott, annak nincs értelme, hogy valaki bérbe veszi ezen az áron, majd egy év elteltével visszaadja, mert nem bírja fizetni a bérleti díjat. Dr. Faragó Péter Javasolta, próbáljuk meg a ,- Ft/m2/év+ÁFA bérleti díjjal meghirdetni az ingatlant, ha a meghirdetés nem jár eredménnyel, visszakerül az ügy a Bizottság elé, és módjában áll a díjat mérsékelni. Elfogadja Faragó Péter javaslatát. Az igaz, hogy az ingatlan a város centrumában helyezkedik el, de nem látszik az utcáról, ami óriási hátrányt jelent ennél az üzletnél, sokban rontja annak értékét. A 36 ezer forintos bérleti díjat irreálisan magasnak tartja. Van a Bizottságnak arra lehetősége, hogy ha beérkezik egy kérelem, más összeget is megállapíthat. Tájékoztatta a Bizottságot arról, hogy a tegnapi napon Irodavezető Úrral megtekintették a kemencei tábort. A látottak után megérti Bense képviselő úr álláspontját, mert valóban siralmas állapotban van az épület. Reményét fejezte ki arra, hogy a korábbi üzemeltetővel szemben indított polgári peres eljárás minél hamarabb az Önkormányzat számára eredményesen lezárul, mert a kintlévőség jelentős.

15 Katonáné Tóth Judit Leszögezte, azt is látni kell, hogy ezeknek a kintlévőségeknek az ÁFA vonzatát annak idején az Önkormányzatnak be kellett fizetnie. Elmondta, Irodavezető Úr tárgyalt az áramszolgáltatóval a tábor áramellátásának visszakötése érdekében, mert a faházakra van igény az intézmények részéről, de áram nélkül a használatuk eddig lehetetlen volt. Remélhetőleg a tárgyalás sikerrel jár, és megtalálják a módját annak, hogy az ELMÜ minél előbb visszakösse az áramot a táborba. Sajnálatos, hogy egy ilyen értékes ingatlan a korábbi bérlő hozzáállása miatt tönkremegy, a faházak is használhatatlanok, és jelen pillanatban az Önkormányzat nem tehet semmit. Az Elnök szavazásra bocsátotta a bérleti díj hátralékosokról május 31-i állapot szerint készült tájékoztatót, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ elfogadta. 85/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága a bérleti díj hátralékosokról május 31-i állapot szerint készült tájékoztatót elfogadta. 14. napirendi pont Előterjesztés a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Spec. Szakiskola és Kollégium kezelésében lévő ingó eszközök selejtezése tárgyában Hozzászólás nem lévén az Elnök szavazásra bocsátotta a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Spec. Szakiskola és Kollégium kezelésében lévő ingó eszközök selejtezése tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ elfogadta. 86/2011. PGV. Biz. határozat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottsága hozzájárul a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium használatában lévő és az alábbi listában szereplő számítógépek és egyéb technikai eszközök selejtezéséhez. Mezőgazdasági tagintézmény - számítógépek, egyéb gépek és szellemi termékek Eszköz azonosító Leltáriszáma Megnevezés Bekerülés éve Bekerülési ár SZ /380 Munkaállomás(Ig.helyettes) Albacomp s szervezeti egység összesen Kossuth tagintézmény - számítógépek, egyéb gépek Eszköz azonosító Leltáriszáma Megnevezés Bekerülés éve Bekerülési ár SE /0129 ITEM 1. Programcsomag SE /0080 Cat For ruhaip.gyártelők.prog s szervezeti egység összesen SE /0127 Taninform s szervezeti egység összesen Mindösszesen

16 Eszköz azonosító Leltáriszáma Megnevezés Bekerülés éve Bekerülési ár G /0999 Projektor G /0602 Videó kamera+kiegészítők Panasonic G /0605 Projektor+kiegészítők Hitachi s szervezeti egység összesen G /0370 Szám.hálózat+alkatrészek G /0130 Projektor MP s szervezeti egység összesen Mindösszesen Eszköz azonosító Leltáriszáma Megnevezés Bekerülés éve Bekerülési ár SZ /448 Számítógép s szervezeti egység összesen Laptop CPQ N800C P4 1800TFT/UXGA SZ /1003 SZ0750 G139 Munkaállomás SZ0752 G144 Munkaállomás SZ0754 G158 Munkaállomás SZ0755 G142 Munkaállomás SZ0760 G146 Munkaállomás SZ0761 G143 Munkaállomás SZ /0735 Számítógép s szervezeti egység összesen SZ /0649 Számítógép Albacomp Active SZ /0659 Számítógép Albacomp Active SZ /0667 Szerver számítógép HP Netserver E SZ /0525 Számítógép SZ1472 T-13/305 számítógép komplett Hordozható számítógép 4090XCDT Toschiba SZ /0597 SZ /0725 Szerver számítógép komplett s szervezeti egység összesen SZ0748 G156 Munkaállomás SZ0749 G157 Munkaállomás SZ0751 G150 Munkaállomás SZ /0717 Számítógép komplett s szervezeti egység összesen SZ /0717 Számítógép komplett s szervezeti egység összesen SZ0747 G151 Munkaállomás P s szervezeti egység összesen Közgazdasági tagintézmény - számítógépek, egyéb gépek és szellemi termékek Eszköz azonosító Leltáriszáma Megnevezés Bekerülés éve Bekerülési ár SZ0693 SZ0694 SZ0695 HSZG03 HSZG04 HSZG05 Hordozható számítógép Thoshiba Hordozható számítógép Thoshiba Hordozható számítógép Thoshiba s szervezeti egység összesen

17 napirendi pont Előterjesztés emléktábla újbóli kihelyezése tárgyában Az emléktábla szükségességét megkérdőjelezte, van Holocaust tábla a József Attila iskola hátsó falán, ettől függetlenül, ha valaki ragaszkodik az emléktáblához, tegye, a maga részéről azonban nem támogatja. Ha azonban a tábla megvalósul, indítványozza, hogy azzal egyidőben az Ótemplomra kerüljön vissza az IREDENTA felirat. Azt tartja aggályosnak, hogy Garai képviselő úr, illetve az előterjesztő azt kéri, a Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottság jelölje meg az emléktábla elkészítéséhez, elhelyezéséhez szükséges ,- Ft forrást. Kijelentette, a tábla tartalma valótlanságot állít, ezt dokumentummal tudja bizonyítani. Megkérdezte, tud-e a jelenlévők közül valaki forrást megjelölni az emléktábla kihelyezésének fedezetéül. Mivel javaslat nem hangzott el, indítványozta az alábbi határozat-tervezet elfogadását: A Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottsága elviekben támogatja a Kiskunfélegyháza Kossuth u számú házon emléktábla elhelyezését azzal, hogy a megvalósításhoz szükséges forrást az előterjesztő jelölje meg. Az Elnök a szavazást követően megállapította, hogy a Bizottság 4 igen 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozta. 87/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága elviekben támogatja a Kiskunfélegyháza Kossuth u számú házon emléktábla elhelyezését azzal, hogy a megvalósításhoz szükséges forrást az előterjesztő jelölje meg. 16. napirendi pont Előterjesztés a 2907/98 és 2907/97 hrsz-ú terület haszonbérleti szerződésének megkötése tárgyában (ZÁRT ÜLÉS) /Az e pontra vonatkozó jegyzőkönyvi részt a zárt ülés jegyzőkönyve tartalmazza./ A Bizottság Elnöke ismertette a tárgyban zárt ülés keretében hozott határozatot az alábbiak szerint. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottsága támogatja a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat tulajdonát képező, 2907/98 és 2907/97 hrsz-ú területek bérbeadását a mellékelt haszonbérleti szerződésben foglaltak szerint, június 30-tól szeptember 30-ig. 17. napirendi pont Előterjesztés Faragó János haszonbérlettel kapcsolatos kérelme tárgyában (ZÁRT ÜLÉS) /Az e pontra vonatkozó jegyzőkönyvi részt a zárt ülés jegyzőkönyve tartalmazza./ A Bizottság Elnöke ismertette a tárgyban zárt ülés keretében hozott határozatot az alábbiak szerint. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottsága kéri, hogy a Városüzemeltetési és Lakásgazdálkodási Iroda Faragó János haszonbérlettel kapcsolatos kérelme tárgyában készült előterjesztést egészítse ki konkrét számadatokkal a haszonbérleti díj mérséklésére vonatkozóan, és terjessze ismét elő a Bizottság soron következő ülésére.

18 napirendi pont Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által adományozható kitüntető díjakra (ZÁRT ÜLÉS) /Az e pontra vonatkozó jegyzőkönyvi részt a zárt ülés jegyzőkönyve tartalmazza./ A Bizottság Elnöke közölte, hogy a tárgyban a Bizottság a zárt ülésen nem tett javaslatot. 19. napirendi pont Egyebek Előterjesztés Pallagi István, Mezei Őrszolgálat tagjának nyugállományba vonulása miatt egy fő felvétele az Őrszolgálat tagjai közé tárgyában Rádi Rudolf Röviden összefoglalta az előterjesztés lényegi pontjait és elmondta, hogy a Városüzemeltetési és Lakásgazdálkodási Bizottság támogatta az egy fő mezőőr felvételét. Kérdés, észrevétel nem lévén az Elnök szavazásra bocsátotta Pallagi István, Mezei Őrszolgálat tagjának nyugállományba vonulása miatt egy fő felvétele az Őrszolgálat tagjai közé tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ javasolta a Képviselő-testületnek elfogadásra. 88/2011. PGV. Biz. határozat Bizottsága javasolja, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pallagi István Mezei Őrszolgálat tagjának nyugállományba vonulása miatt engedélyezze egy fő felvételét az őrszolgálat tagja közé, ami azt jelenti, hogy a nyertes pályázó 2011.december 21-én munkába áll. Az ipari parkban lévő 0461/98 hrsz-ú m2-es ingatlan értékesítése tárgyában (ZÁRT ÜLÉS) /Az e pontra vonatkozó jegyzőkönyvi részt a zárt ülés jegyzőkönyve tartalmazza./ A Bizottság Elnöke ismertette a tárgyban zárt ülés keretében hozott határozatot az alábbiak szerint. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottsága javasolja, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az ipari parkban lévő 0461/98. hrsz-ú m2-es ingatlan megvásárlására irányuló, a Rollsped Kft. (6100 Kiskunfélegyháza, Bajza utca 10.) által benyújtott pályázati ajánlatot fogadja el. Kérje fel a Vagyonhasznosítási Csoportot a szerződéskötéshez szükséges eljárás lefolytatására és felhatalmazza a Polgármestert a szerződés aláírására. Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kör kérelme Jankovszki Zoltán A MOVIS Bizottság maximálisan támogatta a kérelmet. Hozzátette, a MOVIS Bizottság már ban is tárgyalta a Petőfi ház ügyét, és már akkor arról volt szó, hogy amikor az épület valamennyi ingatlana megüresedik, egységesen kezeli az Önkormányzat az emlékházat, és állandó kiállításokkal, és olyan tárlatokkal tölti meg, ami a város kulturális életét erősíti. Ennek a célnak a kérelemben foglalt hasznosítási mód teljes egészében megfelel, ezért mindenképpen támogatandó. Kérdés, észrevétel nem lévén az Elnök szavazásra bocsátotta a Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kör kérelme tárgyában készült előterjesztést, majd a szavazást követően megállapította, hogy azt a Bizottság egyhangúlag /5 igen szavazattal/ elfogadta.

19 /2011. PGV. Biz. határozat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottsága a Petőfi u. 7. sz. alatti Petőfi Házban lévő lakásállományból kivett 91 m2-es helyiséget és a Kazinczy u. 1. szám alatti 70 m2-es nem lakás célú helyiséget 1 éves határozott időre ingatlanonként Ft/év + ÁFA bérleti díjért bérbe adja a Holló László Képzőművész Kör részére a rezsi költségek vállalásával, mindkét helyiség tekintetében három hét felmondási idő kikötésével. A Kalmár J. u. 8. sz. alatti birtokvitából adódóan volt olyan tapasztalata, hogy a Hatósági Csoport 2 éve hozott egy határozatot, amikor lejárt a határidő és nem teljesítette kötelezettségét az ügyfél, folyamatosan mindig emelte a bírságot. A legutolsó határozat októberi keltű, amelyben már félmillió forintos bírsággal fenyegette a lakótársat, aki elbontotta a belső kerítést, beköltözött a szomszéd területére, stb. Most a VSZKSZ közreműködésével és a rendőrség bevonásával sikerült pontot tenni az ügy végére. Ezen ügy kapcsán megkérdezte, mivel lehetne elérni, hogy a hatósági osztály ne csak határozatokat gyártson, aminek nem szerez érvényt, hanem pl. ha van egy ilyen félmillió forintos bírság, annak szerezzen is érvényt. Úgy véli, a mostani irodavezető elég agilis személyiség, aminek a Betűbolttal kapcsolatban is tanúbizonyságát adta, ezért azt javasolta Kollár képviselő úrnak, forduljon hozzá, mert véleménye szerint ebben az ügyben is biztosan partner lesz. Több hozzászólás nem lévén az Elnök az ülést berekesztette. Kmf. bizottság elnöke Iloanya-Mogyoró Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. június 26. napján 14:00 órai kezdettel a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság NYILVÁNOS

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 51 2513-2/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testülete Szám: 1/2015. Határozatok száma: 1-16/2015. (01.21.) Rendelet száma: - JEGYZ KÖNYV Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M.113-7/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Szilágyi Gábor Cseh János

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz.

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz. Ikt.sz.: 12-16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 30-án (szerdán) 16 órakor a Körzeti Általános Iskola hivatalos helyiségében megtartott önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. szeptember 05-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. március 31. napján 11:00 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. március 31. napján 11:00 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről. SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. március 31. napján 11:00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. Tel: 46/ 500-740 Szám: 17/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 21-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 640/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén.

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: 21-18 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2011. február 15-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Boros Lajosné, Csendes Ferenc, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Rásó Tibor, Réz Szilárd képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Boros Lajosné, Csendes Ferenc, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Rásó Tibor, Réz Szilárd képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. április 29-én du: 14 órakor az Ady Endre Általános Művelődési Központ és Városi Könyvtár tanácstermében a Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülése alkalmából.

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma: 7-105/2012. J E G Y Z Õ K Ö N Y

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: - SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2010. február 24-én a Pénzügyi Bizottság ülésén.

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2010. február 24-én a Pénzügyi Bizottság ülésén. Jegyzıkönyv Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2010. február 24-én a Pénzügyi Bizottság ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: Feró István Ferenc elnök Egyed

Részletesebben

Állandó tanácskozási joggal meghívott: Kövecses Timea alpolgármester Németh Dóra jegyző. A képviselő-testületi ülést az Öttevényi KÁBEL-TV rögzítette.

Állandó tanácskozási joggal meghívott: Kövecses Timea alpolgármester Németh Dóra jegyző. A képviselő-testületi ülést az Öttevényi KÁBEL-TV rögzítette. Öttevény Község Önkormányzat Képviselő-testülete Öttevény Fő u. 100. J e g y z ő k ö n y v Készült: Öttevény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 10. napján hétfőn 17 órakor az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről. Úri községi Önkormányzat 2244 Úri, Rákóczi u. 31. Tel: (29) 456-008 Tel/fax: 456-524 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Pilis Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2005. február 23-án 16 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: - Csikós János polgármester - Tóth Tibor alpolgármester

Részletesebben

A 3 9/2013 (II.12.) PTB

A 3 9/2013 (II.12.) PTB Jegyzıkönyv Készült, 2013. február 12-én a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ Kamaratermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2013. február

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. november 10-én (szerdán) 16.00 órakor megtartott ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 17-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya - - Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 125/2011.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István Szám: 02/166-4/2007. JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testületének 2007. május 29-én 9 00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza Képviselői Irodájában megtartott nyilvános

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 494 PH-18232/2012 J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 10-én (hétfő) 16.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Ügyszám: 23-36/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld. Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2013. június 13-án 10 30 órától megtartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2010. november 29-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: KOZP/4-7/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 21-én (kedd), 18.00 órakor, a Közösségi Házban megtartott munkaterv szerinti üléséről Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit Bárány Erzsébet jegyző Bárány Pál al

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. október 25-i rendes ülésérıl, melyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3/2011 J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2011. február 14.-én a NYÍLT ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint NAPIRENDEK:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. január 24-án 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 25-én, 17.00 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 25-én, 17.00 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 25-én, 17.00 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e 1/2012. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők elfogadása

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 2009. január 7-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésén Megalkotott rendeletek: 1/2009. (I. 8.) rendelet: a helyi építészeti értékek

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 2- án 14.00. órakor kezdıdı a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak:

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak: Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata, Kékkút Község Önkormányzata, Mindszentkálla Község Önkormányzata Képvisel -testületeinek 2012. február 22-én 17:00 órakor megtartott együttes ülésér

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2011. február 22-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2011. február 22-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2011. február 22-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak:, Benkó Dániel, Lőrincz József, Nahóczki László, Dr. Zsirai Sándor Jegyzőkönyvvezető:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2oo8. december 22-i rendkívüli nyílt üléséről

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2oo8. december 22-i rendkívüli nyílt üléséről Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2oo8. december 22-i rendkívüli nyílt üléséről Az ülés kezdete:19.o5.h. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint valamint: Pénzes Andrásné pénzügyi vezető Soós Zsoltné

Részletesebben

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 624-1/2012. iktatószám 1. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 18-án

Részletesebben

T ÁR G Y S O R O Z A T

T ÁR G Y S O R O Z A T 7-6/2012. NYÍRBÉLTEK NAGYKÖZSÉG ÖKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. március 28-án megtartott rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozata 20/2012.(III.28.) számtól 21/2012.(III.28.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2. sz.) megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Izsó Gábor

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2010. június 23-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Bogdán Péter polgármester, Dr. Almássy Antalné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének, a Városháza nagytermében tartott, 2008. március 25-i üléséről Jelen vannak: 12 települési képviselő: Antal Ferenc, Daróczi

Részletesebben

J E G Y Z K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2007. május 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott képvisel -testületi ülésr l.

J E G Y Z K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2007. május 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott képvisel -testületi ülésr l. Úri község Polgármesteri Hivatal 2244 Úri, Rákóczi u. 31. Tel: (29) 456-008 Tel/fax: 456-524 J E G Y Z K Ö N Y V Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2007. május 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs, Antal Erzsébet aljegyző,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Révfülöpi Kirendeltsége (Révfülöp, Villa Filip tér 8.)

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Révfülöpi Kirendeltsége (Révfülöp, Villa Filip tér 8.) KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. augusztus 28. napján 08:30 órakor megtartott rendkívüli nyilvános képviselő-testületi üléséről. Helye: Kővágóörsi

Részletesebben

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása:

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása: Bak község Önkormányzati Képviselı-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2012. március 22-I rendkívüli nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZİKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30. Ügyszám: 56-78/2011. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2011. június 30. Nyirád 2011 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Polgármesteri Hivatal Nyirád, Szabadság u. 3. Az ülés idıpontja:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra.

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra. 8 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 25-én megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Józsa Gábor alpolgármester, Botos Sándor,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi Bizottsága 2008. szeptember 12-i soron következő üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi Bizottsága 2008. szeptember 12-i soron következő üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi Bizottsága 2008. szeptember 12-i soron következő üléséről Jelen vannak: Tokár István, a bizottság elnöke Bordás Imre, Barcza Gábor,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 183-1/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. február 11-én /szerdán/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. március 27-én 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK Ikt.szám: 26-15/2014. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. AUGUSZTUS 28-I KÖZMEGHALLGATÁSÁNAK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 269, 270/2014. (VIII. 28.) 2 Jegyzőkönyv Pusztaszabolcs

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 20 816/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es tanácskozó terme

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYVE A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l JEGYZ KÖNYV Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében 3044 Szirák,

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

13.05 órakor megérkezett Zelenák Adrián, a jelenlévő bizottsági tagok száma: 6 fő.

13.05 órakor megérkezett Zelenák Adrián, a jelenlévő bizottsági tagok száma: 6 fő. JEGYZŐKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének, 2016. február 18-án 13,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Haynald Lajos termében, 2013. december 30-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 5 települési képviselő:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 2-2/2014. F E R T Ő H O M O K K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9492 FERTŐHOMOK, AKÁC U. 44., TEL.: 99/540-054 FAX: 99/540-055 INTERNET: www.fertohomok.hu E-MAIL: fertohomok@fertohomok.hu J e

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Barta Győző, Benkó Dániel, Fodor Istvánné, Lőrincz József, Mizsei Attila,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről Jelen vannak: l./ Bechtold Tamás polgármester 2./ Ádám Zsuzsanna alpolgármester 3./ Artai Balázs képviselő 4./

Részletesebben

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak:

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak: 2. NAPIREND: Ügyiratszám: 5/18.028 /2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. február 10-i ülésére Tárgy: Tapolca város 2006. évi költségvetéséről és a végrehajtásával kapcsolatos egyes

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL

JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D :

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D : 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (9737. Bük, Eötvös u. 11.) galériájában, Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről. 1 J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről. Ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Nagy Szilárd

Részletesebben

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 9181 KIMLE, FŐ ÚT. 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 9181 KIMLE, FŐ ÚT. 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 9181 KIMLE, FŐ ÚT. 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kimle község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. április

Részletesebben

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő).

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő). 66 296/2000. (XI. 23.) számú Képviselő-testület határozat: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy a Várpalotai Ipari Park Kft. által a Gazdasági Minisztérium

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete:

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete: Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete 8943 Bocfölde, Ady u. 15 Sárhida község Önkormányzati Képvisel -testülete 8944 Sárhida,

Részletesebben

J E GY Z İ K Ö NY V. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emelet 206-os terme.

J E GY Z İ K Ö NY V. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emelet 206-os terme. J E GY Z İ K Ö NY V Közgyőlésének Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága 2013. január 24-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános ülésérıl Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 210. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 8-án 11 órától megtartott soron kívüli ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó terme

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2010. számú jegyzőkönyve

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2010. számú jegyzőkönyve 12/2010. számú jegyzőkönyve Készült: 2010. június 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: dr. Antal Ida Boriszov Zoltán polgármester Badics Csaba Cseh József Dörömbözi András dr. Mayer András

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szécsény Városháza, Haynald Lajos termében tartott, 2015. augusztus 5-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: 8 települési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Göd Város Önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának 2008. november 04-i ülésén, a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. OKTÓBER 6-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. OKTÓBER 6-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. OKTÓBER 6-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye község önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. október 6-án megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 25-i rendes üléséről, amelyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Balogh

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2013. augusztus 21-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 47/2013. (VIII. 21.) sz. Városfejlesztési,

Részletesebben

Képviselı-testület ülésének jegyzıkönyve 2008. október 8.

Képviselı-testület ülésének jegyzıkönyve 2008. október 8. Lajosmizse Város Önkormányzata I/7-13/ 2008. Képviselı-testület ülésének jegyzıkönyve 2008. október 8. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 152/2008. (X.8.) A ValdiDent Fogászati Betéti Társaság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 9-én (hétfőn) 18:00 órai kezdettel megtartott üléséről, mint K Ö Z M E G H A L L G A T Á S 1 Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. július 9-i rendes, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. július 9-i rendes, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 9-i rendes, nyílt üléséről Rendelet: Határozatok: 21/2015. (VII.10.) 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158/2015. (VII.09.) 2 J E

Részletesebben