GESZTESI CSENGŐ. Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havi lap. Gesztesi Csengő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GESZTESI CSENGŐ. Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havi lap. Gesztesi Csengő"

Átírás

1 GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz hó 1.szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havi lap

2 BEKÖSZÖNTŐ Horváth János tollából: A versírói szabadság Megtörtént eseményt rímekbe szedek, meg nem történteket pedig észreveszek! Mindent leírok, mit úgy látom, érdemes, mely más ember számára ugyanúgy érdekes! Néhány vers romantikus, néhány lázad. Néhány oly durva, mint ez a század! Van közte izgató, vagy éppen szerelmes, mindegyik írása néha veszedelmes. Gondolataim, íme szabadon szárnyalnak, a fizika törvényeinek fittyet hánynak! A folyó visszafelé folyik, ha akarom, a sivatag homokját hóival belakarom! Leírhatok én kék füvet és zöld eget, mely tetejéről egy elefánt integet! Megmosolyogták s nevetnek rajta. mert ez a vers pont ilyen fajta! Be nem teljesedett szerelemről irhatok. hogy elolvasása után zokogjatok! De írok verseket meggyötört lelkekről. de írhatok éppen boldog szerelemről! A lényeg! Minden dogot kiírjak magamból, ne gondoltak senkire sem igazán haragból! A szeretet lángja járja szívemet, a szerető költő sok mindent megtehet' Nem is élek vissza már helyzetemmel, lezárom versem most a jobb kezemmel. olvassa verseim, aki csak akarja emberszeretetem őt is betakarja! Poétának, költőnek magam nem tartom! E sorokat én kedvelésből írom s ha rím párok önöknek tetszenek, megérte leírnom! Ujakra késztetnek!

3 FALUHÁZ PROGRAMJA November havi program: Nov :00 Márton napi lámpás felvonulás Nov :00 Müanyagcikk-\ásár Nov :00 15 éves a VSFE emlékkiállítás Nov :00 Szöszmötölö /Adventre készülődés/ Nov :00 Morotva népzenei együttes koncertje Csütörtökönként: 18:0-tól gyerekfoci Péntekenként: 17:00 Kézi munkakör 18:00 Dalkör próbája l:00 Traccsparti INGYENES INTERNET HASZNÁLAT ÉS asztalitenisz 16:00-1:00-ig Decemberi előzetes: Dec. 11. Idősek karácsonya Dec. 1. Szilveszteri bál, a Szomor Sramlival A Faluház nyitva tartása: Hétfő: szünnap A többi napon 16-1-tg

4 ÖNKORMÁNYZATI OLDAL Utánajártunk mi történt az elmúlt hónapban, valamint a hónap utolsó szerdáján megtartott önkormányzati ülésen. A következőkkel tudunk szolgálni: Sokan kérdezték az elmúlt hetekben, miért nem szállítják el a hulladékedények mellé kitett szemetes zsákokat? A válasz a következő: OTTO Oroszlány Környezetvédelmi és Szolgáltató Rt. levelét olvashatják: "Mint ismeretes érvényes szerződésünk háztartásonként általában egy gyűjtőedény ürítését tartalmazza. Az utóbbi hónapokban szinte valamennyi településen nagy arányban meg növekedett és immáron állandósult az a lakossági magatartás, miszerint a szabvány gyűjtőedény mellé nem szabványos zsákban hulladékot helyeznek el. Társaságunk eddig térítés nélkül elszállította ezeket, de ennek napjainkra az a következménye, hogy rendkívüli módon meg növekedett a gyűjtési idő és az elszállított hulladék mennyisége is. A korábbi fordulószámok megnövekedtek, a gyűjtést végző dolgozókat túlórában vagyunk kénytelenek foglalkoztatni. Ez számunkra olyan veszteségforrás, melye a továbbiakban a legnagyobb sajnálatunkra nem áll módunkban felvállalni, ezért 004. október 11-tőlcsak a szerződés szerinti szabvány edényből fogjuk a hulladékoz elszállítani. Amennyiben valaki a keletkező hulladék mennyisége alapján további gyűjtőedény ürítésre tart igényt, erre az ürítési díj megfizetése mellett van lehetőség. Másik megoldás, hogy társaságunk telephelyén /Oroszlány Táncsics M. u. 5./ beszerezhető OTTO emblémás műanyag zsák 1Ft-ért. Ennek esetenkénti igénybevétele megoldaná az időlegesen jelentkező kapacitási gondokat. Ezeket a zsákokat természetesen elszállítjuk. A zsák telephelyünkön történő beszerzését nyilván nem mindenki tudja vállalni. ezért lehetőséget fogunk biztosítani a közeljövőben, hogy a helyi Polgármesteri Hivatalban ez megvásárolható legyen. Megértésüket köszönjük."

5 ÖNKORMÁNYZATI OLDAL A legutóbbi Önkormányzati ülésen a helyi kisposta működésének meghosszabbításáról döntöttek, ennek értelmében től igénybe vehetők, a mostanihoz hasonlóan a szolgáltatások. Várgesztes Község Képviselő-testülete módosítja az idegenforgalmi adóról szóló rendeletet. A módosítás lényege, hogy bevezeti az idegenforgalmi adót az eltöltött vendégéjszakák után. A rendelet lép hatályba. Örömmel értesítjük Önöket az újabb sikeres pályázatunkról, melyet 004. július 8-án adtunk be Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt Települési hulladék közszolgáltatás-fejlesztés pályázatra Ft önerő biztosítása mellett, Ft-ot nyertünk szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítására.

6 FAKANÁL ROVAT A disznótor hallatán még a kevésbé ínyenceknek is felcsillan a szemük s nagyokat nyelnek. Valljuk be őszintén, ha vigyázunk is vonalainkra és szigorú diétát tartunk, erre az alkalomra szívesen elcsábulunk, hisz nehéz ellenállni a sok finom falatnak. Évek multával is megmaradt a disznóölés hagyománya, s az elmaradhatatlan tor, ahol a család és barátok együtt veszik ki részüket a munkából, s az ínycsiklandó falatokból. A régi jól bevált receptek mellé ajánlunk egy párat: Lyoni véres hurka -50 dkg zsíros véres hús a disznó fejéről -50 dkg sovány hús -1 db nagy fej vöröshagyma - db tojás -1 evőkanál porcukor - dl tej, 5 dkg zsír, 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors, feketebors -ízlés szerint só, disznóvér A vöröshagymát a zsírban megfonnyasztjuk. A húsokat sós vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. Az egészet összedolgozzuk a hozzávalókkal és annyi vért adunk hozzá, hogy lágy tölteléket kapjunk. Hurka bélbe töltve a már ismert hagyományos módon járunk el. Különleges disznósajt -1 sertésfej -1 dkg szalonnabőr -1 dl vér. 1 dl száraz fehérbor -5 dkg kapribogyó -I citromhéja, -I teáskanál paprika, szegfűszeg, szegfűbors, só A sertésfejet a szalonnabörrel sós vízben addig főzzük, amíg leválik a csontról. Metéltre vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Két evőkanál abálólevet öntünk hozzá és az előzőleg egyik végén bevarrt belet megtöltjük a masszával. Megszurkáljuk, és forrásban levő vízben, melyhez hozzákevertük a húslevet egy órát főzzük. Ezután hideg vízben kihűtjük, majd lecsepegtetjük. Deszkán nehezékkel 4 órán át. hagyjuk állni. 4-5 napra hideg füstre tesszük.

7 FAKANÁL ROVAT Temesi rakott csülök - mellső csülök -50 dkg szalonna -80 dkg lapocka -1 tej vörös hagyma - gerezd fokhagyma -1 csapott teáskanál fehérbors, őrölt mustármag, porcukor. paprika -4 dkg só A csülköt félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kicsontozott lapockát, és ha már mindkettő nagyon puhára főtt. levéből kivéve lecsurgatjuk, majd kockára vágjuk. A lehűtött szalonnát is kockára vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. Az összes fűszert és a reszelt vöröshagymát belekeverjük fél dl-nyi átszűrt húslébe. majd a kockázott húsokkal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza teljesen fel nem vette a fűszeres levet Egyik végén szorosan elkötött vastag hurka-vagy marhabélbe töltjük közepesen keményre. A másik végét is szorosan lekötjük. Az átszűrt húslevet annyi vízzel egészítjük ki. hogy a betett felvágottat teljesen ellepje. A levet kissé megsózzuk és egy órán át. abáljuk. Ezután deszkára helyezzük, lecsepegtetjük, majd hideg füstre tesszük. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk! Felhasznált irodalom Frank Júlia Disznótorban című könyve

8 EGYHÁZI OLDAL Részlet Weisz János lelkész visszaemlékezéseiből: Mindenszentek napján a délutáni ájtatosság után a temetőbe mentek. Régente ott volt ilyenkor szentbeszéd és imádkozás. Most külön- külön mennek és gyertyűt gyújtanak hozzátartozóik sírjánál. Régente a "Woshsseikl"-t vitték és azt égették a sírnál. Manapság kis gyertyákat és mécseseket használnak. Ez a gyertyafény és imádság az elhunyt hozzátartozóknak szól. Ez már halottak napjának előestéje. Másnap nem érnének annyira rá. Ezért főként Mindenszentek délutánját használják fel temetőjárásra. Azonban máskor is szívesen és gyakran emlékeznek meg a szenvedő lelkekről. Ez mélyen benne van a gesztesi hívek lelkében is, hogy nem egykönnyen feledkeznek meg halottaikról és általában a szenvedő lelkekről. Azt mondhatjuk. hogy közel állnak a szívükhöz. Ezért volt az és van talán még több helyen, hogv szombaton este mécsest gyújtottak értük otthon, és azt egész éjjel égették. Ha valaki égve felejtette a lámpát vagy nem oltotta el a gyertyát feledékenységből, figyelmeztették a mulasztásra. Egyszerűen azt felelte rá: "Teis ghead hojd fia ti oama Söhn". Dies gehört halt fúr die arme Seelen. Mindenszentek napján a gyerekek külön ajándékot kaptak. Ez fonott kalács. melyet régente vettek vagy rendeltek, újabban maguk sütik. A következő advent előtti utolsó mulatás, tánc. Szent Katalin napján volt. Amint láttuk ebből a kis megemlékezésből, állandóan volt. ami a lelküket, szellemüket. kedélyüket foglalkoztatta szépen jólesően, tisztességesen és egészségesen. Egy folyton vissza-vissza térő kört alkotott és alkot ma is az egyházi évnek ez a szép szokáskoszorúja.

9 HÓNAP BESZÉLGETÉSE Beszélgetés egy megszállott futballrajongóval, aki álmában még sosem nyeri meccset! Pillmann Ferenccel, a Sport és Faluvédő Egyesület elnökével tekintünk vissza az elmúlt 15 esztendőre. - Kezdjük az elején. Mikorfogalmazódott meg. mi hívta életre a máig is sikeres egyesületet? - 15 évvel ez előtt a Nimród vendéglőben emberrel együtt alapítottuk meg VSFE-t. A sport iránti szeretet volt az elsődleges életre hívó. de szerettünk volna egy kicsit többet tenni. Így lett a nevünk Sport és Faluvédő Egyesület, a bírósági bejegyzés is így szól. Az alapító okiratot mai napig őrzöm, november 0-án nyíló emlékkiállításunkon ez is megtekinthető lesz. A Faluház galérián tervezzük kiállítani régi fotókat, relikviákat, mezeket, és mindent ami az elmúlt 15 évet idézi. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérjek mindenkit, ha őriz ilyet bocsássa rendelkezésünkre, hogy még színesebbé tegyük vele az emlékezést. Rongylabdát is fogunk készíteni, amit még édesapámtól tanultam meg, aki a mostani tó melletti, régi focipályán rúgta azt a '40-es években évvel ez előtt milyen lehetőségek közt kezdtetek, és mára hova jutottatok? - Első elnökünk Járfás József, első edzőnk Dodonka László volt, és első évben kapott támogatásunk összege Ft volt. Ekkor vettük meg az első szerelésünket. A fiatalok már csak elmesélésből tudhatják, milyen is volt a mai futballpálya akkoriban, ahol mi elkezdtük rúgni a bőrt.

10 HÓNAP BESZÉLGETÉSE Egy magasfeszültségű vezeték keresztezte a pályát, és a méretei sem teleltek meg. Amíg az akkori önkormányzat orvosolta a problémát. Vértessomlón játszottuk az otthoni mérkőzéseinket. Az átalakítás, pedig nem kis összeget emésztett fel, közel Ft-ot. A pályát és az öltözőt az Egyházközség bocsátotta rendelkezésünkre. Annak idején a püspöki hivatallal kötöttünk szerződést. Amit mi öltözőnek neveztünk, az valójában az istálló volt. Klúber Imre, Teller Józsi és valamennyink társadalmi munkája révén készült el az öltöző zuhanyozóval együtt, természetesen a kornak megfelelő stílusban.:) Evekkel később megfogalmazódott bennünk, hogy a bajnokságba szeretnénk feljebb lépni. így megint fejlesztésekre volt szükség. Ekkor kapta meg a pálya a jelenlegi méreteit, melyek 100x50 m. Közel két éves munka volt az oldalak feltöltése, majd annak füvesítése. Nagy segítségünkre volt a munkában Rösszer Józsi bácsi. Az első kapunkat, amit Pintér Vilinek köszönhetünk meg kellett nagyobbítani. Elmaradhatatlan volt az öltöző újabb és újabb bővítése. Itt ismételten az önkormányzat nyúlt a zsebébe, s már a Villapark is bekapcsolódott. Ekkor már a paplak konyháját is elfoglaltuk, s ott alakítottunk ki a hazai csapatnak öltözködési lehetőséget. Nagy minőségi változást hozott az életünkben a Faluház. Itt minden igénynek megfelelő körülmények között készülhettünk. Összefoglalva: az elmúlt 15 év alatt folyton a fennmaradásunkért építettünk, szépítettünk, hisz a bajnokságban előírásoknak kellett megfelelni. Ez mindig sikerült. - Hallottunk az önkormányzat segítségéről, mely nélkül nem Hullatok volna létezni, de úgy gondolom, szívesen jöttek segíteni falubeliek is. - Igen. Feltétlen meg kell emlékezni róluk is. például a mezek mosása, pálya előkészítés, az edzők ingyen végzik dolgukat, és még sorolhatnám. Egy példa a szurkolók hozzáállásáról. Koppánymonostoron voltunk, amikor Tóth Laci bácsi, Schmidt Józsi bácsi, és Rösszer Józsi bácsi meglátták az ottani tribünt: Nem igaz, hogy nekünk nem lesz ilyenünk!" Beindult a gépezet. Pfiszterer Józsi, a Rösszer brigád, Leo S., ki munká\ al. ki anyagiakkal járult hozzá, s elkészült a nagymii. - Beszéljünk egy kicsit a sikerekről! - A Gesztesi csapatnak figyelemre méltó eredményei mindig is voltak, és bízok is benne, hogy lesznek is. Amikor a Megyei I. osztályba felkerültünk, szerződést kötöttünk, a TASK-kal. ami egy tatabányai alapítványi sportklub, s így sikerült szert tennünk egy utánpótlás csapatra Dupai János vezetésével.(ez ugyanis kitétel volt a Megyei I. osztályban.) Ez a csapat megnyerte a Megyei I. osztályú serdülő bajnokságot 000-ben.

11 HÓNAP BESZÉLGETÉSE ben a Spuri és Ifjúsági Minisztériumtól kitüntetést kaptál kiemelkedő sportszervezői tevékenységedért, I 'árgesztes és kornyékén végzett munkádért. Hogyan ért ez? - Nagyon örültem neki, de igazán meglepett. Úgy gondolom, egy igazi elismerés nekem az lenne, ha a csapatunk kapna egy új szerelést, és megkönnyítenék a munkámat. - Ezt is a szerénységed mondatja veled. Egy megszállottnak ismernek, aki mindent alárendel a focinak Az interjú után, még sokáig beszélgettünk, ekkor mesélte el. hogy abban a négy hónapban, mikor szünetel a bajnokság, sokszor álmodik a pályáról, a játékról, de még egyszer sem álmodott olyat, hogy a csapat győzött volna. A kívánja, hogy őrizd meg, azt az elhivatottságot a későbbiekben is. amivel nap mint nap meghajolsz a futball előtt. (Sesztesi Csengő

12 SPORT ROVAT Megyei II. osztály labdarúgó bajnokság 7. forduló: Várgesztes - Lábatlan 0- Ifi: Várgesztes - Lábatlan 4-4 Gól: Nagy G., Madácsi, Andai() 8. forduló: Sárisáp - Várgesztes 5-1 Gól: Eigner Ifi:Sárisáp - Várgesztes -0. forduló: Várgesztes - Baj l-l Gól: Mazalin Ifi: Várgesztes-Baj -0 Gól: Kern A.() 10. forduló: Várgesztes - Pilismarót 5- Gól: Eck. Mazalin. Rácz, Eigner. Horváth Ifi: Várgesztes-Pilismarót -8 Gól: Nagy T.() A bajnokság állása: felnőtt a 10. forduló után 1. Lábatlan. Csém. Tokod Üveggyár 4. Piliscsév 5. Vértessomló 6. Tárkány 7. Sárisáp 8. Baj. Pilismarót 10. Tarján 11. Tát 1. Várgesztes

13 SPORT ROVAT A bajnokság állása: Ifi a. forduló után CSAPATOK 1. Tát. Pilismarót. Piliscsév 4. Várgesztes 5. Tokodi Üveg SE 6. Sárisáp 7. Lábatlan 8. Tárkány. Vértessomló 10. Csémi SE Vasért MSZ 8 GYŐZ DONT VER RUG KAP PONT forduló: és 1-0 óra Tát - Várgesztes 1. forduló: és 1 óra Várgesztes - Piliscsév 1. forduló: és 1 óra Tárkány Várgesztes Következik Öregfiúk bajnokság 0. forduló: Várgesztes - Bokod 6-1. forduló: Oroszlány Várgesztes 6-1. forduló: Várgesztes szünnapos volt! Az öregfiúk bajnokság végeredményét a decemberi számunkban közöljük!

14 SPORT ROVAT

15 ELKÖSZÖNŐ Előző hónapban indítottuk útjára a "FŰBEN, FÁBAN ORVOSSÁG!" címmel azt a nyomozást, melyben kértük Önöket, hogy régi jól bevált népi gyógymódok felkutatásában legyenek segítségünkre! Nem volt hiábavaló a kutakodás, szép számmal érkeztek a praktikák. Váljanak mindnyájunk Egészségére a receptek: Légúti megbetegedésre: Készítsünk karamellt. majd engedjük fel vízzel, tegyünk bele négyfelé vágott vöröshagymát. Forrás után pár perccel zárjuk le. s hagyjuk állni langyosodásig. Nem csak a hatása megnyerő de az íze is nagyon finom! Torokfájásra illetve torokkaparásra: Reszeljünk le egy nagyobb fej burgonyát, majd zsebkendőbe kötve kössük fel a torokra. Szénanáthára, allergiára: Naponta igyunk meg -4 csésze csalánteát. egy teáskanálnyi svéd keserűvel. Influenza megelőzésére: Napi fél liter csipkebogyó teával fokozhatjuk ellenálló képességünket. A csipkebogyó C-vitamin tartalma nagyobb, valamennyi vad és kerti gyümölcsnél! Köhögéscsillapítás: Bodza virágzatát megszárítjuk, majd teát készítünk belőle. Meghűléskor is hatásos. Mandulagyulladás: Kerti rózsák szirmait áztassuk vízbe, s mandulagyulladás, fogínysorvadás esetén öblögessünk vele. Kelések, pattanások kezelése: Mézet, liszttel összekeverünk, és orvosi gézre tesszük, így helyezzük a kelésre. pattanásra.

16 ELKÖSZÖNŐ Csuklás esetére: Egy teáskanál kapormagra forró vizet öntünk, állni hagyjuk egy kicsit majd megisszuk. Garantált siker. Fülfájáskor: Kövirózsa leveléből sajtoljuk ki a folyadékot és ezt csepegtessük a fülbe! Repedezett, sérült körmök gyógyítása: Egy fej vöröshagymát vágjunk ketté, és többször ismételve dörzsöljük be vele a sérült körmünket. Mindenekelőtt, elsősorban forduljunk orvoshoz! Az év során rendszeresen fogyasztott gyógyteáknak a megelőzésben játszanak fontos szerepet, s emellett növelik szervezetünk ellenálló képességét a hideg hónapokban. 1. kiadványunkat készítették Gallai Edina szerkesztő Hartdégen Ákos fotók Molnár Fanni tördelőszerkesztő Menoni Gabriella önkormányzati oldal Pillmann Zoltán Sport rovat Kelemen Zoltán Egyházi rovat

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz gesztesicseneo@freemail.hu GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz 2004.05.hó 7. szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havilap BEKÖSZÖNTŐ Május első vasárnapja Anyák

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ FALUHÁZ. VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám VÁRGESZTES. A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap

GESZTESI CSENGŐ FALUHÁZ. VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám VÁRGESZTES. A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap FALUHÁZ VÁRGESZTES BEKÖSZÖNTŐ "Előtted mindig legyen út, A szél mindig a hátadba fújva, Arcodat

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havilap BEKÖSZÖNTŐ Horváth János tollából: Őszkezdet Rövidülnek a nappalok,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. képviselő. Javasolja, hogy a meghívóban szereplő napirendeket tárgyalja meg a testület.

JEGYZŐKÖNYV. képviselő. Javasolja, hogy a meghívóban szereplő napirendeket tárgyalja meg a testület. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bodrog Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 19-én 18:00 órakor az önkormányzat hivatalos helyiségében tartott soros nyilvános ülésén. Jelen vannak: Szentgróti

Részletesebben

be/sfp-08451/2015/mlsz

be/sfp-08451/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajánsenye Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bajánsenye SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1793 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja IX. évfolyam 1. szám 2016. március Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő

Részletesebben

be/sfp-09450/2015/mlsz

be/sfp-09450/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Etyek Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Etyek SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 600 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL szakácskönyv Tényleg ennyi pénzt szánunk a kukába? Az Európai Unióban évente 89 millió tonna étel és élelmiszer végzi a szemetesben. A naponta közel 10 000 kamionnyi mennyiség

Részletesebben

1 / 19 2013.04.29. 14:59

1 / 19 2013.04.29. 14:59 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Demecseri Városi Közhasznú Sportegyesület DVKSE 2 Gazdálkodási formakód: Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben

Sváb disznóvágási szokások Gyönkön

Sváb disznóvágási szokások Gyönkön Sváb disznóvágási szokások Gyönkön Az egyes településeken a disznóvágási szokások zöme azonos, ám mégis vannak kisebb különbözőségek is. Ezért is fontos a helyi hagyományok feltárása és számbavétele. A

Részletesebben

XI. évfolyam, 3. szám Úny Község Önkormányzatának Kiadványa 2007. szeptember

XI. évfolyam, 3. szám Úny Község Önkormányzatának Kiadványa 2007. szeptember ÚNYI ÚJSÁG XI. évfolyam, 3. szám Úny Község Önkormányzatának Kiadványa 2007. szeptember Tartalom Fejezetek Úny község történelmébıl Óvodai hírek Iskolai hírek Testületi Tallózó Anyakönyvi hírek Mottó:

Részletesebben

Erkölcstan óraterv. Idő Az óra menete Nevelési-oktatási stratégia Megjegyzések. Módszerek Munkaformák Eszközök

Erkölcstan óraterv. Idő Az óra menete Nevelési-oktatási stratégia Megjegyzések. Módszerek Munkaformák Eszközök A pedagógusok neve: T. R., K. M., B. D., B. S. Tantárgy: Erkölcstan Osztály: 2.a A hely előkészítése, ahol a foglalkozást tervezik: csoportasztalok Erkölcstan óraterv Az óra témája: Reggel, este szabályok.

Részletesebben

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra...

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... iskola sorszáma Ki válaszol a kérdőívre? 1 igazgató, aki nem tankönyvfelelős 2 igazgató, aki tankönyvfelelős is 3 tankönyvfelelős, aki pedagógus 4 tankönyvfelelős, aki nem pedagógus Tankönyv-választás

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l 6783 Ásotthalom, Felszabadulás u. 2-6. Telefonközpont: 62/291-556; Telefon/Fax: 62/291-085 13/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt.

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

be/sfphpm01-10515/2015/mlsz

be/sfphpm01-10515/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Mogyoród Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve Mogyoród FC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 6486 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfp-4204/2015/mkosz

be/sfp-4204/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Herceghalmi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve HHSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

be/sfp-10123/2015/mlsz

be/sfp-10123/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Piricse Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Piricse SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1683 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. május 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. május 27-i ülésére Tárgy: Közszolgáltatási szerződés módosítása Sorszám: IV/5 Előkészítette: Gál András osztályvezető Ilyés Péter környezetvédelmi referens Műszaki Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Döntéshozatal

Részletesebben

Óravázlat. A szakmai karrierépítés feltételei és lehetőségei Szakmai feladatok

Óravázlat. A szakmai karrierépítés feltételei és lehetőségei Szakmai feladatok Osztály: Tantárgy: 9. évfolyam matematika Óravázlat Téma: Résztémák: Időigény: Munkaforma: Kiemelt készségek, képességek: A szakmai karrierépítés feltételei és lehetőségei Szakmai feladatok Logikai feladatok

Részletesebben

1 / 19 2013.10.28. 21:38

1 / 19 2013.10.28. 21:38 1 / 19 2013.10.28. 21:38 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Balmaz Utánpótlás Kézilabda Egyesület BUKE 2 Gazdálkodási formakód:

Részletesebben

1 / 10 2013.10.14. 11:33

1 / 10 2013.10.14. 11:33 1 / 10 2013.10.14. 11:33 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Volán - Sényő Sport Club Volán - Sényő SC 3

Részletesebben

BUDAPEST-VI. KERÜLET, SZENT CSALÁD PLÉBÁNIA URNATEMETŐI SZABÁLYZATA

BUDAPEST-VI. KERÜLET, SZENT CSALÁD PLÉBÁNIA URNATEMETŐI SZABÁLYZATA BUDAPEST-VI. KERÜLET, SZENT CSALÁD PLÉBÁNIA URNATEMETŐI SZABÁLYZATA Urnatemetői Szabályzat A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Tv.) és a végrehajtása tárgyában

Részletesebben

http://jegkorongkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/admin?todo=...

http://jegkorongkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/admin?todo=... / 21 2012.08.28. 13:21 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: KAPOSVÁR HOKI CLUB SE KHC SE 3 A szakszövetség

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 2800-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2005. április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2005. április 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2005. április 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a 2004. évi költségvetés végrehajtásáról. Készítette: Tóth Lajosné mb. osztályvezető, Tóthné Gál Julianna ügyintéző Képviseli:

Részletesebben

be/sfphpm01-09883/2015/mlsz

be/sfphpm01-09883/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Tác-Csősz Gorsium Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Tác-Csősz GSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 208100 A kérelmező

Részletesebben

50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról 1. Értelmező rendelkezések 1.

50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról 1. Értelmező rendelkezések 1. 50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról 2014.07.01 9 50/2012. (V. 25.) VM rendelet az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 14/2014.(III.27.) önkormányzati határozat 15/2014.(III.27.)

Részletesebben

be/sfphpm01-10528/2015/mlsz

be/sfphpm01-10528/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bükkszentkereszti Sportkör A kérelmező szervezet rövidített neve Bükkszentkereszti SK. Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 157 A kérelmező

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 04-én, du. 15,00 órai kezdettel tartott nyílt testületi üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Rudabánya

Részletesebben

A KEREK VILÁG ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA 2015/16-os tanév

A KEREK VILÁG ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA 2015/16-os tanév KEREK VILÁG ÁLTALÁNOS ISKOLA A KEREK VILÁG ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA 2015/16-os tanév Tartalomjegyzék Fejezet Cím Oldalszám 1. A Kerek Világ Általános Iskola pedagógusainak száma, iskolai

Részletesebben

WRC autó is ott száguld majd az évzárón

WRC autó is ott száguld majd az évzárón A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő

Részletesebben

be/sfp-10089/2015/mlsz

be/sfp-10089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Merkapt Maraton Team SE A kérelmező szervezet rövidített neve Merkapt SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3345 A kérelmező jogállása

Részletesebben

A recepteket összegyűjti és a kiadványt szerkeszti: Vincze Andrea

A recepteket összegyűjti és a kiadványt szerkeszti: Vincze Andrea A szlovák nemzetiség hagyományos ételei a Körös-Maros régióban 0.01 verzió A recepteket összegyűjti és a kiadványt szerkeszti: Vincze Andrea Békés Megyei Könyvtár 2005 A kiadvány a Békés Megyei Könyvtár

Részletesebben

Az alapvető jogok biztosának és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének Közös jelentése az AJB-383/2016.

Az alapvető jogok biztosának és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének Közös jelentése az AJB-383/2016. Az alapvető jogok biztosának és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének Közös jelentése az AJB-383/2016. számú ügyben Előadó: dr. Garaguly István Az eljárás megindulása A Levegő Munkacsoport

Részletesebben

Könyvelői Klub INGATLANOK ÉS BEFEKTETÉSE SZÁMVITELI ÉS ADÓZÁSI KÉRDÉSEI KÖNYVELŐI KLUB - 2013. SZEPTEMBER 11 - BUDAPEST. Áfa

Könyvelői Klub INGATLANOK ÉS BEFEKTETÉSE SZÁMVITELI ÉS ADÓZÁSI KÉRDÉSEI KÖNYVELŐI KLUB - 2013. SZEPTEMBER 11 - BUDAPEST. Áfa KÖNYVELŐI KLUB - 2013. SZEPTEMBER 11 - BUDAPEST Konzultáns: Horváth Józsefné okl. könyvvizsgáló, okl. nemzetközi áfa- és adóigazgatósági adószakértő, jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

Helyi tanterv. Szakiskolát végzettek középiskolája. Közismeret

Helyi tanterv. Szakiskolát végzettek középiskolája. Közismeret Helyi tanterv Szakiskolát végzettek középiskolája Közismeret Orosháza 2015. TARTALOMJEGYZÉK HELYI TANTERV A SZAKISKOLÁT VÉGZETTEK KÖZÉPISKOLÁJA SZÁMÁRA... 4 Célok és feladatok... 4 Tantárgyak és óraszámok

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014.( IX..) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásokról, valamint a közterületek tisztántartásának szabályairól

Részletesebben

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÍRÁSBELI FELMÉRŐLAP. 2011. május 6., péntek / 60 perc. 3. szakasz végi ORSZÁGOS TUDÁSFELMÉRÉS

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÍRÁSBELI FELMÉRŐLAP. 2011. május 6., péntek / 60 perc. 3. szakasz végi ORSZÁGOS TUDÁSFELMÉRÉS A t a n u l ó k ó d s z á m a: Državni izpitni center *N33* RENDES MÉRÉS 3. szakasz MAGYAR NYELV ÍRÁSBELI FELMÉRŐLAP 0. május 6., péntek / 60 perc Engedélyezett segédeszközök: a tanuló által hozott kék

Részletesebben

A három narancs spanyol népmese

A három narancs spanyol népmese BOLDOG KARÁCSONYT! Veronika meséi A három narancs spanyol népmese Sok-sok évvel ezel tt élt egy faluban egy öregasszony, akinek három feln tt fia volt. Éppen házasulandó korban, de sajnos nem találtak

Részletesebben

be/sfphpm01-03491/2015/mksz

be/sfphpm01-03491/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Veszprémi Kézilabda Korlátolt Felelősségű Társaság A kérelmező szervezet rövidített neve Veszprémi Kézilabda Kft Gazdálkodási formakód 113 Bajnoki osztály:

Részletesebben

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szeleste-Pósfa Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szeleste-Pósfa SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1883 A kérelmező

Részletesebben

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Bevezető Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik sikeres versenyzői és edzői pályafutást mondhatnak magukénak.

Részletesebben

be/sfp-3347/2015/mksz

be/sfp-3347/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Ráckeve Városi Kézilabda Sport Klub A kérelmező szervezet rövidített neve Ráckeve VKSK Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: Megye Áfa levonásra

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelt Hölgyem/Uram! Cegléd város középtávú sportkoncepciójának kialakításához szeretnénk az alábbiakkal hozzájárulni. A továbbiakat, egyesületünk (Ceglédi Első Sor Kerékpáros Sportegyesület, továbbiakban

Részletesebben

be/sfp-09323/2015/mlsz

be/sfp-09323/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Városi Sportegyesület Biharkeresztes A kérelmező szervezet rövidített neve - Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 857 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfp-8796/2015/mlsz

be/sfp-8796/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szolnoki MÁV Futball Club Korlátolt Felelősségű Társaság A kérelmező szervezet rövidített neve Szolnoki MÁV FC Kft Gazdálkodási formakód 113 Tagsági

Részletesebben

be/sfp-08285/2015/mlsz

be/sfp-08285/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nemesnádudvari Községi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve NKSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2135 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Juttatás típusa Értékhatára Felhasználhatóság. 50 000 Ft / év. korlátlan értékben

Juttatás típusa Értékhatára Felhasználhatóság. 50 000 Ft / év. korlátlan értékben C A F E T E R I A 2 0 1 6 1. A D Ó M E N T E S J U T T A T Á S O K Juttatás típusa Értékhatára Felhasználhatóság KULTÚRA utalvány / Kulturális eseményre szóló belépőjegy / bérlet Sport utalvány / Sportrendezvényre

Részletesebben

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT 2006. szeptember 15. E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT Bekezdés TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1.AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA ÉS HATÁLYA...5

Részletesebben

be/sfp-9013/2015/mlsz

be/sfp-9013/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Jáki Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Jáki SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1821 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

A Felügyelet jogállása, illetékességi területe és feladatai

A Felügyelet jogállása, illetékességi területe és feladatai Sok mindent el lehet érni szigorral, még többet szeretettel, de a legtöbbet belátással és pártatlan igazságossággal, amely nincs tekintettel egyes személyekre ( J.W. Goethe ) A Szombathelyi Közterület-felügyelet

Részletesebben

be/sfp-11740/2016/mlsz

be/sfp-11740/2016/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Ózdi Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve Ózdi FC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 133 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Klemi 207. 1 Tartalomjegyzék A Drótpostagalamb recepttára...1 207. könyv...1...1 Tartalomjegyzék...2 Receptek...3 Ananászos tiramisu......3 Epres tiramisu (Lajos

Részletesebben

PÉNZBELI ELLÁTÁSOKBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSOK 2015.

PÉNZBELI ELLÁTÁSOKBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSOK 2015. PÉNZBELI ELLÁTÁSOKBAN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSOK 2015. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 1997. LXXXIII. törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól, 217/1997. (XII.1) kormányrendelet a kötelező egészségbiztosításról

Részletesebben

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc.

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc. Sajtos húsfalatok - 20 dkg krémsajt (pl. tömlős Camping sajt), - 75 dkg csirkemell, 2 evőkanál olaj, - 1 evőkanál vaj, 2 dl húsleves (akár kockából is), - 2 gerezd fokhagyma, - 1 csokor vegyes zöldfűszer

Részletesebben

Az alábbiakban kifejtem hozzászólásomat a biztosítási kárrendezési gyakorlat lehetséges ügyfélszempontú javításáról közzétett konzultációs anyagukhoz.

Az alábbiakban kifejtem hozzászólásomat a biztosítási kárrendezési gyakorlat lehetséges ügyfélszempontú javításáról közzétett konzultációs anyagukhoz. Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete B u d a p e s t Tisztelt Felügyelet! Az alábbiakban kifejtem hozzászólásomat a biztosítási kárrendezési gyakorlat lehetséges ügyfélszempontú javításáról közzétett

Részletesebben

PISZKOZAT. Bevétel. Önkormányzati támogatás Állami támogatás Saját bevétel (pl.: tagdíj, jegybevétel) Látványcsapatsport. 9 MFt 8.

PISZKOZAT. Bevétel. Önkormányzati támogatás Állami támogatás Saját bevétel (pl.: tagdíj, jegybevétel) Látványcsapatsport. 9 MFt 8. Érkezett :. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: ALSÓNÉMEDI SPORT EGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve: ASE 2Gazdálkodási formakód:52 3Tagsági azonosítószám 37 Áfa levonásra

Részletesebben

be/sfphpm01-03453/2015/mksz

be/sfphpm01-03453/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Holler Utánpótlás Nevelési és Felnőtt Club A kérelmező szervezet rövidített neve Holler UFC Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: Megye Áfa levonásra

Részletesebben

Napköziotthonos Óvoda Vértesszőlős

Napköziotthonos Óvoda Vértesszőlős Napköziotthonos Óvoda Vértesszőlős Kérjük, hogy a kiküldésre kerülő adóbevallási nyomtatványokat 1997. október 20-ig szíveskedjenek a Polgármesteri Hivatalba eljuttatni. Ügyfélfogadási időben az építményadóval

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A 2013/14 NEVELÉSI ÉV TAPASZTALATAIRÓL

BESZÁMOLÓ A 2013/14 NEVELÉSI ÉV TAPASZTALATAIRÓL Budapest Főváros XXIII. Ker. Soroksár Önkormányzat, II. sz. Napsugár Óvoda 1239 Budapest, Grassalkovich út 297 1. Személyi feltételek BESZÁMOLÓ A 2013/14 NEVELÉSI ÉV TAPASZTALATAIRÓL A 2013/2014- es nevelési

Részletesebben

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275 2016. JANUÁR Címlapsztori főcíme A tartalomból: Önkormányzati hírek 1-2. oldal Óvodai hírek 2. oldal Iskolai hírek 3. oldal Visszatekintő 4-5. oldal Felhívások 6. oldal Közelgő események: Iskolás farsang

Részletesebben

be/sfp-08089/2015/mlsz

be/sfp-08089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaliget Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Abaliget Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3170 A kérelmező

Részletesebben

Fontos tudnivalók a sikeres befőzéshez

Fontos tudnivalók a sikeres befőzéshez Fontos tudnivalók a sikeres befőzéshez Kedves Vásárlónk, kedves Háziasszonyok! A Befőző géppel új értelmet nyer a lekvárkészítés, egyszerűbb és egészségesebb lesz, mint hinnék! A Weck befőző géppel való

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2012. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2012. ÉVI MUNKÁJÁRÓL TÉGLÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 4243 TÉGLÁS, KOSSUTH U. 61. sz. T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2012. ÉVI MUNKÁJÁRÓL A hivatal látja el az önkormányzatnak, illetve a jegyzőnek jogszabályokban

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyőlésétıl, Miskolc II-527-6/2010. J e g y z ı k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 16. napján tartott ülésérıl. Az ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. október 14-i soros nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. október 14-i soros nyílt üléséről. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: 2011. október 14-i soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás polgármester Novák-Kovács Zsolt Ferencz Kornél alpolgármester képviselő

Részletesebben

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. augusztus 25-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. augusztus 25-i ülésére Elıterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. augusztus 25-i ülésére Tárgy: Települési szilárd hulladék győjtésére, szállítására és ártalmatlanítására irányuló szerzıdéssel

Részletesebben

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában.

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában. Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Témafelelős: Mihály Béláné Ikt.szám: P-3892/2012. Tárgy: Az önkormányzat által adott költségvetési támogatások és a támogatott médiumok helyzetének

Részletesebben

Káptalantóti Önkormányzat lapja X. évfolyam 7. szám 2013. OKTÓBER. Emlékezzünk

Káptalantóti Önkormányzat lapja X. évfolyam 7. szám 2013. OKTÓBER. Emlékezzünk Káptalantóti Önkormányzat lapja X. évfolyam 7. szám Emlékezzünk Forradalomról emlékezni 56 év múltán igencsak nehéz és fájdalmas: ennyi idı alatt elhalványul, átformálódik az emlékezet. Rárakódik a közbeesı

Részletesebben

A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA

A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA a Red Bull Air Race repülırendezvény

Részletesebben

be/sfphpm01-09397/2015/mlsz

be/sfphpm01-09397/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Simontornyai Torna Club 22 A kérelmező szervezet rövidített neve STC 22 Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1738 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl.

Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl. Szám: 362/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 25-én megtartott ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének módosított ügyvédi felelısségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek)

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének módosított ügyvédi felelısségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) Hatályos: 2009. május hó 1. 2009. március hó 30-i küldöttközgyőlési módosítások..számú biztosítási feltétel Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének módosított ügyvédi felelısségbiztosítási

Részletesebben

be/sfp-10565/2015/mlsz

be/sfp-10565/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve TÖKMAG Focisuli Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TÖKMAG Focisuli SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3523 A kérelmező

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve: Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve: Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete Ügyiratszám 1 : Érkezett 1 : ÖSSZESÍTŐ ADATLAP 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete A kérelmező szervezet rövidített neve: TFSE Gazdálkodási

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd, 2013. december 6. Lehóczkiné Timár Irén s.k. bizottsági elnök

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd, 2013. december 6. Lehóczkiné Timár Irén s.k. bizottsági elnök Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

MIKULÁS A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

MIKULÁS A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN 2014. december KARÁCSONYI VÁSÁR December 20-án szombaton 15 órától 20 óráig ismét karácsonyi vásár lesz a templom téren az SZMK szervezésében. Év végi nyugdíjas ünnepség December 21-én vasárnap 14 órától,

Részletesebben

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak:

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak: 2. NAPIREND: Ügyiratszám: 5/18.028 /2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. február 10-i ülésére Tárgy: Tapolca város 2006. évi költségvetéséről és a végrehajtásával kapcsolatos egyes

Részletesebben

1./ Napirendi pont: Beszámoló a balmazújvárosi Polgárőrség tevékenységéről.

1./ Napirendi pont: Beszámoló a balmazújvárosi Polgárőrség tevékenységéről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Rendőrkapitányság hivatalos helyiségében a Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság ülésén 2009. március 24-én. Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOMJEGYZÉK

Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT NAGYMÁGOCSI PETŐFI SÁNDOR MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR Nagymágocs, 2015. február 20. Tóthné Rostás Ágnes igazgató Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Gyakori kérdések és. válaszok. az internetes vásárlás. témaköréből

Gyakori kérdések és. válaszok. az internetes vásárlás. témaköréből Gyakori kérdések és válaszok az internetes vásárlás témaköréből Budapest, 2016. május 13. BEVEZETÉS Ma már számtalan különböző webáruház kínál termékeket eladásra a fogyasztóknak, ezzel kényelmes lehetőséget

Részletesebben

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről.

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. 11-19/2009. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. Határozat száma: Tárgy: 273/2009.(XII.14.) Pénzügyi átcsoportosításról 274/2009.(XII.14.)

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének. a 2013. július 31-ei ülésére 3. napirend. Göndörné Frajka Gabriella Jegyző

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének. a 2013. július 31-ei ülésére 3. napirend. Göndörné Frajka Gabriella Jegyző 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. július 31-ei ülésére 3. napirend Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: Szemétszállítás igénybevételéről

Részletesebben

be/sfp-11070/2016/mlsz

be/sfp-11070/2016/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve FÉNYESLITKEI SPORTEGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve FSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1592 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. április 10-én megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 15/2012. (IV. 10.) Z 1 16/2012. (IV. 10.) Z

Részletesebben

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER Ön ebben a pillanatban döntött arról, hogy változásokat hoz a saját életébe. Nem tudom hogyan és milyen stílusú életet él, de egyben

Részletesebben

Tízéves az óvári mintagazdasági hálózat

Tízéves az óvári mintagazdasági hálózat 214 gazdálkodás 55. ÉVFOLYAM 2. SZÁM, 2011 Tízéves az óvári mintagazdasági hálózat VÉR ANDRÁS TENK ANTAL CSER JÁNOS Kulcsszavak: mintagazdasági hálózat, együttműködési formák, továbbfejlesztési lehetőségek.

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE03007/2014/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE03007/2014/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

be/sfphpm01-03450/2015/mksz

be/sfphpm01-03450/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kecskeméti Felsőoktatás Sportjáért Diáksport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KKFKDSE Gazdálkodási formakód 001 Bajnoki osztály: NBII

Részletesebben

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2014 évi munkájáról

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2014 évi munkájáról Beszámoló a családsegítő szolgálat 2014 évi munkájáról Az Útkeresés Segítő Szolgálat az alapító okiratában foglaltaknak megfelelően a 85324-4 szakfeladat számon működteti a családsegítést, mint önálló

Részletesebben

ÖSSZESÍTİ ADATLAP. Bankszámlaszám: 1 0 4 0 4 0 8 9-4 0 8 1 8 0 5 2-0 0 0 0 0 0 0 0

ÖSSZESÍTİ ADATLAP. Bankszámlaszám: 1 0 4 0 4 0 8 9-4 0 8 1 8 0 5 2-0 0 0 0 0 0 0 0 iratszám 1 : Érkezett 1 : 1. A KÉRELMEZİ ADATAI A kérelmezı szervezet teljes neve: ÖSSZESÍTİ ADATLAP Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület A kérelmezı szervezet rövidített neve: ASI DSE Gazdálkodási

Részletesebben

SZENT LÁSZLÓ MENET 2015

SZENT LÁSZLÓ MENET 2015 SZENT LÁSZLÓ MENET 2015 A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár és a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület 2015. június 25 június 26-án hagyományőrző céllal megrendezi a Szent László

Részletesebben

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR 2015 NYÍREGYHÁZA

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR 2015 NYÍREGYHÁZA NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR 2015 NYÍREGYHÁZA BESZÁMOLÓ Készítette: Sziky Károlyné NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015. ÉVI NYÁRI NAPKÖZIS TÁBORAI Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a város általános iskoláiba

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06284/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06284/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

1 / 11 2014.10.31. 12:35

1 / 11 2014.10.31. 12:35 1 / 11 2014.10.31. 12:35 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Városi Kézilabda Klub Nyírbátor VKK Nyírbátor 2 Gazdálkodási formakód:

Részletesebben